Aktuelno 3

17.04.2024.

9:31

Kineski odgovor na ChatGPT došao do 200 miliona korisnika

Kineski model veštačke inteligencije ERNIE Bot tehnološkog giganta Baidu ima više od 200 miliona korisnika, izjavio je danas izvršni direktor te kompanije Robin Li.

Izvor: Tanjug

Kineski odgovor na ChatGPT došao do 200 miliona korisnika
Profimedia

Podeli:

On je u uvodnom obraćanju na konferenciji "AI Create" firme Baidu u kineskom gradu Šenženu održao govor pod nazivom "Svako je programer" i predstavio nove alate koji pomažu korisnicima da najbolje iskoriste mogućnosti veštačke inteligencije, prenosi CNBC. 

Li je predstavio alate AgentBuilder, AppBuilder i ModelBuilder koji povezuju i integrišu AI četbotove sa Baidu veb pretragom.

Pored toga, korisnici mogu da uz pomoć ovih alata kreiraju aplikacije uprkos tome što ne znaju da kodiraju.

Kompanija Baidu je krajem februara objavila na svom vebsajtu rezultate za četvrti kvartal 2023. godine, iz kojih proizilazi da je prihod u pomenutom periodu povećan za šest odsto međugodišnje na 34,95 milijardi kineskih juana, odnosno na oko 4,55 miljardi evra. Izveštaj za prvi kvartal 2024. biće objavljen 16. maja.

Baidu je 16. marta 2023. predstavio svoj generativni model veštačke inteligencije ERNIE Bot koji je svojevrstan odgovor na ChatGPT kalifornijske kompanije Open AI.

Na sajtu kineske firme se navodi da ERNIE Bot može da pruži tačne, logične i jasne odgovore koji se približavaju odgovorima koje bi dalo ljudsko biće.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: