- Wimbledon 2019 -

"Svi su se smejali Novaku, ali ja, bogami, nisam"

Hrvatski teniski trener Nikola Pilić je rekao da ga je Novak Đoković fascinirao svojom ličnošću.

SVIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Najbolji teniser sveta je brusio svoj talenat na Pilićevoj akademiji, od svoje 13. godine.

"Kad je došao sa 13 godina, nisam imao pojma da bi mogao da bude vrhunski igrač, a kamoli broj jedan. U tim godinama niko ni za koga ne može reći da će biti najbolji na svetu. Tako sam se zaleteo s onim Gulbisom kad je imao 16 godina i rekao da će biti top 10 igrač pa sam čekao do njegove 26. godine. Ipak, Novak me od prvog dana fascinirao svojom ličnošću koju ima i danas. Bio je fantastično dete, inteligentno, pametno, dobro i, što je najvažnije, zahvalno. Moja supruga ga je obožavala i jako cenila jer se ponašao kao pravi momak", rekao je Pilić.

Novak je verovao da će jednog dana biti najbolji na svetu. Mnogi su mu se smejali, ne i Pilić.

"Strašno mnogo smo radili. Kad je došao, nije znao ni servis ni volej, menjali smo i grip, ali je imao neizmernu želju za učenjem. Kad je imao 15 godina, znao sam da će biti pravi igrač. Nisam mislio da će biti broj jedan ili broj tri, ali bio sam siguran da će postati pravi profesionalac. Jednom dok je bio mlađi, rekao je da je njegov cilj da bude najbolji na svetu. Svi su mu se smejali, ali ja bogami nisam. Ne mogu reći jesam li verovao u to, ali sam ga pustio da sanja jer je imao razloga za to", kaže Pilić.

Pilić kaže da je zahvalan na prilici da radi sa Novakom.

"Zahvalan sam što sam imao priliku raditi s takvim igračem, takvim detetom. Na svaki trening je dolazio pola sata ranije, nije bilo šanse da zakasni. Nikad ništa nije zaboravio, ni najmanju sitnicu i uvek je bio maksimalno koncentrisan na trening. Jako rano je neke stvari podigao na vrlo visoki nivo. Ambicija, karakter, psiha, inteligencija, lukavost... Sve to je imao već kao klinac", istakao je Pilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.