Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2022.

18:00

Đoković brži od "policijskog časa" – ide u četvrtfinale

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala Vimbldona.

Izvor: SN

Autor: SN

Đoković brži od
Foto: Profimedia

Novak Đoković je sa 3-1 u setovima (6:2, 4:6, 6:1, 6:2) savladao Tima van Rajthovena i otišao u četvrtfinale.

Ovo je bila Novakova 25. pobeda u nizu na travnatoj podlozi, a podsetimo da je poslednji put na Vimbldonu izgubio daleke 2017. godine.

Ovo je bila Novakova 25. pobeda u nizu na travnatoj podlozi, a podsetimo da je poslednji put na Vimbldonu izgubio daleke 2017. godine.

Postojala je bojazan da ovaj meč ne bude završen u nedelju uveče, pošto od 23 časa po lokalnom, odnosno po ponoći po našem vremenu u Londonu sledi "policijski čas" * i tenis posle toga ne može da se igra.

Ipak, srpski as je uspeo da odigra dovoljno dobro i dovoljno brzo kako bi se pre nastanka policijskog časa plasirao u četvrtinu finala.

Prvi set nije bio problematičan za Novaka Đokovića pošto je samo samo jednim izgubljenim poenom osvojio prvi gem, da bi odmah potom usledio brejk koji je odmah i potvrđen.

Van Rajthoven se upisao za 3:1, da bi onda srpski as lako došao do 5:2, pa je zahvaljujući brejku u osmom gemu uspeo ubedljivo da slavi i osvoji prvi set.

Drugi set je bio potpuno drugačiji od prvog i treba se priznati dosta naporniji za obojicu tenisera. Nastavili su sa dugim razmenama, vlada je velika borba za svaki poen i posle šest odigranih gemova bilo je 3:3 i brejkova nije bilo.

Odmah u sledećem usledio je brejk – holandski teniser je nošen publikom uspeo da slomi Novaka Đokovića i da ga iznenadi i dođe do jako lepog vođstva od 4:3 u drugom setu.

To vođstvo je van Rajthoven pretvorio u osvajanje drugog seta, rezultatom 6:4 je nadigrao Novaka Đokovića i upisao se na tabli za 1-1, što je nagovestilo da meč može da se ne završi u nedelju uveče.

Nije Novak to smeo da dozvoli i znao je to. Počistio je van Rajthovena u trećem setu, dozvolivši mu samo jedan jedini gem. Dakle, 6:1 za oko 20 minuta igre i to je lako moglo da bude 6:0.

"Krompir" takozvani je izmakao zahvaljujući snažnom servisu holandskog tenisera koji je uradio dovoljno da ne bude baš počišćen u tom delu susreta, ali ni u nastavku se nije bolje proveo.

Đoković odmah na početku četvrtog seta pravi brejk, odradili su njegovi ritern udarci neverovatno dobar posao, pa je usledila potvrda brejka, a onda i odgovor van Rajthovena, 2:1.

Nije mogao protiv srpskog asa nikako. Za tren oka je Đoković "našamarao" lopticu i pogodio to što treba, igra Tima van Rajthovena se potpuno raspala i posle šestog brejka bilo je 5:2 za Novaka koji je servirao za pobedu.

On je bez većih problema potvrdio dominaciju na svom servisu i plasirao se u četvrtfinale gde će igrati protiv Janika Sinera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d