Aktuelno 4

15.04.2024.

8:13

Maskov Grok AI postao moćniji, evo šta sada može

Grok-1.5V predstavlja kompanijin multimodalni AI model prve generacije.

Autor: B92

B92
Maskov Grok AI postao moćniji, evo šta sada može
JRdes / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija xAI, koju je osnovao Ilon Mask i koja predstavlja rivala OpenAI-ju, pedstavila je prvu verziju svog Grok AI modela koji može da obrađuje vizuelne informacije.

Grok-1.5V predstavlja kompanijin multimodalni AI model prve generacije, koji ne samo da obrađuje tekst, već i dokumente, dijagrame, grafikone, skrinšotove i fotografije.

U svojoj objavi, xAI je dao neke primere kako Grok sada radi u stvarnosti. Na primer, možete Groku da pokažete fotografiju grafikona i da od njega zatražite Python kod ili da od njega zatražite da napiše priču na osnovu crteža ili da objasni meme koji ne razumete.

Grok-1.5V mogućnosti će biti dostupne ranim testerim ai postojećim korisnicima uskoro, ali iz kompanije xAI nisu objavili konkretan vremenski okvir isporuke novog AI modela korisnicima.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: