Nova vest
Tenis

Petak, 09.07.2021.

10:55

Ivanišević – najsenzacionalnija priča Vimbldona

Goran Ivanišević, aktuelni trener Novaka Đokovića, uradio je nešto što niko nije na Vimblonu.

Izvor: MS

Autor: MS

Ivanišević – najsenzacionalnija priča Vimbldona
EPA PHOTO EPA/ANJA NIEDRINGHAUS

Na današnji dan, pre tačno 20 godina, osvojio je trofej na Grend slem u Londonu tako što je do trofeja došao sa specijalnom pozivnicom, kao 125. igrač sveta.

Zbog starih zasluga, pošto je igrao čak tri puta finale Vimbldona i gubio, za Splićanina je usledila četvrta sreća i to zbog odluke organizatora da ga naknadno pozovu.

Preko Šveđanina Jonsona, Karlosa Moje, Endija Rodika, Grega Rusedskog, Marata Safina, potom kultnom polufinala sa Timom Henmanom, Ivanišević je za titulu igrao sa Australijancem Patrikom Rafterom.

Nakon trodevne borbe i pet setova, Hrvat je izašao kao pobednik rezultatom 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7 u najvećoj senzaciji ikada na Vimbldonu, s obzirom na celokupan put.

Postao je teniser sa najnižim plasmanom koji je postao šampion najprestižnijeg Grend slema.

"Svaki dan se setim tog dana. To je najveća priča mog života, 15 godina sam čekao tu pobedu. Verovatno bih se ubio da nisam pobedio Raftera", pričao je Ivanišević.

Ovih dana Ivanišević kao trener Novaka Đokovića ima priliku da se i kao trener drugi put upiše na istom mestu kao šampion.

Đoković igra polufinale protiv Denisa Šapovalova, dok se u drugom sastaju Mateo Beretini i Hubert Hurkač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve