Tenis 47

Petak, 09.07.2021.

10:55

Ivanišević – najsenzacionalnija priča Vimbldona

Goran Ivanišević, aktuelni trener Novaka Đokovića, uradio je nešto što niko nije na Vimblonu.

Ivaniševiæ – najsenzacionalnija prièa Vimbldona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 2 godine

Neko je dobro napisao da se preteruje s tom pričom. Osvajanje ovog turnira, pa makar to bilo i jednom, za svakog je tenisera veliki uspeh, ali to je bilo samo jednom, i nikada više, no o tome se piše već 20 godina. O Đokoviću bi onda trebalo pisati tamo negde do 3146 godine.
(egalite, 9. jul 2021 11:35)

O Đokoviću će se pisati i pričati dok se god bude igrao tenis a to je do kraja sveta.

Panac

pre 2 godine

Pamtim, u tom finalu su se sastala dva najveća luzera u istoriji Wimbldona. Do kraja uplašeni ko će od njih pobediti. Ivanišević ispao manji luzer.
(Majčin sin, 09. jul 2021 11:54)

Ti si luzer !!! Bolje reći jadnik...

Panac

pre 2 godine

Ivanišević je tupson.. prvi finale ...Agassi. samo što se nije predao ... Goran zbog jedne lopte pukao.. i izgubio dobiveno... onda je još izgubio 2 finala protiv Samprasa. Da je imao bar 30 % mentalne snage koju ima Novak ... osvojio bi bar još 5GS !

drago

pre 2 godine

Mastodont

Još je jedna zanimljovost: Goranov otac se zove Srđan kao i Novakov. A Goran se zove kao i Novakov stric. Valjda je to sudbina...

Dragan

Jeste, da. Dusan Lajovic i Laslo Djere bi dominirali protiv Borisa Beckera i Pita Samprasa.
S tim da su oni bili 20 i neki.
Slabo ti to pratis jer da pratis znao bi da se kvaliteta raketa za 100 PUTA popravila, kao i veličina glave raketa. I da je zbog toga puno lakše igrati i da je dovoljna slabija tehnika. Ja sam tenis igrao i trenirao kod pravih trenera, za razliku od tebe koji si ga ovlaš gledao.
A sto se tice fizičke spremnosti: u svakom sportu je veća. Time se smanjio broj znalaca jer je vremena manje (za driblinge).
I u tenisu su nekada postojali puno veći znalci.
Vrhunac nogometa, košarke, tenisa, atletike, boksa je bio u 90-ima. Vrhunac sporta!
Ronaldo Nazario, Jordan, Sampras, Tyson, Holyfielfld, Lennox Lewis, Carl Lewis, Michael Johnson, svi su iz tog vremena.

Boxy

pre 2 godine

Ovo naprosto nije tačno.
Najsenzacionalniji pobednik W svih vremena je Boris Beker. On je 1985. kao sedamnaestogodišnjak i uz to nenosilac na svom prvom W pobedio i zbog svoje eksplozivne servis-volej igre dobio nadimak Bum Bum Beker. Titulu je odbranio sledeće godine a svoj treći W osvojio je 1989.

CroFed

pre 2 godine

Da, a što je najzanimljivije, Goran je bio tada daleko veći autsajder nego što je to na ovom Wimbledonu bio npr. Roger! Otpisan igrač koji nije mjesecima dobio solidnog igrača, načet ozljedama i onda naniže na putu do naslova bombardere Roddicka i Rusedskog, mladu zvijezdu koji je bio u top 3 Safina, miljenika publike Henmana i za kraj majstora servis-voleja Raftera. Neki su tražili "dlaku u jajetu" i spominjali da je imao "sreće" što nije imao Samprasa na putu (izbacio ga mladi Roger) no to bi zaista bilo traženje kruha preko pogače. Prelijepa priča!

Dragan

pre 2 godine

Pratim tenis duze od 30 godina aktivno. Za svo to vreme se moglo videti kako tenis napreduje u svakom segmentu. Danas su teniseri toliko fizicki sposobniji ,usavrsili tehniku do maksimuma. Danasnji teniseri koji su 30+ na svetu,pobedjivali bi svakog u proslosti koji su bili u top 5. Svaki gs u proslosti do dolaska Federera,Nadala i Djokovica su osvajali skoro pa svaki put drugi igraci,a o mastersima da ne govorim. Ono sto su uradili njih 3 ,to je neverovatno. Verujem da se to nikada u istoriji tenisa tako nesto nece dogoditi. A sto se tice samog Novaka,to je nerealno. Toliko fizicki ,psihicki spreman da ukoliko bude imao volje,zelje naredne 2-3 godine igranja na ovom nivou,napravice karambol. Niko nikada ga nece prestici u rekordima,mozda tamo za par hiljada godina neko obori neki njegov rekord.

Mastodont

pre 2 godine

Zanimljiva paralela, Goran i Novak. Goran, potencijal koji nije bio iskorišten do kraja i Novak, koji jeste. Obojica sa Balkana.

atomci

pre 2 godine

Gledao sam uzivo na HRT i secam se komentatora kako je vikao PUSTIIII, PUSTIII na svaku loptu koja je isla u aut... Ludilo i tona emocija!

drago

pre 2 godine

x

Da, Moya naravno. Moya koji je bio broj 1 i osvajac RG. Roddick koji je bio broj 1 i osvajac US Opena (jos 3 puta u finalu Wimbledona i jedno finale US Opena). Rusedski broj 4, finalist US Opena i osvajac Grand Slam Cupa. Safin broj 3 (broj 1 ranije te godine), aktualni osvajac US Opena, osvajac AO (jos 2 finala AO), Henman broj 4, čak po 4 puta u polufinalu i 4-finalu Wimbledona (jos po polufinale RG i US Opena). I za kraj Rafter koji je bio broj 1, 2 godine zaredom osvajac US Opena i 2 godine zaredom finalist Wimbledona.
U teniskoj Kuci Slavnih su Roddick, Safin, Rafter i Ivanisevic.
Od mladih niko ne zna šta ce biti. Govorio je i Ion Tiriac da ce Ivanisevic osvojiti 5 Wimbledona, pa nije.

Majčin sin

Kako neko ko je igrao 4 finala na Wimbledonu moze biti luzer? Ili neko ko je igrao 2 finala a prije toga 2 puta osvojio drugi Slam? Luzer je onaj ko je svaki put ispao u prvom kolu. To je bio sjajan mec.

Вук Караџић

pre 2 godine

Ово свакако није била сензација. позивницу је добио пошто је већ био познати тенисер који игра изванредно на Вимблдону. сензација је био Бекер који је Вимблдон освојио као непознати тинејџер.

H2H

pre 2 godine

Kakav je Đoković čovek najbolje govori činjenica, da je posle svega, angažovao Ivaniševića za trenera. Da je bilo suprotno, teško da bi se slično moglo dogoditi, ne bi ga Goran, Marin, Borna i dr. ekipa iz Cro ni pogledala.

Dusan

pre 2 godine

Ovo najbolje govori na kom nivou je bio tenis tada. On je te godine igrao kvalifikacije za Australian Open i nije uspeo da prodje. Dakle, nije uspeo da se kvalifikuje sa GS! Potom nije ni dosao na RG, odustao i od WB ali dobio specijalnu pozivnicu, pojavio se onako rekreativno i osvojio. To je bio pocetak najmracnijeg doba tenisa. Bukvalno nije imao ko da osvoji WB pa se pojavio deda kojeg su zamolili da ne ode u penziju jos dve nedelje nego da dodje da igra. U taj vakuum je uleteo Federer i naosvajao se u tih par godina svega i svacega. Onda su se pojavili Nadal i Djokovic i rekli da je dosta sprdnje.

10

pre 2 godine

Safin i Rodik zajedno osvojili 3 GSa u karijerama ukupno...
(kejt_winslet, 09. jul 2021 12:32)

Tada je bilo po deset tenisera koji su mogli osvojiti turnir, a danas dva.

Danijel

pre 2 godine

Fenomenalna priča. Pouka je da uvijek ima nade i da nikad ne treba prestati sanjati svoje snove. Nekad i stvari dođu same i potpuno nenadane.
Ali tu je i činjenica da je Goran Ivanišević iskoristio vakuum koji je tada vladao u muškom tenisu jer su velikani poput Samprasa, Agasija i nekih drugih bili na zalasku karijere a još tada Federer, Nadal i Đoković nisu bili ni na vidiku. Mislim da je njihovo vrijeme najbolja ikad era u muškom tenisu koja se neće nikada više ponoviti kada se oni povuku. Naravno pojavit će se novi GS šampioni, sjajni igrači ali nikada više kao pomenuta trojica s kojima je tenis kao sport dostigao "Maunt Everest".

kejt_winslet

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.
(Jna, 09. jul 2021 11:27)

Safin i Rodik zajedno osvojili 3 GSa u karijerama ukupno...

Sir Oliver

pre 2 godine

@ x

Kljucna rec "imace". Kad se Novak i Rafa povuku. Jer je ova next gen toliko nesposobna i bez radne etike, boze sacuvaj kome ce tenis da ostane.
Ako pricamo o konkurenciji, najbolja je, po meni, bila izmedju 2007 do 2012. Velika cetvorka u periodu gde svako svakog moze da dobije (izuzev 2011) + 10 igraca ubica, koji su za ove danasnje klince izmislili tenis. Mislim, Novak iz 2015 i pocetka 2016 jr vanzemaljac koji bi dominirao i tada, ali bi mogao tu i tamo da bude ugrozen

Gogo

pre 2 godine

Ma danas je zlatna era tenisera. Pogledajte samo danasnje polufinale, sve ce vam se reci. Glavni rivali Zverev Tim Cicipas Medo a ni od korova ih nema.

Neke reči prate ceo život, nema tu povlačenja

pre 2 godine

Nakon raspada zajedničke države, nastavio sam da navijam za sve sportiste sa ovih prostora, čak i one koji su postali imena daleko nakon raspada zemlje. Jedini sa kojima nisam i ne mogu da saosećam i radujem su oni koji su ružno govorili, uveliko i neisitine, o zamelji i narodu iz kojeg potičem. Bilo je to ružno, nepošteno, nefer... prosto lođe i neljudski. Sa takvima ne mogu da se radujem ni kada osvoje Vimbldon - voleo bih da mogu, ali ne mogu. Goran Ivanišević je nažalost svojim rečima i delima sebe doveo u tu grupu. Poštujem njegova dostignuća, ali ne mogu da im se radujem ili doživljavam kao nešto zajedničko.

Da podsetim decu

pre 2 godine

Vimbldon 93
Zensko finale Seles- Graf
Musko finale Agasi - Ivanisevic
Njegova izjava: necu plesati sa Seles- na Balu pobednika
Epilog: izgubili oboje
Poenta: ne vidim razlog pitanja I njemu
Jeste osvojio, ali dobio je ocvalog Raftera u finalu
Ima Vimbldon I boljih prica

Majčin sin

pre 2 godine

Pamtim, u tom finalu su se sastala dva najveća luzera u istoriji Wimbldona. Do kraja uplašeni ko će od njih pobediti. Ivanišević ispao manji luzer.

cuc

pre 2 godine

Sad sledi prica o Marinu, pa o Borni.
Da li postoji vreme kad ce da vas napusti ta jugo-nostalgija ?
Jos niste shvatili da je to razlog zasto je raspad ispao najlosije po Srbiju.
Samo slican jezik i nista drugo, nista.
(SrkiInternational, 9. jul 2021 11:30)
Upravo obrnuto. Nije jezik sličan tek tako. Imamo isto poreklo, živimo na istom podneblju. Probalo se sa zajedničkim političkim okvirom. Nije išlo i to je ok. Krvavo se završilo i to nije ok. Ali naravno da su mi komšije najsličnije. Na stranu što mnogi sportski velikani imaju mešovito poreklo - srpskog i hrvatskog imaju Goran, Dražen, Novak, Miljković i mnogi drugi.

SrkiInternational

pre 2 godine

Sad sledi prica o Marinu, pa o Borni.
Da li postoji vreme kad ce da vas napusti ta jugo-nostalgija ?
Jos niste shvatili da je to razlog zasto je raspad ispao najlosije po Srbiju.

Samo slican jezik i nista drugo, nista.

sjeverozapadna Hrvatska

pre 2 godine

Da podsetim decu. Ocvali Rafter r28.12.1972. , a Ivanišević r13.09.1971.u cvijetu mladosti, osvojio turnir koji je mogao igrati samo zbog pozivnice organizatora. Pa daj majke ti tu bolju priču. LP

Gušt ga gledat

pre 2 godine

Neusporedivo je govoriti o vrimenu Ivaniševića i Đokovića. Ali ostaje kod većine da bo i danas mnogi radije gledali Ivaniševića neģo Đokovića. Karma je zakon.

Oliver

pre 2 godine

Secam se toga. Ivanišević je puno obećavao jos kao tinejdžer,imao je konstituciju kao stvorenu za Vimbldon,klasican server gromovnik i volej igrac. Bili su tu tekstovi u cuvenom Tempu,o klincu iz Splita,znali smo da ce uspeti vise od bobe zivojinovica,a ni on nije imao losu karijeru. Sve su to različiti nivoi,pri cemu je Novak naravno nevidjeni,cudesni nivo,nesto posebno. Zato se ljudima pogresno cini da to nije neki uspeh jedan GS u poredjenju s najvecima,ali u sustini u tenisu je jedan GS dovoljan da kazete da ste veliki teniser. Djokovicu ce u budućnosti trebati sve vise servis i voleji,tako da je saradnja s ivanisevicem pun pogodak. Nemamo mi tu sta da pametujemo: ako je Goran dobar Djokovicu,onda je dobar i svima nama. On najbolje zna ko mu odgovara i stručno i ljudski.

ladi dadi

pre 2 godine

Veliki si Gorane. Ova prica treba da sluzi kao motivacija svim ljudima koji misle da ne mogu nesto u zivotu da im nesto fali,da ne smeju ili se ne usudjuju.

Jna

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.

egalite

pre 2 godine

Neko je dobro napisao da se preteruje s tom pričom. Osvajanje ovog turnira, pa makar to bilo i jednom, za svakog je tenisera veliki uspeh, ali to je bilo samo jednom, i nikada više, no o tome se piše već 20 godina. O Đokoviću bi onda trebalo pisati tamo negde do 3146 godine.

Dejo

pre 2 godine

Kako brzo prolazi vreme,kao da je juce bilo,bio sam mladic od 25 godina kada je osvojio 2001 a jos kao pubertetlija poceo sam da navijam za Gorana,nekako iako je hrvat za mene je bio nas,ipak smo ziveli do 1991 u jednoj drzavi,pa sam navijao za njega pa mkao sto sada navijam za Novaka,sa istim intenzitetom,nerviranjem... Secam se svih njegovih poraza u finalima,sva tri finala sam gledao,bila bi velika sportska nepravda da je zavrsio karijeru a da nije uspeo da osvoji Vimbldon.To finale 2001 je skroz opis cele Goranove karijere sa srecnim krajem. I eto sada je on Novakov trener i bilo bi je mnogo drago kada su poceli saradnju,vidi se da je uspesna,i jedan i drugi su nervciki mada Goran sada to ne pokazuje ali kuva u sebi,i drago mmi je sto pokazuju kako sport spaja ljude a politika ih razdvaja.Zajedno s njima po 20 slem titulu idemooo.

Loki

pre 2 godine

Pa uporedite ovo finale sa finalom Djoković-Federer 2019.! Ovo je divlji tenis, udri servis i trči na mrežu, pa šta bude! Pa samo u odlučujućem gejmu je Ivanišević imao 3 duple! Gledaš 5 sati kako se smenjuju na servisu, bez igre. Agonija

Valter

pre 2 godine

Ne razumijem čemu negativni komentari na tu priču.I ovo da je u finalu dobio "ocvalog" Raftera.Pa Ivanišević je igrao 3 finala i gubio u dramama sa tada najboljim igračima(Sampras,Agasi).Osim toga i taj "ocvali" Rafter je do finala dobio 6 vrhunskih tenisera.Ivanišević je bio i ostao legenda.On nije Đoković,teško će ikada više,pogotovo na ovim prostorima biti kao Đoković ali Goran je trener i dobar prijatelj kojeg Đoković izuzetno cijeni.Nole priznaje da mu je servis bolji i jači od kada trenira sa Ivaniševićem.Jel netko u to sumnja....netko tko je veći "stručnjak" i od Đokovića!?Pametnom dosta!

x

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.
(Jna, 09. jul 2021 11:27)


Koji su to igrači?
Moja? 20-godišnji Safin i 19-godišnji Rodik? Zašto su oni veća imena od npr. Cicipasa, Medvedeva, Zvereva ili Sapovalova?
Tim Herman, čiji je najbolji rezultat karijere polufinale Vimbldona?
Sva ova četvorica iz next gen imace bar po 2-3 GS, a verovatno i više.
PS: Navijao sam za Gorana u tom finalu i bio presrećan kad je osvojio.

ladi dadi

pre 2 godine

Veliki si Gorane. Ova prica treba da sluzi kao motivacija svim ljudima koji misle da ne mogu nesto u zivotu da im nesto fali,da ne smeju ili se ne usudjuju.

Dejo

pre 2 godine

Kako brzo prolazi vreme,kao da je juce bilo,bio sam mladic od 25 godina kada je osvojio 2001 a jos kao pubertetlija poceo sam da navijam za Gorana,nekako iako je hrvat za mene je bio nas,ipak smo ziveli do 1991 u jednoj drzavi,pa sam navijao za njega pa mkao sto sada navijam za Novaka,sa istim intenzitetom,nerviranjem... Secam se svih njegovih poraza u finalima,sva tri finala sam gledao,bila bi velika sportska nepravda da je zavrsio karijeru a da nije uspeo da osvoji Vimbldon.To finale 2001 je skroz opis cele Goranove karijere sa srecnim krajem. I eto sada je on Novakov trener i bilo bi je mnogo drago kada su poceli saradnju,vidi se da je uspesna,i jedan i drugi su nervciki mada Goran sada to ne pokazuje ali kuva u sebi,i drago mmi je sto pokazuju kako sport spaja ljude a politika ih razdvaja.Zajedno s njima po 20 slem titulu idemooo.

Valter

pre 2 godine

Ne razumijem čemu negativni komentari na tu priču.I ovo da je u finalu dobio "ocvalog" Raftera.Pa Ivanišević je igrao 3 finala i gubio u dramama sa tada najboljim igračima(Sampras,Agasi).Osim toga i taj "ocvali" Rafter je do finala dobio 6 vrhunskih tenisera.Ivanišević je bio i ostao legenda.On nije Đoković,teško će ikada više,pogotovo na ovim prostorima biti kao Đoković ali Goran je trener i dobar prijatelj kojeg Đoković izuzetno cijeni.Nole priznaje da mu je servis bolji i jači od kada trenira sa Ivaniševićem.Jel netko u to sumnja....netko tko je veći "stručnjak" i od Đokovića!?Pametnom dosta!

Da podsetim decu

pre 2 godine

Vimbldon 93
Zensko finale Seles- Graf
Musko finale Agasi - Ivanisevic
Njegova izjava: necu plesati sa Seles- na Balu pobednika
Epilog: izgubili oboje
Poenta: ne vidim razlog pitanja I njemu
Jeste osvojio, ali dobio je ocvalog Raftera u finalu
Ima Vimbldon I boljih prica

Loki

pre 2 godine

Pa uporedite ovo finale sa finalom Djoković-Federer 2019.! Ovo je divlji tenis, udri servis i trči na mrežu, pa šta bude! Pa samo u odlučujućem gejmu je Ivanišević imao 3 duple! Gledaš 5 sati kako se smenjuju na servisu, bez igre. Agonija

egalite

pre 2 godine

Neko je dobro napisao da se preteruje s tom pričom. Osvajanje ovog turnira, pa makar to bilo i jednom, za svakog je tenisera veliki uspeh, ali to je bilo samo jednom, i nikada više, no o tome se piše već 20 godina. O Đokoviću bi onda trebalo pisati tamo negde do 3146 godine.

Jna

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.

sjeverozapadna Hrvatska

pre 2 godine

Da podsetim decu. Ocvali Rafter r28.12.1972. , a Ivanišević r13.09.1971.u cvijetu mladosti, osvojio turnir koji je mogao igrati samo zbog pozivnice organizatora. Pa daj majke ti tu bolju priču. LP

x

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.
(Jna, 09. jul 2021 11:27)


Koji su to igrači?
Moja? 20-godišnji Safin i 19-godišnji Rodik? Zašto su oni veća imena od npr. Cicipasa, Medvedeva, Zvereva ili Sapovalova?
Tim Herman, čiji je najbolji rezultat karijere polufinale Vimbldona?
Sva ova četvorica iz next gen imace bar po 2-3 GS, a verovatno i više.
PS: Navijao sam za Gorana u tom finalu i bio presrećan kad je osvojio.

atomci

pre 2 godine

Gledao sam uzivo na HRT i secam se komentatora kako je vikao PUSTIIII, PUSTIII na svaku loptu koja je isla u aut... Ludilo i tona emocija!

SrkiInternational

pre 2 godine

Sad sledi prica o Marinu, pa o Borni.
Da li postoji vreme kad ce da vas napusti ta jugo-nostalgija ?
Jos niste shvatili da je to razlog zasto je raspad ispao najlosije po Srbiju.

Samo slican jezik i nista drugo, nista.

Neke reči prate ceo život, nema tu povlačenja

pre 2 godine

Nakon raspada zajedničke države, nastavio sam da navijam za sve sportiste sa ovih prostora, čak i one koji su postali imena daleko nakon raspada zemlje. Jedini sa kojima nisam i ne mogu da saosećam i radujem su oni koji su ružno govorili, uveliko i neisitine, o zamelji i narodu iz kojeg potičem. Bilo je to ružno, nepošteno, nefer... prosto lođe i neljudski. Sa takvima ne mogu da se radujem ni kada osvoje Vimbldon - voleo bih da mogu, ali ne mogu. Goran Ivanišević je nažalost svojim rečima i delima sebe doveo u tu grupu. Poštujem njegova dostignuća, ali ne mogu da im se radujem ili doživljavam kao nešto zajedničko.

cuc

pre 2 godine

Sad sledi prica o Marinu, pa o Borni.
Da li postoji vreme kad ce da vas napusti ta jugo-nostalgija ?
Jos niste shvatili da je to razlog zasto je raspad ispao najlosije po Srbiju.
Samo slican jezik i nista drugo, nista.
(SrkiInternational, 9. jul 2021 11:30)
Upravo obrnuto. Nije jezik sličan tek tako. Imamo isto poreklo, živimo na istom podneblju. Probalo se sa zajedničkim političkim okvirom. Nije išlo i to je ok. Krvavo se završilo i to nije ok. Ali naravno da su mi komšije najsličnije. Na stranu što mnogi sportski velikani imaju mešovito poreklo - srpskog i hrvatskog imaju Goran, Dražen, Novak, Miljković i mnogi drugi.

CroFed

pre 2 godine

Da, a što je najzanimljivije, Goran je bio tada daleko veći autsajder nego što je to na ovom Wimbledonu bio npr. Roger! Otpisan igrač koji nije mjesecima dobio solidnog igrača, načet ozljedama i onda naniže na putu do naslova bombardere Roddicka i Rusedskog, mladu zvijezdu koji je bio u top 3 Safina, miljenika publike Henmana i za kraj majstora servis-voleja Raftera. Neki su tražili "dlaku u jajetu" i spominjali da je imao "sreće" što nije imao Samprasa na putu (izbacio ga mladi Roger) no to bi zaista bilo traženje kruha preko pogače. Prelijepa priča!

drago

pre 2 godine

x

Da, Moya naravno. Moya koji je bio broj 1 i osvajac RG. Roddick koji je bio broj 1 i osvajac US Opena (jos 3 puta u finalu Wimbledona i jedno finale US Opena). Rusedski broj 4, finalist US Opena i osvajac Grand Slam Cupa. Safin broj 3 (broj 1 ranije te godine), aktualni osvajac US Opena, osvajac AO (jos 2 finala AO), Henman broj 4, čak po 4 puta u polufinalu i 4-finalu Wimbledona (jos po polufinale RG i US Opena). I za kraj Rafter koji je bio broj 1, 2 godine zaredom osvajac US Opena i 2 godine zaredom finalist Wimbledona.
U teniskoj Kuci Slavnih su Roddick, Safin, Rafter i Ivanisevic.
Od mladih niko ne zna šta ce biti. Govorio je i Ion Tiriac da ce Ivanisevic osvojiti 5 Wimbledona, pa nije.

Majčin sin

Kako neko ko je igrao 4 finala na Wimbledonu moze biti luzer? Ili neko ko je igrao 2 finala a prije toga 2 puta osvojio drugi Slam? Luzer je onaj ko je svaki put ispao u prvom kolu. To je bio sjajan mec.

Вук Караџић

pre 2 godine

Ово свакако није била сензација. позивницу је добио пошто је већ био познати тенисер који игра изванредно на Вимблдону. сензација је био Бекер који је Вимблдон освојио као непознати тинејџер.

Oliver

pre 2 godine

Secam se toga. Ivanišević je puno obećavao jos kao tinejdžer,imao je konstituciju kao stvorenu za Vimbldon,klasican server gromovnik i volej igrac. Bili su tu tekstovi u cuvenom Tempu,o klincu iz Splita,znali smo da ce uspeti vise od bobe zivojinovica,a ni on nije imao losu karijeru. Sve su to različiti nivoi,pri cemu je Novak naravno nevidjeni,cudesni nivo,nesto posebno. Zato se ljudima pogresno cini da to nije neki uspeh jedan GS u poredjenju s najvecima,ali u sustini u tenisu je jedan GS dovoljan da kazete da ste veliki teniser. Djokovicu ce u budućnosti trebati sve vise servis i voleji,tako da je saradnja s ivanisevicem pun pogodak. Nemamo mi tu sta da pametujemo: ako je Goran dobar Djokovicu,onda je dobar i svima nama. On najbolje zna ko mu odgovara i stručno i ljudski.

10

pre 2 godine

Safin i Rodik zajedno osvojili 3 GSa u karijerama ukupno...
(kejt_winslet, 09. jul 2021 12:32)

Tada je bilo po deset tenisera koji su mogli osvojiti turnir, a danas dva.

Dusan

pre 2 godine

Ovo najbolje govori na kom nivou je bio tenis tada. On je te godine igrao kvalifikacije za Australian Open i nije uspeo da prodje. Dakle, nije uspeo da se kvalifikuje sa GS! Potom nije ni dosao na RG, odustao i od WB ali dobio specijalnu pozivnicu, pojavio se onako rekreativno i osvojio. To je bio pocetak najmracnijeg doba tenisa. Bukvalno nije imao ko da osvoji WB pa se pojavio deda kojeg su zamolili da ne ode u penziju jos dve nedelje nego da dodje da igra. U taj vakuum je uleteo Federer i naosvajao se u tih par godina svega i svacega. Onda su se pojavili Nadal i Djokovic i rekli da je dosta sprdnje.

Mastodont

pre 2 godine

Zanimljiva paralela, Goran i Novak. Goran, potencijal koji nije bio iskorišten do kraja i Novak, koji jeste. Obojica sa Balkana.

Majčin sin

pre 2 godine

Pamtim, u tom finalu su se sastala dva najveća luzera u istoriji Wimbldona. Do kraja uplašeni ko će od njih pobediti. Ivanišević ispao manji luzer.

Dragan

pre 2 godine

Pratim tenis duze od 30 godina aktivno. Za svo to vreme se moglo videti kako tenis napreduje u svakom segmentu. Danas su teniseri toliko fizicki sposobniji ,usavrsili tehniku do maksimuma. Danasnji teniseri koji su 30+ na svetu,pobedjivali bi svakog u proslosti koji su bili u top 5. Svaki gs u proslosti do dolaska Federera,Nadala i Djokovica su osvajali skoro pa svaki put drugi igraci,a o mastersima da ne govorim. Ono sto su uradili njih 3 ,to je neverovatno. Verujem da se to nikada u istoriji tenisa tako nesto nece dogoditi. A sto se tice samog Novaka,to je nerealno. Toliko fizicki ,psihicki spreman da ukoliko bude imao volje,zelje naredne 2-3 godine igranja na ovom nivou,napravice karambol. Niko nikada ga nece prestici u rekordima,mozda tamo za par hiljada godina neko obori neki njegov rekord.

Gušt ga gledat

pre 2 godine

Neusporedivo je govoriti o vrimenu Ivaniševića i Đokovića. Ali ostaje kod većine da bo i danas mnogi radije gledali Ivaniševića neģo Đokovića. Karma je zakon.

Boxy

pre 2 godine

Ovo naprosto nije tačno.
Najsenzacionalniji pobednik W svih vremena je Boris Beker. On je 1985. kao sedamnaestogodišnjak i uz to nenosilac na svom prvom W pobedio i zbog svoje eksplozivne servis-volej igre dobio nadimak Bum Bum Beker. Titulu je odbranio sledeće godine a svoj treći W osvojio je 1989.

H2H

pre 2 godine

Kakav je Đoković čovek najbolje govori činjenica, da je posle svega, angažovao Ivaniševića za trenera. Da je bilo suprotno, teško da bi se slično moglo dogoditi, ne bi ga Goran, Marin, Borna i dr. ekipa iz Cro ni pogledala.

Panac

pre 2 godine

Ivanišević je tupson.. prvi finale ...Agassi. samo što se nije predao ... Goran zbog jedne lopte pukao.. i izgubio dobiveno... onda je još izgubio 2 finala protiv Samprasa. Da je imao bar 30 % mentalne snage koju ima Novak ... osvojio bi bar još 5GS !

Gogo

pre 2 godine

Ma danas je zlatna era tenisera. Pogledajte samo danasnje polufinale, sve ce vam se reci. Glavni rivali Zverev Tim Cicipas Medo a ni od korova ih nema.

kejt_winslet

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.
(Jna, 09. jul 2021 11:27)

Safin i Rodik zajedno osvojili 3 GSa u karijerama ukupno...

Danijel

pre 2 godine

Fenomenalna priča. Pouka je da uvijek ima nade i da nikad ne treba prestati sanjati svoje snove. Nekad i stvari dođu same i potpuno nenadane.
Ali tu je i činjenica da je Goran Ivanišević iskoristio vakuum koji je tada vladao u muškom tenisu jer su velikani poput Samprasa, Agasija i nekih drugih bili na zalasku karijere a još tada Federer, Nadal i Đoković nisu bili ni na vidiku. Mislim da je njihovo vrijeme najbolja ikad era u muškom tenisu koja se neće nikada više ponoviti kada se oni povuku. Naravno pojavit će se novi GS šampioni, sjajni igrači ali nikada više kao pomenuta trojica s kojima je tenis kao sport dostigao "Maunt Everest".

Sir Oliver

pre 2 godine

@ x

Kljucna rec "imace". Kad se Novak i Rafa povuku. Jer je ova next gen toliko nesposobna i bez radne etike, boze sacuvaj kome ce tenis da ostane.
Ako pricamo o konkurenciji, najbolja je, po meni, bila izmedju 2007 do 2012. Velika cetvorka u periodu gde svako svakog moze da dobije (izuzev 2011) + 10 igraca ubica, koji su za ove danasnje klince izmislili tenis. Mislim, Novak iz 2015 i pocetka 2016 jr vanzemaljac koji bi dominirao i tada, ali bi mogao tu i tamo da bude ugrozen

drago

pre 2 godine

Mastodont

Još je jedna zanimljovost: Goranov otac se zove Srđan kao i Novakov. A Goran se zove kao i Novakov stric. Valjda je to sudbina...

Dragan

Jeste, da. Dusan Lajovic i Laslo Djere bi dominirali protiv Borisa Beckera i Pita Samprasa.
S tim da su oni bili 20 i neki.
Slabo ti to pratis jer da pratis znao bi da se kvaliteta raketa za 100 PUTA popravila, kao i veličina glave raketa. I da je zbog toga puno lakše igrati i da je dovoljna slabija tehnika. Ja sam tenis igrao i trenirao kod pravih trenera, za razliku od tebe koji si ga ovlaš gledao.
A sto se tice fizičke spremnosti: u svakom sportu je veća. Time se smanjio broj znalaca jer je vremena manje (za driblinge).
I u tenisu su nekada postojali puno veći znalci.
Vrhunac nogometa, košarke, tenisa, atletike, boksa je bio u 90-ima. Vrhunac sporta!
Ronaldo Nazario, Jordan, Sampras, Tyson, Holyfielfld, Lennox Lewis, Carl Lewis, Michael Johnson, svi su iz tog vremena.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 2 godine

Neko je dobro napisao da se preteruje s tom pričom. Osvajanje ovog turnira, pa makar to bilo i jednom, za svakog je tenisera veliki uspeh, ali to je bilo samo jednom, i nikada više, no o tome se piše već 20 godina. O Đokoviću bi onda trebalo pisati tamo negde do 3146 godine.
(egalite, 9. jul 2021 11:35)

O Đokoviću će se pisati i pričati dok se god bude igrao tenis a to je do kraja sveta.

Panac

pre 2 godine

Pamtim, u tom finalu su se sastala dva najveća luzera u istoriji Wimbldona. Do kraja uplašeni ko će od njih pobediti. Ivanišević ispao manji luzer.
(Majčin sin, 09. jul 2021 11:54)

Ti si luzer !!! Bolje reći jadnik...

Da podsetim decu

pre 2 godine

Vimbldon 93
Zensko finale Seles- Graf
Musko finale Agasi - Ivanisevic
Njegova izjava: necu plesati sa Seles- na Balu pobednika
Epilog: izgubili oboje
Poenta: ne vidim razlog pitanja I njemu
Jeste osvojio, ali dobio je ocvalog Raftera u finalu
Ima Vimbldon I boljih prica

Majčin sin

pre 2 godine

Pamtim, u tom finalu su se sastala dva najveća luzera u istoriji Wimbldona. Do kraja uplašeni ko će od njih pobediti. Ivanišević ispao manji luzer.

egalite

pre 2 godine

Neko je dobro napisao da se preteruje s tom pričom. Osvajanje ovog turnira, pa makar to bilo i jednom, za svakog je tenisera veliki uspeh, ali to je bilo samo jednom, i nikada više, no o tome se piše već 20 godina. O Đokoviću bi onda trebalo pisati tamo negde do 3146 godine.

SrkiInternational

pre 2 godine

Sad sledi prica o Marinu, pa o Borni.
Da li postoji vreme kad ce da vas napusti ta jugo-nostalgija ?
Jos niste shvatili da je to razlog zasto je raspad ispao najlosije po Srbiju.

Samo slican jezik i nista drugo, nista.

Gušt ga gledat

pre 2 godine

Neusporedivo je govoriti o vrimenu Ivaniševića i Đokovića. Ali ostaje kod većine da bo i danas mnogi radije gledali Ivaniševića neģo Đokovića. Karma je zakon.

Loki

pre 2 godine

Pa uporedite ovo finale sa finalom Djoković-Federer 2019.! Ovo je divlji tenis, udri servis i trči na mrežu, pa šta bude! Pa samo u odlučujućem gejmu je Ivanišević imao 3 duple! Gledaš 5 sati kako se smenjuju na servisu, bez igre. Agonija

Dusan

pre 2 godine

Ovo najbolje govori na kom nivou je bio tenis tada. On je te godine igrao kvalifikacije za Australian Open i nije uspeo da prodje. Dakle, nije uspeo da se kvalifikuje sa GS! Potom nije ni dosao na RG, odustao i od WB ali dobio specijalnu pozivnicu, pojavio se onako rekreativno i osvojio. To je bio pocetak najmracnijeg doba tenisa. Bukvalno nije imao ko da osvoji WB pa se pojavio deda kojeg su zamolili da ne ode u penziju jos dve nedelje nego da dodje da igra. U taj vakuum je uleteo Federer i naosvajao se u tih par godina svega i svacega. Onda su se pojavili Nadal i Djokovic i rekli da je dosta sprdnje.

Jna

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.

Neke reči prate ceo život, nema tu povlačenja

pre 2 godine

Nakon raspada zajedničke države, nastavio sam da navijam za sve sportiste sa ovih prostora, čak i one koji su postali imena daleko nakon raspada zemlje. Jedini sa kojima nisam i ne mogu da saosećam i radujem su oni koji su ružno govorili, uveliko i neisitine, o zamelji i narodu iz kojeg potičem. Bilo je to ružno, nepošteno, nefer... prosto lođe i neljudski. Sa takvima ne mogu da se radujem ni kada osvoje Vimbldon - voleo bih da mogu, ali ne mogu. Goran Ivanišević je nažalost svojim rečima i delima sebe doveo u tu grupu. Poštujem njegova dostignuća, ali ne mogu da im se radujem ili doživljavam kao nešto zajedničko.

ladi dadi

pre 2 godine

Veliki si Gorane. Ova prica treba da sluzi kao motivacija svim ljudima koji misle da ne mogu nesto u zivotu da im nesto fali,da ne smeju ili se ne usudjuju.

H2H

pre 2 godine

Kakav je Đoković čovek najbolje govori činjenica, da je posle svega, angažovao Ivaniševića za trenera. Da je bilo suprotno, teško da bi se slično moglo dogoditi, ne bi ga Goran, Marin, Borna i dr. ekipa iz Cro ni pogledala.

cuc

pre 2 godine

Sad sledi prica o Marinu, pa o Borni.
Da li postoji vreme kad ce da vas napusti ta jugo-nostalgija ?
Jos niste shvatili da je to razlog zasto je raspad ispao najlosije po Srbiju.
Samo slican jezik i nista drugo, nista.
(SrkiInternational, 9. jul 2021 11:30)
Upravo obrnuto. Nije jezik sličan tek tako. Imamo isto poreklo, živimo na istom podneblju. Probalo se sa zajedničkim političkim okvirom. Nije išlo i to je ok. Krvavo se završilo i to nije ok. Ali naravno da su mi komšije najsličnije. Na stranu što mnogi sportski velikani imaju mešovito poreklo - srpskog i hrvatskog imaju Goran, Dražen, Novak, Miljković i mnogi drugi.

sjeverozapadna Hrvatska

pre 2 godine

Da podsetim decu. Ocvali Rafter r28.12.1972. , a Ivanišević r13.09.1971.u cvijetu mladosti, osvojio turnir koji je mogao igrati samo zbog pozivnice organizatora. Pa daj majke ti tu bolju priču. LP

Dejo

pre 2 godine

Kako brzo prolazi vreme,kao da je juce bilo,bio sam mladic od 25 godina kada je osvojio 2001 a jos kao pubertetlija poceo sam da navijam za Gorana,nekako iako je hrvat za mene je bio nas,ipak smo ziveli do 1991 u jednoj drzavi,pa sam navijao za njega pa mkao sto sada navijam za Novaka,sa istim intenzitetom,nerviranjem... Secam se svih njegovih poraza u finalima,sva tri finala sam gledao,bila bi velika sportska nepravda da je zavrsio karijeru a da nije uspeo da osvoji Vimbldon.To finale 2001 je skroz opis cele Goranove karijere sa srecnim krajem. I eto sada je on Novakov trener i bilo bi je mnogo drago kada su poceli saradnju,vidi se da je uspesna,i jedan i drugi su nervciki mada Goran sada to ne pokazuje ali kuva u sebi,i drago mmi je sto pokazuju kako sport spaja ljude a politika ih razdvaja.Zajedno s njima po 20 slem titulu idemooo.

x

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.
(Jna, 09. jul 2021 11:27)


Koji su to igrači?
Moja? 20-godišnji Safin i 19-godišnji Rodik? Zašto su oni veća imena od npr. Cicipasa, Medvedeva, Zvereva ili Sapovalova?
Tim Herman, čiji je najbolji rezultat karijere polufinale Vimbldona?
Sva ova četvorica iz next gen imace bar po 2-3 GS, a verovatno i više.
PS: Navijao sam za Gorana u tom finalu i bio presrećan kad je osvojio.

kejt_winslet

pre 2 godine

Majko mila koji niz vrhunskih igraca je covjek morao sve da pobijedi a danas se tenis sveo na 3 do 5 igraca. Za mene jo Djokovic GOAT bez diskusije ali realno danas tenis nema ni blizu toliko kvalitetnih tenisaca u isto vrije kao prije.postojalo je do 20 igraca vrhunske kvalitete a naravno Sampras je bio sami vrh.
(Jna, 09. jul 2021 11:27)

Safin i Rodik zajedno osvojili 3 GSa u karijerama ukupno...

Gogo

pre 2 godine

Ma danas je zlatna era tenisera. Pogledajte samo danasnje polufinale, sve ce vam se reci. Glavni rivali Zverev Tim Cicipas Medo a ni od korova ih nema.

drago

pre 2 godine

Mastodont

Još je jedna zanimljovost: Goranov otac se zove Srđan kao i Novakov. A Goran se zove kao i Novakov stric. Valjda je to sudbina...

Dragan

Jeste, da. Dusan Lajovic i Laslo Djere bi dominirali protiv Borisa Beckera i Pita Samprasa.
S tim da su oni bili 20 i neki.
Slabo ti to pratis jer da pratis znao bi da se kvaliteta raketa za 100 PUTA popravila, kao i veličina glave raketa. I da je zbog toga puno lakše igrati i da je dovoljna slabija tehnika. Ja sam tenis igrao i trenirao kod pravih trenera, za razliku od tebe koji si ga ovlaš gledao.
A sto se tice fizičke spremnosti: u svakom sportu je veća. Time se smanjio broj znalaca jer je vremena manje (za driblinge).
I u tenisu su nekada postojali puno veći znalci.
Vrhunac nogometa, košarke, tenisa, atletike, boksa je bio u 90-ima. Vrhunac sporta!
Ronaldo Nazario, Jordan, Sampras, Tyson, Holyfielfld, Lennox Lewis, Carl Lewis, Michael Johnson, svi su iz tog vremena.

Valter

pre 2 godine

Ne razumijem čemu negativni komentari na tu priču.I ovo da je u finalu dobio "ocvalog" Raftera.Pa Ivanišević je igrao 3 finala i gubio u dramama sa tada najboljim igračima(Sampras,Agasi).Osim toga i taj "ocvali" Rafter je do finala dobio 6 vrhunskih tenisera.Ivanišević je bio i ostao legenda.On nije Đoković,teško će ikada više,pogotovo na ovim prostorima biti kao Đoković ali Goran je trener i dobar prijatelj kojeg Đoković izuzetno cijeni.Nole priznaje da mu je servis bolji i jači od kada trenira sa Ivaniševićem.Jel netko u to sumnja....netko tko je veći "stručnjak" i od Đokovića!?Pametnom dosta!

Dragan

pre 2 godine

Pratim tenis duze od 30 godina aktivno. Za svo to vreme se moglo videti kako tenis napreduje u svakom segmentu. Danas su teniseri toliko fizicki sposobniji ,usavrsili tehniku do maksimuma. Danasnji teniseri koji su 30+ na svetu,pobedjivali bi svakog u proslosti koji su bili u top 5. Svaki gs u proslosti do dolaska Federera,Nadala i Djokovica su osvajali skoro pa svaki put drugi igraci,a o mastersima da ne govorim. Ono sto su uradili njih 3 ,to je neverovatno. Verujem da se to nikada u istoriji tenisa tako nesto nece dogoditi. A sto se tice samog Novaka,to je nerealno. Toliko fizicki ,psihicki spreman da ukoliko bude imao volje,zelje naredne 2-3 godine igranja na ovom nivou,napravice karambol. Niko nikada ga nece prestici u rekordima,mozda tamo za par hiljada godina neko obori neki njegov rekord.

Boxy

pre 2 godine

Ovo naprosto nije tačno.
Najsenzacionalniji pobednik W svih vremena je Boris Beker. On je 1985. kao sedamnaestogodišnjak i uz to nenosilac na svom prvom W pobedio i zbog svoje eksplozivne servis-volej igre dobio nadimak Bum Bum Beker. Titulu je odbranio sledeće godine a svoj treći W osvojio je 1989.

Вук Караџић

pre 2 godine

Ово свакако није била сензација. позивницу је добио пошто је већ био познати тенисер који игра изванредно на Вимблдону. сензација је био Бекер који је Вимблдон освојио као непознати тинејџер.

Danijel

pre 2 godine

Fenomenalna priča. Pouka je da uvijek ima nade i da nikad ne treba prestati sanjati svoje snove. Nekad i stvari dođu same i potpuno nenadane.
Ali tu je i činjenica da je Goran Ivanišević iskoristio vakuum koji je tada vladao u muškom tenisu jer su velikani poput Samprasa, Agasija i nekih drugih bili na zalasku karijere a još tada Federer, Nadal i Đoković nisu bili ni na vidiku. Mislim da je njihovo vrijeme najbolja ikad era u muškom tenisu koja se neće nikada više ponoviti kada se oni povuku. Naravno pojavit će se novi GS šampioni, sjajni igrači ali nikada više kao pomenuta trojica s kojima je tenis kao sport dostigao "Maunt Everest".

Panac

pre 2 godine

Pamtim, u tom finalu su se sastala dva najveća luzera u istoriji Wimbldona. Do kraja uplašeni ko će od njih pobediti. Ivanišević ispao manji luzer.
(Majčin sin, 09. jul 2021 11:54)

Ti si luzer !!! Bolje reći jadnik...

Mastodont

pre 2 godine

Zanimljiva paralela, Goran i Novak. Goran, potencijal koji nije bio iskorišten do kraja i Novak, koji jeste. Obojica sa Balkana.

Panac

pre 2 godine

Ivanišević je tupson.. prvi finale ...Agassi. samo što se nije predao ... Goran zbog jedne lopte pukao.. i izgubio dobiveno... onda je još izgubio 2 finala protiv Samprasa. Da je imao bar 30 % mentalne snage koju ima Novak ... osvojio bi bar još 5GS !

10

pre 2 godine

Safin i Rodik zajedno osvojili 3 GSa u karijerama ukupno...
(kejt_winslet, 09. jul 2021 12:32)

Tada je bilo po deset tenisera koji su mogli osvojiti turnir, a danas dva.

drago

pre 2 godine

x

Da, Moya naravno. Moya koji je bio broj 1 i osvajac RG. Roddick koji je bio broj 1 i osvajac US Opena (jos 3 puta u finalu Wimbledona i jedno finale US Opena). Rusedski broj 4, finalist US Opena i osvajac Grand Slam Cupa. Safin broj 3 (broj 1 ranije te godine), aktualni osvajac US Opena, osvajac AO (jos 2 finala AO), Henman broj 4, čak po 4 puta u polufinalu i 4-finalu Wimbledona (jos po polufinale RG i US Opena). I za kraj Rafter koji je bio broj 1, 2 godine zaredom osvajac US Opena i 2 godine zaredom finalist Wimbledona.
U teniskoj Kuci Slavnih su Roddick, Safin, Rafter i Ivanisevic.
Od mladih niko ne zna šta ce biti. Govorio je i Ion Tiriac da ce Ivanisevic osvojiti 5 Wimbledona, pa nije.

Majčin sin

Kako neko ko je igrao 4 finala na Wimbledonu moze biti luzer? Ili neko ko je igrao 2 finala a prije toga 2 puta osvojio drugi Slam? Luzer je onaj ko je svaki put ispao u prvom kolu. To je bio sjajan mec.

CroFed

pre 2 godine

Da, a što je najzanimljivije, Goran je bio tada daleko veći autsajder nego što je to na ovom Wimbledonu bio npr. Roger! Otpisan igrač koji nije mjesecima dobio solidnog igrača, načet ozljedama i onda naniže na putu do naslova bombardere Roddicka i Rusedskog, mladu zvijezdu koji je bio u top 3 Safina, miljenika publike Henmana i za kraj majstora servis-voleja Raftera. Neki su tražili "dlaku u jajetu" i spominjali da je imao "sreće" što nije imao Samprasa na putu (izbacio ga mladi Roger) no to bi zaista bilo traženje kruha preko pogače. Prelijepa priča!

Sir Oliver

pre 2 godine

@ x

Kljucna rec "imace". Kad se Novak i Rafa povuku. Jer je ova next gen toliko nesposobna i bez radne etike, boze sacuvaj kome ce tenis da ostane.
Ako pricamo o konkurenciji, najbolja je, po meni, bila izmedju 2007 do 2012. Velika cetvorka u periodu gde svako svakog moze da dobije (izuzev 2011) + 10 igraca ubica, koji su za ove danasnje klince izmislili tenis. Mislim, Novak iz 2015 i pocetka 2016 jr vanzemaljac koji bi dominirao i tada, ali bi mogao tu i tamo da bude ugrozen

Oliver

pre 2 godine

Secam se toga. Ivanišević je puno obećavao jos kao tinejdžer,imao je konstituciju kao stvorenu za Vimbldon,klasican server gromovnik i volej igrac. Bili su tu tekstovi u cuvenom Tempu,o klincu iz Splita,znali smo da ce uspeti vise od bobe zivojinovica,a ni on nije imao losu karijeru. Sve su to različiti nivoi,pri cemu je Novak naravno nevidjeni,cudesni nivo,nesto posebno. Zato se ljudima pogresno cini da to nije neki uspeh jedan GS u poredjenju s najvecima,ali u sustini u tenisu je jedan GS dovoljan da kazete da ste veliki teniser. Djokovicu ce u budućnosti trebati sve vise servis i voleji,tako da je saradnja s ivanisevicem pun pogodak. Nemamo mi tu sta da pametujemo: ako je Goran dobar Djokovicu,onda je dobar i svima nama. On najbolje zna ko mu odgovara i stručno i ljudski.

atomci

pre 2 godine

Gledao sam uzivo na HRT i secam se komentatora kako je vikao PUSTIIII, PUSTIII na svaku loptu koja je isla u aut... Ludilo i tona emocija!

Sima Kosmos iz dalekog svemira

pre 2 godine

Neko je dobro napisao da se preteruje s tom pričom. Osvajanje ovog turnira, pa makar to bilo i jednom, za svakog je tenisera veliki uspeh, ali to je bilo samo jednom, i nikada više, no o tome se piše već 20 godina. O Đokoviću bi onda trebalo pisati tamo negde do 3146 godine.
(egalite, 9. jul 2021 11:35)

O Đokoviću će se pisati i pričati dok se god bude igrao tenis a to je do kraja sveta.