Nedelja, 10.07.2022.

22:00

I šta ćemo sad?

Novak Đoković je Grend slem šampion. Po 21. put u karijeri. Ukupno sedmi na Vimbldonu, kao i njegov idol iz detinjstva Pit Sampras.

Izvor: Luka Nikoliæ

I šta æemo sad? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Goro

pre 1 godinu

Monika je mađarica iz srbije,odnosno jugoslavije.kraj. srbin je etnička pripadnost,odakle god da dolaziš,čije god državljanstvo imas. Tako je i za ruse.kraj. da ne prdimo dalje. I slavica eklston je ko zna čija državljanka i đe li živi ali džabe vam,oboje roditelja su joj srbi iz laktaša. Kraj

Tanja

pre 1 godinu

Znači Ribakina je Ruskinja jer je rođena u Rusiji, a i Tesla je Srbin iako nije rođen u Srbiji!
Zanimljivo...
A da, i Andrić je Srbin iako je rođen u Bosni, verovatno...

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Ako je Ribakina "inače Ruskinja" šta je Monika Seleš inače?
(Tanja, 12. jul 2022 09:32) 7
----------
Ribakina je Ruskinja, kako se god uzme. I to joj nijedan papir odnosno "bumaška" ne može promeniti. Isto kao što su Novak Djoković, ili Nikola Tesla Srbi, što, takodje, neki nacionalni alhemičari pokušavaju da ospore. Valjda da im ta nacionalnost "ne kvari" svetsku slavu. Monika Seleš, ne znam šta je ali, što se mene, i većine Srba, tiče, može da bude šta hoće ili, ono što jeste. Neke stvari su, jednostavno, konstantne, i ne mogu se menjati. Koliko bi samo magaraca želelo da budu prelepi lipicaneri.

Munja

pre 1 godinu

E ljudi nemate pojma kako mi je drago. i prije ove titule sam smatrao da ima bolje rezultate od Federera da ih sada ne nabrajam, ali se nekako broj grand slam titula uvijek racunao kao glavni parametar. Sada zvanicno Novak sisa Federera i ostavlja ga da guta prasinu. To mi je pogotovo drago znajuci mentalni sklop Federera, on se na danasnji dan ziv pojede.

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Ноле је од данас на седмом месту АТП листе, али не због тога што је играо лоше па губио бодове већ због тога што су га суманути људи из Енглеске, Аустралије, Америке као и из борда АТП онемогућили или тачније забранили му да их осваја и брани, значи администрација је већа од било кога и било које игре. По мени Ноле је по таквој одлуци хипотетично могао да испадне и из првих 100 на листи и онда се запитајте да ли је можда заборавио да игра тенис кад је изван 100 најбољих. Ноле је један и једини и они то врло добро знају јер не могу да се помире са чињеницом да један од њихових из ма које западне земље долази није најбољи, већ тамо неки са брдовитог Балкана конкретно из Србије. То му никад неће опростити и признати као најбољег икад.

sele

pre 1 godinu

Svaka čast Novaku, ali navijači, komentatori su, malo je reći, odvratni. Kao da su oni osvojili grend slemove. Kao da su oni pobedili. Šta oni imaju sa njegovim uspehom. Nit luk jeli, nit luk mirisali. A puni su mržnje prema svima drugima, i odatle taj večiti kompleks da nas neko mrzi. Ma, ne znaju ni da postojimo. I ti navijači su me odvratili od Noleta.

Ante

pre 1 godinu

Pete Sampras, Novak Đoković, Roger Federer, Nadal.

To je moja top lista, bez obzira na broj GS. S time da Sampras odavna ne igra, pa sječanje na njegovu dominaciju, ljepotu igre, i sve opada, a Novak i dalje igra i oduševljava, i najvjerovatnije će izbiti na prvo mjesto.
Nažalost po Novaka, ta moja lista ne donosi nikakve sponzorske pare, i potpuno je subjektivna. Al i ne košta ništa.

Joso

pre 1 godinu

Noletu kapa do poda!A Wimbledon za juniore isti dan osvojio Splićanin Mili Poljičak.U subotu je trenirao sa Noletom,u nedjelju obojica osvojili Wimbledon....o tome niti slova!?Dobro su mnogi prognozirali,nakon odlaska Đokovića u penziju,u Srbiji se tenis više neće pratiti.Imali smo to u skijanju.Janica Kostelić harala svijetom,na OI u SAD uzela čak 4 medalje a od toga 3 zlata....neponovljivo i svi smo bili u transu.Danas!?Samo smo shvatili da zbog Danice ipak niti smo bili,niti jesmo velesila u skijanju.Kao šta to Srbija nije u tenisu.A Đoković i Danica su "proizvod" njihovih obitelji.Srbija i Hrvatska te Srbi i Hrvati sa tim velebnim uspjesima,niti luk jeli niti luk mirisali!Brutalna stvarnost!

Čačanin

pre 1 godinu

22>21
(Domaćin, 10. jul 2022 22:55)

Rafa je iza Rođe koji je u penziji

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Gazda, 10. jul 2022 23:45) Nepriznata lista, kao i desetine drugih. Sedi 1.
(Jusa, 11. jul 2022 02:05)
*****************************
Pokaži ti nama tu "priznatu" po kojoj je Rafa GOAT. Nema, a? I šta ćemo sad?

Kiki NS

pre 1 godinu

Šta ti je sudbina ...
Kada je ,onomad, uzeo prvu titulu uzeo je i prvo mesto na ATP listi.
Danas , uzeo sedmu titulu i uzeo
sedmo mesto !?!

Jusa

pre 1 godinu

22>21
(Domaćin, 10. jul 2022 22:55)

Rafa je iza Rođe koji je u penziji

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Gazda, 10. jul 2022 23:45) Nepriznata lista, kao i desetine drugih. Sedi 1.

onako gospodski

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Trenutno rang lista nije odraz kvalitete, sve zavisi koliko i gde igras, evo danasnji sampijon koji ne sme da igra na turu pada na 7 mesto, a drugi finalista kojem se vec neko vreme ne igra tenis je sigurno top 5 igrac iza Novaka, Rafe, Mede i Zvereva…a ako vec kazes da je srusio i taj rekord, pa sta ima jos da srusi kad je vec sve srusio osim tog jednog slema…

Czv

pre 1 godinu

Meni samo falio Rafa u finalu i njega da otrese. Sledeće, očigledno, neće ga pustiti u USA. Izgubiće I tu bodove, ali posle Azija i masters, sve može da igra. Naravno, očekujem I da će od sledeće godine, sve biti Novakov pohod. U to sam siguran. Da sam na njegovom mestu, odigrao bih par turnira, manjih do američke turneje. Ako ga ne puste, otišao na odmor i spremao se za aziju. Odatle kreću pripreme za sledeću godinu i uspon u vidu forme. Zapamtite, Novak će biti u full spremi do olimpijski igara 2024. To je nekih 8 slemova u opticaju... Nek Nadal I uzme USO, mada sumnjam, cifra može da ide do 29. 2023 I 2024 biće Novakove godine

ja

pre 1 godinu

Piše se istorija tenisa 21 veka pisci Nole Rafa i Federer stvarno su veliki. Ja bih želela da Novak bude onaj koji predvodi ovaj trio. Da osvoji Zlatni i još po koji GS. Ideeemoo, samo nek si ti nama živ i zdrav

neko tamo

pre 1 godinu

Nadao sam se da ce Nole ovo da osvoji i uspeo je, medjutim cinjenica je da je i dalje u problemu zbog pogresnih izbora, Nadal moze teorijski vec nakon RG naredne godine da ode na 25 jer Nole mozda nece igrati ni USO ni AO, a na RG je Nadal favorit.

Nazalost umesto da zakuca svoje mesto u istoriji tenisa a mozda i sporta vec sa ovim Vimbldonom, sve je prepustio sreci i tudjim odlukama. No nadamo se i dalje.

Neo@

pre 1 godinu

Imem neki osećaj ovih dana, da će mu Ameri dozvoliti da igra na US Open.
Ne znam šta će da izmisle u vezi njega, ali mi se čini da će mu dopustiti da igra.
Jer ovaj čovek je velikan tenisa, velikan koji ga još uvek igra.

Milosav

pre 1 godinu

Sta cete sada? Jednostavno se poklonite najvecem teniseru svih vremena i budite zahvalni bogu sto ste imali privilegiju da zivite u njegovom vremenu i gledate ga.
Ovakvog dominatora i terminatora majka nece roditi uskoro.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

Jusa

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Је л' Новак крив што Рафет једва претекне до понеког полуфинала?
(питам за друга, 10. jul 2022 22:37) Pretekne tako sto olupa antivaksera i osvoji 2 GS titule u 2022. Imas li jos neko pitanje? Pitam za druga

питам за друга

pre 1 godinu

На данашњи дан сам и ја рођен. ?
(Срђан, 10. jul 2022 22:48)

Срећан рођендан, Срки.

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Kralj Vimbldona je Novak Đoković gospodo! Sedma Novakova titula na najvećem turniru na svetu! Pogledajte tu Đokovićevu sliku pored panela sa natpisima svih vimbldonskih šampiona, sedam, ej SEDAM PUTA je upisano njegovo prezime na toj večnoj vimbldonskoj šampionskoj listi! Čudesno dostignuće!

Preklez

pre 1 godinu

Nista mi nema lepse nego kad Nolo digne pehar u sred Londona. I da ona smradija od zemlje bude na aparatima svaki put kad Nole gricne travicu

Jusa

pre 1 godinu

Nemoguće je napravio Novak.
I on je već na RG imao Nadala u šaci, iz nekog razloga lično Novak mu je "dao" pobedu, i to u trenutku kada ga je razvaljivao!!!
Što govori o potpunom oporavku od torture u Australiji.
Ovaj trijumf je samo potvrda toga.
Da je čovek potpuno ojačao još više nakon zatočeništva.
Umesto da se slomi,,on se izdigao iz svih problema!
I zaista deluje jako zdravo i sveže, ne žali se čak i kada ga izbacuju, kada mu zabranjuju da igra.
Neka ga zdravlje posluži.
(Aragorn, 10. jul 2022 22:15) Legolase ti li si? Mirise na botovanje, samo da proverim.

Televisa presenta

pre 1 godinu

„U Melburnu nije mogao da igra, a ovde nije mogao da osvoji nijedan jedini bod uprkos tome što je (p)ostao šampion.“


pa osvojio je preko 2 ipo miliona „bodova“.

Bili

pre 1 godinu

Danas su jednim udarcem ubijene 4 muve:
1.Smanjen negativan h2h sa Kiriosem
2.Ućutkani su oni koji kazu kako Nole ne
moze da dpbije Kriosa
3.Priblizio se Nadalu na 1GS
4.I najvažnije ućutkana je rafomanina

Ivan

pre 1 godinu

Ja sam stari obožavatelj tenisa, sećam se 90-tih kada je Sampras dominirao Vimbldonom i svetskim tenisom, ogromnih sedam Samprasovih titula na Vimbldonu su strahovito veliki podvig i ni sanjao nisam u tom trenutku da će iko ikada moći da ga dostigne i da ćemo upravo mi imati našeg tenisera koji će dostići tu brojku! Slavili smo Bobino epsko polufinale Vimbldona sa Lendlom 86-te kada je posle velike borbe i odlične igre poražen 2:3 i ja lično mislio sam da će nam to biti najveći teniski uspeh u muškom singlu za sva vremena. Ali hvala Gospodu Bogu pojavio se početkom ovog veka naš dragi Nole i krenuo da osvaja teniski svet. Malo po malo u eri dominacije Federera i Nadala krčio je svoj put i uspeo da velikim zalaganjem i talentom dosegne najveće teniske visine i zauvek sebe metne na listu najvećih teniskih velikana svih vremena! Naš Nole je jednostavno kralj Vimbldona i sa Borgom, Samprasom i Federerom čini kvartet najvećih vimbldonskih asova u istoriji Belog sporta! I to će ostati zauvek! Nikog petog ni na vidiku nema! Izdržao je Nole sve udarce, hapsili su ga, sudili mu, maltretirali ga, sve je stoički izdržao, i evo ga, uspeo je danas da se vrati tamo gde pripada, na teniskom Tronu, na Prestolu u Hramu tenisa Vimbldonu, sa sedmom vimbldonskom krunom u svom vlasništvu. Na kraju meča gromki aplauz sa tribina Centralnog terena Vimbldona upućen našem Noletu sve je rekao. I kraljevski britanski par, naslednici britanske krune, odali su mu još jednom priznanje na velikom uspehu!

Slavija

pre 1 godinu

Meni ovo forsiranje Nadala tužno. Čovek izgleda deset godina starije, nego što jeste. Zamor materijala, dogoreo je brže od vršnjaka Đokovića. Neću da ulazim u to kako sa štaka skače na teren i onda opet nazad. Ali mislim da ni sam više nema želju da igra. Ali kada se vidi ko su mu sponzori, meni je očigledno da postoji pritisak da igra što duže.

hehe

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13) Gospodjo, ja ubedjen da taj rekord drze Federer i Nadal protiv tamo nekih Bagdatisa, Filipusisa, Puerti i ostalih velikana…;)

xs

pre 1 godinu

Nadal moze uzeti jos 1 RG, ipak ce tad imati 37 god, sa 38 nema teorije da uzme jos neki...dakle Rafa potencijalno 23 GS. Noletu nece dati na USO. Ali sledece godine, Nole ce ucestvovati na svim GS, korone nece biti. Nole ce uzeti zlatni slem. Imace 25 GS. Sto je rekord i u muskoj i u zenskoj konkurenciji. Vratice se i na prvo mesto i bice i tu rekorder sa bar 400 nedelja. Osvojice bar jos 4 mastersa. Tad je vreme da u smiraj 2023 god kaze ,,dosta je, presao sam igricu, apsolutni sam vladar u GS, Masters, broju nedelja...odoh sa prve pozicije u zasluzenu penziju". Postavljam cilj i motiv buducim lavovima. To bi bio kraj najuspesnije i najdominantnije teniske i uopste sportske karijere.

nicks

pre 1 godinu

Sad ćemo se odmoriti. Nosonja federer je banana i vise nema motiva da koči Noleta jer više nikad nece zaigrati
Tako da možemo ocekivati da će Nole moći igrati i US open i AO
A Nosonja neka peca ribe na nekom lijepom jezeru u Švicarskoj
Teško je i zamisliti US open bez Rusa, Nadala i Noleta
Dakle idemo po 22
IDEMOOOOOOOOO

Mikii

pre 1 godinu

I sta cemo sad? Pa nista, sad cemo ono sto i 10 sati ranije. Novak Djokovic je jednostavno nesto najvece sto se u istoriji ovog sporta pojavilo!

Cinjenica

pre 1 godinu

@PalMal
Ne mozes gledati samo GSove niti stavljati Rafu ispred Fedje. Fedja proveo 2 godine vise kao broj 1, osvajao 6x zavrsni turnir gde igraju top 8, Rafa nula. Zato i postoji Goat lista celokupnog ucinka koja (trenutno) kaze:

Novak
Fedja
Rafa

Frank Underwood

pre 1 godinu

Konstantno se trudim da učim i da radim na sebi posmatrajući ovog čoveka.

Koliko puta kroz karijeru su bile priče da je gotovo, da je u problemu, da ne može dalje, Bog zna šta ga je sve pratilo... i na kraju uvek izađe kao pobednik.

Cela sezona je visila o koncu imajući u vidu Australiju, poraz od Nadala na RG i neizvesni US Open... ako ga bude super, ako ne - opet ok..

Ovakav šampion se više ne rađa. Ovakva glava se više ne rađa. Ovakvi prostori nikada nisu imali i nikada više neće imati šampiona kao što je Novak Đoković. Ponosan sam što sam njegov sunarodnik.

Eni

pre 1 godinu

Ima dosta vremena nole. Izvrni rukav I primite jednu vakcinu I resen problem, ja Sam vas vatreni navijac nece se nista desiti, ja Sam primio tri, zatvori usta dusmanima vi ste za mene gospodar tenisa pozdrav iz njemacke

Nebojša

pre 1 godinu

Nadal i Djokovic mogu osvojiti 25 GS titula, Federer je GOAT! Igraju ruzan, defanzivan tenis, nema lepote igre kao kod maestra!
(Realno, 10. jul 2022 22:21)

Meni Gaske igra lepši tenis od Federera i još nekolicina igrača i šta ćemo sad koga briga za lepotu sport se igra za rezultat a rezultat kaže da je fedEX treći i da će treći i ostati.

Kun' - fu Panda

pre 1 godinu

Nadal i Djokovic mogu osvojiti 25 GS titula, Federer je GOAT! Igraju ruzan, defanzivan tenis, nema lepote igre kao kod maestra!
(Realno, 10. jul 2022 22:21

Hahahhhahhahahhahhhahahahaha, aaaaahahhahhahahhhah...

Sub013

pre 1 godinu

Sad cemo da budemo Goat, sad cemo da zacrtamo novi cilj, 10+ Vimbldona pa i ako nas ne puste na USO i AO uzecemo jos 3 Vimldona i 3 RG-a i kad se prekine ova sramota oko vakcina napravicemo poslednju turneju, uzeti sva 4 slema, zlato na OI i otici u penziju kao najbolji sportista svih vremena, eto to cemo sad.

Aragorn

pre 1 godinu

Nemoguće je napravio Novak.
I on je već na RG imao Nadala u šaci, iz nekog razloga lično Novak mu je "dao" pobedu, i to u trenutku kada ga je razvaljivao!!!
Što govori o potpunom oporavku od torture u Australiji.
Ovaj trijumf je samo potvrda toga.
Da je čovek potpuno ojačao još više nakon zatočeništva.
Umesto da se slomi,,on se izdigao iz svih problema!
I zaista deluje jako zdravo i sveže, ne žali se čak i kada ga izbacuju, kada mu zabranjuju da igra.
Neka ga zdravlje posluži.

питам за друга

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Је л' Новак крив што Рафет једва претекне до понеког полуфинала?

dr.Roddick

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.

kikiriki

pre 1 godinu

Kako sta ce mo sad? Pa idemo bre do 22,23,24,25,26,27,28,29 pa sto i da ne zaokruzimo na lepu brojku od 30 i ne zovemo ga vise samo GOAT vec i master ove igre. Ostali nek place sto nisu Srbi jer mi smo ponosni sto je Novak Djokovic nas savremenik i nas ponosni Srbin.

Vreme i breme

pre 1 godinu

Sećate se te 2011,osvojen prvi Wimbldon i prvo mesto na listi.Svi smo bili presrećni. Prolazile su godine,i Novak je svojom pričom i željom da bude najbolji od najboljih,i nas uvukao u taj svet.Počeli smo da priznajemo samo titule,gadili smo se poraza,kojih ne bi ni bilo da jede meso,da ga Jeca ne drži po svom,da ne šeta po piramidama.Nije nas interesovalo što ti porazi njega više pogađaju.On je Novak izdržaće,nama je teško. Nole hvala za sve ove godine i oprosti nam naše nerazumevanje kad ne ide.

Pall Mall

pre 1 godinu

I sta ćemo sad? Ovo ce najteže pasti Dzemperku i njegovim fanova jer ovim trijumfom odnosno 21GS titulom njega su izbacili na trecu poziciju ikada. Tamo mu je i mesto.Ostaje aktivna dvojka borba Novaka i Nadala za najboljeg i najuspešniji ikada. Mislim da bik sa Majorke nece izdržati tu borbu protiv Noleta i da ce Djokovic biti na samom vrhu usamljen kao kralj. Ostaje zal sto su ga na onakav nacin izbacili sa US opena i sto mu nisu dozvolili da se takmiči u Australiji. Na njemu je da odluči šta mu je činiti jer postoji bojazan da ga nece pustiti da igra u Americi bez vakcine.

Frank Underwood

pre 1 godinu

Konstantno se trudim da učim i da radim na sebi posmatrajući ovog čoveka.

Koliko puta kroz karijeru su bile priče da je gotovo, da je u problemu, da ne može dalje, Bog zna šta ga je sve pratilo... i na kraju uvek izađe kao pobednik.

Cela sezona je visila o koncu imajući u vidu Australiju, poraz od Nadala na RG i neizvesni US Open... ako ga bude super, ako ne - opet ok..

Ovakav šampion se više ne rađa. Ovakva glava se više ne rađa. Ovakvi prostori nikada nisu imali i nikada više neće imati šampiona kao što je Novak Đoković. Ponosan sam što sam njegov sunarodnik.

Mikii

pre 1 godinu

I sta cemo sad? Pa nista, sad cemo ono sto i 10 sati ranije. Novak Djokovic je jednostavno nesto najvece sto se u istoriji ovog sporta pojavilo!

Aragorn

pre 1 godinu

Nemoguće je napravio Novak.
I on je već na RG imao Nadala u šaci, iz nekog razloga lično Novak mu je "dao" pobedu, i to u trenutku kada ga je razvaljivao!!!
Što govori o potpunom oporavku od torture u Australiji.
Ovaj trijumf je samo potvrda toga.
Da je čovek potpuno ojačao još više nakon zatočeništva.
Umesto da se slomi,,on se izdigao iz svih problema!
I zaista deluje jako zdravo i sveže, ne žali se čak i kada ga izbacuju, kada mu zabranjuju da igra.
Neka ga zdravlje posluži.

Vreme i breme

pre 1 godinu

Sećate se te 2011,osvojen prvi Wimbldon i prvo mesto na listi.Svi smo bili presrećni. Prolazile su godine,i Novak je svojom pričom i željom da bude najbolji od najboljih,i nas uvukao u taj svet.Počeli smo da priznajemo samo titule,gadili smo se poraza,kojih ne bi ni bilo da jede meso,da ga Jeca ne drži po svom,da ne šeta po piramidama.Nije nas interesovalo što ti porazi njega više pogađaju.On je Novak izdržaće,nama je teško. Nole hvala za sve ove godine i oprosti nam naše nerazumevanje kad ne ide.

Kun' - fu Panda

pre 1 godinu

Nadal i Djokovic mogu osvojiti 25 GS titula, Federer je GOAT! Igraju ruzan, defanzivan tenis, nema lepote igre kao kod maestra!
(Realno, 10. jul 2022 22:21

Hahahhhahhahahhahhhahahahaha, aaaaahahhahhahahhhah...

Nebojša

pre 1 godinu

Nadal i Djokovic mogu osvojiti 25 GS titula, Federer je GOAT! Igraju ruzan, defanzivan tenis, nema lepote igre kao kod maestra!
(Realno, 10. jul 2022 22:21)

Meni Gaske igra lepši tenis od Federera i još nekolicina igrača i šta ćemo sad koga briga za lepotu sport se igra za rezultat a rezultat kaže da je fedEX treći i da će treći i ostati.

Bili

pre 1 godinu

Danas su jednim udarcem ubijene 4 muve:
1.Smanjen negativan h2h sa Kiriosem
2.Ućutkani su oni koji kazu kako Nole ne
moze da dpbije Kriosa
3.Priblizio se Nadalu na 1GS
4.I najvažnije ućutkana je rafomanina

Sub013

pre 1 godinu

Sad cemo da budemo Goat, sad cemo da zacrtamo novi cilj, 10+ Vimbldona pa i ako nas ne puste na USO i AO uzecemo jos 3 Vimldona i 3 RG-a i kad se prekine ova sramota oko vakcina napravicemo poslednju turneju, uzeti sva 4 slema, zlato na OI i otici u penziju kao najbolji sportista svih vremena, eto to cemo sad.

питам за друга

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Је л' Новак крив што Рафет једва претекне до понеког полуфинала?

Cinjenica

pre 1 godinu

@PalMal
Ne mozes gledati samo GSove niti stavljati Rafu ispred Fedje. Fedja proveo 2 godine vise kao broj 1, osvajao 6x zavrsni turnir gde igraju top 8, Rafa nula. Zato i postoji Goat lista celokupnog ucinka koja (trenutno) kaze:

Novak
Fedja
Rafa

xs

pre 1 godinu

Nadal moze uzeti jos 1 RG, ipak ce tad imati 37 god, sa 38 nema teorije da uzme jos neki...dakle Rafa potencijalno 23 GS. Noletu nece dati na USO. Ali sledece godine, Nole ce ucestvovati na svim GS, korone nece biti. Nole ce uzeti zlatni slem. Imace 25 GS. Sto je rekord i u muskoj i u zenskoj konkurenciji. Vratice se i na prvo mesto i bice i tu rekorder sa bar 400 nedelja. Osvojice bar jos 4 mastersa. Tad je vreme da u smiraj 2023 god kaze ,,dosta je, presao sam igricu, apsolutni sam vladar u GS, Masters, broju nedelja...odoh sa prve pozicije u zasluzenu penziju". Postavljam cilj i motiv buducim lavovima. To bi bio kraj najuspesnije i najdominantnije teniske i uopste sportske karijere.

Ivan

pre 1 godinu

Ja sam stari obožavatelj tenisa, sećam se 90-tih kada je Sampras dominirao Vimbldonom i svetskim tenisom, ogromnih sedam Samprasovih titula na Vimbldonu su strahovito veliki podvig i ni sanjao nisam u tom trenutku da će iko ikada moći da ga dostigne i da ćemo upravo mi imati našeg tenisera koji će dostići tu brojku! Slavili smo Bobino epsko polufinale Vimbldona sa Lendlom 86-te kada je posle velike borbe i odlične igre poražen 2:3 i ja lično mislio sam da će nam to biti najveći teniski uspeh u muškom singlu za sva vremena. Ali hvala Gospodu Bogu pojavio se početkom ovog veka naš dragi Nole i krenuo da osvaja teniski svet. Malo po malo u eri dominacije Federera i Nadala krčio je svoj put i uspeo da velikim zalaganjem i talentom dosegne najveće teniske visine i zauvek sebe metne na listu najvećih teniskih velikana svih vremena! Naš Nole je jednostavno kralj Vimbldona i sa Borgom, Samprasom i Federerom čini kvartet najvećih vimbldonskih asova u istoriji Belog sporta! I to će ostati zauvek! Nikog petog ni na vidiku nema! Izdržao je Nole sve udarce, hapsili su ga, sudili mu, maltretirali ga, sve je stoički izdržao, i evo ga, uspeo je danas da se vrati tamo gde pripada, na teniskom Tronu, na Prestolu u Hramu tenisa Vimbldonu, sa sedmom vimbldonskom krunom u svom vlasništvu. Na kraju meča gromki aplauz sa tribina Centralnog terena Vimbldona upućen našem Noletu sve je rekao. I kraljevski britanski par, naslednici britanske krune, odali su mu još jednom priznanje na velikom uspehu!

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Kralj Vimbldona je Novak Đoković gospodo! Sedma Novakova titula na najvećem turniru na svetu! Pogledajte tu Đokovićevu sliku pored panela sa natpisima svih vimbldonskih šampiona, sedam, ej SEDAM PUTA je upisano njegovo prezime na toj večnoj vimbldonskoj šampionskoj listi! Čudesno dostignuće!

Preklez

pre 1 godinu

Nista mi nema lepse nego kad Nolo digne pehar u sred Londona. I da ona smradija od zemlje bude na aparatima svaki put kad Nole gricne travicu

питам за друга

pre 1 godinu

На данашњи дан сам и ја рођен. ?
(Срђан, 10. jul 2022 22:48)

Срећан рођендан, Срки.

hehe

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13) Gospodjo, ja ubedjen da taj rekord drze Federer i Nadal protiv tamo nekih Bagdatisa, Filipusisa, Puerti i ostalih velikana…;)

Slavija

pre 1 godinu

Meni ovo forsiranje Nadala tužno. Čovek izgleda deset godina starije, nego što jeste. Zamor materijala, dogoreo je brže od vršnjaka Đokovića. Neću da ulazim u to kako sa štaka skače na teren i onda opet nazad. Ali mislim da ni sam više nema želju da igra. Ali kada se vidi ko su mu sponzori, meni je očigledno da postoji pritisak da igra što duže.

Pall Mall

pre 1 godinu

I sta ćemo sad? Ovo ce najteže pasti Dzemperku i njegovim fanova jer ovim trijumfom odnosno 21GS titulom njega su izbacili na trecu poziciju ikada. Tamo mu je i mesto.Ostaje aktivna dvojka borba Novaka i Nadala za najboljeg i najuspešniji ikada. Mislim da bik sa Majorke nece izdržati tu borbu protiv Noleta i da ce Djokovic biti na samom vrhu usamljen kao kralj. Ostaje zal sto su ga na onakav nacin izbacili sa US opena i sto mu nisu dozvolili da se takmiči u Australiji. Na njemu je da odluči šta mu je činiti jer postoji bojazan da ga nece pustiti da igra u Americi bez vakcine.

kikiriki

pre 1 godinu

Kako sta ce mo sad? Pa idemo bre do 22,23,24,25,26,27,28,29 pa sto i da ne zaokruzimo na lepu brojku od 30 i ne zovemo ga vise samo GOAT vec i master ove igre. Ostali nek place sto nisu Srbi jer mi smo ponosni sto je Novak Djokovic nas savremenik i nas ponosni Srbin.

nicks

pre 1 godinu

Sad ćemo se odmoriti. Nosonja federer je banana i vise nema motiva da koči Noleta jer više nikad nece zaigrati
Tako da možemo ocekivati da će Nole moći igrati i US open i AO
A Nosonja neka peca ribe na nekom lijepom jezeru u Švicarskoj
Teško je i zamisliti US open bez Rusa, Nadala i Noleta
Dakle idemo po 22
IDEMOOOOOOOOO

Kiki NS

pre 1 godinu

Šta ti je sudbina ...
Kada je ,onomad, uzeo prvu titulu uzeo je i prvo mesto na ATP listi.
Danas , uzeo sedmu titulu i uzeo
sedmo mesto !?!

Joso

pre 1 godinu

Noletu kapa do poda!A Wimbledon za juniore isti dan osvojio Splićanin Mili Poljičak.U subotu je trenirao sa Noletom,u nedjelju obojica osvojili Wimbledon....o tome niti slova!?Dobro su mnogi prognozirali,nakon odlaska Đokovića u penziju,u Srbiji se tenis više neće pratiti.Imali smo to u skijanju.Janica Kostelić harala svijetom,na OI u SAD uzela čak 4 medalje a od toga 3 zlata....neponovljivo i svi smo bili u transu.Danas!?Samo smo shvatili da zbog Danice ipak niti smo bili,niti jesmo velesila u skijanju.Kao šta to Srbija nije u tenisu.A Đoković i Danica su "proizvod" njihovih obitelji.Srbija i Hrvatska te Srbi i Hrvati sa tim velebnim uspjesima,niti luk jeli niti luk mirisali!Brutalna stvarnost!

Televisa presenta

pre 1 godinu

„U Melburnu nije mogao da igra, a ovde nije mogao da osvoji nijedan jedini bod uprkos tome što je (p)ostao šampion.“


pa osvojio je preko 2 ipo miliona „bodova“.

Neo@

pre 1 godinu

Imem neki osećaj ovih dana, da će mu Ameri dozvoliti da igra na US Open.
Ne znam šta će da izmisle u vezi njega, ali mi se čini da će mu dopustiti da igra.
Jer ovaj čovek je velikan tenisa, velikan koji ga još uvek igra.

onako gospodski

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Trenutno rang lista nije odraz kvalitete, sve zavisi koliko i gde igras, evo danasnji sampijon koji ne sme da igra na turu pada na 7 mesto, a drugi finalista kojem se vec neko vreme ne igra tenis je sigurno top 5 igrac iza Novaka, Rafe, Mede i Zvereva…a ako vec kazes da je srusio i taj rekord, pa sta ima jos da srusi kad je vec sve srusio osim tog jednog slema…

Čačanin

pre 1 godinu

22>21
(Domaćin, 10. jul 2022 22:55)

Rafa je iza Rođe koji je u penziji

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Gazda, 10. jul 2022 23:45) Nepriznata lista, kao i desetine drugih. Sedi 1.
(Jusa, 11. jul 2022 02:05)
*****************************
Pokaži ti nama tu "priznatu" po kojoj je Rafa GOAT. Nema, a? I šta ćemo sad?

Milosav

pre 1 godinu

Sta cete sada? Jednostavno se poklonite najvecem teniseru svih vremena i budite zahvalni bogu sto ste imali privilegiju da zivite u njegovom vremenu i gledate ga.
Ovakvog dominatora i terminatora majka nece roditi uskoro.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

ja

pre 1 godinu

Piše se istorija tenisa 21 veka pisci Nole Rafa i Federer stvarno su veliki. Ja bih želela da Novak bude onaj koji predvodi ovaj trio. Da osvoji Zlatni i još po koji GS. Ideeemoo, samo nek si ti nama živ i zdrav

Jusa

pre 1 godinu

Nemoguće je napravio Novak.
I on je već na RG imao Nadala u šaci, iz nekog razloga lično Novak mu je "dao" pobedu, i to u trenutku kada ga je razvaljivao!!!
Što govori o potpunom oporavku od torture u Australiji.
Ovaj trijumf je samo potvrda toga.
Da je čovek potpuno ojačao još više nakon zatočeništva.
Umesto da se slomi,,on se izdigao iz svih problema!
I zaista deluje jako zdravo i sveže, ne žali se čak i kada ga izbacuju, kada mu zabranjuju da igra.
Neka ga zdravlje posluži.
(Aragorn, 10. jul 2022 22:15) Legolase ti li si? Mirise na botovanje, samo da proverim.

Eni

pre 1 godinu

Ima dosta vremena nole. Izvrni rukav I primite jednu vakcinu I resen problem, ja Sam vas vatreni navijac nece se nista desiti, ja Sam primio tri, zatvori usta dusmanima vi ste za mene gospodar tenisa pozdrav iz njemacke

Czv

pre 1 godinu

Meni samo falio Rafa u finalu i njega da otrese. Sledeće, očigledno, neće ga pustiti u USA. Izgubiće I tu bodove, ali posle Azija i masters, sve može da igra. Naravno, očekujem I da će od sledeće godine, sve biti Novakov pohod. U to sam siguran. Da sam na njegovom mestu, odigrao bih par turnira, manjih do američke turneje. Ako ga ne puste, otišao na odmor i spremao se za aziju. Odatle kreću pripreme za sledeću godinu i uspon u vidu forme. Zapamtite, Novak će biti u full spremi do olimpijski igara 2024. To je nekih 8 slemova u opticaju... Nek Nadal I uzme USO, mada sumnjam, cifra može da ide do 29. 2023 I 2024 biće Novakove godine

neko tamo

pre 1 godinu

Nadao sam se da ce Nole ovo da osvoji i uspeo je, medjutim cinjenica je da je i dalje u problemu zbog pogresnih izbora, Nadal moze teorijski vec nakon RG naredne godine da ode na 25 jer Nole mozda nece igrati ni USO ni AO, a na RG je Nadal favorit.

Nazalost umesto da zakuca svoje mesto u istoriji tenisa a mozda i sporta vec sa ovim Vimbldonom, sve je prepustio sreci i tudjim odlukama. No nadamo se i dalje.

Ante

pre 1 godinu

Pete Sampras, Novak Đoković, Roger Federer, Nadal.

To je moja top lista, bez obzira na broj GS. S time da Sampras odavna ne igra, pa sječanje na njegovu dominaciju, ljepotu igre, i sve opada, a Novak i dalje igra i oduševljava, i najvjerovatnije će izbiti na prvo mjesto.
Nažalost po Novaka, ta moja lista ne donosi nikakve sponzorske pare, i potpuno je subjektivna. Al i ne košta ništa.

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Ноле је од данас на седмом месту АТП листе, али не због тога што је играо лоше па губио бодове већ због тога што су га суманути људи из Енглеске, Аустралије, Америке као и из борда АТП онемогућили или тачније забранили му да их осваја и брани, значи администрација је већа од било кога и било које игре. По мени Ноле је по таквој одлуци хипотетично могао да испадне и из првих 100 на листи и онда се запитајте да ли је можда заборавио да игра тенис кад је изван 100 најбољих. Ноле је један и једини и они то врло добро знају јер не могу да се помире са чињеницом да један од њихових из ма које западне земље долази није најбољи, већ тамо неки са брдовитог Балкана конкретно из Србије. То му никад неће опростити и признати као најбољег икад.

Munja

pre 1 godinu

E ljudi nemate pojma kako mi je drago. i prije ove titule sam smatrao da ima bolje rezultate od Federera da ih sada ne nabrajam, ali se nekako broj grand slam titula uvijek racunao kao glavni parametar. Sada zvanicno Novak sisa Federera i ostavlja ga da guta prasinu. To mi je pogotovo drago znajuci mentalni sklop Federera, on se na danasnji dan ziv pojede.

dr.Roddick

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.

Jusa

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Је л' Новак крив што Рафет једва претекне до понеког полуфинала?
(питам за друга, 10. jul 2022 22:37) Pretekne tako sto olupa antivaksera i osvoji 2 GS titule u 2022. Imas li jos neko pitanje? Pitam za druga

sele

pre 1 godinu

Svaka čast Novaku, ali navijači, komentatori su, malo je reći, odvratni. Kao da su oni osvojili grend slemove. Kao da su oni pobedili. Šta oni imaju sa njegovim uspehom. Nit luk jeli, nit luk mirisali. A puni su mržnje prema svima drugima, i odatle taj večiti kompleks da nas neko mrzi. Ma, ne znaju ni da postojimo. I ti navijači su me odvratili od Noleta.

Jusa

pre 1 godinu

22>21
(Domaćin, 10. jul 2022 22:55)

Rafa je iza Rođe koji je u penziji

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Gazda, 10. jul 2022 23:45) Nepriznata lista, kao i desetine drugih. Sedi 1.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Ako je Ribakina "inače Ruskinja" šta je Monika Seleš inače?
(Tanja, 12. jul 2022 09:32) 7
----------
Ribakina je Ruskinja, kako se god uzme. I to joj nijedan papir odnosno "bumaška" ne može promeniti. Isto kao što su Novak Djoković, ili Nikola Tesla Srbi, što, takodje, neki nacionalni alhemičari pokušavaju da ospore. Valjda da im ta nacionalnost "ne kvari" svetsku slavu. Monika Seleš, ne znam šta je ali, što se mene, i većine Srba, tiče, može da bude šta hoće ili, ono što jeste. Neke stvari su, jednostavno, konstantne, i ne mogu se menjati. Koliko bi samo magaraca želelo da budu prelepi lipicaneri.

Tanja

pre 1 godinu

Znači Ribakina je Ruskinja jer je rođena u Rusiji, a i Tesla je Srbin iako nije rođen u Srbiji!
Zanimljivo...
A da, i Andrić je Srbin iako je rođen u Bosni, verovatno...

Goro

pre 1 godinu

Monika je mađarica iz srbije,odnosno jugoslavije.kraj. srbin je etnička pripadnost,odakle god da dolaziš,čije god državljanstvo imas. Tako je i za ruse.kraj. da ne prdimo dalje. I slavica eklston je ko zna čija državljanka i đe li živi ali džabe vam,oboje roditelja su joj srbi iz laktaša. Kraj

dr.Roddick

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.

Jusa

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Је л' Новак крив што Рафет једва претекне до понеког полуфинала?
(питам за друга, 10. jul 2022 22:37) Pretekne tako sto olupa antivaksera i osvoji 2 GS titule u 2022. Imas li jos neko pitanje? Pitam za druga

Eni

pre 1 godinu

Ima dosta vremena nole. Izvrni rukav I primite jednu vakcinu I resen problem, ja Sam vas vatreni navijac nece se nista desiti, ja Sam primio tri, zatvori usta dusmanima vi ste za mene gospodar tenisa pozdrav iz njemacke

neko tamo

pre 1 godinu

Nadao sam se da ce Nole ovo da osvoji i uspeo je, medjutim cinjenica je da je i dalje u problemu zbog pogresnih izbora, Nadal moze teorijski vec nakon RG naredne godine da ode na 25 jer Nole mozda nece igrati ni USO ni AO, a na RG je Nadal favorit.

Nazalost umesto da zakuca svoje mesto u istoriji tenisa a mozda i sporta vec sa ovim Vimbldonom, sve je prepustio sreci i tudjim odlukama. No nadamo se i dalje.

Jusa

pre 1 godinu

22>21
(Domaćin, 10. jul 2022 22:55)

Rafa je iza Rođe koji je u penziji

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Gazda, 10. jul 2022 23:45) Nepriznata lista, kao i desetine drugih. Sedi 1.

sele

pre 1 godinu

Svaka čast Novaku, ali navijači, komentatori su, malo je reći, odvratni. Kao da su oni osvojili grend slemove. Kao da su oni pobedili. Šta oni imaju sa njegovim uspehom. Nit luk jeli, nit luk mirisali. A puni su mržnje prema svima drugima, i odatle taj večiti kompleks da nas neko mrzi. Ma, ne znaju ni da postojimo. I ti navijači su me odvratili od Noleta.

Preklez

pre 1 godinu

Nista mi nema lepse nego kad Nolo digne pehar u sred Londona. I da ona smradija od zemlje bude na aparatima svaki put kad Nole gricne travicu

Frank Underwood

pre 1 godinu

Konstantno se trudim da učim i da radim na sebi posmatrajući ovog čoveka.

Koliko puta kroz karijeru su bile priče da je gotovo, da je u problemu, da ne može dalje, Bog zna šta ga je sve pratilo... i na kraju uvek izađe kao pobednik.

Cela sezona je visila o koncu imajući u vidu Australiju, poraz od Nadala na RG i neizvesni US Open... ako ga bude super, ako ne - opet ok..

Ovakav šampion se više ne rađa. Ovakva glava se više ne rađa. Ovakvi prostori nikada nisu imali i nikada više neće imati šampiona kao što je Novak Đoković. Ponosan sam što sam njegov sunarodnik.

Jusa

pre 1 godinu

Nemoguće je napravio Novak.
I on je već na RG imao Nadala u šaci, iz nekog razloga lično Novak mu je "dao" pobedu, i to u trenutku kada ga je razvaljivao!!!
Što govori o potpunom oporavku od torture u Australiji.
Ovaj trijumf je samo potvrda toga.
Da je čovek potpuno ojačao još više nakon zatočeništva.
Umesto da se slomi,,on se izdigao iz svih problema!
I zaista deluje jako zdravo i sveže, ne žali se čak i kada ga izbacuju, kada mu zabranjuju da igra.
Neka ga zdravlje posluži.
(Aragorn, 10. jul 2022 22:15) Legolase ti li si? Mirise na botovanje, samo da proverim.

xs

pre 1 godinu

Nadal moze uzeti jos 1 RG, ipak ce tad imati 37 god, sa 38 nema teorije da uzme jos neki...dakle Rafa potencijalno 23 GS. Noletu nece dati na USO. Ali sledece godine, Nole ce ucestvovati na svim GS, korone nece biti. Nole ce uzeti zlatni slem. Imace 25 GS. Sto je rekord i u muskoj i u zenskoj konkurenciji. Vratice se i na prvo mesto i bice i tu rekorder sa bar 400 nedelja. Osvojice bar jos 4 mastersa. Tad je vreme da u smiraj 2023 god kaze ,,dosta je, presao sam igricu, apsolutni sam vladar u GS, Masters, broju nedelja...odoh sa prve pozicije u zasluzenu penziju". Postavljam cilj i motiv buducim lavovima. To bi bio kraj najuspesnije i najdominantnije teniske i uopste sportske karijere.

Sub013

pre 1 godinu

Sad cemo da budemo Goat, sad cemo da zacrtamo novi cilj, 10+ Vimbldona pa i ako nas ne puste na USO i AO uzecemo jos 3 Vimldona i 3 RG-a i kad se prekine ova sramota oko vakcina napravicemo poslednju turneju, uzeti sva 4 slema, zlato na OI i otici u penziju kao najbolji sportista svih vremena, eto to cemo sad.

nicks

pre 1 godinu

Sad ćemo se odmoriti. Nosonja federer je banana i vise nema motiva da koči Noleta jer više nikad nece zaigrati
Tako da možemo ocekivati da će Nole moći igrati i US open i AO
A Nosonja neka peca ribe na nekom lijepom jezeru u Švicarskoj
Teško je i zamisliti US open bez Rusa, Nadala i Noleta
Dakle idemo po 22
IDEMOOOOOOOOO

Televisa presenta

pre 1 godinu

„U Melburnu nije mogao da igra, a ovde nije mogao da osvoji nijedan jedini bod uprkos tome što je (p)ostao šampion.“


pa osvojio je preko 2 ipo miliona „bodova“.

Aragorn

pre 1 godinu

Nemoguće je napravio Novak.
I on je već na RG imao Nadala u šaci, iz nekog razloga lično Novak mu je "dao" pobedu, i to u trenutku kada ga je razvaljivao!!!
Što govori o potpunom oporavku od torture u Australiji.
Ovaj trijumf je samo potvrda toga.
Da je čovek potpuno ojačao još više nakon zatočeništva.
Umesto da se slomi,,on se izdigao iz svih problema!
I zaista deluje jako zdravo i sveže, ne žali se čak i kada ga izbacuju, kada mu zabranjuju da igra.
Neka ga zdravlje posluži.

Bili

pre 1 godinu

Danas su jednim udarcem ubijene 4 muve:
1.Smanjen negativan h2h sa Kiriosem
2.Ućutkani su oni koji kazu kako Nole ne
moze da dpbije Kriosa
3.Priblizio se Nadalu na 1GS
4.I najvažnije ućutkana je rafomanina

Kun' - fu Panda

pre 1 godinu

Nadal i Djokovic mogu osvojiti 25 GS titula, Federer je GOAT! Igraju ruzan, defanzivan tenis, nema lepote igre kao kod maestra!
(Realno, 10. jul 2022 22:21

Hahahhhahhahahhahhhahahahaha, aaaaahahhahhahahhhah...

Mikii

pre 1 godinu

I sta cemo sad? Pa nista, sad cemo ono sto i 10 sati ranije. Novak Djokovic je jednostavno nesto najvece sto se u istoriji ovog sporta pojavilo!

Joso

pre 1 godinu

Noletu kapa do poda!A Wimbledon za juniore isti dan osvojio Splićanin Mili Poljičak.U subotu je trenirao sa Noletom,u nedjelju obojica osvojili Wimbledon....o tome niti slova!?Dobro su mnogi prognozirali,nakon odlaska Đokovića u penziju,u Srbiji se tenis više neće pratiti.Imali smo to u skijanju.Janica Kostelić harala svijetom,na OI u SAD uzela čak 4 medalje a od toga 3 zlata....neponovljivo i svi smo bili u transu.Danas!?Samo smo shvatili da zbog Danice ipak niti smo bili,niti jesmo velesila u skijanju.Kao šta to Srbija nije u tenisu.A Đoković i Danica su "proizvod" njihovih obitelji.Srbija i Hrvatska te Srbi i Hrvati sa tim velebnim uspjesima,niti luk jeli niti luk mirisali!Brutalna stvarnost!

Slavija

pre 1 godinu

Meni ovo forsiranje Nadala tužno. Čovek izgleda deset godina starije, nego što jeste. Zamor materijala, dogoreo je brže od vršnjaka Đokovića. Neću da ulazim u to kako sa štaka skače na teren i onda opet nazad. Ali mislim da ni sam više nema želju da igra. Ali kada se vidi ko su mu sponzori, meni je očigledno da postoji pritisak da igra što duže.

питам за друга

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Је л' Новак крив што Рафет једва претекне до понеког полуфинала?

kikiriki

pre 1 godinu

Kako sta ce mo sad? Pa idemo bre do 22,23,24,25,26,27,28,29 pa sto i da ne zaokruzimo na lepu brojku od 30 i ne zovemo ga vise samo GOAT vec i master ove igre. Ostali nek place sto nisu Srbi jer mi smo ponosni sto je Novak Djokovic nas savremenik i nas ponosni Srbin.

hehe

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13) Gospodjo, ja ubedjen da taj rekord drze Federer i Nadal protiv tamo nekih Bagdatisa, Filipusisa, Puerti i ostalih velikana…;)

Nebojša

pre 1 godinu

Nadal i Djokovic mogu osvojiti 25 GS titula, Federer je GOAT! Igraju ruzan, defanzivan tenis, nema lepote igre kao kod maestra!
(Realno, 10. jul 2022 22:21)

Meni Gaske igra lepši tenis od Federera i još nekolicina igrača i šta ćemo sad koga briga za lepotu sport se igra za rezultat a rezultat kaže da je fedEX treći i da će treći i ostati.

Ivan

pre 1 godinu

Ja sam stari obožavatelj tenisa, sećam se 90-tih kada je Sampras dominirao Vimbldonom i svetskim tenisom, ogromnih sedam Samprasovih titula na Vimbldonu su strahovito veliki podvig i ni sanjao nisam u tom trenutku da će iko ikada moći da ga dostigne i da ćemo upravo mi imati našeg tenisera koji će dostići tu brojku! Slavili smo Bobino epsko polufinale Vimbldona sa Lendlom 86-te kada je posle velike borbe i odlične igre poražen 2:3 i ja lično mislio sam da će nam to biti najveći teniski uspeh u muškom singlu za sva vremena. Ali hvala Gospodu Bogu pojavio se početkom ovog veka naš dragi Nole i krenuo da osvaja teniski svet. Malo po malo u eri dominacije Federera i Nadala krčio je svoj put i uspeo da velikim zalaganjem i talentom dosegne najveće teniske visine i zauvek sebe metne na listu najvećih teniskih velikana svih vremena! Naš Nole je jednostavno kralj Vimbldona i sa Borgom, Samprasom i Federerom čini kvartet najvećih vimbldonskih asova u istoriji Belog sporta! I to će ostati zauvek! Nikog petog ni na vidiku nema! Izdržao je Nole sve udarce, hapsili su ga, sudili mu, maltretirali ga, sve je stoički izdržao, i evo ga, uspeo je danas da se vrati tamo gde pripada, na teniskom Tronu, na Prestolu u Hramu tenisa Vimbldonu, sa sedmom vimbldonskom krunom u svom vlasništvu. Na kraju meča gromki aplauz sa tribina Centralnog terena Vimbldona upućen našem Noletu sve je rekao. I kraljevski britanski par, naslednici britanske krune, odali su mu još jednom priznanje na velikom uspehu!

Ante

pre 1 godinu

Pete Sampras, Novak Đoković, Roger Federer, Nadal.

To je moja top lista, bez obzira na broj GS. S time da Sampras odavna ne igra, pa sječanje na njegovu dominaciju, ljepotu igre, i sve opada, a Novak i dalje igra i oduševljava, i najvjerovatnije će izbiti na prvo mjesto.
Nažalost po Novaka, ta moja lista ne donosi nikakve sponzorske pare, i potpuno je subjektivna. Al i ne košta ništa.

Pall Mall

pre 1 godinu

I sta ćemo sad? Ovo ce najteže pasti Dzemperku i njegovim fanova jer ovim trijumfom odnosno 21GS titulom njega su izbacili na trecu poziciju ikada. Tamo mu je i mesto.Ostaje aktivna dvojka borba Novaka i Nadala za najboljeg i najuspešniji ikada. Mislim da bik sa Majorke nece izdržati tu borbu protiv Noleta i da ce Djokovic biti na samom vrhu usamljen kao kralj. Ostaje zal sto su ga na onakav nacin izbacili sa US opena i sto mu nisu dozvolili da se takmiči u Australiji. Na njemu je da odluči šta mu je činiti jer postoji bojazan da ga nece pustiti da igra u Americi bez vakcine.

Cinjenica

pre 1 godinu

@PalMal
Ne mozes gledati samo GSove niti stavljati Rafu ispred Fedje. Fedja proveo 2 godine vise kao broj 1, osvajao 6x zavrsni turnir gde igraju top 8, Rafa nula. Zato i postoji Goat lista celokupnog ucinka koja (trenutno) kaze:

Novak
Fedja
Rafa

Vreme i breme

pre 1 godinu

Sećate se te 2011,osvojen prvi Wimbldon i prvo mesto na listi.Svi smo bili presrećni. Prolazile su godine,i Novak je svojom pričom i željom da bude najbolji od najboljih,i nas uvukao u taj svet.Počeli smo da priznajemo samo titule,gadili smo se poraza,kojih ne bi ni bilo da jede meso,da ga Jeca ne drži po svom,da ne šeta po piramidama.Nije nas interesovalo što ti porazi njega više pogađaju.On je Novak izdržaće,nama je teško. Nole hvala za sve ove godine i oprosti nam naše nerazumevanje kad ne ide.

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Kralj Vimbldona je Novak Đoković gospodo! Sedma Novakova titula na najvećem turniru na svetu! Pogledajte tu Đokovićevu sliku pored panela sa natpisima svih vimbldonskih šampiona, sedam, ej SEDAM PUTA je upisano njegovo prezime na toj večnoj vimbldonskoj šampionskoj listi! Čudesno dostignuće!

Czv

pre 1 godinu

Meni samo falio Rafa u finalu i njega da otrese. Sledeće, očigledno, neće ga pustiti u USA. Izgubiće I tu bodove, ali posle Azija i masters, sve može da igra. Naravno, očekujem I da će od sledeće godine, sve biti Novakov pohod. U to sam siguran. Da sam na njegovom mestu, odigrao bih par turnira, manjih do američke turneje. Ako ga ne puste, otišao na odmor i spremao se za aziju. Odatle kreću pripreme za sledeću godinu i uspon u vidu forme. Zapamtite, Novak će biti u full spremi do olimpijski igara 2024. To je nekih 8 slemova u opticaju... Nek Nadal I uzme USO, mada sumnjam, cifra može da ide do 29. 2023 I 2024 biće Novakove godine

onako gospodski

pre 1 godinu

Nolo je oborio jos jedan rekord, igrajuci GS finale protiv najslabije rangiranog finaliste (atp:40) u zadnjih 15-20 godina.
I prethodni rekord je on drzao, igrajuci protiv Tsonge u finalu, koji je tada bio rangiran oko 35og mesta.

Pametnom dosta.
(dr.Roddick, 10. jul 2022 22:13)

Trenutno rang lista nije odraz kvalitete, sve zavisi koliko i gde igras, evo danasnji sampijon koji ne sme da igra na turu pada na 7 mesto, a drugi finalista kojem se vec neko vreme ne igra tenis je sigurno top 5 igrac iza Novaka, Rafe, Mede i Zvereva…a ako vec kazes da je srusio i taj rekord, pa sta ima jos da srusi kad je vec sve srusio osim tog jednog slema…

Čačanin

pre 1 godinu

22>21
(Domaćin, 10. jul 2022 22:55)

Rafa je iza Rođe koji je u penziji

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Gazda, 10. jul 2022 23:45) Nepriznata lista, kao i desetine drugih. Sedi 1.
(Jusa, 11. jul 2022 02:05)
*****************************
Pokaži ti nama tu "priznatu" po kojoj je Rafa GOAT. Nema, a? I šta ćemo sad?

Neo@

pre 1 godinu

Imem neki osećaj ovih dana, da će mu Ameri dozvoliti da igra na US Open.
Ne znam šta će da izmisle u vezi njega, ali mi se čini da će mu dopustiti da igra.
Jer ovaj čovek je velikan tenisa, velikan koji ga još uvek igra.

питам за друга

pre 1 godinu

На данашњи дан сам и ја рођен. ?
(Срђан, 10. jul 2022 22:48)

Срећан рођендан, Срки.

Milosav

pre 1 godinu

Sta cete sada? Jednostavno se poklonite najvecem teniseru svih vremena i budite zahvalni bogu sto ste imali privilegiju da zivite u njegovom vremenu i gledate ga.
Ovakvog dominatora i terminatora majka nece roditi uskoro.
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

ja

pre 1 godinu

Piše se istorija tenisa 21 veka pisci Nole Rafa i Federer stvarno su veliki. Ja bih želela da Novak bude onaj koji predvodi ovaj trio. Da osvoji Zlatni i još po koji GS. Ideeemoo, samo nek si ti nama živ i zdrav

Kiki NS

pre 1 godinu

Šta ti je sudbina ...
Kada je ,onomad, uzeo prvu titulu uzeo je i prvo mesto na ATP listi.
Danas , uzeo sedmu titulu i uzeo
sedmo mesto !?!

Munja

pre 1 godinu

E ljudi nemate pojma kako mi je drago. i prije ove titule sam smatrao da ima bolje rezultate od Federera da ih sada ne nabrajam, ali se nekako broj grand slam titula uvijek racunao kao glavni parametar. Sada zvanicno Novak sisa Federera i ostavlja ga da guta prasinu. To mi je pogotovo drago znajuci mentalni sklop Federera, on se na danasnji dan ziv pojede.

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Ноле је од данас на седмом месту АТП листе, али не због тога што је играо лоше па губио бодове већ због тога што су га суманути људи из Енглеске, Аустралије, Америке као и из борда АТП онемогућили или тачније забранили му да их осваја и брани, значи администрација је већа од било кога и било које игре. По мени Ноле је по таквој одлуци хипотетично могао да испадне и из првих 100 на листи и онда се запитајте да ли је можда заборавио да игра тенис кад је изван 100 најбољих. Ноле је један и једини и они то врло добро знају јер не могу да се помире са чињеницом да један од њихових из ма које западне земље долази није најбољи, већ тамо неки са брдовитог Балкана конкретно из Србије. То му никад неће опростити и признати као најбољег икад.

Tanja

pre 1 godinu

Znači Ribakina je Ruskinja jer je rođena u Rusiji, a i Tesla je Srbin iako nije rođen u Srbiji!
Zanimljivo...
A da, i Andrić je Srbin iako je rođen u Bosni, verovatno...

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Ako je Ribakina "inače Ruskinja" šta je Monika Seleš inače?
(Tanja, 12. jul 2022 09:32) 7
----------
Ribakina je Ruskinja, kako se god uzme. I to joj nijedan papir odnosno "bumaška" ne može promeniti. Isto kao što su Novak Djoković, ili Nikola Tesla Srbi, što, takodje, neki nacionalni alhemičari pokušavaju da ospore. Valjda da im ta nacionalnost "ne kvari" svetsku slavu. Monika Seleš, ne znam šta je ali, što se mene, i većine Srba, tiče, može da bude šta hoće ili, ono što jeste. Neke stvari su, jednostavno, konstantne, i ne mogu se menjati. Koliko bi samo magaraca želelo da budu prelepi lipicaneri.

Goro

pre 1 godinu

Monika je mađarica iz srbije,odnosno jugoslavije.kraj. srbin je etnička pripadnost,odakle god da dolaziš,čije god državljanstvo imas. Tako je i za ruse.kraj. da ne prdimo dalje. I slavica eklston je ko zna čija državljanka i đe li živi ali džabe vam,oboje roditelja su joj srbi iz laktaša. Kraj