Đoković – Sandgren 3-1

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US opena pobedom nad Tenisom Sandgrenom, rezultatom 6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 6:2.

 6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 6:2
  Đoković   Sandgren  
  3 : 1  
6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 6:2 – Kraj, Đoković je pobedio!
Otpor rivala je bio slomljen, Đoković je dobio četiri poena i završio posao posle nešto manje od tri sata igre.
6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 5:2 – Novi brejk Đokovića!
Sada bi trebalo da je veoma blizu pobede naš as. Ispromašivao se Amerikanac i Novak je stigao nadomak trijumfa.
6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 4:2 – Srpski igrač čuva vođstvo
Sada je već bilo evidentno da je Sandgren umoran i to ga je umalo koštalo novog brejka. Ipak, pogodio je dva izuzetna servisa i nekako uspeo da osvoji gem za 3:2. Nije mogao mnogo da trči, igrao je više iz mesta i Novak je pokušavao da ga "šeta". Takva taktika bila je dobra i opet je otišao na +2.
6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 3:1 – Odličan gem da se osigura brejk
Četiri ekspresna poena i Novak je na pola puta do seta, odnosno meča.
6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 2:1 – Brejk za Đokovića!
Morao je taj nalet u jednom trenutku da stane, znao je to i naš predstavnik, jer nema Sandgren mogućnost da dugo igra na visokom nivou. To se dogodilo u trećem gemu u kojem je greškama suparnika Novak došao do dve vezane brejk šanse. Obe je Tenis neutralisao milimetarski preciznim udarcima, ali je Srbin izborio i treću koja je bila sreća.
6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 1:1 – Novak prekinuo nalet rivala
Uspeo je nekako da se sabere Đoković i odbije nalet Sandgrena. Vezao je nekoliko kvalitetnih udaraca i upisao se i u četvrtom setu.
6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 0:1 – Nastavlja Amerikanac da se raspucava
Osokoljen dobijanjem seta Tenis je samo povećao agresivnost i napadao svaku moguću lopticu. Nije prezao ni od izlaska na mrežu, što mu je donelo prvi gem u četvrtom setu.
6:1, 6:3, 6:7 (2-7) – Sandgren dobio treći set u taj brejku!
"Momentum" je u finišu seta prešao na stranu domaćeg tenisera i to je bilo jasno posle prvog promašenog forhenda Đokovića u taj brejku. Usledila je serija od nekoliko zastrašujućih poena Sandgrena koji kao da je bio Rodžer Federer u tim trenucima. Potpuno je "probio" protivnika i smanjio na 2-1 u setovima.
6:1, 6:3, 6:6 – Taj brejk odlučuje treći set
Pobednika ovog dela igre dobićemo u dodatnom gemu. Sandgrenu se nije stegla ruka u važnim trenucima i forhendima i servisima je izborio taj brejk.
6:1, 6:3, 6:5 – Siguran gem Srbina
Usledio je odličan odgovor sa druge strane – gem sa "nulom" i Novak opet ima prednost.
6:1, 6:3, 5:5 – Novak propustio meč loptu
Taj pritisak osetio je Teksašanin tek pri 30:30 u desetom gemu trećeg seta, kada je jedan relativno lagan bekhend izbacio u aut. Time je omogućio Đokoviću da dođe do meč lopte, ali mu je vrlo brzo oduzeo izuzetno hrabrim napadom forhendom. Takav pristup mu se isplatio i uspeo je da izjednači u gemovima.
6:1, 6:3, 5:4 – Đoković odbio nalet rivala
Potpuno se razmahao Tenis od trenutka kada je video da može da parira jednom od najboljih igrača svih vremena. Svaku lopticu je udarao iz sve snage i pogađao. Uzeo je gem za 4:4, potom pritisnuo u sledećem, ali je Nole uspeo da odbije nalet i prebaci pritisak na drugu stranu.
6:1, 6:3, 4:3 – Ponovo je prednost na strani Novaka
Sada nije došlo do pada koncentracije – Đoković dobija svoj gem i vraća rezultatsku kontrolu.
6:1, 6:3, 3:3 – Ribrejk Đokovića!
Razigrao se Sandgren posle strečene prednosti i agresivnim poenima došao do 30:15. Uspeo je Novak da mu neutrališe servis i dobije sledeći poen, pre nego što mu je rival uzvratio poklon užasnim drop šotom. Srbinu ne morate ništa više da date, sam se izborio za sledeći poen i ekspresno vratio rezultatski egal.
6:1, 6:3, 2:3 – Brejk za Sandgrena!
Neverovatno šta je Đoković sebi dozvolio. Posle propuštenih prilika kao da je u inat želeo da se uvuče u problem. Poklonio je četiri poena Sandgrenu i pretrpeo brejk.
6:1, 6:3, 2:2 – Sandgren nekako preživeo gem
Činilo se će Sandgren popustiti u četvrtom gemu trećeg seta. Na 15:15 ga je Novak nadmudrio fantastičnim drop šotovima, posle čega je Tenis izbacio zicer forhendom u aut. Dve brejk lopte je imao naš igrač, ali nijednu nije iskoristio. Napravio je nekoliko nekarakterističnih grešaka, dozvolio Amerikancu da se izvuče i izjednači.
6:1, 6:3, 1:1 – Sandgren ne popušta tako lako
Kada je Đoković dobio prvi gem na servis rivala, činilo se da postoji šansa da dođe do brejk šanse, ali tako nije mislio Tenis. Izvukao je nekoliko izuzetnih udaraca, posebno sa bekhend strane i izjednačio.
6:1, 6:3, 1:0 – Siguran početak trećeg seta
Nastavio je dvostruki šampion US opena u istom ritmu i lagano upisao prvi gem u trećem setu.
6:1, 6:3 – Predivan gem i drugi set za Srbina
Bilo je jasno posle dva izgubljena poena da će Sandgren teško iščupati ovaj gem, ali ga je barem učinio izuzetno atraktivnim. Spasao je tri set lopte Đokovića izuzetnim izlascima na mrežu, pre nego što je srpski igrač našao način da mu parira i u tom segmentu. Srbin je na korak do treće runde.
6:1, 5:3 – Novak lako potvrđuje brejk
Lako je materijalizovao i ovaj brejk, a poslednji poen u gemu je bio "za špice". Stigao je Đoković sjajan drop šot Amerikanca, uzvratio istom merom i dobio nadmudrivanje na mreži.
6:1, 4:3 – Brejk za Đokovića!
Izbacio je tim potezom frustraciju osvajač 13 Grend slem titula i mnogo slobodnije udarao u sledećem gemu. Razmenili su po gem, pre nego što došao do novog brejka. Sačekao je dve greške protivnika, onda forhend paralelom završio još jedan napad za dve prilike. Već prvu je iskoristio i sada ima punu rezultatsku kontrolu.
6:1, 3:2 – Sandgren uzeo gem, Novak slomio reket
Nije bio zadovoljan Đoković jer u najvažnijim trenucima nije pronalazio željene udarce. Sandgren se u petom gemu mučio na servisu, ali nije bilo brejk šansi, pa je posle poslednjeg poena iznervirani Novak slomio reket.
6:1, 2:2 – Serveri sigurno osvajaju gemove
Ritam je malo opao, delom i zbog toga što su obojica igrača bila sigurna na servisu. Razmenila su po jedan gem i do sada nije bilo brejkova u drugom setu.
6:1, 1:1 – Lagan gem za Novaka
Nešto više od 60 sekundi kasnije rezultat je bio izjednačen.
6:1, 0:1 – Sandgren nekako prekinuo seriju Novaka
Maksimalno je Sandgren tukao kod svakog servisa, ali mu to nije mnogo pomagalo. Đoković je dobrim riternima krotio te pokušaje, ali mu je sada malo falilo za brejk. Dva puta je imao izjednačenje pre nego što je Amerikanac poveo u setu.
6:1 – Đoković dobio prvi set
Seriju gemova je nastavio i u sedmom, što je značilo da je posle nešto više od pola sata dobio prvi set.
5:1 – Novi brejk za Đokovića
Nije imao rešenja kontroverzni Amerikanac za igru protivnika i počeo je mnogo da greši. Sve što je bilo potrebno Đokoviću jeste da drži lopticu u igri, a on je to savršeno radio. Sandgren je izbacivao u aut i dozvolio još jedan brejk.
4:1 – Lako potvrđen brejk u prvom setu
Jeste u sledećem gemu Srbin izgubio prvi poen, ali je prošao neokrznut zahvaljujući početnom udarcu. Njime je materijalizovao stečenu prednost i došao na +3.
3:1 – Brejk za Đokovića!
Pošto je lagano dobio i drugi gem, bilo je vreme da se prvi put ozbiljnije pritisne servis rivala. Prošao je Sandgrena jednom na mreži, a onda i sačekao dve greške za 15:40. Tenis je prvu neutralisao servisom, da bi kod druge ramom udario lopticu i Novak je napravio brejk.
1:1 – Đoković pretio, Amerikanac se izvukao
Iako se činilo da će posle brzih 40:15 Amerikanac lako doći do izjednačenja, Đoković je dobio sledeća dva poena. Zahvaljujući dobrim riternima uspevao je da dođe do tri izjednačenja, ali ne i više od toga jer je Sangren dobro servirao, a on pravio greške.
1:0 – Novak spasao brejk lopte na startu
Đoković je svojim servisom otvorio meč i dobro je udarao na početku, ali je napravio dve brze greške. Posle dvostruke greške iz servisa omogućio je protivniku brejk prilike, ali je obe neutralisao kvalitetnim servisima. Uspeo je da se izvuče i dođe do prvog gema.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: