Petak, 06.09.2019.

01:44

Vilander: Publika je uvek zviždala na US Openu, Medvedev to zna da koristi

Mats Vilander smatra da to što je publika u Njujorku zviždala Danilu Medvedevu i Novaku Đokoviću, ne znači ništa posebno.

Izvor: Z.K.

Vilander: Publika je uvek zviždala na US Openu, Medvedev to zna da koristi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Auuuu

pre 4 godine

Nikola...
Pa da li je moguce da si ti jedini koji nije video Forbsovu listu zarade za ovu godinu? Istina ona se menja, zavisi ko je objavio, ali se ne menja pozicija na kojoj je Novak. On je 86 po zaradi, u godini kada je pobedio na 3 GS, a Federer je 5 na toj listi. Propade ti teorija😁😁😁

nikol dz feimija

pre 4 godine

ISTINA BOLI, A ZAPAD UVEK BOLI NOVAC JER NJIHOVA MANTRA JE "vreme je novac" zapravo život je novac , pa tako :

1. NOVAK 135 MILIONA E

2. RODŽER 126 MILIONA E

3. NADAL 112 MILIONA E

Sve drugo su trice i kučine.

A psi laju uvek...i svuda pa i u srpskom dvorištu, a i izvan njega, naravno.

CroFed

pre 4 godine

Meni je drago da ste tom Marku NS objasnili neke stvari, no evidentno je da ima previše hejta prema Rogeru s strane Novakovih fanatičnih idolopoklonika, kao i obrnuto od neki Rogerovih fanova prema Novaku. Ništa korisno od takvih prepucavanja!

Vanja

pre 4 godine

@ Može li kraće: Sinoć je Monfis presamićen od umora ipak završio meč i pošteno izgubio. Novak nije izgledao ni približno toliko ugrožen a predao je meč. Pa ko će da ga voli osim rođene majke?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sredoje, 6. septembar 2019 13:28)

Novak nije ni rekao da je umoran vec da je povredjen. Naravno da nece kompletan medicinski izvestaj da daje na uvid javnosti a posebno ne konkurentima. I banalna povreda moze da se iskomplikuje ukoliko covek ne stane na vreme i ne posveti se rehabilitaciji. NIKO ne zna do koje je mere bio veliki rizik ili sami bolovi. Kako mozemo da znamo za sigurno osim ako nismo Novak licno?? Mozemo samo da pretpostavljamo i da sudimo svako prema sebi. Ko bi varao - svuda vidi varanje. Ko je fer - svako mu je fer.

ГласСрба

pre 4 godine

Виландер лупа глупости. Два пута уживо сам гледао финале УС Опен у којима је Новак учествовао и својом очима видео колика је то мржња према Новаку. Дакле није само да га не воле, или да су индиферентни, они га заправо мрзе и радују се подједнако његовим дуплим грешкама као и поенима противника, без обзира ко је он. Болесно.

Danko

pre 4 godine

@Marko NS, Novak je gubio finala od igrača sedme kategorije kao što je Vavrinka, a Federer je zvanično GOAT po svim relevantnim kriterijima.

sredoje

pre 4 godine

Može li kraće: Sinoć je Monfis presamićen od umora ipak završio meč i pošteno izgubio. Novak nije izgledao ni približno toliko ugrožen a predao je meč. Pa ko će da ga voli osim rođene majke?

Dobro jutro, Kolumbo! Moze kafica?

pre 4 godine

Dimitrov nema šta da traži večeras,Rus ima čvrstu igru sa linije.
A treba reći i da se ne plaši uspeha,Rafi trofej nije siguran ako Rus uđe u finale a da prethodno ne odigra 5 setova protiv Bugarina.
(vladimir, 6. septembar 2019 08:55)

Ako Dimitrov (po tebi) 'nema sta da trazi' protiv Medvedeva, kako da onda odigraju 5 setova? Malo kontradiktorno, a? Ako neko isgubi u petom setu, cini mi se da je itekako IMAO sta da trazi u tom mecu, inace ne bi uspeo da dobije cela dva seta, jel tako?

ma daaj

pre 4 godine

@Marko NS
Ma šta kažeš, neko je mator (Agasi 36g), a koliko Federer ima sada i koliko uopšte zadnjih 5, 6g.kad ga Djokovic redovno pobedjivao?
Neko je bio mlad i bez iskustva, ovi ostali druge, treće i ćetvrte kategorije? Onda ovako, Federer je mator, Nadal je povredjen, Del potro tek većito povredjen, Marej, Vavrinka, treća a Anderson i Conga četcrta kategorija..Koliko je osvajao u vreme kada je Federer bio u dobrim godinama i kada Nadal nije više bio odsutan nego na terenu pa se tek vracao sa pauza pa ne može da se kaže da je bio fit??? A da li si gledao Hjuita, Safina, Filipusisa pa i Rodika i ostale tada? Verujem da nisi, za Filipusisa si čuo samo, a ove si gledao od 2011.te kada su bili na zalasku karijere pa ti se čini da nisu nešto..Niti je Marej, niti Vavrinka, ni Conga a tek Anderson bolji od njih..Ok kontam da hoćete nečije rezultate da omalovažate a nećije da dižete u nebesa ali niste realni uopšte. Samo da dodam da niram Federerov navijač i boli me uvo ko će biti goat (i šta to znači uopšte) samo sam gledalac prilično odavno i mogu reći da ste u velikoj zabludi. Pozdrav...

миле

pre 4 godine

Невероватни су поједини коментатори! Ево овај доле, ничим изазван долази на вест где Виландер прича о публици да износи статистичке податке везане за Федерера. Значи његов коментар нема никакве везе са темом чланка. Изгледа да поједини ноломани више мрзе Федерера, нон стоп причају о њему и сањају га ноћу него што воле Ђоковића.

Da,da

pre 4 godine

Marko NS
Kako ti i na koji nacin odredjujes koji igraci su ok, a koji nisu? Mislim, po cemu su to Filipusis, Gonzales, Rodik, Safin losiji od, Sase, Medvedeva, Cicipasa, Vavrinke, Endija, Cilica, Berdiha, Ferera...? Nadal je posle RG 2005. postao drugi teniser sve. Kako objasnjavas cinjenicu da su u periodu od 2005. do decembra 2010. Federera i Rafu proglasili za najvece rivale u svetu tenisa? Kako i na koji nacin planiras da zanemaris to? Time sto ces napisati da se to ne racuna jer je Rafa bio klinac, pa ces ga prebaciti u neki drugi period, kada je vise bio povredjen, nego sto je igrao? 2012. Rafa posle W pauza, 2014. 2015. 2016. Tek je 2017. odigrao celu sezonu, prvi put posle 2013. Ja razumem da hoces da ga uguras, ali ne mozes da promenis proslost, niti ono sto se desilo. Jedino sto mozes je da lazes sebe. Ako ti to olaksava zivot, ok.

bh

pre 4 godine

Ispravno rečeno..., nek netko navede kad se dedilo da Novak izgubi meč i dportski prizna poraz, u stilu' " bio je bolji, dao sam sve od sebe"..., uvijek kukanje, prenemaganje .., da je bio povrijeđen- lakat, zglob, rame ..., običan blefer i ništa više ..

vladimir

pre 4 godine

(Marko NS, 6. septembar 2019 08:35)

Aj molim vas da svoje frustracije lecite na drugim portalima...
Federera svi postuju jer stil koji on igra je tehnicki nedostizan,hvatati konstantno lopte u penjanju je jako tesko i za to je neophodno ogromno tenisko znanje.
Covek je dobio vise od 80% meceva u karijeri a odigrao je oko 1500 meceva!!!
Zato molim vas,nemojte lupati gluposti i blatiti velikog sportistu i majstora.

bastos

pre 4 godine

@(Marko NS, 06. septembar 2019 08:35)

A bi li to pricao da je Novak stari 6 godina od Federera i da se naosvajao GS protiv Rodika, Agasija, Hjuita, Safina, Filipusisa, Bagdatisa i ostalih..? Ne mozes ti Federer oduzeti znacaj tih titula samo zato sto se rodio u to vreme. Nije Federer kriv sto ih oducuvao od tenisa. Pa Novaka su na Slemovima gazili neke Wawrinke, Mareji, Nisikoriji. Cinjenica da su ta trojica Novaka kostali 6 GS titula, to je prosto cinjenica. Federer je na Slemovima oducavao tog Wawrinku, Mareja i Nisikorija, brisao je patos sa njima. Federer je igrace takvog kalibra unistavao na Slemovima. Zato Federer sad i ima 20 GS, a Novak "samo" 16. Federer sebi nije dopustao takve poraze. Novak je Wawrinku i Mareja ucinio slavnim i napravio od njih GS sampione.

vladimir

pre 4 godine

Dimitrov nema šta da traži večeras,Rus ima čvrstu igru sa linije.
A treba reći i da se ne plaši uspeha,Rafi trofej nije siguran ako Rus uđe u finale a da prethodno ne odigra 5 setova protiv Bugarina.

ma daaj

pre 4 godine

O zvižducima ćemo čitati do sledeg US opena, i svačije mišljenje će ovde osvanuti u naslovu...DOSTA BRE VIŠE! A ovog Danila ste toliko ispljuvali kad je zgazio Djokovića i kad je izjavio da može da pobedi svakoga, sad vidim navijate za njega iz sveg glasa, navijali bi vi i za najomraženijeg samo da Nadal ne uzme trofej.

Marko NS

pre 4 godine

Od ukupno 20 Grand Slam tituala Federera, čak 14 tituala je osvojio pobeđujući igrače druge, treće pa čak i četvrte kategorije.

Wimbledon 2003 - Filipusis
Wimbledon 2004 - Rodick
Wimbledon 2005 - Rodick
Wimbledon 2006 - Nadal (19 godina)
Wimbledon 2009 - Rodick
Wimbledon 2017 - Čilić
Australian Open 2004 - Safin
Australian Open 2006 - Bagdatis
Australian Open 2007 - Gonzales
Australian Open 2018 - Čilić
Rolan Garos 2009 - Soderling
US Open 2004 - Hjuit
US Open 2005 - Agasi (36 godina tada, pred penzijom)
US Open 2006 - Rodick
US Open 2007 - Djoković (20 godina)
US Open 2008 - Marej (20 godina).

16 od 20 tituala koje je Federer osvojio su protiv igrača druge, treće i četvrte kategorije, izuzimajući Nadala, Djokovića i Mareja, koji su imali 19-20 godina i bukvalno skoro bez velikog iskustva, tek probijajući se. Znači samo četiri titule je osvojio u konkurenciji, mada i to je diskutabilno. Sezone bez neke konkurencije gde je osvojio titulu:
Wimbledon 2007 - Nadal
Australian Open 2010 - Marej

Samo dve titule je osvojio u full konkurenciji:
Wimbledon 2012 - Marej
Australian Open 2017 - Nadal.

Plus, Federer ima negativan međusobni skor sa svoja dva najveća rivala, manje mastersa...

Sve u svemu, fantastična karijera, upao je u pravo vreme kad je nastao vakum u muškom tenisu i iskoristio to osvajajući titule sa smešnom konkurencijom. Sreća, znanje, ima tu svega. Kako god, previše precenjen igrač !

Jon Bon Jovi voli Bruce Springsteen u room1408 uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ovaj ako je imalo pametan trebao bi sutjeti. Sta je ono bio reko za Hurkaca, da ce biti iznenadjenje US Opena. Ovaj odma ispo u prvom kolu. Nakon tih provala, bilo bi uredu da se ne javlja jedno vreme.
(riberi, 06. septembar 2019 08:11) Evo, ako mu cak Ti to porucujes onda ne znam zaista kako jos uvek nije dao otkaz i zacutao...prosto nezamisliva situacija.

riberi

pre 4 godine

Ovaj ako je imalo pametan trebao bi sutjeti. Sta je ono bio reko za Hurkaca, da ce biti iznenadjenje US Opena. Ovaj odma ispo u prvom kolu. Nakon tih provala, bilo bi uredu da se ne javlja jedno vreme.

Ninamandarina

pre 4 godine

Volela bih da on osvoji u inat svima, publika ga tamo obožava, uostalom kao i Novaka, jedino što Novak uspeva da se suzdrži , a on im je pokazao šta su zaslužili, bliži mi je po temperamentu, zato ga i gotivim, a nije ni zanimljivo kad te svi vole, bar meni nije.

Marko NS

pre 4 godine

Od ukupno 20 Grand Slam tituala Federera, čak 14 tituala je osvojio pobeđujući igrače druge, treće pa čak i četvrte kategorije.

Wimbledon 2003 - Filipusis
Wimbledon 2004 - Rodick
Wimbledon 2005 - Rodick
Wimbledon 2006 - Nadal (19 godina)
Wimbledon 2009 - Rodick
Wimbledon 2017 - Čilić
Australian Open 2004 - Safin
Australian Open 2006 - Bagdatis
Australian Open 2007 - Gonzales
Australian Open 2018 - Čilić
Rolan Garos 2009 - Soderling
US Open 2004 - Hjuit
US Open 2005 - Agasi (36 godina tada, pred penzijom)
US Open 2006 - Rodick
US Open 2007 - Djoković (20 godina)
US Open 2008 - Marej (20 godina).

16 od 20 tituala koje je Federer osvojio su protiv igrača druge, treće i četvrte kategorije, izuzimajući Nadala, Djokovića i Mareja, koji su imali 19-20 godina i bukvalno skoro bez velikog iskustva, tek probijajući se. Znači samo četiri titule je osvojio u konkurenciji, mada i to je diskutabilno. Sezone bez neke konkurencije gde je osvojio titulu:
Wimbledon 2007 - Nadal
Australian Open 2010 - Marej

Samo dve titule je osvojio u full konkurenciji:
Wimbledon 2012 - Marej
Australian Open 2017 - Nadal.

Plus, Federer ima negativan međusobni skor sa svoja dva najveća rivala, manje mastersa...

Sve u svemu, fantastična karijera, upao je u pravo vreme kad je nastao vakum u muškom tenisu i iskoristio to osvajajući titule sa smešnom konkurencijom. Sreća, znanje, ima tu svega. Kako god, previše precenjen igrač !

bastos

pre 4 godine

@(Marko NS, 06. septembar 2019 08:35)

A bi li to pricao da je Novak stari 6 godina od Federera i da se naosvajao GS protiv Rodika, Agasija, Hjuita, Safina, Filipusisa, Bagdatisa i ostalih..? Ne mozes ti Federer oduzeti znacaj tih titula samo zato sto se rodio u to vreme. Nije Federer kriv sto ih oducuvao od tenisa. Pa Novaka su na Slemovima gazili neke Wawrinke, Mareji, Nisikoriji. Cinjenica da su ta trojica Novaka kostali 6 GS titula, to je prosto cinjenica. Federer je na Slemovima oducavao tog Wawrinku, Mareja i Nisikorija, brisao je patos sa njima. Federer je igrace takvog kalibra unistavao na Slemovima. Zato Federer sad i ima 20 GS, a Novak "samo" 16. Federer sebi nije dopustao takve poraze. Novak je Wawrinku i Mareja ucinio slavnim i napravio od njih GS sampione.

Ninamandarina

pre 4 godine

Volela bih da on osvoji u inat svima, publika ga tamo obožava, uostalom kao i Novaka, jedino što Novak uspeva da se suzdrži , a on im je pokazao šta su zaslužili, bliži mi je po temperamentu, zato ga i gotivim, a nije ni zanimljivo kad te svi vole, bar meni nije.

riberi

pre 4 godine

Ovaj ako je imalo pametan trebao bi sutjeti. Sta je ono bio reko za Hurkaca, da ce biti iznenadjenje US Opena. Ovaj odma ispo u prvom kolu. Nakon tih provala, bilo bi uredu da se ne javlja jedno vreme.

vladimir

pre 4 godine

(Marko NS, 6. septembar 2019 08:35)

Aj molim vas da svoje frustracije lecite na drugim portalima...
Federera svi postuju jer stil koji on igra je tehnicki nedostizan,hvatati konstantno lopte u penjanju je jako tesko i za to je neophodno ogromno tenisko znanje.
Covek je dobio vise od 80% meceva u karijeri a odigrao je oko 1500 meceva!!!
Zato molim vas,nemojte lupati gluposti i blatiti velikog sportistu i majstora.

ГласСрба

pre 4 godine

Виландер лупа глупости. Два пута уживо сам гледао финале УС Опен у којима је Новак учествовао и својом очима видео колика је то мржња према Новаку. Дакле није само да га не воле, или да су индиферентни, они га заправо мрзе и радују се подједнако његовим дуплим грешкама као и поенима противника, без обзира ко је он. Болесно.

Dobro jutro, Kolumbo! Moze kafica?

pre 4 godine

Dimitrov nema šta da traži večeras,Rus ima čvrstu igru sa linije.
A treba reći i da se ne plaši uspeha,Rafi trofej nije siguran ako Rus uđe u finale a da prethodno ne odigra 5 setova protiv Bugarina.
(vladimir, 6. septembar 2019 08:55)

Ako Dimitrov (po tebi) 'nema sta da trazi' protiv Medvedeva, kako da onda odigraju 5 setova? Malo kontradiktorno, a? Ako neko isgubi u petom setu, cini mi se da je itekako IMAO sta da trazi u tom mecu, inace ne bi uspeo da dobije cela dva seta, jel tako?

bh

pre 4 godine

Ispravno rečeno..., nek netko navede kad se dedilo da Novak izgubi meč i dportski prizna poraz, u stilu' " bio je bolji, dao sam sve od sebe"..., uvijek kukanje, prenemaganje .., da je bio povrijeđen- lakat, zglob, rame ..., običan blefer i ništa više ..

Da,da

pre 4 godine

Marko NS
Kako ti i na koji nacin odredjujes koji igraci su ok, a koji nisu? Mislim, po cemu su to Filipusis, Gonzales, Rodik, Safin losiji od, Sase, Medvedeva, Cicipasa, Vavrinke, Endija, Cilica, Berdiha, Ferera...? Nadal je posle RG 2005. postao drugi teniser sve. Kako objasnjavas cinjenicu da su u periodu od 2005. do decembra 2010. Federera i Rafu proglasili za najvece rivale u svetu tenisa? Kako i na koji nacin planiras da zanemaris to? Time sto ces napisati da se to ne racuna jer je Rafa bio klinac, pa ces ga prebaciti u neki drugi period, kada je vise bio povredjen, nego sto je igrao? 2012. Rafa posle W pauza, 2014. 2015. 2016. Tek je 2017. odigrao celu sezonu, prvi put posle 2013. Ja razumem da hoces da ga uguras, ali ne mozes da promenis proslost, niti ono sto se desilo. Jedino sto mozes je da lazes sebe. Ako ti to olaksava zivot, ok.

ma daaj

pre 4 godine

@Marko NS
Ma šta kažeš, neko je mator (Agasi 36g), a koliko Federer ima sada i koliko uopšte zadnjih 5, 6g.kad ga Djokovic redovno pobedjivao?
Neko je bio mlad i bez iskustva, ovi ostali druge, treće i ćetvrte kategorije? Onda ovako, Federer je mator, Nadal je povredjen, Del potro tek većito povredjen, Marej, Vavrinka, treća a Anderson i Conga četcrta kategorija..Koliko je osvajao u vreme kada je Federer bio u dobrim godinama i kada Nadal nije više bio odsutan nego na terenu pa se tek vracao sa pauza pa ne može da se kaže da je bio fit??? A da li si gledao Hjuita, Safina, Filipusisa pa i Rodika i ostale tada? Verujem da nisi, za Filipusisa si čuo samo, a ove si gledao od 2011.te kada su bili na zalasku karijere pa ti se čini da nisu nešto..Niti je Marej, niti Vavrinka, ni Conga a tek Anderson bolji od njih..Ok kontam da hoćete nečije rezultate da omalovažate a nećije da dižete u nebesa ali niste realni uopšte. Samo da dodam da niram Federerov navijač i boli me uvo ko će biti goat (i šta to znači uopšte) samo sam gledalac prilično odavno i mogu reći da ste u velikoj zabludi. Pozdrav...

ma daaj

pre 4 godine

O zvižducima ćemo čitati do sledeg US opena, i svačije mišljenje će ovde osvanuti u naslovu...DOSTA BRE VIŠE! A ovog Danila ste toliko ispljuvali kad je zgazio Djokovića i kad je izjavio da može da pobedi svakoga, sad vidim navijate za njega iz sveg glasa, navijali bi vi i za najomraženijeg samo da Nadal ne uzme trofej.

миле

pre 4 godine

Невероватни су поједини коментатори! Ево овај доле, ничим изазван долази на вест где Виландер прича о публици да износи статистичке податке везане за Федерера. Значи његов коментар нема никакве везе са темом чланка. Изгледа да поједини ноломани више мрзе Федерера, нон стоп причају о њему и сањају га ноћу него што воле Ђоковића.

Vanja

pre 4 godine

@ Može li kraće: Sinoć je Monfis presamićen od umora ipak završio meč i pošteno izgubio. Novak nije izgledao ni približno toliko ugrožen a predao je meč. Pa ko će da ga voli osim rođene majke?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sredoje, 6. septembar 2019 13:28)

Novak nije ni rekao da je umoran vec da je povredjen. Naravno da nece kompletan medicinski izvestaj da daje na uvid javnosti a posebno ne konkurentima. I banalna povreda moze da se iskomplikuje ukoliko covek ne stane na vreme i ne posveti se rehabilitaciji. NIKO ne zna do koje je mere bio veliki rizik ili sami bolovi. Kako mozemo da znamo za sigurno osim ako nismo Novak licno?? Mozemo samo da pretpostavljamo i da sudimo svako prema sebi. Ko bi varao - svuda vidi varanje. Ko je fer - svako mu je fer.

Jon Bon Jovi voli Bruce Springsteen u room1408 uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ovaj ako je imalo pametan trebao bi sutjeti. Sta je ono bio reko za Hurkaca, da ce biti iznenadjenje US Opena. Ovaj odma ispo u prvom kolu. Nakon tih provala, bilo bi uredu da se ne javlja jedno vreme.
(riberi, 06. septembar 2019 08:11) Evo, ako mu cak Ti to porucujes onda ne znam zaista kako jos uvek nije dao otkaz i zacutao...prosto nezamisliva situacija.

sredoje

pre 4 godine

Može li kraće: Sinoć je Monfis presamićen od umora ipak završio meč i pošteno izgubio. Novak nije izgledao ni približno toliko ugrožen a predao je meč. Pa ko će da ga voli osim rođene majke?

CroFed

pre 4 godine

Meni je drago da ste tom Marku NS objasnili neke stvari, no evidentno je da ima previše hejta prema Rogeru s strane Novakovih fanatičnih idolopoklonika, kao i obrnuto od neki Rogerovih fanova prema Novaku. Ništa korisno od takvih prepucavanja!

vladimir

pre 4 godine

Dimitrov nema šta da traži večeras,Rus ima čvrstu igru sa linije.
A treba reći i da se ne plaši uspeha,Rafi trofej nije siguran ako Rus uđe u finale a da prethodno ne odigra 5 setova protiv Bugarina.

Danko

pre 4 godine

@Marko NS, Novak je gubio finala od igrača sedme kategorije kao što je Vavrinka, a Federer je zvanično GOAT po svim relevantnim kriterijima.

Auuuu

pre 4 godine

Nikola...
Pa da li je moguce da si ti jedini koji nije video Forbsovu listu zarade za ovu godinu? Istina ona se menja, zavisi ko je objavio, ali se ne menja pozicija na kojoj je Novak. On je 86 po zaradi, u godini kada je pobedio na 3 GS, a Federer je 5 na toj listi. Propade ti teorija😁😁😁

nikol dz feimija

pre 4 godine

ISTINA BOLI, A ZAPAD UVEK BOLI NOVAC JER NJIHOVA MANTRA JE "vreme je novac" zapravo život je novac , pa tako :

1. NOVAK 135 MILIONA E

2. RODŽER 126 MILIONA E

3. NADAL 112 MILIONA E

Sve drugo su trice i kučine.

A psi laju uvek...i svuda pa i u srpskom dvorištu, a i izvan njega, naravno.

Marko NS

pre 4 godine

Od ukupno 20 Grand Slam tituala Federera, čak 14 tituala je osvojio pobeđujući igrače druge, treće pa čak i četvrte kategorije.

Wimbledon 2003 - Filipusis
Wimbledon 2004 - Rodick
Wimbledon 2005 - Rodick
Wimbledon 2006 - Nadal (19 godina)
Wimbledon 2009 - Rodick
Wimbledon 2017 - Čilić
Australian Open 2004 - Safin
Australian Open 2006 - Bagdatis
Australian Open 2007 - Gonzales
Australian Open 2018 - Čilić
Rolan Garos 2009 - Soderling
US Open 2004 - Hjuit
US Open 2005 - Agasi (36 godina tada, pred penzijom)
US Open 2006 - Rodick
US Open 2007 - Djoković (20 godina)
US Open 2008 - Marej (20 godina).

16 od 20 tituala koje je Federer osvojio su protiv igrača druge, treće i četvrte kategorije, izuzimajući Nadala, Djokovića i Mareja, koji su imali 19-20 godina i bukvalno skoro bez velikog iskustva, tek probijajući se. Znači samo četiri titule je osvojio u konkurenciji, mada i to je diskutabilno. Sezone bez neke konkurencije gde je osvojio titulu:
Wimbledon 2007 - Nadal
Australian Open 2010 - Marej

Samo dve titule je osvojio u full konkurenciji:
Wimbledon 2012 - Marej
Australian Open 2017 - Nadal.

Plus, Federer ima negativan međusobni skor sa svoja dva najveća rivala, manje mastersa...

Sve u svemu, fantastična karijera, upao je u pravo vreme kad je nastao vakum u muškom tenisu i iskoristio to osvajajući titule sa smešnom konkurencijom. Sreća, znanje, ima tu svega. Kako god, previše precenjen igrač !

bh

pre 4 godine

Ispravno rečeno..., nek netko navede kad se dedilo da Novak izgubi meč i dportski prizna poraz, u stilu' " bio je bolji, dao sam sve od sebe"..., uvijek kukanje, prenemaganje .., da je bio povrijeđen- lakat, zglob, rame ..., običan blefer i ništa više ..

Danko

pre 4 godine

@Marko NS, Novak je gubio finala od igrača sedme kategorije kao što je Vavrinka, a Federer je zvanično GOAT po svim relevantnim kriterijima.

bastos

pre 4 godine

@(Marko NS, 06. septembar 2019 08:35)

A bi li to pricao da je Novak stari 6 godina od Federera i da se naosvajao GS protiv Rodika, Agasija, Hjuita, Safina, Filipusisa, Bagdatisa i ostalih..? Ne mozes ti Federer oduzeti znacaj tih titula samo zato sto se rodio u to vreme. Nije Federer kriv sto ih oducuvao od tenisa. Pa Novaka su na Slemovima gazili neke Wawrinke, Mareji, Nisikoriji. Cinjenica da su ta trojica Novaka kostali 6 GS titula, to je prosto cinjenica. Federer je na Slemovima oducavao tog Wawrinku, Mareja i Nisikorija, brisao je patos sa njima. Federer je igrace takvog kalibra unistavao na Slemovima. Zato Federer sad i ima 20 GS, a Novak "samo" 16. Federer sebi nije dopustao takve poraze. Novak je Wawrinku i Mareja ucinio slavnim i napravio od njih GS sampione.

sredoje

pre 4 godine

Može li kraće: Sinoć je Monfis presamićen od umora ipak završio meč i pošteno izgubio. Novak nije izgledao ni približno toliko ugrožen a predao je meč. Pa ko će da ga voli osim rođene majke?

Ninamandarina

pre 4 godine

Volela bih da on osvoji u inat svima, publika ga tamo obožava, uostalom kao i Novaka, jedino što Novak uspeva da se suzdrži , a on im je pokazao šta su zaslužili, bliži mi je po temperamentu, zato ga i gotivim, a nije ni zanimljivo kad te svi vole, bar meni nije.

vladimir

pre 4 godine

(Marko NS, 6. septembar 2019 08:35)

Aj molim vas da svoje frustracije lecite na drugim portalima...
Federera svi postuju jer stil koji on igra je tehnicki nedostizan,hvatati konstantno lopte u penjanju je jako tesko i za to je neophodno ogromno tenisko znanje.
Covek je dobio vise od 80% meceva u karijeri a odigrao je oko 1500 meceva!!!
Zato molim vas,nemojte lupati gluposti i blatiti velikog sportistu i majstora.

ГласСрба

pre 4 godine

Виландер лупа глупости. Два пута уживо сам гледао финале УС Опен у којима је Новак учествовао и својом очима видео колика је то мржња према Новаку. Дакле није само да га не воле, или да су индиферентни, они га заправо мрзе и радују се подједнако његовим дуплим грешкама као и поенима противника, без обзира ко је он. Болесно.

riberi

pre 4 godine

Ovaj ako je imalo pametan trebao bi sutjeti. Sta je ono bio reko za Hurkaca, da ce biti iznenadjenje US Opena. Ovaj odma ispo u prvom kolu. Nakon tih provala, bilo bi uredu da se ne javlja jedno vreme.

nikol dz feimija

pre 4 godine

ISTINA BOLI, A ZAPAD UVEK BOLI NOVAC JER NJIHOVA MANTRA JE "vreme je novac" zapravo život je novac , pa tako :

1. NOVAK 135 MILIONA E

2. RODŽER 126 MILIONA E

3. NADAL 112 MILIONA E

Sve drugo su trice i kučine.

A psi laju uvek...i svuda pa i u srpskom dvorištu, a i izvan njega, naravno.

Da,da

pre 4 godine

Marko NS
Kako ti i na koji nacin odredjujes koji igraci su ok, a koji nisu? Mislim, po cemu su to Filipusis, Gonzales, Rodik, Safin losiji od, Sase, Medvedeva, Cicipasa, Vavrinke, Endija, Cilica, Berdiha, Ferera...? Nadal je posle RG 2005. postao drugi teniser sve. Kako objasnjavas cinjenicu da su u periodu od 2005. do decembra 2010. Federera i Rafu proglasili za najvece rivale u svetu tenisa? Kako i na koji nacin planiras da zanemaris to? Time sto ces napisati da se to ne racuna jer je Rafa bio klinac, pa ces ga prebaciti u neki drugi period, kada je vise bio povredjen, nego sto je igrao? 2012. Rafa posle W pauza, 2014. 2015. 2016. Tek je 2017. odigrao celu sezonu, prvi put posle 2013. Ja razumem da hoces da ga uguras, ali ne mozes da promenis proslost, niti ono sto se desilo. Jedino sto mozes je da lazes sebe. Ako ti to olaksava zivot, ok.

миле

pre 4 godine

Невероватни су поједини коментатори! Ево овај доле, ничим изазван долази на вест где Виландер прича о публици да износи статистичке податке везане за Федерера. Значи његов коментар нема никакве везе са темом чланка. Изгледа да поједини ноломани више мрзе Федерера, нон стоп причају о њему и сањају га ноћу него што воле Ђоковића.

ma daaj

pre 4 godine

@Marko NS
Ma šta kažeš, neko je mator (Agasi 36g), a koliko Federer ima sada i koliko uopšte zadnjih 5, 6g.kad ga Djokovic redovno pobedjivao?
Neko je bio mlad i bez iskustva, ovi ostali druge, treće i ćetvrte kategorije? Onda ovako, Federer je mator, Nadal je povredjen, Del potro tek većito povredjen, Marej, Vavrinka, treća a Anderson i Conga četcrta kategorija..Koliko je osvajao u vreme kada je Federer bio u dobrim godinama i kada Nadal nije više bio odsutan nego na terenu pa se tek vracao sa pauza pa ne može da se kaže da je bio fit??? A da li si gledao Hjuita, Safina, Filipusisa pa i Rodika i ostale tada? Verujem da nisi, za Filipusisa si čuo samo, a ove si gledao od 2011.te kada su bili na zalasku karijere pa ti se čini da nisu nešto..Niti je Marej, niti Vavrinka, ni Conga a tek Anderson bolji od njih..Ok kontam da hoćete nečije rezultate da omalovažate a nećije da dižete u nebesa ali niste realni uopšte. Samo da dodam da niram Federerov navijač i boli me uvo ko će biti goat (i šta to znači uopšte) samo sam gledalac prilično odavno i mogu reći da ste u velikoj zabludi. Pozdrav...

ma daaj

pre 4 godine

O zvižducima ćemo čitati do sledeg US opena, i svačije mišljenje će ovde osvanuti u naslovu...DOSTA BRE VIŠE! A ovog Danila ste toliko ispljuvali kad je zgazio Djokovića i kad je izjavio da može da pobedi svakoga, sad vidim navijate za njega iz sveg glasa, navijali bi vi i za najomraženijeg samo da Nadal ne uzme trofej.

Jon Bon Jovi voli Bruce Springsteen u room1408 uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ovaj ako je imalo pametan trebao bi sutjeti. Sta je ono bio reko za Hurkaca, da ce biti iznenadjenje US Opena. Ovaj odma ispo u prvom kolu. Nakon tih provala, bilo bi uredu da se ne javlja jedno vreme.
(riberi, 06. septembar 2019 08:11) Evo, ako mu cak Ti to porucujes onda ne znam zaista kako jos uvek nije dao otkaz i zacutao...prosto nezamisliva situacija.

vladimir

pre 4 godine

Dimitrov nema šta da traži večeras,Rus ima čvrstu igru sa linije.
A treba reći i da se ne plaši uspeha,Rafi trofej nije siguran ako Rus uđe u finale a da prethodno ne odigra 5 setova protiv Bugarina.

Vanja

pre 4 godine

@ Može li kraće: Sinoć je Monfis presamićen od umora ipak završio meč i pošteno izgubio. Novak nije izgledao ni približno toliko ugrožen a predao je meč. Pa ko će da ga voli osim rođene majke?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sredoje, 6. septembar 2019 13:28)

Novak nije ni rekao da je umoran vec da je povredjen. Naravno da nece kompletan medicinski izvestaj da daje na uvid javnosti a posebno ne konkurentima. I banalna povreda moze da se iskomplikuje ukoliko covek ne stane na vreme i ne posveti se rehabilitaciji. NIKO ne zna do koje je mere bio veliki rizik ili sami bolovi. Kako mozemo da znamo za sigurno osim ako nismo Novak licno?? Mozemo samo da pretpostavljamo i da sudimo svako prema sebi. Ko bi varao - svuda vidi varanje. Ko je fer - svako mu je fer.

Auuuu

pre 4 godine

Nikola...
Pa da li je moguce da si ti jedini koji nije video Forbsovu listu zarade za ovu godinu? Istina ona se menja, zavisi ko je objavio, ali se ne menja pozicija na kojoj je Novak. On je 86 po zaradi, u godini kada je pobedio na 3 GS, a Federer je 5 na toj listi. Propade ti teorija😁😁😁

Dobro jutro, Kolumbo! Moze kafica?

pre 4 godine

Dimitrov nema šta da traži večeras,Rus ima čvrstu igru sa linije.
A treba reći i da se ne plaši uspeha,Rafi trofej nije siguran ako Rus uđe u finale a da prethodno ne odigra 5 setova protiv Bugarina.
(vladimir, 6. septembar 2019 08:55)

Ako Dimitrov (po tebi) 'nema sta da trazi' protiv Medvedeva, kako da onda odigraju 5 setova? Malo kontradiktorno, a? Ako neko isgubi u petom setu, cini mi se da je itekako IMAO sta da trazi u tom mecu, inace ne bi uspeo da dobije cela dva seta, jel tako?

CroFed

pre 4 godine

Meni je drago da ste tom Marku NS objasnili neke stvari, no evidentno je da ima previše hejta prema Rogeru s strane Novakovih fanatičnih idolopoklonika, kao i obrnuto od neki Rogerovih fanova prema Novaku. Ništa korisno od takvih prepucavanja!