Nedelja, 16.07.2017.

20:00

G.O.A.T

Kada ste na Grend slemu, nije sigurno da ćete gledati finale iz novinarske lože, iako imate akreditaciju za turnir.

Izvor: Nikola Ðukiæ

G.O.A.T IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

Srbin

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze.
(kliker, 17. jul 2017 09:)

A moze da bude neko ko ima 0:2 sa Wawrinkom,ili 0:2 sa Marejom na US Openu i Wimbldonu..?

EnaE

pre 6 godina

Nije stvar ni u samim brojkama,iako su one na Federerovoj strani.Ima nesto i u lepoti tenisa koji on igra.Kod njega se spojilo i jedno i drugo-igra divan,prosto elegantan tenis,a pobedjuje i statistika je neumoljiva.Tako da,on jeste najbolji.Da li najbolji svih vremena,ja to ne znam jer tenis pratim poslednjih 7-8 godina,ali da je Federer najbolji teniser danasnjice to svakako da.
Navijam za Novaka,to je valjda i normalno jer mi kao zemlja takvog sportistu nikada nismo imali pre njega i ja kao Srpkinja smatram da je nalogicnija stvar na svetu da navijam za najboljeg srpskog sportistu ikada,ali sto se ostalih tenisera tiče,Fed je broj jedan sto se mene tice.

Borg

pre 6 godina

@ Ivan sve tacno sto si napisao,i Novak je velikan ovog sporta,Ali pogledaj sve Rogerove rekorde,pa onda razmisli je li to realno sto si napisao.
PS sto sr konkurencije tice,pa Roger je pobijedio u finalima GS turnira 7 puta Nadala,Murraya ili Novaka.I na kraju Fed igra najlepsi tennis,neuporedivo sa neatraktivnim defanzicima,tipa Nadala,Murraya,pa i Novaka.Pozz

Bojan

pre 6 godina

@rabo
vec sam to pisao, nije nikakav problem reci da je Novak 2014 i 15 igrao navisem nivou od Federera sad. Ali poredimo Novaka sa 27 i 28 godina sa Federerom od 36, pa bilo bi sramota da je Federer bolji. Ajd da vidimo Federera iz 2006, pa dobio bi Novaka od pre dve ili tri godine prilicno glatko.
Stvarno, ko moze da stavlja Noletov nivo igre na travi pored Federerovog.
Kao sto je Nole bolji na Australijskom betonu i francuskoj sljaci, tako je Federer bolji na vimbldonskoh travi i americkom betonu

rabo

pre 6 godina

"Raskoljnjikov"
Mislim da je Federer igrao dva finala na Vimbldonu sa Novakom. Tako da tvoje misljenje da bi pocistio Novaka ne stoji uopste. "Normalnog" Novaka koji je 5 (pet) godina igrao konstantno. Bilo je , videli smo. Nije hipoteza kao sto je tvoje misljenje.

Рико

pre 6 godina

Капирам Роџерове навијаче, дижете га сад у небеса, ал и оспоравате неке Рафине и Нолетове рекорде, које да је Роџер постигао би вам били главни адути за гоат-а.

?

pre 6 godina

@kme
Nadal RG 2017, kako se toga ne secas, pre mesec dana bilo? I zasto bi morao da pobedi nekog iz te tzv "velike 4"? Tezi je protivnik Vavrinka u finalu nego Marej.

Raskoljnikov

pre 6 godina

?@
A sta cemo sa tim sto je Federer na AO dobio i Vavrinku i Nadala ?
Sta cemo sa tim sto je na najvecem mastersu, Indian Velsu prvo razbio Nadala, a onda razbio i Vavrinku ?
Sta cemo sa tim sto je u finalu Majamija pocistio Nadala kao metlom ?
Da je Vavrinka igrao ona 3 finala Grend Slemova umesto protiv Djokovica i Nadala, ne bi osvojio nijedan Slem u karijeri. Jos jedna razlika izmedju ovih tenisera.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Poenta svega je sto Federer i kada nije u formi dere igrace poput Berdiha, Nisikorija, Cilica, Milera, Zvereva ... i uvek dodje do polufinala ili finala.
Sa druge strane Djokovica deru Istomin, Tim, Berdih, Kirjos i slcini. Nadala deru Rosol, Miler i slicni. Tako da oni uopste ne mogu da dodju do nivoa da odigraju mec sa Federerom.
Zamislite da je Djokovic kojim slucajem prosao Berdiha. Federer bi ga dobio u polufinalu 3:0 bez problema. Ili da je na Indian Velsu ili uspeo da prodje mocnog Kirjosa.
Videli smo kako je prosao Nadal u 3 meca. Bio je pociscen.
To je razlika izmedju njih. Da je Fed kada nije bio u formi ispadao u 1/8 finala i dalje bi imao izuzetno pozitivan skor sa Djokovicem. Ali on je i tada bio spsooban da dodje do finala, za razliku od Djokovica i Nadala.
I da, razbio je tog Nadala na AO jer se Federer pitao za 90% poena tokom meca, razbio ga je igrom, razbio je Nadalovu smrtno dosadnu taktiku jurcanja dva metra izda osnovne linije i vracanja loptica do iznemoglosti.
Komentari tipa: " Da je Djokovic u formi, kme, kme, kme." su vec smesni. Mozemo da postavimo stvar, da je Federer bio u ovakvoj formi, Djokovic bi imao 5 Grand Slemova manje, i sta sad ?
Federer da ima 10 slemova manje opet bi bio jedisntven zbog stila i nacina igre. Djokovic i Nadal da imaju 10 slemova vise opet bi bili kap u moru tenisera koji igraj trkacki, dosadan tenis, zasnovan na jurcanju 2 metra iza osnovne i vracanja loptica. To je osnovna razlika izmedju njih.

kme

pre 6 godina

Imam pitanje, ako neko može da iznese podatak: koji je poslednji GS koji je osvojio neki igrač bez da je pobedio bar jednog iz velike 4ke?
(goat, 17. jul 2017 06:18)

Marej wimbledon prosle godine. I sta sad? Da mu uzmemo tu titulu?

?

pre 6 godina

@kliker
Federer je na travi neuporedivo uspesniji od Noloa, 8-3 u WB, 17-3 u titulama ukupno... dakle, pricas nebuloze. Uspesniji je nego Nolo, Nadal i Marej zajedno. Oni zajedno 7 WB, Federer sam 8. Na betonu je takodje mnogo uspesniji. 5 USO... Nolo 2! Na tvrdoj podlozi ukupno 10 GS. Nolo 8... Po ukupnim titulama opet mnogo ispred Noloa i Nadala. Dakle, GOAT bez premca! 19 GS, 302 nedelje prvi na svetu, 93 titule. Zamisli 19-12, OGROMNA razlika. Veca je Federerova prednost u odnosu na Noloa, nego Nolova u odnosu na Bekera, Vilandera, Edberga, Lendla, Agasija...
Federer je GOAT, ubedljivo, a Nolo ne moze ni u istu recenicu s njim. Prevelika je razlika... 19-12... dva sveta razlicita.

leptirica

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze. Niti uspeh prevelik na sljaci zbog Rafe, niti uspeh na betonu i travi u poredjenju sa Noletom. Nema potpune dominacije u ovoj eri tenisa za Rodzera. I medjusoban skor takodje u globalu. Da ne pominjem ostala Novakova dostignuca. Rafina takodje. Ne moze Rodzer da mi bude GOAT ali niti su jos uvek to Novak i Rafa. Ja bih rekao da su njih trojica TENIS a vi kako vam volja.
(kliker, 17. jul 2017 09:02)

Novak ima negativan skor protiv Ive Karlovica i....

Novak je još mlad i još će se ako Bog da naosvajati trofeja, možda i stigne Rođu, to je tek za vidjeti, ali u ovom trenutku je kako je i Rođo je G.O.A.T..

Gagi

pre 6 godina

@(Bogdan, 17. jul 2017 03:13)
Sefe mala ispravka, daj boze za Djokovica da se sve okrenulo za 360 stepeni, sto bi znacilo da je pao na dno i vratio se gde je bio pre. Na njegovu zalost sve se obrnulo za 180 stepeni najgori scenario za Djoleta i jos je tamo, videcemo da li ima tu mentalnu snagu nema to veze sto je sa balkana, on je ipak nemacki djak;)

zex

pre 6 godina

Ivan NK, 17. jul 2017 07:56)
Sve je tako,ima Novak jos mnogo rezultata iza sebe ali to pljuvacima nije vazno.Oni koji nemaju zivot mrze Novaka a velicaju Federea koji je prvo stariji 5godina,sacekajmo za 5godina pa da vidimo.

kliker

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze. Niti uspeh prevelik na sljaci zbog Rafe, niti uspeh na betonu i travi u poredjenju sa Noletom. Nema potpune dominacije u ovoj eri tenisa za Rodzera. I medjusoban skor takodje u globalu. Da ne pominjem ostala Novakova dostignuca. Rafina takodje. Ne moze Rodzer da mi bude GOAT ali niti su jos uvek to Novak i Rafa. Ja bih rekao da su njih trojica TENIS a vi kako vam volja.

Djordje

pre 6 godina

Kako neko može da kaže da je neko veći od sporta kojim se bavi, pa da nije tog sporta ne bi ni bilo tog igrača, nek se bavi onda nekim svojim sportom sam sa sobom

rabo

pre 6 godina

Ne znam ko sve ucestvuje u ovim komentarima ali po ocenama ispada da smo mi Srbi teski mrzitelji samih sebe.
Toliko negativnosti prema Novaku da to nema smisla.
Od njegove 16-te sam svim srcem navijao za njega, toliko puta sam se radovao.
Siguran sam da ce toga biti jos. Federeru hvala za povratak, nadam se da ce to Novaku biti ponovo motivacija da se vrati tamo gde mu je mesto.

miodrag

pre 6 godina

Cinjenica je da je mari postao broj jedan i da su Rafa i Pederer ponovo dosli do vrha i titula na GS kada je GLAVNI LAF resio da iz samo njemu znanih razloga obesi reket o klin, mada jos uvek igra, odnosno bolje receno izlazi na teren, jer kad on stvarno igra onda se zna kome idu titule sa GS I prvo mesto- pozdrav Nik Bolitieri!

bariloche

pre 6 godina

Sad se ovi na Rolan Garosu hvataju za glavu! Rođa neće još u penziju. Zapravo hoće al da bude rame uz rame sa Rodom Lejverom. Drugim rečima da sve Gren slemove ima minimum dva i više puta osvojene. Sem u slučaju Rolan Garosa u ostala tri ispunjava uslov ali kako RG??!! E tu nastupa magija zvana NIKE!! Obratite pažnju na RG 2018.!! Toliko!!!

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@(Прота Матеја, 17. jul 2017 00:11)
Istina je da je Novak svih ovih godina bio najteži i jedini pravi rival Nadalu na Roland Garrosu, ali čini mi se da ga je tamo, na žalost, samo jednom, a ne dva puta savladao, I to 2015. godine u 1/4 finalu, pa poslije izgubio od Wawrinke u finalu.

Ivan NK

pre 6 godina

I da danas Novak objavi povlacenje iz tenisa, ostaju zauvijek upisani sledeci rekordi:
1.Jedini igrac u istoriji koji je istovremeno bio vlasnik 4 GS titule, na 3 razlicite podloge i uz Lavera jedini koji je imao 4 vezane titule.
2.Igrac koji je sakupio najvise poena na ATP listi-16950 je cifra do koje niko, nikad nece doci!!!
3.Igrac sa najvise osvojenih mastersa u jednoj takmicarskoj godini (6)
4.Prvi igrac u istoriji koji je od turnira zaradio vise od 100 miliona dolara.
5.Jedini igrac iz velike cetvorke koji ima pozitivan skor sa ostalom trojicom
6.Drugi najbolji start sezone sa 43 vezane pobjede

Ovo su rezultati za "vjek i vjekov" i to ne mogu osporiti ni najvatreniji navijaci RF ili Nadala.
Za mene je Novak Djokovic G.O.A.T., a prihvatam i drugacija misljenja...

mr dr prof

pre 6 godina

najveći, najbolji, sve naj....ali, činjenica je, vidi se po ovoj prethodnoj godini, da su jedino Djoković i Nadal konkurencija Federeru. Ove Fedexove godine ne bi bilo da Novak nije sam sebi napravio problem. Pri tom, Federer je na Wimbldonu igrao ATP turnir serije 500, a ova dvojica su tretirani kao kvalifikanti...

goat

pre 6 godina

Imam pitanje, ako neko može da iznese podatak: koji je poslednji GS koji je osvojio neki igrač bez da je pobedio bar jednog iz velike 4ke?

rabo

pre 6 godina

Ljudi, budimo samo malo realni. Da je Novak samo nastavio da igra kao sto je to cinio zadnjih 5 godina, ni bolje ni gore, svi znamo sta bi se dogadjalo. Svaka Rodzeru cast svakako, ali dosta cesto je uspevao da uhvati momenat kada drugih nema zbog koje cega.
U medjusobnom skoru sa Novakom, poveo je 7:0 kada je Novak bio klinac. Tako da prekinite malo sa preterivanjima.

Bogdan

pre 6 godina

Kad se samo setim komentara prosle godine nakon Wimbldona kada je Federer objavio da ce pauzirati do kraja sezone.
95% komentara na ovom sajtu su likovali tome,i bili odusevljeni.
Cela Srbija se digla na noge,jer je nazirala da je to kraj karijere Rogera Federera.
Kad medjutim ove godine muk !!
Federer na vrhu,Novak na dnu,sve se okrenulo za 360 stepeni !!
Roger se vratio.
Da li moze i Novak tako nesto sledece godine..?
Federer je uspeo sa punih 36 godina,da li moze Novak sa 31..?
Realno moze,al cisto sumnjam,ipak i Novak poseduje taj Balkanski mentalitet.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Obožavam Valentina Robin Hooda ali ako je neko najbliži po tome da je veći od sporta kojim se bavi to je Michael Jordan, Ali, pa onda Federer i Rossi. Inače sjajan tekst Nikola !

Прота Матеја

pre 6 godina

Само да кажем Новак је једини тенисер данашњице који је два пута победио Федерера на Вимблдону, где је кажете суверен, и то у финалу, и два пута победио Рафу на РГ где је овај такође суверен. Са друге стране Федерер никад Рафу није победио на РГ нити је Рафа Федерера на УС Опен а само једном га је добио на Вимблдону.

RForever

pre 6 godina

Ademe, da te ispravim, moze se reci da je Nadal bolji u medjusobnim duelima protiv Federera, nikako da je bolji teniser uopste. To je ogromna razlika. Uvek je bilo tenisera kojima pojedinci ne leze. Ali, ako Federer nastavi da igra na ovom nivou, velike su sanse ds popravi taj medjusobni skor sa Nadalom, jer ga je vec 3x dobio ove godine. Uobicajena taktika forsiranja Federerovog bekenda vise ne pali. Videli smo kako su prosli, ne samo Nadal, vec svi koji su tu taktiku pokusali primeniti protiv Federera ove godine.

BojanNS

pre 6 godina

Trenutno je GOAT.
Da li ce ostati? Nece.
Da li ce Nole biti? Ne verujem, jer iako bude imao vise titula, Federer je na zapadu brend, Nole nije.
Ko ce biti GOAT? Ne zna se, ali nekada u buducnosti ce ga neko zameniti. Rekordi su tu da bi se rusili, tako ce i Federerovi.

marinko magla

pre 6 godina

Da li samo meni Federer izgleda kao da u zivotu nije odradio kondicioni trening? Neverovatno je da stize svaku loptu u tri koraka, fenomenalan rad nogu. Svaka mu cast!

Juan Carlos Navarro

pre 6 godina

Čuj ne planira se. Sad se kao diže hajp oko Federera sa 19 GS titula a niko da pomene to da je sve ovo delo ATP i ITF. Novak i Endi odjednom ispadaju iz forme a sasvim slučajno Federer i Nadal se vraćaju nikad jači. Sve je to zbog gledanosti. Do pre godinu dana se znalo da će na jačim turnirima (Masters, GS) Nole i Endi igrati u finalu i da Novak osvaja. Sad odjednom njih dvojica prestaju da igraju onako kako znaju i, gle čuda, već prežaljeni Federer i Nadal ponovo osvajaju GS trofeje a do pre godinu dana nisu mogli da pruže dostojan otpor Novaku i Endiju. Sramota za ATP i ITF kao organizaciju!

Vladan R

pre 6 godina

Upravo ova godina je najbolji pokazatelj koliko je h2h odnos nepouzdan. U ovoj 2017 Federer sa nadalom ima 3:0. Jedini razlog za ovakav perfektan odnos, je sto su igrali iskljucivo na podlogama koje vise odgovaraju Federeru, mozda cak i u trenucima kada je Federer bio u boljoj formi, posto jepreskocio sve turnire na sljaci, i stoga je odnos toliko ubedljiv. Sa druge strane imaju podjednak broj titula, dok je Nadal cak i osvojio vise bodova. Onako kako federer u ovoj godini dosao do ubedljiv h2h, tako je Nadal to uspevao u drugom delu prethodne decenije. Nije preskakao turnire na betonu ali nije ni stizao do okrsaja sa federerom, kada je ovaj bio u naj formi.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Svi najveci teniseri ukljucujuci i tog Novaka su Federera nazvali najboljim ikada, ali vi znate drugacije.
Tog Nadala je Federer otresao u poslednja 4 duela. Na AO, u IV-u i Majamiju ga je razneo, bolelo je koliko je bio nemocan.
Razbio ga je sa 35 godina.
Nadal, Djokovic i Marej, kopije jedni drugih i svih ostalih tenisera na turu samo na razlicitim nivoima. Fizikalci i trkaci, ciji se tenis svodi na besomucno jurcanje od linije do linije, zakucavanje metar iza osnovne i vracanje loptica. Na mrezu izadju jednom jer za to treba lucidnosti, kreacije, talenta, improvizacije.
Federer je najveci jer niko pre njega nije igrao ovakav tenis i nece ga igrati niko posle njega. Covek ne lici ni na jednog tenisera niti bilo ko lici na njega.
Od tenisa je napravio umetnost i zahvaljujuci svom talentu, brzini, agresivnosti, lucidnosti, kreativnosti, improvziciji, tehnici, kretanju, eleganciji, netvarnim udarcima od riterna do voleja, ce uvek biti sinonim za ovaj sport i najreprezentatviniji predstavnik tenisa.
Kada se kaze kosarka misli se na Majkla Dzordana, kada se kaze tenis na Rodzera Federera i tu je kraj diskusije.
Djokovic ima slabiji h2h od Rodika, a Nadal od Davidenka. Da li su oni bolji teniseri ?
Kada Federer nije bio u formi opet je bio sposoban da dodje do finala, a kada ova dvojica nisu u formi oni ispadaju od raznih Kirjosa, Istomina, Rosola, Milera ... A da su dosli do Federera bili bi pocisceni. Nadal je to vec iskusio.
Rodzer Federer - apsolutni GOAT !

?

pre 6 godina

19 GS, 302 nedelje na prvom mestu, 93 titule, 3 GS sa po 5+ titula... 300+ rekorda u tenisu.... UBEDLJIVO najbolji teniser svih vremena. I jos ce da podigne lestvicu, nezaustavljiv je.

Рико

pre 6 godina

Tog Nadala koga prizivate je Federer oducio od tenisa u 4 uzastopna meca. Razbio ga je u finalu AO-a, u 1/4 finalu Indian Velsa i u finalu Majamija.


Као прво у финалу АО га није разбио, него је Надал поклекао у петом сету при водству 3:1 због претходног меча у пет сетова
Ал шта год Федерер да уради Надалу у наставку каријере мени ће увек бити урезано у сећање меч на РГ из 2008 кад га је Надал прегазио 6:1 6:3 6:0

Si Dzej

pre 6 godina

Mi svi Novakovi navijaci moramo polako da se navikavamo na cinjenicu da je Roger GOAT. 
Isto tako moramo da se suocimo sa cinjenicom da je sad gotovo nemoguce da Novak stigne Rogera po GS titulama. 
Vidite,Roger je danas pokazao da ne gubi velika finala od boranije, s'boranijom Roger u finalima ima skor 15:1 !! 
Novak sa boranijom u finalima ima 6:4 !! 
Da nije gubio ta finala,imao bi 
neke sanse,ovako to je u domenu naucne fantastike. 
Pa Djokovic je od Wawrinke napravio visestrukog Gren Slem sampiona,to je za igraca Novakovog kalibra nedopustivo sto je to dozvolio,i zato sad placa punu cenu toga !! 
Kad na sve to dodamo i poraz od Wawrinke na Australijan Openu 2014,i od Nisikorija na US Openu 2014,onda je sasvim razumljivo sto je Roger na 19 GS,a Novak na "samo" 12 !!
Svi ovi nabrojani porazi koje je Novak doziveo(4GS finala,jedno cetvrtfinale,jedno polufinale)su se desili na Novakovom vrhuncu u periodu od 2012 do 2016.
Na kraju se ispostavilo da su ti porazi glavni razlog zasto je Novak na 12 Gren Slemova,a Roger na 19.

strad

pre 6 godina

znate šta,ja vas poštujem kao novine,ali vi postajete tabloid sa komentarima.Pa i u poslednjih nekoliko nedelja stalno potencirate sve nekako protiv Srbije.

My name is Zlatan

pre 6 godina

@Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva...
(nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)
Mladji su

darezinjo

pre 6 godina

Zanimljivo mi je da je pomenuo izgubljena finala od Novaka, a da ga niko na to nije naveo. Eto koliko mu ovo znaci i koliko je srecan. Svaka cast na veri i istrajnosti da saceka da mu se posloze kockice. Nije ni to lako. Prizeljkivao je i verovao, ali posle dva izgubljena finala nije mogao da bude siguran dok ne vidi trofej u svojim rukama. Iako teska srca, zelim da mu cestitam na ovom uspehu.
(nastja, 16. jul 2017 21:22)

Totalno se slazem sa tobom. Bilo ko drugi da je bio u tim finalima, a ne Novak, Federer bi bio taj koji na kraju dize trofej.

kme

pre 6 godina

Meni si najjaci ovi sto koriste h2h nola i federera kao argument. To je samo jedna pobeda vise a ne kao nadal sto ima 9 vise od feda. Drugo, to bi moglo da se koristi da federer i nolo imaju isti broj slemova ili 1 vise-manje. Ali federer ima 7(sedam) vise od nola, tako da svi drugi argumenti padaju u vodu. Cao pozdrav.

maximus

pre 6 godina

Zaista za svako poštovanje Federerov učinak. Najtalentovaniji teniser u istoriji. Ali me zaista fascinira potreba ljudi da upoređuju karaktere tenisera kao da ih poznaju sve u dušu. Pa suština i jeste u različitosti, tada primećujemo osobenosti, zašto bi svi bili isti i ponašali se isto. Smatram fantastičnim dostignućima i Nadala i Đokovića to što su uspeli da sa tako talentovanim teniserom iznađu volje i snage za svakodnevni naporan rad i napredak neophodan za takmičenje na jednom vrhunskom nivou koji je obeležio poslednjih 10 godina.

Dabome

pre 6 godina

adem
Upravo tako..Ja kao Nadalov navijač sa punim pravom to kažem. Nadal je njega pobedio na Vimbldonu a on njega na Garosu ni blizu, uvek je bio ponizen i ni blizu pobede, a o h2h da ne govorimo, drao ga Rafa gde je stigao. Ali ne gleda se samo h2h..

Eh, Medo, Medo

pre 6 godina

@Meda

Hahaha..dao sam ti plus za ovo o Fedji i porodici: „jedu što mama Mirka skuva...“
Hahaha.. Mirka kuva, verovatno bećarac? Izgleda da nisi upoznat ko je njihov lični kuvar?

Veselin

pre 6 godina

Tek kad sva trojica velikana okace reket o klin moze da se podvuce crta i kaze ko je GOAT. Za sada je toj crti najblizi Federer, ali je po meni prica nametnuta jer se ljudi loze na to. Vreme ce pokazati...Rafa i Nole imaju jos dosta godina igranja ispred sebe, ako uopste budu zeleli da se upustaju u tu trku
(mikac, 16. jul 2017 22:53)
Ovim tempom, kad se sva trojica povuku bice srecna ova dvojica ako ukupno budu imali GS koliko Fedex. "Ako uopste budu zeleli"?!? A, to je ona fora: Mogao sam da te pobedim ali sam te pustio, jel da?

GOAT, a ne "jedan od najboljih"

pre 6 godina

Bravo Nikola Djukić! Svaka ti čast na hrabrosti da budeš maksimalno pošten, profesionalan i objektivan!
A naš Novak nije manji šampion zato što je Fed osvojio i ovaj Vimbldon.
Pozdrav svima!

Dusan

pre 6 godina

Sada stvari stoje tako, ali ima jos da se igra. Da bi na kraju ove tri karijere RF mogao da se tretira kao neprikosnoveni GOAT, morace u najvaznijim kategorijama da bude mnogo bolji od NDj i RN da bi nadomestio negativne parametre koje ima u odnosu na njih. Ovo se pre svega odnosi na dve stvari: ocajan H2H sa RN i ne bas dobar sa NDj, i mozda jos vaznije je to sto nikada nije ni pripretio RN na RG (moze se reci da je uvek bio svetlosnim godinama od pobede), dok je sa druge strane RN njega tukao u njegovoj kuci na WB i to kada je RF bio u najboljim danima, kada je imao 26 godina. Takodje, NDj ga je tukao dva puta u toj istoj kući dok on njega nije nijednom. Dakle nikada nije pobedio NDj na WB. Ima jos parametara koji mu ne idu u prilog, tako da bih rekao da on ima jos da guli ako zeli da obezbedi tu titulu. Ne sme se zaboraviti da su konkurenti 5, odnosno 6 godina mladji.

adem

pre 6 godina

samo bih da kazem jednom i za sva vremena, dok se to ne promeni. samo nadalovi obozavaoci imaju prava da kazu da je nadal bolji od federera ako pogledamo H2H.
sto se tice novaka, ja ne vidim kako neko moze reci da je bolji, nadmocniji ako ima jedan mec vise, jednu ili recimo dve pobede a odigrano blizu 50-tak meceva. sutra da se sastane novak sa federerom i da izgubi, taj H2H se izjednacuje. ali ako se sastanu nadal i federer i ako nadal izgubi, i to ne jedan, nego tri meca H2H je i dalje ubedljivo na nadalovu stranu. znaci da je neko bolji, ne moze se reci ako ima jednu pobedu vise. makar 30%znaci na 50 meceva kada vodi sa 30 prema 20. ili vise, e onda se moze reci...

Vesli Klark na infuziji

pre 6 godina

Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva... (nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)
Znaci Kirjos je bolji od Novaka.

sve pametnjakovici kod nas

pre 6 godina

Dok mu ceo svet jednoglasno priznaje da je najbolji svih vremena, i da je medju troje najboljih sportista u istoriji... jedino se jos u Srbiji vodi polemika o tome, i da to mozda nije Djokovic:)))) Smesno zar ne!?

Dabome

pre 6 godina

Laki ka
Apsulutno se slazem sa svime što si napisao, a dodao bih i to da se Rodzer ne glupira, ne pravi budalu od sebe i ne glumi klovna da bi se dopao publici već drži do sebe, ponaša se gospodski (nije gluma već je to on), samo što to prosečan Srbin ne shvata..to je njima "naduvenko i prepotenko itd" a zaboravljaju ili ne znaju da je tenis gospodski sport i da se ne tolerišu cirkuzanti.

Lakic kac

pre 6 godina

Goat jeste. To rezultati govore,ali zasto je bolji od Novaka,rezultatski su tu negde to su nijanse ma da mislim da je Rafa najbolji igrac koga sam gledao zato sto na naj tezoj podlozi dominira....Federer je bolji od Naseg Noleta ne zato sto je uspesniji po trofejima vec zato sto je gospodin, nepsuje ljude u svom boksu, nepsuje svom ocu majku pa ovaj posle deset min. napusta tribine.... To je ono sto svet vidi pa ga i necene kao ovu dvojicu. A za nas Srbe je to normalno pa smo zato ljuti i mislimo Federer je necovek a Nole ljudina...

fantom

pre 6 godina

Nema No4o mentalnu snagu za povratak, niti ga to interesuje, niti je pravi sportista poput Federera kome je tenis pokretačka snaga, život.
(Lubitelj tenisa, 16. jul 2017 20:22)

Malo si se prevario. Nole je hteo da se povuče 2009 i tokom 2010, pa je nakon toga vezao seriju koju verovatno niko neće dostići, makar u dogledno vreme. Vezati četiri grend slema na tri različite podloge je u najmanju ruku rezultat za poštovanje. Jedini je Đoković to uspeo. Federer ima izrazito negativan ukupni skor sa Đokovićem i Nadalom, u finalima grend slema 3–6 sa Nadalom 1–3 sa Đokovićem, svojim direktnim rivalima. Federer nema zlato sa Olimpijskih igara, hoćemo sada da kažemo da je Agasi bolji teniser? Agasi ima sve grend slemove? Neko će reći da je bolji od Federera? Ovo sam sve naveo zbog idolopoklonika koji nemaju meru u iskazivanju podanosti Federeru, a nikako da bi na bilo koji način osporio velika Federerova dostignuća. Svaka mu čast, Federer NIJE GOAT, i to samo zbog Nadala i Đokovića.

Dabome

pre 6 godina

lobotom
Ali stvar je u tome što oni misle da je svima namešteno samo Novaku NE. Novak je osvajao (jedini od svih njih) na čisto znanje i umeće, na to da je najbolji, da ih je pobedjivao uprkos tome što su svi i sve protiv njega, što je još gore, crnje i smešnije razmišljanje.
A smešno je i to što i dalje pominju taj h2h i posle ove bežanje (i svih sa prethodnih turnira) gde bi se i to preokrenulo.

Djordje

pre 6 godina

Izem ti tenis, svi nesto svileni, mladi momci se ispovredjivali,samo Federer ima nestvarnu genetiku sa 36 godina, ne znam sta je i koje su igre u pitanju al ovo je velika sramota za tenis

mikac

pre 6 godina

Tek kad sva trojica velikana okace reket o klin moze da se podvuce crta i kaze ko je GOAT. Za sada je toj crti najblizi Federer, ali je po meni prica nametnuta jer se ljudi loze na to. Vreme ce pokazati...Rafa i Nole imaju jos dosta godina igranja ispred sebe, ako uopste budu zeleli da se upustaju u tu trku

Mile

pre 6 godina

Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva...
(nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)

Ako ta dvojica tenisera budu imali hrabrosti da ostanu u tenisu do 37. godine poput Federera imaće negativan skor sa makar dvadesetoricom tenisera. Slobodno nek ostanu u tenisu do tih godine i neka me demantuju...

MareNS

pre 6 godina

Profesionalni teniseri se slazu da se njegova igra trenutno priblizava savrsenstvu. Laici misle da igra najbolji tenis. Generalno, ima smisla da je najbolji svih vremena. Ali zasto ne pustimo da svi zavrse karijere, podvuce se crta i kaze tako i tako. Jer sta se sve desilo samo u godinu dana? Ko je mogao da pomisli da ce Federer vise uzeti gs? No, i ja mislim da je najbolji svih vremena ali hajde da nabrojimo samo par crtica.
-vise puta pominjan h2h sa Novakom i Rafom (jadan)
-plakanje na AO ne zato sto je izgubio vec zato sto je Rafa kompletirao gs (ne bas za pohvalu)
-vise puta pominjani dzemper
-slican nivo osvojenih najvecih titula kao Rafa i Novak
-oducavanje od tenisa od strane Rafe u finalu RG
-oducavanje od tenisa od strane Novaka u 1/2 AO, a zatim volsebna povreda kolena tokom setanja dece (pitam se ko je RF - omaz jucerasnjem tekstu iz NY koji je Novaka nazvao klovna zbog slicnih stvari)
itd.
Da zakljucimo, najbolji je ikada, niko nije cvecka i konacno pustite da svi zavrse karijere.

satelit

pre 6 godina

Covek jeste NAJVECI i najpametniji.. Mogao je da odustane kada 4 godine nije osvojio GS zbog Novakove moci,ali je vredno radio kao da je znao da Srbinu u mentalitetu jeste da odustane i zadovolji se u jednom trenutku.. Dusa me boli sto Djokovic nije onaj stari pa makar ga drao FED ako je u takvoj mogucnosti

Raskoljnikov

pre 6 godina

Ljudi koji pominju ukupni skor...
Sta cemo sa tim sto Djokovic ima negativan skor protiv Endija Rodika ?
Znate, to je onaj iz one " slabe " konkurencije.
Da je Djokovic naleteo na Federera na bilo kom od poslednja 4 turnira ponovo bi imao negativan skor protiv njega jer bi ga Federer razbio u svakom mecu. Ali je on izabrao da gubi od Kirjosa, Tima, Istomina i ostalih bezveznjaka.
Tog Nadala koga prizivate je Federer oducio od tenisa u 4 uzastopna meca. Razbio ga je u finalu AO-a, u 1/4 finalu Indian Velsa i u finalu Majamija.
Toliko o njima.
Ali onaj koji je napisao da je tenis bio ono do 2013. godine, hahaha.
Tacno tako, tenis je bio dok ga je igrao Djokovic. Ono sto se igralo dok on nije usao u TOP 3 i ono sto se igra sada nije tenis.

nastja

pre 6 godina

Zanimljivo mi je da je pomenuo izgubljena finala od Novaka, a da ga niko na to nije naveo. Eto koliko mu ovo znaci i koliko je srecan. Svaka cast na veri i istrajnosti da saceka da mu se posloze kockice. Nije ni to lako. Prizeljkivao je i verovao, ali posle dva izgubljena finala nije mogao da bude siguran dok ne vidi trofej u svojim rukama. Iako teska srca, zelim da mu cestitam na ovom uspehu.

pribil

pre 6 godina

Kad se GOAT povuce, ukinuce se tenis. Jer ako je neko najbolji svih vremena, sto bi se naredne generacije mucile i bile u senci sinonima za tenis. Ovako da uzivamo jos par godina dok se GOAT ne povuce i to bi trebalo da prenose, jer ce citava planeta biti u zalosti, a berze u padu.

lobotom

pre 6 godina

Svi koji pricate o namjestanju poceli ste pricu o istom nakon Wimbledona 2012 godine. Zamislimo da ste u pravu i zamislimo slijedeci scenarij:
Sve je bilo namjesteno, u namjestanju su sudjelovali Federer, Nadal, Murray, nekolicina vrhunskih igraca i naravno - Novak Djokovic. Sve ispliva na povrsinu, a logican korak bila bi dozivotna suspenzija svih involviranih aktera i oduzimanje svih titula (slicno kao na Tour de France). U tom slucaju imali bi slijedece bilance:
Federer 16 GS
Nadal 10 GS
Djokovic 4 GS
Murray 0 GS
Razmislite o tome prije nego li pisete o namjestanju. Toliko ste losi gubitnici, da bi radije zrtvovali karijeru Novaka Djokovica nego priznali da je sportski porazen. Time niti umanjujete uspjehe njegove konkurencije niti, podizete Novakove. On je veliki sampion i nije zasluzio takvo nesto.
A sto se gore navedene bilance tice, GOAT ostaje GOAT, bilo sve namjesteno ili ne.

Negativni

pre 6 godina

Odličan tekst. On je postao sinonim za tenis. Mogu malovarški bednici da ga podcenjuju, ali uvek će njegovo ime biti sinonim za tenis.

sasa jokic

pre 6 godina

Da igra lepo, igra, ali sve ovo sto se desava na turu ostavlja sumnju u regularnost. Mada koliko god se nama to ne svidjalo, on jednostavno najvise odgovara ATP-u da bude zabelezen kao GOAT.
Noleta su sprecile tri stvari; poreklo, najblize okruzenje i nezgodan karakter.
Pogledajte Rodzerov box, prosto da budes ljubomoran koliko su svi skladni i vidi se da su sve "podredili" njegovom uspehu.
Kod Noleta i kada sede na suprotnim stranama, oseca se tenzija. I kako onda on da se opusti i da se fokusira na tenis?
Ipak i pored svega toga dominirao je 5 godina u zlatnoj eri tenisa, statistika iz tog perioda i rezultati koje je postigao protiv igraca iz top10, ukljucujuci Rodzera i Nadala.....to je prosto neverovatno, neprevazidjeno.
Federer nikada nije igrao protiv protivnika i 90% publike, a Noletu je to bila sudbina.
Ubedjen sam da je Noletu "savetovano" da uspori, kako bi otvorio prostor Rodzeru, mozda zvuci kao x file, ali setire se kako je prosla Monika. Da je nisu ranili, osvojila bi 30 GS.

Sinisa

pre 6 godina

Rodzer Federer,najbolji i najelegantniji teniser svih vremena,milina ga je gledati...Medjutim,kao Noletov navijac,bice jos brobe,ne zaboravimo da je Novak mladji 6 godina,sve je moguce,Nvovk je u stanju da stigne Federara,jos uvijek.

Dabome

pre 6 godina

Nisam njegov navijač ali SVAKA ČAST! Svi koji pišete o tome da je osvajao ova sva slema (ao i vimbldon) jer je Novak pao, setite se koliko je Novak osvajao jer su Rodzer i Rafa pali, tada se niste niti bunili niti priznali da je tako a sada vam smeta. Ponavljam, nisam njegov navijac..ali citam neke nebuloze ovde, i ne mogu da shvatim da ste do te mere otišli u neke teorije zavere da je postalo smešno.

lorenzo

pre 6 godina

jedan analitičar sa ESPN-a je dao jednom fino obrazloženje zašto će Federer biti najveći ikada, ako se ne varam 2004. ili 2005. još...uglavnom tada je rekao da Roger nema ni najboljo forhend, ni bekend, no servis, ni izlazak na mrežu ali svi njegovi udarci su u top5 na svijetu i kada se pogleda on jeste najbolji...Nadal npr. ima mnogo loš bekend i dosta se izvlači na forhend, Novaku je smeč katastrofa, Rodik osim servisa ništa više nije ni imao...sa druge strane kao što sam napisao gore, Rogerov servis je u top5, forhend isto tako, bekend, servis, jedino je smeč perfektan i tu je prvi...eto to Federera izdvaja od ostalih plus nevjerovatna glava...neko na brejk loptu napravi duplu grešku ali ne i Federer, on obavezno servira ili as ili servis viner...i sviđa mi se dole što je neko napisao za MJ, možda nema najviše titula ali on je G.O.A.T. u košarci...isto tako možda neko za 5, 10, 15 godina bude imao više GS titula ali Federer će uvijek biti asocijacija za tenis

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Pa sto majstor nije igrao na sljaci kad lakocom dobija sve protivnike garant se gace malo zatresle od Nadala na AO ubrzali podlogu jel mu to odgovara ako si najbolji nece se organizatori truditi svim silama da ti pomognu o terminima meceva netreba ni raspravjati strasno je kvalitetan teniser i voli tenis mozda vise nego ostali igraci ali prosto je iritantno koliko se njemu pomaze na ustrb ostalih igraca i zato cu uvek vise ceniti Nadala cak i Mareja od njega a Noleta najvise ipak je nas

senad

pre 6 godina

Ubrzali podlogu u Australiji a u zadnjih sest godina sve ostale podloge usporili Wimboldon jos 2010 je usporena podloga dabi ovi kao Marej,Nadal i Novak imali vise sanse da osvajaje turnir.

looki

pre 6 godina

Taj vas GOAT je do poslednja dva Grend slema dosao zahvaljujuci padu jednog covjeka....isto kao i Nadal do 10-tog Roland Garosa.....zakljucak je lako izvesti...:-;
(PG, 16. jul 2017 20:52)

Pa zaključak je da je Nole svo osvojio zahvaljujući padu dva čovjeka. Sad je i sam pao pa izvuci zaključak!

B92 fedbot heaven

pre 6 godina

@Raskoljnikov Hrbaty> Federer 2 1, Hrbaty > Nadal 3 1 po tvojoj logici Roddic>Djokovic 6 5

Slam h2h Djokovic Federer i Nadal Federer znas vrlo dobro. 1/10 dobijas za trollovanje. Bolje uzmi knjigu u sake, nece ti Federer poslati novce iz svoga dzepa, sam ih moras zaraditi. I procitaj Dostojevskog , nemoj kaljati ime njegovog junaka.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Samo da ubacimo podatak 3-11 gs finala protiv Novaka i Rafe. 1-3 Novak, 2-8 Rafa. 3 titule protiv direktne istorijske konkurencije i 16 protiv ostalih. Ako gledamo ugrubo brojke, jeste najbolji, marketinški, stilsko/tehničko igrački odavno jeste ali ako se prebiraju sve kolone onda ima i parametara protiv. Sad će odbrana reći nije to ništa, najviše je gubio od Rafe na sljaci, pa? Goat bi trebao da melje svu konkurenciju u većini svoje karijere, na svakoj podlozi, zar ne?

Малициозно

pre 6 godina

Федере осваја титуле док ова двојица нису у форми. Увек је и освајао титуле против Багдатиса, Филипусуса, Чилића... искористио пад форме ове двојице и сад се сматра Бајом.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Federer je svoje titule osvojio protiv Agasija, Samprasa, Filipusisa, Hjuita, Rodika, Vavrinke, Safina, Nadala, Djokovica, Mareja, Cilica itd.
Dakle, covek je osvajao titule u 3 generacije tenisera, sto je samo jos jedan argument koji ga stavlja na mesto ubedljivo najveceg tenisera u istoriji tenisa.
E, sada to sto ti pratis tenis od 2011. godine pa ne znas koliko su kvalitetni teniseri bili Agasi, Sampras, Hjuit, Rodik, Filipusis, Moya, Davidenko, Ferero itd. to je vec druga stvar. Tu mozemo da svrstamo i Nadala jer je on svoj najbolji tenis zapravo poceo da igra jos 2006. godine.
Kako recimo taj Vavrinka u toj konkurenciji nije mogao da osvoji nista, a u ovoj " mocnoj " konkurenciji je osvojio TRI Grend Slema, sva tri preko Djokovica ?
Ti teniseri kojie nazivate slabom konkurencijom su izmislili tenis za ove danasnje Raonice, Berdihe, Nisikorije, Conge, Vavrinke, Mareje i slicne. Samo je steta sto vi te tenisere znate samo po imenima jer ste pravila tenisa naucili 2011. godine.

miki

pre 6 godina

nije mi bas jasno sta hocete vi od novaka...vi sto nesto hocete... decko iz provincije zvana srbija osvojio 12 slemova 30ak mastersa... sta ocete bre vise...ako se vrati osvoji jos sto sta super... ako ne opet super...

Power is Power

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 16. jul 2017 20:09) 

Da vidimo računicu, Đoković od 18 do 30 godine, 12 GS za 12 godina. 

Sad će po tebi 2 GS po sezoni za 8 godina, znači 16 GS za 8 godina od 30 do 38 godine. 

Koliko imaš godina, 7 i po?
(Jumko, 16. jul 2017 20:24)


Jel neko igra najbolji tenis na pocetku karijere.Jesi ti svestan da teniser od 18-19-20-21 god pa i vise nije potpuno izgradjen, sto znaci da je 12gs osvajao dok nije pronasao igru i ritam i poboljsao tehniku itd..
Sto znaci da sada kao kompletan igrac ima sanse da osvaja 2 gs godisnje.

Posto mi B92 nece objaviti komentar ispace da si ti ostavio vrlo dobar komentar i pokupio dosta +.

leptirica

pre 6 godina

Jel neko igra najbolji tenis na pocetku karijere.Jesi ti svestan da teniser od 18-19-20-21 god pa i vise nije potpuno izgradjen, sto znaci da je 12gs osvajao dok nije pronasao igru i ritam i poboljsao tehniku itd.. 
Sto znaci da sada kao kompletan igrac ima sanse da osvaja 2 gs godisnje. 

Posto mi B92 nece objaviti komentar ispace da si ti ostavio vrlo dobar komentar i pokupio dosta +.
(Power is Power, 16. jul 2017 21:15)

Netko igra, ali Novak je očito u padu i najvjerojatnije su najbolje godine iza njega, što naravno ne znači da neće više ništa osvojiti. Moraš uzeti u obzir da ne znamo kakva konkurencija čeka Novaka u tih 8 godina, kakve povrede, kakav pad motivacije... ima previše faktora... očekivati 16 GS u idućih 8 godina je jako optimistično . Činjenica je da je ovaj čovjek trenutno G.O.A.T.

Meda

pre 6 godina

Normalan covek , normalna porodica 4 dece jedu sto mama Mirka skuva i novine ne pisu godinu dana o tome sta jedu... A on MAJSTOR NAD MAJSTORIMA

Lubitelj tenisa

pre 6 godina

Nema No4o mentalnu snagu za povratak, niti ga to interesuje, niti je pravi sportista poput Federera kome je tenis pokretačka snaga, život.

Srdjan

pre 6 godina

Konacno da neki nas novinar napise tekst o Federeru kakav on zaista i zasluzuje. Bravo Nikola!
Prosto i jednostavno, Federer je najbolji teniser svih vremena i treba da smo ponosni sto imamo priliku da gledamo kako postavlja standarde i rusi sve rekorde.

Jumko

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 16. jul 2017 20:09)

Da vidimo računicu, Đoković od 18 do 30 godine, 12 GS za 12 godina.

Sad će po tebi 2 GS po sezoni za 8 godina, znači 16 GS za 8 godina od 30 do 38 godine.

Koliko imaš godina, 7 i po?

D

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto je ljudima tesko da prihvate da je Federer sinonim za tenis. Nas Novak je u njegovo vreme osvojio sve one silne trofeje. Da nije bilo Novaka Rodzer i Rafa bi sad imali po 20-25 GSa i tenis bi odavno bio dosadan sport. I ne, nije mala stvar biti odmah iza Rodžera u istoriji i u nekoliko stvari biti bolji od njega. Verujem da je Novaku Rodžer bio pokretac i inspiracija. Zato ljudi uzivajmo jos malo jer velika trojka uskoro spusta sidro, doci ce nekad neki novi heroji tenisa sigurno, ali ovo ce uvek biti zlatna epoha i nas Novak ce ostati upamcen kao jedan od najvecih igraca koji su ikad igrali ovu ogru.

Nikola

pre 6 godina

Pa jer je on uvek tu i kad igra lose on je tu i igra meceve sa njima. Evo sad kad on rastura njih nema nigde, ne mogu ni da dodju do meca da odigraju jedan protiv drugog. To je realno tako, jer evo Nadal ga nije dobio odavno, a Novak nikako da odigra neki mec protov njega.

dbauizadjale

pre 6 godina

Ostaće upamćeno da je Novak jedini igrač koji je podigao nivo tenisa do svemirskih visina. Ni Rodja, ni Rafa već Novak. To pravi ljubitelji tenisa dobro znaju. Takav tenis se vise ne igra.

Raskoljnikov

pre 6 godina

@Ljubitelj,
Federer samarao koga je stigao od 2001. do 2012. godine, niko mu nije mogao nista, upropastavao konkurenciju, pa su onda velike sile i sportska mafija odlucili da zabrane Federeru da nastavi da osvaja trofeje i zbog zanimljivosti takmicenja mu naredili da mora da pusti Djokovica, Mareja, Vavrinku da osvoje nesto, sada je istekla ta zabrana i Federer ponovo razbija konkurenciju.
Kakva kancerogena razmisljanja ljudi za koje je cudo kako im je inteligencija dozvolila da uopste nauce da koriste internet i posalju komentar.
Inace, pohvale za tekst. Konacno jedan objektivan i kvalitetan tekst.

PG

pre 6 godina

Taj vas GOAT je do poslednja dva Grend slema dosao zahvaljujuci padu jednog covjeka....isto kao i Nadal do 10-tog Roland Garosa.....zakljucak je lako izvesti...:-;

Ljubitelj

pre 6 godina

Ovo bi mogla da bude najsmesnija epoha u tenisu. Novak, Endi i Vavrinka nisu bili toliko marketinski atraktivni, pa su odredjeni krugovi, u nedostatku mladje garde, iz naftalina izvukli Federera i Nadala, kao izuzetno profitabilne, a ovoj trojici naredjeno da se sklone. Sve u svemu, ljubitelji americkog rvanja, komotno mogu da se prebace na tenis. Sustina je ista.

palop

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
(milutin, 16. jul 2017 20:09)

Voleo bih da se ostvari, ali veliko je to ako...

Oz

pre 6 godina

@sava. O tome koliko ce placko da uzme jos GSa odlucuje samo jedan covek...a ko je ,to ti je valjda jasno,5 godina bez velike titule a sada u konkurenciji,Berdiha,Cilica,Kverija i ostale boranije demonstrira moc...i place od srece....kad je igrao finala sa Djokovicem isto je plakao ali u svlacionici,kad se ugase kamere i iz sasvim drugih pobuda.....ali ne brinite doci ce stvari na svoje mesto vrlo brzo,zvizdace zapadna 'gospoda' opet,coveku koji im je godinama unazad maltretirao ljubimca

Životinja

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
(milutin, 16. jul 2017 20:09)

Slatko me nasmeja... Hahhaha

Fei Li

pre 6 godina

Federer je GOAT poodavno, jos od RG 2009 po mom misljenju, a i po misljenju mnogih relevantnih strucnjaka.
A to ce ostati sve i da ga neko prestigne po broju GS(sto ne verujem da ce se desiti u narednih 15-tak godina), ni Dzordan nema najvise titula u NBA pa se opet zbog stila igre, harizme i dominacije u svom sportu smatra najboljim svih vremena...
Vece pitanje je da li je Federer generalno najbolji sportista svih vremena, svakako ulazi u najuzu konkurenciju.

...

pre 6 godina

Covek povredjen skoro cele prosle godine, ove godine osvaja 2 GS (za sada), 36 puni za koju nedelju. Nema se sta reci, osim svaka cast i naklon. Vidi se koliko voli tenis, koliko zivi tenis, zapravo on je covek-tenis. Nema drugog, nema ko da se uporedi. Na nasu zalost, Novak nikada nece biti kao on. Ne zato sto nece osvojiti toliko titula i slemova (mozda i hoce), vec zato sto ne zivi tenis. Manite se svih teorija zavere da mu "veliki" brane nesto. On je na tenis vrlo verovatno bio primoran onog momenta kada su ljudi oko njega shvatili koliki je talenat i koliko mogu novcano da profitiraju na ustrb njega. Sto su na kraju i uspeli, jer vidimo gde je Novak sada. Tenis na nekom levom mestu, bez obzira koliko se on trudio da prikrije to izjavama. Mozda ga je i voleo kao klinac, ali je vremenom to preraslo u rutinu i otuda i ona izjava da mu tenis vise nije na prvom mestu, momentalno nakon osvajanja svega. Ej, pa ko to govori?! Preforsiran da bude najbolji i osvoji sve od strane najblizih, osvojio je i jednostavno indirektno rekao: "Izvolite, to je to, uzivajte jer je sve osvojeno, vise zbog vas nego zbog mene. Odradio sam sta ste zeleli, a sada me ostavite na miru!" Nas je, jeste, obozavamo ga, da, ali je njemu tenis kroz vecinu zivota obaveza, a ne zadovoljstvo. Otuda i psovanje, ispadi, izbacivanje ljudi iz sopstvenog boksa. Ima tu i ljubavi prema sportu, nije da nema, ali to bljesne na momente u vidu suza.

Meda

pre 6 godina

Normalan covek , normalna porodica 4 dece jedu sto mama Mirka skuva i novine ne pisu godinu dana o tome sta jedu... A on MAJSTOR NAD MAJSTORIMA

Jumko

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 16. jul 2017 20:09)

Da vidimo računicu, Đoković od 18 do 30 godine, 12 GS za 12 godina.

Sad će po tebi 2 GS po sezoni za 8 godina, znači 16 GS za 8 godina od 30 do 38 godine.

Koliko imaš godina, 7 i po?

Životinja

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
(milutin, 16. jul 2017 20:09)

Slatko me nasmeja... Hahhaha

Lubitelj tenisa

pre 6 godina

Nema No4o mentalnu snagu za povratak, niti ga to interesuje, niti je pravi sportista poput Federera kome je tenis pokretačka snaga, život.

Fei Li

pre 6 godina

Federer je GOAT poodavno, jos od RG 2009 po mom misljenju, a i po misljenju mnogih relevantnih strucnjaka.
A to ce ostati sve i da ga neko prestigne po broju GS(sto ne verujem da ce se desiti u narednih 15-tak godina), ni Dzordan nema najvise titula u NBA pa se opet zbog stila igre, harizme i dominacije u svom sportu smatra najboljim svih vremena...
Vece pitanje je da li je Federer generalno najbolji sportista svih vremena, svakako ulazi u najuzu konkurenciju.

Srdjan

pre 6 godina

Konacno da neki nas novinar napise tekst o Federeru kakav on zaista i zasluzuje. Bravo Nikola!
Prosto i jednostavno, Federer je najbolji teniser svih vremena i treba da smo ponosni sto imamo priliku da gledamo kako postavlja standarde i rusi sve rekorde.

B92 fedbot heaven

pre 6 godina

@Raskoljnikov Hrbaty> Federer 2 1, Hrbaty > Nadal 3 1 po tvojoj logici Roddic>Djokovic 6 5

Slam h2h Djokovic Federer i Nadal Federer znas vrlo dobro. 1/10 dobijas za trollovanje. Bolje uzmi knjigu u sake, nece ti Federer poslati novce iz svoga dzepa, sam ih moras zaraditi. I procitaj Dostojevskog , nemoj kaljati ime njegovog junaka.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Federer je svoje titule osvojio protiv Agasija, Samprasa, Filipusisa, Hjuita, Rodika, Vavrinke, Safina, Nadala, Djokovica, Mareja, Cilica itd.
Dakle, covek je osvajao titule u 3 generacije tenisera, sto je samo jos jedan argument koji ga stavlja na mesto ubedljivo najveceg tenisera u istoriji tenisa.
E, sada to sto ti pratis tenis od 2011. godine pa ne znas koliko su kvalitetni teniseri bili Agasi, Sampras, Hjuit, Rodik, Filipusis, Moya, Davidenko, Ferero itd. to je vec druga stvar. Tu mozemo da svrstamo i Nadala jer je on svoj najbolji tenis zapravo poceo da igra jos 2006. godine.
Kako recimo taj Vavrinka u toj konkurenciji nije mogao da osvoji nista, a u ovoj " mocnoj " konkurenciji je osvojio TRI Grend Slema, sva tri preko Djokovica ?
Ti teniseri kojie nazivate slabom konkurencijom su izmislili tenis za ove danasnje Raonice, Berdihe, Nisikorije, Conge, Vavrinke, Mareje i slicne. Samo je steta sto vi te tenisere znate samo po imenima jer ste pravila tenisa naucili 2011. godine.

looki

pre 6 godina

Taj vas GOAT je do poslednja dva Grend slema dosao zahvaljujuci padu jednog covjeka....isto kao i Nadal do 10-tog Roland Garosa.....zakljucak je lako izvesti...:-;
(PG, 16. jul 2017 20:52)

Pa zaključak je da je Nole svo osvojio zahvaljujući padu dva čovjeka. Sad je i sam pao pa izvuci zaključak!

D

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto je ljudima tesko da prihvate da je Federer sinonim za tenis. Nas Novak je u njegovo vreme osvojio sve one silne trofeje. Da nije bilo Novaka Rodzer i Rafa bi sad imali po 20-25 GSa i tenis bi odavno bio dosadan sport. I ne, nije mala stvar biti odmah iza Rodžera u istoriji i u nekoliko stvari biti bolji od njega. Verujem da je Novaku Rodžer bio pokretac i inspiracija. Zato ljudi uzivajmo jos malo jer velika trojka uskoro spusta sidro, doci ce nekad neki novi heroji tenisa sigurno, ali ovo ce uvek biti zlatna epoha i nas Novak ce ostati upamcen kao jedan od najvecih igraca koji su ikad igrali ovu ogru.

sve pametnjakovici kod nas

pre 6 godina

Dok mu ceo svet jednoglasno priznaje da je najbolji svih vremena, i da je medju troje najboljih sportista u istoriji... jedino se jos u Srbiji vodi polemika o tome, i da to mozda nije Djokovic:)))) Smesno zar ne!?

kliker

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze. Niti uspeh prevelik na sljaci zbog Rafe, niti uspeh na betonu i travi u poredjenju sa Noletom. Nema potpune dominacije u ovoj eri tenisa za Rodzera. I medjusoban skor takodje u globalu. Da ne pominjem ostala Novakova dostignuca. Rafina takodje. Ne moze Rodzer da mi bude GOAT ali niti su jos uvek to Novak i Rafa. Ja bih rekao da su njih trojica TENIS a vi kako vam volja.

Raskoljnikov

pre 6 godina

@Ljubitelj,
Federer samarao koga je stigao od 2001. do 2012. godine, niko mu nije mogao nista, upropastavao konkurenciju, pa su onda velike sile i sportska mafija odlucili da zabrane Federeru da nastavi da osvaja trofeje i zbog zanimljivosti takmicenja mu naredili da mora da pusti Djokovica, Mareja, Vavrinku da osvoje nesto, sada je istekla ta zabrana i Federer ponovo razbija konkurenciju.
Kakva kancerogena razmisljanja ljudi za koje je cudo kako im je inteligencija dozvolila da uopste nauce da koriste internet i posalju komentar.
Inace, pohvale za tekst. Konacno jedan objektivan i kvalitetan tekst.

Mile

pre 6 godina

Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva...
(nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)

Ako ta dvojica tenisera budu imali hrabrosti da ostanu u tenisu do 37. godine poput Federera imaće negativan skor sa makar dvadesetoricom tenisera. Slobodno nek ostanu u tenisu do tih godine i neka me demantuju...

Vesli Klark na infuziji

pre 6 godina

Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva... (nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)
Znaci Kirjos je bolji od Novaka.

miki

pre 6 godina

nije mi bas jasno sta hocete vi od novaka...vi sto nesto hocete... decko iz provincije zvana srbija osvojio 12 slemova 30ak mastersa... sta ocete bre vise...ako se vrati osvoji jos sto sta super... ako ne opet super...

lorenzo

pre 6 godina

jedan analitičar sa ESPN-a je dao jednom fino obrazloženje zašto će Federer biti najveći ikada, ako se ne varam 2004. ili 2005. još...uglavnom tada je rekao da Roger nema ni najboljo forhend, ni bekend, no servis, ni izlazak na mrežu ali svi njegovi udarci su u top5 na svijetu i kada se pogleda on jeste najbolji...Nadal npr. ima mnogo loš bekend i dosta se izvlači na forhend, Novaku je smeč katastrofa, Rodik osim servisa ništa više nije ni imao...sa druge strane kao što sam napisao gore, Rogerov servis je u top5, forhend isto tako, bekend, servis, jedino je smeč perfektan i tu je prvi...eto to Federera izdvaja od ostalih plus nevjerovatna glava...neko na brejk loptu napravi duplu grešku ali ne i Federer, on obavezno servira ili as ili servis viner...i sviđa mi se dole što je neko napisao za MJ, možda nema najviše titula ali on je G.O.A.T. u košarci...isto tako možda neko za 5, 10, 15 godina bude imao više GS titula ali Federer će uvijek biti asocijacija za tenis

palop

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
(milutin, 16. jul 2017 20:09)

Voleo bih da se ostvari, ali veliko je to ako...

Dabome

pre 6 godina

Laki ka
Apsulutno se slazem sa svime što si napisao, a dodao bih i to da se Rodzer ne glupira, ne pravi budalu od sebe i ne glumi klovna da bi se dopao publici već drži do sebe, ponaša se gospodski (nije gluma već je to on), samo što to prosečan Srbin ne shvata..to je njima "naduvenko i prepotenko itd" a zaboravljaju ili ne znaju da je tenis gospodski sport i da se ne tolerišu cirkuzanti.

kme

pre 6 godina

Meni si najjaci ovi sto koriste h2h nola i federera kao argument. To je samo jedna pobeda vise a ne kao nadal sto ima 9 vise od feda. Drugo, to bi moglo da se koristi da federer i nolo imaju isti broj slemova ili 1 vise-manje. Ali federer ima 7(sedam) vise od nola, tako da svi drugi argumenti padaju u vodu. Cao pozdrav.

...

pre 6 godina

Covek povredjen skoro cele prosle godine, ove godine osvaja 2 GS (za sada), 36 puni za koju nedelju. Nema se sta reci, osim svaka cast i naklon. Vidi se koliko voli tenis, koliko zivi tenis, zapravo on je covek-tenis. Nema drugog, nema ko da se uporedi. Na nasu zalost, Novak nikada nece biti kao on. Ne zato sto nece osvojiti toliko titula i slemova (mozda i hoce), vec zato sto ne zivi tenis. Manite se svih teorija zavere da mu "veliki" brane nesto. On je na tenis vrlo verovatno bio primoran onog momenta kada su ljudi oko njega shvatili koliki je talenat i koliko mogu novcano da profitiraju na ustrb njega. Sto su na kraju i uspeli, jer vidimo gde je Novak sada. Tenis na nekom levom mestu, bez obzira koliko se on trudio da prikrije to izjavama. Mozda ga je i voleo kao klinac, ali je vremenom to preraslo u rutinu i otuda i ona izjava da mu tenis vise nije na prvom mestu, momentalno nakon osvajanja svega. Ej, pa ko to govori?! Preforsiran da bude najbolji i osvoji sve od strane najblizih, osvojio je i jednostavno indirektno rekao: "Izvolite, to je to, uzivajte jer je sve osvojeno, vise zbog vas nego zbog mene. Odradio sam sta ste zeleli, a sada me ostavite na miru!" Nas je, jeste, obozavamo ga, da, ali je njemu tenis kroz vecinu zivota obaveza, a ne zadovoljstvo. Otuda i psovanje, ispadi, izbacivanje ljudi iz sopstvenog boksa. Ima tu i ljubavi prema sportu, nije da nema, ali to bljesne na momente u vidu suza.

Nikola

pre 6 godina

Pa jer je on uvek tu i kad igra lose on je tu i igra meceve sa njima. Evo sad kad on rastura njih nema nigde, ne mogu ni da dodju do meca da odigraju jedan protiv drugog. To je realno tako, jer evo Nadal ga nije dobio odavno, a Novak nikako da odigra neki mec protov njega.

lobotom

pre 6 godina

Svi koji pricate o namjestanju poceli ste pricu o istom nakon Wimbledona 2012 godine. Zamislimo da ste u pravu i zamislimo slijedeci scenarij:
Sve je bilo namjesteno, u namjestanju su sudjelovali Federer, Nadal, Murray, nekolicina vrhunskih igraca i naravno - Novak Djokovic. Sve ispliva na povrsinu, a logican korak bila bi dozivotna suspenzija svih involviranih aktera i oduzimanje svih titula (slicno kao na Tour de France). U tom slucaju imali bi slijedece bilance:
Federer 16 GS
Nadal 10 GS
Djokovic 4 GS
Murray 0 GS
Razmislite o tome prije nego li pisete o namjestanju. Toliko ste losi gubitnici, da bi radije zrtvovali karijeru Novaka Djokovica nego priznali da je sportski porazen. Time niti umanjujete uspjehe njegove konkurencije niti, podizete Novakove. On je veliki sampion i nije zasluzio takvo nesto.
A sto se gore navedene bilance tice, GOAT ostaje GOAT, bilo sve namjesteno ili ne.

Dabome

pre 6 godina

Nisam njegov navijač ali SVAKA ČAST! Svi koji pišete o tome da je osvajao ova sva slema (ao i vimbldon) jer je Novak pao, setite se koliko je Novak osvajao jer su Rodzer i Rafa pali, tada se niste niti bunili niti priznali da je tako a sada vam smeta. Ponavljam, nisam njegov navijac..ali citam neke nebuloze ovde, i ne mogu da shvatim da ste do te mere otišli u neke teorije zavere da je postalo smešno.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Ljudi koji pominju ukupni skor...
Sta cemo sa tim sto Djokovic ima negativan skor protiv Endija Rodika ?
Znate, to je onaj iz one " slabe " konkurencije.
Da je Djokovic naleteo na Federera na bilo kom od poslednja 4 turnira ponovo bi imao negativan skor protiv njega jer bi ga Federer razbio u svakom mecu. Ali je on izabrao da gubi od Kirjosa, Tima, Istomina i ostalih bezveznjaka.
Tog Nadala koga prizivate je Federer oducio od tenisa u 4 uzastopna meca. Razbio ga je u finalu AO-a, u 1/4 finalu Indian Velsa i u finalu Majamija.
Toliko o njima.
Ali onaj koji je napisao da je tenis bio ono do 2013. godine, hahaha.
Tacno tako, tenis je bio dok ga je igrao Djokovic. Ono sto se igralo dok on nije usao u TOP 3 i ono sto se igra sada nije tenis.

satelit

pre 6 godina

Covek jeste NAJVECI i najpametniji.. Mogao je da odustane kada 4 godine nije osvojio GS zbog Novakove moci,ali je vredno radio kao da je znao da Srbinu u mentalitetu jeste da odustane i zadovolji se u jednom trenutku.. Dusa me boli sto Djokovic nije onaj stari pa makar ga drao FED ako je u takvoj mogucnosti

darezinjo

pre 6 godina

Zanimljivo mi je da je pomenuo izgubljena finala od Novaka, a da ga niko na to nije naveo. Eto koliko mu ovo znaci i koliko je srecan. Svaka cast na veri i istrajnosti da saceka da mu se posloze kockice. Nije ni to lako. Prizeljkivao je i verovao, ali posle dva izgubljena finala nije mogao da bude siguran dok ne vidi trofej u svojim rukama. Iako teska srca, zelim da mu cestitam na ovom uspehu.
(nastja, 16. jul 2017 21:22)

Totalno se slazem sa tobom. Bilo ko drugi da je bio u tim finalima, a ne Novak, Federer bi bio taj koji na kraju dize trofej.

Negativni

pre 6 godina

Odličan tekst. On je postao sinonim za tenis. Mogu malovarški bednici da ga podcenjuju, ali uvek će njegovo ime biti sinonim za tenis.

GOAT, a ne "jedan od najboljih"

pre 6 godina

Bravo Nikola Djukić! Svaka ti čast na hrabrosti da budeš maksimalno pošten, profesionalan i objektivan!
A naš Novak nije manji šampion zato što je Fed osvojio i ovaj Vimbldon.
Pozdrav svima!

dbauizadjale

pre 6 godina

Ostaće upamćeno da je Novak jedini igrač koji je podigao nivo tenisa do svemirskih visina. Ni Rodja, ni Rafa već Novak. To pravi ljubitelji tenisa dobro znaju. Takav tenis se vise ne igra.

rabo

pre 6 godina

Ne znam ko sve ucestvuje u ovim komentarima ali po ocenama ispada da smo mi Srbi teski mrzitelji samih sebe.
Toliko negativnosti prema Novaku da to nema smisla.
Od njegove 16-te sam svim srcem navijao za njega, toliko puta sam se radovao.
Siguran sam da ce toga biti jos. Federeru hvala za povratak, nadam se da ce to Novaku biti ponovo motivacija da se vrati tamo gde mu je mesto.

My name is Zlatan

pre 6 godina

@Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva...
(nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)
Mladji su

Dabome

pre 6 godina

lobotom
Ali stvar je u tome što oni misle da je svima namešteno samo Novaku NE. Novak je osvajao (jedini od svih njih) na čisto znanje i umeće, na to da je najbolji, da ih je pobedjivao uprkos tome što su svi i sve protiv njega, što je još gore, crnje i smešnije razmišljanje.
A smešno je i to što i dalje pominju taj h2h i posle ove bežanje (i svih sa prethodnih turnira) gde bi se i to preokrenulo.

nastja

pre 6 godina

Zanimljivo mi je da je pomenuo izgubljena finala od Novaka, a da ga niko na to nije naveo. Eto koliko mu ovo znaci i koliko je srecan. Svaka cast na veri i istrajnosti da saceka da mu se posloze kockice. Nije ni to lako. Prizeljkivao je i verovao, ali posle dva izgubljena finala nije mogao da bude siguran dok ne vidi trofej u svojim rukama. Iako teska srca, zelim da mu cestitam na ovom uspehu.

leptirica

pre 6 godina

Jel neko igra najbolji tenis na pocetku karijere.Jesi ti svestan da teniser od 18-19-20-21 god pa i vise nije potpuno izgradjen, sto znaci da je 12gs osvajao dok nije pronasao igru i ritam i poboljsao tehniku itd.. 
Sto znaci da sada kao kompletan igrac ima sanse da osvaja 2 gs godisnje. 

Posto mi B92 nece objaviti komentar ispace da si ti ostavio vrlo dobar komentar i pokupio dosta +.
(Power is Power, 16. jul 2017 21:15)

Netko igra, ali Novak je očito u padu i najvjerojatnije su najbolje godine iza njega, što naravno ne znači da neće više ništa osvojiti. Moraš uzeti u obzir da ne znamo kakva konkurencija čeka Novaka u tih 8 godina, kakve povrede, kakav pad motivacije... ima previše faktora... očekivati 16 GS u idućih 8 godina je jako optimistično . Činjenica je da je ovaj čovjek trenutno G.O.A.T.

Sinisa

pre 6 godina

Rodzer Federer,najbolji i najelegantniji teniser svih vremena,milina ga je gledati...Medjutim,kao Noletov navijac,bice jos brobe,ne zaboravimo da je Novak mladji 6 godina,sve je moguce,Nvovk je u stanju da stigne Federara,jos uvijek.

Ljubitelj

pre 6 godina

Ovo bi mogla da bude najsmesnija epoha u tenisu. Novak, Endi i Vavrinka nisu bili toliko marketinski atraktivni, pa su odredjeni krugovi, u nedostatku mladje garde, iz naftalina izvukli Federera i Nadala, kao izuzetno profitabilne, a ovoj trojici naredjeno da se sklone. Sve u svemu, ljubitelji americkog rvanja, komotno mogu da se prebace na tenis. Sustina je ista.

Veselin

pre 6 godina

Tek kad sva trojica velikana okace reket o klin moze da se podvuce crta i kaze ko je GOAT. Za sada je toj crti najblizi Federer, ali je po meni prica nametnuta jer se ljudi loze na to. Vreme ce pokazati...Rafa i Nole imaju jos dosta godina igranja ispred sebe, ako uopste budu zeleli da se upustaju u tu trku
(mikac, 16. jul 2017 22:53)
Ovim tempom, kad se sva trojica povuku bice srecna ova dvojica ako ukupno budu imali GS koliko Fedex. "Ako uopste budu zeleli"?!? A, to je ona fora: Mogao sam da te pobedim ali sam te pustio, jel da?

maximus

pre 6 godina

Zaista za svako poštovanje Federerov učinak. Najtalentovaniji teniser u istoriji. Ali me zaista fascinira potreba ljudi da upoređuju karaktere tenisera kao da ih poznaju sve u dušu. Pa suština i jeste u različitosti, tada primećujemo osobenosti, zašto bi svi bili isti i ponašali se isto. Smatram fantastičnim dostignućima i Nadala i Đokovića to što su uspeli da sa tako talentovanim teniserom iznađu volje i snage za svakodnevni naporan rad i napredak neophodan za takmičenje na jednom vrhunskom nivou koji je obeležio poslednjih 10 godina.

Lakic kac

pre 6 godina

Goat jeste. To rezultati govore,ali zasto je bolji od Novaka,rezultatski su tu negde to su nijanse ma da mislim da je Rafa najbolji igrac koga sam gledao zato sto na naj tezoj podlozi dominira....Federer je bolji od Naseg Noleta ne zato sto je uspesniji po trofejima vec zato sto je gospodin, nepsuje ljude u svom boksu, nepsuje svom ocu majku pa ovaj posle deset min. napusta tribine.... To je ono sto svet vidi pa ga i necene kao ovu dvojicu. A za nas Srbe je to normalno pa smo zato ljuti i mislimo Federer je necovek a Nole ljudina...

sasa jokic

pre 6 godina

Da igra lepo, igra, ali sve ovo sto se desava na turu ostavlja sumnju u regularnost. Mada koliko god se nama to ne svidjalo, on jednostavno najvise odgovara ATP-u da bude zabelezen kao GOAT.
Noleta su sprecile tri stvari; poreklo, najblize okruzenje i nezgodan karakter.
Pogledajte Rodzerov box, prosto da budes ljubomoran koliko su svi skladni i vidi se da su sve "podredili" njegovom uspehu.
Kod Noleta i kada sede na suprotnim stranama, oseca se tenzija. I kako onda on da se opusti i da se fokusira na tenis?
Ipak i pored svega toga dominirao je 5 godina u zlatnoj eri tenisa, statistika iz tog perioda i rezultati koje je postigao protiv igraca iz top10, ukljucujuci Rodzera i Nadala.....to je prosto neverovatno, neprevazidjeno.
Federer nikada nije igrao protiv protivnika i 90% publike, a Noletu je to bila sudbina.
Ubedjen sam da je Noletu "savetovano" da uspori, kako bi otvorio prostor Rodzeru, mozda zvuci kao x file, ali setire se kako je prosla Monika. Da je nisu ranili, osvojila bi 30 GS.

senad

pre 6 godina

Ubrzali podlogu u Australiji a u zadnjih sest godina sve ostale podloge usporili Wimboldon jos 2010 je usporena podloga dabi ovi kao Marej,Nadal i Novak imali vise sanse da osvajaje turnir.

Oz

pre 6 godina

@sava. O tome koliko ce placko da uzme jos GSa odlucuje samo jedan covek...a ko je ,to ti je valjda jasno,5 godina bez velike titule a sada u konkurenciji,Berdiha,Cilica,Kverija i ostale boranije demonstrira moc...i place od srece....kad je igrao finala sa Djokovicem isto je plakao ali u svlacionici,kad se ugase kamere i iz sasvim drugih pobuda.....ali ne brinite doci ce stvari na svoje mesto vrlo brzo,zvizdace zapadna 'gospoda' opet,coveku koji im je godinama unazad maltretirao ljubimca

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Pa sto majstor nije igrao na sljaci kad lakocom dobija sve protivnike garant se gace malo zatresle od Nadala na AO ubrzali podlogu jel mu to odgovara ako si najbolji nece se organizatori truditi svim silama da ti pomognu o terminima meceva netreba ni raspravjati strasno je kvalitetan teniser i voli tenis mozda vise nego ostali igraci ali prosto je iritantno koliko se njemu pomaze na ustrb ostalih igraca i zato cu uvek vise ceniti Nadala cak i Mareja od njega a Noleta najvise ipak je nas

Eh, Medo, Medo

pre 6 godina

@Meda

Hahaha..dao sam ti plus za ovo o Fedji i porodici: „jedu što mama Mirka skuva...“
Hahaha.. Mirka kuva, verovatno bećarac? Izgleda da nisi upoznat ko je njihov lični kuvar?

adem

pre 6 godina

samo bih da kazem jednom i za sva vremena, dok se to ne promeni. samo nadalovi obozavaoci imaju prava da kazu da je nadal bolji od federera ako pogledamo H2H.
sto se tice novaka, ja ne vidim kako neko moze reci da je bolji, nadmocniji ako ima jedan mec vise, jednu ili recimo dve pobede a odigrano blizu 50-tak meceva. sutra da se sastane novak sa federerom i da izgubi, taj H2H se izjednacuje. ali ako se sastanu nadal i federer i ako nadal izgubi, i to ne jedan, nego tri meca H2H je i dalje ubedljivo na nadalovu stranu. znaci da je neko bolji, ne moze se reci ako ima jednu pobedu vise. makar 30%znaci na 50 meceva kada vodi sa 30 prema 20. ili vise, e onda se moze reci...

pribil

pre 6 godina

Kad se GOAT povuce, ukinuce se tenis. Jer ako je neko najbolji svih vremena, sto bi se naredne generacije mucile i bile u senci sinonima za tenis. Ovako da uzivamo jos par godina dok se GOAT ne povuce i to bi trebalo da prenose, jer ce citava planeta biti u zalosti, a berze u padu.

Djordje

pre 6 godina

Izem ti tenis, svi nesto svileni, mladi momci se ispovredjivali,samo Federer ima nestvarnu genetiku sa 36 godina, ne znam sta je i koje su igre u pitanju al ovo je velika sramota za tenis

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Samo da ubacimo podatak 3-11 gs finala protiv Novaka i Rafe. 1-3 Novak, 2-8 Rafa. 3 titule protiv direktne istorijske konkurencije i 16 protiv ostalih. Ako gledamo ugrubo brojke, jeste najbolji, marketinški, stilsko/tehničko igrački odavno jeste ali ako se prebiraju sve kolone onda ima i parametara protiv. Sad će odbrana reći nije to ništa, najviše je gubio od Rafe na sljaci, pa? Goat bi trebao da melje svu konkurenciju u većini svoje karijere, na svakoj podlozi, zar ne?

MareNS

pre 6 godina

Profesionalni teniseri se slazu da se njegova igra trenutno priblizava savrsenstvu. Laici misle da igra najbolji tenis. Generalno, ima smisla da je najbolji svih vremena. Ali zasto ne pustimo da svi zavrse karijere, podvuce se crta i kaze tako i tako. Jer sta se sve desilo samo u godinu dana? Ko je mogao da pomisli da ce Federer vise uzeti gs? No, i ja mislim da je najbolji svih vremena ali hajde da nabrojimo samo par crtica.
-vise puta pominjan h2h sa Novakom i Rafom (jadan)
-plakanje na AO ne zato sto je izgubio vec zato sto je Rafa kompletirao gs (ne bas za pohvalu)
-vise puta pominjani dzemper
-slican nivo osvojenih najvecih titula kao Rafa i Novak
-oducavanje od tenisa od strane Rafe u finalu RG
-oducavanje od tenisa od strane Novaka u 1/2 AO, a zatim volsebna povreda kolena tokom setanja dece (pitam se ko je RF - omaz jucerasnjem tekstu iz NY koji je Novaka nazvao klovna zbog slicnih stvari)
itd.
Da zakljucimo, najbolji je ikada, niko nije cvecka i konacno pustite da svi zavrse karijere.

Djordje

pre 6 godina

Kako neko može da kaže da je neko veći od sporta kojim se bavi, pa da nije tog sporta ne bi ni bilo tog igrača, nek se bavi onda nekim svojim sportom sam sa sobom

zex

pre 6 godina

Ivan NK, 17. jul 2017 07:56)
Sve je tako,ima Novak jos mnogo rezultata iza sebe ali to pljuvacima nije vazno.Oni koji nemaju zivot mrze Novaka a velicaju Federea koji je prvo stariji 5godina,sacekajmo za 5godina pa da vidimo.

fantom

pre 6 godina

Nema No4o mentalnu snagu za povratak, niti ga to interesuje, niti je pravi sportista poput Federera kome je tenis pokretačka snaga, život.
(Lubitelj tenisa, 16. jul 2017 20:22)

Malo si se prevario. Nole je hteo da se povuče 2009 i tokom 2010, pa je nakon toga vezao seriju koju verovatno niko neće dostići, makar u dogledno vreme. Vezati četiri grend slema na tri različite podloge je u najmanju ruku rezultat za poštovanje. Jedini je Đoković to uspeo. Federer ima izrazito negativan ukupni skor sa Đokovićem i Nadalom, u finalima grend slema 3–6 sa Nadalom 1–3 sa Đokovićem, svojim direktnim rivalima. Federer nema zlato sa Olimpijskih igara, hoćemo sada da kažemo da je Agasi bolji teniser? Agasi ima sve grend slemove? Neko će reći da je bolji od Federera? Ovo sam sve naveo zbog idolopoklonika koji nemaju meru u iskazivanju podanosti Federeru, a nikako da bi na bilo koji način osporio velika Federerova dostignuća. Svaka mu čast, Federer NIJE GOAT, i to samo zbog Nadala i Đokovića.

Малициозно

pre 6 godina

Федере осваја титуле док ова двојица нису у форми. Увек је и освајао титуле против Багдатиса, Филипусуса, Чилића... искористио пад форме ове двојице и сад се сматра Бајом.

PG

pre 6 godina

Taj vas GOAT je do poslednja dva Grend slema dosao zahvaljujuci padu jednog covjeka....isto kao i Nadal do 10-tog Roland Garosa.....zakljucak je lako izvesti...:-;

strad

pre 6 godina

znate šta,ja vas poštujem kao novine,ali vi postajete tabloid sa komentarima.Pa i u poslednjih nekoliko nedelja stalno potencirate sve nekako protiv Srbije.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Svi najveci teniseri ukljucujuci i tog Novaka su Federera nazvali najboljim ikada, ali vi znate drugacije.
Tog Nadala je Federer otresao u poslednja 4 duela. Na AO, u IV-u i Majamiju ga je razneo, bolelo je koliko je bio nemocan.
Razbio ga je sa 35 godina.
Nadal, Djokovic i Marej, kopije jedni drugih i svih ostalih tenisera na turu samo na razlicitim nivoima. Fizikalci i trkaci, ciji se tenis svodi na besomucno jurcanje od linije do linije, zakucavanje metar iza osnovne i vracanje loptica. Na mrezu izadju jednom jer za to treba lucidnosti, kreacije, talenta, improvizacije.
Federer je najveci jer niko pre njega nije igrao ovakav tenis i nece ga igrati niko posle njega. Covek ne lici ni na jednog tenisera niti bilo ko lici na njega.
Od tenisa je napravio umetnost i zahvaljujuci svom talentu, brzini, agresivnosti, lucidnosti, kreativnosti, improvziciji, tehnici, kretanju, eleganciji, netvarnim udarcima od riterna do voleja, ce uvek biti sinonim za ovaj sport i najreprezentatviniji predstavnik tenisa.
Kada se kaze kosarka misli se na Majkla Dzordana, kada se kaze tenis na Rodzera Federera i tu je kraj diskusije.
Djokovic ima slabiji h2h od Rodika, a Nadal od Davidenka. Da li su oni bolji teniseri ?
Kada Federer nije bio u formi opet je bio sposoban da dodje do finala, a kada ova dvojica nisu u formi oni ispadaju od raznih Kirjosa, Istomina, Rosola, Milera ... A da su dosli do Federera bili bi pocisceni. Nadal je to vec iskusio.
Rodzer Federer - apsolutni GOAT !

Bogdan

pre 6 godina

Kad se samo setim komentara prosle godine nakon Wimbldona kada je Federer objavio da ce pauzirati do kraja sezone.
95% komentara na ovom sajtu su likovali tome,i bili odusevljeni.
Cela Srbija se digla na noge,jer je nazirala da je to kraj karijere Rogera Federera.
Kad medjutim ove godine muk !!
Federer na vrhu,Novak na dnu,sve se okrenulo za 360 stepeni !!
Roger se vratio.
Da li moze i Novak tako nesto sledece godine..?
Federer je uspeo sa punih 36 godina,da li moze Novak sa 31..?
Realno moze,al cisto sumnjam,ipak i Novak poseduje taj Balkanski mentalitet.

mikac

pre 6 godina

Tek kad sva trojica velikana okace reket o klin moze da se podvuce crta i kaze ko je GOAT. Za sada je toj crti najblizi Federer, ali je po meni prica nametnuta jer se ljudi loze na to. Vreme ce pokazati...Rafa i Nole imaju jos dosta godina igranja ispred sebe, ako uopste budu zeleli da se upustaju u tu trku

Dabome

pre 6 godina

adem
Upravo tako..Ja kao Nadalov navijač sa punim pravom to kažem. Nadal je njega pobedio na Vimbldonu a on njega na Garosu ni blizu, uvek je bio ponizen i ni blizu pobede, a o h2h da ne govorimo, drao ga Rafa gde je stigao. Ali ne gleda se samo h2h..

Ivan NK

pre 6 godina

I da danas Novak objavi povlacenje iz tenisa, ostaju zauvijek upisani sledeci rekordi:
1.Jedini igrac u istoriji koji je istovremeno bio vlasnik 4 GS titule, na 3 razlicite podloge i uz Lavera jedini koji je imao 4 vezane titule.
2.Igrac koji je sakupio najvise poena na ATP listi-16950 je cifra do koje niko, nikad nece doci!!!
3.Igrac sa najvise osvojenih mastersa u jednoj takmicarskoj godini (6)
4.Prvi igrac u istoriji koji je od turnira zaradio vise od 100 miliona dolara.
5.Jedini igrac iz velike cetvorke koji ima pozitivan skor sa ostalom trojicom
6.Drugi najbolji start sezone sa 43 vezane pobjede

Ovo su rezultati za "vjek i vjekov" i to ne mogu osporiti ni najvatreniji navijaci RF ili Nadala.
Za mene je Novak Djokovic G.O.A.T., a prihvatam i drugacija misljenja...

Power is Power

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 16. jul 2017 20:09) 

Da vidimo računicu, Đoković od 18 do 30 godine, 12 GS za 12 godina. 

Sad će po tebi 2 GS po sezoni za 8 godina, znači 16 GS za 8 godina od 30 do 38 godine. 

Koliko imaš godina, 7 i po?
(Jumko, 16. jul 2017 20:24)


Jel neko igra najbolji tenis na pocetku karijere.Jesi ti svestan da teniser od 18-19-20-21 god pa i vise nije potpuno izgradjen, sto znaci da je 12gs osvajao dok nije pronasao igru i ritam i poboljsao tehniku itd..
Sto znaci da sada kao kompletan igrac ima sanse da osvaja 2 gs godisnje.

Posto mi B92 nece objaviti komentar ispace da si ti ostavio vrlo dobar komentar i pokupio dosta +.

Dusan

pre 6 godina

Sada stvari stoje tako, ali ima jos da se igra. Da bi na kraju ove tri karijere RF mogao da se tretira kao neprikosnoveni GOAT, morace u najvaznijim kategorijama da bude mnogo bolji od NDj i RN da bi nadomestio negativne parametre koje ima u odnosu na njih. Ovo se pre svega odnosi na dve stvari: ocajan H2H sa RN i ne bas dobar sa NDj, i mozda jos vaznije je to sto nikada nije ni pripretio RN na RG (moze se reci da je uvek bio svetlosnim godinama od pobede), dok je sa druge strane RN njega tukao u njegovoj kuci na WB i to kada je RF bio u najboljim danima, kada je imao 26 godina. Takodje, NDj ga je tukao dva puta u toj istoj kući dok on njega nije nijednom. Dakle nikada nije pobedio NDj na WB. Ima jos parametara koji mu ne idu u prilog, tako da bih rekao da on ima jos da guli ako zeli da obezbedi tu titulu. Ne sme se zaboraviti da su konkurenti 5, odnosno 6 godina mladji.

?

pre 6 godina

19 GS, 302 nedelje na prvom mestu, 93 titule, 3 GS sa po 5+ titula... 300+ rekorda u tenisu.... UBEDLJIVO najbolji teniser svih vremena. I jos ce da podigne lestvicu, nezaustavljiv je.

marinko magla

pre 6 godina

Da li samo meni Federer izgleda kao da u zivotu nije odradio kondicioni trening? Neverovatno je da stize svaku loptu u tri koraka, fenomenalan rad nogu. Svaka mu cast!

Si Dzej

pre 6 godina

Mi svi Novakovi navijaci moramo polako da se navikavamo na cinjenicu da je Roger GOAT. 
Isto tako moramo da se suocimo sa cinjenicom da je sad gotovo nemoguce da Novak stigne Rogera po GS titulama. 
Vidite,Roger je danas pokazao da ne gubi velika finala od boranije, s'boranijom Roger u finalima ima skor 15:1 !! 
Novak sa boranijom u finalima ima 6:4 !! 
Da nije gubio ta finala,imao bi 
neke sanse,ovako to je u domenu naucne fantastike. 
Pa Djokovic je od Wawrinke napravio visestrukog Gren Slem sampiona,to je za igraca Novakovog kalibra nedopustivo sto je to dozvolio,i zato sad placa punu cenu toga !! 
Kad na sve to dodamo i poraz od Wawrinke na Australijan Openu 2014,i od Nisikorija na US Openu 2014,onda je sasvim razumljivo sto je Roger na 19 GS,a Novak na "samo" 12 !!
Svi ovi nabrojani porazi koje je Novak doziveo(4GS finala,jedno cetvrtfinale,jedno polufinale)su se desili na Novakovom vrhuncu u periodu od 2012 do 2016.
Na kraju se ispostavilo da su ti porazi glavni razlog zasto je Novak na 12 Gren Slemova,a Roger na 19.

?

pre 6 godina

@kliker
Federer je na travi neuporedivo uspesniji od Noloa, 8-3 u WB, 17-3 u titulama ukupno... dakle, pricas nebuloze. Uspesniji je nego Nolo, Nadal i Marej zajedno. Oni zajedno 7 WB, Federer sam 8. Na betonu je takodje mnogo uspesniji. 5 USO... Nolo 2! Na tvrdoj podlozi ukupno 10 GS. Nolo 8... Po ukupnim titulama opet mnogo ispred Noloa i Nadala. Dakle, GOAT bez premca! 19 GS, 302 nedelje prvi na svetu, 93 titule. Zamisli 19-12, OGROMNA razlika. Veca je Federerova prednost u odnosu na Noloa, nego Nolova u odnosu na Bekera, Vilandera, Edberga, Lendla, Agasija...
Federer je GOAT, ubedljivo, a Nolo ne moze ni u istu recenicu s njim. Prevelika je razlika... 19-12... dva sveta razlicita.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Poenta svega je sto Federer i kada nije u formi dere igrace poput Berdiha, Nisikorija, Cilica, Milera, Zvereva ... i uvek dodje do polufinala ili finala.
Sa druge strane Djokovica deru Istomin, Tim, Berdih, Kirjos i slcini. Nadala deru Rosol, Miler i slicni. Tako da oni uopste ne mogu da dodju do nivoa da odigraju mec sa Federerom.
Zamislite da je Djokovic kojim slucajem prosao Berdiha. Federer bi ga dobio u polufinalu 3:0 bez problema. Ili da je na Indian Velsu ili uspeo da prodje mocnog Kirjosa.
Videli smo kako je prosao Nadal u 3 meca. Bio je pociscen.
To je razlika izmedju njih. Da je Fed kada nije bio u formi ispadao u 1/8 finala i dalje bi imao izuzetno pozitivan skor sa Djokovicem. Ali on je i tada bio spsooban da dodje do finala, za razliku od Djokovica i Nadala.
I da, razbio je tog Nadala na AO jer se Federer pitao za 90% poena tokom meca, razbio ga je igrom, razbio je Nadalovu smrtno dosadnu taktiku jurcanja dva metra izda osnovne linije i vracanja loptica do iznemoglosti.
Komentari tipa: " Da je Djokovic u formi, kme, kme, kme." su vec smesni. Mozemo da postavimo stvar, da je Federer bio u ovakvoj formi, Djokovic bi imao 5 Grand Slemova manje, i sta sad ?
Federer da ima 10 slemova manje opet bi bio jedisntven zbog stila i nacina igre. Djokovic i Nadal da imaju 10 slemova vise opet bi bili kap u moru tenisera koji igraj trkacki, dosadan tenis, zasnovan na jurcanju 2 metra iza osnovne i vracanja loptica. To je osnovna razlika izmedju njih.

RForever

pre 6 godina

Ademe, da te ispravim, moze se reci da je Nadal bolji u medjusobnim duelima protiv Federera, nikako da je bolji teniser uopste. To je ogromna razlika. Uvek je bilo tenisera kojima pojedinci ne leze. Ali, ako Federer nastavi da igra na ovom nivou, velike su sanse ds popravi taj medjusobni skor sa Nadalom, jer ga je vec 3x dobio ove godine. Uobicajena taktika forsiranja Federerovog bekenda vise ne pali. Videli smo kako su prosli, ne samo Nadal, vec svi koji su tu taktiku pokusali primeniti protiv Federera ove godine.

leptirica

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze. Niti uspeh prevelik na sljaci zbog Rafe, niti uspeh na betonu i travi u poredjenju sa Noletom. Nema potpune dominacije u ovoj eri tenisa za Rodzera. I medjusoban skor takodje u globalu. Da ne pominjem ostala Novakova dostignuca. Rafina takodje. Ne moze Rodzer da mi bude GOAT ali niti su jos uvek to Novak i Rafa. Ja bih rekao da su njih trojica TENIS a vi kako vam volja.
(kliker, 17. jul 2017 09:02)

Novak ima negativan skor protiv Ive Karlovica i....

Novak je još mlad i još će se ako Bog da naosvajati trofeja, možda i stigne Rođu, to je tek za vidjeti, ali u ovom trenutku je kako je i Rođo je G.O.A.T..

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@(Прота Матеја, 17. jul 2017 00:11)
Istina je da je Novak svih ovih godina bio najteži i jedini pravi rival Nadalu na Roland Garrosu, ali čini mi se da ga je tamo, na žalost, samo jednom, a ne dva puta savladao, I to 2015. godine u 1/4 finalu, pa poslije izgubio od Wawrinke u finalu.

kme

pre 6 godina

Imam pitanje, ako neko može da iznese podatak: koji je poslednji GS koji je osvojio neki igrač bez da je pobedio bar jednog iz velike 4ke?
(goat, 17. jul 2017 06:18)

Marej wimbledon prosle godine. I sta sad? Da mu uzmemo tu titulu?

Vladan R

pre 6 godina

Upravo ova godina je najbolji pokazatelj koliko je h2h odnos nepouzdan. U ovoj 2017 Federer sa nadalom ima 3:0. Jedini razlog za ovakav perfektan odnos, je sto su igrali iskljucivo na podlogama koje vise odgovaraju Federeru, mozda cak i u trenucima kada je Federer bio u boljoj formi, posto jepreskocio sve turnire na sljaci, i stoga je odnos toliko ubedljiv. Sa druge strane imaju podjednak broj titula, dok je Nadal cak i osvojio vise bodova. Onako kako federer u ovoj godini dosao do ubedljiv h2h, tako je Nadal to uspevao u drugom delu prethodne decenije. Nije preskakao turnire na betonu ali nije ni stizao do okrsaja sa federerom, kada je ovaj bio u naj formi.

Srbin

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze.
(kliker, 17. jul 2017 09:)

A moze da bude neko ko ima 0:2 sa Wawrinkom,ili 0:2 sa Marejom na US Openu i Wimbldonu..?

Raskoljnikov

pre 6 godina

?@
A sta cemo sa tim sto je Federer na AO dobio i Vavrinku i Nadala ?
Sta cemo sa tim sto je na najvecem mastersu, Indian Velsu prvo razbio Nadala, a onda razbio i Vavrinku ?
Sta cemo sa tim sto je u finalu Majamija pocistio Nadala kao metlom ?
Da je Vavrinka igrao ona 3 finala Grend Slemova umesto protiv Djokovica i Nadala, ne bi osvojio nijedan Slem u karijeri. Jos jedna razlika izmedju ovih tenisera.

Borg

pre 6 godina

@ Ivan sve tacno sto si napisao,i Novak je velikan ovog sporta,Ali pogledaj sve Rogerove rekorde,pa onda razmisli je li to realno sto si napisao.
PS sto sr konkurencije tice,pa Roger je pobijedio u finalima GS turnira 7 puta Nadala,Murraya ili Novaka.I na kraju Fed igra najlepsi tennis,neuporedivo sa neatraktivnim defanzicima,tipa Nadala,Murraya,pa i Novaka.Pozz

EnaE

pre 6 godina

Nije stvar ni u samim brojkama,iako su one na Federerovoj strani.Ima nesto i u lepoti tenisa koji on igra.Kod njega se spojilo i jedno i drugo-igra divan,prosto elegantan tenis,a pobedjuje i statistika je neumoljiva.Tako da,on jeste najbolji.Da li najbolji svih vremena,ja to ne znam jer tenis pratim poslednjih 7-8 godina,ali da je Federer najbolji teniser danasnjice to svakako da.
Navijam za Novaka,to je valjda i normalno jer mi kao zemlja takvog sportistu nikada nismo imali pre njega i ja kao Srpkinja smatram da je nalogicnija stvar na svetu da navijam za najboljeg srpskog sportistu ikada,ali sto se ostalih tenisera tiče,Fed je broj jedan sto se mene tice.

Рико

pre 6 godina

Капирам Роџерове навијаче, дижете га сад у небеса, ал и оспоравате неке Рафине и Нолетове рекорде, које да је Роџер постигао би вам били главни адути за гоат-а.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Obožavam Valentina Robin Hooda ali ako je neko najbliži po tome da je veći od sporta kojim se bavi to je Michael Jordan, Ali, pa onda Federer i Rossi. Inače sjajan tekst Nikola !

goat

pre 6 godina

Imam pitanje, ako neko može da iznese podatak: koji je poslednji GS koji je osvojio neki igrač bez da je pobedio bar jednog iz velike 4ke?

rabo

pre 6 godina

Ljudi, budimo samo malo realni. Da je Novak samo nastavio da igra kao sto je to cinio zadnjih 5 godina, ni bolje ni gore, svi znamo sta bi se dogadjalo. Svaka Rodzeru cast svakako, ali dosta cesto je uspevao da uhvati momenat kada drugih nema zbog koje cega.
U medjusobnom skoru sa Novakom, poveo je 7:0 kada je Novak bio klinac. Tako da prekinite malo sa preterivanjima.

rabo

pre 6 godina

"Raskoljnjikov"
Mislim da je Federer igrao dva finala na Vimbldonu sa Novakom. Tako da tvoje misljenje da bi pocistio Novaka ne stoji uopste. "Normalnog" Novaka koji je 5 (pet) godina igrao konstantno. Bilo je , videli smo. Nije hipoteza kao sto je tvoje misljenje.

Bojan

pre 6 godina

@rabo
vec sam to pisao, nije nikakav problem reci da je Novak 2014 i 15 igrao navisem nivou od Federera sad. Ali poredimo Novaka sa 27 i 28 godina sa Federerom od 36, pa bilo bi sramota da je Federer bolji. Ajd da vidimo Federera iz 2006, pa dobio bi Novaka od pre dve ili tri godine prilicno glatko.
Stvarno, ko moze da stavlja Noletov nivo igre na travi pored Federerovog.
Kao sto je Nole bolji na Australijskom betonu i francuskoj sljaci, tako je Federer bolji na vimbldonskoh travi i americkom betonu

Рико

pre 6 godina

Tog Nadala koga prizivate je Federer oducio od tenisa u 4 uzastopna meca. Razbio ga je u finalu AO-a, u 1/4 finalu Indian Velsa i u finalu Majamija.


Као прво у финалу АО га није разбио, него је Надал поклекао у петом сету при водству 3:1 због претходног меча у пет сетова
Ал шта год Федерер да уради Надалу у наставку каријере мени ће увек бити урезано у сећање меч на РГ из 2008 кад га је Надал прегазио 6:1 6:3 6:0

miodrag

pre 6 godina

Cinjenica je da je mari postao broj jedan i da su Rafa i Pederer ponovo dosli do vrha i titula na GS kada je GLAVNI LAF resio da iz samo njemu znanih razloga obesi reket o klin, mada jos uvek igra, odnosno bolje receno izlazi na teren, jer kad on stvarno igra onda se zna kome idu titule sa GS I prvo mesto- pozdrav Nik Bolitieri!

Gagi

pre 6 godina

@(Bogdan, 17. jul 2017 03:13)
Sefe mala ispravka, daj boze za Djokovica da se sve okrenulo za 360 stepeni, sto bi znacilo da je pao na dno i vratio se gde je bio pre. Na njegovu zalost sve se obrnulo za 180 stepeni najgori scenario za Djoleta i jos je tamo, videcemo da li ima tu mentalnu snagu nema to veze sto je sa balkana, on je ipak nemacki djak;)

?

pre 6 godina

@kme
Nadal RG 2017, kako se toga ne secas, pre mesec dana bilo? I zasto bi morao da pobedi nekog iz te tzv "velike 4"? Tezi je protivnik Vavrinka u finalu nego Marej.

BojanNS

pre 6 godina

Trenutno je GOAT.
Da li ce ostati? Nece.
Da li ce Nole biti? Ne verujem, jer iako bude imao vise titula, Federer je na zapadu brend, Nole nije.
Ko ce biti GOAT? Ne zna se, ali nekada u buducnosti ce ga neko zameniti. Rekordi su tu da bi se rusili, tako ce i Federerovi.

Juan Carlos Navarro

pre 6 godina

Čuj ne planira se. Sad se kao diže hajp oko Federera sa 19 GS titula a niko da pomene to da je sve ovo delo ATP i ITF. Novak i Endi odjednom ispadaju iz forme a sasvim slučajno Federer i Nadal se vraćaju nikad jači. Sve je to zbog gledanosti. Do pre godinu dana se znalo da će na jačim turnirima (Masters, GS) Nole i Endi igrati u finalu i da Novak osvaja. Sad odjednom njih dvojica prestaju da igraju onako kako znaju i, gle čuda, već prežaljeni Federer i Nadal ponovo osvajaju GS trofeje a do pre godinu dana nisu mogli da pruže dostojan otpor Novaku i Endiju. Sramota za ATP i ITF kao organizaciju!

mr dr prof

pre 6 godina

najveći, najbolji, sve naj....ali, činjenica je, vidi se po ovoj prethodnoj godini, da su jedino Djoković i Nadal konkurencija Federeru. Ove Fedexove godine ne bi bilo da Novak nije sam sebi napravio problem. Pri tom, Federer je na Wimbldonu igrao ATP turnir serije 500, a ova dvojica su tretirani kao kvalifikanti...

Прота Матеја

pre 6 godina

Само да кажем Новак је једини тенисер данашњице који је два пута победио Федерера на Вимблдону, где је кажете суверен, и то у финалу, и два пута победио Рафу на РГ где је овај такође суверен. Са друге стране Федерер никад Рафу није победио на РГ нити је Рафа Федерера на УС Опен а само једном га је добио на Вимблдону.

bariloche

pre 6 godina

Sad se ovi na Rolan Garosu hvataju za glavu! Rođa neće još u penziju. Zapravo hoće al da bude rame uz rame sa Rodom Lejverom. Drugim rečima da sve Gren slemove ima minimum dva i više puta osvojene. Sem u slučaju Rolan Garosa u ostala tri ispunjava uslov ali kako RG??!! E tu nastupa magija zvana NIKE!! Obratite pažnju na RG 2018.!! Toliko!!!

Raskoljnikov

pre 6 godina

Federer je svoje titule osvojio protiv Agasija, Samprasa, Filipusisa, Hjuita, Rodika, Vavrinke, Safina, Nadala, Djokovica, Mareja, Cilica itd.
Dakle, covek je osvajao titule u 3 generacije tenisera, sto je samo jos jedan argument koji ga stavlja na mesto ubedljivo najveceg tenisera u istoriji tenisa.
E, sada to sto ti pratis tenis od 2011. godine pa ne znas koliko su kvalitetni teniseri bili Agasi, Sampras, Hjuit, Rodik, Filipusis, Moya, Davidenko, Ferero itd. to je vec druga stvar. Tu mozemo da svrstamo i Nadala jer je on svoj najbolji tenis zapravo poceo da igra jos 2006. godine.
Kako recimo taj Vavrinka u toj konkurenciji nije mogao da osvoji nista, a u ovoj " mocnoj " konkurenciji je osvojio TRI Grend Slema, sva tri preko Djokovica ?
Ti teniseri kojie nazivate slabom konkurencijom su izmislili tenis za ove danasnje Raonice, Berdihe, Nisikorije, Conge, Vavrinke, Mareje i slicne. Samo je steta sto vi te tenisere znate samo po imenima jer ste pravila tenisa naucili 2011. godine.

Raskoljnikov

pre 6 godina

Ljudi koji pominju ukupni skor...
Sta cemo sa tim sto Djokovic ima negativan skor protiv Endija Rodika ?
Znate, to je onaj iz one " slabe " konkurencije.
Da je Djokovic naleteo na Federera na bilo kom od poslednja 4 turnira ponovo bi imao negativan skor protiv njega jer bi ga Federer razbio u svakom mecu. Ali je on izabrao da gubi od Kirjosa, Tima, Istomina i ostalih bezveznjaka.
Tog Nadala koga prizivate je Federer oducio od tenisa u 4 uzastopna meca. Razbio ga je u finalu AO-a, u 1/4 finalu Indian Velsa i u finalu Majamija.
Toliko o njima.
Ali onaj koji je napisao da je tenis bio ono do 2013. godine, hahaha.
Tacno tako, tenis je bio dok ga je igrao Djokovic. Ono sto se igralo dok on nije usao u TOP 3 i ono sto se igra sada nije tenis.

Raskoljnikov

pre 6 godina

@Ljubitelj,
Federer samarao koga je stigao od 2001. do 2012. godine, niko mu nije mogao nista, upropastavao konkurenciju, pa su onda velike sile i sportska mafija odlucili da zabrane Federeru da nastavi da osvaja trofeje i zbog zanimljivosti takmicenja mu naredili da mora da pusti Djokovica, Mareja, Vavrinku da osvoje nesto, sada je istekla ta zabrana i Federer ponovo razbija konkurenciju.
Kakva kancerogena razmisljanja ljudi za koje je cudo kako im je inteligencija dozvolila da uopste nauce da koriste internet i posalju komentar.
Inace, pohvale za tekst. Konacno jedan objektivan i kvalitetan tekst.

Ljubitelj

pre 6 godina

Ovo bi mogla da bude najsmesnija epoha u tenisu. Novak, Endi i Vavrinka nisu bili toliko marketinski atraktivni, pa su odredjeni krugovi, u nedostatku mladje garde, iz naftalina izvukli Federera i Nadala, kao izuzetno profitabilne, a ovoj trojici naredjeno da se sklone. Sve u svemu, ljubitelji americkog rvanja, komotno mogu da se prebace na tenis. Sustina je ista.

dbauizadjale

pre 6 godina

Ostaće upamćeno da je Novak jedini igrač koji je podigao nivo tenisa do svemirskih visina. Ni Rodja, ni Rafa već Novak. To pravi ljubitelji tenisa dobro znaju. Takav tenis se vise ne igra.

Oz

pre 6 godina

@sava. O tome koliko ce placko da uzme jos GSa odlucuje samo jedan covek...a ko je ,to ti je valjda jasno,5 godina bez velike titule a sada u konkurenciji,Berdiha,Cilica,Kverija i ostale boranije demonstrira moc...i place od srece....kad je igrao finala sa Djokovicem isto je plakao ali u svlacionici,kad se ugase kamere i iz sasvim drugih pobuda.....ali ne brinite doci ce stvari na svoje mesto vrlo brzo,zvizdace zapadna 'gospoda' opet,coveku koji im je godinama unazad maltretirao ljubimca

Raskoljnikov

pre 6 godina

Svi najveci teniseri ukljucujuci i tog Novaka su Federera nazvali najboljim ikada, ali vi znate drugacije.
Tog Nadala je Federer otresao u poslednja 4 duela. Na AO, u IV-u i Majamiju ga je razneo, bolelo je koliko je bio nemocan.
Razbio ga je sa 35 godina.
Nadal, Djokovic i Marej, kopije jedni drugih i svih ostalih tenisera na turu samo na razlicitim nivoima. Fizikalci i trkaci, ciji se tenis svodi na besomucno jurcanje od linije do linije, zakucavanje metar iza osnovne i vracanje loptica. Na mrezu izadju jednom jer za to treba lucidnosti, kreacije, talenta, improvizacije.
Federer je najveci jer niko pre njega nije igrao ovakav tenis i nece ga igrati niko posle njega. Covek ne lici ni na jednog tenisera niti bilo ko lici na njega.
Od tenisa je napravio umetnost i zahvaljujuci svom talentu, brzini, agresivnosti, lucidnosti, kreativnosti, improvziciji, tehnici, kretanju, eleganciji, netvarnim udarcima od riterna do voleja, ce uvek biti sinonim za ovaj sport i najreprezentatviniji predstavnik tenisa.
Kada se kaze kosarka misli se na Majkla Dzordana, kada se kaze tenis na Rodzera Federera i tu je kraj diskusije.
Djokovic ima slabiji h2h od Rodika, a Nadal od Davidenka. Da li su oni bolji teniseri ?
Kada Federer nije bio u formi opet je bio sposoban da dodje do finala, a kada ova dvojica nisu u formi oni ispadaju od raznih Kirjosa, Istomina, Rosola, Milera ... A da su dosli do Federera bili bi pocisceni. Nadal je to vec iskusio.
Rodzer Federer - apsolutni GOAT !

PG

pre 6 godina

Taj vas GOAT je do poslednja dva Grend slema dosao zahvaljujuci padu jednog covjeka....isto kao i Nadal do 10-tog Roland Garosa.....zakljucak je lako izvesti...:-;

?

pre 6 godina

19 GS, 302 nedelje na prvom mestu, 93 titule, 3 GS sa po 5+ titula... 300+ rekorda u tenisu.... UBEDLJIVO najbolji teniser svih vremena. I jos ce da podigne lestvicu, nezaustavljiv je.

sasa jokic

pre 6 godina

Da igra lepo, igra, ali sve ovo sto se desava na turu ostavlja sumnju u regularnost. Mada koliko god se nama to ne svidjalo, on jednostavno najvise odgovara ATP-u da bude zabelezen kao GOAT.
Noleta su sprecile tri stvari; poreklo, najblize okruzenje i nezgodan karakter.
Pogledajte Rodzerov box, prosto da budes ljubomoran koliko su svi skladni i vidi se da su sve "podredili" njegovom uspehu.
Kod Noleta i kada sede na suprotnim stranama, oseca se tenzija. I kako onda on da se opusti i da se fokusira na tenis?
Ipak i pored svega toga dominirao je 5 godina u zlatnoj eri tenisa, statistika iz tog perioda i rezultati koje je postigao protiv igraca iz top10, ukljucujuci Rodzera i Nadala.....to je prosto neverovatno, neprevazidjeno.
Federer nikada nije igrao protiv protivnika i 90% publike, a Noletu je to bila sudbina.
Ubedjen sam da je Noletu "savetovano" da uspori, kako bi otvorio prostor Rodzeru, mozda zvuci kao x file, ali setire se kako je prosla Monika. Da je nisu ranili, osvojila bi 30 GS.

Малициозно

pre 6 godina

Федере осваја титуле док ова двојица нису у форми. Увек је и освајао титуле против Багдатиса, Филипусуса, Чилића... искористио пад форме ове двојице и сад се сматра Бајом.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Samo da ubacimo podatak 3-11 gs finala protiv Novaka i Rafe. 1-3 Novak, 2-8 Rafa. 3 titule protiv direktne istorijske konkurencije i 16 protiv ostalih. Ako gledamo ugrubo brojke, jeste najbolji, marketinški, stilsko/tehničko igrački odavno jeste ali ako se prebiraju sve kolone onda ima i parametara protiv. Sad će odbrana reći nije to ništa, najviše je gubio od Rafe na sljaci, pa? Goat bi trebao da melje svu konkurenciju u većini svoje karijere, na svakoj podlozi, zar ne?

MareNS

pre 6 godina

Profesionalni teniseri se slazu da se njegova igra trenutno priblizava savrsenstvu. Laici misle da igra najbolji tenis. Generalno, ima smisla da je najbolji svih vremena. Ali zasto ne pustimo da svi zavrse karijere, podvuce se crta i kaze tako i tako. Jer sta se sve desilo samo u godinu dana? Ko je mogao da pomisli da ce Federer vise uzeti gs? No, i ja mislim da je najbolji svih vremena ali hajde da nabrojimo samo par crtica.
-vise puta pominjan h2h sa Novakom i Rafom (jadan)
-plakanje na AO ne zato sto je izgubio vec zato sto je Rafa kompletirao gs (ne bas za pohvalu)
-vise puta pominjani dzemper
-slican nivo osvojenih najvecih titula kao Rafa i Novak
-oducavanje od tenisa od strane Rafe u finalu RG
-oducavanje od tenisa od strane Novaka u 1/2 AO, a zatim volsebna povreda kolena tokom setanja dece (pitam se ko je RF - omaz jucerasnjem tekstu iz NY koji je Novaka nazvao klovna zbog slicnih stvari)
itd.
Da zakljucimo, najbolji je ikada, niko nije cvecka i konacno pustite da svi zavrse karijere.

fantom

pre 6 godina

Nema No4o mentalnu snagu za povratak, niti ga to interesuje, niti je pravi sportista poput Federera kome je tenis pokretačka snaga, život.
(Lubitelj tenisa, 16. jul 2017 20:22)

Malo si se prevario. Nole je hteo da se povuče 2009 i tokom 2010, pa je nakon toga vezao seriju koju verovatno niko neće dostići, makar u dogledno vreme. Vezati četiri grend slema na tri različite podloge je u najmanju ruku rezultat za poštovanje. Jedini je Đoković to uspeo. Federer ima izrazito negativan ukupni skor sa Đokovićem i Nadalom, u finalima grend slema 3–6 sa Nadalom 1–3 sa Đokovićem, svojim direktnim rivalima. Federer nema zlato sa Olimpijskih igara, hoćemo sada da kažemo da je Agasi bolji teniser? Agasi ima sve grend slemove? Neko će reći da je bolji od Federera? Ovo sam sve naveo zbog idolopoklonika koji nemaju meru u iskazivanju podanosti Federeru, a nikako da bi na bilo koji način osporio velika Federerova dostignuća. Svaka mu čast, Federer NIJE GOAT, i to samo zbog Nadala i Đokovića.

Djordje

pre 6 godina

Izem ti tenis, svi nesto svileni, mladi momci se ispovredjivali,samo Federer ima nestvarnu genetiku sa 36 godina, ne znam sta je i koje su igre u pitanju al ovo je velika sramota za tenis

Power is Power

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 16. jul 2017 20:09) 

Da vidimo računicu, Đoković od 18 do 30 godine, 12 GS za 12 godina. 

Sad će po tebi 2 GS po sezoni za 8 godina, znači 16 GS za 8 godina od 30 do 38 godine. 

Koliko imaš godina, 7 i po?
(Jumko, 16. jul 2017 20:24)


Jel neko igra najbolji tenis na pocetku karijere.Jesi ti svestan da teniser od 18-19-20-21 god pa i vise nije potpuno izgradjen, sto znaci da je 12gs osvajao dok nije pronasao igru i ritam i poboljsao tehniku itd..
Sto znaci da sada kao kompletan igrac ima sanse da osvaja 2 gs godisnje.

Posto mi B92 nece objaviti komentar ispace da si ti ostavio vrlo dobar komentar i pokupio dosta +.

strad

pre 6 godina

znate šta,ja vas poštujem kao novine,ali vi postajete tabloid sa komentarima.Pa i u poslednjih nekoliko nedelja stalno potencirate sve nekako protiv Srbije.

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Pa sto majstor nije igrao na sljaci kad lakocom dobija sve protivnike garant se gace malo zatresle od Nadala na AO ubrzali podlogu jel mu to odgovara ako si najbolji nece se organizatori truditi svim silama da ti pomognu o terminima meceva netreba ni raspravjati strasno je kvalitetan teniser i voli tenis mozda vise nego ostali igraci ali prosto je iritantno koliko se njemu pomaze na ustrb ostalih igraca i zato cu uvek vise ceniti Nadala cak i Mareja od njega a Noleta najvise ipak je nas

Dusan

pre 6 godina

Sada stvari stoje tako, ali ima jos da se igra. Da bi na kraju ove tri karijere RF mogao da se tretira kao neprikosnoveni GOAT, morace u najvaznijim kategorijama da bude mnogo bolji od NDj i RN da bi nadomestio negativne parametre koje ima u odnosu na njih. Ovo se pre svega odnosi na dve stvari: ocajan H2H sa RN i ne bas dobar sa NDj, i mozda jos vaznije je to sto nikada nije ni pripretio RN na RG (moze se reci da je uvek bio svetlosnim godinama od pobede), dok je sa druge strane RN njega tukao u njegovoj kuci na WB i to kada je RF bio u najboljim danima, kada je imao 26 godina. Takodje, NDj ga je tukao dva puta u toj istoj kući dok on njega nije nijednom. Dakle nikada nije pobedio NDj na WB. Ima jos parametara koji mu ne idu u prilog, tako da bih rekao da on ima jos da guli ako zeli da obezbedi tu titulu. Ne sme se zaboraviti da su konkurenti 5, odnosno 6 godina mladji.

Lubitelj tenisa

pre 6 godina

Nema No4o mentalnu snagu za povratak, niti ga to interesuje, niti je pravi sportista poput Federera kome je tenis pokretačka snaga, život.

Jumko

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milutin, 16. jul 2017 20:09)

Da vidimo računicu, Đoković od 18 do 30 godine, 12 GS za 12 godina.

Sad će po tebi 2 GS po sezoni za 8 godina, znači 16 GS za 8 godina od 30 do 38 godine.

Koliko imaš godina, 7 i po?

Životinja

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
(milutin, 16. jul 2017 20:09)

Slatko me nasmeja... Hahhaha

Raskoljnikov

pre 6 godina

Poenta svega je sto Federer i kada nije u formi dere igrace poput Berdiha, Nisikorija, Cilica, Milera, Zvereva ... i uvek dodje do polufinala ili finala.
Sa druge strane Djokovica deru Istomin, Tim, Berdih, Kirjos i slcini. Nadala deru Rosol, Miler i slicni. Tako da oni uopste ne mogu da dodju do nivoa da odigraju mec sa Federerom.
Zamislite da je Djokovic kojim slucajem prosao Berdiha. Federer bi ga dobio u polufinalu 3:0 bez problema. Ili da je na Indian Velsu ili uspeo da prodje mocnog Kirjosa.
Videli smo kako je prosao Nadal u 3 meca. Bio je pociscen.
To je razlika izmedju njih. Da je Fed kada nije bio u formi ispadao u 1/8 finala i dalje bi imao izuzetno pozitivan skor sa Djokovicem. Ali on je i tada bio spsooban da dodje do finala, za razliku od Djokovica i Nadala.
I da, razbio je tog Nadala na AO jer se Federer pitao za 90% poena tokom meca, razbio ga je igrom, razbio je Nadalovu smrtno dosadnu taktiku jurcanja dva metra izda osnovne linije i vracanja loptica do iznemoglosti.
Komentari tipa: " Da je Djokovic u formi, kme, kme, kme." su vec smesni. Mozemo da postavimo stvar, da je Federer bio u ovakvoj formi, Djokovic bi imao 5 Grand Slemova manje, i sta sad ?
Federer da ima 10 slemova manje opet bi bio jedisntven zbog stila i nacina igre. Djokovic i Nadal da imaju 10 slemova vise opet bi bili kap u moru tenisera koji igraj trkacki, dosadan tenis, zasnovan na jurcanju 2 metra iza osnovne i vracanja loptica. To je osnovna razlika izmedju njih.

Ivan NK

pre 6 godina

I da danas Novak objavi povlacenje iz tenisa, ostaju zauvijek upisani sledeci rekordi:
1.Jedini igrac u istoriji koji je istovremeno bio vlasnik 4 GS titule, na 3 razlicite podloge i uz Lavera jedini koji je imao 4 vezane titule.
2.Igrac koji je sakupio najvise poena na ATP listi-16950 je cifra do koje niko, nikad nece doci!!!
3.Igrac sa najvise osvojenih mastersa u jednoj takmicarskoj godini (6)
4.Prvi igrac u istoriji koji je od turnira zaradio vise od 100 miliona dolara.
5.Jedini igrac iz velike cetvorke koji ima pozitivan skor sa ostalom trojicom
6.Drugi najbolji start sezone sa 43 vezane pobjede

Ovo su rezultati za "vjek i vjekov" i to ne mogu osporiti ni najvatreniji navijaci RF ili Nadala.
Za mene je Novak Djokovic G.O.A.T., a prihvatam i drugacija misljenja...

Dabome

pre 6 godina

adem
Upravo tako..Ja kao Nadalov navijač sa punim pravom to kažem. Nadal je njega pobedio na Vimbldonu a on njega na Garosu ni blizu, uvek je bio ponizen i ni blizu pobede, a o h2h da ne govorimo, drao ga Rafa gde je stigao. Ali ne gleda se samo h2h..

Lakic kac

pre 6 godina

Goat jeste. To rezultati govore,ali zasto je bolji od Novaka,rezultatski su tu negde to su nijanse ma da mislim da je Rafa najbolji igrac koga sam gledao zato sto na naj tezoj podlozi dominira....Federer je bolji od Naseg Noleta ne zato sto je uspesniji po trofejima vec zato sto je gospodin, nepsuje ljude u svom boksu, nepsuje svom ocu majku pa ovaj posle deset min. napusta tribine.... To je ono sto svet vidi pa ga i necene kao ovu dvojicu. A za nas Srbe je to normalno pa smo zato ljuti i mislimo Federer je necovek a Nole ljudina...

looki

pre 6 godina

Taj vas GOAT je do poslednja dva Grend slema dosao zahvaljujuci padu jednog covjeka....isto kao i Nadal do 10-tog Roland Garosa.....zakljucak je lako izvesti...:-;
(PG, 16. jul 2017 20:52)

Pa zaključak je da je Nole svo osvojio zahvaljujući padu dva čovjeka. Sad je i sam pao pa izvuci zaključak!

Fei Li

pre 6 godina

Federer je GOAT poodavno, jos od RG 2009 po mom misljenju, a i po misljenju mnogih relevantnih strucnjaka.
A to ce ostati sve i da ga neko prestigne po broju GS(sto ne verujem da ce se desiti u narednih 15-tak godina), ni Dzordan nema najvise titula u NBA pa se opet zbog stila igre, harizme i dominacije u svom sportu smatra najboljim svih vremena...
Vece pitanje je da li je Federer generalno najbolji sportista svih vremena, svakako ulazi u najuzu konkurenciju.

Meda

pre 6 godina

Normalan covek , normalna porodica 4 dece jedu sto mama Mirka skuva i novine ne pisu godinu dana o tome sta jedu... A on MAJSTOR NAD MAJSTORIMA

Raskoljnikov

pre 6 godina

?@
A sta cemo sa tim sto je Federer na AO dobio i Vavrinku i Nadala ?
Sta cemo sa tim sto je na najvecem mastersu, Indian Velsu prvo razbio Nadala, a onda razbio i Vavrinku ?
Sta cemo sa tim sto je u finalu Majamija pocistio Nadala kao metlom ?
Da je Vavrinka igrao ona 3 finala Grend Slemova umesto protiv Djokovica i Nadala, ne bi osvojio nijedan Slem u karijeri. Jos jedna razlika izmedju ovih tenisera.

sve pametnjakovici kod nas

pre 6 godina

Dok mu ceo svet jednoglasno priznaje da je najbolji svih vremena, i da je medju troje najboljih sportista u istoriji... jedino se jos u Srbiji vodi polemika o tome, i da to mozda nije Djokovic:)))) Smesno zar ne!?

?

pre 6 godina

@kliker
Federer je na travi neuporedivo uspesniji od Noloa, 8-3 u WB, 17-3 u titulama ukupno... dakle, pricas nebuloze. Uspesniji je nego Nolo, Nadal i Marej zajedno. Oni zajedno 7 WB, Federer sam 8. Na betonu je takodje mnogo uspesniji. 5 USO... Nolo 2! Na tvrdoj podlozi ukupno 10 GS. Nolo 8... Po ukupnim titulama opet mnogo ispred Noloa i Nadala. Dakle, GOAT bez premca! 19 GS, 302 nedelje prvi na svetu, 93 titule. Zamisli 19-12, OGROMNA razlika. Veca je Federerova prednost u odnosu na Noloa, nego Nolova u odnosu na Bekera, Vilandera, Edberga, Lendla, Agasija...
Federer je GOAT, ubedljivo, a Nolo ne moze ni u istu recenicu s njim. Prevelika je razlika... 19-12... dva sveta razlicita.

B92 fedbot heaven

pre 6 godina

@Raskoljnikov Hrbaty> Federer 2 1, Hrbaty > Nadal 3 1 po tvojoj logici Roddic>Djokovic 6 5

Slam h2h Djokovic Federer i Nadal Federer znas vrlo dobro. 1/10 dobijas za trollovanje. Bolje uzmi knjigu u sake, nece ti Federer poslati novce iz svoga dzepa, sam ih moras zaraditi. I procitaj Dostojevskog , nemoj kaljati ime njegovog junaka.

kliker

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze. Niti uspeh prevelik na sljaci zbog Rafe, niti uspeh na betonu i travi u poredjenju sa Noletom. Nema potpune dominacije u ovoj eri tenisa za Rodzera. I medjusoban skor takodje u globalu. Da ne pominjem ostala Novakova dostignuca. Rafina takodje. Ne moze Rodzer da mi bude GOAT ali niti su jos uvek to Novak i Rafa. Ja bih rekao da su njih trojica TENIS a vi kako vam volja.

mikac

pre 6 godina

Tek kad sva trojica velikana okace reket o klin moze da se podvuce crta i kaze ko je GOAT. Za sada je toj crti najblizi Federer, ali je po meni prica nametnuta jer se ljudi loze na to. Vreme ce pokazati...Rafa i Nole imaju jos dosta godina igranja ispred sebe, ako uopste budu zeleli da se upustaju u tu trku

rabo

pre 6 godina

Ljudi, budimo samo malo realni. Da je Novak samo nastavio da igra kao sto je to cinio zadnjih 5 godina, ni bolje ni gore, svi znamo sta bi se dogadjalo. Svaka Rodzeru cast svakako, ali dosta cesto je uspevao da uhvati momenat kada drugih nema zbog koje cega.
U medjusobnom skoru sa Novakom, poveo je 7:0 kada je Novak bio klinac. Tako da prekinite malo sa preterivanjima.

bariloche

pre 6 godina

Sad se ovi na Rolan Garosu hvataju za glavu! Rođa neće još u penziju. Zapravo hoće al da bude rame uz rame sa Rodom Lejverom. Drugim rečima da sve Gren slemove ima minimum dva i više puta osvojene. Sem u slučaju Rolan Garosa u ostala tri ispunjava uslov ali kako RG??!! E tu nastupa magija zvana NIKE!! Obratite pažnju na RG 2018.!! Toliko!!!

Juan Carlos Navarro

pre 6 godina

Čuj ne planira se. Sad se kao diže hajp oko Federera sa 19 GS titula a niko da pomene to da je sve ovo delo ATP i ITF. Novak i Endi odjednom ispadaju iz forme a sasvim slučajno Federer i Nadal se vraćaju nikad jači. Sve je to zbog gledanosti. Do pre godinu dana se znalo da će na jačim turnirima (Masters, GS) Nole i Endi igrati u finalu i da Novak osvaja. Sad odjednom njih dvojica prestaju da igraju onako kako znaju i, gle čuda, već prežaljeni Federer i Nadal ponovo osvajaju GS trofeje a do pre godinu dana nisu mogli da pruže dostojan otpor Novaku i Endiju. Sramota za ATP i ITF kao organizaciju!

pribil

pre 6 godina

Kad se GOAT povuce, ukinuce se tenis. Jer ako je neko najbolji svih vremena, sto bi se naredne generacije mucile i bile u senci sinonima za tenis. Ovako da uzivamo jos par godina dok se GOAT ne povuce i to bi trebalo da prenose, jer ce citava planeta biti u zalosti, a berze u padu.

kme

pre 6 godina

Meni si najjaci ovi sto koriste h2h nola i federera kao argument. To je samo jedna pobeda vise a ne kao nadal sto ima 9 vise od feda. Drugo, to bi moglo da se koristi da federer i nolo imaju isti broj slemova ili 1 vise-manje. Ali federer ima 7(sedam) vise od nola, tako da svi drugi argumenti padaju u vodu. Cao pozdrav.

Sinisa

pre 6 godina

Rodzer Federer,najbolji i najelegantniji teniser svih vremena,milina ga je gledati...Medjutim,kao Noletov navijac,bice jos brobe,ne zaboravimo da je Novak mladji 6 godina,sve je moguce,Nvovk je u stanju da stigne Federara,jos uvijek.

miodrag

pre 6 godina

Cinjenica je da je mari postao broj jedan i da su Rafa i Pederer ponovo dosli do vrha i titula na GS kada je GLAVNI LAF resio da iz samo njemu znanih razloga obesi reket o klin, mada jos uvek igra, odnosno bolje receno izlazi na teren, jer kad on stvarno igra onda se zna kome idu titule sa GS I prvo mesto- pozdrav Nik Bolitieri!

Vesli Klark na infuziji

pre 6 godina

Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva... (nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)
Znaci Kirjos je bolji od Novaka.

Srdjan

pre 6 godina

Konacno da neki nas novinar napise tekst o Federeru kakav on zaista i zasluzuje. Bravo Nikola!
Prosto i jednostavno, Federer je najbolji teniser svih vremena i treba da smo ponosni sto imamo priliku da gledamo kako postavlja standarde i rusi sve rekorde.

palop

pre 6 godina

nole 6 godina mladji. ako u sledecih 8 godina po 2 gs u proseku na sezonu osvoji bice goat.
(milutin, 16. jul 2017 20:09)

Voleo bih da se ostvari, ali veliko je to ako...

My name is Zlatan

pre 6 godina

@Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva...
(nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)
Mladji su

mr dr prof

pre 6 godina

najveći, najbolji, sve naj....ali, činjenica je, vidi se po ovoj prethodnoj godini, da su jedino Djoković i Nadal konkurencija Federeru. Ove Fedexove godine ne bi bilo da Novak nije sam sebi napravio problem. Pri tom, Federer je na Wimbldonu igrao ATP turnir serije 500, a ova dvojica su tretirani kao kvalifikanti...

Mile

pre 6 godina

Goat a ima negativni skor sa dvoijcom tenisera sa kojima je odigrao brdo meceva...
(nerealan naslov, 16. jul 2017 20:12)

Ako ta dvojica tenisera budu imali hrabrosti da ostanu u tenisu do 37. godine poput Federera imaće negativan skor sa makar dvadesetoricom tenisera. Slobodno nek ostanu u tenisu do tih godine i neka me demantuju...

?

pre 6 godina

@kme
Nadal RG 2017, kako se toga ne secas, pre mesec dana bilo? I zasto bi morao da pobedi nekog iz te tzv "velike 4"? Tezi je protivnik Vavrinka u finalu nego Marej.

senad

pre 6 godina

Ubrzali podlogu u Australiji a u zadnjih sest godina sve ostale podloge usporili Wimboldon jos 2010 je usporena podloga dabi ovi kao Marej,Nadal i Novak imali vise sanse da osvajaje turnir.

Veselin

pre 6 godina

Tek kad sva trojica velikana okace reket o klin moze da se podvuce crta i kaze ko je GOAT. Za sada je toj crti najblizi Federer, ali je po meni prica nametnuta jer se ljudi loze na to. Vreme ce pokazati...Rafa i Nole imaju jos dosta godina igranja ispred sebe, ako uopste budu zeleli da se upustaju u tu trku
(mikac, 16. jul 2017 22:53)
Ovim tempom, kad se sva trojica povuku bice srecna ova dvojica ako ukupno budu imali GS koliko Fedex. "Ako uopste budu zeleli"?!? A, to je ona fora: Mogao sam da te pobedim ali sam te pustio, jel da?

goat

pre 6 godina

Imam pitanje, ako neko može da iznese podatak: koji je poslednji GS koji je osvojio neki igrač bez da je pobedio bar jednog iz velike 4ke?

adem

pre 6 godina

samo bih da kazem jednom i za sva vremena, dok se to ne promeni. samo nadalovi obozavaoci imaju prava da kazu da je nadal bolji od federera ako pogledamo H2H.
sto se tice novaka, ja ne vidim kako neko moze reci da je bolji, nadmocniji ako ima jedan mec vise, jednu ili recimo dve pobede a odigrano blizu 50-tak meceva. sutra da se sastane novak sa federerom i da izgubi, taj H2H se izjednacuje. ali ako se sastanu nadal i federer i ako nadal izgubi, i to ne jedan, nego tri meca H2H je i dalje ubedljivo na nadalovu stranu. znaci da je neko bolji, ne moze se reci ako ima jednu pobedu vise. makar 30%znaci na 50 meceva kada vodi sa 30 prema 20. ili vise, e onda se moze reci...

Negativni

pre 6 godina

Odličan tekst. On je postao sinonim za tenis. Mogu malovarški bednici da ga podcenjuju, ali uvek će njegovo ime biti sinonim za tenis.

Прота Матеја

pre 6 godina

Само да кажем Новак је једини тенисер данашњице који је два пута победио Федерера на Вимблдону, где је кажете суверен, и то у финалу, и два пута победио Рафу на РГ где је овај такође суверен. Са друге стране Федерер никад Рафу није победио на РГ нити је Рафа Федерера на УС Опен а само једном га је добио на Вимблдону.

BojanNS

pre 6 godina

Trenutno je GOAT.
Da li ce ostati? Nece.
Da li ce Nole biti? Ne verujem, jer iako bude imao vise titula, Federer je na zapadu brend, Nole nije.
Ko ce biti GOAT? Ne zna se, ali nekada u buducnosti ce ga neko zameniti. Rekordi su tu da bi se rusili, tako ce i Federerovi.

Рико

pre 6 godina

Tog Nadala koga prizivate je Federer oducio od tenisa u 4 uzastopna meca. Razbio ga je u finalu AO-a, u 1/4 finalu Indian Velsa i u finalu Majamija.


Као прво у финалу АО га није разбио, него је Надал поклекао у петом сету при водству 3:1 због претходног меча у пет сетова
Ал шта год Федерер да уради Надалу у наставку каријере мени ће увек бити урезано у сећање меч на РГ из 2008 кад га је Надал прегазио 6:1 6:3 6:0

darezinjo

pre 6 godina

Zanimljivo mi je da je pomenuo izgubljena finala od Novaka, a da ga niko na to nije naveo. Eto koliko mu ovo znaci i koliko je srecan. Svaka cast na veri i istrajnosti da saceka da mu se posloze kockice. Nije ni to lako. Prizeljkivao je i verovao, ali posle dva izgubljena finala nije mogao da bude siguran dok ne vidi trofej u svojim rukama. Iako teska srca, zelim da mu cestitam na ovom uspehu.
(nastja, 16. jul 2017 21:22)

Totalno se slazem sa tobom. Bilo ko drugi da je bio u tim finalima, a ne Novak, Federer bi bio taj koji na kraju dize trofej.

Nikola

pre 6 godina

Pa jer je on uvek tu i kad igra lose on je tu i igra meceve sa njima. Evo sad kad on rastura njih nema nigde, ne mogu ni da dodju do meca da odigraju jedan protiv drugog. To je realno tako, jer evo Nadal ga nije dobio odavno, a Novak nikako da odigra neki mec protov njega.

...

pre 6 godina

Covek povredjen skoro cele prosle godine, ove godine osvaja 2 GS (za sada), 36 puni za koju nedelju. Nema se sta reci, osim svaka cast i naklon. Vidi se koliko voli tenis, koliko zivi tenis, zapravo on je covek-tenis. Nema drugog, nema ko da se uporedi. Na nasu zalost, Novak nikada nece biti kao on. Ne zato sto nece osvojiti toliko titula i slemova (mozda i hoce), vec zato sto ne zivi tenis. Manite se svih teorija zavere da mu "veliki" brane nesto. On je na tenis vrlo verovatno bio primoran onog momenta kada su ljudi oko njega shvatili koliki je talenat i koliko mogu novcano da profitiraju na ustrb njega. Sto su na kraju i uspeli, jer vidimo gde je Novak sada. Tenis na nekom levom mestu, bez obzira koliko se on trudio da prikrije to izjavama. Mozda ga je i voleo kao klinac, ali je vremenom to preraslo u rutinu i otuda i ona izjava da mu tenis vise nije na prvom mestu, momentalno nakon osvajanja svega. Ej, pa ko to govori?! Preforsiran da bude najbolji i osvoji sve od strane najblizih, osvojio je i jednostavno indirektno rekao: "Izvolite, to je to, uzivajte jer je sve osvojeno, vise zbog vas nego zbog mene. Odradio sam sta ste zeleli, a sada me ostavite na miru!" Nas je, jeste, obozavamo ga, da, ali je njemu tenis kroz vecinu zivota obaveza, a ne zadovoljstvo. Otuda i psovanje, ispadi, izbacivanje ljudi iz sopstvenog boksa. Ima tu i ljubavi prema sportu, nije da nema, ali to bljesne na momente u vidu suza.

miki

pre 6 godina

nije mi bas jasno sta hocete vi od novaka...vi sto nesto hocete... decko iz provincije zvana srbija osvojio 12 slemova 30ak mastersa... sta ocete bre vise...ako se vrati osvoji jos sto sta super... ako ne opet super...

lobotom

pre 6 godina

Svi koji pricate o namjestanju poceli ste pricu o istom nakon Wimbledona 2012 godine. Zamislimo da ste u pravu i zamislimo slijedeci scenarij:
Sve je bilo namjesteno, u namjestanju su sudjelovali Federer, Nadal, Murray, nekolicina vrhunskih igraca i naravno - Novak Djokovic. Sve ispliva na povrsinu, a logican korak bila bi dozivotna suspenzija svih involviranih aktera i oduzimanje svih titula (slicno kao na Tour de France). U tom slucaju imali bi slijedece bilance:
Federer 16 GS
Nadal 10 GS
Djokovic 4 GS
Murray 0 GS
Razmislite o tome prije nego li pisete o namjestanju. Toliko ste losi gubitnici, da bi radije zrtvovali karijeru Novaka Djokovica nego priznali da je sportski porazen. Time niti umanjujete uspjehe njegove konkurencije niti, podizete Novakove. On je veliki sampion i nije zasluzio takvo nesto.
A sto se gore navedene bilance tice, GOAT ostaje GOAT, bilo sve namjesteno ili ne.

Dabome

pre 6 godina

Laki ka
Apsulutno se slazem sa svime što si napisao, a dodao bih i to da se Rodzer ne glupira, ne pravi budalu od sebe i ne glumi klovna da bi se dopao publici već drži do sebe, ponaša se gospodski (nije gluma već je to on), samo što to prosečan Srbin ne shvata..to je njima "naduvenko i prepotenko itd" a zaboravljaju ili ne znaju da je tenis gospodski sport i da se ne tolerišu cirkuzanti.

D

pre 6 godina

Nije mi jasno zasto je ljudima tesko da prihvate da je Federer sinonim za tenis. Nas Novak je u njegovo vreme osvojio sve one silne trofeje. Da nije bilo Novaka Rodzer i Rafa bi sad imali po 20-25 GSa i tenis bi odavno bio dosadan sport. I ne, nije mala stvar biti odmah iza Rodžera u istoriji i u nekoliko stvari biti bolji od njega. Verujem da je Novaku Rodžer bio pokretac i inspiracija. Zato ljudi uzivajmo jos malo jer velika trojka uskoro spusta sidro, doci ce nekad neki novi heroji tenisa sigurno, ali ovo ce uvek biti zlatna epoha i nas Novak ce ostati upamcen kao jedan od najvecih igraca koji su ikad igrali ovu ogru.

lorenzo

pre 6 godina

jedan analitičar sa ESPN-a je dao jednom fino obrazloženje zašto će Federer biti najveći ikada, ako se ne varam 2004. ili 2005. još...uglavnom tada je rekao da Roger nema ni najboljo forhend, ni bekend, no servis, ni izlazak na mrežu ali svi njegovi udarci su u top5 na svijetu i kada se pogleda on jeste najbolji...Nadal npr. ima mnogo loš bekend i dosta se izvlači na forhend, Novaku je smeč katastrofa, Rodik osim servisa ništa više nije ni imao...sa druge strane kao što sam napisao gore, Rogerov servis je u top5, forhend isto tako, bekend, servis, jedino je smeč perfektan i tu je prvi...eto to Federera izdvaja od ostalih plus nevjerovatna glava...neko na brejk loptu napravi duplu grešku ali ne i Federer, on obavezno servira ili as ili servis viner...i sviđa mi se dole što je neko napisao za MJ, možda nema najviše titula ali on je G.O.A.T. u košarci...isto tako možda neko za 5, 10, 15 godina bude imao više GS titula ali Federer će uvijek biti asocijacija za tenis

satelit

pre 6 godina

Covek jeste NAJVECI i najpametniji.. Mogao je da odustane kada 4 godine nije osvojio GS zbog Novakove moci,ali je vredno radio kao da je znao da Srbinu u mentalitetu jeste da odustane i zadovolji se u jednom trenutku.. Dusa me boli sto Djokovic nije onaj stari pa makar ga drao FED ako je u takvoj mogucnosti

Eh, Medo, Medo

pre 6 godina

@Meda

Hahaha..dao sam ti plus za ovo o Fedji i porodici: „jedu što mama Mirka skuva...“
Hahaha.. Mirka kuva, verovatno bećarac? Izgleda da nisi upoznat ko je njihov lični kuvar?

Djordje

pre 6 godina

Kako neko može da kaže da je neko veći od sporta kojim se bavi, pa da nije tog sporta ne bi ni bilo tog igrača, nek se bavi onda nekim svojim sportom sam sa sobom

GOAT, a ne "jedan od najboljih"

pre 6 godina

Bravo Nikola Djukić! Svaka ti čast na hrabrosti da budeš maksimalno pošten, profesionalan i objektivan!
A naš Novak nije manji šampion zato što je Fed osvojio i ovaj Vimbldon.
Pozdrav svima!

rabo

pre 6 godina

Ne znam ko sve ucestvuje u ovim komentarima ali po ocenama ispada da smo mi Srbi teski mrzitelji samih sebe.
Toliko negativnosti prema Novaku da to nema smisla.
Od njegove 16-te sam svim srcem navijao za njega, toliko puta sam se radovao.
Siguran sam da ce toga biti jos. Federeru hvala za povratak, nadam se da ce to Novaku biti ponovo motivacija da se vrati tamo gde mu je mesto.

Рико

pre 6 godina

Капирам Роџерове навијаче, дижете га сад у небеса, ал и оспоравате неке Рафине и Нолетове рекорде, које да је Роџер постигао би вам били главни адути за гоат-а.

Dabome

pre 6 godina

lobotom
Ali stvar je u tome što oni misle da je svima namešteno samo Novaku NE. Novak je osvajao (jedini od svih njih) na čisto znanje i umeće, na to da je najbolji, da ih je pobedjivao uprkos tome što su svi i sve protiv njega, što je još gore, crnje i smešnije razmišljanje.
A smešno je i to što i dalje pominju taj h2h i posle ove bežanje (i svih sa prethodnih turnira) gde bi se i to preokrenulo.

Dabome

pre 6 godina

Nisam njegov navijač ali SVAKA ČAST! Svi koji pišete o tome da je osvajao ova sva slema (ao i vimbldon) jer je Novak pao, setite se koliko je Novak osvajao jer su Rodzer i Rafa pali, tada se niste niti bunili niti priznali da je tako a sada vam smeta. Ponavljam, nisam njegov navijac..ali citam neke nebuloze ovde, i ne mogu da shvatim da ste do te mere otišli u neke teorije zavere da je postalo smešno.

rabo

pre 6 godina

"Raskoljnjikov"
Mislim da je Federer igrao dva finala na Vimbldonu sa Novakom. Tako da tvoje misljenje da bi pocistio Novaka ne stoji uopste. "Normalnog" Novaka koji je 5 (pet) godina igrao konstantno. Bilo je , videli smo. Nije hipoteza kao sto je tvoje misljenje.

Bojan

pre 6 godina

@rabo
vec sam to pisao, nije nikakav problem reci da je Novak 2014 i 15 igrao navisem nivou od Federera sad. Ali poredimo Novaka sa 27 i 28 godina sa Federerom od 36, pa bilo bi sramota da je Federer bolji. Ajd da vidimo Federera iz 2006, pa dobio bi Novaka od pre dve ili tri godine prilicno glatko.
Stvarno, ko moze da stavlja Noletov nivo igre na travi pored Federerovog.
Kao sto je Nole bolji na Australijskom betonu i francuskoj sljaci, tako je Federer bolji na vimbldonskoh travi i americkom betonu

leptirica

pre 6 godina

Jel neko igra najbolji tenis na pocetku karijere.Jesi ti svestan da teniser od 18-19-20-21 god pa i vise nije potpuno izgradjen, sto znaci da je 12gs osvajao dok nije pronasao igru i ritam i poboljsao tehniku itd.. 
Sto znaci da sada kao kompletan igrac ima sanse da osvaja 2 gs godisnje. 

Posto mi B92 nece objaviti komentar ispace da si ti ostavio vrlo dobar komentar i pokupio dosta +.
(Power is Power, 16. jul 2017 21:15)

Netko igra, ali Novak je očito u padu i najvjerojatnije su najbolje godine iza njega, što naravno ne znači da neće više ništa osvojiti. Moraš uzeti u obzir da ne znamo kakva konkurencija čeka Novaka u tih 8 godina, kakve povrede, kakav pad motivacije... ima previše faktora... očekivati 16 GS u idućih 8 godina je jako optimistično . Činjenica je da je ovaj čovjek trenutno G.O.A.T.

zex

pre 6 godina

Ivan NK, 17. jul 2017 07:56)
Sve je tako,ima Novak jos mnogo rezultata iza sebe ali to pljuvacima nije vazno.Oni koji nemaju zivot mrze Novaka a velicaju Federea koji je prvo stariji 5godina,sacekajmo za 5godina pa da vidimo.

nastja

pre 6 godina

Zanimljivo mi je da je pomenuo izgubljena finala od Novaka, a da ga niko na to nije naveo. Eto koliko mu ovo znaci i koliko je srecan. Svaka cast na veri i istrajnosti da saceka da mu se posloze kockice. Nije ni to lako. Prizeljkivao je i verovao, ali posle dva izgubljena finala nije mogao da bude siguran dok ne vidi trofej u svojim rukama. Iako teska srca, zelim da mu cestitam na ovom uspehu.

maximus

pre 6 godina

Zaista za svako poštovanje Federerov učinak. Najtalentovaniji teniser u istoriji. Ali me zaista fascinira potreba ljudi da upoređuju karaktere tenisera kao da ih poznaju sve u dušu. Pa suština i jeste u različitosti, tada primećujemo osobenosti, zašto bi svi bili isti i ponašali se isto. Smatram fantastičnim dostignućima i Nadala i Đokovića to što su uspeli da sa tako talentovanim teniserom iznađu volje i snage za svakodnevni naporan rad i napredak neophodan za takmičenje na jednom vrhunskom nivou koji je obeležio poslednjih 10 godina.

Si Dzej

pre 6 godina

Mi svi Novakovi navijaci moramo polako da se navikavamo na cinjenicu da je Roger GOAT. 
Isto tako moramo da se suocimo sa cinjenicom da je sad gotovo nemoguce da Novak stigne Rogera po GS titulama. 
Vidite,Roger je danas pokazao da ne gubi velika finala od boranije, s'boranijom Roger u finalima ima skor 15:1 !! 
Novak sa boranijom u finalima ima 6:4 !! 
Da nije gubio ta finala,imao bi 
neke sanse,ovako to je u domenu naucne fantastike. 
Pa Djokovic je od Wawrinke napravio visestrukog Gren Slem sampiona,to je za igraca Novakovog kalibra nedopustivo sto je to dozvolio,i zato sad placa punu cenu toga !! 
Kad na sve to dodamo i poraz od Wawrinke na Australijan Openu 2014,i od Nisikorija na US Openu 2014,onda je sasvim razumljivo sto je Roger na 19 GS,a Novak na "samo" 12 !!
Svi ovi nabrojani porazi koje je Novak doziveo(4GS finala,jedno cetvrtfinale,jedno polufinale)su se desili na Novakovom vrhuncu u periodu od 2012 do 2016.
Na kraju se ispostavilo da su ti porazi glavni razlog zasto je Novak na 12 Gren Slemova,a Roger na 19.

Bogdan

pre 6 godina

Kad se samo setim komentara prosle godine nakon Wimbldona kada je Federer objavio da ce pauzirati do kraja sezone.
95% komentara na ovom sajtu su likovali tome,i bili odusevljeni.
Cela Srbija se digla na noge,jer je nazirala da je to kraj karijere Rogera Federera.
Kad medjutim ove godine muk !!
Federer na vrhu,Novak na dnu,sve se okrenulo za 360 stepeni !!
Roger se vratio.
Da li moze i Novak tako nesto sledece godine..?
Federer je uspeo sa punih 36 godina,da li moze Novak sa 31..?
Realno moze,al cisto sumnjam,ipak i Novak poseduje taj Balkanski mentalitet.

leptirica

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze. Niti uspeh prevelik na sljaci zbog Rafe, niti uspeh na betonu i travi u poredjenju sa Noletom. Nema potpune dominacije u ovoj eri tenisa za Rodzera. I medjusoban skor takodje u globalu. Da ne pominjem ostala Novakova dostignuca. Rafina takodje. Ne moze Rodzer da mi bude GOAT ali niti su jos uvek to Novak i Rafa. Ja bih rekao da su njih trojica TENIS a vi kako vam volja.
(kliker, 17. jul 2017 09:02)

Novak ima negativan skor protiv Ive Karlovica i....

Novak je još mlad i još će se ako Bog da naosvajati trofeja, možda i stigne Rođu, to je tek za vidjeti, ali u ovom trenutku je kako je i Rođo je G.O.A.T..

Srbin

pre 6 godina

Ne moze da bude GOAT neko ko ima u finalima negativan skor i sa Noletom i sa Rafom. Meni jednostavno ne moze.
(kliker, 17. jul 2017 09:)

A moze da bude neko ko ima 0:2 sa Wawrinkom,ili 0:2 sa Marejom na US Openu i Wimbldonu..?

Vladan R

pre 6 godina

Upravo ova godina je najbolji pokazatelj koliko je h2h odnos nepouzdan. U ovoj 2017 Federer sa nadalom ima 3:0. Jedini razlog za ovakav perfektan odnos, je sto su igrali iskljucivo na podlogama koje vise odgovaraju Federeru, mozda cak i u trenucima kada je Federer bio u boljoj formi, posto jepreskocio sve turnire na sljaci, i stoga je odnos toliko ubedljiv. Sa druge strane imaju podjednak broj titula, dok je Nadal cak i osvojio vise bodova. Onako kako federer u ovoj godini dosao do ubedljiv h2h, tako je Nadal to uspevao u drugom delu prethodne decenije. Nije preskakao turnire na betonu ali nije ni stizao do okrsaja sa federerom, kada je ovaj bio u naj formi.

RForever

pre 6 godina

Ademe, da te ispravim, moze se reci da je Nadal bolji u medjusobnim duelima protiv Federera, nikako da je bolji teniser uopste. To je ogromna razlika. Uvek je bilo tenisera kojima pojedinci ne leze. Ali, ako Federer nastavi da igra na ovom nivou, velike su sanse ds popravi taj medjusobni skor sa Nadalom, jer ga je vec 3x dobio ove godine. Uobicajena taktika forsiranja Federerovog bekenda vise ne pali. Videli smo kako su prosli, ne samo Nadal, vec svi koji su tu taktiku pokusali primeniti protiv Federera ove godine.

marinko magla

pre 6 godina

Da li samo meni Federer izgleda kao da u zivotu nije odradio kondicioni trening? Neverovatno je da stize svaku loptu u tri koraka, fenomenalan rad nogu. Svaka mu cast!

Rocky Balboa

pre 6 godina

Obožavam Valentina Robin Hooda ali ako je neko najbliži po tome da je veći od sporta kojim se bavi to je Michael Jordan, Ali, pa onda Federer i Rossi. Inače sjajan tekst Nikola !

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@(Прота Матеја, 17. jul 2017 00:11)
Istina je da je Novak svih ovih godina bio najteži i jedini pravi rival Nadalu na Roland Garrosu, ali čini mi se da ga je tamo, na žalost, samo jednom, a ne dva puta savladao, I to 2015. godine u 1/4 finalu, pa poslije izgubio od Wawrinke u finalu.

kme

pre 6 godina

Imam pitanje, ako neko može da iznese podatak: koji je poslednji GS koji je osvojio neki igrač bez da je pobedio bar jednog iz velike 4ke?
(goat, 17. jul 2017 06:18)

Marej wimbledon prosle godine. I sta sad? Da mu uzmemo tu titulu?

EnaE

pre 6 godina

Nije stvar ni u samim brojkama,iako su one na Federerovoj strani.Ima nesto i u lepoti tenisa koji on igra.Kod njega se spojilo i jedno i drugo-igra divan,prosto elegantan tenis,a pobedjuje i statistika je neumoljiva.Tako da,on jeste najbolji.Da li najbolji svih vremena,ja to ne znam jer tenis pratim poslednjih 7-8 godina,ali da je Federer najbolji teniser danasnjice to svakako da.
Navijam za Novaka,to je valjda i normalno jer mi kao zemlja takvog sportistu nikada nismo imali pre njega i ja kao Srpkinja smatram da je nalogicnija stvar na svetu da navijam za najboljeg srpskog sportistu ikada,ali sto se ostalih tenisera tiče,Fed je broj jedan sto se mene tice.

Gagi

pre 6 godina

@(Bogdan, 17. jul 2017 03:13)
Sefe mala ispravka, daj boze za Djokovica da se sve okrenulo za 360 stepeni, sto bi znacilo da je pao na dno i vratio se gde je bio pre. Na njegovu zalost sve se obrnulo za 180 stepeni najgori scenario za Djoleta i jos je tamo, videcemo da li ima tu mentalnu snagu nema to veze sto je sa balkana, on je ipak nemacki djak;)

Borg

pre 6 godina

@ Ivan sve tacno sto si napisao,i Novak je velikan ovog sporta,Ali pogledaj sve Rogerove rekorde,pa onda razmisli je li to realno sto si napisao.
PS sto sr konkurencije tice,pa Roger je pobijedio u finalima GS turnira 7 puta Nadala,Murraya ili Novaka.I na kraju Fed igra najlepsi tennis,neuporedivo sa neatraktivnim defanzicima,tipa Nadala,Murraya,pa i Novaka.Pozz