Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2022.

16:20

Krajinović: Nikad me neko nije ovako uništio VIDEO

Srpski teniser Filip Krajinović analizirao je poraz od Nika Kirjosa u drugom kolu Vimbldona.

Izvor: LN

Autor: LN

Krajinović: Nikad me neko nije ovako uništio VIDEO
Foto: Profimedia

Krajinović je doživeo poprilično ubedljiv poraz od 6:2, 6:3, 6:1.

Momak iz Sombora je posle meča bio potpuno iskren objasnivši šta se desilo.

"Teško je reći. Danas je bio njegov dan, da mu je protivnik bio neko koga poštuje, onda, šta znam... Danas nije moglo da se igra protiv njega. Igrao sam protiv mnogo igrača i nikada nisam osetio da me neko ovako uništi. Svaka mu čast", rekao je Krajinović srpskim novinarima u Londonu.

Kirjosov naredni protivnik je Stefanos Cicipas, a nedavno je za sebe izjavio da je Top 5 igrač na travi.

"Gledao sam mnogo njegovih mečeva kada je igrao loše i nije mogao da pogodi ništa, gledao sam i kada je uništio Rubljova u Majamiju... Znao sam kako on može da igra, ali dansa nisam imao oružje kojim bi ga zaustavio", priča Filip i dodaje:

"Mislim da sigurno može da dogura daleko, ali baš da osvoji titulu? To je uvek teško. On nikada nije osvojio Grend slem, nikada nije bio ni u polufinalu... Da baš kažem da će da osvoji... Ne mogu. Ali, siguran sam da može da pobedi svakoga, pogotovo ako je spreman fizički i mentalno".

Australijanac je imao 24 asa uz jednu duplu, čak 93 odsto osvojenog prvog servisa (37/40) i neverovatnih 49 vinera uz samo deset grešaka.

"Totalana njegova dominacija, pojeo me je na terenu. Bukvalno sam na kraju jedva čekao da siđem sa terena, jer sam bio mnogo nemoćan. Kada on ima takav dan... Ne znam šta bih rekao. Mogu slobodno da kažem da me je ubio na terenu. Ništa nisam mogao, ni sa servisom, niti sam se kretao dobro. Malo sam još iscrpljen od prvog meča, ali, opet, totalna nemoć. Nisam znao šta da radim, stvarno. Čovek je servirao dve prve serve, svaki servis mu je išao preko 200 kilometara na čas, napravio je jednu nebitnu duplu, svaki moj ritern je vratio, kako god da je dotakao lopticu je danas bio viner. Danas nisam imao igru za njega. Da li me boli poraz? Ne toliko. Kada te neko toliko ubije na terenu, možeš samo da se rukuješ i kažeš - idemo dalje. Nisam očekivao da će biti ovako lagano sigurno, mislio sam da ću pružiti mnogo veći otpor sigurno, ali, jednostavno, ništa nije išlo".


Krajinoviću ovo znači kraj sezone na travi, na kojoj je ove godine igrao bolje nego ikada, pošto je bio u finalu Kvinsa i prvi put u karijeri prošao prvo kolo Vimbldona.

"Prezadovoljan sam! Da mi je neko rekao, potpisao bih. Uzeo sam 300 poena, a ovde se svakako ne broje ti poeni tako da ne gubim puno. Žao mi je da je on upao u moj deo žreba, da je neko drugi mogao bih možda da idem još dalje, ali on je nagazna mina na koju sam ja danas nagazio i to je to".

Ovog puta mu igranje protiv servera nije dobro prošlo, za razliku od Rolan Garosa kada je razbio Rajlija Opelku sa 3-0.

"Šljaka je drugačija, uslovi su bili potpuno drugačiji. Taj dan sam imao sreće, bilo je kišovito i teške su loptice, nisu mu odskakale toliko. Sve je išlo na moju ruku. Tada sam mogao da mu riterniram dosta dobro, šljaka je potpuno drugačija... Na travi, kada vam neko servira kao on danas... Ja ne znam koliko je on linija danas pogodio, koliko je precizno servirao, ne samo dobro, pa kad sam i imao 0:30, dobijem četiri asa. Pa 15:30, dobijem tri asa. Ubica".

A, što se tiče planova za nastavak sezone...

"Idem na kratki odmor, da napunim baterije, pa -- Hamburg, Umag, Toronto i Sinsinati. Pa US open", podvukao je Krajinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve