Aktuelno 0

05.04.2024.

11:30

Ne morate ništa da plaćate, dovoljno je samo ovo za plavu kvačicu na X-u

Potez platforme X je iznenadio mnoge influensere.

Izvor: Engadget

Ne morate ništa da plaćate, dovoljno je samo ovo za plavu kvačicu na X-u
The Bold Bureau / Shutterstock.com

Podeli:

Nekoliko istaknutih novinara i drugih influensera na platformi X je objavilo ili se požalilo na to da neočekivano dobijaju plave kvačice za verifikaciju.

Jedan od njih, Piter Kafka, je na platformi objavio poruku koja pokazuje da nije u pitanju greška:

"Kao uticajnom članu zajednice na X platformi, dali smo vam besplatnu pretplatu na X Premium", stoji u objavi.

Dodatni tvitovi sa X-a nude i objašnjenje da besplatne Premium plave kvačice dobijaju samo korisnici koji imaju veliki broj pratilaca (minimalno oko milion), zajedno sa poznatim ličnostima i korporacijama.

Potez prema svemu sudeći želi da privuče veći broj uticajnih korisnika sa manjim brojem pratilaca, kao što su novinari. Platformi je potrebno više novinara u jeku aktuelnih događaja (kao što je zemljotres na Tajvanu, izbori u Turskoj i slično), nakon što su se mnogi požalili da X više nije standard za udarne vesti kakav je svojevremeno bio Twitter.

Razlog toga je što su novinari, koji otkrivaju ili ukazuju na takve vesti, primetili smanjenu istaknutost dok X algoritmi pojačavaju prikaz sadržaj i odgovora sa naloga koji imaju plavu kvačicu. To znači da će se na vrhu odgovora pojaviti promoteri koji ne znaju ništa ili ljudi koji promovišu kriptovalute sa 25 pratilaca, ali su platili osam dolara za verifikaciju, a ne iskusni novinar koji može da pruži korisne, istinite informacije.

S obzirom na to da se plava kvačica sada u mnogim slučajevima smatra oznakom srama, priličan broj korisnika koji su je ponovo dobili nije nužno zadovoljan zbog toga.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: