Nedelja, 06.09.2020.

22:14

Novak diskvalifikovan jer je pogodio linijskog sudiju u vrat! VIDEO

Novak Đoković je pogodio linijskog sudiju u glavu i zbog toga je diskvalifikovan sa US opena!

Izvor: SS

Novak diskvalifikovan jer je pogodio linijskog sudiju u vrat! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Milan_PT

pre 3 godine

Milan pt
Nije tacno, Sudiju mozes pogoditi i u toku poena i sta onda?
(zex)

Potpuno su različita pravila za ponašanje dok igra traje i dok ne traje. Tokom igre igrač može da se zaleti za lopticom i da natrči na linijskog sudiju ili skupljača loptica, pa čak i da ga povredi i neće biti kažnjen, jer se to smatra delom igre. Ali kad tokom pauze samo lagano dodirne nekog od njih, to se po pravilima smatra agresijom i kazna je diskvalifikacija. Kaznu izriče sudija u stolici, a ako smatra da nije dobro video, onda može konsultovati nekog od linijskih sudija ili glavnog sudiju turnira.
Pravila su veoma stroga, ali sudije počesto pogledaju kroz prste, ako ima olakšavajućih okolnosti. Nažalost, juče ih nije bilo za Novaka. Da pogođena sudija nije reagovala onako dramatično nakon udarca, već da je samo odmahnula glavom, postojala je šansa da se Novak izvuče. Na to je mislio kad je rekao da nije završila u bolnici. Pokušao je da minimizuje incident. Druga nepovoljna stvar je bila što je loptica direktno pogodila sudiju u glavu. Da je Novak ispalio lopticu da odskoči od tla, on prvo ne bi odskočila do njene glave, već bi je pogodila eventualno u nogu i bio bi to slab udarac. Ne verujem da bi ga diskvalifikovali zbog toga. I treća stvar, koja je verovatno bila odlučujuća, jeste činjenica da je Novak bio ljut u tom trenutku, jer je bio brejkovan. Da je on prethodno dobio gem, bilo bi teže ga udaljiti sa turnira. Ovako, ljut zbog brejka, nesmotreno jako udara lopticu direktno u glavu.

bato

pre 3 godine

umjesto da kazne sudiju koja 100% posto nije bila u toku jer da jeste loptica je nebi ni pogodila
i koliko joj je godina nemaju nikog mladjeg

goki

pre 3 godine

Srbin je i zato je diskvalifikovan.
(Aurelius, 06. septembar 2020 22:45)

Srbin je, i zato je divljački pogodio sudiju u grlo. A ti, Srbin si, i zato ne razumeš civilizovan svet i njegova pravila.

Kiza

pre 3 godine

Ovaj lik je sprdnja, stidim ga se! Idi igraj za neku drugu zemlju. Briga me kakav je igrac kao covek je dno dna.
(RW#0, 06. septembar 2020 22:36)

Potpisujem. Grozan lik, inače poznat kao "car", medju sebi sličnima.

Jug Srbije

pre 3 godine

Koliko je ovo bedno... Pa ona je pala kao da je metak 7,62mm CZ M57 pogodio(jako dobar inace). Nemam reci. Srbin sam, najvise volim Federerov tenis, ali ovo je sramota, da zbog ove slucajnosti za koju su organizatori verovatno molili Boga diskvalifikuju prvog nosioca, pa to je ne čuveno. Ovo je pobeda Djokovica, tek ce da ih gazi!

*

pre 3 godine

Ovi što komentarišu "takva su pravila" do ovog meča prvi pojma nisu imali o pravilima. Naravno da su Đokoviću smestili. Nije isplativ poput lažnog goat-a Federera ili Nadala, misli svojom glavom, ispituje sve u vezi korone i vakcinacije, ne prima se na žvake za tupavce servirane od strane medija, želi da oformi novu uniju igrača... Namestili mu sa kapitalnim "n". Babuskara se stropoštala kao auto da ju je pokupio i sad će liberalni mediji krenuti da etiketiraju Đokovića kao mizoginog pored toga što će "dijagnostikovati" da je foliratkinji preneo koronu.

Branko

pre 3 godine

Тешко је не довести у везу борбу за права играча и ову дисквалификацију, доминацију у тенису момка из мале земље, престиж и интересе традиционалних предатора, без наивности и лепих жеља, само гладијатори у арени могу смакнути ланце, у теорији..

Трооки Гавран

pre 3 godine

Ајмо овако. Да ли је Новак ово хтео? Није. Да ли је било превише опасно по судију? Није. Да ли је поступио неопрезно? Јесте. Правила су јасна - услед неопрезног и опасног понашања је повредио судију и то је реално дисквалификација.

pa

pre 3 godine

Da je sreća da i kodnas kažnjavaj političare, bogatašse i poznate. Oni kod nas mogu i da ubiju gaze po prelazima voze ko ludi i zakon ih štiti jer z njih zakoni ne važe-

don

pre 3 godine

znanje-imanje

Neka je tačno sve što si napisao. Ako pogledamo ono iza teniskog terena, postavlja se pitanje da li je Novak uopšte svestan da će mu tražiti i najmanju grešku? Bez obzira kome je mislio uputiti lopticu, nikako nije smeo onako nonšalantno reagovati. Međutim, dozvolio je da ga bes savlada i sebi napravio problem (nenameran, ali problem ako posmatramo objektivno). I šta sad? Ići na megdan Nadalu i ganjati priključak? Pokušati ono što niko nikada nije uspeo? E baš da vidim taj film.

milutin

pre 3 godine

Hajde Nole sad, objavi da si pozitivan na coronu, da si imao kontakte sa pet-šest tenisera koji su ostali na turniru.
Razori im turnir do kraja. Nek ih zaboli.
I nikad, baš nikad na turnir u Ameriku.
Više će oni za tobom trčati nego ti za njima.
A razlog nemoj kazati. Samo povreda,povreda...Bezuslovno,
ne idi tamo...

Ante

pre 3 godine

Znam da su mnogi u Srbiji poceli pratit tenis nedavno ,i to vecinom finala kad Novak igra i nemaju pojma o pravilima.Tim Hennman,izbacen sa Wimbledona (Englez )jer je pogodio skupljacicu lopti.Nalbandian suspendiran sa finala Queensa jer je pogodio pokrajnjeg suca.Shapovalov i Kanada izbaceni u 5 mecu Davis Cupa jer je pogodio glavnog suca.I jos masa slucajeva slicnih.Pravila su pravila ,nakon poena pogodis sluzbenu osobu ,letis.Nema to veze nacionalnoscu,vjerom,cjepivom i slicnim...

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Ja kao veliki Noletov navijač sam objektivan skroz, loptica je zaista pogodila tu osobu u glavu, mislim tu negde pored desnog oka koliko sam uspeo da vidim na onom kratkom snimku iz ugla iz kojeg se to najbolje vidi. Naravno Nole nije to namerno uradio, daleko od toga, ali eto, pravila su pravila, pa je diskvalifikovan zbog zoga. Nije ni prvi a ni poslednji kome se to desilo, život ide dalje, ništa strašno. A sa druge strane organizatori kao da su jedva dočekali da ga diskvalifikuju jer je veoma poznato šta Nole čini van teniskog terena, koliko se zamera ATP-u i ITF-u sa tom svojom sindikalnom borbom za prava svih tenisera i naravno da mu to te moćne organizacije neće dopustiti, gledaće da ga onemoguće ne birajući sredstva, i evo epiloga. U narednom periodu mora da bude veoma obazriv, zamerio se izuzetno moćnim likovima i oni mu to neće zaboraviti, mada mu je ideja svo vreme bila humana, želeo je da pomogne nižerangiranim teniserima, ali protiv ovih aždaja se ne može. Ja lično, posle svega ovoga, kao veliki Noletov navijač, nimalo ne žalim za ovim Korona US Openom zbog toga što ga Nole neće osvojiti. Pre nego je i počeo krenula su glasna kukanja da ovo nije "pravi" Gren Slem, da nema publike, da nema puno velikih tenisera, da ovo, da ono, da titula na njemu neće vredeti kao titula na "regularnom" Gren Slemu, epa evo, neće je Nole osvojiti, osvojiće neku drugu koju mu nećete moći osporiti. Samo pametno Nole i ostavi se politike, pusti ATP i ITF molim te i posveti se tenisu.

Draganče

pre 3 godine

Čelnici atp su samo i čekali ovako nesto da bi ga izbacili sa turnira. Jadno i bedno. Ali i očekivano, zbog Novakovog zalaganja za novo tenisko udruženje igraca. Ako je to već morao trebao je da saceka kraj ovog gs pa tek onda.

Samo me interesuje kakav stav ce da zauzmu njegovi glavni sponzori povodom ovog.

Posmatrač

pre 3 godine

Nazalost, pravila su takva i sam sebe je ukopao. Nije bitno da li je udario namerno ili ne. A za ove koji pominju udarce lopticom pri servisu ili razmeni udaraca, to je potpuno drugacija situacija od dodavanja loptice. Kada serviras / igraš, udaras lopticu najjace sto možeš i to je deo igre. Kada dodaješ lopticu skupljacima, udaras je drukcije.

dr.mr

pre 3 godine

Kakva je ovo sramota nevidjeno.. Vidi se da nije namerno! A i sta kad je pogodi sa 220km na cas iz servisa onda nikom nista. Ma presmesno!!

Nikola

pre 3 godine

Samo su čekali ovo da se osvete za novu organizaciju igrača. Gube konce i novac uskoro i to veliki.

To ih boli.

Da sam na Novakovom mestu održao bih konfereciju za štampu i rekao da više nikada neću igrati u USA a da ću oboriti sve rekorde i bez turnira u Americi.

I naravno za kraj. Neka se svi ostali iz Amerike, fanovi koji će morati da me gledaju u Evropi, Austrliji ili Aziji i ostali organizatori turnira u USa za nadolnadu štete i sve ostalo obrate amaterima iz US opena.

Kraj.

Sa ovakvim, da ne kažem šta, treba samo na ovaj način da bi naučili gde im je mesto. Uskratiti im sve.

znanje-imanje

pre 3 godine

Najpatetičniji su ovi sa "pravila su pravila". Naravno da, apsolutno jesu. Ne smeš da povrediš okolno osoblje. Ali to ne znači ovo. Okreće se da vrati lopticu skupljaču. Na mah usmerava osobi koju vidi kada se okreće... I onda shvata da ne treba njoj da dodaj - ona nije skupljačica već linijski. OK, maše joj rukom i - to je to. Niko se ovoga nikada više do kraja sveta ne bi setio. Nema namere, nema povrede, ničega. Najbitnije - nema povrede pravila. Da je bio nekontrolisan onda ga ne vadi to što nema namere. Da je izazvao povredu takođe. Ovde je u pitanju samo nesporazum dodavanja. To 200% nije prekršaj pravila - pa sve i da je ovu strefio infrakt i umrela načisto.
Dakle ovo nema sličnosti ni sa Nalbandijanom ni sa čim. On nije hteo ali je onog ipak povredio. Slučajno, ali u izlivu besa. Ni sa Serenom - svesno je pretila linijskoj. A Novak niti je bilo u stanju besa niti je ikoga povredio. Ovo je čista pizma i osveta. Glavni sudija koji ima pravo i dužnost da proceni apsolutno je znao sve ovo. Svesno je zloupotrebio svoje diskreciono pravo.
@Milan_PT
"Pravila su vrlo jasna. Bilo koja vrsta agresije, fizička ili verbalna, prema nekom od službenih lica, kažnjava se diskvalifikacijom. Pravila ne spominju potrebu postojanja namere. Apsolutno je nebitno to što Novak nije imao nameru da pogodi linijskog sudiju. Jednostavno, takvo je pravilo."
Netačno - da je tako ko god posle asa pogodi linijskog sudiju bio bi diskvalifikovan.

maki

pre 3 godine

ja bih organizivala oprostajnu veceru i pozvala sve igrace, a za dva dana objavila da imam opet koronu, pa neka trofej razbucaju na pola i posalju Nadalu i Federeru.

skroz

pre 3 godine

U pravu svi znamo da krivica zbog namere nesporno uvek vodi u sankciju
- nepaznja takodje vodi ka krivici ako je bila krajnja ili tzv. gruba - u konkretnom slucaju mislim kao sudija da se radilo o gruboj nepaznji a do takvog zakljucka sud bi u istoj ili slicnoj situaciji cenio sta je ono sto moras da znas a to je da mora da znas da se iza tebe nalazi bar dvoje sakljupaca i sigurno dvoje sudija - tako da je velika verovatnoca da takvim udaranjem lopte nekog od njih mozes da pogodis - on je ocigledno to urradio u jakoj nervozi akumuliranoj gubitkom gema i pre toga povredom a i nesto pre toga udaranjem lopte u pano - tako da ga je ta nervoza kostala kao nikad do sada - a razloga za nervozu nije bilo osim mozda zbog ramena a i u tome je sklon da folira - dakle uz rezervu da neznam jos kako glasi norma mislim da je zasluzeno zbog krajnje nepaznje diskvalifikovan ali ajde da vidimo kako ce objaviti da glasi norma

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Gledao sam fudbal ( ne pitajte zašto ) i okrenem na tenis na početku 10.gema. Novak vodi 5:4. Servira Španac. Za tili čas 0:40. Sledeći poen razmena i na kraju udarac negde oko linije, sudija viče aut. Čelendž. I dok čekamo, ja pomislim, ako je ovo dobra lopta biće nešto loše, možda izgubi set koji ie u ovom trenutku već dobio i padne psihički, počne da greši... Stiže rezultat celendza- milimetar na liniji, još se igra. Sledeći poen-Novak pogađa sajlu sa tri metra daljine i lopta pada u njegovo polje. Nisam mogao više da gledam. Okrenem nazad na fudbal, od nase reprezentacije mi pada pritisak i puls. I posle čujem sta se desilo. Baš ne mogu da izbijem iz glave onaj milimetar na liniji i onaj milimetar na sajli.

Pravda

pre 3 godine

Jao,kako mi je zao zene koju je Nole pogodio lopticom, pri brzini od 300km/h . Prosto se cudim kako je ,,prezivela,, taj udar asteroida, i ostala na nogama. Ona slama srce dok se uvija, grci, prevrce i gusi.
Da nije zalosno,bilo bi smesno. Nole, ti si za nas vec osvojio tu titulu. Samo napred.

Ljuba

pre 3 godine

Maske ne stite od Kovid Novaka...
Koja sramota bre za organizatore!
Onu decu poubijase sto skupljaju loptice, nikada u zivotu nije niko izbacen, Nole baci lopticu iza ledja pogodi slucajno sudiju ovi ga izbacise ko amatera... Mimo pravila?!

Oliver

pre 3 godine

Jasno je da nije bilo namerno,sudija je imao mogucnost da ga opomene,oduzme poen,gem ili set,a ne odmah diskvalifikacija,pogotovo sto je nameru tesko dokazati. Ali secam se jednom da je Djokovic isto ovako slucajno pogodio skupljaca lopte pa se izvinjavao. Tada se izvukao i nije mi jasno zasto uopste lupa lopticu reketom posle poena,umesto da je samo ispusti na teren pa nek skupljaci skupljaju. Kako vec nije shvatio da je pod lupom i da mu love svaku,i najmanju gresku,da jedva cekaju,posebno u Americi i Britaniji,da im se "namesti na zicer"? Kako to ne moze da shvati?

lol

pre 3 godine

Ukoliko igrači-učesnici US open ne stanu na stranu Novaka,onda on nema ni jedan razlog da se bori za njih preko neke organizacije tenisera.
Sve ovo bez namjere, jedva dočekali baš zbog nove asocijacije. I ukupne mržnje prema njemu.

bmiles

pre 3 godine

Na celu ovu tragediju Novaku po pravilima sledi takodje gubljenje poena na US Openu i novcana kazna!Jos neznam kako ce mu oduzeti te poene kad su doneli odluku pre nastavka da ce zamrznuti sve poene do kraja godine bez obzira kakav rezultat postignes,ako sam ja dobro razumeo!?Zato je Rafa odlucio das ne igra i spremi se za RG.Steta da se jedan veliki sampion oprosti od ovogodisnje,po mnogim misljenjima sigurnog osvajanja jos jednog GS.Ovako sve ide na ruku Federeu i Nadalu pogotovo da on bude taj najveci ikad!Nije vazno zar ne,pouku dobio idemo dalje Novace,za mene ves ti uvek biti najbolji,a oni nek se drze pravila,to je jedini nacin da te zaustave!Najzad ce neko drugi osvojiti od ovi!h mladjih nadolazecih.Kraj price sa tuznim krajem!Disetili se dusmani opranih ruku kako da mu doskoce,rekli bi nasi stari!A ja porucujem Novaku use i u svoje ruke!
Ajmo Noleeee!

Vladan R

pre 3 godine

Klasičan primer kako se u Srbiji, razmišlja o poštovanju pravila. Te nije jako, te nije hteo, te jeste po pravilima ali je prestrogo i slične budalastine. Nema, prestrogo je, ako je po pravilima. A po pravilima ako se pogodi zvanično lice a da nije tokom igre, sledi diskvalifikacija. Od toga, da li je bilo sa namerom ili ne, može da ima značaja, o eventualnoj dodatnih kazni, u vidu vremenske suspenzije, sa svih ATP turnira. Ok, nije loptu, udario punom snagom kao nešto ranije, ali je bio vidno nezadovoljan i rezigniran, prilikom udaranja loptice. Na žalost po njega, loptice se ne udarca na taj način, nakon završenog gema. Za ljubitelje teorije zavere, pa Henman je izbačen sa W, jer je pogodio skupljaca loptica. Da nabrajam dalje diskvalifikacije. Ustalom nije mu prvi put da ovako udari lopticu, samo što onomad na RG, Na sreću, nije pogodio sudiju, a malo je falilo. Na žalost gema nikave zavere ili osvete. Jednostavno sam je kriv, a supervizor je samo striktno primenio pravil.

Pedja

pre 3 godine

Sramota od strane organizatora. Mogao je jednostavno da se pogleda snimak i da se vidi da ne postoji nikakva namera. Naravno, da treba kazniti uvek neki ispad tenisera, ali kad ima namere. Medjutim, imam utisak da su oni jedva cekali da se bilo sta dogodi, da bi mogli da ga izbace sa turnira. I da je prdnuo, oni bi ga diskvalifikovali. Nole, batali sve organizacije tenisera, znam da imas najbolje namere, ali sujetni to gledaju drugacije, pusti ih neka rade kako hoce, a tebi ne treba nijedno udruzenje. A sto se tice USA, vise ne bih otisao tamo kod primitivaca.

Bane

pre 3 godine

Ovo se prosto ne radi. Ispalis lopticu u cosak i pogodis sudiju u glavu. Sta da je stvarno udario u krikoidnu hrskavicu ili oko i povredio ozbiljno. Sreca da je bio samo obraz. Ali sve je to faza sazrevanja.

Miodrag

pre 3 godine

Ajd sad alko je reci, ali sudija glumata zbog odstete.
Amerka je to, svako je podsvesno iztreniran da preuvelica sta god da se dogodi be bi li naplatili odstetu.

Moje Ime

pre 3 godine

Nisu oni pomislili da je to namerno uradio.
Ali...uradio je.
Opravdanja nema i odluka je na mestu.
Nazalost,imao je nekoliko slicnih situacija u karijeri i ocigledno da nije nista naucio ili nije hteo da nauci.
Pogodio je pre nekoliko godina na slican nacin skupljaca loptica kod mreze(mislim da se desilo u Rimu,nisam siguran),ali se tad provukao.
Bacio je jedne prilike reket,koji je nezgodno odskocio i za dlaku promasio linijskog sudiju,koji se na volseban nacin izmakao i sprecio da se dogodi nesto slicno ovom danas.
Bilo je samo pitanje vremena kad ce se desiti,ako se ne promeni ponasanje.
Profesionalac si,brate,moras se nositi sa frustracijama.
Po meni,kriva je i glavni sudija,zato sto ga nije opemenula kad je prvi put besno raspalio po lopti,nakon izgubljenog poena.
To bi ga verovatno sprecilo da nesto slicno ponovi.
Na kraju krajeva,MORAO je da iskoristi jednu od tri vezane set lopte.
Zaista nije bilo ni srece,najpre lopta kaci liniju milimetar,potom vrh mreze zaustavlja loptu,a verovatno i Busta pravi duplu servis gresku,koja nije sudjena.
Sve to na set lopte.
I onda OVO.
Zivot ide dalje,steta za olako(GLUPO) propustenu priliku,ali bice ih jos,samo treba da zna sve manje i manje.
Zato glavu gore i pravac sljaka.
Ko zna mozda se jednom i posreci,umesto da po Marfijevom zakonu sve sto moze poci naopako i podje naopako.
Kao danas na primer!

.

pre 3 godine

@Milan_PT
A sta ce im se desiti ako krenu ka svlacionicama pre nego ona objavi da je mec gotov?
Djokovica ce dva puta da diskvalifikuje ili sta?
Supervizor je taj koji ima najvecu moc na mecu, nauci nesto.

BoltonBastard

pre 3 godine

Ja ne znam šta je njemu u poslednje vreme pa je postao ovoliko nervozan. Patetisanje oko "borbe za život" ove gospođe je preterano, ali ovo mu nije prvi put da zvekne lopticu ili reket i ne obraćajući pažnju gde će odleteti. Pamet u glavu za sledeći put, evo već je počela histerija ovo ovog slučaja. Posle onoga sa koronom, stvaranjem nove teniske asocijacije (PTPA) evo sad i ovoga, budi Bog s nama.

Vokri Fadilj

pre 3 godine

Novakov sam navijač,veliki,ali je potpuno zaslužio,takve gluposti su mu se vec dogadjale sa bacanjem reketa,da ne kažem ovo mlacenje prazne slame sa novim udruzenjem tenisera,pa savjet igrača,glupo pecanje u mrežu sa Nadalom,toliko nekakvih gluposti...na koje gubi energiju itd...sad fino nek razbistri glavu ...

Goran

pre 3 godine

Sada je momenat da ostali igrači na US Openu stanu iza Novaka,isto tako, kao što je on stao iza njih osnivanjem Unije igrača, neprekidno se boreći za njihova prava. Ukoliko se to ne desi, nema razloga, više da bude na čelu Saveta ili Unije igrača, šta god. Da sam na njegovom mestu, posle ovoga, nikad više ne bih učestvovao na US Openu, bio GOAT ili ne.

bojan

pre 3 godine

ovo nisam
video za 30 godina koliko pratim
tenis, sta uradise broju jedan, ne znam kako ih nije sramota ali jedva cekali izgleda, da ne osvoji turnir i da ga kazne sto osniva novu uniju

Rade

pre 3 godine

Sad neka neko napise samo da je ovo opravdano...
Na yt postoji pregrst snimaka kada igraci pogode, isto ovako SLUCAJNO, skupljace loptica, sudije, nekog iz publike, i svi spadaju u, ili funny videos, ili onoj o osecajnosti igraca! I nijedan, NIJEDAN nije diskvalifikovan. Narocito nije wn1! Uh, koliko sam besan, koliko nepravde. Dokle vise????????

Sinke

pre 3 godine

Vidi se da nije bila namjera,a samo kada je namjerno,onda slijedi diskvalifikacija...Nevjerovatna odluka,i mislim da je ovo uradjeno da Novak ne bi stigao Federera,nemam drugog objasnjenja.

Cph

pre 3 godine

Evo sad zabave za siroke narodne mase😊 E,moj Nole,sto ti je to trebalo. Sjecam se kad je Nabaldian sutnuo stolicu i povrijedio linijskog sudiju. Diskvalifikovan je,ali se oko toga nije dizala velika buka. Vidjet ce te sad kada se svi moguci eksperti i "eksperti"pocnu oglasavati na twiteru. Steta,ali bice bolje.

Fugazi

pre 3 godine

Čudno je bilo to vraćanje loptice. Bez obzira, to uopšte nije izgledao kao udarac koji bi nekog pogodio u vrat i još izazvao gušenje. Izgledao je onako, nonšalantan. Reakcija kojom je krenuo da vidi šta se desilo je bila spontana. Na kraju krajeva neka sudija uzme reket pa da vidimo koja će vjerovatnoća biti da iz poluokreta pogodi sudiju u vrat.

Fedal

pre 3 godine

Karma proslogodisnjeg wimbledona tek stize na naplatu, na rolan garosu nece osvojiti ni tacnu pored rafe i thiema, a dogodine eventualno uz mnogo srece Melburn. Rafa ce biti na 20. oktobra ove godine, a roger dogodine uzima wimbledon ! Karma je kucka, Nolobotovi.

Radulović

pre 3 godine

Vi što komentarišete i vidite teorije zavere, pa Serenu Vilijams su diskvalifikovali u finalu pre nekoliko godina. Svoju. Jeste žena reagivala ko da je bomba bačena na nju, ali svakako Novak je sam doveo sebe u tu situaciju.

...

pre 3 godine

Trazio djavola vec neko vreme, mozda ga ovo malo smiri. I ne, nije nikakva zavera, sam je sebe navukao na tanak led. Treba jos dobrano da ga lupe po dzepu i zaprete suspenzijom kao Sereni sto su.

Линуксаш

pre 3 godine

И ниједна камера да ухвати тај ураган, топовско ђуле, удар астероида...

Пресмешно, нека предложи да их држе у кавезима убудуће...

stefan

pre 3 godine

Novaku se dešavalo nekoliko puta da bude blizu diskvalifikacije. Mislim da je na RG-u isto tako bacio reket o zemlju i umalo nije pogodio sudiju kad je odskočio. Ne radi se o tome da li je bila namera ili ne. Jednostavno izbaci loptu iz džepa i teraj dalje ili je lepo lansiraj van stadiona. Ovako se samo izglupirao a ovi su jedva čekali.

neki veliki dr

pre 3 godine

Al ce srbadija sad ko oparena da pljuje taj zli zapad. Propisi su propisi. U Srbiji bi prošao nekažnjeno sigurno, kod bate na turniru

Canadaboy

pre 3 godine

I da se ovo nije desilo imam “feeling” da bi mu nasli koronu pred finale.....nasli su nacin kako krojiti ljudima zivote, od sad smo samo pokusni kunici....

Steva Signal

pre 3 godine

Већ видим да је паљба осута по организацији турнира као да имају или немају нешто против Новака.Само подсећање да је са истог турнира избачена и једна Серена Вилијамс,да је Џон Мекинро дисквалификован са Аустралијен опена.Колико год волели Новака,правила налажу да се играч који напуца лоптицу према судији дисквалификује.

neki veliki dr

pre 3 godine

Al ce srbadija sad ko oparena da pljuje taj zli zapad. Propisi su propisi. U Srbiji bi prošao nekažnjeno sigurno, kod bate na turniru

Milan_PT

pre 3 godine

Pravila su vrlo jasna. Bilo koja vrsta agresije, fizička ili verbalna, prema nekom od službenih lica, kažnjava se diskvalifikacijom. Pravila ne spominju potrebu postojanja namere. Apsolutno je nebitno to što Novak nije imao nameru da pogodi linijskog sudiju. Jednostavno, takvo je pravilo. Vilander je nešto spominjao da je neko pogodio kamermana. Kamerman nije službeno lice i pravilo se ne odnosi na njega, kao ni za navijače. Da je Novakova loptica pogodila nekog u publici, dobio bi opomenu, ali pošto je pogodio sudiju, odmah se znalo da neće izbeći drastičnoj kazni. Nije čak ni bila potrebna onolika gluma pogođene žene. Jedino me čudi pasivan odnos sudije, odnosno sutkinje, iz fotelje, koja je sav neprijatan posao prepustila glavnom sudiji turnira. Ona je ta koja po pravilima izriče tu kaznu, a nisam je čuo da se i zvanično oglasila pre nego što su igrači napustili teren. Mora da sam to prevideo, jer igrači ne smeju da krenu ka svlačionicama bez njene objave da je meč završen...

Gole Gole

pre 3 godine

Jel ovo definitivno sa turnira,jel ima pravo neke zalbe? Jel moguce da ga jedan supervizor izbaci,sta samo se on pita??!! Valjda nece biti kaznjen zabranom tenisa neko vreme,neznam bas pravila za to? Ali posto je iz Srbije i preti da postane najbolji od najboljih nista me nebi iznenadilo!!!

Tn

pre 3 godine

Zar se ovako vraca loptica skupljacima? Nije bilo namere to stoji, ali nije ni Sapovalov hteo da pogodi sudiju u oko, pa je to uradio i dobio diskvalifikaciju.

Djenka

pre 3 godine

Brate Novace...kakva tuga, katastrofa. Onaj milimetar na set loptama se pokazao tako veliki. Ovoliko baksuzluka nikad nisam video na teniskom mecu. Kako ce Novak da se oporavi od ovoga ja stvarno ne znam, bukvalno jedan od najtezih poraza u karijeri...a sve je bilo nacrtano za GOAT. Ovako, ne znam, tesko bas, jednostavno mu nije sudjeno, tako izgleda.

неко

pre 3 godine

Прво, ударац рекетом уопште није био такве јачине, а то се види и по кретању лоптице, да би јој нанео било какве повреде. Сасвим нормално враћање лоптице скупљачу који се у том тренутку нашао на правцу, испред помоћног судије.
Друго, верујем да је падом одглумила јаку лоптицу, што јој је и била намера.
Све у свему, решили су да му стану на пут и успели су. Решиће то Ноле на његов начин, победом, нема дилеме. Али опет се потвђује да је љубомора позитивна особина јер те тера да будеш бољи од онога на ког си љубоморан, за разлику од пакости која је шизофрена категорија.

imaju li oči?!

pre 3 godine

Neverovatno! Zar nisu videli Novakov potez? Da li uopšte vide kulturu ovog momka? Pa naravno - stao im na žulj osnivanjem asocijacije, a u uskoro bi stigao omiljene...Džaba im sve!!!

Kiki ns

pre 3 godine

A uzmimo u obzir i novo osnivanje unije igrača...
Jedva su dočekali da mu lupe packu.
A oudarcu reketom i jačini i da ne pričamo.
Sudija pala kao da je pregazio brzi voz....

Gambeeet

pre 3 godine

Bustin milimetar iz forhenda na 0-40 i sportska nesmotrenost milenijuma (koliko god voleo Noleta - zaslužena diskvalifikacija) koje mogu opredeliti dalji tok teniske istorije. NEVEROVATNO da je čovek sam sebi ovoliki protivnik i da je ovo sebi dozvolio. Slomi reket, napucaj lopticu od poda... Šta god, ostao sam zaista zabezeknut. Bukvalno sam sebe urnisao dečko, ne bih voleo da kažem za sva vremena, ali ko zna kako će reagovati nakon ovoga. Jedini način da izgubi na ovom GS je bila povreda ili diskvalifikacija, dao im je povoda zabovo drugo (i to velikog) i to se na kraju i obistinilo.

PAJA

pre 3 godine

JEDVA SU DOCEKALI E SADA KADA JE SVE MLEO,DA SE DESI OVO
OVO MOZE DA OSTAVI TRAGA ALI ZNAJUCI NOLETA IZACE ON IZ OVOGA JOS JACI
MOZDA CE SADA IMATI VISE VREMENA DA SE PRIPREMI I ODMORI ZA RG
NIJE BILO NIKAKVE NAMERE ,GLEDAMO SCENE NASILJA IZ USA ,SVI NAORUZANI DO
ZUBA A TENISKA LOPTICA ISPADE NAJOPASNIJE ORUZJE

napredNole

pre 3 godine

Ma biće još mečeva i takmičenja, Bože zdravlja.
I ovo je još jedna lekcija u životu, da nikada ništa nije sigurno.
Porazi čoveka uče bolje nego pobede.

Toleranti, Peje

pre 3 godine

Sam je kriv ... Diskvalifikacija nije toliko boljna na razliku od miliona kritika koji ce dobiti. Posto to nije prvi put mora da nauci kako se ponasa.

tami

pre 3 godine

neverovatno, jbga sve je imao u svojim rukama, ovog bi razbucao u sledećim setovima...
očigledno iza ugla svi vrebaju novakovu grešku da ne bude goat, :(
možda grešim?

Gasha

pre 3 godine

Kud pustiše babu sa 65+ da izlazi iz kuće, kud upade u par desetina ljudi koji su ušli na stadion, al' brate da je puste još i da sudi!?!?
Pa mnogo je

Dušan

pre 3 godine

Ovo nije namerno, neoprezno jeste ali namerno nije. Federera u ovakvoj situaciji nikad ne bi diskvalifikovali.

Strašno šta su mu uradili. Trebao je od ovog meča da dodaje bodove na rang listi, verovatno bi i uzeo turnir. Užas.

Dragan

pre 3 godine

Ej Nole, Nole, hoces ti da osnivas novu asocijaciju profesionalnih igraca. Dirnuo si u osinje gnezdo. Pa mogao si valjda da vidis sta bolesnici rade Trampu a kamoli nece tebi. Ako hoces da budes GOAT od sada pa nadalje mani se svega vezanog oko tenisa i fokusiraj se na svoju igru. Pusti ostalima da se bodu sa rogatima.

Eto tako

pre 3 godine

Sto bi rekli ti isti Ameri postoji letter of the law i spirit of the law. Besmislena odluka skroz. Bilo je dovoljno dati protivniku gem, samim tim i set. Bilo je ocigledno da nije namerno. Besmislica

Djole99

pre 3 godine

Bukvalno sam otišao kada je Busta onaj forhend poslao u, činilo se, aut... Nakon što je bila dobra, sve je krenulo nizbrdo.. Loša sreća ili šta... Đoković je kriv. Loptica je brzo išla, pogodio je ženu u grlo.. Pravila su prilično jasna. Taman da si i Federer.

anica velickovic

pre 3 godine

A ona krivonoga i naočarac jedva docekali da pricaju o ovome...svima je sad ćef Nole, ne trpe te pa to ti je...ali bices jos jaci posle ovoga.

Hana

pre 3 godine

Neverovatno, igra ovu igru preko 20 godina i još mu nije jasno šta sme, a šta ne sme. A onda se još raspravlja. Kao da to nekoga zanima. Još će ova da ga tuži, za povredu na radnom mestu, prema USA zakonima, a to može da ga košta nekoliko miliončića.

Nazalost

pre 3 godine

Ovim nepromisljenim i slucajnim aktom DJOKOVICU je ovo K R A J karijere.
Mogu si zamisliti kakve ce diskusije protiv njega biti u celom svetu, a narocito
na zapadu, gde su ga i do sada uvek kritikovali i mrzeli.

Jelena

pre 3 godine

Uvek sam se cudila kako ima srece da te loptice koje ispucava u besu nikog ne pogode. Cak ni kada su bile prepune tribine, uvek pogode ili reklame ili tik pored nekog. Cak je i konferencijama za stampu imao pitanja o tome zasto to radi, a on je odgovarao, pa u cemu je problem nisam pogodio nikoga. Sad ga je sve to stiglo i obilo mu se u glavu, prazan stadion i on pogodi sudiju u glavu. Sad kad mu je bilo najbitnije i kad je imao veliku sansu da isvoji jos jedan GS

Pegone

pre 3 godine

Prvo od 0:40 ispusti 3 brejk loptice ,pa rame riskira da povredi i na kraju onu smotanu plavusu pogodi u glavu .Toliko pehova za tako malo vremena nikad nisam vidio. Ajde nazad u evropu pa pobedi u Parizu :-)

2CRAZY

pre 3 godine

Sam je kriv Novak... jeste da je poslao slabu loptu i nije gledao gde udara, ali zasto rizikovati, zasto dozvoliti nekom sansu da te diskvalifikuje? Ovako nesto se i Nalbandianu desilo... jednostavno Novak mora da nauci da kontrolise svoje emocije i svoje frustracije ili ce ga ovakvi momenti kostati i u buducnosti, a i pre ovoga je imao slicnih incidenta, jednostavno mora da pazi sta radi i gotovo, nema opravdanja, ovde se diskvalifikuje za takve stvari... ako je bas morao, mogao je da lansira loptu u nebo ili na prazne tribine.

leba i igara

pre 3 godine

srpska posla i teorije zavere...
isto kada bi cistio oruzje, slucajno opalio i ubio nekoga do sebe...
u gemu pre toga je raspalio po lopti iz nervoze sto nije iskoristio brejk i nije dobio opomenu...
sam je kriv i zasluzeno diskvalifikovan...
sledeci put pamet u glavu i ne dozvoli dusmanima da se slade...

Andrea Djani

pre 3 godine

Nije ovo prvi put da Novak bes iskaljuje na loptici , reketu i sl. To je nesto sto mu je uslo u naviku i na zalost platio je najvecu cenu zbog toga . Ne razumem cemu nervoza , kada si ubedljivo najbolji , zbog dve lopte , jednog gema , zbog cega . Naravno ona zena sudija ga je sa osmehom , koji se od maske nije video , diskvalifikovala .

GM

pre 3 godine

Kada postane arogantan onda će ga više ceniti.

Ovako dobar prema svima samo jedva čekaju da se iživljavaju nad njim.

Novače prekini bilo kakvu komunikaciju sa medijima i zvaničnicima ATP.

Branko

pre 3 godine

Трећи скандал на УО доноси дисквалификацију фаворита кажњеног због покушаја одбране интереса играча, систем је јачи од спорта и од спортиста..

whothefuck

pre 3 godine

Krivo mi je, ali imam utisak da je ovo moralo jednom da se dogodi jer nekoliko puta prethodnih godina Nole je slične stvari radio i imao je sreće da nikoga ne pogodi, sećam se na Vimbldonu je tokom razbijanja reketa za malo jedan deo reketa pogodio like a linijskog sudiju i to bi tada isto bila čista diskvalifikacija. Realno je u ozbiljim godinama sada da bi rizikovao sa ovakvim potezima!!!

Panama

pre 3 godine

Nije izbacen jer je namerno gadjao, nemojte tako paliti ljude. Pravila kazu da se ne sme u izlivu besa povrediti bilo ko od sudija, bilo namerno ili nenamerno. Nesrecno je da ju je bas u grkljan pogodio, ali sam je to izazvao

Canadaboy

pre 3 godine

I da se ovo nije desilo imam “feeling” da bi mu nasli koronu pred finale.....nasli su nacin kako krojiti ljudima zivote, od sad smo samo pokusni kunici....

srle

pre 3 godine

Jednom rečju sramota. Velika sramota za sve na US Openu i celokupni tenis jer su jedino ovako mogli da izbace Novaka sa turnira. Šteta, osvojio bi on ovo. Totalni fijasko povratka tenisa posle pauze. Nadam se da ovo neće uticati mnogo na Novaka, ima još dosta posla da se završi, predstoji Rolan Garos i drugi bitni turniri. Srećno Nole u nastavku sezone, ipak je osvojen Sinsinati i nema razloga za ogromno nezadovoljstvo.

Panama

pre 3 godine

Nije izbacen jer je namerno gadjao, nemojte tako paliti ljude. Pravila kazu da se ne sme u izlivu besa povrediti bilo ko od sudija, bilo namerno ili nenamerno. Nesrecno je da ju je bas u grkljan pogodio, ali sam je to izazvao

bojan

pre 3 godine

ovo nisam
video za 30 godina koliko pratim
tenis, sta uradise broju jedan, ne znam kako ih nije sramota ali jedva cekali izgleda, da ne osvoji turnir i da ga kazne sto osniva novu uniju

Eto tako

pre 3 godine

Sto bi rekli ti isti Ameri postoji letter of the law i spirit of the law. Besmislena odluka skroz. Bilo je dovoljno dati protivniku gem, samim tim i set. Bilo je ocigledno da nije namerno. Besmislica

Pegone

pre 3 godine

Prvo od 0:40 ispusti 3 brejk loptice ,pa rame riskira da povredi i na kraju onu smotanu plavusu pogodi u glavu .Toliko pehova za tako malo vremena nikad nisam vidio. Ajde nazad u evropu pa pobedi u Parizu :-)

Branko

pre 3 godine

Трећи скандал на УО доноси дисквалификацију фаворита кажњеног због покушаја одбране интереса играча, систем је јачи од спорта и од спортиста..

stefan

pre 3 godine

Novaku se dešavalo nekoliko puta da bude blizu diskvalifikacije. Mislim da je na RG-u isto tako bacio reket o zemlju i umalo nije pogodio sudiju kad je odskočio. Ne radi se o tome da li je bila namera ili ne. Jednostavno izbaci loptu iz džepa i teraj dalje ili je lepo lansiraj van stadiona. Ovako se samo izglupirao a ovi su jedva čekali.

Djenka

pre 3 godine

Brate Novace...kakva tuga, katastrofa. Onaj milimetar na set loptama se pokazao tako veliki. Ovoliko baksuzluka nikad nisam video na teniskom mecu. Kako ce Novak da se oporavi od ovoga ja stvarno ne znam, bukvalno jedan od najtezih poraza u karijeri...a sve je bilo nacrtano za GOAT. Ovako, ne znam, tesko bas, jednostavno mu nije sudjeno, tako izgleda.

Tn

pre 3 godine

Zar se ovako vraca loptica skupljacima? Nije bilo namere to stoji, ali nije ni Sapovalov hteo da pogodi sudiju u oko, pa je to uradio i dobio diskvalifikaciju.

Cph

pre 3 godine

Evo sad zabave za siroke narodne mase😊 E,moj Nole,sto ti je to trebalo. Sjecam se kad je Nabaldian sutnuo stolicu i povrijedio linijskog sudiju. Diskvalifikovan je,ali se oko toga nije dizala velika buka. Vidjet ce te sad kada se svi moguci eksperti i "eksperti"pocnu oglasavati na twiteru. Steta,ali bice bolje.

Radulović

pre 3 godine

Vi što komentarišete i vidite teorije zavere, pa Serenu Vilijams su diskvalifikovali u finalu pre nekoliko godina. Svoju. Jeste žena reagivala ko da je bomba bačena na nju, ali svakako Novak je sam doveo sebe u tu situaciju.

...

pre 3 godine

Trazio djavola vec neko vreme, mozda ga ovo malo smiri. I ne, nije nikakva zavera, sam je sebe navukao na tanak led. Treba jos dobrano da ga lupe po dzepu i zaprete suspenzijom kao Sereni sto su.

Rade

pre 3 godine

Sad neka neko napise samo da je ovo opravdano...
Na yt postoji pregrst snimaka kada igraci pogode, isto ovako SLUCAJNO, skupljace loptica, sudije, nekog iz publike, i svi spadaju u, ili funny videos, ili onoj o osecajnosti igraca! I nijedan, NIJEDAN nije diskvalifikovan. Narocito nije wn1! Uh, koliko sam besan, koliko nepravde. Dokle vise????????

napredNole

pre 3 godine

Ma biće još mečeva i takmičenja, Bože zdravlja.
I ovo je još jedna lekcija u životu, da nikada ništa nije sigurno.
Porazi čoveka uče bolje nego pobede.

Dragan

pre 3 godine

Ej Nole, Nole, hoces ti da osnivas novu asocijaciju profesionalnih igraca. Dirnuo si u osinje gnezdo. Pa mogao si valjda da vidis sta bolesnici rade Trampu a kamoli nece tebi. Ako hoces da budes GOAT od sada pa nadalje mani se svega vezanog oko tenisa i fokusiraj se na svoju igru. Pusti ostalima da se bodu sa rogatima.

Djole99

pre 3 godine

Bukvalno sam otišao kada je Busta onaj forhend poslao u, činilo se, aut... Nakon što je bila dobra, sve je krenulo nizbrdo.. Loša sreća ili šta... Đoković je kriv. Loptica je brzo išla, pogodio je ženu u grlo.. Pravila su prilično jasna. Taman da si i Federer.

Jelena

pre 3 godine

Uvek sam se cudila kako ima srece da te loptice koje ispucava u besu nikog ne pogode. Cak ni kada su bile prepune tribine, uvek pogode ili reklame ili tik pored nekog. Cak je i konferencijama za stampu imao pitanja o tome zasto to radi, a on je odgovarao, pa u cemu je problem nisam pogodio nikoga. Sad ga je sve to stiglo i obilo mu se u glavu, prazan stadion i on pogodi sudiju u glavu. Sad kad mu je bilo najbitnije i kad je imao veliku sansu da isvoji jos jedan GS

Milan_PT

pre 3 godine

Pravila su vrlo jasna. Bilo koja vrsta agresije, fizička ili verbalna, prema nekom od službenih lica, kažnjava se diskvalifikacijom. Pravila ne spominju potrebu postojanja namere. Apsolutno je nebitno to što Novak nije imao nameru da pogodi linijskog sudiju. Jednostavno, takvo je pravilo. Vilander je nešto spominjao da je neko pogodio kamermana. Kamerman nije službeno lice i pravilo se ne odnosi na njega, kao ni za navijače. Da je Novakova loptica pogodila nekog u publici, dobio bi opomenu, ali pošto je pogodio sudiju, odmah se znalo da neće izbeći drastičnoj kazni. Nije čak ni bila potrebna onolika gluma pogođene žene. Jedino me čudi pasivan odnos sudije, odnosno sutkinje, iz fotelje, koja je sav neprijatan posao prepustila glavnom sudiji turnira. Ona je ta koja po pravilima izriče tu kaznu, a nisam je čuo da se i zvanično oglasila pre nego što su igrači napustili teren. Mora da sam to prevideo, jer igrači ne smeju da krenu ka svlačionicama bez njene objave da je meč završen...

Toleranti, Peje

pre 3 godine

Sam je kriv ... Diskvalifikacija nije toliko boljna na razliku od miliona kritika koji ce dobiti. Posto to nije prvi put mora da nauci kako se ponasa.

Vladan R

pre 3 godine

Klasičan primer kako se u Srbiji, razmišlja o poštovanju pravila. Te nije jako, te nije hteo, te jeste po pravilima ali je prestrogo i slične budalastine. Nema, prestrogo je, ako je po pravilima. A po pravilima ako se pogodi zvanično lice a da nije tokom igre, sledi diskvalifikacija. Od toga, da li je bilo sa namerom ili ne, može da ima značaja, o eventualnoj dodatnih kazni, u vidu vremenske suspenzije, sa svih ATP turnira. Ok, nije loptu, udario punom snagom kao nešto ranije, ali je bio vidno nezadovoljan i rezigniran, prilikom udaranja loptice. Na žalost po njega, loptice se ne udarca na taj način, nakon završenog gema. Za ljubitelje teorije zavere, pa Henman je izbačen sa W, jer je pogodio skupljaca loptica. Da nabrajam dalje diskvalifikacije. Ustalom nije mu prvi put da ovako udari lopticu, samo što onomad na RG, Na sreću, nije pogodio sudiju, a malo je falilo. Na žalost gema nikave zavere ili osvete. Jednostavno sam je kriv, a supervizor je samo striktno primenio pravil.

Линуксаш

pre 3 godine

И ниједна камера да ухвати тај ураган, топовско ђуле, удар астероида...

Пресмешно, нека предложи да их држе у кавезима убудуће...

tami

pre 3 godine

neverovatno, jbga sve je imao u svojim rukama, ovog bi razbucao u sledećim setovima...
očigledno iza ugla svi vrebaju novakovu grešku da ne bude goat, :(
možda grešim?

whothefuck

pre 3 godine

Krivo mi je, ali imam utisak da je ovo moralo jednom da se dogodi jer nekoliko puta prethodnih godina Nole je slične stvari radio i imao je sreće da nikoga ne pogodi, sećam se na Vimbldonu je tokom razbijanja reketa za malo jedan deo reketa pogodio like a linijskog sudiju i to bi tada isto bila čista diskvalifikacija. Realno je u ozbiljim godinama sada da bi rizikovao sa ovakvim potezima!!!

Sinke

pre 3 godine

Vidi se da nije bila namjera,a samo kada je namjerno,onda slijedi diskvalifikacija...Nevjerovatna odluka,i mislim da je ovo uradjeno da Novak ne bi stigao Federera,nemam drugog objasnjenja.

dr.mr

pre 3 godine

Kakva je ovo sramota nevidjeno.. Vidi se da nije namerno! A i sta kad je pogodi sa 220km na cas iz servisa onda nikom nista. Ma presmesno!!

leba i igara

pre 3 godine

srpska posla i teorije zavere...
isto kada bi cistio oruzje, slucajno opalio i ubio nekoga do sebe...
u gemu pre toga je raspalio po lopti iz nervoze sto nije iskoristio brejk i nije dobio opomenu...
sam je kriv i zasluzeno diskvalifikovan...
sledeci put pamet u glavu i ne dozvoli dusmanima da se slade...

Ante

pre 3 godine

Znam da su mnogi u Srbiji poceli pratit tenis nedavno ,i to vecinom finala kad Novak igra i nemaju pojma o pravilima.Tim Hennman,izbacen sa Wimbledona (Englez )jer je pogodio skupljacicu lopti.Nalbandian suspendiran sa finala Queensa jer je pogodio pokrajnjeg suca.Shapovalov i Kanada izbaceni u 5 mecu Davis Cupa jer je pogodio glavnog suca.I jos masa slucajeva slicnih.Pravila su pravila ,nakon poena pogodis sluzbenu osobu ,letis.Nema to veze nacionalnoscu,vjerom,cjepivom i slicnim...

imaju li oči?!

pre 3 godine

Neverovatno! Zar nisu videli Novakov potez? Da li uopšte vide kulturu ovog momka? Pa naravno - stao im na žulj osnivanjem asocijacije, a u uskoro bi stigao omiljene...Džaba im sve!!!

Pedja

pre 3 godine

Sramota od strane organizatora. Mogao je jednostavno da se pogleda snimak i da se vidi da ne postoji nikakva namera. Naravno, da treba kazniti uvek neki ispad tenisera, ali kad ima namere. Medjutim, imam utisak da su oni jedva cekali da se bilo sta dogodi, da bi mogli da ga izbace sa turnira. I da je prdnuo, oni bi ga diskvalifikovali. Nole, batali sve organizacije tenisera, znam da imas najbolje namere, ali sujetni to gledaju drugacije, pusti ih neka rade kako hoce, a tebi ne treba nijedno udruzenje. A sto se tice USA, vise ne bih otisao tamo kod primitivaca.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Ja kao veliki Noletov navijač sam objektivan skroz, loptica je zaista pogodila tu osobu u glavu, mislim tu negde pored desnog oka koliko sam uspeo da vidim na onom kratkom snimku iz ugla iz kojeg se to najbolje vidi. Naravno Nole nije to namerno uradio, daleko od toga, ali eto, pravila su pravila, pa je diskvalifikovan zbog zoga. Nije ni prvi a ni poslednji kome se to desilo, život ide dalje, ništa strašno. A sa druge strane organizatori kao da su jedva dočekali da ga diskvalifikuju jer je veoma poznato šta Nole čini van teniskog terena, koliko se zamera ATP-u i ITF-u sa tom svojom sindikalnom borbom za prava svih tenisera i naravno da mu to te moćne organizacije neće dopustiti, gledaće da ga onemoguće ne birajući sredstva, i evo epiloga. U narednom periodu mora da bude veoma obazriv, zamerio se izuzetno moćnim likovima i oni mu to neće zaboraviti, mada mu je ideja svo vreme bila humana, želeo je da pomogne nižerangiranim teniserima, ali protiv ovih aždaja se ne može. Ja lično, posle svega ovoga, kao veliki Noletov navijač, nimalo ne žalim za ovim Korona US Openom zbog toga što ga Nole neće osvojiti. Pre nego je i počeo krenula su glasna kukanja da ovo nije "pravi" Gren Slem, da nema publike, da nema puno velikih tenisera, da ovo, da ono, da titula na njemu neće vredeti kao titula na "regularnom" Gren Slemu, epa evo, neće je Nole osvojiti, osvojiće neku drugu koju mu nećete moći osporiti. Samo pametno Nole i ostavi se politike, pusti ATP i ITF molim te i posveti se tenisu.

lol

pre 3 godine

Ukoliko igrači-učesnici US open ne stanu na stranu Novaka,onda on nema ni jedan razlog da se bori za njih preko neke organizacije tenisera.
Sve ovo bez namjere, jedva dočekali baš zbog nove asocijacije. I ukupne mržnje prema njemu.

Steva Signal

pre 3 godine

Већ видим да је паљба осута по организацији турнира као да имају или немају нешто против Новака.Само подсећање да је са истог турнира избачена и једна Серена Вилијамс,да је Џон Мекинро дисквалификован са Аустралијен опена.Колико год волели Новака,правила налажу да се играч који напуца лоптицу према судији дисквалификује.

Gambeeet

pre 3 godine

Bustin milimetar iz forhenda na 0-40 i sportska nesmotrenost milenijuma (koliko god voleo Noleta - zaslužena diskvalifikacija) koje mogu opredeliti dalji tok teniske istorije. NEVEROVATNO da je čovek sam sebi ovoliki protivnik i da je ovo sebi dozvolio. Slomi reket, napucaj lopticu od poda... Šta god, ostao sam zaista zabezeknut. Bukvalno sam sebe urnisao dečko, ne bih voleo da kažem za sva vremena, ali ko zna kako će reagovati nakon ovoga. Jedini način da izgubi na ovom GS je bila povreda ili diskvalifikacija, dao im je povoda zabovo drugo (i to velikog) i to se na kraju i obistinilo.

Gasha

pre 3 godine

Kud pustiše babu sa 65+ da izlazi iz kuće, kud upade u par desetina ljudi koji su ušli na stadion, al' brate da je puste još i da sudi!?!?
Pa mnogo je

Goran

pre 3 godine

Sada je momenat da ostali igrači na US Openu stanu iza Novaka,isto tako, kao što je on stao iza njih osnivanjem Unije igrača, neprekidno se boreći za njihova prava. Ukoliko se to ne desi, nema razloga, više da bude na čelu Saveta ili Unije igrača, šta god. Da sam na njegovom mestu, posle ovoga, nikad više ne bih učestvovao na US Openu, bio GOAT ili ne.

Canadaboy

pre 3 godine

I da se ovo nije desilo imam “feeling” da bi mu nasli koronu pred finale.....nasli su nacin kako krojiti ljudima zivote, od sad smo samo pokusni kunici....

Fugazi

pre 3 godine

Čudno je bilo to vraćanje loptice. Bez obzira, to uopšte nije izgledao kao udarac koji bi nekog pogodio u vrat i još izazvao gušenje. Izgledao je onako, nonšalantan. Reakcija kojom je krenuo da vidi šta se desilo je bila spontana. Na kraju krajeva neka sudija uzme reket pa da vidimo koja će vjerovatnoća biti da iz poluokreta pogodi sudiju u vrat.

PAJA

pre 3 godine

JEDVA SU DOCEKALI E SADA KADA JE SVE MLEO,DA SE DESI OVO
OVO MOZE DA OSTAVI TRAGA ALI ZNAJUCI NOLETA IZACE ON IZ OVOGA JOS JACI
MOZDA CE SADA IMATI VISE VREMENA DA SE PRIPREMI I ODMORI ZA RG
NIJE BILO NIKAKVE NAMERE ,GLEDAMO SCENE NASILJA IZ USA ,SVI NAORUZANI DO
ZUBA A TENISKA LOPTICA ISPADE NAJOPASNIJE ORUZJE

Vokri Fadilj

pre 3 godine

Novakov sam navijač,veliki,ali je potpuno zaslužio,takve gluposti su mu se vec dogadjale sa bacanjem reketa,da ne kažem ovo mlacenje prazne slame sa novim udruzenjem tenisera,pa savjet igrača,glupo pecanje u mrežu sa Nadalom,toliko nekakvih gluposti...na koje gubi energiju itd...sad fino nek razbistri glavu ...

Kiki ns

pre 3 godine

A uzmimo u obzir i novo osnivanje unije igrača...
Jedva su dočekali da mu lupe packu.
A oudarcu reketom i jačini i da ne pričamo.
Sudija pala kao da je pregazio brzi voz....

Andrea Djani

pre 3 godine

Nije ovo prvi put da Novak bes iskaljuje na loptici , reketu i sl. To je nesto sto mu je uslo u naviku i na zalost platio je najvecu cenu zbog toga . Ne razumem cemu nervoza , kada si ubedljivo najbolji , zbog dve lopte , jednog gema , zbog cega . Naravno ona zena sudija ga je sa osmehom , koji se od maske nije video , diskvalifikovala .

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Gledao sam fudbal ( ne pitajte zašto ) i okrenem na tenis na početku 10.gema. Novak vodi 5:4. Servira Španac. Za tili čas 0:40. Sledeći poen razmena i na kraju udarac negde oko linije, sudija viče aut. Čelendž. I dok čekamo, ja pomislim, ako je ovo dobra lopta biće nešto loše, možda izgubi set koji ie u ovom trenutku već dobio i padne psihički, počne da greši... Stiže rezultat celendza- milimetar na liniji, još se igra. Sledeći poen-Novak pogađa sajlu sa tri metra daljine i lopta pada u njegovo polje. Nisam mogao više da gledam. Okrenem nazad na fudbal, od nase reprezentacije mi pada pritisak i puls. I posle čujem sta se desilo. Baš ne mogu da izbijem iz glave onaj milimetar na liniji i onaj milimetar na sajli.

neki veliki dr

pre 3 godine

Al ce srbadija sad ko oparena da pljuje taj zli zapad. Propisi su propisi. U Srbiji bi prošao nekažnjeno sigurno, kod bate na turniru

Gole Gole

pre 3 godine

Jel ovo definitivno sa turnira,jel ima pravo neke zalbe? Jel moguce da ga jedan supervizor izbaci,sta samo se on pita??!! Valjda nece biti kaznjen zabranom tenisa neko vreme,neznam bas pravila za to? Ali posto je iz Srbije i preti da postane najbolji od najboljih nista me nebi iznenadilo!!!

Canadaboy

pre 3 godine

I da se ovo nije desilo imam “feeling” da bi mu nasli koronu pred finale.....nasli su nacin kako krojiti ljudima zivote, od sad smo samo pokusni kunici....

Nazalost

pre 3 godine

Ovim nepromisljenim i slucajnim aktom DJOKOVICU je ovo K R A J karijere.
Mogu si zamisliti kakve ce diskusije protiv njega biti u celom svetu, a narocito
na zapadu, gde su ga i do sada uvek kritikovali i mrzeli.

anica velickovic

pre 3 godine

A ona krivonoga i naočarac jedva docekali da pricaju o ovome...svima je sad ćef Nole, ne trpe te pa to ti je...ali bices jos jaci posle ovoga.

Fedal

pre 3 godine

Karma proslogodisnjeg wimbledona tek stize na naplatu, na rolan garosu nece osvojiti ni tacnu pored rafe i thiema, a dogodine eventualno uz mnogo srece Melburn. Rafa ce biti na 20. oktobra ove godine, a roger dogodine uzima wimbledon ! Karma je kucka, Nolobotovi.

Hana

pre 3 godine

Neverovatno, igra ovu igru preko 20 godina i još mu nije jasno šta sme, a šta ne sme. A onda se još raspravlja. Kao da to nekoga zanima. Još će ova da ga tuži, za povredu na radnom mestu, prema USA zakonima, a to može da ga košta nekoliko miliončića.

maki

pre 3 godine

ja bih organizivala oprostajnu veceru i pozvala sve igrace, a za dva dana objavila da imam opet koronu, pa neka trofej razbucaju na pola i posalju Nadalu i Federeru.

Posmatrač

pre 3 godine

Nazalost, pravila su takva i sam sebe je ukopao. Nije bitno da li je udario namerno ili ne. A za ove koji pominju udarce lopticom pri servisu ili razmeni udaraca, to je potpuno drugacija situacija od dodavanja loptice. Kada serviras / igraš, udaras lopticu najjace sto možeš i to je deo igre. Kada dodaješ lopticu skupljacima, udaras je drukcije.

neki veliki dr

pre 3 godine

Al ce srbadija sad ko oparena da pljuje taj zli zapad. Propisi su propisi. U Srbiji bi prošao nekažnjeno sigurno, kod bate na turniru

Moje Ime

pre 3 godine

Nisu oni pomislili da je to namerno uradio.
Ali...uradio je.
Opravdanja nema i odluka je na mestu.
Nazalost,imao je nekoliko slicnih situacija u karijeri i ocigledno da nije nista naucio ili nije hteo da nauci.
Pogodio je pre nekoliko godina na slican nacin skupljaca loptica kod mreze(mislim da se desilo u Rimu,nisam siguran),ali se tad provukao.
Bacio je jedne prilike reket,koji je nezgodno odskocio i za dlaku promasio linijskog sudiju,koji se na volseban nacin izmakao i sprecio da se dogodi nesto slicno ovom danas.
Bilo je samo pitanje vremena kad ce se desiti,ako se ne promeni ponasanje.
Profesionalac si,brate,moras se nositi sa frustracijama.
Po meni,kriva je i glavni sudija,zato sto ga nije opemenula kad je prvi put besno raspalio po lopti,nakon izgubljenog poena.
To bi ga verovatno sprecilo da nesto slicno ponovi.
Na kraju krajeva,MORAO je da iskoristi jednu od tri vezane set lopte.
Zaista nije bilo ni srece,najpre lopta kaci liniju milimetar,potom vrh mreze zaustavlja loptu,a verovatno i Busta pravi duplu servis gresku,koja nije sudjena.
Sve to na set lopte.
I onda OVO.
Zivot ide dalje,steta za olako(GLUPO) propustenu priliku,ali bice ih jos,samo treba da zna sve manje i manje.
Zato glavu gore i pravac sljaka.
Ko zna mozda se jednom i posreci,umesto da po Marfijevom zakonu sve sto moze poci naopako i podje naopako.
Kao danas na primer!

Pravda

pre 3 godine

Jao,kako mi je zao zene koju je Nole pogodio lopticom, pri brzini od 300km/h . Prosto se cudim kako je ,,prezivela,, taj udar asteroida, i ostala na nogama. Ona slama srce dok se uvija, grci, prevrce i gusi.
Da nije zalosno,bilo bi smesno. Nole, ti si za nas vec osvojio tu titulu. Samo napred.

неко

pre 3 godine

Прво, ударац рекетом уопште није био такве јачине, а то се види и по кретању лоптице, да би јој нанео било какве повреде. Сасвим нормално враћање лоптице скупљачу који се у том тренутку нашао на правцу, испред помоћног судије.
Друго, верујем да је падом одглумила јаку лоптицу, што јој је и била намера.
Све у свему, решили су да му стану на пут и успели су. Решиће то Ноле на његов начин, победом, нема дилеме. Али опет се потвђује да је љубомора позитивна особина јер те тера да будеш бољи од онога на ког си љубоморан, за разлику од пакости која је шизофрена категорија.

BoltonBastard

pre 3 godine

Ja ne znam šta je njemu u poslednje vreme pa je postao ovoliko nervozan. Patetisanje oko "borbe za život" ove gospođe je preterano, ali ovo mu nije prvi put da zvekne lopticu ili reket i ne obraćajući pažnju gde će odleteti. Pamet u glavu za sledeći put, evo već je počela histerija ovo ovog slučaja. Posle onoga sa koronom, stvaranjem nove teniske asocijacije (PTPA) evo sad i ovoga, budi Bog s nama.

Nikola

pre 3 godine

Samo su čekali ovo da se osvete za novu organizaciju igrača. Gube konce i novac uskoro i to veliki.

To ih boli.

Da sam na Novakovom mestu održao bih konfereciju za štampu i rekao da više nikada neću igrati u USA a da ću oboriti sve rekorde i bez turnira u Americi.

I naravno za kraj. Neka se svi ostali iz Amerike, fanovi koji će morati da me gledaju u Evropi, Austrliji ili Aziji i ostali organizatori turnira u USa za nadolnadu štete i sve ostalo obrate amaterima iz US opena.

Kraj.

Sa ovakvim, da ne kažem šta, treba samo na ovaj način da bi naučili gde im je mesto. Uskratiti im sve.

GM

pre 3 godine

Kada postane arogantan onda će ga više ceniti.

Ovako dobar prema svima samo jedva čekaju da se iživljavaju nad njim.

Novače prekini bilo kakvu komunikaciju sa medijima i zvaničnicima ATP.

Oliver

pre 3 godine

Jasno je da nije bilo namerno,sudija je imao mogucnost da ga opomene,oduzme poen,gem ili set,a ne odmah diskvalifikacija,pogotovo sto je nameru tesko dokazati. Ali secam se jednom da je Djokovic isto ovako slucajno pogodio skupljaca lopte pa se izvinjavao. Tada se izvukao i nije mi jasno zasto uopste lupa lopticu reketom posle poena,umesto da je samo ispusti na teren pa nek skupljaci skupljaju. Kako vec nije shvatio da je pod lupom i da mu love svaku,i najmanju gresku,da jedva cekaju,posebno u Americi i Britaniji,da im se "namesti na zicer"? Kako to ne moze da shvati?

znanje-imanje

pre 3 godine

Najpatetičniji su ovi sa "pravila su pravila". Naravno da, apsolutno jesu. Ne smeš da povrediš okolno osoblje. Ali to ne znači ovo. Okreće se da vrati lopticu skupljaču. Na mah usmerava osobi koju vidi kada se okreće... I onda shvata da ne treba njoj da dodaj - ona nije skupljačica već linijski. OK, maše joj rukom i - to je to. Niko se ovoga nikada više do kraja sveta ne bi setio. Nema namere, nema povrede, ničega. Najbitnije - nema povrede pravila. Da je bio nekontrolisan onda ga ne vadi to što nema namere. Da je izazvao povredu takođe. Ovde je u pitanju samo nesporazum dodavanja. To 200% nije prekršaj pravila - pa sve i da je ovu strefio infrakt i umrela načisto.
Dakle ovo nema sličnosti ni sa Nalbandijanom ni sa čim. On nije hteo ali je onog ipak povredio. Slučajno, ali u izlivu besa. Ni sa Serenom - svesno je pretila linijskoj. A Novak niti je bilo u stanju besa niti je ikoga povredio. Ovo je čista pizma i osveta. Glavni sudija koji ima pravo i dužnost da proceni apsolutno je znao sve ovo. Svesno je zloupotrebio svoje diskreciono pravo.
@Milan_PT
"Pravila su vrlo jasna. Bilo koja vrsta agresije, fizička ili verbalna, prema nekom od službenih lica, kažnjava se diskvalifikacijom. Pravila ne spominju potrebu postojanja namere. Apsolutno je nebitno to što Novak nije imao nameru da pogodi linijskog sudiju. Jednostavno, takvo je pravilo."
Netačno - da je tako ko god posle asa pogodi linijskog sudiju bio bi diskvalifikovan.

Ljuba

pre 3 godine

Maske ne stite od Kovid Novaka...
Koja sramota bre za organizatore!
Onu decu poubijase sto skupljaju loptice, nikada u zivotu nije niko izbacen, Nole baci lopticu iza ledja pogodi slucajno sudiju ovi ga izbacise ko amatera... Mimo pravila?!

2CRAZY

pre 3 godine

Sam je kriv Novak... jeste da je poslao slabu loptu i nije gledao gde udara, ali zasto rizikovati, zasto dozvoliti nekom sansu da te diskvalifikuje? Ovako nesto se i Nalbandianu desilo... jednostavno Novak mora da nauci da kontrolise svoje emocije i svoje frustracije ili ce ga ovakvi momenti kostati i u buducnosti, a i pre ovoga je imao slicnih incidenta, jednostavno mora da pazi sta radi i gotovo, nema opravdanja, ovde se diskvalifikuje za takve stvari... ako je bas morao, mogao je da lansira loptu u nebo ili na prazne tribine.

Bane

pre 3 godine

Ovo se prosto ne radi. Ispalis lopticu u cosak i pogodis sudiju u glavu. Sta da je stvarno udario u krikoidnu hrskavicu ili oko i povredio ozbiljno. Sreca da je bio samo obraz. Ali sve je to faza sazrevanja.

Miodrag

pre 3 godine

Ajd sad alko je reci, ali sudija glumata zbog odstete.
Amerka je to, svako je podsvesno iztreniran da preuvelica sta god da se dogodi be bi li naplatili odstetu.

srle

pre 3 godine

Jednom rečju sramota. Velika sramota za sve na US Openu i celokupni tenis jer su jedino ovako mogli da izbace Novaka sa turnira. Šteta, osvojio bi on ovo. Totalni fijasko povratka tenisa posle pauze. Nadam se da ovo neće uticati mnogo na Novaka, ima još dosta posla da se završi, predstoji Rolan Garos i drugi bitni turniri. Srećno Nole u nastavku sezone, ipak je osvojen Sinsinati i nema razloga za ogromno nezadovoljstvo.

bmiles

pre 3 godine

Na celu ovu tragediju Novaku po pravilima sledi takodje gubljenje poena na US Openu i novcana kazna!Jos neznam kako ce mu oduzeti te poene kad su doneli odluku pre nastavka da ce zamrznuti sve poene do kraja godine bez obzira kakav rezultat postignes,ako sam ja dobro razumeo!?Zato je Rafa odlucio das ne igra i spremi se za RG.Steta da se jedan veliki sampion oprosti od ovogodisnje,po mnogim misljenjima sigurnog osvajanja jos jednog GS.Ovako sve ide na ruku Federeu i Nadalu pogotovo da on bude taj najveci ikad!Nije vazno zar ne,pouku dobio idemo dalje Novace,za mene ves ti uvek biti najbolji,a oni nek se drze pravila,to je jedini nacin da te zaustave!Najzad ce neko drugi osvojiti od ovi!h mladjih nadolazecih.Kraj price sa tuznim krajem!Disetili se dusmani opranih ruku kako da mu doskoce,rekli bi nasi stari!A ja porucujem Novaku use i u svoje ruke!
Ajmo Noleeee!

Draganče

pre 3 godine

Čelnici atp su samo i čekali ovako nesto da bi ga izbacili sa turnira. Jadno i bedno. Ali i očekivano, zbog Novakovog zalaganja za novo tenisko udruženje igraca. Ako je to već morao trebao je da saceka kraj ovog gs pa tek onda.

Samo me interesuje kakav stav ce da zauzmu njegovi glavni sponzori povodom ovog.

Dušan

pre 3 godine

Ovo nije namerno, neoprezno jeste ali namerno nije. Federera u ovakvoj situaciji nikad ne bi diskvalifikovali.

Strašno šta su mu uradili. Trebao je od ovog meča da dodaje bodove na rang listi, verovatno bi i uzeo turnir. Užas.

Jug Srbije

pre 3 godine

Koliko je ovo bedno... Pa ona je pala kao da je metak 7,62mm CZ M57 pogodio(jako dobar inace). Nemam reci. Srbin sam, najvise volim Federerov tenis, ali ovo je sramota, da zbog ove slucajnosti za koju su organizatori verovatno molili Boga diskvalifikuju prvog nosioca, pa to je ne čuveno. Ovo je pobeda Djokovica, tek ce da ih gazi!

goki

pre 3 godine

Srbin je i zato je diskvalifikovan.
(Aurelius, 06. septembar 2020 22:45)

Srbin je, i zato je divljački pogodio sudiju u grlo. A ti, Srbin si, i zato ne razumeš civilizovan svet i njegova pravila.

.

pre 3 godine

@Milan_PT
A sta ce im se desiti ako krenu ka svlacionicama pre nego ona objavi da je mec gotov?
Djokovica ce dva puta da diskvalifikuje ili sta?
Supervizor je taj koji ima najvecu moc na mecu, nauci nesto.

*

pre 3 godine

Ovi što komentarišu "takva su pravila" do ovog meča prvi pojma nisu imali o pravilima. Naravno da su Đokoviću smestili. Nije isplativ poput lažnog goat-a Federera ili Nadala, misli svojom glavom, ispituje sve u vezi korone i vakcinacije, ne prima se na žvake za tupavce servirane od strane medija, želi da oformi novu uniju igrača... Namestili mu sa kapitalnim "n". Babuskara se stropoštala kao auto da ju je pokupio i sad će liberalni mediji krenuti da etiketiraju Đokovića kao mizoginog pored toga što će "dijagnostikovati" da je foliratkinji preneo koronu.

skroz

pre 3 godine

U pravu svi znamo da krivica zbog namere nesporno uvek vodi u sankciju
- nepaznja takodje vodi ka krivici ako je bila krajnja ili tzv. gruba - u konkretnom slucaju mislim kao sudija da se radilo o gruboj nepaznji a do takvog zakljucka sud bi u istoj ili slicnoj situaciji cenio sta je ono sto moras da znas a to je da mora da znas da se iza tebe nalazi bar dvoje sakljupaca i sigurno dvoje sudija - tako da je velika verovatnoca da takvim udaranjem lopte nekog od njih mozes da pogodis - on je ocigledno to urradio u jakoj nervozi akumuliranoj gubitkom gema i pre toga povredom a i nesto pre toga udaranjem lopte u pano - tako da ga je ta nervoza kostala kao nikad do sada - a razloga za nervozu nije bilo osim mozda zbog ramena a i u tome je sklon da folira - dakle uz rezervu da neznam jos kako glasi norma mislim da je zasluzeno zbog krajnje nepaznje diskvalifikovan ali ajde da vidimo kako ce objaviti da glasi norma

bato

pre 3 godine

umjesto da kazne sudiju koja 100% posto nije bila u toku jer da jeste loptica je nebi ni pogodila
i koliko joj je godina nemaju nikog mladjeg

Branko

pre 3 godine

Тешко је не довести у везу борбу за права играча и ову дисквалификацију, доминацију у тенису момка из мале земље, престиж и интересе традиционалних предатора, без наивности и лепих жеља, само гладијатори у арени могу смакнути ланце, у теорији..

pa

pre 3 godine

Da je sreća da i kodnas kažnjavaj političare, bogatašse i poznate. Oni kod nas mogu i da ubiju gaze po prelazima voze ko ludi i zakon ih štiti jer z njih zakoni ne važe-

Трооки Гавран

pre 3 godine

Ајмо овако. Да ли је Новак ово хтео? Није. Да ли је било превише опасно по судију? Није. Да ли је поступио неопрезно? Јесте. Правила су јасна - услед неопрезног и опасног понашања је повредио судију и то је реално дисквалификација.

Kiza

pre 3 godine

Ovaj lik je sprdnja, stidim ga se! Idi igraj za neku drugu zemlju. Briga me kakav je igrac kao covek je dno dna.
(RW#0, 06. septembar 2020 22:36)

Potpisujem. Grozan lik, inače poznat kao "car", medju sebi sličnima.

don

pre 3 godine

znanje-imanje

Neka je tačno sve što si napisao. Ako pogledamo ono iza teniskog terena, postavlja se pitanje da li je Novak uopšte svestan da će mu tražiti i najmanju grešku? Bez obzira kome je mislio uputiti lopticu, nikako nije smeo onako nonšalantno reagovati. Međutim, dozvolio je da ga bes savlada i sebi napravio problem (nenameran, ali problem ako posmatramo objektivno). I šta sad? Ići na megdan Nadalu i ganjati priključak? Pokušati ono što niko nikada nije uspeo? E baš da vidim taj film.

Milan_PT

pre 3 godine

Milan pt
Nije tacno, Sudiju mozes pogoditi i u toku poena i sta onda?
(zex)

Potpuno su različita pravila za ponašanje dok igra traje i dok ne traje. Tokom igre igrač može da se zaleti za lopticom i da natrči na linijskog sudiju ili skupljača loptica, pa čak i da ga povredi i neće biti kažnjen, jer se to smatra delom igre. Ali kad tokom pauze samo lagano dodirne nekog od njih, to se po pravilima smatra agresijom i kazna je diskvalifikacija. Kaznu izriče sudija u stolici, a ako smatra da nije dobro video, onda može konsultovati nekog od linijskih sudija ili glavnog sudiju turnira.
Pravila su veoma stroga, ali sudije počesto pogledaju kroz prste, ako ima olakšavajućih okolnosti. Nažalost, juče ih nije bilo za Novaka. Da pogođena sudija nije reagovala onako dramatično nakon udarca, već da je samo odmahnula glavom, postojala je šansa da se Novak izvuče. Na to je mislio kad je rekao da nije završila u bolnici. Pokušao je da minimizuje incident. Druga nepovoljna stvar je bila što je loptica direktno pogodila sudiju u glavu. Da je Novak ispalio lopticu da odskoči od tla, on prvo ne bi odskočila do njene glave, već bi je pogodila eventualno u nogu i bio bi to slab udarac. Ne verujem da bi ga diskvalifikovali zbog toga. I treća stvar, koja je verovatno bila odlučujuća, jeste činjenica da je Novak bio ljut u tom trenutku, jer je bio brejkovan. Da je on prethodno dobio gem, bilo bi teže ga udaljiti sa turnira. Ovako, ljut zbog brejka, nesmotreno jako udara lopticu direktno u glavu.

milutin

pre 3 godine

Hajde Nole sad, objavi da si pozitivan na coronu, da si imao kontakte sa pet-šest tenisera koji su ostali na turniru.
Razori im turnir do kraja. Nek ih zaboli.
I nikad, baš nikad na turnir u Ameriku.
Više će oni za tobom trčati nego ti za njima.
A razlog nemoj kazati. Samo povreda,povreda...Bezuslovno,
ne idi tamo...

Fedal

pre 3 godine

Karma proslogodisnjeg wimbledona tek stize na naplatu, na rolan garosu nece osvojiti ni tacnu pored rafe i thiema, a dogodine eventualno uz mnogo srece Melburn. Rafa ce biti na 20. oktobra ove godine, a roger dogodine uzima wimbledon ! Karma je kucka, Nolobotovi.

Nazalost

pre 3 godine

Ovim nepromisljenim i slucajnim aktom DJOKOVICU je ovo K R A J karijere.
Mogu si zamisliti kakve ce diskusije protiv njega biti u celom svetu, a narocito
na zapadu, gde su ga i do sada uvek kritikovali i mrzeli.

bojan

pre 3 godine

ovo nisam
video za 30 godina koliko pratim
tenis, sta uradise broju jedan, ne znam kako ih nije sramota ali jedva cekali izgleda, da ne osvoji turnir i da ga kazne sto osniva novu uniju

Rade

pre 3 godine

Sad neka neko napise samo da je ovo opravdano...
Na yt postoji pregrst snimaka kada igraci pogode, isto ovako SLUCAJNO, skupljace loptica, sudije, nekog iz publike, i svi spadaju u, ili funny videos, ili onoj o osecajnosti igraca! I nijedan, NIJEDAN nije diskvalifikovan. Narocito nije wn1! Uh, koliko sam besan, koliko nepravde. Dokle vise????????

Gole Gole

pre 3 godine

Jel ovo definitivno sa turnira,jel ima pravo neke zalbe? Jel moguce da ga jedan supervizor izbaci,sta samo se on pita??!! Valjda nece biti kaznjen zabranom tenisa neko vreme,neznam bas pravila za to? Ali posto je iz Srbije i preti da postane najbolji od najboljih nista me nebi iznenadilo!!!

Djole99

pre 3 godine

Bukvalno sam otišao kada je Busta onaj forhend poslao u, činilo se, aut... Nakon što je bila dobra, sve je krenulo nizbrdo.. Loša sreća ili šta... Đoković je kriv. Loptica je brzo išla, pogodio je ženu u grlo.. Pravila su prilično jasna. Taman da si i Federer.

Branko

pre 3 godine

Трећи скандал на УО доноси дисквалификацију фаворита кажњеног због покушаја одбране интереса играча, систем је јачи од спорта и од спортиста..

Sinke

pre 3 godine

Vidi se da nije bila namjera,a samo kada je namjerno,onda slijedi diskvalifikacija...Nevjerovatna odluka,i mislim da je ovo uradjeno da Novak ne bi stigao Federera,nemam drugog objasnjenja.

imaju li oči?!

pre 3 godine

Neverovatno! Zar nisu videli Novakov potez? Da li uopšte vide kulturu ovog momka? Pa naravno - stao im na žulj osnivanjem asocijacije, a u uskoro bi stigao omiljene...Džaba im sve!!!

Eto tako

pre 3 godine

Sto bi rekli ti isti Ameri postoji letter of the law i spirit of the law. Besmislena odluka skroz. Bilo je dovoljno dati protivniku gem, samim tim i set. Bilo je ocigledno da nije namerno. Besmislica

Gasha

pre 3 godine

Kud pustiše babu sa 65+ da izlazi iz kuće, kud upade u par desetina ljudi koji su ušli na stadion, al' brate da je puste još i da sudi!?!?
Pa mnogo je

tami

pre 3 godine

neverovatno, jbga sve je imao u svojim rukama, ovog bi razbucao u sledećim setovima...
očigledno iza ugla svi vrebaju novakovu grešku da ne bude goat, :(
možda grešim?

PAJA

pre 3 godine

JEDVA SU DOCEKALI E SADA KADA JE SVE MLEO,DA SE DESI OVO
OVO MOZE DA OSTAVI TRAGA ALI ZNAJUCI NOLETA IZACE ON IZ OVOGA JOS JACI
MOZDA CE SADA IMATI VISE VREMENA DA SE PRIPREMI I ODMORI ZA RG
NIJE BILO NIKAKVE NAMERE ,GLEDAMO SCENE NASILJA IZ USA ,SVI NAORUZANI DO
ZUBA A TENISKA LOPTICA ISPADE NAJOPASNIJE ORUZJE

...

pre 3 godine

Trazio djavola vec neko vreme, mozda ga ovo malo smiri. I ne, nije nikakva zavera, sam je sebe navukao na tanak led. Treba jos dobrano da ga lupe po dzepu i zaprete suspenzijom kao Sereni sto su.

Pravda

pre 3 godine

Jao,kako mi je zao zene koju je Nole pogodio lopticom, pri brzini od 300km/h . Prosto se cudim kako je ,,prezivela,, taj udar asteroida, i ostala na nogama. Ona slama srce dok se uvija, grci, prevrce i gusi.
Da nije zalosno,bilo bi smesno. Nole, ti si za nas vec osvojio tu titulu. Samo napred.

anica velickovic

pre 3 godine

A ona krivonoga i naočarac jedva docekali da pricaju o ovome...svima je sad ćef Nole, ne trpe te pa to ti je...ali bices jos jaci posle ovoga.

Canadaboy

pre 3 godine

I da se ovo nije desilo imam “feeling” da bi mu nasli koronu pred finale.....nasli su nacin kako krojiti ljudima zivote, od sad smo samo pokusni kunici....

Dragan

pre 3 godine

Ej Nole, Nole, hoces ti da osnivas novu asocijaciju profesionalnih igraca. Dirnuo si u osinje gnezdo. Pa mogao si valjda da vidis sta bolesnici rade Trampu a kamoli nece tebi. Ako hoces da budes GOAT od sada pa nadalje mani se svega vezanog oko tenisa i fokusiraj se na svoju igru. Pusti ostalima da se bodu sa rogatima.

Goran

pre 3 godine

Sada je momenat da ostali igrači na US Openu stanu iza Novaka,isto tako, kao što je on stao iza njih osnivanjem Unije igrača, neprekidno se boreći za njihova prava. Ukoliko se to ne desi, nema razloga, više da bude na čelu Saveta ili Unije igrača, šta god. Da sam na njegovom mestu, posle ovoga, nikad više ne bih učestvovao na US Openu, bio GOAT ili ne.

Bane

pre 3 godine

Ovo se prosto ne radi. Ispalis lopticu u cosak i pogodis sudiju u glavu. Sta da je stvarno udario u krikoidnu hrskavicu ili oko i povredio ozbiljno. Sreca da je bio samo obraz. Ali sve je to faza sazrevanja.

неко

pre 3 godine

Прво, ударац рекетом уопште није био такве јачине, а то се види и по кретању лоптице, да би јој нанео било какве повреде. Сасвим нормално враћање лоптице скупљачу који се у том тренутку нашао на правцу, испред помоћног судије.
Друго, верујем да је падом одглумила јаку лоптицу, што јој је и била намера.
Све у свему, решили су да му стану на пут и успели су. Решиће то Ноле на његов начин, победом, нема дилеме. Али опет се потвђује да је љубомора позитивна особина јер те тера да будеш бољи од онога на ког си љубоморан, за разлику од пакости која је шизофрена категорија.

Djenka

pre 3 godine

Brate Novace...kakva tuga, katastrofa. Onaj milimetar na set loptama se pokazao tako veliki. Ovoliko baksuzluka nikad nisam video na teniskom mecu. Kako ce Novak da se oporavi od ovoga ja stvarno ne znam, bukvalno jedan od najtezih poraza u karijeri...a sve je bilo nacrtano za GOAT. Ovako, ne znam, tesko bas, jednostavno mu nije sudjeno, tako izgleda.

Panama

pre 3 godine

Nije izbacen jer je namerno gadjao, nemojte tako paliti ljude. Pravila kazu da se ne sme u izlivu besa povrediti bilo ko od sudija, bilo namerno ili nenamerno. Nesrecno je da ju je bas u grkljan pogodio, ali sam je to izazvao

Fugazi

pre 3 godine

Čudno je bilo to vraćanje loptice. Bez obzira, to uopšte nije izgledao kao udarac koji bi nekog pogodio u vrat i još izazvao gušenje. Izgledao je onako, nonšalantan. Reakcija kojom je krenuo da vidi šta se desilo je bila spontana. Na kraju krajeva neka sudija uzme reket pa da vidimo koja će vjerovatnoća biti da iz poluokreta pogodi sudiju u vrat.

Nikola

pre 3 godine

Samo su čekali ovo da se osvete za novu organizaciju igrača. Gube konce i novac uskoro i to veliki.

To ih boli.

Da sam na Novakovom mestu održao bih konfereciju za štampu i rekao da više nikada neću igrati u USA a da ću oboriti sve rekorde i bez turnira u Americi.

I naravno za kraj. Neka se svi ostali iz Amerike, fanovi koji će morati da me gledaju u Evropi, Austrliji ili Aziji i ostali organizatori turnira u USa za nadolnadu štete i sve ostalo obrate amaterima iz US opena.

Kraj.

Sa ovakvim, da ne kažem šta, treba samo na ovaj način da bi naučili gde im je mesto. Uskratiti im sve.

Radulović

pre 3 godine

Vi što komentarišete i vidite teorije zavere, pa Serenu Vilijams su diskvalifikovali u finalu pre nekoliko godina. Svoju. Jeste žena reagivala ko da je bomba bačena na nju, ali svakako Novak je sam doveo sebe u tu situaciju.

Tn

pre 3 godine

Zar se ovako vraca loptica skupljacima? Nije bilo namere to stoji, ali nije ni Sapovalov hteo da pogodi sudiju u oko, pa je to uradio i dobio diskvalifikaciju.

Toleranti, Peje

pre 3 godine

Sam je kriv ... Diskvalifikacija nije toliko boljna na razliku od miliona kritika koji ce dobiti. Posto to nije prvi put mora da nauci kako se ponasa.

Линуксаш

pre 3 godine

И ниједна камера да ухвати тај ураган, топовско ђуле, удар астероида...

Пресмешно, нека предложи да их држе у кавезима убудуће...

srle

pre 3 godine

Jednom rečju sramota. Velika sramota za sve na US Openu i celokupni tenis jer su jedino ovako mogli da izbace Novaka sa turnira. Šteta, osvojio bi on ovo. Totalni fijasko povratka tenisa posle pauze. Nadam se da ovo neće uticati mnogo na Novaka, ima još dosta posla da se završi, predstoji Rolan Garos i drugi bitni turniri. Srećno Nole u nastavku sezone, ipak je osvojen Sinsinati i nema razloga za ogromno nezadovoljstvo.

Canadaboy

pre 3 godine

I da se ovo nije desilo imam “feeling” da bi mu nasli koronu pred finale.....nasli su nacin kako krojiti ljudima zivote, od sad smo samo pokusni kunici....

neki veliki dr

pre 3 godine

Al ce srbadija sad ko oparena da pljuje taj zli zapad. Propisi su propisi. U Srbiji bi prošao nekažnjeno sigurno, kod bate na turniru

Ante

pre 3 godine

Znam da su mnogi u Srbiji poceli pratit tenis nedavno ,i to vecinom finala kad Novak igra i nemaju pojma o pravilima.Tim Hennman,izbacen sa Wimbledona (Englez )jer je pogodio skupljacicu lopti.Nalbandian suspendiran sa finala Queensa jer je pogodio pokrajnjeg suca.Shapovalov i Kanada izbaceni u 5 mecu Davis Cupa jer je pogodio glavnog suca.I jos masa slucajeva slicnih.Pravila su pravila ,nakon poena pogodis sluzbenu osobu ,letis.Nema to veze nacionalnoscu,vjerom,cjepivom i slicnim...

Ljuba

pre 3 godine

Maske ne stite od Kovid Novaka...
Koja sramota bre za organizatore!
Onu decu poubijase sto skupljaju loptice, nikada u zivotu nije niko izbacen, Nole baci lopticu iza ledja pogodi slucajno sudiju ovi ga izbacise ko amatera... Mimo pravila?!

Gambeeet

pre 3 godine

Bustin milimetar iz forhenda na 0-40 i sportska nesmotrenost milenijuma (koliko god voleo Noleta - zaslužena diskvalifikacija) koje mogu opredeliti dalji tok teniske istorije. NEVEROVATNO da je čovek sam sebi ovoliki protivnik i da je ovo sebi dozvolio. Slomi reket, napucaj lopticu od poda... Šta god, ostao sam zaista zabezeknut. Bukvalno sam sebe urnisao dečko, ne bih voleo da kažem za sva vremena, ali ko zna kako će reagovati nakon ovoga. Jedini način da izgubi na ovom GS je bila povreda ili diskvalifikacija, dao im je povoda zabovo drugo (i to velikog) i to se na kraju i obistinilo.

znanje-imanje

pre 3 godine

Najpatetičniji su ovi sa "pravila su pravila". Naravno da, apsolutno jesu. Ne smeš da povrediš okolno osoblje. Ali to ne znači ovo. Okreće se da vrati lopticu skupljaču. Na mah usmerava osobi koju vidi kada se okreće... I onda shvata da ne treba njoj da dodaj - ona nije skupljačica već linijski. OK, maše joj rukom i - to je to. Niko se ovoga nikada više do kraja sveta ne bi setio. Nema namere, nema povrede, ničega. Najbitnije - nema povrede pravila. Da je bio nekontrolisan onda ga ne vadi to što nema namere. Da je izazvao povredu takođe. Ovde je u pitanju samo nesporazum dodavanja. To 200% nije prekršaj pravila - pa sve i da je ovu strefio infrakt i umrela načisto.
Dakle ovo nema sličnosti ni sa Nalbandijanom ni sa čim. On nije hteo ali je onog ipak povredio. Slučajno, ali u izlivu besa. Ni sa Serenom - svesno je pretila linijskoj. A Novak niti je bilo u stanju besa niti je ikoga povredio. Ovo je čista pizma i osveta. Glavni sudija koji ima pravo i dužnost da proceni apsolutno je znao sve ovo. Svesno je zloupotrebio svoje diskreciono pravo.
@Milan_PT
"Pravila su vrlo jasna. Bilo koja vrsta agresije, fizička ili verbalna, prema nekom od službenih lica, kažnjava se diskvalifikacijom. Pravila ne spominju potrebu postojanja namere. Apsolutno je nebitno to što Novak nije imao nameru da pogodi linijskog sudiju. Jednostavno, takvo je pravilo."
Netačno - da je tako ko god posle asa pogodi linijskog sudiju bio bi diskvalifikovan.

Pegone

pre 3 godine

Prvo od 0:40 ispusti 3 brejk loptice ,pa rame riskira da povredi i na kraju onu smotanu plavusu pogodi u glavu .Toliko pehova za tako malo vremena nikad nisam vidio. Ajde nazad u evropu pa pobedi u Parizu :-)

leba i igara

pre 3 godine

srpska posla i teorije zavere...
isto kada bi cistio oruzje, slucajno opalio i ubio nekoga do sebe...
u gemu pre toga je raspalio po lopti iz nervoze sto nije iskoristio brejk i nije dobio opomenu...
sam je kriv i zasluzeno diskvalifikovan...
sledeci put pamet u glavu i ne dozvoli dusmanima da se slade...

neki veliki dr

pre 3 godine

Al ce srbadija sad ko oparena da pljuje taj zli zapad. Propisi su propisi. U Srbiji bi prošao nekažnjeno sigurno, kod bate na turniru

Kiki ns

pre 3 godine

A uzmimo u obzir i novo osnivanje unije igrača...
Jedva su dočekali da mu lupe packu.
A oudarcu reketom i jačini i da ne pričamo.
Sudija pala kao da je pregazio brzi voz....

Vladan R

pre 3 godine

Klasičan primer kako se u Srbiji, razmišlja o poštovanju pravila. Te nije jako, te nije hteo, te jeste po pravilima ali je prestrogo i slične budalastine. Nema, prestrogo je, ako je po pravilima. A po pravilima ako se pogodi zvanično lice a da nije tokom igre, sledi diskvalifikacija. Od toga, da li je bilo sa namerom ili ne, može da ima značaja, o eventualnoj dodatnih kazni, u vidu vremenske suspenzije, sa svih ATP turnira. Ok, nije loptu, udario punom snagom kao nešto ranije, ali je bio vidno nezadovoljan i rezigniran, prilikom udaranja loptice. Na žalost po njega, loptice se ne udarca na taj način, nakon završenog gema. Za ljubitelje teorije zavere, pa Henman je izbačen sa W, jer je pogodio skupljaca loptica. Da nabrajam dalje diskvalifikacije. Ustalom nije mu prvi put da ovako udari lopticu, samo što onomad na RG, Na sreću, nije pogodio sudiju, a malo je falilo. Na žalost gema nikave zavere ili osvete. Jednostavno sam je kriv, a supervizor je samo striktno primenio pravil.

Pedja

pre 3 godine

Sramota od strane organizatora. Mogao je jednostavno da se pogleda snimak i da se vidi da ne postoji nikakva namera. Naravno, da treba kazniti uvek neki ispad tenisera, ali kad ima namere. Medjutim, imam utisak da su oni jedva cekali da se bilo sta dogodi, da bi mogli da ga izbace sa turnira. I da je prdnuo, oni bi ga diskvalifikovali. Nole, batali sve organizacije tenisera, znam da imas najbolje namere, ali sujetni to gledaju drugacije, pusti ih neka rade kako hoce, a tebi ne treba nijedno udruzenje. A sto se tice USA, vise ne bih otisao tamo kod primitivaca.

GM

pre 3 godine

Kada postane arogantan onda će ga više ceniti.

Ovako dobar prema svima samo jedva čekaju da se iživljavaju nad njim.

Novače prekini bilo kakvu komunikaciju sa medijima i zvaničnicima ATP.

Hana

pre 3 godine

Neverovatno, igra ovu igru preko 20 godina i još mu nije jasno šta sme, a šta ne sme. A onda se još raspravlja. Kao da to nekoga zanima. Još će ova da ga tuži, za povredu na radnom mestu, prema USA zakonima, a to može da ga košta nekoliko miliončića.

Steva Signal

pre 3 godine

Већ видим да је паљба осута по организацији турнира као да имају или немају нешто против Новака.Само подсећање да је са истог турнира избачена и једна Серена Вилијамс,да је Џон Мекинро дисквалификован са Аустралијен опена.Колико год волели Новака,правила налажу да се играч који напуца лоптицу према судији дисквалификује.

dr.mr

pre 3 godine

Kakva je ovo sramota nevidjeno.. Vidi se da nije namerno! A i sta kad je pogodi sa 220km na cas iz servisa onda nikom nista. Ma presmesno!!

whothefuck

pre 3 godine

Krivo mi je, ali imam utisak da je ovo moralo jednom da se dogodi jer nekoliko puta prethodnih godina Nole je slične stvari radio i imao je sreće da nikoga ne pogodi, sećam se na Vimbldonu je tokom razbijanja reketa za malo jedan deo reketa pogodio like a linijskog sudiju i to bi tada isto bila čista diskvalifikacija. Realno je u ozbiljim godinama sada da bi rizikovao sa ovakvim potezima!!!

lol

pre 3 godine

Ukoliko igrači-učesnici US open ne stanu na stranu Novaka,onda on nema ni jedan razlog da se bori za njih preko neke organizacije tenisera.
Sve ovo bez namjere, jedva dočekali baš zbog nove asocijacije. I ukupne mržnje prema njemu.

Jelena

pre 3 godine

Uvek sam se cudila kako ima srece da te loptice koje ispucava u besu nikog ne pogode. Cak ni kada su bile prepune tribine, uvek pogode ili reklame ili tik pored nekog. Cak je i konferencijama za stampu imao pitanja o tome zasto to radi, a on je odgovarao, pa u cemu je problem nisam pogodio nikoga. Sad ga je sve to stiglo i obilo mu se u glavu, prazan stadion i on pogodi sudiju u glavu. Sad kad mu je bilo najbitnije i kad je imao veliku sansu da isvoji jos jedan GS

Cph

pre 3 godine

Evo sad zabave za siroke narodne mase😊 E,moj Nole,sto ti je to trebalo. Sjecam se kad je Nabaldian sutnuo stolicu i povrijedio linijskog sudiju. Diskvalifikovan je,ali se oko toga nije dizala velika buka. Vidjet ce te sad kada se svi moguci eksperti i "eksperti"pocnu oglasavati na twiteru. Steta,ali bice bolje.

Milan_PT

pre 3 godine

Pravila su vrlo jasna. Bilo koja vrsta agresije, fizička ili verbalna, prema nekom od službenih lica, kažnjava se diskvalifikacijom. Pravila ne spominju potrebu postojanja namere. Apsolutno je nebitno to što Novak nije imao nameru da pogodi linijskog sudiju. Jednostavno, takvo je pravilo. Vilander je nešto spominjao da je neko pogodio kamermana. Kamerman nije službeno lice i pravilo se ne odnosi na njega, kao ni za navijače. Da je Novakova loptica pogodila nekog u publici, dobio bi opomenu, ali pošto je pogodio sudiju, odmah se znalo da neće izbeći drastičnoj kazni. Nije čak ni bila potrebna onolika gluma pogođene žene. Jedino me čudi pasivan odnos sudije, odnosno sutkinje, iz fotelje, koja je sav neprijatan posao prepustila glavnom sudiji turnira. Ona je ta koja po pravilima izriče tu kaznu, a nisam je čuo da se i zvanično oglasila pre nego što su igrači napustili teren. Mora da sam to prevideo, jer igrači ne smeju da krenu ka svlačionicama bez njene objave da je meč završen...

skroz

pre 3 godine

U pravu svi znamo da krivica zbog namere nesporno uvek vodi u sankciju
- nepaznja takodje vodi ka krivici ako je bila krajnja ili tzv. gruba - u konkretnom slucaju mislim kao sudija da se radilo o gruboj nepaznji a do takvog zakljucka sud bi u istoj ili slicnoj situaciji cenio sta je ono sto moras da znas a to je da mora da znas da se iza tebe nalazi bar dvoje sakljupaca i sigurno dvoje sudija - tako da je velika verovatnoca da takvim udaranjem lopte nekog od njih mozes da pogodis - on je ocigledno to urradio u jakoj nervozi akumuliranoj gubitkom gema i pre toga povredom a i nesto pre toga udaranjem lopte u pano - tako da ga je ta nervoza kostala kao nikad do sada - a razloga za nervozu nije bilo osim mozda zbog ramena a i u tome je sklon da folira - dakle uz rezervu da neznam jos kako glasi norma mislim da je zasluzeno zbog krajnje nepaznje diskvalifikovan ali ajde da vidimo kako ce objaviti da glasi norma

bmiles

pre 3 godine

Na celu ovu tragediju Novaku po pravilima sledi takodje gubljenje poena na US Openu i novcana kazna!Jos neznam kako ce mu oduzeti te poene kad su doneli odluku pre nastavka da ce zamrznuti sve poene do kraja godine bez obzira kakav rezultat postignes,ako sam ja dobro razumeo!?Zato je Rafa odlucio das ne igra i spremi se za RG.Steta da se jedan veliki sampion oprosti od ovogodisnje,po mnogim misljenjima sigurnog osvajanja jos jednog GS.Ovako sve ide na ruku Federeu i Nadalu pogotovo da on bude taj najveci ikad!Nije vazno zar ne,pouku dobio idemo dalje Novace,za mene ves ti uvek biti najbolji,a oni nek se drze pravila,to je jedini nacin da te zaustave!Najzad ce neko drugi osvojiti od ovi!h mladjih nadolazecih.Kraj price sa tuznim krajem!Disetili se dusmani opranih ruku kako da mu doskoce,rekli bi nasi stari!A ja porucujem Novaku use i u svoje ruke!
Ajmo Noleeee!

maki

pre 3 godine

ja bih organizivala oprostajnu veceru i pozvala sve igrace, a za dva dana objavila da imam opet koronu, pa neka trofej razbucaju na pola i posalju Nadalu i Federeru.

Dušan

pre 3 godine

Ovo nije namerno, neoprezno jeste ali namerno nije. Federera u ovakvoj situaciji nikad ne bi diskvalifikovali.

Strašno šta su mu uradili. Trebao je od ovog meča da dodaje bodove na rang listi, verovatno bi i uzeo turnir. Užas.

Miodrag

pre 3 godine

Ajd sad alko je reci, ali sudija glumata zbog odstete.
Amerka je to, svako je podsvesno iztreniran da preuvelica sta god da se dogodi be bi li naplatili odstetu.

Draganče

pre 3 godine

Čelnici atp su samo i čekali ovako nesto da bi ga izbacili sa turnira. Jadno i bedno. Ali i očekivano, zbog Novakovog zalaganja za novo tenisko udruženje igraca. Ako je to već morao trebao je da saceka kraj ovog gs pa tek onda.

Samo me interesuje kakav stav ce da zauzmu njegovi glavni sponzori povodom ovog.

stefan

pre 3 godine

Novaku se dešavalo nekoliko puta da bude blizu diskvalifikacije. Mislim da je na RG-u isto tako bacio reket o zemlju i umalo nije pogodio sudiju kad je odskočio. Ne radi se o tome da li je bila namera ili ne. Jednostavno izbaci loptu iz džepa i teraj dalje ili je lepo lansiraj van stadiona. Ovako se samo izglupirao a ovi su jedva čekali.

goki

pre 3 godine

Srbin je i zato je diskvalifikovan.
(Aurelius, 06. septembar 2020 22:45)

Srbin je, i zato je divljački pogodio sudiju u grlo. A ti, Srbin si, i zato ne razumeš civilizovan svet i njegova pravila.

Andrea Djani

pre 3 godine

Nije ovo prvi put da Novak bes iskaljuje na loptici , reketu i sl. To je nesto sto mu je uslo u naviku i na zalost platio je najvecu cenu zbog toga . Ne razumem cemu nervoza , kada si ubedljivo najbolji , zbog dve lopte , jednog gema , zbog cega . Naravno ona zena sudija ga je sa osmehom , koji se od maske nije video , diskvalifikovala .

Moje Ime

pre 3 godine

Nisu oni pomislili da je to namerno uradio.
Ali...uradio je.
Opravdanja nema i odluka je na mestu.
Nazalost,imao je nekoliko slicnih situacija u karijeri i ocigledno da nije nista naucio ili nije hteo da nauci.
Pogodio je pre nekoliko godina na slican nacin skupljaca loptica kod mreze(mislim da se desilo u Rimu,nisam siguran),ali se tad provukao.
Bacio je jedne prilike reket,koji je nezgodno odskocio i za dlaku promasio linijskog sudiju,koji se na volseban nacin izmakao i sprecio da se dogodi nesto slicno ovom danas.
Bilo je samo pitanje vremena kad ce se desiti,ako se ne promeni ponasanje.
Profesionalac si,brate,moras se nositi sa frustracijama.
Po meni,kriva je i glavni sudija,zato sto ga nije opemenula kad je prvi put besno raspalio po lopti,nakon izgubljenog poena.
To bi ga verovatno sprecilo da nesto slicno ponovi.
Na kraju krajeva,MORAO je da iskoristi jednu od tri vezane set lopte.
Zaista nije bilo ni srece,najpre lopta kaci liniju milimetar,potom vrh mreze zaustavlja loptu,a verovatno i Busta pravi duplu servis gresku,koja nije sudjena.
Sve to na set lopte.
I onda OVO.
Zivot ide dalje,steta za olako(GLUPO) propustenu priliku,ali bice ih jos,samo treba da zna sve manje i manje.
Zato glavu gore i pravac sljaka.
Ko zna mozda se jednom i posreci,umesto da po Marfijevom zakonu sve sto moze poci naopako i podje naopako.
Kao danas na primer!

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Ja kao veliki Noletov navijač sam objektivan skroz, loptica je zaista pogodila tu osobu u glavu, mislim tu negde pored desnog oka koliko sam uspeo da vidim na onom kratkom snimku iz ugla iz kojeg se to najbolje vidi. Naravno Nole nije to namerno uradio, daleko od toga, ali eto, pravila su pravila, pa je diskvalifikovan zbog zoga. Nije ni prvi a ni poslednji kome se to desilo, život ide dalje, ništa strašno. A sa druge strane organizatori kao da su jedva dočekali da ga diskvalifikuju jer je veoma poznato šta Nole čini van teniskog terena, koliko se zamera ATP-u i ITF-u sa tom svojom sindikalnom borbom za prava svih tenisera i naravno da mu to te moćne organizacije neće dopustiti, gledaće da ga onemoguće ne birajući sredstva, i evo epiloga. U narednom periodu mora da bude veoma obazriv, zamerio se izuzetno moćnim likovima i oni mu to neće zaboraviti, mada mu je ideja svo vreme bila humana, želeo je da pomogne nižerangiranim teniserima, ali protiv ovih aždaja se ne može. Ja lično, posle svega ovoga, kao veliki Noletov navijač, nimalo ne žalim za ovim Korona US Openom zbog toga što ga Nole neće osvojiti. Pre nego je i počeo krenula su glasna kukanja da ovo nije "pravi" Gren Slem, da nema publike, da nema puno velikih tenisera, da ovo, da ono, da titula na njemu neće vredeti kao titula na "regularnom" Gren Slemu, epa evo, neće je Nole osvojiti, osvojiće neku drugu koju mu nećete moći osporiti. Samo pametno Nole i ostavi se politike, pusti ATP i ITF molim te i posveti se tenisu.

Posmatrač

pre 3 godine

Nazalost, pravila su takva i sam sebe je ukopao. Nije bitno da li je udario namerno ili ne. A za ove koji pominju udarce lopticom pri servisu ili razmeni udaraca, to je potpuno drugacija situacija od dodavanja loptice. Kada serviras / igraš, udaras lopticu najjace sto možeš i to je deo igre. Kada dodaješ lopticu skupljacima, udaras je drukcije.

Kiza

pre 3 godine

Ovaj lik je sprdnja, stidim ga se! Idi igraj za neku drugu zemlju. Briga me kakav je igrac kao covek je dno dna.
(RW#0, 06. septembar 2020 22:36)

Potpisujem. Grozan lik, inače poznat kao "car", medju sebi sličnima.

Vokri Fadilj

pre 3 godine

Novakov sam navijač,veliki,ali je potpuno zaslužio,takve gluposti su mu se vec dogadjale sa bacanjem reketa,da ne kažem ovo mlacenje prazne slame sa novim udruzenjem tenisera,pa savjet igrača,glupo pecanje u mrežu sa Nadalom,toliko nekakvih gluposti...na koje gubi energiju itd...sad fino nek razbistri glavu ...

Oliver

pre 3 godine

Jasno je da nije bilo namerno,sudija je imao mogucnost da ga opomene,oduzme poen,gem ili set,a ne odmah diskvalifikacija,pogotovo sto je nameru tesko dokazati. Ali secam se jednom da je Djokovic isto ovako slucajno pogodio skupljaca lopte pa se izvinjavao. Tada se izvukao i nije mi jasno zasto uopste lupa lopticu reketom posle poena,umesto da je samo ispusti na teren pa nek skupljaci skupljaju. Kako vec nije shvatio da je pod lupom i da mu love svaku,i najmanju gresku,da jedva cekaju,posebno u Americi i Britaniji,da im se "namesti na zicer"? Kako to ne moze da shvati?

BoltonBastard

pre 3 godine

Ja ne znam šta je njemu u poslednje vreme pa je postao ovoliko nervozan. Patetisanje oko "borbe za život" ove gospođe je preterano, ali ovo mu nije prvi put da zvekne lopticu ili reket i ne obraćajući pažnju gde će odleteti. Pamet u glavu za sledeći put, evo već je počela histerija ovo ovog slučaja. Posle onoga sa koronom, stvaranjem nove teniske asocijacije (PTPA) evo sad i ovoga, budi Bog s nama.

.

pre 3 godine

@Milan_PT
A sta ce im se desiti ako krenu ka svlacionicama pre nego ona objavi da je mec gotov?
Djokovica ce dva puta da diskvalifikuje ili sta?
Supervizor je taj koji ima najvecu moc na mecu, nauci nesto.

2CRAZY

pre 3 godine

Sam je kriv Novak... jeste da je poslao slabu loptu i nije gledao gde udara, ali zasto rizikovati, zasto dozvoliti nekom sansu da te diskvalifikuje? Ovako nesto se i Nalbandianu desilo... jednostavno Novak mora da nauci da kontrolise svoje emocije i svoje frustracije ili ce ga ovakvi momenti kostati i u buducnosti, a i pre ovoga je imao slicnih incidenta, jednostavno mora da pazi sta radi i gotovo, nema opravdanja, ovde se diskvalifikuje za takve stvari... ako je bas morao, mogao je da lansira loptu u nebo ili na prazne tribine.

napredNole

pre 3 godine

Ma biće još mečeva i takmičenja, Bože zdravlja.
I ovo je još jedna lekcija u životu, da nikada ništa nije sigurno.
Porazi čoveka uče bolje nego pobede.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Gledao sam fudbal ( ne pitajte zašto ) i okrenem na tenis na početku 10.gema. Novak vodi 5:4. Servira Španac. Za tili čas 0:40. Sledeći poen razmena i na kraju udarac negde oko linije, sudija viče aut. Čelendž. I dok čekamo, ja pomislim, ako je ovo dobra lopta biće nešto loše, možda izgubi set koji ie u ovom trenutku već dobio i padne psihički, počne da greši... Stiže rezultat celendza- milimetar na liniji, još se igra. Sledeći poen-Novak pogađa sajlu sa tri metra daljine i lopta pada u njegovo polje. Nisam mogao više da gledam. Okrenem nazad na fudbal, od nase reprezentacije mi pada pritisak i puls. I posle čujem sta se desilo. Baš ne mogu da izbijem iz glave onaj milimetar na liniji i onaj milimetar na sajli.

bato

pre 3 godine

umjesto da kazne sudiju koja 100% posto nije bila u toku jer da jeste loptica je nebi ni pogodila
i koliko joj je godina nemaju nikog mladjeg

don

pre 3 godine

znanje-imanje

Neka je tačno sve što si napisao. Ako pogledamo ono iza teniskog terena, postavlja se pitanje da li je Novak uopšte svestan da će mu tražiti i najmanju grešku? Bez obzira kome je mislio uputiti lopticu, nikako nije smeo onako nonšalantno reagovati. Međutim, dozvolio je da ga bes savlada i sebi napravio problem (nenameran, ali problem ako posmatramo objektivno). I šta sad? Ići na megdan Nadalu i ganjati priključak? Pokušati ono što niko nikada nije uspeo? E baš da vidim taj film.

milutin

pre 3 godine

Hajde Nole sad, objavi da si pozitivan na coronu, da si imao kontakte sa pet-šest tenisera koji su ostali na turniru.
Razori im turnir do kraja. Nek ih zaboli.
I nikad, baš nikad na turnir u Ameriku.
Više će oni za tobom trčati nego ti za njima.
A razlog nemoj kazati. Samo povreda,povreda...Bezuslovno,
ne idi tamo...

*

pre 3 godine

Ovi što komentarišu "takva su pravila" do ovog meča prvi pojma nisu imali o pravilima. Naravno da su Đokoviću smestili. Nije isplativ poput lažnog goat-a Federera ili Nadala, misli svojom glavom, ispituje sve u vezi korone i vakcinacije, ne prima se na žvake za tupavce servirane od strane medija, želi da oformi novu uniju igrača... Namestili mu sa kapitalnim "n". Babuskara se stropoštala kao auto da ju je pokupio i sad će liberalni mediji krenuti da etiketiraju Đokovića kao mizoginog pored toga što će "dijagnostikovati" da je foliratkinji preneo koronu.

Jug Srbije

pre 3 godine

Koliko je ovo bedno... Pa ona je pala kao da je metak 7,62mm CZ M57 pogodio(jako dobar inace). Nemam reci. Srbin sam, najvise volim Federerov tenis, ali ovo je sramota, da zbog ove slucajnosti za koju su organizatori verovatno molili Boga diskvalifikuju prvog nosioca, pa to je ne čuveno. Ovo je pobeda Djokovica, tek ce da ih gazi!

Трооки Гавран

pre 3 godine

Ајмо овако. Да ли је Новак ово хтео? Није. Да ли је било превише опасно по судију? Није. Да ли је поступио неопрезно? Јесте. Правила су јасна - услед неопрезног и опасног понашања је повредио судију и то је реално дисквалификација.

Milan_PT

pre 3 godine

Milan pt
Nije tacno, Sudiju mozes pogoditi i u toku poena i sta onda?
(zex)

Potpuno su različita pravila za ponašanje dok igra traje i dok ne traje. Tokom igre igrač može da se zaleti za lopticom i da natrči na linijskog sudiju ili skupljača loptica, pa čak i da ga povredi i neće biti kažnjen, jer se to smatra delom igre. Ali kad tokom pauze samo lagano dodirne nekog od njih, to se po pravilima smatra agresijom i kazna je diskvalifikacija. Kaznu izriče sudija u stolici, a ako smatra da nije dobro video, onda može konsultovati nekog od linijskih sudija ili glavnog sudiju turnira.
Pravila su veoma stroga, ali sudije počesto pogledaju kroz prste, ako ima olakšavajućih okolnosti. Nažalost, juče ih nije bilo za Novaka. Da pogođena sudija nije reagovala onako dramatično nakon udarca, već da je samo odmahnula glavom, postojala je šansa da se Novak izvuče. Na to je mislio kad je rekao da nije završila u bolnici. Pokušao je da minimizuje incident. Druga nepovoljna stvar je bila što je loptica direktno pogodila sudiju u glavu. Da je Novak ispalio lopticu da odskoči od tla, on prvo ne bi odskočila do njene glave, već bi je pogodila eventualno u nogu i bio bi to slab udarac. Ne verujem da bi ga diskvalifikovali zbog toga. I treća stvar, koja je verovatno bila odlučujuća, jeste činjenica da je Novak bio ljut u tom trenutku, jer je bio brejkovan. Da je on prethodno dobio gem, bilo bi teže ga udaljiti sa turnira. Ovako, ljut zbog brejka, nesmotreno jako udara lopticu direktno u glavu.

pa

pre 3 godine

Da je sreća da i kodnas kažnjavaj političare, bogatašse i poznate. Oni kod nas mogu i da ubiju gaze po prelazima voze ko ludi i zakon ih štiti jer z njih zakoni ne važe-

Branko

pre 3 godine

Тешко је не довести у везу борбу за права играча и ову дисквалификацију, доминацију у тенису момка из мале земље, престиж и интересе традиционалних предатора, без наивности и лепих жеља, само гладијатори у арени могу смакнути ланце, у теорији..