Ponedeljak, 14.09.2020.

08:59

Đoković konačno stigao Samprasa, uskoro pada i Federer!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, otpočeo je 286. nedelju kao prvoplasirani na ATP listi.

Izvor: PT

Ðokoviæ konaèno stigao Samprasa, uskoro pada i Federer! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Bager

pre 3 godine

Sve i da dođe do 310 nedelja, G.O.A.T. neće biti jer nikada neće osvojiti 20 GS! Još dva GS-a do penzije plafon!
(Srki, 14. septembar 2020 11:37)

Do sada smo se naslušali takvih prognoza onoliko i šta bi?...ĆORAK!
U naredne 3 godine Novak će osvojiti minimum bar 6 slemova i mesto najboljeg u istoriji tenisa mu ne gine. Jedini koji mu može otežati taj put je Tim i niko drugi, Feda i Rafu će da dere gde god stigne. Fed više i nije neka konkurencija a kada krenu da ga mlate mlađi igrači brzo će dići ruke. Rafa je posustao, godine onakvog tenisa dolaze na naplatu, lepo se vidi da više nije razoran kao nekad.Tu se Novaku otvara prolaz da dominira još bar 3 godine a posle više nije ni važno.

srle

pre 3 godine

(Milan_PT, 14. septembar 2020 18:47)

Zaista je sjajna tvoja analiza vrha ATP liste, tu postoji više mogućnosti i raspleta. Čak i da Novak ne osvoji bodove u Rimu i na Rolan Garosu, ima velike šanse za prvo mesto. Mislim da komotno može prijaviti Beč, a objasniću zašto. Verujem da niko od ovih tenisera iz vrha neće otići u Sankt Peterburg odmah posle Rolan Garosa, jedino ako recimo Tim ispadne u trećem kolu što je zaista mala mogućnost. Tu dolazimo do Beča, iako se naslanja na Pariz, Novak može otići na taj turnir da osvaja bodove, Dominik Tim ne može osvojiti ni bod dok Rafa neće ići na taj turnir jer nikad nije igrao tamo. Odlaskom u Beč, Novak može žrtvovati Pariz (u Parizu ne može da osvoji ni bod) i odigrati samo par pripremnih mečeva pred Završni masters gde može da osvoji najviše poena. Brani samo 200 poena, Rafa brani 400 a Tim 800 poena. U svakom slučaju sve su ovo kalkulacije. Ali ključ može da bude Rim, ako Novak tu osvoji turnir i dodatnih 400 poena, ne samo da će otići relaksiranije na Rolan Garos, već će imati solidnu bodovnu razliku u odnosu na Nadala i Tima pred taj Završni masters u Londonu gde će se odlučivati mnogo toga.

Milan_PT

pre 3 godine

@mickeyrs, primetio sam da se Hamburg igra u nedelji pauze između Rima, koji je danas počeo i Rolan Garosa, tako da sumnjam da će ga Tim igrati. Ako uzmemo u obzir poene koje dodatno mogu da osvoje prva trojica igrača na sledećim turnirima: Rim, Rolan Garos, Pariz i London, primetiće se sledeće činjenice:
1) Novak je u najboljoj poziciji jer ima 2980 potencijalnih poena (400+1280+0+1300). Poeni su dati istim, hronološkim rasporedom za nabrojana 4 turnira, uzimajući u obzir da je maksimum za London 1500 (bez izgubljenog meča u grupi). Tim ima 2410 (0+800+910+700), a Rafa 1740 (0+0+640+1100). U stvarnosti, svaki od njih može da napreduje 1500 poena u Londonu, jer će pred taj turnir igračima biti oduzeti poeni koje su osvojili prošle godine. Dakle, to je prvi turnir gde se vraćamo normalnom sistemu oduzimanja poena sa prošlogodišnjeg turnira i dodavanja novih sa ovogodišnjeg. Naravno, poslednji "zamrznuti" turnir će biti ovogodišnji Pariz Masters čiji će bolji poeni sa ovogodišnjeg ili prošlogodišnjeg turnira važiti do 01/11/2021.
2) Da bi Tim prestigao Novaka do kraja godine, potrebno je da on od 2410 osvoji 1735, a da Novak od skoro 3000 ne osvoji ništa. Dakle, Timove šanse za prvo mesto su teorijske.
3) Rafa zaostaje 1010 poena za Novakom i ima 1740 poena koje maksimalno treba da osvoji. Dakle, potrebno je da Rafa ne izgubi meč do kraja, a da Novak uzme manje od 630 poena.
3) Tim zaostaje za Rafom 735, a ima 670 više potencijalnih poena. Biće borba za drugo mesto...

mickeyrs

pre 3 godine

@Milan_PT, slažem se, praktično mesec i po bez tenisa je previše, ali Novak je i ranije umeo da pravi takve pauze bez preteranog razloga.

Ukoliko bude rešio da igra nešto, tipujem da će prijaviti Beč jer se lako stiže do tamo, što nije zanemarljivo u doba korone.

Ovo pretpostavljam da je opcija jedino ako se baš zakomplikuje posle šljake, tj Thiem osvoji i Hamburg i RG, a Novak ne popravi svoj bodovni saldo u Rimu ili Parizu.

St.Petersburg počinje dan posle RG, dakle Dominik bi morao da naniže još mesec dana samo pobede - Hamburg, RG, pa put u Rusiju i tamo da osvoji tek da bi prišao Novaku na 25 poena. Prilično malo verovatno. Plus posle da nastavi da pobeđuje kako bi ga i prestigao.

Što se Rafe tiče, ako i bude igrao nešto od 500ca pre Pariza, to će isto biti Beč. Tu bi mogli da se sudare po treći put u kratkom periodu, a ostaje da vidimo i u kakvoj je formi Rafa posle ipak dugačke pauze.

Po meni, Rafa neće biti tako ubedljiv na šljaci po jesenjem vremenu, ali mislim da će biti opasan u Londonu. Možda čak i osvoji konačno.

Idealno bi bilo za Novaka da uzme RG i ode na zaslužen odmor do Pariza da proslavi. :) Po formi prikazanoj u USA, definitivno je spreman, a verujem i naoštren posle svih skorašnjih dešavanja.

ronal dinjo

pre 3 godine

Sta ce Novak da vam radi niste svesni, jos nekoliko godina pakla, gusicete se u mrznji i bolu i gledati kako sve osvaja
(Kale, 14. septembar 2020 12:06)

A kome će on to da radi? Kojima ro "nama"? Nisam video neko gušenje osim u tvojoj i sličnim zatucanim glavama.
Sramota su te tvoje mržnja, zloba, to podlo nasladjivanje i pakosno inaćenje..

Pa to si jedan of tih, vidi se, pogodilo te i upecao si se..kladim se da mrzis novaka samo tako..a mrznja je zeznuta stvar..izjeda polako ali sigurno, pa sad zamisli kako je tebi, svaki gem, svaki set, svaki novakov trofej tebe i tebi slicne strefi mali srcani udari..a fala bogu tih je pobjeda i trofeja nebrojeno haha..ne bi ti bio u kozi ni za sta na svijetu..

nikol dz femija

pre 3 godine

(snaga pobeđuje, tehnika nije dovoljna, 14. septembar 2020 12:15

Pa u krajnjem slučaju i to ga baš briga.

DIVNO JE AKO OSVOJI ali i kada sve osvoji,ZAPAD GA POMINJATI NEĆE,JER VOLE I POMINJU SAMO I ISKLJUČIVO SVOJE, ONE KOJI SU OD NJIH BOLJI NEEEE, NIKADA, A POSEBNO NE SRBE, tada će biti najvažnija diskvalifikacija i korona koja je zaustavila zadarski turnir, TO ŠTO JE U BEOGRADU BILO SUPER I BEZBEDNO NEMA VEZE I NE POMINJE SE, NARAVNO DA ODMAH ĆE SE NAĆI i ovdašnji ex sfrj satrapi ali i domaći čisto srpski koji će nalaziti mane, TAKO DA AKO i ne osvoji sve sve, NEMA VEZE, VEĆ JE TOLIKO OSVOJI, DA MU KAPA DOLE, SVAKA ČAST, TAKVOM SRPSKOM PREDSTAVNIKU.

HAJDE DA SVI NA SVOM RADNOM MESTU BUDEMO KAO NOVAK NA SVOM.BEZ OBZIRA NA NOVAC.SAMO DATI SVE OD SEBE MAKSIMALNO.

Novak jE VEĆ NAJVEĆI,u onome što ne pominjete A TO JE DA JE NOVAK PRVI I POBEDNIK JER JE SVUDA I SVUDA GOST - I JER NIKO I NIKO, OSIM SRBINA, NIJE IMAO TOLIKO NAVIJAČA PROTIV - JER MRZE SRBE I LAKO IM JE DA MRZE SRBINA NOVAKA - jednostavno je to kada ste na Zapadu - takva je politika i propaganda - a računaju na neškolovan i paklenim poslom preopterećen ( i rasistički) svet - ZNAČI 25000 LJUDI SE RADUJE JER PROMAŠIŠ I ODIGRAŠ LOŠE, a u Madridu, sećam se, doboš na tribinama i ne daju mu da servira protiv Dimitrova kada je i izgubio.

Novak je enigma za Zapad, jedinstven, a Srbin. Kao i Gavrilo PRINCIP. Zna to Zapad, bolje od samih Srba kojima fali samopouzdanje, ali ne i Novaku.

Svako dobro.

nikol dz femija

pre 3 godine

Sad pogledam na "wikipedii" pod Dominic Tim stoji ovo :

Highest ranking No. 3 (2 March 2020)
Current ranking No. 2 (14 September 2020)

ZANIMLJIVO. LAŽ.
Slučajno ?
Naravno da ne.
Jer svi mogu odmah da pogeldaju kao ja na ovu listu zvaničnu Atp-a i brzo "klikom" isprave. I TAKO JE U SVEMU, samo mute javno mnjenje i računaju na svet koji im daje za pravo da sa razlog računaju na nepismene u svakom smislu.

A na "ATP TOUR Atprankings"

1. NOVAK 10 860
2, Rafa 9 850
3. Dominik 9 125

аца

pre 3 godine

6 meseci se nije igralo.
To je nekih 26 sedmica.
Ne bi se trebalo racunati.
Nego zamrznuti taj period.
(Dragon, 14. septembar 2020 12:41)

Па и није се рачунало.
Да се рачунало сад би били месец-два од 310+ недеља.

Ако ово искрено ниси знао онда је то у реду,али ако си један од 'оних' који би да му одузму још 6 месеци на првом месту,НЕЋЕ ДА МОЖЕ!

Poštovalac igre

pre 3 godine

Novaku svaka čast!

Biće potpuno zasluženo ukoliko prestigne Rodžera jer teško da švajcarac može ikada više do broj jedan na atp listi. Nadal mora odbrani rezultat iz prošle sezone gde je osvojio RIM i RG u suprotno Tim ima šanse da ga prestigne koji zasluženo treći nakon US OPEN.

Ostali našim želim da kažem svaka čast posebno Miomir koji napravio skok kao što sam rekao nakon Kicbila. Duciju i Laslu isto uprkos svemu.

faćo

pre 3 godine

Mislim da će Novak najveće šanse da osvoji još neki GS imati na Vimbldonu. Kakvo god mišljenje da vlada o mladim i mlađim igračima, biće vraški teško dobiti ih na svim ostalim GS turnirima, uključujući i AO.

Milan_PT

pre 3 godine

@mickeyrs, 50 dana pauze im je previše, pogotovu kad se uzme u obzir ova preduga pauza zbog korone. Nakon RGa, Nadal će imati samo 2 odigrana turnira do Pariz Mastersa, dakle u 7 meseci. Na tome i baziram svoju pretpostavku da će igrati i neke turnire koji im ranije nisu bili interesantni i za koje nisu imali slobodne termine zbog Dalekoistočne turneje.
Naravno da se učešćima na tim turnirima neće ni finansijski ni bodovno nešto ovajditi, ali su im oni potrebni da ostanu u formi za Pariz i London.
Takođe,treba primetiti da počinje i velika trka za šampionom Mastersa 1000. Novaku osvajanje Zlatnog mastersa dva puta neće puno vredeti, ako ne bude imao više takvih trofeja od Nadala. Ili bar da bude poravnat. Zato je Pariz veoma bitan. I jedan i drugi turnir...

Steva

pre 3 godine

Sta ce Novak da vam radi niste svesni, jos nekoliko godina pakla, gusicete se u mrznji i bolu i gledati kako sve osvaja
(Kale, 14. septembar 2020 12:06)

A kome će on to da radi? Kojima ro "nama"? Nisam video neko gušenje osim u tvojoj i sličnim zatucanim glavama.
Sramota su te tvoje mržnja, zloba, to podlo nasladjivanje i pakosno inaćenje ...

aca

pre 3 godine

6 meseci se nije igralo.
To je nekih 26 sedmica.
Ne bi se trebalo racunati.
Nego zamrznuti taj period.
(Dragon, 14. septembar 2020 12:41)

majstore ,pa nije on birao da se to desi..a i mogao je bilo ko da bude prvi ,a ne on ..normalno da ce se njemu racunati..

sasasa

pre 3 godine

Odavno je trebao da prestigne Federera po broju nedelja na prvom mestu, dva puta je za malo gubio prvo mesto na kraju godine, sad ova pauza zbog korone... I sto se tice Slemova je imao dosta propustenih sansi ukljucujuci i ovaj USO koji je morao da dobije.Nadam se da ce uspeti sve to da nadoknadi jer je ubedljivo najbolji teniser koji je ikada igrao.

Simke

pre 3 godine

Tim nema konstantnosti,tako da on moze biti broj 1 tek kada se bude priblizio kraj karijere velikoj trojci,u stvari uskoro velika dvojka,jer ce Federer vjerovatno brzo zavrsiti karijeru.

Stara kuka

pre 3 godine

Ako Novak ne bude imao najvise GS titula, to ce biti iskljucivo zbog US Opena.Ali ne iskljucivo zbog ovogodisnjeg kada je izbacen, vec generalno.
Na AUS Openu Nole je fantastican, fenomenalan (kako god) i ima 8 titula iz isto toliko finala. Na Vimbldonu je isto sjajan, odlican, gde ima 6 finala i 5 titula. Na ta dva Grend Slema ima cak 14 finala i neverovatnih 13 titula.
RG je Nadalov turnir i on je tu neprikosnoven, iako je Nole mogao imati titulu dve vise u Parizu. E sad dolazim do US Opena. Njegova podloga, njemu odgovara, 8 finala ali samo 3 titule. Porazi u finalu od Mareja, Vavrinke, ono polufinale od Nisikorija, pa ove godine izbacen. Na US Openu je morao imati relano bar 3,4 titule vise na svom kontu. Onako objektivno.

snaga pobeđuje, tehnika nije dovoljna

pre 3 godine

Tim uzima ovogodišnji RG, a i sledećih nekoliko RG garantovano. Nadal i Federer su završili sa osvajanjem slemova, a Đoković će uz dosta sreće do kraja karijere uzeti još 1-2 GS. Velika je verovatnoća da će mu Dominik Tim preoteti ATP No.1 na kraju sezone, i da se više tu Đoković nikad neće vratiti. A onda do kraja života Đoković može da razmišlja koliko je bio blizu rekorda i koliko ga je njegovo ponašanje, njegovo najbliže okruženje i bavljenje nebitnim i neteniskim stvarima skupo koštalo.

sasabgj

pre 3 godine

Neko je napisao da dominik tim do kraja godine dolazi na mesto broj jedan, a evo ja cu napisati zasto to nije moguce: Prvo , tesko da ce tim uopste igrati RG a i ako igra ima deset dana da se pripremi za sljaku sto je malo tako da od titule nista, svakako ima sigurnih 1200 poena tako da nove ce tesko osvojiti. Drugo igrao je finale zavrsnog turnira tako da tu moze osvojiti maksimalno 500 poena sto nije dovoljno. Prva sansa gde tim ima sansu za prvo mesto je AO i to isto zavisi, ako novak nekim cudom briljira na sljaci i pavoji rim a npr igra finale RG osvojice dosta poena, plus na zavrsnom turniru brani 200 poena sto znaci u igri je 1300. Tako da koliko je blizu toliko je i daleko tim od tog prvog mesta

Srki

pre 3 godine

Pa već jeste GOAT, to će svako ko se iole razume u tenis potvrditi. Novakova igra će se decenijama vrlo pažljivo analizirati u svim teniskim školama. A ostrašćeni fanovi mogu da pričaju šta hoće. Njihovo mišljenje je nebitno.
(Pippin, 14. septembar 2020 11:47)

"Jedno je sigurno, Rodžer je verovatno najbolji igrač svih vremena. Vole ga širom sveta i ne očekujem da će većina publike biti na mojoj strani, dokle god on igra tenis. Makar ne na većini turnira. I to je normalno, jer to je Rodžer", rekao je Đoković."

Zar treba veći dokaz od njegove reči!? :D

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Ne znam cemu sve ove kalkulacije kad ove godine jos niko nije pobedio Djokovica. Morali su da ga diskvalifikuju da ne osvoji jos jedan GS naslov! Tako da u nastavku sezone, No1e nastavlja sa razbijanjem tamo gde je i stao i nakon zavrsetka gema lagano ostavlja loptice na sredini terena i ne moze mu niko nista!!!

CroFed

pre 3 godine

Zaslužio je Novak to (ako već neće uspjeti dostići Rafu i Rogera po pitanju GS no to ćemo najbolje znati nakon ovog RG i narednog AO), dominirao je početkom desetljeća (2011), polovicom (2015) kao i koncem (2019). Imao je doduše i nekih rupa kada je osvajao malo GS (2012-2014) ili ništa (2017), ali je uvijek bio tu negdje, završavao u finišu na jedinici (2012 i 2014), tek jednom mu je izmakla jedinica u završnici (2016). Znači bio je najkonstantniji u ovih 9 godina kada se velika trojka uspoređuje i ovo će mu biti svojevrsna "nagrada". Dok za onu ultimativnu (vodeći po broju GS naslova) će imati još dosta posla...

Pippin

pre 3 godine

Sve i da dođe do 310 nedelja, G.O.A.T. neće biti jer nikada neće osvojiti 20 GS! Još dva GS-a do penzije plafon!
(Srki, 14. septembar 2020 11:37)

Pa već jeste GOAT, to će svako ko se iole razume u tenis potvrditi. Novakova igra će se decenijama vrlo pažljivo analizirati u svim teniskim školama. A ostrašćeni fanovi mogu da pričaju šta hoće. Njihovo mišljenje je nebitno.

mickeyrs

pre 3 godine

@Milan_PT, 14. septembar 2020 11:02

Ne verujem da će top 3 uopšte baviti i 500kama u oktobru. Možda Dominik prijavi Hamburg kao pripremu za šljaku i tu može uzeti do 410 poena max, ali se on nastavlja direktno na RG.

Ako Novak osvoji Rim, mislim da neće ići u Rusiju uopšte. Potencijalno tamo imaju sva trojica 750 bodova (St.PEtersburg+Moskva) za dodati, Thiemu Beč ne znači jer ga je osvojio 2019te. Ostale 250ce se uglavnom preklapaju sa jačim pa su nebitne, možda Antverpen umesto Moskve koji se završavaju nedelju dana pred Pariz masters.

Finansijski takođe niko nema nešto mogućnosti da ih dovuče makar na appearance fee. Jedino da Novak ne doda ništa na šljaci, a Dominik uzme i Hamburg i RG, onda postaje gusto (~500 poena razlike), ali mu i dalje ostaje Pariz gde ne mora da osvaja poene, ali može sprečiti Rafu i Dominika da zarade nove. Dominik mora i u Rusiju i posle ostaju Pariz i London. Ne preterano realno za izvesti, a tu je i Rafa koji će biti odmoran i kome je ovo sve prilika da u Londonu konačno odigra u skladu sa svojim renomeom.

Realno

pre 3 godine

“ ostaje samo da pokupi jos tri slema i postaje goat...”
Samo!
Ovo nije normalno koliko ljudi koji najverovatnije nikad nisu uzeli reket u ruke potcenjuju slemove.
Tri slema pored ovih novih momaka biće vrlo vrlo teško.

mickeyrs

pre 3 godine

@Куп је битан, 14. septembar 2020 10:04

Dokle više priča o toj Race listi, Race je nebitan, čak su ga i skinuli sa ATP sajta jer se ove godine drugačije računaju bodovi, tj nema skidanja prošlogodišnjih rezultata usled poremećaja raspored zbog korone tako da broj bodova koje igrači trenutno imaju očigledno NIJE suma ovogodišnjih i na kraju godine se one neće izjednačiti, pa Race lista ni ne postoji za 2020.

Dominik nema velike šanse da prestigne Novaka, kao što sam već pisao.
Bilo Rafa, bilo Dominik moraju da osvoje praktično sve do kraja godine, a Novak da bude očajan i u Londonu da bi eventualno mogli da ga prestignu. Pri tome, dovoljno je da Dominik osvoji Rim recimo, a Rafa Pariz masters i opet međusobno uzimaju sebi bodove koji su im potrebni da bi prestigli Novaka.

Dakle, mora samo jedan od njih dvojice da uzme praktično sve da bi imao šanse da dođe do No.1.

mickeyrs

pre 3 godine

Previd - Dominik ne može da osvoji Rim jer ne učestvuje, dakle, mora da osvoji RG (+800) i Pariz masters (+910) i tek tada je egal sa Novakom, dok u Londonu Novak ima samo 200 poena i mnogo više za osvajanje. Praktično, ako Rafa uzme RG, Thiem ispada iz priče.

MILENA

pre 3 godine

@adriano_galkiani-gdje si ti bio od marta, čovječe?! Niko ne gubi bodove do kraja godine. Đoković na RG može samo dobiti nove ako uđe u finale, a pogotovo, ako osvoji GS.
Za sve ključne igrače znamo kako stoje s formom. Samo je Nadal, kao i uvijek kod dužih pauza, nepoznanica i neugidno iznenađenje. Njegovi navijači računaju na to. Ja se nadam da godine ipak ostavljaju traga i na njemu i da neuigranost može biti prepreka. U Rimu ćemo vidjeti šta se može očrkivati na RG.

Тачникиња

pre 3 godine

"Svaka čast i za Dušana i Filipa. 25 i 29 mesto na svetu uopšte nije loše.
(Leeli, 14. septembar 2020 09:49)"
-----------------
Тачно, свака им част на 25. и 29. месту на свету.

kaja

pre 3 godine

A na sajtu ATP-a nikakve vesti o ovome, a još gore - stoji im cifra od 284 nedelje pored Novakovog imena. Poene se sete da azuriraju, sedmice teško... a nije im prvi put! Toliko o zvaničnom sajtu tenisa!

Goki

pre 3 godine

U boga ti! "Pada" Federer. Samo da padaju, da se gaze, da se oderu. A dušmani da crknu. Šta ste napravili od tog tenisa? Sramota od pristrasnosti. Najgora vrsta "navijača" se sakupila oko tog Djokovića.

Milan_PT

pre 3 godine

Bice u oktobru jurnjave za 500-tkama. Ni 250-tice nece biti za bacanje :)
(Bane, 14. septembar 2020 10:06)

Od završetka Rolan Garosa pa do Pariz Mastersa biće nekih 50 dana. Ništa bitno u oktobru. Nekad je u tom terminu bila Dalekoistočna turneja (Peking, Šangaj i Tokio), koja je ove godine otkazana. Od ATP 500 biće (verovatno) održana samo 2 turnira: Sankt Petersburg i Beč. Beč ima jednu nepovoljnost što se igra neposredno pred Masters u Parizu, bez dana odmora. Dakle, za očekivati je da se u Rusiji okupe svi vrhunski teniseri, jer otkazivanjem Dalekoistočne turneje imaju dosta slobodnih termina za igranje. Pošto taj turnir zauzima samo 1 nedelju od 7 raspoloživih, nije isključeno da mnogi Sankt Petersburgu dodaju i 1 ili 2 turnira ATP 250, da bi ostali u formi za Pariz Masters i ATP Finals. Moguće je da će baš ti poeni iz oktobra imati solidan uticaj na poredak na kraju sezone, jer Nadal nove poene može da osvoji samo u Parizu i Londonu (završni turnir). Novak može da napreduje dosta na Rolan Garosu, malo u Madridu, nikako u Parizu i solidno u Londonu. Tim u Madridu ne učestvuje, na RG i na završnom u Londonu može da osvoji nove poene samo ako osvoji te turnire, jer je prošle godine bio finalista i najbolje su mu šanse na poslednjem Mastersu gde je prošle godine osvojio samo 90 poena.
Bez obzira na nepredvidljivost oktobra u kalkulacijama, verovatan poredak na kraju sezone je: Đoković, Nadal, Tim...

Djole

pre 3 godine

Nadal nikako ne može biti najbolji od kada se igra tenis!
On je neprikosnoven na šljaci, mada se Djoković sa njim na šljaci bolje nosi nego on sa njim na betonu.
Za najboljeg kompletnog igrača bore se Djokovic i Federer!

Ajmo dalje u poteru

pre 3 godine

Pa nema kud nego da pojuri Federera,nema stajanja.Svakakve prepreke su na putu,uglavnom stavljene od ljudi koji ne mogu da smisle da tamo neki balkanac bude najbolji u belom(gospodskom)sportu.Neke prepreke sam sebi stavlja,zbog istog onog mentaliteta koji mu je doneo gomilu titula,nekad taj mentalitet dobije kontra efekat.Idemo Nole.

chupavi

pre 3 godine

Skoro je Federer stigao taj Samprasov rekord, secam se da je onda bila senzacija i svi su govorili kako ce biti tesko da neko to uskoro ponovi. I eto, pojavio se Novak i za kratko vreme je uspeo da izjednaci taj Samprasov podvig a na dobrom je putu da stigne i nedodirljivog Rodzera, coveka za koga se mislilo da nikada nece biti prevazidjen.

Naravno tu je i Rafa, koji mozda nema toliko nedelja kao broj 1, ali zato ima ogroman broj trofeja sa najvecih turnira, i bice jako interesantno da vidimo ko ce na kraju zavrsiti kao pobednik u ovoj trci.

Тарми Рићми

pre 3 godine

Како нема добре недеље иза себе?Освојио Синсинати и постао први тенисер у историји који има освојене све актуелне турнире из мастерс серије 2 пута. И претходни рекорд само он држи, да има све мастерс титуле. Реално огроман успех. Изједначио се са Надалом по укупном броју мастерс титула на првом месту.

Куп је битан

pre 3 godine

Ne treba žuriti sa prognozama. Tim veoma lako može da ga skloni sa prvog mesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MILENA, 14. septembar 2020 09:30)

А какво је стање на Atp Race, тј. са поенима само за ову годину? Да ли је ту било измена у начину бодовања. Ако Новак заврши годину на првом месту, мислим да ће престићи Федерера. Ако Тим буде први на крају године, највероватније од рекорда нема ништа.

Spale

pre 3 godine

Samo ti Nole budi najbolji u teniskim ciframa. GS titule, mastersi, broj nedelja na prvom. Imao si sve gs titule u jednom trenutku, što konkurenti nisu. Imaš sve masterse, što konkurenti nemaju. Imaš bolji h2h od konkurenata. I nemoj se truditi da te vole, tu nek budu bolji, jer zapadni svet neće nikad prihvatiti da im neki Srbin sa Balkana bude najbolji ikad u gospodskom belom sportu, ma šta god radio.

bane

pre 3 godine

Djoković nažalost ne postaje mlađi, i sve što je do sada uradio je više nego vanserijski. Ali godine prolaze, novi ljudi dolaze, i zbog toga je ovaj GS bio jako važan, kako zbog rang liste, tako i zbog broja titula. Naime, on jeste bio favorit, ali Tim je takođe u fantastičnoj formi i gotovo je izvesno da ulazi u borbu za broja 1 u narednim mesecima. Nadalova forma je misterija, Novak je za sada OK (rutinski osvojen Masters i nesrećno isključenje sa US). Uz dužno poštovanje prema Rodžeru, mislim da ga već po inerciji i navici stavljaju u favorite, iako on to realno nije. Dugo će on još biti među top 20, ali neće više nikada osvojiti GS, ipak 39 godina je 39 godina, čak i za Federera.

Mladen

pre 3 godine

Biće jako teško ostati na prvom mestu zbog zamrzavanja bodova od prošle godine, Nadal je dobio blanko 4000 bodova za narednih godinu dana i bez da igra US open i Rolan Garos, tako da verovatno uskoro preuzima i prvo mesto na godinu dana.

hm

pre 3 godine

Pokazalo se da uopšte ne treba mnogo da nova generacija stigne ove legende. Recimo potrebno je samo da dođe neki smrtonosni virus, da Nadal i Federer otkažu učešće na tom turniru ali da u isto vreme Đoković iz okreta (ne sme da gleda) pogodi u grlo linijskog i to je to!!!

mickeyrs

pre 3 godine

Zaboravih - pored prestizanja po broju YE No.1, to bi Novaku donelo i novih 10tak nedelja na mestu br.1 tako da bi krajem januara već bio na ~306 nedelja i od zavisnosti dešavanja oko korone i ukoliko ne bude daljih suspenzija tura, već u februaru bi prestigao RF i po tom kriterijumu. Ostaju još GS titule i Rafa kao opasniji protivnik u GOAT trci, RF lagano ispada iz priče po svim parametrima osim umetničkog dojma.

vrg

pre 3 godine

znaci sada je razlika za federerom 24 nedelje, sto je malo manje od sest meseci. ako godinu zavrsi na prvom mestu, maltene je zavrsio posao i ostaje samo da pokupi jos tri slema i postaje goat pos vim mogucim racunicama. tada vise niko ni po kom osnovu ne moze nikada nista vise da kaze (osim ako se pojavi neko nov i izdominira protiv ove boranije od mladih tenisera, sto opet nece biti isto).

do tada mogu samo da ga spore, bice u zacaranom krugu sa federerom i nadalom.

i rg da uzme isto bi bio kraj svake price. em bi sprecio rafu da ode na 20, em bi sam dosao na 18, em bi duplirao svaki gs, posto je vec to uradio sa mastersima. neverovatno. tesko i shvatiti kakav je to uspeh. da nije novaka, cekali bi sada kecmanovica i slavili sto je uzeo 1 atp 250 turnir, jer bi i to bilo wow.

Bg

pre 3 godine

Bitan statisticki podatak ali nevazan u odnosu na broj GS. Novak samo treba da juri GS ostalo je sve manje bitno i samo je rasipanje energije. GS je jedino sto ulazu u istoriju i sto svi pamte. Ostalo je sve statistika.

kraja

pre 3 godine

...286-310, uskoro sitno...
...kako ce nervoza ubrzano da raste...
..."nikakav" teniser, obican "prebacivac loptice" a najduzi staz na prvom mestu...
...na puskomet nema tenisera koji ce novaka skinuti sa tog mesta...

sta je pesnik hteo da kaze

pre 3 godine

Novak iza sebe nema dobre nedelje jer je diskvalifikovan sa US Opena i u Rimu, a potom i na Rolan Garosu pokušaće da popravi utisak ostavljen u Njujorku.

Billy Billy koraci a na jugu splicani.

pre 3 godine

Može li neko da nam napravi lepu proekciju do kraja godine ko koliko brani poena i ko učestvuje na kojim turnirima?
Koliko znam Nadal učestvuje u Rimu i na RG ali on tu ne može ni jedan poen da osvoji zato što je svakako osvojio te turnire prošle godine. Novak može da osvoji poene ako udje u finale RG ili osvoji ili ako osvoji Rim posto je izgubio u finalu prosle god. Koliko vidim Tim ne igra Rim a tu je mogao da osvoji mnogo poena posto je ispao u drugom kolu prošle godine a prijavio je RG ali tu brani finale,znači samo ako osvoji može da napreduje. E sad,da li neko zna šta i kako dalje od turnira jos ima i ko koliko bodova može da osvoji od ove pomenute trojice? Zanima me da li je Novak blizu da ostane broj jedan do kraja godine.

mickeyrs

pre 3 godine

Uz trenutnu situaciju sa bodovima, Novaku veća, mada generalno ne prevelika, opasnost preti od Thiema nego od Nadala za No.1 na kraju godine. Pošto nema gubljenja bodova, Novak do kraja može uvećati broj bodova za 400 (Rim) 1280 (RG) i do 1300 na ATP finalu, ako osvoji sve do kraja. Rafa je u zaostatku 1010 i može dodati samo 640 u Parizu i do 900 u Londonu jer je Rim i RG već na maksimumu, dok Dominik ima najviše prostora - 990 Rim, 800 RG, 910 Pariz, 700 London a zaostaje 1.735 poena za Novakom.

U principu, Novaku je dovoljno da uđe u finale RG (+560) ili osvoji Rim (+400) i doda jednu pobedu u grupi u Londonu (+200) ili uđe u finale Londona i ostaje ispred Rafe do kraja godine bez obzira na ostale rezultate.

Sa Dominikom za nijansu teža kalkulacija jer ovaj ima više bodova koje može da nadoknadi, ali teško je zamisliti da će i na betonu osvojiti sve do kraja godine. Pošto Rim neće igrati, ostaje mu potencijalnih 2410 bodova do kraja godine, odnosno Novaku je dovoljno 675 bodova do kraja godine da i teoretski obezbedi 6. godinu koju završava na mestu broj 1 i time prestigne RF u jednom od bitnih parametara za GOAT trku.

Popop

pre 3 godine

Bravo legendo. Sad se skoncetrisi na ova dva turnira. I da osvajanjem RG dodjes do 3 cilja: 18 GS, oduzmes sansu nadalu za istim i obezbijedis prvo mjesto do kraja godine i vjerovatno prestignes Federera do godine. Pozdrav iz PG

hm

pre 3 godine

Pokazalo se da uopšte ne treba mnogo da nova generacija stigne ove legende. Recimo potrebno je samo da dođe neki smrtonosni virus, da Nadal i Federer otkažu učešće na tom turniru ali da u isto vreme Đoković iz okreta (ne sme da gleda) pogodi u grlo linijskog i to je to!!!

vrg

pre 3 godine

znaci sada je razlika za federerom 24 nedelje, sto je malo manje od sest meseci. ako godinu zavrsi na prvom mestu, maltene je zavrsio posao i ostaje samo da pokupi jos tri slema i postaje goat pos vim mogucim racunicama. tada vise niko ni po kom osnovu ne moze nikada nista vise da kaze (osim ako se pojavi neko nov i izdominira protiv ove boranije od mladih tenisera, sto opet nece biti isto).

do tada mogu samo da ga spore, bice u zacaranom krugu sa federerom i nadalom.

i rg da uzme isto bi bio kraj svake price. em bi sprecio rafu da ode na 20, em bi sam dosao na 18, em bi duplirao svaki gs, posto je vec to uradio sa mastersima. neverovatno. tesko i shvatiti kakav je to uspeh. da nije novaka, cekali bi sada kecmanovica i slavili sto je uzeo 1 atp 250 turnir, jer bi i to bilo wow.

mickeyrs

pre 3 godine

Zaboravih - pored prestizanja po broju YE No.1, to bi Novaku donelo i novih 10tak nedelja na mestu br.1 tako da bi krajem januara već bio na ~306 nedelja i od zavisnosti dešavanja oko korone i ukoliko ne bude daljih suspenzija tura, već u februaru bi prestigao RF i po tom kriterijumu. Ostaju još GS titule i Rafa kao opasniji protivnik u GOAT trci, RF lagano ispada iz priče po svim parametrima osim umetničkog dojma.

mickeyrs

pre 3 godine

Uz trenutnu situaciju sa bodovima, Novaku veća, mada generalno ne prevelika, opasnost preti od Thiema nego od Nadala za No.1 na kraju godine. Pošto nema gubljenja bodova, Novak do kraja može uvećati broj bodova za 400 (Rim) 1280 (RG) i do 1300 na ATP finalu, ako osvoji sve do kraja. Rafa je u zaostatku 1010 i može dodati samo 640 u Parizu i do 900 u Londonu jer je Rim i RG već na maksimumu, dok Dominik ima najviše prostora - 990 Rim, 800 RG, 910 Pariz, 700 London a zaostaje 1.735 poena za Novakom.

U principu, Novaku je dovoljno da uđe u finale RG (+560) ili osvoji Rim (+400) i doda jednu pobedu u grupi u Londonu (+200) ili uđe u finale Londona i ostaje ispred Rafe do kraja godine bez obzira na ostale rezultate.

Sa Dominikom za nijansu teža kalkulacija jer ovaj ima više bodova koje može da nadoknadi, ali teško je zamisliti da će i na betonu osvojiti sve do kraja godine. Pošto Rim neće igrati, ostaje mu potencijalnih 2410 bodova do kraja godine, odnosno Novaku je dovoljno 675 bodova do kraja godine da i teoretski obezbedi 6. godinu koju završava na mestu broj 1 i time prestigne RF u jednom od bitnih parametara za GOAT trku.

kraja

pre 3 godine

...286-310, uskoro sitno...
...kako ce nervoza ubrzano da raste...
..."nikakav" teniser, obican "prebacivac loptice" a najduzi staz na prvom mestu...
...na puskomet nema tenisera koji ce novaka skinuti sa tog mesta...

sta je pesnik hteo da kaze

pre 3 godine

Novak iza sebe nema dobre nedelje jer je diskvalifikovan sa US Opena i u Rimu, a potom i na Rolan Garosu pokušaće da popravi utisak ostavljen u Njujorku.

Ajmo dalje u poteru

pre 3 godine

Pa nema kud nego da pojuri Federera,nema stajanja.Svakakve prepreke su na putu,uglavnom stavljene od ljudi koji ne mogu da smisle da tamo neki balkanac bude najbolji u belom(gospodskom)sportu.Neke prepreke sam sebi stavlja,zbog istog onog mentaliteta koji mu je doneo gomilu titula,nekad taj mentalitet dobije kontra efekat.Idemo Nole.

Popop

pre 3 godine

Bravo legendo. Sad se skoncetrisi na ova dva turnira. I da osvajanjem RG dodjes do 3 cilja: 18 GS, oduzmes sansu nadalu za istim i obezbijedis prvo mjesto do kraja godine i vjerovatno prestignes Federera do godine. Pozdrav iz PG

Stara kuka

pre 3 godine

Ako Novak ne bude imao najvise GS titula, to ce biti iskljucivo zbog US Opena.Ali ne iskljucivo zbog ovogodisnjeg kada je izbacen, vec generalno.
Na AUS Openu Nole je fantastican, fenomenalan (kako god) i ima 8 titula iz isto toliko finala. Na Vimbldonu je isto sjajan, odlican, gde ima 6 finala i 5 titula. Na ta dva Grend Slema ima cak 14 finala i neverovatnih 13 titula.
RG je Nadalov turnir i on je tu neprikosnoven, iako je Nole mogao imati titulu dve vise u Parizu. E sad dolazim do US Opena. Njegova podloga, njemu odgovara, 8 finala ali samo 3 titule. Porazi u finalu od Mareja, Vavrinke, ono polufinale od Nisikorija, pa ove godine izbacen. Na US Openu je morao imati relano bar 3,4 titule vise na svom kontu. Onako objektivno.

bane

pre 3 godine

Djoković nažalost ne postaje mlađi, i sve što je do sada uradio je više nego vanserijski. Ali godine prolaze, novi ljudi dolaze, i zbog toga je ovaj GS bio jako važan, kako zbog rang liste, tako i zbog broja titula. Naime, on jeste bio favorit, ali Tim je takođe u fantastičnoj formi i gotovo je izvesno da ulazi u borbu za broja 1 u narednim mesecima. Nadalova forma je misterija, Novak je za sada OK (rutinski osvojen Masters i nesrećno isključenje sa US). Uz dužno poštovanje prema Rodžeru, mislim da ga već po inerciji i navici stavljaju u favorite, iako on to realno nije. Dugo će on još biti među top 20, ali neće više nikada osvojiti GS, ipak 39 godina je 39 godina, čak i za Federera.

Pippin

pre 3 godine

Sve i da dođe do 310 nedelja, G.O.A.T. neće biti jer nikada neće osvojiti 20 GS! Još dva GS-a do penzije plafon!
(Srki, 14. septembar 2020 11:37)

Pa već jeste GOAT, to će svako ko se iole razume u tenis potvrditi. Novakova igra će se decenijama vrlo pažljivo analizirati u svim teniskim školama. A ostrašćeni fanovi mogu da pričaju šta hoće. Njihovo mišljenje je nebitno.

sasasa

pre 3 godine

Odavno je trebao da prestigne Federera po broju nedelja na prvom mestu, dva puta je za malo gubio prvo mesto na kraju godine, sad ova pauza zbog korone... I sto se tice Slemova je imao dosta propustenih sansi ukljucujuci i ovaj USO koji je morao da dobije.Nadam se da ce uspeti sve to da nadoknadi jer je ubedljivo najbolji teniser koji je ikada igrao.

Billy Billy koraci a na jugu splicani.

pre 3 godine

Može li neko da nam napravi lepu proekciju do kraja godine ko koliko brani poena i ko učestvuje na kojim turnirima?
Koliko znam Nadal učestvuje u Rimu i na RG ali on tu ne može ni jedan poen da osvoji zato što je svakako osvojio te turnire prošle godine. Novak može da osvoji poene ako udje u finale RG ili osvoji ili ako osvoji Rim posto je izgubio u finalu prosle god. Koliko vidim Tim ne igra Rim a tu je mogao da osvoji mnogo poena posto je ispao u drugom kolu prošle godine a prijavio je RG ali tu brani finale,znači samo ako osvoji može da napreduje. E sad,da li neko zna šta i kako dalje od turnira jos ima i ko koliko bodova može da osvoji od ove pomenute trojice? Zanima me da li je Novak blizu da ostane broj jedan do kraja godine.

CroFed

pre 3 godine

Zaslužio je Novak to (ako već neće uspjeti dostići Rafu i Rogera po pitanju GS no to ćemo najbolje znati nakon ovog RG i narednog AO), dominirao je početkom desetljeća (2011), polovicom (2015) kao i koncem (2019). Imao je doduše i nekih rupa kada je osvajao malo GS (2012-2014) ili ništa (2017), ali je uvijek bio tu negdje, završavao u finišu na jedinici (2012 i 2014), tek jednom mu je izmakla jedinica u završnici (2016). Znači bio je najkonstantniji u ovih 9 godina kada se velika trojka uspoređuje i ovo će mu biti svojevrsna "nagrada". Dok za onu ultimativnu (vodeći po broju GS naslova) će imati još dosta posla...

mickeyrs

pre 3 godine

Previd - Dominik ne može da osvoji Rim jer ne učestvuje, dakle, mora da osvoji RG (+800) i Pariz masters (+910) i tek tada je egal sa Novakom, dok u Londonu Novak ima samo 200 poena i mnogo više za osvajanje. Praktično, ako Rafa uzme RG, Thiem ispada iz priče.

Тарми Рићми

pre 3 godine

Како нема добре недеље иза себе?Освојио Синсинати и постао први тенисер у историји који има освојене све актуелне турнире из мастерс серије 2 пута. И претходни рекорд само он држи, да има све мастерс титуле. Реално огроман успех. Изједначио се са Надалом по укупном броју мастерс титула на првом месту.

kaja

pre 3 godine

A na sajtu ATP-a nikakve vesti o ovome, a još gore - stoji im cifra od 284 nedelje pored Novakovog imena. Poene se sete da azuriraju, sedmice teško... a nije im prvi put! Toliko o zvaničnom sajtu tenisa!

Djole

pre 3 godine

Nadal nikako ne može biti najbolji od kada se igra tenis!
On je neprikosnoven na šljaci, mada se Djoković sa njim na šljaci bolje nosi nego on sa njim na betonu.
Za najboljeg kompletnog igrača bore se Djokovic i Federer!

Spale

pre 3 godine

Samo ti Nole budi najbolji u teniskim ciframa. GS titule, mastersi, broj nedelja na prvom. Imao si sve gs titule u jednom trenutku, što konkurenti nisu. Imaš sve masterse, što konkurenti nemaju. Imaš bolji h2h od konkurenata. I nemoj se truditi da te vole, tu nek budu bolji, jer zapadni svet neće nikad prihvatiti da im neki Srbin sa Balkana bude najbolji ikad u gospodskom belom sportu, ma šta god radio.

Realno

pre 3 godine

“ ostaje samo da pokupi jos tri slema i postaje goat...”
Samo!
Ovo nije normalno koliko ljudi koji najverovatnije nikad nisu uzeli reket u ruke potcenjuju slemove.
Tri slema pored ovih novih momaka biće vrlo vrlo teško.

Milan_PT

pre 3 godine

Bice u oktobru jurnjave za 500-tkama. Ni 250-tice nece biti za bacanje :)
(Bane, 14. septembar 2020 10:06)

Od završetka Rolan Garosa pa do Pariz Mastersa biće nekih 50 dana. Ništa bitno u oktobru. Nekad je u tom terminu bila Dalekoistočna turneja (Peking, Šangaj i Tokio), koja je ove godine otkazana. Od ATP 500 biće (verovatno) održana samo 2 turnira: Sankt Petersburg i Beč. Beč ima jednu nepovoljnost što se igra neposredno pred Masters u Parizu, bez dana odmora. Dakle, za očekivati je da se u Rusiji okupe svi vrhunski teniseri, jer otkazivanjem Dalekoistočne turneje imaju dosta slobodnih termina za igranje. Pošto taj turnir zauzima samo 1 nedelju od 7 raspoloživih, nije isključeno da mnogi Sankt Petersburgu dodaju i 1 ili 2 turnira ATP 250, da bi ostali u formi za Pariz Masters i ATP Finals. Moguće je da će baš ti poeni iz oktobra imati solidan uticaj na poredak na kraju sezone, jer Nadal nove poene može da osvoji samo u Parizu i Londonu (završni turnir). Novak može da napreduje dosta na Rolan Garosu, malo u Madridu, nikako u Parizu i solidno u Londonu. Tim u Madridu ne učestvuje, na RG i na završnom u Londonu može da osvoji nove poene samo ako osvoji te turnire, jer je prošle godine bio finalista i najbolje su mu šanse na poslednjem Mastersu gde je prošle godine osvojio samo 90 poena.
Bez obzira na nepredvidljivost oktobra u kalkulacijama, verovatan poredak na kraju sezone je: Đoković, Nadal, Tim...

Simke

pre 3 godine

Tim nema konstantnosti,tako da on moze biti broj 1 tek kada se bude priblizio kraj karijere velikoj trojci,u stvari uskoro velika dvojka,jer ce Federer vjerovatno brzo zavrsiti karijeru.

Bg

pre 3 godine

Bitan statisticki podatak ali nevazan u odnosu na broj GS. Novak samo treba da juri GS ostalo je sve manje bitno i samo je rasipanje energije. GS je jedino sto ulazu u istoriju i sto svi pamte. Ostalo je sve statistika.

Тачникиња

pre 3 godine

"Svaka čast i za Dušana i Filipa. 25 i 29 mesto na svetu uopšte nije loše.
(Leeli, 14. septembar 2020 09:49)"
-----------------
Тачно, свака им част на 25. и 29. месту на свету.

mickeyrs

pre 3 godine

@Куп је битан, 14. septembar 2020 10:04

Dokle više priča o toj Race listi, Race je nebitan, čak su ga i skinuli sa ATP sajta jer se ove godine drugačije računaju bodovi, tj nema skidanja prošlogodišnjih rezultata usled poremećaja raspored zbog korone tako da broj bodova koje igrači trenutno imaju očigledno NIJE suma ovogodišnjih i na kraju godine se one neće izjednačiti, pa Race lista ni ne postoji za 2020.

Dominik nema velike šanse da prestigne Novaka, kao što sam već pisao.
Bilo Rafa, bilo Dominik moraju da osvoje praktično sve do kraja godine, a Novak da bude očajan i u Londonu da bi eventualno mogli da ga prestignu. Pri tome, dovoljno je da Dominik osvoji Rim recimo, a Rafa Pariz masters i opet međusobno uzimaju sebi bodove koji su im potrebni da bi prestigli Novaka.

Dakle, mora samo jedan od njih dvojice da uzme praktično sve da bi imao šanse da dođe do No.1.

chupavi

pre 3 godine

Skoro je Federer stigao taj Samprasov rekord, secam se da je onda bila senzacija i svi su govorili kako ce biti tesko da neko to uskoro ponovi. I eto, pojavio se Novak i za kratko vreme je uspeo da izjednaci taj Samprasov podvig a na dobrom je putu da stigne i nedodirljivog Rodzera, coveka za koga se mislilo da nikada nece biti prevazidjen.

Naravno tu je i Rafa, koji mozda nema toliko nedelja kao broj 1, ali zato ima ogroman broj trofeja sa najvecih turnira, i bice jako interesantno da vidimo ko ce na kraju zavrsiti kao pobednik u ovoj trci.

MILENA

pre 3 godine

@adriano_galkiani-gdje si ti bio od marta, čovječe?! Niko ne gubi bodove do kraja godine. Đoković na RG može samo dobiti nove ako uđe u finale, a pogotovo, ako osvoji GS.
Za sve ključne igrače znamo kako stoje s formom. Samo je Nadal, kao i uvijek kod dužih pauza, nepoznanica i neugidno iznenađenje. Njegovi navijači računaju na to. Ja se nadam da godine ipak ostavljaju traga i na njemu i da neuigranost može biti prepreka. U Rimu ćemo vidjeti šta se može očrkivati na RG.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Ne znam cemu sve ove kalkulacije kad ove godine jos niko nije pobedio Djokovica. Morali su da ga diskvalifikuju da ne osvoji jos jedan GS naslov! Tako da u nastavku sezone, No1e nastavlja sa razbijanjem tamo gde je i stao i nakon zavrsetka gema lagano ostavlja loptice na sredini terena i ne moze mu niko nista!!!

mickeyrs

pre 3 godine

@Milan_PT, 14. septembar 2020 11:02

Ne verujem da će top 3 uopšte baviti i 500kama u oktobru. Možda Dominik prijavi Hamburg kao pripremu za šljaku i tu može uzeti do 410 poena max, ali se on nastavlja direktno na RG.

Ako Novak osvoji Rim, mislim da neće ići u Rusiju uopšte. Potencijalno tamo imaju sva trojica 750 bodova (St.PEtersburg+Moskva) za dodati, Thiemu Beč ne znači jer ga je osvojio 2019te. Ostale 250ce se uglavnom preklapaju sa jačim pa su nebitne, možda Antverpen umesto Moskve koji se završavaju nedelju dana pred Pariz masters.

Finansijski takođe niko nema nešto mogućnosti da ih dovuče makar na appearance fee. Jedino da Novak ne doda ništa na šljaci, a Dominik uzme i Hamburg i RG, onda postaje gusto (~500 poena razlike), ali mu i dalje ostaje Pariz gde ne mora da osvaja poene, ali može sprečiti Rafu i Dominika da zarade nove. Dominik mora i u Rusiju i posle ostaju Pariz i London. Ne preterano realno za izvesti, a tu je i Rafa koji će biti odmoran i kome je ovo sve prilika da u Londonu konačno odigra u skladu sa svojim renomeom.

Goki

pre 3 godine

U boga ti! "Pada" Federer. Samo da padaju, da se gaze, da se oderu. A dušmani da crknu. Šta ste napravili od tog tenisa? Sramota od pristrasnosti. Najgora vrsta "navijača" se sakupila oko tog Djokovića.

sasabgj

pre 3 godine

Neko je napisao da dominik tim do kraja godine dolazi na mesto broj jedan, a evo ja cu napisati zasto to nije moguce: Prvo , tesko da ce tim uopste igrati RG a i ako igra ima deset dana da se pripremi za sljaku sto je malo tako da od titule nista, svakako ima sigurnih 1200 poena tako da nove ce tesko osvojiti. Drugo igrao je finale zavrsnog turnira tako da tu moze osvojiti maksimalno 500 poena sto nije dovoljno. Prva sansa gde tim ima sansu za prvo mesto je AO i to isto zavisi, ako novak nekim cudom briljira na sljaci i pavoji rim a npr igra finale RG osvojice dosta poena, plus na zavrsnom turniru brani 200 poena sto znaci u igri je 1300. Tako da koliko je blizu toliko je i daleko tim od tog prvog mesta

аца

pre 3 godine

6 meseci se nije igralo.
To je nekih 26 sedmica.
Ne bi se trebalo racunati.
Nego zamrznuti taj period.
(Dragon, 14. septembar 2020 12:41)

Па и није се рачунало.
Да се рачунало сад би били месец-два од 310+ недеља.

Ако ово искрено ниси знао онда је то у реду,али ако си један од 'оних' који би да му одузму још 6 месеци на првом месту,НЕЋЕ ДА МОЖЕ!

Куп је битан

pre 3 godine

Ne treba žuriti sa prognozama. Tim veoma lako može da ga skloni sa prvog mesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MILENA, 14. septembar 2020 09:30)

А какво је стање на Atp Race, тј. са поенима само за ову годину? Да ли је ту било измена у начину бодовања. Ако Новак заврши годину на првом месту, мислим да ће престићи Федерера. Ако Тим буде први на крају године, највероватније од рекорда нема ништа.

Milan_PT

pre 3 godine

@mickeyrs, primetio sam da se Hamburg igra u nedelji pauze između Rima, koji je danas počeo i Rolan Garosa, tako da sumnjam da će ga Tim igrati. Ako uzmemo u obzir poene koje dodatno mogu da osvoje prva trojica igrača na sledećim turnirima: Rim, Rolan Garos, Pariz i London, primetiće se sledeće činjenice:
1) Novak je u najboljoj poziciji jer ima 2980 potencijalnih poena (400+1280+0+1300). Poeni su dati istim, hronološkim rasporedom za nabrojana 4 turnira, uzimajući u obzir da je maksimum za London 1500 (bez izgubljenog meča u grupi). Tim ima 2410 (0+800+910+700), a Rafa 1740 (0+0+640+1100). U stvarnosti, svaki od njih može da napreduje 1500 poena u Londonu, jer će pred taj turnir igračima biti oduzeti poeni koje su osvojili prošle godine. Dakle, to je prvi turnir gde se vraćamo normalnom sistemu oduzimanja poena sa prošlogodišnjeg turnira i dodavanja novih sa ovogodišnjeg. Naravno, poslednji "zamrznuti" turnir će biti ovogodišnji Pariz Masters čiji će bolji poeni sa ovogodišnjeg ili prošlogodišnjeg turnira važiti do 01/11/2021.
2) Da bi Tim prestigao Novaka do kraja godine, potrebno je da on od 2410 osvoji 1735, a da Novak od skoro 3000 ne osvoji ništa. Dakle, Timove šanse za prvo mesto su teorijske.
3) Rafa zaostaje 1010 poena za Novakom i ima 1740 poena koje maksimalno treba da osvoji. Dakle, potrebno je da Rafa ne izgubi meč do kraja, a da Novak uzme manje od 630 poena.
3) Tim zaostaje za Rafom 735, a ima 670 više potencijalnih poena. Biće borba za drugo mesto...

faćo

pre 3 godine

Mislim da će Novak najveće šanse da osvoji još neki GS imati na Vimbldonu. Kakvo god mišljenje da vlada o mladim i mlađim igračima, biće vraški teško dobiti ih na svim ostalim GS turnirima, uključujući i AO.

snaga pobeđuje, tehnika nije dovoljna

pre 3 godine

Tim uzima ovogodišnji RG, a i sledećih nekoliko RG garantovano. Nadal i Federer su završili sa osvajanjem slemova, a Đoković će uz dosta sreće do kraja karijere uzeti još 1-2 GS. Velika je verovatnoća da će mu Dominik Tim preoteti ATP No.1 na kraju sezone, i da se više tu Đoković nikad neće vratiti. A onda do kraja života Đoković može da razmišlja koliko je bio blizu rekorda i koliko ga je njegovo ponašanje, njegovo najbliže okruženje i bavljenje nebitnim i neteniskim stvarima skupo koštalo.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Novaku svaka čast!

Biće potpuno zasluženo ukoliko prestigne Rodžera jer teško da švajcarac može ikada više do broj jedan na atp listi. Nadal mora odbrani rezultat iz prošle sezone gde je osvojio RIM i RG u suprotno Tim ima šanse da ga prestigne koji zasluženo treći nakon US OPEN.

Ostali našim želim da kažem svaka čast posebno Miomir koji napravio skok kao što sam rekao nakon Kicbila. Duciju i Laslu isto uprkos svemu.

mickeyrs

pre 3 godine

@Milan_PT, slažem se, praktično mesec i po bez tenisa je previše, ali Novak je i ranije umeo da pravi takve pauze bez preteranog razloga.

Ukoliko bude rešio da igra nešto, tipujem da će prijaviti Beč jer se lako stiže do tamo, što nije zanemarljivo u doba korone.

Ovo pretpostavljam da je opcija jedino ako se baš zakomplikuje posle šljake, tj Thiem osvoji i Hamburg i RG, a Novak ne popravi svoj bodovni saldo u Rimu ili Parizu.

St.Petersburg počinje dan posle RG, dakle Dominik bi morao da naniže još mesec dana samo pobede - Hamburg, RG, pa put u Rusiju i tamo da osvoji tek da bi prišao Novaku na 25 poena. Prilično malo verovatno. Plus posle da nastavi da pobeđuje kako bi ga i prestigao.

Što se Rafe tiče, ako i bude igrao nešto od 500ca pre Pariza, to će isto biti Beč. Tu bi mogli da se sudare po treći put u kratkom periodu, a ostaje da vidimo i u kakvoj je formi Rafa posle ipak dugačke pauze.

Po meni, Rafa neće biti tako ubedljiv na šljaci po jesenjem vremenu, ali mislim da će biti opasan u Londonu. Možda čak i osvoji konačno.

Idealno bi bilo za Novaka da uzme RG i ode na zaslužen odmor do Pariza da proslavi. :) Po formi prikazanoj u USA, definitivno je spreman, a verujem i naoštren posle svih skorašnjih dešavanja.

Mladen

pre 3 godine

Biće jako teško ostati na prvom mestu zbog zamrzavanja bodova od prošle godine, Nadal je dobio blanko 4000 bodova za narednih godinu dana i bez da igra US open i Rolan Garos, tako da verovatno uskoro preuzima i prvo mesto na godinu dana.

aca

pre 3 godine

6 meseci se nije igralo.
To je nekih 26 sedmica.
Ne bi se trebalo racunati.
Nego zamrznuti taj period.
(Dragon, 14. septembar 2020 12:41)

majstore ,pa nije on birao da se to desi..a i mogao je bilo ko da bude prvi ,a ne on ..normalno da ce se njemu racunati..

Milan_PT

pre 3 godine

@mickeyrs, 50 dana pauze im je previše, pogotovu kad se uzme u obzir ova preduga pauza zbog korone. Nakon RGa, Nadal će imati samo 2 odigrana turnira do Pariz Mastersa, dakle u 7 meseci. Na tome i baziram svoju pretpostavku da će igrati i neke turnire koji im ranije nisu bili interesantni i za koje nisu imali slobodne termine zbog Dalekoistočne turneje.
Naravno da se učešćima na tim turnirima neće ni finansijski ni bodovno nešto ovajditi, ali su im oni potrebni da ostanu u formi za Pariz i London.
Takođe,treba primetiti da počinje i velika trka za šampionom Mastersa 1000. Novaku osvajanje Zlatnog mastersa dva puta neće puno vredeti, ako ne bude imao više takvih trofeja od Nadala. Ili bar da bude poravnat. Zato je Pariz veoma bitan. I jedan i drugi turnir...

nikol dz femija

pre 3 godine

(snaga pobeđuje, tehnika nije dovoljna, 14. septembar 2020 12:15

Pa u krajnjem slučaju i to ga baš briga.

DIVNO JE AKO OSVOJI ali i kada sve osvoji,ZAPAD GA POMINJATI NEĆE,JER VOLE I POMINJU SAMO I ISKLJUČIVO SVOJE, ONE KOJI SU OD NJIH BOLJI NEEEE, NIKADA, A POSEBNO NE SRBE, tada će biti najvažnija diskvalifikacija i korona koja je zaustavila zadarski turnir, TO ŠTO JE U BEOGRADU BILO SUPER I BEZBEDNO NEMA VEZE I NE POMINJE SE, NARAVNO DA ODMAH ĆE SE NAĆI i ovdašnji ex sfrj satrapi ali i domaći čisto srpski koji će nalaziti mane, TAKO DA AKO i ne osvoji sve sve, NEMA VEZE, VEĆ JE TOLIKO OSVOJI, DA MU KAPA DOLE, SVAKA ČAST, TAKVOM SRPSKOM PREDSTAVNIKU.

HAJDE DA SVI NA SVOM RADNOM MESTU BUDEMO KAO NOVAK NA SVOM.BEZ OBZIRA NA NOVAC.SAMO DATI SVE OD SEBE MAKSIMALNO.

Novak jE VEĆ NAJVEĆI,u onome što ne pominjete A TO JE DA JE NOVAK PRVI I POBEDNIK JER JE SVUDA I SVUDA GOST - I JER NIKO I NIKO, OSIM SRBINA, NIJE IMAO TOLIKO NAVIJAČA PROTIV - JER MRZE SRBE I LAKO IM JE DA MRZE SRBINA NOVAKA - jednostavno je to kada ste na Zapadu - takva je politika i propaganda - a računaju na neškolovan i paklenim poslom preopterećen ( i rasistički) svet - ZNAČI 25000 LJUDI SE RADUJE JER PROMAŠIŠ I ODIGRAŠ LOŠE, a u Madridu, sećam se, doboš na tribinama i ne daju mu da servira protiv Dimitrova kada je i izgubio.

Novak je enigma za Zapad, jedinstven, a Srbin. Kao i Gavrilo PRINCIP. Zna to Zapad, bolje od samih Srba kojima fali samopouzdanje, ali ne i Novaku.

Svako dobro.

Bager

pre 3 godine

Sve i da dođe do 310 nedelja, G.O.A.T. neće biti jer nikada neće osvojiti 20 GS! Još dva GS-a do penzije plafon!
(Srki, 14. septembar 2020 11:37)

Do sada smo se naslušali takvih prognoza onoliko i šta bi?...ĆORAK!
U naredne 3 godine Novak će osvojiti minimum bar 6 slemova i mesto najboljeg u istoriji tenisa mu ne gine. Jedini koji mu može otežati taj put je Tim i niko drugi, Feda i Rafu će da dere gde god stigne. Fed više i nije neka konkurencija a kada krenu da ga mlate mlađi igrači brzo će dići ruke. Rafa je posustao, godine onakvog tenisa dolaze na naplatu, lepo se vidi da više nije razoran kao nekad.Tu se Novaku otvara prolaz da dominira još bar 3 godine a posle više nije ni važno.

Srki

pre 3 godine

Pa već jeste GOAT, to će svako ko se iole razume u tenis potvrditi. Novakova igra će se decenijama vrlo pažljivo analizirati u svim teniskim školama. A ostrašćeni fanovi mogu da pričaju šta hoće. Njihovo mišljenje je nebitno.
(Pippin, 14. septembar 2020 11:47)

"Jedno je sigurno, Rodžer je verovatno najbolji igrač svih vremena. Vole ga širom sveta i ne očekujem da će većina publike biti na mojoj strani, dokle god on igra tenis. Makar ne na većini turnira. I to je normalno, jer to je Rodžer", rekao je Đoković."

Zar treba veći dokaz od njegove reči!? :D

Steva

pre 3 godine

Sta ce Novak da vam radi niste svesni, jos nekoliko godina pakla, gusicete se u mrznji i bolu i gledati kako sve osvaja
(Kale, 14. septembar 2020 12:06)

A kome će on to da radi? Kojima ro "nama"? Nisam video neko gušenje osim u tvojoj i sličnim zatucanim glavama.
Sramota su te tvoje mržnja, zloba, to podlo nasladjivanje i pakosno inaćenje ...

ronal dinjo

pre 3 godine

Sta ce Novak da vam radi niste svesni, jos nekoliko godina pakla, gusicete se u mrznji i bolu i gledati kako sve osvaja
(Kale, 14. septembar 2020 12:06)

A kome će on to da radi? Kojima ro "nama"? Nisam video neko gušenje osim u tvojoj i sličnim zatucanim glavama.
Sramota su te tvoje mržnja, zloba, to podlo nasladjivanje i pakosno inaćenje..

Pa to si jedan of tih, vidi se, pogodilo te i upecao si se..kladim se da mrzis novaka samo tako..a mrznja je zeznuta stvar..izjeda polako ali sigurno, pa sad zamisli kako je tebi, svaki gem, svaki set, svaki novakov trofej tebe i tebi slicne strefi mali srcani udari..a fala bogu tih je pobjeda i trofeja nebrojeno haha..ne bi ti bio u kozi ni za sta na svijetu..

srle

pre 3 godine

(Milan_PT, 14. septembar 2020 18:47)

Zaista je sjajna tvoja analiza vrha ATP liste, tu postoji više mogućnosti i raspleta. Čak i da Novak ne osvoji bodove u Rimu i na Rolan Garosu, ima velike šanse za prvo mesto. Mislim da komotno može prijaviti Beč, a objasniću zašto. Verujem da niko od ovih tenisera iz vrha neće otići u Sankt Peterburg odmah posle Rolan Garosa, jedino ako recimo Tim ispadne u trećem kolu što je zaista mala mogućnost. Tu dolazimo do Beča, iako se naslanja na Pariz, Novak može otići na taj turnir da osvaja bodove, Dominik Tim ne može osvojiti ni bod dok Rafa neće ići na taj turnir jer nikad nije igrao tamo. Odlaskom u Beč, Novak može žrtvovati Pariz (u Parizu ne može da osvoji ni bod) i odigrati samo par pripremnih mečeva pred Završni masters gde može da osvoji najviše poena. Brani samo 200 poena, Rafa brani 400 a Tim 800 poena. U svakom slučaju sve su ovo kalkulacije. Ali ključ može da bude Rim, ako Novak tu osvoji turnir i dodatnih 400 poena, ne samo da će otići relaksiranije na Rolan Garos, već će imati solidnu bodovnu razliku u odnosu na Nadala i Tima pred taj Završni masters u Londonu gde će se odlučivati mnogo toga.

nikol dz femija

pre 3 godine

Sad pogledam na "wikipedii" pod Dominic Tim stoji ovo :

Highest ranking No. 3 (2 March 2020)
Current ranking No. 2 (14 September 2020)

ZANIMLJIVO. LAŽ.
Slučajno ?
Naravno da ne.
Jer svi mogu odmah da pogeldaju kao ja na ovu listu zvaničnu Atp-a i brzo "klikom" isprave. I TAKO JE U SVEMU, samo mute javno mnjenje i računaju na svet koji im daje za pravo da sa razlog računaju na nepismene u svakom smislu.

A na "ATP TOUR Atprankings"

1. NOVAK 10 860
2, Rafa 9 850
3. Dominik 9 125

snaga pobeđuje, tehnika nije dovoljna

pre 3 godine

Tim uzima ovogodišnji RG, a i sledećih nekoliko RG garantovano. Nadal i Federer su završili sa osvajanjem slemova, a Đoković će uz dosta sreće do kraja karijere uzeti još 1-2 GS. Velika je verovatnoća da će mu Dominik Tim preoteti ATP No.1 na kraju sezone, i da se više tu Đoković nikad neće vratiti. A onda do kraja života Đoković može da razmišlja koliko je bio blizu rekorda i koliko ga je njegovo ponašanje, njegovo najbliže okruženje i bavljenje nebitnim i neteniskim stvarima skupo koštalo.

Goki

pre 3 godine

U boga ti! "Pada" Federer. Samo da padaju, da se gaze, da se oderu. A dušmani da crknu. Šta ste napravili od tog tenisa? Sramota od pristrasnosti. Najgora vrsta "navijača" se sakupila oko tog Djokovića.

Mladen

pre 3 godine

Biće jako teško ostati na prvom mestu zbog zamrzavanja bodova od prošle godine, Nadal je dobio blanko 4000 bodova za narednih godinu dana i bez da igra US open i Rolan Garos, tako da verovatno uskoro preuzima i prvo mesto na godinu dana.

Srki

pre 3 godine

Pa već jeste GOAT, to će svako ko se iole razume u tenis potvrditi. Novakova igra će se decenijama vrlo pažljivo analizirati u svim teniskim školama. A ostrašćeni fanovi mogu da pričaju šta hoće. Njihovo mišljenje je nebitno.
(Pippin, 14. septembar 2020 11:47)

"Jedno je sigurno, Rodžer je verovatno najbolji igrač svih vremena. Vole ga širom sveta i ne očekujem da će većina publike biti na mojoj strani, dokle god on igra tenis. Makar ne na većini turnira. I to je normalno, jer to je Rodžer", rekao je Đoković."

Zar treba veći dokaz od njegove reči!? :D

Куп је битан

pre 3 godine

Ne treba žuriti sa prognozama. Tim veoma lako može da ga skloni sa prvog mesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MILENA, 14. septembar 2020 09:30)

А какво је стање на Atp Race, тј. са поенима само за ову годину? Да ли је ту било измена у начину бодовања. Ако Новак заврши годину на првом месту, мислим да ће престићи Федерера. Ако Тим буде први на крају године, највероватније од рекорда нема ништа.

Bg

pre 3 godine

Bitan statisticki podatak ali nevazan u odnosu na broj GS. Novak samo treba da juri GS ostalo je sve manje bitno i samo je rasipanje energije. GS je jedino sto ulazu u istoriju i sto svi pamte. Ostalo je sve statistika.

Realno

pre 3 godine

“ ostaje samo da pokupi jos tri slema i postaje goat...”
Samo!
Ovo nije normalno koliko ljudi koji najverovatnije nikad nisu uzeli reket u ruke potcenjuju slemove.
Tri slema pored ovih novih momaka biće vrlo vrlo teško.

Steva

pre 3 godine

Sta ce Novak da vam radi niste svesni, jos nekoliko godina pakla, gusicete se u mrznji i bolu i gledati kako sve osvaja
(Kale, 14. septembar 2020 12:06)

A kome će on to da radi? Kojima ro "nama"? Nisam video neko gušenje osim u tvojoj i sličnim zatucanim glavama.
Sramota su te tvoje mržnja, zloba, to podlo nasladjivanje i pakosno inaćenje ...

Pippin

pre 3 godine

Sve i da dođe do 310 nedelja, G.O.A.T. neće biti jer nikada neće osvojiti 20 GS! Još dva GS-a do penzije plafon!
(Srki, 14. septembar 2020 11:37)

Pa već jeste GOAT, to će svako ko se iole razume u tenis potvrditi. Novakova igra će se decenijama vrlo pažljivo analizirati u svim teniskim školama. A ostrašćeni fanovi mogu da pričaju šta hoće. Njihovo mišljenje je nebitno.

vrg

pre 3 godine

znaci sada je razlika za federerom 24 nedelje, sto je malo manje od sest meseci. ako godinu zavrsi na prvom mestu, maltene je zavrsio posao i ostaje samo da pokupi jos tri slema i postaje goat pos vim mogucim racunicama. tada vise niko ni po kom osnovu ne moze nikada nista vise da kaze (osim ako se pojavi neko nov i izdominira protiv ove boranije od mladih tenisera, sto opet nece biti isto).

do tada mogu samo da ga spore, bice u zacaranom krugu sa federerom i nadalom.

i rg da uzme isto bi bio kraj svake price. em bi sprecio rafu da ode na 20, em bi sam dosao na 18, em bi duplirao svaki gs, posto je vec to uradio sa mastersima. neverovatno. tesko i shvatiti kakav je to uspeh. da nije novaka, cekali bi sada kecmanovica i slavili sto je uzeo 1 atp 250 turnir, jer bi i to bilo wow.

bane

pre 3 godine

Djoković nažalost ne postaje mlađi, i sve što je do sada uradio je više nego vanserijski. Ali godine prolaze, novi ljudi dolaze, i zbog toga je ovaj GS bio jako važan, kako zbog rang liste, tako i zbog broja titula. Naime, on jeste bio favorit, ali Tim je takođe u fantastičnoj formi i gotovo je izvesno da ulazi u borbu za broja 1 u narednim mesecima. Nadalova forma je misterija, Novak je za sada OK (rutinski osvojen Masters i nesrećno isključenje sa US). Uz dužno poštovanje prema Rodžeru, mislim da ga već po inerciji i navici stavljaju u favorite, iako on to realno nije. Dugo će on još biti među top 20, ali neće više nikada osvojiti GS, ipak 39 godina je 39 godina, čak i za Federera.

hm

pre 3 godine

Pokazalo se da uopšte ne treba mnogo da nova generacija stigne ove legende. Recimo potrebno je samo da dođe neki smrtonosni virus, da Nadal i Federer otkažu učešće na tom turniru ali da u isto vreme Đoković iz okreta (ne sme da gleda) pogodi u grlo linijskog i to je to!!!

mickeyrs

pre 3 godine

Zaboravih - pored prestizanja po broju YE No.1, to bi Novaku donelo i novih 10tak nedelja na mestu br.1 tako da bi krajem januara već bio na ~306 nedelja i od zavisnosti dešavanja oko korone i ukoliko ne bude daljih suspenzija tura, već u februaru bi prestigao RF i po tom kriterijumu. Ostaju još GS titule i Rafa kao opasniji protivnik u GOAT trci, RF lagano ispada iz priče po svim parametrima osim umetničkog dojma.

kraja

pre 3 godine

...286-310, uskoro sitno...
...kako ce nervoza ubrzano da raste...
..."nikakav" teniser, obican "prebacivac loptice" a najduzi staz na prvom mestu...
...na puskomet nema tenisera koji ce novaka skinuti sa tog mesta...

CroFed

pre 3 godine

Zaslužio je Novak to (ako već neće uspjeti dostići Rafu i Rogera po pitanju GS no to ćemo najbolje znati nakon ovog RG i narednog AO), dominirao je početkom desetljeća (2011), polovicom (2015) kao i koncem (2019). Imao je doduše i nekih rupa kada je osvajao malo GS (2012-2014) ili ništa (2017), ali je uvijek bio tu negdje, završavao u finišu na jedinici (2012 i 2014), tek jednom mu je izmakla jedinica u završnici (2016). Znači bio je najkonstantniji u ovih 9 godina kada se velika trojka uspoređuje i ovo će mu biti svojevrsna "nagrada". Dok za onu ultimativnu (vodeći po broju GS naslova) će imati još dosta posla...

ronal dinjo

pre 3 godine

Sta ce Novak da vam radi niste svesni, jos nekoliko godina pakla, gusicete se u mrznji i bolu i gledati kako sve osvaja
(Kale, 14. septembar 2020 12:06)

A kome će on to da radi? Kojima ro "nama"? Nisam video neko gušenje osim u tvojoj i sličnim zatucanim glavama.
Sramota su te tvoje mržnja, zloba, to podlo nasladjivanje i pakosno inaćenje..

Pa to si jedan of tih, vidi se, pogodilo te i upecao si se..kladim se da mrzis novaka samo tako..a mrznja je zeznuta stvar..izjeda polako ali sigurno, pa sad zamisli kako je tebi, svaki gem, svaki set, svaki novakov trofej tebe i tebi slicne strefi mali srcani udari..a fala bogu tih je pobjeda i trofeja nebrojeno haha..ne bi ti bio u kozi ni za sta na svijetu..

sasasa

pre 3 godine

Odavno je trebao da prestigne Federera po broju nedelja na prvom mestu, dva puta je za malo gubio prvo mesto na kraju godine, sad ova pauza zbog korone... I sto se tice Slemova je imao dosta propustenih sansi ukljucujuci i ovaj USO koji je morao da dobije.Nadam se da ce uspeti sve to da nadoknadi jer je ubedljivo najbolji teniser koji je ikada igrao.

sta je pesnik hteo da kaze

pre 3 godine

Novak iza sebe nema dobre nedelje jer je diskvalifikovan sa US Opena i u Rimu, a potom i na Rolan Garosu pokušaće da popravi utisak ostavljen u Njujorku.

Ajmo dalje u poteru

pre 3 godine

Pa nema kud nego da pojuri Federera,nema stajanja.Svakakve prepreke su na putu,uglavnom stavljene od ljudi koji ne mogu da smisle da tamo neki balkanac bude najbolji u belom(gospodskom)sportu.Neke prepreke sam sebi stavlja,zbog istog onog mentaliteta koji mu je doneo gomilu titula,nekad taj mentalitet dobije kontra efekat.Idemo Nole.

mickeyrs

pre 3 godine

Uz trenutnu situaciju sa bodovima, Novaku veća, mada generalno ne prevelika, opasnost preti od Thiema nego od Nadala za No.1 na kraju godine. Pošto nema gubljenja bodova, Novak do kraja može uvećati broj bodova za 400 (Rim) 1280 (RG) i do 1300 na ATP finalu, ako osvoji sve do kraja. Rafa je u zaostatku 1010 i može dodati samo 640 u Parizu i do 900 u Londonu jer je Rim i RG već na maksimumu, dok Dominik ima najviše prostora - 990 Rim, 800 RG, 910 Pariz, 700 London a zaostaje 1.735 poena za Novakom.

U principu, Novaku je dovoljno da uđe u finale RG (+560) ili osvoji Rim (+400) i doda jednu pobedu u grupi u Londonu (+200) ili uđe u finale Londona i ostaje ispred Rafe do kraja godine bez obzira na ostale rezultate.

Sa Dominikom za nijansu teža kalkulacija jer ovaj ima više bodova koje može da nadoknadi, ali teško je zamisliti da će i na betonu osvojiti sve do kraja godine. Pošto Rim neće igrati, ostaje mu potencijalnih 2410 bodova do kraja godine, odnosno Novaku je dovoljno 675 bodova do kraja godine da i teoretski obezbedi 6. godinu koju završava na mestu broj 1 i time prestigne RF u jednom od bitnih parametara za GOAT trku.

Popop

pre 3 godine

Bravo legendo. Sad se skoncetrisi na ova dva turnira. I da osvajanjem RG dodjes do 3 cilja: 18 GS, oduzmes sansu nadalu za istim i obezbijedis prvo mjesto do kraja godine i vjerovatno prestignes Federera do godine. Pozdrav iz PG

kaja

pre 3 godine

A na sajtu ATP-a nikakve vesti o ovome, a još gore - stoji im cifra od 284 nedelje pored Novakovog imena. Poene se sete da azuriraju, sedmice teško... a nije im prvi put! Toliko o zvaničnom sajtu tenisa!

Stara kuka

pre 3 godine

Ako Novak ne bude imao najvise GS titula, to ce biti iskljucivo zbog US Opena.Ali ne iskljucivo zbog ovogodisnjeg kada je izbacen, vec generalno.
Na AUS Openu Nole je fantastican, fenomenalan (kako god) i ima 8 titula iz isto toliko finala. Na Vimbldonu je isto sjajan, odlican, gde ima 6 finala i 5 titula. Na ta dva Grend Slema ima cak 14 finala i neverovatnih 13 titula.
RG je Nadalov turnir i on je tu neprikosnoven, iako je Nole mogao imati titulu dve vise u Parizu. E sad dolazim do US Opena. Njegova podloga, njemu odgovara, 8 finala ali samo 3 titule. Porazi u finalu od Mareja, Vavrinke, ono polufinale od Nisikorija, pa ove godine izbacen. Na US Openu je morao imati relano bar 3,4 titule vise na svom kontu. Onako objektivno.

Billy Billy koraci a na jugu splicani.

pre 3 godine

Može li neko da nam napravi lepu proekciju do kraja godine ko koliko brani poena i ko učestvuje na kojim turnirima?
Koliko znam Nadal učestvuje u Rimu i na RG ali on tu ne može ni jedan poen da osvoji zato što je svakako osvojio te turnire prošle godine. Novak može da osvoji poene ako udje u finale RG ili osvoji ili ako osvoji Rim posto je izgubio u finalu prosle god. Koliko vidim Tim ne igra Rim a tu je mogao da osvoji mnogo poena posto je ispao u drugom kolu prošle godine a prijavio je RG ali tu brani finale,znači samo ako osvoji može da napreduje. E sad,da li neko zna šta i kako dalje od turnira jos ima i ko koliko bodova može da osvoji od ove pomenute trojice? Zanima me da li je Novak blizu da ostane broj jedan do kraja godine.

Milan_PT

pre 3 godine

Bice u oktobru jurnjave za 500-tkama. Ni 250-tice nece biti za bacanje :)
(Bane, 14. septembar 2020 10:06)

Od završetka Rolan Garosa pa do Pariz Mastersa biće nekih 50 dana. Ništa bitno u oktobru. Nekad je u tom terminu bila Dalekoistočna turneja (Peking, Šangaj i Tokio), koja je ove godine otkazana. Od ATP 500 biće (verovatno) održana samo 2 turnira: Sankt Petersburg i Beč. Beč ima jednu nepovoljnost što se igra neposredno pred Masters u Parizu, bez dana odmora. Dakle, za očekivati je da se u Rusiji okupe svi vrhunski teniseri, jer otkazivanjem Dalekoistočne turneje imaju dosta slobodnih termina za igranje. Pošto taj turnir zauzima samo 1 nedelju od 7 raspoloživih, nije isključeno da mnogi Sankt Petersburgu dodaju i 1 ili 2 turnira ATP 250, da bi ostali u formi za Pariz Masters i ATP Finals. Moguće je da će baš ti poeni iz oktobra imati solidan uticaj na poredak na kraju sezone, jer Nadal nove poene može da osvoji samo u Parizu i Londonu (završni turnir). Novak može da napreduje dosta na Rolan Garosu, malo u Madridu, nikako u Parizu i solidno u Londonu. Tim u Madridu ne učestvuje, na RG i na završnom u Londonu može da osvoji nove poene samo ako osvoji te turnire, jer je prošle godine bio finalista i najbolje su mu šanse na poslednjem Mastersu gde je prošle godine osvojio samo 90 poena.
Bez obzira na nepredvidljivost oktobra u kalkulacijama, verovatan poredak na kraju sezone je: Đoković, Nadal, Tim...

Djole

pre 3 godine

Nadal nikako ne može biti najbolji od kada se igra tenis!
On je neprikosnoven na šljaci, mada se Djoković sa njim na šljaci bolje nosi nego on sa njim na betonu.
Za najboljeg kompletnog igrača bore se Djokovic i Federer!

mickeyrs

pre 3 godine

@Куп је битан, 14. septembar 2020 10:04

Dokle više priča o toj Race listi, Race je nebitan, čak su ga i skinuli sa ATP sajta jer se ove godine drugačije računaju bodovi, tj nema skidanja prošlogodišnjih rezultata usled poremećaja raspored zbog korone tako da broj bodova koje igrači trenutno imaju očigledno NIJE suma ovogodišnjih i na kraju godine se one neće izjednačiti, pa Race lista ni ne postoji za 2020.

Dominik nema velike šanse da prestigne Novaka, kao što sam već pisao.
Bilo Rafa, bilo Dominik moraju da osvoje praktično sve do kraja godine, a Novak da bude očajan i u Londonu da bi eventualno mogli da ga prestignu. Pri tome, dovoljno je da Dominik osvoji Rim recimo, a Rafa Pariz masters i opet međusobno uzimaju sebi bodove koji su im potrebni da bi prestigli Novaka.

Dakle, mora samo jedan od njih dvojice da uzme praktično sve da bi imao šanse da dođe do No.1.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Ne znam cemu sve ove kalkulacije kad ove godine jos niko nije pobedio Djokovica. Morali su da ga diskvalifikuju da ne osvoji jos jedan GS naslov! Tako da u nastavku sezone, No1e nastavlja sa razbijanjem tamo gde je i stao i nakon zavrsetka gema lagano ostavlja loptice na sredini terena i ne moze mu niko nista!!!

faćo

pre 3 godine

Mislim da će Novak najveće šanse da osvoji još neki GS imati na Vimbldonu. Kakvo god mišljenje da vlada o mladim i mlađim igračima, biće vraški teško dobiti ih na svim ostalim GS turnirima, uključujući i AO.

nikol dz femija

pre 3 godine

(snaga pobeđuje, tehnika nije dovoljna, 14. septembar 2020 12:15

Pa u krajnjem slučaju i to ga baš briga.

DIVNO JE AKO OSVOJI ali i kada sve osvoji,ZAPAD GA POMINJATI NEĆE,JER VOLE I POMINJU SAMO I ISKLJUČIVO SVOJE, ONE KOJI SU OD NJIH BOLJI NEEEE, NIKADA, A POSEBNO NE SRBE, tada će biti najvažnija diskvalifikacija i korona koja je zaustavila zadarski turnir, TO ŠTO JE U BEOGRADU BILO SUPER I BEZBEDNO NEMA VEZE I NE POMINJE SE, NARAVNO DA ODMAH ĆE SE NAĆI i ovdašnji ex sfrj satrapi ali i domaći čisto srpski koji će nalaziti mane, TAKO DA AKO i ne osvoji sve sve, NEMA VEZE, VEĆ JE TOLIKO OSVOJI, DA MU KAPA DOLE, SVAKA ČAST, TAKVOM SRPSKOM PREDSTAVNIKU.

HAJDE DA SVI NA SVOM RADNOM MESTU BUDEMO KAO NOVAK NA SVOM.BEZ OBZIRA NA NOVAC.SAMO DATI SVE OD SEBE MAKSIMALNO.

Novak jE VEĆ NAJVEĆI,u onome što ne pominjete A TO JE DA JE NOVAK PRVI I POBEDNIK JER JE SVUDA I SVUDA GOST - I JER NIKO I NIKO, OSIM SRBINA, NIJE IMAO TOLIKO NAVIJAČA PROTIV - JER MRZE SRBE I LAKO IM JE DA MRZE SRBINA NOVAKA - jednostavno je to kada ste na Zapadu - takva je politika i propaganda - a računaju na neškolovan i paklenim poslom preopterećen ( i rasistički) svet - ZNAČI 25000 LJUDI SE RADUJE JER PROMAŠIŠ I ODIGRAŠ LOŠE, a u Madridu, sećam se, doboš na tribinama i ne daju mu da servira protiv Dimitrova kada je i izgubio.

Novak je enigma za Zapad, jedinstven, a Srbin. Kao i Gavrilo PRINCIP. Zna to Zapad, bolje od samih Srba kojima fali samopouzdanje, ali ne i Novaku.

Svako dobro.

Simke

pre 3 godine

Tim nema konstantnosti,tako da on moze biti broj 1 tek kada se bude priblizio kraj karijere velikoj trojci,u stvari uskoro velika dvojka,jer ce Federer vjerovatno brzo zavrsiti karijeru.

MILENA

pre 3 godine

@adriano_galkiani-gdje si ti bio od marta, čovječe?! Niko ne gubi bodove do kraja godine. Đoković na RG može samo dobiti nove ako uđe u finale, a pogotovo, ako osvoji GS.
Za sve ključne igrače znamo kako stoje s formom. Samo je Nadal, kao i uvijek kod dužih pauza, nepoznanica i neugidno iznenađenje. Njegovi navijači računaju na to. Ja se nadam da godine ipak ostavljaju traga i na njemu i da neuigranost može biti prepreka. U Rimu ćemo vidjeti šta se može očrkivati na RG.

mickeyrs

pre 3 godine

@Milan_PT, 14. septembar 2020 11:02

Ne verujem da će top 3 uopšte baviti i 500kama u oktobru. Možda Dominik prijavi Hamburg kao pripremu za šljaku i tu može uzeti do 410 poena max, ali se on nastavlja direktno na RG.

Ako Novak osvoji Rim, mislim da neće ići u Rusiju uopšte. Potencijalno tamo imaju sva trojica 750 bodova (St.PEtersburg+Moskva) za dodati, Thiemu Beč ne znači jer ga je osvojio 2019te. Ostale 250ce se uglavnom preklapaju sa jačim pa su nebitne, možda Antverpen umesto Moskve koji se završavaju nedelju dana pred Pariz masters.

Finansijski takođe niko nema nešto mogućnosti da ih dovuče makar na appearance fee. Jedino da Novak ne doda ništa na šljaci, a Dominik uzme i Hamburg i RG, onda postaje gusto (~500 poena razlike), ali mu i dalje ostaje Pariz gde ne mora da osvaja poene, ali može sprečiti Rafu i Dominika da zarade nove. Dominik mora i u Rusiju i posle ostaju Pariz i London. Ne preterano realno za izvesti, a tu je i Rafa koji će biti odmoran i kome je ovo sve prilika da u Londonu konačno odigra u skladu sa svojim renomeom.

Milan_PT

pre 3 godine

@mickeyrs, 50 dana pauze im je previše, pogotovu kad se uzme u obzir ova preduga pauza zbog korone. Nakon RGa, Nadal će imati samo 2 odigrana turnira do Pariz Mastersa, dakle u 7 meseci. Na tome i baziram svoju pretpostavku da će igrati i neke turnire koji im ranije nisu bili interesantni i za koje nisu imali slobodne termine zbog Dalekoistočne turneje.
Naravno da se učešćima na tim turnirima neće ni finansijski ni bodovno nešto ovajditi, ali su im oni potrebni da ostanu u formi za Pariz i London.
Takođe,treba primetiti da počinje i velika trka za šampionom Mastersa 1000. Novaku osvajanje Zlatnog mastersa dva puta neće puno vredeti, ako ne bude imao više takvih trofeja od Nadala. Ili bar da bude poravnat. Zato je Pariz veoma bitan. I jedan i drugi turnir...

Spale

pre 3 godine

Samo ti Nole budi najbolji u teniskim ciframa. GS titule, mastersi, broj nedelja na prvom. Imao si sve gs titule u jednom trenutku, što konkurenti nisu. Imaš sve masterse, što konkurenti nemaju. Imaš bolji h2h od konkurenata. I nemoj se truditi da te vole, tu nek budu bolji, jer zapadni svet neće nikad prihvatiti da im neki Srbin sa Balkana bude najbolji ikad u gospodskom belom sportu, ma šta god radio.

Тачникиња

pre 3 godine

"Svaka čast i za Dušana i Filipa. 25 i 29 mesto na svetu uopšte nije loše.
(Leeli, 14. septembar 2020 09:49)"
-----------------
Тачно, свака им част на 25. и 29. месту на свету.

chupavi

pre 3 godine

Skoro je Federer stigao taj Samprasov rekord, secam se da je onda bila senzacija i svi su govorili kako ce biti tesko da neko to uskoro ponovi. I eto, pojavio se Novak i za kratko vreme je uspeo da izjednaci taj Samprasov podvig a na dobrom je putu da stigne i nedodirljivog Rodzera, coveka za koga se mislilo da nikada nece biti prevazidjen.

Naravno tu je i Rafa, koji mozda nema toliko nedelja kao broj 1, ali zato ima ogroman broj trofeja sa najvecih turnira, i bice jako interesantno da vidimo ko ce na kraju zavrsiti kao pobednik u ovoj trci.

Тарми Рићми

pre 3 godine

Како нема добре недеље иза себе?Освојио Синсинати и постао први тенисер у историји који има освојене све актуелне турнире из мастерс серије 2 пута. И претходни рекорд само он држи, да има све мастерс титуле. Реално огроман успех. Изједначио се са Надалом по укупном броју мастерс титула на првом месту.

mickeyrs

pre 3 godine

Previd - Dominik ne može da osvoji Rim jer ne učestvuje, dakle, mora da osvoji RG (+800) i Pariz masters (+910) i tek tada je egal sa Novakom, dok u Londonu Novak ima samo 200 poena i mnogo više za osvajanje. Praktično, ako Rafa uzme RG, Thiem ispada iz priče.

sasabgj

pre 3 godine

Neko je napisao da dominik tim do kraja godine dolazi na mesto broj jedan, a evo ja cu napisati zasto to nije moguce: Prvo , tesko da ce tim uopste igrati RG a i ako igra ima deset dana da se pripremi za sljaku sto je malo tako da od titule nista, svakako ima sigurnih 1200 poena tako da nove ce tesko osvojiti. Drugo igrao je finale zavrsnog turnira tako da tu moze osvojiti maksimalno 500 poena sto nije dovoljno. Prva sansa gde tim ima sansu za prvo mesto je AO i to isto zavisi, ako novak nekim cudom briljira na sljaci i pavoji rim a npr igra finale RG osvojice dosta poena, plus na zavrsnom turniru brani 200 poena sto znaci u igri je 1300. Tako da koliko je blizu toliko je i daleko tim od tog prvog mesta

Poštovalac igre

pre 3 godine

Novaku svaka čast!

Biće potpuno zasluženo ukoliko prestigne Rodžera jer teško da švajcarac može ikada više do broj jedan na atp listi. Nadal mora odbrani rezultat iz prošle sezone gde je osvojio RIM i RG u suprotno Tim ima šanse da ga prestigne koji zasluženo treći nakon US OPEN.

Ostali našim želim da kažem svaka čast posebno Miomir koji napravio skok kao što sam rekao nakon Kicbila. Duciju i Laslu isto uprkos svemu.

аца

pre 3 godine

6 meseci se nije igralo.
To je nekih 26 sedmica.
Ne bi se trebalo racunati.
Nego zamrznuti taj period.
(Dragon, 14. septembar 2020 12:41)

Па и није се рачунало.
Да се рачунало сад би били месец-два од 310+ недеља.

Ако ово искрено ниси знао онда је то у реду,али ако си један од 'оних' који би да му одузму још 6 месеци на првом месту,НЕЋЕ ДА МОЖЕ!

nikol dz femija

pre 3 godine

Sad pogledam na "wikipedii" pod Dominic Tim stoji ovo :

Highest ranking No. 3 (2 March 2020)
Current ranking No. 2 (14 September 2020)

ZANIMLJIVO. LAŽ.
Slučajno ?
Naravno da ne.
Jer svi mogu odmah da pogeldaju kao ja na ovu listu zvaničnu Atp-a i brzo "klikom" isprave. I TAKO JE U SVEMU, samo mute javno mnjenje i računaju na svet koji im daje za pravo da sa razlog računaju na nepismene u svakom smislu.

A na "ATP TOUR Atprankings"

1. NOVAK 10 860
2, Rafa 9 850
3. Dominik 9 125

mickeyrs

pre 3 godine

@Milan_PT, slažem se, praktično mesec i po bez tenisa je previše, ali Novak je i ranije umeo da pravi takve pauze bez preteranog razloga.

Ukoliko bude rešio da igra nešto, tipujem da će prijaviti Beč jer se lako stiže do tamo, što nije zanemarljivo u doba korone.

Ovo pretpostavljam da je opcija jedino ako se baš zakomplikuje posle šljake, tj Thiem osvoji i Hamburg i RG, a Novak ne popravi svoj bodovni saldo u Rimu ili Parizu.

St.Petersburg počinje dan posle RG, dakle Dominik bi morao da naniže još mesec dana samo pobede - Hamburg, RG, pa put u Rusiju i tamo da osvoji tek da bi prišao Novaku na 25 poena. Prilično malo verovatno. Plus posle da nastavi da pobeđuje kako bi ga i prestigao.

Što se Rafe tiče, ako i bude igrao nešto od 500ca pre Pariza, to će isto biti Beč. Tu bi mogli da se sudare po treći put u kratkom periodu, a ostaje da vidimo i u kakvoj je formi Rafa posle ipak dugačke pauze.

Po meni, Rafa neće biti tako ubedljiv na šljaci po jesenjem vremenu, ali mislim da će biti opasan u Londonu. Možda čak i osvoji konačno.

Idealno bi bilo za Novaka da uzme RG i ode na zaslužen odmor do Pariza da proslavi. :) Po formi prikazanoj u USA, definitivno je spreman, a verujem i naoštren posle svih skorašnjih dešavanja.

aca

pre 3 godine

6 meseci se nije igralo.
To je nekih 26 sedmica.
Ne bi se trebalo racunati.
Nego zamrznuti taj period.
(Dragon, 14. septembar 2020 12:41)

majstore ,pa nije on birao da se to desi..a i mogao je bilo ko da bude prvi ,a ne on ..normalno da ce se njemu racunati..

Milan_PT

pre 3 godine

@mickeyrs, primetio sam da se Hamburg igra u nedelji pauze između Rima, koji je danas počeo i Rolan Garosa, tako da sumnjam da će ga Tim igrati. Ako uzmemo u obzir poene koje dodatno mogu da osvoje prva trojica igrača na sledećim turnirima: Rim, Rolan Garos, Pariz i London, primetiće se sledeće činjenice:
1) Novak je u najboljoj poziciji jer ima 2980 potencijalnih poena (400+1280+0+1300). Poeni su dati istim, hronološkim rasporedom za nabrojana 4 turnira, uzimajući u obzir da je maksimum za London 1500 (bez izgubljenog meča u grupi). Tim ima 2410 (0+800+910+700), a Rafa 1740 (0+0+640+1100). U stvarnosti, svaki od njih može da napreduje 1500 poena u Londonu, jer će pred taj turnir igračima biti oduzeti poeni koje su osvojili prošle godine. Dakle, to je prvi turnir gde se vraćamo normalnom sistemu oduzimanja poena sa prošlogodišnjeg turnira i dodavanja novih sa ovogodišnjeg. Naravno, poslednji "zamrznuti" turnir će biti ovogodišnji Pariz Masters čiji će bolji poeni sa ovogodišnjeg ili prošlogodišnjeg turnira važiti do 01/11/2021.
2) Da bi Tim prestigao Novaka do kraja godine, potrebno je da on od 2410 osvoji 1735, a da Novak od skoro 3000 ne osvoji ništa. Dakle, Timove šanse za prvo mesto su teorijske.
3) Rafa zaostaje 1010 poena za Novakom i ima 1740 poena koje maksimalno treba da osvoji. Dakle, potrebno je da Rafa ne izgubi meč do kraja, a da Novak uzme manje od 630 poena.
3) Tim zaostaje za Rafom 735, a ima 670 više potencijalnih poena. Biće borba za drugo mesto...

srle

pre 3 godine

(Milan_PT, 14. septembar 2020 18:47)

Zaista je sjajna tvoja analiza vrha ATP liste, tu postoji više mogućnosti i raspleta. Čak i da Novak ne osvoji bodove u Rimu i na Rolan Garosu, ima velike šanse za prvo mesto. Mislim da komotno može prijaviti Beč, a objasniću zašto. Verujem da niko od ovih tenisera iz vrha neće otići u Sankt Peterburg odmah posle Rolan Garosa, jedino ako recimo Tim ispadne u trećem kolu što je zaista mala mogućnost. Tu dolazimo do Beča, iako se naslanja na Pariz, Novak može otići na taj turnir da osvaja bodove, Dominik Tim ne može osvojiti ni bod dok Rafa neće ići na taj turnir jer nikad nije igrao tamo. Odlaskom u Beč, Novak može žrtvovati Pariz (u Parizu ne može da osvoji ni bod) i odigrati samo par pripremnih mečeva pred Završni masters gde može da osvoji najviše poena. Brani samo 200 poena, Rafa brani 400 a Tim 800 poena. U svakom slučaju sve su ovo kalkulacije. Ali ključ može da bude Rim, ako Novak tu osvoji turnir i dodatnih 400 poena, ne samo da će otići relaksiranije na Rolan Garos, već će imati solidnu bodovnu razliku u odnosu na Nadala i Tima pred taj Završni masters u Londonu gde će se odlučivati mnogo toga.

Bager

pre 3 godine

Sve i da dođe do 310 nedelja, G.O.A.T. neće biti jer nikada neće osvojiti 20 GS! Još dva GS-a do penzije plafon!
(Srki, 14. septembar 2020 11:37)

Do sada smo se naslušali takvih prognoza onoliko i šta bi?...ĆORAK!
U naredne 3 godine Novak će osvojiti minimum bar 6 slemova i mesto najboljeg u istoriji tenisa mu ne gine. Jedini koji mu može otežati taj put je Tim i niko drugi, Feda i Rafu će da dere gde god stigne. Fed više i nije neka konkurencija a kada krenu da ga mlate mlađi igrači brzo će dići ruke. Rafa je posustao, godine onakvog tenisa dolaze na naplatu, lepo se vidi da više nije razoran kao nekad.Tu se Novaku otvara prolaz da dominira još bar 3 godine a posle više nije ni važno.