Ponedeljak, 07.09.2020.

11:00

Ko je kriv?

Odluka da se Novak Đoković diskvalifikuje sa US opena je nešto o čemu će se pričati ne samo narednih dana i meseci, već i godina.

Izvor: Luka Nikoliæ

Ko je kriv? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

248 Komentari

Sortiraj po:

Tin

pre 3 godine

Pojedini komentari koji pošto poto žele da opravdaju tenisera koji u pauzi poena udari lopticu i pogodi sudiju (grklan, oko, glava...nebitno), toliko su glupi, da fali samo još jedan koji će na konstataciju da je to učinjeno i da je to ipak skandal, reći: "Pa šta"? Zvuči poznato?

deki

pre 3 godine

pa na svakom meču, igrač koji je izgubio svoj servis ispaljuje lopticu iz džepa levo ili desno, nekad i u publiku, ništa neobično...

Nenad

pre 3 godine

Sve bi ovo bilo OK, da je pocetna premisa u donosenju odluke, da je sudija "ocigledno bila povredjena" tacna, a nije. Svako ko ima 3g i malo postenja je mogao jasno da vidi da je izdramila u stilu Neymara i da joj nije bilo bas nista.

mre

pre 3 godine

Kriv je onaj koji posle više od 20 god. profesionalne karijere, šamara loptice posle poena kao da je na terenčetu ispred zgrade.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ajmo malo realno, 7. septembar 2020 12:12) # Link komentara
Zsto je i tu gde jeste, za razliku od tebe

Beobrad

pre 3 godine

Kriv je kriterijum gospode koja vodi tenis i ne moze da podnese da ce G.O.A.T. biti(a vec jeste) jedan Srbin koji ponizava ceo zapadni teniski svet. Trenutni cinicni osmeh na licu, uskoro ce im postati bolna grimasa, toliko poznata jos od 2011. Glatko ce osvojiti Roland Garros i time poslati reziserima ove nepravde poruku " naljutili ste me i sada cete platiti".
A ko nije kriv? Pa ni kriv ni duzan je Dominik Tim, koji ce samo zbog odsustva Novaka uzeti svoj prvi Gs!

labrc

pre 3 godine

Pošteni i fer Britanci su svog nacionalnog heroja Henmana diskvalifikovali sa svog Wimbledona, ej! To je integritet. To je poštenje.

Simon

pre 3 godine

Možda su pravila takva, ali ovde srećom postoji snimak gde se vidi da Novak niti je bio specijalno besan, niti je tako jako udario lopticu koja je imala putanju parabole. Gospođi nije bilo lako i sigurno da je bilo neprijatno samo što Novak nema nikakve veze sa bilo kakvim nasilnim aktom ovde.

II

pre 3 godine

Postoje snimci na yt i jasno se vidi da je loptica sudiju udarila u grlo. Pregledati vise puta pa cete videti. Ovo opravdavanje na sve moguce nacine je potpuno besmisleno. Cudno je da Novak meditira, bavi se jogom i raznim cudesima a nikad nije naucio da obuzda svoj bes, da se ne dere ljudima u lice, koliko samo to stresa moze da nanese ljudima je neopisivo. Samo je pitanje dana bilo kad ce se ovo dogoditi, to je to.

Kriv je naš drčni i temperamnetni, lako eksplozivni prebacivač loptice, govedo obično neotesano

pre 3 godine

Mislim da je kriva gospodja linijski sudija. Pa što nije gledala u Noleta i posle poena? Pa zar nema strahopštovanja prema svetskom (a našem) broju 1? Tako ga lako ispušta iz vida? E neće moći!!! Kazna je stigla pre nego što je očekivala!!!

ne vazno

pre 3 godine

Linijski sudija treba da ima bolje reflekse, i posveti vise paznje sta se desava tokom aktivnog gema. Laura je ocigledno dobila dosta kilograma u zadnjih 5 godina, a nije ni pazila. Njena slika od prije pet godina se moze vidjeti ovdje https://www.owensboroliving.com/features/making-tough-calls/?fbclid=IwAR2rdwgxH6CYtMCPbRt5ICooQIivs0k_oA1pmkp7TzYI9qVOOgy7m_AiQpY


Podrska Novaku u osnivanju sindikata za zastitu igraca i prava igraca. Ne treba iskljuciti da je ATP potreban ovakav incident da pokaze zube. Zaista se treba izboriti sa tom zakulisnom mafijom, koja najvise profitira na krvi i znoju igraca.

Imam pameti, dakle postoji!

pre 3 godine

Zar je vazno ‘ko je kriv?
(bloody_hell, 7. septembar 2020 18:36)

Ne, uopšte nije važno ko JESTE, samo je jako važno da Nole naš nasušni NIJE!

Dejan

pre 3 godine

Treba biti iskren i reći da je Novak zaslužio diskvalifikaciju. Pa, i on to zna. Nema potrebe da ga neko napada ili brani iz raznih razloga. Samo je on kriv i niko drugi.

The Bright Side of Your Mind

pre 3 godine

Ne uzdajte se u njega na RG, toliko puta je učestvovao tamo i samo JEDNOM ga osvojio. I to kada je Nadal bio povređen. Ovo što se desilo na US Openu će ostaviti teške psihičke posledice po njega, jer je i on i nolomanija upisala 18-tina GS gde nije bilo ni Federera ni Nadala ni Vavrinke ni Kirjosa. Put mu je praktično bio otvoren, ali jedan nepromišljeni potez i out...Može se već slobodno reći da je za ovu godinu Nolo kaputt!
(Srki, 07. septembar 2020 16:25)

Prike, ove godine Djokovic dolazi na skoro 300 nedelja na večitoj listi ... tako da ova godina i nije toliko loša

kako da ne

pre 3 godine

desava se
nista strasno
novak ove godine zavrsava kao broj jedan prelazi 300 nedelja kao prvi na atp listi
a mozda uzme i roland garos
svve u svemu ovo i nije tako lose
jer sledece godine nece imati braniti puno bodova
a grend slemovi bice ih dosta
do 23 sigurno ide novak
ovo ce ga josh vvise ojacati prosto takav je on

Knjige, braćo knjige, a ne zvona i praporce!

pre 3 godine

Ko je kriv?
Kriv je taj naš prepotentni klipan koji misli da je sam na svetu i da može da lupa lopticama kako, kada, i gde mu se hoće. Dešavalo se toliko puno puta u karijeri da je ‘zamalo’ promašio, ali ...znate i sami: ‘Neko to od gore vidi sve’. Ovaj put je pogodio.
Drčan, sumanut, nepromišljen, i nadasve glup potez u podužoj serie I istih od kada ga pratim sada je došao za naplatu.
I nemoje da vas čujem da ste pomenuli zavere, Federere ili Nadale, CIA, BIA, Vatikan, Drugačije aršine i ostale proizvode Srpske Kalimero filozofije. Klipan je bio ljut i zveknuo je službeno lice lopticom u glavu. Ne kamermana ili gledaoca, to nisu službena lica. I nije bilo tokom poena nego posle. I nije bitno koliko je bolelo i da li se prenemagala ili ne. I nije bitno da li je bio vrat ili obraz.
Taj bez obraza je pobegao čak i sa konferencije za novinare.
Jel’ jasno zemljaci moji?
Ili treba da nacrtam?

Dejan

pre 3 godine

Treba biti iskren i reći da je Novak zaslužio diskvalifikaciju. Pa, i on to zna. Nema potrebe da ga neko napada ili brani iz raznih razloga. Samo je on kriv i niko drugi.

Stari čačanin

pre 3 godine

Ako se to dogodilo, postavlja se pitanje da li postoji jasan snim?k kada loptica udara sudiju, pa usporen snimak, mi to do sada nismo videli?! Ovaj dan je na izmku, a još niko jasno nije video kako se sve dogodilo, osim teoretski!!!???
(m, 07. septembar 2020 16:36)

Idi na vest o komentaru Mekinroa, tu ima snimak gde se sve jasno vidi i nije baš tako bezazleno.

Petar

pre 3 godine

Novak jeste kriv jer je njegova desna ruka držala reket a leva lopticu...udarc u Adamovu jabučicu je bio matematički precizan. Naravno, ni desetina komentara koji osuđuju Novaka ne bi bili objavljeni na ovom odnedavno novom Tabloidu Tabloidnog crnog Neba, da je Novbak član Partije i Bratije...

Vilhelm

pre 3 godine

niko od vas da skine kapu Nolu za preciznost na kojoj bi mu pozavideo I Robin Hud.
(korculanski berberin, 7. septembar 2020 16:52)

Nije Hud nego Tel. Ko je Tel? Ne dajem lekcije besplatno, ili pitaj Federera.

Mix

pre 3 godine

Ispao bi dzek da je rekao odvedite gospdju na pregleda , ovako je ispao ljakse .Da je njegovu majku ili suprugu idarila loptica mislim da bio rekao malo drugacije

remi

pre 3 godine

prvo; zena gleda na drugu stranu,gleda gdje hoce,gem je gotov, tako da su price o staroj babi bez refleksa bas ruzne , teniska je loptica tvrda , mjenjaju se svako malo,tko kaze da ne boli to govori jer ga nije nikad udarila(130kmh je isla loptica pa vi procjenite),drugo;napucava on to nerjetko,dosad nije nikog pogodio,suca na RG zamalo reketom vec se ovaj hitro sklonio,tako da nije bas da nema ni povjest u tome,trece;da ga nisu diskvalificirali,a po pravilu pogotovo za udarac u glavu moraju, sutra bi oni nervozniji od njega isto tako napucavali,prvi Kirgyos bi u par turnira nekoga zamlatio samo da moze poslije lajati evo mene ste izbacili da Novaka niste...pogrjesio je jako glupo i to je to

Branko

pre 3 godine

Sudija je vjesto odglumio, htela je da bude u centru pažnje. Loptica je pogodila u glavu a ne u vrat, da bi joj to prekinulo disanje, i onako reagovala. Ako neko sumnja, kako je moguće da se onoliko loptica odbije, osim ako nije udarila u neku kost, ,bradu ili obraz . Da je udarila u vrat sigurno bi pala pored nje, jer je vrat mekan i znatno amortizovao udarac .

Dottore

pre 3 godine

Prosecna Srbenda:

Diskvalifikuju Novaka:
"Nepravda, ne postoji to pravilo, mrze Srbe!"

Citiraju mu pravilnik:
"Pa dobroooo, mozda jeste, ali da je XY sa zapada bio u toj situaciji ne bi bilo isto"

Pokazu mu brojne identicne slucajeve drugih igraca:
"Pa dobro, ali....ali....imam pravo na svoje misljenje"

Objasne mu da mu to niko nikada nije ni osporio i da mu argument nema veze sa diskusijom:
"(Ubaciti klerofasisticku floskulu po zelji, uz obaveznu konstataciju da je sagovornik ustvari samo pun zavisti i uz obavezno pitanje koliko je sagovornik placen od strane Vatikana)"

my way

pre 3 godine

Ја бих волео да сви ово који трубе "правила су јасна" објасне један од најкориштенијих института у тенису који са њима имају везе, а то је упозорење за "code violation". Не, господо, не мора судија да дисквалификује за случајан и несрећан погодак лоптицом која није ударена у неком великом бесу нити јако. Мени је сада само неописиво жао што је Новак на ову спрдњу звану Us Open 2020. уопште отишао!

Srki

pre 3 godine

Iskreno da vam kažem, noćas do tri ujutru nisam mogao da zaspim zbog ovoga što mu se desilo. Od smeha i zadovoljstva :D Samo sam čitao komentare i žalopojke njegovih navijača i smejao se :D

SrbEUin

pre 3 godine

Ko je i koliko kriv utvrdiće neki Njujorkški sud u parnici za naknadu nematerijalne štete i naneti duševni bol. Advokati tužilje će dokazati da je oštećena teško povređena, da je bila nekoliko minuta bez daha, da se gušila, da je imala napad panike i da mesecima posle toga nije mogla da sudi i radi bilo koji drugi posao pa dani dan danas ne sme da stoji opušteno u strahu od nenadane povrede te da i dan danas oseća bolove pri disanju i još jače bolove pri gutanju hrane i tečnosti.
Upropašćena karijera i društveni život.

Cenim min.20 m otštete.

Ostoja

pre 3 godine

Kriva je brzina razmišljanja te pogođene žene. U deliću sekunde, dok je loptica letela ka njoj, ona je razmišljala: "Lopticu je neoprezno ispalio čovek koji je Srbin i pravoslavac, pa je još osnovao paralelno udruženje igrača, hajde da ja postavim grkljan, pa da ga eliminišu, ne osvoji novi GS i onda se Srbi grdno iznerviraju." Zapravo, to nije žena, nego superkompjuter.
Eto, to je nivo teorija zavera u koje mnogi komentatori veruju. Žali bože ko sve ima internet.

Јабучило

pre 3 godine

Samo zamislite da Lebron udari loptom sudiju, i izbace ga zbog toga iz celog playoffa, kolko smesno zvuci, dobio bi najviše tehnicku, ili mesija iz lige sampiona, ne pojmljivo, jos u tenisu ima vise sudija i manji je teren, velike su sanse da se to dogodi, tenis postaje smesan, i ako sam pre pratio
(Stanko, 07. septembar 2020 16:19)

Други спорт, друга правила...

Joao

pre 3 godine

Kako ko? Pa to je u ovom slucaju jedino nesporno - Novak! Bio je nesmotren, pogodio sluzbeno lice za vreme pauze i ne znam sta se ljudi cude!?
E sad, nije to tragedija, svi smo mi taoci svog duha i/ili tela. Treba da promisli o nacinima iskaljivanja na terenu i idemo dalje.
Novak je daleko, daleko najveci srpski sportista, gledajuci mesto koje zauzima u svom sportu i globalnu vaznost tog sporta. Godinama pokusava da se izdigne i na globalnom planu, ali prosto to nije moguce. OK, mozda ima i zapadne surevnjivosti prema uspehu sportiste iz drugog okruzenja, ali i to se moglo prevazici da nije toliko puta sam sebi "pucao u nogu".
Ne pomaze ni ovo njegovo bavljenje teniskom (a mozda sutra i nekom drugom) politikom. Prosto nije tome intelektualno dorastao, iako ga ono crnogorsko u njemu vuce da proba. Vise bih voleo da se drzi sporta u kome je mogao vec sada imati koji GS vise (doduse, mogao je i manje). Apsolutna koncentracija na sport, trening, naravno i porodicu i druga interesovanja i bice sve u redu. Batali politiku i pusti one koji te ne vole, nece te zavoleti, a nisu ni bitni!

Pa

pre 3 godine

Zena uopste nije stara niti baba; nije skupljac loptica vec linijski sudija; u pauzi izmedju gemova sudijama je svakako dozvoljeno (kao i svim normalnim ljudima) da rade sta god pozele u tom trenutku i gledaju negde sa strane. Dok su trajali poeni, ova zena je bila odlican sudija i to je njen posao; nije joj posao da izmedju gemova u pauzi igre bezi od Djokovicevih loptica i izliva besa, pa je jos Srbi okrive da je namerno htela da bude pogodjena. Budi bog s nama.

Refleksi su joj odlicni u toku igre, naucite da pravite razliku izmedju igre i pauze (kada nije duzna da prati loptice) i shvaticete da branite jednog obicnog isfrustriranog klipana.

Karakondžula

pre 3 godine

... dva puta je u meču vesno, folirantski lupao lopticu van terena... a nije mu ni prvi put da nekog tako pogodi... zao ni je sto se ovo dogodilo sada, kada treba i može da pokupi ovaj jeftini GS. Sad ce možda naučiti da ne treba da se lupa po lopticama kada je poen završen, pustitu skupljače da rade svoj posao... Samo se pitam da lu bi Fedu i Nadalu ovako ekspresno izrekli taznu?

Djordje Matovic

pre 3 godine

Novak je kriv, nije razmisljao, ali sad se oko toga napravila fama. Baba je matora, nema reflekse, a stavili je da skuplja loptice. To treba deca da rade. Nije ni ta lopta bila uopste jaka.

m

pre 3 godine

Ako se to dogodilo, postavlja se pitanje da li postoji jasan snim?k kada loptica udara sudiju, pa usporen snimak, mi to do sada nismo videli?! Ovaj dan je na izmku, a još niko jasno nije video kako se sve dogodilo, osim teoretski!!!???

m

pre 3 godine

P.S. Da li je sve ovo moglo biti unapred izrežirano, znajuçi da Nole redovno jednu lopticu vraća skupljačima, a gospiđa je tu da odglumi udarac i pad ( mi udarac nismo videli ni iz jednog ugla)!!!???

Đole

pre 3 godine

Nolomanijo ******* ostavi se Rodžera i Nadala, jer nisu oni ovo uradili! Ponavljate tu glupost "A da se Federeru to desilo", "A da se Nadalu to desilo". E pa, nije se desilo njima već vašem ljubimcu! Sa tim pričama šta-bi-bilo-kada-bilo em ispadate kao botovi, em ispadate smešni!

Suk

pre 3 godine

Novak je opravdano platio cenu za svoj nemar, i to je to.
Sto se tice jednog od komentara da zena koja je pogodjena nema dobre reflekse za skupljanje loptica jer je stara i da ne treba da radi taj posao - prvo, ona nije skupljacica loptica nego linijski sudija (razlika izmedju dve uloge je znacajna); drugo, nije ni skupljacima loptica ni bilo kome drugom ko se nadje na jednom teniskom mecu ni posao ni duznost da odrzavaju dobre reflekse da bi bezali od neocekivanih loptica. Nemojte braniti sto se odbraniti ne moze. Plus udarac je bio dovoljno jak da napravi problem. To sto su neki drugi udarali i jace je potpuno nebitno. Ako radis nekontrolisane gluposti, onda budi spreman da snosis posledice. To vazi i za Novaka i za sve nas.

Srki

pre 3 godine

@ultrasrbin

Druže, uzalud analiziraš događaj do detalja i tražiš mu alibi. On je diskvalifikovan, novčano kažnjen i posramljen. Isreno, ne znam za koga mu pišeš odbranu, možda da bi sebi olakšao.

Ne uzdajte se u njega na RG, toliko puta je učestvovao tamo i samo JEDNOM ga osvojio. I to kada je Nadal bio povređen. Ovo što se desilo na US Openu će ostaviti teške psihičke posledice po njega, jer je i on i nolomanija upisala 18-tina GS gde nije bilo ni Federera ni Nadala ni Vavrinke ni Kirjosa. Put mu je praktično bio otvoren, ali jedan nepromišljeni potez i out...Može se već slobodno reći da je za ovu godinu Nolo kaputt!

Nikola

pre 3 godine

Znate sta, Srbija kolektivno ima problem s DISCIPLINOM. Taj problem nas prati od zabavista pa do groba. Znate sigurno za stotine situacija kad neki mali siledzija udari neko drugo dete. Roditelj se pozali drugim roditeljima, a oni kazu ma nije namerno ljubi ga majka, nije vasem detetu nista, vidite da se prenemaze bezveze. Zapravo to udareno dete je krivo, jer da nije tako preosetljivo ne bi mu se to ni desilo, obicni cmizdravac!... i to je to, ide se dalje, bez disciplinskih mera, bez opemena, bez kazni, bahato i neodgovorno. Nauceni smo tako odmalena da pravila ili ne postoje ili ih se retko ko pridrzava, ili nisu ista za sve. Po komentarima juce i danas se jasno vidi da je nerazumevanje postivanja pravila sastavni deo nase kulture. Vecina cak i ne razume kako je Djokovic tako hladnokrvno prihvatio krivicu. Misle da je on zapravo zrtva jer je okrutno kaznjen za "sitnicu", i da sad treba da mu proradi inat, i da im svima vrati milo za drago. Osveta bre. Sta drugo. Da li kapirate koliko je to sve pogresno i izopaceno? Hajde bar pokusajte.

revolveraš

pre 3 godine

Kako ko? Pa Nolonja je kriv. Priznao je. OK nije namerno udario lopticom onu ženu, ali pravila su stroga i jasna, tako da je dobio zasluženu kaznu. Tolike godine je profesionalac, zna i sam koja je kazna za to delo.

Stanko

pre 3 godine

Samo zamislite da Lebron udari loptom sudiju, i izbace ga zbog toga iz celog playoffa, kolko smesno zvuci, dobio bi najviše tehnicku, ili mesija iz lige sampiona, ne pojmljivo, jos u tenisu ima vise sudija i manji je teren, velike su sanse da se to dogodi, tenis postaje smesan, i ako sam pre pratio

Azdaja

pre 3 godine

Kriva je brzina razmišljanja te pogođene žene. U deliću sekunde, dok je loptica letela ka njoj, ona je razmišljala: "Lopticu je neoprezno ispalio čovek koji je Srbin i pravoslavac, pa je još osnovao paralelno udruženje igrača, hajde da ja postavim grkljan, pa da ga eliminišu, ne osvoji novi GS i onda se Srbi grdno iznerviraju." Zapravo, to nije žena, nego superkompjuter.
Eto, to je nivo teorija zavera u koje mnogi komentatori veruju. Žali bože ko sve ima internet.
(Ostoja, 7. septembar 2020 16:33)

Druze, ne znam sta da ti kazem. Ti kao da nisi svestan da je zena na vratu imala nanočip. Lepo se vidi ako zumiras odstampanu sliku pod mikroskop. Noletu su podmetnuli čipovanu lopticu koja joj leti pravo u grkljan. Ona je danima znala kad ce loptica da je udari, sve je uvezbala s organizatorima, zato je tako ekspresno i dramaticno odreagovala.

ultrasrbin

pre 3 godine

Da li je Novak pogresio? Da
Da li je posao linijskog sudije da prati lopticu? Da
Da li je ova gospodja odglumela za Oskar? Da
Da li je radila svoj posao? Ne
Da li je sposobna za svoj posao? Ocigledno ne.
Da li je kazna morala I trebala da bude drugacija, imajuci u vidu I situaciju sa slovenackim igracem? Da.
Da li gospodja navija za Nadala? Da.

U prevodu. Da ga nisu sada kaznili nasli bi nacin da ga kazne pa makar izmislili da je bio u kontaktu sa nekim od pozitivnih.

Jedino ispravno - angazovati advokate i razvaliti organizatore. Traziti dokaz o psihofizickim sposobnostima ove glumice sto je zelela da bude linijski sudija. Povezati se sa bogatim seicima i napraviti GS Dubai, Sahara ili koji god i popisati se na USA za sva vremena.

Dominator

pre 3 godine

Kriv je sistem u kome jasno pravilo ne važi uvek. Znači cela priča je obesmišljena gomilom izuzetak gde igrači nisu diskvalifikovani. Apsolutno nema dileme da nijedan od mezimaca ne bi bio diskvalifikovan.
Tako da svako ko kaže kako je ovo vrlo jasna situacija apsolutno nema predstavu šta tvrdi. Jasno je bilo i sa Nadalon pa nikom bištaz. Jasno je i da je VAR sistem u eri brzog interneta vrlo lako kvalitetno koristiti sa bilo koje tačke zemljine kugle pa se dešavaju kardinalne greške.
A Novak... Novak nek još širi ljubav prema onima koji je nikad nisu ni imali niti je imaju i nek se nada da ga neće saplesti kad god mogu.
Inače opšti utisak su komentatori kojima je ovde sve "jasno". Znači žali bože ljudsku pamet.

Luka

pre 3 godine

Poštovani gospodine Novače,molim Vas pošaljite buket cveća gospođi uz izvinjenje.Time ćete preokrenuti stvari i umesto medijskog linča "okrenuti stvari".

The Bright Side of Your Mind

pre 3 godine

Poštovani gospodine Novače,molim Vas pošaljite buket cveća gospođi uz izvinjenje.Time ćete preokrenuti stvari i umesto medijskog linča "okrenuti stvari".
(Luka, 07. septembar 2020 16:19)

Mislim da bi se više obradovala jednom buretu šljivovice! Haha

evoba

pre 3 godine

(Marko, 07. septembar 2020 12:16)

Kakva glupost. Prvo, decko je bio zbunjen. Drugo, nista ga se ne pita. Trece, ne treba da se mesa. On je u toj situaciji jedini radio ono sto treba da radi.

StevaKrojac

pre 3 godine

@ Sajko kokorajko.
kakve gluposti ti pišeš... kažeš nije sveticu pogodio...a mora da bide svetica da ni bio diskvalifikovan ? Ono blaga loptica ...ti si smešan...da je blaga otkotrljala bi se do nje...a ne bi je spucao u grkljan...e sad vidi ovako slepoočnice i grkljan ...u te dve tačke kada nekog spucas i blago ... neće se ni malo lepo provesti... Nekontrolisano udaranje loptice i povreda sudije...zasluzio je veću kaznu ,mislim da su bili blagi prema Novaku.

Washington

pre 3 godine

Glupa greska, nije namerno uradjeno to sto je uradjeno ali na kraju krajeva desilo se i kazna ne bi trebala da bude iznenadjujuca.

I ja na poslu da krenem da bacam stvari i udarim nekog ne bi dobro prosao.

II

pre 3 godine

"Nema tu filozofije, samo jednostavno saopstenje:
1. Izvinjavam se, pogresio sam.
2. NY - nikad vise.
3. ATP - ceracemo se jos."


Sudije su isti na svim turnirima i to nema nikakve veze sa Njujorkom.

A Novak treba da shvati da ni br. 1 ne moze imati privilegije i da ce biti kaznjavan ako ne postuje pravila.

Block

pre 3 godine

Nešto rszmišljam, šta bi bilo sa linijskim sudijom da je Izner servirao 230 na sat i da ju je loptica pogodila. Ne bi preživela. Stvarno mi nije jasno po kom kriterijumu se biraju linijske sudije. Ova je zalutala u tenis. Mislim da je buducnost kao u Sinsinatiju, kompjuteri ce zameniti sudije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 7. septembar 2020 14:47)

To znaci da se promeni pravilo, ako je sudija preziveo udarac nema kazne?!?

Nije ovo bio udarac za vreme poena, vec onda kad je Novak izgubio drugi gem za redom. Pretnodni je imao tri vezane set lopte koje nije iskoristio i onda je besno odvalio lopticu u reklame. Sudija moze da bude odgovoran sto mu nije vec tada izrekao opomenu, naravno i tada bi se Srbi bunili. Onda se oklizne pa ba boli rame, ulazi lekar da pruzi pomoc. Novak gubi i drugi gem i to ovaj put na svoj servis. Na kraju sledi onaj besmisleni udarac u visini glave linijskog sudije.

Naravno da je znao da ce je pogoditi da to ne bi uradio, ali je svakako odapeo lopticu u trenutku kada mu ne ide dobro na terenu, mimo granice opreza. Pogledajte sva ostala ispucavanja neiskoriscenih loptica na kraju svog servisa. Ni jedna nije udarena tako kao ova, sve su lagano spustene dole.

Pratim tenis jos od doba Bjorna Borga i nikakve dileme nema ovo je za diskvalifikaciju. Isto bi bilo i da je sudija uspela nekako da skloni glavu, mada je u onoj brzini bilo nemoguce. Nebriga za ispaljenu lopticu, KRAJ

DRAGAN

pre 3 godine

Mozemo pricati u nedogled.
Novak je kriv i nema druge.
Sam je sebi skratio novu titulu, jer je bio nepobediv.
Svima je to jasno, zato su
ga ovako i kaznili. Pravila u tenisu nisu ista za sve
vrhunske tenisere. Novak im je trn u oko koji stalno zulja.
Sada Novak pamet u glavu
ako mislis jos da igras.
Bice jos gori prema tebi.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Ko je kriv? Niko nije kriv, jednostavno desilo se! Desio se nesrećan slučaj i Đoković je diskvalifikovan i to je to. Nije ni prvi a ni poslednji koji je diskvalifikovan na taj način. Jednostavno dešavaju se nažalost takve stvari da teniser neoprezno ispuca lopticu u besu zbog nekog pogrešno odigranog poena i ta loptica pogodi neku osobu i onda teniser bude opomenut ili dikvalifikovan. Gospođu je loptica pogodila, odgovornost je preuzeo Đoković i izvinuo se, rekao da je kriv i da će iz toga izvući neke pouke i tu bi trebalo staviti tačku na ovo. Nažalost to se neće dogoditi, razvlačiće ovaj nesrećni slučaj danima i mesecima napred i taj će događaj zaseniti i finale ovogodišnjeg Korona US Opena i više će se o tome pričati nego o novom Gren Slem šampionu. Pričaće se zato što je Đoković to uradio, a ne neki anonimus. Naročito jer Đokovića tretiraju za lošeg momka svetskog tenisa mada za to nema potreba, ali šta je tu je. Inače, kad smo već kod ovakvih incidenta u svetu tenisa i u svetu celokupnog sporta valja se podsetiti na koji je način veliki Zinedin Zidan jedan od najboljih fudbalera svih vremena okončao svoju slavnu fudbalsku karijeru, u finalu SP na najvećoj svetskoj pozornici u žaru borbe isprovociran dopustio je sebi da svesno nasrne na Marka Materacija koji ga je provocirao i da bude isključen sa finala, znači diskvalifikovan, pa niko zbog tog čina ne umanjuje njegovu slavnu karijeru, ali se o tome priča i dan danas i pričaće se zauvek. Tako će i o ovom slučaju.

Marko

pre 3 godine

Oh, bože, šta se tako strašno desilo? Možeš misliti, teniskog sudiju udarila loptica!
Što se tiče pravila, sećam se dobro situacije kada je Novak izgubio na Rolan Garosu od Nadala zato što je u, ispostaviće se, presudnom poenu dirao mrežu. Tada sam mislio: "U redu, čak i ja znam da ne smeš da diraš mrežu dok je poen u toku, zasluženo je izgubio." A onda se beše Fonjini protiv Đokovića upecao u mrežu, pa je poen svejedno pripao Fonjiniju, a čak ni činjenica da je uz to i poslao loptu u aut, i da mu je prethodno loptica dvaput udarila u polje, nije ništa promenila.
Kažete pravila su pravila? Po kojim onda pravilima Bedenek nije bio diskvalifikovan, a Novak jeste?

logično

pre 3 godine

Krivi su oni koji pišu pravila u tenisu. Brzina igre se povećala, loptice su brže nego što su bile u vreme postavljanja pravila, a time i energija loptice veća, a ona raste sa kvadratom brzine, ali je izostalo uvodjenje zaštitne opreme za one koji se nalaze u zoni mogućeg silovitog pogotka. Izgleda da im je važnije da imaju priliku za nekakvu dramu i opasnost u igri od bezbednosti i zdravlja ljudi.

sasa jokic

pre 3 godine

Ne raumem cemu ovoliko rasprave. Nole se izvinio svima, priznao gresku i to je to. Svakako da je do ovoga moralo jednom da dodje, nine prvi put da reaguje kako ne dolici No.1. Emotivac je po lrirodi, ima kraci fitilj, a takvima se greske i kazne desavaju.
Da li ste videli Nadala da nekada besno udari lopticu? Sve je stvar temperamenta i kontrole. Nekada kazna pomogne da se bolje kontrolises.

Kg

pre 3 godine

Nije bitno ko je kriv. Juce mi je bas bilo krivo sto je tako ispao ali kad bolje razmislim, bolje je tako. Dosta citam strane portable i posle pobede nad Edmundom svi su krenuli da osporavaju ovaj US open. Kao ne igra Federer,Nadal titula nema vrednost itd. Da je osvojio uvek bi rekli Novak ima 21 GS medju kojima ONAJ US open. Ovako ce sve biti cisto. Samo su ga naljutili da vise ne izgubi narednih par godina. A na sledecem US open u moze da osvojio 2000 bodova, mozda mu zatreba za broj nedelja na 1.mestu. I, ko zna, mozda mu sledeci Us open bude bas 21. GS.

Ahm

pre 3 godine

Otisao je tamo da osvoji bez Federera i Rafe, ali ne moze. Vecao je ovde danima da li ce ici ili ne, a onda kada je video ko sve ne ide odlucio da ode. Federera prozivate za titule bez Novaka, ali zato su sada dosli najbolji. Cak i Rusedski misli da je sve po protokolu, samo napredni Srbi vide teoriju zavere. U ovakvim situacijama se vidi Novak. Kada pobedjuje sve je ok, kada gubi ne moze to da podnese.

taki p

pre 3 godine

Novak je emotivan,impulsivan igrac,pre ili kasnije ovo je moralo da se desi.Ipak bode u oci tragikomicna reakcija svih aktera na terenu,pogotovo pogodjene sudije,deluje kao da se cekala bilo kakva sitnica da izbace Novaka.Jeste po pravilima,ali diskreciono pravo sudija i supervizora je da na licu mesta procene situaciju,pa onda donesu pravicnu odluku,cini se da toga nije bilo,sam je kriv sto je usao u rat sa tim ljudima po politickoj liniji.

StevaKrojac

pre 3 godine

Novaka su često pitali zašto to radi , zašto nekontrolisano ispaljuje loptice i da može nekog da pogodi i povredi...na šta je on drsko odgovorio " pa jesam li nekoga pogodio " e sada jesi i kazna je sasvim opravdana...da se razumemo svi vi koji branite Noleta... postoje pravila i ona treba da se poštuju...da se igrač pridržava njih...a ne da misli da ta pravila za njega ne važe...e Nole je tako nešto sebi utuvio u glavu...ja slične poteze nisam viđao od Nadala ili Federera...

Myrthos

pre 3 godine

Ne postavlja se pitanje krivice uopšte (shvaćena kao “namjera”) nego je samo rezultat bitan. Znači činjenica da je lopta udarila babu a ne da li je namjerno. Tako glasi pravilo.

Danilo

pre 3 godine

Na snimak se vidi kad udara lopticu da nije bilo na licu Novaka nikakav bes ali stvarno nikakav bes. Jer da je Nole udario loptu u besu mislim i siguran sam da ova baba ne bi ustala...

mickeyrs

pre 3 godine

Zaboravih, Careno Busta je reagovao tačno kako se i očekivalo od njega. Ko hoće neka potraži slučaj kada je igrao protiv Janka ili Viktora, da li nije bilo čelendža ili nisu imali više, ali je totalno iskulirao da prizna da je bila dobra loptica neki aut koji je dosuđen. Mislim da je Viktor imao nervni slom i čudom nije popio DQ koliko je izvređao glavnog sudiju dok je Španac mudro oćutao sve praveći se Englez. Možda bismo mogli da naučimo nekad nešto od njih, ali onda ne bismo bili to što jesmo...

mickeyrs

pre 3 godine

Niko ne brani Đokovića, već se ukazuje da je diskvalifikacija preoštra kazna za ovakav incident!

Pravila kažu da supervizor MOŽE diskvalifikovati i posle jednog prekršaja zbog ball abuse. Zašto mu nisu dali prvu opomenu kada je par minuta pre toga nekontrolisano pripalio lopticu u reklame? To je mnogo više potpadalo pod definiciju kazne (nekontrolisano udaranje, bez obzira prema posledicama itd)...

Pravilo, ako ćemo tako striktno da ga tumačimo, kaže da i za napucavanje na tribine ili gde god može da se dobije diskvalifikacija. I da li se dobija? Nigde nije postojala opasnost u njegovom udarcu pa gde god da vas pogodi onakva loptica, neće vas ubiti ili obogaljiti i to je moralo da se uzme u obzir više nego prenemaganje dotične gospođe.

Zato su rekacije skupljača loptica kada ih pogodi Federer ili bilo ko iskrene, deca se ne foliraju, prihvate to kao nešto što ide uz tenis i teraju dalje dok se dotična presamitila od bolova.

Isključivo i jedino zbog njene reakcije je dobio diskvalifikaciju. Pravilo to nigde ne prepoznaje (težinu nanete povrede) i zato je sve ovo obična farsa. Pravilo je loše i podložno zlonamernom tumačenju, ali sad nema nazad... Barem su mu dali više vremena da se spremi za šljaku.

maconii

pre 3 godine

pravila su jasna i uvek postojala...to sto on ne pazi gde reketom salje loptice posle poena je njegov problem...da je nije pogodio u vrat s obzirom da nije imao nameru da je uopste pogodi,mozda bi mu i progledali da se nije zamerio atp...to je kada umislis da si bog pa se okrenes protiv onog ko te placa zarad isterivanja neke pravde...nema pravde u biznisu i sportu,nikada to srbi nece nauciti

Stannis

pre 3 godine

Nevjerojatno je kako ljudi trivijaliziraju udarac u grlo. Ajde neka vas netko pogodi teniskom lopticom u grlo i to samo bacenom rukom pa se onda javljajte. Pogodio ju je i po pravilima dobio diskvalifikaciju. A te price o zavjeri su smijesne. Pa bez Nadala, Federera i publike, jedino Nole dize rejting i gledanost US opena. Bas bi ga Ameri i ATP izbacivali. Boli njih briga i za Noleta i za Nadala i Srbiju i sve ostalo...samo novac im je bitan.
Dajte budite realni malo.

Darko

pre 3 godine

Ja ga razumem,i ne osudjujem ga.Okruzen je ljudima,koji mu nisu na pravi nacin posveceni.Njemu treba jaca mentalna podrska na tribinama i van njih!

Вања Петровић

pre 3 godine

Једном сам погледала снимак, и видела сам да је Новак Ђоковић несмотрено ударио лоптицу ван игре која је погодила једног судију у врат/грло. Једини и ЈЕДИНИ кривац је Новак Ђоковић.
Читајући погрдне коментаре упућену овој жени судији која је нечија мајка, сестра, супруга, осећам мучнину у желудцу. По онима који је вређају изгледа да је она требало да се извине Ђоковићу што јој се грло нашло на удару лоптице коју је он из беса због изгубљеног гема/сета бацио на њу. Срам да вас буде Србенде.

Srdjan

pre 3 godine

Ljudi na stranu emocije ali udario je van igre, ovo je kao da je zamahnuo rukom pa joj slucajno zapalio samarcinu.

Neki kazu pa sto se nije izmakla, zamislite da vi sedite na vasem radnom mestu i neko od kolega u besu pocne da baca case, olovke, registre i kad vas nesto pogodi on vam jos kaze - pa sto se nisi izmakao?

igra bez lopte

pre 3 godine

Da li neko može da nam pusti snimak kad Federer "upucava" dete i da li je bilo komentara Matsa Vilandera na tu temu.
(ma, hau jes nou, 7. septembar 2020 15:33)

Procitaj teniska pravila!
Ako udaris nekog loptom u toku poena OPRAVDANO JE!
Ako to uradisbespotrebno u pauzi izmedju poena KAZNJIVO JE!!!
Isto kao u fudbalu, napucaj nekoga u glavu pri izvodjenju slobodnog udarca, OPRAVDANO JE, ali ako ga napucas kada je prekid igre, DOBICES CRVENI KARTON!

Toni

pre 3 godine

BALKANSKI MENTALITET , nemojte braniti Novaka od svog ponasanja, Broj 1 u svetu ovako se ne ponasa bez obzira na rezultata ! Spakuj kofere i nikada vise ovako Slicno nesto desiti . Bilo par puta bacanje reketa, loptica na puliku itd ,,

Vladan R

pre 3 godine

Kriv je Novak, samo Novak i isključivo Novak. Men zaista neverovatno deluju masovni pokušaji da se opravda njegov potez, i da se diskvalifikacija predstavi nekorektnom. Kako je to kriva sudija, jer ne prati igru, a igre nema, jer završen neparni gem, kada igrač odmaraju na stolici. Valjda i ona ima pravo da se malo opusti u pauzi, ili mora da pazi da je iznervirani i frustrirani milioner ne pogodi lopticom. Izgleda da po nolomanima nema to pravo i zato je baba, guska kokoška i ne znam, kako su je već sve još izvredjali. Ako u pauzi u ljutnji udaris lopticu i pogodis službeno lice, ne gine ti diskvalifikacija. Da li ju je namerno gadjao, koliko je jako bilo, itd može eventualno da utiče na dodatnu vremensku suspenziju, ali diskvalifikacija je neminovna. I nije jedini. Deskvalifikovani su Henmana sa W, Nalblandijan sa nekog mastersa, Sapovalov na DK mecu....

zoran

pre 3 godine

Novak je zasluženo diskvalifikovan. Ali na yutjubu možete naći dva Federerova napucavanja u glavu skupljča loptica na AU i FR slemovima i to posle završetka poena sa znatno jačim udarcima Pogledajte i konentar komentatora koji kaže da je dete sklupljač loptica počastvovan što ga je Federer pogodio a ni opomenu za to nije dobio.

Mića

pre 3 godine

Zašto su uopšte vraćali linijske sudije kad je u Sinsinatiju dokazano u praksi da su prevaziđene i nepotrebne?!
Očekuju savršeno ponašanje i kontrolu emocija na terenu a u isto vreme žele da ih moderni gladijatori zabavljaju u nemilosrdnim bitkama na 'život i smrt' ?!
Zašto onda ne obuku sudije u oklope kad je od ovog Novakovog incidenta daleko opasnije da te u toku igre Raonić ili Izner klepi loptom od 200 na sat?!

eraar

pre 3 godine

Koji su to ''oni'' koji su samo čekali da napakoste Novaku?
ATP zarađuje lovu na Novaku više nego na RF u zadnje vreme,
i baš njih briga da li su ti milioni dolara Srpski, Španski ili Švajcarski.
Ko onda? Publika? Nije ih bilo. Tramp? Ne znam ko to non stop
teroriše Đokovića, i kako? Jel glavni sudija pogodio linijskog u grlo,
pa rekao da je Nole? Novinari? Novinari provociraju one koji su
laki za provokaciju i pričljivi kao Novak. Možda Rafa i RF, ali zar
treba najveći rivali da slave kad Nole pobeđuje?
To slepo idolstvo mnogih oko Novaka je kao neka
sekta. Ja ne mogu da budem ta vrsta ''fana''. Navijam za njega, jeste najbolji teniser ikada, ali ne vidim razlog da mu ljubim stope ili ga branim kad psuje, pogađa lopticama ili se živcira bez razloga.

Moravac

pre 3 godine

(eraar, 7. septembar 2020 14:24)

Eto ima Srbija i takve kao što ste Vi.
Osvetlali ste srpski obraz.
Ima i takvih kulturnih, poštenih, pravdoljubivih, rodoljubivih normalnih i divnih Srba ili ljudi koji žive u Srbiji, poput Vas.

balkanska pravila

pre 3 godine

Najbolji su ovi koji su otisli u beli svet za boljim zivotom. Gde se postuju zakoni i pravila. Gde institucije rade svoj posao. I gde svako krsi pravila bude kaznjen. I onda kad se ovako nesto desi, oni bi da se pozovu na neka balkanska pravila. Da se ipak vrate malo u proslost ili da ipak vazi ono zbog cega su i pobegli. E, pa prijatelji moji ,ne budite licemeri. A ovde u Srbiji....tek je to posebna prica. Sad je kriva sudijica jer je letovala u Dubrovniku. Sutra ce biti da je videla kako loptica leti pa se namerno pomerila da ju udari. Jednog Henmana su izbacili sa W zbog ovakve situacije. Da nije Novak niko ne bi ni pricao o ovome.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

znaci za slucajno i nenamerno pogadjanje osobe "teniskom" lopticom nekom umerenom brzinom, koja je inace sudija i koja inace stoji pored terena gde fijucu loptice 200 na sat, je diskvalifikacija sa turnira, 260.000 dolara kazne i gubitak svih bodova ostvarenih u prethodne 3 pobede?? i onda mi dodju na sajt ovde kompleksasi da se nasladjuju sa pricom, " zasluzio" je??? ovo je teska glupost i to je jedina istina, sve ostalo se zavrsava sa recenicom, pravila su pravila, pravila su isto tu da se menjaju jer su losa, i ovo sad satanizovanje ove situacije je bolesno jer na taj nacin pokusavaju da jos vise pravdaju svoju odluku o diskvalifikaciji..

4k4.Dex

pre 3 godine

Smešna pravila realno. Apsolutno bez ikakve namere i ništa specijalno jak udarac. Morala bi pravila da se menjaju. Mnogo je svilen sport ovaj tenis. Kao šah da igraju u bolnici mi nekad deluje. Mogu postojati kazne za ovakve situacije ali kada nisu namerne moraju biti blaže od onih kada se sudija gama lopticom iz sve snage jer vam se ne sviđa njegova odluka. Za tako nešto je izbacivanje OK. Ovde je definitivno preterano. Čak ni masnicu nema žena. Novak je odmah skočio, izvini se, pomogao. Ovo pričam za svakoga ne samo Novaka. Ko god da bude izbačen sa GS zbog ovoga je smejurija.

Džoni

pre 3 godine

Sterilni tenis je najgori sport na svetu. To je sport za robote i hladne Engleze. Za temperamentne ljude tenis nije. Ja u stanu kada gledam Zvezdu hoću sve da polomim, pričam sa samim sobom skačem, psujem... Ej bre, sport treba da izaziva emocije. Radost, tugu, frustracije, sve je to deo sporta zato ga i volimo jer nam sve to izaziva, a u tenisu ne smeš ništa od toga da pokažeš jer te odmah masa njih kritikuje, jedini sport gde publika ne sme da navija u toku poena, ne sme muva da se čuje. Servira i onaj u odbojci pa cela hala skandira, šutira penal u fudbalu pa nije muk i tišina na stadionu...

taki p

pre 3 godine

Ceo svet se smeje dogadjajima od sinoc,na you tube komentari iz celog sveta,90 posto na Novakovoj strani,za sudiju kazu da moze da dobije oskara za glumu,da je preterala da bi tuzila Novaka.Nole se zamerio uticajnim ljudima iz ATP-a,logicno da ce ga udariti nisko,bice jos nezgodnih trenutaka.Ipak ovo moze da ispadne dobro,zato sto cak i fanovi Rodzera i Rafe priznaju da je kazna preostra,da je Novak zrtva politike unutar tenisa,mogao bi da stekne simpatije izvan Amerike,mislim da negativnih posledica nece biti.Novak mora da se malo vise kontrolise,to sto je prvi nista ne znaci u ovom trenutku,usao je u neke cudne igre,mora da se pazi dvostruko.

CroFed

pre 3 godine

Splet nesretnih okolnosti, pravila su rigorozna u tenisu, to je tzv. "gospodski sport" a Novakovi maniri često u prošlosti nisu bili baš gospodski neovisno koliko se fer ponaša prema suparnicima. No ponekad na vidjelo izlazi taj njegov "mračni" dio karaktera, i sada ga je to koštalo, i to puno. Makar, možda nakon ovoga zaista nauči nešto novo, i izađe još jači...

Vetar u ledja..

pre 3 godine

@eraar
Da pokusam, Novak se u poslednje vreme vise bavi “politikom” nego tenisom. Kritikovanje ATP-a, predlog za osnivanje novog udruzenja, kritikovanje organizatora US Open-a i sl. sigurno nisu stvari na koje ATP gleda blagonaklono. Da je novac jedini faktor u svemu Novaku bi sponzor bili Nike ili Adidas a svi znamo da ga Nike nije ni hteo a Adidas ga se odrekao “u korist” Endija Mareja... Zbog cega? Koliko god da je VB vece trziste nema sanse da je Marej doneo vise para Adidasu nego sto bi Novak doneo sa svim titulama....Racunica je prosta i nesto drugo je u pitanju. Zbog cega nigde nije omiljen kod publike iako je izuzetno korektan? Ovo je bio fin nacin da se Novaku skrene paznja na to da iako je br 1 nikada za njih nece biti br 1 i da je bolje da samo igra tenis. E sad, druga je stvar sto je ovo mozda dobro za Djokovica jer, ruku na srce, poceo je da preteruje sa udaranjem loptice i ovakvim reakcijama. Pre nekog vremena je i reket bacio pa zamalo da pogodi skupljaca loptica. Sa druge strane, mnoga se pravila ne primenjuju striktno, posebno u tenisu...Sve u svemu, lepa lekcija da pravila moraju da se postuju cak i kada ne vaze za sve i sa druge strane opomena Novaku da se koncetrise na tenis i da osvoji sve sto moze do kraja karijere pa neka ga mrze kada bude najuspesniji...

djidji

pre 3 godine

@purger
Sjajno si to sve napisao.. Samo da napisem pre mnogo godina u f1 taman u krugu za zagrejavanje braci sumaher su javili da im upravo umrla majka.. Mladji je odustao od trke a stariji odvezao i pobedio! Sta kazes na to ", podredjivanje svega karijeri"

Vladan R

pre 3 godine

@ magla svuda oko nas

To da li je namerno ili koliko je jako, može samo da utiče na to, da li će, uz diskvalifikacije, popiti i neku vremensku suspenziju. Pravila su jasna. Ako je igrac neoprezan, udari loptu u pauzi, i time fizicki ugrozi-pogodi službeno lice, jedina kazna je diskvalifikacija. To što nema opomene i ako nije iz sve snage, je preventiva. Ako se jednom progleda kroz prste, ko zna koliko će sledeći put jako udariti po lopticu. Usput budi rečeno na RG koji je osvojio imao je mnogo sreće ako se ne varam, da se sudija izmakao, da ga slučajno ne pogodi reket bačen od strane Novaka, jer bi već tada bio diskvalifikovan. Ako je to sa reketom bilo na nekom drugom turniru, onda je malo falilo da lopticom pogodi sudiju. U svakom slučaju pukom srećom je izbegao diskvalifikaciju. Sada nije imao sreće da za malo promaši, i dobio je po pravilima, zasluženu kaznu.

Zeljko Markovic

pre 3 godine

Pa apsolutno nije pravedna kazna. Kad bi se tako sudilo onda bi se svako ubitstvo sudilo na smrt ili zatvorsku kaznu od 40 godina. To znaci da pravila nisu pravilna ili doradjena a da su u stilu boli me uvo mars napolje. Tu gubi svaki smisao sudije i organizatora to jeste supervajzera/ Ili propisite da li je sa namerom ili ne da li je jako i ne hotimicno i ne hotimicno..cak moze i da se propise da li je sa gnevom ili ne a ovako nema smisla pogotovo u ovoj situaciji sta su sve ulozili ovi momci da bi u prvom redu organizator zaradio milione baksa...

Platipus Peri

pre 3 godine

MA nije sve tako crno, stariji da se sete, maladi da nauče šta se desilo na OI 1984 Evander Holyfield. Za njega sigurno velika nepravda, no setite se ko je uzeo zlato, hint tada Jugosloven. Tako da dok nekom ne smrkne drugove ne svane, imačemo novog GS šampiona, a Novak pamet u glavu i /donji deo/ leđa uza zid i sve če to doči na svoje....

Sudija gospođa KLARK

pre 3 godine

(Американац, 7. septembar 2020 13:41)

A ko diskutuje ? Novinari očigledno.

Sam Novak je već stigao kući svojoj. Nije čak hteo da diskutuje ni na konferenciji za novinare što bi neki od njih, na koje se valjda odnosi Vaš komentar, jedva dočakali.

Novak misli kao Vi, to je završena stvar.

Promatrac

pre 3 godine

Svaka skola se placa.nadam se da ova nece biti skupa.steta.bio bi na 18 i na r.garos bi napao nadala.valjda ce naci motiv u inatu,jer od srceta nema vajde.Pamet u glavu.

mile

pre 3 godine

zao mi je cele situacije,pogotovo nola,sudije mi nije zao,to je njen posao,ostaje zal za borbom za titulu ali sta da se radi,nadam se da ce nole izvuci pouke i nastaviti da melje jos jaci

Sajko kokorajko

pre 3 godine

Sada kad je prenocilo i kada vidim cemu sve vodi, smatram da ovo ne sme tek tako da "legne". Prvi teniser sveta ipak ne moze preko noci da postane zlotvor, a to se po svemu sudeci- namece. Cisto da tamo negde, na nekom buducem turniru Novak ne bi morao da izigrava kaludjericu... Da sam na Noletovom mestu angazovao bih neku ekipicu, advokata. inspektorcica i strucnjaka da malo proceprkaju ovde. Ima tu sta da se "napipa"...Na taj nacin bi se njegovi ocigledno hiperaktivni dusmani vratili u svoje rupe. Pogresio je Novak u to nema sumnje, ali nije sveticu pogodio i to je fakat. Jer, reakcija na blagu lopticu je bila spektakularna i od toga valja poci...

Milutin

pre 3 godine

Neverovatno, uspeli su da nas ubede da je Novak kriv. A Stefan Edberg je bukvalno ubio linijskog sudiju! Potražite na netu ako ne verujete.

Osvajace on tek...

pre 3 godine

Veliki sam navijac Novaka, ali stvarno mislim da ne treba da se ponizavate barneci ga u ociglednoj situaciji. Nemojmo uvek da smo toliko jadni.

Dragan

pre 3 godine

Nešto rszmišljam, šta bi bilo sa linijskim sudijom da je Izner servirao 230 na sat i da ju je loptica pogodila. Ne bi preživela. Stvarno mi nije jasno po kom kriterijumu se biraju linijske sudije. Ova je zalutala u tenis. Mislim da je buducnost kao u Sinsinatiju, kompjuteri ce zameniti sudije.

Milojica

pre 3 godine

Da li je sedokosa žena mirno spavala ili je sudila i u snu ?
Očigledno da je bila prispala i u toku meča. Da li će i nju diskvalifikovati sa posla ?
Borila se da sačuva posao, pa bolje da kriv bude Novak sa milionima nego ona sa sićom, dobro se snašla, nema šta !

Genom

pre 3 godine

Nole je profesionalac. Tenis je njegov posao a teren radno mesto. Ma koliko ga branili, zamislimo sta bi se desilo da bilo ko od nas na radnom mestu, zbog besa i frustracije pogodi necim saradnika ili sefa - sasvim nenamerno. Vecina bi momentalno dobila otkaz i verovatno prijavu.

Johni

pre 3 godine

Posto sam i sam sportista , mislim da je uz sve postovanje i divljenje Djokovicu , malo skrenuo sa putanje . Ciljevi u sportu su mu , cini mi se vise inat nego sportska satisfakcija . Zasto je izabrao tezi put , samo on zna . Mogao je mirno se skoncentrisati na sport , a ne traziti na hiljadu strana neku pravdu i nesto gdje se unaprijed zna ishod .Mi smo svi pametni sa druge strane , ali on valjda zna , zato zelim od sveg srca da se vrati tenisu i nastavi da ostvari svoj cilj , da bude broj jedan za sva vremena . Uz tebe uvijek sampione i kad ne ide .

Novosađanin

pre 3 godine

Mene se učinilo da je dotičnu gospođa sudinicu udaro brzi voz a ne mekana teniska loptica. No šta je tu je. Sad Nole znaš s kim imaš posla. Njoj izvinjenje, a tebi i nama žal za još jednom važnom titulom.
Ne tuguj, biće ih..

Tenis

pre 3 godine

Mene se učinilo da je dotičnu gospođa sudinicu udaro brzi voz a ne mekana teniska loptica. No šta je tu je. Sad Nole znaš s kim imaš posla. Njoj izvinjenje, a tebi i nama žal za još jednom važnom titulom.
Ne tuguj, biće ih..
(Novosađanin, 07. septembar 2020 14:08)
Od kad je teniska lopta mekana?

Hak Fin

pre 3 godine

Svi smo se setili Čavića, neki Španović a niko pokojnog Bobana Jankovića. Sad če neko reći niđe veze, pa ima velike. Obojica su uradili bez potrebe, nešto što je samo njima štetilo ( ne budite naivni za sudiju), Jankoviću toliko tragično,za Novaka se nadam bez daljih posledica, ako je pametan, a da li če nešto naučiti, ne znam...

zoki

pre 3 godine

Ovde se raspravlja kako je "sudija na teniskom mecu izlozen mogucim povredama od udarca loptice", tako da tobože nema mesta mogućoj odšteti.

Zaboravlja se bitan momenat: Đoković je napucao lopticom linijskog sudiju VAN IGRE, nakon što je gem završen.

Kad se sudija pogodi tokom poena (što je čest slučaj) - to se uopšte ne sankcioniše.

Đoković je pretrpeo brejk u gemu u kome nije iskoristio 3 set lopte, pa je bio ljut i nakon gema nije gledao gde i kako udara.

Lopte od serviranja se nakon gema ili samo spuste ili lako udare tako da prvo odskoče od podloge - nikada se ne udaraju ravno u visini nečije glave.

Đoković je već dosta puta u ljutnji rizično napucavao loptu ili bacao reket u blizini službenih lica (nekada na samo par santimetara), ali je imao sreće da nije nikoga pogodio - dosad. Ovaj put, sreća ga je napustila.

Krčag ide na vodu dok se ne razbije.

Dejan

pre 3 godine

Kriva su arhaicna pravila, a s obzirom na modernu opremu i koje brzine postizu loptice za vreme igre, vreme je da se i teniske sudije zastite kao u bejzbolu.

Bro

pre 3 godine

I opet Novakovo neiskreno, "kao" izvinjenje - reci jednom jasno i nedvosmisleno (oseća se on nešto praznim), pregrmi, gotovo je, neće se odluka promeniti - Izvinite, pogrešio sam, tako je kako je, odluka je stroga ali po pravilima i to je to... Znate ono - u, redu je, ali...; Izvini, ali...; Kriv sam, ali...

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Znači ako nije namera, a pogodis sudiju, onda to je automatska diskvalifikacija?? Ako ga pogodis tokom igre ili nakon poena to nije isto??? Pa ako uzmemo prvi parametar, onda pogodis tokom igre ili nakon nje, nenamerno, ali se ipak desilo i onda mora automatski da se igrač diskvalifikuje, jer je sudija svakako pogodjen, bila namera ili ne, on je pogodjen, po tom nekom pravilu. Tako onda treba da bude ubuduce, bila namera ili ne ili tokom ili nakon igre, a ne da se pojednicima gleda kroz prste poput Federera, Serene, Bedenea a nekima ne, poput Djokovica, Nalbandijana...

Sapientis sat

pre 3 godine

Haha iz ovog incidenta se vidi da je tenis potencijalno i smrtonosan sport a o teškim povredama da i ne govorimo. Sad se treba sprdati i tražiti od ITF-a da se uvede obaveza nošenja oklopa i šljemova za linijske sudije i skupljače loptica, kao u bejzbolu ili američkom fudbalu. Ili ih zatvoriti u neke kabine. Ili ih skroz ukinuti. Publika da bude fizički odvojena pleksiglasom od terena. Takođe ne dati ženama kao nježnijem polu prisustvo na terenu, vidi se da ih i slabiji udarac lopticom obara s nogu, mogu i poginuti.

Petra

pre 3 godine

Sta bi bilo kad bi bilo. Igrac je napucao lopticu u sudinicu. Pravila jasna. Ona ima slucaj za parnicu i visoku odstetu. Na kraju, sta bi bilo da je neko, ko se profesionalno bavi tensiom, bilo gde i bilo kada napucao lopticom za tenis vasu sestru, zenu, cerku ili majku? Novak, najveci svetski teniser ikad,,obrukao se kao pocetnik zeljan publiciteta. Drugo poluvreme ce verovatno biti u americkom sudu, a odsteta za ovo nedelo bice za primer ostalim bahatim teniserima koji osoblje pored terena smatraju kao niza bica.

Nottingham

pre 3 godine

Ma neosporno je da postoje pravila. Ali ovo ne može da se poredi sa situacijom Serene. Niti sa Sapovalovim koji je iz sve snage( doduše isto nenamerno) povredio sudiju pogodivši ga u oko. Pa Nalbandija takodje isto nenamerno ali uz mnogo veću dozu agresivnosti.Ako se drže pravilnika onda ne može sve te situacije u jedan koš. Neću da ulazim u to dal je žena preuveličala ili nije. Ne opravdavam Novakov potez, ali uz sve nabrojane situacije ovo je sigurno najbizarnija i ako bih mogao reći "najslučajnija.
E sad, u drugu ruku možda je i bolja disfalifikacija jer da nije - mediji bi ga tamo razapeli, eventualni GS bi dobio na još manjoj važnosti. Ovako sad kad proradi nas inat pa ih rasturi sve.. Ko zna zašto je to "dobro" Ali prosto je mirisalo da će se nešto desiti počev od onog milimetara za brejk, pa umalo povreda ramena. Ja sam očekivao neku podmetačinu ili aferu oko virusa a ispade da im se Nole sam namestio na penal.
I gotovo sam siguran da bi i Rafa slično prošao. Ovde bi jedino Rodja prošao sa usmenom opomenom( jer i gospođa se možda nebi tad gušila)...

donji dzep

pre 3 godine

Mislim da niko ne bi mogao tako dobro da isfolira taj momenat. Ocigledno se vidi na snimku da je zena mirno stajala i da je loptica pogodila u nezgodno mesto, otuda i onako grub kasalj dok je dolazila sebi. Ceo taj momenat i sama reakcija linijskog sudije je bio dovoljan za ishod tj. diskvalifikaciju. Novak je reagovao sasvim pristojno i pokusavao da objasni da nije imao nameru, ali pravila su pravila i idemo dalje. Mislim da je bolje da se ovo dogodilo pre, nego kasnije a pritom mislim i na sam turnir (bolje nego u polufinalu/finalu). Novakova izjava je sasvim korektna i smatram da zaista moze jos dodatno da radi na sebi, usavrsi se i bude jos bolji. Idemo na Roland Garros, idemo dalje!

Американац

pre 3 godine

"Odluka je bila donesena prema pravilima, a diskutovati se može o tome da li je bila preoštra, ali nikako o tome da li je bila neopravdana.

Ipak, da je sve tako jednostavno - nije."

Само у Србији можемо да изврћемо правила и да виновницима гледамо кроз прсте.

Је л погодио судију? Јесте
Шта кажу правила? Дисквалификација

Шта онда има даље да се расправљ?

purger

pre 3 godine

"kriv" je samo Novakov temperamentni karakter i nitko drugi. Čovjek je sve podredio svojoj karijeri, pa i to napucavanje loptice je bilo u cilju "pražnjena" da se što prije vrati re-break u slijedećem gemu. Tog čovjeka jednostavno ništa ne može spriječiti u ostvarivanju svojih ciljeva...ni kada je postao otac, djeca mnoge promijene u životnim prioritetima, on je ostao isti još i bolji na terenu, ...ako treba odglumiti na terenu umor ili neku manju povredu sa medicinskim time-out bez grižnje savjesti će to napraviti sve u cilju razbijanja ritma meča tj. okretanje istiga sebi u korist. Ako se treba dodvoriti publici koja ga baš i ne voli, inatljivo će joj slati srca, ne bi li na slijedećim mečevima imao bolju atmosferu. Ako procijeni da treba poslušati ženu i promijeniti način ishrane da si produži karijeru on će to bez problema napraviti. Dovesti će i ako treba psiho-gurua ako procijeni da mu ovaj "čisti" glavu...i tako mogli bismo nabrajati...sve u ciljU samo jednoga. ŠTO USPJEŠNIJA KARIJERA. Svi smo slušali razgovor sa sucima, pa samo je spominjao svoju karijeru, moleći da kazna bude što blaža, ništa drugo ga nije interesiralo.. a on je blizu postati NAJVEĆI svih vremena u tenisu. To je Novak. Spreman je napraviti sve za svoj cilj.

5ar

pre 3 godine

Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.
(Marko, 7. septembar 2020 12:16)

Znači sad je Busta kriv. I ona žena sudija je kriva, i USOpen, i svi su krivi, to je odgovor, sem Novaka bezgrešnog.
I ja navijam za njega, i mislim da je veliki čovek, već sada je GOAT zbog mnogo čega, ali 100% je kriv i sa razlogom je izbačen.
Neka nauči da kontroliše živce, inače će rizikovati i dalje u karijeri da bude kažnjen; a može da de desi da i ozbiljno povredi nekoga.

Dare

pre 3 godine

@ Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.

Verovatno. I slao srca okolo. To i jeste njegov problem, što se na silu trudi da se dopadne svima i da pokaže kako je neki fer play igrač. Ali to daje upravo supotran efekat, ljudi ga ne vole upravo zbog toga. Nije posao igrača da odlučuju o pravilima i da predlažu odluke, njihov posao je da igraju i poštuju odluke.

Seldon

pre 3 godine

Mozemo diskutovati do mile volje da li je ,,ranjenik,,tj.sudija pao kao pokosen ili je udarac zaista postojao,ali cinjenica je da nikom ne bih pozeleo da ga loptica pogodi u glavu,a pogotovo ne u grlo koje je najosetljivije.
Uostalom,Djokovic je poznat kao neko ko ne ume da obuzda svoje emocije,pre toga je dobrano samarao loptice gde je stigao i bio isfrustriran Bustovom odlicnom igrom,tako da ne cudi njegovo siledzijsko udaranje loptice.Diskvalifikacija je jedina merodavna kazna.

Djenka

pre 3 godine

Zasluzena kazna. Reagovao je impulsivno. Zamislite da je seo u kola i zaleteo se besan unazad ne gledajuci a iza njega se igraju deca. Povreda je mogla da bude strasna, na primer da je sudija musko pa da mu nabije adamovu jabucicu unazad...

Sledeci put malo ZEN meditacije pred mec da mu se ovo vise ne desava. Najbolji je teniser svih vremena ali ovo nema veze sa tenisom.

Goran

pre 3 godine

Novak je razgovarao sa sudijom oko 12 minuta i glavni sudija je danas izjavio da diskusija ne bi trajala toliko dugo da je Novak udario sudiju namerno. Znaci, nije tu sve bez dilema. Kljucno je bilo prema glavnom sudiji to sto je linijski sudija bio ocigledno povredjen. U prvom trenutku je to delovalo i kao vrlo ozbiljna povreda da ne kazem mozda i fatalna ali prvih nekoliko sekundi je svako mogao da pomisli na sve. Drugi razlog koji je bio kljucan je sto je sudija pitao Novaka da li je bio ljut na sta je on odgovorio da jeste bio ljut. U svim medijima je potencirano da je Novak bio frustriran gubitkom 3 set lopte i to je bilo odlucujuci dokaz protiv njega. Iako Novak nije namerno udario loptu cinjenica da je uopste izveo taj udarac bez gledanja pokazuje da je bio ljut. U suprotnom bi rukom bacio loptu izvan terena ili ako bi je bacio reketom prvo bi pogledao i zatim je bacio odbitkom o teren sto se uvek radi. Dakle, nema govora da li je ovo ispravan potez ili ne. Problem je znacaj ovog meca i turnira za Novakovu karijeru, cinjenica da je bio apsolutni favorit, da nijednom nije bio porazen ove godine, da se ovom neverovatnom igrom slucajnosti mozda menja tok teniske istorije. Uz sve duzno postovanje, nijedan od primera koje ste naveli nije ni blizu tako drastican po uticaju na jednog igraca kao ovaj. To je ceo problem. Tesko je nabrojati sve sto je sve Novak izgubio ovim potezom i sta je imao sigurno u rukama u trenutku dok je imao 3 set lopte.

Nonsens

pre 3 godine

Loptice lete unaokolo ogromnom brzinom i naravno da ce neko na terenu biti zakacen. Nije krivica tenisera. Skupljaci loptica treba da imaju maske kao u bejzbolu ili hokeju, a ne samo ove platnene.

Guardian

pre 3 godine

Na stranu da li je Novak preostro kaznjen ili nije - ova gospodja nikad vise ne bi smela da bude linijski sudija, jer ocigledno nije pratila igru...

Fenomen

pre 3 godine

Primenjena su pravila i tu nema nista sporno. Ostavimo emocije po strani. Jedan profesionalac na terenu mora da misli o svemu i svim mogucim posledicama svog ponasanja. Ima tu i doze bahatosti, zato sto svi oni zbog milionskih racuna i neprestanog tapsanja po ramenu od svih i svakoga umisle da su nedodirljivi. Uopste mi ga nije zao i treba da zna da se zemlja okrece oko sunca, a ne oko njega. Ipak...da se radilo o Federeru nisam siguran da bi epulog bio isti.

Kole

pre 3 godine

Vi koji je krivite da je smotana da nije pokusala da se skloni... Nolo je nju pogodio posle gema. Nije igra bila u toku. Da ju je pogodio za vreme igre udarcem ka terenu ne bi bio ni opomenut cak da je zavrseno tragično zavrseno po nju. Dakle ako ga bude tužila odraće ga za pare.

Finka

pre 3 godine

U knjizi "Istorija ljudske gluposti" Pola Taborija ima sjajna priča o kralju koji je platio silne pare jednom mudracu da mu otkrije kako da ne pogine u ratu. Mudrac je na to pristao i napisao tajnu na parče hartije, ali pod uslovom da je kralj pročita tek kad stigne u bitku. Momenat pre početka bitke kralj otvara hartiju, a na njoj piše: "Najbolji način da se ne pogine u ratu je da se ne krene u rat."

Tako je i ovde. Najbolji način da se izbegne diskvalifikacija zbog napucavanja sudije loptom je da ne napucate loptu prema sudiji.

fujj

pre 3 godine

NIJE bilo NAMERE, a Novak je NAJBOLJI teniser na planeti! Ne znam šta ljudima nije jasno da shvate da su ga čekali i naravno da je diskvalifikacija baš preterana. Mogli su ga oglobiti i to je to.

crnjanski

pre 3 godine

Zapadni svet sebe smatra naprednim i civilizovanim jer misli da se bazira na pravilima koja treba da vaze za sve, a kod onih koji nisu dovoljno civilizovani vlada misljenje kako pojedinci pravila mogu ponekad i da izbegnu. Druga je stvar sto ce zapadna civilizacija na onima za koje smatra da nisu na njihovom nivou ta pravila primenjivati sa cinicnom revnoscu. Ko je procitao Seobe Crnjanskog sve mu je jasno.

anonimus

pre 3 godine

mozemo mi da diskutujemo do sutra,realnost je da je disk. opravdana,namera nije postojala sudija je ponasala kao da je metak popila ali pravila su poprilicno jasna, da ju je pogodio u nogu recimo mislim da bi se izvukao ovako cim je loptica pogodila doticnu u glavu bilo je jasno sta sledi. Steta velika imao je sansu da lagano osvoji Us open j priblizi se na 2Gsa of Feda al nema veze eto ga Rg uskoro i nova sansa

ЛуказаР

pre 3 godine

Ко је крив? Новак је крив.
Добро зна да је трн у оку западу и добро зна да ако да и мало повода да га смакну - они ће то и учинити. Паковали би му сценарије понајвише због новоосноване заједнице, а мањим, али не и незначајнијим делом јер јури ГОАТ звање.
Два главна питања:

1. Зашто жена од 60+година уопште има било какву утицајну улогу у модерном спорту, а ПОГОТОВО суђењу што захтева изузетну концентрацију и усресређеност и нарочито, понављам НАРОЧИТО истанчан вид.
2. Зашто особа на таквој позицији не пропрати збивања на терену док играчи не седну на столице. Скупљач лоптица је две секунде пре овог момента ухватио једну одбијену лоптицу ка њему.

Битно запажање 1: Новаков противник није устао ни у једном моменту да одбрани Нолета, каже да је ненамерно погодио судију која није испратила лоптицу, што би био велики фер-преј потез Шпанца. Инсистирање да се игра настави и да тенис буде једино мерило ко иде даље био би људскогромадни потез. И да је устао и бранио Нолета свеједно готово да не би било шансе за наставак меча али би њему Ноле то, сигуран сам, итекако упамтио. Тиме не би стао ни на чију страну, већ би жалио погођену судију али то назвао несрећним случајем. Руку на срце, он са овим није имао ништа. Он је након свега најбоље извукао.

Битно запажање 2: Добро је да Новак вруће главе није излазио пред новинаре. На крају је испало најбоље- смирено обраћање преко ИГ.

Надам се да ће овако бити јос гладнији успеха.
Узми РГ и зачепи свима уста! Бићеш ГОАТ.

Predo

pre 3 godine

Naravno da sam veliki navijač Novaka kao vrhunskog tenisera, inteligentnog čoveka, ali niko nije savršen, pa ni Novak. Ovde nije kriv, ali je kažnjen po pravilima. Bio sam u takvim situacijama, ko od ljudi, koji igraju tenis nije, da "opucaš" loptu u frustraciji prema mreži, prema ogradi iza sebe itd., ne razmišljajući, pa uvek možeš doći u situaciju da nekoga pogodiš. Nekada se to i desi, ali ne znam da je iko doživio neku veću povredu od udarca loptom, osim ako te loptica pogodi u oko. Jedan delić sekunde NOvak niej razmišljao, od sada hoće i nikada mu se to više neće desiti. Treba da izvuče najbolje iz ovoga, nije otišao džaba u Ameriku. Osvojio je Sinsinati po drugi put. U dobroj je formi, može se posvetiti šljaci. 7 dana je veliki period za odmor i prilagodbu vremenskoj zoni i podlozi. Splet okolnosti kao kad učestvujete u saobraćajnoj nesreći zbog trenutka nepažnje. Važno je da su svi živi i idemo dalje.

kraja

pre 3 godine

...pravila...???
...u tenisu ima milion pravila, od kojih je 90% izmisljotina dokonih matoraca...
...nedostaje jedno...
...u sportu, u kojem se loptice krece brzinama od preko 200 km/h (rekord 263), a sudije stoje kao nacrtane mete, niko se nije setio da donese PRAVILO da sudije moraju da imaju zastitnu masku na glavi, poput ragbista, golmana u hokeju...!!!
...sto se tuzbi za povredu tice, to je unapred izgubljen proces, jer ce se lako dokazati da je sudija na teniskom mecu izlozen mogucim povredama od udarca loptice, a da organizator o tome nije vodio racuna i adekvatno ga zastitio...
...sve ostalo bi bilo u domenu progona novaka djokovica u sta svakako spada i ova odluka organizatora turnira...
...znam da novak nije takav covek, ali ja bih svakako us open precrtao na planovima za buduce turnire...

lanny

pre 3 godine

Kriv je Novak,ali ne zato sto je "raspalio" lopticu po babuskari nego sto je i sam reagovao kao da je bog zna sta uradio klasicnim dodvoravanjem kao i sto uvek radi.Sam je svojom reakcijom dodatno pogorsao situaciju umesto da je,naravno prisao uz poker face,da vidi da li je sudija ok,i da krene ka klupi saljuci tu sliku sudijama da nije nista katasrofalno.Treba biti malo namazan i arogantan, igrati njihovu igru,jer samo to zapadni svet razume.Vise bi ga postovali,ili bar gajili strahopostovanje.Istocnjackoj filozofiji nema mesta na takmicenjima i u politici jer ispadas gl*perda,iako siris istinu i pozitivu.
Jednostavno ne ostavlja sliku autoriteta,uvek se izvinjava,zato je i laka meta.

Back in Black

pre 3 godine

On ti je kriv a?E pa ko je kriv?Je sam ja kriv,je sam ja kriv a?Nisi ti kriv. E pa nije on kriv,nisam ja kriv pa ko je kriv?Mozda je Deda Mraz kriv?

Boris Banović

pre 3 godine

Blok za US Open, zauvek, ionako ništa ne brani, Sinsinati, Majami itd. Inače je u USA omražen, stalno napadan i omalovažavan ! Fokusirati se na Australiju, Evropu i Aziju, pokupiti šta se može od trofeja i to je to.

Jack Sparrow

pre 3 godine

Nole nije reagovao kako treba,mogao je da spusti lopticu rukom ako mu je smetala ili da pogleda gde je redar pa da mu doda lopticu ali i ova je pala kao metak da ju je pogodio,a ne loptica koja nije isla velikom brzinom.

Andrea Djani

pre 3 godine

Kljucni razlog zbog koga je Novak diskvalifikovan je reakcija sudije . Posto tamo sude i sudije u poodmaklim godinama i ljudi sa ogromnim problemom sa kilogramima , onda se ovako nesto i moze dogoditi . Naime , reakcije sudije nije bilo , ni rukom , da se zastiti od loptice , niti eskivazom , vec pada kao pokosena . Ne bi me cudilo da i tuzi Novaka i pokusa da u americkom stilu sa gomilom advokata iznudi novac za nanetu telesnu i dusevnu patnju . U svakom slucaju to je bio tragican sticaj nesrecnih okolnosti po Navaka . Najpre da mu se onako izvuce protivnik na set loptama , pa da onda pogodi nepomicnog sudiju direkktno u vrat , a zatim da se ta nepomicna sudija gotovo ugusi . Stvarno katastrofa .

Nadležni orrgan

pre 3 godine

Nema filozofiranja, pravila su jasna. I to je u redu.
Nije dosta što su bogati teniseri i inače razmaženi i arogantni, nego treba da im dozvolimo da u svojim izlivima besa i frustracija napucavaju osoblje koje im služi.
Zato postoje pravila i treba ih se striktno pridržavati, bez obzira na rang tenisera. Zakon je isti za sve.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 3 godine

Pišite vi Srbi šta god hoćete, ali naš švajcerski Nemac, Rodžer Federer, će ostati najbolji teniser sveta svih vremena.

Marko

pre 3 godine

Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.

Stevan

pre 3 godine

Možda je ovo i dobro za Novaka. Previše je stvari preuzeo na sebe: nova unija igrača, on zove guvernera, on organizuje turnir, on ima mišljenje o vakcini, on podržava crnce, on pravi plan kako da se plate igrači u doba korone...Najbolje je da igraš i sve usmeriš u tom pravcu. A sada će imati i više vremena za spremanje na šljaku.
A i uvek posle nekih problema ,baš uvek, je izlazio jači i spremniji. Zato- NAPRED NOLE!

Ajmo malo realno

pre 3 godine

Kriv je onaj koji posle više od 20 god. profesionalne karijere, šamara loptice posle poena kao da je na terenčetu ispred zgrade.

zverka

pre 3 godine

E ovako da pojednostavim ljudima sa pitanjima glupim a de je namera bila! Svako povredjivanje osobe nenamerno odnosno iz nehata se takodje sudski procesuira ako je doslo do povrede nekog drugog ili ne daj boze tezeg ishoda,kazna se smanjuje jer je iz nehata ali i dalje postoji!A kazna za povredjivanje sudije takodje postoji bilo iz namere ili ne! Ovo da je bilo iz namere dobio bi par godina suspenzije a ne novcanu kaznu da moji "nije bilo namere" odmorite malo.

Zoks

pre 3 godine

Pravila su kretenska
jedno je namerno gadjati nekoga a drugo slucajnost.
Kazniti ga da novcano ,uzeti game cak i set ajde ali izbaciti ga sa turnira daj bre
isto bi rekao da je bio Rodjo i Nadal koje ne podnosim.

Branko

pre 3 godine

Крив је што је жив, што се види и по рекламним спотовима УС опена на којима се једва може приметити светски број 1, који што је најгоре прети да постане ГОАТ за сва времена, неспојиво с менталитетом западне осионости, посебно за момка из мале земље лутке за вежбање строгости светских моћника којима истиче рок трајања. До тада, не чачкај мечку у Велику јабуку..

Ivan

pre 3 godine

Nakon svega sto sam pregledao od juce, danas hladne glave definitivno sam dosao do zakljucka da su mogli bez problema da nastave mec. U pitanju je cista zla namera US opena prema Djokovicevoj borbi za najboljeg tenisera svih vremena. Juce sam imao drugacije misljenje, ali sam ga promenio iz prostog razloga, sto je potez Djokovica prakticno bio sastavni deo gema, u kojem igraci salju preostale loptice u ugao nakon poslednjeg poena. Udarac nije bio nikakvo izivljavanje, i pogodak u sudiju je bio cista slucajnost i kolateralna steta koja se desava jednom u sto godina.

djole

pre 3 godine

Čitajući neke komentare stičem ustisak da je sudija kriva jer je postavila svoj grkljan na mesto gde je Nole zafrljačio lopticu. Ljudi, i Nole je sam svestan da je kriv. Naravno da mu nije lako i da je teško to prihvatiti, ali je odrastao čovek, suočavao se i sa većim mukama u životu.

stranger

pre 3 godine

Ne vredi kukati nad prosutim mlekom. Bilo je sto je bilo. Mekinro (ne Dzon, n ego njegov brat) je dobro rekao, Novak ima emocionalni problem i zato dopusta sebi da bude izvan kontrole u situacijama kada gubi. On to mora da resi sam sa sobom jer samo pukom srecom nije diskvalifikovan na RG a bes ispoljava isuvise cesto za nekoga ko je No1 i ko ima 34 godine.

plm

pre 3 godine

sve bi bilo to ok i prihvatljivo da su diskvalifikovani onog na sins kad je pogodio kamermana, federer kad je pogodio dete i to ne u toku igre vec nakon i onda nastavio sa servisom kao da se nista nije desilo, da su i oni bili diskv sad bi reko ok kriv je potpuno idemo dalje ali ovakva kradja ce se prepricavati, i nek budu sigurni da tek dolazi period plakanja i ispijanja lekova od novaka, osvoji li RG a imam osecaj da hoce, treba objavljivati i nabijati im na nos taj trofej mesec dana nakon osvaja!!!!!!!

Pa

pre 3 godine

Kako ko je kriv? Ko otkad se pojavio demonstrira agresiju i frustraciju na terenu, a van njega fura neku meditaciju i ubedjuje sebe i sve oko sebe da je smiren?
Pravila vaze za sve, a to sto su Srbi navikli da ih ne postuju je sasvim druga problematika. Zapravo, Srbi bi bili presrecni da se ovo dogodilo nekom drugom i tada bi pravila bila postena, a posto je Nolo u pitanju, zavere, zavere, zavere...

Da ga dozivotno diskvalifikuju zbog bezobrazluka i bahatosti.

znanje-imanje

pre 3 godine

Pravila su pravila. Dakle Naomi Osaka je morala biti diskvalifikovana i kažnjena. A svakako kako god one to tamo radile zbog WTA turnira ATP turnir nastavljen. Pravila tako diktiraju. Jer nije pao meteorit niti je objavljen rat.
Da se kao što pravila nalažu Masters turnir završio dan ranije sada bi još u konkurenciji bio Cicipas, Agut ili Raonić i svakako Đoković. Tu je dvostruki efekat štete. Prvo i pre svega koliko su četvorica igrača bili iznervirani i u karantinu povulvisali možemo samo da zamislimo. Dalje taj kolosalni dan odmora bi učinio da bolji Cicipas pobedi Ćorića. Da iskoristi bar jednu meč loptu. I da Novak ili traži čelindž na duplu grešku serve Buste ili da mu pređe ona lopta koja je završila na vrhu mreže. Kako bilo set bi bio njegov i pre ove situacije.
Ali - pravila su pravila. A pravilo kaže da moraju da postoje uslovi za igru. Ne kondenzacija i kapljanje njujorške vlage po terenu. A ako toga i ima da onda ima i osoblja koje briše tu vlagu. Ne da se na Mastersu Novak kliza i povređuje. I dodatno pošizi. Pravila tako nalažu.
Ukratko dosta je to prosto i jasno. Pravila su pravila. Primenom tih pravila Serena je za veći i namerni prekršaj kažnjena poen i 10 000$. Jer - pravila su pravila.

Dior

pre 3 godine

Naravno da nije bitno da li je namerno ili slučajno. Loptica se udara samo u toku poena. Ono Novakovo svakako nije bilo ispuštanje loptice nakon izgubljenog servisa već slabiji udarac iz očiglednog besa. Odluka je čista i jasna. Isto se desilo Henmanu '95 na Wimbledonu.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 3 godine

Novak Đoković je na trenutak poželeo da i on postane "asistent" kao i onaj "asistent" Nikola Jokić, hahaha

Silver Surfer

pre 3 godine

Vrlo prosto, Novak je pogrešio i udario je vrlo nezgodan deo tela linijskog sudije tako da je diskvalifikacija u potpunosti opravdana.

Live by the rules die by the rules, simple as that.

Zoran

pre 3 godine

Ima ljudi koji misle munjevito. U hiljaditom delu sekunde, dok loptica odskače od njenog vrata ili možda glave(ne vidi se na snimku), što je maltene bezopasno-loptica očigledno nije letela 200 na sat,) njoj sine: "Potres mozga, hronična glavobolja, peti pršljen, stres, hronična nesanica, otežano gutanje, prermanentno golicanje u grlu etc...etc... a sve teško za realno djagnosticiranje(kako je Čkalja u onoj seriji ujka Firga, cimao glavom posle "pada" sa građevinske skele). Loptica pada nazad na tlo a istovremeno i ona se stropoštava dole kao džak i počinje sa zapomaganjem i glumljenjem agonije.

U USA odštete za ovakve stvari su MILIONSKE cifre. Naročito kad treba da se naplate od nekoga ko te milone ima.

Đoković se, nesporno, izglupirao kao mlad majmun. Malo mi ga žao ali, s'druge strane i nije. Pa njemu je 34-ta a ne devetnaesta. Ima bezmalo dvadeset godina iskustva.

Da li bi za istu situaciju kaznili nekog drugog je samo spekulacija šta bi bilo kad bi bilo. Skandal bi bio u svakom slučaju kao i ovo što je skandal zato što je u pitanju trenutno(moguće uskoro i večito) najbolji teniser palnete.

Marshall

pre 3 godine

"Odluka da se Novak Đoković diskvalifikuje sa US opena je nešto o čemu će se pričati ne samo narednih dana i meseci, već i godina."

Pricace se dok se ne zavrsi US Open, nakon toga ce da pridje neka tema cisto da se spomene Djokovic i to kako je sampion US Opena neko ko nije zasluzio da bude. Kakvi meseci i godine.. Mozda ce se spomenuti sledece godine pred US Open i to je to. Evo, u opkladu.

Delija

pre 3 godine

Svi pomalo, ali bih bas voleo da vidim dal će ova pravila primenjivati u budućnosti i ako je ovo diskvalifikacija onda treba uvesti da svaki udar u skupljaca lopti i sudiju je diskvalifikacija nameran ili ne.

Jova

pre 3 godine

Još uvjek preboljevam jučerašnju situaciju. Odluka je takva kakva jeste i nije bez osnova. Nešto razmišljam kako kod Novaka ništa ne može jednostavno uvjek mora težim putem a kad taj put nekako izostane desi se ovo. Žao mi je, ne zbog neosvojene titule, koja je bila izgledna ali ne i zagarantovano ( kao što ništa u životu ni nije ) nego što je Novak od početka turnira igrao baš dobro, od prvog kola, što se ne dešava tako često.
Kolika je šansa da baciš ne pretjerano brzu lopticu posle odservirane igre iza sebe, naletiš na ne baš pokretnu osobu a nju to pogodi u grlo ( što je bolno, kao što se vidjelo )? To nije samo baksuzluk, to je…nemam riječi. Okrećem u glavi ono »da je samo«. Da prva set lopta nije za milimetar kačila liniju, da Novak nije izgubio fokus u tim momentima, da nije tako umoran posle osvojenog Sinsinatija, da nije sam sebe upregao u ovo s udruženjem igrača…besmisleno znam.
Mogu zamisliti kako je Novaku, kad je meni ovako. A opet, zdrav je, prav je, njegovi dragi su u redu, tako da ovaj, u svakom slučaju nesrećni slučaj, neće imati trajnih posledica. Gospođa je, čujem, u redu a GS-ova će biti još a i ova prašina će se sleći.

Pozdrav svima

Aleksandar

pre 3 godine

Da se desilo bilo gde na drugom mestu lakše bi se podnelo.
Ali poštose desilo u Americi to baš teško pada.
Tamo ne može bez glumatanja.
Gospođa je pala kao da je pogodila krstareća raketa.

Bg

pre 3 godine

Ko je kriv?
Pa verovatno onaj ko je posle zavrsenog gema pogodio lopticom sudiju.
Tako razmisljaju u svetu, ali ne i u Srbiji. Ovde je kriv sudija sto je folirant i sto je dozvolila da bude pogodjena u telo.

sam

pre 3 godine

Da je pogodio betonski zid iza, dobio bi najvise opomenu, ovako mu se bas poklopilo nekoliko kockica koje ni u dobro napisanom scenariju ne bi bile izvodljive. Ispao baksuz nevidjen (naravno ima i njegove krivice, mogao je malo lakse zafrljaciti loptitcu).

brm

pre 3 godine

Pogrešio je i opravdano je diskvalifikovan. Iako nije bilo namere, odgovoran je za to gde pošalje lopticu nakon završenog poena i gema. I sam Vilander je rekao da je to poprilično nesrećan slučaj za Noleta, jer da je pogodio pored glave, u ruku ili u koleno, dobio bi neku opomenu ili možda gubitak poena. Ovako, ako pogodiš teniskom lopticom u grkljan, ne mora ni da bude jak udarac, a realno, nije bio ni slab...posledice su mnogo gore.

veliki strumf

pre 3 godine

Postavite video kada Federer pogadja na AO skupljaca loptice, u besu, nakon promasenog prvog servisa!!! Ne da nije izbačen ili biko kako sankcionisan, već se publika ubi od smeha. Valjda zato sto je pogodio dete, a ne sudiju. Još mu rekao onako u duhu mister Fer Pleja da mora da bude spreman!

slučajni prolaznik

pre 3 godine

Жао ми је што му се то десило али ако боље размислимо и боље што се овако завршило јер да је освојио УС опен и сутра кад буде претекао Федерера увек би му оспоравали тај ГС јер на њему није било Надала и Федерера. Зато Новаче не тугуј него се радуј јер Бог зна зашто је то добро за тебе! Имаш моји подршку у свему јер ти си пре свега диван човек!!!

Dokholiday

pre 3 godine

Zena gleda u neverici i hoce da ga pita zasto, jer ocigledno nije gledala u tom pravcu kad je Novak udario lopticu.

Ja mislim kad bude pogledala snimak bice joj jasno da namera nije postojala ali ona u tom trenutku zaista nije znala da li je nju bas nisanio. Vidi se iz njenog pogleda da je zbunjena.

Batica

pre 3 godine

Novak je kriv. Kriv je jer je uopšte došao da igra u nemogućim uslovima i da im spasava na silu organizovan turnir od totalne propasti. Kriv je jer je morao znati da ga, iako im je njegov dolazak odgovarao, organizatori turnira nimalo ne mirišu i da nikako ne bi voleli da ga on ponovo osvoji, i da će čekati i najmanju grešku kako bi mu smestili. Da nije bilo ovog, verovatno bi prošao kao oni Francuzi jer bi mu izmislili neki rizičan korona kontakt ili nešto slično. Kriv je jer umesto da gleda svoja posla i usmerava svu energiju na ispisivanje teniske istorije, stalno ispravlja belosvetske nepravde, pravi se pametan i gura prst u oko moćnika koji drže ceo svet u šaci.
Na kraju, kriv je što umesto da se izdere, razlupa reket, pocepa majicu, ili bilo šta drugo što je mogao da uradi da isprazni frustraciju, on onako neoprezno ošamari lopticu i namesti se na penal organizatorima, a babi omogući njenih 5 minuta slave i kandidaturu za Oskara u epizodi 'kako me je genocidni Srbin Đoković lišio života na radnom zadatku'.
Kriv je jer ispod odmerenog Bude u srži njegovog bića i dalje čuči impulsivni, lakomisleni, neoprezni Srbin zbog kojeg često izvlači deblji kraj kao uostalom i ostatak njegovog naroda kroz istoriju!
Obožavam ga i srce mi se cepa da priznam da je sam kriv što već uveliko nije sve rekorde poobarao.

?!?

pre 3 godine

Gde je namera? Moze se diskvalifikovati ako postoji namere... Gde je namera? Najvise me nervira lazna objektivnost kod nasih kada kazu da je ovo ispravna odluka... Nervira me i Novakova izjava koji je trebao reci 'prihvatam odluku, izvinjavam se sudiji na neprijatnom trenutku, ali pravilo kaze da ukoliko ima namere oni me mogu diskvalifikovati, a namere apsolutno nije bilo'... Tako da sve polemike padaju u vodi jer namere nije bilo u nikom slucaju...

Gledalac

pre 3 godine

Nažalost, veliki broj ljudi ne zna da se neko na odgovornost poziva na osnovu namere, a ne na osnovu posledica svoje akcije. No, ko o tome brine i ko vodi računa kada piše pravila o etici i metaetici...

slučajni prolaznik

pre 3 godine

Жао ми је што му се то десило али ако боље размислимо и боље што се овако завршило јер да је освојио УС опен и сутра кад буде претекао Федерера увек би му оспоравали тај ГС јер на њему није било Надала и Федерера. Зато Новаче не тугуј него се радуј јер Бог зна зашто је то добро за тебе! Имаш моји подршку у свему јер ти си пре свега диван човек!!!

Marko

pre 3 godine

Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.

Bg

pre 3 godine

Ko je kriv?
Pa verovatno onaj ko je posle zavrsenog gema pogodio lopticom sudiju.
Tako razmisljaju u svetu, ali ne i u Srbiji. Ovde je kriv sudija sto je folirant i sto je dozvolila da bude pogodjena u telo.

Nadležni orrgan

pre 3 godine

Nema filozofiranja, pravila su jasna. I to je u redu.
Nije dosta što su bogati teniseri i inače razmaženi i arogantni, nego treba da im dozvolimo da u svojim izlivima besa i frustracija napucavaju osoblje koje im služi.
Zato postoje pravila i treba ih se striktno pridržavati, bez obzira na rang tenisera. Zakon je isti za sve.

Ajmo malo realno

pre 3 godine

Kriv je onaj koji posle više od 20 god. profesionalne karijere, šamara loptice posle poena kao da je na terenčetu ispred zgrade.

Dior

pre 3 godine

Naravno da nije bitno da li je namerno ili slučajno. Loptica se udara samo u toku poena. Ono Novakovo svakako nije bilo ispuštanje loptice nakon izgubljenog servisa već slabiji udarac iz očiglednog besa. Odluka je čista i jasna. Isto se desilo Henmanu '95 na Wimbledonu.

Branko

pre 3 godine

Крив је што је жив, што се види и по рекламним спотовима УС опена на којима се једва може приметити светски број 1, који што је најгоре прети да постане ГОАТ за сва времена, неспојиво с менталитетом западне осионости, посебно за момка из мале земље лутке за вежбање строгости светских моћника којима истиче рок трајања. До тада, не чачкај мечку у Велику јабуку..

Goran

pre 3 godine

Novak je razgovarao sa sudijom oko 12 minuta i glavni sudija je danas izjavio da diskusija ne bi trajala toliko dugo da je Novak udario sudiju namerno. Znaci, nije tu sve bez dilema. Kljucno je bilo prema glavnom sudiji to sto je linijski sudija bio ocigledno povredjen. U prvom trenutku je to delovalo i kao vrlo ozbiljna povreda da ne kazem mozda i fatalna ali prvih nekoliko sekundi je svako mogao da pomisli na sve. Drugi razlog koji je bio kljucan je sto je sudija pitao Novaka da li je bio ljut na sta je on odgovorio da jeste bio ljut. U svim medijima je potencirano da je Novak bio frustriran gubitkom 3 set lopte i to je bilo odlucujuci dokaz protiv njega. Iako Novak nije namerno udario loptu cinjenica da je uopste izveo taj udarac bez gledanja pokazuje da je bio ljut. U suprotnom bi rukom bacio loptu izvan terena ili ako bi je bacio reketom prvo bi pogledao i zatim je bacio odbitkom o teren sto se uvek radi. Dakle, nema govora da li je ovo ispravan potez ili ne. Problem je znacaj ovog meca i turnira za Novakovu karijeru, cinjenica da je bio apsolutni favorit, da nijednom nije bio porazen ove godine, da se ovom neverovatnom igrom slucajnosti mozda menja tok teniske istorije. Uz sve duzno postovanje, nijedan od primera koje ste naveli nije ni blizu tako drastican po uticaju na jednog igraca kao ovaj. To je ceo problem. Tesko je nabrojati sve sto je sve Novak izgubio ovim potezom i sta je imao sigurno u rukama u trenutku dok je imao 3 set lopte.

Finka

pre 3 godine

U knjizi "Istorija ljudske gluposti" Pola Taborija ima sjajna priča o kralju koji je platio silne pare jednom mudracu da mu otkrije kako da ne pogine u ratu. Mudrac je na to pristao i napisao tajnu na parče hartije, ali pod uslovom da je kralj pročita tek kad stigne u bitku. Momenat pre početka bitke kralj otvara hartiju, a na njoj piše: "Najbolji način da se ne pogine u ratu je da se ne krene u rat."

Tako je i ovde. Najbolji način da se izbegne diskvalifikacija zbog napucavanja sudije loptom je da ne napucate loptu prema sudiji.

Marshall

pre 3 godine

"Odluka da se Novak Đoković diskvalifikuje sa US opena je nešto o čemu će se pričati ne samo narednih dana i meseci, već i godina."

Pricace se dok se ne zavrsi US Open, nakon toga ce da pridje neka tema cisto da se spomene Djokovic i to kako je sampion US Opena neko ko nije zasluzio da bude. Kakvi meseci i godine.. Mozda ce se spomenuti sledece godine pred US Open i to je to. Evo, u opkladu.

Andrea Djani

pre 3 godine

Kljucni razlog zbog koga je Novak diskvalifikovan je reakcija sudije . Posto tamo sude i sudije u poodmaklim godinama i ljudi sa ogromnim problemom sa kilogramima , onda se ovako nesto i moze dogoditi . Naime , reakcije sudije nije bilo , ni rukom , da se zastiti od loptice , niti eskivazom , vec pada kao pokosena . Ne bi me cudilo da i tuzi Novaka i pokusa da u americkom stilu sa gomilom advokata iznudi novac za nanetu telesnu i dusevnu patnju . U svakom slucaju to je bio tragican sticaj nesrecnih okolnosti po Navaka . Najpre da mu se onako izvuce protivnik na set loptama , pa da onda pogodi nepomicnog sudiju direkktno u vrat , a zatim da se ta nepomicna sudija gotovo ugusi . Stvarno katastrofa .

Pa

pre 3 godine

Kako ko je kriv? Ko otkad se pojavio demonstrira agresiju i frustraciju na terenu, a van njega fura neku meditaciju i ubedjuje sebe i sve oko sebe da je smiren?
Pravila vaze za sve, a to sto su Srbi navikli da ih ne postuju je sasvim druga problematika. Zapravo, Srbi bi bili presrecni da se ovo dogodilo nekom drugom i tada bi pravila bila postena, a posto je Nolo u pitanju, zavere, zavere, zavere...

Da ga dozivotno diskvalifikuju zbog bezobrazluka i bahatosti.

djole

pre 3 godine

Čitajući neke komentare stičem ustisak da je sudija kriva jer je postavila svoj grkljan na mesto gde je Nole zafrljačio lopticu. Ljudi, i Nole je sam svestan da je kriv. Naravno da mu nije lako i da je teško to prihvatiti, ali je odrastao čovek, suočavao se i sa većim mukama u životu.

Zoran

pre 3 godine

Ima ljudi koji misle munjevito. U hiljaditom delu sekunde, dok loptica odskače od njenog vrata ili možda glave(ne vidi se na snimku), što je maltene bezopasno-loptica očigledno nije letela 200 na sat,) njoj sine: "Potres mozga, hronična glavobolja, peti pršljen, stres, hronična nesanica, otežano gutanje, prermanentno golicanje u grlu etc...etc... a sve teško za realno djagnosticiranje(kako je Čkalja u onoj seriji ujka Firga, cimao glavom posle "pada" sa građevinske skele). Loptica pada nazad na tlo a istovremeno i ona se stropoštava dole kao džak i počinje sa zapomaganjem i glumljenjem agonije.

U USA odštete za ovakve stvari su MILIONSKE cifre. Naročito kad treba da se naplate od nekoga ko te milone ima.

Đoković se, nesporno, izglupirao kao mlad majmun. Malo mi ga žao ali, s'druge strane i nije. Pa njemu je 34-ta a ne devetnaesta. Ima bezmalo dvadeset godina iskustva.

Da li bi za istu situaciju kaznili nekog drugog je samo spekulacija šta bi bilo kad bi bilo. Skandal bi bio u svakom slučaju kao i ovo što je skandal zato što je u pitanju trenutno(moguće uskoro i večito) najbolji teniser palnete.

stranger

pre 3 godine

Ne vredi kukati nad prosutim mlekom. Bilo je sto je bilo. Mekinro (ne Dzon, n ego njegov brat) je dobro rekao, Novak ima emocionalni problem i zato dopusta sebi da bude izvan kontrole u situacijama kada gubi. On to mora da resi sam sa sobom jer samo pukom srecom nije diskvalifikovan na RG a bes ispoljava isuvise cesto za nekoga ko je No1 i ko ima 34 godine.

Ivan

pre 3 godine

Nakon svega sto sam pregledao od juce, danas hladne glave definitivno sam dosao do zakljucka da su mogli bez problema da nastave mec. U pitanju je cista zla namera US opena prema Djokovicevoj borbi za najboljeg tenisera svih vremena. Juce sam imao drugacije misljenje, ali sam ga promenio iz prostog razloga, sto je potez Djokovica prakticno bio sastavni deo gema, u kojem igraci salju preostale loptice u ugao nakon poslednjeg poena. Udarac nije bio nikakvo izivljavanje, i pogodak u sudiju je bio cista slucajnost i kolateralna steta koja se desava jednom u sto godina.

ЛуказаР

pre 3 godine

Ко је крив? Новак је крив.
Добро зна да је трн у оку западу и добро зна да ако да и мало повода да га смакну - они ће то и учинити. Паковали би му сценарије понајвише због новоосноване заједнице, а мањим, али не и незначајнијим делом јер јури ГОАТ звање.
Два главна питања:

1. Зашто жена од 60+година уопште има било какву утицајну улогу у модерном спорту, а ПОГОТОВО суђењу што захтева изузетну концентрацију и усресређеност и нарочито, понављам НАРОЧИТО истанчан вид.
2. Зашто особа на таквој позицији не пропрати збивања на терену док играчи не седну на столице. Скупљач лоптица је две секунде пре овог момента ухватио једну одбијену лоптицу ка њему.

Битно запажање 1: Новаков противник није устао ни у једном моменту да одбрани Нолета, каже да је ненамерно погодио судију која није испратила лоптицу, што би био велики фер-преј потез Шпанца. Инсистирање да се игра настави и да тенис буде једино мерило ко иде даље био би људскогромадни потез. И да је устао и бранио Нолета свеједно готово да не би било шансе за наставак меча али би њему Ноле то, сигуран сам, итекако упамтио. Тиме не би стао ни на чију страну, већ би жалио погођену судију али то назвао несрећним случајем. Руку на срце, он са овим није имао ништа. Он је након свега најбоље извукао.

Битно запажање 2: Добро је да Новак вруће главе није излазио пред новинаре. На крају је испало најбоље- смирено обраћање преко ИГ.

Надам се да ће овако бити јос гладнији успеха.
Узми РГ и зачепи свима уста! Бићеш ГОАТ.

Американац

pre 3 godine

"Odluka je bila donesena prema pravilima, a diskutovati se može o tome da li je bila preoštra, ali nikako o tome da li je bila neopravdana.

Ipak, da je sve tako jednostavno - nije."

Само у Србији можемо да изврћемо правила и да виновницима гледамо кроз прсте.

Је л погодио судију? Јесте
Шта кажу правила? Дисквалификација

Шта онда има даље да се расправљ?

Dokholiday

pre 3 godine

Zena gleda u neverici i hoce da ga pita zasto, jer ocigledno nije gledala u tom pravcu kad je Novak udario lopticu.

Ja mislim kad bude pogledala snimak bice joj jasno da namera nije postojala ali ona u tom trenutku zaista nije znala da li je nju bas nisanio. Vidi se iz njenog pogleda da je zbunjena.

Fenomen

pre 3 godine

Primenjena su pravila i tu nema nista sporno. Ostavimo emocije po strani. Jedan profesionalac na terenu mora da misli o svemu i svim mogucim posledicama svog ponasanja. Ima tu i doze bahatosti, zato sto svi oni zbog milionskih racuna i neprestanog tapsanja po ramenu od svih i svakoga umisle da su nedodirljivi. Uopste mi ga nije zao i treba da zna da se zemlja okrece oko sunca, a ne oko njega. Ipak...da se radilo o Federeru nisam siguran da bi epulog bio isti.

donji dzep

pre 3 godine

Mislim da niko ne bi mogao tako dobro da isfolira taj momenat. Ocigledno se vidi na snimku da je zena mirno stajala i da je loptica pogodila u nezgodno mesto, otuda i onako grub kasalj dok je dolazila sebi. Ceo taj momenat i sama reakcija linijskog sudije je bio dovoljan za ishod tj. diskvalifikaciju. Novak je reagovao sasvim pristojno i pokusavao da objasni da nije imao nameru, ali pravila su pravila i idemo dalje. Mislim da je bolje da se ovo dogodilo pre, nego kasnije a pritom mislim i na sam turnir (bolje nego u polufinalu/finalu). Novakova izjava je sasvim korektna i smatram da zaista moze jos dodatno da radi na sebi, usavrsi se i bude jos bolji. Idemo na Roland Garros, idemo dalje!

sam

pre 3 godine

Da je pogodio betonski zid iza, dobio bi najvise opomenu, ovako mu se bas poklopilo nekoliko kockica koje ni u dobro napisanom scenariju ne bi bile izvodljive. Ispao baksuz nevidjen (naravno ima i njegove krivice, mogao je malo lakse zafrljaciti loptitcu).

Sapientis sat

pre 3 godine

Haha iz ovog incidenta se vidi da je tenis potencijalno i smrtonosan sport a o teškim povredama da i ne govorimo. Sad se treba sprdati i tražiti od ITF-a da se uvede obaveza nošenja oklopa i šljemova za linijske sudije i skupljače loptica, kao u bejzbolu ili američkom fudbalu. Ili ih zatvoriti u neke kabine. Ili ih skroz ukinuti. Publika da bude fizički odvojena pleksiglasom od terena. Takođe ne dati ženama kao nježnijem polu prisustvo na terenu, vidi se da ih i slabiji udarac lopticom obara s nogu, mogu i poginuti.

kraja

pre 3 godine

...pravila...???
...u tenisu ima milion pravila, od kojih je 90% izmisljotina dokonih matoraca...
...nedostaje jedno...
...u sportu, u kojem se loptice krece brzinama od preko 200 km/h (rekord 263), a sudije stoje kao nacrtane mete, niko se nije setio da donese PRAVILO da sudije moraju da imaju zastitnu masku na glavi, poput ragbista, golmana u hokeju...!!!
...sto se tuzbi za povredu tice, to je unapred izgubljen proces, jer ce se lako dokazati da je sudija na teniskom mecu izlozen mogucim povredama od udarca loptice, a da organizator o tome nije vodio racuna i adekvatno ga zastitio...
...sve ostalo bi bilo u domenu progona novaka djokovica u sta svakako spada i ova odluka organizatora turnira...
...znam da novak nije takav covek, ali ja bih svakako us open precrtao na planovima za buduce turnire...

5ar

pre 3 godine

Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.
(Marko, 7. septembar 2020 12:16)

Znači sad je Busta kriv. I ona žena sudija je kriva, i USOpen, i svi su krivi, to je odgovor, sem Novaka bezgrešnog.
I ja navijam za njega, i mislim da je veliki čovek, već sada je GOAT zbog mnogo čega, ali 100% je kriv i sa razlogom je izbačen.
Neka nauči da kontroliše živce, inače će rizikovati i dalje u karijeri da bude kažnjen; a može da de desi da i ozbiljno povredi nekoga.

Osvajace on tek...

pre 3 godine

Veliki sam navijac Novaka, ali stvarno mislim da ne treba da se ponizavate barneci ga u ociglednoj situaciji. Nemojmo uvek da smo toliko jadni.

Predo

pre 3 godine

Naravno da sam veliki navijač Novaka kao vrhunskog tenisera, inteligentnog čoveka, ali niko nije savršen, pa ni Novak. Ovde nije kriv, ali je kažnjen po pravilima. Bio sam u takvim situacijama, ko od ljudi, koji igraju tenis nije, da "opucaš" loptu u frustraciji prema mreži, prema ogradi iza sebe itd., ne razmišljajući, pa uvek možeš doći u situaciju da nekoga pogodiš. Nekada se to i desi, ali ne znam da je iko doživio neku veću povredu od udarca loptom, osim ako te loptica pogodi u oko. Jedan delić sekunde NOvak niej razmišljao, od sada hoće i nikada mu se to više neće desiti. Treba da izvuče najbolje iz ovoga, nije otišao džaba u Ameriku. Osvojio je Sinsinati po drugi put. U dobroj je formi, može se posvetiti šljaci. 7 dana je veliki period za odmor i prilagodbu vremenskoj zoni i podlozi. Splet okolnosti kao kad učestvujete u saobraćajnoj nesreći zbog trenutka nepažnje. Važno je da su svi živi i idemo dalje.

Azdaja

pre 3 godine

Kriva je brzina razmišljanja te pogođene žene. U deliću sekunde, dok je loptica letela ka njoj, ona je razmišljala: "Lopticu je neoprezno ispalio čovek koji je Srbin i pravoslavac, pa je još osnovao paralelno udruženje igrača, hajde da ja postavim grkljan, pa da ga eliminišu, ne osvoji novi GS i onda se Srbi grdno iznerviraju." Zapravo, to nije žena, nego superkompjuter.
Eto, to je nivo teorija zavera u koje mnogi komentatori veruju. Žali bože ko sve ima internet.
(Ostoja, 7. septembar 2020 16:33)

Druze, ne znam sta da ti kazem. Ti kao da nisi svestan da je zena na vratu imala nanočip. Lepo se vidi ako zumiras odstampanu sliku pod mikroskop. Noletu su podmetnuli čipovanu lopticu koja joj leti pravo u grkljan. Ona je danima znala kad ce loptica da je udari, sve je uvezbala s organizatorima, zato je tako ekspresno i dramaticno odreagovala.

Jova

pre 3 godine

Još uvjek preboljevam jučerašnju situaciju. Odluka je takva kakva jeste i nije bez osnova. Nešto razmišljam kako kod Novaka ništa ne može jednostavno uvjek mora težim putem a kad taj put nekako izostane desi se ovo. Žao mi je, ne zbog neosvojene titule, koja je bila izgledna ali ne i zagarantovano ( kao što ništa u životu ni nije ) nego što je Novak od početka turnira igrao baš dobro, od prvog kola, što se ne dešava tako često.
Kolika je šansa da baciš ne pretjerano brzu lopticu posle odservirane igre iza sebe, naletiš na ne baš pokretnu osobu a nju to pogodi u grlo ( što je bolno, kao što se vidjelo )? To nije samo baksuzluk, to je…nemam riječi. Okrećem u glavi ono »da je samo«. Da prva set lopta nije za milimetar kačila liniju, da Novak nije izgubio fokus u tim momentima, da nije tako umoran posle osvojenog Sinsinatija, da nije sam sebe upregao u ovo s udruženjem igrača…besmisleno znam.
Mogu zamisliti kako je Novaku, kad je meni ovako. A opet, zdrav je, prav je, njegovi dragi su u redu, tako da ovaj, u svakom slučaju nesrećni slučaj, neće imati trajnih posledica. Gospođa je, čujem, u redu a GS-ova će biti još a i ova prašina će se sleći.

Pozdrav svima

igra bez lopte

pre 3 godine

Da li neko može da nam pusti snimak kad Federer "upucava" dete i da li je bilo komentara Matsa Vilandera na tu temu.
(ma, hau jes nou, 7. septembar 2020 15:33)

Procitaj teniska pravila!
Ako udaris nekog loptom u toku poena OPRAVDANO JE!
Ako to uradisbespotrebno u pauzi izmedju poena KAZNJIVO JE!!!
Isto kao u fudbalu, napucaj nekoga u glavu pri izvodjenju slobodnog udarca, OPRAVDANO JE, ali ako ga napucas kada je prekid igre, DOBICES CRVENI KARTON!

Batica

pre 3 godine

Novak je kriv. Kriv je jer je uopšte došao da igra u nemogućim uslovima i da im spasava na silu organizovan turnir od totalne propasti. Kriv je jer je morao znati da ga, iako im je njegov dolazak odgovarao, organizatori turnira nimalo ne mirišu i da nikako ne bi voleli da ga on ponovo osvoji, i da će čekati i najmanju grešku kako bi mu smestili. Da nije bilo ovog, verovatno bi prošao kao oni Francuzi jer bi mu izmislili neki rizičan korona kontakt ili nešto slično. Kriv je jer umesto da gleda svoja posla i usmerava svu energiju na ispisivanje teniske istorije, stalno ispravlja belosvetske nepravde, pravi se pametan i gura prst u oko moćnika koji drže ceo svet u šaci.
Na kraju, kriv je što umesto da se izdere, razlupa reket, pocepa majicu, ili bilo šta drugo što je mogao da uradi da isprazni frustraciju, on onako neoprezno ošamari lopticu i namesti se na penal organizatorima, a babi omogući njenih 5 minuta slave i kandidaturu za Oskara u epizodi 'kako me je genocidni Srbin Đoković lišio života na radnom zadatku'.
Kriv je jer ispod odmerenog Bude u srži njegovog bića i dalje čuči impulsivni, lakomisleni, neoprezni Srbin zbog kojeg često izvlači deblji kraj kao uostalom i ostatak njegovog naroda kroz istoriju!
Obožavam ga i srce mi se cepa da priznam da je sam kriv što već uveliko nije sve rekorde poobarao.

zoki

pre 3 godine

Ovde se raspravlja kako je "sudija na teniskom mecu izlozen mogucim povredama od udarca loptice", tako da tobože nema mesta mogućoj odšteti.

Zaboravlja se bitan momenat: Đoković je napucao lopticom linijskog sudiju VAN IGRE, nakon što je gem završen.

Kad se sudija pogodi tokom poena (što je čest slučaj) - to se uopšte ne sankcioniše.

Đoković je pretrpeo brejk u gemu u kome nije iskoristio 3 set lopte, pa je bio ljut i nakon gema nije gledao gde i kako udara.

Lopte od serviranja se nakon gema ili samo spuste ili lako udare tako da prvo odskoče od podloge - nikada se ne udaraju ravno u visini nečije glave.

Đoković je već dosta puta u ljutnji rizično napucavao loptu ili bacao reket u blizini službenih lica (nekada na samo par santimetara), ali je imao sreće da nije nikoga pogodio - dosad. Ovaj put, sreća ga je napustila.

Krčag ide na vodu dok se ne razbije.

Silver Surfer

pre 3 godine

Vrlo prosto, Novak je pogrešio i udario je vrlo nezgodan deo tela linijskog sudije tako da je diskvalifikacija u potpunosti opravdana.

Live by the rules die by the rules, simple as that.

Nikola

pre 3 godine

Znate sta, Srbija kolektivno ima problem s DISCIPLINOM. Taj problem nas prati od zabavista pa do groba. Znate sigurno za stotine situacija kad neki mali siledzija udari neko drugo dete. Roditelj se pozali drugim roditeljima, a oni kazu ma nije namerno ljubi ga majka, nije vasem detetu nista, vidite da se prenemaze bezveze. Zapravo to udareno dete je krivo, jer da nije tako preosetljivo ne bi mu se to ni desilo, obicni cmizdravac!... i to je to, ide se dalje, bez disciplinskih mera, bez opemena, bez kazni, bahato i neodgovorno. Nauceni smo tako odmalena da pravila ili ne postoje ili ih se retko ko pridrzava, ili nisu ista za sve. Po komentarima juce i danas se jasno vidi da je nerazumevanje postivanja pravila sastavni deo nase kulture. Vecina cak i ne razume kako je Djokovic tako hladnokrvno prihvatio krivicu. Misle da je on zapravo zrtva jer je okrutno kaznjen za "sitnicu", i da sad treba da mu proradi inat, i da im svima vrati milo za drago. Osveta bre. Sta drugo. Da li kapirate koliko je to sve pogresno i izopaceno? Hajde bar pokusajte.

taki p

pre 3 godine

Ceo svet se smeje dogadjajima od sinoc,na you tube komentari iz celog sveta,90 posto na Novakovoj strani,za sudiju kazu da moze da dobije oskara za glumu,da je preterala da bi tuzila Novaka.Nole se zamerio uticajnim ljudima iz ATP-a,logicno da ce ga udariti nisko,bice jos nezgodnih trenutaka.Ipak ovo moze da ispadne dobro,zato sto cak i fanovi Rodzera i Rafe priznaju da je kazna preostra,da je Novak zrtva politike unutar tenisa,mogao bi da stekne simpatije izvan Amerike,mislim da negativnih posledica nece biti.Novak mora da se malo vise kontrolise,to sto je prvi nista ne znaci u ovom trenutku,usao je u neke cudne igre,mora da se pazi dvostruko.

lanny

pre 3 godine

Kriv je Novak,ali ne zato sto je "raspalio" lopticu po babuskari nego sto je i sam reagovao kao da je bog zna sta uradio klasicnim dodvoravanjem kao i sto uvek radi.Sam je svojom reakcijom dodatno pogorsao situaciju umesto da je,naravno prisao uz poker face,da vidi da li je sudija ok,i da krene ka klupi saljuci tu sliku sudijama da nije nista katasrofalno.Treba biti malo namazan i arogantan, igrati njihovu igru,jer samo to zapadni svet razume.Vise bi ga postovali,ili bar gajili strahopostovanje.Istocnjackoj filozofiji nema mesta na takmicenjima i u politici jer ispadas gl*perda,iako siris istinu i pozitivu.
Jednostavno ne ostavlja sliku autoriteta,uvek se izvinjava,zato je i laka meta.

Zoks

pre 3 godine

Pravila su kretenska
jedno je namerno gadjati nekoga a drugo slucajnost.
Kazniti ga da novcano ,uzeti game cak i set ajde ali izbaciti ga sa turnira daj bre
isto bi rekao da je bio Rodjo i Nadal koje ne podnosim.

Вања Петровић

pre 3 godine

Једном сам погледала снимак, и видела сам да је Новак Ђоковић несмотрено ударио лоптицу ван игре која је погодила једног судију у врат/грло. Једини и ЈЕДИНИ кривац је Новак Ђоковић.
Читајући погрдне коментаре упућену овој жени судији која је нечија мајка, сестра, супруга, осећам мучнину у желудцу. По онима који је вређају изгледа да је она требало да се извине Ђоковићу што јој се грло нашло на удару лоптице коју је он из беса због изгубљеног гема/сета бацио на њу. Срам да вас буде Србенде.

4k4.Dex

pre 3 godine

Smešna pravila realno. Apsolutno bez ikakve namere i ništa specijalno jak udarac. Morala bi pravila da se menjaju. Mnogo je svilen sport ovaj tenis. Kao šah da igraju u bolnici mi nekad deluje. Mogu postojati kazne za ovakve situacije ali kada nisu namerne moraju biti blaže od onih kada se sudija gama lopticom iz sve snage jer vam se ne sviđa njegova odluka. Za tako nešto je izbacivanje OK. Ovde je definitivno preterano. Čak ni masnicu nema žena. Novak je odmah skočio, izvini se, pomogao. Ovo pričam za svakoga ne samo Novaka. Ko god da bude izbačen sa GS zbog ovoga je smejurija.

Srdjan

pre 3 godine

Ljudi na stranu emocije ali udario je van igre, ovo je kao da je zamahnuo rukom pa joj slucajno zapalio samarcinu.

Neki kazu pa sto se nije izmakla, zamislite da vi sedite na vasem radnom mestu i neko od kolega u besu pocne da baca case, olovke, registre i kad vas nesto pogodi on vam jos kaze - pa sto se nisi izmakao?

Vladan R

pre 3 godine

Kriv je Novak, samo Novak i isključivo Novak. Men zaista neverovatno deluju masovni pokušaji da se opravda njegov potez, i da se diskvalifikacija predstavi nekorektnom. Kako je to kriva sudija, jer ne prati igru, a igre nema, jer završen neparni gem, kada igrač odmaraju na stolici. Valjda i ona ima pravo da se malo opusti u pauzi, ili mora da pazi da je iznervirani i frustrirani milioner ne pogodi lopticom. Izgleda da po nolomanima nema to pravo i zato je baba, guska kokoška i ne znam, kako su je već sve još izvredjali. Ako u pauzi u ljutnji udaris lopticu i pogodis službeno lice, ne gine ti diskvalifikacija. Da li ju je namerno gadjao, koliko je jako bilo, itd može eventualno da utiče na dodatnu vremensku suspenziju, ali diskvalifikacija je neminovna. I nije jedini. Deskvalifikovani su Henmana sa W, Nalblandijan sa nekog mastersa, Sapovalov na DK mecu....

Guardian

pre 3 godine

Na stranu da li je Novak preostro kaznjen ili nije - ova gospodja nikad vise ne bi smela da bude linijski sudija, jer ocigledno nije pratila igru...

Dare

pre 3 godine

@ Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.

Verovatno. I slao srca okolo. To i jeste njegov problem, što se na silu trudi da se dopadne svima i da pokaže kako je neki fer play igrač. Ali to daje upravo supotran efekat, ljudi ga ne vole upravo zbog toga. Nije posao igrača da odlučuju o pravilima i da predlažu odluke, njihov posao je da igraju i poštuju odluke.

Tenis

pre 3 godine

Mene se učinilo da je dotičnu gospođa sudinicu udaro brzi voz a ne mekana teniska loptica. No šta je tu je. Sad Nole znaš s kim imaš posla. Njoj izvinjenje, a tebi i nama žal za još jednom važnom titulom.
Ne tuguj, biće ih..
(Novosađanin, 07. septembar 2020 14:08)
Od kad je teniska lopta mekana?

Pa

pre 3 godine

Zena uopste nije stara niti baba; nije skupljac loptica vec linijski sudija; u pauzi izmedju gemova sudijama je svakako dozvoljeno (kao i svim normalnim ljudima) da rade sta god pozele u tom trenutku i gledaju negde sa strane. Dok su trajali poeni, ova zena je bila odlican sudija i to je njen posao; nije joj posao da izmedju gemova u pauzi igre bezi od Djokovicevih loptica i izliva besa, pa je jos Srbi okrive da je namerno htela da bude pogodjena. Budi bog s nama.

Refleksi su joj odlicni u toku igre, naucite da pravite razliku izmedju igre i pauze (kada nije duzna da prati loptice) i shvaticete da branite jednog obicnog isfrustriranog klipana.

eraar

pre 3 godine

Koji su to ''oni'' koji su samo čekali da napakoste Novaku?
ATP zarađuje lovu na Novaku više nego na RF u zadnje vreme,
i baš njih briga da li su ti milioni dolara Srpski, Španski ili Švajcarski.
Ko onda? Publika? Nije ih bilo. Tramp? Ne znam ko to non stop
teroriše Đokovića, i kako? Jel glavni sudija pogodio linijskog u grlo,
pa rekao da je Nole? Novinari? Novinari provociraju one koji su
laki za provokaciju i pričljivi kao Novak. Možda Rafa i RF, ali zar
treba najveći rivali da slave kad Nole pobeđuje?
To slepo idolstvo mnogih oko Novaka je kao neka
sekta. Ja ne mogu da budem ta vrsta ''fana''. Navijam za njega, jeste najbolji teniser ikada, ali ne vidim razlog da mu ljubim stope ili ga branim kad psuje, pogađa lopticama ili se živcira bez razloga.

Stannis

pre 3 godine

Nevjerojatno je kako ljudi trivijaliziraju udarac u grlo. Ajde neka vas netko pogodi teniskom lopticom u grlo i to samo bacenom rukom pa se onda javljajte. Pogodio ju je i po pravilima dobio diskvalifikaciju. A te price o zavjeri su smijesne. Pa bez Nadala, Federera i publike, jedino Nole dize rejting i gledanost US opena. Bas bi ga Ameri i ATP izbacivali. Boli njih briga i za Noleta i za Nadala i Srbiju i sve ostalo...samo novac im je bitan.
Dajte budite realni malo.

Kole

pre 3 godine

Vi koji je krivite da je smotana da nije pokusala da se skloni... Nolo je nju pogodio posle gema. Nije igra bila u toku. Da ju je pogodio za vreme igre udarcem ka terenu ne bi bio ni opomenut cak da je zavrseno tragično zavrseno po nju. Dakle ako ga bude tužila odraće ga za pare.

veliki strumf

pre 3 godine

Postavite video kada Federer pogadja na AO skupljaca loptice, u besu, nakon promasenog prvog servisa!!! Ne da nije izbačen ili biko kako sankcionisan, već se publika ubi od smeha. Valjda zato sto je pogodio dete, a ne sudiju. Još mu rekao onako u duhu mister Fer Pleja da mora da bude spreman!

balkanska pravila

pre 3 godine

Najbolji su ovi koji su otisli u beli svet za boljim zivotom. Gde se postuju zakoni i pravila. Gde institucije rade svoj posao. I gde svako krsi pravila bude kaznjen. I onda kad se ovako nesto desi, oni bi da se pozovu na neka balkanska pravila. Da se ipak vrate malo u proslost ili da ipak vazi ono zbog cega su i pobegli. E, pa prijatelji moji ,ne budite licemeri. A ovde u Srbiji....tek je to posebna prica. Sad je kriva sudijica jer je letovala u Dubrovniku. Sutra ce biti da je videla kako loptica leti pa se namerno pomerila da ju udari. Jednog Henmana su izbacili sa W zbog ovakve situacije. Da nije Novak niko ne bi ni pricao o ovome.

StevaKrojac

pre 3 godine

Novaka su često pitali zašto to radi , zašto nekontrolisano ispaljuje loptice i da može nekog da pogodi i povredi...na šta je on drsko odgovorio " pa jesam li nekoga pogodio " e sada jesi i kazna je sasvim opravdana...da se razumemo svi vi koji branite Noleta... postoje pravila i ona treba da se poštuju...da se igrač pridržava njih...a ne da misli da ta pravila za njega ne važe...e Nole je tako nešto sebi utuvio u glavu...ja slične poteze nisam viđao od Nadala ili Federera...

Nottingham

pre 3 godine

Ma neosporno je da postoje pravila. Ali ovo ne može da se poredi sa situacijom Serene. Niti sa Sapovalovim koji je iz sve snage( doduše isto nenamerno) povredio sudiju pogodivši ga u oko. Pa Nalbandija takodje isto nenamerno ali uz mnogo veću dozu agresivnosti.Ako se drže pravilnika onda ne može sve te situacije u jedan koš. Neću da ulazim u to dal je žena preuveličala ili nije. Ne opravdavam Novakov potez, ali uz sve nabrojane situacije ovo je sigurno najbizarnija i ako bih mogao reći "najslučajnija.
E sad, u drugu ruku možda je i bolja disfalifikacija jer da nije - mediji bi ga tamo razapeli, eventualni GS bi dobio na još manjoj važnosti. Ovako sad kad proradi nas inat pa ih rasturi sve.. Ko zna zašto je to "dobro" Ali prosto je mirisalo da će se nešto desiti počev od onog milimetara za brejk, pa umalo povreda ramena. Ja sam očekivao neku podmetačinu ili aferu oko virusa a ispade da im se Nole sam namestio na penal.
I gotovo sam siguran da bi i Rafa slično prošao. Ovde bi jedino Rodja prošao sa usmenom opomenom( jer i gospođa se možda nebi tad gušila)...

Mića

pre 3 godine

Zašto su uopšte vraćali linijske sudije kad je u Sinsinatiju dokazano u praksi da su prevaziđene i nepotrebne?!
Očekuju savršeno ponašanje i kontrolu emocija na terenu a u isto vreme žele da ih moderni gladijatori zabavljaju u nemilosrdnim bitkama na 'život i smrt' ?!
Zašto onda ne obuku sudije u oklope kad je od ovog Novakovog incidenta daleko opasnije da te u toku igre Raonić ili Izner klepi loptom od 200 na sat?!

Ostoja

pre 3 godine

Kriva je brzina razmišljanja te pogođene žene. U deliću sekunde, dok je loptica letela ka njoj, ona je razmišljala: "Lopticu je neoprezno ispalio čovek koji je Srbin i pravoslavac, pa je još osnovao paralelno udruženje igrača, hajde da ja postavim grkljan, pa da ga eliminišu, ne osvoji novi GS i onda se Srbi grdno iznerviraju." Zapravo, to nije žena, nego superkompjuter.
Eto, to je nivo teorija zavera u koje mnogi komentatori veruju. Žali bože ko sve ima internet.

brm

pre 3 godine

Pogrešio je i opravdano je diskvalifikovan. Iako nije bilo namere, odgovoran je za to gde pošalje lopticu nakon završenog poena i gema. I sam Vilander je rekao da je to poprilično nesrećan slučaj za Noleta, jer da je pogodio pored glave, u ruku ili u koleno, dobio bi neku opomenu ili možda gubitak poena. Ovako, ako pogodiš teniskom lopticom u grkljan, ne mora ni da bude jak udarac, a realno, nije bio ni slab...posledice su mnogo gore.

Petra

pre 3 godine

Sta bi bilo kad bi bilo. Igrac je napucao lopticu u sudinicu. Pravila jasna. Ona ima slucaj za parnicu i visoku odstetu. Na kraju, sta bi bilo da je neko, ko se profesionalno bavi tensiom, bilo gde i bilo kada napucao lopticom za tenis vasu sestru, zenu, cerku ili majku? Novak, najveci svetski teniser ikad,,obrukao se kao pocetnik zeljan publiciteta. Drugo poluvreme ce verovatno biti u americkom sudu, a odsteta za ovo nedelo bice za primer ostalim bahatim teniserima koji osoblje pored terena smatraju kao niza bica.

Seldon

pre 3 godine

Mozemo diskutovati do mile volje da li je ,,ranjenik,,tj.sudija pao kao pokosen ili je udarac zaista postojao,ali cinjenica je da nikom ne bih pozeleo da ga loptica pogodi u glavu,a pogotovo ne u grlo koje je najosetljivije.
Uostalom,Djokovic je poznat kao neko ko ne ume da obuzda svoje emocije,pre toga je dobrano samarao loptice gde je stigao i bio isfrustriran Bustovom odlicnom igrom,tako da ne cudi njegovo siledzijsko udaranje loptice.Diskvalifikacija je jedina merodavna kazna.

Vladan R

pre 3 godine

@ magla svuda oko nas

To da li je namerno ili koliko je jako, može samo da utiče na to, da li će, uz diskvalifikacije, popiti i neku vremensku suspenziju. Pravila su jasna. Ako je igrac neoprezan, udari loptu u pauzi, i time fizicki ugrozi-pogodi službeno lice, jedina kazna je diskvalifikacija. To što nema opomene i ako nije iz sve snage, je preventiva. Ako se jednom progleda kroz prste, ko zna koliko će sledeći put jako udariti po lopticu. Usput budi rečeno na RG koji je osvojio imao je mnogo sreće ako se ne varam, da se sudija izmakao, da ga slučajno ne pogodi reket bačen od strane Novaka, jer bi već tada bio diskvalifikovan. Ako je to sa reketom bilo na nekom drugom turniru, onda je malo falilo da lopticom pogodi sudiju. U svakom slučaju pukom srećom je izbegao diskvalifikaciju. Sada nije imao sreće da za malo promaši, i dobio je po pravilima, zasluženu kaznu.

ultrasrbin

pre 3 godine

Da li je Novak pogresio? Da
Da li je posao linijskog sudije da prati lopticu? Da
Da li je ova gospodja odglumela za Oskar? Da
Da li je radila svoj posao? Ne
Da li je sposobna za svoj posao? Ocigledno ne.
Da li je kazna morala I trebala da bude drugacija, imajuci u vidu I situaciju sa slovenackim igracem? Da.
Da li gospodja navija za Nadala? Da.

U prevodu. Da ga nisu sada kaznili nasli bi nacin da ga kazne pa makar izmislili da je bio u kontaktu sa nekim od pozitivnih.

Jedino ispravno - angazovati advokate i razvaliti organizatore. Traziti dokaz o psihofizickim sposobnostima ove glumice sto je zelela da bude linijski sudija. Povezati se sa bogatim seicima i napraviti GS Dubai, Sahara ili koji god i popisati se na USA za sva vremena.

Knjige, braćo knjige, a ne zvona i praporce!

pre 3 godine

Ko je kriv?
Kriv je taj naš prepotentni klipan koji misli da je sam na svetu i da može da lupa lopticama kako, kada, i gde mu se hoće. Dešavalo se toliko puno puta u karijeri da je ‘zamalo’ promašio, ali ...znate i sami: ‘Neko to od gore vidi sve’. Ovaj put je pogodio.
Drčan, sumanut, nepromišljen, i nadasve glup potez u podužoj serie I istih od kada ga pratim sada je došao za naplatu.
I nemoje da vas čujem da ste pomenuli zavere, Federere ili Nadale, CIA, BIA, Vatikan, Drugačije aršine i ostale proizvode Srpske Kalimero filozofije. Klipan je bio ljut i zveknuo je službeno lice lopticom u glavu. Ne kamermana ili gledaoca, to nisu službena lica. I nije bilo tokom poena nego posle. I nije bitno koliko je bolelo i da li se prenemagala ili ne. I nije bitno da li je bio vrat ili obraz.
Taj bez obraza je pobegao čak i sa konferencije za novinare.
Jel’ jasno zemljaci moji?
Ili treba da nacrtam?

Marko

pre 3 godine

Oh, bože, šta se tako strašno desilo? Možeš misliti, teniskog sudiju udarila loptica!
Što se tiče pravila, sećam se dobro situacije kada je Novak izgubio na Rolan Garosu od Nadala zato što je u, ispostaviće se, presudnom poenu dirao mrežu. Tada sam mislio: "U redu, čak i ja znam da ne smeš da diraš mrežu dok je poen u toku, zasluženo je izgubio." A onda se beše Fonjini protiv Đokovića upecao u mrežu, pa je poen svejedno pripao Fonjiniju, a čak ni činjenica da je uz to i poslao loptu u aut, i da mu je prethodno loptica dvaput udarila u polje, nije ništa promenila.
Kažete pravila su pravila? Po kojim onda pravilima Bedenek nije bio diskvalifikovan, a Novak jeste?

plm

pre 3 godine

sve bi bilo to ok i prihvatljivo da su diskvalifikovani onog na sins kad je pogodio kamermana, federer kad je pogodio dete i to ne u toku igre vec nakon i onda nastavio sa servisom kao da se nista nije desilo, da su i oni bili diskv sad bi reko ok kriv je potpuno idemo dalje ali ovakva kradja ce se prepricavati, i nek budu sigurni da tek dolazi period plakanja i ispijanja lekova od novaka, osvoji li RG a imam osecaj da hoce, treba objavljivati i nabijati im na nos taj trofej mesec dana nakon osvaja!!!!!!!

Stevan

pre 3 godine

Možda je ovo i dobro za Novaka. Previše je stvari preuzeo na sebe: nova unija igrača, on zove guvernera, on organizuje turnir, on ima mišljenje o vakcini, on podržava crnce, on pravi plan kako da se plate igrači u doba korone...Najbolje je da igraš i sve usmeriš u tom pravcu. A sada će imati i više vremena za spremanje na šljaku.
A i uvek posle nekih problema ,baš uvek, je izlazio jači i spremniji. Zato- NAPRED NOLE!

fujj

pre 3 godine

NIJE bilo NAMERE, a Novak je NAJBOLJI teniser na planeti! Ne znam šta ljudima nije jasno da shvate da su ga čekali i naravno da je diskvalifikacija baš preterana. Mogli su ga oglobiti i to je to.

sasa jokic

pre 3 godine

Ne raumem cemu ovoliko rasprave. Nole se izvinio svima, priznao gresku i to je to. Svakako da je do ovoga moralo jednom da dodje, nine prvi put da reaguje kako ne dolici No.1. Emotivac je po lrirodi, ima kraci fitilj, a takvima se greske i kazne desavaju.
Da li ste videli Nadala da nekada besno udari lopticu? Sve je stvar temperamenta i kontrole. Nekada kazna pomogne da se bolje kontrolises.

Block

pre 3 godine

Nešto rszmišljam, šta bi bilo sa linijskim sudijom da je Izner servirao 230 na sat i da ju je loptica pogodila. Ne bi preživela. Stvarno mi nije jasno po kom kriterijumu se biraju linijske sudije. Ova je zalutala u tenis. Mislim da je buducnost kao u Sinsinatiju, kompjuteri ce zameniti sudije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 7. septembar 2020 14:47)

To znaci da se promeni pravilo, ako je sudija preziveo udarac nema kazne?!?

Nije ovo bio udarac za vreme poena, vec onda kad je Novak izgubio drugi gem za redom. Pretnodni je imao tri vezane set lopte koje nije iskoristio i onda je besno odvalio lopticu u reklame. Sudija moze da bude odgovoran sto mu nije vec tada izrekao opomenu, naravno i tada bi se Srbi bunili. Onda se oklizne pa ba boli rame, ulazi lekar da pruzi pomoc. Novak gubi i drugi gem i to ovaj put na svoj servis. Na kraju sledi onaj besmisleni udarac u visini glave linijskog sudije.

Naravno da je znao da ce je pogoditi da to ne bi uradio, ali je svakako odapeo lopticu u trenutku kada mu ne ide dobro na terenu, mimo granice opreza. Pogledajte sva ostala ispucavanja neiskoriscenih loptica na kraju svog servisa. Ni jedna nije udarena tako kao ova, sve su lagano spustene dole.

Pratim tenis jos od doba Bjorna Borga i nikakve dileme nema ovo je za diskvalifikaciju. Isto bi bilo i da je sudija uspela nekako da skloni glavu, mada je u onoj brzini bilo nemoguce. Nebriga za ispaljenu lopticu, KRAJ

zverka

pre 3 godine

E ovako da pojednostavim ljudima sa pitanjima glupim a de je namera bila! Svako povredjivanje osobe nenamerno odnosno iz nehata se takodje sudski procesuira ako je doslo do povrede nekog drugog ili ne daj boze tezeg ishoda,kazna se smanjuje jer je iz nehata ali i dalje postoji!A kazna za povredjivanje sudije takodje postoji bilo iz namere ili ne! Ovo da je bilo iz namere dobio bi par godina suspenzije a ne novcanu kaznu da moji "nije bilo namere" odmorite malo.

Aleksandar

pre 3 godine

Da se desilo bilo gde na drugom mestu lakše bi se podnelo.
Ali poštose desilo u Americi to baš teško pada.
Tamo ne može bez glumatanja.
Gospođa je pala kao da je pogodila krstareća raketa.

Boris Banović

pre 3 godine

Blok za US Open, zauvek, ionako ništa ne brani, Sinsinati, Majami itd. Inače je u USA omražen, stalno napadan i omalovažavan ! Fokusirati se na Australiju, Evropu i Aziju, pokupiti šta se može od trofeja i to je to.

Dottore

pre 3 godine

Prosecna Srbenda:

Diskvalifikuju Novaka:
"Nepravda, ne postoji to pravilo, mrze Srbe!"

Citiraju mu pravilnik:
"Pa dobroooo, mozda jeste, ali da je XY sa zapada bio u toj situaciji ne bi bilo isto"

Pokazu mu brojne identicne slucajeve drugih igraca:
"Pa dobro, ali....ali....imam pravo na svoje misljenje"

Objasne mu da mu to niko nikada nije ni osporio i da mu argument nema veze sa diskusijom:
"(Ubaciti klerofasisticku floskulu po zelji, uz obaveznu konstataciju da je sagovornik ustvari samo pun zavisti i uz obavezno pitanje koliko je sagovornik placen od strane Vatikana)"

zoran

pre 3 godine

Novak je zasluženo diskvalifikovan. Ali na yutjubu možete naći dva Federerova napucavanja u glavu skupljča loptica na AU i FR slemovima i to posle završetka poena sa znatno jačim udarcima Pogledajte i konentar komentatora koji kaže da je dete sklupljač loptica počastvovan što ga je Federer pogodio a ni opomenu za to nije dobio.

Danilo

pre 3 godine

Na snimak se vidi kad udara lopticu da nije bilo na licu Novaka nikakav bes ali stvarno nikakav bes. Jer da je Nole udario loptu u besu mislim i siguran sam da ova baba ne bi ustala...

Suk

pre 3 godine

Novak je opravdano platio cenu za svoj nemar, i to je to.
Sto se tice jednog od komentara da zena koja je pogodjena nema dobre reflekse za skupljanje loptica jer je stara i da ne treba da radi taj posao - prvo, ona nije skupljacica loptica nego linijski sudija (razlika izmedju dve uloge je znacajna); drugo, nije ni skupljacima loptica ni bilo kome drugom ko se nadje na jednom teniskom mecu ni posao ni duznost da odrzavaju dobre reflekse da bi bezali od neocekivanih loptica. Nemojte braniti sto se odbraniti ne moze. Plus udarac je bio dovoljno jak da napravi problem. To sto su neki drugi udarali i jace je potpuno nebitno. Ako radis nekontrolisane gluposti, onda budi spreman da snosis posledice. To vazi i za Novaka i za sve nas.

remi

pre 3 godine

prvo; zena gleda na drugu stranu,gleda gdje hoce,gem je gotov, tako da su price o staroj babi bez refleksa bas ruzne , teniska je loptica tvrda , mjenjaju se svako malo,tko kaze da ne boli to govori jer ga nije nikad udarila(130kmh je isla loptica pa vi procjenite),drugo;napucava on to nerjetko,dosad nije nikog pogodio,suca na RG zamalo reketom vec se ovaj hitro sklonio,tako da nije bas da nema ni povjest u tome,trece;da ga nisu diskvalificirali,a po pravilu pogotovo za udarac u glavu moraju, sutra bi oni nervozniji od njega isto tako napucavali,prvi Kirgyos bi u par turnira nekoga zamlatio samo da moze poslije lajati evo mene ste izbacili da Novaka niste...pogrjesio je jako glupo i to je to

znanje-imanje

pre 3 godine

Pravila su pravila. Dakle Naomi Osaka je morala biti diskvalifikovana i kažnjena. A svakako kako god one to tamo radile zbog WTA turnira ATP turnir nastavljen. Pravila tako diktiraju. Jer nije pao meteorit niti je objavljen rat.
Da se kao što pravila nalažu Masters turnir završio dan ranije sada bi još u konkurenciji bio Cicipas, Agut ili Raonić i svakako Đoković. Tu je dvostruki efekat štete. Prvo i pre svega koliko su četvorica igrača bili iznervirani i u karantinu povulvisali možemo samo da zamislimo. Dalje taj kolosalni dan odmora bi učinio da bolji Cicipas pobedi Ćorića. Da iskoristi bar jednu meč loptu. I da Novak ili traži čelindž na duplu grešku serve Buste ili da mu pređe ona lopta koja je završila na vrhu mreže. Kako bilo set bi bio njegov i pre ove situacije.
Ali - pravila su pravila. A pravilo kaže da moraju da postoje uslovi za igru. Ne kondenzacija i kapljanje njujorške vlage po terenu. A ako toga i ima da onda ima i osoblja koje briše tu vlagu. Ne da se na Mastersu Novak kliza i povređuje. I dodatno pošizi. Pravila tako nalažu.
Ukratko dosta je to prosto i jasno. Pravila su pravila. Primenom tih pravila Serena je za veći i namerni prekršaj kažnjena poen i 10 000$. Jer - pravila su pravila.

Toni

pre 3 godine

BALKANSKI MENTALITET , nemojte braniti Novaka od svog ponasanja, Broj 1 u svetu ovako se ne ponasa bez obzira na rezultata ! Spakuj kofere i nikada vise ovako Slicno nesto desiti . Bilo par puta bacanje reketa, loptica na puliku itd ,,

Washington

pre 3 godine

Glupa greska, nije namerno uradjeno to sto je uradjeno ali na kraju krajeva desilo se i kazna ne bi trebala da bude iznenadjujuca.

I ja na poslu da krenem da bacam stvari i udarim nekog ne bi dobro prosao.

Jack Sparrow

pre 3 godine

Nole nije reagovao kako treba,mogao je da spusti lopticu rukom ako mu je smetala ili da pogleda gde je redar pa da mu doda lopticu ali i ova je pala kao metak da ju je pogodio,a ne loptica koja nije isla velikom brzinom.

Kg

pre 3 godine

Nije bitno ko je kriv. Juce mi je bas bilo krivo sto je tako ispao ali kad bolje razmislim, bolje je tako. Dosta citam strane portable i posle pobede nad Edmundom svi su krenuli da osporavaju ovaj US open. Kao ne igra Federer,Nadal titula nema vrednost itd. Da je osvojio uvek bi rekli Novak ima 21 GS medju kojima ONAJ US open. Ovako ce sve biti cisto. Samo su ga naljutili da vise ne izgubi narednih par godina. A na sledecem US open u moze da osvojio 2000 bodova, mozda mu zatreba za broj nedelja na 1.mestu. I, ko zna, mozda mu sledeci Us open bude bas 21. GS.

SrbEUin

pre 3 godine

Ko je i koliko kriv utvrdiće neki Njujorkški sud u parnici za naknadu nematerijalne štete i naneti duševni bol. Advokati tužilje će dokazati da je oštećena teško povređena, da je bila nekoliko minuta bez daha, da se gušila, da je imala napad panike i da mesecima posle toga nije mogla da sudi i radi bilo koji drugi posao pa dani dan danas ne sme da stoji opušteno u strahu od nenadane povrede te da i dan danas oseća bolove pri disanju i još jače bolove pri gutanju hrane i tečnosti.
Upropašćena karijera i društveni život.

Cenim min.20 m otštete.

Gledalac

pre 3 godine

Nažalost, veliki broj ljudi ne zna da se neko na odgovornost poziva na osnovu namere, a ne na osnovu posledica svoje akcije. No, ko o tome brine i ko vodi računa kada piše pravila o etici i metaetici...

crnjanski

pre 3 godine

Zapadni svet sebe smatra naprednim i civilizovanim jer misli da se bazira na pravilima koja treba da vaze za sve, a kod onih koji nisu dovoljno civilizovani vlada misljenje kako pojedinci pravila mogu ponekad i da izbegnu. Druga je stvar sto ce zapadna civilizacija na onima za koje smatra da nisu na njihovom nivou ta pravila primenjivati sa cinicnom revnoscu. Ko je procitao Seobe Crnjanskog sve mu je jasno.

Genom

pre 3 godine

Nole je profesionalac. Tenis je njegov posao a teren radno mesto. Ma koliko ga branili, zamislimo sta bi se desilo da bilo ko od nas na radnom mestu, zbog besa i frustracije pogodi necim saradnika ili sefa - sasvim nenamerno. Vecina bi momentalno dobila otkaz i verovatno prijavu.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

znaci za slucajno i nenamerno pogadjanje osobe "teniskom" lopticom nekom umerenom brzinom, koja je inace sudija i koja inace stoji pored terena gde fijucu loptice 200 na sat, je diskvalifikacija sa turnira, 260.000 dolara kazne i gubitak svih bodova ostvarenih u prethodne 3 pobede?? i onda mi dodju na sajt ovde kompleksasi da se nasladjuju sa pricom, " zasluzio" je??? ovo je teska glupost i to je jedina istina, sve ostalo se zavrsava sa recenicom, pravila su pravila, pravila su isto tu da se menjaju jer su losa, i ovo sad satanizovanje ove situacije je bolesno jer na taj nacin pokusavaju da jos vise pravdaju svoju odluku o diskvalifikaciji..

Johni

pre 3 godine

Posto sam i sam sportista , mislim da je uz sve postovanje i divljenje Djokovicu , malo skrenuo sa putanje . Ciljevi u sportu su mu , cini mi se vise inat nego sportska satisfakcija . Zasto je izabrao tezi put , samo on zna . Mogao je mirno se skoncentrisati na sport , a ne traziti na hiljadu strana neku pravdu i nesto gdje se unaprijed zna ishod .Mi smo svi pametni sa druge strane , ali on valjda zna , zato zelim od sveg srca da se vrati tenisu i nastavi da ostvari svoj cilj , da bude broj jedan za sva vremena . Uz tebe uvijek sampione i kad ne ide .

CroFed

pre 3 godine

Splet nesretnih okolnosti, pravila su rigorozna u tenisu, to je tzv. "gospodski sport" a Novakovi maniri često u prošlosti nisu bili baš gospodski neovisno koliko se fer ponaša prema suparnicima. No ponekad na vidjelo izlazi taj njegov "mračni" dio karaktera, i sada ga je to koštalo, i to puno. Makar, možda nakon ovoga zaista nauči nešto novo, i izađe još jači...

Kriv je naš drčni i temperamnetni, lako eksplozivni prebacivač loptice, govedo obično neotesano

pre 3 godine

Mislim da je kriva gospodja linijski sudija. Pa što nije gledala u Noleta i posle poena? Pa zar nema strahopštovanja prema svetskom (a našem) broju 1? Tako ga lako ispušta iz vida? E neće moći!!! Kazna je stigla pre nego što je očekivala!!!

purger

pre 3 godine

"kriv" je samo Novakov temperamentni karakter i nitko drugi. Čovjek je sve podredio svojoj karijeri, pa i to napucavanje loptice je bilo u cilju "pražnjena" da se što prije vrati re-break u slijedećem gemu. Tog čovjeka jednostavno ništa ne može spriječiti u ostvarivanju svojih ciljeva...ni kada je postao otac, djeca mnoge promijene u životnim prioritetima, on je ostao isti još i bolji na terenu, ...ako treba odglumiti na terenu umor ili neku manju povredu sa medicinskim time-out bez grižnje savjesti će to napraviti sve u cilju razbijanja ritma meča tj. okretanje istiga sebi u korist. Ako se treba dodvoriti publici koja ga baš i ne voli, inatljivo će joj slati srca, ne bi li na slijedećim mečevima imao bolju atmosferu. Ako procijeni da treba poslušati ženu i promijeniti način ishrane da si produži karijeru on će to bez problema napraviti. Dovesti će i ako treba psiho-gurua ako procijeni da mu ovaj "čisti" glavu...i tako mogli bismo nabrajati...sve u ciljU samo jednoga. ŠTO USPJEŠNIJA KARIJERA. Svi smo slušali razgovor sa sucima, pa samo je spominjao svoju karijeru, moleći da kazna bude što blaža, ništa drugo ga nije interesiralo.. a on je blizu postati NAJVEĆI svih vremena u tenisu. To je Novak. Spreman je napraviti sve za svoj cilj.

Vetar u ledja..

pre 3 godine

@eraar
Da pokusam, Novak se u poslednje vreme vise bavi “politikom” nego tenisom. Kritikovanje ATP-a, predlog za osnivanje novog udruzenja, kritikovanje organizatora US Open-a i sl. sigurno nisu stvari na koje ATP gleda blagonaklono. Da je novac jedini faktor u svemu Novaku bi sponzor bili Nike ili Adidas a svi znamo da ga Nike nije ni hteo a Adidas ga se odrekao “u korist” Endija Mareja... Zbog cega? Koliko god da je VB vece trziste nema sanse da je Marej doneo vise para Adidasu nego sto bi Novak doneo sa svim titulama....Racunica je prosta i nesto drugo je u pitanju. Zbog cega nigde nije omiljen kod publike iako je izuzetno korektan? Ovo je bio fin nacin da se Novaku skrene paznja na to da iako je br 1 nikada za njih nece biti br 1 i da je bolje da samo igra tenis. E sad, druga je stvar sto je ovo mozda dobro za Djokovica jer, ruku na srce, poceo je da preteruje sa udaranjem loptice i ovakvim reakcijama. Pre nekog vremena je i reket bacio pa zamalo da pogodi skupljaca loptica. Sa druge strane, mnoga se pravila ne primenjuju striktno, posebno u tenisu...Sve u svemu, lepa lekcija da pravila moraju da se postuju cak i kada ne vaze za sve i sa druge strane opomena Novaku da se koncetrise na tenis i da osvoji sve sto moze do kraja karijere pa neka ga mrze kada bude najuspesniji...

Sajko kokorajko

pre 3 godine

Sada kad je prenocilo i kada vidim cemu sve vodi, smatram da ovo ne sme tek tako da "legne". Prvi teniser sveta ipak ne moze preko noci da postane zlotvor, a to se po svemu sudeci- namece. Cisto da tamo negde, na nekom buducem turniru Novak ne bi morao da izigrava kaludjericu... Da sam na Noletovom mestu angazovao bih neku ekipicu, advokata. inspektorcica i strucnjaka da malo proceprkaju ovde. Ima tu sta da se "napipa"...Na taj nacin bi se njegovi ocigledno hiperaktivni dusmani vratili u svoje rupe. Pogresio je Novak u to nema sumnje, ali nije sveticu pogodio i to je fakat. Jer, reakcija na blagu lopticu je bila spektakularna i od toga valja poci...

StevaKrojac

pre 3 godine

@ Sajko kokorajko.
kakve gluposti ti pišeš... kažeš nije sveticu pogodio...a mora da bide svetica da ni bio diskvalifikovan ? Ono blaga loptica ...ti si smešan...da je blaga otkotrljala bi se do nje...a ne bi je spucao u grkljan...e sad vidi ovako slepoočnice i grkljan ...u te dve tačke kada nekog spucas i blago ... neće se ni malo lepo provesti... Nekontrolisano udaranje loptice i povreda sudije...zasluzio je veću kaznu ,mislim da su bili blagi prema Novaku.

II

pre 3 godine

Postoje snimci na yt i jasno se vidi da je loptica sudiju udarila u grlo. Pregledati vise puta pa cete videti. Ovo opravdavanje na sve moguce nacine je potpuno besmisleno. Cudno je da Novak meditira, bavi se jogom i raznim cudesima a nikad nije naucio da obuzda svoj bes, da se ne dere ljudima u lice, koliko samo to stresa moze da nanese ljudima je neopisivo. Samo je pitanje dana bilo kad ce se ovo dogoditi, to je to.

anonimus

pre 3 godine

mozemo mi da diskutujemo do sutra,realnost je da je disk. opravdana,namera nije postojala sudija je ponasala kao da je metak popila ali pravila su poprilicno jasna, da ju je pogodio u nogu recimo mislim da bi se izvukao ovako cim je loptica pogodila doticnu u glavu bilo je jasno sta sledi. Steta velika imao je sansu da lagano osvoji Us open j priblizi se na 2Gsa of Feda al nema veze eto ga Rg uskoro i nova sansa

Ahm

pre 3 godine

Otisao je tamo da osvoji bez Federera i Rafe, ali ne moze. Vecao je ovde danima da li ce ici ili ne, a onda kada je video ko sve ne ide odlucio da ode. Federera prozivate za titule bez Novaka, ali zato su sada dosli najbolji. Cak i Rusedski misli da je sve po protokolu, samo napredni Srbi vide teoriju zavere. U ovakvim situacijama se vidi Novak. Kada pobedjuje sve je ok, kada gubi ne moze to da podnese.

Nonsens

pre 3 godine

Loptice lete unaokolo ogromnom brzinom i naravno da ce neko na terenu biti zakacen. Nije krivica tenisera. Skupljaci loptica treba da imaju maske kao u bejzbolu ili hokeju, a ne samo ove platnene.

Đole

pre 3 godine

Nolomanijo ******* ostavi se Rodžera i Nadala, jer nisu oni ovo uradili! Ponavljate tu glupost "A da se Federeru to desilo", "A da se Nadalu to desilo". E pa, nije se desilo njima već vašem ljubimcu! Sa tim pričama šta-bi-bilo-kada-bilo em ispadate kao botovi, em ispadate smešni!

mickeyrs

pre 3 godine

Zaboravih, Careno Busta je reagovao tačno kako se i očekivalo od njega. Ko hoće neka potraži slučaj kada je igrao protiv Janka ili Viktora, da li nije bilo čelendža ili nisu imali više, ali je totalno iskulirao da prizna da je bila dobra loptica neki aut koji je dosuđen. Mislim da je Viktor imao nervni slom i čudom nije popio DQ koliko je izvređao glavnog sudiju dok je Španac mudro oćutao sve praveći se Englez. Možda bismo mogli da naučimo nekad nešto od njih, ali onda ne bismo bili to što jesmo...

Joao

pre 3 godine

Kako ko? Pa to je u ovom slucaju jedino nesporno - Novak! Bio je nesmotren, pogodio sluzbeno lice za vreme pauze i ne znam sta se ljudi cude!?
E sad, nije to tragedija, svi smo mi taoci svog duha i/ili tela. Treba da promisli o nacinima iskaljivanja na terenu i idemo dalje.
Novak je daleko, daleko najveci srpski sportista, gledajuci mesto koje zauzima u svom sportu i globalnu vaznost tog sporta. Godinama pokusava da se izdigne i na globalnom planu, ali prosto to nije moguce. OK, mozda ima i zapadne surevnjivosti prema uspehu sportiste iz drugog okruzenja, ali i to se moglo prevazici da nije toliko puta sam sebi "pucao u nogu".
Ne pomaze ni ovo njegovo bavljenje teniskom (a mozda sutra i nekom drugom) politikom. Prosto nije tome intelektualno dorastao, iako ga ono crnogorsko u njemu vuce da proba. Vise bih voleo da se drzi sporta u kome je mogao vec sada imati koji GS vise (doduse, mogao je i manje). Apsolutna koncentracija na sport, trening, naravno i porodicu i druga interesovanja i bice sve u redu. Batali politiku i pusti one koji te ne vole, nece te zavoleti, a nisu ni bitni!

?!?

pre 3 godine

Gde je namera? Moze se diskvalifikovati ako postoji namere... Gde je namera? Najvise me nervira lazna objektivnost kod nasih kada kazu da je ovo ispravna odluka... Nervira me i Novakova izjava koji je trebao reci 'prihvatam odluku, izvinjavam se sudiji na neprijatnom trenutku, ali pravilo kaze da ukoliko ima namere oni me mogu diskvalifikovati, a namere apsolutno nije bilo'... Tako da sve polemike padaju u vodi jer namere nije bilo u nikom slucaju...

my way

pre 3 godine

Ја бих волео да сви ово који трубе "правила су јасна" објасне један од најкориштенијих института у тенису који са њима имају везе, а то је упозорење за "code violation". Не, господо, не мора судија да дисквалификује за случајан и несрећан погодак лоптицом која није ударена у неком великом бесу нити јако. Мени је сада само неописиво жао што је Новак на ову спрдњу звану Us Open 2020. уопште отишао!

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 3 godine

Pišite vi Srbi šta god hoćete, ali naš švajcerski Nemac, Rodžer Federer, će ostati najbolji teniser sveta svih vremena.

Dragan

pre 3 godine

Nešto rszmišljam, šta bi bilo sa linijskim sudijom da je Izner servirao 230 na sat i da ju je loptica pogodila. Ne bi preživela. Stvarno mi nije jasno po kom kriterijumu se biraju linijske sudije. Ova je zalutala u tenis. Mislim da je buducnost kao u Sinsinatiju, kompjuteri ce zameniti sudije.

Promatrac

pre 3 godine

Svaka skola se placa.nadam se da ova nece biti skupa.steta.bio bi na 18 i na r.garos bi napao nadala.valjda ce naci motiv u inatu,jer od srceta nema vajde.Pamet u glavu.

II

pre 3 godine

"Nema tu filozofije, samo jednostavno saopstenje:
1. Izvinjavam se, pogresio sam.
2. NY - nikad vise.
3. ATP - ceracemo se jos."


Sudije su isti na svim turnirima i to nema nikakve veze sa Njujorkom.

A Novak treba da shvati da ni br. 1 ne moze imati privilegije i da ce biti kaznjavan ako ne postuje pravila.

Јабучило

pre 3 godine

Samo zamislite da Lebron udari loptom sudiju, i izbace ga zbog toga iz celog playoffa, kolko smesno zvuci, dobio bi najviše tehnicku, ili mesija iz lige sampiona, ne pojmljivo, jos u tenisu ima vise sudija i manji je teren, velike su sanse da se to dogodi, tenis postaje smesan, i ako sam pre pratio
(Stanko, 07. septembar 2020 16:19)

Други спорт, друга правила...

Srki

pre 3 godine

Iskreno da vam kažem, noćas do tri ujutru nisam mogao da zaspim zbog ovoga što mu se desilo. Od smeha i zadovoljstva :D Samo sam čitao komentare i žalopojke njegovih navijača i smejao se :D

Imam pameti, dakle postoji!

pre 3 godine

Zar je vazno ‘ko je kriv?
(bloody_hell, 7. septembar 2020 18:36)

Ne, uopšte nije važno ko JESTE, samo je jako važno da Nole naš nasušni NIJE!

mickeyrs

pre 3 godine

Niko ne brani Đokovića, već se ukazuje da je diskvalifikacija preoštra kazna za ovakav incident!

Pravila kažu da supervizor MOŽE diskvalifikovati i posle jednog prekršaja zbog ball abuse. Zašto mu nisu dali prvu opomenu kada je par minuta pre toga nekontrolisano pripalio lopticu u reklame? To je mnogo više potpadalo pod definiciju kazne (nekontrolisano udaranje, bez obzira prema posledicama itd)...

Pravilo, ako ćemo tako striktno da ga tumačimo, kaže da i za napucavanje na tribine ili gde god može da se dobije diskvalifikacija. I da li se dobija? Nigde nije postojala opasnost u njegovom udarcu pa gde god da vas pogodi onakva loptica, neće vas ubiti ili obogaljiti i to je moralo da se uzme u obzir više nego prenemaganje dotične gospođe.

Zato su rekacije skupljača loptica kada ih pogodi Federer ili bilo ko iskrene, deca se ne foliraju, prihvate to kao nešto što ide uz tenis i teraju dalje dok se dotična presamitila od bolova.

Isključivo i jedino zbog njene reakcije je dobio diskvalifikaciju. Pravilo to nigde ne prepoznaje (težinu nanete povrede) i zato je sve ovo obična farsa. Pravilo je loše i podložno zlonamernom tumačenju, ali sad nema nazad... Barem su mu dali više vremena da se spremi za šljaku.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Ko je kriv? Niko nije kriv, jednostavno desilo se! Desio se nesrećan slučaj i Đoković je diskvalifikovan i to je to. Nije ni prvi a ni poslednji koji je diskvalifikovan na taj način. Jednostavno dešavaju se nažalost takve stvari da teniser neoprezno ispuca lopticu u besu zbog nekog pogrešno odigranog poena i ta loptica pogodi neku osobu i onda teniser bude opomenut ili dikvalifikovan. Gospođu je loptica pogodila, odgovornost je preuzeo Đoković i izvinuo se, rekao da je kriv i da će iz toga izvući neke pouke i tu bi trebalo staviti tačku na ovo. Nažalost to se neće dogoditi, razvlačiće ovaj nesrećni slučaj danima i mesecima napred i taj će događaj zaseniti i finale ovogodišnjeg Korona US Opena i više će se o tome pričati nego o novom Gren Slem šampionu. Pričaće se zato što je Đoković to uradio, a ne neki anonimus. Naročito jer Đokovića tretiraju za lošeg momka svetskog tenisa mada za to nema potreba, ali šta je tu je. Inače, kad smo već kod ovakvih incidenta u svetu tenisa i u svetu celokupnog sporta valja se podsetiti na koji je način veliki Zinedin Zidan jedan od najboljih fudbalera svih vremena okončao svoju slavnu fudbalsku karijeru, u finalu SP na najvećoj svetskoj pozornici u žaru borbe isprovociran dopustio je sebi da svesno nasrne na Marka Materacija koji ga je provocirao i da bude isključen sa finala, znači diskvalifikovan, pa niko zbog tog čina ne umanjuje njegovu slavnu karijeru, ali se o tome priča i dan danas i pričaće se zauvek. Tako će i o ovom slučaju.

Djenka

pre 3 godine

Zasluzena kazna. Reagovao je impulsivno. Zamislite da je seo u kola i zaleteo se besan unazad ne gledajuci a iza njega se igraju deca. Povreda je mogla da bude strasna, na primer da je sudija musko pa da mu nabije adamovu jabucicu unazad...

Sledeci put malo ZEN meditacije pred mec da mu se ovo vise ne desava. Najbolji je teniser svih vremena ali ovo nema veze sa tenisom.

Karakondžula

pre 3 godine

... dva puta je u meču vesno, folirantski lupao lopticu van terena... a nije mu ni prvi put da nekog tako pogodi... zao ni je sto se ovo dogodilo sada, kada treba i može da pokupi ovaj jeftini GS. Sad ce možda naučiti da ne treba da se lupa po lopticama kada je poen završen, pustitu skupljače da rade svoj posao... Samo se pitam da lu bi Fedu i Nadalu ovako ekspresno izrekli taznu?

Mix

pre 3 godine

Ispao bi dzek da je rekao odvedite gospdju na pregleda , ovako je ispao ljakse .Da je njegovu majku ili suprugu idarila loptica mislim da bio rekao malo drugacije

Delija

pre 3 godine

Svi pomalo, ali bih bas voleo da vidim dal će ova pravila primenjivati u budućnosti i ako je ovo diskvalifikacija onda treba uvesti da svaki udar u skupljaca lopti i sudiju je diskvalifikacija nameran ili ne.

Bro

pre 3 godine

I opet Novakovo neiskreno, "kao" izvinjenje - reci jednom jasno i nedvosmisleno (oseća se on nešto praznim), pregrmi, gotovo je, neće se odluka promeniti - Izvinite, pogrešio sam, tako je kako je, odluka je stroga ali po pravilima i to je to... Znate ono - u, redu je, ali...; Izvini, ali...; Kriv sam, ali...

revolveraš

pre 3 godine

Kako ko? Pa Nolonja je kriv. Priznao je. OK nije namerno udario lopticom onu ženu, ali pravila su stroga i jasna, tako da je dobio zasluženu kaznu. Tolike godine je profesionalac, zna i sam koja je kazna za to delo.

mile

pre 3 godine

zao mi je cele situacije,pogotovo nola,sudije mi nije zao,to je njen posao,ostaje zal za borbom za titulu ali sta da se radi,nadam se da ce nole izvuci pouke i nastaviti da melje jos jaci

Džoni

pre 3 godine

Sterilni tenis je najgori sport na svetu. To je sport za robote i hladne Engleze. Za temperamentne ljude tenis nije. Ja u stanu kada gledam Zvezdu hoću sve da polomim, pričam sa samim sobom skačem, psujem... Ej bre, sport treba da izaziva emocije. Radost, tugu, frustracije, sve je to deo sporta zato ga i volimo jer nam sve to izaziva, a u tenisu ne smeš ništa od toga da pokažeš jer te odmah masa njih kritikuje, jedini sport gde publika ne sme da navija u toku poena, ne sme muva da se čuje. Servira i onaj u odbojci pa cela hala skandira, šutira penal u fudbalu pa nije muk i tišina na stadionu...

Stanko

pre 3 godine

Samo zamislite da Lebron udari loptom sudiju, i izbace ga zbog toga iz celog playoffa, kolko smesno zvuci, dobio bi najviše tehnicku, ili mesija iz lige sampiona, ne pojmljivo, jos u tenisu ima vise sudija i manji je teren, velike su sanse da se to dogodi, tenis postaje smesan, i ako sam pre pratio

The Bright Side of Your Mind

pre 3 godine

Poštovani gospodine Novače,molim Vas pošaljite buket cveća gospođi uz izvinjenje.Time ćete preokrenuti stvari i umesto medijskog linča "okrenuti stvari".
(Luka, 07. septembar 2020 16:19)

Mislim da bi se više obradovala jednom buretu šljivovice! Haha

labrc

pre 3 godine

Pošteni i fer Britanci su svog nacionalnog heroja Henmana diskvalifikovali sa svog Wimbledona, ej! To je integritet. To je poštenje.

Milutin

pre 3 godine

Neverovatno, uspeli su da nas ubede da je Novak kriv. A Stefan Edberg je bukvalno ubio linijskog sudiju! Potražite na netu ako ne verujete.

Stari čačanin

pre 3 godine

Ako se to dogodilo, postavlja se pitanje da li postoji jasan snim?k kada loptica udara sudiju, pa usporen snimak, mi to do sada nismo videli?! Ovaj dan je na izmku, a još niko jasno nije video kako se sve dogodilo, osim teoretski!!!???
(m, 07. septembar 2020 16:36)

Idi na vest o komentaru Mekinroa, tu ima snimak gde se sve jasno vidi i nije baš tako bezazleno.

Beobrad

pre 3 godine

Kriv je kriterijum gospode koja vodi tenis i ne moze da podnese da ce G.O.A.T. biti(a vec jeste) jedan Srbin koji ponizava ceo zapadni teniski svet. Trenutni cinicni osmeh na licu, uskoro ce im postati bolna grimasa, toliko poznata jos od 2011. Glatko ce osvojiti Roland Garros i time poslati reziserima ove nepravde poruku " naljutili ste me i sada cete platiti".
A ko nije kriv? Pa ni kriv ni duzan je Dominik Tim, koji ce samo zbog odsustva Novaka uzeti svoj prvi Gs!

Novosađanin

pre 3 godine

Mene se učinilo da je dotičnu gospođa sudinicu udaro brzi voz a ne mekana teniska loptica. No šta je tu je. Sad Nole znaš s kim imaš posla. Njoj izvinjenje, a tebi i nama žal za još jednom važnom titulom.
Ne tuguj, biće ih..

Milojica

pre 3 godine

Da li je sedokosa žena mirno spavala ili je sudila i u snu ?
Očigledno da je bila prispala i u toku meča. Da li će i nju diskvalifikovati sa posla ?
Borila se da sačuva posao, pa bolje da kriv bude Novak sa milionima nego ona sa sićom, dobro se snašla, nema šta !

Dominator

pre 3 godine

Kriv je sistem u kome jasno pravilo ne važi uvek. Znači cela priča je obesmišljena gomilom izuzetak gde igrači nisu diskvalifikovani. Apsolutno nema dileme da nijedan od mezimaca ne bi bio diskvalifikovan.
Tako da svako ko kaže kako je ovo vrlo jasna situacija apsolutno nema predstavu šta tvrdi. Jasno je bilo i sa Nadalon pa nikom bištaz. Jasno je i da je VAR sistem u eri brzog interneta vrlo lako kvalitetno koristiti sa bilo koje tačke zemljine kugle pa se dešavaju kardinalne greške.
A Novak... Novak nek još širi ljubav prema onima koji je nikad nisu ni imali niti je imaju i nek se nada da ga neće saplesti kad god mogu.
Inače opšti utisak su komentatori kojima je ovde sve "jasno". Znači žali bože ljudsku pamet.

Srki

pre 3 godine

@ultrasrbin

Druže, uzalud analiziraš događaj do detalja i tražiš mu alibi. On je diskvalifikovan, novčano kažnjen i posramljen. Isreno, ne znam za koga mu pišeš odbranu, možda da bi sebi olakšao.

Ne uzdajte se u njega na RG, toliko puta je učestvovao tamo i samo JEDNOM ga osvojio. I to kada je Nadal bio povređen. Ovo što se desilo na US Openu će ostaviti teške psihičke posledice po njega, jer je i on i nolomanija upisala 18-tina GS gde nije bilo ni Federera ni Nadala ni Vavrinke ni Kirjosa. Put mu je praktično bio otvoren, ali jedan nepromišljeni potez i out...Može se već slobodno reći da je za ovu godinu Nolo kaputt!

m

pre 3 godine

Ako se to dogodilo, postavlja se pitanje da li postoji jasan snim?k kada loptica udara sudiju, pa usporen snimak, mi to do sada nismo videli?! Ovaj dan je na izmku, a još niko jasno nije video kako se sve dogodilo, osim teoretski!!!???

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Znači ako nije namera, a pogodis sudiju, onda to je automatska diskvalifikacija?? Ako ga pogodis tokom igre ili nakon poena to nije isto??? Pa ako uzmemo prvi parametar, onda pogodis tokom igre ili nakon nje, nenamerno, ali se ipak desilo i onda mora automatski da se igrač diskvalifikuje, jer je sudija svakako pogodjen, bila namera ili ne, on je pogodjen, po tom nekom pravilu. Tako onda treba da bude ubuduce, bila namera ili ne ili tokom ili nakon igre, a ne da se pojednicima gleda kroz prste poput Federera, Serene, Bedenea a nekima ne, poput Djokovica, Nalbandijana...

taki p

pre 3 godine

Novak je emotivan,impulsivan igrac,pre ili kasnije ovo je moralo da se desi.Ipak bode u oci tragikomicna reakcija svih aktera na terenu,pogotovo pogodjene sudije,deluje kao da se cekala bilo kakva sitnica da izbace Novaka.Jeste po pravilima,ali diskreciono pravo sudija i supervizora je da na licu mesta procene situaciju,pa onda donesu pravicnu odluku,cini se da toga nije bilo,sam je kriv sto je usao u rat sa tim ljudima po politickoj liniji.

maconii

pre 3 godine

pravila su jasna i uvek postojala...to sto on ne pazi gde reketom salje loptice posle poena je njegov problem...da je nije pogodio u vrat s obzirom da nije imao nameru da je uopste pogodi,mozda bi mu i progledali da se nije zamerio atp...to je kada umislis da si bog pa se okrenes protiv onog ko te placa zarad isterivanja neke pravde...nema pravde u biznisu i sportu,nikada to srbi nece nauciti

Hak Fin

pre 3 godine

Svi smo se setili Čavića, neki Španović a niko pokojnog Bobana Jankovića. Sad če neko reći niđe veze, pa ima velike. Obojica su uradili bez potrebe, nešto što je samo njima štetilo ( ne budite naivni za sudiju), Jankoviću toliko tragično,za Novaka se nadam bez daljih posledica, ako je pametan, a da li če nešto naučiti, ne znam...

Dejan

pre 3 godine

Treba biti iskren i reći da je Novak zaslužio diskvalifikaciju. Pa, i on to zna. Nema potrebe da ga neko napada ili brani iz raznih razloga. Samo je on kriv i niko drugi.

The Bright Side of Your Mind

pre 3 godine

Ne uzdajte se u njega na RG, toliko puta je učestvovao tamo i samo JEDNOM ga osvojio. I to kada je Nadal bio povređen. Ovo što se desilo na US Openu će ostaviti teške psihičke posledice po njega, jer je i on i nolomanija upisala 18-tina GS gde nije bilo ni Federera ni Nadala ni Vavrinke ni Kirjosa. Put mu je praktično bio otvoren, ali jedan nepromišljeni potez i out...Može se već slobodno reći da je za ovu godinu Nolo kaputt!
(Srki, 07. septembar 2020 16:25)

Prike, ove godine Djokovic dolazi na skoro 300 nedelja na večitoj listi ... tako da ova godina i nije toliko loša

Simon

pre 3 godine

Možda su pravila takva, ali ovde srećom postoji snimak gde se vidi da Novak niti je bio specijalno besan, niti je tako jako udario lopticu koja je imala putanju parabole. Gospođi nije bilo lako i sigurno da je bilo neprijatno samo što Novak nema nikakve veze sa bilo kakvim nasilnim aktom ovde.

Platipus Peri

pre 3 godine

MA nije sve tako crno, stariji da se sete, maladi da nauče šta se desilo na OI 1984 Evander Holyfield. Za njega sigurno velika nepravda, no setite se ko je uzeo zlato, hint tada Jugosloven. Tako da dok nekom ne smrkne drugove ne svane, imačemo novog GS šampiona, a Novak pamet u glavu i /donji deo/ leđa uza zid i sve če to doči na svoje....

Myrthos

pre 3 godine

Ne postavlja se pitanje krivice uopšte (shvaćena kao “namjera”) nego je samo rezultat bitan. Znači činjenica da je lopta udarila babu a ne da li je namjerno. Tako glasi pravilo.

Djordje Matovic

pre 3 godine

Novak je kriv, nije razmisljao, ali sad se oko toga napravila fama. Baba je matora, nema reflekse, a stavili je da skuplja loptice. To treba deca da rade. Nije ni ta lopta bila uopste jaka.

Branko

pre 3 godine

Sudija je vjesto odglumio, htela je da bude u centru pažnje. Loptica je pogodila u glavu a ne u vrat, da bi joj to prekinulo disanje, i onako reagovala. Ako neko sumnja, kako je moguće da se onoliko loptica odbije, osim ako nije udarila u neku kost, ,bradu ili obraz . Da je udarila u vrat sigurno bi pala pored nje, jer je vrat mekan i znatno amortizovao udarac .

kako da ne

pre 3 godine

desava se
nista strasno
novak ove godine zavrsava kao broj jedan prelazi 300 nedelja kao prvi na atp listi
a mozda uzme i roland garos
svve u svemu ovo i nije tako lose
jer sledece godine nece imati braniti puno bodova
a grend slemovi bice ih dosta
do 23 sigurno ide novak
ovo ce ga josh vvise ojacati prosto takav je on

Petar

pre 3 godine

Novak jeste kriv jer je njegova desna ruka držala reket a leva lopticu...udarc u Adamovu jabučicu je bio matematički precizan. Naravno, ni desetina komentara koji osuđuju Novaka ne bi bili objavljeni na ovom odnedavno novom Tabloidu Tabloidnog crnog Neba, da je Novbak član Partije i Bratije...

Vilhelm

pre 3 godine

niko od vas da skine kapu Nolu za preciznost na kojoj bi mu pozavideo I Robin Hud.
(korculanski berberin, 7. septembar 2020 16:52)

Nije Hud nego Tel. Ko je Tel? Ne dajem lekcije besplatno, ili pitaj Federera.

Dejan

pre 3 godine

Kriva su arhaicna pravila, a s obzirom na modernu opremu i koje brzine postizu loptice za vreme igre, vreme je da se i teniske sudije zastite kao u bejzbolu.

Nenad

pre 3 godine

Sve bi ovo bilo OK, da je pocetna premisa u donosenju odluke, da je sudija "ocigledno bila povredjena" tacna, a nije. Svako ko ima 3g i malo postenja je mogao jasno da vidi da je izdramila u stilu Neymara i da joj nije bilo bas nista.

djidji

pre 3 godine

@purger
Sjajno si to sve napisao.. Samo da napisem pre mnogo godina u f1 taman u krugu za zagrejavanje braci sumaher su javili da im upravo umrla majka.. Mladji je odustao od trke a stariji odvezao i pobedio! Sta kazes na to ", podredjivanje svega karijeri"

Darko

pre 3 godine

Ja ga razumem,i ne osudjujem ga.Okruzen je ljudima,koji mu nisu na pravi nacin posveceni.Njemu treba jaca mentalna podrska na tribinama i van njih!

Back in Black

pre 3 godine

On ti je kriv a?E pa ko je kriv?Je sam ja kriv,je sam ja kriv a?Nisi ti kriv. E pa nije on kriv,nisam ja kriv pa ko je kriv?Mozda je Deda Mraz kriv?

Dejan

pre 3 godine

Treba biti iskren i reći da je Novak zaslužio diskvalifikaciju. Pa, i on to zna. Nema potrebe da ga neko napada ili brani iz raznih razloga. Samo je on kriv i niko drugi.

ne vazno

pre 3 godine

Linijski sudija treba da ima bolje reflekse, i posveti vise paznje sta se desava tokom aktivnog gema. Laura je ocigledno dobila dosta kilograma u zadnjih 5 godina, a nije ni pazila. Njena slika od prije pet godina se moze vidjeti ovdje https://www.owensboroliving.com/features/making-tough-calls/?fbclid=IwAR2rdwgxH6CYtMCPbRt5ICooQIivs0k_oA1pmkp7TzYI9qVOOgy7m_AiQpY


Podrska Novaku u osnivanju sindikata za zastitu igraca i prava igraca. Ne treba iskljuciti da je ATP potreban ovakav incident da pokaze zube. Zaista se treba izboriti sa tom zakulisnom mafijom, koja najvise profitira na krvi i znoju igraca.

logično

pre 3 godine

Krivi su oni koji pišu pravila u tenisu. Brzina igre se povećala, loptice su brže nego što su bile u vreme postavljanja pravila, a time i energija loptice veća, a ona raste sa kvadratom brzine, ali je izostalo uvodjenje zaštitne opreme za one koji se nalaze u zoni mogućeg silovitog pogotka. Izgleda da im je važnije da imaju priliku za nekakvu dramu i opasnost u igri od bezbednosti i zdravlja ljudi.

m

pre 3 godine

P.S. Da li je sve ovo moglo biti unapred izrežirano, znajuçi da Nole redovno jednu lopticu vraća skupljačima, a gospiđa je tu da odglumi udarac i pad ( mi udarac nismo videli ni iz jednog ugla)!!!???

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 3 godine

Novak Đoković je na trenutak poželeo da i on postane "asistent" kao i onaj "asistent" Nikola Jokić, hahaha

Zeljko Markovic

pre 3 godine

Pa apsolutno nije pravedna kazna. Kad bi se tako sudilo onda bi se svako ubitstvo sudilo na smrt ili zatvorsku kaznu od 40 godina. To znaci da pravila nisu pravilna ili doradjena a da su u stilu boli me uvo mars napolje. Tu gubi svaki smisao sudije i organizatora to jeste supervajzera/ Ili propisite da li je sa namerom ili ne da li je jako i ne hotimicno i ne hotimicno..cak moze i da se propise da li je sa gnevom ili ne a ovako nema smisla pogotovo u ovoj situaciji sta su sve ulozili ovi momci da bi u prvom redu organizator zaradio milione baksa...

mre

pre 3 godine

Kriv je onaj koji posle više od 20 god. profesionalne karijere, šamara loptice posle poena kao da je na terenčetu ispred zgrade.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ajmo malo realno, 7. septembar 2020 12:12) # Link komentara
Zsto je i tu gde jeste, za razliku od tebe

DRAGAN

pre 3 godine

Mozemo pricati u nedogled.
Novak je kriv i nema druge.
Sam je sebi skratio novu titulu, jer je bio nepobediv.
Svima je to jasno, zato su
ga ovako i kaznili. Pravila u tenisu nisu ista za sve
vrhunske tenisere. Novak im je trn u oko koji stalno zulja.
Sada Novak pamet u glavu
ako mislis jos da igras.
Bice jos gori prema tebi.

Sudija gospođa KLARK

pre 3 godine

(Американац, 7. septembar 2020 13:41)

A ko diskutuje ? Novinari očigledno.

Sam Novak je već stigao kući svojoj. Nije čak hteo da diskutuje ni na konferenciji za novinare što bi neki od njih, na koje se valjda odnosi Vaš komentar, jedva dočakali.

Novak misli kao Vi, to je završena stvar.

evoba

pre 3 godine

(Marko, 07. septembar 2020 12:16)

Kakva glupost. Prvo, decko je bio zbunjen. Drugo, nista ga se ne pita. Trece, ne treba da se mesa. On je u toj situaciji jedini radio ono sto treba da radi.

Luka

pre 3 godine

Poštovani gospodine Novače,molim Vas pošaljite buket cveća gospođi uz izvinjenje.Time ćete preokrenuti stvari i umesto medijskog linča "okrenuti stvari".

Moravac

pre 3 godine

(eraar, 7. septembar 2020 14:24)

Eto ima Srbija i takve kao što ste Vi.
Osvetlali ste srpski obraz.
Ima i takvih kulturnih, poštenih, pravdoljubivih, rodoljubivih normalnih i divnih Srba ili ljudi koji žive u Srbiji, poput Vas.

deki

pre 3 godine

pa na svakom meču, igrač koji je izgubio svoj servis ispaljuje lopticu iz džepa levo ili desno, nekad i u publiku, ništa neobično...

Tin

pre 3 godine

Pojedini komentari koji pošto poto žele da opravdaju tenisera koji u pauzi poena udari lopticu i pogodi sudiju (grklan, oko, glava...nebitno), toliko su glupi, da fali samo još jedan koji će na konstataciju da je to učinjeno i da je to ipak skandal, reći: "Pa šta"? Zvuči poznato?

Marko

pre 3 godine

Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.

Pa

pre 3 godine

Kako ko je kriv? Ko otkad se pojavio demonstrira agresiju i frustraciju na terenu, a van njega fura neku meditaciju i ubedjuje sebe i sve oko sebe da je smiren?
Pravila vaze za sve, a to sto su Srbi navikli da ih ne postuju je sasvim druga problematika. Zapravo, Srbi bi bili presrecni da se ovo dogodilo nekom drugom i tada bi pravila bila postena, a posto je Nolo u pitanju, zavere, zavere, zavere...

Da ga dozivotno diskvalifikuju zbog bezobrazluka i bahatosti.

Bg

pre 3 godine

Ko je kriv?
Pa verovatno onaj ko je posle zavrsenog gema pogodio lopticom sudiju.
Tako razmisljaju u svetu, ali ne i u Srbiji. Ovde je kriv sudija sto je folirant i sto je dozvolila da bude pogodjena u telo.

Ivan

pre 3 godine

Nakon svega sto sam pregledao od juce, danas hladne glave definitivno sam dosao do zakljucka da su mogli bez problema da nastave mec. U pitanju je cista zla namera US opena prema Djokovicevoj borbi za najboljeg tenisera svih vremena. Juce sam imao drugacije misljenje, ali sam ga promenio iz prostog razloga, sto je potez Djokovica prakticno bio sastavni deo gema, u kojem igraci salju preostale loptice u ugao nakon poslednjeg poena. Udarac nije bio nikakvo izivljavanje, i pogodak u sudiju je bio cista slucajnost i kolateralna steta koja se desava jednom u sto godina.

Branko

pre 3 godine

Крив је што је жив, што се види и по рекламним спотовима УС опена на којима се једва може приметити светски број 1, који што је најгоре прети да постане ГОАТ за сва времена, неспојиво с менталитетом западне осионости, посебно за момка из мале земље лутке за вежбање строгости светских моћника којима истиче рок трајања. До тада, не чачкај мечку у Велику јабуку..

Nadležni orrgan

pre 3 godine

Nema filozofiranja, pravila su jasna. I to je u redu.
Nije dosta što su bogati teniseri i inače razmaženi i arogantni, nego treba da im dozvolimo da u svojim izlivima besa i frustracija napucavaju osoblje koje im služi.
Zato postoje pravila i treba ih se striktno pridržavati, bez obzira na rang tenisera. Zakon je isti za sve.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 3 godine

Pišite vi Srbi šta god hoćete, ali naš švajcerski Nemac, Rodžer Federer, će ostati najbolji teniser sveta svih vremena.

lanny

pre 3 godine

Kriv je Novak,ali ne zato sto je "raspalio" lopticu po babuskari nego sto je i sam reagovao kao da je bog zna sta uradio klasicnim dodvoravanjem kao i sto uvek radi.Sam je svojom reakcijom dodatno pogorsao situaciju umesto da je,naravno prisao uz poker face,da vidi da li je sudija ok,i da krene ka klupi saljuci tu sliku sudijama da nije nista katasrofalno.Treba biti malo namazan i arogantan, igrati njihovu igru,jer samo to zapadni svet razume.Vise bi ga postovali,ili bar gajili strahopostovanje.Istocnjackoj filozofiji nema mesta na takmicenjima i u politici jer ispadas gl*perda,iako siris istinu i pozitivu.
Jednostavno ne ostavlja sliku autoriteta,uvek se izvinjava,zato je i laka meta.

slučajni prolaznik

pre 3 godine

Жао ми је што му се то десило али ако боље размислимо и боље што се овако завршило јер да је освојио УС опен и сутра кад буде претекао Федерера увек би му оспоравали тај ГС јер на њему није било Надала и Федерера. Зато Новаче не тугуј него се радуј јер Бог зна зашто је то добро за тебе! Имаш моји подршку у свему јер ти си пре свега диван човек!!!

?!?

pre 3 godine

Gde je namera? Moze se diskvalifikovati ako postoji namere... Gde je namera? Najvise me nervira lazna objektivnost kod nasih kada kazu da je ovo ispravna odluka... Nervira me i Novakova izjava koji je trebao reci 'prihvatam odluku, izvinjavam se sudiji na neprijatnom trenutku, ali pravilo kaze da ukoliko ima namere oni me mogu diskvalifikovati, a namere apsolutno nije bilo'... Tako da sve polemike padaju u vodi jer namere nije bilo u nikom slucaju...

Petra

pre 3 godine

Sta bi bilo kad bi bilo. Igrac je napucao lopticu u sudinicu. Pravila jasna. Ona ima slucaj za parnicu i visoku odstetu. Na kraju, sta bi bilo da je neko, ko se profesionalno bavi tensiom, bilo gde i bilo kada napucao lopticom za tenis vasu sestru, zenu, cerku ili majku? Novak, najveci svetski teniser ikad,,obrukao se kao pocetnik zeljan publiciteta. Drugo poluvreme ce verovatno biti u americkom sudu, a odsteta za ovo nedelo bice za primer ostalim bahatim teniserima koji osoblje pored terena smatraju kao niza bica.

Srki

pre 3 godine

Iskreno da vam kažem, noćas do tri ujutru nisam mogao da zaspim zbog ovoga što mu se desilo. Od smeha i zadovoljstva :D Samo sam čitao komentare i žalopojke njegovih navijača i smejao se :D

Вања Петровић

pre 3 godine

Једном сам погледала снимак, и видела сам да је Новак Ђоковић несмотрено ударио лоптицу ван игре која је погодила једног судију у врат/грло. Једини и ЈЕДИНИ кривац је Новак Ђоковић.
Читајући погрдне коментаре упућену овој жени судији која је нечија мајка, сестра, супруга, осећам мучнину у желудцу. По онима који је вређају изгледа да је она требало да се извине Ђоковићу што јој се грло нашло на удару лоптице коју је он из беса због изгубљеног гема/сета бацио на њу. Срам да вас буде Србенде.

ЛуказаР

pre 3 godine

Ко је крив? Новак је крив.
Добро зна да је трн у оку западу и добро зна да ако да и мало повода да га смакну - они ће то и учинити. Паковали би му сценарије понајвише због новоосноване заједнице, а мањим, али не и незначајнијим делом јер јури ГОАТ звање.
Два главна питања:

1. Зашто жена од 60+година уопште има било какву утицајну улогу у модерном спорту, а ПОГОТОВО суђењу што захтева изузетну концентрацију и усресређеност и нарочито, понављам НАРОЧИТО истанчан вид.
2. Зашто особа на таквој позицији не пропрати збивања на терену док играчи не седну на столице. Скупљач лоптица је две секунде пре овог момента ухватио једну одбијену лоптицу ка њему.

Битно запажање 1: Новаков противник није устао ни у једном моменту да одбрани Нолета, каже да је ненамерно погодио судију која није испратила лоптицу, што би био велики фер-преј потез Шпанца. Инсистирање да се игра настави и да тенис буде једино мерило ко иде даље био би људскогромадни потез. И да је устао и бранио Нолета свеједно готово да не би било шансе за наставак меча али би њему Ноле то, сигуран сам, итекако упамтио. Тиме не би стао ни на чију страну, већ би жалио погођену судију али то назвао несрећним случајем. Руку на срце, он са овим није имао ништа. Он је након свега најбоље извукао.

Битно запажање 2: Добро је да Новак вруће главе није излазио пред новинаре. На крају је испало најбоље- смирено обраћање преко ИГ.

Надам се да ће овако бити јос гладнији успеха.
Узми РГ и зачепи свима уста! Бићеш ГОАТ.

Andrea Djani

pre 3 godine

Kljucni razlog zbog koga je Novak diskvalifikovan je reakcija sudije . Posto tamo sude i sudije u poodmaklim godinama i ljudi sa ogromnim problemom sa kilogramima , onda se ovako nesto i moze dogoditi . Naime , reakcije sudije nije bilo , ni rukom , da se zastiti od loptice , niti eskivazom , vec pada kao pokosena . Ne bi me cudilo da i tuzi Novaka i pokusa da u americkom stilu sa gomilom advokata iznudi novac za nanetu telesnu i dusevnu patnju . U svakom slucaju to je bio tragican sticaj nesrecnih okolnosti po Navaka . Najpre da mu se onako izvuce protivnik na set loptama , pa da onda pogodi nepomicnog sudiju direkktno u vrat , a zatim da se ta nepomicna sudija gotovo ugusi . Stvarno katastrofa .

Ajmo malo realno

pre 3 godine

Kriv je onaj koji posle više od 20 god. profesionalne karijere, šamara loptice posle poena kao da je na terenčetu ispred zgrade.

Guardian

pre 3 godine

Na stranu da li je Novak preostro kaznjen ili nije - ova gospodja nikad vise ne bi smela da bude linijski sudija, jer ocigledno nije pratila igru...

veliki strumf

pre 3 godine

Postavite video kada Federer pogadja na AO skupljaca loptice, u besu, nakon promasenog prvog servisa!!! Ne da nije izbačen ili biko kako sankcionisan, već se publika ubi od smeha. Valjda zato sto je pogodio dete, a ne sudiju. Još mu rekao onako u duhu mister Fer Pleja da mora da bude spreman!

Американац

pre 3 godine

"Odluka je bila donesena prema pravilima, a diskutovati se može o tome da li je bila preoštra, ali nikako o tome da li je bila neopravdana.

Ipak, da je sve tako jednostavno - nije."

Само у Србији можемо да изврћемо правила и да виновницима гледамо кроз прсте.

Је л погодио судију? Јесте
Шта кажу правила? Дисквалификација

Шта онда има даље да се расправљ?

Milojica

pre 3 godine

Da li je sedokosa žena mirno spavala ili je sudila i u snu ?
Očigledno da je bila prispala i u toku meča. Da li će i nju diskvalifikovati sa posla ?
Borila se da sačuva posao, pa bolje da kriv bude Novak sa milionima nego ona sa sićom, dobro se snašla, nema šta !

Bro

pre 3 godine

I opet Novakovo neiskreno, "kao" izvinjenje - reci jednom jasno i nedvosmisleno (oseća se on nešto praznim), pregrmi, gotovo je, neće se odluka promeniti - Izvinite, pogrešio sam, tako je kako je, odluka je stroga ali po pravilima i to je to... Znate ono - u, redu je, ali...; Izvini, ali...; Kriv sam, ali...

ultrasrbin

pre 3 godine

Da li je Novak pogresio? Da
Da li je posao linijskog sudije da prati lopticu? Da
Da li je ova gospodja odglumela za Oskar? Da
Da li je radila svoj posao? Ne
Da li je sposobna za svoj posao? Ocigledno ne.
Da li je kazna morala I trebala da bude drugacija, imajuci u vidu I situaciju sa slovenackim igracem? Da.
Da li gospodja navija za Nadala? Da.

U prevodu. Da ga nisu sada kaznili nasli bi nacin da ga kazne pa makar izmislili da je bio u kontaktu sa nekim od pozitivnih.

Jedino ispravno - angazovati advokate i razvaliti organizatore. Traziti dokaz o psihofizickim sposobnostima ove glumice sto je zelela da bude linijski sudija. Povezati se sa bogatim seicima i napraviti GS Dubai, Sahara ili koji god i popisati se na USA za sva vremena.

Kole

pre 3 godine

Vi koji je krivite da je smotana da nije pokusala da se skloni... Nolo je nju pogodio posle gema. Nije igra bila u toku. Da ju je pogodio za vreme igre udarcem ka terenu ne bi bio ni opomenut cak da je zavrseno tragično zavrseno po nju. Dakle ako ga bude tužila odraće ga za pare.

Knjige, braćo knjige, a ne zvona i praporce!

pre 3 godine

Ko je kriv?
Kriv je taj naš prepotentni klipan koji misli da je sam na svetu i da može da lupa lopticama kako, kada, i gde mu se hoće. Dešavalo se toliko puno puta u karijeri da je ‘zamalo’ promašio, ali ...znate i sami: ‘Neko to od gore vidi sve’. Ovaj put je pogodio.
Drčan, sumanut, nepromišljen, i nadasve glup potez u podužoj serie I istih od kada ga pratim sada je došao za naplatu.
I nemoje da vas čujem da ste pomenuli zavere, Federere ili Nadale, CIA, BIA, Vatikan, Drugačije aršine i ostale proizvode Srpske Kalimero filozofije. Klipan je bio ljut i zveknuo je službeno lice lopticom u glavu. Ne kamermana ili gledaoca, to nisu službena lica. I nije bilo tokom poena nego posle. I nije bitno koliko je bolelo i da li se prenemagala ili ne. I nije bitno da li je bio vrat ili obraz.
Taj bez obraza je pobegao čak i sa konferencije za novinare.
Jel’ jasno zemljaci moji?
Ili treba da nacrtam?

purger

pre 3 godine

"kriv" je samo Novakov temperamentni karakter i nitko drugi. Čovjek je sve podredio svojoj karijeri, pa i to napucavanje loptice je bilo u cilju "pražnjena" da se što prije vrati re-break u slijedećem gemu. Tog čovjeka jednostavno ništa ne može spriječiti u ostvarivanju svojih ciljeva...ni kada je postao otac, djeca mnoge promijene u životnim prioritetima, on je ostao isti još i bolji na terenu, ...ako treba odglumiti na terenu umor ili neku manju povredu sa medicinskim time-out bez grižnje savjesti će to napraviti sve u cilju razbijanja ritma meča tj. okretanje istiga sebi u korist. Ako se treba dodvoriti publici koja ga baš i ne voli, inatljivo će joj slati srca, ne bi li na slijedećim mečevima imao bolju atmosferu. Ako procijeni da treba poslušati ženu i promijeniti način ishrane da si produži karijeru on će to bez problema napraviti. Dovesti će i ako treba psiho-gurua ako procijeni da mu ovaj "čisti" glavu...i tako mogli bismo nabrajati...sve u ciljU samo jednoga. ŠTO USPJEŠNIJA KARIJERA. Svi smo slušali razgovor sa sucima, pa samo je spominjao svoju karijeru, moleći da kazna bude što blaža, ništa drugo ga nije interesiralo.. a on je blizu postati NAJVEĆI svih vremena u tenisu. To je Novak. Spreman je napraviti sve za svoj cilj.

Srki

pre 3 godine

@ultrasrbin

Druže, uzalud analiziraš događaj do detalja i tražiš mu alibi. On je diskvalifikovan, novčano kažnjen i posramljen. Isreno, ne znam za koga mu pišeš odbranu, možda da bi sebi olakšao.

Ne uzdajte se u njega na RG, toliko puta je učestvovao tamo i samo JEDNOM ga osvojio. I to kada je Nadal bio povređen. Ovo što se desilo na US Openu će ostaviti teške psihičke posledice po njega, jer je i on i nolomanija upisala 18-tina GS gde nije bilo ni Federera ni Nadala ni Vavrinke ni Kirjosa. Put mu je praktično bio otvoren, ali jedan nepromišljeni potez i out...Može se već slobodno reći da je za ovu godinu Nolo kaputt!

Mix

pre 3 godine

Ispao bi dzek da je rekao odvedite gospdju na pregleda , ovako je ispao ljakse .Da je njegovu majku ili suprugu idarila loptica mislim da bio rekao malo drugacije

4k4.Dex

pre 3 godine

Smešna pravila realno. Apsolutno bez ikakve namere i ništa specijalno jak udarac. Morala bi pravila da se menjaju. Mnogo je svilen sport ovaj tenis. Kao šah da igraju u bolnici mi nekad deluje. Mogu postojati kazne za ovakve situacije ali kada nisu namerne moraju biti blaže od onih kada se sudija gama lopticom iz sve snage jer vam se ne sviđa njegova odluka. Za tako nešto je izbacivanje OK. Ovde je definitivno preterano. Čak ni masnicu nema žena. Novak je odmah skočio, izvini se, pomogao. Ovo pričam za svakoga ne samo Novaka. Ko god da bude izbačen sa GS zbog ovoga je smejurija.

Batica

pre 3 godine

Novak je kriv. Kriv je jer je uopšte došao da igra u nemogućim uslovima i da im spasava na silu organizovan turnir od totalne propasti. Kriv je jer je morao znati da ga, iako im je njegov dolazak odgovarao, organizatori turnira nimalo ne mirišu i da nikako ne bi voleli da ga on ponovo osvoji, i da će čekati i najmanju grešku kako bi mu smestili. Da nije bilo ovog, verovatno bi prošao kao oni Francuzi jer bi mu izmislili neki rizičan korona kontakt ili nešto slično. Kriv je jer umesto da gleda svoja posla i usmerava svu energiju na ispisivanje teniske istorije, stalno ispravlja belosvetske nepravde, pravi se pametan i gura prst u oko moćnika koji drže ceo svet u šaci.
Na kraju, kriv je što umesto da se izdere, razlupa reket, pocepa majicu, ili bilo šta drugo što je mogao da uradi da isprazni frustraciju, on onako neoprezno ošamari lopticu i namesti se na penal organizatorima, a babi omogući njenih 5 minuta slave i kandidaturu za Oskara u epizodi 'kako me je genocidni Srbin Đoković lišio života na radnom zadatku'.
Kriv je jer ispod odmerenog Bude u srži njegovog bića i dalje čuči impulsivni, lakomisleni, neoprezni Srbin zbog kojeg često izvlači deblji kraj kao uostalom i ostatak njegovog naroda kroz istoriju!
Obožavam ga i srce mi se cepa da priznam da je sam kriv što već uveliko nije sve rekorde poobarao.

Toni

pre 3 godine

BALKANSKI MENTALITET , nemojte braniti Novaka od svog ponasanja, Broj 1 u svetu ovako se ne ponasa bez obzira na rezultata ! Spakuj kofere i nikada vise ovako Slicno nesto desiti . Bilo par puta bacanje reketa, loptica na puliku itd ,,

m

pre 3 godine

P.S. Da li je sve ovo moglo biti unapred izrežirano, znajuçi da Nole redovno jednu lopticu vraća skupljačima, a gospiđa je tu da odglumi udarac i pad ( mi udarac nismo videli ni iz jednog ugla)!!!???

kraja

pre 3 godine

...pravila...???
...u tenisu ima milion pravila, od kojih je 90% izmisljotina dokonih matoraca...
...nedostaje jedno...
...u sportu, u kojem se loptice krece brzinama od preko 200 km/h (rekord 263), a sudije stoje kao nacrtane mete, niko se nije setio da donese PRAVILO da sudije moraju da imaju zastitnu masku na glavi, poput ragbista, golmana u hokeju...!!!
...sto se tuzbi za povredu tice, to je unapred izgubljen proces, jer ce se lako dokazati da je sudija na teniskom mecu izlozen mogucim povredama od udarca loptice, a da organizator o tome nije vodio racuna i adekvatno ga zastitio...
...sve ostalo bi bilo u domenu progona novaka djokovica u sta svakako spada i ova odluka organizatora turnira...
...znam da novak nije takav covek, ali ja bih svakako us open precrtao na planovima za buduce turnire...

Finka

pre 3 godine

U knjizi "Istorija ljudske gluposti" Pola Taborija ima sjajna priča o kralju koji je platio silne pare jednom mudracu da mu otkrije kako da ne pogine u ratu. Mudrac je na to pristao i napisao tajnu na parče hartije, ali pod uslovom da je kralj pročita tek kad stigne u bitku. Momenat pre početka bitke kralj otvara hartiju, a na njoj piše: "Najbolji način da se ne pogine u ratu je da se ne krene u rat."

Tako je i ovde. Najbolji način da se izbegne diskvalifikacija zbog napucavanja sudije loptom je da ne napucate loptu prema sudiji.

Sajko kokorajko

pre 3 godine

Sada kad je prenocilo i kada vidim cemu sve vodi, smatram da ovo ne sme tek tako da "legne". Prvi teniser sveta ipak ne moze preko noci da postane zlotvor, a to se po svemu sudeci- namece. Cisto da tamo negde, na nekom buducem turniru Novak ne bi morao da izigrava kaludjericu... Da sam na Noletovom mestu angazovao bih neku ekipicu, advokata. inspektorcica i strucnjaka da malo proceprkaju ovde. Ima tu sta da se "napipa"...Na taj nacin bi se njegovi ocigledno hiperaktivni dusmani vratili u svoje rupe. Pogresio je Novak u to nema sumnje, ali nije sveticu pogodio i to je fakat. Jer, reakcija na blagu lopticu je bila spektakularna i od toga valja poci...

Nonsens

pre 3 godine

Loptice lete unaokolo ogromnom brzinom i naravno da ce neko na terenu biti zakacen. Nije krivica tenisera. Skupljaci loptica treba da imaju maske kao u bejzbolu ili hokeju, a ne samo ove platnene.

crnjanski

pre 3 godine

Zapadni svet sebe smatra naprednim i civilizovanim jer misli da se bazira na pravilima koja treba da vaze za sve, a kod onih koji nisu dovoljno civilizovani vlada misljenje kako pojedinci pravila mogu ponekad i da izbegnu. Druga je stvar sto ce zapadna civilizacija na onima za koje smatra da nisu na njihovom nivou ta pravila primenjivati sa cinicnom revnoscu. Ko je procitao Seobe Crnjanskog sve mu je jasno.

Boris Banović

pre 3 godine

Blok za US Open, zauvek, ionako ništa ne brani, Sinsinati, Majami itd. Inače je u USA omražen, stalno napadan i omalovažavan ! Fokusirati se na Australiju, Evropu i Aziju, pokupiti šta se može od trofeja i to je to.

Marko

pre 3 godine

Oh, bože, šta se tako strašno desilo? Možeš misliti, teniskog sudiju udarila loptica!
Što se tiče pravila, sećam se dobro situacije kada je Novak izgubio na Rolan Garosu od Nadala zato što je u, ispostaviće se, presudnom poenu dirao mrežu. Tada sam mislio: "U redu, čak i ja znam da ne smeš da diraš mrežu dok je poen u toku, zasluženo je izgubio." A onda se beše Fonjini protiv Đokovića upecao u mrežu, pa je poen svejedno pripao Fonjiniju, a čak ni činjenica da je uz to i poslao loptu u aut, i da mu je prethodno loptica dvaput udarila u polje, nije ništa promenila.
Kažete pravila su pravila? Po kojim onda pravilima Bedenek nije bio diskvalifikovan, a Novak jeste?

Danilo

pre 3 godine

Na snimak se vidi kad udara lopticu da nije bilo na licu Novaka nikakav bes ali stvarno nikakav bes. Jer da je Nole udario loptu u besu mislim i siguran sam da ova baba ne bi ustala...

Đole

pre 3 godine

Nolomanijo ******* ostavi se Rodžera i Nadala, jer nisu oni ovo uradili! Ponavljate tu glupost "A da se Federeru to desilo", "A da se Nadalu to desilo". E pa, nije se desilo njima već vašem ljubimcu! Sa tim pričama šta-bi-bilo-kada-bilo em ispadate kao botovi, em ispadate smešni!

Zoks

pre 3 godine

Pravila su kretenska
jedno je namerno gadjati nekoga a drugo slucajnost.
Kazniti ga da novcano ,uzeti game cak i set ajde ali izbaciti ga sa turnira daj bre
isto bi rekao da je bio Rodjo i Nadal koje ne podnosim.

djole

pre 3 godine

Čitajući neke komentare stičem ustisak da je sudija kriva jer je postavila svoj grkljan na mesto gde je Nole zafrljačio lopticu. Ljudi, i Nole je sam svestan da je kriv. Naravno da mu nije lako i da je teško to prihvatiti, ali je odrastao čovek, suočavao se i sa većim mukama u životu.

fujj

pre 3 godine

NIJE bilo NAMERE, a Novak je NAJBOLJI teniser na planeti! Ne znam šta ljudima nije jasno da shvate da su ga čekali i naravno da je diskvalifikacija baš preterana. Mogli su ga oglobiti i to je to.

Osvajace on tek...

pre 3 godine

Veliki sam navijac Novaka, ali stvarno mislim da ne treba da se ponizavate barneci ga u ociglednoj situaciji. Nemojmo uvek da smo toliko jadni.

Vladan R

pre 3 godine

Kriv je Novak, samo Novak i isključivo Novak. Men zaista neverovatno deluju masovni pokušaji da se opravda njegov potez, i da se diskvalifikacija predstavi nekorektnom. Kako je to kriva sudija, jer ne prati igru, a igre nema, jer završen neparni gem, kada igrač odmaraju na stolici. Valjda i ona ima pravo da se malo opusti u pauzi, ili mora da pazi da je iznervirani i frustrirani milioner ne pogodi lopticom. Izgleda da po nolomanima nema to pravo i zato je baba, guska kokoška i ne znam, kako su je već sve još izvredjali. Ako u pauzi u ljutnji udaris lopticu i pogodis službeno lice, ne gine ti diskvalifikacija. Da li ju je namerno gadjao, koliko je jako bilo, itd može eventualno da utiče na dodatnu vremensku suspenziju, ali diskvalifikacija je neminovna. I nije jedini. Deskvalifikovani su Henmana sa W, Nalblandijan sa nekog mastersa, Sapovalov na DK mecu....

Sapientis sat

pre 3 godine

Haha iz ovog incidenta se vidi da je tenis potencijalno i smrtonosan sport a o teškim povredama da i ne govorimo. Sad se treba sprdati i tražiti od ITF-a da se uvede obaveza nošenja oklopa i šljemova za linijske sudije i skupljače loptica, kao u bejzbolu ili američkom fudbalu. Ili ih zatvoriti u neke kabine. Ili ih skroz ukinuti. Publika da bude fizički odvojena pleksiglasom od terena. Takođe ne dati ženama kao nježnijem polu prisustvo na terenu, vidi se da ih i slabiji udarac lopticom obara s nogu, mogu i poginuti.

Džoni

pre 3 godine

Sterilni tenis je najgori sport na svetu. To je sport za robote i hladne Engleze. Za temperamentne ljude tenis nije. Ja u stanu kada gledam Zvezdu hoću sve da polomim, pričam sa samim sobom skačem, psujem... Ej bre, sport treba da izaziva emocije. Radost, tugu, frustracije, sve je to deo sporta zato ga i volimo jer nam sve to izaziva, a u tenisu ne smeš ništa od toga da pokažeš jer te odmah masa njih kritikuje, jedini sport gde publika ne sme da navija u toku poena, ne sme muva da se čuje. Servira i onaj u odbojci pa cela hala skandira, šutira penal u fudbalu pa nije muk i tišina na stadionu...

Ahm

pre 3 godine

Otisao je tamo da osvoji bez Federera i Rafe, ali ne moze. Vecao je ovde danima da li ce ici ili ne, a onda kada je video ko sve ne ide odlucio da ode. Federera prozivate za titule bez Novaka, ali zato su sada dosli najbolji. Cak i Rusedski misli da je sve po protokolu, samo napredni Srbi vide teoriju zavere. U ovakvim situacijama se vidi Novak. Kada pobedjuje sve je ok, kada gubi ne moze to da podnese.

StevaKrojac

pre 3 godine

Novaka su često pitali zašto to radi , zašto nekontrolisano ispaljuje loptice i da može nekog da pogodi i povredi...na šta je on drsko odgovorio " pa jesam li nekoga pogodio " e sada jesi i kazna je sasvim opravdana...da se razumemo svi vi koji branite Noleta... postoje pravila i ona treba da se poštuju...da se igrač pridržava njih...a ne da misli da ta pravila za njega ne važe...e Nole je tako nešto sebi utuvio u glavu...ja slične poteze nisam viđao od Nadala ili Federera...

Dior

pre 3 godine

Naravno da nije bitno da li je namerno ili slučajno. Loptica se udara samo u toku poena. Ono Novakovo svakako nije bilo ispuštanje loptice nakon izgubljenog servisa već slabiji udarac iz očiglednog besa. Odluka je čista i jasna. Isto se desilo Henmanu '95 na Wimbledonu.

taki p

pre 3 godine

Ceo svet se smeje dogadjajima od sinoc,na you tube komentari iz celog sveta,90 posto na Novakovoj strani,za sudiju kazu da moze da dobije oskara za glumu,da je preterala da bi tuzila Novaka.Nole se zamerio uticajnim ljudima iz ATP-a,logicno da ce ga udariti nisko,bice jos nezgodnih trenutaka.Ipak ovo moze da ispadne dobro,zato sto cak i fanovi Rodzera i Rafe priznaju da je kazna preostra,da je Novak zrtva politike unutar tenisa,mogao bi da stekne simpatije izvan Amerike,mislim da negativnih posledica nece biti.Novak mora da se malo vise kontrolise,to sto je prvi nista ne znaci u ovom trenutku,usao je u neke cudne igre,mora da se pazi dvostruko.

Djordje Matovic

pre 3 godine

Novak je kriv, nije razmisljao, ali sad se oko toga napravila fama. Baba je matora, nema reflekse, a stavili je da skuplja loptice. To treba deca da rade. Nije ni ta lopta bila uopste jaka.

Gledalac

pre 3 godine

Nažalost, veliki broj ljudi ne zna da se neko na odgovornost poziva na osnovu namere, a ne na osnovu posledica svoje akcije. No, ko o tome brine i ko vodi računa kada piše pravila o etici i metaetici...

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Znači ako nije namera, a pogodis sudiju, onda to je automatska diskvalifikacija?? Ako ga pogodis tokom igre ili nakon poena to nije isto??? Pa ako uzmemo prvi parametar, onda pogodis tokom igre ili nakon nje, nenamerno, ali se ipak desilo i onda mora automatski da se igrač diskvalifikuje, jer je sudija svakako pogodjen, bila namera ili ne, on je pogodjen, po tom nekom pravilu. Tako onda treba da bude ubuduce, bila namera ili ne ili tokom ili nakon igre, a ne da se pojednicima gleda kroz prste poput Federera, Serene, Bedenea a nekima ne, poput Djokovica, Nalbandijana...

5ar

pre 3 godine

Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.
(Marko, 7. septembar 2020 12:16)

Znači sad je Busta kriv. I ona žena sudija je kriva, i USOpen, i svi su krivi, to je odgovor, sem Novaka bezgrešnog.
I ja navijam za njega, i mislim da je veliki čovek, već sada je GOAT zbog mnogo čega, ali 100% je kriv i sa razlogom je izbačen.
Neka nauči da kontroliše živce, inače će rizikovati i dalje u karijeri da bude kažnjen; a može da de desi da i ozbiljno povredi nekoga.

Novosađanin

pre 3 godine

Mene se učinilo da je dotičnu gospođa sudinicu udaro brzi voz a ne mekana teniska loptica. No šta je tu je. Sad Nole znaš s kim imaš posla. Njoj izvinjenje, a tebi i nama žal za još jednom važnom titulom.
Ne tuguj, biće ih..

remi

pre 3 godine

prvo; zena gleda na drugu stranu,gleda gdje hoce,gem je gotov, tako da su price o staroj babi bez refleksa bas ruzne , teniska je loptica tvrda , mjenjaju se svako malo,tko kaze da ne boli to govori jer ga nije nikad udarila(130kmh je isla loptica pa vi procjenite),drugo;napucava on to nerjetko,dosad nije nikog pogodio,suca na RG zamalo reketom vec se ovaj hitro sklonio,tako da nije bas da nema ni povjest u tome,trece;da ga nisu diskvalificirali,a po pravilu pogotovo za udarac u glavu moraju, sutra bi oni nervozniji od njega isto tako napucavali,prvi Kirgyos bi u par turnira nekoga zamlatio samo da moze poslije lajati evo mene ste izbacili da Novaka niste...pogrjesio je jako glupo i to je to

Dottore

pre 3 godine

Prosecna Srbenda:

Diskvalifikuju Novaka:
"Nepravda, ne postoji to pravilo, mrze Srbe!"

Citiraju mu pravilnik:
"Pa dobroooo, mozda jeste, ali da je XY sa zapada bio u toj situaciji ne bi bilo isto"

Pokazu mu brojne identicne slucajeve drugih igraca:
"Pa dobro, ali....ali....imam pravo na svoje misljenje"

Objasne mu da mu to niko nikada nije ni osporio i da mu argument nema veze sa diskusijom:
"(Ubaciti klerofasisticku floskulu po zelji, uz obaveznu konstataciju da je sagovornik ustvari samo pun zavisti i uz obavezno pitanje koliko je sagovornik placen od strane Vatikana)"

plm

pre 3 godine

sve bi bilo to ok i prihvatljivo da su diskvalifikovani onog na sins kad je pogodio kamermana, federer kad je pogodio dete i to ne u toku igre vec nakon i onda nastavio sa servisom kao da se nista nije desilo, da su i oni bili diskv sad bi reko ok kriv je potpuno idemo dalje ali ovakva kradja ce se prepricavati, i nek budu sigurni da tek dolazi period plakanja i ispijanja lekova od novaka, osvoji li RG a imam osecaj da hoce, treba objavljivati i nabijati im na nos taj trofej mesec dana nakon osvaja!!!!!!!

Back in Black

pre 3 godine

On ti je kriv a?E pa ko je kriv?Je sam ja kriv,je sam ja kriv a?Nisi ti kriv. E pa nije on kriv,nisam ja kriv pa ko je kriv?Mozda je Deda Mraz kriv?

Aleksandar

pre 3 godine

Da se desilo bilo gde na drugom mestu lakše bi se podnelo.
Ali poštose desilo u Americi to baš teško pada.
Tamo ne može bez glumatanja.
Gospođa je pala kao da je pogodila krstareća raketa.

Dragan

pre 3 godine

Nešto rszmišljam, šta bi bilo sa linijskim sudijom da je Izner servirao 230 na sat i da ju je loptica pogodila. Ne bi preživela. Stvarno mi nije jasno po kom kriterijumu se biraju linijske sudije. Ova je zalutala u tenis. Mislim da je buducnost kao u Sinsinatiju, kompjuteri ce zameniti sudije.

II

pre 3 godine

Postoje snimci na yt i jasno se vidi da je loptica sudiju udarila u grlo. Pregledati vise puta pa cete videti. Ovo opravdavanje na sve moguce nacine je potpuno besmisleno. Cudno je da Novak meditira, bavi se jogom i raznim cudesima a nikad nije naucio da obuzda svoj bes, da se ne dere ljudima u lice, koliko samo to stresa moze da nanese ljudima je neopisivo. Samo je pitanje dana bilo kad ce se ovo dogoditi, to je to.

Zoran

pre 3 godine

Ima ljudi koji misle munjevito. U hiljaditom delu sekunde, dok loptica odskače od njenog vrata ili možda glave(ne vidi se na snimku), što je maltene bezopasno-loptica očigledno nije letela 200 na sat,) njoj sine: "Potres mozga, hronična glavobolja, peti pršljen, stres, hronična nesanica, otežano gutanje, prermanentno golicanje u grlu etc...etc... a sve teško za realno djagnosticiranje(kako je Čkalja u onoj seriji ujka Firga, cimao glavom posle "pada" sa građevinske skele). Loptica pada nazad na tlo a istovremeno i ona se stropoštava dole kao džak i počinje sa zapomaganjem i glumljenjem agonije.

U USA odštete za ovakve stvari su MILIONSKE cifre. Naročito kad treba da se naplate od nekoga ko te milone ima.

Đoković se, nesporno, izglupirao kao mlad majmun. Malo mi ga žao ali, s'druge strane i nije. Pa njemu je 34-ta a ne devetnaesta. Ima bezmalo dvadeset godina iskustva.

Da li bi za istu situaciju kaznili nekog drugog je samo spekulacija šta bi bilo kad bi bilo. Skandal bi bio u svakom slučaju kao i ovo što je skandal zato što je u pitanju trenutno(moguće uskoro i večito) najbolji teniser palnete.

Milutin

pre 3 godine

Neverovatno, uspeli su da nas ubede da je Novak kriv. A Stefan Edberg je bukvalno ubio linijskog sudiju! Potražite na netu ako ne verujete.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

znaci za slucajno i nenamerno pogadjanje osobe "teniskom" lopticom nekom umerenom brzinom, koja je inace sudija i koja inace stoji pored terena gde fijucu loptice 200 na sat, je diskvalifikacija sa turnira, 260.000 dolara kazne i gubitak svih bodova ostvarenih u prethodne 3 pobede?? i onda mi dodju na sajt ovde kompleksasi da se nasladjuju sa pricom, " zasluzio" je??? ovo je teska glupost i to je jedina istina, sve ostalo se zavrsava sa recenicom, pravila su pravila, pravila su isto tu da se menjaju jer su losa, i ovo sad satanizovanje ove situacije je bolesno jer na taj nacin pokusavaju da jos vise pravdaju svoju odluku o diskvalifikaciji..

mickeyrs

pre 3 godine

Niko ne brani Đokovića, već se ukazuje da je diskvalifikacija preoštra kazna za ovakav incident!

Pravila kažu da supervizor MOŽE diskvalifikovati i posle jednog prekršaja zbog ball abuse. Zašto mu nisu dali prvu opomenu kada je par minuta pre toga nekontrolisano pripalio lopticu u reklame? To je mnogo više potpadalo pod definiciju kazne (nekontrolisano udaranje, bez obzira prema posledicama itd)...

Pravilo, ako ćemo tako striktno da ga tumačimo, kaže da i za napucavanje na tribine ili gde god može da se dobije diskvalifikacija. I da li se dobija? Nigde nije postojala opasnost u njegovom udarcu pa gde god da vas pogodi onakva loptica, neće vas ubiti ili obogaljiti i to je moralo da se uzme u obzir više nego prenemaganje dotične gospođe.

Zato su rekacije skupljača loptica kada ih pogodi Federer ili bilo ko iskrene, deca se ne foliraju, prihvate to kao nešto što ide uz tenis i teraju dalje dok se dotična presamitila od bolova.

Isključivo i jedino zbog njene reakcije je dobio diskvalifikaciju. Pravilo to nigde ne prepoznaje (težinu nanete povrede) i zato je sve ovo obična farsa. Pravilo je loše i podložno zlonamernom tumačenju, ali sad nema nazad... Barem su mu dali više vremena da se spremi za šljaku.

Jack Sparrow

pre 3 godine

Nole nije reagovao kako treba,mogao je da spusti lopticu rukom ako mu je smetala ili da pogleda gde je redar pa da mu doda lopticu ali i ova je pala kao metak da ju je pogodio,a ne loptica koja nije isla velikom brzinom.

mile

pre 3 godine

zao mi je cele situacije,pogotovo nola,sudije mi nije zao,to je njen posao,ostaje zal za borbom za titulu ali sta da se radi,nadam se da ce nole izvuci pouke i nastaviti da melje jos jaci

Ostoja

pre 3 godine

Kriva je brzina razmišljanja te pogođene žene. U deliću sekunde, dok je loptica letela ka njoj, ona je razmišljala: "Lopticu je neoprezno ispalio čovek koji je Srbin i pravoslavac, pa je još osnovao paralelno udruženje igrača, hajde da ja postavim grkljan, pa da ga eliminišu, ne osvoji novi GS i onda se Srbi grdno iznerviraju." Zapravo, to nije žena, nego superkompjuter.
Eto, to je nivo teorija zavera u koje mnogi komentatori veruju. Žali bože ko sve ima internet.

Marshall

pre 3 godine

"Odluka da se Novak Đoković diskvalifikuje sa US opena je nešto o čemu će se pričati ne samo narednih dana i meseci, već i godina."

Pricace se dok se ne zavrsi US Open, nakon toga ce da pridje neka tema cisto da se spomene Djokovic i to kako je sampion US Opena neko ko nije zasluzio da bude. Kakvi meseci i godine.. Mozda ce se spomenuti sledece godine pred US Open i to je to. Evo, u opkladu.

Dejan

pre 3 godine

Kriva su arhaicna pravila, a s obzirom na modernu opremu i koje brzine postizu loptice za vreme igre, vreme je da se i teniske sudije zastite kao u bejzbolu.

Azdaja

pre 3 godine

Kriva je brzina razmišljanja te pogođene žene. U deliću sekunde, dok je loptica letela ka njoj, ona je razmišljala: "Lopticu je neoprezno ispalio čovek koji je Srbin i pravoslavac, pa je još osnovao paralelno udruženje igrača, hajde da ja postavim grkljan, pa da ga eliminišu, ne osvoji novi GS i onda se Srbi grdno iznerviraju." Zapravo, to nije žena, nego superkompjuter.
Eto, to je nivo teorija zavera u koje mnogi komentatori veruju. Žali bože ko sve ima internet.
(Ostoja, 7. septembar 2020 16:33)

Druze, ne znam sta da ti kazem. Ti kao da nisi svestan da je zena na vratu imala nanočip. Lepo se vidi ako zumiras odstampanu sliku pod mikroskop. Noletu su podmetnuli čipovanu lopticu koja joj leti pravo u grkljan. Ona je danima znala kad ce loptica da je udari, sve je uvezbala s organizatorima, zato je tako ekspresno i dramaticno odreagovala.

Goran

pre 3 godine

Novak je razgovarao sa sudijom oko 12 minuta i glavni sudija je danas izjavio da diskusija ne bi trajala toliko dugo da je Novak udario sudiju namerno. Znaci, nije tu sve bez dilema. Kljucno je bilo prema glavnom sudiji to sto je linijski sudija bio ocigledno povredjen. U prvom trenutku je to delovalo i kao vrlo ozbiljna povreda da ne kazem mozda i fatalna ali prvih nekoliko sekundi je svako mogao da pomisli na sve. Drugi razlog koji je bio kljucan je sto je sudija pitao Novaka da li je bio ljut na sta je on odgovorio da jeste bio ljut. U svim medijima je potencirano da je Novak bio frustriran gubitkom 3 set lopte i to je bilo odlucujuci dokaz protiv njega. Iako Novak nije namerno udario loptu cinjenica da je uopste izveo taj udarac bez gledanja pokazuje da je bio ljut. U suprotnom bi rukom bacio loptu izvan terena ili ako bi je bacio reketom prvo bi pogledao i zatim je bacio odbitkom o teren sto se uvek radi. Dakle, nema govora da li je ovo ispravan potez ili ne. Problem je znacaj ovog meca i turnira za Novakovu karijeru, cinjenica da je bio apsolutni favorit, da nijednom nije bio porazen ove godine, da se ovom neverovatnom igrom slucajnosti mozda menja tok teniske istorije. Uz sve duzno postovanje, nijedan od primera koje ste naveli nije ni blizu tako drastican po uticaju na jednog igraca kao ovaj. To je ceo problem. Tesko je nabrojati sve sto je sve Novak izgubio ovim potezom i sta je imao sigurno u rukama u trenutku dok je imao 3 set lopte.

Dare

pre 3 godine

@ Meni je najljigaviji ispao Karenjo Busta. Sedi onako kao u pozoristu i gleda 10 minuta na foru mene se ovo ne tice. Garantujem da bi Novak u slicnoj situaciji prisao sudijama i rekao, ljudi bilo je slucajno, dajte da nastavimo mec.

Verovatno. I slao srca okolo. To i jeste njegov problem, što se na silu trudi da se dopadne svima i da pokaže kako je neki fer play igrač. Ali to daje upravo supotran efekat, ljudi ga ne vole upravo zbog toga. Nije posao igrača da odlučuju o pravilima i da predlažu odluke, njihov posao je da igraju i poštuju odluke.

balkanska pravila

pre 3 godine

Najbolji su ovi koji su otisli u beli svet za boljim zivotom. Gde se postuju zakoni i pravila. Gde institucije rade svoj posao. I gde svako krsi pravila bude kaznjen. I onda kad se ovako nesto desi, oni bi da se pozovu na neka balkanska pravila. Da se ipak vrate malo u proslost ili da ipak vazi ono zbog cega su i pobegli. E, pa prijatelji moji ,ne budite licemeri. A ovde u Srbiji....tek je to posebna prica. Sad je kriva sudijica jer je letovala u Dubrovniku. Sutra ce biti da je videla kako loptica leti pa se namerno pomerila da ju udari. Jednog Henmana su izbacili sa W zbog ovakve situacije. Da nije Novak niko ne bi ni pricao o ovome.

eraar

pre 3 godine

Koji su to ''oni'' koji su samo čekali da napakoste Novaku?
ATP zarađuje lovu na Novaku više nego na RF u zadnje vreme,
i baš njih briga da li su ti milioni dolara Srpski, Španski ili Švajcarski.
Ko onda? Publika? Nije ih bilo. Tramp? Ne znam ko to non stop
teroriše Đokovića, i kako? Jel glavni sudija pogodio linijskog u grlo,
pa rekao da je Nole? Novinari? Novinari provociraju one koji su
laki za provokaciju i pričljivi kao Novak. Možda Rafa i RF, ali zar
treba najveći rivali da slave kad Nole pobeđuje?
To slepo idolstvo mnogih oko Novaka je kao neka
sekta. Ja ne mogu da budem ta vrsta ''fana''. Navijam za njega, jeste najbolji teniser ikada, ali ne vidim razlog da mu ljubim stope ili ga branim kad psuje, pogađa lopticama ili se živcira bez razloga.

SrbEUin

pre 3 godine

Ko je i koliko kriv utvrdiće neki Njujorkški sud u parnici za naknadu nematerijalne štete i naneti duševni bol. Advokati tužilje će dokazati da je oštećena teško povređena, da je bila nekoliko minuta bez daha, da se gušila, da je imala napad panike i da mesecima posle toga nije mogla da sudi i radi bilo koji drugi posao pa dani dan danas ne sme da stoji opušteno u strahu od nenadane povrede te da i dan danas oseća bolove pri disanju i još jače bolove pri gutanju hrane i tečnosti.
Upropašćena karijera i društveni život.

Cenim min.20 m otštete.

Pa

pre 3 godine

Zena uopste nije stara niti baba; nije skupljac loptica vec linijski sudija; u pauzi izmedju gemova sudijama je svakako dozvoljeno (kao i svim normalnim ljudima) da rade sta god pozele u tom trenutku i gledaju negde sa strane. Dok su trajali poeni, ova zena je bila odlican sudija i to je njen posao; nije joj posao da izmedju gemova u pauzi igre bezi od Djokovicevih loptica i izliva besa, pa je jos Srbi okrive da je namerno htela da bude pogodjena. Budi bog s nama.

Refleksi su joj odlicni u toku igre, naucite da pravite razliku izmedju igre i pauze (kada nije duzna da prati loptice) i shvaticete da branite jednog obicnog isfrustriranog klipana.

Branko

pre 3 godine

Sudija je vjesto odglumio, htela je da bude u centru pažnje. Loptica je pogodila u glavu a ne u vrat, da bi joj to prekinulo disanje, i onako reagovala. Ako neko sumnja, kako je moguće da se onoliko loptica odbije, osim ako nije udarila u neku kost, ,bradu ili obraz . Da je udarila u vrat sigurno bi pala pored nje, jer je vrat mekan i znatno amortizovao udarac .

Zeljko Markovic

pre 3 godine

Pa apsolutno nije pravedna kazna. Kad bi se tako sudilo onda bi se svako ubitstvo sudilo na smrt ili zatvorsku kaznu od 40 godina. To znaci da pravila nisu pravilna ili doradjena a da su u stilu boli me uvo mars napolje. Tu gubi svaki smisao sudije i organizatora to jeste supervajzera/ Ili propisite da li je sa namerom ili ne da li je jako i ne hotimicno i ne hotimicno..cak moze i da se propise da li je sa gnevom ili ne a ovako nema smisla pogotovo u ovoj situaciji sta su sve ulozili ovi momci da bi u prvom redu organizator zaradio milione baksa...

DRAGAN

pre 3 godine

Mozemo pricati u nedogled.
Novak je kriv i nema druge.
Sam je sebi skratio novu titulu, jer je bio nepobediv.
Svima je to jasno, zato su
ga ovako i kaznili. Pravila u tenisu nisu ista za sve
vrhunske tenisere. Novak im je trn u oko koji stalno zulja.
Sada Novak pamet u glavu
ako mislis jos da igras.
Bice jos gori prema tebi.

StevaKrojac

pre 3 godine

@ Sajko kokorajko.
kakve gluposti ti pišeš... kažeš nije sveticu pogodio...a mora da bide svetica da ni bio diskvalifikovan ? Ono blaga loptica ...ti si smešan...da je blaga otkotrljala bi se do nje...a ne bi je spucao u grkljan...e sad vidi ovako slepoočnice i grkljan ...u te dve tačke kada nekog spucas i blago ... neće se ni malo lepo provesti... Nekontrolisano udaranje loptice i povreda sudije...zasluzio je veću kaznu ,mislim da su bili blagi prema Novaku.

Stanko

pre 3 godine

Samo zamislite da Lebron udari loptom sudiju, i izbace ga zbog toga iz celog playoffa, kolko smesno zvuci, dobio bi najviše tehnicku, ili mesija iz lige sampiona, ne pojmljivo, jos u tenisu ima vise sudija i manji je teren, velike su sanse da se to dogodi, tenis postaje smesan, i ako sam pre pratio

ne vazno

pre 3 godine

Linijski sudija treba da ima bolje reflekse, i posveti vise paznje sta se desava tokom aktivnog gema. Laura je ocigledno dobila dosta kilograma u zadnjih 5 godina, a nije ni pazila. Njena slika od prije pet godina se moze vidjeti ovdje https://www.owensboroliving.com/features/making-tough-calls/?fbclid=IwAR2rdwgxH6CYtMCPbRt5ICooQIivs0k_oA1pmkp7TzYI9qVOOgy7m_AiQpY


Podrska Novaku u osnivanju sindikata za zastitu igraca i prava igraca. Ne treba iskljuciti da je ATP potreban ovakav incident da pokaze zube. Zaista se treba izboriti sa tom zakulisnom mafijom, koja najvise profitira na krvi i znoju igraca.

Fenomen

pre 3 godine

Primenjena su pravila i tu nema nista sporno. Ostavimo emocije po strani. Jedan profesionalac na terenu mora da misli o svemu i svim mogucim posledicama svog ponasanja. Ima tu i doze bahatosti, zato sto svi oni zbog milionskih racuna i neprestanog tapsanja po ramenu od svih i svakoga umisle da su nedodirljivi. Uopste mi ga nije zao i treba da zna da se zemlja okrece oko sunca, a ne oko njega. Ipak...da se radilo o Federeru nisam siguran da bi epulog bio isti.

Djenka

pre 3 godine

Zasluzena kazna. Reagovao je impulsivno. Zamislite da je seo u kola i zaleteo se besan unazad ne gledajuci a iza njega se igraju deca. Povreda je mogla da bude strasna, na primer da je sudija musko pa da mu nabije adamovu jabucicu unazad...

Sledeci put malo ZEN meditacije pred mec da mu se ovo vise ne desava. Najbolji je teniser svih vremena ali ovo nema veze sa tenisom.

Seldon

pre 3 godine

Mozemo diskutovati do mile volje da li je ,,ranjenik,,tj.sudija pao kao pokosen ili je udarac zaista postojao,ali cinjenica je da nikom ne bih pozeleo da ga loptica pogodi u glavu,a pogotovo ne u grlo koje je najosetljivije.
Uostalom,Djokovic je poznat kao neko ko ne ume da obuzda svoje emocije,pre toga je dobrano samarao loptice gde je stigao i bio isfrustriran Bustovom odlicnom igrom,tako da ne cudi njegovo siledzijsko udaranje loptice.Diskvalifikacija je jedina merodavna kazna.

Tenis

pre 3 godine

Mene se učinilo da je dotičnu gospođa sudinicu udaro brzi voz a ne mekana teniska loptica. No šta je tu je. Sad Nole znaš s kim imaš posla. Njoj izvinjenje, a tebi i nama žal za još jednom važnom titulom.
Ne tuguj, biće ih..
(Novosađanin, 07. septembar 2020 14:08)
Od kad je teniska lopta mekana?

zoki

pre 3 godine

Ovde se raspravlja kako je "sudija na teniskom mecu izlozen mogucim povredama od udarca loptice", tako da tobože nema mesta mogućoj odšteti.

Zaboravlja se bitan momenat: Đoković je napucao lopticom linijskog sudiju VAN IGRE, nakon što je gem završen.

Kad se sudija pogodi tokom poena (što je čest slučaj) - to se uopšte ne sankcioniše.

Đoković je pretrpeo brejk u gemu u kome nije iskoristio 3 set lopte, pa je bio ljut i nakon gema nije gledao gde i kako udara.

Lopte od serviranja se nakon gema ili samo spuste ili lako udare tako da prvo odskoče od podloge - nikada se ne udaraju ravno u visini nečije glave.

Đoković je već dosta puta u ljutnji rizično napucavao loptu ili bacao reket u blizini službenih lica (nekada na samo par santimetara), ali je imao sreće da nije nikoga pogodio - dosad. Ovaj put, sreća ga je napustila.

Krčag ide na vodu dok se ne razbije.

Mića

pre 3 godine

Zašto su uopšte vraćali linijske sudije kad je u Sinsinatiju dokazano u praksi da su prevaziđene i nepotrebne?!
Očekuju savršeno ponašanje i kontrolu emocija na terenu a u isto vreme žele da ih moderni gladijatori zabavljaju u nemilosrdnim bitkama na 'život i smrt' ?!
Zašto onda ne obuku sudije u oklope kad je od ovog Novakovog incidenta daleko opasnije da te u toku igre Raonić ili Izner klepi loptom od 200 na sat?!

Kriv je naš drčni i temperamnetni, lako eksplozivni prebacivač loptice, govedo obično neotesano

pre 3 godine

Mislim da je kriva gospodja linijski sudija. Pa što nije gledala u Noleta i posle poena? Pa zar nema strahopštovanja prema svetskom (a našem) broju 1? Tako ga lako ispušta iz vida? E neće moći!!! Kazna je stigla pre nego što je očekivala!!!

Silver Surfer

pre 3 godine

Vrlo prosto, Novak je pogrešio i udario je vrlo nezgodan deo tela linijskog sudije tako da je diskvalifikacija u potpunosti opravdana.

Live by the rules die by the rules, simple as that.

taki p

pre 3 godine

Novak je emotivan,impulsivan igrac,pre ili kasnije ovo je moralo da se desi.Ipak bode u oci tragikomicna reakcija svih aktera na terenu,pogotovo pogodjene sudije,deluje kao da se cekala bilo kakva sitnica da izbace Novaka.Jeste po pravilima,ali diskreciono pravo sudija i supervizora je da na licu mesta procene situaciju,pa onda donesu pravicnu odluku,cini se da toga nije bilo,sam je kriv sto je usao u rat sa tim ljudima po politickoj liniji.

Karakondžula

pre 3 godine

... dva puta je u meču vesno, folirantski lupao lopticu van terena... a nije mu ni prvi put da nekog tako pogodi... zao ni je sto se ovo dogodilo sada, kada treba i može da pokupi ovaj jeftini GS. Sad ce možda naučiti da ne treba da se lupa po lopticama kada je poen završen, pustitu skupljače da rade svoj posao... Samo se pitam da lu bi Fedu i Nadalu ovako ekspresno izrekli taznu?

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 3 godine

Novak Đoković je na trenutak poželeo da i on postane "asistent" kao i onaj "asistent" Nikola Jokić, hahaha

m

pre 3 godine

Ako se to dogodilo, postavlja se pitanje da li postoji jasan snim?k kada loptica udara sudiju, pa usporen snimak, mi to do sada nismo videli?! Ovaj dan je na izmku, a još niko jasno nije video kako se sve dogodilo, osim teoretski!!!???

Dokholiday

pre 3 godine

Zena gleda u neverici i hoce da ga pita zasto, jer ocigledno nije gledala u tom pravcu kad je Novak udario lopticu.

Ja mislim kad bude pogledala snimak bice joj jasno da namera nije postojala ali ona u tom trenutku zaista nije znala da li je nju bas nisanio. Vidi se iz njenog pogleda da je zbunjena.

Delija

pre 3 godine

Svi pomalo, ali bih bas voleo da vidim dal će ova pravila primenjivati u budućnosti i ako je ovo diskvalifikacija onda treba uvesti da svaki udar u skupljaca lopti i sudiju je diskvalifikacija nameran ili ne.

Vladan R

pre 3 godine

@ magla svuda oko nas

To da li je namerno ili koliko je jako, može samo da utiče na to, da li će, uz diskvalifikacije, popiti i neku vremensku suspenziju. Pravila su jasna. Ako je igrac neoprezan, udari loptu u pauzi, i time fizicki ugrozi-pogodi službeno lice, jedina kazna je diskvalifikacija. To što nema opomene i ako nije iz sve snage, je preventiva. Ako se jednom progleda kroz prste, ko zna koliko će sledeći put jako udariti po lopticu. Usput budi rečeno na RG koji je osvojio imao je mnogo sreće ako se ne varam, da se sudija izmakao, da ga slučajno ne pogodi reket bačen od strane Novaka, jer bi već tada bio diskvalifikovan. Ako je to sa reketom bilo na nekom drugom turniru, onda je malo falilo da lopticom pogodi sudiju. U svakom slučaju pukom srećom je izbegao diskvalifikaciju. Sada nije imao sreće da za malo promaši, i dobio je po pravilima, zasluženu kaznu.

Srdjan

pre 3 godine

Ljudi na stranu emocije ali udario je van igre, ovo je kao da je zamahnuo rukom pa joj slucajno zapalio samarcinu.

Neki kazu pa sto se nije izmakla, zamislite da vi sedite na vasem radnom mestu i neko od kolega u besu pocne da baca case, olovke, registre i kad vas nesto pogodi on vam jos kaze - pa sto se nisi izmakao?

logično

pre 3 godine

Krivi su oni koji pišu pravila u tenisu. Brzina igre se povećala, loptice su brže nego što su bile u vreme postavljanja pravila, a time i energija loptice veća, a ona raste sa kvadratom brzine, ali je izostalo uvodjenje zaštitne opreme za one koji se nalaze u zoni mogućeg silovitog pogotka. Izgleda da im je važnije da imaju priliku za nekakvu dramu i opasnost u igri od bezbednosti i zdravlja ljudi.

Stari čačanin

pre 3 godine

Ako se to dogodilo, postavlja se pitanje da li postoji jasan snim?k kada loptica udara sudiju, pa usporen snimak, mi to do sada nismo videli?! Ovaj dan je na izmku, a još niko jasno nije video kako se sve dogodilo, osim teoretski!!!???
(m, 07. septembar 2020 16:36)

Idi na vest o komentaru Mekinroa, tu ima snimak gde se sve jasno vidi i nije baš tako bezazleno.

stranger

pre 3 godine

Ne vredi kukati nad prosutim mlekom. Bilo je sto je bilo. Mekinro (ne Dzon, n ego njegov brat) je dobro rekao, Novak ima emocionalni problem i zato dopusta sebi da bude izvan kontrole u situacijama kada gubi. On to mora da resi sam sa sobom jer samo pukom srecom nije diskvalifikovan na RG a bes ispoljava isuvise cesto za nekoga ko je No1 i ko ima 34 godine.

Predo

pre 3 godine

Naravno da sam veliki navijač Novaka kao vrhunskog tenisera, inteligentnog čoveka, ali niko nije savršen, pa ni Novak. Ovde nije kriv, ali je kažnjen po pravilima. Bio sam u takvim situacijama, ko od ljudi, koji igraju tenis nije, da "opucaš" loptu u frustraciji prema mreži, prema ogradi iza sebe itd., ne razmišljajući, pa uvek možeš doći u situaciju da nekoga pogodiš. Nekada se to i desi, ali ne znam da je iko doživio neku veću povredu od udarca loptom, osim ako te loptica pogodi u oko. Jedan delić sekunde NOvak niej razmišljao, od sada hoće i nikada mu se to više neće desiti. Treba da izvuče najbolje iz ovoga, nije otišao džaba u Ameriku. Osvojio je Sinsinati po drugi put. U dobroj je formi, može se posvetiti šljaci. 7 dana je veliki period za odmor i prilagodbu vremenskoj zoni i podlozi. Splet okolnosti kao kad učestvujete u saobraćajnoj nesreći zbog trenutka nepažnje. Važno je da su svi živi i idemo dalje.

zoran

pre 3 godine

Novak je zasluženo diskvalifikovan. Ali na yutjubu možete naći dva Federerova napucavanja u glavu skupljča loptica na AU i FR slemovima i to posle završetka poena sa znatno jačim udarcima Pogledajte i konentar komentatora koji kaže da je dete sklupljač loptica počastvovan što ga je Federer pogodio a ni opomenu za to nije dobio.

Stannis

pre 3 godine

Nevjerojatno je kako ljudi trivijaliziraju udarac u grlo. Ajde neka vas netko pogodi teniskom lopticom u grlo i to samo bacenom rukom pa se onda javljajte. Pogodio ju je i po pravilima dobio diskvalifikaciju. A te price o zavjeri su smijesne. Pa bez Nadala, Federera i publike, jedino Nole dize rejting i gledanost US opena. Bas bi ga Ameri i ATP izbacivali. Boli njih briga i za Noleta i za Nadala i Srbiju i sve ostalo...samo novac im je bitan.
Dajte budite realni malo.

Jova

pre 3 godine

Još uvjek preboljevam jučerašnju situaciju. Odluka je takva kakva jeste i nije bez osnova. Nešto razmišljam kako kod Novaka ništa ne može jednostavno uvjek mora težim putem a kad taj put nekako izostane desi se ovo. Žao mi je, ne zbog neosvojene titule, koja je bila izgledna ali ne i zagarantovano ( kao što ništa u životu ni nije ) nego što je Novak od početka turnira igrao baš dobro, od prvog kola, što se ne dešava tako često.
Kolika je šansa da baciš ne pretjerano brzu lopticu posle odservirane igre iza sebe, naletiš na ne baš pokretnu osobu a nju to pogodi u grlo ( što je bolno, kao što se vidjelo )? To nije samo baksuzluk, to je…nemam riječi. Okrećem u glavi ono »da je samo«. Da prva set lopta nije za milimetar kačila liniju, da Novak nije izgubio fokus u tim momentima, da nije tako umoran posle osvojenog Sinsinatija, da nije sam sebe upregao u ovo s udruženjem igrača…besmisleno znam.
Mogu zamisliti kako je Novaku, kad je meni ovako. A opet, zdrav je, prav je, njegovi dragi su u redu, tako da ovaj, u svakom slučaju nesrećni slučaj, neće imati trajnih posledica. Gospođa je, čujem, u redu a GS-ova će biti još a i ova prašina će se sleći.

Pozdrav svima

Nottingham

pre 3 godine

Ma neosporno je da postoje pravila. Ali ovo ne može da se poredi sa situacijom Serene. Niti sa Sapovalovim koji je iz sve snage( doduše isto nenamerno) povredio sudiju pogodivši ga u oko. Pa Nalbandija takodje isto nenamerno ali uz mnogo veću dozu agresivnosti.Ako se drže pravilnika onda ne može sve te situacije u jedan koš. Neću da ulazim u to dal je žena preuveličala ili nije. Ne opravdavam Novakov potez, ali uz sve nabrojane situacije ovo je sigurno najbizarnija i ako bih mogao reći "najslučajnija.
E sad, u drugu ruku možda je i bolja disfalifikacija jer da nije - mediji bi ga tamo razapeli, eventualni GS bi dobio na još manjoj važnosti. Ovako sad kad proradi nas inat pa ih rasturi sve.. Ko zna zašto je to "dobro" Ali prosto je mirisalo da će se nešto desiti počev od onog milimetara za brejk, pa umalo povreda ramena. Ja sam očekivao neku podmetačinu ili aferu oko virusa a ispade da im se Nole sam namestio na penal.
I gotovo sam siguran da bi i Rafa slično prošao. Ovde bi jedino Rodja prošao sa usmenom opomenom( jer i gospođa se možda nebi tad gušila)...

donji dzep

pre 3 godine

Mislim da niko ne bi mogao tako dobro da isfolira taj momenat. Ocigledno se vidi na snimku da je zena mirno stajala i da je loptica pogodila u nezgodno mesto, otuda i onako grub kasalj dok je dolazila sebi. Ceo taj momenat i sama reakcija linijskog sudije je bio dovoljan za ishod tj. diskvalifikaciju. Novak je reagovao sasvim pristojno i pokusavao da objasni da nije imao nameru, ali pravila su pravila i idemo dalje. Mislim da je bolje da se ovo dogodilo pre, nego kasnije a pritom mislim i na sam turnir (bolje nego u polufinalu/finalu). Novakova izjava je sasvim korektna i smatram da zaista moze jos dodatno da radi na sebi, usavrsi se i bude jos bolji. Idemo na Roland Garros, idemo dalje!

Block

pre 3 godine

Nešto rszmišljam, šta bi bilo sa linijskim sudijom da je Izner servirao 230 na sat i da ju je loptica pogodila. Ne bi preživela. Stvarno mi nije jasno po kom kriterijumu se biraju linijske sudije. Ova je zalutala u tenis. Mislim da je buducnost kao u Sinsinatiju, kompjuteri ce zameniti sudije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 7. septembar 2020 14:47)

To znaci da se promeni pravilo, ako je sudija preziveo udarac nema kazne?!?

Nije ovo bio udarac za vreme poena, vec onda kad je Novak izgubio drugi gem za redom. Pretnodni je imao tri vezane set lopte koje nije iskoristio i onda je besno odvalio lopticu u reklame. Sudija moze da bude odgovoran sto mu nije vec tada izrekao opomenu, naravno i tada bi se Srbi bunili. Onda se oklizne pa ba boli rame, ulazi lekar da pruzi pomoc. Novak gubi i drugi gem i to ovaj put na svoj servis. Na kraju sledi onaj besmisleni udarac u visini glave linijskog sudije.

Naravno da je znao da ce je pogoditi da to ne bi uradio, ali je svakako odapeo lopticu u trenutku kada mu ne ide dobro na terenu, mimo granice opreza. Pogledajte sva ostala ispucavanja neiskoriscenih loptica na kraju svog servisa. Ni jedna nije udarena tako kao ova, sve su lagano spustene dole.

Pratim tenis jos od doba Bjorna Borga i nikakve dileme nema ovo je za diskvalifikaciju. Isto bi bilo i da je sudija uspela nekako da skloni glavu, mada je u onoj brzini bilo nemoguce. Nebriga za ispaljenu lopticu, KRAJ

revolveraš

pre 3 godine

Kako ko? Pa Nolonja je kriv. Priznao je. OK nije namerno udario lopticom onu ženu, ali pravila su stroga i jasna, tako da je dobio zasluženu kaznu. Tolike godine je profesionalac, zna i sam koja je kazna za to delo.

Vilhelm

pre 3 godine

niko od vas da skine kapu Nolu za preciznost na kojoj bi mu pozavideo I Robin Hud.
(korculanski berberin, 7. septembar 2020 16:52)

Nije Hud nego Tel. Ko je Tel? Ne dajem lekcije besplatno, ili pitaj Federera.

Imam pameti, dakle postoji!

pre 3 godine

Zar je vazno ‘ko je kriv?
(bloody_hell, 7. septembar 2020 18:36)

Ne, uopšte nije važno ko JESTE, samo je jako važno da Nole naš nasušni NIJE!

Simon

pre 3 godine

Možda su pravila takva, ali ovde srećom postoji snimak gde se vidi da Novak niti je bio specijalno besan, niti je tako jako udario lopticu koja je imala putanju parabole. Gospođi nije bilo lako i sigurno da je bilo neprijatno samo što Novak nema nikakve veze sa bilo kakvim nasilnim aktom ovde.

Nikola

pre 3 godine

Znate sta, Srbija kolektivno ima problem s DISCIPLINOM. Taj problem nas prati od zabavista pa do groba. Znate sigurno za stotine situacija kad neki mali siledzija udari neko drugo dete. Roditelj se pozali drugim roditeljima, a oni kazu ma nije namerno ljubi ga majka, nije vasem detetu nista, vidite da se prenemaze bezveze. Zapravo to udareno dete je krivo, jer da nije tako preosetljivo ne bi mu se to ni desilo, obicni cmizdravac!... i to je to, ide se dalje, bez disciplinskih mera, bez opemena, bez kazni, bahato i neodgovorno. Nauceni smo tako odmalena da pravila ili ne postoje ili ih se retko ko pridrzava, ili nisu ista za sve. Po komentarima juce i danas se jasno vidi da je nerazumevanje postivanja pravila sastavni deo nase kulture. Vecina cak i ne razume kako je Djokovic tako hladnokrvno prihvatio krivicu. Misle da je on zapravo zrtva jer je okrutno kaznjen za "sitnicu", i da sad treba da mu proradi inat, i da im svima vrati milo za drago. Osveta bre. Sta drugo. Da li kapirate koliko je to sve pogresno i izopaceno? Hajde bar pokusajte.

Petar

pre 3 godine

Novak jeste kriv jer je njegova desna ruka držala reket a leva lopticu...udarc u Adamovu jabučicu je bio matematički precizan. Naravno, ni desetina komentara koji osuđuju Novaka ne bi bili objavljeni na ovom odnedavno novom Tabloidu Tabloidnog crnog Neba, da je Novbak član Partije i Bratije...

my way

pre 3 godine

Ја бих волео да сви ово који трубе "правила су јасна" објасне један од најкориштенијих института у тенису који са њима имају везе, а то је упозорење за "code violation". Не, господо, не мора судија да дисквалификује за случајан и несрећан погодак лоптицом која није ударена у неком великом бесу нити јако. Мени је сада само неописиво жао што је Новак на ову спрдњу звану Us Open 2020. уопште отишао!

kako da ne

pre 3 godine

desava se
nista strasno
novak ove godine zavrsava kao broj jedan prelazi 300 nedelja kao prvi na atp listi
a mozda uzme i roland garos
svve u svemu ovo i nije tako lose
jer sledece godine nece imati braniti puno bodova
a grend slemovi bice ih dosta
do 23 sigurno ide novak
ovo ce ga josh vvise ojacati prosto takav je on

Beobrad

pre 3 godine

Kriv je kriterijum gospode koja vodi tenis i ne moze da podnese da ce G.O.A.T. biti(a vec jeste) jedan Srbin koji ponizava ceo zapadni teniski svet. Trenutni cinicni osmeh na licu, uskoro ce im postati bolna grimasa, toliko poznata jos od 2011. Glatko ce osvojiti Roland Garros i time poslati reziserima ove nepravde poruku " naljutili ste me i sada cete platiti".
A ko nije kriv? Pa ni kriv ni duzan je Dominik Tim, koji ce samo zbog odsustva Novaka uzeti svoj prvi Gs!

zverka

pre 3 godine

E ovako da pojednostavim ljudima sa pitanjima glupim a de je namera bila! Svako povredjivanje osobe nenamerno odnosno iz nehata se takodje sudski procesuira ako je doslo do povrede nekog drugog ili ne daj boze tezeg ishoda,kazna se smanjuje jer je iz nehata ali i dalje postoji!A kazna za povredjivanje sudije takodje postoji bilo iz namere ili ne! Ovo da je bilo iz namere dobio bi par godina suspenzije a ne novcanu kaznu da moji "nije bilo namere" odmorite malo.

anonimus

pre 3 godine

mozemo mi da diskutujemo do sutra,realnost je da je disk. opravdana,namera nije postojala sudija je ponasala kao da je metak popila ali pravila su poprilicno jasna, da ju je pogodio u nogu recimo mislim da bi se izvukao ovako cim je loptica pogodila doticnu u glavu bilo je jasno sta sledi. Steta velika imao je sansu da lagano osvoji Us open j priblizi se na 2Gsa of Feda al nema veze eto ga Rg uskoro i nova sansa

Johni

pre 3 godine

Posto sam i sam sportista , mislim da je uz sve postovanje i divljenje Djokovicu , malo skrenuo sa putanje . Ciljevi u sportu su mu , cini mi se vise inat nego sportska satisfakcija . Zasto je izabrao tezi put , samo on zna . Mogao je mirno se skoncentrisati na sport , a ne traziti na hiljadu strana neku pravdu i nesto gdje se unaprijed zna ishod .Mi smo svi pametni sa druge strane , ali on valjda zna , zato zelim od sveg srca da se vrati tenisu i nastavi da ostvari svoj cilj , da bude broj jedan za sva vremena . Uz tebe uvijek sampione i kad ne ide .

Dejan

pre 3 godine

Treba biti iskren i reći da je Novak zaslužio diskvalifikaciju. Pa, i on to zna. Nema potrebe da ga neko napada ili brani iz raznih razloga. Samo je on kriv i niko drugi.

The Bright Side of Your Mind

pre 3 godine

Ne uzdajte se u njega na RG, toliko puta je učestvovao tamo i samo JEDNOM ga osvojio. I to kada je Nadal bio povređen. Ovo što se desilo na US Openu će ostaviti teške psihičke posledice po njega, jer je i on i nolomanija upisala 18-tina GS gde nije bilo ni Federera ni Nadala ni Vavrinke ni Kirjosa. Put mu je praktično bio otvoren, ali jedan nepromišljeni potez i out...Može se već slobodno reći da je za ovu godinu Nolo kaputt!
(Srki, 07. septembar 2020 16:25)

Prike, ove godine Djokovic dolazi na skoro 300 nedelja na večitoj listi ... tako da ova godina i nije toliko loša

Genom

pre 3 godine

Nole je profesionalac. Tenis je njegov posao a teren radno mesto. Ma koliko ga branili, zamislimo sta bi se desilo da bilo ko od nas na radnom mestu, zbog besa i frustracije pogodi necim saradnika ili sefa - sasvim nenamerno. Vecina bi momentalno dobila otkaz i verovatno prijavu.

znanje-imanje

pre 3 godine

Pravila su pravila. Dakle Naomi Osaka je morala biti diskvalifikovana i kažnjena. A svakako kako god one to tamo radile zbog WTA turnira ATP turnir nastavljen. Pravila tako diktiraju. Jer nije pao meteorit niti je objavljen rat.
Da se kao što pravila nalažu Masters turnir završio dan ranije sada bi još u konkurenciji bio Cicipas, Agut ili Raonić i svakako Đoković. Tu je dvostruki efekat štete. Prvo i pre svega koliko su četvorica igrača bili iznervirani i u karantinu povulvisali možemo samo da zamislimo. Dalje taj kolosalni dan odmora bi učinio da bolji Cicipas pobedi Ćorića. Da iskoristi bar jednu meč loptu. I da Novak ili traži čelindž na duplu grešku serve Buste ili da mu pređe ona lopta koja je završila na vrhu mreže. Kako bilo set bi bio njegov i pre ove situacije.
Ali - pravila su pravila. A pravilo kaže da moraju da postoje uslovi za igru. Ne kondenzacija i kapljanje njujorške vlage po terenu. A ako toga i ima da onda ima i osoblja koje briše tu vlagu. Ne da se na Mastersu Novak kliza i povređuje. I dodatno pošizi. Pravila tako nalažu.
Ukratko dosta je to prosto i jasno. Pravila su pravila. Primenom tih pravila Serena je za veći i namerni prekršaj kažnjena poen i 10 000$. Jer - pravila su pravila.

Stevan

pre 3 godine

Možda je ovo i dobro za Novaka. Previše je stvari preuzeo na sebe: nova unija igrača, on zove guvernera, on organizuje turnir, on ima mišljenje o vakcini, on podržava crnce, on pravi plan kako da se plate igrači u doba korone...Najbolje je da igraš i sve usmeriš u tom pravcu. A sada će imati i više vremena za spremanje na šljaku.
A i uvek posle nekih problema ,baš uvek, je izlazio jači i spremniji. Zato- NAPRED NOLE!

Hak Fin

pre 3 godine

Svi smo se setili Čavića, neki Španović a niko pokojnog Bobana Jankovića. Sad če neko reći niđe veze, pa ima velike. Obojica su uradili bez potrebe, nešto što je samo njima štetilo ( ne budite naivni za sudiju), Jankoviću toliko tragično,za Novaka se nadam bez daljih posledica, ako je pametan, a da li če nešto naučiti, ne znam...

Vetar u ledja..

pre 3 godine

@eraar
Da pokusam, Novak se u poslednje vreme vise bavi “politikom” nego tenisom. Kritikovanje ATP-a, predlog za osnivanje novog udruzenja, kritikovanje organizatora US Open-a i sl. sigurno nisu stvari na koje ATP gleda blagonaklono. Da je novac jedini faktor u svemu Novaku bi sponzor bili Nike ili Adidas a svi znamo da ga Nike nije ni hteo a Adidas ga se odrekao “u korist” Endija Mareja... Zbog cega? Koliko god da je VB vece trziste nema sanse da je Marej doneo vise para Adidasu nego sto bi Novak doneo sa svim titulama....Racunica je prosta i nesto drugo je u pitanju. Zbog cega nigde nije omiljen kod publike iako je izuzetno korektan? Ovo je bio fin nacin da se Novaku skrene paznja na to da iako je br 1 nikada za njih nece biti br 1 i da je bolje da samo igra tenis. E sad, druga je stvar sto je ovo mozda dobro za Djokovica jer, ruku na srce, poceo je da preteruje sa udaranjem loptice i ovakvim reakcijama. Pre nekog vremena je i reket bacio pa zamalo da pogodi skupljaca loptica. Sa druge strane, mnoga se pravila ne primenjuju striktno, posebno u tenisu...Sve u svemu, lepa lekcija da pravila moraju da se postuju cak i kada ne vaze za sve i sa druge strane opomena Novaku da se koncetrise na tenis i da osvoji sve sto moze do kraja karijere pa neka ga mrze kada bude najuspesniji...

II

pre 3 godine

"Nema tu filozofije, samo jednostavno saopstenje:
1. Izvinjavam se, pogresio sam.
2. NY - nikad vise.
3. ATP - ceracemo se jos."


Sudije su isti na svim turnirima i to nema nikakve veze sa Njujorkom.

A Novak treba da shvati da ni br. 1 ne moze imati privilegije i da ce biti kaznjavan ako ne postuje pravila.

Dejan

pre 3 godine

Treba biti iskren i reći da je Novak zaslužio diskvalifikaciju. Pa, i on to zna. Nema potrebe da ga neko napada ili brani iz raznih razloga. Samo je on kriv i niko drugi.

mickeyrs

pre 3 godine

Zaboravih, Careno Busta je reagovao tačno kako se i očekivalo od njega. Ko hoće neka potraži slučaj kada je igrao protiv Janka ili Viktora, da li nije bilo čelendža ili nisu imali više, ali je totalno iskulirao da prizna da je bila dobra loptica neki aut koji je dosuđen. Mislim da je Viktor imao nervni slom i čudom nije popio DQ koliko je izvređao glavnog sudiju dok je Španac mudro oćutao sve praveći se Englez. Možda bismo mogli da naučimo nekad nešto od njih, ali onda ne bismo bili to što jesmo...

igra bez lopte

pre 3 godine

Da li neko može da nam pusti snimak kad Federer "upucava" dete i da li je bilo komentara Matsa Vilandera na tu temu.
(ma, hau jes nou, 7. septembar 2020 15:33)

Procitaj teniska pravila!
Ako udaris nekog loptom u toku poena OPRAVDANO JE!
Ako to uradisbespotrebno u pauzi izmedju poena KAZNJIVO JE!!!
Isto kao u fudbalu, napucaj nekoga u glavu pri izvodjenju slobodnog udarca, OPRAVDANO JE, ali ako ga napucas kada je prekid igre, DOBICES CRVENI KARTON!

Darko

pre 3 godine

Ja ga razumem,i ne osudjujem ga.Okruzen je ljudima,koji mu nisu na pravi nacin posveceni.Njemu treba jaca mentalna podrska na tribinama i van njih!

Dominator

pre 3 godine

Kriv je sistem u kome jasno pravilo ne važi uvek. Znači cela priča je obesmišljena gomilom izuzetak gde igrači nisu diskvalifikovani. Apsolutno nema dileme da nijedan od mezimaca ne bi bio diskvalifikovan.
Tako da svako ko kaže kako je ovo vrlo jasna situacija apsolutno nema predstavu šta tvrdi. Jasno je bilo i sa Nadalon pa nikom bištaz. Jasno je i da je VAR sistem u eri brzog interneta vrlo lako kvalitetno koristiti sa bilo koje tačke zemljine kugle pa se dešavaju kardinalne greške.
A Novak... Novak nek još širi ljubav prema onima koji je nikad nisu ni imali niti je imaju i nek se nada da ga neće saplesti kad god mogu.
Inače opšti utisak su komentatori kojima je ovde sve "jasno". Znači žali bože ljudsku pamet.

The Bright Side of Your Mind

pre 3 godine

Poštovani gospodine Novače,molim Vas pošaljite buket cveća gospođi uz izvinjenje.Time ćete preokrenuti stvari i umesto medijskog linča "okrenuti stvari".
(Luka, 07. septembar 2020 16:19)

Mislim da bi se više obradovala jednom buretu šljivovice! Haha

mre

pre 3 godine

Kriv je onaj koji posle više od 20 god. profesionalne karijere, šamara loptice posle poena kao da je na terenčetu ispred zgrade.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ajmo malo realno, 7. septembar 2020 12:12) # Link komentara
Zsto je i tu gde jeste, za razliku od tebe

sam

pre 3 godine

Da je pogodio betonski zid iza, dobio bi najvise opomenu, ovako mu se bas poklopilo nekoliko kockica koje ni u dobro napisanom scenariju ne bi bile izvodljive. Ispao baksuz nevidjen (naravno ima i njegove krivice, mogao je malo lakse zafrljaciti loptitcu).

Platipus Peri

pre 3 godine

MA nije sve tako crno, stariji da se sete, maladi da nauče šta se desilo na OI 1984 Evander Holyfield. Za njega sigurno velika nepravda, no setite se ko je uzeo zlato, hint tada Jugosloven. Tako da dok nekom ne smrkne drugove ne svane, imačemo novog GS šampiona, a Novak pamet u glavu i /donji deo/ leđa uza zid i sve če to doči na svoje....

Sudija gospođa KLARK

pre 3 godine

(Американац, 7. septembar 2020 13:41)

A ko diskutuje ? Novinari očigledno.

Sam Novak je već stigao kući svojoj. Nije čak hteo da diskutuje ni na konferenciji za novinare što bi neki od njih, na koje se valjda odnosi Vaš komentar, jedva dočakali.

Novak misli kao Vi, to je završena stvar.

Kg

pre 3 godine

Nije bitno ko je kriv. Juce mi je bas bilo krivo sto je tako ispao ali kad bolje razmislim, bolje je tako. Dosta citam strane portable i posle pobede nad Edmundom svi su krenuli da osporavaju ovaj US open. Kao ne igra Federer,Nadal titula nema vrednost itd. Da je osvojio uvek bi rekli Novak ima 21 GS medju kojima ONAJ US open. Ovako ce sve biti cisto. Samo su ga naljutili da vise ne izgubi narednih par godina. A na sledecem US open u moze da osvojio 2000 bodova, mozda mu zatreba za broj nedelja na 1.mestu. I, ko zna, mozda mu sledeci Us open bude bas 21. GS.

labrc

pre 3 godine

Pošteni i fer Britanci su svog nacionalnog heroja Henmana diskvalifikovali sa svog Wimbledona, ej! To je integritet. To je poštenje.

Nenad

pre 3 godine

Sve bi ovo bilo OK, da je pocetna premisa u donosenju odluke, da je sudija "ocigledno bila povredjena" tacna, a nije. Svako ko ima 3g i malo postenja je mogao jasno da vidi da je izdramila u stilu Neymara i da joj nije bilo bas nista.

brm

pre 3 godine

Pogrešio je i opravdano je diskvalifikovan. Iako nije bilo namere, odgovoran je za to gde pošalje lopticu nakon završenog poena i gema. I sam Vilander je rekao da je to poprilično nesrećan slučaj za Noleta, jer da je pogodio pored glave, u ruku ili u koleno, dobio bi neku opomenu ili možda gubitak poena. Ovako, ako pogodiš teniskom lopticom u grkljan, ne mora ni da bude jak udarac, a realno, nije bio ni slab...posledice su mnogo gore.

Washington

pre 3 godine

Glupa greska, nije namerno uradjeno to sto je uradjeno ali na kraju krajeva desilo se i kazna ne bi trebala da bude iznenadjujuca.

I ja na poslu da krenem da bacam stvari i udarim nekog ne bi dobro prosao.

Luka

pre 3 godine

Poštovani gospodine Novače,molim Vas pošaljite buket cveća gospođi uz izvinjenje.Time ćete preokrenuti stvari i umesto medijskog linča "okrenuti stvari".

Suk

pre 3 godine

Novak je opravdano platio cenu za svoj nemar, i to je to.
Sto se tice jednog od komentara da zena koja je pogodjena nema dobre reflekse za skupljanje loptica jer je stara i da ne treba da radi taj posao - prvo, ona nije skupljacica loptica nego linijski sudija (razlika izmedju dve uloge je znacajna); drugo, nije ni skupljacima loptica ni bilo kome drugom ko se nadje na jednom teniskom mecu ni posao ni duznost da odrzavaju dobre reflekse da bi bezali od neocekivanih loptica. Nemojte braniti sto se odbraniti ne moze. Plus udarac je bio dovoljno jak da napravi problem. To sto su neki drugi udarali i jace je potpuno nebitno. Ako radis nekontrolisane gluposti, onda budi spreman da snosis posledice. To vazi i za Novaka i za sve nas.

Promatrac

pre 3 godine

Svaka skola se placa.nadam se da ova nece biti skupa.steta.bio bi na 18 i na r.garos bi napao nadala.valjda ce naci motiv u inatu,jer od srceta nema vajde.Pamet u glavu.

Myrthos

pre 3 godine

Ne postavlja se pitanje krivice uopšte (shvaćena kao “namjera”) nego je samo rezultat bitan. Znači činjenica da je lopta udarila babu a ne da li je namjerno. Tako glasi pravilo.

Јабучило

pre 3 godine

Samo zamislite da Lebron udari loptom sudiju, i izbace ga zbog toga iz celog playoffa, kolko smesno zvuci, dobio bi najviše tehnicku, ili mesija iz lige sampiona, ne pojmljivo, jos u tenisu ima vise sudija i manji je teren, velike su sanse da se to dogodi, tenis postaje smesan, i ako sam pre pratio
(Stanko, 07. septembar 2020 16:19)

Други спорт, друга правила...

Joao

pre 3 godine

Kako ko? Pa to je u ovom slucaju jedino nesporno - Novak! Bio je nesmotren, pogodio sluzbeno lice za vreme pauze i ne znam sta se ljudi cude!?
E sad, nije to tragedija, svi smo mi taoci svog duha i/ili tela. Treba da promisli o nacinima iskaljivanja na terenu i idemo dalje.
Novak je daleko, daleko najveci srpski sportista, gledajuci mesto koje zauzima u svom sportu i globalnu vaznost tog sporta. Godinama pokusava da se izdigne i na globalnom planu, ali prosto to nije moguce. OK, mozda ima i zapadne surevnjivosti prema uspehu sportiste iz drugog okruzenja, ali i to se moglo prevazici da nije toliko puta sam sebi "pucao u nogu".
Ne pomaze ni ovo njegovo bavljenje teniskom (a mozda sutra i nekom drugom) politikom. Prosto nije tome intelektualno dorastao, iako ga ono crnogorsko u njemu vuce da proba. Vise bih voleo da se drzi sporta u kome je mogao vec sada imati koji GS vise (doduse, mogao je i manje). Apsolutna koncentracija na sport, trening, naravno i porodicu i druga interesovanja i bice sve u redu. Batali politiku i pusti one koji te ne vole, nece te zavoleti, a nisu ni bitni!

deki

pre 3 godine

pa na svakom meču, igrač koji je izgubio svoj servis ispaljuje lopticu iz džepa levo ili desno, nekad i u publiku, ništa neobično...

CroFed

pre 3 godine

Splet nesretnih okolnosti, pravila su rigorozna u tenisu, to je tzv. "gospodski sport" a Novakovi maniri često u prošlosti nisu bili baš gospodski neovisno koliko se fer ponaša prema suparnicima. No ponekad na vidjelo izlazi taj njegov "mračni" dio karaktera, i sada ga je to koštalo, i to puno. Makar, možda nakon ovoga zaista nauči nešto novo, i izađe još jači...

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Ko je kriv? Niko nije kriv, jednostavno desilo se! Desio se nesrećan slučaj i Đoković je diskvalifikovan i to je to. Nije ni prvi a ni poslednji koji je diskvalifikovan na taj način. Jednostavno dešavaju se nažalost takve stvari da teniser neoprezno ispuca lopticu u besu zbog nekog pogrešno odigranog poena i ta loptica pogodi neku osobu i onda teniser bude opomenut ili dikvalifikovan. Gospođu je loptica pogodila, odgovornost je preuzeo Đoković i izvinuo se, rekao da je kriv i da će iz toga izvući neke pouke i tu bi trebalo staviti tačku na ovo. Nažalost to se neće dogoditi, razvlačiće ovaj nesrećni slučaj danima i mesecima napred i taj će događaj zaseniti i finale ovogodišnjeg Korona US Opena i više će se o tome pričati nego o novom Gren Slem šampionu. Pričaće se zato što je Đoković to uradio, a ne neki anonimus. Naročito jer Đokovića tretiraju za lošeg momka svetskog tenisa mada za to nema potreba, ali šta je tu je. Inače, kad smo već kod ovakvih incidenta u svetu tenisa i u svetu celokupnog sporta valja se podsetiti na koji je način veliki Zinedin Zidan jedan od najboljih fudbalera svih vremena okončao svoju slavnu fudbalsku karijeru, u finalu SP na najvećoj svetskoj pozornici u žaru borbe isprovociran dopustio je sebi da svesno nasrne na Marka Materacija koji ga je provocirao i da bude isključen sa finala, znači diskvalifikovan, pa niko zbog tog čina ne umanjuje njegovu slavnu karijeru, ali se o tome priča i dan danas i pričaće se zauvek. Tako će i o ovom slučaju.

sasa jokic

pre 3 godine

Ne raumem cemu ovoliko rasprave. Nole se izvinio svima, priznao gresku i to je to. Svakako da je do ovoga moralo jednom da dodje, nine prvi put da reaguje kako ne dolici No.1. Emotivac je po lrirodi, ima kraci fitilj, a takvima se greske i kazne desavaju.
Da li ste videli Nadala da nekada besno udari lopticu? Sve je stvar temperamenta i kontrole. Nekada kazna pomogne da se bolje kontrolises.

maconii

pre 3 godine

pravila su jasna i uvek postojala...to sto on ne pazi gde reketom salje loptice posle poena je njegov problem...da je nije pogodio u vrat s obzirom da nije imao nameru da je uopste pogodi,mozda bi mu i progledali da se nije zamerio atp...to je kada umislis da si bog pa se okrenes protiv onog ko te placa zarad isterivanja neke pravde...nema pravde u biznisu i sportu,nikada to srbi nece nauciti

djidji

pre 3 godine

@purger
Sjajno si to sve napisao.. Samo da napisem pre mnogo godina u f1 taman u krugu za zagrejavanje braci sumaher su javili da im upravo umrla majka.. Mladji je odustao od trke a stariji odvezao i pobedio! Sta kazes na to ", podredjivanje svega karijeri"

Moravac

pre 3 godine

(eraar, 7. septembar 2020 14:24)

Eto ima Srbija i takve kao što ste Vi.
Osvetlali ste srpski obraz.
Ima i takvih kulturnih, poštenih, pravdoljubivih, rodoljubivih normalnih i divnih Srba ili ljudi koji žive u Srbiji, poput Vas.

evoba

pre 3 godine

(Marko, 07. septembar 2020 12:16)

Kakva glupost. Prvo, decko je bio zbunjen. Drugo, nista ga se ne pita. Trece, ne treba da se mesa. On je u toj situaciji jedini radio ono sto treba da radi.

Tin

pre 3 godine

Pojedini komentari koji pošto poto žele da opravdaju tenisera koji u pauzi poena udari lopticu i pogodi sudiju (grklan, oko, glava...nebitno), toliko su glupi, da fali samo još jedan koji će na konstataciju da je to učinjeno i da je to ipak skandal, reći: "Pa šta"? Zvuči poznato?