Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.07.2022.

22:55

Moskovljanka pred finale Vimbldona: Šta vam to znači, zašto pominjete Rusiju?

Elena Ribakina na ovogodišnjem Vimbldonu nastupa pod zastavom Kazahstana, ali je rođena u Moskvi.

Izvor: SS

Autor: SS

Moskovljanka pred finale Vimbldona: Šta vam to znači, zašto pominjete Rusiju?
EPA-EFE/NEIL HALL

U četvrtak je u polufinalu ženskog singla bila bolja od Simone Halep iz Rumunije i plasirala se u prvo grend slem finale u karijeri gde će za rivala imati Ons Žabur.

Budući da je Ruskinjama i Beloruskinjama bilo zabranjeno učešće na turniru, njen plasman u finale je privukao veliku pažnju, te se pred novinarima pred finale našla pod baražnom paljbom.

"Već sam odgovarala na ta pitanja. A ponoviću i sada. Već duže vreme igram za Kazahstan. I zaista sam srećna zbog toga. Verovali su u mene i ne postavlja se pitanje kako se osećam. Igrala sam i na Olimpijskim igrama i FED kupu", rekla je Ribakina.

Naredna pitanja bila su da li se i dalje oseća kao Ruskinja, budući da je rođena u prestonici tog susreta.

"Šta vam to znači kako se osećam? Zašto pominjete Rusiju? Došla sam ovde da igram na najvećoj pozornici. Saosećam sa onima koji nisu mogli da dođu ovde, ali ja sam ovde samo da bih igrala".

Na kraju se govorilo i o tenisu.

"Da budem iskrena, nisam očekivala ni da ću doći do druge nedelje, a kamoli do finala gren slema. Verovala sam da imam igru da doguram daleko na Vimbldonu. Ali bilo je teško zbog povreda, nisam imala najbolju pripremu. Ali to mi je možda i pomoglo da prođem sve ove mečeve bez suvišnog pritiska".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve