Sreda, 09.09.2020.

19:00

Novak je uzalud molio, sudbina mu je bila zapečaćena

Diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US opena je nešto o čemu se i dalje priča.

Izvor: Luka Nikoliæ

Novak je uzalud molio, sudbina mu je bila zapeèaæena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Eh

pre 3 godine

Objektivno
Nikakvu sramotu oni sebi nisu naneli. Njihov zivot se nastavio, teniseri i dalje igraju, vise i ne misle na taj dogadjaj. Pravila su jasna i nema greske. Objektivno udario je sudiju i to ne mozes da promenis. Koliko god se ti, a drugi, trudili da dokazete kako je nije udario. Njegovi pravi navijaci, nemaju problem sa ovim.

objektivno

pre 3 godine

Procitajte pravila US Opena, ovo nije tacno. Postojale su 4 opcije a ne dve. Izabrali su najneverovatniju opciju i najvecu sramotu naneli sami sebi.

Skoba

pre 3 godine

Povremeno uđem na komentare na sportskim vestima i uvek viđam komentare ovog Mikii-ja i Jumka, uglavnom omalovažavanje srpskih sportista, neki nazovi sarkazam sa uvredljivom konotacijom i slično..Samo sam hteo da ih posavetujem,pošto očigledno provode dosta vremena čitajući ove komentare, da potraže stručnu pomoć od psihijatra. Njihovi životi su očigledno tužni, neostvareni i plašim se da ne skliznu u depresiju

hm ili dodj' vamo bre

pre 3 godine

@ Ajd odatle, bre!

Moram da priznam da mi se veomavrlomnogodostajako djasvi tvoj nik i jasan si mi apsolutno. Naravno, procitao sam tvoj komentar. Nego, imas li objasnjenje - zasto 24. mart? Jerbo ...
Izvoli ..., volim arhaizme, iz tog razloga jerbo ...

.

pre 3 godine

@Brajan
Sramota je koliko je preklinjao sudiju, sve se jasno cuje na snimcima. Bukvalno ga preklinjez moli da ga ne kazni, kaze kako mu je u pitanju karijera, GS... stvarno ponizavajuce. A sudija ga i pored tog ponizavanja diskvalifikuje. Stvarno sramno koliko se ponizio Novak onim preklinjanjem, dobro nije na kolena pao pred sudijom...

.

pre 3 godine

@City Girl
Ne znam koga ti mislis da ubedis kako nije vazno gde je loptica odletela?!
Izuzetno je vazno da li je pogodila neciju glavu, ili je pala na zemlju.
Psovanje roditelja, vristanje na skupljace loptica, histerisanje... je tebi manji prekrsaj od izivljavanja nad lopticom?
Psovanje roditelja pokazuje kakva je osoba taj koji psuje roditelje! Pred milionima TV gledalaca, pred desetinama hiljada ljudi na tribinima, on psuje oca, psuje mu majku i isteruje ga s triibina! Onaj ko tako mrzi oca u trenucima besa, sigurno ne voli sudiju! Dakle, covek ima problema s ispoljavanjem besa.
Federer je lopticu udario na nacin da ona ode u visinu. To sto se neki tip uplasio je do tog tipa. Kako se zena koja sedi do njega nije uplasila? Zasto to ne spomenes? Ili, zasto se jos neko nije uplasio?
Nikako ne mogu da imam postovanje prema nekome ko zamenom teza, krivljenjem istine i prebacivanjem krivice pokusava da odbrani neodbranjivo!
Kada Federer ili Nadal posle poena izvade lopticu iz dzepa, histericno je udare, pogode u glavu ili vrat sudiju koji padne i pocne da se previja od bolova, gusi itd i ne budu diskvalifikovani, onda se javi i pricaj o duplim standardima. Do tada, nema smisla.
Ti ovde, bez imalo stida, uporedjujes slanje loptice "nebu pod oblake" i gadjanje sudije.
To se zove licemerje! Takvi kao ti krive sudiju, organizatore, ceo zapad, cak prete pogodjenoj zeni, govore joj kako ce se uskoro pridruziti mrtvom sinu, pisu joj kako je zasluzila da joj sin umre, jer je eto losa osoba, posto je dozvolila da je histericni teniser pogodi i jos se usudila da pokaze kako joj to nije bas prijatno. To nije za postovanje!

.

pre 3 godine

@mickeyrs
Pravila su jasna. Pogodio je sudiju, posle zavrsenog poena, dakle, ne u toku igre i povredio je. Nema tu sta da se prica. Diskvalifikacija je jedino resenje. Samo licemeri i olosi mogu da smatraju kako je za pogodak zene u vrat, posle kojeg se ona gusila, trebalo da bude opomenut i da nastavi kao da se nista nije desilo. Ne, on je duzan da zna pravila posla kojim se bavi!
A kada zna pravila, odgovoran je za to da ih postuje. I to je jasno. Ili da ga pustaju da po nekoliko puta nekog spuca loptom ili reketom u glavu, da ga opominju, sve dok se on smiluje pa pocne da se ponasa civilizovano?

Joe

pre 3 godine

He he he, Roger posle jakog riterna udario lopticu iza ledja koja je pogodila skupljaca loptica i to se ovde poredi sa Novakovim izlivom besa koji se nakupio kada je zavrsen gem odlazeci na klupu i napucavanjem loptice sudinici u glavu? Neverovatno koliko nemate trunku samokritike i morala

kiza

pre 3 godine

E vala, dosta se provlačio bez diskvalifikacija. Gledaju mu kroz prste godinama, imao najlakše žrebove, a kako ga nisu uhvatili u dopingu, to je tek ...

vlado

pre 3 godine

@neki veliki dr
Jos jumko i par budala, i da svi budemo mirni sto smo vas se otarasiti, jer ko je citao vase komentare ni pakao mu nece tesko pasti

Ajd odatle, bre!

pre 3 godine

Gledao sam anketu na jednoj televiziji, pitaju "građane" šta misle što je Novak izbačen, većina kaže - zato što je Srbin. Šta to znači, da smo najgori, da smo zlikovci, da smo kriminalci, lopovi... prestanite više da pominjete tu glupost da nas mrze jer smo Srbi, jer bi značilol da smo najgori? Nije tako, milion Srba živi i radi u svetu, ima naučnika, sportista, radnika, prestanite više s tom olinjalom frazom, Novak je dobio nogu zato što je snažno udario lopticu, visoko u glavi čoveka, u besu nije shvatio šta radi, zar se deci lopta vraća dva metra visoko, da nije pogodila sudiju tresnula bi o panel, kao što je nešto ranije već tresnuo jednu, o panel, ne znam što ga nije opomenula? Dosta mi je njegovog primitivizma i onog dranja "Ajde bre".

Vlada

pre 3 godine

(., 9. septembar 2020 21:43)
"Federer je u toku poena poslao lopticu ka osobi kojoj je posao da skuplja loptice..." Ja sam mislio da je svrha tenisa da u toku poena pošalješ lopticu u polje. Koliko si ti zatupljena jedna osoba...

Srki

pre 3 godine

@Petar
Ako malo bolje pogledas Djokovic je uopste nije gadjao. On u sustini nije ni vadio lopticu iz dzepa. Snimak je u stvari fotomontaza, koju je odradio pokojni Stanley Kubrick uzivo dok je trajao mec.

Mikii

pre 3 godine

Gospodin je udario loptu koja je odletela u visinu, ne u publiku. Kacket pada tipu koji se prepao da ce uputiti loptu ka njemu.
Dakle, ni videla nisi kako treba, a lajes i pises komentar. Kako nisi spomenula gospodina Nola koji psuje rodjenom ocu majku i izbacuje ga s tribina? Ili ono kada vristi na skupljace loptica. O gadjanju sudija da ne pricamo.
A sto se Federera tice, uvek je vazila ona latinska "sto je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno ovnu". Jel jasnije sada?
(., 09. septembar 2020 21:35)

Svaka cast, gospodine. Koncizno, jasno, precizno.

nislija

pre 3 godine

li neko ima olovku i papir pa da napokon uspemo objasniti nolovcima ko je Rodzer a ko Djokovic, i zasto se obojica ne kaznjavaju istom merom, iako cak i zanemarimo cinjenicu da slucajevi sa "gadjanjem" nisu isti!? I da li su zbog tretmana koji imaju krive sudije, mi, vi, zapad, istok, ili njih dvojica sami sa njihovim ponasanjem i njihovo okruzenje? Hvala.
(Jumko, 09. septembar 2020 21:49)

Zahvaljujemo se na glasu.
apsolutno tacno , nece npr Benzema i Pepe biti isto kaznjeni za isti prekrsaj ,jasno je zasto

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Ne mora sudija da ga opominje, on sam treba da zna kako ne treba da se ponasa i sta ne treba da radi. Sada su jos krivi sto su mu progledali kroz prste za neke stvari, pa se on osilio i mislio da mu ne mogu nista. Pa kada su ga kaznili, odjednom je nepravda. Jasno da postoji razlika izmedju udarca, zavisi od mnogo faktora. Nema potrebe da se bavimo ovim, da pricamo o nepravdi, a pritom i sam tvrdis da je nekoliko puta u toku meca imao ispade. Znam samo da ne bi bila nepravda da je neko drugi u pitanju. Nenad Zimonjic je rekao da odluka nije sporna i nije nepravda. Na stranu svi drugi teniseri bivsi i sadasnji, verujem da Zimonjic ne bi izjavio tako nesto da ne misli.

5AR

pre 3 godine

Ajmo iskreno

Ne znamo još 100% da li je pogodio u grlo, deo vrata, rame..
Ako je grlo, opravdana je reakcija, jer možda je nije bolelo, ali se uplašila i iznenadila,
Ako nije u grlo, onda je 100% odglumila kao neka kraljica drame.

Da ga nisu izbacili, nastala bi takva propaganda protiv Novaka, jer je i pre toga bio nervozan i lupao je loptice, a nije dobio ni opomenu. Dakle, bolje što je kažnjen.

U zadnje vreme se bavi stvarima koje mu oduzimaju energiju, koncentraciju,
a čini mi se da se njemu i ne igra tenis kad na turniru nisu Nadal ili Federer. Pitanje je sad kako će se ponašati na sledećem turniru.
On je tvrdoglav momak, a sada će još više da mu traže dlaku u jajetu. Bukvalno.

Ako se nekim čudom smiri, reši nekih kompleksa, oladi sa aktivnostima koje nisu vezane za bekende i forhende, biće sve OK.

neispravan kod

pre 3 godine

Evo RF pogodio sakupljača loptica, pa nikom ništa, nikakva kazna za njega.

Tako da smatram da je diskvalifikacija prestroga kazna u ovom slučaju.
(R2D2, 9. septembar 2020 19:01)

Ne. To bi, enentualno, moglo samo znaciti da je kazna bila preblaga, ili izostala, u *onom* slucaju. Ali je tvoj nacin razmisljanja tipicno balkanski i veoma ilustrativan. Zato sto je ranije neko (eventualno) pogresio, treba ubuduce i svi drugi da se ravnaju po njemu. Jedna greska ne opravdava druge, a jos manje postavlja pravilo. Osim toga, imajte u vidu da ne sude nikakvi "oni", niti nekakvo "ono", tajanstveno, svemoguce i svevidece bice, jedinstvene volje (koje, naravno, mrzi Srbe). Ovo je sudio jedan covek, ono tamo i onda - neko drugi. Tudja (eventualna) greska ovog sada, niti cime obavezuje, niti ima razloga da ga ikako zanima. On odgovara za svoje i samo svoje odluke. I za njih odgovara samo on.

Jumko

pre 3 godine

Da li neko ima olovku i papir pa da napokon uspemo objasniti nolovcima ko je Rodzer a ko Djokovic, i zasto se obojica ne kaznjavaju istom merom, iako cak i zanemarimo cinjenicu da slucajevi sa "gadjanjem" nisu isti!? I da li su zbog tretmana koji imaju krive sudije, mi, vi, zapad, istok, ili njih dvojica sami sa njihovim ponasanjem i njihovo okruzenje? Hvala.

.

pre 3 godine

@mickeyrs
Kazna je pravedna i preblaga. Pogodio je sudiju posle poena i povredio je.
Ljudi se trude da glupacima objasne da nema veze sa Federerom jer je Federer u toku poena, loptu koju je protivnik poslao, udario i uputio ka osobi ciji je posao da skuplja loptice. Dakle, nema nikakve slicnosti sa djokovicem koji posle poena, namerno udara loptu, gadja sudiju i povredjuje je. Znam da nisi shvatio, ali sta se moze.
Kada tebe pogodi, onda procenjuj da li je jak, ili ne preterano jak udarac. Do tada, cuti.

mickeyrs

pre 3 godine

@ovaj, OK, jasno mi je šta hoćeš da kažeš. Niti ima poente što mi ovde uopšte kuckamo jer je šteta već načinjena, turnir ide dalje, međutim, mene boli nepravda zbog toga što 'svi kažu da je bilo opravdano'. Nije. Čim ceo svet tvrdi da tako treba, sad mi tu nešto pametujemo. Nije baš tako jednostavno i to vodi samo ka sličnim situacijama ubuduće.

Ceo slučaj je olako okvalifikovan kao da postoji neko pravilo 'pogodiš sudiju/službeno lice i letiš napolje' a nije baš tako. Prvo, svi na stadionu upadaju uklj. gledaoce/kamermane/skupljače, nisu sudije privilegovane. Ne smeš nikoga da ugroziš. Ne postoji pojam 'ok je ako mu dodaješ lopticu a on ne gleda'. Ili si ga pogodio ili nisi. Stepen povrede i reakcija nije obihvaćena pravilom.

Kao što sudija nije kriva što je pogođena, tako i Novak ne može biti kriv što mu neko ne dodeli opomenu kada je zasluži. To je krivica onoga kome je to posao. Ako ta greška vodi drugoj koja posle dovede do drastičnog rezultata, to je krivica sudije. U fudbalu/košarcii često to vidimo i zove se popularno 'kompenzacija' - odlika loših sudija i ume da utiče gadno na rezultat, ali se nikada ne opravdava kao nešto što je u skladu sa pravilima. Oprostiš prvi žuti pa za glupost daš direktan crveni je sve samo nije po pravilima.

Samo toliko i neću više, kriv je, dobro je podneo, nadam se da je naučio da to ne radi više i idemo dalje.

neki veliki dr

pre 3 godine

Citajuci ove komentare shvatio sam da nema svrhe... Uvek cemo biti najodvratniji narod na svetu i to je to, prestajem da komentarisem vise da pokusavam da opasuljim ovaj polupismeni nolomanski svet. Objavite mi kom za kraj. Najveci komentator odlazi

Jumko

pre 3 godine

Moze jedna anketica, davno je bila... Idemo minus ako mislite da je Djokovic Goat sto se tice gadjanja sudije u glavu, a plus ako je Goat sa manje GS titula od Rafe i Rodzera! Presek stanja za sat vremena...

Smuleco

pre 3 godine

"Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata. To je udaranje sudije lopticom i činjenica da je ona očigledno bila povređena. To su glavni faktori pri donošenju odluke u ovom slučaju", rekao je Frimel novinarima nedugo nakon meča".

Ne može slučajnost, a ne namera, da bude razlog za kaznu!!

.

pre 3 godine

@City Girl
Gospodin je udario loptu koja je odletela u visinu, ne u publiku. Kacket pada tipu koji se prepao da ce uputiti loptu ka njemu.
Dakle, ni videla nisi kako treba, a lajes i pises komentar. Kako nisi spomenula gospodina Nola koji psuje rodjenom ocu majku i izbacuje ga s tribina? Ili ono kada vristi na skupljace loptica. O gadjanju sudija da ne pricamo.
A sto se Federera tice, uvek je vazila ona latinska "sto je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno ovnu". Jel jasnije sada?

Komentator

pre 3 godine

Upravo procitao pravila. Toliko su opsta da je:
Prilikom utvrđivanja krivice spektar mogao biti i nije kriv do kriv.

Prilikom utvrđivanja kazne: od 20000 do diskvalifikacije.




spektar bio od 20000 do diskvalifikacije.

miodrag

pre 3 godine

Ovo je izgleda kao kad mene zaustavi policija posle prolazka kroz crveno a ja jadan molim da mi ne uzmu dozvolu jer mi od toga zavisi posao, nema ko da mi vozi decu u skolu, navikao sam na kola....samo dozvolu nemojte molim vas , evo dolari, evri, samo dozvolu ne , unisticete mi vozacku karijeru....idi bre Novace, sta ti je to trebalo!

tob

pre 3 godine

Ako zelite da vidite nesportsko ponašanje i iživljavanje nad lopticom, potražite na internetu snimak prošlogodišnjeg RG, meč Nadal - Federer. Gospodin posle izgubljenog poena udara lopticu direktno u publiku, okrenut publici. Ljudi se sklanjaju, jednom čoveku pada kačket sa glave. Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno. Čisto iživljavanje i divljanje. Nick bi bio ponosan.
(City Girl, 9. septembar 2020 21:27)

"Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno."

Jeste bitno. Da je ovde loptica sudiju promasila za dlaku ili da se sudija izmakao, Djokovic bi samo prosao sa opomenom. Takva su pravila.

A i da je loptica pogodila nekog, pa sta? Imali bismo jednog nepostenog i postenog sudiju. Ako je taj neposteni ignorisao pravila to ne znaci da ovaj posteni treba da ih ignorise.

Evo ja iskreno kazem. Namere nije bilo. Djokovic je hteo da da lopticu sakupljacu. Udario ju je malo jace nego sto treba nekontrolisano. Pogodio je sudiju "prilicno dobro". Cela situacija iako nesrecan slucaj jeste za diskvalifikaciju. Ovaj sudija je dosudio ispravno, a taj na RG sudeci po

ma daj

pre 3 godine

"S obzirom da je bio sveden na dve opcije, Frimel je u stvari imao samo jednu, pošto je Novakov prekšraj jasno bio preveliki samo za opomenu."

Kakva je to logika? Ako je bio sveden na dvije opcije onda je imao dvije opcije :)

Također, nerviraju komentari da je to bila jedina odluka koja je sudiji prema pravilima preostala i da su pravila jasna.

Kako mogu biti jasna kada piše da u ovom slučaju sudija MOŽE diskvalificirati igrača? Nigdje ne piše da MORA, a upravo se tu treba raditi razlika između namjere i/ili intenziteta.
Pravila su tu da daju sudiji mogućnost i pravo nekoga diskvalificirati prema vlastitoj procjeni namjere i intenziteta udarca, a ovdje je sudija donio odluku kakvu je donio (ne ulazim u to je li odluka ispravna ili ne, ali nije bila jedina koja mu je preostala, daleko od toga).

Pele 2.0

pre 3 godine

@Pa, 9. septembar 2020 20:38

"...Za sve je kriv iskljucivo on, a konacno da bude kaznjen posle toliko godina divljanja i arogancije na terenu..."

Potpisujem svaku tvoju reč. Dakle, odentično mislim.

Hteo sam da kažem kakvu legendu će prepričavati pripadnici sekte Božanstvo Đoković.

don

pre 3 godine

mikii

Složio bih se s tobom da su oni ta ista pravila ispoštovali kako treba. Zašto mu sudija nije dala opomenu za divlje napucavanje loptice u prvoj situaciji? Zašto uopšte voditi raspravu o tome da su postojale dve opcije a ne bi postojale da su pravila ispoštovana za prethodnu situaciju? Da ga branim neću, jer je nepotrebno bilo sve što je uradio. Umesto da je završio set u svoju korist, čovek zakomlikovao sebi da ga diskvalifikuju a s druge strane, nisu ni oni dosledni.

City Girl

pre 3 godine

Ako zelite da vidite nesportsko ponašanje i iživljavanje nad lopticom, potražite na internetu snimak prošlogodišnjeg RG, meč Nadal - Federer. Gospodin posle izgubljenog poena udara lopticu direktno u publiku, okrenut publici. Ljudi se sklanjaju, jednom čoveku pada kačket sa glave. Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno. Čisto iživljavanje i divljanje. Nick bi bio ponosan.

mickeyrs

pre 3 godine

@ovaj - pisao sam i na vesti pod naslovom 'Ko je kriv' i ne znam zašto je toliko teško razumeti šta hoću da kažem.

Novak JESTE kriv i Novak JE MORAO biti kažnjen, ali U SKLADU SA TEŽINOM PREKRŠAJA. Pravilnik jasno definiše Point penalty schedule odnoaso redosled kažnjavanja za ball abuse. AKO se već pozivaju na taj prekršaj.

Ovoliko upinjanje da se objasni kako je JEDINA MOGUĆA KAZNA za slučajni pogodak sudije ne preterano jakom lopticom diskvalifikacija jednostavno smrdi. I kako se više trude da objasne razlike između Rodžerovog pogotka u skupljača i slične situacije, to je jasnije da je kazna bila prestroga i da se oravila ne primenjuju tako dosledno kako sada tvrde.

Postoji i druga opcika a to je izrazito opasno ponašanje i neke previše ekstremne kvalifikacije ugrožavanja službenih lica, ali to je drugo jer su naveli u obrazloženju 'ball abuse' član.

Da ne davim previše - dramatična reakcija sudije i prethodni propusti sudija su doveli do prestroge kazne na štetu 'ne previše simpatičnog' igrača. Ponavljam, kriv je i svako dete zna da se to ne sme i ne radi, ali kazna je bila preterana.

City Girl

pre 3 godine

@ ., - Ja pričam o izivljavanju nad lopticom. Nije bitno gde je loptica odletela. Ona se posle završenog poena vraća skupljacuma. Možda sudiji, ako se proceni da je loptica izduvana. Ne šalje se u publiku na takav način da se ljudi u prvim redovima instiktivno sklanjaju. Inače, ne vidim kakve veze psovanje roditelja ima sa izivljavanjem nad lopticom. Niti odobravam psovanje bilo koga, posebno ne roditelja. Na kraju, ja ne lajem neko iznosim svoje mišljenje. Posto ti psovanje roditelja smeta, delujes kao pristojna osoba. Zato imaj malo poštovanja, bez obzira sto nemamo isto mišljenje.

Zvezdarski vitez

pre 3 godine

NATO avion izbacuje bombu Gadja loše momke ali ubija dete na noši. Njihova akcija je, mada nevoljno, dovela do tragičnog ishoda. Da li su kažnjeni?

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Oni se uopste ne trude da objasne, ovo je stara vest, ovde kod nas se pise o tome. Oni su nastavili dalje sa zivotom, USO se i dalje igra, oni vise ne razmisljaju o ovome. To pokusavam da ti objasnim. Niko od sudija ne pokusava da objasni razliku izmedu Federerovog udarca i Novakovog. To ovde nasi ljudi pokusavaju da dokazu da je Federer onesposobio decka, a da Novak nije udario sudiju. Vise niko osim ljudi u Srbiji ne razmislja o ovome, svi su odavno nastavili sa svojim zivotom. Ovde kod nas se izvlaci Federerov snimak iz 2006. Tako da, pogresno si shvatio, oni ne pravdaju svoj postupak, oni su rekli sta su imali tada kada se desilo i zavrsili sa tim.

King Roger

pre 3 godine

King Rodzer
na aparatima mukica jer je svestsn da je Nole Supermeeeeen
nece preziveti jadnik
ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa
(sonja, 09. septembar 2020 19:35)

Zahvaljujemo se na glasu.

Ja mislim da ti neces preziveti kad vidis kako Kralj Federer osvaja 21 GS na AO.

Zoran33

pre 3 godine

potrazite snimak gde Federer van igre salje lopticu u glavu decaku i ceo stadion ,komentatori i sam Rodzer se smeju?! On cak besramno kaze decaku+ trebao si da budes spreman.
Sto to ne prikazu vec ameri kopaju i pustaju stare Novakove snimke da bi ga jos vise diskriminisali.

Pele 2.0

pre 3 godine

Posle nezgodnog pada, pri kom je ozbiljno nabio rame, Đoković je pretrpeo brejk. Karenja Busta je trebalo da servira za prvi set.

Pitanje je da li bi povređeni Đoković mogao u nastavku meča da Špancu uzme tri seta i pobedi. Moguće je da bi izgubio.

Ovako, ako do kraja karijere ne bude uspeo da pretekne Federera po broju GS, ostaće legenda da su ga zli Ameri pokrali i onemogućili ga da to uradi.

DimD

pre 3 godine

Mene je ova diskvalifikacija mnogo rastužila, slično kao kada su naši košarkaši onako završili Svetsko prvenstvo. Kazna je preoštra, žao mi je jako Novaka. Ljudi koji pišu negativno o njemu mi nisu jasni.

miodrag

pre 3 godine

Da moli nije trebao svakako....ovo je lose....nekada nismo nista molili , a sada....molimo, sedimo skruseno na stolici...sta je sledeci?

King Roger

pre 3 godine

Zna li neko, sta kazu sudije, hoce li doci na RG jer ucestvuje snajper Djokovic?
(Jumko, 09. septembar 2020 19:06)


Hahahahahah jos se smejem,bravo care

humanista

pre 3 godine

Pojavio se snimak iz drugog ugla gde se vidi da sudiju lopta pogadja u rame a ne u vrat.I sta sad ako se to pokaze i utvrdi da je tacno.E onda cemo znati da je Novak morao da bude izbacen sa turnira iako je postojala jos jedna mogucnost kaznjavanja, koju sudije nisu ni uzele u razmatranje.Odluka je donesena ,,sto pre to bolje,,

Kanidja PG

pre 3 godine

Dok traje prepucavanje danima uzalud Rafa se sprema da za manje od mj dana da napadne 14RG i tako stigne Federera.Mastersa ima 7 vise od njega, bolji je medjusobno ubedljivo tako da tiha voda breg roni. Samo Novak, donekle Tim mogu da se suprostave mada je Nadal prvi favorit bez premca.
Jedno je sigurno pasce svi bitni Rodzerovi rekordi za sad Nadal sa GS a ubrzo i Novak po broju sedmica kao prvi na ATP listi.
Rodja za manje od mjesec dana ulazi u 40tu god zivota i za velika djela vise vremena nema. Ostaje mu jos eventualno Vimbldon 2021 ali sa 40god, operacijom iza sebe bio bi fenomen ako bi uzeo 21gs.Igra samo zbog sponzora i dva najveca rivala. Sad dolaze i vec jesu oni njegovi gs 2003-2006 kad je bio nefodirljiv i bez Rafe i Novaka. Rafa je poceo samo na RG da ga terorise od 2005.

Mile

pre 3 godine

Sada sam ponovo gledao nemio dogadjaj, kada se gleda usporeno vidi se da nije Novak nikog gadjao loptom. On je sedeo na stolici i brisao se peskirom. Čini se da je Kirgios gadjao sudiju.

Pa....

pre 3 godine

Pitanje
Ovo sada je spin i ovo radi Srdjan Djokovic. Nije poenta da se Federer kazni, vec vise da ispadne kako Novaka zlostavljaju. Posto niko u svetu nije skocio da brani Novaka, vec su jednoglasno rekli sudija nije pogresio i znali su da ce biti diskvalifikovan. Pa sada huska ljude da napadnu Federera preko javne mreze, kao sto su sudiju.

II

pre 3 godine

"Birate to u ovoj situaciji? Moja karijera, Grend slem, centralni stadion...", govorio je Novak

Novak je imao godine i godine da pogleda snimke svojih meceva i kako izgleda njegovo deranje i urlanje prema publici i na terenu sto je neverovatna psihicka agresija prema ljudima koji su u njegovoj neposrednoj blizini. Takodje su ga novinari bas dobronamerno upozoravali pre cetiri godine da sa svojim nekontrolisanim ispucavanjem lopte moze da povredi ljude na terenu ili u publici na sta je on drsko odgovarao da nije nikoga povredio a jos nije ni diskvalifikovan. Umesto da se preispita sebe, da shvati da to nikako nije dobro za njegovu karijeru i za njegov imidz sampiona on je izabrao da povladjuje svojoj sujeti i svom egu.

Malo je neprikladno ukazivati supervizoru na "Moja karijera, Gren slem, centralni stadion..."

O svemu tome si ti, Novace, trebalo da mislis odavno, odavno!

Sve najbolje i mnogo trofeja ti zelim.

djidji

pre 3 godine

Dok god sexon ovako ponasa ulizicki ima da ga kinje.. Trebao ih je oterati u 3pm i reci sipu racku i tek onda bi razumeli.. Popio je kazne ionako.. Pa ako je vec to tok kojim se ide bar znas da si im rekao sto mislis a ne neke otrcane fraze jer si gotov ionako.. Sve po spisku im reci! Anglo saksonci su raja bez trunke empatije! Oznacen si kao los momak hteo to ili ne.. To se nece menjati pa bar se ponasaj tako a ne kao dupelizac, vise ce te postivati!

Pa

pre 3 godine

@Pele

Pokrali kako? Zli Ameri ga naterali da pogodi sudiju u vrat? Pre toga ga naterali da gadja reklame i divlja? Ako jesu, onda je on zaista njihov placenik. I kako je onda on toliko dugo prvi, ako mu taj zli zapad zeli sve najgore?

Za sve je kriv iskljucivo on, a konacno da bude kaznjen posle toliko godina divljanja i arogancije na terenu.

Busta bi svakako dobio zato sto je bio bolji, a Djokovic je vec kod brejka bio duboko isfrustriran i iskalio se onako kako se iskalio. Nista novo kod njega.

Pitanje

pre 3 godine

A ko je od nolovih svedoka pre svih ovih dogadjaja znao da su Fedex i Rafa pogodili nekoga? Dakle, u toku igre, sto je veeelika razlika. Samo pratite Noloa, a da on nije opaucio sudiju, ni vi a ni novinari ne biste iskopali neka dva nebitna klipa sa yt gde nema ni govora o kazni za pomenutu dvojicu, jer nema ni udarca van igre. I sada trazite kaznu za Fedexa zbog meca koji se desio pre xy godina!! Sto niste ranije trazili kaznu??
Ocekujete da Djokovicu progledaju kroz prste na lepe oci, zaobidju pravila, a prvi biste bacili kamenje na Federera i trazili smrtnu kaznu da je on bio u situaciji od pre neko vece. E, ne moze tako, licemeri!

Pa

pre 3 godine

@Sveusvemu

A da li je moguce da vi ne pravite razliku izmedju aktivne igre i pauze izmedju gemova? Kada neko servira 200 km, poen pocinje i sudije su max koncentrisane. Kada je pauza i igraci odlaze na svoje klupe, to znaci da i sudije mogu da predahnu i okrenu se na drugu stranu, mozda da popiju vodu, zamislite. Niko od sudija nije duzan da u par minuta svoje pauze gleda lopticu, ceka da vidi kako ce divljak odreagovati i sacuvati zivu glavu.

Ogromna razlika.

Momčilo

pre 3 godine

Mucno je bilo gledati kako preklinje ono troje sudija da mu se smiluju. Jako me je razočarao! Brate kada nisi razmislja na vreme, spakuj stvari i izadji sa terena ko covek. Ali njemu je da folira i moli ko dobar dan.

King Roger

pre 3 godine

Dok god sexon ovako ponasa ulizicki ima da ga kinje.. Trebao ih je oterati u 3pm i reci sipu racku i tek onda bi razumeli.. Popio je kazne ionako.. Pa ako je vec to tok kojim se ide bar znas da si im rekao sto mislis a ne neke otrcane fraze jer si gotov ionako.. Sve po spisku im reci! Anglo saksonci su raja bez trunke empatije! Oznacen si kao los momak hteo to ili ne.. To se nece menjati pa bar se ponasaj tako a ne kao dupelizac, vise ce te postivati!
(djidji, 09. septembar 2020 20:20)

Tako treba na srpski nacin.I posle se cude takvi kao ti sto tako gledaju na srbe.

ma ja sam

pre 3 godine

Da ste sigurni u svoju odluku ne biste zapinjali ovoliko da je opravdate. Znate da je prestroga i zato ova kampanja ubedjivanja javnosti.

Sveusvemu

pre 3 godine

Da li je moguce da niko ne komentarise zenu koja je linijski sudija koja moze da se pomeri na servisu od 200km na sat a na ovo nije mogla. Koji bezobrazluk, idemo dalje Nole.
Objavite mi vise komentar, hvala!

garda

pre 3 godine

Frimel kaze da je odluku vec doneo, na predlog supervizora Andreasa Eglija, koji je svajcarac. Kaze i da nije licno gledao snimak jer je sve prepustio supervizoru i sudiji u stolici. Andreas Egli je covek koji je doneo odluku unapred, to treba da se obelodani.

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Ovo je vest od pre dva dana, samo drugi naslov i malo doradjeno. Sada je sudija kriv sto je propustio priliku da ga u par navrata, u ovom istom mecu, kazni, opomene. Nikako nije kriv Novak sto se sve vreme tako ponasao, jer moze, posto ga niko ne opominje. Na kraju je sudija kriv sto je on nesmotreno udario linijskog sudiju. Kriv je i Federer sto postoji. Krivi su i gledaoci kojih nije bilo. Svi su krivi, samo onaj koji je napravio gresku nije kriv. Na svu srecu oni su se osigurali od takvih, koji nikada nisu krivi, pa kada jednom kazu diskvalifikacija, nema zalbe, nema tuzbi. Ostaje samo da se ovako u komentarima ljudi prepucavaju, da brane neodbranjivo. Da dodju cak i do toga da kazu kako je Federer raspalio klinca po testisima, a klinac trci i jos se smeska, ovde izgleda komentarisu samo zene. Svaki muskarac zna da to nije moguce ako te neko raspali po testisima, tesko da ce da se smeska. Da Novak uopste i nije udario sudiju i da je sve bilo izrezirano.

Pa

pre 3 godine

@vlado

Kad je bilo to biranje najboljeg u istoriji? Ili Srbi mnogo vole da trce pred rudu, kao i uvek, pa od toga ne bude nista. Nema kriterijuma prema kom je on najbolji u necemu, tako da ni u snovima nigde nije najbolji.

Stari čačanin

pre 3 godine

Da li je moguce da niko ne komentarise zenu koja je linijski sudija koja moze da se pomeri na servisu od 200km na sat a na ovo nije mogla. Koji bezobrazluk, idemo dalje Nole.
Objavite mi vise komentar, hvala!
(Sveusvemu, 09. septembar 2020 20:07)

Da li je moguće da neko ovako razmišlja, da je žena kriva što se nije pomerila, a ne Đoković što je udario lopticu. Očigledno je CIA znala da će Novak onako udariti lopticu pa je naređeno linijskim sudijama da se ne pomeraju kada loptica krene ka njima i ako ih udari da padnu kao pokošeni.

mickeyrs

pre 3 godine

Dakle, ako je stvarno ovo tok misli supervizora, onda je diskvalifikacija direktna posledica propusta glavnog sudije da Novaku dodeli opomenu za prethodni prekršaj neopreznog udaranja loptice.

Da je tada primenjeno pravilo, onda mu za ovaj drugi prekršaj ne bi sledila opomena nego sledeća (ne najniža kazna) - gubitak poena.

Ako krenemo još unazad, moguće da je isto tako još negde Novaku 'progledano' kroz prste pa bi to zapravo bila treća opomena - gubitak gema odnosno i celog seta na 6-5 za protivnika. Ovo bi zahtevalo detaljan pretres toka meča od početka, ali je materijalna greška koja vodi ka još većoj.

Suma sumarum - neadekvatnom primenom pravila sudije su dovele sebe u situaciju da biraju između minimalne ili maksimalne kazne u situaciji kada prekršaj definitivno NIJE za maksimalnu, ali ni za minimalnu. Pa su štiteći svoje pozadine od skandala presudili na štetu igrača.

Ovakvo obrazloženje supervizora zahteva najmanje suspenziju i kaznu za glavnog sudiju jer je jasno da je Novak drastično oštećen lošom/neadekvatnom primenom pravila.

vlado

pre 3 godine

@mikii
Ne kunem se, ali se divimo i velicamo najveceg tenisera u istoriji ove igre Novaka Djokovic, a ti, ti samo mozes iz svoje misije rupe da cvilis

Vladan R

pre 3 godine

@sasasa


Zato što kazne idu sukcesivno. Ne može gubitak gema pre opomene. Mora redom, osim diskvalifikacija, koja se daje ili daje direktno za teže prekršaje ili kao četvrta kazna, ako igrac ne može nikako da se smiri.

pribil

pre 3 godine

Nista nije uzalud. Svako pravilo ima izuzetak. Sve je stvar anticipacije i sireg konteksta. Uzalud je vama US open, bez najboljih igraca i publike. Tuga, jad i cemer.

Pobegao voz, čekajte sledeći

pre 3 godine

Kad pominjete da kruže snimci sličnih situacija, pitam da li je isti ovaj sudija sudio, pa nije Federera nego Novaka? Federer je pre 14 godina na AO, sudija ga nije ni opomenuo, ali to nije bio ovaj isti sudija. Ima kad sudija može a ne mora i kad mora a neće. Naš Danilo Grujić i kad lopta fudbalera Partizana udari u koleno svira penal. Nolomani, isplačite se već jednom, ostali ste bez narandži, volim i ja narandže, no trpim.

Konfučije

pre 3 godine

Super, vesti se nižu, a ovi nesretnici, derneče i naslađuju se. E moji rođaci, nekad zaista ništa bez old skul vaspitanja. Mnogima je potrebno.

da

pre 3 godine

Zasto nigde da se otkrije sta su po profesiji ove sudije,ja ne bih preko ovoga da otkrivam detalje ..samo da kazem da glavni sudija moze biti tuzen jer ne ispunjava licencu na propisan nacin,ako to dokaze,pada i diskvalifikacija i bice zesci udarac za njihovu organizaciju!

sin lovca na medvede

pre 3 godine

Bila je greska sudija. Morao je dobiti opomenu za prvo udaranje loptice u reklamni pano. Da je dobio opomeni, ovo se ne bi ni desilo.

King Roger

pre 3 godine

Ma mene cudi kako on odavno nije bio diskvalifikovan sa nekog turnira.Recimo kad je socni ispsovao Mareja na US open 2012 kad ga je i pobedio ili recimo protiv Dimitrova.A da tu je i publika koja se redovno psuje.Nolo je jednostavno bahata osoba sto se vidi i kad prica sa novinarima kao onaj snimak od juce sto pokazuje.To Nadal i Federer ne rade.

Donato

pre 3 godine

lazljiva bagra...
nije molio !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sonja, 9. septembar 2020 19:27)

Jeste, jeste.

vidoje

pre 3 godine

"Grend slem pravilnik kaže da je Srbin prekršio pravila pod imenom "nesportsko ponašanje" i "iživljavanje nad lopticom".
Jesu li oni normalni? Pa Karlovic, Izner, Struf, Kacanov i slicni se "besomucno iživljaju" nad lopticom od kad znaju za sebe. Izgleda da nekad moze a nekad ne moze, mada ako stite lopticu, onda bi trebalo stalno da je stite!

R2D2

pre 3 godine

https://www.givemesport.com/1597781-us-open-roger-federer-wasnt-disqualified-like-novak-djokovic-when-he-hit-a-ball-boy?amp&__twitter_impression=true

Evo RF pogodio sakupljača loptica, pa nikom ništa, nikakva kazna za njega.

Tako da smatram da je diskvalifikacija prestroga kazna u ovom slučaju.

Mikii

pre 3 godine

"Birate to u ovoj situaciji? Moja karijera, Grend slem, centralni stadion...", govorio je Novak

Hahahahahahahahaha, biraju svoj posao, fer plej igracu. Popili bi takav otkaz da su te ostavili na turniru, dok bi tebe bolelo uvo za to. I, sta kazes Srbijo, u ovo se kunes? Fuj.

mlekadžija

pre 3 godine

KR свиснућеш од мржње човече...Федерерове рекорди ће бити оборени и то у ускоро. . тешко теби!

Danilo Markos

pre 3 godine

Hahahahahahahahaha, biraju svoj posao, fer plej igracu. Popili bi takav otkaz da su te ostavili na turniru, dok bi tebe bolelo uvo za to. I, sta kazes Srbijo, u ovo se kunes? Fuj.
(Mikii, 09. septembar 2020 19:38)

Placi mikice, to je jedino sta znas ...

Cole

pre 3 godine

Koliko sam siguran da je pogresio,
toliko sam sigurniji da dzemperka
ne bi diskvalifikovali i tacka. Znam
da je najotrcanija fraza ali je tako. Poz.

ljupče

pre 3 godine

On je na mreži objasnjavao da ima puno opcija kazne(novcana.oduzimanje seta.opomene itd)medjutim "neko"je odlucijo da bude diskvalifikovan.On je to na mrezi svatijo spakovao se i otisao dignute glave.Samo dva igraca su direktno diskvalifikovani bez prethodne opomene (Nalbandijan na kvinsu.i Tim Henman na winbldonu).Ovo sto je Novak uradio jeste za kaznu ali daleko od diskvalifikacije.Ali taj"neko"je rekao i kraj nema razgovora.

mikin

pre 3 godine

"Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata."
Ovaj Frimel je filosof za noksir! Akcija je dovela do rezultata! Ajde!
Ovo se zove ... i mali ljudi imaju veliku nuzdu.

CroFed

pre 3 godine

Samo malo, znači bila je opcija ili prva opomena (koju je trebao dobiti koju minutu ranije jer je divlje napucao lopticu i pitanje je zašto mu sutkinja nije tada dala opomenu) ili diskvalifikacija, a obzirom da je linijsku sutkinju pogodio, to bi bilo "preblago" samo za prvu opomenu. U biti, da je dobio opomenu kada je trebao, onda bi mu ovo bila druga opomena i point penalty, tako ispada po ovome... Zanimljivo

Cole

pre 3 godine

Koliko sam siguran da je pogresio,
toliko sam sigurniji da dzemperka
ne bi diskvalifikovali i tacka. Znam
da je najotrcanija fraza ali je tako. Poz.

pribil

pre 3 godine

Nista nije uzalud. Svako pravilo ima izuzetak. Sve je stvar anticipacije i sireg konteksta. Uzalud je vama US open, bez najboljih igraca i publike. Tuga, jad i cemer.

R2D2

pre 3 godine

https://www.givemesport.com/1597781-us-open-roger-federer-wasnt-disqualified-like-novak-djokovic-when-he-hit-a-ball-boy?amp&__twitter_impression=true

Evo RF pogodio sakupljača loptica, pa nikom ništa, nikakva kazna za njega.

Tako da smatram da je diskvalifikacija prestroga kazna u ovom slučaju.

mikin

pre 3 godine

"Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata."
Ovaj Frimel je filosof za noksir! Akcija je dovela do rezultata! Ajde!
Ovo se zove ... i mali ljudi imaju veliku nuzdu.

ljupče

pre 3 godine

On je na mreži objasnjavao da ima puno opcija kazne(novcana.oduzimanje seta.opomene itd)medjutim "neko"je odlucijo da bude diskvalifikovan.On je to na mrezi svatijo spakovao se i otisao dignute glave.Samo dva igraca su direktno diskvalifikovani bez prethodne opomene (Nalbandijan na kvinsu.i Tim Henman na winbldonu).Ovo sto je Novak uradio jeste za kaznu ali daleko od diskvalifikacije.Ali taj"neko"je rekao i kraj nema razgovora.

sin lovca na medvede

pre 3 godine

Bila je greska sudija. Morao je dobiti opomenu za prvo udaranje loptice u reklamni pano. Da je dobio opomeni, ovo se ne bi ni desilo.

mlekadžija

pre 3 godine

KR свиснућеш од мржње човече...Федерерове рекорди ће бити оборени и то у ускоро. . тешко теби!

da

pre 3 godine

Zasto nigde da se otkrije sta su po profesiji ove sudije,ja ne bih preko ovoga da otkrivam detalje ..samo da kazem da glavni sudija moze biti tuzen jer ne ispunjava licencu na propisan nacin,ako to dokaze,pada i diskvalifikacija i bice zesci udarac za njihovu organizaciju!

Mikii

pre 3 godine

"Birate to u ovoj situaciji? Moja karijera, Grend slem, centralni stadion...", govorio je Novak

Hahahahahahahahaha, biraju svoj posao, fer plej igracu. Popili bi takav otkaz da su te ostavili na turniru, dok bi tebe bolelo uvo za to. I, sta kazes Srbijo, u ovo se kunes? Fuj.

DimD

pre 3 godine

Mene je ova diskvalifikacija mnogo rastužila, slično kao kada su naši košarkaši onako završili Svetsko prvenstvo. Kazna je preoštra, žao mi je jako Novaka. Ljudi koji pišu negativno o njemu mi nisu jasni.

Zoran33

pre 3 godine

potrazite snimak gde Federer van igre salje lopticu u glavu decaku i ceo stadion ,komentatori i sam Rodzer se smeju?! On cak besramno kaze decaku+ trebao si da budes spreman.
Sto to ne prikazu vec ameri kopaju i pustaju stare Novakove snimke da bi ga jos vise diskriminisali.

Zvezdarski vitez

pre 3 godine

NATO avion izbacuje bombu Gadja loše momke ali ubija dete na noši. Njihova akcija je, mada nevoljno, dovela do tragičnog ishoda. Da li su kažnjeni?

CroFed

pre 3 godine

Samo malo, znači bila je opcija ili prva opomena (koju je trebao dobiti koju minutu ranije jer je divlje napucao lopticu i pitanje je zašto mu sutkinja nije tada dala opomenu) ili diskvalifikacija, a obzirom da je linijsku sutkinju pogodio, to bi bilo "preblago" samo za prvu opomenu. U biti, da je dobio opomenu kada je trebao, onda bi mu ovo bila druga opomena i point penalty, tako ispada po ovome... Zanimljivo

Mikii

pre 3 godine

Gospodin je udario loptu koja je odletela u visinu, ne u publiku. Kacket pada tipu koji se prepao da ce uputiti loptu ka njemu.
Dakle, ni videla nisi kako treba, a lajes i pises komentar. Kako nisi spomenula gospodina Nola koji psuje rodjenom ocu majku i izbacuje ga s tribina? Ili ono kada vristi na skupljace loptica. O gadjanju sudija da ne pricamo.
A sto se Federera tice, uvek je vazila ona latinska "sto je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno ovnu". Jel jasnije sada?
(., 09. septembar 2020 21:35)

Svaka cast, gospodine. Koncizno, jasno, precizno.

vlado

pre 3 godine

@mikii
Ne kunem se, ali se divimo i velicamo najveceg tenisera u istoriji ove igre Novaka Djokovic, a ti, ti samo mozes iz svoje misije rupe da cvilis

King Roger

pre 3 godine

Ma mene cudi kako on odavno nije bio diskvalifikovan sa nekog turnira.Recimo kad je socni ispsovao Mareja na US open 2012 kad ga je i pobedio ili recimo protiv Dimitrova.A da tu je i publika koja se redovno psuje.Nolo je jednostavno bahata osoba sto se vidi i kad prica sa novinarima kao onaj snimak od juce sto pokazuje.To Nadal i Federer ne rade.

Stari čačanin

pre 3 godine

Da li je moguce da niko ne komentarise zenu koja je linijski sudija koja moze da se pomeri na servisu od 200km na sat a na ovo nije mogla. Koji bezobrazluk, idemo dalje Nole.
Objavite mi vise komentar, hvala!
(Sveusvemu, 09. septembar 2020 20:07)

Da li je moguće da neko ovako razmišlja, da je žena kriva što se nije pomerila, a ne Đoković što je udario lopticu. Očigledno je CIA znala da će Novak onako udariti lopticu pa je naređeno linijskim sudijama da se ne pomeraju kada loptica krene ka njima i ako ih udari da padnu kao pokošeni.

vidoje

pre 3 godine

"Grend slem pravilnik kaže da je Srbin prekršio pravila pod imenom "nesportsko ponašanje" i "iživljavanje nad lopticom".
Jesu li oni normalni? Pa Karlovic, Izner, Struf, Kacanov i slicni se "besomucno iživljaju" nad lopticom od kad znaju za sebe. Izgleda da nekad moze a nekad ne moze, mada ako stite lopticu, onda bi trebalo stalno da je stite!

ma daj

pre 3 godine

"S obzirom da je bio sveden na dve opcije, Frimel je u stvari imao samo jednu, pošto je Novakov prekšraj jasno bio preveliki samo za opomenu."

Kakva je to logika? Ako je bio sveden na dvije opcije onda je imao dvije opcije :)

Također, nerviraju komentari da je to bila jedina odluka koja je sudiji prema pravilima preostala i da su pravila jasna.

Kako mogu biti jasna kada piše da u ovom slučaju sudija MOŽE diskvalificirati igrača? Nigdje ne piše da MORA, a upravo se tu treba raditi razlika između namjere i/ili intenziteta.
Pravila su tu da daju sudiji mogućnost i pravo nekoga diskvalificirati prema vlastitoj procjeni namjere i intenziteta udarca, a ovdje je sudija donio odluku kakvu je donio (ne ulazim u to je li odluka ispravna ili ne, ali nije bila jedina koja mu je preostala, daleko od toga).

Ajd odatle, bre!

pre 3 godine

Gledao sam anketu na jednoj televiziji, pitaju "građane" šta misle što je Novak izbačen, većina kaže - zato što je Srbin. Šta to znači, da smo najgori, da smo zlikovci, da smo kriminalci, lopovi... prestanite više da pominjete tu glupost da nas mrze jer smo Srbi, jer bi značilol da smo najgori? Nije tako, milion Srba živi i radi u svetu, ima naučnika, sportista, radnika, prestanite više s tom olinjalom frazom, Novak je dobio nogu zato što je snažno udario lopticu, visoko u glavi čoveka, u besu nije shvatio šta radi, zar se deci lopta vraća dva metra visoko, da nije pogodila sudiju tresnula bi o panel, kao što je nešto ranije već tresnuo jednu, o panel, ne znam što ga nije opomenula? Dosta mi je njegovog primitivizma i onog dranja "Ajde bre".

Momčilo

pre 3 godine

Mucno je bilo gledati kako preklinje ono troje sudija da mu se smiluju. Jako me je razočarao! Brate kada nisi razmislja na vreme, spakuj stvari i izadji sa terena ko covek. Ali njemu je da folira i moli ko dobar dan.

kiza

pre 3 godine

E vala, dosta se provlačio bez diskvalifikacija. Gledaju mu kroz prste godinama, imao najlakše žrebove, a kako ga nisu uhvatili u dopingu, to je tek ...

garda

pre 3 godine

Frimel kaze da je odluku vec doneo, na predlog supervizora Andreasa Eglija, koji je svajcarac. Kaze i da nije licno gledao snimak jer je sve prepustio supervizoru i sudiji u stolici. Andreas Egli je covek koji je doneo odluku unapred, to treba da se obelodani.

Joe

pre 3 godine

He he he, Roger posle jakog riterna udario lopticu iza ledja koja je pogodila skupljaca loptica i to se ovde poredi sa Novakovim izlivom besa koji se nakupio kada je zavrsen gem odlazeci na klupu i napucavanjem loptice sudinici u glavu? Neverovatno koliko nemate trunku samokritike i morala

II

pre 3 godine

"Birate to u ovoj situaciji? Moja karijera, Grend slem, centralni stadion...", govorio je Novak

Novak je imao godine i godine da pogleda snimke svojih meceva i kako izgleda njegovo deranje i urlanje prema publici i na terenu sto je neverovatna psihicka agresija prema ljudima koji su u njegovoj neposrednoj blizini. Takodje su ga novinari bas dobronamerno upozoravali pre cetiri godine da sa svojim nekontrolisanim ispucavanjem lopte moze da povredi ljude na terenu ili u publici na sta je on drsko odgovarao da nije nikoga povredio a jos nije ni diskvalifikovan. Umesto da se preispita sebe, da shvati da to nikako nije dobro za njegovu karijeru i za njegov imidz sampiona on je izabrao da povladjuje svojoj sujeti i svom egu.

Malo je neprikladno ukazivati supervizoru na "Moja karijera, Gren slem, centralni stadion..."

O svemu tome si ti, Novace, trebalo da mislis odavno, odavno!

Sve najbolje i mnogo trofeja ti zelim.

.

pre 3 godine

@mickeyrs
Kazna je pravedna i preblaga. Pogodio je sudiju posle poena i povredio je.
Ljudi se trude da glupacima objasne da nema veze sa Federerom jer je Federer u toku poena, loptu koju je protivnik poslao, udario i uputio ka osobi ciji je posao da skuplja loptice. Dakle, nema nikakve slicnosti sa djokovicem koji posle poena, namerno udara loptu, gadja sudiju i povredjuje je. Znam da nisi shvatio, ali sta se moze.
Kada tebe pogodi, onda procenjuj da li je jak, ili ne preterano jak udarac. Do tada, cuti.

Pa....

pre 3 godine

Pitanje
Ovo sada je spin i ovo radi Srdjan Djokovic. Nije poenta da se Federer kazni, vec vise da ispadne kako Novaka zlostavljaju. Posto niko u svetu nije skocio da brani Novaka, vec su jednoglasno rekli sudija nije pogresio i znali su da ce biti diskvalifikovan. Pa sada huska ljude da napadnu Federera preko javne mreze, kao sto su sudiju.

Pa

pre 3 godine

@Sveusvemu

A da li je moguce da vi ne pravite razliku izmedju aktivne igre i pauze izmedju gemova? Kada neko servira 200 km, poen pocinje i sudije su max koncentrisane. Kada je pauza i igraci odlaze na svoje klupe, to znaci da i sudije mogu da predahnu i okrenu se na drugu stranu, mozda da popiju vodu, zamislite. Niko od sudija nije duzan da u par minuta svoje pauze gleda lopticu, ceka da vidi kako ce divljak odreagovati i sacuvati zivu glavu.

Ogromna razlika.

Mile

pre 3 godine

Sada sam ponovo gledao nemio dogadjaj, kada se gleda usporeno vidi se da nije Novak nikog gadjao loptom. On je sedeo na stolici i brisao se peskirom. Čini se da je Kirgios gadjao sudiju.

mickeyrs

pre 3 godine

@ovaj - pisao sam i na vesti pod naslovom 'Ko je kriv' i ne znam zašto je toliko teško razumeti šta hoću da kažem.

Novak JESTE kriv i Novak JE MORAO biti kažnjen, ali U SKLADU SA TEŽINOM PREKRŠAJA. Pravilnik jasno definiše Point penalty schedule odnoaso redosled kažnjavanja za ball abuse. AKO se već pozivaju na taj prekršaj.

Ovoliko upinjanje da se objasni kako je JEDINA MOGUĆA KAZNA za slučajni pogodak sudije ne preterano jakom lopticom diskvalifikacija jednostavno smrdi. I kako se više trude da objasne razlike između Rodžerovog pogotka u skupljača i slične situacije, to je jasnije da je kazna bila prestroga i da se oravila ne primenjuju tako dosledno kako sada tvrde.

Postoji i druga opcika a to je izrazito opasno ponašanje i neke previše ekstremne kvalifikacije ugrožavanja službenih lica, ali to je drugo jer su naveli u obrazloženju 'ball abuse' član.

Da ne davim previše - dramatična reakcija sudije i prethodni propusti sudija su doveli do prestroge kazne na štetu 'ne previše simpatičnog' igrača. Ponavljam, kriv je i svako dete zna da se to ne sme i ne radi, ali kazna je bila preterana.

Skoba

pre 3 godine

Povremeno uđem na komentare na sportskim vestima i uvek viđam komentare ovog Mikii-ja i Jumka, uglavnom omalovažavanje srpskih sportista, neki nazovi sarkazam sa uvredljivom konotacijom i slično..Samo sam hteo da ih posavetujem,pošto očigledno provode dosta vremena čitajući ove komentare, da potraže stručnu pomoć od psihijatra. Njihovi životi su očigledno tužni, neostvareni i plašim se da ne skliznu u depresiju

.

pre 3 godine

@City Girl
Ne znam koga ti mislis da ubedis kako nije vazno gde je loptica odletela?!
Izuzetno je vazno da li je pogodila neciju glavu, ili je pala na zemlju.
Psovanje roditelja, vristanje na skupljace loptica, histerisanje... je tebi manji prekrsaj od izivljavanja nad lopticom?
Psovanje roditelja pokazuje kakva je osoba taj koji psuje roditelje! Pred milionima TV gledalaca, pred desetinama hiljada ljudi na tribinima, on psuje oca, psuje mu majku i isteruje ga s triibina! Onaj ko tako mrzi oca u trenucima besa, sigurno ne voli sudiju! Dakle, covek ima problema s ispoljavanjem besa.
Federer je lopticu udario na nacin da ona ode u visinu. To sto se neki tip uplasio je do tog tipa. Kako se zena koja sedi do njega nije uplasila? Zasto to ne spomenes? Ili, zasto se jos neko nije uplasio?
Nikako ne mogu da imam postovanje prema nekome ko zamenom teza, krivljenjem istine i prebacivanjem krivice pokusava da odbrani neodbranjivo!
Kada Federer ili Nadal posle poena izvade lopticu iz dzepa, histericno je udare, pogode u glavu ili vrat sudiju koji padne i pocne da se previja od bolova, gusi itd i ne budu diskvalifikovani, onda se javi i pricaj o duplim standardima. Do tada, nema smisla.
Ti ovde, bez imalo stida, uporedjujes slanje loptice "nebu pod oblake" i gadjanje sudije.
To se zove licemerje! Takvi kao ti krive sudiju, organizatore, ceo zapad, cak prete pogodjenoj zeni, govore joj kako ce se uskoro pridruziti mrtvom sinu, pisu joj kako je zasluzila da joj sin umre, jer je eto losa osoba, posto je dozvolila da je histericni teniser pogodi i jos se usudila da pokaze kako joj to nije bas prijatno. To nije za postovanje!

Danilo Markos

pre 3 godine

Hahahahahahahahaha, biraju svoj posao, fer plej igracu. Popili bi takav otkaz da su te ostavili na turniru, dok bi tebe bolelo uvo za to. I, sta kazes Srbijo, u ovo se kunes? Fuj.
(Mikii, 09. septembar 2020 19:38)

Placi mikice, to je jedino sta znas ...

King Roger

pre 3 godine

Zna li neko, sta kazu sudije, hoce li doci na RG jer ucestvuje snajper Djokovic?
(Jumko, 09. septembar 2020 19:06)


Hahahahahah jos se smejem,bravo care

mickeyrs

pre 3 godine

Dakle, ako je stvarno ovo tok misli supervizora, onda je diskvalifikacija direktna posledica propusta glavnog sudije da Novaku dodeli opomenu za prethodni prekršaj neopreznog udaranja loptice.

Da je tada primenjeno pravilo, onda mu za ovaj drugi prekršaj ne bi sledila opomena nego sledeća (ne najniža kazna) - gubitak poena.

Ako krenemo još unazad, moguće da je isto tako još negde Novaku 'progledano' kroz prste pa bi to zapravo bila treća opomena - gubitak gema odnosno i celog seta na 6-5 za protivnika. Ovo bi zahtevalo detaljan pretres toka meča od početka, ali je materijalna greška koja vodi ka još većoj.

Suma sumarum - neadekvatnom primenom pravila sudije su dovele sebe u situaciju da biraju između minimalne ili maksimalne kazne u situaciji kada prekršaj definitivno NIJE za maksimalnu, ali ni za minimalnu. Pa su štiteći svoje pozadine od skandala presudili na štetu igrača.

Ovakvo obrazloženje supervizora zahteva najmanje suspenziju i kaznu za glavnog sudiju jer je jasno da je Novak drastično oštećen lošom/neadekvatnom primenom pravila.

miodrag

pre 3 godine

Ovo je izgleda kao kad mene zaustavi policija posle prolazka kroz crveno a ja jadan molim da mi ne uzmu dozvolu jer mi od toga zavisi posao, nema ko da mi vozi decu u skolu, navikao sam na kola....samo dozvolu nemojte molim vas , evo dolari, evri, samo dozvolu ne , unisticete mi vozacku karijeru....idi bre Novace, sta ti je to trebalo!

Donato

pre 3 godine

lazljiva bagra...
nije molio !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sonja, 9. septembar 2020 19:27)

Jeste, jeste.

King Roger

pre 3 godine

Dok god sexon ovako ponasa ulizicki ima da ga kinje.. Trebao ih je oterati u 3pm i reci sipu racku i tek onda bi razumeli.. Popio je kazne ionako.. Pa ako je vec to tok kojim se ide bar znas da si im rekao sto mislis a ne neke otrcane fraze jer si gotov ionako.. Sve po spisku im reci! Anglo saksonci su raja bez trunke empatije! Oznacen si kao los momak hteo to ili ne.. To se nece menjati pa bar se ponasaj tako a ne kao dupelizac, vise ce te postivati!
(djidji, 09. septembar 2020 20:20)

Tako treba na srpski nacin.I posle se cude takvi kao ti sto tako gledaju na srbe.

Pa

pre 3 godine

@Pele

Pokrali kako? Zli Ameri ga naterali da pogodi sudiju u vrat? Pre toga ga naterali da gadja reklame i divlja? Ako jesu, onda je on zaista njihov placenik. I kako je onda on toliko dugo prvi, ako mu taj zli zapad zeli sve najgore?

Za sve je kriv iskljucivo on, a konacno da bude kaznjen posle toliko godina divljanja i arogancije na terenu.

Busta bi svakako dobio zato sto je bio bolji, a Djokovic je vec kod brejka bio duboko isfrustriran i iskalio se onako kako se iskalio. Nista novo kod njega.

Jumko

pre 3 godine

Da li neko ima olovku i papir pa da napokon uspemo objasniti nolovcima ko je Rodzer a ko Djokovic, i zasto se obojica ne kaznjavaju istom merom, iako cak i zanemarimo cinjenicu da slucajevi sa "gadjanjem" nisu isti!? I da li su zbog tretmana koji imaju krive sudije, mi, vi, zapad, istok, ili njih dvojica sami sa njihovim ponasanjem i njihovo okruzenje? Hvala.

.

pre 3 godine

@mickeyrs
Pravila su jasna. Pogodio je sudiju, posle zavrsenog poena, dakle, ne u toku igre i povredio je. Nema tu sta da se prica. Diskvalifikacija je jedino resenje. Samo licemeri i olosi mogu da smatraju kako je za pogodak zene u vrat, posle kojeg se ona gusila, trebalo da bude opomenut i da nastavi kao da se nista nije desilo. Ne, on je duzan da zna pravila posla kojim se bavi!
A kada zna pravila, odgovoran je za to da ih postuje. I to je jasno. Ili da ga pustaju da po nekoliko puta nekog spuca loptom ili reketom u glavu, da ga opominju, sve dok se on smiluje pa pocne da se ponasa civilizovano?

Pitanje

pre 3 godine

A ko je od nolovih svedoka pre svih ovih dogadjaja znao da su Fedex i Rafa pogodili nekoga? Dakle, u toku igre, sto je veeelika razlika. Samo pratite Noloa, a da on nije opaucio sudiju, ni vi a ni novinari ne biste iskopali neka dva nebitna klipa sa yt gde nema ni govora o kazni za pomenutu dvojicu, jer nema ni udarca van igre. I sada trazite kaznu za Fedexa zbog meca koji se desio pre xy godina!! Sto niste ranije trazili kaznu??
Ocekujete da Djokovicu progledaju kroz prste na lepe oci, zaobidju pravila, a prvi biste bacili kamenje na Federera i trazili smrtnu kaznu da je on bio u situaciji od pre neko vece. E, ne moze tako, licemeri!

humanista

pre 3 godine

Pojavio se snimak iz drugog ugla gde se vidi da sudiju lopta pogadja u rame a ne u vrat.I sta sad ako se to pokaze i utvrdi da je tacno.E onda cemo znati da je Novak morao da bude izbacen sa turnira iako je postojala jos jedna mogucnost kaznjavanja, koju sudije nisu ni uzele u razmatranje.Odluka je donesena ,,sto pre to bolje,,

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Ne mora sudija da ga opominje, on sam treba da zna kako ne treba da se ponasa i sta ne treba da radi. Sada su jos krivi sto su mu progledali kroz prste za neke stvari, pa se on osilio i mislio da mu ne mogu nista. Pa kada su ga kaznili, odjednom je nepravda. Jasno da postoji razlika izmedju udarca, zavisi od mnogo faktora. Nema potrebe da se bavimo ovim, da pricamo o nepravdi, a pritom i sam tvrdis da je nekoliko puta u toku meca imao ispade. Znam samo da ne bi bila nepravda da je neko drugi u pitanju. Nenad Zimonjic je rekao da odluka nije sporna i nije nepravda. Na stranu svi drugi teniseri bivsi i sadasnji, verujem da Zimonjic ne bi izjavio tako nesto da ne misli.

Konfučije

pre 3 godine

Super, vesti se nižu, a ovi nesretnici, derneče i naslađuju se. E moji rođaci, nekad zaista ništa bez old skul vaspitanja. Mnogima je potrebno.

ma ja sam

pre 3 godine

Da ste sigurni u svoju odluku ne biste zapinjali ovoliko da je opravdate. Znate da je prestroga i zato ova kampanja ubedjivanja javnosti.

Sveusvemu

pre 3 godine

Da li je moguce da niko ne komentarise zenu koja je linijski sudija koja moze da se pomeri na servisu od 200km na sat a na ovo nije mogla. Koji bezobrazluk, idemo dalje Nole.
Objavite mi vise komentar, hvala!

.

pre 3 godine

@Brajan
Sramota je koliko je preklinjao sudiju, sve se jasno cuje na snimcima. Bukvalno ga preklinjez moli da ga ne kazni, kaze kako mu je u pitanju karijera, GS... stvarno ponizavajuce. A sudija ga i pored tog ponizavanja diskvalifikuje. Stvarno sramno koliko se ponizio Novak onim preklinjanjem, dobro nije na kolena pao pred sudijom...

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Ovo je vest od pre dva dana, samo drugi naslov i malo doradjeno. Sada je sudija kriv sto je propustio priliku da ga u par navrata, u ovom istom mecu, kazni, opomene. Nikako nije kriv Novak sto se sve vreme tako ponasao, jer moze, posto ga niko ne opominje. Na kraju je sudija kriv sto je on nesmotreno udario linijskog sudiju. Kriv je i Federer sto postoji. Krivi su i gledaoci kojih nije bilo. Svi su krivi, samo onaj koji je napravio gresku nije kriv. Na svu srecu oni su se osigurali od takvih, koji nikada nisu krivi, pa kada jednom kazu diskvalifikacija, nema zalbe, nema tuzbi. Ostaje samo da se ovako u komentarima ljudi prepucavaju, da brane neodbranjivo. Da dodju cak i do toga da kazu kako je Federer raspalio klinca po testisima, a klinac trci i jos se smeska, ovde izgleda komentarisu samo zene. Svaki muskarac zna da to nije moguce ako te neko raspali po testisima, tesko da ce da se smeska. Da Novak uopste i nije udario sudiju i da je sve bilo izrezirano.

Srki

pre 3 godine

@Petar
Ako malo bolje pogledas Djokovic je uopste nije gadjao. On u sustini nije ni vadio lopticu iz dzepa. Snimak je u stvari fotomontaza, koju je odradio pokojni Stanley Kubrick uzivo dok je trajao mec.

vlado

pre 3 godine

@neki veliki dr
Jos jumko i par budala, i da svi budemo mirni sto smo vas se otarasiti, jer ko je citao vase komentare ni pakao mu nece tesko pasti

Pele 2.0

pre 3 godine

@Pa, 9. septembar 2020 20:38

"...Za sve je kriv iskljucivo on, a konacno da bude kaznjen posle toliko godina divljanja i arogancije na terenu..."

Potpisujem svaku tvoju reč. Dakle, odentično mislim.

Hteo sam da kažem kakvu legendu će prepričavati pripadnici sekte Božanstvo Đoković.

Pa

pre 3 godine

@vlado

Kad je bilo to biranje najboljeg u istoriji? Ili Srbi mnogo vole da trce pred rudu, kao i uvek, pa od toga ne bude nista. Nema kriterijuma prema kom je on najbolji u necemu, tako da ni u snovima nigde nije najbolji.

5AR

pre 3 godine

Ajmo iskreno

Ne znamo još 100% da li je pogodio u grlo, deo vrata, rame..
Ako je grlo, opravdana je reakcija, jer možda je nije bolelo, ali se uplašila i iznenadila,
Ako nije u grlo, onda je 100% odglumila kao neka kraljica drame.

Da ga nisu izbacili, nastala bi takva propaganda protiv Novaka, jer je i pre toga bio nervozan i lupao je loptice, a nije dobio ni opomenu. Dakle, bolje što je kažnjen.

U zadnje vreme se bavi stvarima koje mu oduzimaju energiju, koncentraciju,
a čini mi se da se njemu i ne igra tenis kad na turniru nisu Nadal ili Federer. Pitanje je sad kako će se ponašati na sledećem turniru.
On je tvrdoglav momak, a sada će još više da mu traže dlaku u jajetu. Bukvalno.

Ako se nekim čudom smiri, reši nekih kompleksa, oladi sa aktivnostima koje nisu vezane za bekende i forhende, biće sve OK.

.

pre 3 godine

@City Girl
Gospodin je udario loptu koja je odletela u visinu, ne u publiku. Kacket pada tipu koji se prepao da ce uputiti loptu ka njemu.
Dakle, ni videla nisi kako treba, a lajes i pises komentar. Kako nisi spomenula gospodina Nola koji psuje rodjenom ocu majku i izbacuje ga s tribina? Ili ono kada vristi na skupljace loptica. O gadjanju sudija da ne pricamo.
A sto se Federera tice, uvek je vazila ona latinska "sto je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno ovnu". Jel jasnije sada?

Pobegao voz, čekajte sledeći

pre 3 godine

Kad pominjete da kruže snimci sličnih situacija, pitam da li je isti ovaj sudija sudio, pa nije Federera nego Novaka? Federer je pre 14 godina na AO, sudija ga nije ni opomenuo, ali to nije bio ovaj isti sudija. Ima kad sudija može a ne mora i kad mora a neće. Naš Danilo Grujić i kad lopta fudbalera Partizana udari u koleno svira penal. Nolomani, isplačite se već jednom, ostali ste bez narandži, volim i ja narandže, no trpim.

King Roger

pre 3 godine

King Rodzer
na aparatima mukica jer je svestsn da je Nole Supermeeeeen
nece preziveti jadnik
ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa
(sonja, 09. septembar 2020 19:35)

Zahvaljujemo se na glasu.

Ja mislim da ti neces preziveti kad vidis kako Kralj Federer osvaja 21 GS na AO.

neispravan kod

pre 3 godine

Evo RF pogodio sakupljača loptica, pa nikom ništa, nikakva kazna za njega.

Tako da smatram da je diskvalifikacija prestroga kazna u ovom slučaju.
(R2D2, 9. septembar 2020 19:01)

Ne. To bi, enentualno, moglo samo znaciti da je kazna bila preblaga, ili izostala, u *onom* slucaju. Ali je tvoj nacin razmisljanja tipicno balkanski i veoma ilustrativan. Zato sto je ranije neko (eventualno) pogresio, treba ubuduce i svi drugi da se ravnaju po njemu. Jedna greska ne opravdava druge, a jos manje postavlja pravilo. Osim toga, imajte u vidu da ne sude nikakvi "oni", niti nekakvo "ono", tajanstveno, svemoguce i svevidece bice, jedinstvene volje (koje, naravno, mrzi Srbe). Ovo je sudio jedan covek, ono tamo i onda - neko drugi. Tudja (eventualna) greska ovog sada, niti cime obavezuje, niti ima razloga da ga ikako zanima. On odgovara za svoje i samo svoje odluke. I za njih odgovara samo on.

City Girl

pre 3 godine

Ako zelite da vidite nesportsko ponašanje i iživljavanje nad lopticom, potražite na internetu snimak prošlogodišnjeg RG, meč Nadal - Federer. Gospodin posle izgubljenog poena udara lopticu direktno u publiku, okrenut publici. Ljudi se sklanjaju, jednom čoveku pada kačket sa glave. Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno. Čisto iživljavanje i divljanje. Nick bi bio ponosan.

miodrag

pre 3 godine

Da moli nije trebao svakako....ovo je lose....nekada nismo nista molili , a sada....molimo, sedimo skruseno na stolici...sta je sledeci?

Vlada

pre 3 godine

(., 9. septembar 2020 21:43)
"Federer je u toku poena poslao lopticu ka osobi kojoj je posao da skuplja loptice..." Ja sam mislio da je svrha tenisa da u toku poena pošalješ lopticu u polje. Koliko si ti zatupljena jedna osoba...

objektivno

pre 3 godine

Procitajte pravila US Opena, ovo nije tacno. Postojale su 4 opcije a ne dve. Izabrali su najneverovatniju opciju i najvecu sramotu naneli sami sebi.

neki veliki dr

pre 3 godine

Citajuci ove komentare shvatio sam da nema svrhe... Uvek cemo biti najodvratniji narod na svetu i to je to, prestajem da komentarisem vise da pokusavam da opasuljim ovaj polupismeni nolomanski svet. Objavite mi kom za kraj. Najveci komentator odlazi

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Oni se uopste ne trude da objasne, ovo je stara vest, ovde kod nas se pise o tome. Oni su nastavili dalje sa zivotom, USO se i dalje igra, oni vise ne razmisljaju o ovome. To pokusavam da ti objasnim. Niko od sudija ne pokusava da objasni razliku izmedu Federerovog udarca i Novakovog. To ovde nasi ljudi pokusavaju da dokazu da je Federer onesposobio decka, a da Novak nije udario sudiju. Vise niko osim ljudi u Srbiji ne razmislja o ovome, svi su odavno nastavili sa svojim zivotom. Ovde kod nas se izvlaci Federerov snimak iz 2006. Tako da, pogresno si shvatio, oni ne pravdaju svoj postupak, oni su rekli sta su imali tada kada se desilo i zavrsili sa tim.

City Girl

pre 3 godine

@ ., - Ja pričam o izivljavanju nad lopticom. Nije bitno gde je loptica odletela. Ona se posle završenog poena vraća skupljacuma. Možda sudiji, ako se proceni da je loptica izduvana. Ne šalje se u publiku na takav način da se ljudi u prvim redovima instiktivno sklanjaju. Inače, ne vidim kakve veze psovanje roditelja ima sa izivljavanjem nad lopticom. Niti odobravam psovanje bilo koga, posebno ne roditelja. Na kraju, ja ne lajem neko iznosim svoje mišljenje. Posto ti psovanje roditelja smeta, delujes kao pristojna osoba. Zato imaj malo poštovanja, bez obzira sto nemamo isto mišljenje.

Vladan R

pre 3 godine

@sasasa


Zato što kazne idu sukcesivno. Ne može gubitak gema pre opomene. Mora redom, osim diskvalifikacija, koja se daje ili daje direktno za teže prekršaje ili kao četvrta kazna, ako igrac ne može nikako da se smiri.

tob

pre 3 godine

Ako zelite da vidite nesportsko ponašanje i iživljavanje nad lopticom, potražite na internetu snimak prošlogodišnjeg RG, meč Nadal - Federer. Gospodin posle izgubljenog poena udara lopticu direktno u publiku, okrenut publici. Ljudi se sklanjaju, jednom čoveku pada kačket sa glave. Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno. Čisto iživljavanje i divljanje. Nick bi bio ponosan.
(City Girl, 9. septembar 2020 21:27)

"Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno."

Jeste bitno. Da je ovde loptica sudiju promasila za dlaku ili da se sudija izmakao, Djokovic bi samo prosao sa opomenom. Takva su pravila.

A i da je loptica pogodila nekog, pa sta? Imali bismo jednog nepostenog i postenog sudiju. Ako je taj neposteni ignorisao pravila to ne znaci da ovaj posteni treba da ih ignorise.

Evo ja iskreno kazem. Namere nije bilo. Djokovic je hteo da da lopticu sakupljacu. Udario ju je malo jace nego sto treba nekontrolisano. Pogodio je sudiju "prilicno dobro". Cela situacija iako nesrecan slucaj jeste za diskvalifikaciju. Ovaj sudija je dosudio ispravno, a taj na RG sudeci po

Eh

pre 3 godine

Objektivno
Nikakvu sramotu oni sebi nisu naneli. Njihov zivot se nastavio, teniseri i dalje igraju, vise i ne misle na taj dogadjaj. Pravila su jasna i nema greske. Objektivno udario je sudiju i to ne mozes da promenis. Koliko god se ti, a drugi, trudili da dokazete kako je nije udario. Njegovi pravi navijaci, nemaju problem sa ovim.

Kanidja PG

pre 3 godine

Dok traje prepucavanje danima uzalud Rafa se sprema da za manje od mj dana da napadne 14RG i tako stigne Federera.Mastersa ima 7 vise od njega, bolji je medjusobno ubedljivo tako da tiha voda breg roni. Samo Novak, donekle Tim mogu da se suprostave mada je Nadal prvi favorit bez premca.
Jedno je sigurno pasce svi bitni Rodzerovi rekordi za sad Nadal sa GS a ubrzo i Novak po broju sedmica kao prvi na ATP listi.
Rodja za manje od mjesec dana ulazi u 40tu god zivota i za velika djela vise vremena nema. Ostaje mu jos eventualno Vimbldon 2021 ali sa 40god, operacijom iza sebe bio bi fenomen ako bi uzeo 21gs.Igra samo zbog sponzora i dva najveca rivala. Sad dolaze i vec jesu oni njegovi gs 2003-2006 kad je bio nefodirljiv i bez Rafe i Novaka. Rafa je poceo samo na RG da ga terorise od 2005.

don

pre 3 godine

mikii

Složio bih se s tobom da su oni ta ista pravila ispoštovali kako treba. Zašto mu sudija nije dala opomenu za divlje napucavanje loptice u prvoj situaciji? Zašto uopšte voditi raspravu o tome da su postojale dve opcije a ne bi postojale da su pravila ispoštovana za prethodnu situaciju? Da ga branim neću, jer je nepotrebno bilo sve što je uradio. Umesto da je završio set u svoju korist, čovek zakomlikovao sebi da ga diskvalifikuju a s druge strane, nisu ni oni dosledni.

mickeyrs

pre 3 godine

@ovaj, OK, jasno mi je šta hoćeš da kažeš. Niti ima poente što mi ovde uopšte kuckamo jer je šteta već načinjena, turnir ide dalje, međutim, mene boli nepravda zbog toga što 'svi kažu da je bilo opravdano'. Nije. Čim ceo svet tvrdi da tako treba, sad mi tu nešto pametujemo. Nije baš tako jednostavno i to vodi samo ka sličnim situacijama ubuduće.

Ceo slučaj je olako okvalifikovan kao da postoji neko pravilo 'pogodiš sudiju/službeno lice i letiš napolje' a nije baš tako. Prvo, svi na stadionu upadaju uklj. gledaoce/kamermane/skupljače, nisu sudije privilegovane. Ne smeš nikoga da ugroziš. Ne postoji pojam 'ok je ako mu dodaješ lopticu a on ne gleda'. Ili si ga pogodio ili nisi. Stepen povrede i reakcija nije obihvaćena pravilom.

Kao što sudija nije kriva što je pogođena, tako i Novak ne može biti kriv što mu neko ne dodeli opomenu kada je zasluži. To je krivica onoga kome je to posao. Ako ta greška vodi drugoj koja posle dovede do drastičnog rezultata, to je krivica sudije. U fudbalu/košarcii često to vidimo i zove se popularno 'kompenzacija' - odlika loših sudija i ume da utiče gadno na rezultat, ali se nikada ne opravdava kao nešto što je u skladu sa pravilima. Oprostiš prvi žuti pa za glupost daš direktan crveni je sve samo nije po pravilima.

Samo toliko i neću više, kriv je, dobro je podneo, nadam se da je naučio da to ne radi više i idemo dalje.

Smuleco

pre 3 godine

"Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata. To je udaranje sudije lopticom i činjenica da je ona očigledno bila povređena. To su glavni faktori pri donošenju odluke u ovom slučaju", rekao je Frimel novinarima nedugo nakon meča".

Ne može slučajnost, a ne namera, da bude razlog za kaznu!!

nislija

pre 3 godine

li neko ima olovku i papir pa da napokon uspemo objasniti nolovcima ko je Rodzer a ko Djokovic, i zasto se obojica ne kaznjavaju istom merom, iako cak i zanemarimo cinjenicu da slucajevi sa "gadjanjem" nisu isti!? I da li su zbog tretmana koji imaju krive sudije, mi, vi, zapad, istok, ili njih dvojica sami sa njihovim ponasanjem i njihovo okruzenje? Hvala.
(Jumko, 09. septembar 2020 21:49)

Zahvaljujemo se na glasu.
apsolutno tacno , nece npr Benzema i Pepe biti isto kaznjeni za isti prekrsaj ,jasno je zasto

Pele 2.0

pre 3 godine

Posle nezgodnog pada, pri kom je ozbiljno nabio rame, Đoković je pretrpeo brejk. Karenja Busta je trebalo da servira za prvi set.

Pitanje je da li bi povređeni Đoković mogao u nastavku meča da Špancu uzme tri seta i pobedi. Moguće je da bi izgubio.

Ovako, ako do kraja karijere ne bude uspeo da pretekne Federera po broju GS, ostaće legenda da su ga zli Ameri pokrali i onemogućili ga da to uradi.

Jumko

pre 3 godine

Moze jedna anketica, davno je bila... Idemo minus ako mislite da je Djokovic Goat sto se tice gadjanja sudije u glavu, a plus ako je Goat sa manje GS titula od Rafe i Rodzera! Presek stanja za sat vremena...

djidji

pre 3 godine

Dok god sexon ovako ponasa ulizicki ima da ga kinje.. Trebao ih je oterati u 3pm i reci sipu racku i tek onda bi razumeli.. Popio je kazne ionako.. Pa ako je vec to tok kojim se ide bar znas da si im rekao sto mislis a ne neke otrcane fraze jer si gotov ionako.. Sve po spisku im reci! Anglo saksonci su raja bez trunke empatije! Oznacen si kao los momak hteo to ili ne.. To se nece menjati pa bar se ponasaj tako a ne kao dupelizac, vise ce te postivati!

Komentator

pre 3 godine

Upravo procitao pravila. Toliko su opsta da je:
Prilikom utvrđivanja krivice spektar mogao biti i nije kriv do kriv.

Prilikom utvrđivanja kazne: od 20000 do diskvalifikacije.




spektar bio od 20000 do diskvalifikacije.

hm ili dodj' vamo bre

pre 3 godine

@ Ajd odatle, bre!

Moram da priznam da mi se veomavrlomnogodostajako djasvi tvoj nik i jasan si mi apsolutno. Naravno, procitao sam tvoj komentar. Nego, imas li objasnjenje - zasto 24. mart? Jerbo ...
Izvoli ..., volim arhaizme, iz tog razloga jerbo ...

King Roger

pre 3 godine

Ma mene cudi kako on odavno nije bio diskvalifikovan sa nekog turnira.Recimo kad je socni ispsovao Mareja na US open 2012 kad ga je i pobedio ili recimo protiv Dimitrova.A da tu je i publika koja se redovno psuje.Nolo je jednostavno bahata osoba sto se vidi i kad prica sa novinarima kao onaj snimak od juce sto pokazuje.To Nadal i Federer ne rade.

Mikii

pre 3 godine

"Birate to u ovoj situaciji? Moja karijera, Grend slem, centralni stadion...", govorio je Novak

Hahahahahahahahaha, biraju svoj posao, fer plej igracu. Popili bi takav otkaz da su te ostavili na turniru, dok bi tebe bolelo uvo za to. I, sta kazes Srbijo, u ovo se kunes? Fuj.

Momčilo

pre 3 godine

Mucno je bilo gledati kako preklinje ono troje sudija da mu se smiluju. Jako me je razočarao! Brate kada nisi razmislja na vreme, spakuj stvari i izadji sa terena ko covek. Ali njemu je da folira i moli ko dobar dan.

kiza

pre 3 godine

E vala, dosta se provlačio bez diskvalifikacija. Gledaju mu kroz prste godinama, imao najlakše žrebove, a kako ga nisu uhvatili u dopingu, to je tek ...

Pobegao voz, čekajte sledeći

pre 3 godine

Kad pominjete da kruže snimci sličnih situacija, pitam da li je isti ovaj sudija sudio, pa nije Federera nego Novaka? Federer je pre 14 godina na AO, sudija ga nije ni opomenuo, ali to nije bio ovaj isti sudija. Ima kad sudija može a ne mora i kad mora a neće. Naš Danilo Grujić i kad lopta fudbalera Partizana udari u koleno svira penal. Nolomani, isplačite se već jednom, ostali ste bez narandži, volim i ja narandže, no trpim.

Pele 2.0

pre 3 godine

Posle nezgodnog pada, pri kom je ozbiljno nabio rame, Đoković je pretrpeo brejk. Karenja Busta je trebalo da servira za prvi set.

Pitanje je da li bi povređeni Đoković mogao u nastavku meča da Špancu uzme tri seta i pobedi. Moguće je da bi izgubio.

Ovako, ako do kraja karijere ne bude uspeo da pretekne Federera po broju GS, ostaće legenda da su ga zli Ameri pokrali i onemogućili ga da to uradi.

Mikii

pre 3 godine

Gospodin je udario loptu koja je odletela u visinu, ne u publiku. Kacket pada tipu koji se prepao da ce uputiti loptu ka njemu.
Dakle, ni videla nisi kako treba, a lajes i pises komentar. Kako nisi spomenula gospodina Nola koji psuje rodjenom ocu majku i izbacuje ga s tribina? Ili ono kada vristi na skupljace loptica. O gadjanju sudija da ne pricamo.
A sto se Federera tice, uvek je vazila ona latinska "sto je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno ovnu". Jel jasnije sada?
(., 09. septembar 2020 21:35)

Svaka cast, gospodine. Koncizno, jasno, precizno.

.

pre 3 godine

@Brajan
Sramota je koliko je preklinjao sudiju, sve se jasno cuje na snimcima. Bukvalno ga preklinjez moli da ga ne kazni, kaze kako mu je u pitanju karijera, GS... stvarno ponizavajuce. A sudija ga i pored tog ponizavanja diskvalifikuje. Stvarno sramno koliko se ponizio Novak onim preklinjanjem, dobro nije na kolena pao pred sudijom...

Pa

pre 3 godine

@Pele

Pokrali kako? Zli Ameri ga naterali da pogodi sudiju u vrat? Pre toga ga naterali da gadja reklame i divlja? Ako jesu, onda je on zaista njihov placenik. I kako je onda on toliko dugo prvi, ako mu taj zli zapad zeli sve najgore?

Za sve je kriv iskljucivo on, a konacno da bude kaznjen posle toliko godina divljanja i arogancije na terenu.

Busta bi svakako dobio zato sto je bio bolji, a Djokovic je vec kod brejka bio duboko isfrustriran i iskalio se onako kako se iskalio. Nista novo kod njega.

Stari čačanin

pre 3 godine

Da li je moguce da niko ne komentarise zenu koja je linijski sudija koja moze da se pomeri na servisu od 200km na sat a na ovo nije mogla. Koji bezobrazluk, idemo dalje Nole.
Objavite mi vise komentar, hvala!
(Sveusvemu, 09. septembar 2020 20:07)

Da li je moguće da neko ovako razmišlja, da je žena kriva što se nije pomerila, a ne Đoković što je udario lopticu. Očigledno je CIA znala da će Novak onako udariti lopticu pa je naređeno linijskim sudijama da se ne pomeraju kada loptica krene ka njima i ako ih udari da padnu kao pokošeni.

Mile

pre 3 godine

Sada sam ponovo gledao nemio dogadjaj, kada se gleda usporeno vidi se da nije Novak nikog gadjao loptom. On je sedeo na stolici i brisao se peskirom. Čini se da je Kirgios gadjao sudiju.

Pa

pre 3 godine

@Sveusvemu

A da li je moguce da vi ne pravite razliku izmedju aktivne igre i pauze izmedju gemova? Kada neko servira 200 km, poen pocinje i sudije su max koncentrisane. Kada je pauza i igraci odlaze na svoje klupe, to znaci da i sudije mogu da predahnu i okrenu se na drugu stranu, mozda da popiju vodu, zamislite. Niko od sudija nije duzan da u par minuta svoje pauze gleda lopticu, ceka da vidi kako ce divljak odreagovati i sacuvati zivu glavu.

Ogromna razlika.

King Roger

pre 3 godine

King Rodzer
na aparatima mukica jer je svestsn da je Nole Supermeeeeen
nece preziveti jadnik
ahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa
(sonja, 09. septembar 2020 19:35)

Zahvaljujemo se na glasu.

Ja mislim da ti neces preziveti kad vidis kako Kralj Federer osvaja 21 GS na AO.

Pa

pre 3 godine

@vlado

Kad je bilo to biranje najboljeg u istoriji? Ili Srbi mnogo vole da trce pred rudu, kao i uvek, pa od toga ne bude nista. Nema kriterijuma prema kom je on najbolji u necemu, tako da ni u snovima nigde nije najbolji.

Jumko

pre 3 godine

Da li neko ima olovku i papir pa da napokon uspemo objasniti nolovcima ko je Rodzer a ko Djokovic, i zasto se obojica ne kaznjavaju istom merom, iako cak i zanemarimo cinjenicu da slucajevi sa "gadjanjem" nisu isti!? I da li su zbog tretmana koji imaju krive sudije, mi, vi, zapad, istok, ili njih dvojica sami sa njihovim ponasanjem i njihovo okruzenje? Hvala.

.

pre 3 godine

@mickeyrs
Kazna je pravedna i preblaga. Pogodio je sudiju posle poena i povredio je.
Ljudi se trude da glupacima objasne da nema veze sa Federerom jer je Federer u toku poena, loptu koju je protivnik poslao, udario i uputio ka osobi ciji je posao da skuplja loptice. Dakle, nema nikakve slicnosti sa djokovicem koji posle poena, namerno udara loptu, gadja sudiju i povredjuje je. Znam da nisi shvatio, ali sta se moze.
Kada tebe pogodi, onda procenjuj da li je jak, ili ne preterano jak udarac. Do tada, cuti.

II

pre 3 godine

"Birate to u ovoj situaciji? Moja karijera, Grend slem, centralni stadion...", govorio je Novak

Novak je imao godine i godine da pogleda snimke svojih meceva i kako izgleda njegovo deranje i urlanje prema publici i na terenu sto je neverovatna psihicka agresija prema ljudima koji su u njegovoj neposrednoj blizini. Takodje su ga novinari bas dobronamerno upozoravali pre cetiri godine da sa svojim nekontrolisanim ispucavanjem lopte moze da povredi ljude na terenu ili u publici na sta je on drsko odgovarao da nije nikoga povredio a jos nije ni diskvalifikovan. Umesto da se preispita sebe, da shvati da to nikako nije dobro za njegovu karijeru i za njegov imidz sampiona on je izabrao da povladjuje svojoj sujeti i svom egu.

Malo je neprikladno ukazivati supervizoru na "Moja karijera, Gren slem, centralni stadion..."

O svemu tome si ti, Novace, trebalo da mislis odavno, odavno!

Sve najbolje i mnogo trofeja ti zelim.

.

pre 3 godine

@City Girl
Ne znam koga ti mislis da ubedis kako nije vazno gde je loptica odletela?!
Izuzetno je vazno da li je pogodila neciju glavu, ili je pala na zemlju.
Psovanje roditelja, vristanje na skupljace loptica, histerisanje... je tebi manji prekrsaj od izivljavanja nad lopticom?
Psovanje roditelja pokazuje kakva je osoba taj koji psuje roditelje! Pred milionima TV gledalaca, pred desetinama hiljada ljudi na tribinima, on psuje oca, psuje mu majku i isteruje ga s triibina! Onaj ko tako mrzi oca u trenucima besa, sigurno ne voli sudiju! Dakle, covek ima problema s ispoljavanjem besa.
Federer je lopticu udario na nacin da ona ode u visinu. To sto se neki tip uplasio je do tog tipa. Kako se zena koja sedi do njega nije uplasila? Zasto to ne spomenes? Ili, zasto se jos neko nije uplasio?
Nikako ne mogu da imam postovanje prema nekome ko zamenom teza, krivljenjem istine i prebacivanjem krivice pokusava da odbrani neodbranjivo!
Kada Federer ili Nadal posle poena izvade lopticu iz dzepa, histericno je udare, pogode u glavu ili vrat sudiju koji padne i pocne da se previja od bolova, gusi itd i ne budu diskvalifikovani, onda se javi i pricaj o duplim standardima. Do tada, nema smisla.
Ti ovde, bez imalo stida, uporedjujes slanje loptice "nebu pod oblake" i gadjanje sudije.
To se zove licemerje! Takvi kao ti krive sudiju, organizatore, ceo zapad, cak prete pogodjenoj zeni, govore joj kako ce se uskoro pridruziti mrtvom sinu, pisu joj kako je zasluzila da joj sin umre, jer je eto losa osoba, posto je dozvolila da je histericni teniser pogodi i jos se usudila da pokaze kako joj to nije bas prijatno. To nije za postovanje!

Ajd odatle, bre!

pre 3 godine

Gledao sam anketu na jednoj televiziji, pitaju "građane" šta misle što je Novak izbačen, većina kaže - zato što je Srbin. Šta to znači, da smo najgori, da smo zlikovci, da smo kriminalci, lopovi... prestanite više da pominjete tu glupost da nas mrze jer smo Srbi, jer bi značilol da smo najgori? Nije tako, milion Srba živi i radi u svetu, ima naučnika, sportista, radnika, prestanite više s tom olinjalom frazom, Novak je dobio nogu zato što je snažno udario lopticu, visoko u glavi čoveka, u besu nije shvatio šta radi, zar se deci lopta vraća dva metra visoko, da nije pogodila sudiju tresnula bi o panel, kao što je nešto ranije već tresnuo jednu, o panel, ne znam što ga nije opomenula? Dosta mi je njegovog primitivizma i onog dranja "Ajde bre".

Danilo Markos

pre 3 godine

Hahahahahahahahaha, biraju svoj posao, fer plej igracu. Popili bi takav otkaz da su te ostavili na turniru, dok bi tebe bolelo uvo za to. I, sta kazes Srbijo, u ovo se kunes? Fuj.
(Mikii, 09. septembar 2020 19:38)

Placi mikice, to je jedino sta znas ...

Pitanje

pre 3 godine

A ko je od nolovih svedoka pre svih ovih dogadjaja znao da su Fedex i Rafa pogodili nekoga? Dakle, u toku igre, sto je veeelika razlika. Samo pratite Noloa, a da on nije opaucio sudiju, ni vi a ni novinari ne biste iskopali neka dva nebitna klipa sa yt gde nema ni govora o kazni za pomenutu dvojicu, jer nema ni udarca van igre. I sada trazite kaznu za Fedexa zbog meca koji se desio pre xy godina!! Sto niste ranije trazili kaznu??
Ocekujete da Djokovicu progledaju kroz prste na lepe oci, zaobidju pravila, a prvi biste bacili kamenje na Federera i trazili smrtnu kaznu da je on bio u situaciji od pre neko vece. E, ne moze tako, licemeri!

ljupče

pre 3 godine

On je na mreži objasnjavao da ima puno opcija kazne(novcana.oduzimanje seta.opomene itd)medjutim "neko"je odlucijo da bude diskvalifikovan.On je to na mrezi svatijo spakovao se i otisao dignute glave.Samo dva igraca su direktno diskvalifikovani bez prethodne opomene (Nalbandijan na kvinsu.i Tim Henman na winbldonu).Ovo sto je Novak uradio jeste za kaznu ali daleko od diskvalifikacije.Ali taj"neko"je rekao i kraj nema razgovora.

sin lovca na medvede

pre 3 godine

Bila je greska sudija. Morao je dobiti opomenu za prvo udaranje loptice u reklamni pano. Da je dobio opomeni, ovo se ne bi ni desilo.

Sveusvemu

pre 3 godine

Da li je moguce da niko ne komentarise zenu koja je linijski sudija koja moze da se pomeri na servisu od 200km na sat a na ovo nije mogla. Koji bezobrazluk, idemo dalje Nole.
Objavite mi vise komentar, hvala!

.

pre 3 godine

@mickeyrs
Pravila su jasna. Pogodio je sudiju, posle zavrsenog poena, dakle, ne u toku igre i povredio je. Nema tu sta da se prica. Diskvalifikacija je jedino resenje. Samo licemeri i olosi mogu da smatraju kako je za pogodak zene u vrat, posle kojeg se ona gusila, trebalo da bude opomenut i da nastavi kao da se nista nije desilo. Ne, on je duzan da zna pravila posla kojim se bavi!
A kada zna pravila, odgovoran je za to da ih postuje. I to je jasno. Ili da ga pustaju da po nekoliko puta nekog spuca loptom ili reketom u glavu, da ga opominju, sve dok se on smiluje pa pocne da se ponasa civilizovano?

City Girl

pre 3 godine

Ako zelite da vidite nesportsko ponašanje i iživljavanje nad lopticom, potražite na internetu snimak prošlogodišnjeg RG, meč Nadal - Federer. Gospodin posle izgubljenog poena udara lopticu direktno u publiku, okrenut publici. Ljudi se sklanjaju, jednom čoveku pada kačket sa glave. Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno. Čisto iživljavanje i divljanje. Nick bi bio ponosan.

R2D2

pre 3 godine

https://www.givemesport.com/1597781-us-open-roger-federer-wasnt-disqualified-like-novak-djokovic-when-he-hit-a-ball-boy?amp&__twitter_impression=true

Evo RF pogodio sakupljača loptica, pa nikom ništa, nikakva kazna za njega.

Tako da smatram da je diskvalifikacija prestroga kazna u ovom slučaju.

pribil

pre 3 godine

Nista nije uzalud. Svako pravilo ima izuzetak. Sve je stvar anticipacije i sireg konteksta. Uzalud je vama US open, bez najboljih igraca i publike. Tuga, jad i cemer.

vidoje

pre 3 godine

"Grend slem pravilnik kaže da je Srbin prekršio pravila pod imenom "nesportsko ponašanje" i "iživljavanje nad lopticom".
Jesu li oni normalni? Pa Karlovic, Izner, Struf, Kacanov i slicni se "besomucno iživljaju" nad lopticom od kad znaju za sebe. Izgleda da nekad moze a nekad ne moze, mada ako stite lopticu, onda bi trebalo stalno da je stite!

humanista

pre 3 godine

Pojavio se snimak iz drugog ugla gde se vidi da sudiju lopta pogadja u rame a ne u vrat.I sta sad ako se to pokaze i utvrdi da je tacno.E onda cemo znati da je Novak morao da bude izbacen sa turnira iako je postojala jos jedna mogucnost kaznjavanja, koju sudije nisu ni uzele u razmatranje.Odluka je donesena ,,sto pre to bolje,,

vlado

pre 3 godine

@mikii
Ne kunem se, ali se divimo i velicamo najveceg tenisera u istoriji ove igre Novaka Djokovic, a ti, ti samo mozes iz svoje misije rupe da cvilis

da

pre 3 godine

Zasto nigde da se otkrije sta su po profesiji ove sudije,ja ne bih preko ovoga da otkrivam detalje ..samo da kazem da glavni sudija moze biti tuzen jer ne ispunjava licencu na propisan nacin,ako to dokaze,pada i diskvalifikacija i bice zesci udarac za njihovu organizaciju!

miodrag

pre 3 godine

Da moli nije trebao svakako....ovo je lose....nekada nismo nista molili , a sada....molimo, sedimo skruseno na stolici...sta je sledeci?

miodrag

pre 3 godine

Ovo je izgleda kao kad mene zaustavi policija posle prolazka kroz crveno a ja jadan molim da mi ne uzmu dozvolu jer mi od toga zavisi posao, nema ko da mi vozi decu u skolu, navikao sam na kola....samo dozvolu nemojte molim vas , evo dolari, evri, samo dozvolu ne , unisticete mi vozacku karijeru....idi bre Novace, sta ti je to trebalo!

Cole

pre 3 godine

Koliko sam siguran da je pogresio,
toliko sam sigurniji da dzemperka
ne bi diskvalifikovali i tacka. Znam
da je najotrcanija fraza ali je tako. Poz.

mikin

pre 3 godine

"Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata."
Ovaj Frimel je filosof za noksir! Akcija je dovela do rezultata! Ajde!
Ovo se zove ... i mali ljudi imaju veliku nuzdu.

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Ovo je vest od pre dva dana, samo drugi naslov i malo doradjeno. Sada je sudija kriv sto je propustio priliku da ga u par navrata, u ovom istom mecu, kazni, opomene. Nikako nije kriv Novak sto se sve vreme tako ponasao, jer moze, posto ga niko ne opominje. Na kraju je sudija kriv sto je on nesmotreno udario linijskog sudiju. Kriv je i Federer sto postoji. Krivi su i gledaoci kojih nije bilo. Svi su krivi, samo onaj koji je napravio gresku nije kriv. Na svu srecu oni su se osigurali od takvih, koji nikada nisu krivi, pa kada jednom kazu diskvalifikacija, nema zalbe, nema tuzbi. Ostaje samo da se ovako u komentarima ljudi prepucavaju, da brane neodbranjivo. Da dodju cak i do toga da kazu kako je Federer raspalio klinca po testisima, a klinac trci i jos se smeska, ovde izgleda komentarisu samo zene. Svaki muskarac zna da to nije moguce ako te neko raspali po testisima, tesko da ce da se smeska. Da Novak uopste i nije udario sudiju i da je sve bilo izrezirano.

DimD

pre 3 godine

Mene je ova diskvalifikacija mnogo rastužila, slično kao kada su naši košarkaši onako završili Svetsko prvenstvo. Kazna je preoštra, žao mi je jako Novaka. Ljudi koji pišu negativno o njemu mi nisu jasni.

Joe

pre 3 godine

He he he, Roger posle jakog riterna udario lopticu iza ledja koja je pogodila skupljaca loptica i to se ovde poredi sa Novakovim izlivom besa koji se nakupio kada je zavrsen gem odlazeci na klupu i napucavanjem loptice sudinici u glavu? Neverovatno koliko nemate trunku samokritike i morala

Donato

pre 3 godine

lazljiva bagra...
nije molio !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sonja, 9. septembar 2020 19:27)

Jeste, jeste.

King Roger

pre 3 godine

Zna li neko, sta kazu sudije, hoce li doci na RG jer ucestvuje snajper Djokovic?
(Jumko, 09. septembar 2020 19:06)


Hahahahahah jos se smejem,bravo care

King Roger

pre 3 godine

Dok god sexon ovako ponasa ulizicki ima da ga kinje.. Trebao ih je oterati u 3pm i reci sipu racku i tek onda bi razumeli.. Popio je kazne ionako.. Pa ako je vec to tok kojim se ide bar znas da si im rekao sto mislis a ne neke otrcane fraze jer si gotov ionako.. Sve po spisku im reci! Anglo saksonci su raja bez trunke empatije! Oznacen si kao los momak hteo to ili ne.. To se nece menjati pa bar se ponasaj tako a ne kao dupelizac, vise ce te postivati!
(djidji, 09. septembar 2020 20:20)

Tako treba na srpski nacin.I posle se cude takvi kao ti sto tako gledaju na srbe.

Zvezdarski vitez

pre 3 godine

NATO avion izbacuje bombu Gadja loše momke ali ubija dete na noši. Njihova akcija je, mada nevoljno, dovela do tragičnog ishoda. Da li su kažnjeni?

Pele 2.0

pre 3 godine

@Pa, 9. septembar 2020 20:38

"...Za sve je kriv iskljucivo on, a konacno da bude kaznjen posle toliko godina divljanja i arogancije na terenu..."

Potpisujem svaku tvoju reč. Dakle, odentično mislim.

Hteo sam da kažem kakvu legendu će prepričavati pripadnici sekte Božanstvo Đoković.

Zoran33

pre 3 godine

potrazite snimak gde Federer van igre salje lopticu u glavu decaku i ceo stadion ,komentatori i sam Rodzer se smeju?! On cak besramno kaze decaku+ trebao si da budes spreman.
Sto to ne prikazu vec ameri kopaju i pustaju stare Novakove snimke da bi ga jos vise diskriminisali.

neki veliki dr

pre 3 godine

Citajuci ove komentare shvatio sam da nema svrhe... Uvek cemo biti najodvratniji narod na svetu i to je to, prestajem da komentarisem vise da pokusavam da opasuljim ovaj polupismeni nolomanski svet. Objavite mi kom za kraj. Najveci komentator odlazi

.

pre 3 godine

@City Girl
Gospodin je udario loptu koja je odletela u visinu, ne u publiku. Kacket pada tipu koji se prepao da ce uputiti loptu ka njemu.
Dakle, ni videla nisi kako treba, a lajes i pises komentar. Kako nisi spomenula gospodina Nola koji psuje rodjenom ocu majku i izbacuje ga s tribina? Ili ono kada vristi na skupljace loptica. O gadjanju sudija da ne pricamo.
A sto se Federera tice, uvek je vazila ona latinska "sto je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno ovnu". Jel jasnije sada?

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Ne mora sudija da ga opominje, on sam treba da zna kako ne treba da se ponasa i sta ne treba da radi. Sada su jos krivi sto su mu progledali kroz prste za neke stvari, pa se on osilio i mislio da mu ne mogu nista. Pa kada su ga kaznili, odjednom je nepravda. Jasno da postoji razlika izmedju udarca, zavisi od mnogo faktora. Nema potrebe da se bavimo ovim, da pricamo o nepravdi, a pritom i sam tvrdis da je nekoliko puta u toku meca imao ispade. Znam samo da ne bi bila nepravda da je neko drugi u pitanju. Nenad Zimonjic je rekao da odluka nije sporna i nije nepravda. Na stranu svi drugi teniseri bivsi i sadasnji, verujem da Zimonjic ne bi izjavio tako nesto da ne misli.

Pa....

pre 3 godine

Pitanje
Ovo sada je spin i ovo radi Srdjan Djokovic. Nije poenta da se Federer kazni, vec vise da ispadne kako Novaka zlostavljaju. Posto niko u svetu nije skocio da brani Novaka, vec su jednoglasno rekli sudija nije pogresio i znali su da ce biti diskvalifikovan. Pa sada huska ljude da napadnu Federera preko javne mreze, kao sto su sudiju.

Jumko

pre 3 godine

Moze jedna anketica, davno je bila... Idemo minus ako mislite da je Djokovic Goat sto se tice gadjanja sudije u glavu, a plus ako je Goat sa manje GS titula od Rafe i Rodzera! Presek stanja za sat vremena...

Skoba

pre 3 godine

Povremeno uđem na komentare na sportskim vestima i uvek viđam komentare ovog Mikii-ja i Jumka, uglavnom omalovažavanje srpskih sportista, neki nazovi sarkazam sa uvredljivom konotacijom i slično..Samo sam hteo da ih posavetujem,pošto očigledno provode dosta vremena čitajući ove komentare, da potraže stručnu pomoć od psihijatra. Njihovi životi su očigledno tužni, neostvareni i plašim se da ne skliznu u depresiju

mlekadžija

pre 3 godine

KR свиснућеш од мржње човече...Федерерове рекорди ће бити оборени и то у ускоро. . тешко теби!

garda

pre 3 godine

Frimel kaze da je odluku vec doneo, na predlog supervizora Andreasa Eglija, koji je svajcarac. Kaze i da nije licno gledao snimak jer je sve prepustio supervizoru i sudiji u stolici. Andreas Egli je covek koji je doneo odluku unapred, to treba da se obelodani.

Srki

pre 3 godine

@Petar
Ako malo bolje pogledas Djokovic je uopste nije gadjao. On u sustini nije ni vadio lopticu iz dzepa. Snimak je u stvari fotomontaza, koju je odradio pokojni Stanley Kubrick uzivo dok je trajao mec.

CroFed

pre 3 godine

Samo malo, znači bila je opcija ili prva opomena (koju je trebao dobiti koju minutu ranije jer je divlje napucao lopticu i pitanje je zašto mu sutkinja nije tada dala opomenu) ili diskvalifikacija, a obzirom da je linijsku sutkinju pogodio, to bi bilo "preblago" samo za prvu opomenu. U biti, da je dobio opomenu kada je trebao, onda bi mu ovo bila druga opomena i point penalty, tako ispada po ovome... Zanimljivo

City Girl

pre 3 godine

@ ., - Ja pričam o izivljavanju nad lopticom. Nije bitno gde je loptica odletela. Ona se posle završenog poena vraća skupljacuma. Možda sudiji, ako se proceni da je loptica izduvana. Ne šalje se u publiku na takav način da se ljudi u prvim redovima instiktivno sklanjaju. Inače, ne vidim kakve veze psovanje roditelja ima sa izivljavanjem nad lopticom. Niti odobravam psovanje bilo koga, posebno ne roditelja. Na kraju, ja ne lajem neko iznosim svoje mišljenje. Posto ti psovanje roditelja smeta, delujes kao pristojna osoba. Zato imaj malo poštovanja, bez obzira sto nemamo isto mišljenje.

vlado

pre 3 godine

@neki veliki dr
Jos jumko i par budala, i da svi budemo mirni sto smo vas se otarasiti, jer ko je citao vase komentare ni pakao mu nece tesko pasti

ma ja sam

pre 3 godine

Da ste sigurni u svoju odluku ne biste zapinjali ovoliko da je opravdate. Znate da je prestroga i zato ova kampanja ubedjivanja javnosti.

Vlada

pre 3 godine

(., 9. septembar 2020 21:43)
"Federer je u toku poena poslao lopticu ka osobi kojoj je posao da skuplja loptice..." Ja sam mislio da je svrha tenisa da u toku poena pošalješ lopticu u polje. Koliko si ti zatupljena jedna osoba...

hm ili dodj' vamo bre

pre 3 godine

@ Ajd odatle, bre!

Moram da priznam da mi se veomavrlomnogodostajako djasvi tvoj nik i jasan si mi apsolutno. Naravno, procitao sam tvoj komentar. Nego, imas li objasnjenje - zasto 24. mart? Jerbo ...
Izvoli ..., volim arhaizme, iz tog razloga jerbo ...

mickeyrs

pre 3 godine

@ovaj - pisao sam i na vesti pod naslovom 'Ko je kriv' i ne znam zašto je toliko teško razumeti šta hoću da kažem.

Novak JESTE kriv i Novak JE MORAO biti kažnjen, ali U SKLADU SA TEŽINOM PREKRŠAJA. Pravilnik jasno definiše Point penalty schedule odnoaso redosled kažnjavanja za ball abuse. AKO se već pozivaju na taj prekršaj.

Ovoliko upinjanje da se objasni kako je JEDINA MOGUĆA KAZNA za slučajni pogodak sudije ne preterano jakom lopticom diskvalifikacija jednostavno smrdi. I kako se više trude da objasne razlike između Rodžerovog pogotka u skupljača i slične situacije, to je jasnije da je kazna bila prestroga i da se oravila ne primenjuju tako dosledno kako sada tvrde.

Postoji i druga opcika a to je izrazito opasno ponašanje i neke previše ekstremne kvalifikacije ugrožavanja službenih lica, ali to je drugo jer su naveli u obrazloženju 'ball abuse' član.

Da ne davim previše - dramatična reakcija sudije i prethodni propusti sudija su doveli do prestroge kazne na štetu 'ne previše simpatičnog' igrača. Ponavljam, kriv je i svako dete zna da se to ne sme i ne radi, ali kazna je bila preterana.

djidji

pre 3 godine

Dok god sexon ovako ponasa ulizicki ima da ga kinje.. Trebao ih je oterati u 3pm i reci sipu racku i tek onda bi razumeli.. Popio je kazne ionako.. Pa ako je vec to tok kojim se ide bar znas da si im rekao sto mislis a ne neke otrcane fraze jer si gotov ionako.. Sve po spisku im reci! Anglo saksonci su raja bez trunke empatije! Oznacen si kao los momak hteo to ili ne.. To se nece menjati pa bar se ponasaj tako a ne kao dupelizac, vise ce te postivati!

mickeyrs

pre 3 godine

Dakle, ako je stvarno ovo tok misli supervizora, onda je diskvalifikacija direktna posledica propusta glavnog sudije da Novaku dodeli opomenu za prethodni prekršaj neopreznog udaranja loptice.

Da je tada primenjeno pravilo, onda mu za ovaj drugi prekršaj ne bi sledila opomena nego sledeća (ne najniža kazna) - gubitak poena.

Ako krenemo još unazad, moguće da je isto tako još negde Novaku 'progledano' kroz prste pa bi to zapravo bila treća opomena - gubitak gema odnosno i celog seta na 6-5 za protivnika. Ovo bi zahtevalo detaljan pretres toka meča od početka, ali je materijalna greška koja vodi ka još većoj.

Suma sumarum - neadekvatnom primenom pravila sudije su dovele sebe u situaciju da biraju između minimalne ili maksimalne kazne u situaciji kada prekršaj definitivno NIJE za maksimalnu, ali ni za minimalnu. Pa su štiteći svoje pozadine od skandala presudili na štetu igrača.

Ovakvo obrazloženje supervizora zahteva najmanje suspenziju i kaznu za glavnog sudiju jer je jasno da je Novak drastično oštećen lošom/neadekvatnom primenom pravila.

Smuleco

pre 3 godine

"Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata. To je udaranje sudije lopticom i činjenica da je ona očigledno bila povređena. To su glavni faktori pri donošenju odluke u ovom slučaju", rekao je Frimel novinarima nedugo nakon meča".

Ne može slučajnost, a ne namera, da bude razlog za kaznu!!

Konfučije

pre 3 godine

Super, vesti se nižu, a ovi nesretnici, derneče i naslađuju se. E moji rođaci, nekad zaista ništa bez old skul vaspitanja. Mnogima je potrebno.

mickeyrs

pre 3 godine

@ovaj, OK, jasno mi je šta hoćeš da kažeš. Niti ima poente što mi ovde uopšte kuckamo jer je šteta već načinjena, turnir ide dalje, međutim, mene boli nepravda zbog toga što 'svi kažu da je bilo opravdano'. Nije. Čim ceo svet tvrdi da tako treba, sad mi tu nešto pametujemo. Nije baš tako jednostavno i to vodi samo ka sličnim situacijama ubuduće.

Ceo slučaj je olako okvalifikovan kao da postoji neko pravilo 'pogodiš sudiju/službeno lice i letiš napolje' a nije baš tako. Prvo, svi na stadionu upadaju uklj. gledaoce/kamermane/skupljače, nisu sudije privilegovane. Ne smeš nikoga da ugroziš. Ne postoji pojam 'ok je ako mu dodaješ lopticu a on ne gleda'. Ili si ga pogodio ili nisi. Stepen povrede i reakcija nije obihvaćena pravilom.

Kao što sudija nije kriva što je pogođena, tako i Novak ne može biti kriv što mu neko ne dodeli opomenu kada je zasluži. To je krivica onoga kome je to posao. Ako ta greška vodi drugoj koja posle dovede do drastičnog rezultata, to je krivica sudije. U fudbalu/košarcii često to vidimo i zove se popularno 'kompenzacija' - odlika loših sudija i ume da utiče gadno na rezultat, ali se nikada ne opravdava kao nešto što je u skladu sa pravilima. Oprostiš prvi žuti pa za glupost daš direktan crveni je sve samo nije po pravilima.

Samo toliko i neću više, kriv je, dobro je podneo, nadam se da je naučio da to ne radi više i idemo dalje.

don

pre 3 godine

mikii

Složio bih se s tobom da su oni ta ista pravila ispoštovali kako treba. Zašto mu sudija nije dala opomenu za divlje napucavanje loptice u prvoj situaciji? Zašto uopšte voditi raspravu o tome da su postojale dve opcije a ne bi postojale da su pravila ispoštovana za prethodnu situaciju? Da ga branim neću, jer je nepotrebno bilo sve što je uradio. Umesto da je završio set u svoju korist, čovek zakomlikovao sebi da ga diskvalifikuju a s druge strane, nisu ni oni dosledni.

neispravan kod

pre 3 godine

Evo RF pogodio sakupljača loptica, pa nikom ništa, nikakva kazna za njega.

Tako da smatram da je diskvalifikacija prestroga kazna u ovom slučaju.
(R2D2, 9. septembar 2020 19:01)

Ne. To bi, enentualno, moglo samo znaciti da je kazna bila preblaga, ili izostala, u *onom* slucaju. Ali je tvoj nacin razmisljanja tipicno balkanski i veoma ilustrativan. Zato sto je ranije neko (eventualno) pogresio, treba ubuduce i svi drugi da se ravnaju po njemu. Jedna greska ne opravdava druge, a jos manje postavlja pravilo. Osim toga, imajte u vidu da ne sude nikakvi "oni", niti nekakvo "ono", tajanstveno, svemoguce i svevidece bice, jedinstvene volje (koje, naravno, mrzi Srbe). Ovo je sudio jedan covek, ono tamo i onda - neko drugi. Tudja (eventualna) greska ovog sada, niti cime obavezuje, niti ima razloga da ga ikako zanima. On odgovara za svoje i samo svoje odluke. I za njih odgovara samo on.

objektivno

pre 3 godine

Procitajte pravila US Opena, ovo nije tacno. Postojale su 4 opcije a ne dve. Izabrali su najneverovatniju opciju i najvecu sramotu naneli sami sebi.

ma daj

pre 3 godine

"S obzirom da je bio sveden na dve opcije, Frimel je u stvari imao samo jednu, pošto je Novakov prekšraj jasno bio preveliki samo za opomenu."

Kakva je to logika? Ako je bio sveden na dvije opcije onda je imao dvije opcije :)

Također, nerviraju komentari da je to bila jedina odluka koja je sudiji prema pravilima preostala i da su pravila jasna.

Kako mogu biti jasna kada piše da u ovom slučaju sudija MOŽE diskvalificirati igrača? Nigdje ne piše da MORA, a upravo se tu treba raditi razlika između namjere i/ili intenziteta.
Pravila su tu da daju sudiji mogućnost i pravo nekoga diskvalificirati prema vlastitoj procjeni namjere i intenziteta udarca, a ovdje je sudija donio odluku kakvu je donio (ne ulazim u to je li odluka ispravna ili ne, ali nije bila jedina koja mu je preostala, daleko od toga).

Eh

pre 3 godine

Objektivno
Nikakvu sramotu oni sebi nisu naneli. Njihov zivot se nastavio, teniseri i dalje igraju, vise i ne misle na taj dogadjaj. Pravila su jasna i nema greske. Objektivno udario je sudiju i to ne mozes da promenis. Koliko god se ti, a drugi, trudili da dokazete kako je nije udario. Njegovi pravi navijaci, nemaju problem sa ovim.

tob

pre 3 godine

Ako zelite da vidite nesportsko ponašanje i iživljavanje nad lopticom, potražite na internetu snimak prošlogodišnjeg RG, meč Nadal - Federer. Gospodin posle izgubljenog poena udara lopticu direktno u publiku, okrenut publici. Ljudi se sklanjaju, jednom čoveku pada kačket sa glave. Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno. Čisto iživljavanje i divljanje. Nick bi bio ponosan.
(City Girl, 9. septembar 2020 21:27)

"Ne znam da li je loptica udarila nekoga, ali to nije ni bitno."

Jeste bitno. Da je ovde loptica sudiju promasila za dlaku ili da se sudija izmakao, Djokovic bi samo prosao sa opomenom. Takva su pravila.

A i da je loptica pogodila nekog, pa sta? Imali bismo jednog nepostenog i postenog sudiju. Ako je taj neposteni ignorisao pravila to ne znaci da ovaj posteni treba da ih ignorise.

Evo ja iskreno kazem. Namere nije bilo. Djokovic je hteo da da lopticu sakupljacu. Udario ju je malo jace nego sto treba nekontrolisano. Pogodio je sudiju "prilicno dobro". Cela situacija iako nesrecan slucaj jeste za diskvalifikaciju. Ovaj sudija je dosudio ispravno, a taj na RG sudeci po

5AR

pre 3 godine

Ajmo iskreno

Ne znamo još 100% da li je pogodio u grlo, deo vrata, rame..
Ako je grlo, opravdana je reakcija, jer možda je nije bolelo, ali se uplašila i iznenadila,
Ako nije u grlo, onda je 100% odglumila kao neka kraljica drame.

Da ga nisu izbacili, nastala bi takva propaganda protiv Novaka, jer je i pre toga bio nervozan i lupao je loptice, a nije dobio ni opomenu. Dakle, bolje što je kažnjen.

U zadnje vreme se bavi stvarima koje mu oduzimaju energiju, koncentraciju,
a čini mi se da se njemu i ne igra tenis kad na turniru nisu Nadal ili Federer. Pitanje je sad kako će se ponašati na sledećem turniru.
On je tvrdoglav momak, a sada će još više da mu traže dlaku u jajetu. Bukvalno.

Ako se nekim čudom smiri, reši nekih kompleksa, oladi sa aktivnostima koje nisu vezane za bekende i forhende, biće sve OK.

Komentator

pre 3 godine

Upravo procitao pravila. Toliko su opsta da je:
Prilikom utvrđivanja krivice spektar mogao biti i nije kriv do kriv.

Prilikom utvrđivanja kazne: od 20000 do diskvalifikacije.




spektar bio od 20000 do diskvalifikacije.

Vladan R

pre 3 godine

@sasasa


Zato što kazne idu sukcesivno. Ne može gubitak gema pre opomene. Mora redom, osim diskvalifikacija, koja se daje ili daje direktno za teže prekršaje ili kao četvrta kazna, ako igrac ne može nikako da se smiri.

Kanidja PG

pre 3 godine

Dok traje prepucavanje danima uzalud Rafa se sprema da za manje od mj dana da napadne 14RG i tako stigne Federera.Mastersa ima 7 vise od njega, bolji je medjusobno ubedljivo tako da tiha voda breg roni. Samo Novak, donekle Tim mogu da se suprostave mada je Nadal prvi favorit bez premca.
Jedno je sigurno pasce svi bitni Rodzerovi rekordi za sad Nadal sa GS a ubrzo i Novak po broju sedmica kao prvi na ATP listi.
Rodja za manje od mjesec dana ulazi u 40tu god zivota i za velika djela vise vremena nema. Ostaje mu jos eventualno Vimbldon 2021 ali sa 40god, operacijom iza sebe bio bi fenomen ako bi uzeo 21gs.Igra samo zbog sponzora i dva najveca rivala. Sad dolaze i vec jesu oni njegovi gs 2003-2006 kad je bio nefodirljiv i bez Rafe i Novaka. Rafa je poceo samo na RG da ga terorise od 2005.

nislija

pre 3 godine

li neko ima olovku i papir pa da napokon uspemo objasniti nolovcima ko je Rodzer a ko Djokovic, i zasto se obojica ne kaznjavaju istom merom, iako cak i zanemarimo cinjenicu da slucajevi sa "gadjanjem" nisu isti!? I da li su zbog tretmana koji imaju krive sudije, mi, vi, zapad, istok, ili njih dvojica sami sa njihovim ponasanjem i njihovo okruzenje? Hvala.
(Jumko, 09. septembar 2020 21:49)

Zahvaljujemo se na glasu.
apsolutno tacno , nece npr Benzema i Pepe biti isto kaznjeni za isti prekrsaj ,jasno je zasto

Ovaj

pre 3 godine

mickeyrs
Oni se uopste ne trude da objasne, ovo je stara vest, ovde kod nas se pise o tome. Oni su nastavili dalje sa zivotom, USO se i dalje igra, oni vise ne razmisljaju o ovome. To pokusavam da ti objasnim. Niko od sudija ne pokusava da objasni razliku izmedu Federerovog udarca i Novakovog. To ovde nasi ljudi pokusavaju da dokazu da je Federer onesposobio decka, a da Novak nije udario sudiju. Vise niko osim ljudi u Srbiji ne razmislja o ovome, svi su odavno nastavili sa svojim zivotom. Ovde kod nas se izvlaci Federerov snimak iz 2006. Tako da, pogresno si shvatio, oni ne pravdaju svoj postupak, oni su rekli sta su imali tada kada se desilo i zavrsili sa tim.