Nedelja, 14.07.2019.

08:50

Nova G.O.A.T. bitka – Đoković ili Federer? ANKETA

Novak Đoković i Rodžer Federer od 15 časova igraju finale na trećem Grend slem turniru sezone, Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Nova G.O.A.T. bitka – Ðokoviæ ili Federer? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

194 Komentari

Sortiraj po:

Vidovnjak

pre 4 godine

Dobija Nole i to tako sto spasava dve brejk lopte, trazi celendz u pretposlednjem poenu, i Federer zakucava sam sebi ekser forhendom nebu pod oblake.

Жеља

pre 4 godine

Ова године 70%:30% за Рођу. Следеће 60%:40%. Рођа у пензију а онда 40%:60%. Коначно 0%:100%. И ето тенисер наш је реално у најбољој спортској путањи.

CroFed

pre 4 godine

Ako Novak uzme ovdje titulu i na US Openu, ulazi u "groove" i jako će ga teško biti zaustaviti da postane GOAT. Do tada, sve je jasno tko je na čelu

Срце

pre 4 godine

Ево питања за све који навијају за Роџера данас а Срби су.Да можете на лицу места да навијате за Роџера и слушате сво време навијање против Новака,значи не за Федерера него радост на Новакову дуплу грешку,урлање и звиждање између првог и другог сервиса,мислите ли колико год вам Новак био одвратан да вам се нешто у вама не би побунило и у једном тренутку рекли ма развали га Ноле у инат овој одвратној публици.Кажем ако сте Срби,сви остали који су против Новака су небитни ликови.

Tetreb

pre 4 godine

Ovi sto hvale Federera savetujem im da odu u kladionicu I uplate na njega kvota je 2,60 pa nek naplate znanje kad vec sve znaju ALI .....ako uzme jedan set Federer moze da peva danas Novak ce ga dobiti 3:0 eventualno 3:1 !!

Forest

pre 4 godine

Dva pritiska su tu. Jedan Federerov jer mu je možda poslednja šansa da uzme GS i dodatno pobegne od Rafe i Noleta . I Novakov da ne dozvoli da Rodžer pobegne.
Pred Noletom je još bar 3-4 godine dobrog tenisa a možda i više. Pa sad prosudite čiji je veći pritisak. Po mom mišljenju svakako Rodžerov,ali to ipak ništa ne mora da znači..
Ono u šta sam ubedjen je da će ovaj meč biti kvalitetniji od prethodnog izmedju RF i Rafe.
Od Federera očekujem -prelepe voleje,drop šotove, forhend vinere,kratke poene
Od Novaka - Mudru igru sa osnovne linije, pasing šotove kad Rodžer izleće na mrežu, poneki drop šot, forhend vinere,bekend paralele
Glavna stvar će biti Novakov ritern i Federerov bekend. Pogotovo taj bekend kod Federera koji će biti na ozbiljnom testu danas. Novak će ga bombardovati sa te strane, Agut se dobro nosio jer je strpljiv i u zavidnoj kondiciji, Rodja će teško imati toliko strpljenja. Tu će se meč lomiti :) 3:1 za Novaka realan rezultat ali i Roger se pita dosta

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Чисто да напишем један коментар на ћирилици. Да неко не помисли да нема Срба у Србији. Реда ради, све зависи од главе Ђоковића.

Meme

pre 4 godine

Hahahaha, najveci mec u istoriji sporta!? Hahahaha... Ljudi, molim vas, nikada ne ukidajte ove komentare!
(Jumko, 14. jul 2019 10:49)

Jule, kako idu tiketi danas?

Gago

pre 4 godine

Fed oborio sve moguće rekorde, sad juri ove što drže žene, Navratiliva, Margaret Kort... Duplo iše finala i duplo više titula na W, samo to je odgovor ko je GOAT!

Zurkolomac

pre 4 godine

Siluj ga Noloooo
(dragica, 14. jul 2019 11:12)

Lepo si to napisala, ali nece Nole da siluje puno slabije od njega. Nole je uvek bio pazljiv prema ucviljenoj ch-balerini i na kraju joj je uvek poklanjao lepi uglancani posluzavnik za dugo secanje na nadmocnog Srbendu...

dr. noa

pre 4 godine

Normalno volim Novaka, i nadam se pobedi, ali Federer je prikazao bolji tenis za sada. Nadam se da ce Djokovic podici nivo i dobiti nekako..

Ffgddd

pre 4 godine

Pa ako je tako da sve ide na ruku Federera po pitanju igre,sta ste koment.gospodo 2014 '15te kada je Novak bio bolji sa mladjim i agresivnjim Fed.u finalu...uostalom,sacekajmo da prodje mec,napred Nole!

мр

pre 4 godine

Hahahaha, najveci mec u istoriji sporta!? Hahahaha... Ljudi, molim vas, nikada ne ukidajte ove komentare!
(Jumko, 14. jul 2019 10:49)

Подржавам твој вапај, па где да ти обесмисле живот, треба после да те носе на души.

Topnik

pre 4 godine

Ovo je prvi put da je pritisak na Đokoviću u meču s Federerom. To donosi drugačiju dinamiku u ovaj dvoboj, i moglo bi ići na ruku Federeru, koji je u prošlosti znao pucati pod pritiskom očekivanja.

Srb

pre 4 godine

Novače dobri čoveče ti si jedini pozitivan primer u ovoj Srbiji ; Rodžer je standardno neugodan protivnik i igra u odličnoj formi, ali nema greške koja se ne može ispraviti i samo budi smiren i fokusiran i sve šanse za pobedu su na tvojoj strani... Igraj i pokori taj London!!!
Srećno ti bilo Novače!!!

sef strucnog staba

pre 4 godine

Sa Rodzer niko ne vodi goat bitku. Ne samo da su sve najvaznije brojke na njegovoj strani, to moze i da se promeni, ali ima ono sto u svakom sportu ima najbolji ikad. Lebron u kosarci, CR u fudbalu, Rodzer u tenisu.

Ћезо рца

pre 4 godine

Победиће бољи, значи Ноле... Најбољи свих времена ће почистити Рођицу к'о метлом.

Draža

pre 4 godine

Federer je goat i po rezultatima i po popularnosti. Čak i da ga neko sustigne u rezultatima on će i dalje biti goat, svidelo se to nama ili ne. Ja naravno navijam za Novaka uvek ali poštujem Federera i sve što je uspeo i kako najbolje igra u 38. godini ne posustaje.

Vračarac

pre 4 godine

Ove ankete su krajnje besmislene na ovom sajtu. Prvo, naravno da će svi biti pristrasni, kako srpski navijači, tako i trolovi. Drugo, koliko se stručnjaci razumeju ovde u tenis se pokazalo u polufinalu Federer - Nadal, kada je većina tvrdila da će Nadal to počistiti u 3 seta. U Srbiji se procena rezultata meča isključivo zasniva na ostrašćenosti.

Filip

pre 4 godine

Nolovci, regularan je turnir jer nije bilo kise? Hahahaha...
(Jumko, 14. jul 2019 10:38)

Primetio sam da ovog poceli svi da kuliraju, zanima me s kim se grudva covek vise? :D

Ubode pa ode

pre 4 godine

Verujem da je Nole U ovom trenutku brži od Federera a tehnički su na istom nivou. Ali ako bi danas izgubio od gotovo 38-gosisnjaka Na zalasku karijere može da zaboravi o ideji da jednoga dana ponese naziv G.O.A.T. to u ovom trenutku realno jeste Federer. Kao što rekoh verujem U Noletovu pobedu od 3:1 U setovima recimo. Da pokušam po setovima da pogodim 1:0 Za Noleta zatim 1:1 i potom Nole dobija još dva seta.

Dule 4

pre 4 godine

Samo opušteno, ovo je samo jedno od mnogih finala. Ne mora značiti da će biti spektakularno. Upravo zbog tenzija nastalih zbog važnosti ovog meča može se ponoviti loše finale WTA Halep-Williams

kraja

pre 4 godine

...sve se vrti oko 38...
...ako pobedi, obozavaoci ce pisati kako i u 38 resetuje svoje protivnike...
...ako izgubi, to ce biti zato sto mu je 38...
...divno je imati 38...

mrgud

pre 4 godine

Zoka

Zoko, Zoko, i stvarno mislis da neko placa pozitivne komentare za Federera? Nije tebi lako, zato i mozes da napises one bljuvotine o trosenju para u apoteci.

Boki Bgd.

pre 4 godine

Pitanje za sve mrzitelje Noleta glasi: ako neki teniser(Novak Đoković) ima bolji skor sa najboljim teniserom(R.Federer) i na putu je da ga stigne i nadmaši zar to ne zaslužuje respekt i poštovanje.E sada drugo su kompleksi i zavist pojedinaca.

zoka

pre 4 godine

Naš Roger naravno.
(dekibg, 14. jul 2019 09:21)
Kaze se "Roger nas botova",ne nas.Nas svakako nije.Zelim ti da te parice sto zaradjujes od trolovanja,potrosis u najblizoj apoteci.Uzdravlje!

Bolje

pre 4 godine

Za Federera postoji samo jedan način da dobije ovaj meč, a to je servis. Ukoliko želi da dobije Novaka morat će da servira ubitačno od početka do kraja

jedva sastavljam kraj s krajem

pre 4 godine

Hvala našem predsedniku i najvećoj stranci na podršci našem Noletu i njegovoj familiji. Ako Nole danas pobedi, piće i kolači za sve u mom kafiću na Kopu. Kuća časti!

Lakic

pre 4 godine

Ako Nole nemoze da dobije Federer u 38.god. Onda sta reci... Novak je favorit ali ako Fed. U bude servira u svom stilu bice velikih problema... Novak mora biti na 100% i da popravi servis..

BgHQ

pre 4 godine

Federer je vec napravio senzaciju pobedivsi Nadala.Mnogo je dve senzacije na jednom turniru da napravi.Nije realno da uzme vise od jednog seta a i to vrlo tesko.

Mala

pre 4 godine

Ovi što su glasali za Federera da dobija u 5 setova, mogu da kažem samo hahahahaha.... Federer ako i dobije Djokovića to može samo u 3 seta. Nadala je mogao na travi u 4. U 5 ne bi mogao nikog u prvih 20 ATP, ni prvih 10 WTA.

Djordje Andric

pre 4 godine

Ovo je mec karijere i za jednog i za drugog. Mozda i najveci mec u istoriji sporta. Danas se nezvanicno odredjuje ko je GOAT ovog sporta. Ako Federer sa 38 god pobedi, uzme 9 Vimbldon i 21 GS i sve to pobedivsi direktno Novaka to ce za celu javnost biti pobeda za sva vremena. Isto tako ukoliko Nole uspe da uzme 16 GS, 5 Vimbldon i to tako sto je tri puta dobio Rodzera u finalu ce isto biti ogroman udarac na Rodzerov legacy. Noletu bi to bio takav vetar u ledja da mislim da bi se samo cekalo da i matematicki uzme vise GS od svih i zvanicno bude GOAT. Ceka nas velicanstven duel!

sima

pre 4 godine

hahah kad nas pozuruje (mene I rafu) to nam je stalni pritisak))
kako je namazan nole. svi znamo da niko ne moze brzo da igra kao nole. ni federer!!! ako fed pridje liniji kao s nadalom I pokusa isto, ugasio ga je! fed je najbolji u vatanju lopte uj penjanju, ali nole je tolko dobar u tome, da to postaje novi segment; poluvoleji sa osnovne!!! ovo ce biti pravo napucavanje, pravi pakmen dozivljaj. uveren sam da ce danas odigrati najbolji mec u istoriji tenisa!!!

нс

pre 4 godine

Наравно да ће већина публике навијати за Федерера. Он је најпопуларнији тенисер на планети са највише навијача тако да то ништа није чудно. 3:1 за Федерера

mile

pre 4 godine

ko prati tenis I voli on zna da ako nole bude na svom nivou bice lako da dedom,a to dal je mator pa Jos igra,Pa njega Niko ne Tera da igra,udri ga nole iz sve snage

Jumko

pre 4 godine

@Roko Leni Ukic Srbija... Prvo kad se probudi procita sanovnik, a posle izjavi da tenisera dozivljava kao svog i njegovu pobedu kao svoju! Ljudi, molim vas, nikada nemojte ukinuti ove komentare! Hahahaha...

veliki strumf

pre 4 godine

U prvom vimbldonskom finalu bilo je 3-2, u drugom 3-1, red je da sada bude 3-0. Ako Federera bas krene servis, možda i uzme taj jedan set.

Gohan

pre 4 godine

Bone Džovi, naša dnevna dozo prosečnog Srbende,

Na onoj vesti o epilepsiji mladog glumca si imao ujaka koji je prošao kroz istu stvar. Na vesti o Kijanu Rivsu si imao prijatelja koji se gospodski ispričao sa dotičnim na aerodromu i potvrdio njegovu skromnost i dobrotu. Na vesti o bogatim ljudima koji su nesrećni izvan novca koji poseduju si rekao da imaš komšiju koji se baš nalazi u istoj situaciji..

Pitao bih te za uslugu. Možeš li svoju ujnu/tetku/strinu/baku ili ujaka/strica/tetka/delu koju/kojeg nesumnjivo imaš u Londonu, da zamoliš da u ime svih fanova ovde, danas Novaku poželi sreću kada ga sretne na terenu.

Hvala!

boki

pre 4 godine

Federer je sigurniji, spremniji, iskusniji i u svemu bolji igrac od Djokovica to je sigurno. Igra opusteno, nema oscilacija i na njemu se vidi da je poput masine.
Zato dobija i to lagano ma koliko navijali za Djokovica ovaj je klasa za njega.

ElHombre

pre 4 godine

Idemo No1e, seti se kako te je Srbija docekala posle one prve titule Wimbledona kod skupstine, nema tenisera koji je to doziveo! Idemo zivela Srbija!

alo

pre 4 godine

Novak je poceo da osvaja tek kada je Federer usao u tridesete godine, dakle od kada je ostario.
Lako je osvajati protiv starca. Dok je Federer bio mlad i na vrhuncu, Novak je bio toliko inferioran da je hteo da bezi u penziju 2010, sto je i sam priznao.

bane

pre 4 godine

nole, ako ovo budes citao.. nemoj previse slajseva, please? ti si bog sa osnovne, ne moze on non stop da prebacuje loptu. drugo, ako publika pocne da navija za njega, dont worry, be cool. bice i nasih tamo, grlati smo, pomocicemo ti.. samo veruj u sebe kao i uvek i sve ce biti ok. srecno care!!

Вељко

pre 4 godine

Vrlo neugodan meč po Đokovića iz više razloga.
Prvo,zvuči neverovatno,ali Federer sa svojih 38 godina igra nikada bolji tenis!?
Drugo,Đoković nije na nekom visokom nivou sve ovo vreme posle Australije.
Treće,skoro uvek je gubio mečeve kada je on favorit.
Četvrto,imam utisak da je uvek teško pobeđivao Federera.Jednostavno,ne leži mu njegov stil igre.Odlični servisi,česta promena ritma,niski slajsevi,česti izlasci na mre¿u.
Kao i uvek odlučiće nijanse.
Ključna stvar po meni za Đokovića je da dobro servira.Bude li mogao da drži svoj servis-biće jako blizu pobede.U suprotnom,moglo bi biti iznenađujućih 3:0 za Federera.
Kada bih morao da se kladim,ipak bih stavio novac na pobedu Federera.Ne znam zašto,ali jednostavno imam takav osećaj.

bane

pre 4 godine

Ranije bih rekao Novak ali sada ne znam. Nisam očekivao Federera u finalu nego Nadala. Važnost meča nikad veća. Ako RF osvoji ovo imaće 21 GS i stvarno će ga biti teško stići. Potvrdiće se kao GOAT koji je osvojio Wimbledon kao mator čovek u sudaru sa čuvenim Djokovićem. Ako osvoji Novak opet se vraća u prvi plan on i naročito Nadal.

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

Sanjao sam nocas jedan san.U sanovniku pise da to sto sam nocas sanjao znaci veliku pobedu.Mozda ne moju,ali Novaka dozivljavam kao svog danas tako da i njegova pobeda kao da je moja.Salu na stranu,Novak Djokovic ako da svoj maksimum danas moze da obraduje skoro sve stanovnike Srbije,Bosne,Hrvatske,Crne Gore,Makedonije i Slovenije.Jer on je balkanska sveca koja osvetljava put u ova mracna vremena.

dr. Roddick

pre 4 godine

Federer bi imao 30+GS da je u 32oj godini za glavnog konkurenta imao tenisera od 38 godina...

Nas nole se muci da pobedi tenisera od 38 godina. E sada zamislite da je Federer mladji 5 godina... obrisao bi pod sa nasim nolom !

Rocky

pre 4 godine

Kad su se pojavili Đoković i Nadal ovaj je nestao jer vise sa druge strane nisu bili "asovi" tipa Safin, Rodik i Bagdadis, tako da ne verujem da je ovaj kratkotrajni uspon Federera dovoljan da bi ugrozio GOATA.

lobotom

pre 4 godine

Novak je favorit, Federer nema što izgubiti.
Nadam se pravom meču dostojnom finalu Wibledona. AO je unatoč očekivaj pobjedi Đokovica bio za mene jedno od najvećih razočarenja u sportskom smislu.

Dusanovo carstvo!

pre 4 godine

'Ajde Djokovicu, osvoji jos "samo" tih 6 Gs titula i postani Goat! Hahahaha...
(Jumko, 14. jul 2019 09:21)...valjda je i 5 dovoljno obzirom da ima sve mastere?

Tribislav

pre 4 godine

Vidim da se mnogi ovde pozivaju na polufinale i protivnika, koji je bio smesan za Novakove standarde, ali reci cu vam samo jedno. Kada je Federer imao Davidenka u polufinalu 2007, i Monfisa u polufinalu 2008. godine na Rolan Garosu, onda je to bilo u redu. Kada je imao Rišara Gaskea 2007. i penzosa Marata Safina 2008., na Vimbldonu, u polufinlu onda je i to bilo u redu. Nemojte se praviti smesni molim vas, prvi put o svojoj istoriji Novak ima livadu do finala i odmah ga svi zivi prozivaju kako se nije oznojio, kako je Federer morao igrati protiv Nadala u polufinalu itd. Kada tako nesto govorite morate uvek imati siru sliku, a ne samo fokus na jednoj godini i na jednom turniru. Od velike trojke Federer je ubedljivo najveci sreckovic ikada na ATP turu. Novak i Nadal kad se saberu ni upola nisu imali smesnih protivnika u finalima slemova, koliko je imao Federer. AMIN.

Coby

pre 4 godine

(alo, 14. jul 2019 09:22)

Federer je imao 12 grend slemova pre nego sto je Djokovic uzeo svoj prvi, pre bi se reklo da se Federer naosvajao titula dok se Srbin nije pojavio. Plači.

Goran

pre 4 godine

@ alo

Cenim to sto ste Federerov navijac, ali pisete nebuloze. Molim Vas prvo pogledajte statistiku na ATP-ovom web sajtu (Head2Head), pa posle komentarisite.

Serdjo

pre 4 godine

Brine me vetar u Londonu u toku meča, 16km/h. Da čovek poludi sa tim vremenskim uslovima. Nole se sa tim baš muči. Ali i to će prevazići i osvaja!!!

.

pre 4 godine

Bio je sudar titana i zimus u Australiji između Novaka i Nadala, pa ispao sudar titana i klipana. Samo neka se ponovi.
(Djido, 14. jul 2019 09:19)

Ne pratim baš tenis, ali beše neki uragan u Rimu ili Madridu.

Zezus

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

25-22 ukupno   

Finala svih turnira 13-6 za Djokovica   

9-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 3-1 za Djokovica   

Preuzeto sa Atp sajta, mislim da je sve jasno!

Milence

pre 4 godine

@alo
hahhahahhah
jao jao... zato je federer imao gromade za protivnike dok nisu dosli Rafa i Nole. pogledaj samo njegov skor sa ovom dvojicom. pogledaj koliko gs je osvojio pobedivsi njih dvojicu. Onda ćeš shvatiti sve ako želiš da shvatiš...

Boban

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim Švajcarca koji navija za DJokovica ni Srbina koji navija sa Federera. Mislim de ce meč biti neizvesan do samog kraja,i na kraju POBEDA NOLETA

Sasa

pre 4 godine

Sve je moguće, Djoković ima veće šanse, ali ne treba zaboraviti da je ovo Federeru jedna od poslednjih šansi za osvajanje nekog GS, a ima tu mao i do prestiža, ako Djoković dobije ima šansu da ga stigne po GS, Federer to ne sme dozvoliti tako da mislim da će baš da zapne, ja očekujem meč u najmanje 4 seta, ali ne bih se usudio da prognoziram pobednika, Djoković jeste favorit, ali ni Federera ne treba otpisati, sve u svemu radujem se dobrom tenisu...

Gohan

pre 4 godine

Bone Džovi, naša dnevna dozo prosečnog Srbende,

Na onoj vesti o epilepsiji mladog glumca si imao ujaka koji je prošao kroz istu stvar. Na vesti o Kijanu Rivsu si imao prijatelja koji se gospodski ispričao sa dotičnim na aerodromu i potvrdio njegovu skromnost i dobrotu. Na vesti o bogatim ljudima koji su nesrećni izvan novca koji poseduju si rekao da imaš komšiju koji se baš nalazi u istoj situaciji..

Pitao bih te za uslugu. Možeš li svoju ujnu/tetku/strinu/baku ili ujaka/strica/tetka/delu koju/kojeg nesumnjivo imaš u Londonu, da zamoliš da u ime svih fanova ovde, danas Novaku poželi sreću kada ga sretne na terenu.

Hvala!

Tribislav

pre 4 godine

Vidim da se mnogi ovde pozivaju na polufinale i protivnika, koji je bio smesan za Novakove standarde, ali reci cu vam samo jedno. Kada je Federer imao Davidenka u polufinalu 2007, i Monfisa u polufinalu 2008. godine na Rolan Garosu, onda je to bilo u redu. Kada je imao Rišara Gaskea 2007. i penzosa Marata Safina 2008., na Vimbldonu, u polufinlu onda je i to bilo u redu. Nemojte se praviti smesni molim vas, prvi put o svojoj istoriji Novak ima livadu do finala i odmah ga svi zivi prozivaju kako se nije oznojio, kako je Federer morao igrati protiv Nadala u polufinalu itd. Kada tako nesto govorite morate uvek imati siru sliku, a ne samo fokus na jednoj godini i na jednom turniru. Od velike trojke Federer je ubedljivo najveci sreckovic ikada na ATP turu. Novak i Nadal kad se saberu ni upola nisu imali smesnih protivnika u finalima slemova, koliko je imao Federer. AMIN.

Coby

pre 4 godine

(alo, 14. jul 2019 09:22)

Federer je imao 12 grend slemova pre nego sto je Djokovic uzeo svoj prvi, pre bi se reklo da se Federer naosvajao titula dok se Srbin nije pojavio. Plači.

bane

pre 4 godine

nole, ako ovo budes citao.. nemoj previse slajseva, please? ti si bog sa osnovne, ne moze on non stop da prebacuje loptu. drugo, ako publika pocne da navija za njega, dont worry, be cool. bice i nasih tamo, grlati smo, pomocicemo ti.. samo veruj u sebe kao i uvek i sve ce biti ok. srecno care!!

Dusanovo carstvo!

pre 4 godine

'Ajde Djokovicu, osvoji jos "samo" tih 6 Gs titula i postani Goat! Hahahaha...
(Jumko, 14. jul 2019 09:21)...valjda je i 5 dovoljno obzirom da ima sve mastere?

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

Sanjao sam nocas jedan san.U sanovniku pise da to sto sam nocas sanjao znaci veliku pobedu.Mozda ne moju,ali Novaka dozivljavam kao svog danas tako da i njegova pobeda kao da je moja.Salu na stranu,Novak Djokovic ako da svoj maksimum danas moze da obraduje skoro sve stanovnike Srbije,Bosne,Hrvatske,Crne Gore,Makedonije i Slovenije.Jer on je balkanska sveca koja osvetljava put u ova mracna vremena.

Boban

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim Švajcarca koji navija za DJokovica ni Srbina koji navija sa Federera. Mislim de ce meč biti neizvesan do samog kraja,i na kraju POBEDA NOLETA

bane

pre 4 godine

Ranije bih rekao Novak ali sada ne znam. Nisam očekivao Federera u finalu nego Nadala. Važnost meča nikad veća. Ako RF osvoji ovo imaće 21 GS i stvarno će ga biti teško stići. Potvrdiće se kao GOAT koji je osvojio Wimbledon kao mator čovek u sudaru sa čuvenim Djokovićem. Ako osvoji Novak opet se vraća u prvi plan on i naročito Nadal.

mile

pre 4 godine

ko prati tenis I voli on zna da ako nole bude na svom nivou bice lako da dedom,a to dal je mator pa Jos igra,Pa njega Niko ne Tera da igra,udri ga nole iz sve snage

Milence

pre 4 godine

@alo
hahhahahhah
jao jao... zato je federer imao gromade za protivnike dok nisu dosli Rafa i Nole. pogledaj samo njegov skor sa ovom dvojicom. pogledaj koliko gs je osvojio pobedivsi njih dvojicu. Onda ćeš shvatiti sve ako želiš da shvatiš...

veliki strumf

pre 4 godine

U prvom vimbldonskom finalu bilo je 3-2, u drugom 3-1, red je da sada bude 3-0. Ako Federera bas krene servis, možda i uzme taj jedan set.

Djordje Andric

pre 4 godine

Ovo je mec karijere i za jednog i za drugog. Mozda i najveci mec u istoriji sporta. Danas se nezvanicno odredjuje ko je GOAT ovog sporta. Ako Federer sa 38 god pobedi, uzme 9 Vimbldon i 21 GS i sve to pobedivsi direktno Novaka to ce za celu javnost biti pobeda za sva vremena. Isto tako ukoliko Nole uspe da uzme 16 GS, 5 Vimbldon i to tako sto je tri puta dobio Rodzera u finalu ce isto biti ogroman udarac na Rodzerov legacy. Noletu bi to bio takav vetar u ledja da mislim da bi se samo cekalo da i matematicki uzme vise GS od svih i zvanicno bude GOAT. Ceka nas velicanstven duel!

Boki Bgd.

pre 4 godine

Pitanje za sve mrzitelje Noleta glasi: ako neki teniser(Novak Đoković) ima bolji skor sa najboljim teniserom(R.Federer) i na putu je da ga stigne i nadmaši zar to ne zaslužuje respekt i poštovanje.E sada drugo su kompleksi i zavist pojedinaca.

Serdjo

pre 4 godine

Brine me vetar u Londonu u toku meča, 16km/h. Da čovek poludi sa tim vremenskim uslovima. Nole se sa tim baš muči. Ali i to će prevazići i osvaja!!!

CroFed

pre 4 godine

Ako Novak uzme ovdje titulu i na US Openu, ulazi u "groove" i jako će ga teško biti zaustaviti da postane GOAT. Do tada, sve je jasno tko je na čelu

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Чисто да напишем један коментар на ћирилици. Да неко не помисли да нема Срба у Србији. Реда ради, све зависи од главе Ђоковића.

zoka

pre 4 godine

Naš Roger naravno.
(dekibg, 14. jul 2019 09:21)
Kaze se "Roger nas botova",ne nas.Nas svakako nije.Zelim ti da te parice sto zaradjujes od trolovanja,potrosis u najblizoj apoteci.Uzdravlje!

Filip

pre 4 godine

Nolovci, regularan je turnir jer nije bilo kise? Hahahaha...
(Jumko, 14. jul 2019 10:38)

Primetio sam da ovog poceli svi da kuliraju, zanima me s kim se grudva covek vise? :D

BgHQ

pre 4 godine

Federer je vec napravio senzaciju pobedivsi Nadala.Mnogo je dve senzacije na jednom turniru da napravi.Nije realno da uzme vise od jednog seta a i to vrlo tesko.

Срце

pre 4 godine

Ево питања за све који навијају за Роџера данас а Срби су.Да можете на лицу места да навијате за Роџера и слушате сво време навијање против Новака,значи не за Федерера него радост на Новакову дуплу грешку,урлање и звиждање између првог и другог сервиса,мислите ли колико год вам Новак био одвратан да вам се нешто у вама не би побунило и у једном тренутку рекли ма развали га Ноле у инат овој одвратној публици.Кажем ако сте Срби,сви остали који су против Новака су небитни ликови.

Forest

pre 4 godine

Dva pritiska su tu. Jedan Federerov jer mu je možda poslednja šansa da uzme GS i dodatno pobegne od Rafe i Noleta . I Novakov da ne dozvoli da Rodžer pobegne.
Pred Noletom je još bar 3-4 godine dobrog tenisa a možda i više. Pa sad prosudite čiji je veći pritisak. Po mom mišljenju svakako Rodžerov,ali to ipak ništa ne mora da znači..
Ono u šta sam ubedjen je da će ovaj meč biti kvalitetniji od prethodnog izmedju RF i Rafe.
Od Federera očekujem -prelepe voleje,drop šotove, forhend vinere,kratke poene
Od Novaka - Mudru igru sa osnovne linije, pasing šotove kad Rodžer izleće na mrežu, poneki drop šot, forhend vinere,bekend paralele
Glavna stvar će biti Novakov ritern i Federerov bekend. Pogotovo taj bekend kod Federera koji će biti na ozbiljnom testu danas. Novak će ga bombardovati sa te strane, Agut se dobro nosio jer je strpljiv i u zavidnoj kondiciji, Rodja će teško imati toliko strpljenja. Tu će se meč lomiti :) 3:1 za Novaka realan rezultat ali i Roger se pita dosta

Вељко

pre 4 godine

Vrlo neugodan meč po Đokovića iz više razloga.
Prvo,zvuči neverovatno,ali Federer sa svojih 38 godina igra nikada bolji tenis!?
Drugo,Đoković nije na nekom visokom nivou sve ovo vreme posle Australije.
Treće,skoro uvek je gubio mečeve kada je on favorit.
Četvrto,imam utisak da je uvek teško pobeđivao Federera.Jednostavno,ne leži mu njegov stil igre.Odlični servisi,česta promena ritma,niski slajsevi,česti izlasci na mre¿u.
Kao i uvek odlučiće nijanse.
Ključna stvar po meni za Đokovića je da dobro servira.Bude li mogao da drži svoj servis-biće jako blizu pobede.U suprotnom,moglo bi biti iznenađujućih 3:0 za Federera.
Kada bih morao da se kladim,ipak bih stavio novac na pobedu Federera.Ne znam zašto,ali jednostavno imam takav osećaj.

ElHombre

pre 4 godine

Idemo No1e, seti se kako te je Srbija docekala posle one prve titule Wimbledona kod skupstine, nema tenisera koji je to doziveo! Idemo zivela Srbija!

Srb

pre 4 godine

Novače dobri čoveče ti si jedini pozitivan primer u ovoj Srbiji ; Rodžer je standardno neugodan protivnik i igra u odličnoj formi, ali nema greške koja se ne može ispraviti i samo budi smiren i fokusiran i sve šanse za pobedu su na tvojoj strani... Igraj i pokori taj London!!!
Srećno ti bilo Novače!!!

Zezus

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

25-22 ukupno   

Finala svih turnira 13-6 za Djokovica   

9-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 3-1 za Djokovica   

Preuzeto sa Atp sajta, mislim da je sve jasno!

Ubode pa ode

pre 4 godine

Verujem da je Nole U ovom trenutku brži od Federera a tehnički su na istom nivou. Ali ako bi danas izgubio od gotovo 38-gosisnjaka Na zalasku karijere može da zaboravi o ideji da jednoga dana ponese naziv G.O.A.T. to u ovom trenutku realno jeste Federer. Kao što rekoh verujem U Noletovu pobedu od 3:1 U setovima recimo. Da pokušam po setovima da pogodim 1:0 Za Noleta zatim 1:1 i potom Nole dobija još dva seta.

Vračarac

pre 4 godine

Ove ankete su krajnje besmislene na ovom sajtu. Prvo, naravno da će svi biti pristrasni, kako srpski navijači, tako i trolovi. Drugo, koliko se stručnjaci razumeju ovde u tenis se pokazalo u polufinalu Federer - Nadal, kada je većina tvrdila da će Nadal to počistiti u 3 seta. U Srbiji se procena rezultata meča isključivo zasniva na ostrašćenosti.

Lakic

pre 4 godine

Ako Nole nemoze da dobije Federer u 38.god. Onda sta reci... Novak je favorit ali ako Fed. U bude servira u svom stilu bice velikih problema... Novak mora biti na 100% i da popravi servis..

нс

pre 4 godine

Наравно да ће већина публике навијати за Федерера. Он је најпопуларнији тенисер на планети са највише навијача тако да то ништа није чудно. 3:1 за Федерера

kraja

pre 4 godine

...sve se vrti oko 38...
...ako pobedi, obozavaoci ce pisati kako i u 38 resetuje svoje protivnike...
...ako izgubi, to ce biti zato sto mu je 38...
...divno je imati 38...

Bolje

pre 4 godine

Za Federera postoji samo jedan način da dobije ovaj meč, a to je servis. Ukoliko želi da dobije Novaka morat će da servira ubitačno od početka do kraja

.

pre 4 godine

Bio je sudar titana i zimus u Australiji između Novaka i Nadala, pa ispao sudar titana i klipana. Samo neka se ponovi.
(Djido, 14. jul 2019 09:19)

Ne pratim baš tenis, ali beše neki uragan u Rimu ili Madridu.

sima

pre 4 godine

hahah kad nas pozuruje (mene I rafu) to nam je stalni pritisak))
kako je namazan nole. svi znamo da niko ne moze brzo da igra kao nole. ni federer!!! ako fed pridje liniji kao s nadalom I pokusa isto, ugasio ga je! fed je najbolji u vatanju lopte uj penjanju, ali nole je tolko dobar u tome, da to postaje novi segment; poluvoleji sa osnovne!!! ovo ce biti pravo napucavanje, pravi pakmen dozivljaj. uveren sam da ce danas odigrati najbolji mec u istoriji tenisa!!!

Rocky

pre 4 godine

Kad su se pojavili Đoković i Nadal ovaj je nestao jer vise sa druge strane nisu bili "asovi" tipa Safin, Rodik i Bagdadis, tako da ne verujem da je ovaj kratkotrajni uspon Federera dovoljan da bi ugrozio GOATA.

Zurkolomac

pre 4 godine

Siluj ga Noloooo
(dragica, 14. jul 2019 11:12)

Lepo si to napisala, ali nece Nole da siluje puno slabije od njega. Nole je uvek bio pazljiv prema ucviljenoj ch-balerini i na kraju joj je uvek poklanjao lepi uglancani posluzavnik za dugo secanje na nadmocnog Srbendu...

alo

pre 4 godine

Novak je poceo da osvaja tek kada je Federer usao u tridesete godine, dakle od kada je ostario.
Lako je osvajati protiv starca. Dok je Federer bio mlad i na vrhuncu, Novak je bio toliko inferioran da je hteo da bezi u penziju 2010, sto je i sam priznao.

Ћезо рца

pre 4 godine

Победиће бољи, значи Ноле... Најбољи свих времена ће почистити Рођицу к'о метлом.

Tetreb

pre 4 godine

Ovi sto hvale Federera savetujem im da odu u kladionicu I uplate na njega kvota je 2,60 pa nek naplate znanje kad vec sve znaju ALI .....ako uzme jedan set Federer moze da peva danas Novak ce ga dobiti 3:0 eventualno 3:1 !!

Sasa

pre 4 godine

Sve je moguće, Djoković ima veće šanse, ali ne treba zaboraviti da je ovo Federeru jedna od poslednjih šansi za osvajanje nekog GS, a ima tu mao i do prestiža, ako Djoković dobije ima šansu da ga stigne po GS, Federer to ne sme dozvoliti tako da mislim da će baš da zapne, ja očekujem meč u najmanje 4 seta, ali ne bih se usudio da prognoziram pobednika, Djoković jeste favorit, ali ni Federera ne treba otpisati, sve u svemu radujem se dobrom tenisu...

мр

pre 4 godine

Hahahaha, najveci mec u istoriji sporta!? Hahahaha... Ljudi, molim vas, nikada ne ukidajte ove komentare!
(Jumko, 14. jul 2019 10:49)

Подржавам твој вапај, па где да ти обесмисле живот, треба после да те носе на души.

Meme

pre 4 godine

Hahahaha, najveci mec u istoriji sporta!? Hahahaha... Ljudi, molim vas, nikada ne ukidajte ove komentare!
(Jumko, 14. jul 2019 10:49)

Jule, kako idu tiketi danas?

Mala

pre 4 godine

Ovi što su glasali za Federera da dobija u 5 setova, mogu da kažem samo hahahahaha.... Federer ako i dobije Djokovića to može samo u 3 seta. Nadala je mogao na travi u 4. U 5 ne bi mogao nikog u prvih 20 ATP, ni prvih 10 WTA.

Goran

pre 4 godine

@ alo

Cenim to sto ste Federerov navijac, ali pisete nebuloze. Molim Vas prvo pogledajte statistiku na ATP-ovom web sajtu (Head2Head), pa posle komentarisite.

Topnik

pre 4 godine

Ovo je prvi put da je pritisak na Đokoviću u meču s Federerom. To donosi drugačiju dinamiku u ovaj dvoboj, i moglo bi ići na ruku Federeru, koji je u prošlosti znao pucati pod pritiskom očekivanja.

jedva sastavljam kraj s krajem

pre 4 godine

Hvala našem predsedniku i najvećoj stranci na podršci našem Noletu i njegovoj familiji. Ako Nole danas pobedi, piće i kolači za sve u mom kafiću na Kopu. Kuća časti!

dr. noa

pre 4 godine

Normalno volim Novaka, i nadam se pobedi, ali Federer je prikazao bolji tenis za sada. Nadam se da ce Djokovic podici nivo i dobiti nekako..

dr. Roddick

pre 4 godine

Federer bi imao 30+GS da je u 32oj godini za glavnog konkurenta imao tenisera od 38 godina...

Nas nole se muci da pobedi tenisera od 38 godina. E sada zamislite da je Federer mladji 5 godina... obrisao bi pod sa nasim nolom !

Dule 4

pre 4 godine

Samo opušteno, ovo je samo jedno od mnogih finala. Ne mora značiti da će biti spektakularno. Upravo zbog tenzija nastalih zbog važnosti ovog meča može se ponoviti loše finale WTA Halep-Williams

Ffgddd

pre 4 godine

Pa ako je tako da sve ide na ruku Federera po pitanju igre,sta ste koment.gospodo 2014 '15te kada je Novak bio bolji sa mladjim i agresivnjim Fed.u finalu...uostalom,sacekajmo da prodje mec,napred Nole!

Draža

pre 4 godine

Federer je goat i po rezultatima i po popularnosti. Čak i da ga neko sustigne u rezultatima on će i dalje biti goat, svidelo se to nama ili ne. Ja naravno navijam za Novaka uvek ali poštujem Federera i sve što je uspeo i kako najbolje igra u 38. godini ne posustaje.

lobotom

pre 4 godine

Novak je favorit, Federer nema što izgubiti.
Nadam se pravom meču dostojnom finalu Wibledona. AO je unatoč očekivaj pobjedi Đokovica bio za mene jedno od najvećih razočarenja u sportskom smislu.

boki

pre 4 godine

Federer je sigurniji, spremniji, iskusniji i u svemu bolji igrac od Djokovica to je sigurno. Igra opusteno, nema oscilacija i na njemu se vidi da je poput masine.
Zato dobija i to lagano ma koliko navijali za Djokovica ovaj je klasa za njega.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Sa Rodzer niko ne vodi goat bitku. Ne samo da su sve najvaznije brojke na njegovoj strani, to moze i da se promeni, ali ima ono sto u svakom sportu ima najbolji ikad. Lebron u kosarci, CR u fudbalu, Rodzer u tenisu.

mrgud

pre 4 godine

Zoka

Zoko, Zoko, i stvarno mislis da neko placa pozitivne komentare za Federera? Nije tebi lako, zato i mozes da napises one bljuvotine o trosenju para u apoteci.

Jumko

pre 4 godine

@Roko Leni Ukic Srbija... Prvo kad se probudi procita sanovnik, a posle izjavi da tenisera dozivljava kao svog i njegovu pobedu kao svoju! Ljudi, molim vas, nikada nemojte ukinuti ove komentare! Hahahaha...

Gago

pre 4 godine

Fed oborio sve moguće rekorde, sad juri ove što drže žene, Navratiliva, Margaret Kort... Duplo iše finala i duplo više titula na W, samo to je odgovor ko je GOAT!

Vidovnjak

pre 4 godine

Dobija Nole i to tako sto spasava dve brejk lopte, trazi celendz u pretposlednjem poenu, i Federer zakucava sam sebi ekser forhendom nebu pod oblake.

Жеља

pre 4 godine

Ова године 70%:30% за Рођу. Следеће 60%:40%. Рођа у пензију а онда 40%:60%. Коначно 0%:100%. И ето тенисер наш је реално у најбољој спортској путањи.

alo

pre 4 godine

Novak je poceo da osvaja tek kada je Federer usao u tridesete godine, dakle od kada je ostario.
Lako je osvajati protiv starca. Dok je Federer bio mlad i na vrhuncu, Novak je bio toliko inferioran da je hteo da bezi u penziju 2010, sto je i sam priznao.

нс

pre 4 godine

Наравно да ће већина публике навијати за Федерера. Он је најпопуларнији тенисер на планети са највише навијача тако да то ништа није чудно. 3:1 за Федерера

Вељко

pre 4 godine

Vrlo neugodan meč po Đokovića iz više razloga.
Prvo,zvuči neverovatno,ali Federer sa svojih 38 godina igra nikada bolji tenis!?
Drugo,Đoković nije na nekom visokom nivou sve ovo vreme posle Australije.
Treće,skoro uvek je gubio mečeve kada je on favorit.
Četvrto,imam utisak da je uvek teško pobeđivao Federera.Jednostavno,ne leži mu njegov stil igre.Odlični servisi,česta promena ritma,niski slajsevi,česti izlasci na mre¿u.
Kao i uvek odlučiće nijanse.
Ključna stvar po meni za Đokovića je da dobro servira.Bude li mogao da drži svoj servis-biće jako blizu pobede.U suprotnom,moglo bi biti iznenađujućih 3:0 za Federera.
Kada bih morao da se kladim,ipak bih stavio novac na pobedu Federera.Ne znam zašto,ali jednostavno imam takav osećaj.

dr. Roddick

pre 4 godine

Federer bi imao 30+GS da je u 32oj godini za glavnog konkurenta imao tenisera od 38 godina...

Nas nole se muci da pobedi tenisera od 38 godina. E sada zamislite da je Federer mladji 5 godina... obrisao bi pod sa nasim nolom !

.

pre 4 godine

Bio je sudar titana i zimus u Australiji između Novaka i Nadala, pa ispao sudar titana i klipana. Samo neka se ponovi.
(Djido, 14. jul 2019 09:19)

Ne pratim baš tenis, ali beše neki uragan u Rimu ili Madridu.

boki

pre 4 godine

Federer je sigurniji, spremniji, iskusniji i u svemu bolji igrac od Djokovica to je sigurno. Igra opusteno, nema oscilacija i na njemu se vidi da je poput masine.
Zato dobija i to lagano ma koliko navijali za Djokovica ovaj je klasa za njega.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Sa Rodzer niko ne vodi goat bitku. Ne samo da su sve najvaznije brojke na njegovoj strani, to moze i da se promeni, ali ima ono sto u svakom sportu ima najbolji ikad. Lebron u kosarci, CR u fudbalu, Rodzer u tenisu.

Draža

pre 4 godine

Federer je goat i po rezultatima i po popularnosti. Čak i da ga neko sustigne u rezultatima on će i dalje biti goat, svidelo se to nama ili ne. Ja naravno navijam za Novaka uvek ali poštujem Federera i sve što je uspeo i kako najbolje igra u 38. godini ne posustaje.

Coby

pre 4 godine

(alo, 14. jul 2019 09:22)

Federer je imao 12 grend slemova pre nego sto je Djokovic uzeo svoj prvi, pre bi se reklo da se Federer naosvajao titula dok se Srbin nije pojavio. Plači.

Gago

pre 4 godine

Fed oborio sve moguće rekorde, sad juri ove što drže žene, Navratiliva, Margaret Kort... Duplo iše finala i duplo više titula na W, samo to je odgovor ko je GOAT!

dr. noa

pre 4 godine

Normalno volim Novaka, i nadam se pobedi, ali Federer je prikazao bolji tenis za sada. Nadam se da ce Djokovic podici nivo i dobiti nekako..

Tribislav

pre 4 godine

Vidim da se mnogi ovde pozivaju na polufinale i protivnika, koji je bio smesan za Novakove standarde, ali reci cu vam samo jedno. Kada je Federer imao Davidenka u polufinalu 2007, i Monfisa u polufinalu 2008. godine na Rolan Garosu, onda je to bilo u redu. Kada je imao Rišara Gaskea 2007. i penzosa Marata Safina 2008., na Vimbldonu, u polufinlu onda je i to bilo u redu. Nemojte se praviti smesni molim vas, prvi put o svojoj istoriji Novak ima livadu do finala i odmah ga svi zivi prozivaju kako se nije oznojio, kako je Federer morao igrati protiv Nadala u polufinalu itd. Kada tako nesto govorite morate uvek imati siru sliku, a ne samo fokus na jednoj godini i na jednom turniru. Od velike trojke Federer je ubedljivo najveci sreckovic ikada na ATP turu. Novak i Nadal kad se saberu ni upola nisu imali smesnih protivnika u finalima slemova, koliko je imao Federer. AMIN.

bane

pre 4 godine

nole, ako ovo budes citao.. nemoj previse slajseva, please? ti si bog sa osnovne, ne moze on non stop da prebacuje loptu. drugo, ako publika pocne da navija za njega, dont worry, be cool. bice i nasih tamo, grlati smo, pomocicemo ti.. samo veruj u sebe kao i uvek i sve ce biti ok. srecno care!!

Gohan

pre 4 godine

Bone Džovi, naša dnevna dozo prosečnog Srbende,

Na onoj vesti o epilepsiji mladog glumca si imao ujaka koji je prošao kroz istu stvar. Na vesti o Kijanu Rivsu si imao prijatelja koji se gospodski ispričao sa dotičnim na aerodromu i potvrdio njegovu skromnost i dobrotu. Na vesti o bogatim ljudima koji su nesrećni izvan novca koji poseduju si rekao da imaš komšiju koji se baš nalazi u istoj situaciji..

Pitao bih te za uslugu. Možeš li svoju ujnu/tetku/strinu/baku ili ujaka/strica/tetka/delu koju/kojeg nesumnjivo imaš u Londonu, da zamoliš da u ime svih fanova ovde, danas Novaku poželi sreću kada ga sretne na terenu.

Hvala!

Topnik

pre 4 godine

Ovo je prvi put da je pritisak na Đokoviću u meču s Federerom. To donosi drugačiju dinamiku u ovaj dvoboj, i moglo bi ići na ruku Federeru, koji je u prošlosti znao pucati pod pritiskom očekivanja.

Dusanovo carstvo!

pre 4 godine

'Ajde Djokovicu, osvoji jos "samo" tih 6 Gs titula i postani Goat! Hahahaha...
(Jumko, 14. jul 2019 09:21)...valjda je i 5 dovoljno obzirom da ima sve mastere?

Boban

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim Švajcarca koji navija za DJokovica ni Srbina koji navija sa Federera. Mislim de ce meč biti neizvesan do samog kraja,i na kraju POBEDA NOLETA

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

Sanjao sam nocas jedan san.U sanovniku pise da to sto sam nocas sanjao znaci veliku pobedu.Mozda ne moju,ali Novaka dozivljavam kao svog danas tako da i njegova pobeda kao da je moja.Salu na stranu,Novak Djokovic ako da svoj maksimum danas moze da obraduje skoro sve stanovnike Srbije,Bosne,Hrvatske,Crne Gore,Makedonije i Slovenije.Jer on je balkanska sveca koja osvetljava put u ova mracna vremena.

mrgud

pre 4 godine

Zoka

Zoko, Zoko, i stvarno mislis da neko placa pozitivne komentare za Federera? Nije tebi lako, zato i mozes da napises one bljuvotine o trosenju para u apoteci.

mile

pre 4 godine

ko prati tenis I voli on zna da ako nole bude na svom nivou bice lako da dedom,a to dal je mator pa Jos igra,Pa njega Niko ne Tera da igra,udri ga nole iz sve snage

Serdjo

pre 4 godine

Brine me vetar u Londonu u toku meča, 16km/h. Da čovek poludi sa tim vremenskim uslovima. Nole se sa tim baš muči. Ali i to će prevazići i osvaja!!!

Mala

pre 4 godine

Ovi što su glasali za Federera da dobija u 5 setova, mogu da kažem samo hahahahaha.... Federer ako i dobije Djokovića to može samo u 3 seta. Nadala je mogao na travi u 4. U 5 ne bi mogao nikog u prvih 20 ATP, ni prvih 10 WTA.

Boki Bgd.

pre 4 godine

Pitanje za sve mrzitelje Noleta glasi: ako neki teniser(Novak Đoković) ima bolji skor sa najboljim teniserom(R.Federer) i na putu je da ga stigne i nadmaši zar to ne zaslužuje respekt i poštovanje.E sada drugo su kompleksi i zavist pojedinaca.

Жеља

pre 4 godine

Ова године 70%:30% за Рођу. Следеће 60%:40%. Рођа у пензију а онда 40%:60%. Коначно 0%:100%. И ето тенисер наш је реално у најбољој спортској путањи.

jedva sastavljam kraj s krajem

pre 4 godine

Hvala našem predsedniku i najvećoj stranci na podršci našem Noletu i njegovoj familiji. Ako Nole danas pobedi, piće i kolači za sve u mom kafiću na Kopu. Kuća časti!

BgHQ

pre 4 godine

Federer je vec napravio senzaciju pobedivsi Nadala.Mnogo je dve senzacije na jednom turniru da napravi.Nije realno da uzme vise od jednog seta a i to vrlo tesko.

veliki strumf

pre 4 godine

U prvom vimbldonskom finalu bilo je 3-2, u drugom 3-1, red je da sada bude 3-0. Ako Federera bas krene servis, možda i uzme taj jedan set.

Milence

pre 4 godine

@alo
hahhahahhah
jao jao... zato je federer imao gromade za protivnike dok nisu dosli Rafa i Nole. pogledaj samo njegov skor sa ovom dvojicom. pogledaj koliko gs je osvojio pobedivsi njih dvojicu. Onda ćeš shvatiti sve ako želiš da shvatiš...

Jumko

pre 4 godine

@Roko Leni Ukic Srbija... Prvo kad se probudi procita sanovnik, a posle izjavi da tenisera dozivljava kao svog i njegovu pobedu kao svoju! Ljudi, molim vas, nikada nemojte ukinuti ove komentare! Hahahaha...

zoka

pre 4 godine

Naš Roger naravno.
(dekibg, 14. jul 2019 09:21)
Kaze se "Roger nas botova",ne nas.Nas svakako nije.Zelim ti da te parice sto zaradjujes od trolovanja,potrosis u najblizoj apoteci.Uzdravlje!

Bolje

pre 4 godine

Za Federera postoji samo jedan način da dobije ovaj meč, a to je servis. Ukoliko želi da dobije Novaka morat će da servira ubitačno od početka do kraja

Filip

pre 4 godine

Nolovci, regularan je turnir jer nije bilo kise? Hahahaha...
(Jumko, 14. jul 2019 10:38)

Primetio sam da ovog poceli svi da kuliraju, zanima me s kim se grudva covek vise? :D

Zurkolomac

pre 4 godine

Siluj ga Noloooo
(dragica, 14. jul 2019 11:12)

Lepo si to napisala, ali nece Nole da siluje puno slabije od njega. Nole je uvek bio pazljiv prema ucviljenoj ch-balerini i na kraju joj je uvek poklanjao lepi uglancani posluzavnik za dugo secanje na nadmocnog Srbendu...

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Чисто да напишем један коментар на ћирилици. Да неко не помисли да нема Срба у Србији. Реда ради, све зависи од главе Ђоковића.

ElHombre

pre 4 godine

Idemo No1e, seti se kako te je Srbija docekala posle one prve titule Wimbledona kod skupstine, nema tenisera koji je to doziveo! Idemo zivela Srbija!

Djordje Andric

pre 4 godine

Ovo je mec karijere i za jednog i za drugog. Mozda i najveci mec u istoriji sporta. Danas se nezvanicno odredjuje ko je GOAT ovog sporta. Ako Federer sa 38 god pobedi, uzme 9 Vimbldon i 21 GS i sve to pobedivsi direktno Novaka to ce za celu javnost biti pobeda za sva vremena. Isto tako ukoliko Nole uspe da uzme 16 GS, 5 Vimbldon i to tako sto je tri puta dobio Rodzera u finalu ce isto biti ogroman udarac na Rodzerov legacy. Noletu bi to bio takav vetar u ledja da mislim da bi se samo cekalo da i matematicki uzme vise GS od svih i zvanicno bude GOAT. Ceka nas velicanstven duel!

Ћезо рца

pre 4 godine

Победиће бољи, значи Ноле... Најбољи свих времена ће почистити Рођицу к'о метлом.

Vračarac

pre 4 godine

Ove ankete su krajnje besmislene na ovom sajtu. Prvo, naravno da će svi biti pristrasni, kako srpski navijači, tako i trolovi. Drugo, koliko se stručnjaci razumeju ovde u tenis se pokazalo u polufinalu Federer - Nadal, kada je većina tvrdila da će Nadal to počistiti u 3 seta. U Srbiji se procena rezultata meča isključivo zasniva na ostrašćenosti.

sima

pre 4 godine

hahah kad nas pozuruje (mene I rafu) to nam je stalni pritisak))
kako je namazan nole. svi znamo da niko ne moze brzo da igra kao nole. ni federer!!! ako fed pridje liniji kao s nadalom I pokusa isto, ugasio ga je! fed je najbolji u vatanju lopte uj penjanju, ali nole je tolko dobar u tome, da to postaje novi segment; poluvoleji sa osnovne!!! ovo ce biti pravo napucavanje, pravi pakmen dozivljaj. uveren sam da ce danas odigrati najbolji mec u istoriji tenisa!!!

Srb

pre 4 godine

Novače dobri čoveče ti si jedini pozitivan primer u ovoj Srbiji ; Rodžer je standardno neugodan protivnik i igra u odličnoj formi, ali nema greške koja se ne može ispraviti i samo budi smiren i fokusiran i sve šanse za pobedu su na tvojoj strani... Igraj i pokori taj London!!!
Srećno ti bilo Novače!!!

мр

pre 4 godine

Hahahaha, najveci mec u istoriji sporta!? Hahahaha... Ljudi, molim vas, nikada ne ukidajte ove komentare!
(Jumko, 14. jul 2019 10:49)

Подржавам твој вапај, па где да ти обесмисле живот, треба после да те носе на души.

Tetreb

pre 4 godine

Ovi sto hvale Federera savetujem im da odu u kladionicu I uplate na njega kvota je 2,60 pa nek naplate znanje kad vec sve znaju ALI .....ako uzme jedan set Federer moze da peva danas Novak ce ga dobiti 3:0 eventualno 3:1 !!

Meme

pre 4 godine

Hahahaha, najveci mec u istoriji sporta!? Hahahaha... Ljudi, molim vas, nikada ne ukidajte ove komentare!
(Jumko, 14. jul 2019 10:49)

Jule, kako idu tiketi danas?

CroFed

pre 4 godine

Ako Novak uzme ovdje titulu i na US Openu, ulazi u "groove" i jako će ga teško biti zaustaviti da postane GOAT. Do tada, sve je jasno tko je na čelu

lobotom

pre 4 godine

Novak je favorit, Federer nema što izgubiti.
Nadam se pravom meču dostojnom finalu Wibledona. AO je unatoč očekivaj pobjedi Đokovica bio za mene jedno od najvećih razočarenja u sportskom smislu.

Lakic

pre 4 godine

Ako Nole nemoze da dobije Federer u 38.god. Onda sta reci... Novak je favorit ali ako Fed. U bude servira u svom stilu bice velikih problema... Novak mora biti na 100% i da popravi servis..

kraja

pre 4 godine

...sve se vrti oko 38...
...ako pobedi, obozavaoci ce pisati kako i u 38 resetuje svoje protivnike...
...ako izgubi, to ce biti zato sto mu je 38...
...divno je imati 38...

bane

pre 4 godine

Ranije bih rekao Novak ali sada ne znam. Nisam očekivao Federera u finalu nego Nadala. Važnost meča nikad veća. Ako RF osvoji ovo imaće 21 GS i stvarno će ga biti teško stići. Potvrdiće se kao GOAT koji je osvojio Wimbledon kao mator čovek u sudaru sa čuvenim Djokovićem. Ako osvoji Novak opet se vraća u prvi plan on i naročito Nadal.

Goran

pre 4 godine

@ alo

Cenim to sto ste Federerov navijac, ali pisete nebuloze. Molim Vas prvo pogledajte statistiku na ATP-ovom web sajtu (Head2Head), pa posle komentarisite.

Zezus

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

25-22 ukupno   

Finala svih turnira 13-6 za Djokovica   

9-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 3-1 za Djokovica   

Preuzeto sa Atp sajta, mislim da je sve jasno!

Rocky

pre 4 godine

Kad su se pojavili Đoković i Nadal ovaj je nestao jer vise sa druge strane nisu bili "asovi" tipa Safin, Rodik i Bagdadis, tako da ne verujem da je ovaj kratkotrajni uspon Federera dovoljan da bi ugrozio GOATA.

Dule 4

pre 4 godine

Samo opušteno, ovo je samo jedno od mnogih finala. Ne mora značiti da će biti spektakularno. Upravo zbog tenzija nastalih zbog važnosti ovog meča može se ponoviti loše finale WTA Halep-Williams

Ubode pa ode

pre 4 godine

Verujem da je Nole U ovom trenutku brži od Federera a tehnički su na istom nivou. Ali ako bi danas izgubio od gotovo 38-gosisnjaka Na zalasku karijere može da zaboravi o ideji da jednoga dana ponese naziv G.O.A.T. to u ovom trenutku realno jeste Federer. Kao što rekoh verujem U Noletovu pobedu od 3:1 U setovima recimo. Da pokušam po setovima da pogodim 1:0 Za Noleta zatim 1:1 i potom Nole dobija još dva seta.

Forest

pre 4 godine

Dva pritiska su tu. Jedan Federerov jer mu je možda poslednja šansa da uzme GS i dodatno pobegne od Rafe i Noleta . I Novakov da ne dozvoli da Rodžer pobegne.
Pred Noletom je još bar 3-4 godine dobrog tenisa a možda i više. Pa sad prosudite čiji je veći pritisak. Po mom mišljenju svakako Rodžerov,ali to ipak ništa ne mora da znači..
Ono u šta sam ubedjen je da će ovaj meč biti kvalitetniji od prethodnog izmedju RF i Rafe.
Od Federera očekujem -prelepe voleje,drop šotove, forhend vinere,kratke poene
Od Novaka - Mudru igru sa osnovne linije, pasing šotove kad Rodžer izleće na mrežu, poneki drop šot, forhend vinere,bekend paralele
Glavna stvar će biti Novakov ritern i Federerov bekend. Pogotovo taj bekend kod Federera koji će biti na ozbiljnom testu danas. Novak će ga bombardovati sa te strane, Agut se dobro nosio jer je strpljiv i u zavidnoj kondiciji, Rodja će teško imati toliko strpljenja. Tu će se meč lomiti :) 3:1 za Novaka realan rezultat ali i Roger se pita dosta

Срце

pre 4 godine

Ево питања за све који навијају за Роџера данас а Срби су.Да можете на лицу места да навијате за Роџера и слушате сво време навијање против Новака,значи не за Федерера него радост на Новакову дуплу грешку,урлање и звиждање између првог и другог сервиса,мислите ли колико год вам Новак био одвратан да вам се нешто у вама не би побунило и у једном тренутку рекли ма развали га Ноле у инат овој одвратној публици.Кажем ако сте Срби,сви остали који су против Новака су небитни ликови.

Sasa

pre 4 godine

Sve je moguće, Djoković ima veće šanse, ali ne treba zaboraviti da je ovo Federeru jedna od poslednjih šansi za osvajanje nekog GS, a ima tu mao i do prestiža, ako Djoković dobije ima šansu da ga stigne po GS, Federer to ne sme dozvoliti tako da mislim da će baš da zapne, ja očekujem meč u najmanje 4 seta, ali ne bih se usudio da prognoziram pobednika, Djoković jeste favorit, ali ni Federera ne treba otpisati, sve u svemu radujem se dobrom tenisu...

Ffgddd

pre 4 godine

Pa ako je tako da sve ide na ruku Federera po pitanju igre,sta ste koment.gospodo 2014 '15te kada je Novak bio bolji sa mladjim i agresivnjim Fed.u finalu...uostalom,sacekajmo da prodje mec,napred Nole!

Vidovnjak

pre 4 godine

Dobija Nole i to tako sto spasava dve brejk lopte, trazi celendz u pretposlednjem poenu, i Federer zakucava sam sebi ekser forhendom nebu pod oblake.