Nedelja, 11.09.2022.

21:30

Tenis ima novog "kralja" – Alkaras osvojio US open!

Španski teniser Karlos Alkaras pobedio je Kaspera Ruda sa 3-1 u setovima i osvojio US open.

Izvor: LN

Tenis ima novog "kralja" – Alkaras osvojio US open! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

228 Komentari

Sortiraj po:

el diablo

pre 1 godinu

...Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešc?a na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešc?u.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.
(OptaAce, 12. septembar 2022 13:32)

Dobro, i ?
(najbolje rešenje je, 12. septembar 2022 14:32)

nista peglace ti nolu dje god stigne, a na 3 dobijena seta, ima mali da se igra sa nolom !!!

Zoran

pre 1 godinu

Interesantni su mi ovi navijaci Federera i Nadala koji grcevito prave ovog momka boljim od Novaka vec sad. Neznam dali se pravite glupi ili ste jednostavno glupi od rodjenja. Novak je upao u vreme dvojice tada najvecih u Istoriji i napravio sve ovo sto jeste a ovaj nesporno talentovan momak uzima titulu protiv jos uvek polu Tenisera. Oslobodite se mrznje momci i ne zaboravite da su najboljeg svih vremena fizicki onemogucili da igra. Pametnom je dovoljno da vidi na terenu Sponzora proizvodjaca Vakcine Moderna i da mu bude jasno da Novaku nije bilo moguce da igra.

zviz

pre 1 godinu

Osnivam Djoković fen klub. Kriterijumi za prijem:
1. Ostrašćenost
2. Nebriga za istinu
3. Zadojeni nacionalizam
4. Agresija
5. Mržnja prema drugima, naročito prema "Zapadu".
6. Mržnja prema svojima ako samo zucnu protiv Djokovića
7. Odsustvo mozga
8. Spremnost da se potuku u odbranu lika i dela NDj.
9. Uverenost da su Englezi najgori narod na svetu, u tome blizu praćeni svim drugim narodima, osim Rusa.
10. Ubedjenje da svetom vladaju "moćnici" čiji je najveći problem upravo NDj i njegova enormna veličina i važnost.

najbolje rešenje je

pre 1 godinu

...Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešc?a na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešc?u.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.
(OptaAce, 12. septembar 2022 13:32)

Dobro, i ?

monden

pre 1 godinu

Само је један разлог што ми се допада мали - Ферер. Главни разлог што га не волим је његов лекар. Очигледно је да размењује рецепте са Надаловим лекаром. Видећемо колико ће његов организам то издржати. А и чини се да има сличан IQ као Надал. Видећемо, али баш не обећава леп тенис.
(Ксенија, 12. septembar 2022 08:58)

Lep tenis je umro kad je Đoković počeo da dominira svojim rudarenjem po terenu bez imalo stila i kreativnosti.

Sub013

pre 1 godinu

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.
(Марко, 12. septembar 2022 05:16)

Pre bih rekao da je nemacki specijalac posto je bio izuzetno precizan i sto je najbizarnije zbog tog cina nije dobio dana robije, a ceo dogadjaj pao u zaborav. Da je bilo obrnuto zabranili bi nam dozivotni da se bavimo tenisom, svi mediji bi brujali o tome i svake godine bi nas podsecali na to, taj turnir bi se zvao Stefi Graf, a mozda bi nas i bombardovali. Tada je vise nego ikada bilo potrebno da se napravi negativna slika o nama, a mala Mo je bila zlatno dete iz Srbije koja bi srusila sve moguce rekorde i nikako im se nije uklapala u koncepciju. Ko misli da je neki ludi nemac tek tako usao na tribine sa nozem u ruci i sa istih je milimetarski precizno pogodio, a za sve to nije dobio dana robije, taj je slep. I Novaku bi najradije to uradili, ali Novak je vec prevelika zvezda, a i bilo bi mnogo da dva puta ponavljaju, ne bi im islo na ruku, njega ce da sputavaju tako sto ce da ga proteruju i brane ucesca na najvecom turnirima, da toga nije bilo vec bi imo 25 GS.

OptaAce

pre 1 godinu

Karlos Alkaraz je 2. najmlađi teniser koji je osvojio USO u Open eri:
P. Sampras 1990- 19 godina i 15 dana
K. Alkaraz 2022- 19 g i 129 d
L. Hjuit 2001- 20 g i 187 d
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO nakon što je sačuvao meč loptu tokom turnira (1/4 f protiv J. Sinera) od S. Vavrinke 2016.
Alkaraz je 30. teniser koji je osvojio USO u Open eri.
Alkaraz je najmlađi broj 1 na ATP od kada je objavljena prva rang lista 1973. (jedini tinejdžer):
K. Alkaraz 2022- 19 godina i 129 dana
L. Hjuit 2001- 20 g i 266 d
M. Safin 2000- 20 g i 298 d
Alkaraz je 3. teniser u Open eri (od 1968.) koji je osvojio USO u svom 1. ili 2. nastupu u glavnom žrebu posle A. Eša 1968. i R. Lejvera 1969. (prva 2 izdanja turnira u Open eri). Ešu je to bilo ukupno 9. učešće na USO (igrao od 1959.), a Lejveru 8. (igrao od 1956.).
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešća na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešću.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.

Monden

pre 1 godinu

Ko je gledao mečeve Nadal-Tiafo i Tiafo-Alkaraz jasno mu je da se ništa ne bi promenilo sve i da je Đoković igrao na USO, i to svoj najbolji tenis. Đoković je uvek gubio mečeve upravo od igrača takvog stila, napadačkog, agresivnog, sa ravnim izuzetnog jakim udarcima (Vavrinka ga je tako dobio više puta).

MaceBobiste

pre 1 godinu

Jos jedan nevazeci grend slem turnir. Onaj kovid US Open, Australija i sad ovaj nisu i nikad nece da budu validni. Plus sto 1 Vimbldon nije igran uopste. Politika unistila kraj na ovu veliku generaciju.

Tarabić

pre 1 godinu

Predstojeći Australian Open - ili drugim rečima : Povratak Kralja(Noleta) i kraj za uzurpatore(Karlito i Nadal) - živi bili pa videli

Antisha

pre 1 godinu

ovo nisu istine. Najmanje se spominje samo finale. izgleda da prije Novaka nije bilo tenisa, a jednog dana kad se umirovi ide navijanje protiv novih dusmana da ne bi oborili Novakove rekorde. ako ih nekim cudom obore to nije bitno jer to nije ta era. psihijatrija.
najbolje da se otvori nova rubrika NOLE

KASIJUS KLEJ i OSTALI

pre 1 godinu

Да, и остали су БИЛИ ,,краљеви" када су Клеја избацили. Тако је и данас. Блокирали Ђоковића и сад ,,краљева" колико хоћеш. Све је ДЕМОНКРАТСКИ и ПОШТЕНО! Бог СВЕ види и свако ће добити шта заслужује.

caos

pre 1 godinu

Kad malo ohladite glave shvatićete da je ovaj stvarno fenomenalan momak, svaka mu čast i sve najbolje u daljoj karijeri mu želim, izbio na prvo mesto sa svega 6.740 poena! Kakvo je ovo novo vreme u tenisu došlo i gde je tu ona legendarna i neprevaziđena Novakova dominacija od 16.950 poena, osam puta završena godina sa preko 10.000 (Nadal 2 puta, Feđa jednom), broj nedelja sa preko 10.000 poena (335, Nadal 197, Federer 95)? Nije dečko kriv za ovaj vakuum u tenisu, ali je svaka priča o GOAT u vezi sa njim u najmmanju ruku neumesna i biće još puno godina tako.
(Sremac, 12. septembar 2022 08:33)


Sistem bodovanja kada je Federer najvećim delom bio prvi je bio drugačiji. Manje poena se dobijalo za osvajanje GS, Mastersa...
Zato poređenje koliko je neko dugo imao preko 10000 poena nema smisla.

dush

pre 1 godinu

Da razjasnim nesto. Nemam Nista protiv Alkaraza, buduci sampion, ali ne vise od 10 tak GS. Tenis mu se zasniva na fizikalijama I jakim udarcima nesto kao Domenic Thiem. Videli smo kako je zavrsio. Smesni su mi ovi mrzitelji Novaka. Uvek nadju nekog da navijaju da bi izbacili svoje frustacije. Prvo je bio Federer, Nadal jedo vreme Them i Medvedev Pa opet Nadal, sad Alkaraz. Budimo iskreni ovaj US open je bio na nivou ATP 500. Rud u Fanalu. Pa njega bi Novak pobedio na GS vezanih ociju. Sledece godine Novak igra sva 4 GS I osvaja 2-3. Zivi bili Pa videli. I Samo da razjasnim Novak je svoj prvi GS uzeo sa 20 Godina ne 21. 2008 na AO je imao 20 godina kao sto sad Alkaraz ima 19 a ne 20. I Novak je morao da pobedi u polufinalu Federera koji je imao 28 godina tada. Finale Congu koji je razbio Nadala u polufinalu. Na tom AO su bili Marej, Del Portro,Sten, I mnogi drugi dobri igraci. U svajom slucaju cestitke Alkarazu veliki talenat Ali tek Treba da se dokaze. Veliki posao je ispred njega.

TurboNator

pre 1 godinu

Za sve koji omalovazavaju Novaka a uzdizu Alkaraza:

Prvi put kad je Novak postao broj jedan - lista je izgledala ovako:

1.Novak Djokovic points 13,285
2.Rafael Nadal points 11,270
3.Roger Federer points 9,230

Sada, kada Alkaraz postaje broj jedan – lista je ovakva:

1.Carlos Alkaraz points 6,740
2.Casper Ruud points 5,850
3.Rafael Nadal points 5,810.

Ne bi trebalo daljih objasnjenja, ali za svaki slucaj: obratite paznju na poene… Trenutna prva dvojica imaju ZAJEDNO MANJE poena od Novaka tada! Jedva imaju vise (opet zajedno) od Nadala na tadasnjem drugom mestu… Koliko je tada bilo teze postati broj jedan!

Svaka cast Alkarazu, igra odlicno, radi ono sto treba, nije njegov problem sto je splet okolnosti takav da je postao broj jedan – ali malo ‘prizemljenja’ svima ne bi bilo na odmet.

L stands for…

pre 1 godinu

koliko me ne zanima Tenis kada nema Novaka to nije realno.. mozda i zbog toga sto mu ne dozvoljavaju da igra zbog farmako mafije i svog besmisla na kojem se zasniva danasnja civilizaCija, previse nas je na planeti i to je pocelo ozbiljno da se oceca, ovo sa Ukrajinom i koronom je tek pocetak sveopsteg ludila, mozda bih pratio vise da nije taj slucaj, ovako me bas ne doticu ove vesti..
(realno, 12. septembar 2022 08:47)

Možda zato sto si rođeni luzer pa sada živiš kroz živote boljih od sebe. Farmako mafija ti podmetnula imbecilnost u čaj.

Radisa

pre 1 godinu

Novak, Novak Novak!?...
Pa covek ima 35-36 godina bas u cvetu mladosti! Njegovo vreme prolazi i to brzo a ovi momci tek krecu! Ovaj Alkaraz igra malo je reci fenomenalno! Samouzdanje do neba, volja i hrabrost da udari u najvaznijim momentima! Uz duzno pistovanje Djokovic to nema i danas! Zato pomiriti se i priznajte ovaj momak je nesto mnogo mnogo posebno! Ni nalik velikoj trojci! ili hajd da kazem pokupio je sve najbolje od njih, i bice najbolji svih vremena! Nema konkurenciji ovi prethodni su dostigli svoj maksimimum a njemu je samo nebo granica!

Proka

pre 1 godinu

Svaka čast njemu! Klinac je samo sa 19 godina uzeo GS i prvi je na svetu! Plus igra atraktivan tenis! Svetla je budućnost pred njim!

napred naši, protivnik se plaši

pre 1 godinu

Svaka cast, ali majstor nije bio tu...
(sat, 12. septembar 2022 06:53)

Znalo se i pre US Opena, da Federer neće igrati.
To ne umanjuje Alkarazov uspeh.

realno

pre 1 godinu

koliko me ne zanima Tenis kada nema Novaka to nije realno.. mozda i zbog toga sto mu ne dozvoljavaju da igra zbog farmako mafije i svog besmisla na kojem se zasniva danasnja civilizaCija, previse nas je na planeti i to je pocelo ozbiljno da se oceca, ovo sa Ukrajinom i koronom je tek pocetak sveopsteg ludila, mozda bih pratio vise da nije taj slucaj, ovako me bas ne doticu ove vesti..

ohoho

pre 1 godinu

@sat
@Si
Ne znam na kog majstora i mačke mislite ali, samo se setite prošlogodišnjeg gaženja, plakanja, cmizdrenja, te bruke ili šta već pa se posle javite. I Vimbldon je jedva osvojio i to zato što krštenog tenisera ili nekog iz top 10 nije imao u žrebu.

Sremac

pre 1 godinu

Kad malo ohladite glave shvatićete da je ovaj stvarno fenomenalan momak, svaka mu čast i sve najbolje u daljoj karijeri mu želim, izbio na prvo mesto sa svega 6.740 poena! Kakvo je ovo novo vreme u tenisu došlo i gde je tu ona legendarna i neprevaziđena Novakova dominacija od 16.950 poena, osam puta završena godina sa preko 10.000 (Nadal 2 puta, Feđa jednom), broj nedelja sa preko 10.000 poena (335, Nadal 197, Federer 95)? Nije dečko kriv za ovaj vakuum u tenisu, ali je svaka priča o GOAT u vezi sa njim u najmmanju ruku neumesna i biće još puno godina tako.

Davor

pre 1 godinu

Bravo. Ako ga zdravlje posluži pred njim je toliko turnira da ima prostor zamjeniti Novaka na BOAT tronu. A ako mu ponasanje ostane u okvirima sporta lako bi mogao preuzeti GOAT titulu od Nadala

Ксенија

pre 1 godinu

Само је један разлог што ми се допада мали - Ферер. Главни разлог што га не волим је његов лекар. Очигледно је да размењује рецепте са Надаловим лекаром. Видећемо колико ће његов организам то издржати. А и чини се да има сличан IQ као Надал. Видећемо, али баш не обећава леп тенис.

Stanje stvari

pre 1 godinu

Neki novi klinci.Samo polako ljudi sa veličanjem.Osvojiti jedan GS je sjajna stvar,ali osvojiti 10,15,20 je privilegija onih najvećih u istoriji.Videćemo već sledeće godine počev od AO, koliko će Alkaraz izdržati veliki pritisak medija,koji su ga locirali kao buduću veliku zvezdu.

Napiši bar svoje ime velikim slovom

pre 1 godinu

Dok mačke nema,miševi kolo vode !!!Ali polako mačka će se brzo vratiti...
(igor, 12. septembar 2022 01:47)

Male su šanse da Roger ponovo zaigra ozbiljan tenis.

Zagor

pre 1 godinu

I Dominikun Timu su pre 2 godine predviđali 10GS a danas nije ni na listi... Polako sa procenama za uspešnu karijeru treba puno treninga, truda, upornosti i sreće...
Svojevremeno Boris Beker je uzeo Vimbldon sa 17 godina i bio čudo od deteta ali nije Bog zna dokle dogurao na večnoj listi sa 6 osvojenih GS...
Vreme će pokazati...

PatriJota

pre 1 godinu

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.
(Марко, 12. septembar 2022 05:16)


Smoriste vise sa Monikom. Zasto je tebi cirilicaru bitna tamo neka amerikanka madjarskog porekla???

Krlo

pre 1 godinu

Hahhaa mali se pojavio i za godinu dana osvojio par mastersa i gren slem,a ova lazna toboz neka nova generacija poput cicipasa,zvereva sto se busa da ce naslediti veliku trojku imaju preko 25 godina i osvojeno nista uz igru koju niko ziv ne zeli da gleda,svaka cast batici,ako se pojave jos bar jedan dva igraca kao on tenisu nema zime.

DaLanik

pre 1 godinu

Aman ostavite Noleta i zreb, svaka mu čast, , mali igra ko zmaj, ali tek je počeo. i Cilic je osvojio jedan gs. Cekajte, ima vremena. Mnogima su predviđali karijeru pa nije bilo ništa. Videcemo za 20 godina....

Nolovi svedoci

pre 1 godinu

Osvoji momak sa 19 godina prvi GS, uz ona dva Mastersa.
Sećate li se koliko je Nole imao titula tada? Pa dva cipiripi turnira od 250, a slepi stručnjaci mažu danima Alkaraza onim čime se ne maže.

Djordje

pre 1 godinu

Mali je jednostavno šampion. Mnogi su to primetili, ali sad je i potvrdio.

Nole ima možda još sledeću godinu da osvoji GS, već 2024 je veliko pitanje..

Марко

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.

Milan

pre 1 godinu

koliko ovde ima ljubomornih sto je klinac osvojio UsO ,neverovatno.Jedni odlaze drugi dolaze to je sve normalno prihvatite to..Svaka cast malom Spancu fenomenalan tenis igra

lol

pre 1 godinu

Dobro neko reče, zapravo najbolje od svih komentatora, koji se javiše:- ako nijesi pobijedio Novaka, taj pehar je nešto taman, bez sjaja, do očaja.
Bez Novaka, sve je improvizacija, kao zakrpa na novom odijelu.

Realista

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI
(5ar, 12. septembar 2022 01:45)

Pa mali je tek počeo da igra tenis. A koga je to Djoković pobedio na ovogodišnjem Vimbldonu?? Ni jednog igrača iz TOP 10. I šta ćemo sad? Čoveku su poklonili Vimbldon, najslabija konkurencija bila u istoriji turnira.

Marlito

pre 1 godinu

Ne vidim u čemu ke problem što svi veličaju Novaka. Setimo se veličanja Federera sa svih meridijana i tada je to bilo ok a za Nola sad nije u redu ni medju svojima? Ovi "zapadnjaci" već samim tim što su rodjeni u bogatim zemljama imaju predispozicije veće nego neko kao Novak koji je rastao pod sirenama i restrikcijama struje i vode i svega.
Tl. dr, za mene će Nole da bude zauvek najveći svih vremena. Svaka čast za ovog malog i Ferera, želim im blistavu karijeru igrača i trenera, naravno i što manje povreda.

Vule

pre 1 godinu

Људи овдје не воле Алкараза због велике медијске помпе која га прати и због тога што постаје мезимац запада као Федерер, али морају да признају да ништа није случајно. Момак је одиграо три тешка меча по пет сетова, а онда је имао снаге да разбије Руда у финалу, свака част.

Dragance

pre 1 godinu

Ovi sto pljuju Alkaraza kako je imao lagan zreb, Nole je osvojio prvi GS preko Conge a drugi preko Mareja ( kojeg takodje ovde svi pljuju da je prevara) npr Federera je u finalu GS pobedio tek 2014. Alkarazu ce predstavljati veliki problem sto nece imati konkurenciju pa ce mozda izgubiti i zelju da igra, dok su npr ova trojica gurali jedni druge da budu sto bolji. Ne vidim razlog zasto se pljuje Alkaraz, decko vec sa 19 godina postavlja rekorde.

Sarkazam

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

Ceng i Beker su osvojili GS sa 17. Imaju li vise GS od Djokovica? Ti znas mrznju ali tenis ocigledno ne znas. Fuj...

Jeks

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.
(goat,


Koliko veze nemas… Alkaraz igra pretezno napadacki kad god moze i ti to uporedis sa novakom ma svaka cast.
Da nije mozda novak izmislio ovaj sport jer newto se ne secam da ga je neko igrao pre njega

мајко мила

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

и Бекер је рано освојио први грен слем, па није баш лако ишло после тога. океј је Алкатраз, али хапсиће га многи, и то врло често

Kabasti

pre 1 godinu

Cestitke klincu bice sila. Prvi koji je posle Djokovica kao teenager posto GS sampion. Uvek sam govorio da onaj koji to uradi ce biti prava pretnja. Ovi "Next Gen" igraci svi vec po 25 godina i kusur. Ovaj mali je pravi Next Gen. E sad ostaje i ona istina u kojoj je Djokovic kad je uzimao prvi US open morao u polufinalu da dobije Federera spasivsi dve mec lopte a u finalu ga cekao Nadal.. Nikako ne moze biti isto.... Treba biti realan i priznati isto tako da bi Spanac mozda i dobio Noleta. Pored atletizma za 19 godina glavni adut mu je hladna glava. Kao da je igrao 30-to GS finale..

Entropy fighter

pre 1 godinu

Slicna masinerija je bila samo iza Lebrona, laznog GOATa kosarke. Da vidimo sta ce jos decko da osvoji narednih 10-15 godina pa mozemo da pricamo. Cestike na prvom GS, ali ima tu jos mnogo, mnogo, mnogo posla do big 3 i jos vise do GOATa Novaka Djokovica.

t

pre 1 godinu

Ovi stvarno igraju kao Novak sa tim teskim proklizavanjima na betonu, Alkaraz je to doveo do perfekcije a dete prakticno. Svidja mi se kako svi usvajaju Novokov stil kretanja. Gledam Igu juce, ista prica. Kliza devojka i udara bekhend kao Novak. Molim novakomrzitelje da se ne pecaju, ne velicam Novaka, samo konstatujem cinjenice. Ako vam smetaju, vas problem.

miodrag

pre 1 godinu

Svaka čast za Alkarasa. Neverovatan podvig i sjajan nivo tenisa Španca. Sada sa 19 godina postaješ svetski broj 1 uz osvajanje GS titule. Ovo je početak uspeha i mlade snage koji će sigurno u narednim godinama da dominira tenis.

Jakov

pre 1 godinu

(billy, 12. septembar 2022 01:06)

Kako li se tek brinu Nadalovi navijači i sam Nadal kada mu preotme sve a iz iste su zemlje , miliš li i o tome billy ?

Negativni

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina
(Milos, 12. septembar 2022 01:53) A sta ce muceni Borcanac. Projekcija Novaka mu je bila uteha u zivotu. Sutra ustaje zorom da mota kablove znajuci da je Alkaras prvi. Jadac.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Alkaras liči građom i likom na Samprasa jedino što je Pit bio skromniji i bez zvukova i bez urlanja i bez afektacija i mnogo medijske gestikulacije.
(Nikol Dz Femija, 12. septembar 2022 01:52)

E pa zato je Sampras Gospodin tenis.

Nucky Thompson

pre 1 godinu

Prvo mi je bilo nejasno jos od Pariza zasto nasi ljudi ne vole malog Karlita. Dijete od 19 godina! Sad je jasno, po ovim komentarima- noletovi botovi ne mogu da podnesu uspjeh ovog sjajnog klinca. Niketovi navijaci su drugo, ali ovi bolesnici- idite tamo za svojim Noletom i drzite se ezoterije, raznih gurua, vilenjaka, bio energije i cega sve jos.
Nas koji volimo tenis zbog sporta, ne zamimaju vase frustracije.
Bravo Carlito

Vox

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI
(5ar, 12. septembar 2022 01:45)

Stvarno sramotan zreb, nije bilo ni Zvereva na turniru i plus su zabranili Djokovicu da igra, ali sve ce se ovo vratiti sa kamatom samo polako...

dzoni_ns

pre 1 godinu

Necemo ostati zivi sad od njega i tog stava kako je on bolji od velike trojke zajedno. Drugi su osvajali i vise gs-ova, pa eno sad ih ni na mapi (recimo Thiem).

Tata brada

pre 1 godinu

@Zarko Počeo da gledam.
I prestao kada sam video da nema publike i da je slaba gledanost po svetu.

Koji to mec si ti poceo da gledas? Tribine su dupke pune, atmosfera odlicna, tenis vrhunski.
(Jag, 11. septembar 2022 23:39)

Brateee!

lakimen

pre 1 godinu

Čiliću je umakao za jedan jedini poen na ovom turniru.
Da ga je Čilić zaustavio ovog večeras ne bi bilo.
Ne bi bilo “istorije”.

Rajko

pre 1 godinu

Realno Federer i Nadal nisu ni imali sansu da imaju vise GS od koliko ih imaju trenutno. Federera su zaustavili Djokovic i Nadal. Nadala su zaustavile povrede. Djokovica su zaustavili Wawrinka, Marej, Medvedev, Nisikori, odbijanje da operise lakat, odbijanje da sredi potvrdu za vakcinu kao sto je to uradila i vecina tenisera. Da Djokovic nije sam sebe samounistio, sad bi opusteno imao oko 30 GS. Nevjerovatno koliko losih odluka kroz citavu karijeru.

Kiza

pre 1 godinu

Djokovic 2007 igrao finale US Opena, u narednih 15 godina samo 3 titule na USO. To je taj cuveni kralj betona. Hahahah kralj betona sa 3 titule i 6 poraza u finalima.

utuvite to u glavu

pre 1 godinu

Koliko Novakovi rekordi bukvalno unistavaju zivote pojedincima ovde, najbolje govori to kako se sada hvataju nekog klinca Spanca, sa nadom ocajnika da bi on mogao da srusi Novakove rekorde, i spase im jadne zivote.
Losa vest za sve vas. To se nece desiti. Sto pre prihvatite to, pomirite se s tim da nema nista od stizanja Srbina, bice vam lakse.

Branko

pre 1 godinu

Mislim da momka već sada proglasimo najboljim svih vremena, ne mora da igra više. OPsvojio prvi grem slem i već ga proglašavaju najboljim svih vremena. Daleko je 22. Lako je kad nema branioca titule. Inače momku ne želim ništa dobro, daleko mu kuća. Zašto ' Zašto da ne.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina
(Milos, 12. septembar 2022 01:53)

Izvini, a ko je igrao?

Milan

pre 1 godinu

Đoković je prvi GS osvojio sa 21 god.
Đoković je prvi put postao br. 1 sa 24 godine.
Đoković je ujedno i prvi Srbin ikad koji je osvojio GS (mozda je i jedini?).

Alkaraz je prvi GS osvojio sa 19 god.
Alkaraz je postao br. 1 sa 19 god.
Alkaraz je u 2022. osvojio dva mastersa (pobjeda protiv Zvereva i protiv Ruda) i GS (pobjeda protiv Ruda.
To je oboren rekord najmlađi br. 1 u istoriji. Do sad je taj rekord držao Pit Sampras.

Ptica trkacica

pre 1 godinu

Pih, Ruud je bio bolji al publika skrnava americka je momka skroz izbacila iz igre.
Tek sada shvatam koliko su teska Noletova 21 GS. Vrede bar duplo vise od svih ostalih kad je uvek imao vecinu publike na strani rivala. I jos da dodam, pa ko normalan se dere na prvu servis gresku!?

za istoriju

pre 1 godinu

Najmlađi br. 1 ikad.
Mali ispisa istoriju večeras.
A dobi i milione $.
A tek mu je 19.
Sad je samo pitanje koliko će da traje?
Rud je dao dobar otpor ali nedoststan. Pobijedio je Ruda i nedavno u Majamiju i sad na USO. Znači nije slučajno.

konli

pre 1 godinu

Alkaras ako u nastavku karijere bude servirao kao sto je servirao u trecem setu, 30+ GS onda postaje realnost. Znaci razbio ga je servisom u zadnjem setu, razbio!!

Ivan

pre 1 godinu

Znate kako se kaze, ako ne pobedis Djokovica na putu do titule kao da nisi ni osvojio... pozdrav svim normalnim ljudima
(GN, 12. septembar 2022 01:53)

Novak je kralj tenisa i najveci ikad al neka se raduje malo i Alkaras

Kenedi

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.

veliki strumf

pre 1 godinu

Руд је својом игром доказао зашто у каријери нема ниједан турнир 500 освојен, о већим да не причамо! Кад год је било битно, правио је огромне грешке. Јесте имао одличних поена, али има их свако, а што рече Тони Надал: тенис је игра понављања. Сваки поен исто вреди, и дупла сервис грешка и спектакуларна размена. Алкарас је мање грешио у кључним тренуцима, послужио га и сервис на крају и заслужено је узео титулу. Запад добио новог миљеника, Роџер већ пензионер, а и Рафа се спрема полако.

Milos

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina

...

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Bojali bismo se za ugrozenost Novakovih rekorda da mali vec ima 18-19 slemova i 300 no1 nedelja, ovako je pitanje glupo, a ne volimo malog jer ga velicaju i navijaju za njega autosovinisticki drugosrbijanci i regionalni sovinisti, koji navijaju da Novak izgubi, jer ne podnose bilo sta cime se Srbija ponosi. U ovom odgovoru se i krije prosto objasnjenje zasto pojedinci ovde Novaka mrze i zasto navijaju za sve njegove protivnike. Oni mrze i vredjaju sve sto jaca nacionalni ponos. To ih izludjuje.

466453

pre 1 godinu

Čestitke za Alkaraza, Ruud je sam kriv što ga je razbudio u zadnjem gemu 3. seta. 10 min borbe je bilo dovoljno da se ponovo probudi. Užasno odigran TB i 2-1 za Alkaraza, tu je meč prelomljen.

Sad, gledajući u stvarnost, biće vrlo vrlo interesantno videti Karlosa u ulozi plena. Do sada je bio lovac a sad postaje lovina.
Pratićemo i videti kako se će se nositi sa novim ulogom. Sve postaje drugačije.

Sarkazam

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Publika je uzasna kao i uvek, ali gledanjem ovog turnira dosao sam do zakljucka da Nole ladno moze da uzme jos nekoliko GS.

Žikica-prvi sendvič Srbije

pre 1 godinu

Ma extraaa... Lepo rečeno...
Udri Rudi malog prepotenka.
(Žikica-prva puška Srbije, 11. septembar 2022 23:41)

Obavezno! Popij vino sa Nolom.

Negativni

pre 1 godinu

Ako su ovo dvoje budućnost tenisa onda ga posle Đokovića više neću ni gledati.
(Profesionalni držač volana, 12. septembar 2022 01:29) Nisi gledao ni pre antivaksera. Drz se ti volana.

lupa

pre 1 godinu

@K
Ne podnosim ga zato sto je jako, ali jako arogantan, naduvan, prepozentan i antipatičan i plus sto je spanac jer ne volim Spaniju kao sportsku zemlju. E zato ne zelim da mali nikad obori Novakove rekorde. Da to uradi Siner nemam nista protiv, ili neko drugi. Rekordi su tu da bi se obarali. Zelim ovom malom od srca do kraja karijere 20gs, 350 nedelja, 35 mastersa, 6 zavrsenih godina kao prvi i da mu se pojavi normalna konkurencija a da nije iz spanije. I naravno taj konkurent obori Novakove rekorde, nike problem
(Pera, 12. septembar 2022 01:13)


Čovek pita zašto je antipatičan i ti onda, između ostalog, navodiš jer je antipatičan...
Momak ni u jednoj svojoj izjavi, ni u jednom trenutku svojim ponašanjem, nije pokazao arogantnost, prepotentnost. To vam se priviđa.

Filip

pre 1 godinu

Jbt kad se setim Djokovica u Alkarasovim godinama, bukvalno nije mogao povezati 2 meca od po 3 ipo sata. Alkaras opusteno igra meceve od po 5 sati. Neverovatno koliko je Alkaras fizicki spreman nego sto je to Djokovic bio u tim godinama. Da je Djokovic od pocetka karijere imao fizicku snagu Alkarasa, sad bi verovatno imao 25, 26 GS.

poslusaj Momcila i uzmi pilule za lilule - krenuce ti u zivotu

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Novakovi rekordi? Koji? GS drzi Nadal koliko znamo? Ili mislis na katastrofu Novaka u finalima USO? Da ne bude zabune - cekam AO i 22=22, je l' ti to okay?

xxx7

pre 1 godinu

aaauuu Alkaras jos (uvek) nije ni osvojio GS, a Novakovim navijavima vec uterao strah.
Hteli vi to da priznate ili ne, decko igra fenomenalnoo i ima sve predispozicije da bude budici veliki teniser. Hahah kaze ovde neko Ferer bi ga otreso, decko Ferer ne bi video ovu lopticu koju Karlitos besomucno udara.
Nema potrebe za omalovazavanjem ovog jos uvek deteta,samo zato sto ste ostrasceni navijanjem za Novaka.
A najjaci su ovi sto pocinju da uporedjuju ere,a tenis prate od 2011-te.
Uzivajte u ovom sportu i ovom decku, kako stvari stoje pravi naslednik velike trojke.

jova

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Svačiji rekordi su ugroženi i ni jedan rekord neće proći neoboren, uključujući i Nadalovih 14 RG titula. Novakovi rekordi će isto kad tad biti oboreni, ali će zauvek ostati upisano da ih je ostvario protiv Nadala i Federera u najjačoj konkurenciji ikada u tenisu, a ne protiv Ruda i Sinera. Mali je antiparican jer se vidi da je prgav, sirov i nekulturan, kao i Nadal i kao i većina Spanaca uostalom.

Obavesten

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???
(Canadaboy, 12. septembar 2022 00:19)

Paaa, u junu je izgubio i to bas od Ruuda 2:0. Jeste bio egzibicioni turnir, ali eto izgubio je mec 2:0.
Inace Alkaraz je cudo, neverovatno koliko je dobar sa 19 godina, svaka cast!

Negativni

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35) Koga briga sta horda pise. Njih svrbi to sto znaju da ce mali Spanac da lupa avaksa gde stigne, kao stariji Spanac. Mali ce biti ozbiljan, mozda i najveci!

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

i KAKO NAPISAH sport je predvidim, bolji u finalu osvaja u većini slučajeva koa po pravilu, izuzeci su retki i baš to, izuzeci.

Alkaras je pobedio 5-og na listi kao što je i Iga pobedila 5-tu na listi.
Iga je prva a Alkaras treći i od sutra prvi i on.

Srećno momku, bolje je igrao i pobedio, mada urla li urla i naporno ga je gledati, ali sjajan mladi teniser, veliki sportista već sada, bravo za nejga i za španski tenis, svakako.

Alkaras liči građom i likom na Samprasa jedino što je Pit bio skromniji i bez zvukova i bez urlanja i bez afektacija i mnogo medijske gestikulacije.

Brandt

pre 1 godinu

Fanovi onog lika iz Monaka su dosta zbunjeni. Ne znaju gde biju. Međutim, evo male pomoći: vreme čini svoje. Alkaras je budući najbolji teniser na svetu. Vas plaši to da ne bude imao više GS od vašeg idola. To je jedini razlog zašto ga ne volite. Svi ti "razlozi" zašto navijate protiv dečka su infantilni. Te miljenik zapada, te prepotentan, te navijate za autsajdere... Isto tako ste protiv Federera bili i sada ste protiv Nadala, pod raznim "razlozima" a jedino je strah da ne budu bolji od vašeg idola taj razlog zašto ih ne volite.
Ali, ne brinite se: dok Alkaras ne prestigne Đokovića proći će sigurno 10 godina, tako da to tad možete da živite i mirno spavate, jer nakon toga ne znam da li ćete moći.

Maksim

pre 1 godinu

Alkaras igra preslikano kao Tim(udara ko lud), Tim je nazalost platio punu cjenu takvog stila tenisa. Vidicemo kako ce to ici sa Alkarasom.

Dzonson

pre 1 godinu

Bojali bismo se za ugrozenost Novakovih rekorda da mali vec ima 18-19 slemova i 300 no1 nedelja, ovako je pitanje glupo, a ne volimo malog jer ga velicaju i navijaju
(.., 12. septembar 2022 01:27)

Aloo Nolomanu, Alkaras je tek napunio 19 godina. Dokovic u tim godinama nije postojao na teniskoj mapi. Mali ako se ne bude povredjivao, ja ne vidim ko moze da ga zaustavi u narednih 15 godina.

goat

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

(K, 12. septembar 2022 00:35)

Rekordi nisu ugroženi nikome. Svako ko je postigao neki rekord on mu zauvek ostaje. Ono što je recimo radio Bubka ili Isinbajeva to ostaje zauvek. Našoj Veri Nikolić zauvek ostaje rekord svetski na 800m. Neko postavi nove rekorde ali stari ostaje i kada si jednom rekorder zauvek si to. A noramalno je i u redu je da se rekordi obaraju i postavljaju novi.

Zato je tužno što se nije navijalo za Novaka jer je on jedini za 50 godina uspeo prošle godine da odigra 4 gs finala i osvoji prva 3 pa dođe u priliku da osvoji i 4. jer je ušao u finale , ali nije se on bodrio i navijalo za njega se nije, nego svuda mine. ALI OK. BILO PROŠLO a ostalo je da je jedini i prvi on bio u toj prilici za 50 godina ! Neverovatno da niko pre njega, niko.

SADA OVAJ MALI KARLOS IMA PRILIKU DA BUDE NAJMLAĐI NO 1 U OPEN ERI koja je krenula pre 50 godina i super. Da bi oborio neke Novakove rekorde prvo treba da obori i Borgove, Konorsove, Lendlove, Bekerove, Edbergove, pa Samprasove, onda Rafine i Federerove pa na kraju Novakove a možda i rekorde Štefi Graf ili nju uključuju samo kada Novak obara neki rekord.

Tako da nema brige tu nikakve. A ljudima nije simpatičan zbog lika, izgleda, kao što iz istih razloga nekima nije Novak simpatičan zbog izgleda, a i ponašanje mu nije simpatično kao što nekima nije ni Novakovo, eto isti aršini, ništa drugo.

Miki

pre 1 godinu

Tačno je da Rud i nije neki talenat, ali je tačno i da je puno talentovaniji od Đokovića. Ako bude posvećen, uporan, marljiv bar delimično kao Nole, napraviće dobru karijeru.

tutu tutu

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43).

А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:26)


Dva Mastersa ima Alkaras, pritom je na jednom od ta dva pobedio i Novaka i Nadala. Ferer ima jedan za celu karijeru, 10 ATP 500 i 16 ATP 250.
Ferer je daleko po talentu od ove dvojice, ovi su mnogo talentovaniji.

Vamos Alkaras

pre 1 godinu

Alkaras najmlađi prvi teniser sveta! Dečko će da poruši sve bitnije rekorde koje sad drže Novak i Rafael pa neće biti dileme ko je GOAT!

cinjenice

pre 1 godinu

Novak u svom prvom gren slem finalu imao za protivnika 12-strukog slem sampiona i dugogodisnjeg vladara broja 1, a Alkaraz u prvom finalu za protivnika ima tenisera sa par ATP250 titula, takodje debitanta. Srecnik se rodio u pravo vreme.

hvala Bogu te si moron

pre 1 godinu

Drago mi je da nije ovaj, kako se zvaše - Rud, ali titula heheheeehhhehhhehherhhe
(hvala Bogu te nisam englez, 12. septembar 2022 01:41)

Nego šta! Hehehehehe

Splavar

pre 1 godinu

Uh kakav kraj najveceg GS u sezoni. Prosto mi deluje da je Karlito namerno pustio drigi set, cisto da publika nije dolazila za sat tenisa. Toliko je bio nadmocan nad Svabom, prosto nevidjeno. Zvezda je rodjena, svakako bice tu rivalstva s Tifom, Sinerom, Njemcom Zverevim i Kirjosom, jedva cekam sledeci USO, ostale GS ne mogu gledati zbog vremenske razlike

billy

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Pa logicno zato sto se boje da ce Alkaras oboriti sve Djokoviceve rekorde. Znaju i oni da malac ima tek 19 godina a da je na pragu vec prvog GS.

5ar

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI

Negativni

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.
(goat, 12. septembar 2022 01:39) Novakov tenis? Hahaha

Pera

pre 1 godinu

@K
Ne podnosim ga zato sto je jako, ali jako arogantan, naduvan, prepozentan i antipatičan i plus sto je spanac jer ne volim Spaniju kao sportsku zemlju. E zato ne zelim da mali nikad obori Novakove rekorde. Da to uradi Siner nemam nista protiv, ili neko drugi. Rekordi su tu da bi se obarali. Zelim ovom malom od srca do kraja karijere 20gs, 350 nedelja, 35 mastersa, 6 zavrsenih godina kao prvi i da mu se pojavi normalna konkurencija a da nije iz spanije. I naravno taj konkurent obori Novakove rekorde, nike problem

caos

pre 1 godinu

@veliki strumf

Ako ti se ne sviđa meč zašto ga onda gledaš? Ostavio lik sto komentara i pljuje, bezveze mu je, ali i dalje gleda meč. Zašto si mazohista?

specnaz

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Da nije rano za rebarca i krompir majstore?PA.Za šupu si spreman, bez struje.

veliki strumf

pre 1 godinu

Какав тај брек: Руд је послао 2 лоптице на врх стадиона, једну 10 метара од терена, 2 по 2-3 метра!!! Ко је гледао само овај тај брек мора да се пита да ли је ово прво коло неког сеоског турнира где је овај момак тотални аутсајдер. Какви су оно промашаји, невероватно. Ниједна лоптица ама ни близу линије, неке ни близу целог терена.

orao s visine

pre 1 godinu

Bravo Carlitos ! Šampion US Open-a i novi N Jedan
Veličanstven tokom celog turnira uz onaj istoriski epski meč sa Sinerom
Nestvaran talenat , energija harizma.. ma sve u ovom predivnom tinejdžeru
Bravo i Huan Karlos Fereru kao treneru
Sjajna loža tata , brat , deka ..koje zajedništvo i snaga familije
Bravo

Aragorn

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35) Hordu svrbi to što znaju da će prva tri mesta GOAT liste zauzimati dva Španca i Švajcarac.
Zato su do pre 9 meseci sejali mržnju ka Švajcarcu a sada seju ka oba Španca ali džabe im bilo. Mržnja će ih izjesti a realnost se promeniti neće.
Hajde Alkaras budući GOATU!!

Entropy fighter

pre 1 godinu

@ Aleksandrius
Promenila su se pravila. Koucing je dozvoljen.
(Jag, 11. septembar 2022 23:40)

Nazalost, tacno... Secam se kad su Sereni uzeli poen zbog navodnog kouchinga jer je trener pokazao nesto rukama i ona je izgubila taj mec. Sad moze trener da prica pre svakog servisa ako je igrac na istoj strani i prica koliko hoce skoro izmedju gemova.

tutu tutu

pre 1 godinu

Mozda su se promenila pravila koucinga, ispravite me, ali Huan Karlos Ferrero svaki moguci momenat koristi da daje savete Alkarazu, svejedno mi je ko ce da pobedi stvarno ali ako se kritikuje Cicipas, i Alkaraz treba isto
(Aleksandrius, 11. septembar 2022 23:17)


Coaching je dozvoljen od drugog dela sezone.

veliki strumf

pre 1 godinu

Као што написах, почео сам да гледам негде почетком другог сета и тих пар гемова тенис је био врхунски. А онда огроман пад квалитета, мнооого грешака, серија брејкова... Ево почетком 3. сета Алкарас направи брејк ни крив ни дужан, грешкама Руда, а онда пар гемова касније исти рибрејк - сада изгрешио Алкарас. Рапидан пад квалитета уз тек понеки добар поен.

K

pre 1 godinu

Ajde iskreno recite, zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili zato sto se bojite da ce srusiti Novakove rekorde?

Sarkazam

pre 1 godinu

Meni svejedno ko će da pobedi...
No, dopada mi se što ovaj mladi Španac ne dovlači bližu i dalju rodbinu u Ameriku na finale.
(Strina, 11. septembar 2022 23:49)

Tu su mu otac i brat, a ti si glup.

Splavar

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 1 godinu

Mislim da je Karlitos koliko god generalno bio pun snage, dosta umoran vec. Ipak 3 meca za redom u 5 setova uzimaju svoj danak. Poenta je da mislim da ako ovo ode u 5 setova Alkaraz nema sanse.

veliki strumf

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43). А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.

Canadaboy

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???

Negativni

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???
(Canadaboy, 12. septembar 2022 00:19) I? Osvaja prvi GS, za 7-8 godina prestize antivaksera na drugom mestu i onda zavisi sve od zdravlja da li ce biti novi GOAT. Do tada je svakako spanac, obrni okreni.

ohoho

pre 1 godinu

@ppz

To samo znači koliko je to 1.mesto neko dostugnuće i nešto što je bitno (za neke i najbitnija) stavka za goata...tu može da stigne i neko nickruv ni dužan a može i da se zadrži i napakuje nedelje zbog zamrzavanja bodova kada i nema nekog tenisa. Eto vam primer ozbiljnosti 1.mesta...

veliki strumf

pre 1 godinu

И да се допуним: а Вавринка освојио ТРИ ГРЕНД СЛЕМА и знате ли који му је најбољи ранкинг у каријери? Треће место! Велики Стен. Питање да ли би у оно доба неко од ове двојице успео сет да му узме!

Negativni

pre 1 godinu

Као што написах, почео сам да гледам негде почетком другог сета и тих пар гемова тенис је био врхунски. А онда огроман пад квалитета, мнооого грешака, серија брејкова... Ево почетком 3. сета Алкарас направи брејк ни крив ни дужан, грешкама Руда, а онда пар гемова касније исти рибрејк - сада изгрешио Алкарас. Рапидан пад квалитета уз тек понеки добар поен.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:10) Batali tenis, idi se odmori i naspavaj. Valjaju se motati kablovi sutra.

Vaga

pre 1 godinu

Ovo bodovanje ATP postalo smešno.
Ova dvojica sa Jednim GS prvi na listi, kao i Medvedev a svojevremeno Vavrinka sa 3 GS ni blizu prvog mesta.
Mislim da će kolona imena koji su bili prvi na listi ubuduće da bude kilometarska.
Ko osvoji neku titulu eto ga prvi za ovu nedelju, ajmo sledeći.

Belogradjanin

pre 1 godinu

Strasan mec, bas po mom ukusu. Sevaju udarci na sve strane, lopte samo fijucu, drop sotovi, vineri iz trka, nema davljenja i samo prebacivanja preko mreze i cekanja greske, ma prelepo. Nisam pratio US open, ali ovaj mec mi je pokazao zasto su njih dvojica u finalu i zasto se bore za prvo mesto. Bravo momci!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Rudonja je španski bik koji služi da pusti svoje matadore da ga savladaju. On je iznikao iz Rafine akademije.

Darko CA

pre 1 godinu

Ne znam sto bi ko imao sta protiv Alkaraza , fin momak , igra atraktivno bas , Rud niti smrdi niti mirise, a Alkaraz svakako ne verujem sa moze da ugrozi bilo koga od velike trojke al zasluzuje slem i mesto
br1!

Negativni

pre 1 godinu

А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:26) Zasluzio je sto ima vise osvojeno nego antivakser u njegovim godinama. Ferer bi otresao levom rukom Alkarasa? Veze ti nemas. Idi prati basket 3-3.

JPR24

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43)

Pa, ako bude Broj 1, onda znaci da je uzeo ovaj U.S Open ! Ipak…

tutu tutu

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.

Ivan

pre 1 godinu

Pobeđuje Alkaraz lagano u tri seta bez drame i osvaja ovaj US Open te postaje najmlađi broj 1 u istoriji tenisa. Bolji je od Ruda definitivno.

veliki strumf

pre 1 godinu

Почео сам да гледам почетком 2. сета. Тешко да ћу остати до краја. Одличан тенис, мора се признати. Ипак, вазда је било да кад мачке нема мишеви коло воде! Навијам за Руда, логично. Аутсајдер је и није миљеник запада. Алкарас је сувише млад и има времена за њега. То што ће неко од иве двојице бити број 1 може да захвали само политици и корони, као и гомили бесмислених политичких одлука! Новаку је ускраћен један Вимблдон на коме би био апсолутни фаворит (није се играо турнир), један АО на којем би био још већи фаворит и чак два УС опена (рачунам и оно срамно избацивање) а био је савршено здрав (да је био повређен па Ајде). Док куцам узе Руд глатко 2. сет а Алкарас ушао у серију грешака и дуплих.

Jag

pre 1 godinu

@Zarko Počeo da gledam.
I prestao kada sam video da nema publike i da je slaba gledanost po svetu.

Koji to mec si ti poceo da gledas? Tribine su dupke pune, atmosfera odlicna, tenis vrhunski.

Sarkazam

pre 1 godinu

Nevorovatno koliko mediji uticu na nasu sliku o nekom. Alkaraz pristojan decko igra strastveno i predano al navijamo za Ruda jer je Alcaraz mezimac zapada.
(Nemanja, 11. septembar 2022 23:00)

Sta bi s onim navijamo za slabijeg? Sad svi ne samo da navijaju za jaceg nego mu i pomazu protiv slabijeg. Osim kad igra Djokovic. Tada uglavnom navijaju protiv njega bez obzira s kim igra.

Žikica-prva puška Srbije

pre 1 godinu

Ko ne navija za ruda napase se trave...
(I support the current thing, 11. septembar 2022 23:28)

Ma extraaa... Lepo rečeno...
Udri Rudi malog prepotenka.

Jag

pre 1 godinu

Ako stavim po strani da me napredak Karlosa zabrinjava jer bi mogao da se ispreci Noletu da osvoji jos neki GS i postane rekorder, nemam ni jedan drugi razlog da ne navijam za njega. Mislim da ga vecina nasih bas zbog tog straha i ne voli. Inace, bolji je teniser od Ruda, igra atraktivno, strastven je i predan, fer i korektan, nova zvezda tenisa koji smo svi dugo cekali.

Nemanja

pre 1 godinu

Nevorovatno koliko mediji uticu na nasu sliku o nekom. Alkaraz pristojan decko igra strastveno i predano al navijamo za Ruda jer je Alcaraz mezimac zapada.

City Girl

pre 1 godinu

@ Alexandrius - Upravo je Jim Courier, koji komentariše na Amazonu rekao da su ovog leta pravila sto se tiče couchinga promenjena. Nisam ni ja znala. Nije bas dozvoljen razgovor izmedju trenera i igrača, ali davanje saveta jeste. Posle US Opena će odluciti da li će se to pravilo primenjivati na svakom turniru. Tim Henman koji komentariše sa njim je protiv i ja se slazem. Pravi sampion treba sam da nadje način na pobedi protivnika. Uloga trenera je važna pre i posle meča.

Гиле

pre 1 godinu

Све ми једно ми ко ће да добије. Али шансе су на страни Шпанца. Каспер има мало више среће, два турнира му се отворио жреб. Али треба и то заслужити. Бољи тенисер тренутно је Алкараз.

CroFed

pre 1 godinu

Dobro je, bilo bi šteta kako za publiku, tako za Ruuda da je meč završio 3-0 za Alcaraza. Ovako sve je otvoreno, nivo igre Carlitosa je drastično pao u drugom setu, drop shot i servis mu štekaju, da vidimo što nastavak nosi...

Aleksandrius

pre 1 godinu

Mozda su se promenila pravila koucinga, ispravite me, ali Huan Karlos Ferrero svaki moguci momenat koristi da daje savete Alkarazu, svejedno mi je ko ce da pobedi stvarno ali ako se kritikuje Cicipas, i Alkaraz treba isto

ppz

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.

CroFed

pre 1 godinu

Ruud je u svom prvom GS finalu posve podbacio protiv jednog drugog ali daleko poznatijeg i iskusnijeg Španjolca, da vidimo da li će mu se isto dogoditi protiv puno mlađeg i neiskusnijeg...

Zoran Bugarinovic

pre 1 godinu

Puno negativnih komentara na racun Ruda. Te nije osvojio nista znacajno, te ne igra atraktivno jer nije veliki talenat.... On je vrlo solidan igrac i vrlo pristojan momak koji jako vredno radi i polako napreduje. Bilo je puno vrlo velikih talenata koji nisu ostvarili prognoze, zbog nedovoljno motivacije, rada ili "uvrnutosti". Monfis je odlican primer, a Kirijos jos bolji. Svi iz velike trojke su bili uspesni zato sto su pored talenta jako uporno radili.

Zoran Bugarinovic

pre 1 godinu

Puno negativnih komentara na racun Ruda. Te nije osvojio nista znacajno, te ne igra atraktivno jer nije veliki talenat.... On je vrlo solidan igrac i vrlo pristojan momak koji jako vredno radi i polako napreduje. Bilo je puno vrlo velikih talenata koji nisu ostvarili prognoze, zbog nedovoljno motivacije, rada ili "uvrnutosti". Monfis je odlican primer, a Kirijos jos bolji. Svi iz velike trojke su bili uspesni zato sto su pored talenta jako uporno radili.

Nemanja

pre 1 godinu

Nevorovatno koliko mediji uticu na nasu sliku o nekom. Alkaraz pristojan decko igra strastveno i predano al navijamo za Ruda jer je Alcaraz mezimac zapada.

5ar

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI

cinjenice

pre 1 godinu

Novak u svom prvom gren slem finalu imao za protivnika 12-strukog slem sampiona i dugogodisnjeg vladara broja 1, a Alkaraz u prvom finalu za protivnika ima tenisera sa par ATP250 titula, takodje debitanta. Srecnik se rodio u pravo vreme.

lupa

pre 1 godinu

@K
Ne podnosim ga zato sto je jako, ali jako arogantan, naduvan, prepozentan i antipatičan i plus sto je spanac jer ne volim Spaniju kao sportsku zemlju. E zato ne zelim da mali nikad obori Novakove rekorde. Da to uradi Siner nemam nista protiv, ili neko drugi. Rekordi su tu da bi se obarali. Zelim ovom malom od srca do kraja karijere 20gs, 350 nedelja, 35 mastersa, 6 zavrsenih godina kao prvi i da mu se pojavi normalna konkurencija a da nije iz spanije. I naravno taj konkurent obori Novakove rekorde, nike problem
(Pera, 12. septembar 2022 01:13)


Čovek pita zašto je antipatičan i ti onda, između ostalog, navodiš jer je antipatičan...
Momak ni u jednoj svojoj izjavi, ni u jednom trenutku svojim ponašanjem, nije pokazao arogantnost, prepotentnost. To vam se priviđa.

Milan

pre 1 godinu

koliko ovde ima ljubomornih sto je klinac osvojio UsO ,neverovatno.Jedni odlaze drugi dolaze to je sve normalno prihvatite to..Svaka cast malom Spancu fenomenalan tenis igra

Марко

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.

Vule

pre 1 godinu

Људи овдје не воле Алкараза због велике медијске помпе која га прати и због тога што постаје мезимац запада као Федерер, али морају да признају да ништа није случајно. Момак је одиграо три тешка меча по пет сетова, а онда је имао снаге да разбије Руда у финалу, свака част.

Jag

pre 1 godinu

Ako stavim po strani da me napredak Karlosa zabrinjava jer bi mogao da se ispreci Noletu da osvoji jos neki GS i postane rekorder, nemam ni jedan drugi razlog da ne navijam za njega. Mislim da ga vecina nasih bas zbog tog straha i ne voli. Inace, bolji je teniser od Ruda, igra atraktivno, strastven je i predan, fer i korektan, nova zvezda tenisa koji smo svi dugo cekali.

JPR24

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43)

Pa, ako bude Broj 1, onda znaci da je uzeo ovaj U.S Open ! Ipak…

Realista

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI
(5ar, 12. septembar 2022 01:45)

Pa mali je tek počeo da igra tenis. A koga je to Djoković pobedio na ovogodišnjem Vimbldonu?? Ni jednog igrača iz TOP 10. I šta ćemo sad? Čoveku su poklonili Vimbldon, najslabija konkurencija bila u istoriji turnira.

veliki strumf

pre 1 godinu

И да се допуним: а Вавринка освојио ТРИ ГРЕНД СЛЕМА и знате ли који му је најбољи ранкинг у каријери? Треће место! Велики Стен. Питање да ли би у оно доба неко од ове двојице успео сет да му узме!

Djordje

pre 1 godinu

Mali je jednostavno šampion. Mnogi su to primetili, ali sad je i potvrdio.

Nole ima možda još sledeću godinu da osvoji GS, već 2024 je veliko pitanje..

lol

pre 1 godinu

Dobro neko reče, zapravo najbolje od svih komentatora, koji se javiše:- ako nijesi pobijedio Novaka, taj pehar je nešto taman, bez sjaja, do očaja.
Bez Novaka, sve je improvizacija, kao zakrpa na novom odijelu.

Milos

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina

xxx7

pre 1 godinu

aaauuu Alkaras jos (uvek) nije ni osvojio GS, a Novakovim navijavima vec uterao strah.
Hteli vi to da priznate ili ne, decko igra fenomenalnoo i ima sve predispozicije da bude budici veliki teniser. Hahah kaze ovde neko Ferer bi ga otreso, decko Ferer ne bi video ovu lopticu koju Karlitos besomucno udara.
Nema potrebe za omalovazavanjem ovog jos uvek deteta,samo zato sto ste ostrasceni navijanjem za Novaka.
A najjaci su ovi sto pocinju da uporedjuju ere,a tenis prate od 2011-te.
Uzivajte u ovom sportu i ovom decku, kako stvari stoje pravi naslednik velike trojke.

tutu tutu

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.

Dragance

pre 1 godinu

Ovi sto pljuju Alkaraza kako je imao lagan zreb, Nole je osvojio prvi GS preko Conge a drugi preko Mareja ( kojeg takodje ovde svi pljuju da je prevara) npr Federera je u finalu GS pobedio tek 2014. Alkarazu ce predstavljati veliki problem sto nece imati konkurenciju pa ce mozda izgubiti i zelju da igra, dok su npr ova trojica gurali jedni druge da budu sto bolji. Ne vidim razlog zasto se pljuje Alkaraz, decko vec sa 19 godina postavlja rekorde.

orao s visine

pre 1 godinu

Bravo Carlitos ! Šampion US Open-a i novi N Jedan
Veličanstven tokom celog turnira uz onaj istoriski epski meč sa Sinerom
Nestvaran talenat , energija harizma.. ma sve u ovom predivnom tinejdžeru
Bravo i Huan Karlos Fereru kao treneru
Sjajna loža tata , brat , deka ..koje zajedništvo i snaga familije
Bravo

CroFed

pre 1 godinu

Ruud je u svom prvom GS finalu posve podbacio protiv jednog drugog ali daleko poznatijeg i iskusnijeg Španjolca, da vidimo da li će mu se isto dogoditi protiv puno mlađeg i neiskusnijeg...

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

i KAKO NAPISAH sport je predvidim, bolji u finalu osvaja u većini slučajeva koa po pravilu, izuzeci su retki i baš to, izuzeci.

Alkaras je pobedio 5-og na listi kao što je i Iga pobedila 5-tu na listi.
Iga je prva a Alkaras treći i od sutra prvi i on.

Srećno momku, bolje je igrao i pobedio, mada urla li urla i naporno ga je gledati, ali sjajan mladi teniser, veliki sportista već sada, bravo za nejga i za španski tenis, svakako.

Alkaras liči građom i likom na Samprasa jedino što je Pit bio skromniji i bez zvukova i bez urlanja i bez afektacija i mnogo medijske gestikulacije.

DaLanik

pre 1 godinu

Aman ostavite Noleta i zreb, svaka mu čast, , mali igra ko zmaj, ali tek je počeo. i Cilic je osvojio jedan gs. Cekajte, ima vremena. Mnogima su predviđali karijeru pa nije bilo ništa. Videcemo za 20 godina....

Krlo

pre 1 godinu

Hahhaa mali se pojavio i za godinu dana osvojio par mastersa i gren slem,a ova lazna toboz neka nova generacija poput cicipasa,zvereva sto se busa da ce naslediti veliku trojku imaju preko 25 godina i osvojeno nista uz igru koju niko ziv ne zeli da gleda,svaka cast batici,ako se pojave jos bar jedan dva igraca kao on tenisu nema zime.

TurboNator

pre 1 godinu

Za sve koji omalovazavaju Novaka a uzdizu Alkaraza:

Prvi put kad je Novak postao broj jedan - lista je izgledala ovako:

1.Novak Djokovic points 13,285
2.Rafael Nadal points 11,270
3.Roger Federer points 9,230

Sada, kada Alkaraz postaje broj jedan – lista je ovakva:

1.Carlos Alkaraz points 6,740
2.Casper Ruud points 5,850
3.Rafael Nadal points 5,810.

Ne bi trebalo daljih objasnjenja, ali za svaki slucaj: obratite paznju na poene… Trenutna prva dvojica imaju ZAJEDNO MANJE poena od Novaka tada! Jedva imaju vise (opet zajedno) od Nadala na tadasnjem drugom mestu… Koliko je tada bilo teze postati broj jedan!

Svaka cast Alkarazu, igra odlicno, radi ono sto treba, nije njegov problem sto je splet okolnosti takav da je postao broj jedan – ali malo ‘prizemljenja’ svima ne bi bilo na odmet.

Dzonson

pre 1 godinu

Bojali bismo se za ugrozenost Novakovih rekorda da mali vec ima 18-19 slemova i 300 no1 nedelja, ovako je pitanje glupo, a ne volimo malog jer ga velicaju i navijaju
(.., 12. septembar 2022 01:27)

Aloo Nolomanu, Alkaras je tek napunio 19 godina. Dokovic u tim godinama nije postojao na teniskoj mapi. Mali ako se ne bude povredjivao, ja ne vidim ko moze da ga zaustavi u narednih 15 godina.

Zagor

pre 1 godinu

I Dominikun Timu su pre 2 godine predviđali 10GS a danas nije ni na listi... Polako sa procenama za uspešnu karijeru treba puno treninga, truda, upornosti i sreće...
Svojevremeno Boris Beker je uzeo Vimbldon sa 17 godina i bio čudo od deteta ali nije Bog zna dokle dogurao na večnoj listi sa 6 osvojenih GS...
Vreme će pokazati...

Jeks

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.
(goat,


Koliko veze nemas… Alkaraz igra pretezno napadacki kad god moze i ti to uporedis sa novakom ma svaka cast.
Da nije mozda novak izmislio ovaj sport jer newto se ne secam da ga je neko igrao pre njega

Sremac

pre 1 godinu

Kad malo ohladite glave shvatićete da je ovaj stvarno fenomenalan momak, svaka mu čast i sve najbolje u daljoj karijeri mu želim, izbio na prvo mesto sa svega 6.740 poena! Kakvo je ovo novo vreme u tenisu došlo i gde je tu ona legendarna i neprevaziđena Novakova dominacija od 16.950 poena, osam puta završena godina sa preko 10.000 (Nadal 2 puta, Feđa jednom), broj nedelja sa preko 10.000 poena (335, Nadal 197, Federer 95)? Nije dečko kriv za ovaj vakuum u tenisu, ali je svaka priča o GOAT u vezi sa njim u najmmanju ruku neumesna i biće još puno godina tako.

466453

pre 1 godinu

Čestitke za Alkaraza, Ruud je sam kriv što ga je razbudio u zadnjem gemu 3. seta. 10 min borbe je bilo dovoljno da se ponovo probudi. Užasno odigran TB i 2-1 za Alkaraza, tu je meč prelomljen.

Sad, gledajući u stvarnost, biće vrlo vrlo interesantno videti Karlosa u ulozi plena. Do sada je bio lovac a sad postaje lovina.
Pratićemo i videti kako se će se nositi sa novim ulogom. Sve postaje drugačije.

Milan

pre 1 godinu

Đoković je prvi GS osvojio sa 21 god.
Đoković je prvi put postao br. 1 sa 24 godine.
Đoković je ujedno i prvi Srbin ikad koji je osvojio GS (mozda je i jedini?).

Alkaraz je prvi GS osvojio sa 19 god.
Alkaraz je postao br. 1 sa 19 god.
Alkaraz je u 2022. osvojio dva mastersa (pobjeda protiv Zvereva i protiv Ruda) i GS (pobjeda protiv Ruda.
To je oboren rekord najmlađi br. 1 u istoriji. Do sad je taj rekord držao Pit Sampras.

Marlito

pre 1 godinu

Ne vidim u čemu ke problem što svi veličaju Novaka. Setimo se veličanja Federera sa svih meridijana i tada je to bilo ok a za Nola sad nije u redu ni medju svojima? Ovi "zapadnjaci" već samim tim što su rodjeni u bogatim zemljama imaju predispozicije veće nego neko kao Novak koji je rastao pod sirenama i restrikcijama struje i vode i svega.
Tl. dr, za mene će Nole da bude zauvek najveći svih vremena. Svaka čast za ovog malog i Ferera, želim im blistavu karijeru igrača i trenera, naravno i što manje povreda.

Nolovi svedoci

pre 1 godinu

Osvoji momak sa 19 godina prvi GS, uz ona dva Mastersa.
Sećate li se koliko je Nole imao titula tada? Pa dva cipiripi turnira od 250, a slepi stručnjaci mažu danima Alkaraza onim čime se ne maže.

Proka

pre 1 godinu

Svaka čast njemu! Klinac je samo sa 19 godina uzeo GS i prvi je na svetu! Plus igra atraktivan tenis! Svetla je budućnost pred njim!

Sarkazam

pre 1 godinu

Nevorovatno koliko mediji uticu na nasu sliku o nekom. Alkaraz pristojan decko igra strastveno i predano al navijamo za Ruda jer je Alcaraz mezimac zapada.
(Nemanja, 11. septembar 2022 23:00)

Sta bi s onim navijamo za slabijeg? Sad svi ne samo da navijaju za jaceg nego mu i pomazu protiv slabijeg. Osim kad igra Djokovic. Tada uglavnom navijaju protiv njega bez obzira s kim igra.

Kabasti

pre 1 godinu

Cestitke klincu bice sila. Prvi koji je posle Djokovica kao teenager posto GS sampion. Uvek sam govorio da onaj koji to uradi ce biti prava pretnja. Ovi "Next Gen" igraci svi vec po 25 godina i kusur. Ovaj mali je pravi Next Gen. E sad ostaje i ona istina u kojoj je Djokovic kad je uzimao prvi US open morao u polufinalu da dobije Federera spasivsi dve mec lopte a u finalu ga cekao Nadal.. Nikako ne moze biti isto.... Treba biti realan i priznati isto tako da bi Spanac mozda i dobio Noleta. Pored atletizma za 19 godina glavni adut mu je hladna glava. Kao da je igrao 30-to GS finale..

Sarkazam

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

Ceng i Beker su osvojili GS sa 17. Imaju li vise GS od Djokovica? Ti znas mrznju ali tenis ocigledno ne znas. Fuj...

Jag

pre 1 godinu

@Zarko Počeo da gledam.
I prestao kada sam video da nema publike i da je slaba gledanost po svetu.

Koji to mec si ti poceo da gledas? Tribine su dupke pune, atmosfera odlicna, tenis vrhunski.

Nucky Thompson

pre 1 godinu

Prvo mi je bilo nejasno jos od Pariza zasto nasi ljudi ne vole malog Karlita. Dijete od 19 godina! Sad je jasno, po ovim komentarima- noletovi botovi ne mogu da podnesu uspjeh ovog sjajnog klinca. Niketovi navijaci su drugo, ali ovi bolesnici- idite tamo za svojim Noletom i drzite se ezoterije, raznih gurua, vilenjaka, bio energije i cega sve jos.
Nas koji volimo tenis zbog sporta, ne zamimaju vase frustracije.
Bravo Carlito

Stanje stvari

pre 1 godinu

Neki novi klinci.Samo polako ljudi sa veličanjem.Osvojiti jedan GS je sjajna stvar,ali osvojiti 10,15,20 je privilegija onih najvećih u istoriji.Videćemo već sledeće godine počev od AO, koliko će Alkaraz izdržati veliki pritisak medija,koji su ga locirali kao buduću veliku zvezdu.

Vamos Alkaras

pre 1 godinu

Alkaras najmlađi prvi teniser sveta! Dečko će da poruši sve bitnije rekorde koje sad drže Novak i Rafael pa neće biti dileme ko je GOAT!

tutu tutu

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43).

А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:26)


Dva Mastersa ima Alkaras, pritom je na jednom od ta dva pobedio i Novaka i Nadala. Ferer ima jedan za celu karijeru, 10 ATP 500 i 16 ATP 250.
Ferer je daleko po talentu od ove dvojice, ovi su mnogo talentovaniji.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Alkaras liči građom i likom na Samprasa jedino što je Pit bio skromniji i bez zvukova i bez urlanja i bez afektacija i mnogo medijske gestikulacije.
(Nikol Dz Femija, 12. septembar 2022 01:52)

E pa zato je Sampras Gospodin tenis.

caos

pre 1 godinu

Kad malo ohladite glave shvatićete da je ovaj stvarno fenomenalan momak, svaka mu čast i sve najbolje u daljoj karijeri mu želim, izbio na prvo mesto sa svega 6.740 poena! Kakvo je ovo novo vreme u tenisu došlo i gde je tu ona legendarna i neprevaziđena Novakova dominacija od 16.950 poena, osam puta završena godina sa preko 10.000 (Nadal 2 puta, Feđa jednom), broj nedelja sa preko 10.000 poena (335, Nadal 197, Federer 95)? Nije dečko kriv za ovaj vakuum u tenisu, ali je svaka priča o GOAT u vezi sa njim u najmmanju ruku neumesna i biće još puno godina tako.
(Sremac, 12. septembar 2022 08:33)


Sistem bodovanja kada je Federer najvećim delom bio prvi je bio drugačiji. Manje poena se dobijalo za osvajanje GS, Mastersa...
Zato poređenje koliko je neko dugo imao preko 10000 poena nema smisla.

goat

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Negativni

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35) Koga briga sta horda pise. Njih svrbi to sto znaju da ce mali Spanac da lupa avaksa gde stigne, kao stariji Spanac. Mali ce biti ozbiljan, mozda i najveci!

utuvite to u glavu

pre 1 godinu

Koliko Novakovi rekordi bukvalno unistavaju zivote pojedincima ovde, najbolje govori to kako se sada hvataju nekog klinca Spanca, sa nadom ocajnika da bi on mogao da srusi Novakove rekorde, i spase im jadne zivote.
Losa vest za sve vas. To se nece desiti. Sto pre prihvatite to, pomirite se s tim da nema nista od stizanja Srbina, bice vam lakse.

t

pre 1 godinu

Ovi stvarno igraju kao Novak sa tim teskim proklizavanjima na betonu, Alkaraz je to doveo do perfekcije a dete prakticno. Svidja mi se kako svi usvajaju Novokov stil kretanja. Gledam Igu juce, ista prica. Kliza devojka i udara bekhend kao Novak. Molim novakomrzitelje da se ne pecaju, ne velicam Novaka, samo konstatujem cinjenice. Ako vam smetaju, vas problem.

Kenedi

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.

мајко мила

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

и Бекер је рано освојио први грен слем, па није баш лако ишло после тога. океј је Алкатраз, али хапсиће га многи, и то врло често

PatriJota

pre 1 godinu

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.
(Марко, 12. septembar 2022 05:16)


Smoriste vise sa Monikom. Zasto je tebi cirilicaru bitna tamo neka amerikanka madjarskog porekla???

Napiši bar svoje ime velikim slovom

pre 1 godinu

Dok mačke nema,miševi kolo vode !!!Ali polako mačka će se brzo vratiti...
(igor, 12. septembar 2022 01:47)

Male su šanse da Roger ponovo zaigra ozbiljan tenis.

Maksim

pre 1 godinu

Alkaras igra preslikano kao Tim(udara ko lud), Tim je nazalost platio punu cjenu takvog stila tenisa. Vidicemo kako ce to ici sa Alkarasom.

veliki strumf

pre 1 godinu

Руд је својом игром доказао зашто у каријери нема ниједан турнир 500 освојен, о већим да не причамо! Кад год је било битно, правио је огромне грешке. Јесте имао одличних поена, али има их свако, а што рече Тони Надал: тенис је игра понављања. Сваки поен исто вреди, и дупла сервис грешка и спектакуларна размена. Алкарас је мање грешио у кључним тренуцима, послужио га и сервис на крају и заслужено је узео титулу. Запад добио новог миљеника, Роџер већ пензионер, а и Рафа се спрема полако.

dush

pre 1 godinu

Da razjasnim nesto. Nemam Nista protiv Alkaraza, buduci sampion, ali ne vise od 10 tak GS. Tenis mu se zasniva na fizikalijama I jakim udarcima nesto kao Domenic Thiem. Videli smo kako je zavrsio. Smesni su mi ovi mrzitelji Novaka. Uvek nadju nekog da navijaju da bi izbacili svoje frustacije. Prvo je bio Federer, Nadal jedo vreme Them i Medvedev Pa opet Nadal, sad Alkaraz. Budimo iskreni ovaj US open je bio na nivou ATP 500. Rud u Fanalu. Pa njega bi Novak pobedio na GS vezanih ociju. Sledece godine Novak igra sva 4 GS I osvaja 2-3. Zivi bili Pa videli. I Samo da razjasnim Novak je svoj prvi GS uzeo sa 20 Godina ne 21. 2008 na AO je imao 20 godina kao sto sad Alkaraz ima 19 a ne 20. I Novak je morao da pobedi u polufinalu Federera koji je imao 28 godina tada. Finale Congu koji je razbio Nadala u polufinalu. Na tom AO su bili Marej, Del Portro,Sten, I mnogi drugi dobri igraci. U svajom slucaju cestitke Alkarazu veliki talenat Ali tek Treba da se dokaze. Veliki posao je ispred njega.

...

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Bojali bismo se za ugrozenost Novakovih rekorda da mali vec ima 18-19 slemova i 300 no1 nedelja, ovako je pitanje glupo, a ne volimo malog jer ga velicaju i navijaju za njega autosovinisticki drugosrbijanci i regionalni sovinisti, koji navijaju da Novak izgubi, jer ne podnose bilo sta cime se Srbija ponosi. U ovom odgovoru se i krije prosto objasnjenje zasto pojedinci ovde Novaka mrze i zasto navijaju za sve njegove protivnike. Oni mrze i vredjaju sve sto jaca nacionalni ponos. To ih izludjuje.

za istoriju

pre 1 godinu

Najmlađi br. 1 ikad.
Mali ispisa istoriju večeras.
A dobi i milione $.
A tek mu je 19.
Sad je samo pitanje koliko će da traje?
Rud je dao dobar otpor ali nedoststan. Pobijedio je Ruda i nedavno u Majamiju i sad na USO. Znači nije slučajno.

Гиле

pre 1 godinu

Све ми једно ми ко ће да добије. Али шансе су на страни Шпанца. Каспер има мало више среће, два турнира му се отворио жреб. Али треба и то заслужити. Бољи тенисер тренутно је Алкараз.

caos

pre 1 godinu

@veliki strumf

Ako ti se ne sviđa meč zašto ga onda gledaš? Ostavio lik sto komentara i pljuje, bezveze mu je, ali i dalje gleda meč. Zašto si mazohista?

Rajko

pre 1 godinu

Realno Federer i Nadal nisu ni imali sansu da imaju vise GS od koliko ih imaju trenutno. Federera su zaustavili Djokovic i Nadal. Nadala su zaustavile povrede. Djokovica su zaustavili Wawrinka, Marej, Medvedev, Nisikori, odbijanje da operise lakat, odbijanje da sredi potvrdu za vakcinu kao sto je to uradila i vecina tenisera. Da Djokovic nije sam sebe samounistio, sad bi opusteno imao oko 30 GS. Nevjerovatno koliko losih odluka kroz citavu karijeru.

City Girl

pre 1 godinu

@ Alexandrius - Upravo je Jim Courier, koji komentariše na Amazonu rekao da su ovog leta pravila sto se tiče couchinga promenjena. Nisam ni ja znala. Nije bas dozvoljen razgovor izmedju trenera i igrača, ali davanje saveta jeste. Posle US Opena će odluciti da li će se to pravilo primenjivati na svakom turniru. Tim Henman koji komentariše sa njim je protiv i ja se slazem. Pravi sampion treba sam da nadje način na pobedi protivnika. Uloga trenera je važna pre i posle meča.

veliki strumf

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43). А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.

Filip

pre 1 godinu

Jbt kad se setim Djokovica u Alkarasovim godinama, bukvalno nije mogao povezati 2 meca od po 3 ipo sata. Alkaras opusteno igra meceve od po 5 sati. Neverovatno koliko je Alkaras fizicki spreman nego sto je to Djokovic bio u tim godinama. Da je Djokovic od pocetka karijere imao fizicku snagu Alkarasa, sad bi verovatno imao 25, 26 GS.

Ptica trkacica

pre 1 godinu

Pih, Ruud je bio bolji al publika skrnava americka je momka skroz izbacila iz igre.
Tek sada shvatam koliko su teska Noletova 21 GS. Vrede bar duplo vise od svih ostalih kad je uvek imao vecinu publike na strani rivala. I jos da dodam, pa ko normalan se dere na prvu servis gresku!?

zviz

pre 1 godinu

Osnivam Djoković fen klub. Kriterijumi za prijem:
1. Ostrašćenost
2. Nebriga za istinu
3. Zadojeni nacionalizam
4. Agresija
5. Mržnja prema drugima, naročito prema "Zapadu".
6. Mržnja prema svojima ako samo zucnu protiv Djokovića
7. Odsustvo mozga
8. Spremnost da se potuku u odbranu lika i dela NDj.
9. Uverenost da su Englezi najgori narod na svetu, u tome blizu praćeni svim drugim narodima, osim Rusa.
10. Ubedjenje da svetom vladaju "moćnici" čiji je najveći problem upravo NDj i njegova enormna veličina i važnost.

napred naši, protivnik se plaši

pre 1 godinu

Svaka cast, ali majstor nije bio tu...
(sat, 12. septembar 2022 06:53)

Znalo se i pre US Opena, da Federer neće igrati.
To ne umanjuje Alkarazov uspeh.

tutu tutu

pre 1 godinu

Mozda su se promenila pravila koucinga, ispravite me, ali Huan Karlos Ferrero svaki moguci momenat koristi da daje savete Alkarazu, svejedno mi je ko ce da pobedi stvarno ali ako se kritikuje Cicipas, i Alkaraz treba isto
(Aleksandrius, 11. septembar 2022 23:17)


Coaching je dozvoljen od drugog dela sezone.

Sarkazam

pre 1 godinu

Meni svejedno ko će da pobedi...
No, dopada mi se što ovaj mladi Španac ne dovlači bližu i dalju rodbinu u Ameriku na finale.
(Strina, 11. septembar 2022 23:49)

Tu su mu otac i brat, a ti si glup.

Brandt

pre 1 godinu

Fanovi onog lika iz Monaka su dosta zbunjeni. Ne znaju gde biju. Međutim, evo male pomoći: vreme čini svoje. Alkaras je budući najbolji teniser na svetu. Vas plaši to da ne bude imao više GS od vašeg idola. To je jedini razlog zašto ga ne volite. Svi ti "razlozi" zašto navijate protiv dečka su infantilni. Te miljenik zapada, te prepotentan, te navijate za autsajdere... Isto tako ste protiv Federera bili i sada ste protiv Nadala, pod raznim "razlozima" a jedino je strah da ne budu bolji od vašeg idola taj razlog zašto ih ne volite.
Ali, ne brinite se: dok Alkaras ne prestigne Đokovića proći će sigurno 10 godina, tako da to tad možete da živite i mirno spavate, jer nakon toga ne znam da li ćete moći.

Negativni

pre 1 godinu

Ako su ovo dvoje budućnost tenisa onda ga posle Đokovića više neću ni gledati.
(Profesionalni držač volana, 12. septembar 2022 01:29) Nisi gledao ni pre antivaksera. Drz se ti volana.

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 1 godinu

Mislim da je Karlitos koliko god generalno bio pun snage, dosta umoran vec. Ipak 3 meca za redom u 5 setova uzimaju svoj danak. Poenta je da mislim da ako ovo ode u 5 setova Alkaraz nema sanse.

Splavar

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu

Branko

pre 1 godinu

Mislim da momka već sada proglasimo najboljim svih vremena, ne mora da igra više. OPsvojio prvi grem slem i već ga proglašavaju najboljim svih vremena. Daleko je 22. Lako je kad nema branioca titule. Inače momku ne želim ništa dobro, daleko mu kuća. Zašto ' Zašto da ne.

Entropy fighter

pre 1 godinu

Slicna masinerija je bila samo iza Lebrona, laznog GOATa kosarke. Da vidimo sta ce jos decko da osvoji narednih 10-15 godina pa mozemo da pricamo. Cestike na prvom GS, ali ima tu jos mnogo, mnogo, mnogo posla do big 3 i jos vise do GOATa Novaka Djokovica.

Antisha

pre 1 godinu

ovo nisu istine. Najmanje se spominje samo finale. izgleda da prije Novaka nije bilo tenisa, a jednog dana kad se umirovi ide navijanje protiv novih dusmana da ne bi oborili Novakove rekorde. ako ih nekim cudom obore to nije bitno jer to nije ta era. psihijatrija.
najbolje da se otvori nova rubrika NOLE

hvala Bogu te si moron

pre 1 godinu

Drago mi je da nije ovaj, kako se zvaše - Rud, ali titula heheheeehhhehhhehherhhe
(hvala Bogu te nisam englez, 12. septembar 2022 01:41)

Nego šta! Hehehehehe

K

pre 1 godinu

Ajde iskreno recite, zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili zato sto se bojite da ce srusiti Novakove rekorde?

Splavar

pre 1 godinu

Uh kakav kraj najveceg GS u sezoni. Prosto mi deluje da je Karlito namerno pustio drigi set, cisto da publika nije dolazila za sat tenisa. Toliko je bio nadmocan nad Svabom, prosto nevidjeno. Zvezda je rodjena, svakako bice tu rivalstva s Tifom, Sinerom, Njemcom Zverevim i Kirjosom, jedva cekam sledeci USO, ostale GS ne mogu gledati zbog vremenske razlike

realno

pre 1 godinu

koliko me ne zanima Tenis kada nema Novaka to nije realno.. mozda i zbog toga sto mu ne dozvoljavaju da igra zbog farmako mafije i svog besmisla na kojem se zasniva danasnja civilizaCija, previse nas je na planeti i to je pocelo ozbiljno da se oceca, ovo sa Ukrajinom i koronom je tek pocetak sveopsteg ludila, mozda bih pratio vise da nije taj slucaj, ovako me bas ne doticu ove vesti..

Sub013

pre 1 godinu

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.
(Марко, 12. septembar 2022 05:16)

Pre bih rekao da je nemacki specijalac posto je bio izuzetno precizan i sto je najbizarnije zbog tog cina nije dobio dana robije, a ceo dogadjaj pao u zaborav. Da je bilo obrnuto zabranili bi nam dozivotni da se bavimo tenisom, svi mediji bi brujali o tome i svake godine bi nas podsecali na to, taj turnir bi se zvao Stefi Graf, a mozda bi nas i bombardovali. Tada je vise nego ikada bilo potrebno da se napravi negativna slika o nama, a mala Mo je bila zlatno dete iz Srbije koja bi srusila sve moguce rekorde i nikako im se nije uklapala u koncepciju. Ko misli da je neki ludi nemac tek tako usao na tribine sa nozem u ruci i sa istih je milimetarski precizno pogodio, a za sve to nije dobio dana robije, taj je slep. I Novaku bi najradije to uradili, ali Novak je vec prevelika zvezda, a i bilo bi mnogo da dva puta ponavljaju, ne bi im islo na ruku, njega ce da sputavaju tako sto ce da ga proteruju i brane ucesca na najvecom turnirima, da toga nije bilo vec bi imo 25 GS.

Aleksandrius

pre 1 godinu

Mozda su se promenila pravila koucinga, ispravite me, ali Huan Karlos Ferrero svaki moguci momenat koristi da daje savete Alkarazu, svejedno mi je ko ce da pobedi stvarno ali ako se kritikuje Cicipas, i Alkaraz treba isto

CroFed

pre 1 godinu

Dobro je, bilo bi šteta kako za publiku, tako za Ruuda da je meč završio 3-0 za Alcaraza. Ovako sve je otvoreno, nivo igre Carlitosa je drastično pao u drugom setu, drop shot i servis mu štekaju, da vidimo što nastavak nosi...

Belogradjanin

pre 1 godinu

Strasan mec, bas po mom ukusu. Sevaju udarci na sve strane, lopte samo fijucu, drop sotovi, vineri iz trka, nema davljenja i samo prebacivanja preko mreze i cekanja greske, ma prelepo. Nisam pratio US open, ali ovaj mec mi je pokazao zasto su njih dvojica u finalu i zasto se bore za prvo mesto. Bravo momci!

lakimen

pre 1 godinu

Čiliću je umakao za jedan jedini poen na ovom turniru.
Da ga je Čilić zaustavio ovog večeras ne bi bilo.
Ne bi bilo “istorije”.

Davor

pre 1 godinu

Bravo. Ako ga zdravlje posluži pred njim je toliko turnira da ima prostor zamjeniti Novaka na BOAT tronu. A ako mu ponasanje ostane u okvirima sporta lako bi mogao preuzeti GOAT titulu od Nadala

ohoho

pre 1 godinu

@sat
@Si
Ne znam na kog majstora i mačke mislite ali, samo se setite prošlogodišnjeg gaženja, plakanja, cmizdrenja, te bruke ili šta već pa se posle javite. I Vimbldon je jedva osvojio i to zato što krštenog tenisera ili nekog iz top 10 nije imao u žrebu.

Monden

pre 1 godinu

Ko je gledao mečeve Nadal-Tiafo i Tiafo-Alkaraz jasno mu je da se ništa ne bi promenilo sve i da je Đoković igrao na USO, i to svoj najbolji tenis. Đoković je uvek gubio mečeve upravo od igrača takvog stila, napadačkog, agresivnog, sa ravnim izuzetnog jakim udarcima (Vavrinka ga je tako dobio više puta).

Ivan

pre 1 godinu

Pobeđuje Alkaraz lagano u tri seta bez drame i osvaja ovaj US Open te postaje najmlađi broj 1 u istoriji tenisa. Bolji je od Ruda definitivno.

Žikica-prva puška Srbije

pre 1 godinu

Ko ne navija za ruda napase se trave...
(I support the current thing, 11. septembar 2022 23:28)

Ma extraaa... Lepo rečeno...
Udri Rudi malog prepotenka.

Vaga

pre 1 godinu

Ovo bodovanje ATP postalo smešno.
Ova dvojica sa Jednim GS prvi na listi, kao i Medvedev a svojevremeno Vavrinka sa 3 GS ni blizu prvog mesta.
Mislim da će kolona imena koji su bili prvi na listi ubuduće da bude kilometarska.
Ko osvoji neku titulu eto ga prvi za ovu nedelju, ajmo sledeći.

monden

pre 1 godinu

Само је један разлог што ми се допада мали - Ферер. Главни разлог што га не волим је његов лекар. Очигледно је да размењује рецепте са Надаловим лекаром. Видећемо колико ће његов организам то издржати. А и чини се да има сличан IQ као Надал. Видећемо, али баш не обећава леп тенис.
(Ксенија, 12. septembar 2022 08:58)

Lep tenis je umro kad je Đoković počeo da dominira svojim rudarenjem po terenu bez imalo stila i kreativnosti.

ppz

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.

Ксенија

pre 1 godinu

Само је један разлог што ми се допада мали - Ферер. Главни разлог што га не волим је његов лекар. Очигледно је да размењује рецепте са Надаловим лекаром. Видећемо колико ће његов организам то издржати. А и чини се да има сличан IQ као Надал. Видећемо, али баш не обећава леп тенис.

L stands for…

pre 1 godinu

koliko me ne zanima Tenis kada nema Novaka to nije realno.. mozda i zbog toga sto mu ne dozvoljavaju da igra zbog farmako mafije i svog besmisla na kojem se zasniva danasnja civilizaCija, previse nas je na planeti i to je pocelo ozbiljno da se oceca, ovo sa Ukrajinom i koronom je tek pocetak sveopsteg ludila, mozda bih pratio vise da nije taj slucaj, ovako me bas ne doticu ove vesti..
(realno, 12. septembar 2022 08:47)

Možda zato sto si rođeni luzer pa sada živiš kroz živote boljih od sebe. Farmako mafija ti podmetnula imbecilnost u čaj.

Canadaboy

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

(K, 12. septembar 2022 00:35)

Rekordi nisu ugroženi nikome. Svako ko je postigao neki rekord on mu zauvek ostaje. Ono što je recimo radio Bubka ili Isinbajeva to ostaje zauvek. Našoj Veri Nikolić zauvek ostaje rekord svetski na 800m. Neko postavi nove rekorde ali stari ostaje i kada si jednom rekorder zauvek si to. A noramalno je i u redu je da se rekordi obaraju i postavljaju novi.

Zato je tužno što se nije navijalo za Novaka jer je on jedini za 50 godina uspeo prošle godine da odigra 4 gs finala i osvoji prva 3 pa dođe u priliku da osvoji i 4. jer je ušao u finale , ali nije se on bodrio i navijalo za njega se nije, nego svuda mine. ALI OK. BILO PROŠLO a ostalo je da je jedini i prvi on bio u toj prilici za 50 godina ! Neverovatno da niko pre njega, niko.

SADA OVAJ MALI KARLOS IMA PRILIKU DA BUDE NAJMLAĐI NO 1 U OPEN ERI koja je krenula pre 50 godina i super. Da bi oborio neke Novakove rekorde prvo treba da obori i Borgove, Konorsove, Lendlove, Bekerove, Edbergove, pa Samprasove, onda Rafine i Federerove pa na kraju Novakove a možda i rekorde Štefi Graf ili nju uključuju samo kada Novak obara neki rekord.

Tako da nema brige tu nikakve. A ljudima nije simpatičan zbog lika, izgleda, kao što iz istih razloga nekima nije Novak simpatičan zbog izgleda, a i ponašanje mu nije simpatično kao što nekima nije ni Novakovo, eto isti aršini, ništa drugo.

Aragorn

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35) Hordu svrbi to što znaju da će prva tri mesta GOAT liste zauzimati dva Španca i Švajcarac.
Zato su do pre 9 meseci sejali mržnju ka Švajcarcu a sada seju ka oba Španca ali džabe im bilo. Mržnja će ih izjesti a realnost se promeniti neće.
Hajde Alkaras budući GOATU!!

Žikica-prvi sendvič Srbije

pre 1 godinu

Ma extraaa... Lepo rečeno...
Udri Rudi malog prepotenka.
(Žikica-prva puška Srbije, 11. septembar 2022 23:41)

Obavezno! Popij vino sa Nolom.

dzoni_ns

pre 1 godinu

Necemo ostati zivi sad od njega i tog stava kako je on bolji od velike trojke zajedno. Drugi su osvajali i vise gs-ova, pa eno sad ih ni na mapi (recimo Thiem).

Radisa

pre 1 godinu

Novak, Novak Novak!?...
Pa covek ima 35-36 godina bas u cvetu mladosti! Njegovo vreme prolazi i to brzo a ovi momci tek krecu! Ovaj Alkaraz igra malo je reci fenomenalno! Samouzdanje do neba, volja i hrabrost da udari u najvaznijim momentima! Uz duzno pistovanje Djokovic to nema i danas! Zato pomiriti se i priznajte ovaj momak je nesto mnogo mnogo posebno! Ni nalik velikoj trojci! ili hajd da kazem pokupio je sve najbolje od njih, i bice najbolji svih vremena! Nema konkurenciji ovi prethodni su dostigli svoj maksimimum a njemu je samo nebo granica!

veliki strumf

pre 1 godinu

Почео сам да гледам почетком 2. сета. Тешко да ћу остати до краја. Одличан тенис, мора се признати. Ипак, вазда је било да кад мачке нема мишеви коло воде! Навијам за Руда, логично. Аутсајдер је и није миљеник запада. Алкарас је сувише млад и има времена за њега. То што ће неко од иве двојице бити број 1 може да захвали само политици и корони, као и гомили бесмислених политичких одлука! Новаку је ускраћен један Вимблдон на коме би био апсолутни фаворит (није се играо турнир), један АО на којем би био још већи фаворит и чак два УС опена (рачунам и оно срамно избацивање) а био је савршено здрав (да је био повређен па Ајде). Док куцам узе Руд глатко 2. сет а Алкарас ушао у серију грешака и дуплих.

Kiza

pre 1 godinu

Djokovic 2007 igrao finale US Opena, u narednih 15 godina samo 3 titule na USO. To je taj cuveni kralj betona. Hahahah kralj betona sa 3 titule i 6 poraza u finalima.

miodrag

pre 1 godinu

Svaka čast za Alkarasa. Neverovatan podvig i sjajan nivo tenisa Španca. Sada sa 19 godina postaješ svetski broj 1 uz osvajanje GS titule. Ovo je početak uspeha i mlade snage koji će sigurno u narednim godinama da dominira tenis.

Entropy fighter

pre 1 godinu

@ Aleksandrius
Promenila su se pravila. Koucing je dozvoljen.
(Jag, 11. septembar 2022 23:40)

Nazalost, tacno... Secam se kad su Sereni uzeli poen zbog navodnog kouchinga jer je trener pokazao nesto rukama i ona je izgubila taj mec. Sad moze trener da prica pre svakog servisa ako je igrac na istoj strani i prica koliko hoce skoro izmedju gemova.

konli

pre 1 godinu

Alkaras ako u nastavku karijere bude servirao kao sto je servirao u trecem setu, 30+ GS onda postaje realnost. Znaci razbio ga je servisom u zadnjem setu, razbio!!

Tata brada

pre 1 godinu

@Zarko Počeo da gledam.
I prestao kada sam video da nema publike i da je slaba gledanost po svetu.

Koji to mec si ti poceo da gledas? Tribine su dupke pune, atmosfera odlicna, tenis vrhunski.
(Jag, 11. septembar 2022 23:39)

Brateee!

billy

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Pa logicno zato sto se boje da ce Alkaras oboriti sve Djokoviceve rekorde. Znaju i oni da malac ima tek 19 godina a da je na pragu vec prvog GS.

poslusaj Momcila i uzmi pilule za lilule - krenuce ti u zivotu

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Novakovi rekordi? Koji? GS drzi Nadal koliko znamo? Ili mislis na katastrofu Novaka u finalima USO? Da ne bude zabune - cekam AO i 22=22, je l' ti to okay?

Vox

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI
(5ar, 12. septembar 2022 01:45)

Stvarno sramotan zreb, nije bilo ni Zvereva na turniru i plus su zabranili Djokovicu da igra, ali sve ce se ovo vratiti sa kamatom samo polako...

Tarabić

pre 1 godinu

Predstojeći Australian Open - ili drugim rečima : Povratak Kralja(Noleta) i kraj za uzurpatore(Karlito i Nadal) - živi bili pa videli

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Rudonja je španski bik koji služi da pusti svoje matadore da ga savladaju. On je iznikao iz Rafine akademije.

Darko CA

pre 1 godinu

Ne znam sto bi ko imao sta protiv Alkaraza , fin momak , igra atraktivno bas , Rud niti smrdi niti mirise, a Alkaraz svakako ne verujem sa moze da ugrozi bilo koga od velike trojke al zasluzuje slem i mesto
br1!

Negativni

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.
(goat, 12. septembar 2022 01:39) Novakov tenis? Hahaha

Jakov

pre 1 godinu

(billy, 12. septembar 2022 01:06)

Kako li se tek brinu Nadalovi navijači i sam Nadal kada mu preotme sve a iz iste su zemlje , miliš li i o tome billy ?

KASIJUS KLEJ i OSTALI

pre 1 godinu

Да, и остали су БИЛИ ,,краљеви" када су Клеја избацили. Тако је и данас. Блокирали Ђоковића и сад ,,краљева" колико хоћеш. Све је ДЕМОНКРАТСКИ и ПОШТЕНО! Бог СВЕ види и свако ће добити шта заслужује.

Negativni

pre 1 godinu

А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:26) Zasluzio je sto ima vise osvojeno nego antivakser u njegovim godinama. Ferer bi otresao levom rukom Alkarasa? Veze ti nemas. Idi prati basket 3-3.

MaceBobiste

pre 1 godinu

Jos jedan nevazeci grend slem turnir. Onaj kovid US Open, Australija i sad ovaj nisu i nikad nece da budu validni. Plus sto 1 Vimbldon nije igran uopste. Politika unistila kraj na ovu veliku generaciju.

veliki strumf

pre 1 godinu

Какав тај брек: Руд је послао 2 лоптице на врх стадиона, једну 10 метара од терена, 2 по 2-3 метра!!! Ко је гледао само овај тај брек мора да се пита да ли је ово прво коло неког сеоског турнира где је овај момак тотални аутсајдер. Какви су оно промашаји, невероватно. Ниједна лоптица ама ни близу линије, неке ни близу целог терена.

specnaz

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Da nije rano za rebarca i krompir majstore?PA.Za šupu si spreman, bez struje.

OptaAce

pre 1 godinu

Karlos Alkaraz je 2. najmlađi teniser koji je osvojio USO u Open eri:
P. Sampras 1990- 19 godina i 15 dana
K. Alkaraz 2022- 19 g i 129 d
L. Hjuit 2001- 20 g i 187 d
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO nakon što je sačuvao meč loptu tokom turnira (1/4 f protiv J. Sinera) od S. Vavrinke 2016.
Alkaraz je 30. teniser koji je osvojio USO u Open eri.
Alkaraz je najmlađi broj 1 na ATP od kada je objavljena prva rang lista 1973. (jedini tinejdžer):
K. Alkaraz 2022- 19 godina i 129 dana
L. Hjuit 2001- 20 g i 266 d
M. Safin 2000- 20 g i 298 d
Alkaraz je 3. teniser u Open eri (od 1968.) koji je osvojio USO u svom 1. ili 2. nastupu u glavnom žrebu posle A. Eša 1968. i R. Lejvera 1969. (prva 2 izdanja turnira u Open eri). Ešu je to bilo ukupno 9. učešće na USO (igrao od 1959.), a Lejveru 8. (igrao od 1956.).
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešća na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešću.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.

Negativni

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina
(Milos, 12. septembar 2022 01:53) A sta ce muceni Borcanac. Projekcija Novaka mu je bila uteha u zivotu. Sutra ustaje zorom da mota kablove znajuci da je Alkaras prvi. Jadac.

ohoho

pre 1 godinu

@ppz

To samo znači koliko je to 1.mesto neko dostugnuće i nešto što je bitno (za neke i najbitnija) stavka za goata...tu može da stigne i neko nickruv ni dužan a može i da se zadrži i napakuje nedelje zbog zamrzavanja bodova kada i nema nekog tenisa. Eto vam primer ozbiljnosti 1.mesta...

jova

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Svačiji rekordi su ugroženi i ni jedan rekord neće proći neoboren, uključujući i Nadalovih 14 RG titula. Novakovi rekordi će isto kad tad biti oboreni, ali će zauvek ostati upisano da ih je ostvario protiv Nadala i Federera u najjačoj konkurenciji ikada u tenisu, a ne protiv Ruda i Sinera. Mali je antiparican jer se vidi da je prgav, sirov i nekulturan, kao i Nadal i kao i većina Spanaca uostalom.

Miki

pre 1 godinu

Tačno je da Rud i nije neki talenat, ali je tačno i da je puno talentovaniji od Đokovića. Ako bude posvećen, uporan, marljiv bar delimično kao Nole, napraviće dobru karijeru.

Zoran

pre 1 godinu

Interesantni su mi ovi navijaci Federera i Nadala koji grcevito prave ovog momka boljim od Novaka vec sad. Neznam dali se pravite glupi ili ste jednostavno glupi od rodjenja. Novak je upao u vreme dvojice tada najvecih u Istoriji i napravio sve ovo sto jeste a ovaj nesporno talentovan momak uzima titulu protiv jos uvek polu Tenisera. Oslobodite se mrznje momci i ne zaboravite da su najboljeg svih vremena fizicki onemogucili da igra. Pametnom je dovoljno da vidi na terenu Sponzora proizvodjaca Vakcine Moderna i da mu bude jasno da Novaku nije bilo moguce da igra.

Ivan

pre 1 godinu

Znate kako se kaze, ako ne pobedis Djokovica na putu do titule kao da nisi ni osvojio... pozdrav svim normalnim ljudima
(GN, 12. septembar 2022 01:53)

Novak je kralj tenisa i najveci ikad al neka se raduje malo i Alkaras

Negativni

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???
(Canadaboy, 12. septembar 2022 00:19) I? Osvaja prvi GS, za 7-8 godina prestize antivaksera na drugom mestu i onda zavisi sve od zdravlja da li ce biti novi GOAT. Do tada je svakako spanac, obrni okreni.

Obavesten

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???
(Canadaboy, 12. septembar 2022 00:19)

Paaa, u junu je izgubio i to bas od Ruuda 2:0. Jeste bio egzibicioni turnir, ali eto izgubio je mec 2:0.
Inace Alkaraz je cudo, neverovatno koliko je dobar sa 19 godina, svaka cast!

el diablo

pre 1 godinu

...Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešc?a na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešc?u.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.
(OptaAce, 12. septembar 2022 13:32)

Dobro, i ?
(najbolje rešenje je, 12. septembar 2022 14:32)

nista peglace ti nolu dje god stigne, a na 3 dobijena seta, ima mali da se igra sa nolom !!!

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina
(Milos, 12. septembar 2022 01:53)

Izvini, a ko je igrao?

Negativni

pre 1 godinu

Као што написах, почео сам да гледам негде почетком другог сета и тих пар гемова тенис је био врхунски. А онда огроман пад квалитета, мнооого грешака, серија брејкова... Ево почетком 3. сета Алкарас направи брејк ни крив ни дужан, грешкама Руда, а онда пар гемова касније исти рибрејк - сада изгрешио Алкарас. Рапидан пад квалитета уз тек понеки добар поен.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:10) Batali tenis, idi se odmori i naspavaj. Valjaju se motati kablovi sutra.

Pera

pre 1 godinu

@K
Ne podnosim ga zato sto je jako, ali jako arogantan, naduvan, prepozentan i antipatičan i plus sto je spanac jer ne volim Spaniju kao sportsku zemlju. E zato ne zelim da mali nikad obori Novakove rekorde. Da to uradi Siner nemam nista protiv, ili neko drugi. Rekordi su tu da bi se obarali. Zelim ovom malom od srca do kraja karijere 20gs, 350 nedelja, 35 mastersa, 6 zavrsenih godina kao prvi i da mu se pojavi normalna konkurencija a da nije iz spanije. I naravno taj konkurent obori Novakove rekorde, nike problem

Sarkazam

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Publika je uzasna kao i uvek, ali gledanjem ovog turnira dosao sam do zakljucka da Nole ladno moze da uzme jos nekoliko GS.

veliki strumf

pre 1 godinu

Као што написах, почео сам да гледам негде почетком другог сета и тих пар гемова тенис је био врхунски. А онда огроман пад квалитета, мнооого грешака, серија брејкова... Ево почетком 3. сета Алкарас направи брејк ни крив ни дужан, грешкама Руда, а онда пар гемова касније исти рибрејк - сада изгрешио Алкарас. Рапидан пад квалитета уз тек понеки добар поен.

najbolje rešenje je

pre 1 godinu

...Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešc?a na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešc?u.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.
(OptaAce, 12. septembar 2022 13:32)

Dobro, i ?

Realista

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI
(5ar, 12. septembar 2022 01:45)

Pa mali je tek počeo da igra tenis. A koga je to Djoković pobedio na ovogodišnjem Vimbldonu?? Ni jednog igrača iz TOP 10. I šta ćemo sad? Čoveku su poklonili Vimbldon, najslabija konkurencija bila u istoriji turnira.

Milos

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina

PatriJota

pre 1 godinu

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.
(Марко, 12. septembar 2022 05:16)


Smoriste vise sa Monikom. Zasto je tebi cirilicaru bitna tamo neka amerikanka madjarskog porekla???

lol

pre 1 godinu

Dobro neko reče, zapravo najbolje od svih komentatora, koji se javiše:- ako nijesi pobijedio Novaka, taj pehar je nešto taman, bez sjaja, do očaja.
Bez Novaka, sve je improvizacija, kao zakrpa na novom odijelu.

Nolovi svedoci

pre 1 godinu

Osvoji momak sa 19 godina prvi GS, uz ona dva Mastersa.
Sećate li se koliko je Nole imao titula tada? Pa dva cipiripi turnira od 250, a slepi stručnjaci mažu danima Alkaraza onim čime se ne maže.

5ar

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI

cinjenice

pre 1 godinu

Novak u svom prvom gren slem finalu imao za protivnika 12-strukog slem sampiona i dugogodisnjeg vladara broja 1, a Alkaraz u prvom finalu za protivnika ima tenisera sa par ATP250 titula, takodje debitanta. Srecnik se rodio u pravo vreme.

Splavar

pre 1 godinu

Uh kakav kraj najveceg GS u sezoni. Prosto mi deluje da je Karlito namerno pustio drigi set, cisto da publika nije dolazila za sat tenisa. Toliko je bio nadmocan nad Svabom, prosto nevidjeno. Zvezda je rodjena, svakako bice tu rivalstva s Tifom, Sinerom, Njemcom Zverevim i Kirjosom, jedva cekam sledeci USO, ostale GS ne mogu gledati zbog vremenske razlike

lupa

pre 1 godinu

@K
Ne podnosim ga zato sto je jako, ali jako arogantan, naduvan, prepozentan i antipatičan i plus sto je spanac jer ne volim Spaniju kao sportsku zemlju. E zato ne zelim da mali nikad obori Novakove rekorde. Da to uradi Siner nemam nista protiv, ili neko drugi. Rekordi su tu da bi se obarali. Zelim ovom malom od srca do kraja karijere 20gs, 350 nedelja, 35 mastersa, 6 zavrsenih godina kao prvi i da mu se pojavi normalna konkurencija a da nije iz spanije. I naravno taj konkurent obori Novakove rekorde, nike problem
(Pera, 12. septembar 2022 01:13)


Čovek pita zašto je antipatičan i ti onda, između ostalog, navodiš jer je antipatičan...
Momak ni u jednoj svojoj izjavi, ni u jednom trenutku svojim ponašanjem, nije pokazao arogantnost, prepotentnost. To vam se priviđa.

Davor

pre 1 godinu

Bravo. Ako ga zdravlje posluži pred njim je toliko turnira da ima prostor zamjeniti Novaka na BOAT tronu. A ako mu ponasanje ostane u okvirima sporta lako bi mogao preuzeti GOAT titulu od Nadala

Dzonson

pre 1 godinu

Bojali bismo se za ugrozenost Novakovih rekorda da mali vec ima 18-19 slemova i 300 no1 nedelja, ovako je pitanje glupo, a ne volimo malog jer ga velicaju i navijaju
(.., 12. septembar 2022 01:27)

Aloo Nolomanu, Alkaras je tek napunio 19 godina. Dokovic u tim godinama nije postojao na teniskoj mapi. Mali ako se ne bude povredjivao, ja ne vidim ko moze da ga zaustavi u narednih 15 godina.

Vamos Alkaras

pre 1 godinu

Alkaras najmlađi prvi teniser sveta! Dečko će da poruši sve bitnije rekorde koje sad drže Novak i Rafael pa neće biti dileme ko je GOAT!

Nemanja

pre 1 godinu

Nevorovatno koliko mediji uticu na nasu sliku o nekom. Alkaraz pristojan decko igra strastveno i predano al navijamo za Ruda jer je Alcaraz mezimac zapada.

Napiši bar svoje ime velikim slovom

pre 1 godinu

Dok mačke nema,miševi kolo vode !!!Ali polako mačka će se brzo vratiti...
(igor, 12. septembar 2022 01:47)

Male su šanse da Roger ponovo zaigra ozbiljan tenis.

xxx7

pre 1 godinu

aaauuu Alkaras jos (uvek) nije ni osvojio GS, a Novakovim navijavima vec uterao strah.
Hteli vi to da priznate ili ne, decko igra fenomenalnoo i ima sve predispozicije da bude budici veliki teniser. Hahah kaze ovde neko Ferer bi ga otreso, decko Ferer ne bi video ovu lopticu koju Karlitos besomucno udara.
Nema potrebe za omalovazavanjem ovog jos uvek deteta,samo zato sto ste ostrasceni navijanjem za Novaka.
A najjaci su ovi sto pocinju da uporedjuju ere,a tenis prate od 2011-te.
Uzivajte u ovom sportu i ovom decku, kako stvari stoje pravi naslednik velike trojke.

ohoho

pre 1 godinu

@sat
@Si
Ne znam na kog majstora i mačke mislite ali, samo se setite prošlogodišnjeg gaženja, plakanja, cmizdrenja, te bruke ili šta već pa se posle javite. I Vimbldon je jedva osvojio i to zato što krštenog tenisera ili nekog iz top 10 nije imao u žrebu.

Ксенија

pre 1 godinu

Само је један разлог што ми се допада мали - Ферер. Главни разлог што га не волим је његов лекар. Очигледно је да размењује рецепте са Надаловим лекаром. Видећемо колико ће његов организам то издржати. А и чини се да има сличан IQ као Надал. Видећемо, али баш не обећава леп тенис.

Radisa

pre 1 godinu

Novak, Novak Novak!?...
Pa covek ima 35-36 godina bas u cvetu mladosti! Njegovo vreme prolazi i to brzo a ovi momci tek krecu! Ovaj Alkaraz igra malo je reci fenomenalno! Samouzdanje do neba, volja i hrabrost da udari u najvaznijim momentima! Uz duzno pistovanje Djokovic to nema i danas! Zato pomiriti se i priznajte ovaj momak je nesto mnogo mnogo posebno! Ni nalik velikoj trojci! ili hajd da kazem pokupio je sve najbolje od njih, i bice najbolji svih vremena! Nema konkurenciji ovi prethodni su dostigli svoj maksimimum a njemu je samo nebo granica!

...

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Bojali bismo se za ugrozenost Novakovih rekorda da mali vec ima 18-19 slemova i 300 no1 nedelja, ovako je pitanje glupo, a ne volimo malog jer ga velicaju i navijaju za njega autosovinisticki drugosrbijanci i regionalni sovinisti, koji navijaju da Novak izgubi, jer ne podnose bilo sta cime se Srbija ponosi. U ovom odgovoru se i krije prosto objasnjenje zasto pojedinci ovde Novaka mrze i zasto navijaju za sve njegove protivnike. Oni mrze i vredjaju sve sto jaca nacionalni ponos. To ih izludjuje.

napred naši, protivnik se plaši

pre 1 godinu

Svaka cast, ali majstor nije bio tu...
(sat, 12. septembar 2022 06:53)

Znalo se i pre US Opena, da Federer neće igrati.
To ne umanjuje Alkarazov uspeh.

Negativni

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35) Koga briga sta horda pise. Njih svrbi to sto znaju da ce mali Spanac da lupa avaksa gde stigne, kao stariji Spanac. Mali ce biti ozbiljan, mozda i najveci!

ppz

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.

Milan

pre 1 godinu

koliko ovde ima ljubomornih sto je klinac osvojio UsO ,neverovatno.Jedni odlaze drugi dolaze to je sve normalno prihvatite to..Svaka cast malom Spancu fenomenalan tenis igra

utuvite to u glavu

pre 1 godinu

Koliko Novakovi rekordi bukvalno unistavaju zivote pojedincima ovde, najbolje govori to kako se sada hvataju nekog klinca Spanca, sa nadom ocajnika da bi on mogao da srusi Novakove rekorde, i spase im jadne zivote.
Losa vest za sve vas. To se nece desiti. Sto pre prihvatite to, pomirite se s tim da nema nista od stizanja Srbina, bice vam lakse.

realno

pre 1 godinu

koliko me ne zanima Tenis kada nema Novaka to nije realno.. mozda i zbog toga sto mu ne dozvoljavaju da igra zbog farmako mafije i svog besmisla na kojem se zasniva danasnja civilizaCija, previse nas je na planeti i to je pocelo ozbiljno da se oceca, ovo sa Ukrajinom i koronom je tek pocetak sveopsteg ludila, mozda bih pratio vise da nije taj slucaj, ovako me bas ne doticu ove vesti..

Sarkazam

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

Ceng i Beker su osvojili GS sa 17. Imaju li vise GS od Djokovica? Ti znas mrznju ali tenis ocigledno ne znas. Fuj...

Марко

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.

Nucky Thompson

pre 1 godinu

Prvo mi je bilo nejasno jos od Pariza zasto nasi ljudi ne vole malog Karlita. Dijete od 19 godina! Sad je jasno, po ovim komentarima- noletovi botovi ne mogu da podnesu uspjeh ovog sjajnog klinca. Niketovi navijaci su drugo, ali ovi bolesnici- idite tamo za svojim Noletom i drzite se ezoterije, raznih gurua, vilenjaka, bio energije i cega sve jos.
Nas koji volimo tenis zbog sporta, ne zamimaju vase frustracije.
Bravo Carlito

Kiza

pre 1 godinu

Djokovic 2007 igrao finale US Opena, u narednih 15 godina samo 3 titule na USO. To je taj cuveni kralj betona. Hahahah kralj betona sa 3 titule i 6 poraza u finalima.

Branko

pre 1 godinu

Mislim da momka već sada proglasimo najboljim svih vremena, ne mora da igra više. OPsvojio prvi grem slem i već ga proglašavaju najboljim svih vremena. Daleko je 22. Lako je kad nema branioca titule. Inače momku ne želim ništa dobro, daleko mu kuća. Zašto ' Zašto da ne.

Marlito

pre 1 godinu

Ne vidim u čemu ke problem što svi veličaju Novaka. Setimo se veličanja Federera sa svih meridijana i tada je to bilo ok a za Nola sad nije u redu ni medju svojima? Ovi "zapadnjaci" već samim tim što su rodjeni u bogatim zemljama imaju predispozicije veće nego neko kao Novak koji je rastao pod sirenama i restrikcijama struje i vode i svega.
Tl. dr, za mene će Nole da bude zauvek najveći svih vremena. Svaka čast za ovog malog i Ferera, želim im blistavu karijeru igrača i trenera, naravno i što manje povreda.

Antisha

pre 1 godinu

ovo nisu istine. Najmanje se spominje samo finale. izgleda da prije Novaka nije bilo tenisa, a jednog dana kad se umirovi ide navijanje protiv novih dusmana da ne bi oborili Novakove rekorde. ako ih nekim cudom obore to nije bitno jer to nije ta era. psihijatrija.
najbolje da se otvori nova rubrika NOLE

Ivan

pre 1 godinu

Pobeđuje Alkaraz lagano u tri seta bez drame i osvaja ovaj US Open te postaje najmlađi broj 1 u istoriji tenisa. Bolji je od Ruda definitivno.

veliki strumf

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43). А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.

Jeks

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.
(goat,


Koliko veze nemas… Alkaraz igra pretezno napadacki kad god moze i ti to uporedis sa novakom ma svaka cast.
Da nije mozda novak izmislio ovaj sport jer newto se ne secam da ga je neko igrao pre njega

MaceBobiste

pre 1 godinu

Jos jedan nevazeci grend slem turnir. Onaj kovid US Open, Australija i sad ovaj nisu i nikad nece da budu validni. Plus sto 1 Vimbldon nije igran uopste. Politika unistila kraj na ovu veliku generaciju.

goat

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

i KAKO NAPISAH sport je predvidim, bolji u finalu osvaja u većini slučajeva koa po pravilu, izuzeci su retki i baš to, izuzeci.

Alkaras je pobedio 5-og na listi kao što je i Iga pobedila 5-tu na listi.
Iga je prva a Alkaras treći i od sutra prvi i on.

Srećno momku, bolje je igrao i pobedio, mada urla li urla i naporno ga je gledati, ali sjajan mladi teniser, veliki sportista već sada, bravo za nejga i za španski tenis, svakako.

Alkaras liči građom i likom na Samprasa jedino što je Pit bio skromniji i bez zvukova i bez urlanja i bez afektacija i mnogo medijske gestikulacije.

orao s visine

pre 1 godinu

Bravo Carlitos ! Šampion US Open-a i novi N Jedan
Veličanstven tokom celog turnira uz onaj istoriski epski meč sa Sinerom
Nestvaran talenat , energija harizma.. ma sve u ovom predivnom tinejdžeru
Bravo i Huan Karlos Fereru kao treneru
Sjajna loža tata , brat , deka ..koje zajedništvo i snaga familije
Bravo

Entropy fighter

pre 1 godinu

Slicna masinerija je bila samo iza Lebrona, laznog GOATa kosarke. Da vidimo sta ce jos decko da osvoji narednih 10-15 godina pa mozemo da pricamo. Cestike na prvom GS, ali ima tu jos mnogo, mnogo, mnogo posla do big 3 i jos vise do GOATa Novaka Djokovica.

Tarabić

pre 1 godinu

Predstojeći Australian Open - ili drugim rečima : Povratak Kralja(Noleta) i kraj za uzurpatore(Karlito i Nadal) - živi bili pa videli

zviz

pre 1 godinu

Osnivam Djoković fen klub. Kriterijumi za prijem:
1. Ostrašćenost
2. Nebriga za istinu
3. Zadojeni nacionalizam
4. Agresija
5. Mržnja prema drugima, naročito prema "Zapadu".
6. Mržnja prema svojima ako samo zucnu protiv Djokovića
7. Odsustvo mozga
8. Spremnost da se potuku u odbranu lika i dela NDj.
9. Uverenost da su Englezi najgori narod na svetu, u tome blizu praćeni svim drugim narodima, osim Rusa.
10. Ubedjenje da svetom vladaju "moćnici" čiji je najveći problem upravo NDj i njegova enormna veličina i važnost.

lakimen

pre 1 godinu

Čiliću je umakao za jedan jedini poen na ovom turniru.
Da ga je Čilić zaustavio ovog večeras ne bi bilo.
Ne bi bilo “istorije”.

Dragance

pre 1 godinu

Ovi sto pljuju Alkaraza kako je imao lagan zreb, Nole je osvojio prvi GS preko Conge a drugi preko Mareja ( kojeg takodje ovde svi pljuju da je prevara) npr Federera je u finalu GS pobedio tek 2014. Alkarazu ce predstavljati veliki problem sto nece imati konkurenciju pa ce mozda izgubiti i zelju da igra, dok su npr ova trojica gurali jedni druge da budu sto bolji. Ne vidim razlog zasto se pljuje Alkaraz, decko vec sa 19 godina postavlja rekorde.

L stands for…

pre 1 godinu

koliko me ne zanima Tenis kada nema Novaka to nije realno.. mozda i zbog toga sto mu ne dozvoljavaju da igra zbog farmako mafije i svog besmisla na kojem se zasniva danasnja civilizaCija, previse nas je na planeti i to je pocelo ozbiljno da se oceca, ovo sa Ukrajinom i koronom je tek pocetak sveopsteg ludila, mozda bih pratio vise da nije taj slucaj, ovako me bas ne doticu ove vesti..
(realno, 12. septembar 2022 08:47)

Možda zato sto si rođeni luzer pa sada živiš kroz živote boljih od sebe. Farmako mafija ti podmetnula imbecilnost u čaj.

Aleksandrius

pre 1 godinu

Mozda su se promenila pravila koucinga, ispravite me, ali Huan Karlos Ferrero svaki moguci momenat koristi da daje savete Alkarazu, svejedno mi je ko ce da pobedi stvarno ali ako se kritikuje Cicipas, i Alkaraz treba isto

veliki strumf

pre 1 godinu

И да се допуним: а Вавринка освојио ТРИ ГРЕНД СЛЕМА и знате ли који му је најбољи ранкинг у каријери? Треће место! Велики Стен. Питање да ли би у оно доба неко од ове двојице успео сет да му узме!

Pera

pre 1 godinu

@K
Ne podnosim ga zato sto je jako, ali jako arogantan, naduvan, prepozentan i antipatičan i plus sto je spanac jer ne volim Spaniju kao sportsku zemlju. E zato ne zelim da mali nikad obori Novakove rekorde. Da to uradi Siner nemam nista protiv, ili neko drugi. Rekordi su tu da bi se obarali. Zelim ovom malom od srca do kraja karijere 20gs, 350 nedelja, 35 mastersa, 6 zavrsenih godina kao prvi i da mu se pojavi normalna konkurencija a da nije iz spanije. I naravno taj konkurent obori Novakove rekorde, nike problem

Negativni

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina
(Milos, 12. septembar 2022 01:53) A sta ce muceni Borcanac. Projekcija Novaka mu je bila uteha u zivotu. Sutra ustaje zorom da mota kablove znajuci da je Alkaras prvi. Jadac.

TurboNator

pre 1 godinu

Za sve koji omalovazavaju Novaka a uzdizu Alkaraza:

Prvi put kad je Novak postao broj jedan - lista je izgledala ovako:

1.Novak Djokovic points 13,285
2.Rafael Nadal points 11,270
3.Roger Federer points 9,230

Sada, kada Alkaraz postaje broj jedan – lista je ovakva:

1.Carlos Alkaraz points 6,740
2.Casper Ruud points 5,850
3.Rafael Nadal points 5,810.

Ne bi trebalo daljih objasnjenja, ali za svaki slucaj: obratite paznju na poene… Trenutna prva dvojica imaju ZAJEDNO MANJE poena od Novaka tada! Jedva imaju vise (opet zajedno) od Nadala na tadasnjem drugom mestu… Koliko je tada bilo teze postati broj jedan!

Svaka cast Alkarazu, igra odlicno, radi ono sto treba, nije njegov problem sto je splet okolnosti takav da je postao broj jedan – ali malo ‘prizemljenja’ svima ne bi bilo na odmet.

Negativni

pre 1 godinu

Ako su ovo dvoje budućnost tenisa onda ga posle Đokovića više neću ni gledati.
(Profesionalni držač volana, 12. septembar 2022 01:29) Nisi gledao ni pre antivaksera. Drz se ti volana.

Ivan

pre 1 godinu

Znate kako se kaze, ako ne pobedis Djokovica na putu do titule kao da nisi ni osvojio... pozdrav svim normalnim ljudima
(GN, 12. septembar 2022 01:53)

Novak je kralj tenisa i najveci ikad al neka se raduje malo i Alkaras

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Dosta vise sa Novakom. Mladi momci, lete, igraju za uzivanje a on lamentira nad Novakom i sta je bilo pre 10-15 godina
(Milos, 12. septembar 2022 01:53)

Izvini, a ko je igrao?

Monden

pre 1 godinu

Ko je gledao mečeve Nadal-Tiafo i Tiafo-Alkaraz jasno mu je da se ništa ne bi promenilo sve i da je Đoković igrao na USO, i to svoj najbolji tenis. Đoković je uvek gubio mečeve upravo od igrača takvog stila, napadačkog, agresivnog, sa ravnim izuzetnog jakim udarcima (Vavrinka ga je tako dobio više puta).

monden

pre 1 godinu

Само је један разлог што ми се допада мали - Ферер. Главни разлог што га не волим је његов лекар. Очигледно је да размењује рецепте са Надаловим лекаром. Видећемо колико ће његов организам то издржати. А и чини се да има сличан IQ као Надал. Видећемо, али баш не обећава леп тенис.
(Ксенија, 12. septembar 2022 08:58)

Lep tenis je umro kad je Đoković počeo da dominira svojim rudarenjem po terenu bez imalo stila i kreativnosti.

Jag

pre 1 godinu

Ako stavim po strani da me napredak Karlosa zabrinjava jer bi mogao da se ispreci Noletu da osvoji jos neki GS i postane rekorder, nemam ni jedan drugi razlog da ne navijam za njega. Mislim da ga vecina nasih bas zbog tog straha i ne voli. Inace, bolji je teniser od Ruda, igra atraktivno, strastven je i predan, fer i korektan, nova zvezda tenisa koji smo svi dugo cekali.

Canadaboy

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???

Jag

pre 1 godinu

@Zarko Počeo da gledam.
I prestao kada sam video da nema publike i da je slaba gledanost po svetu.

Koji to mec si ti poceo da gledas? Tribine su dupke pune, atmosfera odlicna, tenis vrhunski.

veliki strumf

pre 1 godinu

Почео сам да гледам почетком 2. сета. Тешко да ћу остати до краја. Одличан тенис, мора се признати. Ипак, вазда је било да кад мачке нема мишеви коло воде! Навијам за Руда, логично. Аутсајдер је и није миљеник запада. Алкарас је сувише млад и има времена за њега. То што ће неко од иве двојице бити број 1 може да захвали само политици и корони, као и гомили бесмислених политичких одлука! Новаку је ускраћен један Вимблдон на коме би био апсолутни фаворит (није се играо турнир), један АО на којем би био још већи фаворит и чак два УС опена (рачунам и оно срамно избацивање) а био је савршено здрав (да је био повређен па Ајде). Док куцам узе Руд глатко 2. сет а Алкарас ушао у серију грешака и дуплих.

Splavar

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu

poslusaj Momcila i uzmi pilule za lilule - krenuce ti u zivotu

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Novakovi rekordi? Koji? GS drzi Nadal koliko znamo? Ili mislis na katastrofu Novaka u finalima USO? Da ne bude zabune - cekam AO i 22=22, je l' ti to okay?

Vox

pre 1 godinu

Alkaras je na putu do titule pobedio Baesa, Koriju, Bruksbija, Čilića, Sinera, Tijafoa i Ruda.

Djokovic je morao da gazi Federera i Nadala do prvih gs titula a pogledajte ovaj zreb, nismo ni svesni koliko je Djokovic VELIKI
(5ar, 12. septembar 2022 01:45)

Stvarno sramotan zreb, nije bilo ni Zvereva na turniru i plus su zabranili Djokovicu da igra, ali sve ce se ovo vratiti sa kamatom samo polako...

KASIJUS KLEJ i OSTALI

pre 1 godinu

Да, и остали су БИЛИ ,,краљеви" када су Клеја избацили. Тако је и данас. Блокирали Ђоковића и сад ,,краљева" колико хоћеш. Све је ДЕМОНКРАТСКИ и ПОШТЕНО! Бог СВЕ види и свако ће добити шта заслужује.

Žikica-prva puška Srbije

pre 1 godinu

Ko ne navija za ruda napase se trave...
(I support the current thing, 11. septembar 2022 23:28)

Ma extraaa... Lepo rečeno...
Udri Rudi malog prepotenka.

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 1 godinu

Mislim da je Karlitos koliko god generalno bio pun snage, dosta umoran vec. Ipak 3 meca za redom u 5 setova uzimaju svoj danak. Poenta je da mislim da ako ovo ode u 5 setova Alkaraz nema sanse.

Rajko

pre 1 godinu

Realno Federer i Nadal nisu ni imali sansu da imaju vise GS od koliko ih imaju trenutno. Federera su zaustavili Djokovic i Nadal. Nadala su zaustavile povrede. Djokovica su zaustavili Wawrinka, Marej, Medvedev, Nisikori, odbijanje da operise lakat, odbijanje da sredi potvrdu za vakcinu kao sto je to uradila i vecina tenisera. Da Djokovic nije sam sebe samounistio, sad bi opusteno imao oko 30 GS. Nevjerovatno koliko losih odluka kroz citavu karijeru.

мајко мила

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.
(Kenedi, 12. septembar 2022 01:34)

и Бекер је рано освојио први грен слем, па није баш лако ишло после тога. океј је Алкатраз, али хапсиће га многи, и то врло често

dush

pre 1 godinu

Da razjasnim nesto. Nemam Nista protiv Alkaraza, buduci sampion, ali ne vise od 10 tak GS. Tenis mu se zasniva na fizikalijama I jakim udarcima nesto kao Domenic Thiem. Videli smo kako je zavrsio. Smesni su mi ovi mrzitelji Novaka. Uvek nadju nekog da navijaju da bi izbacili svoje frustacije. Prvo je bio Federer, Nadal jedo vreme Them i Medvedev Pa opet Nadal, sad Alkaraz. Budimo iskreni ovaj US open je bio na nivou ATP 500. Rud u Fanalu. Pa njega bi Novak pobedio na GS vezanih ociju. Sledece godine Novak igra sva 4 GS I osvaja 2-3. Zivi bili Pa videli. I Samo da razjasnim Novak je svoj prvi GS uzeo sa 20 Godina ne 21. 2008 na AO je imao 20 godina kao sto sad Alkaraz ima 19 a ne 20. I Novak je morao da pobedi u polufinalu Federera koji je imao 28 godina tada. Finale Congu koji je razbio Nadala u polufinalu. Na tom AO su bili Marej, Del Portro,Sten, I mnogi drugi dobri igraci. U svajom slucaju cestitke Alkarazu veliki talenat Ali tek Treba da se dokaze. Veliki posao je ispred njega.

Zoran Bugarinovic

pre 1 godinu

Puno negativnih komentara na racun Ruda. Te nije osvojio nista znacajno, te ne igra atraktivno jer nije veliki talenat.... On je vrlo solidan igrac i vrlo pristojan momak koji jako vredno radi i polako napreduje. Bilo je puno vrlo velikih talenata koji nisu ostvarili prognoze, zbog nedovoljno motivacije, rada ili "uvrnutosti". Monfis je odlican primer, a Kirijos jos bolji. Svi iz velike trojke su bili uspesni zato sto su pored talenta jako uporno radili.

Ptica trkacica

pre 1 godinu

Pih, Ruud je bio bolji al publika skrnava americka je momka skroz izbacila iz igre.
Tek sada shvatam koliko su teska Noletova 21 GS. Vrede bar duplo vise od svih ostalih kad je uvek imao vecinu publike na strani rivala. I jos da dodam, pa ko normalan se dere na prvu servis gresku!?

t

pre 1 godinu

Ovi stvarno igraju kao Novak sa tim teskim proklizavanjima na betonu, Alkaraz je to doveo do perfekcije a dete prakticno. Svidja mi se kako svi usvajaju Novokov stil kretanja. Gledam Igu juce, ista prica. Kliza devojka i udara bekhend kao Novak. Molim novakomrzitelje da se ne pecaju, ne velicam Novaka, samo konstatujem cinjenice. Ako vam smetaju, vas problem.

ohoho

pre 1 godinu

@ppz

To samo znači koliko je to 1.mesto neko dostugnuće i nešto što je bitno (za neke i najbitnija) stavka za goata...tu može da stigne i neko nickruv ni dužan a može i da se zadrži i napakuje nedelje zbog zamrzavanja bodova kada i nema nekog tenisa. Eto vam primer ozbiljnosti 1.mesta...

Vaga

pre 1 godinu

Ovo bodovanje ATP postalo smešno.
Ova dvojica sa Jednim GS prvi na listi, kao i Medvedev a svojevremeno Vavrinka sa 3 GS ni blizu prvog mesta.
Mislim da će kolona imena koji su bili prvi na listi ubuduće da bude kilometarska.
Ko osvoji neku titulu eto ga prvi za ovu nedelju, ajmo sledeći.

jova

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Svačiji rekordi su ugroženi i ni jedan rekord neće proći neoboren, uključujući i Nadalovih 14 RG titula. Novakovi rekordi će isto kad tad biti oboreni, ali će zauvek ostati upisano da ih je ostvario protiv Nadala i Federera u najjačoj konkurenciji ikada u tenisu, a ne protiv Ruda i Sinera. Mali je antiparican jer se vidi da je prgav, sirov i nekulturan, kao i Nadal i kao i većina Spanaca uostalom.

Vule

pre 1 godinu

Људи овдје не воле Алкараза због велике медијске помпе која га прати и због тога што постаје мезимац запада као Федерер, али морају да признају да ништа није случајно. Момак је одиграо три тешка меча по пет сетова, а онда је имао снаге да разбије Руда у финалу, свака част.

Sremac

pre 1 godinu

Kad malo ohladite glave shvatićete da je ovaj stvarno fenomenalan momak, svaka mu čast i sve najbolje u daljoj karijeri mu želim, izbio na prvo mesto sa svega 6.740 poena! Kakvo je ovo novo vreme u tenisu došlo i gde je tu ona legendarna i neprevaziđena Novakova dominacija od 16.950 poena, osam puta završena godina sa preko 10.000 (Nadal 2 puta, Feđa jednom), broj nedelja sa preko 10.000 poena (335, Nadal 197, Federer 95)? Nije dečko kriv za ovaj vakuum u tenisu, ali je svaka priča o GOAT u vezi sa njim u najmmanju ruku neumesna i biće još puno godina tako.

Sarkazam

pre 1 godinu

Nevorovatno koliko mediji uticu na nasu sliku o nekom. Alkaraz pristojan decko igra strastveno i predano al navijamo za Ruda jer je Alcaraz mezimac zapada.
(Nemanja, 11. septembar 2022 23:00)

Sta bi s onim navijamo za slabijeg? Sad svi ne samo da navijaju za jaceg nego mu i pomazu protiv slabijeg. Osim kad igra Djokovic. Tada uglavnom navijaju protiv njega bez obzira s kim igra.

veliki strumf

pre 1 godinu

Као што написах, почео сам да гледам негде почетком другог сета и тих пар гемова тенис је био врхунски. А онда огроман пад квалитета, мнооого грешака, серија брејкова... Ево почетком 3. сета Алкарас направи брејк ни крив ни дужан, грешкама Руда, а онда пар гемова касније исти рибрејк - сада изгрешио Алкарас. Рапидан пад квалитета уз тек понеки добар поен.

Aragorn

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35) Hordu svrbi to što znaju da će prva tri mesta GOAT liste zauzimati dva Španca i Švajcarac.
Zato su do pre 9 meseci sejali mržnju ka Švajcarcu a sada seju ka oba Španca ali džabe im bilo. Mržnja će ih izjesti a realnost se promeniti neće.
Hajde Alkaras budući GOATU!!

Kabasti

pre 1 godinu

Cestitke klincu bice sila. Prvi koji je posle Djokovica kao teenager posto GS sampion. Uvek sam govorio da onaj koji to uradi ce biti prava pretnja. Ovi "Next Gen" igraci svi vec po 25 godina i kusur. Ovaj mali je pravi Next Gen. E sad ostaje i ona istina u kojoj je Djokovic kad je uzimao prvi US open morao u polufinalu da dobije Federera spasivsi dve mec lopte a u finalu ga cekao Nadal.. Nikako ne moze biti isto.... Treba biti realan i priznati isto tako da bi Spanac mozda i dobio Noleta. Pored atletizma za 19 godina glavni adut mu je hladna glava. Kao da je igrao 30-to GS finale..

dzoni_ns

pre 1 godinu

Necemo ostati zivi sad od njega i tog stava kako je on bolji od velike trojke zajedno. Drugi su osvajali i vise gs-ova, pa eno sad ih ni na mapi (recimo Thiem).

Miki

pre 1 godinu

Tačno je da Rud i nije neki talenat, ali je tačno i da je puno talentovaniji od Đokovića. Ako bude posvećen, uporan, marljiv bar delimično kao Nole, napraviće dobru karijeru.

Filip

pre 1 godinu

Jbt kad se setim Djokovica u Alkarasovim godinama, bukvalno nije mogao povezati 2 meca od po 3 ipo sata. Alkaras opusteno igra meceve od po 5 sati. Neverovatno koliko je Alkaras fizicki spreman nego sto je to Djokovic bio u tim godinama. Da je Djokovic od pocetka karijere imao fizicku snagu Alkarasa, sad bi verovatno imao 25, 26 GS.

Kenedi

pre 1 godinu

Djokovic drugi GS osvojio sa 24 godine, Alkaras prvi vec sa 19. Znaci Alkaras ima 18 GS fore da osvoji svoj 2 GS prije Djokovica. Boga mi ozbiljna startna prednost.

Djordje

pre 1 godinu

Mali je jednostavno šampion. Mnogi su to primetili, ali sad je i potvrdio.

Nole ima možda još sledeću godinu da osvoji GS, već 2024 je veliko pitanje..

K

pre 1 godinu

Ajde iskreno recite, zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili zato sto se bojite da ce srusiti Novakove rekorde?

Sarkazam

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Publika je uzasna kao i uvek, ali gledanjem ovog turnira dosao sam do zakljucka da Nole ladno moze da uzme jos nekoliko GS.

najbolje rešenje je

pre 1 godinu

...Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešc?a na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešc?u.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.
(OptaAce, 12. septembar 2022 13:32)

Dobro, i ?

veliki strumf

pre 1 godinu

Какав тај брек: Руд је послао 2 лоптице на врх стадиона, једну 10 метара од терена, 2 по 2-3 метра!!! Ко је гледао само овај тај брек мора да се пита да ли је ово прво коло неког сеоског турнира где је овај момак тотални аутсајдер. Какви су оно промашаји, невероватно. Ниједна лоптица ама ни близу линије, неке ни близу целог терена.

veliki strumf

pre 1 godinu

Руд је својом игром доказао зашто у каријери нема ниједан турнир 500 освојен, о већим да не причамо! Кад год је било битно, правио је огромне грешке. Јесте имао одличних поена, али има их свако, а што рече Тони Надал: тенис је игра понављања. Сваки поен исто вреди, и дупла сервис грешка и спектакуларна размена. Алкарас је мање грешио у кључним тренуцима, послужио га и сервис на крају и заслужено је узео титулу. Запад добио новог миљеника, Роџер већ пензионер, а и Рафа се спрема полако.

DaLanik

pre 1 godinu

Aman ostavite Noleta i zreb, svaka mu čast, , mali igra ko zmaj, ali tek je počeo. i Cilic je osvojio jedan gs. Cekajte, ima vremena. Mnogima su predviđali karijeru pa nije bilo ništa. Videcemo za 20 godina....

Brandt

pre 1 godinu

Fanovi onog lika iz Monaka su dosta zbunjeni. Ne znaju gde biju. Međutim, evo male pomoći: vreme čini svoje. Alkaras je budući najbolji teniser na svetu. Vas plaši to da ne bude imao više GS od vašeg idola. To je jedini razlog zašto ga ne volite. Svi ti "razlozi" zašto navijate protiv dečka su infantilni. Te miljenik zapada, te prepotentan, te navijate za autsajdere... Isto tako ste protiv Federera bili i sada ste protiv Nadala, pod raznim "razlozima" a jedino je strah da ne budu bolji od vašeg idola taj razlog zašto ih ne volite.
Ali, ne brinite se: dok Alkaras ne prestigne Đokovića proći će sigurno 10 godina, tako da to tad možete da živite i mirno spavate, jer nakon toga ne znam da li ćete moći.

CroFed

pre 1 godinu

Ruud je u svom prvom GS finalu posve podbacio protiv jednog drugog ali daleko poznatijeg i iskusnijeg Španjolca, da vidimo da li će mu se isto dogoditi protiv puno mlađeg i neiskusnijeg...

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

(K, 12. septembar 2022 00:35)

Rekordi nisu ugroženi nikome. Svako ko je postigao neki rekord on mu zauvek ostaje. Ono što je recimo radio Bubka ili Isinbajeva to ostaje zauvek. Našoj Veri Nikolić zauvek ostaje rekord svetski na 800m. Neko postavi nove rekorde ali stari ostaje i kada si jednom rekorder zauvek si to. A noramalno je i u redu je da se rekordi obaraju i postavljaju novi.

Zato je tužno što se nije navijalo za Novaka jer je on jedini za 50 godina uspeo prošle godine da odigra 4 gs finala i osvoji prva 3 pa dođe u priliku da osvoji i 4. jer je ušao u finale , ali nije se on bodrio i navijalo za njega se nije, nego svuda mine. ALI OK. BILO PROŠLO a ostalo je da je jedini i prvi on bio u toj prilici za 50 godina ! Neverovatno da niko pre njega, niko.

SADA OVAJ MALI KARLOS IMA PRILIKU DA BUDE NAJMLAĐI NO 1 U OPEN ERI koja je krenula pre 50 godina i super. Da bi oborio neke Novakove rekorde prvo treba da obori i Borgove, Konorsove, Lendlove, Bekerove, Edbergove, pa Samprasove, onda Rafine i Federerove pa na kraju Novakove a možda i rekorde Štefi Graf ili nju uključuju samo kada Novak obara neki rekord.

Tako da nema brige tu nikakve. A ljudima nije simpatičan zbog lika, izgleda, kao što iz istih razloga nekima nije Novak simpatičan zbog izgleda, a i ponašanje mu nije simpatično kao što nekima nije ni Novakovo, eto isti aršini, ništa drugo.

Zagor

pre 1 godinu

I Dominikun Timu su pre 2 godine predviđali 10GS a danas nije ni na listi... Polako sa procenama za uspešnu karijeru treba puno treninga, truda, upornosti i sreće...
Svojevremeno Boris Beker je uzeo Vimbldon sa 17 godina i bio čudo od deteta ali nije Bog zna dokle dogurao na večnoj listi sa 6 osvojenih GS...
Vreme će pokazati...

Zoran

pre 1 godinu

Interesantni su mi ovi navijaci Federera i Nadala koji grcevito prave ovog momka boljim od Novaka vec sad. Neznam dali se pravite glupi ili ste jednostavno glupi od rodjenja. Novak je upao u vreme dvojice tada najvecih u Istoriji i napravio sve ovo sto jeste a ovaj nesporno talentovan momak uzima titulu protiv jos uvek polu Tenisera. Oslobodite se mrznje momci i ne zaboravite da su najboljeg svih vremena fizicki onemogucili da igra. Pametnom je dovoljno da vidi na terenu Sponzora proizvodjaca Vakcine Moderna i da mu bude jasno da Novaku nije bilo moguce da igra.

el diablo

pre 1 godinu

...Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešc?a na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešc?u.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.
(OptaAce, 12. septembar 2022 13:32)

Dobro, i ?
(najbolje rešenje je, 12. septembar 2022 14:32)

nista peglace ti nolu dje god stigne, a na 3 dobijena seta, ima mali da se igra sa nolom !!!

Sarkazam

pre 1 godinu

Meni svejedno ko će da pobedi...
No, dopada mi se što ovaj mladi Španac ne dovlači bližu i dalju rodbinu u Ameriku na finale.
(Strina, 11. septembar 2022 23:49)

Tu su mu otac i brat, a ti si glup.

billy

pre 1 godinu

Mozete li reci zasto ne volite malog? Zato sto vam je antipatican iz nekog razloga ili sto se bojite da su Novakovi rekordi ugrozeni?
(K, 12. septembar 2022 00:35)

Pa logicno zato sto se boje da ce Alkaras oboriti sve Djokoviceve rekorde. Znaju i oni da malac ima tek 19 godina a da je na pragu vec prvog GS.

Žikica-prvi sendvič Srbije

pre 1 godinu

Ma extraaa... Lepo rečeno...
Udri Rudi malog prepotenka.
(Žikica-prva puška Srbije, 11. septembar 2022 23:41)

Obavezno! Popij vino sa Nolom.

hvala Bogu te si moron

pre 1 godinu

Drago mi je da nije ovaj, kako se zvaše - Rud, ali titula heheheeehhhehhhehherhhe
(hvala Bogu te nisam englez, 12. septembar 2022 01:41)

Nego šta! Hehehehehe

Negativni

pre 1 godinu

Klinci igraju Novakov tenis, sa brutalnim pokrivanjem terena i klizanjem po obe strane i strec fh i bh. Novak je to prvi uneo u svet tenisa, taj atleticizam, to proklizanje na svim podlogama i udarce iz streca. To sam pre nekoliko godina i predvideo, da ce u buducnosti svi tako igrati, kao Novak, samo sa jos jacim udarcima, a ne kao Federer, cija igra jesta lepa i elegantna, ali to je tenis proslih vremena.
(goat, 12. septembar 2022 01:39) Novakov tenis? Hahaha

caos

pre 1 godinu

Kad malo ohladite glave shvatićete da je ovaj stvarno fenomenalan momak, svaka mu čast i sve najbolje u daljoj karijeri mu želim, izbio na prvo mesto sa svega 6.740 poena! Kakvo je ovo novo vreme u tenisu došlo i gde je tu ona legendarna i neprevaziđena Novakova dominacija od 16.950 poena, osam puta završena godina sa preko 10.000 (Nadal 2 puta, Feđa jednom), broj nedelja sa preko 10.000 poena (335, Nadal 197, Federer 95)? Nije dečko kriv za ovaj vakuum u tenisu, ali je svaka priča o GOAT u vezi sa njim u najmmanju ruku neumesna i biće još puno godina tako.
(Sremac, 12. septembar 2022 08:33)


Sistem bodovanja kada je Federer najvećim delom bio prvi je bio drugačiji. Manje poena se dobijalo za osvajanje GS, Mastersa...
Zato poređenje koliko je neko dugo imao preko 10000 poena nema smisla.

Гиле

pre 1 godinu

Све ми једно ми ко ће да добије. Али шансе су на страни Шпанца. Каспер има мало више среће, два турнира му се отворио жреб. Али треба и то заслужити. Бољи тенисер тренутно је Алкараз.

JPR24

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43)

Pa, ako bude Broj 1, onda znaci da je uzeo ovaj U.S Open ! Ipak…

Stanje stvari

pre 1 godinu

Neki novi klinci.Samo polako ljudi sa veličanjem.Osvojiti jedan GS je sjajna stvar,ali osvojiti 10,15,20 je privilegija onih najvećih u istoriji.Videćemo već sledeće godine počev od AO, koliko će Alkaraz izdržati veliki pritisak medija,koji su ga locirali kao buduću veliku zvezdu.

City Girl

pre 1 godinu

@ Alexandrius - Upravo je Jim Courier, koji komentariše na Amazonu rekao da su ovog leta pravila sto se tiče couchinga promenjena. Nisam ni ja znala. Nije bas dozvoljen razgovor izmedju trenera i igrača, ali davanje saveta jeste. Posle US Opena će odluciti da li će se to pravilo primenjivati na svakom turniru. Tim Henman koji komentariše sa njim je protiv i ja se slazem. Pravi sampion treba sam da nadje način na pobedi protivnika. Uloga trenera je važna pre i posle meča.

Negativni

pre 1 godinu

Као што написах, почео сам да гледам негде почетком другог сета и тих пар гемова тенис је био врхунски. А онда огроман пад квалитета, мнооого грешака, серија брејкова... Ево почетком 3. сета Алкарас направи брејк ни крив ни дужан, грешкама Руда, а онда пар гемова касније исти рибрејк - сада изгрешио Алкарас. Рапидан пад квалитета уз тек понеки добар поен.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:10) Batali tenis, idi se odmori i naspavaj. Valjaju se motati kablovi sutra.

Maksim

pre 1 godinu

Alkaras igra preslikano kao Tim(udara ko lud), Tim je nazalost platio punu cjenu takvog stila tenisa. Vidicemo kako ce to ici sa Alkarasom.

Krlo

pre 1 godinu

Hahhaa mali se pojavio i za godinu dana osvojio par mastersa i gren slem,a ova lazna toboz neka nova generacija poput cicipasa,zvereva sto se busa da ce naslediti veliku trojku imaju preko 25 godina i osvojeno nista uz igru koju niko ziv ne zeli da gleda,svaka cast batici,ako se pojave jos bar jedan dva igraca kao on tenisu nema zime.

Sub013

pre 1 godinu

Моника Селеш је свој 8. Грен слем освојила са 19 година. Онда је навијач Штефи Граф покушао да је убије у паузи између два гема на турниру у Хамбургу тако што јој је забио нож у леђа.
(Марко, 12. septembar 2022 05:16)

Pre bih rekao da je nemacki specijalac posto je bio izuzetno precizan i sto je najbizarnije zbog tog cina nije dobio dana robije, a ceo dogadjaj pao u zaborav. Da je bilo obrnuto zabranili bi nam dozivotni da se bavimo tenisom, svi mediji bi brujali o tome i svake godine bi nas podsecali na to, taj turnir bi se zvao Stefi Graf, a mozda bi nas i bombardovali. Tada je vise nego ikada bilo potrebno da se napravi negativna slika o nama, a mala Mo je bila zlatno dete iz Srbije koja bi srusila sve moguce rekorde i nikako im se nije uklapala u koncepciju. Ko misli da je neki ludi nemac tek tako usao na tribine sa nozem u ruci i sa istih je milimetarski precizno pogodio, a za sve to nije dobio dana robije, taj je slep. I Novaku bi najradije to uradili, ali Novak je vec prevelika zvezda, a i bilo bi mnogo da dva puta ponavljaju, ne bi im islo na ruku, njega ce da sputavaju tako sto ce da ga proteruju i brane ucesca na najvecom turnirima, da toga nije bilo vec bi imo 25 GS.

Negativni

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???
(Canadaboy, 12. septembar 2022 00:19) I? Osvaja prvi GS, za 7-8 godina prestize antivaksera na drugom mestu i onda zavisi sve od zdravlja da li ce biti novi GOAT. Do tada je svakako spanac, obrni okreni.

CroFed

pre 1 godinu

Dobro je, bilo bi šteta kako za publiku, tako za Ruuda da je meč završio 3-0 za Alcaraza. Ovako sve je otvoreno, nivo igre Carlitosa je drastično pao u drugom setu, drop shot i servis mu štekaju, da vidimo što nastavak nosi...

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Rudonja je španski bik koji služi da pusti svoje matadore da ga savladaju. On je iznikao iz Rafine akademije.

Negativni

pre 1 godinu

А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:26) Zasluzio je sto ima vise osvojeno nego antivakser u njegovim godinama. Ferer bi otresao levom rukom Alkarasa? Veze ti nemas. Idi prati basket 3-3.

466453

pre 1 godinu

Čestitke za Alkaraza, Ruud je sam kriv što ga je razbudio u zadnjem gemu 3. seta. 10 min borbe je bilo dovoljno da se ponovo probudi. Užasno odigran TB i 2-1 za Alkaraza, tu je meč prelomljen.

Sad, gledajući u stvarnost, biće vrlo vrlo interesantno videti Karlosa u ulozi plena. Do sada je bio lovac a sad postaje lovina.
Pratićemo i videti kako se će se nositi sa novim ulogom. Sve postaje drugačije.

Jakov

pre 1 godinu

(billy, 12. septembar 2022 01:06)

Kako li se tek brinu Nadalovi navijači i sam Nadal kada mu preotme sve a iz iste su zemlje , miliš li i o tome billy ?

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Alkaras liči građom i likom na Samprasa jedino što je Pit bio skromniji i bez zvukova i bez urlanja i bez afektacija i mnogo medijske gestikulacije.
(Nikol Dz Femija, 12. septembar 2022 01:52)

E pa zato je Sampras Gospodin tenis.

Milan

pre 1 godinu

Đoković je prvi GS osvojio sa 21 god.
Đoković je prvi put postao br. 1 sa 24 godine.
Đoković je ujedno i prvi Srbin ikad koji je osvojio GS (mozda je i jedini?).

Alkaraz je prvi GS osvojio sa 19 god.
Alkaraz je postao br. 1 sa 19 god.
Alkaraz je u 2022. osvojio dva mastersa (pobjeda protiv Zvereva i protiv Ruda) i GS (pobjeda protiv Ruda.
To je oboren rekord najmlađi br. 1 u istoriji. Do sad je taj rekord držao Pit Sampras.

Entropy fighter

pre 1 godinu

@ Aleksandrius
Promenila su se pravila. Koucing je dozvoljen.
(Jag, 11. septembar 2022 23:40)

Nazalost, tacno... Secam se kad su Sereni uzeli poen zbog navodnog kouchinga jer je trener pokazao nesto rukama i ona je izgubila taj mec. Sad moze trener da prica pre svakog servisa ako je igrac na istoj strani i prica koliko hoce skoro izmedju gemova.

tutu tutu

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.

Obavesten

pre 1 godinu

Reče sad komentator da ove godine Alkaras nije odigrao meč a da nije osvojio barem jedan set. Nijednom nije izgubio 2-0 ili 3-0.
60 mečeva i uvek je osvojio makar set.
(tutu tutu, 11. septembar 2022 23:33)

Da,i ???
(Canadaboy, 12. septembar 2022 00:19)

Paaa, u junu je izgubio i to bas od Ruuda 2:0. Jeste bio egzibicioni turnir, ali eto izgubio je mec 2:0.
Inace Alkaraz je cudo, neverovatno koliko je dobar sa 19 godina, svaka cast!

konli

pre 1 godinu

Alkaras ako u nastavku karijere bude servirao kao sto je servirao u trecem setu, 30+ GS onda postaje realnost. Znaci razbio ga je servisom u zadnjem setu, razbio!!

za istoriju

pre 1 godinu

Najmlađi br. 1 ikad.
Mali ispisa istoriju večeras.
A dobi i milione $.
A tek mu je 19.
Sad je samo pitanje koliko će da traje?
Rud je dao dobar otpor ali nedoststan. Pobijedio je Ruda i nedavno u Majamiju i sad na USO. Znači nije slučajno.

Proka

pre 1 godinu

Svaka čast njemu! Klinac je samo sa 19 godina uzeo GS i prvi je na svetu! Plus igra atraktivan tenis! Svetla je budućnost pred njim!

Darko CA

pre 1 godinu

Ne znam sto bi ko imao sta protiv Alkaraza , fin momak , igra atraktivno bas , Rud niti smrdi niti mirise, a Alkaraz svakako ne verujem sa moze da ugrozi bilo koga od velike trojke al zasluzuje slem i mesto
br1!

tutu tutu

pre 1 godinu

Najjace je da kasper rud moze da bude broj 1.teniser koji nikada nije osvojio turnir veci od serije 250. Nikada ni gs, ni masters pa ni kedan jedini 500. Da li je to realno.

Zato navijam za alkaraza. Jer rud nicim nie zasluzio da bude br 1 bar sledece 2 godine. Ali sve je moguce jer tenis nilada nije bio samo sport, ali sada je spao najnize.
(ppz, 11. septembar 2022 22:43).

А чиме је Алкарас заслужио? Узео један мастерс до сада! Гомила много већих тенисера су узели по неколико Мастерса а никада нису ни примирисали првом месту. Има их доста, али ми на памет пада прво Давид Ферер. Па он би ову двојицу отресао левом руком да игра! Греота што никада није био број 1 а био је више од 10 година топ тенисер! То је била ера, а не ова корона ера.
(veliki strumf, 12. septembar 2022 00:26)


Dva Mastersa ima Alkaras, pritom je na jednom od ta dva pobedio i Novaka i Nadala. Ferer ima jedan za celu karijeru, 10 ATP 500 i 16 ATP 250.
Ferer je daleko po talentu od ove dvojice, ovi su mnogo talentovaniji.

Belogradjanin

pre 1 godinu

Strasan mec, bas po mom ukusu. Sevaju udarci na sve strane, lopte samo fijucu, drop sotovi, vineri iz trka, nema davljenja i samo prebacivanja preko mreze i cekanja greske, ma prelepo. Nisam pratio US open, ali ovaj mec mi je pokazao zasto su njih dvojica u finalu i zasto se bore za prvo mesto. Bravo momci!

specnaz

pre 1 godinu

Divovska borba, na GS finalima se postane sampion, posebno u Njujorku gde je najbolja publika na svetu. Nazalos Alkarazu trenutno i ne ide, al veceras cemo kasno na spavanje. Ima se kad igrati. Rebarca pri kraju, ubacujem krompir u rernu
(Splavar, 12. septembar 2022 00:36)

Da nije rano za rebarca i krompir majstore?PA.Za šupu si spreman, bez struje.

miodrag

pre 1 godinu

Svaka čast za Alkarasa. Neverovatan podvig i sjajan nivo tenisa Španca. Sada sa 19 godina postaješ svetski broj 1 uz osvajanje GS titule. Ovo je početak uspeha i mlade snage koji će sigurno u narednim godinama da dominira tenis.

OptaAce

pre 1 godinu

Karlos Alkaraz je 2. najmlađi teniser koji je osvojio USO u Open eri:
P. Sampras 1990- 19 godina i 15 dana
K. Alkaraz 2022- 19 g i 129 d
L. Hjuit 2001- 20 g i 187 d
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO nakon što je sačuvao meč loptu tokom turnira (1/4 f protiv J. Sinera) od S. Vavrinke 2016.
Alkaraz je 30. teniser koji je osvojio USO u Open eri.
Alkaraz je najmlađi broj 1 na ATP od kada je objavljena prva rang lista 1973. (jedini tinejdžer):
K. Alkaraz 2022- 19 godina i 129 dana
L. Hjuit 2001- 20 g i 266 d
M. Safin 2000- 20 g i 298 d
Alkaraz je 3. teniser u Open eri (od 1968.) koji je osvojio USO u svom 1. ili 2. nastupu u glavnom žrebu posle A. Eša 1968. i R. Lejvera 1969. (prva 2 izdanja turnira u Open eri). Ešu je to bilo ukupno 9. učešće na USO (igrao od 1959.), a Lejveru 8. (igrao od 1956.).
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio USO u jednom od svoja prva 2 učešća na turniru od kada je to učinio Pančo Gonzalez 1948., takođe na svom 2. učešću.
Alkaraz je 1. teniser koji je osvojio GS finale nakon što je odigrao 5 setova u 1/8 f, 1/4 f i 1/2 f od S. Edberga na USO 1992, nakon što je u finalu pobedio Samprasa u 4 seta.

caos

pre 1 godinu

@veliki strumf

Ako ti se ne sviđa meč zašto ga onda gledaš? Ostavio lik sto komentara i pljuje, bezveze mu je, ali i dalje gleda meč. Zašto si mazohista?

tutu tutu

pre 1 godinu

Mozda su se promenila pravila koucinga, ispravite me, ali Huan Karlos Ferrero svaki moguci momenat koristi da daje savete Alkarazu, svejedno mi je ko ce da pobedi stvarno ali ako se kritikuje Cicipas, i Alkaraz treba isto
(Aleksandrius, 11. septembar 2022 23:17)


Coaching je dozvoljen od drugog dela sezone.

Tata brada

pre 1 godinu

@Zarko Počeo da gledam.
I prestao kada sam video da nema publike i da je slaba gledanost po svetu.

Koji to mec si ti poceo da gledas? Tribine su dupke pune, atmosfera odlicna, tenis vrhunski.
(Jag, 11. septembar 2022 23:39)

Brateee!