Utorak, 13.07.2021.

09:03

Španac priznao da je Đoković GOAT: Meč sa Nadalom je to pokazao

Sve je veći broj onih koji misle da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Izvor: MS

Španac priznao da je Ðokoviæ GOAT: Meè sa Nadalom je to pokazao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Rafailo Nenadalović

pre 2 godine

Pre svega, sve čestitke Novaku Đokoviću! Najbolji je sportista koga je Srbija ikada imala, a njegovo antidepresivno dejstvo ova nacija ne može nikakvim novcem da plati.
U dobru se ne uznesi, to je lekcija koju Novak zna, a trebalo bi da znamo i mi ostali. Biće ono što Bog dâ, a siguran sam da će Nole uraditi sve što je u njegovoj moći da poruši sve dostižne rekorde.
Šta o tome misle sportisti, treneri i novinari - nije toliko bitno, jer karijera govori sama za sebe. Činjenica je da će ova era u tenisu da se pamti kao doba velike trojke, ali biti najtrofejniji igrač je zgodan dodatak! Na nama je da ga pozitivnim mislima poguramo ka pobedi na ovogodišnjem prvenstvu SAD, koja bi bila apsolutni vrhunac jedne briljantne karijere!

Bambi GOAT na ledu

pre 2 godine

Muster ima najvise ATP250 to stoji, no turnira u toj kategoriji, znaci ATP250 i WS najvise ima Jimmy Connors 56. Inace neeopravdano se zaboravlja Connors, kada se govori o rekordima. COvek ima najvise turnira ukupno 109, tako da ni taj rekord ne drzi Roger. Nije Roger ni kralj tih manjih tirnira, to je Jimmy Connors sa 78 titula ranga ATP250/500....

Zdenko

pre 2 godine

Federer ima na GS dobijenih mečeva ukupno 369 a Novak 317. Ako se uzme u obzir da je imao prednost od 24 GS da odigra više od Novaka, to je mogućih 168 mečeva više. A ima prednost od samo 52 dobijena meča. Ako Novak bude igrao koliko i on, zamislite koliko će imati više dobijenih mečeva. Toliko o tome kako, kada i protiv koga je ređao pobede na GS a protiv koga je Novak. Mislim da ima razlike i to drastične.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Imas pravo na svoje misljenje, ali jednoga dana sva trojica ce biti teniski penzioneri, a trofeji i uspesi ostaju. U ovom trenutku statistika govori u korist Djokovica. Jedina teza u prilog Federera je ukupan broj titula. . . Mada to je ipak vise u prilog Konorsu, a nesto ne cujem da je on GOAT

Žorž

pre 2 godine

Nema šta da prizna ili ne statistika kaže sve.
Novak ima više više osvojenih masters turnira od Fedrera, više nedelja provedenih kao reket broj. 1 od obojce i pozitivan skor sa obojcom, e sad neko može da kaže i da je Lebron James najbolji teniser svih vremena čak i ako nije teniser, stavr mišljenja

Rolex Costex

pre 2 godine

Potpuno sam se izgubio, vreme leti. Prvo pomislim da je dvadeset do četiri (15:40), onda shvatim da je na Vimbldonu 6 i 20...

teorija zavere

pre 2 godine

"Mislim da su, Borg i naročito Federer, učinili za tenis kao medijski popularan sport, na globalnom nivou, mnogo više. (Aleksa)" Zavisi šta smatraš pod globalno. Zapdanjaci pod gobalnim smatraju samo Zapadnu Evropu i Ameriku. Novak je značajno popularniji recimo u Kini, Indiji i Istočnoj Evropi gde živi veliki broj ljudi.

jolly

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Kada nesto nije istina, onda treba jako puno reci da bi se to prikazalo kao istina. Uvek bilo i bice.

Gmaz

pre 2 godine

Samo da se već jednom dokaže da je Novak najveći, da svi kažu "Najbolji si", da mu se britanska Kraljica javno izvine za sve i vrate nam Kosovo, i mogu mirno da spavam.

Алекса

pre 2 godine

", da mu se britanska Kraljica javno izvine za sve i vrate nam Kosovo, i mogu mirno da spavam.
(Gmaz, 13. jul 2021 11:08)

Можда да се извини, али да се извине, тешко...има жена сто година

Aleksa

pre 2 godine

Slažem se da je Novak najbolji i najuspešniji igrač svih vremena. A, da li je najveći? Ne znam, nisam siguran.
Mislim da su, Borg i naročito Federer, učinili za tenis kao medijski popularan sport, na globalnom nivou, mnogo više. Jednostavno su atraktivniji i medijski interesantniji. Na žalost, ali je to tako.
Što još više daje na veličini našem šampionu. Nije mogao od početka karijere da računa na najbolje sponzore, ima nas pasoš a to je hendikep, i za putovanja i za sve ostalo. Naročito je to bio hendikep u početku karijere. Pa ako i sada uporedimo sponzore - Seiko - Rolex(RF) - Richard Mille(RN), samo jedan primer, govori dosta.
Novak je težim putem došao tu gde je sada, i, to je samo po sebi ogroman uspeh.
Tako, da, što se tiče sportskog dostignuća, Novak jeste najbolji ikada i moj naklon njemu i njegovoj porodici do poda na neverovatnom uspehu.

Cane

pre 2 godine

Svi najveći teniski stručnjaci u treneri su jednoglasni u tome da je Novak najfleksibilniji i najbrži, najraznovrsniji i najkompletniji teniser, teniser sa ubedljio najmanje nedostataka u igri, a opet i uz sposobnost da svoju igru nadograđuje, pa čak da je "u hodu" prilagođava potrebama u meču i podlozi. Jedino gde je Novak slab je što na njega jako utiču vremenski uslovi koji mogu da ga izbace iz takta jer kad on ne može da ispostavi kontrolu meča, ništa mu ne vredi "uteha" da ti uslovi utiču i na protivnika. To su one situacije koje Đokovuć prokomentariše mrmljanjem (sebi u bradu): "Jebo ti ovakav tenis". Što bi se reklo, on je "racionalni perfekcionista"; ako ne može da pruži optimum, gubi interes i za minimum.

Zlatko Todorović

pre 2 godine

Ima stvari koje niko nije pomenuo: Novak sve GS ima po dva puta, kao i masterse. Ni RF ni RN. Najveći broj velikih titula, takođe. Međusobni skor pozitivan, broj GS izjednačen, kao i broj mastersa sa Rafom. Ima sva 4 GS u nizu, doduše ne u jednoj godini. Najveći broj osvojenih poena u toku sezone, naviše zarađenog novca od turnira. Ako to sve nije dovoljno da bude u vodećoj poziciji za najboljeg igrača, ne znam šta treba. On, prosto, ne može da juri broj pobeda, broj osvojenih turnira, jer je fokus odredio na velike turnire. Da li će da učestvuje na Olimpijadi? Sad mu je poslednja prilika da i to osvoji. Već sledeće olimpijske igre, pitanje da li će uopšte i igrati. Ali to i nije toliko bitno. Ima mogo argumenata i za i protiv učešća na olimpijadi. Niko ne umanjuje veličinu ni Rafe ni Federera. I oni su veliki igrači. Ja se više brinem, kad ova trojica odu, ko će da ih nasledi?

darko

pre 2 godine

pricam ovde vec neko vreme.... svi vi ovde pricate o sadasnjosti, Novak igra za vecnost... polovina trolova ovde prica o popularnosti.... 10 godina i cela generacija ce da se promeni i popularnost ide u vetar ostaju samo brojke i jedno ime na vrhu liste.... sta danas covek od 25 godina zna o borgu, samprasu, lejveru? nista.... samo broj GS i broj nedelja na prvom mestu.... na kraju samo jedno ime na vrhu ce da pise, a svi znamo cije:) sadasnjost i vecnost nemaju iste arsine...

Brka

pre 2 godine

Ovaj US Open ima da gori, Nadal sve propušta i max se sprema na titulu. Federer isto. Stigli su se i izjednačili(po GS) , sad kreće prava drama. Zavalite se i uživajte dok traje, jer nece još dugo.

kaja_damu

pre 2 godine

Koreca gresi za Borga - ima ukupno 11 GS titula ( 6 na RG i 5 na W).
(Mirkson, 13. jul 2021 09:18)

Imao bi i više da se nije plašio leta avionom pa izbegavao AO iako se tada igrao na travi i USO.

alfabet

pre 2 godine

Gde je ona mukica sto zadnje 3 godine pise komentare "mi iz kluba 20 ne primamo nikoga unutra" pa onda ono jos jace "310-20" hahhaha dal je ziv. Treba da se pokrije usima.

Robert

pre 2 godine

Kako to mislite priznao? Valjda je izjavio. Mislim, mogao je da kaze i da je Nadal najbolji, pa bi to bilo priznanje ili izjava?
Evo, i ja izjavljujem da je Nole najbolji, nema sta tu da se priznaje.

GAJA

pre 2 godine

Denise i ostali,Novak Ima najviše velikih titula,Federer ima 103 titule ali polovina iz serije 250 i 500,...7 velikih titula više od RFa.Federer nema olimpijsko zlato.Što se tiče Ol koliko je bitna ta medalja u Fudbalu?Eto isto toliko je bitna i u tenisu .60 godina se nije tenis ni igrao na OL.Pitaj bilo kog tenisera da li pre titulu na GSu ili olimpijsko zlato skoro sam siguran da bi 99.9 %reklo GS.Merčik,Rose,Masu..jesu li bitniji za tenis od,Samprasa,RFa,Lendla,Bekera,Kurijera...i to ti sve znaš ali i ja znam zašto pišeš ovakve stvari.

Nadoljub

pre 2 godine

U svakom merenju postoje merne jedinice i parametri po kojima se meri. Ako izmerimo parametre-postignuća Djokovića, Federera i Nadala, onda je sasvim jasno da je Djoković, trenutno, najbolji ikada sa tendencijom da se razlika medju njima poveća. Za sve one licemere koji govore o stilu, gracioznosti, lepoti, imam poruku da je tenis sport, a ne umetnost i da su promašili oblast i parametre merenja. Zašto, licemeri, ne merite tako u fudbalu, košarci, šahu i drugim sportovima? Gol može da bude i ružan i može da bude autogol, ali se meri rezultat. Možemo govoriti o skijanju, umetničkom klizanju, gimnastici i šta se u kom sportu meri, ali jedno je sigurno - tenis ima jasne i vrlo precizne načine merenja i tenis je, u tom smislu, daleko bliži merenjima u fudbalu i košarci nego u "umetničkim" sportovima.

markomi

pre 2 godine

zjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu

@ha

Lepo si sve nabrojao, ali ne spominjes najbitnije stvari, ali si mnogo smesan.

Ko je najduze 1. na ATP listi??
Ko ima najvise masters pobeda??? Koga interesuje sto je Federer pobedjivao turnire po Bazelu i Zirihu, takoreci bez konkurencije.
Australiju je osvoji ko bese ono najcesce do sada???
Medjusobni skor, koji se broji od pocetka, cao kad je i Federer bio mlad, ko ima bolji???

A ono najvaznije je, Federer iznad 33 bio star. Hahahaha
Pa kako Nole sa 34 osvaja sve sto je moguce, a Federer sa 33 je bio star.
Federer je od 2010. kad se Nole takoreci bas pojavio osvojio 4 GS titule. A tada 2010. je ima gospodin 28 godina. Znaci bilo mu je to najbolje vreme, on je osvojio 4, od toga 3 2017. i 2018. kad je Nole bio povredjen i operisan.
Racunas li te 2 godine, kad je Nole bio povredjen???
Pa sta ti pricas??? Mozes sve da izokrenes kako zelis, ali brojke su jasne.

Federer je pobedjivao do njegove 28. godine, ali onda se pojavio najbolji ikada

Novak Djokovic

samo jako

pre 2 godine

Za ovog ha,samo jedno..ha ha ha..dečko priča da je Nadal drao Federera stoji samo za RG…tek od 2008 je počeo da ga dobija i na W i posle ostalo..isto i Novak od 2008..tako da smešni argumenti ,drugo Federer je taj koji se izvlačio dok nisu dosli ova dvojica jer su mu jedini konkurenti bili Hjuit i Rodik,smešno …znaci imao je više sreće nego pameti,dobar jeste ali nikako najveći ..tako da Rolexomani ćao ,stize vas krokodil ljuti

srba

pre 2 godine

Sta ima da se misli. Syayistika je trenutno takva da je Novak najbolji. Ima još godina da se igra. Boriće se Novak i Nadal za tu titulu još. Jasno je samo da su njih dvojica ostali sami u trci.

Ivanhood

pre 2 godine

Osecam tvoju bol. Samo da te podsetim da je Djokovic postao najbolji igrac na svetu jos 2011 kada su RF i RN jos uvek bili na vrhuncu forme. Nije Novak kriv sto brine o svom telu na takav nacin da mu to omogucava da i u 34-oj godini igra kao da ima 25 godina. Koliko god voleo RF i RN moras priznati da ih je Novak sa svojom konzistentnoscu prevazisao u svakom pogledu.


Izjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu.
(ha, 13. jul 2021 10:05)

atomci

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara

Te fore vam padaju u vodu jer to nije MJ i Lebron koji su igrali u razlicitim erama. Bukvalno ova trojica su igrala protiv istih protivnika a najvaznije medjusobno. A zna se ko je vise izgubio.

Mrgud

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara

Објашњење је већ дао Ролекс у предивној реклами која говори све - бројеви нису битни, битна је елеганција. Роџер Федерер је дефинитивно највећи манекен ролекса икада! Rolex male model GOAT, увек био и биће!!!

Rade, ZG

pre 2 godine

Pala im je zadnja linija obrane. Svi znaju da je Nole najveći odkad se tenis igra ali ih je strah priznati. Čak i u Rolexovoj reklami govore da brojke nisu važne nego stil i ljepota. Tako su jadni u tome svom strahu.

bot Bole

pre 2 godine

Dok ih nije stigao sa GS, samo su oni bili bitni...a sad se pominji turniri tipa 250 i 500, koje F jedino ima vise...Misevi ajmo u rupe

aaauuuu breee

pre 2 godine

Osvojio je samo zato što se igralo uveče, da se igralo finale ili pol finale u dnevnom terminu nikada ga ne bi dobio zato Nadal ne gubi finale, banalne stvari su odlućile

ha

pre 2 godine

Izjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu.

Рајко трули Четник , верни ГОАТов паор

pre 2 godine

Ене, сада сам почео и просветом да се бавим. Како бејаху оне пошалице интелигентне умотворине и мудрорије: Гоатовић, небо је граница итд..
П.С. Мој Ноло, ће ве све победи, ене!

GAJA

pre 2 godine

Sigurno su bili velika konkurencija Sampras i Agasi koji su 10 godina stariji od RF.Mora da je bila velika umetnost i jako teško u finalima GS pobediti Bagdatisa,Filipusisa,Gonzalesa,baš mu je onako bilo teško.Da ne pominjem polufinala i nadalje kao i Čilića .Pogledaj Rafinu titulu na USO 2017 ma sve nosioci.Dalje...Nadal ima dve godine manje nedelja od Novaka na br.1,ej care dve godine.Pa valjda je najvažnije vreme koje neko proveo kao najbolji u diskusiji o GOATu.Zaboravio si da napišeš da Novak ima više RGa od Federera ,Kao i AO i od jednog i od drugog.Takođe si zaboravio da pomeneš Rim,MC,Majami,Pariz,Šangaj,Kažeš RF ima više završnih od Novaka,a koliko ih ima Nadal?Ko od njih trojice ima najviše završenih godina na br.1eto to je recimo Samprasu je to bilo najbitnije pored GS titula.Sve si ovo SLUČAJNO zaboravio..tanke su vam priče majstori.

Cica

pre 2 godine

#ha. i sve osim h2h si napisao, lol! Inače, nedostaje ti statistika Federerovih protivnika i njihovih godina kada je Federer osvojio svojih prvih 15 GS, činjenica da je Federer bio najbolji sa svojih 27 godina kada je Novak počeo da ruši sve pred sobom, da je Novak najbolju godinu imao 2011. kada je Federer imao 30 godina (Novak sada ima 34, i niko mu nije ni do kolena od mladjih). Logika i podaci, lako je sakriti šta ti se ne svidja.
Iskreno, sve se svede na lične simpatije. Novak igra najbolji i najkompletniji tenis. A taj svoj fantastični tenis najbolje i najlepše je igrao protiv RF i RN. Isto važi i za njih dvojicu. Fantatastična trojka. Niko od njih ne bi bio to što jeste da nema druge trojice.

Zdenko

pre 2 godine

Vidim da neko spominje da Federer ima najveći broj titula od njih trojice. Bilo bi dobro napisati koliko ih ima sa turnira 250 serije. Kakav je lik govori i taj podatak da je igrao mnogo tih turnira samo da bi stigao Konorsa. Ali uzalud brate. Više ni osvajanje tih turnira nije dostupno. Novak ako odluči da povremeno igra i te turnire, bez problema prestiže balerinu i licemera iz Bazela.

Milan_PT

pre 2 godine

Vidim da neko spominje da Federer ima najveći broj titula od njih trojice. Bilo bi dobro napisati koliko ih ima sa turnira 250 serije. Kakav je lik govori i taj podatak da je igrao mnogo tih turnira samo da bi stigao Konorsa. Ali uzalud brate. Više ni osvajanje tih turnira nije dostupno. Novak ako odluči da povremeno igra i te turnire, bez problema prestiže balerinu i licemera iz Bazela.
(Zdenko, 13. jul 2021 10:22)

Federer je u vrhu svih tih turnira: GS, Završni turnir, ATP1000, ATP500 i ATP250, ali postoji sasvim izgledna šansa da na kraju ne bude rekorder ni u jednoj od tih 5 kategorija.
GS: sasvim je sigurno da će ga Novak i Rafa prestići.
ATP Finals: Tu je trenutni rekorder sa 6, Novak ima 5, a Rafa 0. Postoji realna šansa da se Novak izjednači, možda čak i prestigne, ali da sačekamo. Praktično su mu ovde i najveće šanse da ostane solo rekorder.
ATP1000: Rodžer ima 28, a Novak i Rafa po 36. Nema nikakve šanse da ih stigne, a verovatno ni da osvoji još poneki.
ATP500: Ovde Rodžer trenutno vodi sa 26 titula, dve više od Rafe. Velika je verovatnoća da u narednim godinama i Rafa počne da igra ove turnire, gde se za razliku od Mastersa, najboljim igračima dodatno plaća učešće, pa su i velike šanse da u ovoj kategoriji Rafa preuzme primat.
ATP250: Ovde je Federer drugi na listi, sa samo jednom titulom manje od Mustera, koji ima 26. Zavisi od dalje Federerove karijere da li će ostati na drugom mestu ili ne...

lev

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Rodzer je jedino najbolji igrac prve decenije 21. veka, ubedljivo najbolji igrac te decenije, i nista vise od toga. Neki ljudi kao da su prespavali 2010-te.

Aplauz za upornost

pre 2 godine

@ Kaiser Roger. Nije objašnjenje dugačko, nego ga nemaš uopšte.Prosto svi argumenti su nestali,zbrisani sa Novakovom metlom.Tebi svaka čast kao navijaču Federera,stvarno cenim kad ljudi i u dobru i u zlu ostanu uz svoje idole.Ali eto, ako možeš,da ne izmišljaš stvari i budeš realan.

analitičar

pre 2 godine

veliki sam fan Novaka, ali ljudi trka nije gotova. svašta može da se desi na US Openu, pa do narednog Wimbledona. taj us open je baksuzan za Novaka, Nadal tamo imami više trofeja od njega, onda uvek može neka povreda da se dogodi, ma Roland Garosu opet će Nadal biti najveći favorit (mada mislim da će sledeće godine već biti mator).

nadam se da će Novak igrati sve dok Nadal ne završi karijeru, a verujem da će do tada Novak steći i prednost u GS i odnosu na njega. još dve godine jer Nadal će onda imati 37 godina i to je i za njega kraj.

Federer je svoje završio, on samo iz svoje sujete jača njihove rezultate jer mogu da kažu da su sve osvojili dok je on igrao.

Denis

pre 2 godine

Novak je stigao Rafu i Rodžera, nije ih prestigao, polako. Nema olimpijsko zlato, najviše turnira ukupno, ima manje završnih od Federera...

zvanicno

pre 2 godine

Evo koga zanima ultimate lista - lista koja racuna bukvalno sve za GOAT.
NOvak je zvanicno preuzeo osvajanjem W 1. mesto.
[link] - link od liste i ponos.

Đokče

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

KO JE SMESTIO ZEKI RODŽERU?

Grobar-España

pre 2 godine

Aleks nije nikakav "Stub odbrane" Nadala, naprotiv. Ovde je često kritikovan jer se Rafi "Ne divi do imbecilnosti", branio je Noleta kad se desilo ono na US Openu,uvek stane na njegovu stranu kad ga španci kritikuju što lomi rakete i riče kao lav. Aleks je korektan čovek i gotovi Noleta. Lik na mestu 100%.

Djura

pre 2 godine

Federer je masu GS uzeo kad su veliki igraci bili na zalasku, a mlade nade tek gradile karijere. Sada je Novak u slicnoj situaciji. U naredne 3 godine tek treba da ih gazi, osvoji jos barem 4,5 GS, a onda se povuce kao najveci sampion koga je svet ikada video.

Neka buduća vremena

pre 2 godine

Bilo je nezamislivo da neko stigne Samprasovih 14,Federer je stigao.Bilo je nezamislivo da neko stigne Federerovih 20,stigao je Nadal a sad i Đoković.Tek će biti nezamislivo da neko stigne Đokovićevih 25.

Realno

pre 2 godine

To je neozbiljno, realno. I ne treba se na to loziti. Jedino je moguce oceniti popularnost, a tu je Federer broj 1. Njega ce uvek najvise voleti, to je cinjenica. A i zasluzio je.

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara, драга наша кајзерицо ти би радо написао објашњење али имаш два проблема:1. немаш аргумената, 2. у школи још нисте радили писање дугих текстова.
ПС што се тиче правописа, поправљаш се види се да те учитељица држи на оку.

Hranislav Kacamak

pre 2 godine

Novak jeste po svim parametrima ali zasto forsirati tu pricu dok su sva trojica jos uvek aktivni.Tek kada zavrse karijeru onda se moze kazati.Po meni to ce biti da ce Federer biti treci,Rafa drugi a naravno Novak prvi.Samo boze zdravlja bez povreda i istorija ce do kraja biti ispisana.

Hranislav Kacamak

pre 2 godine

Novak jeste po svim parametrima ali zasto forsirati tu pricu dok su sva trojica jos uvek aktivni.Tek kada zavrse karijeru onda se moze kazati.Po meni to ce biti da ce Federer biti treci,Rafa drugi a naravno Novak prvi.Samo boze zdravlja bez povreda i istorija ce do kraja biti ispisana.

Grobar-España

pre 2 godine

Aleks nije nikakav "Stub odbrane" Nadala, naprotiv. Ovde je često kritikovan jer se Rafi "Ne divi do imbecilnosti", branio je Noleta kad se desilo ono na US Openu,uvek stane na njegovu stranu kad ga španci kritikuju što lomi rakete i riče kao lav. Aleks je korektan čovek i gotovi Noleta. Lik na mestu 100%.

Neka buduća vremena

pre 2 godine

Bilo je nezamislivo da neko stigne Samprasovih 14,Federer je stigao.Bilo je nezamislivo da neko stigne Federerovih 20,stigao je Nadal a sad i Đoković.Tek će biti nezamislivo da neko stigne Đokovićevih 25.

zvanicno

pre 2 godine

Evo koga zanima ultimate lista - lista koja racuna bukvalno sve za GOAT.
NOvak je zvanicno preuzeo osvajanjem W 1. mesto.
[link] - link od liste i ponos.

lev

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Rodzer je jedino najbolji igrac prve decenije 21. veka, ubedljivo najbolji igrac te decenije, i nista vise od toga. Neki ljudi kao da su prespavali 2010-te.

Đokče

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

KO JE SMESTIO ZEKI RODŽERU?

Djura

pre 2 godine

Federer je masu GS uzeo kad su veliki igraci bili na zalasku, a mlade nade tek gradile karijere. Sada je Novak u slicnoj situaciji. U naredne 3 godine tek treba da ih gazi, osvoji jos barem 4,5 GS, a onda se povuce kao najveci sampion koga je svet ikada video.

Rade, ZG

pre 2 godine

Pala im je zadnja linija obrane. Svi znaju da je Nole najveći odkad se tenis igra ali ih je strah priznati. Čak i u Rolexovoj reklami govore da brojke nisu važne nego stil i ljepota. Tako su jadni u tome svom strahu.

analitičar

pre 2 godine

veliki sam fan Novaka, ali ljudi trka nije gotova. svašta može da se desi na US Openu, pa do narednog Wimbledona. taj us open je baksuzan za Novaka, Nadal tamo imami više trofeja od njega, onda uvek može neka povreda da se dogodi, ma Roland Garosu opet će Nadal biti najveći favorit (mada mislim da će sledeće godine već biti mator).

nadam se da će Novak igrati sve dok Nadal ne završi karijeru, a verujem da će do tada Novak steći i prednost u GS i odnosu na njega. još dve godine jer Nadal će onda imati 37 godina i to je i za njega kraj.

Federer je svoje završio, on samo iz svoje sujete jača njihove rezultate jer mogu da kažu da su sve osvojili dok je on igrao.

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara, драга наша кајзерицо ти би радо написао објашњење али имаш два проблема:1. немаш аргумената, 2. у школи још нисте радили писање дугих текстова.
ПС што се тиче правописа, поправљаш се види се да те учитељица држи на оку.

atomci

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara

Te fore vam padaju u vodu jer to nije MJ i Lebron koji su igrali u razlicitim erama. Bukvalno ova trojica su igrala protiv istih protivnika a najvaznije medjusobno. A zna se ko je vise izgubio.

alfabet

pre 2 godine

Gde je ona mukica sto zadnje 3 godine pise komentare "mi iz kluba 20 ne primamo nikoga unutra" pa onda ono jos jace "310-20" hahhaha dal je ziv. Treba da se pokrije usima.

darko

pre 2 godine

pricam ovde vec neko vreme.... svi vi ovde pricate o sadasnjosti, Novak igra za vecnost... polovina trolova ovde prica o popularnosti.... 10 godina i cela generacija ce da se promeni i popularnost ide u vetar ostaju samo brojke i jedno ime na vrhu liste.... sta danas covek od 25 godina zna o borgu, samprasu, lejveru? nista.... samo broj GS i broj nedelja na prvom mestu.... na kraju samo jedno ime na vrhu ce da pise, a svi znamo cije:) sadasnjost i vecnost nemaju iste arsine...

Aplauz za upornost

pre 2 godine

@ Kaiser Roger. Nije objašnjenje dugačko, nego ga nemaš uopšte.Prosto svi argumenti su nestali,zbrisani sa Novakovom metlom.Tebi svaka čast kao navijaču Federera,stvarno cenim kad ljudi i u dobru i u zlu ostanu uz svoje idole.Ali eto, ako možeš,da ne izmišljaš stvari i budeš realan.

Brka

pre 2 godine

Ovaj US Open ima da gori, Nadal sve propušta i max se sprema na titulu. Federer isto. Stigli su se i izjednačili(po GS) , sad kreće prava drama. Zavalite se i uživajte dok traje, jer nece još dugo.

markomi

pre 2 godine

zjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu

@ha

Lepo si sve nabrojao, ali ne spominjes najbitnije stvari, ali si mnogo smesan.

Ko je najduze 1. na ATP listi??
Ko ima najvise masters pobeda??? Koga interesuje sto je Federer pobedjivao turnire po Bazelu i Zirihu, takoreci bez konkurencije.
Australiju je osvoji ko bese ono najcesce do sada???
Medjusobni skor, koji se broji od pocetka, cao kad je i Federer bio mlad, ko ima bolji???

A ono najvaznije je, Federer iznad 33 bio star. Hahahaha
Pa kako Nole sa 34 osvaja sve sto je moguce, a Federer sa 33 je bio star.
Federer je od 2010. kad se Nole takoreci bas pojavio osvojio 4 GS titule. A tada 2010. je ima gospodin 28 godina. Znaci bilo mu je to najbolje vreme, on je osvojio 4, od toga 3 2017. i 2018. kad je Nole bio povredjen i operisan.
Racunas li te 2 godine, kad je Nole bio povredjen???
Pa sta ti pricas??? Mozes sve da izokrenes kako zelis, ali brojke su jasne.

Federer je pobedjivao do njegove 28. godine, ali onda se pojavio najbolji ikada

Novak Djokovic

jolly

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Kada nesto nije istina, onda treba jako puno reci da bi se to prikazalo kao istina. Uvek bilo i bice.

Cane

pre 2 godine

Svi najveći teniski stručnjaci u treneri su jednoglasni u tome da je Novak najfleksibilniji i najbrži, najraznovrsniji i najkompletniji teniser, teniser sa ubedljio najmanje nedostataka u igri, a opet i uz sposobnost da svoju igru nadograđuje, pa čak da je "u hodu" prilagođava potrebama u meču i podlozi. Jedino gde je Novak slab je što na njega jako utiču vremenski uslovi koji mogu da ga izbace iz takta jer kad on ne može da ispostavi kontrolu meča, ništa mu ne vredi "uteha" da ti uslovi utiču i na protivnika. To su one situacije koje Đokovuć prokomentariše mrmljanjem (sebi u bradu): "Jebo ti ovakav tenis". Što bi se reklo, on je "racionalni perfekcionista"; ako ne može da pruži optimum, gubi interes i za minimum.

Nadoljub

pre 2 godine

U svakom merenju postoje merne jedinice i parametri po kojima se meri. Ako izmerimo parametre-postignuća Djokovića, Federera i Nadala, onda je sasvim jasno da je Djoković, trenutno, najbolji ikada sa tendencijom da se razlika medju njima poveća. Za sve one licemere koji govore o stilu, gracioznosti, lepoti, imam poruku da je tenis sport, a ne umetnost i da su promašili oblast i parametre merenja. Zašto, licemeri, ne merite tako u fudbalu, košarci, šahu i drugim sportovima? Gol može da bude i ružan i može da bude autogol, ali se meri rezultat. Možemo govoriti o skijanju, umetničkom klizanju, gimnastici i šta se u kom sportu meri, ali jedno je sigurno - tenis ima jasne i vrlo precizne načine merenja i tenis je, u tom smislu, daleko bliži merenjima u fudbalu i košarci nego u "umetničkim" sportovima.

Алекса

pre 2 godine

", da mu se britanska Kraljica javno izvine za sve i vrate nam Kosovo, i mogu mirno da spavam.
(Gmaz, 13. jul 2021 11:08)

Можда да се извини, али да се извине, тешко...има жена сто година

bot Bole

pre 2 godine

Dok ih nije stigao sa GS, samo su oni bili bitni...a sad se pominji turniri tipa 250 i 500, koje F jedino ima vise...Misevi ajmo u rupe

Zdenko

pre 2 godine

Vidim da neko spominje da Federer ima najveći broj titula od njih trojice. Bilo bi dobro napisati koliko ih ima sa turnira 250 serije. Kakav je lik govori i taj podatak da je igrao mnogo tih turnira samo da bi stigao Konorsa. Ali uzalud brate. Više ni osvajanje tih turnira nije dostupno. Novak ako odluči da povremeno igra i te turnire, bez problema prestiže balerinu i licemera iz Bazela.

Rolex Costex

pre 2 godine

Potpuno sam se izgubio, vreme leti. Prvo pomislim da je dvadeset do četiri (15:40), onda shvatim da je na Vimbldonu 6 i 20...

GAJA

pre 2 godine

Sigurno su bili velika konkurencija Sampras i Agasi koji su 10 godina stariji od RF.Mora da je bila velika umetnost i jako teško u finalima GS pobediti Bagdatisa,Filipusisa,Gonzalesa,baš mu je onako bilo teško.Da ne pominjem polufinala i nadalje kao i Čilića .Pogledaj Rafinu titulu na USO 2017 ma sve nosioci.Dalje...Nadal ima dve godine manje nedelja od Novaka na br.1,ej care dve godine.Pa valjda je najvažnije vreme koje neko proveo kao najbolji u diskusiji o GOATu.Zaboravio si da napišeš da Novak ima više RGa od Federera ,Kao i AO i od jednog i od drugog.Takođe si zaboravio da pomeneš Rim,MC,Majami,Pariz,Šangaj,Kažeš RF ima više završnih od Novaka,a koliko ih ima Nadal?Ko od njih trojice ima najviše završenih godina na br.1eto to je recimo Samprasu je to bilo najbitnije pored GS titula.Sve si ovo SLUČAJNO zaboravio..tanke su vam priče majstori.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Imas pravo na svoje misljenje, ali jednoga dana sva trojica ce biti teniski penzioneri, a trofeji i uspesi ostaju. U ovom trenutku statistika govori u korist Djokovica. Jedina teza u prilog Federera je ukupan broj titula. . . Mada to je ipak vise u prilog Konorsu, a nesto ne cujem da je on GOAT

Zlatko Todorović

pre 2 godine

Ima stvari koje niko nije pomenuo: Novak sve GS ima po dva puta, kao i masterse. Ni RF ni RN. Najveći broj velikih titula, takođe. Međusobni skor pozitivan, broj GS izjednačen, kao i broj mastersa sa Rafom. Ima sva 4 GS u nizu, doduše ne u jednoj godini. Najveći broj osvojenih poena u toku sezone, naviše zarađenog novca od turnira. Ako to sve nije dovoljno da bude u vodećoj poziciji za najboljeg igrača, ne znam šta treba. On, prosto, ne može da juri broj pobeda, broj osvojenih turnira, jer je fokus odredio na velike turnire. Da li će da učestvuje na Olimpijadi? Sad mu je poslednja prilika da i to osvoji. Već sledeće olimpijske igre, pitanje da li će uopšte i igrati. Ali to i nije toliko bitno. Ima mogo argumenata i za i protiv učešća na olimpijadi. Niko ne umanjuje veličinu ni Rafe ni Federera. I oni su veliki igrači. Ja se više brinem, kad ova trojica odu, ko će da ih nasledi?

Mrgud

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara

Објашњење је већ дао Ролекс у предивној реклами која говори све - бројеви нису битни, битна је елеганција. Роџер Федерер је дефинитивно највећи манекен ролекса икада! Rolex male model GOAT, увек био и биће!!!

GAJA

pre 2 godine

Denise i ostali,Novak Ima najviše velikih titula,Federer ima 103 titule ali polovina iz serije 250 i 500,...7 velikih titula više od RFa.Federer nema olimpijsko zlato.Što se tiče Ol koliko je bitna ta medalja u Fudbalu?Eto isto toliko je bitna i u tenisu .60 godina se nije tenis ni igrao na OL.Pitaj bilo kog tenisera da li pre titulu na GSu ili olimpijsko zlato skoro sam siguran da bi 99.9 %reklo GS.Merčik,Rose,Masu..jesu li bitniji za tenis od,Samprasa,RFa,Lendla,Bekera,Kurijera...i to ti sve znaš ali i ja znam zašto pišeš ovakve stvari.

samo jako

pre 2 godine

Za ovog ha,samo jedno..ha ha ha..dečko priča da je Nadal drao Federera stoji samo za RG…tek od 2008 je počeo da ga dobija i na W i posle ostalo..isto i Novak od 2008..tako da smešni argumenti ,drugo Federer je taj koji se izvlačio dok nisu dosli ova dvojica jer su mu jedini konkurenti bili Hjuit i Rodik,smešno …znaci imao je više sreće nego pameti,dobar jeste ali nikako najveći ..tako da Rolexomani ćao ,stize vas krokodil ljuti

kaja_damu

pre 2 godine

Koreca gresi za Borga - ima ukupno 11 GS titula ( 6 na RG i 5 na W).
(Mirkson, 13. jul 2021 09:18)

Imao bi i više da se nije plašio leta avionom pa izbegavao AO iako se tada igrao na travi i USO.

teorija zavere

pre 2 godine

"Mislim da su, Borg i naročito Federer, učinili za tenis kao medijski popularan sport, na globalnom nivou, mnogo više. (Aleksa)" Zavisi šta smatraš pod globalno. Zapdanjaci pod gobalnim smatraju samo Zapadnu Evropu i Ameriku. Novak je značajno popularniji recimo u Kini, Indiji i Istočnoj Evropi gde živi veliki broj ljudi.

Cica

pre 2 godine

#ha. i sve osim h2h si napisao, lol! Inače, nedostaje ti statistika Federerovih protivnika i njihovih godina kada je Federer osvojio svojih prvih 15 GS, činjenica da je Federer bio najbolji sa svojih 27 godina kada je Novak počeo da ruši sve pred sobom, da je Novak najbolju godinu imao 2011. kada je Federer imao 30 godina (Novak sada ima 34, i niko mu nije ni do kolena od mladjih). Logika i podaci, lako je sakriti šta ti se ne svidja.
Iskreno, sve se svede na lične simpatije. Novak igra najbolji i najkompletniji tenis. A taj svoj fantastični tenis najbolje i najlepše je igrao protiv RF i RN. Isto važi i za njih dvojicu. Fantatastična trojka. Niko od njih ne bi bio to što jeste da nema druge trojice.

srba

pre 2 godine

Sta ima da se misli. Syayistika je trenutno takva da je Novak najbolji. Ima još godina da se igra. Boriće se Novak i Nadal za tu titulu još. Jasno je samo da su njih dvojica ostali sami u trci.

Zdenko

pre 2 godine

Federer ima na GS dobijenih mečeva ukupno 369 a Novak 317. Ako se uzme u obzir da je imao prednost od 24 GS da odigra više od Novaka, to je mogućih 168 mečeva više. A ima prednost od samo 52 dobijena meča. Ako Novak bude igrao koliko i on, zamislite koliko će imati više dobijenih mečeva. Toliko o tome kako, kada i protiv koga je ređao pobede na GS a protiv koga je Novak. Mislim da ima razlike i to drastične.

Milan_PT

pre 2 godine

Vidim da neko spominje da Federer ima najveći broj titula od njih trojice. Bilo bi dobro napisati koliko ih ima sa turnira 250 serije. Kakav je lik govori i taj podatak da je igrao mnogo tih turnira samo da bi stigao Konorsa. Ali uzalud brate. Više ni osvajanje tih turnira nije dostupno. Novak ako odluči da povremeno igra i te turnire, bez problema prestiže balerinu i licemera iz Bazela.
(Zdenko, 13. jul 2021 10:22)

Federer je u vrhu svih tih turnira: GS, Završni turnir, ATP1000, ATP500 i ATP250, ali postoji sasvim izgledna šansa da na kraju ne bude rekorder ni u jednoj od tih 5 kategorija.
GS: sasvim je sigurno da će ga Novak i Rafa prestići.
ATP Finals: Tu je trenutni rekorder sa 6, Novak ima 5, a Rafa 0. Postoji realna šansa da se Novak izjednači, možda čak i prestigne, ali da sačekamo. Praktično su mu ovde i najveće šanse da ostane solo rekorder.
ATP1000: Rodžer ima 28, a Novak i Rafa po 36. Nema nikakve šanse da ih stigne, a verovatno ni da osvoji još poneki.
ATP500: Ovde Rodžer trenutno vodi sa 26 titula, dve više od Rafe. Velika je verovatnoća da u narednim godinama i Rafa počne da igra ove turnire, gde se za razliku od Mastersa, najboljim igračima dodatno plaća učešće, pa su i velike šanse da u ovoj kategoriji Rafa preuzme primat.
ATP250: Ovde je Federer drugi na listi, sa samo jednom titulom manje od Mustera, koji ima 26. Zavisi od dalje Federerove karijere da li će ostati na drugom mestu ili ne...

Robert

pre 2 godine

Kako to mislite priznao? Valjda je izjavio. Mislim, mogao je da kaze i da je Nadal najbolji, pa bi to bilo priznanje ili izjava?
Evo, i ja izjavljujem da je Nole najbolji, nema sta tu da se priznaje.

Aleksa

pre 2 godine

Slažem se da je Novak najbolji i najuspešniji igrač svih vremena. A, da li je najveći? Ne znam, nisam siguran.
Mislim da su, Borg i naročito Federer, učinili za tenis kao medijski popularan sport, na globalnom nivou, mnogo više. Jednostavno su atraktivniji i medijski interesantniji. Na žalost, ali je to tako.
Što još više daje na veličini našem šampionu. Nije mogao od početka karijere da računa na najbolje sponzore, ima nas pasoš a to je hendikep, i za putovanja i za sve ostalo. Naročito je to bio hendikep u početku karijere. Pa ako i sada uporedimo sponzore - Seiko - Rolex(RF) - Richard Mille(RN), samo jedan primer, govori dosta.
Novak je težim putem došao tu gde je sada, i, to je samo po sebi ogroman uspeh.
Tako, da, što se tiče sportskog dostignuća, Novak jeste najbolji ikada i moj naklon njemu i njegovoj porodici do poda na neverovatnom uspehu.

Žorž

pre 2 godine

Nema šta da prizna ili ne statistika kaže sve.
Novak ima više više osvojenih masters turnira od Fedrera, više nedelja provedenih kao reket broj. 1 od obojce i pozitivan skor sa obojcom, e sad neko može da kaže i da je Lebron James najbolji teniser svih vremena čak i ako nije teniser, stavr mišljenja

Rafailo Nenadalović

pre 2 godine

Pre svega, sve čestitke Novaku Đokoviću! Najbolji je sportista koga je Srbija ikada imala, a njegovo antidepresivno dejstvo ova nacija ne može nikakvim novcem da plati.
U dobru se ne uznesi, to je lekcija koju Novak zna, a trebalo bi da znamo i mi ostali. Biće ono što Bog dâ, a siguran sam da će Nole uraditi sve što je u njegovoj moći da poruši sve dostižne rekorde.
Šta o tome misle sportisti, treneri i novinari - nije toliko bitno, jer karijera govori sama za sebe. Činjenica je da će ova era u tenisu da se pamti kao doba velike trojke, ali biti najtrofejniji igrač je zgodan dodatak! Na nama je da ga pozitivnim mislima poguramo ka pobedi na ovogodišnjem prvenstvu SAD, koja bi bila apsolutni vrhunac jedne briljantne karijere!

Bambi GOAT na ledu

pre 2 godine

Muster ima najvise ATP250 to stoji, no turnira u toj kategoriji, znaci ATP250 i WS najvise ima Jimmy Connors 56. Inace neeopravdano se zaboravlja Connors, kada se govori o rekordima. COvek ima najvise turnira ukupno 109, tako da ni taj rekord ne drzi Roger. Nije Roger ni kralj tih manjih tirnira, to je Jimmy Connors sa 78 titula ranga ATP250/500....

Gmaz

pre 2 godine

Samo da se već jednom dokaže da je Novak najveći, da svi kažu "Najbolji si", da mu se britanska Kraljica javno izvine za sve i vrate nam Kosovo, i mogu mirno da spavam.

Рајко трули Четник , верни ГОАТов паор

pre 2 godine

Ене, сада сам почео и просветом да се бавим. Како бејаху оне пошалице интелигентне умотворине и мудрорије: Гоатовић, небо је граница итд..
П.С. Мој Ноло, ће ве све победи, ене!

ha

pre 2 godine

Izjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu.

Ivanhood

pre 2 godine

Osecam tvoju bol. Samo da te podsetim da je Djokovic postao najbolji igrac na svetu jos 2011 kada su RF i RN jos uvek bili na vrhuncu forme. Nije Novak kriv sto brine o svom telu na takav nacin da mu to omogucava da i u 34-oj godini igra kao da ima 25 godina. Koliko god voleo RF i RN moras priznati da ih je Novak sa svojom konzistentnoscu prevazisao u svakom pogledu.


Izjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu.
(ha, 13. jul 2021 10:05)

Denis

pre 2 godine

Novak je stigao Rafu i Rodžera, nije ih prestigao, polako. Nema olimpijsko zlato, najviše turnira ukupno, ima manje završnih od Federera...

Realno

pre 2 godine

To je neozbiljno, realno. I ne treba se na to loziti. Jedino je moguce oceniti popularnost, a tu je Federer broj 1. Njega ce uvek najvise voleti, to je cinjenica. A i zasluzio je.

aaauuuu breee

pre 2 godine

Osvojio je samo zato što se igralo uveče, da se igralo finale ili pol finale u dnevnom terminu nikada ga ne bi dobio zato Nadal ne gubi finale, banalne stvari su odlućile

ha

pre 2 godine

Izjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu.

Denis

pre 2 godine

Novak je stigao Rafu i Rodžera, nije ih prestigao, polako. Nema olimpijsko zlato, najviše turnira ukupno, ima manje završnih od Federera...

Realno

pre 2 godine

To je neozbiljno, realno. I ne treba se na to loziti. Jedino je moguce oceniti popularnost, a tu je Federer broj 1. Njega ce uvek najvise voleti, to je cinjenica. A i zasluzio je.

Ivanhood

pre 2 godine

Osecam tvoju bol. Samo da te podsetim da je Djokovic postao najbolji igrac na svetu jos 2011 kada su RF i RN jos uvek bili na vrhuncu forme. Nije Novak kriv sto brine o svom telu na takav nacin da mu to omogucava da i u 34-oj godini igra kao da ima 25 godina. Koliko god voleo RF i RN moras priznati da ih je Novak sa svojom konzistentnoscu prevazisao u svakom pogledu.


Izjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu.
(ha, 13. jul 2021 10:05)

aaauuuu breee

pre 2 godine

Osvojio je samo zato što se igralo uveče, da se igralo finale ili pol finale u dnevnom terminu nikada ga ne bi dobio zato Nadal ne gubi finale, banalne stvari su odlućile

Gmaz

pre 2 godine

Samo da se već jednom dokaže da je Novak najveći, da svi kažu "Najbolji si", da mu se britanska Kraljica javno izvine za sve i vrate nam Kosovo, i mogu mirno da spavam.

Aleksa

pre 2 godine

Slažem se da je Novak najbolji i najuspešniji igrač svih vremena. A, da li je najveći? Ne znam, nisam siguran.
Mislim da su, Borg i naročito Federer, učinili za tenis kao medijski popularan sport, na globalnom nivou, mnogo više. Jednostavno su atraktivniji i medijski interesantniji. Na žalost, ali je to tako.
Što još više daje na veličini našem šampionu. Nije mogao od početka karijere da računa na najbolje sponzore, ima nas pasoš a to je hendikep, i za putovanja i za sve ostalo. Naročito je to bio hendikep u početku karijere. Pa ako i sada uporedimo sponzore - Seiko - Rolex(RF) - Richard Mille(RN), samo jedan primer, govori dosta.
Novak je težim putem došao tu gde je sada, i, to je samo po sebi ogroman uspeh.
Tako, da, što se tiče sportskog dostignuća, Novak jeste najbolji ikada i moj naklon njemu i njegovoj porodici do poda na neverovatnom uspehu.

zvanicno

pre 2 godine

Evo koga zanima ultimate lista - lista koja racuna bukvalno sve za GOAT.
NOvak je zvanicno preuzeo osvajanjem W 1. mesto.
[link] - link od liste i ponos.

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara, драга наша кајзерицо ти би радо написао објашњење али имаш два проблема:1. немаш аргумената, 2. у школи још нисте радили писање дугих текстова.
ПС што се тиче правописа, поправљаш се види се да те учитељица држи на оку.

Рајко трули Четник , верни ГОАТов паор

pre 2 godine

Ене, сада сам почео и просветом да се бавим. Како бејаху оне пошалице интелигентне умотворине и мудрорије: Гоатовић, небо је граница итд..
П.С. Мој Ноло, ће ве све победи, ене!

Hranislav Kacamak

pre 2 godine

Novak jeste po svim parametrima ali zasto forsirati tu pricu dok su sva trojica jos uvek aktivni.Tek kada zavrse karijeru onda se moze kazati.Po meni to ce biti da ce Federer biti treci,Rafa drugi a naravno Novak prvi.Samo boze zdravlja bez povreda i istorija ce do kraja biti ispisana.

Đokče

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

KO JE SMESTIO ZEKI RODŽERU?

Grobar-España

pre 2 godine

Aleks nije nikakav "Stub odbrane" Nadala, naprotiv. Ovde je često kritikovan jer se Rafi "Ne divi do imbecilnosti", branio je Noleta kad se desilo ono na US Openu,uvek stane na njegovu stranu kad ga španci kritikuju što lomi rakete i riče kao lav. Aleks je korektan čovek i gotovi Noleta. Lik na mestu 100%.

Rade, ZG

pre 2 godine

Pala im je zadnja linija obrane. Svi znaju da je Nole najveći odkad se tenis igra ali ih je strah priznati. Čak i u Rolexovoj reklami govore da brojke nisu važne nego stil i ljepota. Tako su jadni u tome svom strahu.

Mrgud

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara

Објашњење је већ дао Ролекс у предивној реклами која говори све - бројеви нису битни, битна је елеганција. Роџер Федерер је дефинитивно највећи манекен ролекса икада! Rolex male model GOAT, увек био и биће!!!

analitičar

pre 2 godine

veliki sam fan Novaka, ali ljudi trka nije gotova. svašta može da se desi na US Openu, pa do narednog Wimbledona. taj us open je baksuzan za Novaka, Nadal tamo imami više trofeja od njega, onda uvek može neka povreda da se dogodi, ma Roland Garosu opet će Nadal biti najveći favorit (mada mislim da će sledeće godine već biti mator).

nadam se da će Novak igrati sve dok Nadal ne završi karijeru, a verujem da će do tada Novak steći i prednost u GS i odnosu na njega. još dve godine jer Nadal će onda imati 37 godina i to je i za njega kraj.

Federer je svoje završio, on samo iz svoje sujete jača njihove rezultate jer mogu da kažu da su sve osvojili dok je on igrao.

Djura

pre 2 godine

Federer je masu GS uzeo kad su veliki igraci bili na zalasku, a mlade nade tek gradile karijere. Sada je Novak u slicnoj situaciji. U naredne 3 godine tek treba da ih gazi, osvoji jos barem 4,5 GS, a onda se povuce kao najveci sampion koga je svet ikada video.

markomi

pre 2 godine

zjednacen po broju GS sa RF i RN, manje titula od RF, manje Zavrsnih Mastersa od RF, nema olimpijsko zlato, RN i RF imaju, manje titula na WB i USO od RF, manje titula na RG i USO od Nadala.
Sto je najvaznije, 14 od 20 titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je Federer imao 33 i vise godina.Nadal je osvajao dok je Federer bio mlad, zdrav i na vrhuncu snage, Novaka tada skoro nista nije mogao da osvoji.
Ajmo dalje.
Osim Federera koji je star i povredjen, povredjeni i Nadal, Marej, Vavrinka, Del potro. Od kako su pomenuti igraci van stroja, Novak osvojio 9 GS!
Dakle 9 GS bez Mareja, Vavrinke, Del potra i uz Federera koji godinama ne igra i Nadala koji propusta po pola sezone zbog povreda.
E zato Djokovic osvaja, lako je protiv Cicipasa, Beretinija i slicnih koji nista osvojili nisu u zivotu

@ha

Lepo si sve nabrojao, ali ne spominjes najbitnije stvari, ali si mnogo smesan.

Ko je najduze 1. na ATP listi??
Ko ima najvise masters pobeda??? Koga interesuje sto je Federer pobedjivao turnire po Bazelu i Zirihu, takoreci bez konkurencije.
Australiju je osvoji ko bese ono najcesce do sada???
Medjusobni skor, koji se broji od pocetka, cao kad je i Federer bio mlad, ko ima bolji???

A ono najvaznije je, Federer iznad 33 bio star. Hahahaha
Pa kako Nole sa 34 osvaja sve sto je moguce, a Federer sa 33 je bio star.
Federer je od 2010. kad se Nole takoreci bas pojavio osvojio 4 GS titule. A tada 2010. je ima gospodin 28 godina. Znaci bilo mu je to najbolje vreme, on je osvojio 4, od toga 3 2017. i 2018. kad je Nole bio povredjen i operisan.
Racunas li te 2 godine, kad je Nole bio povredjen???
Pa sta ti pricas??? Mozes sve da izokrenes kako zelis, ali brojke su jasne.

Federer je pobedjivao do njegove 28. godine, ali onda se pojavio najbolji ikada

Novak Djokovic

Neka buduća vremena

pre 2 godine

Bilo je nezamislivo da neko stigne Samprasovih 14,Federer je stigao.Bilo je nezamislivo da neko stigne Federerovih 20,stigao je Nadal a sad i Đoković.Tek će biti nezamislivo da neko stigne Đokovićevih 25.

Zdenko

pre 2 godine

Vidim da neko spominje da Federer ima najveći broj titula od njih trojice. Bilo bi dobro napisati koliko ih ima sa turnira 250 serije. Kakav je lik govori i taj podatak da je igrao mnogo tih turnira samo da bi stigao Konorsa. Ali uzalud brate. Više ni osvajanje tih turnira nije dostupno. Novak ako odluči da povremeno igra i te turnire, bez problema prestiže balerinu i licemera iz Bazela.

Milan_PT

pre 2 godine

Vidim da neko spominje da Federer ima najveći broj titula od njih trojice. Bilo bi dobro napisati koliko ih ima sa turnira 250 serije. Kakav je lik govori i taj podatak da je igrao mnogo tih turnira samo da bi stigao Konorsa. Ali uzalud brate. Više ni osvajanje tih turnira nije dostupno. Novak ako odluči da povremeno igra i te turnire, bez problema prestiže balerinu i licemera iz Bazela.
(Zdenko, 13. jul 2021 10:22)

Federer je u vrhu svih tih turnira: GS, Završni turnir, ATP1000, ATP500 i ATP250, ali postoji sasvim izgledna šansa da na kraju ne bude rekorder ni u jednoj od tih 5 kategorija.
GS: sasvim je sigurno da će ga Novak i Rafa prestići.
ATP Finals: Tu je trenutni rekorder sa 6, Novak ima 5, a Rafa 0. Postoji realna šansa da se Novak izjednači, možda čak i prestigne, ali da sačekamo. Praktično su mu ovde i najveće šanse da ostane solo rekorder.
ATP1000: Rodžer ima 28, a Novak i Rafa po 36. Nema nikakve šanse da ih stigne, a verovatno ni da osvoji još poneki.
ATP500: Ovde Rodžer trenutno vodi sa 26 titula, dve više od Rafe. Velika je verovatnoća da u narednim godinama i Rafa počne da igra ove turnire, gde se za razliku od Mastersa, najboljim igračima dodatno plaća učešće, pa su i velike šanse da u ovoj kategoriji Rafa preuzme primat.
ATP250: Ovde je Federer drugi na listi, sa samo jednom titulom manje od Mustera, koji ima 26. Zavisi od dalje Federerove karijere da li će ostati na drugom mestu ili ne...

jolly

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Kada nesto nije istina, onda treba jako puno reci da bi se to prikazalo kao istina. Uvek bilo i bice.

Cica

pre 2 godine

#ha. i sve osim h2h si napisao, lol! Inače, nedostaje ti statistika Federerovih protivnika i njihovih godina kada je Federer osvojio svojih prvih 15 GS, činjenica da je Federer bio najbolji sa svojih 27 godina kada je Novak počeo da ruši sve pred sobom, da je Novak najbolju godinu imao 2011. kada je Federer imao 30 godina (Novak sada ima 34, i niko mu nije ni do kolena od mladjih). Logika i podaci, lako je sakriti šta ti se ne svidja.
Iskreno, sve se svede na lične simpatije. Novak igra najbolji i najkompletniji tenis. A taj svoj fantastični tenis najbolje i najlepše je igrao protiv RF i RN. Isto važi i za njih dvojicu. Fantatastična trojka. Niko od njih ne bi bio to što jeste da nema druge trojice.

bot Bole

pre 2 godine

Dok ih nije stigao sa GS, samo su oni bili bitni...a sad se pominji turniri tipa 250 i 500, koje F jedino ima vise...Misevi ajmo u rupe

Rolex Costex

pre 2 godine

Potpuno sam se izgubio, vreme leti. Prvo pomislim da je dvadeset do četiri (15:40), onda shvatim da je na Vimbldonu 6 i 20...

Zdenko

pre 2 godine

Federer ima na GS dobijenih mečeva ukupno 369 a Novak 317. Ako se uzme u obzir da je imao prednost od 24 GS da odigra više od Novaka, to je mogućih 168 mečeva više. A ima prednost od samo 52 dobijena meča. Ako Novak bude igrao koliko i on, zamislite koliko će imati više dobijenih mečeva. Toliko o tome kako, kada i protiv koga je ređao pobede na GS a protiv koga je Novak. Mislim da ima razlike i to drastične.

Bambi GOAT na ledu

pre 2 godine

Muster ima najvise ATP250 to stoji, no turnira u toj kategoriji, znaci ATP250 i WS najvise ima Jimmy Connors 56. Inace neeopravdano se zaboravlja Connors, kada se govori o rekordima. COvek ima najvise turnira ukupno 109, tako da ni taj rekord ne drzi Roger. Nije Roger ni kralj tih manjih tirnira, to je Jimmy Connors sa 78 titula ranga ATP250/500....

lev

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Rodzer je jedino najbolji igrac prve decenije 21. veka, ubedljivo najbolji igrac te decenije, i nista vise od toga. Neki ljudi kao da su prespavali 2010-te.

atomci

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23) # Link komentara

Te fore vam padaju u vodu jer to nije MJ i Lebron koji su igrali u razlicitim erama. Bukvalno ova trojica su igrala protiv istih protivnika a najvaznije medjusobno. A zna se ko je vise izgubio.

GAJA

pre 2 godine

Sigurno su bili velika konkurencija Sampras i Agasi koji su 10 godina stariji od RF.Mora da je bila velika umetnost i jako teško u finalima GS pobediti Bagdatisa,Filipusisa,Gonzalesa,baš mu je onako bilo teško.Da ne pominjem polufinala i nadalje kao i Čilića .Pogledaj Rafinu titulu na USO 2017 ma sve nosioci.Dalje...Nadal ima dve godine manje nedelja od Novaka na br.1,ej care dve godine.Pa valjda je najvažnije vreme koje neko proveo kao najbolji u diskusiji o GOATu.Zaboravio si da napišeš da Novak ima više RGa od Federera ,Kao i AO i od jednog i od drugog.Takođe si zaboravio da pomeneš Rim,MC,Majami,Pariz,Šangaj,Kažeš RF ima više završnih od Novaka,a koliko ih ima Nadal?Ko od njih trojice ima najviše završenih godina na br.1eto to je recimo Samprasu je to bilo najbitnije pored GS titula.Sve si ovo SLUČAJNO zaboravio..tanke su vam priče majstori.

samo jako

pre 2 godine

Za ovog ha,samo jedno..ha ha ha..dečko priča da je Nadal drao Federera stoji samo za RG…tek od 2008 je počeo da ga dobija i na W i posle ostalo..isto i Novak od 2008..tako da smešni argumenti ,drugo Federer je taj koji se izvlačio dok nisu dosli ova dvojica jer su mu jedini konkurenti bili Hjuit i Rodik,smešno …znaci imao je više sreće nego pameti,dobar jeste ali nikako najveći ..tako da Rolexomani ćao ,stize vas krokodil ljuti

Zlatko Todorović

pre 2 godine

Ima stvari koje niko nije pomenuo: Novak sve GS ima po dva puta, kao i masterse. Ni RF ni RN. Najveći broj velikih titula, takođe. Međusobni skor pozitivan, broj GS izjednačen, kao i broj mastersa sa Rafom. Ima sva 4 GS u nizu, doduše ne u jednoj godini. Najveći broj osvojenih poena u toku sezone, naviše zarađenog novca od turnira. Ako to sve nije dovoljno da bude u vodećoj poziciji za najboljeg igrača, ne znam šta treba. On, prosto, ne može da juri broj pobeda, broj osvojenih turnira, jer je fokus odredio na velike turnire. Da li će da učestvuje na Olimpijadi? Sad mu je poslednja prilika da i to osvoji. Već sledeće olimpijske igre, pitanje da li će uopšte i igrati. Ali to i nije toliko bitno. Ima mogo argumenata i za i protiv učešća na olimpijadi. Niko ne umanjuje veličinu ni Rafe ni Federera. I oni su veliki igrači. Ja se više brinem, kad ova trojica odu, ko će da ih nasledi?

Cane

pre 2 godine

Svi najveći teniski stručnjaci u treneri su jednoglasni u tome da je Novak najfleksibilniji i najbrži, najraznovrsniji i najkompletniji teniser, teniser sa ubedljio najmanje nedostataka u igri, a opet i uz sposobnost da svoju igru nadograđuje, pa čak da je "u hodu" prilagođava potrebama u meču i podlozi. Jedino gde je Novak slab je što na njega jako utiču vremenski uslovi koji mogu da ga izbace iz takta jer kad on ne može da ispostavi kontrolu meča, ništa mu ne vredi "uteha" da ti uslovi utiču i na protivnika. To su one situacije koje Đokovuć prokomentariše mrmljanjem (sebi u bradu): "Jebo ti ovakav tenis". Što bi se reklo, on je "racionalni perfekcionista"; ako ne može da pruži optimum, gubi interes i za minimum.

Алекса

pre 2 godine

", da mu se britanska Kraljica javno izvine za sve i vrate nam Kosovo, i mogu mirno da spavam.
(Gmaz, 13. jul 2021 11:08)

Можда да се извини, али да се извине, тешко...има жена сто година

Brka

pre 2 godine

Ovaj US Open ima da gori, Nadal sve propušta i max se sprema na titulu. Federer isto. Stigli su se i izjednačili(po GS) , sad kreće prava drama. Zavalite se i uživajte dok traje, jer nece još dugo.

Aplauz za upornost

pre 2 godine

@ Kaiser Roger. Nije objašnjenje dugačko, nego ga nemaš uopšte.Prosto svi argumenti su nestali,zbrisani sa Novakovom metlom.Tebi svaka čast kao navijaču Federera,stvarno cenim kad ljudi i u dobru i u zlu ostanu uz svoje idole.Ali eto, ako možeš,da ne izmišljaš stvari i budeš realan.

srba

pre 2 godine

Sta ima da se misli. Syayistika je trenutno takva da je Novak najbolji. Ima još godina da se igra. Boriće se Novak i Nadal za tu titulu još. Jasno je samo da su njih dvojica ostali sami u trci.

Robert

pre 2 godine

Kako to mislite priznao? Valjda je izjavio. Mislim, mogao je da kaze i da je Nadal najbolji, pa bi to bilo priznanje ili izjava?
Evo, i ja izjavljujem da je Nole najbolji, nema sta tu da se priznaje.

darko

pre 2 godine

pricam ovde vec neko vreme.... svi vi ovde pricate o sadasnjosti, Novak igra za vecnost... polovina trolova ovde prica o popularnosti.... 10 godina i cela generacija ce da se promeni i popularnost ide u vetar ostaju samo brojke i jedno ime na vrhu liste.... sta danas covek od 25 godina zna o borgu, samprasu, lejveru? nista.... samo broj GS i broj nedelja na prvom mestu.... na kraju samo jedno ime na vrhu ce da pise, a svi znamo cije:) sadasnjost i vecnost nemaju iste arsine...

teorija zavere

pre 2 godine

"Mislim da su, Borg i naročito Federer, učinili za tenis kao medijski popularan sport, na globalnom nivou, mnogo više. (Aleksa)" Zavisi šta smatraš pod globalno. Zapdanjaci pod gobalnim smatraju samo Zapadnu Evropu i Ameriku. Novak je značajno popularniji recimo u Kini, Indiji i Istočnoj Evropi gde živi veliki broj ljudi.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Federer GOAT ali objasnjenje je preveliko da bi ovde stalo.Uvek bio i bice.
(Kaiser Roger, 13. jul 2021 09:23)

Imas pravo na svoje misljenje, ali jednoga dana sva trojica ce biti teniski penzioneri, a trofeji i uspesi ostaju. U ovom trenutku statistika govori u korist Djokovica. Jedina teza u prilog Federera je ukupan broj titula. . . Mada to je ipak vise u prilog Konorsu, a nesto ne cujem da je on GOAT

GAJA

pre 2 godine

Denise i ostali,Novak Ima najviše velikih titula,Federer ima 103 titule ali polovina iz serije 250 i 500,...7 velikih titula više od RFa.Federer nema olimpijsko zlato.Što se tiče Ol koliko je bitna ta medalja u Fudbalu?Eto isto toliko je bitna i u tenisu .60 godina se nije tenis ni igrao na OL.Pitaj bilo kog tenisera da li pre titulu na GSu ili olimpijsko zlato skoro sam siguran da bi 99.9 %reklo GS.Merčik,Rose,Masu..jesu li bitniji za tenis od,Samprasa,RFa,Lendla,Bekera,Kurijera...i to ti sve znaš ali i ja znam zašto pišeš ovakve stvari.

Žorž

pre 2 godine

Nema šta da prizna ili ne statistika kaže sve.
Novak ima više više osvojenih masters turnira od Fedrera, više nedelja provedenih kao reket broj. 1 od obojce i pozitivan skor sa obojcom, e sad neko može da kaže i da je Lebron James najbolji teniser svih vremena čak i ako nije teniser, stavr mišljenja

Nadoljub

pre 2 godine

U svakom merenju postoje merne jedinice i parametri po kojima se meri. Ako izmerimo parametre-postignuća Djokovića, Federera i Nadala, onda je sasvim jasno da je Djoković, trenutno, najbolji ikada sa tendencijom da se razlika medju njima poveća. Za sve one licemere koji govore o stilu, gracioznosti, lepoti, imam poruku da je tenis sport, a ne umetnost i da su promašili oblast i parametre merenja. Zašto, licemeri, ne merite tako u fudbalu, košarci, šahu i drugim sportovima? Gol može da bude i ružan i može da bude autogol, ali se meri rezultat. Možemo govoriti o skijanju, umetničkom klizanju, gimnastici i šta se u kom sportu meri, ali jedno je sigurno - tenis ima jasne i vrlo precizne načine merenja i tenis je, u tom smislu, daleko bliži merenjima u fudbalu i košarci nego u "umetničkim" sportovima.

kaja_damu

pre 2 godine

Koreca gresi za Borga - ima ukupno 11 GS titula ( 6 na RG i 5 na W).
(Mirkson, 13. jul 2021 09:18)

Imao bi i više da se nije plašio leta avionom pa izbegavao AO iako se tada igrao na travi i USO.

alfabet

pre 2 godine

Gde je ona mukica sto zadnje 3 godine pise komentare "mi iz kluba 20 ne primamo nikoga unutra" pa onda ono jos jace "310-20" hahhaha dal je ziv. Treba da se pokrije usima.

Rafailo Nenadalović

pre 2 godine

Pre svega, sve čestitke Novaku Đokoviću! Najbolji je sportista koga je Srbija ikada imala, a njegovo antidepresivno dejstvo ova nacija ne može nikakvim novcem da plati.
U dobru se ne uznesi, to je lekcija koju Novak zna, a trebalo bi da znamo i mi ostali. Biće ono što Bog dâ, a siguran sam da će Nole uraditi sve što je u njegovoj moći da poruši sve dostižne rekorde.
Šta o tome misle sportisti, treneri i novinari - nije toliko bitno, jer karijera govori sama za sebe. Činjenica je da će ova era u tenisu da se pamti kao doba velike trojke, ali biti najtrofejniji igrač je zgodan dodatak! Na nama je da ga pozitivnim mislima poguramo ka pobedi na ovogodišnjem prvenstvu SAD, koja bi bila apsolutni vrhunac jedne briljantne karijere!