Reketiranje - Wimbledon 2022 -

Pomama za Kirjosom, ćerka čuvenog košarkaša i "divljina" Vimbldona

Došli smo do kraja još jednog, ukupno osmog dana ovogodišnjeg Vimbldona. I opet, iako se nije očekivalo, imali je šta da se vidi. I te kako.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/LN
Foto: B92/LN

Za B92.net iz Londona, Luka Nikolić.

Nik Kirjos nije bio u centru pažnje kao što je to bio slučaj u prethodnom kolu protiv Stefanosa Cicipasa, ali je opet bio "tu negde".

Na trenutke kvalitetan, na trenutke negledljiv, na trenutke bizaran meč protiv Brendona Nakašime, ali na kraju, ipak – pobeda.

Kirjos bi, ukoliko prođe Garina, mogao da se sastane sa Nadalom u polufinalu.

"Moj agent je 2019. pred duel sa Nadalom morao da me vadi iz paba u četiri ujutru. Sada imam drugačiji način razmišljanja. Dosta sam sazreo, to je sigurno", rekao je Kirjos posle pobede u osmini finala.

Kirjos će u četvrtfinalu igrati protiv verovatno najvećeg iznenađenja turnira Kristijana Garina, Čileanca koji je maksimalno iskoristio odustajanje Matea Beretinija pred prvo kolo turnira.

Zanimljivo posle Nikovog duela bilo je na medijskoj terasi vimbldonskog kompleksa, kada je Australijanac došao da daje intervju.

"Ozi, Ozi", vikala je nekolicina njegovih navijača okupljenih ispod terase, pa su se nadovezali sa "Idemo Niki".

Nešto koliko-toliko nalik onome što gledamo od “Nolefama” posle mečeva srpskog tenisera, ali, doduše, malo glasnije i neprijatnije.

Zbog toga je moralo da reaguje obezbeđenje, koje je prišlo navijačima i ljubazno (dobro, možda ne toliko ljubazno) ih zamolilo da se umire. To su i uradili.

Pred početak dana zakazao sam intervju sa 16-godišnjom slovenačkom teniserom Elom Nalom Milić.

Zanimljivo je intervjuisati juniore kojima su često ovakvi događaji prvi u životu, pa posle to upoređivati sa time u kakve ljude se godinama kasnije pretvore.

Ela Nala je, kao i svi u njenim godinama, bila pomalo "stegnuta" na početku, pa smo intervju počeli na engleskom jer nije bila sigurna u srpski.

U jednom trenutku smo, ipak, prešli na "naš" jezik i bogami, iako sama u to ne veruje, priča ga bolje nego neki ljudi iz Srbije koje poznajem.

I da, u pitanju je ćerka čuvenog košarkaša Marka Milića. Intervju sa njom čitajte u narednim danima u Reketiranju.

Vimbldon mi je prvi Grend slem, što ste verovatno mogli i sami da zaključite po tekstovima, i stvarno je osećaj neverovatan. I da, znam da to pišem "xy" put.

Najveći utisak je definitivno "Orangi" park u kojem stvarno možete videti sve i svsašta – i to kad se najmanje nadate.

Najzanimljivije je bilo tokom prvih dana, kada su svi igrači bili i dalje u žrebu, pa se konstantno neko interesantno ime smenjivalo u trening centru.

Sada je spisak znatno uži i "Orangijem" uglavnom dominiraju juniori, uz preostale singlaše i dublaše, ali... Kao što rekoh, kad se najmanje nadate.

Dok sam gledao Novakov trening – kojem je pored Zimonjića i Ivaniševića pomagao i sin Stefan – začuo sam prepoznatljiv glas iza sebe.

Jelena Janković!

Popularna Džej-Džej učestvovaće na turniru legendi, jer legenda i jeste, u paru sa još jednom legendom, Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom.

Jankovićeva, nažalost, nije želela da daje izjave, ali se zaputila u drugom smeru rečima: "Sutra, sutra...".

Sutra je, inače, dubl turnir legendi, ali i miks zona sa njima i novinarima, tako da očekujte raznorazne intervjue i zanimljivosti.

Do tada, pozdrav.

Luka Nikolić (@luksie1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.