Aktuelno 5

17.04.2024.

11:54

Miss AI: Bira se najlepša kompjuterski napravljena žena FOTO

Izbori za mis možda nisu popularni kao nekada, ali uz pomoć novih tehnologija imaju dobre šanse da ponovo zaokupe pažnju široke javnosti.

Izvor: B92

Miss AI: Bira se najlepša kompjuterski napravljena žena FOTO
Profimedia

Podeli:

Miss AI je, baš kao što mu i samo ime kaže, izbor za najlepšu kompjuterski generisanu ženu, odnosno "AI ženu", a kandidatkinje se takmiče kroz razne kategorije.

Iza ovog takmičenja stoji organizacija "World AI Creator Awards", a bilo ko može da se prijavi. Sve što je neophodno da uradite, jeste da pošaljete fotografiju svoje AI žene, i zatim da odgovorite na dugačak niz pitanja.

Neka od ovih pitanja se odnose na same "takmičarke" kao na pravom izboru za mis, ali neka su upućena i njihovim kreatorima, da bi se videlo na koji način su ih napravili, kao i koliko pratilaca su uspele da dobiju na društvenim mrežama.

Gledaće se koliko je novca AI generisana žena donela svom tvorcu, ali će se gledati za svaku i detalji, kako bi se videlo koliko je verodostojna, odnosno koliko realistično zapravo izgleda.

Naročito će se, pritom, obratiti pažnja na oči i ruke modela, jer se AI softver upravo sa ovim najviše muči kod generisanja ljudskih likova.

Ako vam se sve ovo čini preterano, možda će vas nagrada ubediti u suprotno - motivaciju tvorcima za učestvovanje predstavlja nagradni fond od 20.000 dolara.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: