Nova vest
Tenis

Utorak, 17.08.2010.

14:29

Slatka osveta Marije Šarapove (2006)

Marija Šarapova, koja je 2004. zadivila sve osvajanjem titule na Vimbldonu, dve godine kasnije stigla je do svog drugog Gren slem trofeja. Ovaj put je to bio US Open na kome se na najbolji način osvetila Ameli Morezmo i Žistin Enan za eliminacije na Vimbldonu odnosno u Dubaiju.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Šarapova je do četvrtfinala bila sigurna i lako je uspevala da obezbedi mesto u narednoj rundi bez izgubljenog seta. U borbi za polufinale mučila se sa Francuskinjom Tatjanom Golovin, igrala dva taj brejka, ali je ipak uspela da lavi u dva seta.

Polufinale protiv Ameli Morezmo je počela impresivno dobivši prvi set sa 6:0. Taman kada se učinilo da će borba za mesto u finalu trajati manje od sat, Francuskinja se probula i uspela da izjednači na 1:1 u setovima. Ipak, sjajna Šarapova ponovo počinje da igra na vrhunskom nivou i dobija treći set bez izgubljenog gema.

Snažan servis i forhend igru bili su dovoljni da dođe do svoje druge titule na jednom do četiri najprestižnija turnira na svetu. Ruskinja je u pobedila Belgijanku Žastin Enan sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Šarapova je završila finalni meč u 90. minutu, kada je Belgijanka forhendom poslala lopticu u mrežu. Ona je na ovom turniru bila postavljena za treću nositeljku, a ovo joj je bilo prvo gren-slem finale upravo od osvojenog Vimbldona.



„Ovo je velika čast. Izgubila sam četiri meča od Žastin, pa sam morala da promenim svoju igru u potpunosti. Znala sam da samo tako mogu stići do trijumfa“, rekla je vidno uzbuđena Šarapova.

Šarapova je ključni brejk napravila u sedmom gemu drugog seta, a ključni podatak je da tokom čitavog meča protivnici nije dozvolila niti jednu brejk priliku. Ruska igračica tokom igre imala je čak 20 vinera.

„Večeras je slavila najbolja tenisera. Ona je bila pravi borac i sa igrom koju je prikazala u poslednje dve nedelje zaslužila je da slavi. Nadam se da ću dobiti novu priliku u budućnosti“, naglasila je Žistin Enan.

Belgijanki je to bilo četvrto Gren-slem finale sezone, a pobedila je samo u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve