Nova vest
Tenis

Sreda, 06.07.2022.

20:00

"Nije fer to što se dešava Đokoviću, ali..."

Danijel Nestor, bivši kanadski teniser srpskog porekla, govorio je za B92.net o Novaku Đokoviću, Niku Kirjosu i trenutnom stanju Vimbldona.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Foto: Profimedia

Nestor(ović) se ove godine vratio na Vimbldon kako bi učestvovao na Turniru legendi.

Sada već 49-godišnji Kanađanin, rođen u Beogradu, najveće uspehe u karijeri ostvario je u paru sa Nenadom Zimonjićem.

Osvojio je 12 Grend slem titula, od čega tri na Vimbldonu (dve sa Zimonjićem, jednu sa Kristinom Mladenović u miksu).

"Osećam se dobro, kada igraš ne ceniš dovoljno kroz šta prolaziš, ali kada se penzionišeš onda je uzbudljivo da se vratiš. Doveo sam porodicu i srećni su što su ovde i što gledaju tenis. Pričao sam sa Nenadom, nismo mnogo pričali, osim da bi bio srećniji da igra dublove, nego miks (smeh). Izgleda da je u dobro formi, ne znam da li se zvanično penzionisao, ali ako igra ovde dobro možda opet zaigra", rekao je Nestor za B92.net.

Nestora smo pitali da kaže šta misli o Grend slem trci, u kojoj trenutno vodi Nadal sa 22, a iza njega su Federer i Đoković sa po 20.

"Mislim da će Novak na kraju imati najviše Grend slem titula, ukoliko bude mogao da igra sve turnire koje želi. Znam da sada ne može da igra u SAD, teško je reći, ko zna gde ide ovaj svet. Ako ništa ne zaustavi sve njih – Novak će imati više. Imao je dobar momentum, ali je ovo život. Veoma je odlučan mislim i dalje da će imati više titula".

Novak je ove godine imao izuzetno turbulentnu godinu. Deportovan je iz Australije, pa zbog toga nije mogao da brani titulu i 2.000 bodova, Vimbldonu su oduzeti bodovi i ni tu ne može da odbrani titulu i bodove, a na US openu zbog vakcinacije verovatno neće moći da igra...

"Stoji za ono u šta veruje, mislim da nije fer ono što se dešava, neke stvari bi trebalo da budu veći izbor. Ono što se dešava njemu nije fer. Dobro je što stoji uz ono u šta veruje i to je nešto što mi možemo da naučimo od njega. Plus i ja sam rođen u Srbiji, lepo je navijati za njega, a situacija kao što je Australija nije dobra za njega, za turnir, za tenis", objašnjava Nestor.

Na Vimbldonu dosta komentara izazvao je Nik Kirjos, koji je odigrao jedan od najzanimljivijih mečeva turnira u trećem kolu protiv Stefanosa Cicipasa.

"Kirjos je dobar za popularnost sporta, za navijače, pa i za igrače, osim za one protiv kojih igra, za njih nije toliko zabavno. Istovremeno ste profesionalac i morate biti u stanju da se nosite sa tim situacijama, morate da budete mentalno jaki, znate šta se sprema i šta radi. Kao profesionalac ako imaš izgovore onda te je porazio psihički i nisi dovoljno jak mentalno", kaže Nestor za B92.net i podvlači:

"To je više tvoja nego njegova greška, mislim da bi sudije mogle da rade bolji posao kada čuju psovke, čujete ih na televiziji, ali ih sudije ne čuju. Ako ga više pritisnete verovatno će promeniti ponašanje. Sportu su potrebne ličnosti, mnogi sportovi imaju takve ličnosti i možda su zato popularniji".


Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d