Utorak, 18.07.2017.

11:28

Sramne optužbe Čiliću: Lažna povreda i festival kuknjave

Pirs Morgan, poznati britanski novinar, na sramotan način optužio je Marina Čilića da je folirao povredu u velikom finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera.

Izvor:

Sramne optužbe Èiliæu: Lažna povreda i festival kuknjave IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

senad

pre 6 godina

Koje gluposti pisu pojedini. Federer je plako posle završetka meca a Cilic place u toku meca i Novak je plakao 2015 na roland garosu kad je izgubio finale.

Kosta

pre 6 godina

Ovde čitam da su Srbi najgori narod na svetu, a onda i da su Englezi najgori. Zaostrila se konkurencija. Hajde odlučite se. Bunime samo što Englezi nikada ne kažu za Srbe da su najgori narod na svetu (ali ne kažu ni za sebe). A Srbi časte i jedne i druge, pa zaključujem da Srbi možda nemaju pojma kakve izjave smeju da se daju, i da smisao života nije u vredjanju nestomišljenika.

stew

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!
(Bg, 18. jul 2017 16:20)

Gde ti u komentaru vidis bilo kakvu vezu sa Rusima? Ako neko kritikuje Engleze to odmah znaci da voli Ruse? A valjda je to taj 'epohalni' nivo zakljucivanja.

Bg

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!

Sabre

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bg, 18. jul 2017 16:20)

"Duhoviti" covece, hvala ti sto si nam otkrio da ne umes da citas osnovni nivo srpskog.. probaj ponovo, mozda ti se zaista otkriju novi horizonti. Ako ne, da pomognem, rekao sam "navodno", zato sto zapravo i nije nastao u Engleskoj nego u monastickim odredima u Francuskoj mnogo ranije. Ali ovaj, kakav poznajemo, svakako jeste nastao u Engleskoj, tako da su oni dobili kredit za to, kao i mnoge druge stvari koje su drpili od drugih nacija, pogotovo Francuza. Ali neka si ti meni rekao :)

Panac

pre 6 godina

(Ivan, 18. jul 2017 15:44)

Svaka čast na komentaru! Tko nije imao krvave žuljeve,ne zna koja je to bol. Ja znam. U životu se sve vrati... kad tad.

Federer

pre 6 godina

@sabre* Engleska navodno izmislila tenis...ma nije izmislili su ga u okolini Pirota pre 150 godina i tu je nastao cuveni Pirotski GS. Ja razumem da mrzis zapad i Engleze ali ova izjava je vrh zavisti i nemoci...

Ne folirajte više

pre 6 godina

A šta je ovaj pogrešio?
Imao brejk loptu za 3:1, zabio čist bekhend u mrežu, Rodja se izvukao a Ćilić od muke puca sa nervima, počinje još više da greši, potpuno se izgubio..I onda suze, plač, žuljevi..Gotovo, otišla jedinstvena šansa za pehar sa Vimbldona..Porazio ga veteran od 36 godina koji je na najlakši način došao do 19.GS..

Ivan

pre 6 godina

Sramno! Ovaj lik zaista nema stida i srama kada može ovoliko sramotno da oplete po Čiliću do te mere da prevazilazi sve norme! Na šta ovo liči! Oplesti po dečku koji je dao sve od sebe da odigra što bolje ovaj turnir i koji je sasvim zasluženo došao do finala i u njemu pružio onoliko koliko je mogao u tom trenutku! Kakve su to sramne tvrdnje da Čilić eto navodno "nije dorastao" finalu? Zašto nije? Dečko je NA TERENU izborio to! Znači DORASTAO je! I nije istina da je Federer u ovom finalu "umlatio" na terenu Čilića zaista veoma pristrasna i subjektivna i neprimerena izjava! Pitam se da li je isto to izjavio kada je upravo Čilić razbio Federera na US Openu 2014.godine u polufinalu sa 3:0! Biće dana za megdana, tek će vama Balkanci zadavati komplekse, već na US Openu eto Čilića opet u završnici, ima da vam rasturi opet Federera i ima da plačete opet! Pozdrav i podrška Čiliću iz Srbije!

Igor

pre 6 godina

Novinar očigledno nikad ništa fizički nije radio pa nije ni mogao da dobije žuljeve. Ovde se radi ne o žuljevima nego o tečnosti koja se pretvara u gnoj i u sukrvicu koja se nalazi na stajnom delu stopala. Bavio sam se sportom dugo godina i imao sam isti problem. To je bol koji te usporava i koja te udara direktno u mozak. Nisi u stanju da menjaš pravac jer ne možeš punom težinom da se osloniš na to stopalo.

cartoon

pre 6 godina

realno, samo su jednog igraca sa balkana volili u engleskoj (kao i svugdi drugdje)- ivanisevica. On je na wimbledoonu ima podrsku kao da igra u Splitu. Sa sadasnje perspektive zvuci nestvarno da kad je dobio henmana 2001 u finalu- engleski komentar kaze " Henman je mozda Englez ali Goran je uvik bio nas"
(mate, 18. jul 2017 13:18)

Ej, pusti Ivaniševića pričamo o ozbiljnom tenisu.

A10

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem :(
Federer je plakao nakon finala Australian Open-a kada je izgubio mec u 5 setova, pa se pitam kakvo je to bio "pociscen" od strane Nadala. Suze su krenule kada je doziveo ovacije od strane publike uprkos porazu i ako ne shvatate tu vrstu emocije nema vam pomoci...
Osim toga, vecina "komentatora" ocigledno prati tenis od Djokovica i ne vredi pokusavati objasniti bilo sta, njima tenis pocinje i zavrsava se sa Novakom!
A ovi sto pricaju o namestanju hitno trebaju strucnu pomoc... Ako je tako zasto Novak i ostatak ATP igraca pristaju na to???

Pogled u nedogled

pre 6 godina

Iako sam kao Čilićev sunarodnjak navijao sam za najboljeg ,a što se tiče povrede postoji jedan koji svako malo predaje ili kad je gusto zove doktora.U finale su prošla dva najbolja,a kvalitet se vidi na ATP listi ona ne laže,zna se ko je trenutni broj 1 itd.

Mrkva

pre 6 godina

Sećam se i ja kada je Federer otišao u WC kada ga je Conga tamanio na Vimbldonu pre par godina, samo da bi ga zaustavio i dekoncentrisao, a o toj sramoti štampa nije pisala jer ono, Federer je Federer, gde bi on...

zgtom

pre 6 godina

Taj novinar sigurno se nije bavio nekim sportom niti rekreativno.Kao prvo Čilić je mogao nešto napraviti protiv Federera jedino sa igrom kao protiv Mullera i Querrija, ako ne i sa još boljom. I kada znaš da sa lijevom nogom nemaš oslonac za takve prijašnje predstave i to još u finalu, suze su normalne, Marin se još u prvom setu sto puta pitao kud baš sada........eto od tuda taj očaj.Da nije bilo tih ekstremnih žiljeva gledali bi dramatičan meč u kojem bi Federer možda i pobijedio.

Srbin

pre 6 godina

Ko ne zna Čilića, bio bi spreman da napadne ovog novinara. Ali Marin jeste psihički jako nestabilna osoba. Talentovan je teniser, kada mu ništa ne poremeti ritam, može da pobedi svakog. Pa on je tog istog Federera ponizio sa 3:0 u polufinalu US opena, iako Roćko uopšte nije grešio u meču! 

Ali ako promaši zicer ili protivnik pogodi liniju, njegova igra u trenutku može da se raspadne, kao da je na terenu drugi teniser ... Krajem prošle godine u finalu Dejvis kupa u Zagrebu vodio je 2:0 u setovima protiv povređenog Del Potra i samo set je delio Hrvatsku od osvajanja druge titule u ovom takmičenju, ali Čilić je, po svom starom običaju, sve upropastio ...
(Dobrica, 18. jul 2017 12:16)


Jest luzercina zesca.

?

pre 6 godina

Lik je objavio to na svom Tviter nalogu, nije objavio clanak u novinama. Ima pravo na svoje misljenje, iako je poznat. A nije da nema istine u tome, Cilic je psihicki pukao posle prvog izgubljenog gema na svoj servis i to je to. Ekspresno je izgubio prvi set i nasao se na 0-3 u drugom. To je resen mec kada igras protiv nekog ko je toliko bolji od tebe. I to ga je mentalno "ubilo". Ne place se onako zbog zuljeva.

Sabre

pre 6 godina

Ah, ovaj mora da pripada naciji koja je navodno izmislila tenis, a i pored toga je u rangu sa Letonijom po uspesnosti u poslednjih 50ak godina. Kako ih boli sto su neki tamo divljaci od dignifikovane lordovske gospode talentovaniji za tenis, ah...

Milan_PT

pre 6 godina

Новак их је толико дуго и окрутно терорисао, да се сви Британци јеже чим чују "ић" на крају презимена. Зато и Бернард Томић каже да се у ствари презива Томик...

mrki

pre 6 godina

Koji sraman način, Marin je sam priznao da nije bio povređen i da je plakako zbog nemoći u igri.
Od kada su žuljevi povrede, pa svi teniseri dobiju žulj na bilo kom mestu i igraju, samo naš Novak i Marin kad gube izmišljaju povrede.

moma

pre 6 godina

Nista covek nije napisao sto nije tacno,prvo dva dana pre toga je igrao protiv Kverija i nije se zalio ni na sta,onda je uoci finala odjednom dobio zuljeve da bi u finalu plakao zato st je video da ne moze udarati Federera 77 puta i na kraju da su ga bolela ta dva zulja ne bi skakao ko macor ocekujuci svaki Rodzerov servis.

Dragana

pre 6 godina

@nenad rs Jeste,gospodski je ne izaći na meč ako nisi spreman i ako znaš da nemaš šanse da pružiš dostojan otpor jer te povreda ometa.A ako si već na terenu i znaš da imaš povredu onda stegni zube,ne plači i idi do kraja pa makar izgubio sa 6:0 svaki set.U tome je razlika.Čilić ipak nije predao šta god da ga je mučilo i cenim ga zbog toga.

Makedonce

pre 6 godina

zbog zulja, ne na ruci vec nozi, nije znao kako se servira, i to igrac koji je na turniru imao , pazi ovo, PROSEK od 22 as udaraca?? to je osvojeno cistih 5 i vise gemova samo prvim servisom, najmanje? sta takav igrac moze da uradi sa drugim servisom protiv federera?
(ss77, 18. jul 2017 13:46)

Pa zbog tog žulja na nozi nije mogao servirat...kod servisa težina celog tela je na levu nogu..

Ivan

pre 6 godina

Nista neocekivano, to su vec uobicajene stvari kada su britanci i ameri u pitanju. Kada vidim njihove uvrede i optuzbe, kao da sam procitao vremensku prognozu, bacim pogled i nastavim dalje...

mate

pre 6 godina

realno, samo su jednog igraca sa balkana volili u engleskoj (kao i svugdi drugdje)- ivanisevica. On je na wimbledoonu ima podrsku kao da igra u Splitu. Sa sadasnje perspektive zvuci nestvarno da kad je dobio henmana 2001 u finalu- engleski komentar kaze " Henman je mozda Englez ali Goran je uvik bio nas"

ss77

pre 6 godina

zbog zulja, ne na ruci vec nozi, nije znao kako se servira, i to igrac koji je na turniru imao , pazi ovo, PROSEK od 22 as udaraca?? to je osvojeno cistih 5 i vise gemova samo prvim servisom, najmanje? sta takav igrac moze da uradi sa drugim servisom protiv federera?

komentejtor

pre 6 godina

Kombinacija sam novinara i tenisera. Mnogi sebi daju za pravo da pričaju o stvarima koje nisu iskusili.
Prvo o teniskom: prošlo je vreme kada ste mogli sa manjom povredom da igrate na visokom nivou; jednostavno, današnji tenis je do te mere fizički zahtevan da se ne može meriti ni sa jednom prethodnom erom u ovom sportu; i najmanja ili najbanalnija povreda, prehlada ili loš san mogu da učine da ne pružite svojih 100%, a to protivnik najviše klase odmah koristi.
A sad o novinarskom aspektu: stil kolege iz zemlje svetskog broja jedan više upućuje na to koliko je željan vaše pažnje i reakcije i koliki je RF fan, nego šta misli o Čiliću; ko ima "tri čiste" o tenisu, zna da su ove izjave Pirsa ili čisti diletantizam ili loša namera, eventualno i jedno i drugo; prošlo je vreme kada ste mogli da upotrebite izraz "ozbiljan engleski novinar"; ovo je čist tabloidizam.
U nečemu je ipak uspeo Ovaj Što Se Novinarom Naziva: zajedno sa RF i Marinovim problemima upropastio je tezgu Tompsonu.
Hvala na pažnji.

tata Rodja

pre 6 godina

Cilic do finala nije imao ozbiljnog protivnika,sve prosecni teniseri.Cim je naisao na igraca iz top deset bio je stavljen na svoje mesto.Zato je i plakao,ubedili su ga fanovi i strucni stab da je favorit,i sam je rekao da je finale sa Rodzerom za njega samo jos jedan mec.Cak je rekao i da nikad nije bio u boljoj formi,i da puca od samopouzdanja.Ni reci o "zuljevima".Svi teniseri imaju zuljeve,na rukama i stopalima.Ko je igrao tenis razume o cemu pricam.A Federer kao pravi dzentlmen nije ni rec rekao o Cilicevom foliranju,iako mu je bilo jasno da je izgoreo od zelje.Klasican luzerski mentalitet,svojstven sportistima sa ovih prostora.Cast izuzetcima,naravno!!!

nenad stojic

pre 6 godina

Njihovog Mareja bi unakazio sa 3 puta po 6:1.
A,i,da...ovaj nije ni stigao do finala. Marejevog dzelata je preslisao Marin,,,
Britanci,biranim recima - cudan narod

misko

pre 6 godina

Šta sve sebi novinari dozvoljavaju pa posle kad ih neko naduva žale se na nepovredivost.Prijatelju bolje reći neprijatelju ti svojim tekstovima formiraš javno mnjenje i zbog toga treba da ideš na stub srama kada zaslužiš.Engleski mediji i pisanje o Srbiji Srbima Balkanu Novaku Čiliću i sl je za svaku osudu.

parx

pre 6 godina

Pa nije Federer plakao dok traje mec. Osim toga Federer igra pod najvecim opterecenjem, jer uvek svi ocekuju da on pobedi. Videli ste 1/8, kada je ceo stadion bodrio Rafu, kako se usr.. provit Milera. Gurao lopticu preko mreze kao devojcica. Pod takvim opterecenjem Federer igra non stop. Nije tenis fudbal.

nenad rs

pre 6 godina

A kad Federer u Londonu dodje u džemperu umjesto na megdan Novaku onda je to gospodski.Ovo samo ide u prilog spoznaju da smo im mi sa Balkana uvijek isti.

srbin

pre 6 godina

Iskreno cela sezona je jako sumnjiva, Novak i Marej posle onakve prosle godine gde skoro niko drugi nije nista ni osvojio osim njih dvojice da toliko padnu da ne mogu turnir da osvoje, sa druge strane Federer koji godinama nije bio ni blizu osvajanja gren slema (jeste igrao finala protiv Novaka ali nije imao sansi u tim mecevima) sada odjednom ne moze set da izgubi... sa Nadalom slicna prica..i tu se ne postavlja pitanje Federerove igre i forme, on je jednostavno fizicki limitiran i kada igra protiv odredjenih tenisera koji su u stanju da produze poene protiv njega, on jednostavno ne moze da pobedi na 3 dobijena seta... Necu da verujem u teorije zavera jer bi previse ljudi moralo da bude umesano u eventualna namestanja a to se jednostavno ne radi tako.... Ali da je sumnjivo zaista jeste

turista

pre 6 godina

Trcim maratone i dobro znam sta znaci kada zulj od 6,7 centimetara pukne, jako je tesko nastaviti dalje. kako je ovim momcima ne smem ni da zamislim

Mmi

pre 6 godina

Covek se razume u sve, ziri muzickog talenta, tenis, fudbal...zulj covece, vidi se, ili ga ima ili nema, a kad je tako ocigledno bolovi su jaki...i bas cudno sto nije razmisljao o tome da cuti jer ce upropastiti slavlje protivniku, svasta

miroslav

pre 6 godina

sramota za tenis da se napiše ovakav tekst.Marine puna podrškapratioca tenisa iz Čačka.Potpuno isto doživljava i Novak već duže vreme.Bljutave i maliciozne provokacije koje nemaju smisao i nanose veliku šteti tenisu kao sportu.
Nije suština ovakvog teksta da omalovaže tvoju igru u finalu već sve maestralne igre do finala.Naročiti protiv Žila Milera i Sema Quverija i vrhunske igra za gledanje i uživanje.Naćiće se neko da valjdaza takve igre napiš''Hvala Marine''ili ''Hvala Novače''.
Bojim sa da u tenis ulaze ''prljavi'' poznavaoci ovog sporta,kao što su ušli u druge sportove.

Opa

pre 6 godina

Žulj je bol koji se trpi, ali stvara i probleme u kretnji. Videli smo sliku tih zuljeva, a garantujem da većina ovde i na najmanji žulj nosi papuče nedelju dana i lupa flastere! Oni zuljevi se ne mogu bandazirati, a da ne utiču na igru. Naravno da je Cilic to pomenuo jer realno veoma je teško odigrati više sati na 100% sa onakvim ograničavajućim faktorom. Novinar je maliciozan. Naravno da ovo ne umanjuje pobedu Federera kao ni Cilica u polufinalu kada je Marej bio povredjen jer je sve to sastavni deo sporta!

Romi

pre 6 godina

Kako da ne, onaj drugi se baš potresao i sve skupa je uticalo na njegovu igru i kasnije slavlje i njega i publike.
Da li je iko od vas pljuvača, od ovog bijednog novinara pa na dalje imao žulj na nozi? Niste u stanju da normalno hodate a kamo li da trčite i razmišljate o bilo čemu drugom. Sjećam se da je Novakova mama jednom prilikom pričala da su mu patike bukvalno bile pune krvi zbog žuljeva nakon ranijeg poraza od Berdiha na Vimbldonu. Sportisti su još uvijek samo ljudi a ne gladijatori.
Podrška za Marina.

mich

pre 6 godina

Ne znam dali se Pirs Morgan seca Federerovog jecanja i kuknjave posle finala sa Nadalom kada ga je Rafa razvalio, toliko je plakao na dodeli pehara da je Nadalu bilo neprijatno sto ga je "rasturio"...ljigavi Rodzer

Djenka

pre 6 godina

Pirs Morgan, beskicmenjak i rasista koji se krije iza engleskog naglaska. A to sto Federer nije odigrao ni jedan ozbiljan mec, ukljucujuci i finale i sto su svi kandidati koji bi ga odrali kao malo dete ispali ranije zbog "kvazi" povreda je za policijsku istragu. Pa u fudbalu hapse i hvataju, zasto ne bi i tenis protresli dobro, i tu se vrti dobra lova.

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Meni je bilo stvarno neprijatno kada je Nadal unistio Federera nemogu da se setim koji GS je bio u pitanju a Federer place li place cak je i Nadalu bilo neprijatno znaci moze svakome da se desi sto onda nisu o tome pisali

m

pre 6 godina

divna je potez Berdiha koji je u mešu sa Federerom na patikama imao lik Novaka Djokovića.Sportisti znaju koliko energije,snage,emocije,mentalne snage ulažu da bi ostvarili vrhunske rezultate.Povrede su satavni deo i sportista kao Bedrich je ovim ''gestom'' podržao Novaka.Siguran sam da će ovo isto učiniti neki sportista da podrži Marina.Tenis je čista igra,viteškog nadmetanja i tenseri razumeju i podržavaju jedni druge.
Sve ostalo su ''velike gluposti''dokonih.

Milan

pre 6 godina

Eeeeeeej pa Marej tokom cele karijere folira, imas li obraza novinarcicu??? 100 meceva je dobio na foliranju, pocne sa kukanjem i vucaranjem po terenu kao prebijena macka, a igra svom snagom dok se u medjuvremenu protivnik opusti. SRAMOTAAA

Dobrica

pre 6 godina

Ko ne zna Čilića, bio bi spreman da napadne ovog novinara. Ali Marin jeste psihički jako nestabilna osoba. Talentovan je teniser, kada mu ništa ne poremeti ritam, može da pobedi svakog. Pa on je tog istog Federera ponizio sa 3:0 u polufinalu US opena, iako Roćko uopšte nije grešio u meču!

Ali ako promaši zicer ili protivnik pogodi liniju, njegova igra u trenutku može da se raspadne, kao da je na terenu drugi teniser ... Krajem prošle godine u finalu Dejvis kupa u Zagrebu vodio je 2:0 u setovima protiv povređenog Del Potra i samo set je delio Hrvatsku od osvajanja druge titule u ovom takmičenju, ali Čilić je, po svom starom običaju, sve upropastio ...

analiticar_amater

pre 6 godina

Posto su neki ovde prozivali Novaka i poredili ga sa Cilicem, da razjasnimo jedno - Novak je stvarno povredjen i u pitanju je jako osetljiv deo tela (lakat). Zulj NIJE povreda. To je bol koji moze da se istrpi. Ako igrate uprkos nekoj ozbiljnoj povredi, mozete samo da se osakatite i ugrozite sebi karijeru. Posto su mnogo podlo koristili ovu situaciju da vredjaju Novaka, ako, neka Britanci sada prozivaju ovog junaka koji bi nema sumnje da je pobedio opet organizovao prigodan koncert u svom rodnom mestu.

šetač

pre 6 godina

E pa komšije/susjedi vidite da nije lako imati top tenisera/tenisača. Kad igra protiv zapadnjaka, neće ni posle meča da te ostave na miru.

Petar

pre 6 godina

Pa istina. Place zbog zuljeva ej! I odmah se oduzima uspeh onome na drugoj strani jer je kao pobedio povredjenog...budimo sportisti i fer iako smo sa Balkana

Lucky

pre 6 godina

Muka mi je od ovih Engleza i uopste od sveta koji za sebe misli da je napredna rasa : publika na Roland Gaross-u, publika na US open... FUJ!!

Кајзер Созе

pre 6 godina

Уз дужно поштовање према Федереру који је заслужио све похвале и скидам капу што се мене тиче,друкчија би прича била да је Чилић био неповређен, тешко да би се без озбиљне борбе финале тако завршило,а то је јасно сваком ко је имао прилике да види какав је врхунски тенис играо до тог меча.А што се овог "легендарног" новинара тиче,немам друго објашњење осим да је типично оличење енглеске ароганције,којег ми је преко главе.

vlada82

pre 6 godina

Treba da je sramota ovog novinara! Nije u redu da se tako ophodi prema Cilicu, ipak je on GS sampion. Neka igra on sa zuljevima na najvisem mogucem nivou koji postoji u tenisu, u finalu Wimbldona, pa da vidimo kako bi se osecao kad zna da ne moze da pruzi maximum...

Simpo

pre 6 godina

Morao čovek da nadje opravdanje za ovako lošu partiju a Vi ga osudjujete umesto zahvaljujete jer je jedini pristao od top 10 igrača da igra unapred izgubljeno namešteno finale

mich

pre 6 godina

Ne znam dali se Pirs Morgan seca Federerovog jecanja i kuknjave posle finala sa Nadalom kada ga je Rafa razvalio, toliko je plakao na dodeli pehara da je Nadalu bilo neprijatno sto ga je "rasturio"...ljigavi Rodzer

Кајзер Созе

pre 6 godina

Уз дужно поштовање према Федереру који је заслужио све похвале и скидам капу што се мене тиче,друкчија би прича била да је Чилић био неповређен, тешко да би се без озбиљне борбе финале тако завршило,а то је јасно сваком ко је имао прилике да види какав је врхунски тенис играо до тог меча.А што се овог "легендарног" новинара тиче,немам друго објашњење осим да је типично оличење енглеске ароганције,којег ми је преко главе.

Lucky

pre 6 godina

Muka mi je od ovih Engleza i uopste od sveta koji za sebe misli da je napredna rasa : publika na Roland Gaross-u, publika na US open... FUJ!!

šetač

pre 6 godina

E pa komšije/susjedi vidite da nije lako imati top tenisera/tenisača. Kad igra protiv zapadnjaka, neće ni posle meča da te ostave na miru.

Romi

pre 6 godina

Kako da ne, onaj drugi se baš potresao i sve skupa je uticalo na njegovu igru i kasnije slavlje i njega i publike.
Da li je iko od vas pljuvača, od ovog bijednog novinara pa na dalje imao žulj na nozi? Niste u stanju da normalno hodate a kamo li da trčite i razmišljate o bilo čemu drugom. Sjećam se da je Novakova mama jednom prilikom pričala da su mu patike bukvalno bile pune krvi zbog žuljeva nakon ranijeg poraza od Berdiha na Vimbldonu. Sportisti su još uvijek samo ljudi a ne gladijatori.
Podrška za Marina.

vlada82

pre 6 godina

Treba da je sramota ovog novinara! Nije u redu da se tako ophodi prema Cilicu, ipak je on GS sampion. Neka igra on sa zuljevima na najvisem mogucem nivou koji postoji u tenisu, u finalu Wimbldona, pa da vidimo kako bi se osecao kad zna da ne moze da pruzi maximum...

srbin

pre 6 godina

Iskreno cela sezona je jako sumnjiva, Novak i Marej posle onakve prosle godine gde skoro niko drugi nije nista ni osvojio osim njih dvojice da toliko padnu da ne mogu turnir da osvoje, sa druge strane Federer koji godinama nije bio ni blizu osvajanja gren slema (jeste igrao finala protiv Novaka ali nije imao sansi u tim mecevima) sada odjednom ne moze set da izgubi... sa Nadalom slicna prica..i tu se ne postavlja pitanje Federerove igre i forme, on je jednostavno fizicki limitiran i kada igra protiv odredjenih tenisera koji su u stanju da produze poene protiv njega, on jednostavno ne moze da pobedi na 3 dobijena seta... Necu da verujem u teorije zavera jer bi previse ljudi moralo da bude umesano u eventualna namestanja a to se jednostavno ne radi tako.... Ali da je sumnjivo zaista jeste

Simpo

pre 6 godina

Morao čovek da nadje opravdanje za ovako lošu partiju a Vi ga osudjujete umesto zahvaljujete jer je jedini pristao od top 10 igrača da igra unapred izgubljeno namešteno finale

turista

pre 6 godina

Trcim maratone i dobro znam sta znaci kada zulj od 6,7 centimetara pukne, jako je tesko nastaviti dalje. kako je ovim momcima ne smem ni da zamislim

nenad rs

pre 6 godina

A kad Federer u Londonu dodje u džemperu umjesto na megdan Novaku onda je to gospodski.Ovo samo ide u prilog spoznaju da smo im mi sa Balkana uvijek isti.

Djenka

pre 6 godina

Pirs Morgan, beskicmenjak i rasista koji se krije iza engleskog naglaska. A to sto Federer nije odigrao ni jedan ozbiljan mec, ukljucujuci i finale i sto su svi kandidati koji bi ga odrali kao malo dete ispali ranije zbog "kvazi" povreda je za policijsku istragu. Pa u fudbalu hapse i hvataju, zasto ne bi i tenis protresli dobro, i tu se vrti dobra lova.

analiticar_amater

pre 6 godina

Posto su neki ovde prozivali Novaka i poredili ga sa Cilicem, da razjasnimo jedno - Novak je stvarno povredjen i u pitanju je jako osetljiv deo tela (lakat). Zulj NIJE povreda. To je bol koji moze da se istrpi. Ako igrate uprkos nekoj ozbiljnoj povredi, mozete samo da se osakatite i ugrozite sebi karijeru. Posto su mnogo podlo koristili ovu situaciju da vredjaju Novaka, ako, neka Britanci sada prozivaju ovog junaka koji bi nema sumnje da je pobedio opet organizovao prigodan koncert u svom rodnom mestu.

Petar

pre 6 godina

Pa istina. Place zbog zuljeva ej! I odmah se oduzima uspeh onome na drugoj strani jer je kao pobedio povredjenog...budimo sportisti i fer iako smo sa Balkana

miroslav

pre 6 godina

sramota za tenis da se napiše ovakav tekst.Marine puna podrškapratioca tenisa iz Čačka.Potpuno isto doživljava i Novak već duže vreme.Bljutave i maliciozne provokacije koje nemaju smisao i nanose veliku šteti tenisu kao sportu.
Nije suština ovakvog teksta da omalovaže tvoju igru u finalu već sve maestralne igre do finala.Naročiti protiv Žila Milera i Sema Quverija i vrhunske igra za gledanje i uživanje.Naćiće se neko da valjdaza takve igre napiš''Hvala Marine''ili ''Hvala Novače''.
Bojim sa da u tenis ulaze ''prljavi'' poznavaoci ovog sporta,kao što su ušli u druge sportove.

Opa

pre 6 godina

Žulj je bol koji se trpi, ali stvara i probleme u kretnji. Videli smo sliku tih zuljeva, a garantujem da većina ovde i na najmanji žulj nosi papuče nedelju dana i lupa flastere! Oni zuljevi se ne mogu bandazirati, a da ne utiču na igru. Naravno da je Cilic to pomenuo jer realno veoma je teško odigrati više sati na 100% sa onakvim ograničavajućim faktorom. Novinar je maliciozan. Naravno da ovo ne umanjuje pobedu Federera kao ni Cilica u polufinalu kada je Marej bio povredjen jer je sve to sastavni deo sporta!

Milan

pre 6 godina

Eeeeeeej pa Marej tokom cele karijere folira, imas li obraza novinarcicu??? 100 meceva je dobio na foliranju, pocne sa kukanjem i vucaranjem po terenu kao prebijena macka, a igra svom snagom dok se u medjuvremenu protivnik opusti. SRAMOTAAA

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Meni je bilo stvarno neprijatno kada je Nadal unistio Federera nemogu da se setim koji GS je bio u pitanju a Federer place li place cak je i Nadalu bilo neprijatno znaci moze svakome da se desi sto onda nisu o tome pisali

Mmi

pre 6 godina

Covek se razume u sve, ziri muzickog talenta, tenis, fudbal...zulj covece, vidi se, ili ga ima ili nema, a kad je tako ocigledno bolovi su jaki...i bas cudno sto nije razmisljao o tome da cuti jer ce upropastiti slavlje protivniku, svasta

Ivan

pre 6 godina

Sramno! Ovaj lik zaista nema stida i srama kada može ovoliko sramotno da oplete po Čiliću do te mere da prevazilazi sve norme! Na šta ovo liči! Oplesti po dečku koji je dao sve od sebe da odigra što bolje ovaj turnir i koji je sasvim zasluženo došao do finala i u njemu pružio onoliko koliko je mogao u tom trenutku! Kakve su to sramne tvrdnje da Čilić eto navodno "nije dorastao" finalu? Zašto nije? Dečko je NA TERENU izborio to! Znači DORASTAO je! I nije istina da je Federer u ovom finalu "umlatio" na terenu Čilića zaista veoma pristrasna i subjektivna i neprimerena izjava! Pitam se da li je isto to izjavio kada je upravo Čilić razbio Federera na US Openu 2014.godine u polufinalu sa 3:0! Biće dana za megdana, tek će vama Balkanci zadavati komplekse, već na US Openu eto Čilića opet u završnici, ima da vam rasturi opet Federera i ima da plačete opet! Pozdrav i podrška Čiliću iz Srbije!

komentejtor

pre 6 godina

Kombinacija sam novinara i tenisera. Mnogi sebi daju za pravo da pričaju o stvarima koje nisu iskusili.
Prvo o teniskom: prošlo je vreme kada ste mogli sa manjom povredom da igrate na visokom nivou; jednostavno, današnji tenis je do te mere fizički zahtevan da se ne može meriti ni sa jednom prethodnom erom u ovom sportu; i najmanja ili najbanalnija povreda, prehlada ili loš san mogu da učine da ne pružite svojih 100%, a to protivnik najviše klase odmah koristi.
A sad o novinarskom aspektu: stil kolege iz zemlje svetskog broja jedan više upućuje na to koliko je željan vaše pažnje i reakcije i koliki je RF fan, nego šta misli o Čiliću; ko ima "tri čiste" o tenisu, zna da su ove izjave Pirsa ili čisti diletantizam ili loša namera, eventualno i jedno i drugo; prošlo je vreme kada ste mogli da upotrebite izraz "ozbiljan engleski novinar"; ovo je čist tabloidizam.
U nečemu je ipak uspeo Ovaj Što Se Novinarom Naziva: zajedno sa RF i Marinovim problemima upropastio je tezgu Tompsonu.
Hvala na pažnji.

tata Rodja

pre 6 godina

Cilic do finala nije imao ozbiljnog protivnika,sve prosecni teniseri.Cim je naisao na igraca iz top deset bio je stavljen na svoje mesto.Zato je i plakao,ubedili su ga fanovi i strucni stab da je favorit,i sam je rekao da je finale sa Rodzerom za njega samo jos jedan mec.Cak je rekao i da nikad nije bio u boljoj formi,i da puca od samopouzdanja.Ni reci o "zuljevima".Svi teniseri imaju zuljeve,na rukama i stopalima.Ko je igrao tenis razume o cemu pricam.A Federer kao pravi dzentlmen nije ni rec rekao o Cilicevom foliranju,iako mu je bilo jasno da je izgoreo od zelje.Klasican luzerski mentalitet,svojstven sportistima sa ovih prostora.Cast izuzetcima,naravno!!!

m

pre 6 godina

divna je potez Berdiha koji je u mešu sa Federerom na patikama imao lik Novaka Djokovića.Sportisti znaju koliko energije,snage,emocije,mentalne snage ulažu da bi ostvarili vrhunske rezultate.Povrede su satavni deo i sportista kao Bedrich je ovim ''gestom'' podržao Novaka.Siguran sam da će ovo isto učiniti neki sportista da podrži Marina.Tenis je čista igra,viteškog nadmetanja i tenseri razumeju i podržavaju jedni druge.
Sve ostalo su ''velike gluposti''dokonih.

Milan_PT

pre 6 godina

Новак их је толико дуго и окрутно терорисао, да се сви Британци јеже чим чују "ић" на крају презимена. Зато и Бернард Томић каже да се у ствари презива Томик...

Kosta

pre 6 godina

Ovde čitam da su Srbi najgori narod na svetu, a onda i da su Englezi najgori. Zaostrila se konkurencija. Hajde odlučite se. Bunime samo što Englezi nikada ne kažu za Srbe da su najgori narod na svetu (ali ne kažu ni za sebe). A Srbi časte i jedne i druge, pa zaključujem da Srbi možda nemaju pojma kakve izjave smeju da se daju, i da smisao života nije u vredjanju nestomišljenika.

cartoon

pre 6 godina

realno, samo su jednog igraca sa balkana volili u engleskoj (kao i svugdi drugdje)- ivanisevica. On je na wimbledoonu ima podrsku kao da igra u Splitu. Sa sadasnje perspektive zvuci nestvarno da kad je dobio henmana 2001 u finalu- engleski komentar kaze " Henman je mozda Englez ali Goran je uvik bio nas"
(mate, 18. jul 2017 13:18)

Ej, pusti Ivaniševića pričamo o ozbiljnom tenisu.

Srbin

pre 6 godina

Ko ne zna Čilića, bio bi spreman da napadne ovog novinara. Ali Marin jeste psihički jako nestabilna osoba. Talentovan je teniser, kada mu ništa ne poremeti ritam, može da pobedi svakog. Pa on je tog istog Federera ponizio sa 3:0 u polufinalu US opena, iako Roćko uopšte nije grešio u meču! 

Ali ako promaši zicer ili protivnik pogodi liniju, njegova igra u trenutku može da se raspadne, kao da je na terenu drugi teniser ... Krajem prošle godine u finalu Dejvis kupa u Zagrebu vodio je 2:0 u setovima protiv povređenog Del Potra i samo set je delio Hrvatsku od osvajanja druge titule u ovom takmičenju, ali Čilić je, po svom starom običaju, sve upropastio ...
(Dobrica, 18. jul 2017 12:16)


Jest luzercina zesca.

nenad stojic

pre 6 godina

Njihovog Mareja bi unakazio sa 3 puta po 6:1.
A,i,da...ovaj nije ni stigao do finala. Marejevog dzelata je preslisao Marin,,,
Britanci,biranim recima - cudan narod

Igor

pre 6 godina

Novinar očigledno nikad ništa fizički nije radio pa nije ni mogao da dobije žuljeve. Ovde se radi ne o žuljevima nego o tečnosti koja se pretvara u gnoj i u sukrvicu koja se nalazi na stajnom delu stopala. Bavio sam se sportom dugo godina i imao sam isti problem. To je bol koji te usporava i koja te udara direktno u mozak. Nisi u stanju da menjaš pravac jer ne možeš punom težinom da se osloniš na to stopalo.

Ivan

pre 6 godina

Nista neocekivano, to su vec uobicajene stvari kada su britanci i ameri u pitanju. Kada vidim njihove uvrede i optuzbe, kao da sam procitao vremensku prognozu, bacim pogled i nastavim dalje...

Mrkva

pre 6 godina

Sećam se i ja kada je Federer otišao u WC kada ga je Conga tamanio na Vimbldonu pre par godina, samo da bi ga zaustavio i dekoncentrisao, a o toj sramoti štampa nije pisala jer ono, Federer je Federer, gde bi on...

?

pre 6 godina

Lik je objavio to na svom Tviter nalogu, nije objavio clanak u novinama. Ima pravo na svoje misljenje, iako je poznat. A nije da nema istine u tome, Cilic je psihicki pukao posle prvog izgubljenog gema na svoj servis i to je to. Ekspresno je izgubio prvi set i nasao se na 0-3 u drugom. To je resen mec kada igras protiv nekog ko je toliko bolji od tebe. I to ga je mentalno "ubilo". Ne place se onako zbog zuljeva.

parx

pre 6 godina

Pa nije Federer plakao dok traje mec. Osim toga Federer igra pod najvecim opterecenjem, jer uvek svi ocekuju da on pobedi. Videli ste 1/8, kada je ceo stadion bodrio Rafu, kako se usr.. provit Milera. Gurao lopticu preko mreze kao devojcica. Pod takvim opterecenjem Federer igra non stop. Nije tenis fudbal.

misko

pre 6 godina

Šta sve sebi novinari dozvoljavaju pa posle kad ih neko naduva žale se na nepovredivost.Prijatelju bolje reći neprijatelju ti svojim tekstovima formiraš javno mnjenje i zbog toga treba da ideš na stub srama kada zaslužiš.Engleski mediji i pisanje o Srbiji Srbima Balkanu Novaku Čiliću i sl je za svaku osudu.

mate

pre 6 godina

realno, samo su jednog igraca sa balkana volili u engleskoj (kao i svugdi drugdje)- ivanisevica. On je na wimbledoonu ima podrsku kao da igra u Splitu. Sa sadasnje perspektive zvuci nestvarno da kad je dobio henmana 2001 u finalu- engleski komentar kaze " Henman je mozda Englez ali Goran je uvik bio nas"

Dragana

pre 6 godina

@nenad rs Jeste,gospodski je ne izaći na meč ako nisi spreman i ako znaš da nemaš šanse da pružiš dostojan otpor jer te povreda ometa.A ako si već na terenu i znaš da imaš povredu onda stegni zube,ne plači i idi do kraja pa makar izgubio sa 6:0 svaki set.U tome je razlika.Čilić ipak nije predao šta god da ga je mučilo i cenim ga zbog toga.

Ne folirajte više

pre 6 godina

A šta je ovaj pogrešio?
Imao brejk loptu za 3:1, zabio čist bekhend u mrežu, Rodja se izvukao a Ćilić od muke puca sa nervima, počinje još više da greši, potpuno se izgubio..I onda suze, plač, žuljevi..Gotovo, otišla jedinstvena šansa za pehar sa Vimbldona..Porazio ga veteran od 36 godina koji je na najlakši način došao do 19.GS..

moma

pre 6 godina

Nista covek nije napisao sto nije tacno,prvo dva dana pre toga je igrao protiv Kverija i nije se zalio ni na sta,onda je uoci finala odjednom dobio zuljeve da bi u finalu plakao zato st je video da ne moze udarati Federera 77 puta i na kraju da su ga bolela ta dva zulja ne bi skakao ko macor ocekujuci svaki Rodzerov servis.

ss77

pre 6 godina

zbog zulja, ne na ruci vec nozi, nije znao kako se servira, i to igrac koji je na turniru imao , pazi ovo, PROSEK od 22 as udaraca?? to je osvojeno cistih 5 i vise gemova samo prvim servisom, najmanje? sta takav igrac moze da uradi sa drugim servisom protiv federera?

Sabre

pre 6 godina

Ah, ovaj mora da pripada naciji koja je navodno izmislila tenis, a i pored toga je u rangu sa Letonijom po uspesnosti u poslednjih 50ak godina. Kako ih boli sto su neki tamo divljaci od dignifikovane lordovske gospode talentovaniji za tenis, ah...

Dobrica

pre 6 godina

Ko ne zna Čilića, bio bi spreman da napadne ovog novinara. Ali Marin jeste psihički jako nestabilna osoba. Talentovan je teniser, kada mu ništa ne poremeti ritam, može da pobedi svakog. Pa on je tog istog Federera ponizio sa 3:0 u polufinalu US opena, iako Roćko uopšte nije grešio u meču!

Ali ako promaši zicer ili protivnik pogodi liniju, njegova igra u trenutku može da se raspadne, kao da je na terenu drugi teniser ... Krajem prošle godine u finalu Dejvis kupa u Zagrebu vodio je 2:0 u setovima protiv povređenog Del Potra i samo set je delio Hrvatsku od osvajanja druge titule u ovom takmičenju, ali Čilić je, po svom starom običaju, sve upropastio ...

mrki

pre 6 godina

Koji sraman način, Marin je sam priznao da nije bio povređen i da je plakako zbog nemoći u igri.
Od kada su žuljevi povrede, pa svi teniseri dobiju žulj na bilo kom mestu i igraju, samo naš Novak i Marin kad gube izmišljaju povrede.

Sabre

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bg, 18. jul 2017 16:20)

"Duhoviti" covece, hvala ti sto si nam otkrio da ne umes da citas osnovni nivo srpskog.. probaj ponovo, mozda ti se zaista otkriju novi horizonti. Ako ne, da pomognem, rekao sam "navodno", zato sto zapravo i nije nastao u Engleskoj nego u monastickim odredima u Francuskoj mnogo ranije. Ali ovaj, kakav poznajemo, svakako jeste nastao u Engleskoj, tako da su oni dobili kredit za to, kao i mnoge druge stvari koje su drpili od drugih nacija, pogotovo Francuza. Ali neka si ti meni rekao :)

stew

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!
(Bg, 18. jul 2017 16:20)

Gde ti u komentaru vidis bilo kakvu vezu sa Rusima? Ako neko kritikuje Engleze to odmah znaci da voli Ruse? A valjda je to taj 'epohalni' nivo zakljucivanja.

Makedonce

pre 6 godina

zbog zulja, ne na ruci vec nozi, nije znao kako se servira, i to igrac koji je na turniru imao , pazi ovo, PROSEK od 22 as udaraca?? to je osvojeno cistih 5 i vise gemova samo prvim servisom, najmanje? sta takav igrac moze da uradi sa drugim servisom protiv federera?
(ss77, 18. jul 2017 13:46)

Pa zbog tog žulja na nozi nije mogao servirat...kod servisa težina celog tela je na levu nogu..

Panac

pre 6 godina

(Ivan, 18. jul 2017 15:44)

Svaka čast na komentaru! Tko nije imao krvave žuljeve,ne zna koja je to bol. Ja znam. U životu se sve vrati... kad tad.

A10

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem :(
Federer je plakao nakon finala Australian Open-a kada je izgubio mec u 5 setova, pa se pitam kakvo je to bio "pociscen" od strane Nadala. Suze su krenule kada je doziveo ovacije od strane publike uprkos porazu i ako ne shvatate tu vrstu emocije nema vam pomoci...
Osim toga, vecina "komentatora" ocigledno prati tenis od Djokovica i ne vredi pokusavati objasniti bilo sta, njima tenis pocinje i zavrsava se sa Novakom!
A ovi sto pricaju o namestanju hitno trebaju strucnu pomoc... Ako je tako zasto Novak i ostatak ATP igraca pristaju na to???

Federer

pre 6 godina

@sabre* Engleska navodno izmislila tenis...ma nije izmislili su ga u okolini Pirota pre 150 godina i tu je nastao cuveni Pirotski GS. Ja razumem da mrzis zapad i Engleze ali ova izjava je vrh zavisti i nemoci...

Pogled u nedogled

pre 6 godina

Iako sam kao Čilićev sunarodnjak navijao sam za najboljeg ,a što se tiče povrede postoji jedan koji svako malo predaje ili kad je gusto zove doktora.U finale su prošla dva najbolja,a kvalitet se vidi na ATP listi ona ne laže,zna se ko je trenutni broj 1 itd.

senad

pre 6 godina

Koje gluposti pisu pojedini. Federer je plako posle završetka meca a Cilic place u toku meca i Novak je plakao 2015 na roland garosu kad je izgubio finale.

Bg

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!

zgtom

pre 6 godina

Taj novinar sigurno se nije bavio nekim sportom niti rekreativno.Kao prvo Čilić je mogao nešto napraviti protiv Federera jedino sa igrom kao protiv Mullera i Querrija, ako ne i sa još boljom. I kada znaš da sa lijevom nogom nemaš oslonac za takve prijašnje predstave i to još u finalu, suze su normalne, Marin se još u prvom setu sto puta pitao kud baš sada........eto od tuda taj očaj.Da nije bilo tih ekstremnih žiljeva gledali bi dramatičan meč u kojem bi Federer možda i pobijedio.

Petar

pre 6 godina

Pa istina. Place zbog zuljeva ej! I odmah se oduzima uspeh onome na drugoj strani jer je kao pobedio povredjenog...budimo sportisti i fer iako smo sa Balkana

Simpo

pre 6 godina

Morao čovek da nadje opravdanje za ovako lošu partiju a Vi ga osudjujete umesto zahvaljujete jer je jedini pristao od top 10 igrača da igra unapred izgubljeno namešteno finale

analiticar_amater

pre 6 godina

Posto su neki ovde prozivali Novaka i poredili ga sa Cilicem, da razjasnimo jedno - Novak je stvarno povredjen i u pitanju je jako osetljiv deo tela (lakat). Zulj NIJE povreda. To je bol koji moze da se istrpi. Ako igrate uprkos nekoj ozbiljnoj povredi, mozete samo da se osakatite i ugrozite sebi karijeru. Posto su mnogo podlo koristili ovu situaciju da vredjaju Novaka, ako, neka Britanci sada prozivaju ovog junaka koji bi nema sumnje da je pobedio opet organizovao prigodan koncert u svom rodnom mestu.

mich

pre 6 godina

Ne znam dali se Pirs Morgan seca Federerovog jecanja i kuknjave posle finala sa Nadalom kada ga je Rafa razvalio, toliko je plakao na dodeli pehara da je Nadalu bilo neprijatno sto ga je "rasturio"...ljigavi Rodzer

mrki

pre 6 godina

Koji sraman način, Marin je sam priznao da nije bio povređen i da je plakako zbog nemoći u igri.
Od kada su žuljevi povrede, pa svi teniseri dobiju žulj na bilo kom mestu i igraju, samo naš Novak i Marin kad gube izmišljaju povrede.

moma

pre 6 godina

Nista covek nije napisao sto nije tacno,prvo dva dana pre toga je igrao protiv Kverija i nije se zalio ni na sta,onda je uoci finala odjednom dobio zuljeve da bi u finalu plakao zato st je video da ne moze udarati Federera 77 puta i na kraju da su ga bolela ta dva zulja ne bi skakao ko macor ocekujuci svaki Rodzerov servis.

Кајзер Созе

pre 6 godina

Уз дужно поштовање према Федереру који је заслужио све похвале и скидам капу што се мене тиче,друкчија би прича била да је Чилић био неповређен, тешко да би се без озбиљне борбе финале тако завршило,а то је јасно сваком ко је имао прилике да види какав је врхунски тенис играо до тог меча.А што се овог "легендарног" новинара тиче,немам друго објашњење осим да је типично оличење енглеске ароганције,којег ми је преко главе.

tata Rodja

pre 6 godina

Cilic do finala nije imao ozbiljnog protivnika,sve prosecni teniseri.Cim je naisao na igraca iz top deset bio je stavljen na svoje mesto.Zato je i plakao,ubedili su ga fanovi i strucni stab da je favorit,i sam je rekao da je finale sa Rodzerom za njega samo jos jedan mec.Cak je rekao i da nikad nije bio u boljoj formi,i da puca od samopouzdanja.Ni reci o "zuljevima".Svi teniseri imaju zuljeve,na rukama i stopalima.Ko je igrao tenis razume o cemu pricam.A Federer kao pravi dzentlmen nije ni rec rekao o Cilicevom foliranju,iako mu je bilo jasno da je izgoreo od zelje.Klasican luzerski mentalitet,svojstven sportistima sa ovih prostora.Cast izuzetcima,naravno!!!

srbin

pre 6 godina

Iskreno cela sezona je jako sumnjiva, Novak i Marej posle onakve prosle godine gde skoro niko drugi nije nista ni osvojio osim njih dvojice da toliko padnu da ne mogu turnir da osvoje, sa druge strane Federer koji godinama nije bio ni blizu osvajanja gren slema (jeste igrao finala protiv Novaka ali nije imao sansi u tim mecevima) sada odjednom ne moze set da izgubi... sa Nadalom slicna prica..i tu se ne postavlja pitanje Federerove igre i forme, on je jednostavno fizicki limitiran i kada igra protiv odredjenih tenisera koji su u stanju da produze poene protiv njega, on jednostavno ne moze da pobedi na 3 dobijena seta... Necu da verujem u teorije zavera jer bi previse ljudi moralo da bude umesano u eventualna namestanja a to se jednostavno ne radi tako.... Ali da je sumnjivo zaista jeste

mate

pre 6 godina

realno, samo su jednog igraca sa balkana volili u engleskoj (kao i svugdi drugdje)- ivanisevica. On je na wimbledoonu ima podrsku kao da igra u Splitu. Sa sadasnje perspektive zvuci nestvarno da kad je dobio henmana 2001 u finalu- engleski komentar kaze " Henman je mozda Englez ali Goran je uvik bio nas"

Djenka

pre 6 godina

Pirs Morgan, beskicmenjak i rasista koji se krije iza engleskog naglaska. A to sto Federer nije odigrao ni jedan ozbiljan mec, ukljucujuci i finale i sto su svi kandidati koji bi ga odrali kao malo dete ispali ranije zbog "kvazi" povreda je za policijsku istragu. Pa u fudbalu hapse i hvataju, zasto ne bi i tenis protresli dobro, i tu se vrti dobra lova.

Lucky

pre 6 godina

Muka mi je od ovih Engleza i uopste od sveta koji za sebe misli da je napredna rasa : publika na Roland Gaross-u, publika na US open... FUJ!!

A10

pre 6 godina

Citam komentare i ne verujem :(
Federer je plakao nakon finala Australian Open-a kada je izgubio mec u 5 setova, pa se pitam kakvo je to bio "pociscen" od strane Nadala. Suze su krenule kada je doziveo ovacije od strane publike uprkos porazu i ako ne shvatate tu vrstu emocije nema vam pomoci...
Osim toga, vecina "komentatora" ocigledno prati tenis od Djokovica i ne vredi pokusavati objasniti bilo sta, njima tenis pocinje i zavrsava se sa Novakom!
A ovi sto pricaju o namestanju hitno trebaju strucnu pomoc... Ako je tako zasto Novak i ostatak ATP igraca pristaju na to???

Romi

pre 6 godina

Kako da ne, onaj drugi se baš potresao i sve skupa je uticalo na njegovu igru i kasnije slavlje i njega i publike.
Da li je iko od vas pljuvača, od ovog bijednog novinara pa na dalje imao žulj na nozi? Niste u stanju da normalno hodate a kamo li da trčite i razmišljate o bilo čemu drugom. Sjećam se da je Novakova mama jednom prilikom pričala da su mu patike bukvalno bile pune krvi zbog žuljeva nakon ranijeg poraza od Berdiha na Vimbldonu. Sportisti su još uvijek samo ljudi a ne gladijatori.
Podrška za Marina.

Dobrica

pre 6 godina

Ko ne zna Čilića, bio bi spreman da napadne ovog novinara. Ali Marin jeste psihički jako nestabilna osoba. Talentovan je teniser, kada mu ništa ne poremeti ritam, može da pobedi svakog. Pa on je tog istog Federera ponizio sa 3:0 u polufinalu US opena, iako Roćko uopšte nije grešio u meču!

Ali ako promaši zicer ili protivnik pogodi liniju, njegova igra u trenutku može da se raspadne, kao da je na terenu drugi teniser ... Krajem prošle godine u finalu Dejvis kupa u Zagrebu vodio je 2:0 u setovima protiv povređenog Del Potra i samo set je delio Hrvatsku od osvajanja druge titule u ovom takmičenju, ali Čilić je, po svom starom običaju, sve upropastio ...

Pogled u nedogled

pre 6 godina

Iako sam kao Čilićev sunarodnjak navijao sam za najboljeg ,a što se tiče povrede postoji jedan koji svako malo predaje ili kad je gusto zove doktora.U finale su prošla dva najbolja,a kvalitet se vidi na ATP listi ona ne laže,zna se ko je trenutni broj 1 itd.

vlada82

pre 6 godina

Treba da je sramota ovog novinara! Nije u redu da se tako ophodi prema Cilicu, ipak je on GS sampion. Neka igra on sa zuljevima na najvisem mogucem nivou koji postoji u tenisu, u finalu Wimbldona, pa da vidimo kako bi se osecao kad zna da ne moze da pruzi maximum...

nenad rs

pre 6 godina

A kad Federer u Londonu dodje u džemperu umjesto na megdan Novaku onda je to gospodski.Ovo samo ide u prilog spoznaju da smo im mi sa Balkana uvijek isti.

šetač

pre 6 godina

E pa komšije/susjedi vidite da nije lako imati top tenisera/tenisača. Kad igra protiv zapadnjaka, neće ni posle meča da te ostave na miru.

Makedonce

pre 6 godina

zbog zulja, ne na ruci vec nozi, nije znao kako se servira, i to igrac koji je na turniru imao , pazi ovo, PROSEK od 22 as udaraca?? to je osvojeno cistih 5 i vise gemova samo prvim servisom, najmanje? sta takav igrac moze da uradi sa drugim servisom protiv federera?
(ss77, 18. jul 2017 13:46)

Pa zbog tog žulja na nozi nije mogao servirat...kod servisa težina celog tela je na levu nogu..

senad

pre 6 godina

Koje gluposti pisu pojedini. Federer je plako posle završetka meca a Cilic place u toku meca i Novak je plakao 2015 na roland garosu kad je izgubio finale.

parx

pre 6 godina

Pa nije Federer plakao dok traje mec. Osim toga Federer igra pod najvecim opterecenjem, jer uvek svi ocekuju da on pobedi. Videli ste 1/8, kada je ceo stadion bodrio Rafu, kako se usr.. provit Milera. Gurao lopticu preko mreze kao devojcica. Pod takvim opterecenjem Federer igra non stop. Nije tenis fudbal.

Mrkva

pre 6 godina

Sećam se i ja kada je Federer otišao u WC kada ga je Conga tamanio na Vimbldonu pre par godina, samo da bi ga zaustavio i dekoncentrisao, a o toj sramoti štampa nije pisala jer ono, Federer je Federer, gde bi on...

m

pre 6 godina

divna je potez Berdiha koji je u mešu sa Federerom na patikama imao lik Novaka Djokovića.Sportisti znaju koliko energije,snage,emocije,mentalne snage ulažu da bi ostvarili vrhunske rezultate.Povrede su satavni deo i sportista kao Bedrich je ovim ''gestom'' podržao Novaka.Siguran sam da će ovo isto učiniti neki sportista da podrži Marina.Tenis je čista igra,viteškog nadmetanja i tenseri razumeju i podržavaju jedni druge.
Sve ostalo su ''velike gluposti''dokonih.

cartoon

pre 6 godina

realno, samo su jednog igraca sa balkana volili u engleskoj (kao i svugdi drugdje)- ivanisevica. On je na wimbledoonu ima podrsku kao da igra u Splitu. Sa sadasnje perspektive zvuci nestvarno da kad je dobio henmana 2001 u finalu- engleski komentar kaze " Henman je mozda Englez ali Goran je uvik bio nas"
(mate, 18. jul 2017 13:18)

Ej, pusti Ivaniševića pričamo o ozbiljnom tenisu.

Federer

pre 6 godina

@sabre* Engleska navodno izmislila tenis...ma nije izmislili su ga u okolini Pirota pre 150 godina i tu je nastao cuveni Pirotski GS. Ja razumem da mrzis zapad i Engleze ali ova izjava je vrh zavisti i nemoci...

Sabre

pre 6 godina

Ah, ovaj mora da pripada naciji koja je navodno izmislila tenis, a i pored toga je u rangu sa Letonijom po uspesnosti u poslednjih 50ak godina. Kako ih boli sto su neki tamo divljaci od dignifikovane lordovske gospode talentovaniji za tenis, ah...

Bg

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Meni je bilo stvarno neprijatno kada je Nadal unistio Federera nemogu da se setim koji GS je bio u pitanju a Federer place li place cak je i Nadalu bilo neprijatno znaci moze svakome da se desi sto onda nisu o tome pisali

Dragana

pre 6 godina

@nenad rs Jeste,gospodski je ne izaći na meč ako nisi spreman i ako znaš da nemaš šanse da pružiš dostojan otpor jer te povreda ometa.A ako si već na terenu i znaš da imaš povredu onda stegni zube,ne plači i idi do kraja pa makar izgubio sa 6:0 svaki set.U tome je razlika.Čilić ipak nije predao šta god da ga je mučilo i cenim ga zbog toga.

Milan_PT

pre 6 godina

Новак их је толико дуго и окрутно терорисао, да се сви Британци јеже чим чују "ић" на крају презимена. Зато и Бернард Томић каже да се у ствари презива Томик...

Ivan

pre 6 godina

Sramno! Ovaj lik zaista nema stida i srama kada može ovoliko sramotno da oplete po Čiliću do te mere da prevazilazi sve norme! Na šta ovo liči! Oplesti po dečku koji je dao sve od sebe da odigra što bolje ovaj turnir i koji je sasvim zasluženo došao do finala i u njemu pružio onoliko koliko je mogao u tom trenutku! Kakve su to sramne tvrdnje da Čilić eto navodno "nije dorastao" finalu? Zašto nije? Dečko je NA TERENU izborio to! Znači DORASTAO je! I nije istina da je Federer u ovom finalu "umlatio" na terenu Čilića zaista veoma pristrasna i subjektivna i neprimerena izjava! Pitam se da li je isto to izjavio kada je upravo Čilić razbio Federera na US Openu 2014.godine u polufinalu sa 3:0! Biće dana za megdana, tek će vama Balkanci zadavati komplekse, već na US Openu eto Čilića opet u završnici, ima da vam rasturi opet Federera i ima da plačete opet! Pozdrav i podrška Čiliću iz Srbije!

Ne folirajte više

pre 6 godina

A šta je ovaj pogrešio?
Imao brejk loptu za 3:1, zabio čist bekhend u mrežu, Rodja se izvukao a Ćilić od muke puca sa nervima, počinje još više da greši, potpuno se izgubio..I onda suze, plač, žuljevi..Gotovo, otišla jedinstvena šansa za pehar sa Vimbldona..Porazio ga veteran od 36 godina koji je na najlakši način došao do 19.GS..

ss77

pre 6 godina

zbog zulja, ne na ruci vec nozi, nije znao kako se servira, i to igrac koji je na turniru imao , pazi ovo, PROSEK od 22 as udaraca?? to je osvojeno cistih 5 i vise gemova samo prvim servisom, najmanje? sta takav igrac moze da uradi sa drugim servisom protiv federera?

zgtom

pre 6 godina

Taj novinar sigurno se nije bavio nekim sportom niti rekreativno.Kao prvo Čilić je mogao nešto napraviti protiv Federera jedino sa igrom kao protiv Mullera i Querrija, ako ne i sa još boljom. I kada znaš da sa lijevom nogom nemaš oslonac za takve prijašnje predstave i to još u finalu, suze su normalne, Marin se još u prvom setu sto puta pitao kud baš sada........eto od tuda taj očaj.Da nije bilo tih ekstremnih žiljeva gledali bi dramatičan meč u kojem bi Federer možda i pobijedio.

Sabre

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bg, 18. jul 2017 16:20)

"Duhoviti" covece, hvala ti sto si nam otkrio da ne umes da citas osnovni nivo srpskog.. probaj ponovo, mozda ti se zaista otkriju novi horizonti. Ako ne, da pomognem, rekao sam "navodno", zato sto zapravo i nije nastao u Engleskoj nego u monastickim odredima u Francuskoj mnogo ranije. Ali ovaj, kakav poznajemo, svakako jeste nastao u Engleskoj, tako da su oni dobili kredit za to, kao i mnoge druge stvari koje su drpili od drugih nacija, pogotovo Francuza. Ali neka si ti meni rekao :)

miroslav

pre 6 godina

sramota za tenis da se napiše ovakav tekst.Marine puna podrškapratioca tenisa iz Čačka.Potpuno isto doživljava i Novak već duže vreme.Bljutave i maliciozne provokacije koje nemaju smisao i nanose veliku šteti tenisu kao sportu.
Nije suština ovakvog teksta da omalovaže tvoju igru u finalu već sve maestralne igre do finala.Naročiti protiv Žila Milera i Sema Quverija i vrhunske igra za gledanje i uživanje.Naćiće se neko da valjdaza takve igre napiš''Hvala Marine''ili ''Hvala Novače''.
Bojim sa da u tenis ulaze ''prljavi'' poznavaoci ovog sporta,kao što su ušli u druge sportove.

nenad stojic

pre 6 godina

Njihovog Mareja bi unakazio sa 3 puta po 6:1.
A,i,da...ovaj nije ni stigao do finala. Marejevog dzelata je preslisao Marin,,,
Britanci,biranim recima - cudan narod

stew

pre 6 godina

@Sabre---Prvo da ti cestitam sto si nam otkrio da tenis nije nastao u Engleskoj. Citajuci tvoj komentar namece se samo dilema dal je nastao u ruskim tundrama ili na Zlatiboru? Jos jednom cestitam na epohalnom razotkrivanju zavere oko toga ko je izmislio tenis!
(Bg, 18. jul 2017 16:20)

Gde ti u komentaru vidis bilo kakvu vezu sa Rusima? Ako neko kritikuje Engleze to odmah znaci da voli Ruse? A valjda je to taj 'epohalni' nivo zakljucivanja.

komentejtor

pre 6 godina

Kombinacija sam novinara i tenisera. Mnogi sebi daju za pravo da pričaju o stvarima koje nisu iskusili.
Prvo o teniskom: prošlo je vreme kada ste mogli sa manjom povredom da igrate na visokom nivou; jednostavno, današnji tenis je do te mere fizički zahtevan da se ne može meriti ni sa jednom prethodnom erom u ovom sportu; i najmanja ili najbanalnija povreda, prehlada ili loš san mogu da učine da ne pružite svojih 100%, a to protivnik najviše klase odmah koristi.
A sad o novinarskom aspektu: stil kolege iz zemlje svetskog broja jedan više upućuje na to koliko je željan vaše pažnje i reakcije i koliki je RF fan, nego šta misli o Čiliću; ko ima "tri čiste" o tenisu, zna da su ove izjave Pirsa ili čisti diletantizam ili loša namera, eventualno i jedno i drugo; prošlo je vreme kada ste mogli da upotrebite izraz "ozbiljan engleski novinar"; ovo je čist tabloidizam.
U nečemu je ipak uspeo Ovaj Što Se Novinarom Naziva: zajedno sa RF i Marinovim problemima upropastio je tezgu Tompsonu.
Hvala na pažnji.

Ivan

pre 6 godina

Nista neocekivano, to su vec uobicajene stvari kada su britanci i ameri u pitanju. Kada vidim njihove uvrede i optuzbe, kao da sam procitao vremensku prognozu, bacim pogled i nastavim dalje...

Panac

pre 6 godina

(Ivan, 18. jul 2017 15:44)

Svaka čast na komentaru! Tko nije imao krvave žuljeve,ne zna koja je to bol. Ja znam. U životu se sve vrati... kad tad.

Mmi

pre 6 godina

Covek se razume u sve, ziri muzickog talenta, tenis, fudbal...zulj covece, vidi se, ili ga ima ili nema, a kad je tako ocigledno bolovi su jaki...i bas cudno sto nije razmisljao o tome da cuti jer ce upropastiti slavlje protivniku, svasta

?

pre 6 godina

Lik je objavio to na svom Tviter nalogu, nije objavio clanak u novinama. Ima pravo na svoje misljenje, iako je poznat. A nije da nema istine u tome, Cilic je psihicki pukao posle prvog izgubljenog gema na svoj servis i to je to. Ekspresno je izgubio prvi set i nasao se na 0-3 u drugom. To je resen mec kada igras protiv nekog ko je toliko bolji od tebe. I to ga je mentalno "ubilo". Ne place se onako zbog zuljeva.

Milan

pre 6 godina

Eeeeeeej pa Marej tokom cele karijere folira, imas li obraza novinarcicu??? 100 meceva je dobio na foliranju, pocne sa kukanjem i vucaranjem po terenu kao prebijena macka, a igra svom snagom dok se u medjuvremenu protivnik opusti. SRAMOTAAA

Igor

pre 6 godina

Novinar očigledno nikad ništa fizički nije radio pa nije ni mogao da dobije žuljeve. Ovde se radi ne o žuljevima nego o tečnosti koja se pretvara u gnoj i u sukrvicu koja se nalazi na stajnom delu stopala. Bavio sam se sportom dugo godina i imao sam isti problem. To je bol koji te usporava i koja te udara direktno u mozak. Nisi u stanju da menjaš pravac jer ne možeš punom težinom da se osloniš na to stopalo.

Opa

pre 6 godina

Žulj je bol koji se trpi, ali stvara i probleme u kretnji. Videli smo sliku tih zuljeva, a garantujem da većina ovde i na najmanji žulj nosi papuče nedelju dana i lupa flastere! Oni zuljevi se ne mogu bandazirati, a da ne utiču na igru. Naravno da je Cilic to pomenuo jer realno veoma je teško odigrati više sati na 100% sa onakvim ograničavajućim faktorom. Novinar je maliciozan. Naravno da ovo ne umanjuje pobedu Federera kao ni Cilica u polufinalu kada je Marej bio povredjen jer je sve to sastavni deo sporta!

Srbin

pre 6 godina

Ko ne zna Čilića, bio bi spreman da napadne ovog novinara. Ali Marin jeste psihički jako nestabilna osoba. Talentovan je teniser, kada mu ništa ne poremeti ritam, može da pobedi svakog. Pa on je tog istog Federera ponizio sa 3:0 u polufinalu US opena, iako Roćko uopšte nije grešio u meču! 

Ali ako promaši zicer ili protivnik pogodi liniju, njegova igra u trenutku može da se raspadne, kao da je na terenu drugi teniser ... Krajem prošle godine u finalu Dejvis kupa u Zagrebu vodio je 2:0 u setovima protiv povređenog Del Potra i samo set je delio Hrvatsku od osvajanja druge titule u ovom takmičenju, ali Čilić je, po svom starom običaju, sve upropastio ...
(Dobrica, 18. jul 2017 12:16)


Jest luzercina zesca.

Kosta

pre 6 godina

Ovde čitam da su Srbi najgori narod na svetu, a onda i da su Englezi najgori. Zaostrila se konkurencija. Hajde odlučite se. Bunime samo što Englezi nikada ne kažu za Srbe da su najgori narod na svetu (ali ne kažu ni za sebe). A Srbi časte i jedne i druge, pa zaključujem da Srbi možda nemaju pojma kakve izjave smeju da se daju, i da smisao života nije u vredjanju nestomišljenika.

turista

pre 6 godina

Trcim maratone i dobro znam sta znaci kada zulj od 6,7 centimetara pukne, jako je tesko nastaviti dalje. kako je ovim momcima ne smem ni da zamislim

misko

pre 6 godina

Šta sve sebi novinari dozvoljavaju pa posle kad ih neko naduva žale se na nepovredivost.Prijatelju bolje reći neprijatelju ti svojim tekstovima formiraš javno mnjenje i zbog toga treba da ideš na stub srama kada zaslužiš.Engleski mediji i pisanje o Srbiji Srbima Balkanu Novaku Čiliću i sl je za svaku osudu.