Nova vest
Tenis

Subota, 07.09.2019.

21:48

Švarcmanu i Osaki nagrade za fer plej

Šampionka US Opena 2018. godine, Japanka Naomi Osaka i Argentinac Dijego Švarcman dobitnici su nagrada za fer plej ponašanje na turniru u Njujorku.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švarcmanu i Osaki nagrade za fer plej
Photo by Al Bello/Getty Images

Osaka je takmičenje završila u osmini finala, kada je poražena od Belinde Benčić iz Švajcarske, dok je Švarcman stigao drugi put do četvrtfinala.

Tamo je od njega bio bolji Španac Rafael Nadal u tri seta.

Inače, nagrada je ustanovljena na US Openu 2011. godine i dodeljuje se igračima koji na najbolji način reprezentuju fer i sportsko ponašanje.

Osaka je posle pobede nad Koko Gof pozvala mladu igračicu da zajedno zagrljene daju intervju po završetku meča.

S druge strane, Dijego je na jednom meču podržao rivala kada je rekao da ni on nije čuo da ga je sudija prethodno opomenuo.

"Naomi i Dijego su oboje sjajni takmičari i sportisti, ali na ovom US Openu kao i na celom turiru, demonstrirali su visok nivo sportskog ponašanja što je još impresivnije od njihove igre. Zadovoljstvo nam je da im uručimo nagrade i zahvalimo im se što su bili pravi primer i isnpracija za sve one koji igraju tenis", poručio je član komiteta da dodelu nagrade, Tod Martin.

Osaka i Švarcman su osim trofeja dobili i po 5.000 dolara koje će po svom izboru uložiti u dobrotvorne svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve