Nova vest
Tenis

Sreda, 06.07.2022.

20:12

"Novak je uvek cenio moje mišljenje, a ja sam uvek tu da pomognem"

Nenad Zimonjić, čuveni srpski teniser, govorio je o povratku na Vimbldon i saradnji sa Novakom Đokovićem, ali i treningu sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: Profimedia

Zimonjić je dobio pozivnicu da nastupi na Turniru legendi ove godine na Vimbldonu, turniru koji je osvojio tri puta.

Prvi utisci po povratku na Vimbldon su sledeći:

"Uvek je predivan osećaj kročiti u ovaj klub. Stvarno je jedinstveno igrati opet na travi, posle pet godina, prvi put nakon operacije. Ovo je turnir na kojem sam postizao fenomenalne rezultate, pored povreda i nezgoda koje su mi se dešavale. Sjajno je biti u ovoj grupi igrača, biti pozvan na ovako prestižan turnir. Velika je čast i privilegija biti ovde", rekao je Nenad Zimonjić za srpske medije na Vimbldonu, među kojima je bio i B92.net.

Nekadašnji "broj 1" u dublu praktično od početka turnira ima ulogu Novakovog trenera.

"Ja sam jako često sa njim trenirao i igrao dok sam bio na Turu. Uvek sam bio tu ne samo za Novaka, nego za sve igrače – da ima pomognem kako god mogu, kasnije i u ulozi selektora. On me je zamolio ako mogu da dođem, da pogledam trening ili da pogledam meč u boksu. Uvek je cenio moje mišljenje, a ja sam uvek tu ako mogu bilo kako da pomognem. Kad sam već na Vimbldonu, zašto ne bih iskoristio tu priliku?".

Trenirao je i sa Stefanom Đokovićem, pa smo ga pitali da li u njemu vidi šansu da krene očevim stopama i bude sledeći "broj 1".

"To će zavisiti od njega, imaće sigurno sve uslove da to bude. Nekako kao da prolazim nešto što sam ja prolazio sa (svojim sinom) Leonom. On sada to doživljava sa Stefanom. Imao je prilike da vidi kako je to izgledalo kada je Leon dolazio sa mnom u klub, pa bio u svlačionici, na terenu... Igrao je čak i sa Novakom i sa Bekerom. Slično doživljava Stefan. Lepo je videti sve to".

Prokomentarisao je i svoj čuveni udarac odigran na Vimbldonu pre mnogo godina.

"To je poen koji je ostao kao prelepa uspomena, nešto što se retko viđa. Ja se sećam samo Federera u Bazelu da je odigrao nešto slično protiv Rodika. Uraditi to ovde na Centralnom terenu Vimbldona, pa još u finalu, stvarno je lepa uspomena".

Zimonjić je ranije trenirao i sa Rafaelom Nadalom.

"Ja sam imao tu privilegiju da treniram sa mnogim velikim šampiona poput Samprasa i Agasija, kasnije i Federera, Nadala, Novaka... Razlika je u pristupu. Svi su oni drugačiji, ali zavisi ko šta želi da postigne na treningu. Kod Novaka su sigurno to posvećenost i intenzitet, kao i kod Rafe. Oni uvek žele da izvuku maksimum iz sebe, da napreduju, a to govore njihovi rezultati, kao i njihova igra koja konstantno raste. Kad svi pomislimo da ne može bolje – oni dokazuju suprotno. Stvarno je lepo videti sve to".

Njegovu "štafetu" najboljeg srpskog dubl igrača preuzeo je Nikola Ćaćić, koji je donedavno igrao sa Tomislavom Brkićem, a sada je u paru sa Italijanom Vavasorijem. Trenutno zauzima 58. mesto na ATP rang listi.

"S njim sam imao prilike dosta da treniram. Sa nekim savetima sam pokušao da pomognem koliko sam mogao. On je sjajan dečko, vredan je i ima odličnu energiju. Imao je dobru saradnju sa Brkićem i to najbolje oni znaju zašto su oni odlučili da prekinu. Lepo je kad se igra sa jednim partnerom, ali i kad se igra sa različitim čovek može da napreduje i u drugim elementima. Mislim da su pred njim tek bolji rezultati. Do sada je postigao lepe rezultate na ATP turnirima, sad samo to da podigne na malo veće – masterse i grend slemove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve