Nova vest
Tenis

Utorak, 05.07.2022.

13:00

Idol joj je Đoković, otac joj je zakucao preko automobila – ko je Ela Nala?

Slovenački košarkaš Marko Milić ostao je u sećanju ljubitelja košarke najviše po atraktivnom zakucavanju, a istog se dobro seća njegova ćerka Ela Nala.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Default images

Ela Nala Milić ima 16 godina, predstavlja Sloveniju u tenisu i ove godine je učestvovala na juniorskom Vimbldonu.

Milićeva je uspešno prošla kvalifikacije savladavši Paradisi i Rustemovu, izbacila je Mohano u prvom kolu, ali ju je domaća predstavnica Konvej izbacila u drugoj rundi u dva seta.

"Bila je to dosta dobra nedelja. Prvi put igram na travi, sjajno je iskustvo za mene. Mislim da sam se privikla vrlo brzo, prvi meč je bio najteži, a onda sve lakše i lakše. Napredovala sam na travi, ali danas malo i nisam imala sreće", počela je svoju priču za B92.net Ela Nala Milić, pa nastavila o igranju na Vimbldonu:

"Bila sam ovde pre dve godine u ulozi gledaoca, ali ove godine se takmičim – i to je baš velika čast i privilegija. Tu sam pored svih profesionalaca, gledam ih kako treniraju i igraju mečeve... Baš sam uzbuđena što sam ovde".

Pročitajte još Pomama za Kirjosom, ćerka čuvenog košarkaša i "divljina" Vimbldona

Elu Nalu smo pitali da nam opiše svoju igru, ukratko.

"Volim bekhend paralelu puno, tako da mislim da je to bekhend. I servis, ako sam u dobrom periodu servisa, može biti dobar... I forhend da, to mi drugi kažu da imam jak forhend, ja mislim da mi je bolji bekhend, ali... Ja bih rekla bekhend!", uz osmeh je prokomentarisala Ela Nala.

A, što se idola i uzora tiče...

"Đoković", kratko i jasno ističe Milićeva i nastavlja, "I Serena. Dolaze i nove, malo mlađe, Iga Švjontek je super igrač".

"Novak je došao na naš centar kod Rikarda Pjatija u Italiji, gde treniram. Upoznali smo se sa njim, sa Donom Vekić često treniram zajedno... Oni su baš super", dodaje Milićeva.

U jednom trenutku razgovora morali smo da se osvrnemo i na oca slovenačke teniserke, proslavljenog košarkaša Marka Milića.

I prvo pitanje, naravno – da li je videla klip u kojem njen otac preskače automobil i zakucava.

"Jesam, ja mislim sto puta! Videla sam to kad sam bila mala, a svi u školi su mi govorili: 'A, je l to tvoj tata bio što je preskočio auto?'. Da, to je on... Mislim da imam neke gene po njemu. Ne baš u košarci, ali...".

Otac Ele Nale je košarkaš, deda joj je bio bacač kugle sa ramena, baka je bacala disk, a mama joj se, kao i otac, bavi igrom među obručima.

"Svi smo mi u sportu, ali sam samo ja počela s tenisom. Mislim da sam toliko njegovih utakmica gledala da mi je bilo malo... Preko glave (smeh). Tenis sam počela da igram zbog dede, rekao mi je da je jako lep sport i odmah mi se svideo, od prvog dana. Još mi je sada baš drago što mogu da igram na ovako lepim terenima".


Mlada slovenačka teniserka kaže da nije bilo pritiska od oca da se bavi košarkom.

"Baš su me pustili da idem tamo gde sam želela. I starija sestra mi igra tenis, a mlađa je sada počela sa košarkom. Tako da, barem jedna!".

Ela Nala je već u dublu debitovala na WTA turu u Portorožu, a o planovima kaže:

"Ove godine ću igrati nešto u Sloveniji, verovatno u Portorožu 125k ili 250. U planu je juniorski US open u avgustu, a posle ćemo da vidimo kako ide dalje...", podvukla je razgovor za B92.net Ela Nala Milić.

Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve