Vesti - Wimbledon 2021 -

Pilić o tretmanu Novaka sa Zapada: Poludim zbog toga, a Federer nema emociju

Prvi teniser sveta Novak Đoković nikada nije imao status i tretman kao, na primer, Rodžer Federer.

MS
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

*"Objektivno, Đoković je najbolji svih vremena"

*Španac priznao da je Đoković GOAT: Meč sa Nadalom je to pokazao

Iskusni hrvatski Nikola Pilić složio se sa tom konstataciju i pokušao da objasni zašto je to tako, pre svega na Zapadu.

Pilić veruje da je to zato što dolazi iz male zemlje kakva je Srbija.

"To Hrvati tako vole misliti (da je u pitanju karakter prim. aut). Novak dolazi iz male zemlje, nije imao podršku kakvu su imali, recimo, Nadal ili Federeri zbog svog porekla, nikad nije dobio pažnju i priznanje kakvo je zaslužio. Poludim kad neko krene negativno da priča o Novakovom karakteru. To je igrač koji se šali, zabavlja, priča viceve, veseli se i uživa", počeo je Pilić za hrvatski "Indeks".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Uporedio ga je sa Federerom.

"Svaka čast Federeru i estetici njegovog stila, ali kad ga gledaš, vidiš nepomično lice Bastera Kitona. Nikad u karijeri nije ništa promenio. Ako mene pitate, radije ću da gledam igrača koji u sebi ima emociju. Pre nekoliko dana Novak se na Vimbldonu slikao s Pavićem i Mektićem i poslao je poruku kako iz jednog malog podneblja dolaze tri svetska prvaka u tenisu. Naravno da velesilama poput Engleske, Amerike ili Francuske to smeta i da sve to pokušavaju obezvrediti", priča Pilić.

Bivši savetnik u reprezentaciji Srbje, ipak, ističe da je veliki deo javnosti promenio mišljenje o Đokoviću posle osvajanja 20. Grend slema, čime se izjednačio sa Federerom i Nadalom.

"Sve je više onih koji će reći da nema sumnje da je Novak najveći ikad. Jedan engleski novinar je nakon poslednjeg Rolan Garosa napisao neverojatan tekst o Novaku. Bio je to jedan od najlepših i najemotivnijih tekstova o tenisu koje sam ikad pročitao. Ne tako davno tako nešto nije bilo moguće. Bio je to prvi takav test o Đokoviću u zapadnim medijima. Bio sam igrač i znam da neki igrači imaju više navijača, a neki manje. To je u redu, ali nije u redu da ceo stadion aplaudira kad Novak napravi dvostruku grešku. Čak i takvi su sad shvatili da je kvalitet na Novakovoj strani
".

Pilić smatra da će Đoković osvojiti još nekoliko GS titula i da je to samo pitanje zdravlja srpskog tenisera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.