Nova vest
Tenis

Petak, 02.09.2022.

20:30

Nadal: Bio sam u šoku

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o neprijatnoj situaciji koju je imao tokom meča sa Fabijom Fonjinijem.

Izvor: MT

Autor: MT

Nadal: Bio sam u šoku
EPA-EFE/JASON SZENES

On je Italijana savladao u trećem kolu US opena i to posle preokreta – 2:6, 6:4, 6:2, 6:1.

U četvrtom setu, Nadalu je reket odskočio i udario ga u nos, koji je raskrvario.

"Ne moramo da pravimo priču od svega ovoga. Bio je samo udarac. U početku sam mislio da sam polomio nos. Bio je šok na početku. Bilo je veoma bolno. Ne znam, izgleda da nije slomljen. Dešavaju se ovakve stvari", rekao je Nadal.

Trebalo mu je malo vremena da se povrati koncentraciju.

"Nisam bio u stanju da se fokusiram posle toga. Bio sam malo u šoku. Znao sam da ću neko vreme imati probleme po povratku na teren. Bilo je potrebno da sačuvam servis. Imao sam sreće na 15:40. Ali, imao sam par dobrih servisa, dobar pasing-šot. Dobio sam meč. U tenisu dosta stvari zavisi od sitnica. Najvažnije je da kada igrate loše ili protivnik igra baš dobro, da se ne dopusti da pobegne previše rezultatski", dodao je Nadal.

Nadal je izgubio prvi set, ali je u nastavku preokrenuo.

"Radi se o tome da se stvari dogode u pravim trenucima. Danas to nisam radio neko vreme. Onda mislim da sam počeo da se takmičim. To je ono što sam tražio set i po. To je bilo nešto neobično za mene. Čak i kada je bilo loše, nisam bio previše frustriran", zaključio je Nadal.

Nadalov naredni rival biće Rišar Gaske, koji je eliminisao Miomira Kecmanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve