Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 25.07.2018.

08:39

Tucak: Pokazali smo zašto je Hrvatska prvak sveta

Selektor Hrvatske Ivica Tucak istakao je, posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, da je utakmica pokazala zašto je Hrvatska svetski prvak.

Izvor:

Autor:

Tucak: Pokazali smo zašto je Hrvatska prvak sveta
Photo by Adam Pretty/Getty Images

"Bila je to fantastična utakmica. Pokazali smo srce, karakter, snagu. Nije išlo lako ali upravo je ovo pokazalo zašto smo svetski prvaci. Mi smo ekipa, držimo se zajedno, te povlačimo jedni druge u dobrim i teškim trenucima", rekao je Tucak, prenela je Hina.

Hrvatska je posle preokreta pobedila Crnu Goru sa 9:7, a u polufinalu će igrati protiv selekcije Srbije.

Golman Hrvatske Marko Bijač rekao je da je utakmica bila teška, a ulog ogroman.

"Bila je ovo teška utakmica. Ulog je bio ogroman. Bili smo na dnu, nije išlo kao što smo planirali, ali ni u jednom trenutku nismo izgubili glavu. Na kraju je prevladao kvalitet. Bila je to potpuno zaslužena pobeda", kazao je Bijač.

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković rekao je da je njegova ekipa imala šansu ali da su izgubili kontrolu u igri.

"Očekivali smo ovakvu, tešku utakmicu. Imali smo prednost na početku ali nismo uspeli da odemo na plus tri, a u trećoj četvrtini smo izgubili kontrolu. Četvrtinu i po smo bili loši sa igračem više, a u poslednjoj četvrtini Hrvatska je preuzela kontrolu. Ne mogu reći da nismo imali šanse. Obrana nam je pala pa smo izgubili", kazao je Gojković.

Vaterpolista Crne Gore Sasa Mišić dodao je da je teško bilo šta reći posle ovakvog poraza u četvrtfinalu.

"Izgubili smo, možda nam je nedostajalo malo sportske sreće danas ali idemo napred. Mlađi igrači su bili dobri te pokazali da možemo da računamo na njih te da mogu biti srž ove ekipe u budućnosti. Moramo se sada usredsrediti na osvajanje petog mesta", rekao je Mišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu