Subota, 07.09.2019.

09:00

Predator i matematičar

Četrnaest godina Rusija je čekala da dobije finalistu Grend slema.

Izvor: Z. Kecman

Predator i matematièar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

kilimandzaro

pre 4 godine

Iskreno, navijam za Rafu. Ne zelim da se ova prica oko stare skole zavrsi. Iako sam Novakov navijac, svim srcem sam za Rafu. Ćeraće se njih trojica jos (bar) godinu-dve.

Kiršenbaum

pre 4 godine

Navijam za Rafu od kada pratim tenis. A, to je nekih 12 godina vec.
Mada, nemam nista protiv Federera i Djokovica.
Bilo ko od njih trojice da osvaja turnire, bice mi drago.
Jer bih volela da ova velika trojka nikada ne prestane da se takmici.
Njihovi mecevi su nesto neprocenjivo.

Pozdrav, dragi ljudi.
P.S. Ne omalovazavajte druge, da bi uzdigli svog favorita.
Uzivajte u tenisu.

Sandzak ne postoji, samo Raska

pre 4 godine

Rafa će do kraja karijere imati 23,24 GS aBd-a, ako ga zdravlje posluži.RAFA=GOAT
(Muamer, 07. septembar 2019 13:12)

Jel jos uvek citas knjigu Na Drini cuprija? Ako, samo citaj...

mr

pre 4 godine

Jordan, Pele, Nadal.....nastavi niz
(Muamer, 7. septembar 2019 13:11)

Џордан, Пеле, Надал, Ђоковић ....
Фибоначијев низ за који ти вероватно можда јеси чуо али не знаш шта је то, то је ово 1,1,2,3, тако да ове три тачке горе значе да ће природно доћи неко бољи у будућности. У сваком случају правац гугл, едукација о фибоначију, и онда сазнање да није овде место где ћеш баш да просипаш своје празне бисере

vaso

pre 4 godine

10

Novak nece ni gledati finale od m Ima li sta narode lepse nego finale bez njega ? 
Nista od snova da bude goat, zakucan na trece mesto, neprocenjivo. E bas sam srecan.
(Tadija, 07. septembar 2019 14:

neprocenjivo???

jeli brate kolko ti imas godina?...izgleda .max 14....jer sa 15 ne verujem da bi izjavljivao ovakve gluposti...mada ko zna...

Robert

pre 4 godine

Kako vidim po komentarima, veće smo šanse davali Lajoviću protiv Federera na Vimbldonu 2017. i 18, nego Medvedevu u finalu US Opena protiv Rafe. :)

Darko

pre 4 godine

Strucnjaci, zar nije Daniil ispao u drugom ili trecem kolu? Prognoziraste da ce se raspasti njegova igra zasnovananna sreci i servisu koji je ulazio protiv Djokovica. Oh, momak je u finalu. Zbunjen sam, kako je to moguce? Sigurno je sreca u pitanju.

crveno plavo belo

pre 4 godine

Meda je osvezenje u tenisu i navijacu za njega, ali bice ok i da Rafa pobedi, i da prvi prestigne Fedexa po broju GS. Kada se to desi, Rafa ce biti ispostovan kao novi GOAT vise nego sto bi to Novak bio, nazalost je tako. Onda ce, konacno, puci taj balon preteranog obozavanja Fedexa, u cemu cu donekle i uzivati, ne zato sto ne smatram da je dobar igrac, na stranu kakav je covek, vec zbog njegovih nevaspitanih navijaca i zbog neotrabunjanja da je najvaznije igrati "elegantan tenis"...(?!)
A za Rafom eto i Novaka, samo neka ga zdravlje posluzi, da ga stigne i prestigne...

Miura bull

pre 4 godine

Ništa se više ne piše o povredi Medvedeva koju stekao par kola unazad. Da li je spreman za bitku ili je povređen. Trakovi koje nosi očito ukazuju da nije sasvim spreman.

Stefan I.

pre 4 godine

@Mikii
Da, nema nikakve dileme da je bio sjajan igrač. I Nadala je Davidenko vraćao na fabrička podešavanja u nekim mečevima. Po 3 meča su ubedljivo dobijali jedan protiv drugog ostali mečevi su bili neizvesniji. Nadal jeste bio povređen 2009 i vratio se je nakon poraza od Soderlinga na Rolan Garosu na teren tek u Montrealu ali porazi od Davidenka su došli 4-5 turnira nakon toga tako da je imao vremena da se vrati u formu. Svakako je Davidenko bio neko kog nije voleo da vidi s druge strane mreže tih godina.

Tadija

pre 4 godine

Novak nece ni gledati finale od muke . Ima li sta narode lepse nego finale bez njega ?
Nista od snova da bude goat, zakucan na trece mesto, neprocenjivo. E bas sam srecan.

rasa

pre 4 godine

Kako sam se smorio,
k'o kupus u kaci,
glasic mi u glavi rece:
"idi, rime baci!"
Ako uzmes da resavas sudoku,
moras posle da gledas Djoku,
Palim televizor,
gledam tuzan prizor...

g

pre 4 godine

Rafa će do kraja karijere imati 23,24 GS aBd-a, ako ga zdravlje posluži.RAFA=GOAT
(Muamer, 07. septembar 2019 13:12

Čujemo se u nedelju popodne kada Medvedev podigne pehar

HanSolo

pre 4 godine

Ovaj bas podseca na Djokovica, puni sebe, iritantni, svadjaju se sa publikom i sudijama i oba dolaze iz Monaka.
(otrov, 07. septembar 2019 12:34)

Eto baš sve što bi ti sam hteo.. Ali si na žalost samo uspeo u "iritantnog"... Verujem da ni nemaš posao..

da te podsetim

pre 4 godine

kvisko

Pa dobro ne mora baš toliko da kmečite, povećaće Djoksa dozu u Austrajini, namestiće mu tata neke Agute i Pujove pa će eto opet da osvoji..

kvisko

pre 4 godine

Nadal opet igra predoziran.
Nova terapija doktora Fuenteza ili njegovog naslednika radi ko singerica. Kolena naprasno izlecena, sad ko nova ne smeta mu vise ni beton ni brza podloga. Uprkos poznim godinama i poodmakloj celavosti covek sve snazniji, izdrzljiviji, brzi, prosto leti po terenu i melje sve redom. Meni ovde nisu cista posla da bog kaze a vi kako hocete.

Sinisa

pre 4 godine

Ako Nadal osvoji 19 titulu,smatram da ce i Novak i Rafa na kraju karijere imati vise gren slemova od Federera.Moze Novak osvojiti jos 5 gren slemova,siguran sam u to.U naredne 2 godine neka osvoji po 2 gren slema,i eto ga 20.

kakone

pre 4 godine

Ako Nadal sutra osvoji povećaće razliku u odnosu na đokovića, sa +2 na +3. Otprilike u isto vreme će Nadal i đoković završiti karijere, tako da će đokovićevi navijači tada plakati što je njihov ljubimac ostao bez G.O.A.T. titule. Jedino mogu da hejtuju Federera, jer im ništa drugo ne preostaje...
(mauzer, 07. septembar 2019 11:28)

A nije ti lako, ali sta ces, takva ti sudbina.

Mikii

pre 4 godine

Njegov zemljak Nikolaj Davidenko bi mogao da mu da nekoliko dobrih saveta. On je pored Novaka jedini koji u više od 10 mečeva s Nadalom ima pozitivan skor (6:5 vodi Davidenko u duelima sa Nadalom) i jedan je od retkih tenisera koji je izluđivao Nadala. Da neko ne bi rekao da je zbog toga što je Nadal bio na početku svoje karijere Davidenko imao pozitivan skor protiv njega napomenuću da je Nadal vodio u pobedama u prvih 5-6 mečeva ali je Davidenko u periodu od 2009 do 2011 dobio 4 mečeva za redom protiv Nadala. Novak je svakako neko ko je imao mnogo veći broj susreta s Nadalom (28:26 vodi u pobedama) ali Davidenko je neko protiv kog je Nadal sigurno najmanje voleo da igra u to vreme.
(Stefan I., 07. septembar 2019

Nadal je od njega gubio jedino na betonu, na sljaci ga je vracao na fabricka podesavanja. Uz to, bilo je tu i par meceva gde se Nadal vracao iz povreda koje su ga izbacivale iz forme, ali dobro. Davidenko jeste bio sjajan igrac i tu nema dileme.

znanje-imanje

pre 4 godine

Kad je najavljivao ovako nesto pre pocetka turnira svi SMO mu se smejali, a evo ga u finalu. Bravo decko.
Zorowitzki, 7. septembar 2019 02:01
Preporučujem (+348) Ne preporučujem (-4)
Možda SVI VI, ali ne i "mi". Mogao si pročitati ovde
i da je on približni Novakov naslednik, već u 4 najbolja a i ukratko zašto je tako:
https://www.b92.net/sport/usopen2019/komentari.php?nav_id=1581726
i da je generalno dostigao nivo 3 najbolja:
https://www6.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1579288
a i da će Nadal lakoćom žreba pravo u finale:
https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1575911
Matematika, da. Pre svaga u tenisu ima određeni cut-off u smislu da razne faze neutralne igre nemaju dobar izlaz pojačanjem udaraca - time se samo daje protivniku da ili izvede jaču re-kontru pa i odlučni napad ili makar samo da lakše odigrava uzvratni neutralni udarac. Redak sport da snaga ide donekle a posle više ne već je veća fora tehnika minimalne potrošnje energije pri udarcu! Slično je i sa izlaskom iz sredine po pitanju ugla - ko prvi tu napadne možda ima prednost - ali pre se izlaže kontri; i isto tako po izlasku iz razmene po dijagonali. Neprijatni neprekidni uzvratitelj ima Murinjovsku prednost. Brzi Novak elastičnošću a Danil to postiže rasponom.
Odavno je u Rusiji rešeno i matematički hit bilo neočekivano rešenje problema: postoji algoritam kretnje u areni gladijatora putem kojeg drži odstojanje i lav ne može da ga savlada! Ovaj inteligentan dečko to poima i primanjuje...

mauzer

pre 4 godine

Ako Nadal sutra osvoji povećaće razliku u odnosu na đokovića, sa +2 na +3. Otprilike u isto vreme će Nadal i đoković završiti karijere, tako da će đokovićevi navijači tada plakati što je njihov ljubimac ostao bez G.O.A.T. titule. Jedino mogu da hejtuju Federera, jer im ništa drugo ne preostaje...

Stefan I.

pre 4 godine

Njegov zemljak Nikolaj Davidenko bi mogao da mu da nekoliko dobrih saveta. On je pored Novaka jedini koji u više od 10 mečeva s Nadalom ima pozitivan skor (6:5 vodi Davidenko u duelima sa Nadalom) i jedan je od retkih tenisera koji je izluđivao Nadala. Da neko ne bi rekao da je zbog toga što je Nadal bio na početku svoje karijere Davidenko imao pozitivan skor protiv njega napomenuću da je Nadal vodio u pobedama u prvih 5-6 mečeva ali je Davidenko u periodu od 2009 do 2011 dobio 4 mečeva za redom protiv Nadala. Novak je svakako neko ko je imao mnogo veći broj susreta s Nadalom (28:26 vodi u pobedama) ali Davidenko je neko protiv kog je Nadal sigurno najmanje voleo da igra u to vreme. Navijaću za Medvedeva svakako ali mislim da će Nadal slaviti sa 3:1 u setovima.

miro

pre 4 godine

Davaj Dani ukroti tog Spanskog bicica...Neverovatno inteligentan momak i igrac,neda na sebe ,nema slihtanja i vec je stekao respekt kod Amera ,ne moraju da ga ljube ali ga postuju ...Trenutno najbolji mladi igrac,kapa dole,jos ako pobedi Nadala,dva miliona Rusa ce poceti da igra tenis pa vi vidite za 20 godina ko ce da hara...

cole

pre 4 godine

nema on sanse protiv rafe,nadal ga je razbio i u finalu montreala 6-3,6-0 a tako ce biti i veceras,jos ce se ovi ostali nacekati da uzmu grend slem titulu pored rafe i novaka

ZeZ

pre 4 godine

Kad nema Novaka i Federera, ne može bolje. Uvek vrhunski spreman Nadal i Medvedev koji dolazi iz budućnosti koja ne pripada velikoj trojci. Nadam se da je iritacija publike u New Yorku u Medvedevu ubila tremu i nepotreban respekt prema "nedodirljivim" šampionima. Ako je mogao da onako razbije Novaka, zašto bi sutra bilo drugačije sa Nadalom !?! Idemo. Rusija čeka GS !

Stefan I.

pre 4 godine

Njegov zemljak Nikolaj Davidenko bi mogao da mu da nekoliko dobrih saveta. On je pored Novaka jedini koji u više od 10 mečeva s Nadalom ima pozitivan skor (6:5 vodi Davidenko u duelima sa Nadalom) i jedan je od retkih tenisera koji je izluđivao Nadala. Da neko ne bi rekao da je zbog toga što je Nadal bio na početku svoje karijere Davidenko imao pozitivan skor protiv njega napomenuću da je Nadal vodio u pobedama u prvih 5-6 mečeva ali je Davidenko u periodu od 2009 do 2011 dobio 4 mečeva za redom protiv Nadala. Novak je svakako neko ko je imao mnogo veći broj susreta s Nadalom (28:26 vodi u pobedama) ali Davidenko je neko protiv kog je Nadal sigurno najmanje voleo da igra u to vreme. Navijaću za Medvedeva svakako ali mislim da će Nadal slaviti sa 3:1 u setovima.

cole

pre 4 godine

nema on sanse protiv rafe,nadal ga je razbio i u finalu montreala 6-3,6-0 a tako ce biti i veceras,jos ce se ovi ostali nacekati da uzmu grend slem titulu pored rafe i novaka

miro

pre 4 godine

Davaj Dani ukroti tog Spanskog bicica...Neverovatno inteligentan momak i igrac,neda na sebe ,nema slihtanja i vec je stekao respekt kod Amera ,ne moraju da ga ljube ali ga postuju ...Trenutno najbolji mladi igrac,kapa dole,jos ako pobedi Nadala,dva miliona Rusa ce poceti da igra tenis pa vi vidite za 20 godina ko ce da hara...

ZeZ

pre 4 godine

Kad nema Novaka i Federera, ne može bolje. Uvek vrhunski spreman Nadal i Medvedev koji dolazi iz budućnosti koja ne pripada velikoj trojci. Nadam se da je iritacija publike u New Yorku u Medvedevu ubila tremu i nepotreban respekt prema "nedodirljivim" šampionima. Ako je mogao da onako razbije Novaka, zašto bi sutra bilo drugačije sa Nadalom !?! Idemo. Rusija čeka GS !

znanje-imanje

pre 4 godine

Kad je najavljivao ovako nesto pre pocetka turnira svi SMO mu se smejali, a evo ga u finalu. Bravo decko.
Zorowitzki, 7. septembar 2019 02:01
Preporučujem (+348) Ne preporučujem (-4)
Možda SVI VI, ali ne i "mi". Mogao si pročitati ovde
i da je on približni Novakov naslednik, već u 4 najbolja a i ukratko zašto je tako:
https://www.b92.net/sport/usopen2019/komentari.php?nav_id=1581726
i da je generalno dostigao nivo 3 najbolja:
https://www6.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1579288
a i da će Nadal lakoćom žreba pravo u finale:
https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1575911
Matematika, da. Pre svaga u tenisu ima određeni cut-off u smislu da razne faze neutralne igre nemaju dobar izlaz pojačanjem udaraca - time se samo daje protivniku da ili izvede jaču re-kontru pa i odlučni napad ili makar samo da lakše odigrava uzvratni neutralni udarac. Redak sport da snaga ide donekle a posle više ne već je veća fora tehnika minimalne potrošnje energije pri udarcu! Slično je i sa izlaskom iz sredine po pitanju ugla - ko prvi tu napadne možda ima prednost - ali pre se izlaže kontri; i isto tako po izlasku iz razmene po dijagonali. Neprijatni neprekidni uzvratitelj ima Murinjovsku prednost. Brzi Novak elastičnošću a Danil to postiže rasponom.
Odavno je u Rusiji rešeno i matematički hit bilo neočekivano rešenje problema: postoji algoritam kretnje u areni gladijatora putem kojeg drži odstojanje i lav ne može da ga savlada! Ovaj inteligentan dečko to poima i primanjuje...

kvisko

pre 4 godine

Nadal opet igra predoziran.
Nova terapija doktora Fuenteza ili njegovog naslednika radi ko singerica. Kolena naprasno izlecena, sad ko nova ne smeta mu vise ni beton ni brza podloga. Uprkos poznim godinama i poodmakloj celavosti covek sve snazniji, izdrzljiviji, brzi, prosto leti po terenu i melje sve redom. Meni ovde nisu cista posla da bog kaze a vi kako hocete.

Mikii

pre 4 godine

Njegov zemljak Nikolaj Davidenko bi mogao da mu da nekoliko dobrih saveta. On je pored Novaka jedini koji u više od 10 mečeva s Nadalom ima pozitivan skor (6:5 vodi Davidenko u duelima sa Nadalom) i jedan je od retkih tenisera koji je izluđivao Nadala. Da neko ne bi rekao da je zbog toga što je Nadal bio na početku svoje karijere Davidenko imao pozitivan skor protiv njega napomenuću da je Nadal vodio u pobedama u prvih 5-6 mečeva ali je Davidenko u periodu od 2009 do 2011 dobio 4 mečeva za redom protiv Nadala. Novak je svakako neko ko je imao mnogo veći broj susreta s Nadalom (28:26 vodi u pobedama) ali Davidenko je neko protiv kog je Nadal sigurno najmanje voleo da igra u to vreme.
(Stefan I., 07. septembar 2019

Nadal je od njega gubio jedino na betonu, na sljaci ga je vracao na fabricka podesavanja. Uz to, bilo je tu i par meceva gde se Nadal vracao iz povreda koje su ga izbacivale iz forme, ali dobro. Davidenko jeste bio sjajan igrac i tu nema dileme.

crveno plavo belo

pre 4 godine

Meda je osvezenje u tenisu i navijacu za njega, ali bice ok i da Rafa pobedi, i da prvi prestigne Fedexa po broju GS. Kada se to desi, Rafa ce biti ispostovan kao novi GOAT vise nego sto bi to Novak bio, nazalost je tako. Onda ce, konacno, puci taj balon preteranog obozavanja Fedexa, u cemu cu donekle i uzivati, ne zato sto ne smatram da je dobar igrac, na stranu kakav je covek, vec zbog njegovih nevaspitanih navijaca i zbog neotrabunjanja da je najvaznije igrati "elegantan tenis"...(?!)
A za Rafom eto i Novaka, samo neka ga zdravlje posluzi, da ga stigne i prestigne...

Darko

pre 4 godine

Strucnjaci, zar nije Daniil ispao u drugom ili trecem kolu? Prognoziraste da ce se raspasti njegova igra zasnovananna sreci i servisu koji je ulazio protiv Djokovica. Oh, momak je u finalu. Zbunjen sam, kako je to moguce? Sigurno je sreca u pitanju.

Sinisa

pre 4 godine

Ako Nadal osvoji 19 titulu,smatram da ce i Novak i Rafa na kraju karijere imati vise gren slemova od Federera.Moze Novak osvojiti jos 5 gren slemova,siguran sam u to.U naredne 2 godine neka osvoji po 2 gren slema,i eto ga 20.

HanSolo

pre 4 godine

Ovaj bas podseca na Djokovica, puni sebe, iritantni, svadjaju se sa publikom i sudijama i oba dolaze iz Monaka.
(otrov, 07. septembar 2019 12:34)

Eto baš sve što bi ti sam hteo.. Ali si na žalost samo uspeo u "iritantnog"... Verujem da ni nemaš posao..

kakone

pre 4 godine

Ako Nadal sutra osvoji povećaće razliku u odnosu na đokovića, sa +2 na +3. Otprilike u isto vreme će Nadal i đoković završiti karijere, tako da će đokovićevi navijači tada plakati što je njihov ljubimac ostao bez G.O.A.T. titule. Jedino mogu da hejtuju Federera, jer im ništa drugo ne preostaje...
(mauzer, 07. septembar 2019 11:28)

A nije ti lako, ali sta ces, takva ti sudbina.

Tadija

pre 4 godine

Novak nece ni gledati finale od muke . Ima li sta narode lepse nego finale bez njega ?
Nista od snova da bude goat, zakucan na trece mesto, neprocenjivo. E bas sam srecan.

mauzer

pre 4 godine

Ako Nadal sutra osvoji povećaće razliku u odnosu na đokovića, sa +2 na +3. Otprilike u isto vreme će Nadal i đoković završiti karijere, tako da će đokovićevi navijači tada plakati što je njihov ljubimac ostao bez G.O.A.T. titule. Jedino mogu da hejtuju Federera, jer im ništa drugo ne preostaje...

vaso

pre 4 godine

10

Novak nece ni gledati finale od m Ima li sta narode lepse nego finale bez njega ? 
Nista od snova da bude goat, zakucan na trece mesto, neprocenjivo. E bas sam srecan.
(Tadija, 07. septembar 2019 14:

neprocenjivo???

jeli brate kolko ti imas godina?...izgleda .max 14....jer sa 15 ne verujem da bi izjavljivao ovakve gluposti...mada ko zna...

g

pre 4 godine

Rafa će do kraja karijere imati 23,24 GS aBd-a, ako ga zdravlje posluži.RAFA=GOAT
(Muamer, 07. septembar 2019 13:12

Čujemo se u nedelju popodne kada Medvedev podigne pehar

Robert

pre 4 godine

Kako vidim po komentarima, veće smo šanse davali Lajoviću protiv Federera na Vimbldonu 2017. i 18, nego Medvedevu u finalu US Opena protiv Rafe. :)

Stefan I.

pre 4 godine

@Mikii
Da, nema nikakve dileme da je bio sjajan igrač. I Nadala je Davidenko vraćao na fabrička podešavanja u nekim mečevima. Po 3 meča su ubedljivo dobijali jedan protiv drugog ostali mečevi su bili neizvesniji. Nadal jeste bio povređen 2009 i vratio se je nakon poraza od Soderlinga na Rolan Garosu na teren tek u Montrealu ali porazi od Davidenka su došli 4-5 turnira nakon toga tako da je imao vremena da se vrati u formu. Svakako je Davidenko bio neko kog nije voleo da vidi s druge strane mreže tih godina.

Miura bull

pre 4 godine

Ništa se više ne piše o povredi Medvedeva koju stekao par kola unazad. Da li je spreman za bitku ili je povređen. Trakovi koje nosi očito ukazuju da nije sasvim spreman.

Sandzak ne postoji, samo Raska

pre 4 godine

Rafa će do kraja karijere imati 23,24 GS aBd-a, ako ga zdravlje posluži.RAFA=GOAT
(Muamer, 07. septembar 2019 13:12)

Jel jos uvek citas knjigu Na Drini cuprija? Ako, samo citaj...

da te podsetim

pre 4 godine

kvisko

Pa dobro ne mora baš toliko da kmečite, povećaće Djoksa dozu u Austrajini, namestiće mu tata neke Agute i Pujove pa će eto opet da osvoji..

Kiršenbaum

pre 4 godine

Navijam za Rafu od kada pratim tenis. A, to je nekih 12 godina vec.
Mada, nemam nista protiv Federera i Djokovica.
Bilo ko od njih trojice da osvaja turnire, bice mi drago.
Jer bih volela da ova velika trojka nikada ne prestane da se takmici.
Njihovi mecevi su nesto neprocenjivo.

Pozdrav, dragi ljudi.
P.S. Ne omalovazavajte druge, da bi uzdigli svog favorita.
Uzivajte u tenisu.

rasa

pre 4 godine

Kako sam se smorio,
k'o kupus u kaci,
glasic mi u glavi rece:
"idi, rime baci!"
Ako uzmes da resavas sudoku,
moras posle da gledas Djoku,
Palim televizor,
gledam tuzan prizor...

mr

pre 4 godine

Jordan, Pele, Nadal.....nastavi niz
(Muamer, 7. septembar 2019 13:11)

Џордан, Пеле, Надал, Ђоковић ....
Фибоначијев низ за који ти вероватно можда јеси чуо али не знаш шта је то, то је ово 1,1,2,3, тако да ове три тачке горе значе да ће природно доћи неко бољи у будућности. У сваком случају правац гугл, едукација о фибоначију, и онда сазнање да није овде место где ћеш баш да просипаш своје празне бисере

kilimandzaro

pre 4 godine

Iskreno, navijam za Rafu. Ne zelim da se ova prica oko stare skole zavrsi. Iako sam Novakov navijac, svim srcem sam za Rafu. Ćeraće se njih trojica jos (bar) godinu-dve.

mauzer

pre 4 godine

Ako Nadal sutra osvoji povećaće razliku u odnosu na đokovića, sa +2 na +3. Otprilike u isto vreme će Nadal i đoković završiti karijere, tako da će đokovićevi navijači tada plakati što je njihov ljubimac ostao bez G.O.A.T. titule. Jedino mogu da hejtuju Federera, jer im ništa drugo ne preostaje...

Tadija

pre 4 godine

Novak nece ni gledati finale od muke . Ima li sta narode lepse nego finale bez njega ?
Nista od snova da bude goat, zakucan na trece mesto, neprocenjivo. E bas sam srecan.

kvisko

pre 4 godine

Nadal opet igra predoziran.
Nova terapija doktora Fuenteza ili njegovog naslednika radi ko singerica. Kolena naprasno izlecena, sad ko nova ne smeta mu vise ni beton ni brza podloga. Uprkos poznim godinama i poodmakloj celavosti covek sve snazniji, izdrzljiviji, brzi, prosto leti po terenu i melje sve redom. Meni ovde nisu cista posla da bog kaze a vi kako hocete.

ZeZ

pre 4 godine

Kad nema Novaka i Federera, ne može bolje. Uvek vrhunski spreman Nadal i Medvedev koji dolazi iz budućnosti koja ne pripada velikoj trojci. Nadam se da je iritacija publike u New Yorku u Medvedevu ubila tremu i nepotreban respekt prema "nedodirljivim" šampionima. Ako je mogao da onako razbije Novaka, zašto bi sutra bilo drugačije sa Nadalom !?! Idemo. Rusija čeka GS !

g

pre 4 godine

Rafa će do kraja karijere imati 23,24 GS aBd-a, ako ga zdravlje posluži.RAFA=GOAT
(Muamer, 07. septembar 2019 13:12

Čujemo se u nedelju popodne kada Medvedev podigne pehar

miro

pre 4 godine

Davaj Dani ukroti tog Spanskog bicica...Neverovatno inteligentan momak i igrac,neda na sebe ,nema slihtanja i vec je stekao respekt kod Amera ,ne moraju da ga ljube ali ga postuju ...Trenutno najbolji mladi igrac,kapa dole,jos ako pobedi Nadala,dva miliona Rusa ce poceti da igra tenis pa vi vidite za 20 godina ko ce da hara...

da te podsetim

pre 4 godine

kvisko

Pa dobro ne mora baš toliko da kmečite, povećaće Djoksa dozu u Austrajini, namestiće mu tata neke Agute i Pujove pa će eto opet da osvoji..

mr

pre 4 godine

Jordan, Pele, Nadal.....nastavi niz
(Muamer, 7. septembar 2019 13:11)

Џордан, Пеле, Надал, Ђоковић ....
Фибоначијев низ за који ти вероватно можда јеси чуо али не знаш шта је то, то је ово 1,1,2,3, тако да ове три тачке горе значе да ће природно доћи неко бољи у будућности. У сваком случају правац гугл, едукација о фибоначију, и онда сазнање да није овде место где ћеш баш да просипаш своје празне бисере

crveno plavo belo

pre 4 godine

Meda je osvezenje u tenisu i navijacu za njega, ali bice ok i da Rafa pobedi, i da prvi prestigne Fedexa po broju GS. Kada se to desi, Rafa ce biti ispostovan kao novi GOAT vise nego sto bi to Novak bio, nazalost je tako. Onda ce, konacno, puci taj balon preteranog obozavanja Fedexa, u cemu cu donekle i uzivati, ne zato sto ne smatram da je dobar igrac, na stranu kakav je covek, vec zbog njegovih nevaspitanih navijaca i zbog neotrabunjanja da je najvaznije igrati "elegantan tenis"...(?!)
A za Rafom eto i Novaka, samo neka ga zdravlje posluzi, da ga stigne i prestigne...

kakone

pre 4 godine

Ako Nadal sutra osvoji povećaće razliku u odnosu na đokovića, sa +2 na +3. Otprilike u isto vreme će Nadal i đoković završiti karijere, tako da će đokovićevi navijači tada plakati što je njihov ljubimac ostao bez G.O.A.T. titule. Jedino mogu da hejtuju Federera, jer im ništa drugo ne preostaje...
(mauzer, 07. septembar 2019 11:28)

A nije ti lako, ali sta ces, takva ti sudbina.

Sinisa

pre 4 godine

Ako Nadal osvoji 19 titulu,smatram da ce i Novak i Rafa na kraju karijere imati vise gren slemova od Federera.Moze Novak osvojiti jos 5 gren slemova,siguran sam u to.U naredne 2 godine neka osvoji po 2 gren slema,i eto ga 20.

rasa

pre 4 godine

Kako sam se smorio,
k'o kupus u kaci,
glasic mi u glavi rece:
"idi, rime baci!"
Ako uzmes da resavas sudoku,
moras posle da gledas Djoku,
Palim televizor,
gledam tuzan prizor...

cole

pre 4 godine

nema on sanse protiv rafe,nadal ga je razbio i u finalu montreala 6-3,6-0 a tako ce biti i veceras,jos ce se ovi ostali nacekati da uzmu grend slem titulu pored rafe i novaka

Sandzak ne postoji, samo Raska

pre 4 godine

Rafa će do kraja karijere imati 23,24 GS aBd-a, ako ga zdravlje posluži.RAFA=GOAT
(Muamer, 07. septembar 2019 13:12)

Jel jos uvek citas knjigu Na Drini cuprija? Ako, samo citaj...

Mikii

pre 4 godine

Njegov zemljak Nikolaj Davidenko bi mogao da mu da nekoliko dobrih saveta. On je pored Novaka jedini koji u više od 10 mečeva s Nadalom ima pozitivan skor (6:5 vodi Davidenko u duelima sa Nadalom) i jedan je od retkih tenisera koji je izluđivao Nadala. Da neko ne bi rekao da je zbog toga što je Nadal bio na početku svoje karijere Davidenko imao pozitivan skor protiv njega napomenuću da je Nadal vodio u pobedama u prvih 5-6 mečeva ali je Davidenko u periodu od 2009 do 2011 dobio 4 mečeva za redom protiv Nadala. Novak je svakako neko ko je imao mnogo veći broj susreta s Nadalom (28:26 vodi u pobedama) ali Davidenko je neko protiv kog je Nadal sigurno najmanje voleo da igra u to vreme.
(Stefan I., 07. septembar 2019

Nadal je od njega gubio jedino na betonu, na sljaci ga je vracao na fabricka podesavanja. Uz to, bilo je tu i par meceva gde se Nadal vracao iz povreda koje su ga izbacivale iz forme, ali dobro. Davidenko jeste bio sjajan igrac i tu nema dileme.

vaso

pre 4 godine

10

Novak nece ni gledati finale od m Ima li sta narode lepse nego finale bez njega ? 
Nista od snova da bude goat, zakucan na trece mesto, neprocenjivo. E bas sam srecan.
(Tadija, 07. septembar 2019 14:

neprocenjivo???

jeli brate kolko ti imas godina?...izgleda .max 14....jer sa 15 ne verujem da bi izjavljivao ovakve gluposti...mada ko zna...

znanje-imanje

pre 4 godine

Kad je najavljivao ovako nesto pre pocetka turnira svi SMO mu se smejali, a evo ga u finalu. Bravo decko.
Zorowitzki, 7. septembar 2019 02:01
Preporučujem (+348) Ne preporučujem (-4)
Možda SVI VI, ali ne i "mi". Mogao si pročitati ovde
i da je on približni Novakov naslednik, već u 4 najbolja a i ukratko zašto je tako:
https://www.b92.net/sport/usopen2019/komentari.php?nav_id=1581726
i da je generalno dostigao nivo 3 najbolja:
https://www6.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1579288
a i da će Nadal lakoćom žreba pravo u finale:
https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1575911
Matematika, da. Pre svaga u tenisu ima određeni cut-off u smislu da razne faze neutralne igre nemaju dobar izlaz pojačanjem udaraca - time se samo daje protivniku da ili izvede jaču re-kontru pa i odlučni napad ili makar samo da lakše odigrava uzvratni neutralni udarac. Redak sport da snaga ide donekle a posle više ne već je veća fora tehnika minimalne potrošnje energije pri udarcu! Slično je i sa izlaskom iz sredine po pitanju ugla - ko prvi tu napadne možda ima prednost - ali pre se izlaže kontri; i isto tako po izlasku iz razmene po dijagonali. Neprijatni neprekidni uzvratitelj ima Murinjovsku prednost. Brzi Novak elastičnošću a Danil to postiže rasponom.
Odavno je u Rusiji rešeno i matematički hit bilo neočekivano rešenje problema: postoji algoritam kretnje u areni gladijatora putem kojeg drži odstojanje i lav ne može da ga savlada! Ovaj inteligentan dečko to poima i primanjuje...

HanSolo

pre 4 godine

Ovaj bas podseca na Djokovica, puni sebe, iritantni, svadjaju se sa publikom i sudijama i oba dolaze iz Monaka.
(otrov, 07. septembar 2019 12:34)

Eto baš sve što bi ti sam hteo.. Ali si na žalost samo uspeo u "iritantnog"... Verujem da ni nemaš posao..

Stefan I.

pre 4 godine

Njegov zemljak Nikolaj Davidenko bi mogao da mu da nekoliko dobrih saveta. On je pored Novaka jedini koji u više od 10 mečeva s Nadalom ima pozitivan skor (6:5 vodi Davidenko u duelima sa Nadalom) i jedan je od retkih tenisera koji je izluđivao Nadala. Da neko ne bi rekao da je zbog toga što je Nadal bio na početku svoje karijere Davidenko imao pozitivan skor protiv njega napomenuću da je Nadal vodio u pobedama u prvih 5-6 mečeva ali je Davidenko u periodu od 2009 do 2011 dobio 4 mečeva za redom protiv Nadala. Novak je svakako neko ko je imao mnogo veći broj susreta s Nadalom (28:26 vodi u pobedama) ali Davidenko je neko protiv kog je Nadal sigurno najmanje voleo da igra u to vreme. Navijaću za Medvedeva svakako ali mislim da će Nadal slaviti sa 3:1 u setovima.

Darko

pre 4 godine

Strucnjaci, zar nije Daniil ispao u drugom ili trecem kolu? Prognoziraste da ce se raspasti njegova igra zasnovananna sreci i servisu koji je ulazio protiv Djokovica. Oh, momak je u finalu. Zbunjen sam, kako je to moguce? Sigurno je sreca u pitanju.

kilimandzaro

pre 4 godine

Iskreno, navijam za Rafu. Ne zelim da se ova prica oko stare skole zavrsi. Iako sam Novakov navijac, svim srcem sam za Rafu. Ćeraće se njih trojica jos (bar) godinu-dve.

Stefan I.

pre 4 godine

@Mikii
Da, nema nikakve dileme da je bio sjajan igrač. I Nadala je Davidenko vraćao na fabrička podešavanja u nekim mečevima. Po 3 meča su ubedljivo dobijali jedan protiv drugog ostali mečevi su bili neizvesniji. Nadal jeste bio povređen 2009 i vratio se je nakon poraza od Soderlinga na Rolan Garosu na teren tek u Montrealu ali porazi od Davidenka su došli 4-5 turnira nakon toga tako da je imao vremena da se vrati u formu. Svakako je Davidenko bio neko kog nije voleo da vidi s druge strane mreže tih godina.

Miura bull

pre 4 godine

Ništa se više ne piše o povredi Medvedeva koju stekao par kola unazad. Da li je spreman za bitku ili je povređen. Trakovi koje nosi očito ukazuju da nije sasvim spreman.

Robert

pre 4 godine

Kako vidim po komentarima, veće smo šanse davali Lajoviću protiv Federera na Vimbldonu 2017. i 18, nego Medvedevu u finalu US Opena protiv Rafe. :)

Kiršenbaum

pre 4 godine

Navijam za Rafu od kada pratim tenis. A, to je nekih 12 godina vec.
Mada, nemam nista protiv Federera i Djokovica.
Bilo ko od njih trojice da osvaja turnire, bice mi drago.
Jer bih volela da ova velika trojka nikada ne prestane da se takmici.
Njihovi mecevi su nesto neprocenjivo.

Pozdrav, dragi ljudi.
P.S. Ne omalovazavajte druge, da bi uzdigli svog favorita.
Uzivajte u tenisu.