Nedelja, 13.09.2020.

13:00

Bez Novaka, Rodžera i Rafe – konačno

Dominik Tim ili Aleksander Zverev postaće prvi teniser van "velike trojke" koji je osvojio Grend slem posle dominacije najvećih u istoriji.

Izvor: PT

Bez Novaka, Rodžera i Rafe – konaèno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 3 godine

Morali su da izbace Novaka da bi neko od mladih osvojio gran slam.Ako ne pobede najboljeg onda nije to prava pobeda.Ali nema veze Novak će sve da vrati kako je bilo.

Miodrag

pre 3 godine

Kažu ovi komentatori Dominik Tim je zaslužio već odavno da osvoji Gren slem i sada vas ja stručnjake pitam po kom osnovu je to zaslužio kada je sva tri finala izgubio.I baš bi voleo da ovaj Zverev osvoji titulu.
(Ljubo, 13. septembar 2020 18:09)
Ljubo ti komentatori se prave pametnjakovići pa misle da je Tim trebao odavno da dobije GS. Tim je mogao da dobije GS da nije bilo Nadala na zadnja dva RG ili možda Noleta na AO ove godine iako ga je dobio u polufinalu RG. Sada kada nemamo ni Rafu ni Rodžera a ni Novaka zato što je diskvalifikovan na US Openu Tim je prvi favorit zbog toga što je čovek igra agresivan tenis i ne igra nonšalatno kao Zverev koji je u polufinalu gubio dva seta protiv Buste, a onda dobio preokretom iako je mogao da dobije ubedljivije na terenu. Voleo bih i ja da osvoji Zverev, ali problem što nema dobar procenat drugi servis i često pravlja duple servis greške.

deni

pre 3 godine

@filip
Odigrao jednom takav turnir posle ko zna koliko vremena i pauze,ova dvojica sto sam pomenuo fudbaler i kosarkas svaki dan igraju iscrpljujuce meceve i statisticki nisu losiji od vremena pre 10 godina jer su prosto neverovatno fizicki spremni i snazni i dan danas.A teniska trojka svakako je daleko od svog najboljeg tenisa,Djokovic stoji najbolje jer se nije povredjivao kao ostala dvojica ali on ima faze kada je kao iz Darfura,a neki ocekuju da i narednih godina dobija deset godina mladje u punoj snazi

filip

pre 3 godine

...Nadal ce verujem uzeti sledeci RG,Sjokovic ili Rodja mozda uzmu Olimpijadu jer im to fali ali prosto nisu oni fizicke zivotinje kao npr.Dzejms ili Kristijano pa da budu sa 35 kao sa 25 i navikavajte se polako na ovakva finala
(deni, 13. septembar 2020 15:43)

"Velika trojka" nisu fizicke zivotinje..?? Pa kako onda objasnjavas da je Federer sa 38 igrao finale Wimbldona od 5 sati.??

Ljubo

pre 3 godine

Kažu ovi komentatori Dominik Tim je zaslužio već odavno da osvoji Gren slem i sada vas ja stručnjake pitam po kom osnovu je to zaslužio kada je sva tri finala izgubio.I baš bi voleo da ovaj Zverev osvoji titulu.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Đoković je igrao ali nije uspeo da dođe do finala. Ispao je od Karenja Buste.
(Faktograf, 13. septembar 2020 15:27)

Jel ti stvarno verujes u to sto si napisao... nije on ni od koga ispao, diskvalifikovan je ( da ne ulazimo zasto i kako )
Ali ako je ti je lakse, evo i i ja se slazem ispao je od Karenja Buste
6:0, 6:0, 6:0

Poštovalac igre

pre 3 godine

Kad pogledam unazad od 2005 godine ko je sve uzeo US Open dosad zaključio samo jedno a to da Federer,Rafa i Novak su zajedno najviše osvoji li ukupno 12 GS titulu a samo četvorica različita tenisera uspe li su da im otkinu Delpo,Marej,Čilić i Vavrinka prilika za jednu od ove dvojice da jedan se uvrsti kao peti igrač koji uspeo da podigne pehar na flešing Medousu uopšte na ovom turniru..

Ko je favorit!? Teško reći jer u pitanju GS finale ulog veći za obojicu a ako bi sagleda li dao bi šansu Timu jer on je već igrao finala na GS a Zverev prvo uopšte uz to Dominik je znatno napredovao u svakom smislu.

срле

pre 3 godine

Сад ако Доминик Тим не узме гренд слем титулу на овако организованом турниру, онда стварно не знам кад ће. Слажем се заслужио је он то одавно. Јадни Зверев има промил шанси, Тим узима у три сета, евентуално четири 3:1.

Ljubo

pre 3 godine

I da vas sada pitam vi zapadni licemeri dali će sada biti vrednovana ova titula kao i svaka druga na kojoj su po vama učestvovali dvojica najvećih svih vremena.Evo sada vam se ispunila želja da konačno imate svoga pobednika konačno kada ste uspeli da izbacite jedinoga uljeza koji vam muti non stop planove.Radujte se sada malo.

Ra razliku od 2014

pre 3 godine

Za razliku od 2014. kada su Novak i Rođa izgubili na fer način ovo sada je totalno vještačka situacija izazvana različitim X,Y,Z faktorima. Što svakako neće umanjiti uspjeh Tima koji je i ranije zaslužio da osvoji slem.

.

pre 3 godine

@al, sta ja znam
Ispao je od Karenja Buste! I to sramno! Busta ga ponizio, napravio mu brejk dominantno, a Nolo iz besa i nemoci gadjao sudiju lopticom! Iako je ponizno molio i preklinjao sudiju da ga postedi, ovaj ga je ipak izbacio s turnira!
Dakle, Busta ga eliminisao, jer, tenis je mentalna igra, zar ne? Busta mentalna gromada. Pukni!

Rape

pre 3 godine

Labude...pogledaj Novakov skor sa tim mlađim pa nešto komentariši. Novaku svi vi možete samo patike da čistite i to kada je dobre volje.Sine jadan si.

deni

pre 3 godine

@Miodrag
Nece vladati,vec ne vladaju,Djokovic ce da klizi dole jer je previse otisao u vanteniske vode a ovim mladjim upravo nedostaje osvojen GS kao svojevrsna inekcija adrenalnina,to ih je kocilo da ne napreduju mnogo vise sa ovim ce,ko god da osvoji od njih dvojice,da se razgoropade u buducnosti i zauzece vodeca mesta,naravno stara garda nije rekla zadnju rec,Nadal ce verujem uzeti sledeci RG,Sjokovic ili Rodja mozda uzmu Olimpijadu jer im to fali ali prosto nisu oni fizicke zivotinje kao npr.Dzejms ili Kristijano pa da budu sa 35 kao sa 25 i navikavajte se polako na ovakva finala

Sale

pre 3 godine

Konacno? Hahahah pitam par drugara na poslu koji su zagrizeni za tenis, pitam ko ce osvojiti, a oni nemaju pojma ni ko je u zavrsnici, kad ova trojica odu tenis moze da se ugasi odma...

panter pudlica

pre 3 godine

"Danas, 13. avgusta 2020. godine, imamo drugačiju sliku na terenu pošto će u velikom finalu Otvorenog prvenstva SAD igrati Aleksandar Zverev i Dominik Tim."

Ja iskreno mislim da bi bilo krajnje vreme ili da neko ozbiljno kontroliše ove debile koji pišu gluposti, ili da se dotični najure i zaposle ozbiljni ljudi. Ovo više stvarno neža smisla. Vest ne prođe bez neke kardinalne greške. Stvarno sramota...

labud

pre 3 godine

@Rape
U poslednjih dvadesetak meceva protiv Medvedeva,Tima,Kirjosa,Cicipasa i Zvereva(uzecu njih petoricu kao realno ozbiljne igrace mladje generacije) ima vise poraza nego pobeda,lako je proveriti,sa nekima ima pozitivan skor ali kada se gledaju tendencije evidentno je da su mladji shvatili kako se igra protiv njega,nemaju tendenciju da napune gace kad je on sa druge strane kao teniseri iz Novakove generacije,a krstenica je surova,Novak ce biti sve slabiji,oni sve bolji,jednostavno nista ne napisah sem najsurovije cinjenice.Inace cemu ta tendencija ka vredjnju neistomiljenika,jer vam Novak rod,placa racune pa o njemu mora uvek kao o supermenu,bukvalno od njega pravite jadnika i luzera koji nece biti upamcen po trofejima vec po okruzrnju koji stalno siri neku histeriju,netrpeljivost,pa i mrznju,kao da ste pod Srdjanovim patronatom i primate proviziju za ono sto pisete

al, sta ja znam

pre 3 godine

Federer i Nadal nisu ucestvovali, Djokovic jeste
13. septembar 2020 13:52

xaxaxaxaxa
bas duhovito, a ucestvoavao...slabo pratim ,nisam znao, pa sto mu nisu dali da igra onda, znaci ispao je, ko ga je pobedio, Tim ili Zverev, izvinjavam se, ja sam mislio da nije igra kad ono isprasio ga neko...
ae pali...

mlekadžija

pre 3 godine

Дошло време да се неко други радује...али само данас! Резултати су неумољиви у последњих 15 година на прсте једне руке могу да изброје они који су освојили неки ГС а нису из велике тројке ...

capo di tutti capi

pre 3 godine

Да, зато што Рођа и Рафа нису играли, а Ноле дискфалификован. Зверев се залетео као да је освојио 15+ ГС. Тим добија.

Miodrag

pre 3 godine

Lično bih voleo da dobije Tim jer njemu upravo nedostaje titula na GS i gubio 3 finala tako da ova prilika ne treba da se propusti. Tim pokazao sjajnu igru tokom dve nedelje US Opena i do sada sve protivnike pobeđivao lako sem Čilića koji mu je oteo jedan set i protiv Medvedeva. Druge strane Zverev igra prvo GS finale u karijeri i to protiv Tima. Zverev dosta tesno igrao mečeve sem trečeg kola i plus što igrao užasno u polufinalu protiv Buste jer nije prikazao najbolju igru bez obzira što je pobedio u 5 setova. Ko god da dobije meč zaslužio i titulu, a što se tiče velike trojke oni če vladati dok ne završe karijeru.

labud

pre 3 godine

@Necko
A bilo to je super kada je Novak uzeo Garos verovatno u najslabijoj konkurenciji ikada u Open eri,ili da je uzeo ovaj turnir,uostalom koja je garancija da bi uopste uzeo trofej,ovi mladji ga vec izvesno vreme redovno pobedjuju,prosto dolazi polako do novog poretka,Federer je produzio karijeru zbog Olimpijade,i jedina ambicija mu je olimpijsko zlato,Nadal ce se drzati svog Garosa i oprilike ce na sledecem i onom tamo gledati da prestigne Rodju po broju Slemova,na ostalim turnirima sta uradi,uradi,Marej,Sten,Delpo od njih verovatno nista,ostaje Djokovic koji ce sve teze u buducnosti izlaziti na kraj sa mladjima,kao sto rekoh,vec im je redovna musterija,plus previse se okupirao neteniskim stvarima i deluje da ga je ovo totalno poremetilo,tako da polako se navikavaj na novi teniski poredak,dobri su ovo teniseri,svakako bolji od raznih Berdiha,Ferera,Raonica,Nisikorija i ostale boranije,nece tenis propasti niti ce zemlja prestati da se okrece oko svoje ose bez velike trojke(ili cetvorke),i sto pre prihvatimo cinjenicno stanje bice nam lakse jer mnogima je Novak jedini razlog zivljenja,vreme je da se to promeni i da pocnemo da razmisljamo o svakodnevnici,ovo je ipak samo obicna skupa zabava

bg leprikoni

pre 3 godine

@my way
Zlatno doba tenisa je bilo od sredine osamdesetih do kraja devedesetih,i u marketinskom i u kvalitativnom smislu.Njih trojica jesu velikani koji su puno dali i daju tenisu(doduse svi danasnji sportisti unapredjuju svoje sportove od Mesija,Ronalda,Lebrona,Karija,Hardena...pa ne govorimo da je zlatno doba fudbala,kosarke...naprotiv),ali fakat da su imali i srece da je ostatak karavana blago receno ispodprosecan,Federer na vrhuncu imao Hjuita,Rodika,Davidenka,Nalbandijana,Nadal- Ferera,Berdiha,Congu,Iznera,Djokovic-Nisikorija,Cilica,Andersona,Raonica,prakticno jedino im je Endi bio ozbiljna konkurencija(Vavrinku ne racunam jer taj jednom godisnje zaigra ozbiljno,11 meseci juri sojke,Delpotra takodje,lik nije vezao mesec dana da je zdrav).Prakticno gledali smo teniske turnire otprilike od cetvrtfinala,nesto slicno vaterpolu i ozbiljni susreti su bili samo medjusobni mecevi njih trojice,ali i oni ne mogu doveka i realno danasnje finale ce nam doneti kvalitetniji tenis nego sto bi bio da su ga igrali npr.Djokovic i Nadal,i ako istinski volite sport dacete sansu i novim generacijama,uostalom svuda je tako,nadolaze razni Jokici,Doncici,Halandi,Mbapei,Verstapeni...u svim sportovima je tako,zasto ne bi bilo i u tenisu

my way

pre 3 godine

Ово не радује ниједног правог љубитеља тениса. Благослов је био бити у могућности пратити овај спорт у његово златно доба када тројица највећих у историји играју истовремено и доводе игру на ниво којем ови момци не могући ни прићи. Доминација велике тројке чак и када њени чланови нису ни близу свог врхунца довољно говори о односу квалитета. Време пролази и ера Федерера, Надала и Нолета ближи се крају. Мислим да свако ко воли тенис жели да у ових последњих неколико година њихове каријере ужива максимално у њиховој игри и ривалитету. Бар за мене лично не представља никакво освежење ни занимљивост што ће Тим и Зверев играти финале гренд слема само зато што Роџер и Рафа нису учествовали, а Новак дисквалификован.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Naravno da se Tim i Zverev apsolutno zasluženo nalaze u finalu ovogodišnjeg US Opena i titulu, ma ko od njih da je osvoji, niko im ne može osporiti. Ali naravno da na ceo ovaj turnir pada velika senka zbog diskvalifikacije Đokovića i neučestvovanja mnogih velikih igrača i zbog sramotne organizacije. Ali šta je tu je, ova dva igrača su zasluženo u finalu i treba uh ispoštovati. Da je situacija normalna, da su svi top teniseri bili na tirniru i da se nije dogodila ona diskvalifikacija, gotovo 100% bi bio siguran da bi turnir osvojio opet neko iz Velike trojke mada su ovi mlađi sve bliži i bliži preuzimanju Trona od njih, naročito Tim i Medvedev koji pružaju fenomenalne partije u kontinuitetu. Šta je tu je, večeras ćemo dobiti novog GS šampiona i titula će mu biti skroz zaslužena bez obzira na sve. Moj favorit je Tim naravno, veoma ubedljive i rutinske pobede je ostvario do polufinala a u polufinalu pobedio odličnog Medvedeva jednom zrelom šampionskom igrom i time potvrdio da je posle diskvalifikacije Đokovića ubedljivi favorit broj 1 za titulu. Po meni 80-20 šanse za titulu u korist Tima večeras. Sa druge strane Zverev je konačno uspeo da se plasira u svoje prvo veliko GS finale i taj plasman mu je zaslužen mada je imao veliku sreću u žrebu i u mnogim mečevima na putu do finala. Veoma blizu pobeda su bili Ćorić i Pablo ali su sopstvenim greškama vratili Zvereva u igru, pa se zbog svega toga on zasluženo nalazi u finalu ali veliki favorit večeras u finalu je Tim naravno.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Pa nije bez njih sto ih je neko pobedio, nego sto ljudi nisu igrali, sad ce rg, pa cemo da vidimo dal ce neko osim Nadala i Novaka uzeti isti...

brka

pre 3 godine

Mislim da je Tim mnogo napredovao i da je u ovom trenutku najveca pretnja za Djokovica, zaslužuje da osvoji GS pa makar i na ovaj način.
Zanimljivo da su u finalu dva igraca koji su bili na Adria turu.

yu

pre 3 godine

sta im je sve trebalo da se desi da bi doslo do ovog, da federer udje u teske godine i pocne da se povredjuje, korona koja je ceo svet zakovala pa tako i oklnosti pod kojim se igra US Open pa tako i Nadal nije dosao, i diskvalifikacija Novaka jos niko ne zna ni sto ni zasto.

Stevan

pre 3 godine

Da nisu iscenirali nepravedno izbacivanje Novaka ne bi se sada sepurili.
Postigli su isti cilj kao i sa neutralisanjem Monike Seles, opet ce neki German nepravedno da pidigne trofej.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Pa nije bez njih sto ih je neko pobedio, nego sto ljudi nisu igrali, sad ce rg, pa cemo da vidimo dal ce neko osim Nadala i Novaka uzeti isti...

yu

pre 3 godine

sta im je sve trebalo da se desi da bi doslo do ovog, da federer udje u teske godine i pocne da se povredjuje, korona koja je ceo svet zakovala pa tako i oklnosti pod kojim se igra US Open pa tako i Nadal nije dosao, i diskvalifikacija Novaka jos niko ne zna ni sto ni zasto.

my way

pre 3 godine

Ово не радује ниједног правог љубитеља тениса. Благослов је био бити у могућности пратити овај спорт у његово златно доба када тројица највећих у историји играју истовремено и доводе игру на ниво којем ови момци не могући ни прићи. Доминација велике тројке чак и када њени чланови нису ни близу свог врхунца довољно говори о односу квалитета. Време пролази и ера Федерера, Надала и Нолета ближи се крају. Мислим да свако ко воли тенис жели да у ових последњих неколико година њихове каријере ужива максимално у њиховој игри и ривалитету. Бар за мене лично не представља никакво освежење ни занимљивост што ће Тим и Зверев играти финале гренд слема само зато што Роџер и Рафа нису учествовали, а Новак дисквалификован.

Stevan

pre 3 godine

Da nisu iscenirali nepravedno izbacivanje Novaka ne bi se sada sepurili.
Postigli su isti cilj kao i sa neutralisanjem Monike Seles, opet ce neki German nepravedno da pidigne trofej.

panter pudlica

pre 3 godine

"Danas, 13. avgusta 2020. godine, imamo drugačiju sliku na terenu pošto će u velikom finalu Otvorenog prvenstva SAD igrati Aleksandar Zverev i Dominik Tim."

Ja iskreno mislim da bi bilo krajnje vreme ili da neko ozbiljno kontroliše ove debile koji pišu gluposti, ili da se dotični najure i zaposle ozbiljni ljudi. Ovo više stvarno neža smisla. Vest ne prođe bez neke kardinalne greške. Stvarno sramota...

capo di tutti capi

pre 3 godine

Да, зато што Рођа и Рафа нису играли, а Ноле дискфалификован. Зверев се залетео као да је освојио 15+ ГС. Тим добија.

Rape

pre 3 godine

Labude...pogledaj Novakov skor sa tim mlađim pa nešto komentariši. Novaku svi vi možete samo patike da čistite i to kada je dobre volje.Sine jadan si.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Naravno da se Tim i Zverev apsolutno zasluženo nalaze u finalu ovogodišnjeg US Opena i titulu, ma ko od njih da je osvoji, niko im ne može osporiti. Ali naravno da na ceo ovaj turnir pada velika senka zbog diskvalifikacije Đokovića i neučestvovanja mnogih velikih igrača i zbog sramotne organizacije. Ali šta je tu je, ova dva igrača su zasluženo u finalu i treba uh ispoštovati. Da je situacija normalna, da su svi top teniseri bili na tirniru i da se nije dogodila ona diskvalifikacija, gotovo 100% bi bio siguran da bi turnir osvojio opet neko iz Velike trojke mada su ovi mlađi sve bliži i bliži preuzimanju Trona od njih, naročito Tim i Medvedev koji pružaju fenomenalne partije u kontinuitetu. Šta je tu je, večeras ćemo dobiti novog GS šampiona i titula će mu biti skroz zaslužena bez obzira na sve. Moj favorit je Tim naravno, veoma ubedljive i rutinske pobede je ostvario do polufinala a u polufinalu pobedio odličnog Medvedeva jednom zrelom šampionskom igrom i time potvrdio da je posle diskvalifikacije Đokovića ubedljivi favorit broj 1 za titulu. Po meni 80-20 šanse za titulu u korist Tima večeras. Sa druge strane Zverev je konačno uspeo da se plasira u svoje prvo veliko GS finale i taj plasman mu je zaslužen mada je imao veliku sreću u žrebu i u mnogim mečevima na putu do finala. Veoma blizu pobeda su bili Ćorić i Pablo ali su sopstvenim greškama vratili Zvereva u igru, pa se zbog svega toga on zasluženo nalazi u finalu ali veliki favorit večeras u finalu je Tim naravno.

mlekadžija

pre 3 godine

Дошло време да се неко други радује...али само данас! Резултати су неумољиви у последњих 15 година на прсте једне руке могу да изброје они који су освојили неки ГС а нису из велике тројке ...

al, sta ja znam

pre 3 godine

Federer i Nadal nisu ucestvovali, Djokovic jeste
13. septembar 2020 13:52

xaxaxaxaxa
bas duhovito, a ucestvoavao...slabo pratim ,nisam znao, pa sto mu nisu dali da igra onda, znaci ispao je, ko ga je pobedio, Tim ili Zverev, izvinjavam se, ja sam mislio da nije igra kad ono isprasio ga neko...
ae pali...

Miodrag

pre 3 godine

Lično bih voleo da dobije Tim jer njemu upravo nedostaje titula na GS i gubio 3 finala tako da ova prilika ne treba da se propusti. Tim pokazao sjajnu igru tokom dve nedelje US Opena i do sada sve protivnike pobeđivao lako sem Čilića koji mu je oteo jedan set i protiv Medvedeva. Druge strane Zverev igra prvo GS finale u karijeri i to protiv Tima. Zverev dosta tesno igrao mečeve sem trečeg kola i plus što igrao užasno u polufinalu protiv Buste jer nije prikazao najbolju igru bez obzira što je pobedio u 5 setova. Ko god da dobije meč zaslužio i titulu, a što se tiče velike trojke oni če vladati dok ne završe karijeru.

brka

pre 3 godine

Mislim da je Tim mnogo napredovao i da je u ovom trenutku najveca pretnja za Djokovica, zaslužuje da osvoji GS pa makar i na ovaj način.
Zanimljivo da su u finalu dva igraca koji su bili na Adria turu.

Sale

pre 3 godine

Konacno? Hahahah pitam par drugara na poslu koji su zagrizeni za tenis, pitam ko ce osvojiti, a oni nemaju pojma ni ko je u zavrsnici, kad ova trojica odu tenis moze da se ugasi odma...

al, sta ja znam

pre 3 godine

Đoković je igrao ali nije uspeo da dođe do finala. Ispao je od Karenja Buste.
(Faktograf, 13. septembar 2020 15:27)

Jel ti stvarno verujes u to sto si napisao... nije on ni od koga ispao, diskvalifikovan je ( da ne ulazimo zasto i kako )
Ali ako je ti je lakse, evo i i ja se slazem ispao je od Karenja Buste
6:0, 6:0, 6:0

labud

pre 3 godine

@Rape
U poslednjih dvadesetak meceva protiv Medvedeva,Tima,Kirjosa,Cicipasa i Zvereva(uzecu njih petoricu kao realno ozbiljne igrace mladje generacije) ima vise poraza nego pobeda,lako je proveriti,sa nekima ima pozitivan skor ali kada se gledaju tendencije evidentno je da su mladji shvatili kako se igra protiv njega,nemaju tendenciju da napune gace kad je on sa druge strane kao teniseri iz Novakove generacije,a krstenica je surova,Novak ce biti sve slabiji,oni sve bolji,jednostavno nista ne napisah sem najsurovije cinjenice.Inace cemu ta tendencija ka vredjnju neistomiljenika,jer vam Novak rod,placa racune pa o njemu mora uvek kao o supermenu,bukvalno od njega pravite jadnika i luzera koji nece biti upamcen po trofejima vec po okruzrnju koji stalno siri neku histeriju,netrpeljivost,pa i mrznju,kao da ste pod Srdjanovim patronatom i primate proviziju za ono sto pisete

filip

pre 3 godine

...Nadal ce verujem uzeti sledeci RG,Sjokovic ili Rodja mozda uzmu Olimpijadu jer im to fali ali prosto nisu oni fizicke zivotinje kao npr.Dzejms ili Kristijano pa da budu sa 35 kao sa 25 i navikavajte se polako na ovakva finala
(deni, 13. septembar 2020 15:43)

"Velika trojka" nisu fizicke zivotinje..?? Pa kako onda objasnjavas da je Federer sa 38 igrao finale Wimbldona od 5 sati.??

.

pre 3 godine

@al, sta ja znam
Ispao je od Karenja Buste! I to sramno! Busta ga ponizio, napravio mu brejk dominantno, a Nolo iz besa i nemoci gadjao sudiju lopticom! Iako je ponizno molio i preklinjao sudiju da ga postedi, ovaj ga je ipak izbacio s turnira!
Dakle, Busta ga eliminisao, jer, tenis je mentalna igra, zar ne? Busta mentalna gromada. Pukni!

Ljubo

pre 3 godine

Kažu ovi komentatori Dominik Tim je zaslužio već odavno da osvoji Gren slem i sada vas ja stručnjake pitam po kom osnovu je to zaslužio kada je sva tri finala izgubio.I baš bi voleo da ovaj Zverev osvoji titulu.

срле

pre 3 godine

Сад ако Доминик Тим не узме гренд слем титулу на овако организованом турниру, онда стварно не знам кад ће. Слажем се заслужио је он то одавно. Јадни Зверев има промил шанси, Тим узима у три сета, евентуално четири 3:1.

bg leprikoni

pre 3 godine

@my way
Zlatno doba tenisa je bilo od sredine osamdesetih do kraja devedesetih,i u marketinskom i u kvalitativnom smislu.Njih trojica jesu velikani koji su puno dali i daju tenisu(doduse svi danasnji sportisti unapredjuju svoje sportove od Mesija,Ronalda,Lebrona,Karija,Hardena...pa ne govorimo da je zlatno doba fudbala,kosarke...naprotiv),ali fakat da su imali i srece da je ostatak karavana blago receno ispodprosecan,Federer na vrhuncu imao Hjuita,Rodika,Davidenka,Nalbandijana,Nadal- Ferera,Berdiha,Congu,Iznera,Djokovic-Nisikorija,Cilica,Andersona,Raonica,prakticno jedino im je Endi bio ozbiljna konkurencija(Vavrinku ne racunam jer taj jednom godisnje zaigra ozbiljno,11 meseci juri sojke,Delpotra takodje,lik nije vezao mesec dana da je zdrav).Prakticno gledali smo teniske turnire otprilike od cetvrtfinala,nesto slicno vaterpolu i ozbiljni susreti su bili samo medjusobni mecevi njih trojice,ali i oni ne mogu doveka i realno danasnje finale ce nam doneti kvalitetniji tenis nego sto bi bio da su ga igrali npr.Djokovic i Nadal,i ako istinski volite sport dacete sansu i novim generacijama,uostalom svuda je tako,nadolaze razni Jokici,Doncici,Halandi,Mbapei,Verstapeni...u svim sportovima je tako,zasto ne bi bilo i u tenisu

deni

pre 3 godine

@Miodrag
Nece vladati,vec ne vladaju,Djokovic ce da klizi dole jer je previse otisao u vanteniske vode a ovim mladjim upravo nedostaje osvojen GS kao svojevrsna inekcija adrenalnina,to ih je kocilo da ne napreduju mnogo vise sa ovim ce,ko god da osvoji od njih dvojice,da se razgoropade u buducnosti i zauzece vodeca mesta,naravno stara garda nije rekla zadnju rec,Nadal ce verujem uzeti sledeci RG,Sjokovic ili Rodja mozda uzmu Olimpijadu jer im to fali ali prosto nisu oni fizicke zivotinje kao npr.Dzejms ili Kristijano pa da budu sa 35 kao sa 25 i navikavajte se polako na ovakva finala

Ljubo

pre 3 godine

I da vas sada pitam vi zapadni licemeri dali će sada biti vrednovana ova titula kao i svaka druga na kojoj su po vama učestvovali dvojica najvećih svih vremena.Evo sada vam se ispunila želja da konačno imate svoga pobednika konačno kada ste uspeli da izbacite jedinoga uljeza koji vam muti non stop planove.Radujte se sada malo.

Ra razliku od 2014

pre 3 godine

Za razliku od 2014. kada su Novak i Rođa izgubili na fer način ovo sada je totalno vještačka situacija izazvana različitim X,Y,Z faktorima. Što svakako neće umanjiti uspjeh Tima koji je i ranije zaslužio da osvoji slem.

Nenad

pre 3 godine

Morali su da izbace Novaka da bi neko od mladih osvojio gran slam.Ako ne pobede najboljeg onda nije to prava pobeda.Ali nema veze Novak će sve da vrati kako je bilo.

labud

pre 3 godine

@Necko
A bilo to je super kada je Novak uzeo Garos verovatno u najslabijoj konkurenciji ikada u Open eri,ili da je uzeo ovaj turnir,uostalom koja je garancija da bi uopste uzeo trofej,ovi mladji ga vec izvesno vreme redovno pobedjuju,prosto dolazi polako do novog poretka,Federer je produzio karijeru zbog Olimpijade,i jedina ambicija mu je olimpijsko zlato,Nadal ce se drzati svog Garosa i oprilike ce na sledecem i onom tamo gledati da prestigne Rodju po broju Slemova,na ostalim turnirima sta uradi,uradi,Marej,Sten,Delpo od njih verovatno nista,ostaje Djokovic koji ce sve teze u buducnosti izlaziti na kraj sa mladjima,kao sto rekoh,vec im je redovna musterija,plus previse se okupirao neteniskim stvarima i deluje da ga je ovo totalno poremetilo,tako da polako se navikavaj na novi teniski poredak,dobri su ovo teniseri,svakako bolji od raznih Berdiha,Ferera,Raonica,Nisikorija i ostale boranije,nece tenis propasti niti ce zemlja prestati da se okrece oko svoje ose bez velike trojke(ili cetvorke),i sto pre prihvatimo cinjenicno stanje bice nam lakse jer mnogima je Novak jedini razlog zivljenja,vreme je da se to promeni i da pocnemo da razmisljamo o svakodnevnici,ovo je ipak samo obicna skupa zabava

Poštovalac igre

pre 3 godine

Kad pogledam unazad od 2005 godine ko je sve uzeo US Open dosad zaključio samo jedno a to da Federer,Rafa i Novak su zajedno najviše osvoji li ukupno 12 GS titulu a samo četvorica različita tenisera uspe li su da im otkinu Delpo,Marej,Čilić i Vavrinka prilika za jednu od ove dvojice da jedan se uvrsti kao peti igrač koji uspeo da podigne pehar na flešing Medousu uopšte na ovom turniru..

Ko je favorit!? Teško reći jer u pitanju GS finale ulog veći za obojicu a ako bi sagleda li dao bi šansu Timu jer on je već igrao finala na GS a Zverev prvo uopšte uz to Dominik je znatno napredovao u svakom smislu.

Miodrag

pre 3 godine

Kažu ovi komentatori Dominik Tim je zaslužio već odavno da osvoji Gren slem i sada vas ja stručnjake pitam po kom osnovu je to zaslužio kada je sva tri finala izgubio.I baš bi voleo da ovaj Zverev osvoji titulu.
(Ljubo, 13. septembar 2020 18:09)
Ljubo ti komentatori se prave pametnjakovići pa misle da je Tim trebao odavno da dobije GS. Tim je mogao da dobije GS da nije bilo Nadala na zadnja dva RG ili možda Noleta na AO ove godine iako ga je dobio u polufinalu RG. Sada kada nemamo ni Rafu ni Rodžera a ni Novaka zato što je diskvalifikovan na US Openu Tim je prvi favorit zbog toga što je čovek igra agresivan tenis i ne igra nonšalatno kao Zverev koji je u polufinalu gubio dva seta protiv Buste, a onda dobio preokretom iako je mogao da dobije ubedljivije na terenu. Voleo bih i ja da osvoji Zverev, ali problem što nema dobar procenat drugi servis i često pravlja duple servis greške.

deni

pre 3 godine

@filip
Odigrao jednom takav turnir posle ko zna koliko vremena i pauze,ova dvojica sto sam pomenuo fudbaler i kosarkas svaki dan igraju iscrpljujuce meceve i statisticki nisu losiji od vremena pre 10 godina jer su prosto neverovatno fizicki spremni i snazni i dan danas.A teniska trojka svakako je daleko od svog najboljeg tenisa,Djokovic stoji najbolje jer se nije povredjivao kao ostala dvojica ali on ima faze kada je kao iz Darfura,a neki ocekuju da i narednih godina dobija deset godina mladje u punoj snazi

bg leprikoni

pre 3 godine

@my way
Zlatno doba tenisa je bilo od sredine osamdesetih do kraja devedesetih,i u marketinskom i u kvalitativnom smislu.Njih trojica jesu velikani koji su puno dali i daju tenisu(doduse svi danasnji sportisti unapredjuju svoje sportove od Mesija,Ronalda,Lebrona,Karija,Hardena...pa ne govorimo da je zlatno doba fudbala,kosarke...naprotiv),ali fakat da su imali i srece da je ostatak karavana blago receno ispodprosecan,Federer na vrhuncu imao Hjuita,Rodika,Davidenka,Nalbandijana,Nadal- Ferera,Berdiha,Congu,Iznera,Djokovic-Nisikorija,Cilica,Andersona,Raonica,prakticno jedino im je Endi bio ozbiljna konkurencija(Vavrinku ne racunam jer taj jednom godisnje zaigra ozbiljno,11 meseci juri sojke,Delpotra takodje,lik nije vezao mesec dana da je zdrav).Prakticno gledali smo teniske turnire otprilike od cetvrtfinala,nesto slicno vaterpolu i ozbiljni susreti su bili samo medjusobni mecevi njih trojice,ali i oni ne mogu doveka i realno danasnje finale ce nam doneti kvalitetniji tenis nego sto bi bio da su ga igrali npr.Djokovic i Nadal,i ako istinski volite sport dacete sansu i novim generacijama,uostalom svuda je tako,nadolaze razni Jokici,Doncici,Halandi,Mbapei,Verstapeni...u svim sportovima je tako,zasto ne bi bilo i u tenisu

.

pre 3 godine

@al, sta ja znam
Ispao je od Karenja Buste! I to sramno! Busta ga ponizio, napravio mu brejk dominantno, a Nolo iz besa i nemoci gadjao sudiju lopticom! Iako je ponizno molio i preklinjao sudiju da ga postedi, ovaj ga je ipak izbacio s turnira!
Dakle, Busta ga eliminisao, jer, tenis je mentalna igra, zar ne? Busta mentalna gromada. Pukni!

labud

pre 3 godine

@Necko
A bilo to je super kada je Novak uzeo Garos verovatno u najslabijoj konkurenciji ikada u Open eri,ili da je uzeo ovaj turnir,uostalom koja je garancija da bi uopste uzeo trofej,ovi mladji ga vec izvesno vreme redovno pobedjuju,prosto dolazi polako do novog poretka,Federer je produzio karijeru zbog Olimpijade,i jedina ambicija mu je olimpijsko zlato,Nadal ce se drzati svog Garosa i oprilike ce na sledecem i onom tamo gledati da prestigne Rodju po broju Slemova,na ostalim turnirima sta uradi,uradi,Marej,Sten,Delpo od njih verovatno nista,ostaje Djokovic koji ce sve teze u buducnosti izlaziti na kraj sa mladjima,kao sto rekoh,vec im je redovna musterija,plus previse se okupirao neteniskim stvarima i deluje da ga je ovo totalno poremetilo,tako da polako se navikavaj na novi teniski poredak,dobri su ovo teniseri,svakako bolji od raznih Berdiha,Ferera,Raonica,Nisikorija i ostale boranije,nece tenis propasti niti ce zemlja prestati da se okrece oko svoje ose bez velike trojke(ili cetvorke),i sto pre prihvatimo cinjenicno stanje bice nam lakse jer mnogima je Novak jedini razlog zivljenja,vreme je da se to promeni i da pocnemo da razmisljamo o svakodnevnici,ovo je ipak samo obicna skupa zabava

labud

pre 3 godine

@Rape
U poslednjih dvadesetak meceva protiv Medvedeva,Tima,Kirjosa,Cicipasa i Zvereva(uzecu njih petoricu kao realno ozbiljne igrace mladje generacije) ima vise poraza nego pobeda,lako je proveriti,sa nekima ima pozitivan skor ali kada se gledaju tendencije evidentno je da su mladji shvatili kako se igra protiv njega,nemaju tendenciju da napune gace kad je on sa druge strane kao teniseri iz Novakove generacije,a krstenica je surova,Novak ce biti sve slabiji,oni sve bolji,jednostavno nista ne napisah sem najsurovije cinjenice.Inace cemu ta tendencija ka vredjnju neistomiljenika,jer vam Novak rod,placa racune pa o njemu mora uvek kao o supermenu,bukvalno od njega pravite jadnika i luzera koji nece biti upamcen po trofejima vec po okruzrnju koji stalno siri neku histeriju,netrpeljivost,pa i mrznju,kao da ste pod Srdjanovim patronatom i primate proviziju za ono sto pisete

deni

pre 3 godine

@Miodrag
Nece vladati,vec ne vladaju,Djokovic ce da klizi dole jer je previse otisao u vanteniske vode a ovim mladjim upravo nedostaje osvojen GS kao svojevrsna inekcija adrenalnina,to ih je kocilo da ne napreduju mnogo vise sa ovim ce,ko god da osvoji od njih dvojice,da se razgoropade u buducnosti i zauzece vodeca mesta,naravno stara garda nije rekla zadnju rec,Nadal ce verujem uzeti sledeci RG,Sjokovic ili Rodja mozda uzmu Olimpijadu jer im to fali ali prosto nisu oni fizicke zivotinje kao npr.Dzejms ili Kristijano pa da budu sa 35 kao sa 25 i navikavajte se polako na ovakva finala

Stevan

pre 3 godine

Da nisu iscenirali nepravedno izbacivanje Novaka ne bi se sada sepurili.
Postigli su isti cilj kao i sa neutralisanjem Monike Seles, opet ce neki German nepravedno da pidigne trofej.

Ra razliku od 2014

pre 3 godine

Za razliku od 2014. kada su Novak i Rođa izgubili na fer način ovo sada je totalno vještačka situacija izazvana različitim X,Y,Z faktorima. Što svakako neće umanjiti uspjeh Tima koji je i ranije zaslužio da osvoji slem.

Ljubo

pre 3 godine

I da vas sada pitam vi zapadni licemeri dali će sada biti vrednovana ova titula kao i svaka druga na kojoj su po vama učestvovali dvojica najvećih svih vremena.Evo sada vam se ispunila želja da konačno imate svoga pobednika konačno kada ste uspeli da izbacite jedinoga uljeza koji vam muti non stop planove.Radujte se sada malo.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Naravno da se Tim i Zverev apsolutno zasluženo nalaze u finalu ovogodišnjeg US Opena i titulu, ma ko od njih da je osvoji, niko im ne može osporiti. Ali naravno da na ceo ovaj turnir pada velika senka zbog diskvalifikacije Đokovića i neučestvovanja mnogih velikih igrača i zbog sramotne organizacije. Ali šta je tu je, ova dva igrača su zasluženo u finalu i treba uh ispoštovati. Da je situacija normalna, da su svi top teniseri bili na tirniru i da se nije dogodila ona diskvalifikacija, gotovo 100% bi bio siguran da bi turnir osvojio opet neko iz Velike trojke mada su ovi mlađi sve bliži i bliži preuzimanju Trona od njih, naročito Tim i Medvedev koji pružaju fenomenalne partije u kontinuitetu. Šta je tu je, večeras ćemo dobiti novog GS šampiona i titula će mu biti skroz zaslužena bez obzira na sve. Moj favorit je Tim naravno, veoma ubedljive i rutinske pobede je ostvario do polufinala a u polufinalu pobedio odličnog Medvedeva jednom zrelom šampionskom igrom i time potvrdio da je posle diskvalifikacije Đokovića ubedljivi favorit broj 1 za titulu. Po meni 80-20 šanse za titulu u korist Tima večeras. Sa druge strane Zverev je konačno uspeo da se plasira u svoje prvo veliko GS finale i taj plasman mu je zaslužen mada je imao veliku sreću u žrebu i u mnogim mečevima na putu do finala. Veoma blizu pobeda su bili Ćorić i Pablo ali su sopstvenim greškama vratili Zvereva u igru, pa se zbog svega toga on zasluženo nalazi u finalu ali veliki favorit večeras u finalu je Tim naravno.

al, sta ja znam

pre 3 godine

Federer i Nadal nisu ucestvovali, Djokovic jeste
13. septembar 2020 13:52

xaxaxaxaxa
bas duhovito, a ucestvoavao...slabo pratim ,nisam znao, pa sto mu nisu dali da igra onda, znaci ispao je, ko ga je pobedio, Tim ili Zverev, izvinjavam se, ja sam mislio da nije igra kad ono isprasio ga neko...
ae pali...

al, sta ja znam

pre 3 godine

Đoković je igrao ali nije uspeo da dođe do finala. Ispao je od Karenja Buste.
(Faktograf, 13. septembar 2020 15:27)

Jel ti stvarno verujes u to sto si napisao... nije on ni od koga ispao, diskvalifikovan je ( da ne ulazimo zasto i kako )
Ali ako je ti je lakse, evo i i ja se slazem ispao je od Karenja Buste
6:0, 6:0, 6:0

al, sta ja znam

pre 3 godine

Pa nije bez njih sto ih je neko pobedio, nego sto ljudi nisu igrali, sad ce rg, pa cemo da vidimo dal ce neko osim Nadala i Novaka uzeti isti...

my way

pre 3 godine

Ово не радује ниједног правог љубитеља тениса. Благослов је био бити у могућности пратити овај спорт у његово златно доба када тројица највећих у историји играју истовремено и доводе игру на ниво којем ови момци не могући ни прићи. Доминација велике тројке чак и када њени чланови нису ни близу свог врхунца довољно говори о односу квалитета. Време пролази и ера Федерера, Надала и Нолета ближи се крају. Мислим да свако ко воли тенис жели да у ових последњих неколико година њихове каријере ужива максимално у њиховој игри и ривалитету. Бар за мене лично не представља никакво освежење ни занимљивост што ће Тим и Зверев играти финале гренд слема само зато што Роџер и Рафа нису учествовали, а Новак дисквалификован.

Nenad

pre 3 godine

Morali su da izbace Novaka da bi neko od mladih osvojio gran slam.Ako ne pobede najboljeg onda nije to prava pobeda.Ali nema veze Novak će sve da vrati kako je bilo.

Rape

pre 3 godine

Labude...pogledaj Novakov skor sa tim mlađim pa nešto komentariši. Novaku svi vi možete samo patike da čistite i to kada je dobre volje.Sine jadan si.

Ljubo

pre 3 godine

Kažu ovi komentatori Dominik Tim je zaslužio već odavno da osvoji Gren slem i sada vas ja stručnjake pitam po kom osnovu je to zaslužio kada je sva tri finala izgubio.I baš bi voleo da ovaj Zverev osvoji titulu.

yu

pre 3 godine

sta im je sve trebalo da se desi da bi doslo do ovog, da federer udje u teske godine i pocne da se povredjuje, korona koja je ceo svet zakovala pa tako i oklnosti pod kojim se igra US Open pa tako i Nadal nije dosao, i diskvalifikacija Novaka jos niko ne zna ni sto ni zasto.

Sale

pre 3 godine

Konacno? Hahahah pitam par drugara na poslu koji su zagrizeni za tenis, pitam ko ce osvojiti, a oni nemaju pojma ni ko je u zavrsnici, kad ova trojica odu tenis moze da se ugasi odma...

срле

pre 3 godine

Сад ако Доминик Тим не узме гренд слем титулу на овако организованом турниру, онда стварно не знам кад ће. Слажем се заслужио је он то одавно. Јадни Зверев има промил шанси, Тим узима у три сета, евентуално четири 3:1.

brka

pre 3 godine

Mislim da je Tim mnogo napredovao i da je u ovom trenutku najveca pretnja za Djokovica, zaslužuje da osvoji GS pa makar i na ovaj način.
Zanimljivo da su u finalu dva igraca koji su bili na Adria turu.

mlekadžija

pre 3 godine

Дошло време да се неко други радује...али само данас! Резултати су неумољиви у последњих 15 година на прсте једне руке могу да изброје они који су освојили неки ГС а нису из велике тројке ...

capo di tutti capi

pre 3 godine

Да, зато што Рођа и Рафа нису играли, а Ноле дискфалификован. Зверев се залетео као да је освојио 15+ ГС. Тим добија.

deni

pre 3 godine

@filip
Odigrao jednom takav turnir posle ko zna koliko vremena i pauze,ova dvojica sto sam pomenuo fudbaler i kosarkas svaki dan igraju iscrpljujuce meceve i statisticki nisu losiji od vremena pre 10 godina jer su prosto neverovatno fizicki spremni i snazni i dan danas.A teniska trojka svakako je daleko od svog najboljeg tenisa,Djokovic stoji najbolje jer se nije povredjivao kao ostala dvojica ali on ima faze kada je kao iz Darfura,a neki ocekuju da i narednih godina dobija deset godina mladje u punoj snazi

Poštovalac igre

pre 3 godine

Kad pogledam unazad od 2005 godine ko je sve uzeo US Open dosad zaključio samo jedno a to da Federer,Rafa i Novak su zajedno najviše osvoji li ukupno 12 GS titulu a samo četvorica različita tenisera uspe li su da im otkinu Delpo,Marej,Čilić i Vavrinka prilika za jednu od ove dvojice da jedan se uvrsti kao peti igrač koji uspeo da podigne pehar na flešing Medousu uopšte na ovom turniru..

Ko je favorit!? Teško reći jer u pitanju GS finale ulog veći za obojicu a ako bi sagleda li dao bi šansu Timu jer on je već igrao finala na GS a Zverev prvo uopšte uz to Dominik je znatno napredovao u svakom smislu.

Miodrag

pre 3 godine

Lično bih voleo da dobije Tim jer njemu upravo nedostaje titula na GS i gubio 3 finala tako da ova prilika ne treba da se propusti. Tim pokazao sjajnu igru tokom dve nedelje US Opena i do sada sve protivnike pobeđivao lako sem Čilića koji mu je oteo jedan set i protiv Medvedeva. Druge strane Zverev igra prvo GS finale u karijeri i to protiv Tima. Zverev dosta tesno igrao mečeve sem trečeg kola i plus što igrao užasno u polufinalu protiv Buste jer nije prikazao najbolju igru bez obzira što je pobedio u 5 setova. Ko god da dobije meč zaslužio i titulu, a što se tiče velike trojke oni če vladati dok ne završe karijeru.

Miodrag

pre 3 godine

Kažu ovi komentatori Dominik Tim je zaslužio već odavno da osvoji Gren slem i sada vas ja stručnjake pitam po kom osnovu je to zaslužio kada je sva tri finala izgubio.I baš bi voleo da ovaj Zverev osvoji titulu.
(Ljubo, 13. septembar 2020 18:09)
Ljubo ti komentatori se prave pametnjakovići pa misle da je Tim trebao odavno da dobije GS. Tim je mogao da dobije GS da nije bilo Nadala na zadnja dva RG ili možda Noleta na AO ove godine iako ga je dobio u polufinalu RG. Sada kada nemamo ni Rafu ni Rodžera a ni Novaka zato što je diskvalifikovan na US Openu Tim je prvi favorit zbog toga što je čovek igra agresivan tenis i ne igra nonšalatno kao Zverev koji je u polufinalu gubio dva seta protiv Buste, a onda dobio preokretom iako je mogao da dobije ubedljivije na terenu. Voleo bih i ja da osvoji Zverev, ali problem što nema dobar procenat drugi servis i često pravlja duple servis greške.

filip

pre 3 godine

...Nadal ce verujem uzeti sledeci RG,Sjokovic ili Rodja mozda uzmu Olimpijadu jer im to fali ali prosto nisu oni fizicke zivotinje kao npr.Dzejms ili Kristijano pa da budu sa 35 kao sa 25 i navikavajte se polako na ovakva finala
(deni, 13. septembar 2020 15:43)

"Velika trojka" nisu fizicke zivotinje..?? Pa kako onda objasnjavas da je Federer sa 38 igrao finale Wimbldona od 5 sati.??

panter pudlica

pre 3 godine

"Danas, 13. avgusta 2020. godine, imamo drugačiju sliku na terenu pošto će u velikom finalu Otvorenog prvenstva SAD igrati Aleksandar Zverev i Dominik Tim."

Ja iskreno mislim da bi bilo krajnje vreme ili da neko ozbiljno kontroliše ove debile koji pišu gluposti, ili da se dotični najure i zaposle ozbiljni ljudi. Ovo više stvarno neža smisla. Vest ne prođe bez neke kardinalne greške. Stvarno sramota...