- Wimbledon 2019 -

"Novak zna šta znači biti šampion"

Češka teniserka Petra Kvitova pokušava ove godine na Vimbldonu da stigne do treće vimbldonske krune.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Thomas Lovelock - Pool/AELTC/Getty Images
Photo by Thomas Lovelock - Pool/AELTC/Getty Images

Posle svih muka koje je imala, a koje se tiču ranjavanja u stanu od strane provalnika, koji joj je povredio šaku i tako umalo okončao karijeru, čini se da je opet na dobrom putu.

Petru su pitali šta misli o izjavi Novaka Đokovića da šampioni na Grend slemu imaju poseban mentalitet koji im omogućava da budu sto odsto koncentrisani čak i kada im ne ide kako žele.

Kvitova je saglasna sa tom ocenom, pošto i ona zna kako je to pobeđivali na velikim turnirima.

"Mislim da je Novak u pravu. On je šampion. Definitivno mislim da postoje razlike među igračima iz vrha, da kažemo recimo u Top 10 i ostalih. U pitanju su nijanse. Konkretno, veoma su mentalno jaki u ključnim poenima tokom meča. Znaju šta je potrebno da ih podigne. To su stvari koje verovatno i prave tu rezultatsku razliku", poručila je Kvitova.

Čehinja je na Vimbldonu slavila dva puta, 2011. i 2014. godine. Ne bismo imali ništa protiv toga da opet bude pobednica, makar zbog onih sujevernih.

Jer, kada je Petra bila šampionka, Vimbldon je u muškom singlu osvajao i Novak Đoković. Pa su posle toga igrali onaj tradicionalni šampionski ples.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.