Đoković – Amber 6:2, 6:2, 6:3

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u osmini finala Vimbldona savladao je francuskog tenisera Igoa Ambera sa 3-0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale.

 6:2, 6:2, 6:3
  ĐOK   AMB  
  3   0  
KRAJ
Nova pobeda Novaka Đokovića i plasman u četvrtfinale Vimbldona gde će mu protivnik biti Gofan
6:2, 6:2, 5:3 – Đoković na korak od pobede
Ofanzivna igra Novaka Đokovića u gemu broj osam ovog trećeg seta, pa je Novak veoma blizu plasmanu u još jedno četvrtfinale na Vimbldonu.
6:2, 6:2, 4:3 – Novakov brejk bez izgubljenog poena
Po drugi put na meču Novak Đoković osvaja brejk "sa nulom" kako se to popularno kaže i može na svom servisu da potvrdi brejk i da se nađe na samo korak od plasman u četvrtfinale.
6:2, 6:2, 3:3 – Amber ne odustaje, Đoković i dalje jako malo greši
Uspeva srpski teniser da drži korak za Amberom u trećem setu, oba tenisera na svom servisu osvajaju gemove, tako da gledamo egal meč.
6:2, 6:2, 2:2 – Još jednom Đoković dolazi do izjednačenja
Ponovo tri brza poena za Novaka Đokovića i onda gledamo malo "kockanje" srpskog tenisera koje se pretvori u poen za Ambera, ali za sada je sve to bezopasno i Novakova igra je veoma dobra , baš kao i rezultat.

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
6:2, 6:2, 1:1 – Evo novog Novakovog servis gema
Ponovo dobar Novakov početak i izjednačenje koje na svom servisu donosi posle dva odigrana gema, baš kao što je bilo i u prošlom setu.
6:2, 6:2 – Đoković bez problema osvojio drugi set
Ne greši Novak na svom servisu i sada je bez većih problema slomio levorukog Ambera i poveo sa 2-0 u setovima protiv mladog Francuza.
6:2, 5:2 – Maratonski gem i dupli brejk Đokovića
Najduži gem u dosadašnjem delu meča pripao je Novaku Đokoviću. Čak četiri puta je Novak morao da stvori brejk šansu da bi uspeo da napravi dupli brejk i sada će na svom servisu moći da potvrdi sjajnu igru i povede sa 2-0.
6:2, 4:2 – Sigurna igra srpskog tenisera
Amber je očigledno u grču, vidi se da po prvi put u karijeri igra protiv top 10 igrača, što je Đoković znao da iskoristi i da ponovo napravi razliku od dva gema.
6:2, 3:1 – Novak potvrdio brejk
Bez većih problema sprski teniser prisvaja ovaj servis gem i potvrđuje brejk osvojen u prethodnom setu.
6:2, 2:1 – Đoković "sa nulom" pravi brejk
Treći gem smo počeli duplom servis greškom Iga Ambera, posle koje je usledilo još nekoliko grešaka i Novak Đoković pravi i drugi brejk na meču, s tim što ovoga puta nije izgubio ni poen.
6:2, 1:1 – Nesigurni Đoković osvaja servis gem
Nije Novak baš najbolje delovao na startu ovog drugog seta, ali za njega je najvažnije da je uspeo da osvoji svoj prvi gem i da izjednači rezultat. Sada će imati priliku da nešto ranije napravi brejk u drugom steu.
6:2 – Dominacija i trijumf u prvom setu
Samo šest poena je Novak Đoković izgubio na svom servisu u ovom prvom setu i bez većih problema uspeo da povede sa 1-0.
5:2 – Odlični Đoković blizu osvajanja prvog seta
Ponovo je Novak odigrao veoma dobro i izuzetno brzo osvojio tri poena da bi poveo sa 40:0, a u tim momentima Amber uspeva dobro da se odbrani i pošalje lopticu duboko u Novakovo polje kada je ovaj izašao na mrežu, zatim i da smanji na 40:30, ali je uspeo prvi reket planete da se konsoliduje i osvoji sedmi gem.

Foto: B92/ZK
4:1 – Novak potvrdio brejk
Bez izgubljenog poena je srpski teniser uspeo da potvrdi brejk i pokaže zbog čega je jedan od favorita za osvajanje titule na Vimbldonu.

3:1 – Evo i brejka za Novaka Đokovića
Još jednom je Novak demonstrirao svoj fenomenalni "ritern" i napravio brejk u četvrtom gemu prvog seta. Sada ima lepu prednost od dva gema razlike, plus priliku da tu prednost dodatno uveća na svom servisu.
2:1 – Novak vrlo siguran na startu
Koristi Đoković prednost prvog servisa i vraća tu minimalnu prednost na svoju stranu. Sada će mladi Igo Amber servirati, a Đoković probati da napravi brejk.
1:1 – Odličan servis Ambera
Francuski teniser je sjajno servirao i stvarao probleme Novaku Đokoviću, koji iako je stigao do 30:30, uspeva da napravi dve greške kod Amberovih servisa i mladi Francuz osvaja drugi gem.
1:0 – Odlično otvaranje Novaka Đokovića
Srpski teniser je izgubio samo jedan poen u ovom gemu i to prvi, kada je uz mnogo sreće Amberova lopta skliznula sa "sajle" i dva puta pala u Novakovo polje.
Meč je počeo!
Prvi servis imaće Novak Đoković

Foto: B92/ZK

Foto: B92/ZK
Dobrodošli!
Zajedno ćemo ispratiti osminu finala Vimbldona u kome će snage odmeriti srpski teniser Novak Đoković i Francuz Igo Umber.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: