Nova vest
Tenis

Utorak, 31.08.2010.

23:40

Nole jedva slomio Viktora

U srpskom derbiju na startu US Opena Novak Đoković je posle velike borbe u pet setova pobedio Viktora Troickog.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je do trijumfa došao sa 6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3, posle osvojene prve meč lopte do koje je došao posle tačno tri sata i 40 minuta igre. U narednoj rundi Đoković će se sastati sa Nemcem Filipom Pečnerom, koji je slavio protiv Dušana Lojde iz Češke sa 6:3, 6:1, 6:1.

Đoković i Troicki su pre meča na startu ovogodišnjeg US Opena odmerili snage pet puta, ali nijedan meč ne može da se poredi sa tim koji su odigrali na terenu „Artur Eš“. Trenutno treći teniser sveta jeste došao do trijumfa, ali je prava šteta što je sa Troickim morao da se sastane već u prvom kolu. Troicki je u duelu protiv svog sunarodnika pokazao odličnu igru, kojom bi mogao da parira i igračima iz Top 10, ali će za to morati da sačeka drugu priliku.

U prvom setu Đoković je zahvaljujući jednom brejku, u šestom gemu, došao do vođstva od 1:0 u setovima, a već na startu drugog Troicki je krenuo ofanzivnije i posle oduzimanja servisa svom protivniku došao je do prednosti od 2:0, a potom ju je čuvao do kraja seta za 1:1.

Troicki je u trećem setu samo nastavio sa igrom zahvaljujući kojom se vratio meč i ovoga puta je bio još ubedljiviji, poveo je sa 3:1, a uz još jedan brejk do vođstva od 2:1 u setovima je došao sa 6:2.

I na startu četvrtog seta Troicki je dobro igrao i odmah je napravio brejk, a priliku da dođe do još jednog imao je u dva navrata na servis Đokovića, ali nije uspeo da ih iskoristi. Treći teniser sveta je kaznio propuštene šanse Troickog i u šestom gemu je došao do brejka, a uz još jedan u 12, ujedno poslednjem, je meč doveo do taj brejka.

Troicki je i na startu petog seta Đokoviću oduzeo servis, ali se treći nosilac na poslednjem Gren slemu sezone, vratio i osvojio naredna četiri gema i došao do prednosti od 4:1, a potom je do kraja meča održi tu prednost i dođe do trijumfa posle dva sata i 40 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve