Nova vest
Tenis

Utorak, 17.08.2010.

14:31

Godina radosti za Žistin Enan (2007)

US Open je 2007. godine bio u potpunosti u znaku sjajne Žistin Enan, koja nije izgubila nijedan set na turniru, a na putu do titule eliminisala je obe sestre Vilijams. Belgijanka je te godine zbog privatnih razloga preskočila Otvoreno prvenstvo Australije, na Rolan Garosu je bila dominantna i stigla do trofeja, a na Vimbldonu eliminisana je u polufinalu.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Enanova je u Njujorku oduvek beležila dobre rezultate. 2003. je stigla do titule pobedom u finalu nad zemljakinjom Kim Klajsters, a 2006. u borbi za još jedan pehar izgubila je od Ruskinje Marije Šarapove.

2007. godine je u prva tri kola imala lak posao protiv igrača koje su bile rangirane oko 150. mesta na WTA listi. U osmini finala prepustila je, tada 17. nosiocu na turniru, Dinari Safini samo dva gema, a potom su usledili susreti sa sestrama Vilijams. Mlađa Serena pružila je otpor samo u prvom setu koji je rešen u taj brejku, u drugom je Belgijanka počistila sa terena Amerikanku. Polufinale je bilo nešto teže, ali je Žistin eliminisala Venus bez izgubljenog seta.



Enanova, koja je u tom trenutku bila najbolja teniserka sveta, u finalu je pobedila u dva seta Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, rezultatom 6:1, 6:3. Trijumf na Flašing Medousu doneo joj je sedmu titulu u sezoni i sedmi gren slem u karijeri.

Meč je odlučen u ranoj fazi, jer je Enan u prva tri servis gema protivnice napravila dva brejka. Prvi set potrajao je tek 33 minuta i sedam gemova, a igra je bila znatno ravnopravnija u drugom setu.

Ključni momenat dogodio se u četvrtom gemu, kada je viđen jedini brejk u drugom setu. Kuznjecova je počela dobro, povela 40-0 i onda neobjašnjivo stala. Enan je uspela da preokrene i dobije taj gem. Ispostaviće se da Ruskinja nije imala odgovor, pošto je propustila čak pet brejk šansi u sedmom i devetom gemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve