Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2022.

13:00

Donna za B92.net o Hrvatima: Možda i bolje da ne prate

Hrvatska teniserka Dona Vekić, izvorno Donna, govorila je za B92.net o Vimbldonu, hrvatskim medijima i planovima o povratku u sam svetski vrh.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Donna za B92.net o Hrvatima: Možda i bolje da ne prate
Foto: Profimedia

Vekićeva je na Vimbldonu ispala u prvom kolu, pošto je od nje bila bolja Amerikanka Džesika Pegula, trenutno 9. na WTA rang listi.

U razgovoru za B92.net, hrvatska 26-godišnjakinja je analizirala prvi i jedini meč na Vimbldonu.

"Da, bili su dosta teški uslovi. Vetar već pet dana duva nenormalno, ali kako je bilo meni, tako je i njoj. Dosta čudan meč, ne mogu reći da sam zadovoljna. Nisam nikako zadovoljna, ali, to je što je. Idemo dalje", rekla je Vekićeva.

Na Grend slemovima i velikim turnirima utisak je da hrvatski teniseri i teniserke tamošnjim medijima i javnosti nisu previše interesantni.

Na (ako se dobro sećam) svakoj konferenciji predstavnika Hrvatske na nekom Grend slemu na kojem sam bio, predstavnika domaćih medija nije bilo, a utisak je i da na portalima njihovi mečevi, sem ako nisu u samoj završnici turnira, nisu preterano bitni.

Na to Dona kaže:

"Uopšte ne čitam novine, tako da nemam pojma. Uglavnom kad ih isprate, ne mogu reći da je to pozitivno, tako da je možda bolje da ne prate".

Vekićeva je nekada bila 19. igračica sveta, a sada zauzima 82. poziciju.

"Opao mi je zbog povrede, imala sam operaciju kolena. U ovom trenutku mi je najvažnije da igram što više mečeva, da se vratim na nivo igre koji sam imala pre, što nikako nije lako nakon pauze, pa nove pauze... Zadovoljna sam na kojem sam putu".

Na kraju razgovora za B92.net iskreno ističe da je umorna i da joj je potrebna kraća pauza.

"Ciljevi... Definitivno da probam da dignem renking što je više moguće, ali i da nastavim da radim i da budem fit, bez bolova. Imam jako puno prostora za rad i napredak i to je pozitivna stvar. Sada ću se, ipak, potruditi malo odmoriti, zadnjih par nedelja uopšte nije bilo lagano", podvukla je Dona.

Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve