Tipsarević – Anderson 4:6, 7:6 (5), 1:6, 4:6

Srpski teniser Janko Tipsarević u drugom kolu Vimbldona poražen je od južnoafričkog tenisera Kevina Andersona sa 3-1 u setovima.

 4:6, 7:6 (5), 1:6, 4:6
  TIP   AND  
  1   3  
KRAJ
24. asom Kevin Anderson je završio ovaj meč i plasirao se u treće kolo Vimbldona, posle pobede nad Jankom Tipsarevićem sa 3-1 u setovima.
4:6, 7:6, 1:6, 4:5 – Još se igra! Anderson će servirati za pobedu
Nije dozvolio Janko Tipsarević Kevinu Andersonu da napravi brejk i da na njegovom servisu ostvari pobedu u drugom kolu Vimbldona, pa će za tako nešto morati da se potrudi u desetom gemu četvrtog seta.
4:6, 7:6, 1:6, 3:4 – Janko ne da brejk
Imao je Kevin Anderson nekoliko lepih prilika da reši ovaj gem u svoju korist, ali mu to srpski teniser nije dozvolio. Uspeo je da spasi brejk loptu i da veže nekoliko poena za pobedu u sedmom gemu. Anderson vodi sa 4:3.

Photo by Matthias Hangst/Getty Images
4:6, 7:6, 1:6, 2:3 – Hrabri Janko ne odustaje
Ovaj maratonski gem je trajao prilično dugo. Tipsarević je popio tabletu protiv bolova, nastavio da igra, osvojio peti gem i produžio svoj ostanak u meču.
4:6, 7:6, 1:6, 1:2 – Tipsarevićev servis gem bez izgubljenog poena
Kada ga je deo publike već otpisao, Janko Tipsarević je uspeo da u sebi pronađe dovoljno snage za četiri kvalitetna servisa kako bi koliko-toliko produžio ovaj meč.
4:6, 7:6, 1:6, 0:1 – Brejk Andersona, Janko deluje nemoćno
Evidentno je da je Tipsarević u velikim bolovima, čak i kada hoda, a još je gore kada trči. Svakako, Anderson nastavlja sa preciznim i snažnim udarcima koji mu donose poene i već na startu četvrtog seta dolazi do brejka.
Zatražio je Janko medicinski tajm-aut
4:6, 7:6, 1:6 – Anderson "počistio" Tipsarevića
Ponovo je Janko dobio i drugog protivnika na meču. Uprkos hrabroj igri i velikoj borbi, problemi sa povredama dodatno su uticali na Jankovu igru, koji je treći set glatko izgubio sa 6:1.
4:6, 7:6, 1:4 – Anderson potvrdio brejk
Bez većih problema Kevin Anderson potvrđuje brejk
4:6, 7:6, 1:3 – Brejk Andersona
Kevin Anderson preuzima primat u trećem setu. Uspeo je da povede sa 3:1 i to posle situacije u kojoj je Tipsarević imao čak dve gem lopte, pa kasnije i prednost u "djusu".
Sa ostalih terena:
Srpski teniseri Filip Krajinović i Dušan Lajović nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo Vimbldona u konkurenciji dublova. Krajinović i Lajović su izgubili od Australijanca Metjua Ebdena i Kanađanina Vaseka Pospišila sa 6:3, 6:2, 6:2 posle samo sat i 11 minuta igre.
4:6, 7:6, 1:1 – Napeto na startu trećeg set
Ovaj treć period je počeo bez većih turbulencija. Tipsarević i Anderson su osvojili po jedan gem na svom servisu i čini se da ćemo dobiti baš onakav meč kakav smo i očekivali.
4:6, 7:6 – Sjajna igra Tipsarevića i osvojen drugi set
U taj-brejku je Anderson pogrešio napravivši dve servis greške pri rezultatu 5:4 u korist srpskog tenisera. Potom je dobro servirao, da bi Janko naterao Andersona da pogodi mrežu i tako dođe do izjednačenja.
4:6, 6:6 – Idemo u taj-brejk
Posle odličnog gema Janka Tipsarevića u kome je dozvolio protivniku samo jedan poen, sličnu stvar je napravio i Kevin Anderson, koji je ispustio dva poena u gemu i igraće se taj-brejk.
4:6, 6:5 – Sve bolja igra Janka Tipsarevića
Samo jedan poen je Janko dozvolio svom protivniku u ovom gemu i uspeo da povede sa 6:5. Anderson sada ima servis gem, ukoliko ga Janko bude ukrao mogao bi na velika vrata da uđe u set broj tri.
4:6, 5:4 – Tipsarević ne da brejk
Poveo je Anderson sa 30:0 pa je Janko osvojio jedan poen i dobio opomenu sudije za odugovlačenje. Taj "bes" je odlično preneo i na teren, pa je odbio nalete Kevina Andersona i poveo sa 5:4.
Sa ostalih terena:
Fernando Verdasko je savladao Kajla Edmunda sa 3:2 u setovima nakon velikog preokreta, tako da se uskoro očekuje izlazak najboljeg tenisera sveta na teren broj 1.
4:6, 4:3 – Dosta bolja igra Janka Tipsarevića
Iako još uvek nije osvojio poen na Andersonovom servisu, Tipsarević uspeva da osvoji svaki gem na svom servisu, pa meč ostaje u egalu.
4:6, 3:3 – Anderson još nije izgubio poen u drugom setu
Fantastično ga služi servis, kao i uvek, pa bez većih problema uspeva da održi korak za Tipsarevićem.
4:6, 3:2 – Janko održava gem prednosti
U dobroj situaciji se nalazi Janko Tipsarević, pošto uspeva da osvaja poene na svom servisu. Jako dobro servira i Kevin Anderson, koji upravo na taj način i osvaja najveći broj svoji poena, baš kao što je to radio i protiv Džona Iznera svojevremeno, kada je imao 49 asova na jednom meču.

Photo by Matthias Hangst/Getty Images
4:6, 2:1 – Napokon malo sigurnosti u Jankovoj igri
Delovao je staloženo i samouvereno u ovom gemu Janko Tipsarević, pa iako je napravio grešku pri vođstvu 40:15, nije dozvolio da ga bes savlada i lepim volejem sebi obezbedio minimalnu prednost u drugom setu.
4:6, 1:0 – Tipsarevć uzima maratonski gem
Srpski teniser je drugi set počeo na najbolji mogući način. Prvi gem je trajao veoma dugo, Janko je morao da spašava brejk loptu, ali je na kraju sve ispalo dobro po njega, pošto je osvojio prvi gem
4:6 – Andersonu prvi set
Iskoristio je Kevin Anderson rano napravljeni brejk i uspeo da savlada Janka Tipsarevića rezultatom 6:4 u prvom setu
4:5 – Janko se ne predaje!
Jako dug i napet gem odigrali su Janko Tipsarević i Kevin Anderson. I posle "ozbiljne" borbe, srpski teniser je uspeo da "prisvoji" deveti gem i sada će Anderson na svom servisu imati šansu da osvoji prvi set.
3:5 – Dva asa Andersona i peti osvojen gem
Sjajno servira Južnoafrikanac, a sada je uspeo da napravi dva asa u gemu, da stvori dodatne probleme Janku Tipsareviću i da povede sa 5:3.
3:4 – Tipsarević "prati" Andersona
Nastavljaju Anderson i Tipsarević po starom receptu – ko servira osvaja gem. Svakako, Anderson za sada bolje čita Jankove servise, nego obrnuto, a imao je i nekoliko jako dobrih "riternova", pa gledamo zaista uzbudljiv duel
2:3 Tipsarevićevi servisi "u telo" daju rezultata
Pronašao je Janko način da ugrozi Kevina Andersona, pored "standardnog" izvlačenja na mrežu i uspeo da osvoji i drugi gem na meču

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
1:3 – Stabilni Anderson ne gubi poen
Snažni servisi Kevina Andersona prave probleme Janku Tipsareviću, pa se poeni u ovom gemu veoma brzo završavaju. Ponovo je prednost Kevina Andersona na dva gema razlike i Janko na svom servisu može ponovo da to smanji.
1:2 – Buđenje Tipsarevića
Uspeo je Janko da natera Kevina Andersona da napravi dve vezane greške i da se na taj način "upiše". Nakon dva izgubljena gema, srpski teniser je jedan osvojio i sada južnoafrikanac ima minimalnu prednost.
0:1 – Anderson pravi brejk
Janko nije iskoristio prednost prvog servisa na meču. Anderson mu je poslao jednu duboku loptu koju je Janko nekontrolisano poslao u aut, zatim je napravio servis grešku na koju je uložio i neuspešan ćelendž, pa je južnoafrički teniser iskoristio brejk loptu i poveo sa 1:0.
Meč je počeo
Prvi servira Janko Tipsarević
Sa ostalih terena:
Treći današnji predstavnik Srbije na Vimbldonu, Novak Đoković, na teren neće izaći još minimum sat vremena, pošto se susret Kajla Edmunda i Fernanda Verdaska odužio.
Dobrodošli

Možda vas zanima

Podeli: