Aktuelno 1

12.04.2024.

13:20

Sada može i da vas čuje: Moćni Google AI postao još jeziviji

Google je ažurirao svoj model veštačke inteligencije na Gemini 1.5 Pro verziju, koja sada može da čuje.

Autor: B92

B92
Sada može i da vas čuje: Moćni Google AI postao još jeziviji
JLStock / Shutterstock.com

Podeli:

Gemini 1.5 Pro sada može da sluša ubačene audio fajlove i da izvlači informacije iz video snimaka ili drugih zvučnih fajlova, a sve bez potrebe za pisanim transkriptima.

Google je najavio da će Gemini 1.5 Pro načiniti javno dostupnim po prvi put, preko svoje Vertex AI platforme za kreiranje AI aplikacija.

Najnoviji AI model već u velikoj meri prevazilazi Google-ov do sada najveći model – Gemini Ultra. Tako Gemini 1.5 Pro može da razume komplikovane instrukcije i eliminiše potrebu za finim podešavanjima modela.

Gemini 1.5 Pro neće biti dostupan korisnicima koji nemaju pristup Vertex AI i AI Studio platformama. Trenutno, najveći broj ljudi koji koriste Gemini jezičke modele to rade preko Gemini četbota.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

21 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: