Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.07.2019.

21:30

Levoruki "dželat" – sa Đokovićevog puta uklonjena nezgodna prepreka

Argentinac Gvido Pelja nastavio je sa fenomenalnim igrama na Vimbldonu i plasirao se u četvrtfinale.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Levoruki
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Pelja je u osmini finala eliminisao 15. nosioca Miloša Raonića posle velikog preokreta u pet setova – 3:6, 4:6, 6:3, 7:6 (3), 8:6.

Raonić je imao meč u svojim rukama, vodio je 2-0 u setovima i servirao na 5:4 u trećem. A onda mu je servis stao i Pelja je to maksimalno iskoristio.

Tako je Argentinac uklonio sa potencijalnog puta Novaka Đokovića ka finalu još jednog nezgodnog rivala sa snažnim servisom.

Levoruki Pelja će u svom prvom četvrtfinalu Vimbldona u karijeri igrati protiv Španca Roberta Bautista-Aguta, a bolji iz ovog meča će u polufinalu igrati sa pobednikom duela između Đokovića i Belgijanca Davida Gofana.

Šta reći, Pelja je svakako najprijatnije iznenađenje muškog singla ove godine. Gotovo da mu niko nije davao šanse da dogura tako daleko, pobedio je prvo Marijuša Kopila, pa onda Italijana Andreasa Sepija, a onda je napravio dva velika šoka.

Eliminisao je dvojicu bivših finalista, prvo prošlogodišnjeg, Kevina Andersona, a onda konačno i Raonića, koji je ovde igrao za titulu 2016.

Gvido koji ima 29 godina, pre ovoga je najdalje dogurao do trećeg kola prošle godine, bil je to svojevrsna najava da bi mogao sada da uradi nešto bolje, i otišao je ne za jedan, već za dva koraka dalje.

Gvido je rođen u Baiji Blanki u Argentini, počeo je tenis da igra sa pet godina, a i njegove sestre Katarina i Sol takođe se bave istim sportom. Voli fudbal, navijač je Mančester junajteda, a trener mu je bivši profesionalni igrač, Hoze Akasuso.

I tako, sve je poznato što se tiče četvrtfinala. U sredu će igrati: Đoković – Gofan, Pelja – Bautista-Agut, Kveri – Nadal i Nišikori - Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve