Aktuelno 16

02.04.2024.

14:45

Samsung ostavlja Snapdragon i Exynos za Galaxy S25 seriju?

Samsung će, bar prema najnovijim izveštajima, ostati pri svojoj uobičajenoj strategiji kada su u pitanju čipovi za seriju Galaxy S25.

Izvor: Android Headlines

Samsung ostavlja Snapdragon i Exynos za Galaxy S25 seriju?
B92.net/B.J.

Podeli:

Iako su postojale glasine da bi vodeći modeli za 2025. mogli da imaju samo Exynos čipove, novi izveštaj sugeriše da kompanija još nije spremna da napusti Snapdragon. 

Samsung već dugo koristi Exynos i Snapdragon čipove u svojim vodećim telefonima. Dok Exynos stiže na većinu globalnih tržišta, Snapdragon odlazi u SAD, Kinu itd. 

Trend se zauvek promenio 2023. godine kada je serija Galaxy S23 isporučena sa Snapdragon 8 Gen 2 globalno, što je bio dobro prihvaćen potez. 

Međutim, Exynos se ove godine vratio na Galaxy S24, ali samo na dva manja modela. Galaxy S24 Ultra koristi Snapdragon 8 Gen 3 globalno, a uprkos svim poboljšanjima od strane Samsunga, Exynos 2400 na Galaxy S24 se bori da bude "barabar" sa Snapdragonom. 

Korejski gigant sada radi na specijalizovanim Exynos čipovima za svoje vodeće modele koji odgovaraju ili potencijalno nadmašuju konkurentska Snapdragon rešenja u performansama. 

Formirao je poseban tim za optimizaciju čipova za svoje telefone od faze razvoja. Insajderi iz industrije sugerišu da će rešenje prve generacije debitovati 2025. godine, što je dovelo do glasina da bi Galaxy S25 telefoni mogli da se isporučuju sa ovim prilagođenim Exynos čipom širom sveta.

Međutim, kako prenosi DigiTimes, to se verovatno neće dogoditi. Samsung i dalje planira da koristi Snapdragon u svojim vodećim modelima za 2025. godinu, i mada nema mnogo detalja, pretpostavlja se da će Galaxy S25 Ultra verovatno imati Snapdragon 8 Gen 4 na svim tržištima, dok će druga dva modela dobiti Exynos 2500 u nekim regionima.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: