Ponedeljak, 05.09.2022.

20:15

Nadal zaustavljen – Amerikancu pripala bitka za Njujork!

Španski teniser Rafael Nadal završio je takmičenje u osmini finala US opena.

Izvor: MT

Nadal zaustavljen – Amerikancu pripala bitka za Njujork! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

370 Komentari

Sortiraj po:

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Avanturista, 6. septembar 2022 08:20)
Svadjas se sam sa sobom. A kada je Olimpijada? Negde sredinom 2024, a mozda se penzionise i do kraja 2024. A sto mu ne das jos 6 meseci i kazes leto 2025.

Koji su uslovi za zavrsni turnir?

Znalac

pre 1 godinu

Nista idemo dalje to je samo sport nije ovo prvo put da je bio u ovoj situaciji naravmo mogao je sva cetri GS ali drugi grizu. Tiafoe svaka cast. Vrati ce se Rafa nakon poraza. Cinjenica da je bio favorit zato sto nije bilo Novaka i jos nekih. U svakom slucaju Nadal ce sigurno uzeti pauzu i spremiti za dvoranu. Tu fali turniri koji nije osvojio. A dva GS to je vise nego dovoljno naravmo da nije odustao na Vimbldonu bi mozda bilo trofej ali sta bi bilo kad bilo. Sport je to ide se dalje.

,Sportman

pre 1 godinu

Брате Тијафо, хвала ти..Што си мени Новаковом вјерном навијачу, улепшао, дан, ову и следећу седмицу??

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Ovo znaci da cemo sada dobiti novog osvajaca Grand Slam turnira. Niko od preostalih igraca to do sada nije uradio.
(Mladen, 6. septembar 2022 10:13

Pa i dosta je bilo:

..."Since the 2003 Australian Open, 'The Big 3' have dominated men's singles, winning 63 of the past 79 (80%) Grand Slam events up to the 2022 US Open"....

ili 'po naski':

Od AO 2003 godine, 'velika trojka' je dominirala u muskom singlu, uzevsi 63 od ukupno 79 GS turnira (80% u totalu), do danas (US Open 2022).

Bogami dosta !!!

Goran

pre 1 godinu

"Dragi organizatori, želim vam finale Ivashka - Khachanov i da jedan od njih preda u prvom setu. Bolje ne zaslužujete". Ja im zelim da za 100 godina Kola Kola na US Openu kosta 10 rubalja i 50 kopejki.

wiener

pre 1 godinu

(Žeremi Šardi, 6. septembar 2022 10:01)

novak je okruzen sarlatanima a ne najboljim strucnjacima. zato i odbija da se vakcinise. njega najbolji strucnjaci kao recimo vajda napustaju.

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Jel vi stvarno mislite da bi Djokovic osvojio USO? Sve i da je tu
(Jeste, 6. septembar 2022 07:04)

Pa, da budem iskren, iako bih to voleo da dozivim vise nego 'leba da jedem ... ipak mislim da ne bi. Dosao bi sigurno daleko, ali mislim da ne bi osvojio. To ce sve teze i teze da mu ide. Mladi (ili bolje da kazem: mladji) stizu, to je prirodan proces i tako je uvek i bilo i bice.
Mislim da bi trenutno imao veliki problem protiv Kirjosa i Alkaraza, a da i ne zanemarim Sinera i Ruda koji su isto trenutno u formi.
Smejte se smejte ... znam sta mislite o mom komentaru. Vreme ce pokazati....

Rafa GOAT

pre 1 godinu

Raduju se Nolovci sto je Rafa ispao isto kao sto se raduju Penaldovci sto Mesi nije u konkurenciji za zlatnu loptu.
Previse su patnje naneli.

Zoran

pre 1 godinu

Kad igra Rafa sutra, zna li se šta?
(Milos Mile Muamer, 6. septembar 2022 07:52)

Pouzdana vest od jutros: Igrace malo sutra. Kazu nestalo mu onog opojnog materijala iz Gaca sto stalno izvlaci Prstima i mirise. Pfuj. Novaka lincuju za sve sto kaze ili cak pomisli a ovaj moze da radi sta hoce i niko da mu zameri a uz to nije bolji od Novaka.

hej

pre 1 godinu

Uvek ali uvek će biti naglašeno da su Novaku zabranili da igra na dva turnira i da su otkazali Vimbldon a RG se igrao ...tako da iako Nadal bude imao više GS titula a neće to se lako može osporiti.

uredu je

pre 1 godinu

Da je obrnuta situacija Nadal ne bi imao nikakav problem da igra i u Aus.i u USA i tu se zavrsava svaka dalja prica..ovo nema veze sa vakcinama,one su samo oruzje..doduse oruzje koje im je Novak sam dao u ruke ali podrzavam ga 1000%.

Žeremi Šardi

pre 1 godinu

@Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

A čime li su tebi napunili glavu pa si sebe ubedio da si pametniji i inteligentiji od nekog koje svoje telo, uz pomoć ozbiljnog tima stručnjaka, doveo do savršenstva i da ne zna šta treba ili ne?

Potvrdu svoje inteligencije možeš svakodnevno da dobiješ, sem ako ne odbijaš da veruješ svojim očima, a pre toga ne bi bilo loše ni da se bar malo opismeniš!

zoran

pre 1 godinu

Raduju se Nolovci sto je Rafa ispao isto kao sto se raduju Penaldovci sto Mesi nije u konkurenciji za zlatnu loptu.
Previse su patnje naneli.
(Rafa GOAT, 6. septembar 2022 10:13)

Radujes li se Ti necemu ili samo patis za Bikom sa Majorke.

Sasa

pre 1 godinu

Počev od srijede šestog jula, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa navedeno je na stranici ministarstva zdravlja.
Novak sigurno igra na AO 2023.Dovoljno je samo da podnese zahtjev za ukidanje suspenzije o zabrani ulaska na 3g i biće mu pozitivno odgovoreno jer svima koji ne ponove grešku ilegalnog ulaska omogućavaju ulazak.
Dakle imamo 3 GS na koje Novak sigurno sledeće godine igra i na kojim je favorit osim na Roland Garrosu.
Idemooooooo.

Avanturista

pre 1 godinu

Čini mi se da smo ovde diskutovali letos posle Wimbldona i iznosili prognoze. Napisao sam da kad se bude povlačila crta, da bi Nadal verovatno imao 23,Novak u zavisnosti od situacije 24 ili 25 slema. Šta više, baš tad sam napisao da uopšte ne vidim Nadala kao osvajača US Opena, i da mi je vrlo moguće da popije za njega težak šamar. Istina, mislio sam negde u polufinalu, ali nisam omašio u proceni. I dalje mislim da će osvojiti još jedan slem, i kao i tad da to neće biti Rolan Garos, pre očekujem da će odbraniti Australian Open, i to će biti sve od njega. Novak će verujem i sledeće godine osvojiti Wimbldon, za ostale projekcije ne mogu da budem siguran. I mislim da će to ostati skroz u senci penzionisanja, što može da bude slatka osveta za poraz u poslednjem finalu. Već do kraja sledeće godine očekujem zvanično penziju i Nadala, jer on bez Rodžera neće igrati.
Koliko god da Novak uspe da osvoji do kraja, procena mi je da će se povući bez te željene Olimpijade, možda baš negde oko nje ili do kraja 2024. Isto ne verujem da će ove godine igrati završni. Čini mi se da je i Radukanu prošle godine bila u prvih 20 posle US Opena, ne sećam se najbolje plasmana, ali da nije igrala turnir.

Zvezda

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

Novak radi ono što najbolje ume. Ali njemu politika ne dozvoljava to da iskaže. Prvo ga diskfalufikuju zbog udarca lopticom kao da je to namerno uradio. Onda mu ne dozvole AO jer je opasnost za naciju a i sada USO gde nevakcinisani ulaze kako hoće u Ameriku. I opet je pretnja za živote amerikanaca

Tako je i nikako drugačije

pre 1 godinu

Što bi rekao Duško Korać- priroda protiv farmacije
(Iggy, 6. septembar 2022 05:58)

Ako misliš da će ovaj Tijafo da oprosti Đokoviću, kad ga bude sreo, varaš se.
On će protiv svakog ovako da igra, zato se ja ne bi previše radovao porazima stare garde.
Prolazi njihovo vreme, a na mlađima svet ostaje.
Uz to će kad padne ispod 20 mesta, Novak morati već u prvoj nedelji da igra, sa jakim igračima, nema da se zagreva sa boranijom do četvrtfinala.
Što smo gledali od velike trojke, gledali smo, ako obojica osvoje još po jedan GS, da budu presrećni.

Šta je sa mozgom?

pre 1 godinu

@ Miloš. Koliko god se ti i svi drugi sprdali sa srpskim inatom on nas je održao kroz vekove.Konkretno u Novakovom slučaju,21 GS za sad(u jednom trunutku sva četiri GS je držao)najviše nedelja na broju jedan,svaki Masters po dva puta osvojen.bolji međusobni skor od dva najveća rivala.E kad se bude statistika gledala za 20,50,150 samo gluperda će reći da Novak nije najbolji svih vremena.A na to mesto ga doveo talenat,krvavi rad,veliko odricanje i naravno srpski inat.

I dalje ne razumete

pre 1 godinu

Jadni ste. Cast izuzecima.
Ovaj covek nije kriv sto Novak ne igra. Naravno da ce da proba da osvoji sve titule u njegovom odsustvu, kao sto bi probao u njegovom prisustvu.
Sta bi bilo da Nadal nije imao toliko povreda? Da je na svaki GS dolazio spreman fizicki, kao i Novak?
Sto se izgovora tice, svi su ih pravili ponekad. Pa i Djokovic je imao onaj problem sa rebrom i odugovlacio 5 sati protiv Fritza na AO nakon sto je izgubio 2 seta zaredom u 4. kolu, pa otisao i osvojio turnir. To nije bilo sumnjivo?

Ljudi, uzivajte u ovoj eri. Necemo je videti ponovo.
Iza ovoga nas ceka era muskih Sabalenki, Kontaveit i ekipe koja osvoji jedan turnir pa ispadne na narednih 15 u prvom kolu.
Uzivajte. Ne mrzite toliko.

Goran

pre 1 godinu

Pobjednik GS se kvalifikuje automatski za završni turnir ali samo ako bude medju 20 najboljih prije turnira a ne bez obzira na plasman!

Barilla

pre 1 godinu

Ništa spektakularno, rekao bih.
Dolaze mlađi, brži, izdržljiviji,...
Rafa polako silazi sa scene i želim mu da to uradi na dostojanstven način, da posle Garosa, dok drži tacnu za finalistu kaže- LJUDI, TO BI BILO TO. ZBOGOM!

Naravno, i da se Novaku zacakle oči dok mu prvi, držeći veliki pehar, čestita penziju.

realno

pre 1 godinu

Jadni ste. Cast izuzecima.
Ovaj covek nije kriv sto Novak ne igra. Naravno da ce da proba da osvoji sve titule u njegovom odsustvu, kao sto bi probao u njegovom prisustvu.
Sta bi bilo da Nadal nije imao toliko povreda? Da je na svaki GS dolazio spreman fizicki, kao i Novak?
Sto se izgovora tice, svi su ih pravili ponekad. Pa i Djokovic je imao onaj problem sa rebrom i odugovlacio 5 sati protiv Fritza na AO nakon sto je izgubio 2 seta zaredom u 4. kolu, pa otisao i osvojio turnir. To nije bilo sumnjivo?

Ljudi, uzivajte u ovoj eri. Necemo je videti ponovo.
Iza ovoga nas ceka era muskih Sabalenki, Kontaveit i ekipe koja osvoji jedan turnir pa ispadne na narednih 15 u prvom kolu.
Uzivajte. Ne mrzite toliko.
(I dalje ne razumete, 06. septembar 2022 07:15

Nismo mi jadni nego si ti sterilan. Sta nas briga cija je era?! O cemu ti pricas? Kao ti si iznad svega i tenis ti je u krvi pa ne mozes bez kvalitetnog tenisa. Preko 90% ljudi kod nas gleda tenis, ili je pocelo da gleda, upravo zbog Novaka tako da je logicno da navijaju i za njega i protiv njegovih najvecih rivala. A za Nadala koji posle povreda igra bolje nego kad je zdrav cak i ne ulazim.

Uncle Tom

pre 1 godinu

Novak u finalu? Boze, igra li neko dosadniji tenis od njega? On je bukvalno samo dosadni pimplac loptice preko mreze koji nije u stanju niti jedan atraktivan potez da odigra. Pa, on ne zna cak ni da smecuje, servira na WTA nivou, a o izlascima na mrezu i drop-sotovanju i da ne
govorimo. 500-ti igrac na ATP listi igra atraktivniji tenis od njega.
(Ping-Pong Nolo, 6. septembar 2022 06:23)

A zamisli da zna sve to da odigra, osvojio bi mozda i koji GS. A ko zna, mozda bi bio i broj jedan, makar na nedelju dana.

Q

pre 1 godinu

Mile vidim da si ti prosto rečeno glup, jer nisi u stanju da shvatiš, Novak je posle osvajanja RG prošle godine postao nedvosmisleno najbolji ikada iako je i tada imao jedan GS manje.Svi znamo ali vi mrzitelji pravite se ludi da posle Vimbldona prošle godine je jedino elegancija bila bitna u svetu tenisa ...sve do AO ove godine.....

Miloš

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

Sve od reci do reci tacno. Ovo nije uvreda sa Vase strane u pravcu Novaka, vec realno stanje. Medjutim, po minusima vidim da Vas ljudi ne shvataju i da se dive Novakovom inatu, kojim se eto mi Srbi tako dicimo. Medjutim, inat je zao drug i kroz par decenija, niko nece pamtiti ni njegovo izostajanje zbog kovida, ni propustanja GS, ni piramide, "svrckanja"..., vec samo statistiku, a ona ce jedina biti zapisana. Inatom niko nije dobio nista. Inate se nezrele osobe i deca, jer je takav vid karakteristican za osobe bez pravih argumenata. Zasto je Novakovo zdravlje bitnije od zdravlja milijardi ljudi, zena i dece na svetu. Svi su oni necija deca? A ako je Nole izabrao inat, onda i nije za istoriju. A mi, mi imamo precih briga od njegovih trofeja i miliona na racunu. Njegov posao, njegov konto i njegov inat.

To je to

pre 1 godinu

Stvarno nije iznenađenje što je Nadal izgubio.Njegovo telo više ne može da izdrži visok intezitet igre.RG može da igra jer ti njegovi udarci i visok odskok loptice još uvek prave razliku.Velika misterija je i osvojen AO, naravno da ne mislim da je bio "bockan" već kako je dobio Medvedeva na čistu želju.Pominjanje Novaka u pojedinim komentarima je nepotrebno,odlučio je kako je odlučio i navijaću za njega kad bude igrao, sve ostalo me ne zanima.

Stifler

pre 1 godinu

Jel vi stvarno mislite da bi Djokovic osvojio USO? Sve i da je tu
(Jeste, 6. septembar 2022 07:04)

Pre bih se kladio na Rafoa... ooh wait :)
Osvojio bi Nole to laganicom, kao i Australiju, i zbog toga mu ne daju da igra. Boli, a?

vera u Boga

pre 1 godinu

Dok vi razbijate glavu glupostima Nole uziva sa porodicom i mislim da ga jako BOLI UVO za sve ostalo. Bolje se ugledajte na tog pametnog coveka i okrenite se svojoj porodici. Nadal ce nekako preziveti i bez vas!

Nikola 4

pre 1 godinu

Ziveo Moderna us open.
(COWBOY, 06. septembar 2022 00:54)

Kako vreme brzo prolazi. Jos dve godine (malo vise) i Nolo sme na AO '25 da nastupi. Normalno, samo ako se Modernom ili Pfizerom vakcinise. Moze i da kombinuje te dve vakcine, niko mu ne brani.

Vidimo se na RG, a mozda ni tad'

pre 1 godinu

Posle ovog meca mozemo komotno da zaboravimo na uklanjanje zabrane ulaska Djokovicu u Australiju
(Marko, 06. septembar 2022 00:20)

Pa, rekli su Australijanci da postoji dobra sansa da mu ukinu zabranu ako pismeno zamoli, objasni zasto misli da zabrana treba da mu se ukine i normalno, mora biti vakcinisan nekom od zapadnih vakcina. Znaci, na Novaku je da ponovo odluci da nece da se vakcinise. On je dovoljno lud da to tako i uradi.

Ping-Pong Nolo

pre 1 godinu

Meni je drago što su ispale sve nabeđene veličine pa sad Ameri neka gledaju drugorazredne igrače u završnici, prihod od reklama opada 50%, e sad mogu da vide šta bi im značio Novak u finalu.
(Lik, 06. septembar 2022 00:52)

Novak u finalu? Boze, igra li neko dosadniji tenis od njega? On je bukvalno samo dosadni pimplac loptice preko mreze koji nije u stanju niti jedan atraktivan potez da odigra. Pa, on ne zna cak ni da smecuje, servira na WTA nivou, a o izlascima na mrezu i drop-sotovanju i da ne
govorimo. 500-ti igrac na ATP listi igra atraktivniji tenis od njega.

Mile

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.

Carevi

pre 1 godinu

U dva dana dozivesmo: Cara Scepana i Cara Trojana! Prvi izgubi lazni broja jedan ATP liste,a od drugog ostadose samo usi za titulu koju mu prisise njegovi fanovi!Pa posle recite da literatura nije unapred sve to predvidela!

Big Bang

pre 1 godinu

Karma, karma, karma... Srbi, ako vam se rec karma toliko svidja, naucite bar sta karma znaci.
(Ene bre, koje bre..., 6. septembar 2022 05:51)

To je kao sarma jel da druze komsijo? Pukni od mrznje, zlobe i zavisti kao cir koji jesi...

Big Bang

pre 1 godinu

Karma, karma, karma... Srbi, ako vam se rec karma toliko svidja, naucite bar sta karma znaci.
(Ene bre, koje bre..., 6. septembar 2022 05:51)

To je kao sarma jel da druze komsijo? Pukni od mrznje, zlobe i zavisti kao cir koji jesi...

super

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)Zanimljivo bi bilo anketirati ljude u Španiji koliko njih navija za Novaka ili u Švajcarskoj pa uporediti sa naših navijačima u Srbiji koji nemaju svoj život mrze Novaka sa srećom ovde su oni manjina nebitna!!!

Nebojša

pre 1 godinu

Bilo bi zgodno da US Open osvoje Australijanci koji to i nisu, Nik i Ajla.
(nn, 06. septembar 2022 02:36)

A kako to Nik nije Australijanac šta je po tebi Australianac ako nije neko ko je tamo rodjen rodjace pa to ti je nacija emigranata ne možeš biti veći Ozi od Nika Ajla je druga stvar.

XXX

pre 1 godinu

@(pavle, 06. septembar 2022 00:24): nije kriv, to niko nikada nije rekao, ali je ljiga od čoveka sa sve onim “nit’ smrdi, nit’ miriše” (više smrdi) izjavama u vezi Novaka Djokovića. Kirijos je napadao Djokovica, uglavnom zbog gluposti (moram priznati da je po nekada bio 100% u pravu), ali kada je trebalo, stao je iza njega kao “kolega”, pa čak i kada je to bilo protiv njegove države.

XXX

pre 1 godinu

@(pavle, 06. septembar 2022 00:24): nije kriv, to niko nikada nije rekao, ali je ljiga od čoveka sa sve onim “nit’ smrdi, nit’ miriše” (više smrdi) izjavama u vezi Novaka Djokovića. Kirijos je napadao Djokovica, uglavnom zbog gluposti (moram priznati da je po nekada bio 100% u pravu), ali kada je trebalo, stao je iza njega kao “kolega”, pa čak i kada je to bilo protiv njegove države.

Pera

pre 1 godinu

Nadal presvukao gaće. Vraća se jači nego ikada.
@pokisla kod putina
Izgleda da nosi neke gaće na šniranje, baš je potrajalo 🤣🤣🤣

Ђука

pre 1 godinu

Е сад могу опуштено да пратим УС Опен. И да навијам за Тијафоа или Кирјоса. И, наравно, против Алкатраза.
(Боске, 6. septembar 2022 00:19)

Јел' би ти да Надал буде први? Одговара нам да или Руд и Алкараз уђу у финале.

che

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

(Душан, 06. septembar 2022 00:50)


Odlična tema / zapažanje, ali mislim da si malo pogrešno gledao (ako ja lepo gledam). Tačno je da ako turnir osvoje neko od navedenih 5 tenisera da će ga prestići u trci, ali takođe mislim da si zaboravio činjenicu da će većinom oni ne upasti u top 7 i onda sigurno idu a Novak ostaje u pol poziciji za 8. mesto (koje ide najbolje rangiranom igraču od 8. do 20. pozicija, a da ima GS). Po trenutnoj situaciji, od navedenih 5 tenisera Kirijos i Čilić lagano ulaze u top 7, a tu bi nekako upao i Kačanov ako osvoji. Tijafo bi bio na granici, dok Ivaška i dalje nekih 500 bodova ispod. Takođe, vala napomenuti da i dalje ima još da se igra do kraja sezone te ko god da bi od njih upao u top 7 ne mora da znači da bi tu i ostao (ili obratno u slučaju Ivaške i sl). A najbitnije, to znači da i Nole može da značajno poveća svoj bodovni saldo pa možda i sam dođe do top 8. (biće nekoliko turnira gde može da igra uključujući masters u Parizu kao glavni). Tako da videćemo, ali mislim da je šansa da gledamo Đokovića u Torinu sasvim pristojna. :)
(chinaman, 06. septembar 2022 02:19)

Jel vi ljudi ne razumete osnovno pravilo, završni Masters igraju uvek osvajači bar jednog GS, mogu biti i 1000 na listi. Ostali po rangu i to je to. vrlo jednostavno.

chinaman

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

(Душан, 06. septembar 2022 00:50)


Odlična tema / zapažanje, ali mislim da si malo pogrešno gledao (ako ja lepo gledam). Tačno je da ako turnir osvoje neko od navedenih 5 tenisera da će ga prestići u trci, ali takođe mislim da si zaboravio činjenicu da će većinom oni upasti u top 7 i onda sigurno idu a Novak ostaje u pol poziciji za 8. mesto (koje ide najbolje rangiranom igraču od 8. do 20. pozicija, a da ima GS). Po trenutnoj situaciji, od navedenih 5 tenisera Kirijos i Čilić lagano ulaze u top 7, a tu bi nekako upao i Kačanov ako osvoji. Tijafo bi bio na granici, dok Ivaška i dalje nekih 500 bodova ispod. Takođe, vala napomenuti da i dalje ima još da se igra do kraja sezone te ko god da bi od njih upao u top 7 ne mora da znači da bi tu i ostao (ili obratno u slučaju Ivaške i sl). A najbitnije, to znači da i Nole može da značajno poveća svoj bodovni saldo pa možda i sam dođe do top 8. (biće nekoliko turnira gde može da igra uključujući masters u Parizu kao glavni). Tako da videćemo, ali mislim da je šansa da gledamo Đokovića u Torinu sasvim pristojna. :)

Markedjani

pre 1 godinu

Da li Dopal ide kuci kod zene ili direkt na sledeci turnir posto mu nisu bitni rekordi? A i ziv nisam da li ce uspeti da se "ocisti" do AO2023.

Negativni

pre 1 godinu

Nadal ima veci problem ipak, jer ne moze da osvoji ni jedan gren slem na kojem se takmici Novak, a da to nije Rolan Garos. Djokovic i sa ovim zabranama je konkurentan da uzme dve gren slem titule u sezoni, a kada se skinu zabrane mislim da ce Novak imati bar jos jednu sezonu u karijeri u kojoj ce uzeti 3 gren slema od 4.
(Ja, 06. septembar 2022 00:58) Nemoj previse da mislis, ne ide ti.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Što je Nadal kriv,što ne igra Djoković,jer on postavlja pravila.
(pavle, 06. septembar 2022 00:24)

I posle kažu nema nuspojava...

Tomer

pre 1 godinu

Душан, 06. septembar 2022 00:50
Mislim da grešiš. Osvajač GS titule automatski se kvalifikuje za završni turnir bez obzira na rang.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

ma sta briga Nadala osvojio je dva GS,nije to lose.
(pavle, 06. septembar 2022 01:26)

Samo da zaustavi suze radosnice, i eto ga na proslavi.

Cinjenica

pre 1 godinu

Kraj prvog seta, Nadal: "uf opet sam povredjen", kraj drugog seta, Nadal: "e, cekaj mozda ipak nisam", kraj treceg seta, Nadal: "ma ipak jesam", kraj meca, Nadal: "definitivno jesam, daj te stake".

Boza Dunster

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)

Zove se Tijafo (Francis Tiafoe), a ako si hteo neku foru da bacis i nisi nesto duhovit. Naravno, normalno je da navijamo protiv najveceg rivala najboljeg (a naseg) tenisera na svetu.
Nista cudno
poz

igor

pre 1 godinu

Ima boga,ali sad treba zabraniti Noletu da ubuduce ucestvuje na bilo kom turniru! Ipak njihov ljubimac mora da ode na bar 25 slemova !

Ujka sa Fontane

pre 1 godinu

Da kojim slučajem šljaka-tor igrao povređen,možda je imao problema sa sportskom opremom.Šta li se desilo biku sa Majorke?

Ivan

pre 1 godinu

Hahahahaaaaaaaaa, bravo Tijafo majstore breeee! A ja danas napisao komentar ovde da Tijafo nema šanse da pobedi Nadala kad ono on ga demolirao sa prilično ubedljivih 3:1 u setovima uz veliku dominaciju u većini meča! Veeooooma mi je drago da me demantovao! Velika upornost i istrajnost i nepokolebljivost odlike su velikog šampiona Nadala a upravo u tim segmentima Tijafo ga je večeras nadmašio i sasvim zasluženo ga demolirao! Kada je Nadal posle vođstva Tijafoa sa 1:0 u setovima izjednačio na 1:1 očekivao sam da nastavi da po običaju domninira i da demolira protivnika u nastavku meča jer upravo to su odlike Nadala naravno, međutim Tijafo je pokazao veliku zrelost i odličan kvalitet tenisa, istrajao je, istrpeo nalete Nadala i uspeo da na prilično ubedljiv način dobije treći i naročito četvrti set i sasvim zasluženo deklasira velikog protivnika i spreči ga da uzme 23. Slem i da izbije opet na 1. mesto! Veliko veliko bravo za Tijafoa na ovoj veličanstvenoj pobedi nad Nadalom večeras! Naročito u 4. setu Tijafo je pokazao sav svoj veliki talenat i svoju borbenost, od 1:3 za Nadala uspeo je da ga deklasira sa 5 uzastopnih gemova i preokrene na 6:3 uz tri brejka za redom! To retko ko protiv Nadala može! Veliko bravo Tijafo majstore!

Rema

pre 1 godinu

Dok Novaka nema Nadal kolo vodi. Puna podrska za sve Nadalove rivale,Kirgiosa pogotovo.Ko ga izbaci ima gajbu piva od mene.
(Kide, 05. septembar 2022 20:39)

Bato, ja sam Marko a u drustvu me zovu Tijafo.

Sarkazam

pre 1 godinu

Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima.
(pavle, 6. septembar 2022 00:18)

I ja se nadam da ce bar do Kirgiosa da dogura jer bi tako postao prvi on a ne gacan, a onda da ga Nik vrati na fabricko podesavanje...

Tiafoje

pre 1 godinu

Tiafoje pazi se posle prvog dobijenog seta.
Kada se Nadal vrati iz toaleta.
(Zarko, 5. septembar 2022 21:20)

Ok Žarko, pripaziću, hvala.

Mancini

pre 1 godinu

Gledam Nadala godinama i vidiš kako se taj čovek na naše oči raspada, mislim fizički, od tolikog napora, a verovatno i unesenih hemikalija. Uzmite slike od pre 10 godina i sada pa će te se uveriti. Menjaju se sa godinama svi ali ne kao Nadal.

Analizator

pre 1 godinu

Ovaj USO je prosao dobro za Novaka. Jer Nadal nije osvojio, a sad se vec pise i pamti da su 2 GS onemogucili Novaku da igra. Ovo stalno treba pominjati, da su u trenutku kad je mladji Novak stigao starije Federera i Nadala sa 20:20:20 da su mu zabranili da igra. Naravno ove godine su ga onemogucili da igra 2 GS i 4 mastersa, sramota za Atp. GOAT status Novakov je nedodirljiv. Stalno i zauvek uz Novakove rekorde treba dodavati napomenu da je na vrhuncu karijere od Atp mocnika sprecen da igra .

Kiki

pre 1 godinu

Ovo nece da valja...Novaku opet ce zabraniti AO sl.godine...

Radu moraju drzati da ima vise GS od Novaka.ali nema veze...bitne su neke druge stvari.

josip_zg

pre 1 godinu

Nakon ispadanja Nadala Cilic je ostao jedini preostali osvajac grand slama na turniru.
Ukoliko ispadne dobit cemo novog grand slam osvajaca.

Душан

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

Ако турнир освоји неко ко је испред њега, Синер, Беретини, Руд, Рубљов или Алкатраз, реално је да буде до 20. места и игра Завршни и да ту одере Недала. Али не би ме чудило да је Надал завршио сезону и онда би Ноле и у првој за њега лошијој варијанти играо уместо Надала.

Такође, Надал ће бити први после УС Опена ако Руд или Алкатраз не дођу до финала. Ако њих двојица играју финале, први ће бити освајач турнира.

Сад ако мене питате нека Руд освоји, мада су мале шансе. Могу и Кирјос или Тијафо али да Надал објави да је завршио сезону.

Pedja,Cacak

pre 1 godinu

pravda je zadovoljena...
iako izuzetno poštujem i rafu i Danijela, pa i rodzera,koji nije deo ove priče...
epska borba izmedju tri velika šampiona,se nastavlja,iako po mnogim stvarima i iz mnogih uglova,nije bila regularna i korektna...
nepratim US open 22.,iz opravdanih i subjektivnih razloga,izvinite zbog toga...
ali ispadanje dvojice najvećih favorita, me baš obradovalo...
znam da nije korektno,ljudski i sportski, izvinjavam se svima,zbog toga...
ali nije ni fer,ni korektno,ni ljudski, šta su sve Novaku,Ama baš svi radili i činili,tokom ove i prethodnih sezona...
moguće je,da će Nik Kirjos naplatiti ovogodišnji veliki trud, osvajanjem trofeja u njujorku..
otom potom...
ali zamislite sledeći Grand slem Australija 2023.
možda bude i finale djoković- Kirjos i da Novak eventualnim trijumfom, napokon stavi tačku, na sve priče...
znam da posle toga,ide RG,ali idu Vimbldon i US,i da Novak apsolutno zasluženo obori sve moguće rekorde i rezultate...
nije mi bio cilj,da umanjim značaj ničiji a ponajmanje Rafe i Rodžera,ali je bruka i sramota,šta je sve Novaku uradjeno na prethodnih sezona...
samo su mu grubo,bez ikakvog a razloga, ukrali 6-7000 bodova,svojim nerezonskim odlukama i nisu mu dozvolili,da već sada nadmaši, veliku i neprevazidjenu Štefi Grad,po broju nedelja, na prvome mestu...
znam da će me mnogi napasti,zbog ovoga mog subjektivnog komentara,ali to je moje mišljenje i stav...
završnica us open 22., će biti neverovatno zanimljiva...
ali tek Australija 2023., će biti totalno ludilo...
živi i zdravi bili,pa videli...

Sevilla

pre 1 godinu

BRAVO FRANCIS!!!

Sjajan mec je odigrao decko i svaka mu cast.

Nadal sada neka ide da izmislja nove povrede i da gleda, ako Bog da, kako Novak broji do 25!

Mare Niš

pre 1 godinu

Potpuno zasluženo ispadanje Nadala! Tijafo odigrao fantastično i u potpunosti nadigrao Nadala.Sve čestitke Tijafou. Očekujem finale Kirjos-Alkaraz.

bla bla

pre 1 godinu

Vamoooos Rafaaaa kućos palooos..sad već opušteno pratimo U.S open ,po mogućstvu da se oklizne i Alkatraz …realno bi bilo lepo finale Kirgios -Tiafo pa udri …

Razumevanje rodjaci

pre 1 godinu

Sta se razvikali “ 10 minuta!”...

Pustite coveka, toliko traje..ima to svoj proces,razne faze..
1 spuc faza
2 stond
3 kljucanje
4 riganje
5 umivanje hladnom vodom ili “hladjenje plocica”
E tek tad moze da izadje.
Dakle,kompleksna rabota. Nije lako sve to da deset minuta!

Lakić

pre 1 godinu

Ljudi, jel realno da je Rafa kriv sto Novak nece vakcinu i nemoze da igra u zemljama koje to zahtevaju. Zašto bi Rafa sad zalio sto Novak ne igra ili bilo ko drugi... Postuj pravila igre i sporta i igra ćes, nepoštuj i nećeš tvoje pravo al neces ni igrati. U čemu je problem.

Esad Plavi

pre 1 godinu

Uzeshe mu meru Esad Plavi...to brateeeeee lomiiiiiiiiiiiiii Jame Blake je zadnji Amer koji je pobedio Bubu sa Majorke, evo istorija se ponavlja

Vrg

pre 1 godinu

Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima.
(pavle, 6. septembar 2022 00:18)

Pa niko nije protiv drugog Spanca. Nek uzme sad ko hoce.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Ne mogu, a i ne zelim da razumem ove ogranicene roditelje koji dovlace decu na teniske meceve. ZNas da ce potencijalno da traje 3 - 5h, a ti dovuces balavurdiju da cmizdre, skice, piskaju i setaju. Maloj deci nije tu mesto, jer je neophodna tisina.

Votson

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)

Kada Dopal može da ima navijače što ne bi i Tjafo??

Боске

pre 1 godinu

Е сад могу опуштено да пратим УС Опен. И да навијам за Тијафоа или Кирјоса. И, наравно, против Алкатраза.

boleli

pre 1 godinu

Bato moj od 1:3 do 6:3 u četvrtom setu i to protiv velikog Rafe!
Ovo je pobeda za njega, za pravdu i za Novaka.
Svaka čast!
(špric, 06. septembar 2022 00:20)

Tesko da ova pobjeda moze nadoknaditi svu nepravdu koju je Novak dozivio u zadnje 2 godine. Da je pravde, nakon ovog USO Djokovic bi imao 3, 4 GS vise od Nadala.

srki

pre 1 godinu

videlo se posle poraza od corica da nadal nema sanse na us openu, nije mu pomogao ni projektovani najlaksi zreb sa nekim japancem i gaskeom, te svarcmanom i rubljovom, vamos adios rafos

Nadalović

pre 1 godinu

I to je to od Nadala....od sledeće godine se zna ko uzima grend slemove....molim one koji mrze Novaka da se više ne javljaju.....
(Minja, 6. septembar 2022 00:18)
Znam i ja ko uzima grend slemove od sledeće godine ove je uzeo dva GS.

Oki

pre 1 godinu

Big foe bratina, bas kul lik, uvek nasmejan i veseo, drago mi je i potpuno zasluzeno!
(markostojanovic, 6. septembar 2022 00:20)

Neverovatno, ta ista "bratina" se pljuvala ovde pre nedelju dana kad je dao izjavu o meču Kirjos-Novak. Ovom narodu treba jedno žestoko buđenje...

Coabree

pre 1 godinu

Ovo je slem gde posle rolan garosa Nadal ima najvise uspeha. Drago mi je da je eliminisan sa turnira. Voleo bi da Nik Kirjos osvoji trofej!

Slaviša

pre 1 godinu

@Koja su ovo đubrad od publike. Ni za svojega ne navijaju. Samo protiv Novaka se navija.
(sibin, 05. septembar 2022 23:16)

Ne shvatas koliko gresis. Licno ne volim Njujork, ali njihova teniska publika je najbolja na svetu. Ne zanima ih ko si i odakle si, ako im se dopadnes podrzavace te i protiv domaceg igraca. Tebi se to ne dopada, ali ti nisi USO publika, nisam ni ja. Ipak umem da ih postujem
(Splavar, 5. septembar 2022 23:48) # Link komentara
Oni podržavaju one koje mediji dobro nalickaju i prikažu anđelima ustvari su loši ljudi posebno to važi za Nadala za Federera neznam i neču da sudim mada i njega su mediji uzdigli jer se radi o Švajcarcu

Splavar

pre 1 godinu

Treci put ovo pisem, verovatno me ne objave. Rafo danas elegantno eskivira finale protiv Kirjosa. Onaj poludeo, a Rafo nije na 100% Ovako manje boli, Amer ionako nece prici finalu

Mačak ti želi sretan upis u prvi razred

pre 1 godinu

Saće Nadal da ga zgazi.
(Zarko, 6. septembar 2022 00:02)

Sad’ će,saće, sam’ da skine gaće!

Roki

pre 1 godinu

Posle ovog meca mozemo komotno da zaboravimo na uklanjanje zabrane ulaska Djokovicu u Australiju
(Marko, 06. septembar 2022 00:20)

Tebi nije dobro.

Mikii

pre 1 godinu

Ocekivano. Jos u Sinsinatiju se videlo da je Nadal predaleko od nivoa dovoljnog da osvoji grend slem. Pa makar konkurencija bila ovakva kakva jeste, a to je ono sto Nadala najvise boli posle ovakvog poraza. Vidi da ovi nemaju pojma, a ni takvima im ne moze nista. Godine, bato! One nikome ne prastaju.

Gambeeet

pre 1 godinu

Što neko napisa, konačno da i protiv Rafe neko odigra meč života i ne skine gaće pre izlaska na teren, da ne bude to samo rezervisano za Noleta. Hrabri, precizni udarci Frensisa danas, išao je po te poene, srčanost i istrajnost se nikada nisu dovodile u pitanje kod njega. Verovao sam da može da ugrozi Nadala, ali ne i pobedi još uvek, svaka mu čast za ovo prijatno iznenađenje, a i mi, naravno, daleko od toga da se bunimo konačnim ishodom ovog duela. Sa Rubljovim prošle godine spektakl, pa neka tako bude i ove. Po svemu sudeći, dobićemo novog GS šampiona, sad to postaje već i tipično za US OPEN, da tamo upravo neko osvoji svoj prvi slem. Ostao još Čila da brani čast "slemovaca", čini se nemoguća misija, ali srećno mu bilo. Ako odigra svoj najbolji tenis, mislim da može da ugrozi Karlitosa, naposletku i dobije, ali biće vraški teško čak i da takvu partiju pruži ako mlađani Španac bude na svom najvišem nivou. Sad svi vide veliku priliku da dođu do jednog od 4 najveća turnira, pa očekujem da gledamo vrlo zanimljive i neizvesne mečeve. Kirjos ako zadrži smirenost i fokus kao većim delom jučerašnjeg meča, jeste najveći favorit, Alkaraz i nadahnuti Rud jure prvo mesto, Beretini ozbiljan takmac, koji na 3 dobijena seta u zadnje 2 godine i jače gubi isključivo od Đokovića i Nadala, ma kako god okrenete, biće interesantno isprariti dešavanja do kraja nedelje.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Potpuno zaslužena pobeda Tijafoa. Odlicno se postavljao na loptu, ravnim, jakim udarcima neutralizovao Rafin top-spin, servis blago rečeno: fenomenalan... šta više reći.... Fenomenalna igra i taktika. Rafa neće posle ovoga da uzme nijedan GS. Ni Rolan Garos mu više nije siguran. Mladji stižu a i Nole vreba iz prikrajka.
Laku noć svima!!!

JPR24

pre 1 godinu

Rekoh da je Tiafo ozbiljna pretnja, pogotovo posle ozbiljne i solidne igre u pobedi protiv Svarcmana, nalupase mi minuse, pa sad eto, pokazao je da nije tu za džabe ! Onaj ritern za 0-40 i tri meč lopte, pokazatelj kvaliteta igre Tiafoa trenutno, sad je na njemu da nastavi tako

Ferije će potrajati

pre 1 godinu

Nadal je u 37. godini, Novak u 36, i Federer je sa 37 otišao u istoriju, pogledajte realno šta ovi "stari ljudi" mogu protiv ovih ofanzivnih udarača koji znaju sve iz tenisa? Razlika u godinama je ogromna.

Gračanica

pre 1 godinu

Ovako skandalozno ponašanje organizatoara se i očekivalo. Posle nedolaska najvećeg favorita Novaka Đokovića, povrede Zvereva, ranog ispadanja Cicipasa i Medvedeva, sad žele da spase što se spasiti može. Guraju svim silama Nadala i sve mu dozvoljavaju. Sramota.

Sabre

pre 1 godinu

Covece, ovo postaje prejadno. Djokovic da nije spleta apsolutno neverovatnih okolnosti pocev od onog izbacivanja sa US Opena zbog napucavanja sudije do sada bi vec imao nedostiznu prednost u odnosu na Nadala. Ovaj US Open osvaja Nik, ali najopustenije.

Ja

pre 1 godinu

Manite se Rafe, sta cemo mi sa ovim nasim turistom da radimo? Ja vise igram tenos od njega.
(sasa the king, 6. septembar 2022 00:20)

Nadal ima veci problem ipak, jer ne moze da osvoji ni jedan gren slem na kojem se takmici Novak, a da to nije Rolan Garos. Djokovic i sa ovim zabranama je konkurentan da uzme dve gren slem titule u sezoni, a kada se skinu zabrane mislim da ce Novak imati bar jos jednu sezonu u karijeri u kojoj ce uzeti 3 gren slema od 4.

pokisla kod putina

pre 1 godinu

Tužno je gledati velikog šampiona kako ga šamara mladi sveži Tiafoje.
Treba osetiti momenat kad je kraj i kad se časno povući, Rafo, pusti spremnije da igraju.
Rafo, u Australiji ćemo već biti kompletni.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Hvala ti Bože, meni srce na mestu, namirih dušu. Samo kad je kalaštura ispala, sve ostalo nije bitno. Ipak Nik do GS.

Djordje

pre 1 godinu

Како ће игрица да се окрене наопачке према Надалу и да га стигне све ово што је урадио ове године,мислим да је он своје са грен слемовима завршио,Алкараз ће следеће године на Гаросу да пржи а наш виртуоз ће клепнути барем та два до краја па да буде магични Мајкл Џордан закуцавање и 23!

Lik

pre 1 godinu

Meni je drago što su ispale sve nabeđene veličine pa sad Ameri neka gledaju drugorazredne igrače u završnici, prihod od reklama opada 50%, e sad mogu da vide šta bi im značio Novak u finalu.

Platipus perica

pre 1 godinu

@Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima. Nece, ne nadaj se, Alcaraz osvetiti, ako on osvoji USO Nadal ne ide na prvo mesto. Znaci Alcatraz igra za sebe, Finale i Prvo mesto, a ne za osvetu ili igra za Nadala i gubi, tj nema osvete. Mislim da ce Nadal pre navijati da Tiafoe uzme USO i da bude ispred Novaka u Race trci da on ide a ne Novak na ZT.

Stefan

pre 1 godinu

Hahaha, kakva paranoja... sad Amerikanci idu protiv svog igrača, samo da bi pomogli Nadalu, a sve da bi sprečili Srbina da postane GOAT, hahahahaha... da ne poveruje čovek koliko zatucani i dokoni možete biti.

Ne lečite preko Novaka sopstvene neuspehe i frustracije!

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Lazni Nadalovi fanovi, citaj trolovi, na aparatima. Dalje, svaka cast Tiafou, ne zelim da mu umanjim pobedu, ali tuzno je sto ovi mladi lavovi jedva izlaze na kraj sa Nadalom koji ima 36 godina i jos placu od srece kad pobede. Eto koliko su slabi svi ovi ispod Novaka i Nadala Prevare.

Lako je imati kovid, teško je imati 19!

pre 1 godinu

A hteo si preko Kovid19 da budeš neka faca, a na glavnom rankingu GOAT liste si i dalje 3. tek.

Iza Noleta i Feđe!

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ako Tijafo osvoji treći set ode opet Nadal na "medicinski tajm aut" i na veću dozu, ova brzo popustila, neće stići na biciklicu posle...

Pera

pre 1 godinu

Konačno da dočekamo da nego od anonimusa odigra meč života protiv Nadala. Ne pamtim da je skoro neko odograo protiv Nadala meč života. Protiv Novaka se svi polome(sad Siner, pa Muzeti, pa Lorenco u Rimu, Narpčito Zverev; dugačak je mnogo spisak pa da ne nabrajam) dok u 95% slucaja anonimusi gube u svlačionici protiv Nadala. Izgubi, al pruži sve od sebe a ne da izgibis jos u svlačionici

Sasha još jedan komentar

pre 1 godinu

Najsmešnija je to što Nadal uvek izjavljuje da ga ne zanima da bude najbolji svih vremena. Smešan je lik taj Nadal. Mnogo toga je od kada pratim tenis 2006. izgledalo kao da radi na silu...

no13

pre 1 godinu

Na sta lici ovaj Nadal..Lik se upropasti skroz.Opala mu kosa,faca izoblicila..Neverovatno da neko toliko ide na ustrb zdravlju radi sportskog rezultata.Ali nece uspeti,sledece godine Nole konacno resava sve dileme :)

Stefan

pre 1 godinu

Jagoda Kuridzic vam je onaj lik sto uvek ispoštuje kolektivno bežanje sa pismenog u osnovnoj,i jos svu odgovornost preuzme na sebe. Posle ga cale kuci prebije,a nakon toga on prebije caleta.

Srbin

pre 1 godinu

Ma kakve eliminacije, dobija u nesto preko 4 sata igre po uzasnoj vlagi ali to nema nikakve veze, moze da igra i 10 sati pa sutra odmah na teren... Sve je mladji i jaci, jedino ga frizura zeza....

pokisla kod putina

pre 1 godinu

E moj Rafo. Napraviš brejk teškom mukom pa te brejknu. Svu si kosu od steroida izgubio, balon se nezaustavljivo izduvava. Pa malo kvalitetniji teniser bi te već odradio. Džaba što Lošmi i ja navijamo za tebe, opet ćeš nam oboriti tiket za 6300 din. I kako ćemo onda kupiti opremu za kopanje bitkoina?

Splavar

pre 1 godinu

Elegantno povlacenje. Izgubis rano od nekog anonimnog domaceg igraca je nebitna vest u novinama sutra. Dodjes do finala i Kirjos te pregazi pred celim svetom, to je vec druga prica. Nije Rafo budala, zna sta je bolje za njega, zato i gubi od ovog Tifa, a vidi se da se ni ne nervira

billy

pre 1 godinu

A gledaj onog Ben Stilera u boksu Nadala. Klasican zapadnjak, isprali mu mozak sa Federerom i Nadalom, i sa onom nesrecnom Ukrajinom. Vjerovatno guta sve sto mu serviraju.

Splavar

pre 1 godinu

@Koja su ovo đubrad od publike. Ni za svojega ne navijaju. Samo protiv Novaka se navija.
(sibin, 05. septembar 2022 23:16)

Ne shvatas koliko gresis. Licno ne volim Njujork, ali njihova teniska publika je najbolja na svetu. Ne zanima ih ko si i odakle si, ako im se dopadnes podrzavace te i protiv domaceg igraca. Tebi se to ne dopada, ali ti nisi USO publika, nisam ni ja. Ipak umem da ih postujem

Ko

pre 1 godinu

Simpatičan ovaj Tiafoe. Super je videti tenisera da se osmehuje između poena. Izgleda da bas uživa za razliku od nekih koji kao da se muče sto moraju biti na terenu.

.hihi

pre 1 godinu

Svim navijačima onog smešnog lika iz Monte Karla želim sve najgore, od srca.
(brandt, 05. septembar 2022 23:41)

Mi tebi sve najbolje, jer ti se najgore vec desava rodjenjem Srbina Novaka goata.

Sarkazam

pre 1 godinu

Svim navijačima onog smešnog lika iz Monte Karla želim sve najgore, od srca.
(brandt, 5. septembar 2022 23:41)

Od srca ti zelim srcku od zlobe, mrznje, zavisti i idiotluka.

ivan

pre 1 godinu

Koliko samo puta smo videli da autsajder sam sebe pobedi protiv velike trojke, uprkos što verovatno bolje odigraju meč. To se i sada dešava. Zamisli njemu smeta zatvaranje krova.

veliki strumf

pre 1 godinu

Ццццц кров затварају у сред гема у којем Анериканац сервира!!! Америчка публика и организатори против свог играча! Скандалозно. Још Надал испогађа линије, а овај нервозан због крова избаци лагане лопте у аут и невероватно срећан брејк за Надала. Али Тијафо је реално бољи у овом мечу и ево одмах рибрејка!

Serpico

pre 1 godinu

Kako komentator na Eurosportu otvoreno navija za Amerikanca, to jest protiv Nadala. Bas neprofesionalno!
OK da igra protiv Novaka, pa i da ne igra ali da je Noval ma turniru. Shvatam da ne zeli da Nadal osvoji US Open ali to privatno zeli, a ne da ovako neprofesionalno to pokazuje...

pokisla kod putina

pre 1 godinu

Puče steroidni balon, puče bruka. Pa Rafo kako ćeš sutra protiv ruske Aveti Ikonopisca a gde je tek Nik koji ko maljem udara. Bolje se povući na vreme, zna se da ti imaš fenomenalnu statistiku u finalima, nemoj to kvariti. 9 duplih grešaka, mrežu ne možeš prebaciti, gde je laso? Zapamti moje reči, pametnom dosta.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Grobari uz tebe Rafa!!!
(Grobari jug, 05. septembar 2022 21:52)

'di 'na. Čisto ti prenosim kumove reči. Čovek grobar u duši.

Nick Kyrgios

pre 1 godinu

Dok Novaka nema Nadal kolo vodi. Puna podrska za sve Nadalove rivale,Kirgiosa pogotovo.Ko ga izbaci ima gajbu piva od mene.
(Kide, 05. septembar 2022 20:39)

Thanks, mate. I'm expecting it. By DHL.

svakodobro

pre 1 godinu

Nadal, kada gubi,uzima se medicinski tajm out! Posle toga trci kao puma po terenu a tako ce biti i sad. Sramota je sta mu se dozvoljava a za vremensko prekoracenje ne dobija ni usmenu opomenu! Dajte mu lepo pehar, ostali mecevi ne moraju da se igraju!

Bane

pre 1 godinu

Ne razumem kako je moguce da Nadal sada ostvaruje bolje rezultate na Grend slemovima, nego pre 10 godina? On kao da postaje mladji, jaci, brzi. Nista mi nije jasno. U svakom slucaju, svaka mu cast!
(Mohikanac_'91., 05. septembar 2022 20:24)

Uznapredovala medicina.....da ne kazem farmacija.

Sinke

pre 1 godinu

Ako Nadal osvoji Us Open,stvarno ne znam na koji nacin ce ga Novak prestici.....Bukvalno je vakcina i korona unistila poslednju fazu Novakove karijere,a Nadalu sirom otvorila vrata.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Nadal se slabo kreće, ne udara dovoljno jako koliko ume, ali sad kad se vrati sveže našprican nekom "mandžom za povrede" ima da trći kao mladić sledećih par sati, udara kao maljem, a posle meča na bicikl i tur oko Amerike dok ne izvetri dop.

ohoho

pre 1 godinu

@nikola simić
Broja 1 odlučuje rezultat na terenu ovog slema...ako ti nešto nije jasno ili ti se ne svidja, obrati se Novaku da ti objasni šta nije u redu u njegovoj glavi...

Bojan 021

pre 1 godinu

Nadal izgubio prvi set iiiiii otišao na pauzu, koja još traje evo ja pišem u 9 minuti pauze i sad se vraća, ko zna sa čime u venama i okreće meč

Iskren

pre 1 godinu

Nisam niciji posebno navijac, navijam za Noleta jer je nas, ali realno tesko dosadan US Open bez Federera i Novaka. Nikad vise necemo imati tri igraca u isto vreme kao Nole,Rafa i Rodzer.

Canadaboy

pre 1 godinu

Gledam kosarkase umesto tenisa.... citam da je Nadal uzeo 10 minuta ......10 MINUTA ..... time-out na kraju 1. seta i nije dobio opomenu.... pa taj da se u programu uživo bode u venu bilo bi mu odobravano i opet obožavan....

stoka17

pre 1 godinu

Nerealno da Nadal ovdje ima 4 titule, a Novak samo 3.. Iako je to splet nekih sretnih okolnosti za Nadala, a nesretnih za Novaka, treba biti pošten i reći kako je Nadal igrač za sve podloge, na betonu je samo Novak bolji od njega. Na zemlji je neka druga dimenzija.

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Ne razumem kako je moguce da Nadal sada ostvaruje bolje rezultate na Grend slemovima, nego pre 10 godina? On kao da postaje mladji, jaci, brzi. Nista mi nije jasno. U svakom slucaju, svaka mu cast!

nikola simić

pre 1 godinu

Šta politika radi, danas broja jedan odlučuje politika, iako nemaju rezultata, svako može biti broj 1, strašno, sve je izgubilo i smisao i draž

Bane

pre 1 godinu

Ne razumem kako je moguce da Nadal sada ostvaruje bolje rezultate na Grend slemovima, nego pre 10 godina? On kao da postaje mladji, jaci, brzi. Nista mi nije jasno. U svakom slucaju, svaka mu cast!
(Mohikanac_'91., 05. septembar 2022 20:24)

Uznapredovala medicina.....da ne kazem farmacija.

Canadaboy

pre 1 godinu

Gledam kosarkase umesto tenisa.... citam da je Nadal uzeo 10 minuta ......10 MINUTA ..... time-out na kraju 1. seta i nije dobio opomenu.... pa taj da se u programu uživo bode u venu bilo bi mu odobravano i opet obožavan....

Боске

pre 1 godinu

Е сад могу опуштено да пратим УС Опен. И да навијам за Тијафоа или Кирјоса. И, наравно, против Алкатраза.

Gračanica

pre 1 godinu

Ovako skandalozno ponašanje organizatoara se i očekivalo. Posle nedolaska najvećeg favorita Novaka Đokovića, povrede Zvereva, ranog ispadanja Cicipasa i Medvedeva, sad žele da spase što se spasiti može. Guraju svim silama Nadala i sve mu dozvoljavaju. Sramota.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Nadal se slabo kreće, ne udara dovoljno jako koliko ume, ali sad kad se vrati sveže našprican nekom "mandžom za povrede" ima da trći kao mladić sledećih par sati, udara kao maljem, a posle meča na bicikl i tur oko Amerike dok ne izvetri dop.

Analizator

pre 1 godinu

Ovaj USO je prosao dobro za Novaka. Jer Nadal nije osvojio, a sad se vec pise i pamti da su 2 GS onemogucili Novaku da igra. Ovo stalno treba pominjati, da su u trenutku kad je mladji Novak stigao starije Federera i Nadala sa 20:20:20 da su mu zabranili da igra. Naravno ove godine su ga onemogucili da igra 2 GS i 4 mastersa, sramota za Atp. GOAT status Novakov je nedodirljiv. Stalno i zauvek uz Novakove rekorde treba dodavati napomenu da je na vrhuncu karijere od Atp mocnika sprecen da igra .

vera u Boga

pre 1 godinu

Dok vi razbijate glavu glupostima Nole uziva sa porodicom i mislim da ga jako BOLI UVO za sve ostalo. Bolje se ugledajte na tog pametnog coveka i okrenite se svojoj porodici. Nadal ce nekako preziveti i bez vas!

super

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)Zanimljivo bi bilo anketirati ljude u Španiji koliko njih navija za Novaka ili u Švajcarskoj pa uporediti sa naših navijačima u Srbiji koji nemaju svoj život mrze Novaka sa srećom ovde su oni manjina nebitna!!!

veliki strumf

pre 1 godinu

Ццццц кров затварају у сред гема у којем Анериканац сервира!!! Америчка публика и организатори против свог играча! Скандалозно. Још Надал испогађа линије, а овај нервозан због крова избаци лагане лопте у аут и невероватно срећан брејк за Надала. Али Тијафо је реално бољи у овом мечу и ево одмах рибрејка!

Sarkazam

pre 1 godinu

Svim navijačima onog smešnog lika iz Monte Karla želim sve najgore, od srca.
(brandt, 5. septembar 2022 23:41)

Od srca ti zelim srcku od zlobe, mrznje, zavisti i idiotluka.

Boza Dunster

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)

Zove se Tijafo (Francis Tiafoe), a ako si hteo neku foru da bacis i nisi nesto duhovit. Naravno, normalno je da navijamo protiv najveceg rivala najboljeg (a naseg) tenisera na svetu.
Nista cudno
poz

no13

pre 1 godinu

Na sta lici ovaj Nadal..Lik se upropasti skroz.Opala mu kosa,faca izoblicila..Neverovatno da neko toliko ide na ustrb zdravlju radi sportskog rezultata.Ali nece uspeti,sledece godine Nole konacno resava sve dileme :)

Nick Kyrgios

pre 1 godinu

Dok Novaka nema Nadal kolo vodi. Puna podrska za sve Nadalove rivale,Kirgiosa pogotovo.Ko ga izbaci ima gajbu piva od mene.
(Kide, 05. septembar 2022 20:39)

Thanks, mate. I'm expecting it. By DHL.

Mancini

pre 1 godinu

Gledam Nadala godinama i vidiš kako se taj čovek na naše oči raspada, mislim fizički, od tolikog napora, a verovatno i unesenih hemikalija. Uzmite slike od pre 10 godina i sada pa će te se uveriti. Menjaju se sa godinama svi ali ne kao Nadal.

Ko

pre 1 godinu

Simpatičan ovaj Tiafoe. Super je videti tenisera da se osmehuje između poena. Izgleda da bas uživa za razliku od nekih koji kao da se muče sto moraju biti na terenu.

Stefan

pre 1 godinu

Hahaha, kakva paranoja... sad Amerikanci idu protiv svog igrača, samo da bi pomogli Nadalu, a sve da bi sprečili Srbina da postane GOAT, hahahahaha... da ne poveruje čovek koliko zatucani i dokoni možete biti.

Ne lečite preko Novaka sopstvene neuspehe i frustracije!

Lako je imati kovid, teško je imati 19!

pre 1 godinu

A hteo si preko Kovid19 da budeš neka faca, a na glavnom rankingu GOAT liste si i dalje 3. tek.

Iza Noleta i Feđe!

Sinke

pre 1 godinu

Ako Nadal osvoji Us Open,stvarno ne znam na koji nacin ce ga Novak prestici.....Bukvalno je vakcina i korona unistila poslednju fazu Novakove karijere,a Nadalu sirom otvorila vrata.

XXX

pre 1 godinu

@(pavle, 06. septembar 2022 00:24): nije kriv, to niko nikada nije rekao, ali je ljiga od čoveka sa sve onim “nit’ smrdi, nit’ miriše” (više smrdi) izjavama u vezi Novaka Djokovića. Kirijos je napadao Djokovica, uglavnom zbog gluposti (moram priznati da je po nekada bio 100% u pravu), ali kada je trebalo, stao je iza njega kao “kolega”, pa čak i kada je to bilo protiv njegove države.

Pera

pre 1 godinu

Konačno da dočekamo da nego od anonimusa odigra meč života protiv Nadala. Ne pamtim da je skoro neko odograo protiv Nadala meč života. Protiv Novaka se svi polome(sad Siner, pa Muzeti, pa Lorenco u Rimu, Narpčito Zverev; dugačak je mnogo spisak pa da ne nabrajam) dok u 95% slucaja anonimusi gube u svlačionici protiv Nadala. Izgubi, al pruži sve od sebe a ne da izgibis jos u svlačionici

Sasha još jedan komentar

pre 1 godinu

Najsmešnija je to što Nadal uvek izjavljuje da ga ne zanima da bude najbolji svih vremena. Smešan je lik taj Nadal. Mnogo toga je od kada pratim tenis 2006. izgledalo kao da radi na silu...

srki

pre 1 godinu

videlo se posle poraza od corica da nadal nema sanse na us openu, nije mu pomogao ni projektovani najlaksi zreb sa nekim japancem i gaskeom, te svarcmanom i rubljovom, vamos adios rafos

Cinjenica

pre 1 godinu

Kraj prvog seta, Nadal: "uf opet sam povredjen", kraj drugog seta, Nadal: "e, cekaj mozda ipak nisam", kraj treceg seta, Nadal: "ma ipak jesam", kraj meca, Nadal: "definitivno jesam, daj te stake".

Big Bang

pre 1 godinu

Karma, karma, karma... Srbi, ako vam se rec karma toliko svidja, naucite bar sta karma znaci.
(Ene bre, koje bre..., 6. septembar 2022 05:51)

To je kao sarma jel da druze komsijo? Pukni od mrznje, zlobe i zavisti kao cir koji jesi...

pokisla kod putina

pre 1 godinu

E moj Rafo. Napraviš brejk teškom mukom pa te brejknu. Svu si kosu od steroida izgubio, balon se nezaustavljivo izduvava. Pa malo kvalitetniji teniser bi te već odradio. Džaba što Lošmi i ja navijamo za tebe, opet ćeš nam oboriti tiket za 6300 din. I kako ćemo onda kupiti opremu za kopanje bitkoina?

Coabree

pre 1 godinu

Ovo je slem gde posle rolan garosa Nadal ima najvise uspeha. Drago mi je da je eliminisan sa turnira. Voleo bi da Nik Kirjos osvoji trofej!

Mare Niš

pre 1 godinu

Potpuno zasluženo ispadanje Nadala! Tijafo odigrao fantastično i u potpunosti nadigrao Nadala.Sve čestitke Tijafou. Očekujem finale Kirjos-Alkaraz.

billy

pre 1 godinu

A gledaj onog Ben Stilera u boksu Nadala. Klasican zapadnjak, isprali mu mozak sa Federerom i Nadalom, i sa onom nesrecnom Ukrajinom. Vjerovatno guta sve sto mu serviraju.

Carevi

pre 1 godinu

U dva dana dozivesmo: Cara Scepana i Cara Trojana! Prvi izgubi lazni broja jedan ATP liste,a od drugog ostadose samo usi za titulu koju mu prisise njegovi fanovi!Pa posle recite da literatura nije unapred sve to predvidela!

realno

pre 1 godinu

Jadni ste. Cast izuzecima.
Ovaj covek nije kriv sto Novak ne igra. Naravno da ce da proba da osvoji sve titule u njegovom odsustvu, kao sto bi probao u njegovom prisustvu.
Sta bi bilo da Nadal nije imao toliko povreda? Da je na svaki GS dolazio spreman fizicki, kao i Novak?
Sto se izgovora tice, svi su ih pravili ponekad. Pa i Djokovic je imao onaj problem sa rebrom i odugovlacio 5 sati protiv Fritza na AO nakon sto je izgubio 2 seta zaredom u 4. kolu, pa otisao i osvojio turnir. To nije bilo sumnjivo?

Ljudi, uzivajte u ovoj eri. Necemo je videti ponovo.
Iza ovoga nas ceka era muskih Sabalenki, Kontaveit i ekipe koja osvoji jedan turnir pa ispadne na narednih 15 u prvom kolu.
Uzivajte. Ne mrzite toliko.
(I dalje ne razumete, 06. septembar 2022 07:15

Nismo mi jadni nego si ti sterilan. Sta nas briga cija je era?! O cemu ti pricas? Kao ti si iznad svega i tenis ti je u krvi pa ne mozes bez kvalitetnog tenisa. Preko 90% ljudi kod nas gleda tenis, ili je pocelo da gleda, upravo zbog Novaka tako da je logicno da navijaju i za njega i protiv njegovih najvecih rivala. A za Nadala koji posle povreda igra bolje nego kad je zdrav cak i ne ulazim.

.hihi

pre 1 godinu

Svim navijačima onog smešnog lika iz Monte Karla želim sve najgore, od srca.
(brandt, 05. septembar 2022 23:41)

Mi tebi sve najbolje, jer ti se najgore vec desava rodjenjem Srbina Novaka goata.

Splavar

pre 1 godinu

Treci put ovo pisem, verovatno me ne objave. Rafo danas elegantno eskivira finale protiv Kirjosa. Onaj poludeo, a Rafo nije na 100% Ovako manje boli, Amer ionako nece prici finalu

Zvezda

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

Novak radi ono što najbolje ume. Ali njemu politika ne dozvoljava to da iskaže. Prvo ga diskfalufikuju zbog udarca lopticom kao da je to namerno uradio. Onda mu ne dozvole AO jer je opasnost za naciju a i sada USO gde nevakcinisani ulaze kako hoće u Ameriku. I opet je pretnja za živote amerikanaca

Rema

pre 1 godinu

Dok Novaka nema Nadal kolo vodi. Puna podrska za sve Nadalove rivale,Kirgiosa pogotovo.Ko ga izbaci ima gajbu piva od mene.
(Kide, 05. septembar 2022 20:39)

Bato, ja sam Marko a u drustvu me zovu Tijafo.

Ivan

pre 1 godinu

Hahahahaaaaaaaaa, bravo Tijafo majstore breeee! A ja danas napisao komentar ovde da Tijafo nema šanse da pobedi Nadala kad ono on ga demolirao sa prilično ubedljivih 3:1 u setovima uz veliku dominaciju u većini meča! Veeooooma mi je drago da me demantovao! Velika upornost i istrajnost i nepokolebljivost odlike su velikog šampiona Nadala a upravo u tim segmentima Tijafo ga je večeras nadmašio i sasvim zasluženo ga demolirao! Kada je Nadal posle vođstva Tijafoa sa 1:0 u setovima izjednačio na 1:1 očekivao sam da nastavi da po običaju domninira i da demolira protivnika u nastavku meča jer upravo to su odlike Nadala naravno, međutim Tijafo je pokazao veliku zrelost i odličan kvalitet tenisa, istrajao je, istrpeo nalete Nadala i uspeo da na prilično ubedljiv način dobije treći i naročito četvrti set i sasvim zasluženo deklasira velikog protivnika i spreči ga da uzme 23. Slem i da izbije opet na 1. mesto! Veliko veliko bravo za Tijafoa na ovoj veličanstvenoj pobedi nad Nadalom večeras! Naročito u 4. setu Tijafo je pokazao sav svoj veliki talenat i svoju borbenost, od 1:3 za Nadala uspeo je da ga deklasira sa 5 uzastopnih gemova i preokrene na 6:3 uz tri brejka za redom! To retko ko protiv Nadala može! Veliko bravo Tijafo majstore!

josip_zg

pre 1 godinu

Nakon ispadanja Nadala Cilic je ostao jedini preostali osvajac grand slama na turniru.
Ukoliko ispadne dobit cemo novog grand slam osvajaca.

Bojan 021

pre 1 godinu

Nadal izgubio prvi set iiiiii otišao na pauzu, koja još traje evo ja pišem u 9 minuti pauze i sad se vraća, ko zna sa čime u venama i okreće meč

Lik

pre 1 godinu

Meni je drago što su ispale sve nabeđene veličine pa sad Ameri neka gledaju drugorazredne igrače u završnici, prihod od reklama opada 50%, e sad mogu da vide šta bi im značio Novak u finalu.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Što je Nadal kriv,što ne igra Djoković,jer on postavlja pravila.
(pavle, 06. septembar 2022 00:24)

I posle kažu nema nuspojava...

Stifler

pre 1 godinu

Jel vi stvarno mislite da bi Djokovic osvojio USO? Sve i da je tu
(Jeste, 6. septembar 2022 07:04)

Pre bih se kladio na Rafoa... ooh wait :)
Osvojio bi Nole to laganicom, kao i Australiju, i zbog toga mu ne daju da igra. Boli, a?

Markedjani

pre 1 godinu

Da li Dopal ide kuci kod zene ili direkt na sledeci turnir posto mu nisu bitni rekordi? A i ziv nisam da li ce uspeti da se "ocisti" do AO2023.

Goran

pre 1 godinu

"Dragi organizatori, želim vam finale Ivashka - Khachanov i da jedan od njih preda u prvom setu. Bolje ne zaslužujete". Ja im zelim da za 100 godina Kola Kola na US Openu kosta 10 rubalja i 50 kopejki.

Ja

pre 1 godinu

Manite se Rafe, sta cemo mi sa ovim nasim turistom da radimo? Ja vise igram tenos od njega.
(sasa the king, 6. septembar 2022 00:20)

Nadal ima veci problem ipak, jer ne moze da osvoji ni jedan gren slem na kojem se takmici Novak, a da to nije Rolan Garos. Djokovic i sa ovim zabranama je konkurentan da uzme dve gren slem titule u sezoni, a kada se skinu zabrane mislim da ce Novak imati bar jos jednu sezonu u karijeri u kojoj ce uzeti 3 gren slema od 4.

Kiki

pre 1 godinu

Ovo nece da valja...Novaku opet ce zabraniti AO sl.godine...

Radu moraju drzati da ima vise GS od Novaka.ali nema veze...bitne su neke druge stvari.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

ma sta briga Nadala osvojio je dva GS,nije to lose.
(pavle, 06. septembar 2022 01:26)

Samo da zaustavi suze radosnice, i eto ga na proslavi.

Ferije će potrajati

pre 1 godinu

Nadal je u 37. godini, Novak u 36, i Federer je sa 37 otišao u istoriju, pogledajte realno šta ovi "stari ljudi" mogu protiv ovih ofanzivnih udarača koji znaju sve iz tenisa? Razlika u godinama je ogromna.

Nebojša

pre 1 godinu

Bilo bi zgodno da US Open osvoje Australijanci koji to i nisu, Nik i Ajla.
(nn, 06. septembar 2022 02:36)

A kako to Nik nije Australijanac šta je po tebi Australianac ako nije neko ko je tamo rodjen rodjace pa to ti je nacija emigranata ne možeš biti veći Ozi od Nika Ajla je druga stvar.

XXX

pre 1 godinu

@(pavle, 06. septembar 2022 00:24): nije kriv, to niko nikada nije rekao, ali je ljiga od čoveka sa sve onim “nit’ smrdi, nit’ miriše” (više smrdi) izjavama u vezi Novaka Djokovića. Kirijos je napadao Djokovica, uglavnom zbog gluposti (moram priznati da je po nekada bio 100% u pravu), ali kada je trebalo, stao je iza njega kao “kolega”, pa čak i kada je to bilo protiv njegove države.

To je to

pre 1 godinu

Stvarno nije iznenađenje što je Nadal izgubio.Njegovo telo više ne može da izdrži visok intezitet igre.RG može da igra jer ti njegovi udarci i visok odskok loptice još uvek prave razliku.Velika misterija je i osvojen AO, naravno da ne mislim da je bio "bockan" već kako je dobio Medvedeva na čistu želju.Pominjanje Novaka u pojedinim komentarima je nepotrebno,odlučio je kako je odlučio i navijaću za njega kad bude igrao, sve ostalo me ne zanima.

Šta je sa mozgom?

pre 1 godinu

@ Miloš. Koliko god se ti i svi drugi sprdali sa srpskim inatom on nas je održao kroz vekove.Konkretno u Novakovom slučaju,21 GS za sad(u jednom trunutku sva četiri GS je držao)najviše nedelja na broju jedan,svaki Masters po dva puta osvojen.bolji međusobni skor od dva najveća rivala.E kad se bude statistika gledala za 20,50,150 samo gluperda će reći da Novak nije najbolji svih vremena.A na to mesto ga doveo talenat,krvavi rad,veliko odricanje i naravno srpski inat.

Tiafoje

pre 1 godinu

Tiafoje pazi se posle prvog dobijenog seta.
Kada se Nadal vrati iz toaleta.
(Zarko, 5. septembar 2022 21:20)

Ok Žarko, pripaziću, hvala.

Q

pre 1 godinu

Mile vidim da si ti prosto rečeno glup, jer nisi u stanju da shvatiš, Novak je posle osvajanja RG prošle godine postao nedvosmisleno najbolji ikada iako je i tada imao jedan GS manje.Svi znamo ali vi mrzitelji pravite se ludi da posle Vimbldona prošle godine je jedino elegancija bila bitna u svetu tenisa ...sve do AO ove godine.....

pokisla kod putina

pre 1 godinu

Puče steroidni balon, puče bruka. Pa Rafo kako ćeš sutra protiv ruske Aveti Ikonopisca a gde je tek Nik koji ko maljem udara. Bolje se povući na vreme, zna se da ti imaš fenomenalnu statistiku u finalima, nemoj to kvariti. 9 duplih grešaka, mrežu ne možeš prebaciti, gde je laso? Zapamti moje reči, pametnom dosta.

Iskren

pre 1 godinu

Nisam niciji posebno navijac, navijam za Noleta jer je nas, ali realno tesko dosadan US Open bez Federera i Novaka. Nikad vise necemo imati tri igraca u isto vreme kao Nole,Rafa i Rodzer.

Barilla

pre 1 godinu

Ništa spektakularno, rekao bih.
Dolaze mlađi, brži, izdržljiviji,...
Rafa polako silazi sa scene i želim mu da to uradi na dostojanstven način, da posle Garosa, dok drži tacnu za finalistu kaže- LJUDI, TO BI BILO TO. ZBOGOM!

Naravno, i da se Novaku zacakle oči dok mu prvi, držeći veliki pehar, čestita penziju.

igor

pre 1 godinu

Ima boga,ali sad treba zabraniti Noletu da ubuduce ucestvuje na bilo kom turniru! Ipak njihov ljubimac mora da ode na bar 25 slemova !

Uncle Tom

pre 1 godinu

Novak u finalu? Boze, igra li neko dosadniji tenis od njega? On je bukvalno samo dosadni pimplac loptice preko mreze koji nije u stanju niti jedan atraktivan potez da odigra. Pa, on ne zna cak ni da smecuje, servira na WTA nivou, a o izlascima na mrezu i drop-sotovanju i da ne
govorimo. 500-ti igrac na ATP listi igra atraktivniji tenis od njega.
(Ping-Pong Nolo, 6. septembar 2022 06:23)

A zamisli da zna sve to da odigra, osvojio bi mozda i koji GS. A ko zna, mozda bi bio i broj jedan, makar na nedelju dana.

nikola simić

pre 1 godinu

Šta politika radi, danas broja jedan odlučuje politika, iako nemaju rezultata, svako može biti broj 1, strašno, sve je izgubilo i smisao i draž

pokisla kod putina

pre 1 godinu

Tužno je gledati velikog šampiona kako ga šamara mladi sveži Tiafoje.
Treba osetiti momenat kad je kraj i kad se časno povući, Rafo, pusti spremnije da igraju.
Rafo, u Australiji ćemo već biti kompletni.

boleli

pre 1 godinu

Bato moj od 1:3 do 6:3 u četvrtom setu i to protiv velikog Rafe!
Ovo je pobeda za njega, za pravdu i za Novaka.
Svaka čast!
(špric, 06. septembar 2022 00:20)

Tesko da ova pobjeda moze nadoknaditi svu nepravdu koju je Novak dozivio u zadnje 2 godine. Da je pravde, nakon ovog USO Djokovic bi imao 3, 4 GS vise od Nadala.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Lazni Nadalovi fanovi, citaj trolovi, na aparatima. Dalje, svaka cast Tiafou, ne zelim da mu umanjim pobedu, ali tuzno je sto ovi mladi lavovi jedva izlaze na kraj sa Nadalom koji ima 36 godina i jos placu od srece kad pobede. Eto koliko su slabi svi ovi ispod Novaka i Nadala Prevare.

Srbin

pre 1 godinu

Ma kakve eliminacije, dobija u nesto preko 4 sata igre po uzasnoj vlagi ali to nema nikakve veze, moze da igra i 10 sati pa sutra odmah na teren... Sve je mladji i jaci, jedino ga frizura zeza....

Vrg

pre 1 godinu

Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima.
(pavle, 6. septembar 2022 00:18)

Pa niko nije protiv drugog Spanca. Nek uzme sad ko hoce.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Grobari uz tebe Rafa!!!
(Grobari jug, 05. septembar 2022 21:52)

'di 'na. Čisto ti prenosim kumove reči. Čovek grobar u duši.

Big Bang

pre 1 godinu

Karma, karma, karma... Srbi, ako vam se rec karma toliko svidja, naucite bar sta karma znaci.
(Ene bre, koje bre..., 6. septembar 2022 05:51)

To je kao sarma jel da druze komsijo? Pukni od mrznje, zlobe i zavisti kao cir koji jesi...

zoran

pre 1 godinu

Raduju se Nolovci sto je Rafa ispao isto kao sto se raduju Penaldovci sto Mesi nije u konkurenciji za zlatnu loptu.
Previse su patnje naneli.
(Rafa GOAT, 6. septembar 2022 10:13)

Radujes li se Ti necemu ili samo patis za Bikom sa Majorke.

Pera

pre 1 godinu

Nadal presvukao gaće. Vraća se jači nego ikada.
@pokisla kod putina
Izgleda da nosi neke gaće na šniranje, baš je potrajalo 🤣🤣🤣

Votson

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)

Kada Dopal može da ima navijače što ne bi i Tjafo??

Slaviša

pre 1 godinu

@Koja su ovo đubrad od publike. Ni za svojega ne navijaju. Samo protiv Novaka se navija.
(sibin, 05. septembar 2022 23:16)

Ne shvatas koliko gresis. Licno ne volim Njujork, ali njihova teniska publika je najbolja na svetu. Ne zanima ih ko si i odakle si, ako im se dopadnes podrzavace te i protiv domaceg igraca. Tebi se to ne dopada, ali ti nisi USO publika, nisam ni ja. Ipak umem da ih postujem
(Splavar, 5. septembar 2022 23:48) # Link komentara
Oni podržavaju one koje mediji dobro nalickaju i prikažu anđelima ustvari su loši ljudi posebno to važi za Nadala za Federera neznam i neču da sudim mada i njega su mediji uzdigli jer se radi o Švajcarcu

Sarkazam

pre 1 godinu

Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima.
(pavle, 6. septembar 2022 00:18)

I ja se nadam da ce bar do Kirgiosa da dogura jer bi tako postao prvi on a ne gacan, a onda da ga Nik vrati na fabricko podesavanje...

uredu je

pre 1 godinu

Da je obrnuta situacija Nadal ne bi imao nikakav problem da igra i u Aus.i u USA i tu se zavrsava svaka dalja prica..ovo nema veze sa vakcinama,one su samo oruzje..doduse oruzje koje im je Novak sam dao u ruke ali podrzavam ga 1000%.

chinaman

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

(Душан, 06. septembar 2022 00:50)


Odlična tema / zapažanje, ali mislim da si malo pogrešno gledao (ako ja lepo gledam). Tačno je da ako turnir osvoje neko od navedenih 5 tenisera da će ga prestići u trci, ali takođe mislim da si zaboravio činjenicu da će većinom oni upasti u top 7 i onda sigurno idu a Novak ostaje u pol poziciji za 8. mesto (koje ide najbolje rangiranom igraču od 8. do 20. pozicija, a da ima GS). Po trenutnoj situaciji, od navedenih 5 tenisera Kirijos i Čilić lagano ulaze u top 7, a tu bi nekako upao i Kačanov ako osvoji. Tijafo bi bio na granici, dok Ivaška i dalje nekih 500 bodova ispod. Takođe, vala napomenuti da i dalje ima još da se igra do kraja sezone te ko god da bi od njih upao u top 7 ne mora da znači da bi tu i ostao (ili obratno u slučaju Ivaške i sl). A najbitnije, to znači da i Nole može da značajno poveća svoj bodovni saldo pa možda i sam dođe do top 8. (biće nekoliko turnira gde može da igra uključujući masters u Parizu kao glavni). Tako da videćemo, ali mislim da je šansa da gledamo Đokovića u Torinu sasvim pristojna. :)

Zoran

pre 1 godinu

Kad igra Rafa sutra, zna li se šta?
(Milos Mile Muamer, 6. septembar 2022 07:52)

Pouzdana vest od jutros: Igrace malo sutra. Kazu nestalo mu onog opojnog materijala iz Gaca sto stalno izvlaci Prstima i mirise. Pfuj. Novaka lincuju za sve sto kaze ili cak pomisli a ovaj moze da radi sta hoce i niko da mu zameri a uz to nije bolji od Novaka.

Sabre

pre 1 godinu

Covece, ovo postaje prejadno. Djokovic da nije spleta apsolutno neverovatnih okolnosti pocev od onog izbacivanja sa US Opena zbog napucavanja sudije do sada bi vec imao nedostiznu prednost u odnosu na Nadala. Ovaj US Open osvaja Nik, ali najopustenije.

Mačak ti želi sretan upis u prvi razred

pre 1 godinu

Saće Nadal da ga zgazi.
(Zarko, 6. septembar 2022 00:02)

Sad’ će,saće, sam’ da skine gaće!

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Ne mogu, a i ne zelim da razumem ove ogranicene roditelje koji dovlace decu na teniske meceve. ZNas da ce potencijalno da traje 3 - 5h, a ti dovuces balavurdiju da cmizdre, skice, piskaju i setaju. Maloj deci nije tu mesto, jer je neophodna tisina.

Mile

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.

Sasa

pre 1 godinu

Počev od srijede šestog jula, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa navedeno je na stranici ministarstva zdravlja.
Novak sigurno igra na AO 2023.Dovoljno je samo da podnese zahtjev za ukidanje suspenzije o zabrani ulaska na 3g i biće mu pozitivno odgovoreno jer svima koji ne ponove grešku ilegalnog ulaska omogućavaju ulazak.
Dakle imamo 3 GS na koje Novak sigurno sledeće godine igra i na kojim je favorit osim na Roland Garrosu.
Idemooooooo.

hej

pre 1 godinu

Uvek ali uvek će biti naglašeno da su Novaku zabranili da igra na dva turnira i da su otkazali Vimbldon a RG se igrao ...tako da iako Nadal bude imao više GS titula a neće to se lako može osporiti.

Pedja,Cacak

pre 1 godinu

pravda je zadovoljena...
iako izuzetno poštujem i rafu i Danijela, pa i rodzera,koji nije deo ove priče...
epska borba izmedju tri velika šampiona,se nastavlja,iako po mnogim stvarima i iz mnogih uglova,nije bila regularna i korektna...
nepratim US open 22.,iz opravdanih i subjektivnih razloga,izvinite zbog toga...
ali ispadanje dvojice najvećih favorita, me baš obradovalo...
znam da nije korektno,ljudski i sportski, izvinjavam se svima,zbog toga...
ali nije ni fer,ni korektno,ni ljudski, šta su sve Novaku,Ama baš svi radili i činili,tokom ove i prethodnih sezona...
moguće je,da će Nik Kirjos naplatiti ovogodišnji veliki trud, osvajanjem trofeja u njujorku..
otom potom...
ali zamislite sledeći Grand slem Australija 2023.
možda bude i finale djoković- Kirjos i da Novak eventualnim trijumfom, napokon stavi tačku, na sve priče...
znam da posle toga,ide RG,ali idu Vimbldon i US,i da Novak apsolutno zasluženo obori sve moguće rekorde i rezultate...
nije mi bio cilj,da umanjim značaj ničiji a ponajmanje Rafe i Rodžera,ali je bruka i sramota,šta je sve Novaku uradjeno na prethodnih sezona...
samo su mu grubo,bez ikakvog a razloga, ukrali 6-7000 bodova,svojim nerezonskim odlukama i nisu mu dozvolili,da već sada nadmaši, veliku i neprevazidjenu Štefi Grad,po broju nedelja, na prvome mestu...
znam da će me mnogi napasti,zbog ovoga mog subjektivnog komentara,ali to je moje mišljenje i stav...
završnica us open 22., će biti neverovatno zanimljiva...
ali tek Australija 2023., će biti totalno ludilo...
živi i zdravi bili,pa videli...

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Hvala ti Bože, meni srce na mestu, namirih dušu. Samo kad je kalaštura ispala, sve ostalo nije bitno. Ipak Nik do GS.

Mikii

pre 1 godinu

Ocekivano. Jos u Sinsinatiju se videlo da je Nadal predaleko od nivoa dovoljnog da osvoji grend slem. Pa makar konkurencija bila ovakva kakva jeste, a to je ono sto Nadala najvise boli posle ovakvog poraza. Vidi da ovi nemaju pojma, a ni takvima im ne moze nista. Godine, bato! One nikome ne prastaju.

Ujka sa Fontane

pre 1 godinu

Da kojim slučajem šljaka-tor igrao povređen,možda je imao problema sa sportskom opremom.Šta li se desilo biku sa Majorke?

Stefan

pre 1 godinu

Jagoda Kuridzic vam je onaj lik sto uvek ispoštuje kolektivno bežanje sa pismenog u osnovnoj,i jos svu odgovornost preuzme na sebe. Posle ga cale kuci prebije,a nakon toga on prebije caleta.

Gambeeet

pre 1 godinu

Što neko napisa, konačno da i protiv Rafe neko odigra meč života i ne skine gaće pre izlaska na teren, da ne bude to samo rezervisano za Noleta. Hrabri, precizni udarci Frensisa danas, išao je po te poene, srčanost i istrajnost se nikada nisu dovodile u pitanje kod njega. Verovao sam da može da ugrozi Nadala, ali ne i pobedi još uvek, svaka mu čast za ovo prijatno iznenađenje, a i mi, naravno, daleko od toga da se bunimo konačnim ishodom ovog duela. Sa Rubljovim prošle godine spektakl, pa neka tako bude i ove. Po svemu sudeći, dobićemo novog GS šampiona, sad to postaje već i tipično za US OPEN, da tamo upravo neko osvoji svoj prvi slem. Ostao još Čila da brani čast "slemovaca", čini se nemoguća misija, ali srećno mu bilo. Ako odigra svoj najbolji tenis, mislim da može da ugrozi Karlitosa, naposletku i dobije, ali biće vraški teško čak i da takvu partiju pruži ako mlađani Španac bude na svom najvišem nivou. Sad svi vide veliku priliku da dođu do jednog od 4 najveća turnira, pa očekujem da gledamo vrlo zanimljive i neizvesne mečeve. Kirjos ako zadrži smirenost i fokus kao većim delom jučerašnjeg meča, jeste najveći favorit, Alkaraz i nadahnuti Rud jure prvo mesto, Beretini ozbiljan takmac, koji na 3 dobijena seta u zadnje 2 godine i jače gubi isključivo od Đokovića i Nadala, ma kako god okrenete, biće interesantno isprariti dešavanja do kraja nedelje.

Razumevanje rodjaci

pre 1 godinu

Sta se razvikali “ 10 minuta!”...

Pustite coveka, toliko traje..ima to svoj proces,razne faze..
1 spuc faza
2 stond
3 kljucanje
4 riganje
5 umivanje hladnom vodom ili “hladjenje plocica”
E tek tad moze da izadje.
Dakle,kompleksna rabota. Nije lako sve to da deset minuta!

che

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

(Душан, 06. septembar 2022 00:50)


Odlična tema / zapažanje, ali mislim da si malo pogrešno gledao (ako ja lepo gledam). Tačno je da ako turnir osvoje neko od navedenih 5 tenisera da će ga prestići u trci, ali takođe mislim da si zaboravio činjenicu da će većinom oni ne upasti u top 7 i onda sigurno idu a Novak ostaje u pol poziciji za 8. mesto (koje ide najbolje rangiranom igraču od 8. do 20. pozicija, a da ima GS). Po trenutnoj situaciji, od navedenih 5 tenisera Kirijos i Čilić lagano ulaze u top 7, a tu bi nekako upao i Kačanov ako osvoji. Tijafo bi bio na granici, dok Ivaška i dalje nekih 500 bodova ispod. Takođe, vala napomenuti da i dalje ima još da se igra do kraja sezone te ko god da bi od njih upao u top 7 ne mora da znači da bi tu i ostao (ili obratno u slučaju Ivaške i sl). A najbitnije, to znači da i Nole može da značajno poveća svoj bodovni saldo pa možda i sam dođe do top 8. (biće nekoliko turnira gde može da igra uključujući masters u Parizu kao glavni). Tako da videćemo, ali mislim da je šansa da gledamo Đokovića u Torinu sasvim pristojna. :)
(chinaman, 06. septembar 2022 02:19)

Jel vi ljudi ne razumete osnovno pravilo, završni Masters igraju uvek osvajači bar jednog GS, mogu biti i 1000 na listi. Ostali po rangu i to je to. vrlo jednostavno.

Goran

pre 1 godinu

Pobjednik GS se kvalifikuje automatski za završni turnir ali samo ako bude medju 20 najboljih prije turnira a ne bez obzira na plasman!

Žeremi Šardi

pre 1 godinu

@Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

A čime li su tebi napunili glavu pa si sebe ubedio da si pametniji i inteligentiji od nekog koje svoje telo, uz pomoć ozbiljnog tima stručnjaka, doveo do savršenstva i da ne zna šta treba ili ne?

Potvrdu svoje inteligencije možeš svakodnevno da dobiješ, sem ako ne odbijaš da veruješ svojim očima, a pre toga ne bi bilo loše ni da se bar malo opismeniš!

bla bla

pre 1 godinu

Vamoooos Rafaaaa kućos palooos..sad već opušteno pratimo U.S open ,po mogućstvu da se oklizne i Alkatraz …realno bi bilo lepo finale Kirgios -Tiafo pa udri …

svakodobro

pre 1 godinu

Nadal, kada gubi,uzima se medicinski tajm out! Posle toga trci kao puma po terenu a tako ce biti i sad. Sramota je sta mu se dozvoljava a za vremensko prekoracenje ne dobija ni usmenu opomenu! Dajte mu lepo pehar, ostali mecevi ne moraju da se igraju!

Djordje

pre 1 godinu

Како ће игрица да се окрене наопачке према Надалу и да га стигне све ово што је урадио ове године,мислим да је он своје са грен слемовима завршио,Алкараз ће следеће године на Гаросу да пржи а наш виртуоз ће клепнути барем та два до краја па да буде магични Мајкл Џордан закуцавање и 23!

,Sportman

pre 1 godinu

Брате Тијафо, хвала ти..Што си мени Новаковом вјерном навијачу, улепшао, дан, ову и следећу седмицу??

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ako Tijafo osvoji treći set ode opet Nadal na "medicinski tajm aut" i na veću dozu, ova brzo popustila, neće stići na biciklicu posle...

Душан

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

Ако турнир освоји неко ко је испред њега, Синер, Беретини, Руд, Рубљов или Алкатраз, реално је да буде до 20. места и игра Завршни и да ту одере Недала. Али не би ме чудило да је Надал завршио сезону и онда би Ноле и у првој за њега лошијој варијанти играо уместо Надала.

Такође, Надал ће бити први после УС Опена ако Руд или Алкатраз не дођу до финала. Ако њих двојица играју финале, први ће бити освајач турнира.

Сад ако мене питате нека Руд освоји, мада су мале шансе. Могу и Кирјос или Тијафо али да Надал објави да је завршио сезону.

Sevilla

pre 1 godinu

BRAVO FRANCIS!!!

Sjajan mec je odigrao decko i svaka mu cast.

Nadal sada neka ide da izmislja nove povrede i da gleda, ako Bog da, kako Novak broji do 25!

ivan

pre 1 godinu

Koliko samo puta smo videli da autsajder sam sebe pobedi protiv velike trojke, uprkos što verovatno bolje odigraju meč. To se i sada dešava. Zamisli njemu smeta zatvaranje krova.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Potpuno zaslužena pobeda Tijafoa. Odlicno se postavljao na loptu, ravnim, jakim udarcima neutralizovao Rafin top-spin, servis blago rečeno: fenomenalan... šta više reći.... Fenomenalna igra i taktika. Rafa neće posle ovoga da uzme nijedan GS. Ni Rolan Garos mu više nije siguran. Mladji stižu a i Nole vreba iz prikrajka.
Laku noć svima!!!

Esad Plavi

pre 1 godinu

Uzeshe mu meru Esad Plavi...to brateeeeee lomiiiiiiiiiiiiii Jame Blake je zadnji Amer koji je pobedio Bubu sa Majorke, evo istorija se ponavlja

stoka17

pre 1 godinu

Nerealno da Nadal ovdje ima 4 titule, a Novak samo 3.. Iako je to splet nekih sretnih okolnosti za Nadala, a nesretnih za Novaka, treba biti pošten i reći kako je Nadal igrač za sve podloge, na betonu je samo Novak bolji od njega. Na zemlji je neka druga dimenzija.

Ђука

pre 1 godinu

Е сад могу опуштено да пратим УС Опен. И да навијам за Тијафоа или Кирјоса. И, наравно, против Алкатраза.
(Боске, 6. septembar 2022 00:19)

Јел' би ти да Надал буде први? Одговара нам да или Руд и Алкараз уђу у финале.

Vidimo se na RG, a mozda ni tad'

pre 1 godinu

Posle ovog meca mozemo komotno da zaboravimo na uklanjanje zabrane ulaska Djokovicu u Australiju
(Marko, 06. septembar 2022 00:20)

Pa, rekli su Australijanci da postoji dobra sansa da mu ukinu zabranu ako pismeno zamoli, objasni zasto misli da zabrana treba da mu se ukine i normalno, mora biti vakcinisan nekom od zapadnih vakcina. Znaci, na Novaku je da ponovo odluci da nece da se vakcinise. On je dovoljno lud da to tako i uradi.

I dalje ne razumete

pre 1 godinu

Jadni ste. Cast izuzecima.
Ovaj covek nije kriv sto Novak ne igra. Naravno da ce da proba da osvoji sve titule u njegovom odsustvu, kao sto bi probao u njegovom prisustvu.
Sta bi bilo da Nadal nije imao toliko povreda? Da je na svaki GS dolazio spreman fizicki, kao i Novak?
Sto se izgovora tice, svi su ih pravili ponekad. Pa i Djokovic je imao onaj problem sa rebrom i odugovlacio 5 sati protiv Fritza na AO nakon sto je izgubio 2 seta zaredom u 4. kolu, pa otisao i osvojio turnir. To nije bilo sumnjivo?

Ljudi, uzivajte u ovoj eri. Necemo je videti ponovo.
Iza ovoga nas ceka era muskih Sabalenki, Kontaveit i ekipe koja osvoji jedan turnir pa ispadne na narednih 15 u prvom kolu.
Uzivajte. Ne mrzite toliko.

Avanturista

pre 1 godinu

Čini mi se da smo ovde diskutovali letos posle Wimbldona i iznosili prognoze. Napisao sam da kad se bude povlačila crta, da bi Nadal verovatno imao 23,Novak u zavisnosti od situacije 24 ili 25 slema. Šta više, baš tad sam napisao da uopšte ne vidim Nadala kao osvajača US Opena, i da mi je vrlo moguće da popije za njega težak šamar. Istina, mislio sam negde u polufinalu, ali nisam omašio u proceni. I dalje mislim da će osvojiti još jedan slem, i kao i tad da to neće biti Rolan Garos, pre očekujem da će odbraniti Australian Open, i to će biti sve od njega. Novak će verujem i sledeće godine osvojiti Wimbldon, za ostale projekcije ne mogu da budem siguran. I mislim da će to ostati skroz u senci penzionisanja, što može da bude slatka osveta za poraz u poslednjem finalu. Već do kraja sledeće godine očekujem zvanično penziju i Nadala, jer on bez Rodžera neće igrati.
Koliko god da Novak uspe da osvoji do kraja, procena mi je da će se povući bez te željene Olimpijade, možda baš negde oko nje ili do kraja 2024. Isto ne verujem da će ove godine igrati završni. Čini mi se da je i Radukanu prošle godine bila u prvih 20 posle US Opena, ne sećam se najbolje plasmana, ali da nije igrala turnir.

JPR24

pre 1 godinu

Rekoh da je Tiafo ozbiljna pretnja, pogotovo posle ozbiljne i solidne igre u pobedi protiv Svarcmana, nalupase mi minuse, pa sad eto, pokazao je da nije tu za džabe ! Onaj ritern za 0-40 i tri meč lopte, pokazatelj kvaliteta igre Tiafoa trenutno, sad je na njemu da nastavi tako

Serpico

pre 1 godinu

Kako komentator na Eurosportu otvoreno navija za Amerikanca, to jest protiv Nadala. Bas neprofesionalno!
OK da igra protiv Novaka, pa i da ne igra ali da je Noval ma turniru. Shvatam da ne zeli da Nadal osvoji US Open ali to privatno zeli, a ne da ovako neprofesionalno to pokazuje...

Roki

pre 1 godinu

Posle ovog meca mozemo komotno da zaboravimo na uklanjanje zabrane ulaska Djokovicu u Australiju
(Marko, 06. septembar 2022 00:20)

Tebi nije dobro.

Oki

pre 1 godinu

Big foe bratina, bas kul lik, uvek nasmejan i veseo, drago mi je i potpuno zasluzeno!
(markostojanovic, 6. septembar 2022 00:20)

Neverovatno, ta ista "bratina" se pljuvala ovde pre nedelju dana kad je dao izjavu o meču Kirjos-Novak. Ovom narodu treba jedno žestoko buđenje...

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Ovo znaci da cemo sada dobiti novog osvajaca Grand Slam turnira. Niko od preostalih igraca to do sada nije uradio.
(Mladen, 6. septembar 2022 10:13

Pa i dosta je bilo:

..."Since the 2003 Australian Open, 'The Big 3' have dominated men's singles, winning 63 of the past 79 (80%) Grand Slam events up to the 2022 US Open"....

ili 'po naski':

Od AO 2003 godine, 'velika trojka' je dominirala u muskom singlu, uzevsi 63 od ukupno 79 GS turnira (80% u totalu), do danas (US Open 2022).

Bogami dosta !!!

Ping-Pong Nolo

pre 1 godinu

Meni je drago što su ispale sve nabeđene veličine pa sad Ameri neka gledaju drugorazredne igrače u završnici, prihod od reklama opada 50%, e sad mogu da vide šta bi im značio Novak u finalu.
(Lik, 06. septembar 2022 00:52)

Novak u finalu? Boze, igra li neko dosadniji tenis od njega? On je bukvalno samo dosadni pimplac loptice preko mreze koji nije u stanju niti jedan atraktivan potez da odigra. Pa, on ne zna cak ni da smecuje, servira na WTA nivou, a o izlascima na mrezu i drop-sotovanju i da ne
govorimo. 500-ti igrac na ATP listi igra atraktivniji tenis od njega.

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Ne razumem kako je moguce da Nadal sada ostvaruje bolje rezultate na Grend slemovima, nego pre 10 godina? On kao da postaje mladji, jaci, brzi. Nista mi nije jasno. U svakom slucaju, svaka mu cast!

Lakić

pre 1 godinu

Ljudi, jel realno da je Rafa kriv sto Novak nece vakcinu i nemoze da igra u zemljama koje to zahtevaju. Zašto bi Rafa sad zalio sto Novak ne igra ili bilo ko drugi... Postuj pravila igre i sporta i igra ćes, nepoštuj i nećeš tvoje pravo al neces ni igrati. U čemu je problem.

Platipus perica

pre 1 godinu

@Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima. Nece, ne nadaj se, Alcaraz osvetiti, ako on osvoji USO Nadal ne ide na prvo mesto. Znaci Alcatraz igra za sebe, Finale i Prvo mesto, a ne za osvetu ili igra za Nadala i gubi, tj nema osvete. Mislim da ce Nadal pre navijati da Tiafoe uzme USO i da bude ispred Novaka u Race trci da on ide a ne Novak na ZT.

Tako je i nikako drugačije

pre 1 godinu

Što bi rekao Duško Korać- priroda protiv farmacije
(Iggy, 6. septembar 2022 05:58)

Ako misliš da će ovaj Tijafo da oprosti Đokoviću, kad ga bude sreo, varaš se.
On će protiv svakog ovako da igra, zato se ja ne bi previše radovao porazima stare garde.
Prolazi njihovo vreme, a na mlađima svet ostaje.
Uz to će kad padne ispod 20 mesta, Novak morati već u prvoj nedelji da igra, sa jakim igračima, nema da se zagreva sa boranijom do četvrtfinala.
Što smo gledali od velike trojke, gledali smo, ako obojica osvoje još po jedan GS, da budu presrećni.

Miloš

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

Sve od reci do reci tacno. Ovo nije uvreda sa Vase strane u pravcu Novaka, vec realno stanje. Medjutim, po minusima vidim da Vas ljudi ne shvataju i da se dive Novakovom inatu, kojim se eto mi Srbi tako dicimo. Medjutim, inat je zao drug i kroz par decenija, niko nece pamtiti ni njegovo izostajanje zbog kovida, ni propustanja GS, ni piramide, "svrckanja"..., vec samo statistiku, a ona ce jedina biti zapisana. Inatom niko nije dobio nista. Inate se nezrele osobe i deca, jer je takav vid karakteristican za osobe bez pravih argumenata. Zasto je Novakovo zdravlje bitnije od zdravlja milijardi ljudi, zena i dece na svetu. Svi su oni necija deca? A ako je Nole izabrao inat, onda i nije za istoriju. A mi, mi imamo precih briga od njegovih trofeja i miliona na racunu. Njegov posao, njegov konto i njegov inat.

Negativni

pre 1 godinu

Nadal ima veci problem ipak, jer ne moze da osvoji ni jedan gren slem na kojem se takmici Novak, a da to nije Rolan Garos. Djokovic i sa ovim zabranama je konkurentan da uzme dve gren slem titule u sezoni, a kada se skinu zabrane mislim da ce Novak imati bar jos jednu sezonu u karijeri u kojoj ce uzeti 3 gren slema od 4.
(Ja, 06. septembar 2022 00:58) Nemoj previse da mislis, ne ide ti.

Splavar

pre 1 godinu

@Koja su ovo đubrad od publike. Ni za svojega ne navijaju. Samo protiv Novaka se navija.
(sibin, 05. septembar 2022 23:16)

Ne shvatas koliko gresis. Licno ne volim Njujork, ali njihova teniska publika je najbolja na svetu. Ne zanima ih ko si i odakle si, ako im se dopadnes podrzavace te i protiv domaceg igraca. Tebi se to ne dopada, ali ti nisi USO publika, nisam ni ja. Ipak umem da ih postujem

Nikola 4

pre 1 godinu

Ziveo Moderna us open.
(COWBOY, 06. septembar 2022 00:54)

Kako vreme brzo prolazi. Jos dve godine (malo vise) i Nolo sme na AO '25 da nastupi. Normalno, samo ako se Modernom ili Pfizerom vakcinise. Moze i da kombinuje te dve vakcine, niko mu ne brani.

wiener

pre 1 godinu

(Žeremi Šardi, 6. septembar 2022 10:01)

novak je okruzen sarlatanima a ne najboljim strucnjacima. zato i odbija da se vakcinise. njega najbolji strucnjaci kao recimo vajda napustaju.

Znalac

pre 1 godinu

Nista idemo dalje to je samo sport nije ovo prvo put da je bio u ovoj situaciji naravmo mogao je sva cetri GS ali drugi grizu. Tiafoe svaka cast. Vrati ce se Rafa nakon poraza. Cinjenica da je bio favorit zato sto nije bilo Novaka i jos nekih. U svakom slucaju Nadal ce sigurno uzeti pauzu i spremiti za dvoranu. Tu fali turniri koji nije osvojio. A dva GS to je vise nego dovoljno naravmo da nije odustao na Vimbldonu bi mozda bilo trofej ali sta bi bilo kad bilo. Sport je to ide se dalje.

ohoho

pre 1 godinu

@nikola simić
Broja 1 odlučuje rezultat na terenu ovog slema...ako ti nešto nije jasno ili ti se ne svidja, obrati se Novaku da ti objasni šta nije u redu u njegovoj glavi...

Splavar

pre 1 godinu

Elegantno povlacenje. Izgubis rano od nekog anonimnog domaceg igraca je nebitna vest u novinama sutra. Dodjes do finala i Kirjos te pregazi pred celim svetom, to je vec druga prica. Nije Rafo budala, zna sta je bolje za njega, zato i gubi od ovog Tifa, a vidi se da se ni ne nervira

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Jel vi stvarno mislite da bi Djokovic osvojio USO? Sve i da je tu
(Jeste, 6. septembar 2022 07:04)

Pa, da budem iskren, iako bih to voleo da dozivim vise nego 'leba da jedem ... ipak mislim da ne bi. Dosao bi sigurno daleko, ali mislim da ne bi osvojio. To ce sve teze i teze da mu ide. Mladi (ili bolje da kazem: mladji) stizu, to je prirodan proces i tako je uvek i bilo i bice.
Mislim da bi trenutno imao veliki problem protiv Kirjosa i Alkaraza, a da i ne zanemarim Sinera i Ruda koji su isto trenutno u formi.
Smejte se smejte ... znam sta mislite o mom komentaru. Vreme ce pokazati....

Nadalović

pre 1 godinu

I to je to od Nadala....od sledeće godine se zna ko uzima grend slemove....molim one koji mrze Novaka da se više ne javljaju.....
(Minja, 6. septembar 2022 00:18)
Znam i ja ko uzima grend slemove od sledeće godine ove je uzeo dva GS.

Tomer

pre 1 godinu

Душан, 06. septembar 2022 00:50
Mislim da grešiš. Osvajač GS titule automatski se kvalifikuje za završni turnir bez obzira na rang.

Rafa GOAT

pre 1 godinu

Raduju se Nolovci sto je Rafa ispao isto kao sto se raduju Penaldovci sto Mesi nije u konkurenciji za zlatnu loptu.
Previse su patnje naneli.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Avanturista, 6. septembar 2022 08:20)
Svadjas se sam sa sobom. A kada je Olimpijada? Negde sredinom 2024, a mozda se penzionise i do kraja 2024. A sto mu ne das jos 6 meseci i kazes leto 2025.

Koji su uslovi za zavrsni turnir?

Ping-Pong Nolo

pre 1 godinu

Meni je drago što su ispale sve nabeđene veličine pa sad Ameri neka gledaju drugorazredne igrače u završnici, prihod od reklama opada 50%, e sad mogu da vide šta bi im značio Novak u finalu.
(Lik, 06. septembar 2022 00:52)

Novak u finalu? Boze, igra li neko dosadniji tenis od njega? On je bukvalno samo dosadni pimplac loptice preko mreze koji nije u stanju niti jedan atraktivan potez da odigra. Pa, on ne zna cak ni da smecuje, servira na WTA nivou, a o izlascima na mrezu i drop-sotovanju i da ne
govorimo. 500-ti igrac na ATP listi igra atraktivniji tenis od njega.

Mile

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.

Serpico

pre 1 godinu

Kako komentator na Eurosportu otvoreno navija za Amerikanca, to jest protiv Nadala. Bas neprofesionalno!
OK da igra protiv Novaka, pa i da ne igra ali da je Noval ma turniru. Shvatam da ne zeli da Nadal osvoji US Open ali to privatno zeli, a ne da ovako neprofesionalno to pokazuje...

Splavar

pre 1 godinu

@Koja su ovo đubrad od publike. Ni za svojega ne navijaju. Samo protiv Novaka se navija.
(sibin, 05. septembar 2022 23:16)

Ne shvatas koliko gresis. Licno ne volim Njujork, ali njihova teniska publika je najbolja na svetu. Ne zanima ih ko si i odakle si, ako im se dopadnes podrzavace te i protiv domaceg igraca. Tebi se to ne dopada, ali ti nisi USO publika, nisam ni ja. Ipak umem da ih postujem

Nikola 4

pre 1 godinu

Ziveo Moderna us open.
(COWBOY, 06. septembar 2022 00:54)

Kako vreme brzo prolazi. Jos dve godine (malo vise) i Nolo sme na AO '25 da nastupi. Normalno, samo ako se Modernom ili Pfizerom vakcinise. Moze i da kombinuje te dve vakcine, niko mu ne brani.

Negativni

pre 1 godinu

Nadal ima veci problem ipak, jer ne moze da osvoji ni jedan gren slem na kojem se takmici Novak, a da to nije Rolan Garos. Djokovic i sa ovim zabranama je konkurentan da uzme dve gren slem titule u sezoni, a kada se skinu zabrane mislim da ce Novak imati bar jos jednu sezonu u karijeri u kojoj ce uzeti 3 gren slema od 4.
(Ja, 06. septembar 2022 00:58) Nemoj previse da mislis, ne ide ti.

Vidimo se na RG, a mozda ni tad'

pre 1 godinu

Posle ovog meca mozemo komotno da zaboravimo na uklanjanje zabrane ulaska Djokovicu u Australiju
(Marko, 06. septembar 2022 00:20)

Pa, rekli su Australijanci da postoji dobra sansa da mu ukinu zabranu ako pismeno zamoli, objasni zasto misli da zabrana treba da mu se ukine i normalno, mora biti vakcinisan nekom od zapadnih vakcina. Znaci, na Novaku je da ponovo odluci da nece da se vakcinise. On je dovoljno lud da to tako i uradi.

Sinke

pre 1 godinu

Ako Nadal osvoji Us Open,stvarno ne znam na koji nacin ce ga Novak prestici.....Bukvalno je vakcina i korona unistila poslednju fazu Novakove karijere,a Nadalu sirom otvorila vrata.

Lakić

pre 1 godinu

Ljudi, jel realno da je Rafa kriv sto Novak nece vakcinu i nemoze da igra u zemljama koje to zahtevaju. Zašto bi Rafa sad zalio sto Novak ne igra ili bilo ko drugi... Postuj pravila igre i sporta i igra ćes, nepoštuj i nećeš tvoje pravo al neces ni igrati. U čemu je problem.

Stefan

pre 1 godinu

Hahaha, kakva paranoja... sad Amerikanci idu protiv svog igrača, samo da bi pomogli Nadalu, a sve da bi sprečili Srbina da postane GOAT, hahahahaha... da ne poveruje čovek koliko zatucani i dokoni možete biti.

Ne lečite preko Novaka sopstvene neuspehe i frustracije!

Miloš

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

Sve od reci do reci tacno. Ovo nije uvreda sa Vase strane u pravcu Novaka, vec realno stanje. Medjutim, po minusima vidim da Vas ljudi ne shvataju i da se dive Novakovom inatu, kojim se eto mi Srbi tako dicimo. Medjutim, inat je zao drug i kroz par decenija, niko nece pamtiti ni njegovo izostajanje zbog kovida, ni propustanja GS, ni piramide, "svrckanja"..., vec samo statistiku, a ona ce jedina biti zapisana. Inatom niko nije dobio nista. Inate se nezrele osobe i deca, jer je takav vid karakteristican za osobe bez pravih argumenata. Zasto je Novakovo zdravlje bitnije od zdravlja milijardi ljudi, zena i dece na svetu. Svi su oni necija deca? A ako je Nole izabrao inat, onda i nije za istoriju. A mi, mi imamo precih briga od njegovih trofeja i miliona na racunu. Njegov posao, njegov konto i njegov inat.

ohoho

pre 1 godinu

@nikola simić
Broja 1 odlučuje rezultat na terenu ovog slema...ako ti nešto nije jasno ili ti se ne svidja, obrati se Novaku da ti objasni šta nije u redu u njegovoj glavi...

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Ne razumem kako je moguce da Nadal sada ostvaruje bolje rezultate na Grend slemovima, nego pre 10 godina? On kao da postaje mladji, jaci, brzi. Nista mi nije jasno. U svakom slucaju, svaka mu cast!

wiener

pre 1 godinu

(Žeremi Šardi, 6. septembar 2022 10:01)

novak je okruzen sarlatanima a ne najboljim strucnjacima. zato i odbija da se vakcinise. njega najbolji strucnjaci kao recimo vajda napustaju.

stoka17

pre 1 godinu

Nerealno da Nadal ovdje ima 4 titule, a Novak samo 3.. Iako je to splet nekih sretnih okolnosti za Nadala, a nesretnih za Novaka, treba biti pošten i reći kako je Nadal igrač za sve podloge, na betonu je samo Novak bolji od njega. Na zemlji je neka druga dimenzija.

Nadalović

pre 1 godinu

I to je to od Nadala....od sledeće godine se zna ko uzima grend slemove....molim one koji mrze Novaka da se više ne javljaju.....
(Minja, 6. septembar 2022 00:18)
Znam i ja ko uzima grend slemove od sledeće godine ove je uzeo dva GS.

Bane

pre 1 godinu

Ne razumem kako je moguce da Nadal sada ostvaruje bolje rezultate na Grend slemovima, nego pre 10 godina? On kao da postaje mladji, jaci, brzi. Nista mi nije jasno. U svakom slucaju, svaka mu cast!
(Mohikanac_'91., 05. septembar 2022 20:24)

Uznapredovala medicina.....da ne kazem farmacija.

Tako je i nikako drugačije

pre 1 godinu

Što bi rekao Duško Korać- priroda protiv farmacije
(Iggy, 6. septembar 2022 05:58)

Ako misliš da će ovaj Tijafo da oprosti Đokoviću, kad ga bude sreo, varaš se.
On će protiv svakog ovako da igra, zato se ja ne bi previše radovao porazima stare garde.
Prolazi njihovo vreme, a na mlađima svet ostaje.
Uz to će kad padne ispod 20 mesta, Novak morati već u prvoj nedelji da igra, sa jakim igračima, nema da se zagreva sa boranijom do četvrtfinala.
Što smo gledali od velike trojke, gledali smo, ako obojica osvoje još po jedan GS, da budu presrećni.

Splavar

pre 1 godinu

Treci put ovo pisem, verovatno me ne objave. Rafo danas elegantno eskivira finale protiv Kirjosa. Onaj poludeo, a Rafo nije na 100% Ovako manje boli, Amer ionako nece prici finalu

Oki

pre 1 godinu

Big foe bratina, bas kul lik, uvek nasmejan i veseo, drago mi je i potpuno zasluzeno!
(markostojanovic, 6. septembar 2022 00:20)

Neverovatno, ta ista "bratina" se pljuvala ovde pre nedelju dana kad je dao izjavu o meču Kirjos-Novak. Ovom narodu treba jedno žestoko buđenje...

Rafa GOAT

pre 1 godinu

Raduju se Nolovci sto je Rafa ispao isto kao sto se raduju Penaldovci sto Mesi nije u konkurenciji za zlatnu loptu.
Previse su patnje naneli.

I dalje ne razumete

pre 1 godinu

Jadni ste. Cast izuzecima.
Ovaj covek nije kriv sto Novak ne igra. Naravno da ce da proba da osvoji sve titule u njegovom odsustvu, kao sto bi probao u njegovom prisustvu.
Sta bi bilo da Nadal nije imao toliko povreda? Da je na svaki GS dolazio spreman fizicki, kao i Novak?
Sto se izgovora tice, svi su ih pravili ponekad. Pa i Djokovic je imao onaj problem sa rebrom i odugovlacio 5 sati protiv Fritza na AO nakon sto je izgubio 2 seta zaredom u 4. kolu, pa otisao i osvojio turnir. To nije bilo sumnjivo?

Ljudi, uzivajte u ovoj eri. Necemo je videti ponovo.
Iza ovoga nas ceka era muskih Sabalenki, Kontaveit i ekipe koja osvoji jedan turnir pa ispadne na narednih 15 u prvom kolu.
Uzivajte. Ne mrzite toliko.

Tomer

pre 1 godinu

Душан, 06. septembar 2022 00:50
Mislim da grešiš. Osvajač GS titule automatski se kvalifikuje za završni turnir bez obzira na rang.

Ferije će potrajati

pre 1 godinu

Nadal je u 37. godini, Novak u 36, i Federer je sa 37 otišao u istoriju, pogledajte realno šta ovi "stari ljudi" mogu protiv ovih ofanzivnih udarača koji znaju sve iz tenisa? Razlika u godinama je ogromna.

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Jel vi stvarno mislite da bi Djokovic osvojio USO? Sve i da je tu
(Jeste, 6. septembar 2022 07:04)

Pa, da budem iskren, iako bih to voleo da dozivim vise nego 'leba da jedem ... ipak mislim da ne bi. Dosao bi sigurno daleko, ali mislim da ne bi osvojio. To ce sve teze i teze da mu ide. Mladi (ili bolje da kazem: mladji) stizu, to je prirodan proces i tako je uvek i bilo i bice.
Mislim da bi trenutno imao veliki problem protiv Kirjosa i Alkaraza, a da i ne zanemarim Sinera i Ruda koji su isto trenutno u formi.
Smejte se smejte ... znam sta mislite o mom komentaru. Vreme ce pokazati....

Znalac

pre 1 godinu

Nista idemo dalje to je samo sport nije ovo prvo put da je bio u ovoj situaciji naravmo mogao je sva cetri GS ali drugi grizu. Tiafoe svaka cast. Vrati ce se Rafa nakon poraza. Cinjenica da je bio favorit zato sto nije bilo Novaka i jos nekih. U svakom slucaju Nadal ce sigurno uzeti pauzu i spremiti za dvoranu. Tu fali turniri koji nije osvojio. A dva GS to je vise nego dovoljno naravmo da nije odustao na Vimbldonu bi mozda bilo trofej ali sta bi bilo kad bilo. Sport je to ide se dalje.

Sarkazam

pre 1 godinu

Svim navijačima onog smešnog lika iz Monte Karla želim sve najgore, od srca.
(brandt, 5. septembar 2022 23:41)

Od srca ti zelim srcku od zlobe, mrznje, zavisti i idiotluka.

Splavar

pre 1 godinu

Elegantno povlacenje. Izgubis rano od nekog anonimnog domaceg igraca je nebitna vest u novinama sutra. Dodjes do finala i Kirjos te pregazi pred celim svetom, to je vec druga prica. Nije Rafo budala, zna sta je bolje za njega, zato i gubi od ovog Tifa, a vidi se da se ni ne nervira

Gračanica

pre 1 godinu

Ovako skandalozno ponašanje organizatoara se i očekivalo. Posle nedolaska najvećeg favorita Novaka Đokovića, povrede Zvereva, ranog ispadanja Cicipasa i Medvedeva, sad žele da spase što se spasiti može. Guraju svim silama Nadala i sve mu dozvoljavaju. Sramota.

ivan

pre 1 godinu

Koliko samo puta smo videli da autsajder sam sebe pobedi protiv velike trojke, uprkos što verovatno bolje odigraju meč. To se i sada dešava. Zamisli njemu smeta zatvaranje krova.

Canadaboy

pre 1 godinu

Gledam kosarkase umesto tenisa.... citam da je Nadal uzeo 10 minuta ......10 MINUTA ..... time-out na kraju 1. seta i nije dobio opomenu.... pa taj da se u programu uživo bode u venu bilo bi mu odobravano i opet obožavan....

vera u Boga

pre 1 godinu

Dok vi razbijate glavu glupostima Nole uziva sa porodicom i mislim da ga jako BOLI UVO za sve ostalo. Bolje se ugledajte na tog pametnog coveka i okrenite se svojoj porodici. Nadal ce nekako preziveti i bez vas!

no13

pre 1 godinu

Na sta lici ovaj Nadal..Lik se upropasti skroz.Opala mu kosa,faca izoblicila..Neverovatno da neko toliko ide na ustrb zdravlju radi sportskog rezultata.Ali nece uspeti,sledece godine Nole konacno resava sve dileme :)

Big Bang

pre 1 godinu

Karma, karma, karma... Srbi, ako vam se rec karma toliko svidja, naucite bar sta karma znaci.
(Ene bre, koje bre..., 6. septembar 2022 05:51)

To je kao sarma jel da druze komsijo? Pukni od mrznje, zlobe i zavisti kao cir koji jesi...

Боске

pre 1 godinu

Е сад могу опуштено да пратим УС Опен. И да навијам за Тијафоа или Кирјоса. И, наравно, против Алкатраза.

Analizator

pre 1 godinu

Ovaj USO je prosao dobro za Novaka. Jer Nadal nije osvojio, a sad se vec pise i pamti da su 2 GS onemogucili Novaku da igra. Ovo stalno treba pominjati, da su u trenutku kad je mladji Novak stigao starije Federera i Nadala sa 20:20:20 da su mu zabranili da igra. Naravno ove godine su ga onemogucili da igra 2 GS i 4 mastersa, sramota za Atp. GOAT status Novakov je nedodirljiv. Stalno i zauvek uz Novakove rekorde treba dodavati napomenu da je na vrhuncu karijere od Atp mocnika sprecen da igra .

hej

pre 1 godinu

Uvek ali uvek će biti naglašeno da su Novaku zabranili da igra na dva turnira i da su otkazali Vimbldon a RG se igrao ...tako da iako Nadal bude imao više GS titula a neće to se lako može osporiti.

billy

pre 1 godinu

A gledaj onog Ben Stilera u boksu Nadala. Klasican zapadnjak, isprali mu mozak sa Federerom i Nadalom, i sa onom nesrecnom Ukrajinom. Vjerovatno guta sve sto mu serviraju.

Big Bang

pre 1 godinu

Karma, karma, karma... Srbi, ako vam se rec karma toliko svidja, naucite bar sta karma znaci.
(Ene bre, koje bre..., 6. septembar 2022 05:51)

To je kao sarma jel da druze komsijo? Pukni od mrznje, zlobe i zavisti kao cir koji jesi...

,Sportman

pre 1 godinu

Брате Тијафо, хвала ти..Што си мени Новаковом вјерном навијачу, улепшао, дан, ову и следећу седмицу??

Goran

pre 1 godinu

"Dragi organizatori, želim vam finale Ivashka - Khachanov i da jedan od njih preda u prvom setu. Bolje ne zaslužujete". Ja im zelim da za 100 godina Kola Kola na US Openu kosta 10 rubalja i 50 kopejki.

pokisla kod putina

pre 1 godinu

E moj Rafo. Napraviš brejk teškom mukom pa te brejknu. Svu si kosu od steroida izgubio, balon se nezaustavljivo izduvava. Pa malo kvalitetniji teniser bi te već odradio. Džaba što Lošmi i ja navijamo za tebe, opet ćeš nam oboriti tiket za 6300 din. I kako ćemo onda kupiti opremu za kopanje bitkoina?

Avanturista

pre 1 godinu

Čini mi se da smo ovde diskutovali letos posle Wimbldona i iznosili prognoze. Napisao sam da kad se bude povlačila crta, da bi Nadal verovatno imao 23,Novak u zavisnosti od situacije 24 ili 25 slema. Šta više, baš tad sam napisao da uopšte ne vidim Nadala kao osvajača US Opena, i da mi je vrlo moguće da popije za njega težak šamar. Istina, mislio sam negde u polufinalu, ali nisam omašio u proceni. I dalje mislim da će osvojiti još jedan slem, i kao i tad da to neće biti Rolan Garos, pre očekujem da će odbraniti Australian Open, i to će biti sve od njega. Novak će verujem i sledeće godine osvojiti Wimbldon, za ostale projekcije ne mogu da budem siguran. I mislim da će to ostati skroz u senci penzionisanja, što može da bude slatka osveta za poraz u poslednjem finalu. Već do kraja sledeće godine očekujem zvanično penziju i Nadala, jer on bez Rodžera neće igrati.
Koliko god da Novak uspe da osvoji do kraja, procena mi je da će se povući bez te željene Olimpijade, možda baš negde oko nje ili do kraja 2024. Isto ne verujem da će ove godine igrati završni. Čini mi se da je i Radukanu prošle godine bila u prvih 20 posle US Opena, ne sećam se najbolje plasmana, ali da nije igrala turnir.

che

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

(Душан, 06. septembar 2022 00:50)


Odlična tema / zapažanje, ali mislim da si malo pogrešno gledao (ako ja lepo gledam). Tačno je da ako turnir osvoje neko od navedenih 5 tenisera da će ga prestići u trci, ali takođe mislim da si zaboravio činjenicu da će većinom oni ne upasti u top 7 i onda sigurno idu a Novak ostaje u pol poziciji za 8. mesto (koje ide najbolje rangiranom igraču od 8. do 20. pozicija, a da ima GS). Po trenutnoj situaciji, od navedenih 5 tenisera Kirijos i Čilić lagano ulaze u top 7, a tu bi nekako upao i Kačanov ako osvoji. Tijafo bi bio na granici, dok Ivaška i dalje nekih 500 bodova ispod. Takođe, vala napomenuti da i dalje ima još da se igra do kraja sezone te ko god da bi od njih upao u top 7 ne mora da znači da bi tu i ostao (ili obratno u slučaju Ivaške i sl). A najbitnije, to znači da i Nole može da značajno poveća svoj bodovni saldo pa možda i sam dođe do top 8. (biće nekoliko turnira gde može da igra uključujući masters u Parizu kao glavni). Tako da videćemo, ali mislim da je šansa da gledamo Đokovića u Torinu sasvim pristojna. :)
(chinaman, 06. septembar 2022 02:19)

Jel vi ljudi ne razumete osnovno pravilo, završni Masters igraju uvek osvajači bar jednog GS, mogu biti i 1000 na listi. Ostali po rangu i to je to. vrlo jednostavno.

Sasa

pre 1 godinu

Počev od srijede šestog jula, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa navedeno je na stranici ministarstva zdravlja.
Novak sigurno igra na AO 2023.Dovoljno je samo da podnese zahtjev za ukidanje suspenzije o zabrani ulaska na 3g i biće mu pozitivno odgovoreno jer svima koji ne ponove grešku ilegalnog ulaska omogućavaju ulazak.
Dakle imamo 3 GS na koje Novak sigurno sledeće godine igra i na kojim je favorit osim na Roland Garrosu.
Idemooooooo.

nikola simić

pre 1 godinu

Šta politika radi, danas broja jedan odlučuje politika, iako nemaju rezultata, svako može biti broj 1, strašno, sve je izgubilo i smisao i draž

Nick Kyrgios

pre 1 godinu

Dok Novaka nema Nadal kolo vodi. Puna podrska za sve Nadalove rivale,Kirgiosa pogotovo.Ko ga izbaci ima gajbu piva od mene.
(Kide, 05. septembar 2022 20:39)

Thanks, mate. I'm expecting it. By DHL.

Srbin

pre 1 godinu

Ma kakve eliminacije, dobija u nesto preko 4 sata igre po uzasnoj vlagi ali to nema nikakve veze, moze da igra i 10 sati pa sutra odmah na teren... Sve je mladji i jaci, jedino ga frizura zeza....

pokisla kod putina

pre 1 godinu

Puče steroidni balon, puče bruka. Pa Rafo kako ćeš sutra protiv ruske Aveti Ikonopisca a gde je tek Nik koji ko maljem udara. Bolje se povući na vreme, zna se da ti imaš fenomenalnu statistiku u finalima, nemoj to kvariti. 9 duplih grešaka, mrežu ne možeš prebaciti, gde je laso? Zapamti moje reči, pametnom dosta.

pokisla kod putina

pre 1 godinu

Tužno je gledati velikog šampiona kako ga šamara mladi sveži Tiafoje.
Treba osetiti momenat kad je kraj i kad se časno povući, Rafo, pusti spremnije da igraju.
Rafo, u Australiji ćemo već biti kompletni.

Kiki

pre 1 godinu

Ovo nece da valja...Novaku opet ce zabraniti AO sl.godine...

Radu moraju drzati da ima vise GS od Novaka.ali nema veze...bitne su neke druge stvari.

super

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)Zanimljivo bi bilo anketirati ljude u Španiji koliko njih navija za Novaka ili u Švajcarskoj pa uporediti sa naših navijačima u Srbiji koji nemaju svoj život mrze Novaka sa srećom ovde su oni manjina nebitna!!!

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Nadal se slabo kreće, ne udara dovoljno jako koliko ume, ali sad kad se vrati sveže našprican nekom "mandžom za povrede" ima da trći kao mladić sledećih par sati, udara kao maljem, a posle meča na bicikl i tur oko Amerike dok ne izvetri dop.

Boza Dunster

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)

Zove se Tijafo (Francis Tiafoe), a ako si hteo neku foru da bacis i nisi nesto duhovit. Naravno, normalno je da navijamo protiv najveceg rivala najboljeg (a naseg) tenisera na svetu.
Nista cudno
poz

Šta je sa mozgom?

pre 1 godinu

@ Miloš. Koliko god se ti i svi drugi sprdali sa srpskim inatom on nas je održao kroz vekove.Konkretno u Novakovom slučaju,21 GS za sad(u jednom trunutku sva četiri GS je držao)najviše nedelja na broju jedan,svaki Masters po dva puta osvojen.bolji međusobni skor od dva najveća rivala.E kad se bude statistika gledala za 20,50,150 samo gluperda će reći da Novak nije najbolji svih vremena.A na to mesto ga doveo talenat,krvavi rad,veliko odricanje i naravno srpski inat.

Roki

pre 1 godinu

Posle ovog meca mozemo komotno da zaboravimo na uklanjanje zabrane ulaska Djokovicu u Australiju
(Marko, 06. septembar 2022 00:20)

Tebi nije dobro.

Mancini

pre 1 godinu

Gledam Nadala godinama i vidiš kako se taj čovek na naše oči raspada, mislim fizički, od tolikog napora, a verovatno i unesenih hemikalija. Uzmite slike od pre 10 godina i sada pa će te se uveriti. Menjaju se sa godinama svi ali ne kao Nadal.

Zvezda

pre 1 godinu

Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

Novak radi ono što najbolje ume. Ali njemu politika ne dozvoljava to da iskaže. Prvo ga diskfalufikuju zbog udarca lopticom kao da je to namerno uradio. Onda mu ne dozvole AO jer je opasnost za naciju a i sada USO gde nevakcinisani ulaze kako hoće u Ameriku. I opet je pretnja za živote amerikanaca

Zoran

pre 1 godinu

Kad igra Rafa sutra, zna li se šta?
(Milos Mile Muamer, 6. septembar 2022 07:52)

Pouzdana vest od jutros: Igrace malo sutra. Kazu nestalo mu onog opojnog materijala iz Gaca sto stalno izvlaci Prstima i mirise. Pfuj. Novaka lincuju za sve sto kaze ili cak pomisli a ovaj moze da radi sta hoce i niko da mu zameri a uz to nije bolji od Novaka.

zoran

pre 1 godinu

Raduju se Nolovci sto je Rafa ispao isto kao sto se raduju Penaldovci sto Mesi nije u konkurenciji za zlatnu loptu.
Previse su patnje naneli.
(Rafa GOAT, 6. septembar 2022 10:13)

Radujes li se Ti necemu ili samo patis za Bikom sa Majorke.

Lako je imati kovid, teško je imati 19!

pre 1 godinu

A hteo si preko Kovid19 da budeš neka faca, a na glavnom rankingu GOAT liste si i dalje 3. tek.

Iza Noleta i Feđe!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Što je Nadal kriv,što ne igra Djoković,jer on postavlja pravila.
(pavle, 06. septembar 2022 00:24)

I posle kažu nema nuspojava...

Carevi

pre 1 godinu

U dva dana dozivesmo: Cara Scepana i Cara Trojana! Prvi izgubi lazni broja jedan ATP liste,a od drugog ostadose samo usi za titulu koju mu prisise njegovi fanovi!Pa posle recite da literatura nije unapred sve to predvidela!

realno

pre 1 godinu

Jadni ste. Cast izuzecima.
Ovaj covek nije kriv sto Novak ne igra. Naravno da ce da proba da osvoji sve titule u njegovom odsustvu, kao sto bi probao u njegovom prisustvu.
Sta bi bilo da Nadal nije imao toliko povreda? Da je na svaki GS dolazio spreman fizicki, kao i Novak?
Sto se izgovora tice, svi su ih pravili ponekad. Pa i Djokovic je imao onaj problem sa rebrom i odugovlacio 5 sati protiv Fritza na AO nakon sto je izgubio 2 seta zaredom u 4. kolu, pa otisao i osvojio turnir. To nije bilo sumnjivo?

Ljudi, uzivajte u ovoj eri. Necemo je videti ponovo.
Iza ovoga nas ceka era muskih Sabalenki, Kontaveit i ekipe koja osvoji jedan turnir pa ispadne na narednih 15 u prvom kolu.
Uzivajte. Ne mrzite toliko.
(I dalje ne razumete, 06. septembar 2022 07:15

Nismo mi jadni nego si ti sterilan. Sta nas briga cija je era?! O cemu ti pricas? Kao ti si iznad svega i tenis ti je u krvi pa ne mozes bez kvalitetnog tenisa. Preko 90% ljudi kod nas gleda tenis, ili je pocelo da gleda, upravo zbog Novaka tako da je logicno da navijaju i za njega i protiv njegovih najvecih rivala. A za Nadala koji posle povreda igra bolje nego kad je zdrav cak i ne ulazim.

uredu je

pre 1 godinu

Da je obrnuta situacija Nadal ne bi imao nikakav problem da igra i u Aus.i u USA i tu se zavrsava svaka dalja prica..ovo nema veze sa vakcinama,one su samo oruzje..doduse oruzje koje im je Novak sam dao u ruke ali podrzavam ga 1000%.

.hihi

pre 1 godinu

Svim navijačima onog smešnog lika iz Monte Karla želim sve najgore, od srca.
(brandt, 05. septembar 2022 23:41)

Mi tebi sve najbolje, jer ti se najgore vec desava rodjenjem Srbina Novaka goata.

Sasha još jedan komentar

pre 1 godinu

Najsmešnija je to što Nadal uvek izjavljuje da ga ne zanima da bude najbolji svih vremena. Smešan je lik taj Nadal. Mnogo toga je od kada pratim tenis 2006. izgledalo kao da radi na silu...

veliki strumf

pre 1 godinu

Ццццц кров затварају у сред гема у којем Анериканац сервира!!! Америчка публика и организатори против свог играча! Скандалозно. Још Надал испогађа линије, а овај нервозан због крова избаци лагане лопте у аут и невероватно срећан брејк за Надала. Али Тијафо је реално бољи у овом мечу и ево одмах рибрејка!

Coabree

pre 1 godinu

Ovo je slem gde posle rolan garosa Nadal ima najvise uspeha. Drago mi je da je eliminisan sa turnira. Voleo bi da Nik Kirjos osvoji trofej!

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Ne mogu, a i ne zelim da razumem ove ogranicene roditelje koji dovlace decu na teniske meceve. ZNas da ce potencijalno da traje 3 - 5h, a ti dovuces balavurdiju da cmizdre, skice, piskaju i setaju. Maloj deci nije tu mesto, jer je neophodna tisina.

Barilla

pre 1 godinu

Ništa spektakularno, rekao bih.
Dolaze mlađi, brži, izdržljiviji,...
Rafa polako silazi sa scene i želim mu da to uradi na dostojanstven način, da posle Garosa, dok drži tacnu za finalistu kaže- LJUDI, TO BI BILO TO. ZBOGOM!

Naravno, i da se Novaku zacakle oči dok mu prvi, držeći veliki pehar, čestita penziju.

Stifler

pre 1 godinu

Jel vi stvarno mislite da bi Djokovic osvojio USO? Sve i da je tu
(Jeste, 6. septembar 2022 07:04)

Pre bih se kladio na Rafoa... ooh wait :)
Osvojio bi Nole to laganicom, kao i Australiju, i zbog toga mu ne daju da igra. Boli, a?

Mare Niš

pre 1 godinu

Potpuno zasluženo ispadanje Nadala! Tijafo odigrao fantastično i u potpunosti nadigrao Nadala.Sve čestitke Tijafou. Očekujem finale Kirjos-Alkaraz.

Cinjenica

pre 1 godinu

Kraj prvog seta, Nadal: "uf opet sam povredjen", kraj drugog seta, Nadal: "e, cekaj mozda ipak nisam", kraj treceg seta, Nadal: "ma ipak jesam", kraj meca, Nadal: "definitivno jesam, daj te stake".

Markedjani

pre 1 godinu

Da li Dopal ide kuci kod zene ili direkt na sledeci turnir posto mu nisu bitni rekordi? A i ziv nisam da li ce uspeti da se "ocisti" do AO2023.

Ђука

pre 1 godinu

Е сад могу опуштено да пратим УС Опен. И да навијам за Тијафоа или Кирјоса. И, наравно, против Алкатраза.
(Боске, 6. septembar 2022 00:19)

Јел' би ти да Надал буде први? Одговара нам да или Руд и Алкараз уђу у финале.

To je to

pre 1 godinu

Stvarno nije iznenađenje što je Nadal izgubio.Njegovo telo više ne može da izdrži visok intezitet igre.RG može da igra jer ti njegovi udarci i visok odskok loptice još uvek prave razliku.Velika misterija je i osvojen AO, naravno da ne mislim da je bio "bockan" već kako je dobio Medvedeva na čistu želju.Pominjanje Novaka u pojedinim komentarima je nepotrebno,odlučio je kako je odlučio i navijaću za njega kad bude igrao, sve ostalo me ne zanima.

Žeremi Šardi

pre 1 godinu

@Umesto da radi ono u čemu je najbolji i da dokaže celom svetu da je najbolji naš Nolo se šećka po bgu u vreme GS turnira. Greota za istoriju tenisa. Šteta što mu napuniše glavu. Ali i to je deo igre trebaš biti dovoljno inteligentan da bi bio najbolji.
(Mile, 06. septembar 2022 06:51)

A čime li su tebi napunili glavu pa si sebe ubedio da si pametniji i inteligentiji od nekog koje svoje telo, uz pomoć ozbiljnog tima stručnjaka, doveo do savršenstva i da ne zna šta treba ili ne?

Potvrdu svoje inteligencije možeš svakodnevno da dobiješ, sem ako ne odbijaš da veruješ svojim očima, a pre toga ne bi bilo loše ni da se bar malo opismeniš!

Ja

pre 1 godinu

Manite se Rafe, sta cemo mi sa ovim nasim turistom da radimo? Ja vise igram tenos od njega.
(sasa the king, 6. septembar 2022 00:20)

Nadal ima veci problem ipak, jer ne moze da osvoji ni jedan gren slem na kojem se takmici Novak, a da to nije Rolan Garos. Djokovic i sa ovim zabranama je konkurentan da uzme dve gren slem titule u sezoni, a kada se skinu zabrane mislim da ce Novak imati bar jos jednu sezonu u karijeri u kojoj ce uzeti 3 gren slema od 4.

Rema

pre 1 godinu

Dok Novaka nema Nadal kolo vodi. Puna podrska za sve Nadalove rivale,Kirgiosa pogotovo.Ko ga izbaci ima gajbu piva od mene.
(Kide, 05. septembar 2022 20:39)

Bato, ja sam Marko a u drustvu me zovu Tijafo.

Nebojša

pre 1 godinu

Bilo bi zgodno da US Open osvoje Australijanci koji to i nisu, Nik i Ajla.
(nn, 06. septembar 2022 02:36)

A kako to Nik nije Australijanac šta je po tebi Australianac ako nije neko ko je tamo rodjen rodjace pa to ti je nacija emigranata ne možeš biti veći Ozi od Nika Ajla je druga stvar.

boleli

pre 1 godinu

Bato moj od 1:3 do 6:3 u četvrtom setu i to protiv velikog Rafe!
Ovo je pobeda za njega, za pravdu i za Novaka.
Svaka čast!
(špric, 06. septembar 2022 00:20)

Tesko da ova pobjeda moze nadoknaditi svu nepravdu koju je Novak dozivio u zadnje 2 godine. Da je pravde, nakon ovog USO Djokovic bi imao 3, 4 GS vise od Nadala.

Slaviša

pre 1 godinu

@Koja su ovo đubrad od publike. Ni za svojega ne navijaju. Samo protiv Novaka se navija.
(sibin, 05. septembar 2022 23:16)

Ne shvatas koliko gresis. Licno ne volim Njujork, ali njihova teniska publika je najbolja na svetu. Ne zanima ih ko si i odakle si, ako im se dopadnes podrzavace te i protiv domaceg igraca. Tebi se to ne dopada, ali ti nisi USO publika, nisam ni ja. Ipak umem da ih postujem
(Splavar, 5. septembar 2022 23:48) # Link komentara
Oni podržavaju one koje mediji dobro nalickaju i prikažu anđelima ustvari su loši ljudi posebno to važi za Nadala za Federera neznam i neču da sudim mada i njega su mediji uzdigli jer se radi o Švajcarcu

igor

pre 1 godinu

Ima boga,ali sad treba zabraniti Noletu da ubuduce ucestvuje na bilo kom turniru! Ipak njihov ljubimac mora da ode na bar 25 slemova !

XXX

pre 1 godinu

@(pavle, 06. septembar 2022 00:24): nije kriv, to niko nikada nije rekao, ali je ljiga od čoveka sa sve onim “nit’ smrdi, nit’ miriše” (više smrdi) izjavama u vezi Novaka Djokovića. Kirijos je napadao Djokovica, uglavnom zbog gluposti (moram priznati da je po nekada bio 100% u pravu), ali kada je trebalo, stao je iza njega kao “kolega”, pa čak i kada je to bilo protiv njegove države.

Q

pre 1 godinu

Mile vidim da si ti prosto rečeno glup, jer nisi u stanju da shvatiš, Novak je posle osvajanja RG prošle godine postao nedvosmisleno najbolji ikada iako je i tada imao jedan GS manje.Svi znamo ali vi mrzitelji pravite se ludi da posle Vimbldona prošle godine je jedino elegancija bila bitna u svetu tenisa ...sve do AO ove godine.....

Bojan 021

pre 1 godinu

Nadal izgubio prvi set iiiiii otišao na pauzu, koja još traje evo ja pišem u 9 minuti pauze i sad se vraća, ko zna sa čime u venama i okreće meč

Iskren

pre 1 godinu

Nisam niciji posebno navijac, navijam za Noleta jer je nas, ali realno tesko dosadan US Open bez Federera i Novaka. Nikad vise necemo imati tri igraca u isto vreme kao Nole,Rafa i Rodzer.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Grobari uz tebe Rafa!!!
(Grobari jug, 05. septembar 2022 21:52)

'di 'na. Čisto ti prenosim kumove reči. Čovek grobar u duši.

Pera

pre 1 godinu

Konačno da dočekamo da nego od anonimusa odigra meč života protiv Nadala. Ne pamtim da je skoro neko odograo protiv Nadala meč života. Protiv Novaka se svi polome(sad Siner, pa Muzeti, pa Lorenco u Rimu, Narpčito Zverev; dugačak je mnogo spisak pa da ne nabrajam) dok u 95% slucaja anonimusi gube u svlačionici protiv Nadala. Izgubi, al pruži sve od sebe a ne da izgibis jos u svlačionici

srki

pre 1 godinu

videlo se posle poraza od corica da nadal nema sanse na us openu, nije mu pomogao ni projektovani najlaksi zreb sa nekim japancem i gaskeom, te svarcmanom i rubljovom, vamos adios rafos

Platipus perica

pre 1 godinu

@Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima. Nece, ne nadaj se, Alcaraz osvetiti, ako on osvoji USO Nadal ne ide na prvo mesto. Znaci Alcatraz igra za sebe, Finale i Prvo mesto, a ne za osvetu ili igra za Nadala i gubi, tj nema osvete. Mislim da ce Nadal pre navijati da Tiafoe uzme USO i da bude ispred Novaka u Race trci da on ide a ne Novak na ZT.

Stefan

pre 1 godinu

Jagoda Kuridzic vam je onaj lik sto uvek ispoštuje kolektivno bežanje sa pismenog u osnovnoj,i jos svu odgovornost preuzme na sebe. Posle ga cale kuci prebije,a nakon toga on prebije caleta.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Lazni Nadalovi fanovi, citaj trolovi, na aparatima. Dalje, svaka cast Tiafou, ne zelim da mu umanjim pobedu, ali tuzno je sto ovi mladi lavovi jedva izlaze na kraj sa Nadalom koji ima 36 godina i jos placu od srece kad pobede. Eto koliko su slabi svi ovi ispod Novaka i Nadala Prevare.

Lik

pre 1 godinu

Meni je drago što su ispale sve nabeđene veličine pa sad Ameri neka gledaju drugorazredne igrače u završnici, prihod od reklama opada 50%, e sad mogu da vide šta bi im značio Novak u finalu.

josip_zg

pre 1 godinu

Nakon ispadanja Nadala Cilic je ostao jedini preostali osvajac grand slama na turniru.
Ukoliko ispadne dobit cemo novog grand slam osvajaca.

Pedja,Cacak

pre 1 godinu

pravda je zadovoljena...
iako izuzetno poštujem i rafu i Danijela, pa i rodzera,koji nije deo ove priče...
epska borba izmedju tri velika šampiona,se nastavlja,iako po mnogim stvarima i iz mnogih uglova,nije bila regularna i korektna...
nepratim US open 22.,iz opravdanih i subjektivnih razloga,izvinite zbog toga...
ali ispadanje dvojice najvećih favorita, me baš obradovalo...
znam da nije korektno,ljudski i sportski, izvinjavam se svima,zbog toga...
ali nije ni fer,ni korektno,ni ljudski, šta su sve Novaku,Ama baš svi radili i činili,tokom ove i prethodnih sezona...
moguće je,da će Nik Kirjos naplatiti ovogodišnji veliki trud, osvajanjem trofeja u njujorku..
otom potom...
ali zamislite sledeći Grand slem Australija 2023.
možda bude i finale djoković- Kirjos i da Novak eventualnim trijumfom, napokon stavi tačku, na sve priče...
znam da posle toga,ide RG,ali idu Vimbldon i US,i da Novak apsolutno zasluženo obori sve moguće rekorde i rezultate...
nije mi bio cilj,da umanjim značaj ničiji a ponajmanje Rafe i Rodžera,ali je bruka i sramota,šta je sve Novaku uradjeno na prethodnih sezona...
samo su mu grubo,bez ikakvog a razloga, ukrali 6-7000 bodova,svojim nerezonskim odlukama i nisu mu dozvolili,da već sada nadmaši, veliku i neprevazidjenu Štefi Grad,po broju nedelja, na prvome mestu...
znam da će me mnogi napasti,zbog ovoga mog subjektivnog komentara,ali to je moje mišljenje i stav...
završnica us open 22., će biti neverovatno zanimljiva...
ali tek Australija 2023., će biti totalno ludilo...
živi i zdravi bili,pa videli...

Razumevanje rodjaci

pre 1 godinu

Sta se razvikali “ 10 minuta!”...

Pustite coveka, toliko traje..ima to svoj proces,razne faze..
1 spuc faza
2 stond
3 kljucanje
4 riganje
5 umivanje hladnom vodom ili “hladjenje plocica”
E tek tad moze da izadje.
Dakle,kompleksna rabota. Nije lako sve to da deset minuta!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

ma sta briga Nadala osvojio je dva GS,nije to lose.
(pavle, 06. septembar 2022 01:26)

Samo da zaustavi suze radosnice, i eto ga na proslavi.

chinaman

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

(Душан, 06. septembar 2022 00:50)


Odlična tema / zapažanje, ali mislim da si malo pogrešno gledao (ako ja lepo gledam). Tačno je da ako turnir osvoje neko od navedenih 5 tenisera da će ga prestići u trci, ali takođe mislim da si zaboravio činjenicu da će većinom oni upasti u top 7 i onda sigurno idu a Novak ostaje u pol poziciji za 8. mesto (koje ide najbolje rangiranom igraču od 8. do 20. pozicija, a da ima GS). Po trenutnoj situaciji, od navedenih 5 tenisera Kirijos i Čilić lagano ulaze u top 7, a tu bi nekako upao i Kačanov ako osvoji. Tijafo bi bio na granici, dok Ivaška i dalje nekih 500 bodova ispod. Takođe, vala napomenuti da i dalje ima još da se igra do kraja sezone te ko god da bi od njih upao u top 7 ne mora da znači da bi tu i ostao (ili obratno u slučaju Ivaške i sl). A najbitnije, to znači da i Nole može da značajno poveća svoj bodovni saldo pa možda i sam dođe do top 8. (biće nekoliko turnira gde može da igra uključujući masters u Parizu kao glavni). Tako da videćemo, ali mislim da je šansa da gledamo Đokovića u Torinu sasvim pristojna. :)

Uncle Tom

pre 1 godinu

Novak u finalu? Boze, igra li neko dosadniji tenis od njega? On je bukvalno samo dosadni pimplac loptice preko mreze koji nije u stanju niti jedan atraktivan potez da odigra. Pa, on ne zna cak ni da smecuje, servira na WTA nivou, a o izlascima na mrezu i drop-sotovanju i da ne
govorimo. 500-ti igrac na ATP listi igra atraktivniji tenis od njega.
(Ping-Pong Nolo, 6. septembar 2022 06:23)

A zamisli da zna sve to da odigra, osvojio bi mozda i koji GS. A ko zna, mozda bi bio i broj jedan, makar na nedelju dana.

svakodobro

pre 1 godinu

Nadal, kada gubi,uzima se medicinski tajm out! Posle toga trci kao puma po terenu a tako ce biti i sad. Sramota je sta mu se dozvoljava a za vremensko prekoracenje ne dobija ni usmenu opomenu! Dajte mu lepo pehar, ostali mecevi ne moraju da se igraju!

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ako Tijafo osvoji treći set ode opet Nadal na "medicinski tajm aut" i na veću dozu, ova brzo popustila, neće stići na biciklicu posle...

Ko

pre 1 godinu

Simpatičan ovaj Tiafoe. Super je videti tenisera da se osmehuje između poena. Izgleda da bas uživa za razliku od nekih koji kao da se muče sto moraju biti na terenu.

Djordje

pre 1 godinu

Како ће игрица да се окрене наопачке према Надалу и да га стигне све ово што је урадио ове године,мислим да је он своје са грен слемовима завршио,Алкараз ће следеће године на Гаросу да пржи а наш виртуоз ће клепнути барем та два до краја па да буде магични Мајкл Џордан закуцавање и 23!

JPR24

pre 1 godinu

Rekoh da je Tiafo ozbiljna pretnja, pogotovo posle ozbiljne i solidne igre u pobedi protiv Svarcmana, nalupase mi minuse, pa sad eto, pokazao je da nije tu za džabe ! Onaj ritern za 0-40 i tri meč lopte, pokazatelj kvaliteta igre Tiafoa trenutno, sad je na njemu da nastavi tako

bla bla

pre 1 godinu

Vamoooos Rafaaaa kućos palooos..sad već opušteno pratimo U.S open ,po mogućstvu da se oklizne i Alkatraz …realno bi bilo lepo finale Kirgios -Tiafo pa udri …

Votson

pre 1 godinu

Nisam znao da Tiafo ili kako se vec zove ima ovoliki broj navijaca u Srbiji. Bas cudno.
(neko, 6. septembar 2022 00:13)

Kada Dopal može da ima navijače što ne bi i Tjafo??

Tiafoje

pre 1 godinu

Tiafoje pazi se posle prvog dobijenog seta.
Kada se Nadal vrati iz toaleta.
(Zarko, 5. septembar 2022 21:20)

Ok Žarko, pripaziću, hvala.

Sarkazam

pre 1 godinu

Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima.
(pavle, 6. septembar 2022 00:18)

I ja se nadam da ce bar do Kirgiosa da dogura jer bi tako postao prvi on a ne gacan, a onda da ga Nik vrati na fabricko podesavanje...

Pera

pre 1 godinu

Nadal presvukao gaće. Vraća se jači nego ikada.
@pokisla kod putina
Izgleda da nosi neke gaće na šniranje, baš je potrajalo 🤣🤣🤣

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Potpuno zaslužena pobeda Tijafoa. Odlicno se postavljao na loptu, ravnim, jakim udarcima neutralizovao Rafin top-spin, servis blago rečeno: fenomenalan... šta više reći.... Fenomenalna igra i taktika. Rafa neće posle ovoga da uzme nijedan GS. Ni Rolan Garos mu više nije siguran. Mladji stižu a i Nole vreba iz prikrajka.
Laku noć svima!!!

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Hvala ti Bože, meni srce na mestu, namirih dušu. Samo kad je kalaštura ispala, sve ostalo nije bitno. Ipak Nik do GS.

Mikii

pre 1 godinu

Ocekivano. Jos u Sinsinatiju se videlo da je Nadal predaleko od nivoa dovoljnog da osvoji grend slem. Pa makar konkurencija bila ovakva kakva jeste, a to je ono sto Nadala najvise boli posle ovakvog poraza. Vidi da ovi nemaju pojma, a ni takvima im ne moze nista. Godine, bato! One nikome ne prastaju.

Sabre

pre 1 godinu

Covece, ovo postaje prejadno. Djokovic da nije spleta apsolutno neverovatnih okolnosti pocev od onog izbacivanja sa US Opena zbog napucavanja sudije do sada bi vec imao nedostiznu prednost u odnosu na Nadala. Ovaj US Open osvaja Nik, ali najopustenije.

Ivan

pre 1 godinu

Hahahahaaaaaaaaa, bravo Tijafo majstore breeee! A ja danas napisao komentar ovde da Tijafo nema šanse da pobedi Nadala kad ono on ga demolirao sa prilično ubedljivih 3:1 u setovima uz veliku dominaciju u većini meča! Veeooooma mi je drago da me demantovao! Velika upornost i istrajnost i nepokolebljivost odlike su velikog šampiona Nadala a upravo u tim segmentima Tijafo ga je večeras nadmašio i sasvim zasluženo ga demolirao! Kada je Nadal posle vođstva Tijafoa sa 1:0 u setovima izjednačio na 1:1 očekivao sam da nastavi da po običaju domninira i da demolira protivnika u nastavku meča jer upravo to su odlike Nadala naravno, međutim Tijafo je pokazao veliku zrelost i odličan kvalitet tenisa, istrajao je, istrpeo nalete Nadala i uspeo da na prilično ubedljiv način dobije treći i naročito četvrti set i sasvim zasluženo deklasira velikog protivnika i spreči ga da uzme 23. Slem i da izbije opet na 1. mesto! Veliko veliko bravo za Tijafoa na ovoj veličanstvenoj pobedi nad Nadalom večeras! Naročito u 4. setu Tijafo je pokazao sav svoj veliki talenat i svoju borbenost, od 1:3 za Nadala uspeo je da ga deklasira sa 5 uzastopnih gemova i preokrene na 6:3 uz tri brejka za redom! To retko ko protiv Nadala može! Veliko bravo Tijafo majstore!

Goran

pre 1 godinu

Pobjednik GS se kvalifikuje automatski za završni turnir ali samo ako bude medju 20 najboljih prije turnira a ne bez obzira na plasman!

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Ovo znaci da cemo sada dobiti novog osvajaca Grand Slam turnira. Niko od preostalih igraca to do sada nije uradio.
(Mladen, 6. septembar 2022 10:13

Pa i dosta je bilo:

..."Since the 2003 Australian Open, 'The Big 3' have dominated men's singles, winning 63 of the past 79 (80%) Grand Slam events up to the 2022 US Open"....

ili 'po naski':

Od AO 2003 godine, 'velika trojka' je dominirala u muskom singlu, uzevsi 63 od ukupno 79 GS turnira (80% u totalu), do danas (US Open 2022).

Bogami dosta !!!

Sevilla

pre 1 godinu

BRAVO FRANCIS!!!

Sjajan mec je odigrao decko i svaka mu cast.

Nadal sada neka ide da izmislja nove povrede i da gleda, ako Bog da, kako Novak broji do 25!

Esad Plavi

pre 1 godinu

Uzeshe mu meru Esad Plavi...to brateeeeee lomiiiiiiiiiiiiii Jame Blake je zadnji Amer koji je pobedio Bubu sa Majorke, evo istorija se ponavlja

Gambeeet

pre 1 godinu

Što neko napisa, konačno da i protiv Rafe neko odigra meč života i ne skine gaće pre izlaska na teren, da ne bude to samo rezervisano za Noleta. Hrabri, precizni udarci Frensisa danas, išao je po te poene, srčanost i istrajnost se nikada nisu dovodile u pitanje kod njega. Verovao sam da može da ugrozi Nadala, ali ne i pobedi još uvek, svaka mu čast za ovo prijatno iznenađenje, a i mi, naravno, daleko od toga da se bunimo konačnim ishodom ovog duela. Sa Rubljovim prošle godine spektakl, pa neka tako bude i ove. Po svemu sudeći, dobićemo novog GS šampiona, sad to postaje već i tipično za US OPEN, da tamo upravo neko osvoji svoj prvi slem. Ostao još Čila da brani čast "slemovaca", čini se nemoguća misija, ali srećno mu bilo. Ako odigra svoj najbolji tenis, mislim da može da ugrozi Karlitosa, naposletku i dobije, ali biće vraški teško čak i da takvu partiju pruži ako mlađani Španac bude na svom najvišem nivou. Sad svi vide veliku priliku da dođu do jednog od 4 najveća turnira, pa očekujem da gledamo vrlo zanimljive i neizvesne mečeve. Kirjos ako zadrži smirenost i fokus kao većim delom jučerašnjeg meča, jeste najveći favorit, Alkaraz i nadahnuti Rud jure prvo mesto, Beretini ozbiljan takmac, koji na 3 dobijena seta u zadnje 2 godine i jače gubi isključivo od Đokovića i Nadala, ma kako god okrenete, biće interesantno isprariti dešavanja do kraja nedelje.

Mačak ti želi sretan upis u prvi razred

pre 1 godinu

Saće Nadal da ga zgazi.
(Zarko, 6. septembar 2022 00:02)

Sad’ će,saće, sam’ da skine gaće!

Душан

pre 1 godinu

Ако УС Опен освоји неко од ових играча Кирјос, Тиафо, Чилић, Качанов или Ивашка, престоће ће Новака у трци и он неће играти завршни ђастарс чак и ако буде до 20. места у трци. Биће прва замена.

Тренутно је 15, али реално је да га стигне још неко од горе поменутих.

Ако турнир освоји неко ко је испред њега, Синер, Беретини, Руд, Рубљов или Алкатраз, реално је да буде до 20. места и игра Завршни и да ту одере Недала. Али не би ме чудило да је Надал завршио сезону и онда би Ноле и у првој за њега лошијој варијанти играо уместо Надала.

Такође, Надал ће бити први после УС Опена ако Руд или Алкатраз не дођу до финала. Ако њих двојица играју финале, први ће бити освајач турнира.

Сад ако мене питате нека Руд освоји, мада су мале шансе. Могу и Кирјос или Тијафо али да Надал објави да је завршио сезону.

Ujka sa Fontane

pre 1 godinu

Da kojim slučajem šljaka-tor igrao povređen,možda je imao problema sa sportskom opremom.Šta li se desilo biku sa Majorke?

XXX

pre 1 godinu

@(pavle, 06. septembar 2022 00:24): nije kriv, to niko nikada nije rekao, ali je ljiga od čoveka sa sve onim “nit’ smrdi, nit’ miriše” (više smrdi) izjavama u vezi Novaka Djokovića. Kirijos je napadao Djokovica, uglavnom zbog gluposti (moram priznati da je po nekada bio 100% u pravu), ali kada je trebalo, stao je iza njega kao “kolega”, pa čak i kada je to bilo protiv njegove države.

ultrasrbin

pre 1 godinu

(Avanturista, 6. septembar 2022 08:20)
Svadjas se sam sa sobom. A kada je Olimpijada? Negde sredinom 2024, a mozda se penzionise i do kraja 2024. A sto mu ne das jos 6 meseci i kazes leto 2025.

Koji su uslovi za zavrsni turnir?

Vrg

pre 1 godinu

Osvetice ga Alkarezzzzzzzzz,navijam za drugog Španca,u inat svima.
(pavle, 6. septembar 2022 00:18)

Pa niko nije protiv drugog Spanca. Nek uzme sad ko hoce.