Ponedeljak, 14.09.2009.

04:12

Đoković: 'Nisam imao sreće'

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da u <a href="http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&amp;mm=09&amp;dd=14&amp;nav_id=381258" class="text-link" target= "_blank">polufinalu US Opena </a>protiv Švajcarca Rodžera Federera nije imao sreće.

Izvor: B92

Ðokoviæ: 'Nisam imao sreæe' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Sema , poruka 111

Slažem se s Vama. Odlično ste zapazili i lepo napisali.

Šteta što niste komentar poslali ranije jer bi bilo dobro da ovo mnogi pročitaju, A NOLE POSEBNO.

Možda biste mogli da mu ovo svoje zapažanje pošaljete na njegov lični sajt.

Mislim da mu ovakvi DOBRONAMERNI A KRITIČKI saveti nedostaju, i to baš od nepoznatih ljudi koji ga vole i bodre i to sve zbog njega i njegovog tenisa, a ne neke svoje koristi,bilo kakve.

Pozdrav.

Sema

pre 14 godina

Ne znam da li smem i da li mogu da napisem neke stvari za koje mislim da uopste nisu na mestu u Novakovom ponasanju. Iako i ja navijam za njega kad god igra:
1. Pre egzibicije sa Mekinrom ima intervju na terenu i prica o tome kako je veliki prijatelj sa svojim trenerom Vajdom a onda gledajuci u Vajdu pita ga: "Hoces na pivo?".
2. Ocigledno je da voli da je u centru paznje i to baveci se potpuno sporednim i nebitnim stvarima za tenis. Kao ona modna revija, i to je u redu, i drugi teniseri su bili na toj modnoj reviji. Ali sta se desava? Novak prikazuje spido gacice i u povratku na kraju piste se saginje zadnjicom prema publici i udara se po dupetu rukom. Vrlo vulgarno i neukusno. Ako vec prikazuje donji ves to mora da se odradi elegantno i fino. Na nivou. Novak nazalost nema "barometar" koji mu pokazuje sta je granica, sta je pristojno a sta nije, sta je lepo a sta nije, pa cak i sta je kulturno a sta nije.
3. U mecu protiv Federera ono okretanje opet zadnjice Federeru sa reketom mmedju nogama. Vulgarno! Da je napravio geg gde sakriva lice rukama, npr, sa osmehom, to bi bilo prihvatljivo.....
4. Ono divljenje Federeru je izgledalo strasno (da me neko ne shvati pogresno, ja jako postujem Federera) Ali to pokazuje da je Novak presao na suprotnu stranu, pomaze protivniku i direktno je protiv sebe. Imao je cetiri pobede nad Federerom i da je igrao pametno kao ranije rezultat je mogao da bude sasvim drugi. Ili ne? Posle svega cime se bavi tesko je mozda u to poverovati.
"Nisam imao srece", to je smesna trdnja i sa takvim uverenjem se ni ubuduce nece dobijati mecevi protiv Federera. Ranije je pobedjivao ovog protivnika pamecu a ne silom i srecom. Mozda je u tome razlika. ali svakako Novaku zelim sve najbolje i mnogo uspeha.

Nikola

pre 14 godina

Ovako,Novak mora da bude malo upornije,pogledajte del potra decko je ubijao dok nije pobedio,Novak se predaje odmah,kao da nema snage...Novace,mislim da ti je zelja mnogo manja ostalima u top 5,imas potencijal,pametan si,ali fali ti ta snaga,bezobrazluk,drskost,fali ti ta pobednicka zelja! Ti se predajes cim malo ustuknes,ti na 40-0 stajes,to ne valja! Istina je da nisi imao srce,onoliko sudskih gresaka sto se videlo je bezobrazluk,takodje mislim da si jako ishitren,nabacio su federeru bar 5 smeceva! Iskreno vidi se napredak dovodjenjem trenera,malo si istrajniji,ali nije to,to! Krivo mi je sto znam da mozes,a nemas tu iskru da te zapali,i da ih oduvas sve! Nadji bolje trenere,zasluzujes daleko vise,oni su roboti,ti si covek,i smeker za njih,zasluzijes da budes broj 1! Srbija ti se zahvajuje!

Sampras

pre 14 godina

Sinko ne sreće, već malo kefala. Treba ti i tata da shvatite da si odavno prerastao Vajdu. Tebi treba neko ko će da te nauči agresivnosti. Pogledaj malo Samprasove mečeve.

Marija

pre 14 godina

Stvarno ste jadni! Sta ste vi postigli u zivotu? NISTA!!!!
Ko ste vi da mu govorite sta da radi. Pa vi niste niko i nista. Nole je cetvrti na svetu. A za vas niko nije cuo.

Sila

pre 14 godina

Naravno da navijam za Novaka u svakom mecu koji igra. Tako je bilo i sada ali covek ne moze da ospori kvalitete koje ima pobednik ovog meca.
Samo mi nije jasno zasto se Novak okrenuo ovom putu zabavljanja sirokih narodnih masa??? Okruzen je tolikim strucnjacima koje sigurno debelo placa a niko da mu kaze da tako gubi svoju sigurnost, samouverenost, snagu, energiju, motivaciju, sve toliko potrebno za borbu u svakom mecu na terenu da bi se savladao ovakav protivnik. Ok, hoces egzibicije i imitiranje, uradi to kada je turnir zavrsen i za svoje privatno drustvo. Ovako ce te ovakav protivnik samo gledati kao luzera i tako se ophoditi prema tebi i na terenu i van njega. Sto je Federer i pokazao u svojim intervjuima. Postovanje se stice ozbiljnoscu i posvecenoscu. Mislim da su komentatori koji ukazuju na sve ono sto ne bi trebalo da bude prisutno kod tebe uradili to samo sa jednom zeljom, da shvatis sve ono sto je trebalo neko iz tvog strucnog staba odavno da ti kaze. Ali....nazalost, izgleda da si ti sef pa radis ono sto ti je najlakse i najprivlacnije.

Divna

pre 14 godina

Nikol DZ. Femija, SVAKA cast za komentar. Po prvi put se slazem sto posto.

Inace mi je najzalije bas to sto je Novak postao dekor za Federerove predstave. Ima on i druge, ali mu je Novak izgleda posebno drag plen.

Sto se Novaka tice, ipak je njemu ovo ove godine najveci uspeh, polufinale gren slema nije malo. Istina je da je to mnogo manje nego sto je nekada postizao, i sto je obecavao, pa smo mi razocarani, ali ipak i ovaj poraz, ma kako bolan, bolji je od poraza na prethodna 3 slema, gde je on cak i ranije izgubio mozda iz nekih podsvesnih psiholoskih razloga da izbegne da ga ovako pobede Fed i Rafa. Ovaj put je barem ostvario ono sto je bilo realno za ocekivati od njega i izasao je Fedeksu na megdan. Sto nije malo.

nikol dž. femija

pre 14 godina

POSLEDNJI UDARAC je težak poraz, šamar na otvorenoj sceni. I na kraju Nole pognute glave usta tužno razvučenih... Devojke tada već u loži nije bilo..

FEDOV ŠOU MOŽE DA POČNE...ali tek kada se posao dovede do kraja...A za kraj se pobrinuo ŠOUMEN naš Nole, sve je lepo pripremio, nabacio, dodao, Fedovo je samo bilo da pokaže DA JE KONCENTRISAN DO KRAJA, da nije sujetan pa loptu pusti,....i to je to....ODUŠEVLJENJE SVETA...i naravno velika Noletova radost što je bio deo šoua, i što je sve lepo odigrao da glavni lik trijumfuje.Bio je deo programa i to važna karika koja je pomogla da protivnik odigra sve baš kako bi trebalo za veliku predstavu.

NOLE JE u ovom udarcu i celom meču POKAZAO TOLIKO NEINTELIGENTNOSTI, mislim po privi put tako očigledno, da je Fed iznenađen, samo je posle meča u izjavama ostao korektan, ali u uglovima oka video se likujući smeh. I treba.

NOLE ima običaj,da se prekrsti, ima običaj da pogleda u Nebo, i ima običaj da ironično aplaudira i smeje se gledaju ći Gore...A ONDA SE ŽALI DA NEMA SREĆE...


TO SU ČINJENICE, kao što je činjenica da Nole sada ne može više, da se spustio i da bi trebalo da se spustimo i mi. I SAM U INTERVJUU u prošlom glagolskom vremenu kaže da je verovao ranije da može da dobije Feda i da ga je dobijao. Nisam zaboravila sjajan meč, kada je Fed bio nemoćan...ALI SADA NIJE TAKO,i trebalo bi istini pogledati u oči. VELIKA STVAR je da čovek zna i svoje granice.I to je mudrost.NOLE ih izgleda zna, a trebalo bi i mi da ih po pitanju njega znamo.

OVO DO SADA SU SVE ogormni,fantastični USPESI.UOSTALOM, uspešan je bio i naš BOBA, a od njega nismo očekivali titule sa gren slemova, PA SMO GA VOLELI I STALNO SVI ZA NJEGA NAVIJALI.

Bivši sportista

pre 14 godina

U sportu,kao i u životu, uvek je pored dara,znanja,savladane veštine i snage, potrebno i malo sreće. Nole nije izjavio ništa što je nelogično,ali svaka mu čast što nije pomenuo suđenje koje je ovog puta apsolutno išlo u korist "marketinga US Open - a ".
Onakva tendencioznost glavnog sudije i broj grešaka linijskih sudija, odavno nije viđen. Hokaj i Nole su sve dokazali,a te loptice su padale uglavnom po sred linije,pa i mi ispred malih ekrana smo imali tačan utisak da su u pitanju čisti poeni. U ključnom trenutku sudija na dva metra od "mesta pljačke" sudi aut,a onda neprihvata da je bio očiti as.Federer ćuti!!!??? Sramota za jednog velikog sportistu !!!
Nole se vraća svojom energijom i prkosom , posle svađe sa sudijom,ali onda pada u dilemi: " Šta mi ovaj čovek radi !" Sličnih grešaka je bilo još pet - šest,suviše za ovakav meč i meč ovog ranga.
Federer jeste najveći bez svake sumnje, a u ovoj fazi njegove karjere postoji i nesportska "logistička podrška" iz marketinških razloga. Podsetiću na slučaj Felps - Čavić. Određene stvari su me sinoć podsetile na tu dokazanu sramotu.
Ne daj se ,Novače,nastavi ovako i vrlo uskoro ćeš biti na samom vrhu. Tvoje 22 godine ti to omogućuju,a znam da ćemo još koji put videti za sad "jedinstveno" razbijanje Federerovog reketa o teren,na meču baš protiv tebe...

ja

pre 14 godina

Ona 3 mecha protiv Nadala na sljaci su mechevi gde nisi imao srece i gde si u svakom mechu bio bolji.
Ovde je ipak Federer bio bolji i sreca bas nije mnogo uticala na ishod mecha.
Covek je prilicno lako dobio prvi set. Novak posustao u poslednjem gemu drugog seta.
A kad neko vodi 2:0 onda i igra opustenije, pa mu sve ulazi, cak i onakvi udarci kroz noge.
Jednostavno na 2:0 Federer je mogao da napravi jos 30 greski i da ipak na kraju slavi sa 3:2.
Zato je i igrao onako u trecem setu. Bio je opusten, rizikovao, napadao, pa je zato i cistio one silne linije. Zato je i mreza bila na njegovoj strani ceo mech.
Jedino sto je Novak mogao da pokusa pri 2:0 je da igra hazarderski, da rizikuje po cenu da treci set izgubi i sa 6:0.
Ovako jednostavno nije imao sansi. Isao je ceo mech na Federerove greske, kojih ovaj put nije bilo dovoljno.
Tesko je Federera pobediti sa takvom igrom. Mozda jedan od 5 mecheva.
Videcete Del Potra veceras kako ce igrati. Na sve ili nista.
Ako ga krene dobice Federera sa 3:0.
Ako ga ne krene glatko ce izgubiti.
A nekako bas imam osecaj da ce ga ici i da ce Rodja opet liti suze.

Igor Stosic

pre 14 godina

Ne treba da pricamo klasicnu pricu da nemamo srece,sudija protiv nas itd,itd...Trudio si se Nole ali RF je RF,decko je teniski kralj i treba mnogo,mnogo vremena da prodje da bi se rodio ponovo takav igrac.Ruku na srce Nole nikada nece biti No 1,nema taj pobednicki instikt i nisu veliki igraci oni koji se zale na faktor srece,oni izvuku pouku i idu dalje.Nole je vise showman nego vrhunski teniser.Moj savet:Decko zaboravi poraz i pojacaj treninge...Jedan je kralj...ROGER FEDERER

Advokat

pre 14 godina

Hej,
svi vi sto pametujete, napadate i blatite Novaka. Prepoznatljivi ste. Volite i obozavajte koga hocete, a Novaka ostavite na miru. Zna Novak sta mu je ciniti. Podici ce se Nole i pobedjivati i Fedrera i Nadala i mnoge druge. On to moze, kao sto je i ranije cinio.
Dozivotni branilac lika i dela Novaka Djokovica.

REALNA

pre 14 godina

Slazam se. I jeste razocaravajuce. Novak je igrao dobro,vecim delom meca i odlicno, ali u kljucnim momemtima, dolazilo je do pada koncetracije. S druge strane, Federer je igrao dosta sigurno i samouvereno, narocito, kad je posle brejka oduzeo Novaku servis. Da se to nije desilo - Novak bi sigurno dobio prvi set, a verovatno, i mec. Kasnije, Federer je, u kljucnim momentima vracao nemoguce lopte, pogadjao linije,as vinere ili mu je mrezica pomogla kod poena. Gotovo, uvek kad je pozeleo i kad je bilo najpotrebnije. Sreca ili umece-mislim da je i jedno i drugo u pitanju.
A sto se tice one Federerove loptice koju je vratio `kroz noge` i pogodio sam ugao terena - e to se moze podvesti pod `sreca i slucajnost`. Zasto? Pa, poznato je da vecina tenisera to pokusava na terenu,verovatno i vezba na treninzima (Rodik,Janko,Rafa i mnogi drugi). I Federer je mnogo puta do sada to pokusavao -ali, eto ovog puta posrecilo mu se. Sudijske odluke necu komentarisati. Mec je, inace, bio dosta ujednacen o cemu govori i rezultat po gemovima, ali nazalost, krajni ishod je u korist Federera.
Sta dalje? Novak nikako ne sme i ne treba da bude obeshrabren! I u ovom, a i u nekim ranijim mecevima protiv Nadala i Federera, igrao je veoma dobro, pruzio fantasticne partije. Nijanse su, ipak, odlucivale. Tacno je i to, da Novaku u ovoj godini, sreca nije bila naklonjena. Borio se kao lav, davao sve od sebe - ali kad je bilo najpotrebnije ...
Milslim da iskreni navijaci, i na ovom forumu, treba da Novaku daju punu podrsku da istraje u svojim namerama, da psiholoski ojaca-`da pobedi samog sebe`, kako sam kaze. Nije sramota casno izgubiti- ali treba se podici! Uverena sam da Novak to ume i moze.

Sema

pre 14 godina

Federer je posvecen tenisu, tenisu, tenisu i tenisu. Novak je posvecenbiznisu, modnim revijama, egzibicijama i voli da ga voli ceo svet. Nema to nikakve veze sa srecom. Oni koji ti pricaju takve price o sreci nisu ti prijatelji.

rooney

pre 14 godina

sad sam odgledao snimak meca ovo nema veze sa nedostatkom srece sve kljucne poene si odigrao lose kao na primer u trecem setu na 4 4 i 30 40 umesto da zavrsis poen izbacio si u aut

nemanja

pre 14 godina

Sreca je jako bitan faktor u svakom sportu,pa i u tenisu,ali mislim da Novaku trebaju neke druge stvari..tipa..bolje snalazenje na mrezi,bolji servis..psihicki stoji veoma lose,a Fedex je mnogo prosaio takvih meceva u karijeri i zna da se nosi sa pritiskom..Tu je on jaci os svih tenisera i zato je najbolji teniser svih vremena!!!

London

pre 14 godina

Sta reci-SVAKA TI CAST.Nema veze rezultat, al bio si pravi sportista na terenu.Federer cak ni osmeha na licu, a ti si u fazonu i kad gubis, a to se ceni. Svaka ti cast za poen gde si mu okrenuo ledja, po fazonu"evo, pa prebaci lopticu gde zelis". Ma pravi si,nema sta! Mi te volimo takvog i takav i ostani!!! Svu srecu sveta ti zelimo na svakom predstojecem turniru. Veliki pozdrav iz Londona.

Cvetko

pre 14 godina

Ako Nole misli da je bilo tako, i ja mu se pridružujem! Zaista je Federer igrao majstorski a imao je više umešnosti da bitne poene odigra bolje i uz pomoć mreže!
Zaista nemam šta da prigovorim Đokoviću! Napred Nole, i izbegavaj Federera još dve godine!
Cvetko

vise srece drugi put

pre 14 godina

Ma bre Nole,samo ti nastavi tako,pa ce i ON pasti...Svaka ti cast za borbenost,bila je milina gledati,pogotovu onaj poen kada 5 puta odigravas volej,al ni to nije vredelo...nema veze...BRAVO NOLE!!!

MM

pre 14 godina

Tacno je da Nole nije imao srece, ali i da je Federer bio bolji u kljucnim poenima. Razlika dvojice igraca je psiholoska. Nole je imao 4:2 u prvom setu, pa je izgubio servis sa nulom (i dvostruka servis greska)!!! I ko mu je tu kriv? Protiv Federera se takve prilike ne smeju propustiti.
A i vrapci na grani znaju da Federer igra agresivno u zadnjim gemovima. Ja samo ne mogu da verujem da je Nole izgubio servis dva puta u zadnjem gemu: 7:5, 7:5!!
Nole je ceo mec bio stisnut, nije opustio ruku, nije igrao dovoljno agresivno -sto je kljuc protiv Federera.
Ovaj mec me jako podseca na onaj od pre dve godine, kad je Nole igrao svoje prvo finale. Dve godine posle toga, jos uvek podleze pritisku.
Nole ne moze da kaze kako je mnogo radio a opet nema rezultata. Ovo je bio njegov najbolji gren slem u sezoni -polufinale, ali to je maksimum u ovom trenutku. Mora jos da radi na agresivnosti i na psiholoskom planu. Treba da uci od najboljeg, pogotovo neka vidi zavrsnice setova iz ovog meca. I glavu gore, za GS titulu treba jos vise rada.

Србин...

pre 14 godina

"Нисам имао среће, дођем до шансе за брејк па направим неизнуђену грешку" ? Слажем се да није имао среће у неким тренутцима али ово што говори је сулудо, па не прави се грешка сама од себе !

Beogradjanin

pre 14 godina

Real2real je u pravu.
Da dodam, teško je ostati miran na nekoliko apsurdnih sudijskih odluka (znam da su mnogi protiv, ali isto mislim i za Serenu). Svi mi smo imali trenutke u životu kada dajemo sve od sebe, ulažemo maksimalan trud, bilo da su u pitanju ispiti, učenje, posao, a rezultat je manji od uloženog, jer je nedostajalo i malo sreće. Što kažu stari ljudi, moraš imati zube od čelika da bi nastavio dalje.
Novak je odlično igrao, napadački i samo tako da nastavi. Najbolje od najboljeg od ovog sjajnog momka, ubedjen sam u to, tek ćemo videti.

Vladan R

pre 14 godina

Novak u nekoliko navrata zaista nije imao srece ,koja jeste sastavni deo igre i koja cesto zna da prevagne na neku stranu, ali kako i sam rece kod bitnih poena je pravio neiznudjene greske i sreca sa tim jednostavno nema nikakve veze. Nikakave veze sa srecom nema ni to sto je Federer uz isti broj neiznudjenih gresaka 33 napravio cak 19 vinera vise(49:31). Jednostavno Federer je bolji i kada igra dovoljno dobro nepobediv je osim protiv Nadala u punoj formi na sljaci. Suma sumarum:posle ribrejka Federer je veoma sigurno igrao do kraja meca drzao svoj servis i kako bi se bilo koji set blizio kraju povecavao pritisak na Novakov da bi sto je na kraju krajeva rezultiralo brejkovima u dvanaestom gemu drugog odnosno treceg seta.

bobi345

pre 14 godina

Nisi imao srece jer si se na srecu oslanjao dok je Federer jurio za svakom loptom i igrao skoncentrisano celi mec. Sredi stvari u glavi, naporno treniraj i daj 100% na terenu i nece biti bitno da li ces imati ili neces imati srece.

Sve najbolje

pero

pre 14 godina

ma dobar si bio covjece, pokusao si sve, borio si se, danas to nije bilo dovoljno za izvanrednog Federa. Ali velika je razlika kad Novak igra i bori se, a ne kako on to zna kad mu se na faci vidi cim izadje na teren da je pun negativne energije i da sigurno gubi. Sljedeci put mozda budes imao vise sansi. Ovaj put je on bio bolji. Pusti ti Federa, pobjedjuj ove do njega, ne daj Mareju da te prestigne. Feder nam je simpatican i ipak se zna da je on klasa, Nadal isto, ali ovi ostali, njima stvaraj komplekse. ( ako mozes)

napredak

pre 14 godina

"Ne volim da se pravdam nedostatkom sreće, ali je činjenica da je protiv Federera nisam imao. Zbog toga sam i pomalo razočaran" rekao je Đoković. "Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške".

Tvoje GRESKE nemaju veze sa srecom novace ...

Sinisa

pre 14 godina

Nemam nista protiv Noleta. Cak stavise navijam za njega. Uradio je dosta za afirmaciju srpskog tenisa i to stoji. Ono sto je cinjenica jeste da ce tesko ikada ponoviti rezultat iz Melburna. Da bi se osvojio gren slem potrebno je
-Biti psihicki spreman
-Biti fizicki spreman
-Pobediti 6-7 rivala u kontinuitetu

Nole, to nema niti ce ikada imati

Daka

pre 14 godina

"Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške".

To nije ,,sreca`` Federera vec tvoja psiha, i zasto ne reci i znanje a ne sreca Federera.

A u ostalom ne vidim razlog za opravdanje, odigrao si dobar mec al jbg. Nema opravdanja i glumljenja povreda, vidio si Nadala protiv del Potra, iako dovoljno ne spreman, sa bolovima u koljenima i u stomacnom abdomenu, pored ponizavajuceg rezultata on igra i dalje i grize, i na kraju cestita pobjedniku. Nije mu u glavi ni jednog trnutka da preda mec. Federer pod mononukleozom igra meceve a da to niko i ne zna, tek se dozna nakon godinu dana. I to je ono sto izuzetno cijenim kod Nadala i Federera

rooney

pre 14 godina

nole odigao veoma dobar mec a federer imao jedan od onih dana kad vam sve ide ipak nole je opet u kljucnim momentima zakazao nakon 4 2 bukvalno je poklonio federeu ribrejk tajbrejk odigrao veoma lose takodje dvanaesti gem u drugom setu je morao dobiti pa u tajbrejku sta bude ali kazem u kljucnim momentima je padao

Drobnjak iz auta

pre 14 godina

Znači opet vađenje na Fortunu.Koliko smo samo imali prilika ovo da čujemo, počev od fudbala pa nadalje.Sad će biti da je i Klajsters imala sreće a ove naše dve princezice nisu.Mogu da se kladim da bi i Jelenu i Anu pobedila da igra tenis protiv njih i da pritom doji dete.

Zarko

pre 14 godina

U svemu se slazem sa Noletom.Odavno nisam gledao mec u kome jedan igrac ima toliko srece, a jos mu ulazi apsolutno sve sto pokusa. Saberite te dve stvari sa konstantnom igrom Federera i u toj kombinaciji ne postoji niko ko moze vise od Noleta sinoc... Majstore samo napred. Uvek pred Master igras sve bolje...

Natasa

pre 14 godina

Bravo Nole, sve cestitke za sinocnu partiju! Dao si sve od sebe i borio si se lavovski do zadnjeg gema. Presudila je pomalo sreca, pomalo iskustvo sto su znacajne stavke kada se igra protiv gotovo savrsenog Federera...nemoj se samo demoralisati nakon ovoga, pred tobom je jos puno pobjeda.
Glavu gore i hvala ti za sinocni tenis.

Gog

pre 14 godina

"Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške"

Nije to "nemati sreće", već nešto drugo!

DID

pre 14 godina

RF nije kralj, nego imperator tenisa. Nole odlicno si igrao.
Sudije su katastrofa.
Stekao sam utisak da ovaj turnir mora da dobije RF. Trazi se novi vladar tenisa. Mislim da su sudije zbog toga namerno gresile u korist RF. Ali i pored toga nemoze da se ospori da je Roze najbolji na svetu.
Nole bice jos turnira.

Vujadin

pre 14 godina

Nole, Nole
Jedan poraz moze biti stavar nesrece. E pa seti se Verdaska, da se nije povredio,deklasirao bi te! Tu si decko potrosio srecu, ne moze svaki dan... A Federer ima pobednicki mentalitet, ako on igra sa 80% mogucnosti, sto je sinoc bilo, ti moras sa 100% da bi ga pobedio, a to se nije desilo.

Ali gubiti ona silna finala, ili set kod vodstva 2 brejka protiv Mareja,ili set pri prakticno nedostiznoj razlici u taj-brejku protiv Hasa? Nesreca? Pa sto njih ne zadesi nesreca?
Imas ti decko jos da radis ako mislis da osvojis neki ozbiljniji turnir. Naravno i ovo do sad je veliki uspeh gledano sa strane, ali ipak i veliki neuspeh u odnosu na tvoj potencijal.
Udarci ti nisu dovolno jaki, nisu dovoljno duboki, sevis ti nije kao 2007 kada si na ovom istom mestu protiv Federera prasio asove i servis-vinere. Servis-volej da ne pominjem...Sve to moze da prodje kod Ljubicica, Stepaneka itd ali kod bilo koga iz top10 tesko, osim ako su totalno van forme kao Nadal.

moje ime

pre 14 godina

Đoković: 'Nisam imao sreće"

To isto kazu moj tast i tasta kada se vracaju iz kockarnice , tj. kada ih provalimo da su opet bili u istoj .

Nebojsa

pre 14 godina

Novaku bi bilo bolje da se ugleda na Federera sto se tice koncentarcije na terenu, a ne da trosi energiju na cudjenje, durenje, jadikovanje, vajkanje i ironiju i sarkazam, tj sve te gestove koje "proizvodi".

Uroš

pre 14 godina

Nema razloga da budeš razočaran, pružio si odličnu partiju. Već sledeći put će to možda biti dovoljno za pobedu. Samo vredno treniraj, rezultati će uslediti

Vladimir

pre 14 godina

Igrao si super najveci deo meca, ali je bilo ocigledno da si se pri kraju treceg predao. Pravo je cudo kako si pri rezultatu 5-4 uspeo da dobijes svoj servis i izjednacis, i tacno se videlo da poslednji gem neces ni da odigras, vec jednostavno da ga poklonis. Zasto takva malodusnost, moras da grizes do poslednjeg poena pa ne znam koliku prednost da ima protivnik.

DID

pre 14 godina

RF nije kralj, nego imperator tenisa. Nole odlicno si igrao.
Sudije su katastrofa.
Stekao sam utisak da ovaj turnir mora da dobije RF. Trazi se novi vladar tenisa. Mislim da su sudije zbog toga namerno gresile u korist RF. Ali i pored toga nemoze da se ospori da je Roze najbolji na svetu.
Nole bice jos turnira.

stale

pre 14 godina

Nije stvar u sreći ta izjava samo govori o tome koliko Novak ne shvata ozbiljno tenis za razliku od Federera.
Ovaj drugi koristi talenat, ali je disciplinovan, mudar, uči iz svojih grešaka, napreduje jer ne dozvoljava da ga sujeta koči...i ne svaljuje odgovornost na faktor sreće.

Sandra

pre 14 godina

Stvarno se slazem sa Noletom.Sreca nije bila na njegovoj strani sinoc!Uskoro cemo ga gledati u svakom velikom finalu!To se videlo sinoc!Federer je igrao odlicno ali je stvarno imao mnogooo vise srece od Noleta!
Samo neka igra a ti pehari ce doci...ubrzo!

Biza

pre 14 godina

Nema veze Nole pokazao si da imas srce na terenu i ako te ne ide , ne mozes dobiti nekog ma bilo ko da je sa druge strane mreze kada ima onakve udarce i srecu u pojedinim trenucima , a na tvoju zalost to je bio Federer

Beker Edberg

pre 14 godina

Pa nisam bas siguran da sreca ima puno sa prikazanim. Jednostavno je Federer u kljucnim trenucima bio bolji, odnosno mnogo sigurniji. Posle ocigledne greske sudije Djokovic se nije podigao nego je dozvolio da mu Federer vrati brejk. Jednostavno Svajcarac ima Killer instinct i svaki put kad treba on prelomi u svoju korist. Nole je igrao sasvim korektno na momente ali ni jednom nije uspeo da nametne svoju igru ne verujem da se Federer uplasio za mec. Mada, ide na Del Potra koji je u fenomenalnoj formi i bice mu jako tesko, iako ima skor 6-0, vrlo je verovatno da je Argentinac psihicki izuzetno stabilan i spreman da pobedi.

vlada

pre 14 godina

"Dok hejteri ne navale sa svojim luzerskim porukama i ne sruse sajt likujuci, da samo kazem da je istina i da mu sreca nije bila naklonjena ali je igrao sjajno.
Mnogo srece dalje!"
Slažem se sa ovim samo treba dodati da je ipak Federer igrao bolje od njega. Protiv Federera nije dovoljno igrati "sjajno" da bi ga pobedili.

mille grobar

pre 14 godina

Odigrao si shmekerski na srpski nacin!Svaka cast!Njegovo vreme debelo prolazi a tvoje sigurno dolazi!ATP za dve godine:1.Nole 2.Marej 3?-Nadal na pauzi od hronicne povrede,Federer na pecanju...

milosh

pre 14 godina

Mali vreme je ispred tebe..uspeh si već postigao ostvario ili ne ostvario taj san o broju 1.
Federer je igračina kakve neće biti u skorije vreme, stvoren je čovek za tenis.

Pindar

pre 14 godina

Pa ja bih reko da si bas imao srece, jed da je Rodja iskoristio bar neki pristojan procenat od onih silnih brejk lopti koje je imao, rezultat bi bio 6/2 6/2 6/2!

momo

pre 14 godina

Novak je izgubio zato što NIJE VEROVAO da moze da pobedi - to zna svako ko se u zivotu bar malo bavio sportom. Svaki psiholog bi mogao da uzme ovaj mec kao primer duela u kome jedan igrac ima problem, jer ne veruje da moze da dobije protivnika. Otuda kod 4:2 u prvom setu situacija da Novak na svoj servis ne osvoji ni poen, da ne moze da pogodi prvi servis kada mu to treba (to mu se sve cesce desava)..)Otuda i cinjenica da je Federer dobio 90 odsto najbitnihih poena u mecu, pa i one najatraktivnije za publiku, jer uvek je udarao jace i bio brzi. To je takodje znak nepoverenja u sebe koje je Novak stalno pokazivao. A kada je tako, kada ne verujes, onda ti se cini da pritivnik ima veliku srecu, da stalno pogadja linije, da su linijske sudije protiv tebe itd... Istina je, nazalost, da je Federer kontrolisao mec, da je on suvise iskusan da ne bi primetio da je Novak FASCINIRAN, da prosto nema snage d pobedi sebe. A kada je prelomio prvis set,Federer je rutinski odradio do kraja. Ako Del Potro bude igrao onako agresivno kao sto je igrao na celom turniru, Feder ce imati velikih problema. Novak to nije bio u stanju. Novak ima mnogo slicnosti sa nasim skakacem u vis Dragutinom Tpoicem. "Top" je skocio svoj najbolji raezultat 2.37 kao junior , na pocetku karijere, i nikada vise nije nadmasio tu visinu. Novak je uzeo Gren slem prvih godina svoje profesionalne karijere i igrao mnogo hrabrije i bez fetisiziranja protivnika. Dans on, nazalost,mnogo manje veruje u sebe nego tada. Po meni, njemu ne treba toliko poboljsanje igre na mrezim, koliko dobar psiholog ili neki sasvim novi trener koji ce mu novim sistemom treninga vratiti radost u igri i agresivnost.

MM

pre 14 godina

Nije problem u sreci, nego u glavi. Moras da steknes samopouzdanje tako sto neces dozvoliti da te muce razni 256. na VTA listi i druga boranija. Kad shvatis da si MNOGO bolji od ostalih, cesce ces dobijati ove ispred sebe. Sredi misli i SRECNO.

dobar tenis ali nije do srece

pre 14 godina

Uvek sam bio uz Novaka, ali nebi rekao da je sreca razlog poraza. Kada je imao ispod 20 godina dobijao je sve igrace u tajbrejku pa i Federera. Dobijao je najvaznije poene i mislio sam da svet dobija novog broja 1. Nazalost sve se to negde izgubilo. Nije samo problem sto te vezne poene ne dobija protiv top 5, Nole se muci protiv svakoga kada je najvaznije. Nevolim sto ovo pisem ali mislim da ce tesko ikada da se vrati na pravi put. Uz to ni Rafa a ni ostali nece moci da racunaju na broj 1 sve dok je Federer tu. Ipak je sreca sto je Federer imao taj pad prosle godine pa je pokazao da nije covek kada gubi i da nemoze poraz da podnese sportski, dobro je sto se to makar pokazalo. Ipak mora se priznati da je najbolji svih vremena, ali nikada ga nercu ceniti jer sta imas od sportskih uspeha ako nisi covek kada gubis. Steta za velikog talenta sto nije postigao vise, jer cini mi se da Nole sve vise i vise tone i gubi realnost, a realnost je da je bio bolji pre 2-3 godine. Ipak hvala ti Nole i na ovome.

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! Veliki uspeh, solidan mec !
Ali...
Samo da podestim na izjavu Borisa Bekera u proslosti na komentare da je imao dosta srece u mecevima,otprilike, "sto god sam vise vezbao sreca me je vise pratila " !
Dakle, Federer izvezban do bola, ne propusta ni jednu loptu tj. ne ceka da vidi da li je aut, pripremljen i lukav, dobio je bar pola meca na isti tip poena sa smecom kao zavrsnicom, gadja uglove i ivice linija ali sa spoljne strane- ne bi me cudilo da to posebno vezba, zaobilazi-gadja oko mreze kad mu smeta jer je dozvoljeno,na mrezi se LOMI da prebaci loptu koliko god da treba, nema smeha i zabave,itd.

Nole srce, ima jos malo da se radi, detalji i nijanse,ne treba se baviti filozofskim mislima tipa igram u pogresno vreme !!!!TO NIKAKO !
Ajde Noki GO,GO,GO !!:)) MALO NEDOSTAJE !!
SVE NAJBOLJE !!

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Alo ljudi, podrzavajte malo Novaka(vi koji ga omalovazavate, bice ovde takvih komentara sigurno), pa nije kraj sveta.

1. Nije izgubio od nekog amatera vec od Federera.

2. Federer je osvojio svoj prvi slam (Wimbledon 2003) malo pre 22. rodjendana - Novak tek ima 22 godine - ima vremena, moze da postane broj jedan.

3. Da li ce uspeti - videcemo, u medjuvremenu treba valjda da ga podrzavamo i navijamo za njega???

4. Par komentara na clanak o mecu jos uvek spominju (Rafaelica na primer) Nadala kao najboljeg - bilo pa proslo, ne verujem da ce se vratiti. Trenutno nije u svakom slucaju. Del Potro ga je odrao, a da je Nole bio u toj polovini i on bi ga odvalio. Na brzim terenima Nadal je daleko od najboljeg, dalje nego Novak.

dejan

pre 14 godina

Svaka cast majstore, svaki tvoj mec gledamo sa izuzetniom zadovoljstvom. Dao si sve od sebe sa najvecim teniserom ikada u istoriji a sigurno i buducnosti, sto ne moze niko da ospori. Izgubio si u foto finisu sto je za divljenje i sve cestitke. Druga je stvar sto Srbija ne priznaje nista drugo u sportu vec samo prvo mesto. DA si igrao sa bilo kim ovako dobio bi sigurno. Bice jos turnira, jos velikh meceva i lepih trenutaka kako tvojih tako i nasih dok te budemo gledali. A verujem bice jos i pobeda, ako nista vise mladji si 5 godina od Federera i tvoje vreme ce doci uskoro. Bilo bi vise srece da je doticni vise covek nego sto nije, da nema toliku mrznju prema tebi, kao sto ti nemas prema njemu. Onaj poen kad je sviran aut, kad je lopticu dodirnu vazduhom, da je covek, priznao bi ti sam poen. Ti bi to sigurno uradio i zato si za mene licno veci igrac od njega. Ljudi zaboravljaju neke tradicionalne vrednosti, sportski duh, nije vazno pobediti itd...

faca

pre 14 godina

kakve srece? sto si sam gresio zato nisi imao srece?
Postao si luzer djole, kriv ti je uvek neko drugi, anemican si nisi sampion ali ipak nas si najbolji igrac i zato necemo te pljuvati!

Zexxy

pre 14 godina

Nije sreca u pitanju, nazalost.
Novak nema sampionsku "drskost".
Da je ima, nakon 4-2 u prvom setu, servirao bi najbolje sto moze, a to bi bilo vise nego dovoljno za 5-2. Posle toga dobijanje prvog seta je formalnost, a onda je pobeda puno bliza.
Kakva crna sreca, problem je sto je Novak mekusac, a to se ne popravlja treningom.
Ovde u Americi svi se cude kako momak koji ima repertoar udaraca, atleticizam, talenat, fleksibilnost, i koji je to sve imao jos pre 2 godine, stagnira i ne osvaja titule.

Razlog je jednostavan - razmazeni decko i mekusac.

Federer, iako ne mogu da ga smislim, je tvrd ko kamen i kad ima priliku jedva doceka da dokrajci protivnika... i strasno retko aplaudira protivniku.

Neverni Toma

pre 14 godina

Ma da si ti imao malo vise srece Federer bi imao jos malo vise. Tako to ide kod njega uvek tesko sa srecom i mukom sve pobedjuje skoro i uvek sa 3:0. Kada je pretesko onda pobedi sa 3:1. Naravno nadje se po nekad i neki Nadal ili Djokovic, ali za sada su oni samo epizodisti.
Ipak se Federeru mora skinuti kapa.

boki

pre 14 godina

Tačno. To je jedini mogući komentar poslije onakvog meča.
Skoro nisam pratio neki sportski meč, da nekoga onoliko s...
Mada 4:2 u prvom setu i servis...
Nema veze neće još dugo.

goran ns

pre 14 godina

Kapa dole za prikazanu igru ali mislim da je opet bilo disanja na škrge.Ako je to nešto što se ne može popraviti onda moj pardon!

Cekajuci Godoa

pre 14 godina

Vec treci put posle US Opena se Djokovic vadi slicnom izjavom. Kad ce bre neko vise da mu objasni da sreca ne sme da bude kljucan faktor, nego cinjenica da vec trecu godinu za redom ne igra agresivno u kljucnim momentima, a vec i vrapci na grani znaju da je to jedini nacin da se Federer dobije. Imam utisak da niko na svetu ne zna tako da unisti sansu kao nas Nole. Druze, nastavi ti da treniras sa Martinom i prestani da se zalis na srecu i krivis publiku kad god izgubis mec. To je vec problem koji ti po meni imas u glavi. Moras igrom da nadjacas sve i budes spreman na nedostatak srece. Da je Bodiroga to radio u kosarci mi nikad nista ne bi uzeli. Svaka cast na smekerskim reakcijama i pokazao si da si kao covek sto puta bolji od njega, ali da bi bio bolji i teniser moras jos dosta da treniras.

bogdan

pre 14 godina

nema sta obojica su bili sjajni,lavovski tenis,sa razlikom sto je Federer imao i elemente carobnjaka,a Novak samo srce,dusu,glavu,telo,brzinu,odlucnost,snagu...

Veljo

pre 14 godina

Nikada od Djokovica nece biti vrhunski teniser dok ne nauci da igra na mrezi. Do tada ce biti samo odlican teniser....ali nikako vrhunski.

vise srece drugi put

pre 14 godina

Mislim da bismo za " nemati sreće " sinonim mogli naći u " nemati samopouzdanja " u bitnim momentima. Lično mislim da je Nole psihički loše odigrao meč i da, generalno, ove sezone najviše problema ima na tom polju igre. Ali, bez obzira na poraz, bio je ovo dobar USO za Nola.
Kako god da odigra, ja na njega ne mogu da se naljutim, pa toliko nas je puta i obradovao i obradovao :)

srba

pre 14 godina

Kad neki srpski sportista ili tim izgube uvek se nađe grupa likova koja počne samosažaljivo i ostrašćeno lamentiranje nad sudijskom nepravdom i srećom koja je, gle opet nepravde, pratila protivnika, a ne naše igrače. Pobogu, dokle tako? Zar je toliko teško priznati da je neko bolji? Nije sramota izgubiti od boljeg nego ne pružiti svoj maksimum. Đoković je pružio svoj maksimum i to treba ceniti, kao što treba ceniti i činjenicu da je Federer (naj)bolji.

Radovan D.

pre 14 godina

Igranje tenisa protiv Federera - to je kao da pucas u Terminatora: trosis municiju i nerviras se - a njemu nista. Cestitke Novaku na junackom drzanju.

There you go

pre 14 godina

Nole je igrao dobro ali ne dovoljno dobro.
Nema veze sreca sa onim nasta on misli. Ili znas ili ne znas. A on jos ima puno da uci. A do tada ce biti vodonosa Federeru, Nadalu i mozda Mareju.

zoran

pre 14 godina

U prvom setu pri rezultatu 6:6 i 4:2 u taj breku bilo mi je jasno da Nole nemoze da ga dobijei zati sam otisao da spavam.Nije u pitanju sreca niti sudija,treba prestati sa time(tipicno srpsko).Nole nije istog kalibra i njegova igra je prepuna gresaka i neiskoriscenjih prilika.Lepo ga je gledati i nas je covek ali nemoze Nole da razmisllja o pobedi nakon toliko debitantskih gresaka.

Obozavalac

pre 14 godina

da potsetim - sreca prati hrabre. Ocigledno je pomisao na mogucnost pobede nakon prvog brejka uplasila Noleta. Kada savlada svoju sopstvenu glavu bice car.

Ali definitivno castan poraz.

zlatiborac

pre 14 godina

Nisi imao srece Djole to je cinjenica. Zao nam je svima zbog toga. Ostao je zal za pobedom, isti onaj zal kao kada sam te prosle godine na tom istom turniru bodrio uzivo. Posle mnogo novca, nerava i predjenih kilometara stajao sam na kisi, sa zastavom u rukama i zurio u Artur Es. Sa istim osecajem i veceras pisem komentar ne zbog poraza vec zbog onog prokletog osecanja da si mogao vise, da umes vise i da si trebao bolje. Ostvljas utisak kao da igras sa zadrskom, da iz nekog razloga nisi u stanju da oslobodis potencijal. Sreca veceras nije bila presudni faktor. Pre bih rekao slab izbor udaraca u odlucujucim trenutcima, nepotrebno silovanje loptice, servis koji cesto zataji kada je naj potrebnije i grch protiv velikih. A veliki su samo oni koji se ne plase bogova.
Talenat imas, opusti ruku i oslobodi potencijal.

Eh

pre 14 godina

E Nole to je razlika izmedju onih koji su na vrhu i onih koji su ispod njih. To izgleda kao sreca, ali u biti nije sreca. Kako takvu srecu nemaju neki tamo 100ti na listi ?!?! Sve u svemu napreduj, vise treniraj, a manje komentara i pojavljivanja u medijima.

Boban Ilic

pre 14 godina

Nema greske Nole , niti imas razloga da se pravdas za poraz. Sve cestitke za dobru borbu . Ponosan je svaki normalan covek na tvoju svetsku slavu.

Bojan

pre 14 godina

Iako je izgubio svaka cast Novaku jer borio se kao lav. Federer je igrao sjajno, ali uz malo srece za Noleta moglo je biti i drugacije. Vidi se pomak u Noletovoj igri, ako ovakvu igru ponovi protiv Murraya, Rodicka i Rafe pobede su mu zagarantovane, danas je Federer bio bolji.

real2real

pre 14 godina

Dok hejteri ne navale sa svojim luzerskim porukama i ne sruse sajt likujuci, da samo kazem da je istina i da mu sreca nije bila naklonjena ali je igrao sjajno.
Mnogo srece dalje!

real2real

pre 14 godina

Dok hejteri ne navale sa svojim luzerskim porukama i ne sruse sajt likujuci, da samo kazem da je istina i da mu sreca nije bila naklonjena ali je igrao sjajno.
Mnogo srece dalje!

momo

pre 14 godina

Novak je izgubio zato što NIJE VEROVAO da moze da pobedi - to zna svako ko se u zivotu bar malo bavio sportom. Svaki psiholog bi mogao da uzme ovaj mec kao primer duela u kome jedan igrac ima problem, jer ne veruje da moze da dobije protivnika. Otuda kod 4:2 u prvom setu situacija da Novak na svoj servis ne osvoji ni poen, da ne moze da pogodi prvi servis kada mu to treba (to mu se sve cesce desava)..)Otuda i cinjenica da je Federer dobio 90 odsto najbitnihih poena u mecu, pa i one najatraktivnije za publiku, jer uvek je udarao jace i bio brzi. To je takodje znak nepoverenja u sebe koje je Novak stalno pokazivao. A kada je tako, kada ne verujes, onda ti se cini da pritivnik ima veliku srecu, da stalno pogadja linije, da su linijske sudije protiv tebe itd... Istina je, nazalost, da je Federer kontrolisao mec, da je on suvise iskusan da ne bi primetio da je Novak FASCINIRAN, da prosto nema snage d pobedi sebe. A kada je prelomio prvis set,Federer je rutinski odradio do kraja. Ako Del Potro bude igrao onako agresivno kao sto je igrao na celom turniru, Feder ce imati velikih problema. Novak to nije bio u stanju. Novak ima mnogo slicnosti sa nasim skakacem u vis Dragutinom Tpoicem. "Top" je skocio svoj najbolji raezultat 2.37 kao junior , na pocetku karijere, i nikada vise nije nadmasio tu visinu. Novak je uzeo Gren slem prvih godina svoje profesionalne karijere i igrao mnogo hrabrije i bez fetisiziranja protivnika. Dans on, nazalost,mnogo manje veruje u sebe nego tada. Po meni, njemu ne treba toliko poboljsanje igre na mrezim, koliko dobar psiholog ili neki sasvim novi trener koji ce mu novim sistemom treninga vratiti radost u igri i agresivnost.

pero

pre 14 godina

ma dobar si bio covjece, pokusao si sve, borio si se, danas to nije bilo dovoljno za izvanrednog Federa. Ali velika je razlika kad Novak igra i bori se, a ne kako on to zna kad mu se na faci vidi cim izadje na teren da je pun negativne energije i da sigurno gubi. Sljedeci put mozda budes imao vise sansi. Ovaj put je on bio bolji. Pusti ti Federa, pobjedjuj ove do njega, ne daj Mareju da te prestigne. Feder nam je simpatican i ipak se zna da je on klasa, Nadal isto, ali ovi ostali, njima stvaraj komplekse. ( ako mozes)

Daka

pre 14 godina

"Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške".

To nije ,,sreca`` Federera vec tvoja psiha, i zasto ne reci i znanje a ne sreca Federera.

A u ostalom ne vidim razlog za opravdanje, odigrao si dobar mec al jbg. Nema opravdanja i glumljenja povreda, vidio si Nadala protiv del Potra, iako dovoljno ne spreman, sa bolovima u koljenima i u stomacnom abdomenu, pored ponizavajuceg rezultata on igra i dalje i grize, i na kraju cestita pobjedniku. Nije mu u glavi ni jednog trnutka da preda mec. Federer pod mononukleozom igra meceve a da to niko i ne zna, tek se dozna nakon godinu dana. I to je ono sto izuzetno cijenim kod Nadala i Federera

Eh

pre 14 godina

E Nole to je razlika izmedju onih koji su na vrhu i onih koji su ispod njih. To izgleda kao sreca, ali u biti nije sreca. Kako takvu srecu nemaju neki tamo 100ti na listi ?!?! Sve u svemu napreduj, vise treniraj, a manje komentara i pojavljivanja u medijima.

Beogradjanin

pre 14 godina

Real2real je u pravu.
Da dodam, teško je ostati miran na nekoliko apsurdnih sudijskih odluka (znam da su mnogi protiv, ali isto mislim i za Serenu). Svi mi smo imali trenutke u životu kada dajemo sve od sebe, ulažemo maksimalan trud, bilo da su u pitanju ispiti, učenje, posao, a rezultat je manji od uloženog, jer je nedostajalo i malo sreće. Što kažu stari ljudi, moraš imati zube od čelika da bi nastavio dalje.
Novak je odlično igrao, napadački i samo tako da nastavi. Najbolje od najboljeg od ovog sjajnog momka, ubedjen sam u to, tek ćemo videti.

zlatiborac

pre 14 godina

Nisi imao srece Djole to je cinjenica. Zao nam je svima zbog toga. Ostao je zal za pobedom, isti onaj zal kao kada sam te prosle godine na tom istom turniru bodrio uzivo. Posle mnogo novca, nerava i predjenih kilometara stajao sam na kisi, sa zastavom u rukama i zurio u Artur Es. Sa istim osecajem i veceras pisem komentar ne zbog poraza vec zbog onog prokletog osecanja da si mogao vise, da umes vise i da si trebao bolje. Ostvljas utisak kao da igras sa zadrskom, da iz nekog razloga nisi u stanju da oslobodis potencijal. Sreca veceras nije bila presudni faktor. Pre bih rekao slab izbor udaraca u odlucujucim trenutcima, nepotrebno silovanje loptice, servis koji cesto zataji kada je naj potrebnije i grch protiv velikih. A veliki su samo oni koji se ne plase bogova.
Talenat imas, opusti ruku i oslobodi potencijal.

Sema

pre 14 godina

Federer je posvecen tenisu, tenisu, tenisu i tenisu. Novak je posvecenbiznisu, modnim revijama, egzibicijama i voli da ga voli ceo svet. Nema to nikakve veze sa srecom. Oni koji ti pricaju takve price o sreci nisu ti prijatelji.

Cvetko

pre 14 godina

Ako Nole misli da je bilo tako, i ja mu se pridružujem! Zaista je Federer igrao majstorski a imao je više umešnosti da bitne poene odigra bolje i uz pomoć mreže!
Zaista nemam šta da prigovorim Đokoviću! Napred Nole, i izbegavaj Federera još dve godine!
Cvetko

Nebojsa

pre 14 godina

Novaku bi bilo bolje da se ugleda na Federera sto se tice koncentarcije na terenu, a ne da trosi energiju na cudjenje, durenje, jadikovanje, vajkanje i ironiju i sarkazam, tj sve te gestove koje "proizvodi".

stale

pre 14 godina

Nije stvar u sreći ta izjava samo govori o tome koliko Novak ne shvata ozbiljno tenis za razliku od Federera.
Ovaj drugi koristi talenat, ali je disciplinovan, mudar, uči iz svojih grešaka, napreduje jer ne dozvoljava da ga sujeta koči...i ne svaljuje odgovornost na faktor sreće.

bobi345

pre 14 godina

Nisi imao srece jer si se na srecu oslanjao dok je Federer jurio za svakom loptom i igrao skoncentrisano celi mec. Sredi stvari u glavi, naporno treniraj i daj 100% na terenu i nece biti bitno da li ces imati ili neces imati srece.

Sve najbolje

napredak

pre 14 godina

"Ne volim da se pravdam nedostatkom sreće, ali je činjenica da je protiv Federera nisam imao. Zbog toga sam i pomalo razočaran" rekao je Đoković. "Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške".

Tvoje GRESKE nemaju veze sa srecom novace ...

moje ime

pre 14 godina

Đoković: 'Nisam imao sreće"

To isto kazu moj tast i tasta kada se vracaju iz kockarnice , tj. kada ih provalimo da su opet bili u istoj .

Cekajuci Godoa

pre 14 godina

Vec treci put posle US Opena se Djokovic vadi slicnom izjavom. Kad ce bre neko vise da mu objasni da sreca ne sme da bude kljucan faktor, nego cinjenica da vec trecu godinu za redom ne igra agresivno u kljucnim momentima, a vec i vrapci na grani znaju da je to jedini nacin da se Federer dobije. Imam utisak da niko na svetu ne zna tako da unisti sansu kao nas Nole. Druze, nastavi ti da treniras sa Martinom i prestani da se zalis na srecu i krivis publiku kad god izgubis mec. To je vec problem koji ti po meni imas u glavi. Moras igrom da nadjacas sve i budes spreman na nedostatak srece. Da je Bodiroga to radio u kosarci mi nikad nista ne bi uzeli. Svaka cast na smekerskim reakcijama i pokazao si da si kao covek sto puta bolji od njega, ali da bi bio bolji i teniser moras jos dosta da treniras.

Drobnjak iz auta

pre 14 godina

Znači opet vađenje na Fortunu.Koliko smo samo imali prilika ovo da čujemo, počev od fudbala pa nadalje.Sad će biti da je i Klajsters imala sreće a ove naše dve princezice nisu.Mogu da se kladim da bi i Jelenu i Anu pobedila da igra tenis protiv njih i da pritom doji dete.

Bojan

pre 14 godina

Iako je izgubio svaka cast Novaku jer borio se kao lav. Federer je igrao sjajno, ali uz malo srece za Noleta moglo je biti i drugacije. Vidi se pomak u Noletovoj igri, ako ovakvu igru ponovi protiv Murraya, Rodicka i Rafe pobede su mu zagarantovane, danas je Federer bio bolji.

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! Veliki uspeh, solidan mec !
Ali...
Samo da podestim na izjavu Borisa Bekera u proslosti na komentare da je imao dosta srece u mecevima,otprilike, "sto god sam vise vezbao sreca me je vise pratila " !
Dakle, Federer izvezban do bola, ne propusta ni jednu loptu tj. ne ceka da vidi da li je aut, pripremljen i lukav, dobio je bar pola meca na isti tip poena sa smecom kao zavrsnicom, gadja uglove i ivice linija ali sa spoljne strane- ne bi me cudilo da to posebno vezba, zaobilazi-gadja oko mreze kad mu smeta jer je dozvoljeno,na mrezi se LOMI da prebaci loptu koliko god da treba, nema smeha i zabave,itd.

Nole srce, ima jos malo da se radi, detalji i nijanse,ne treba se baviti filozofskim mislima tipa igram u pogresno vreme !!!!TO NIKAKO !
Ajde Noki GO,GO,GO !!:)) MALO NEDOSTAJE !!
SVE NAJBOLJE !!

Vladan R

pre 14 godina

Novak u nekoliko navrata zaista nije imao srece ,koja jeste sastavni deo igre i koja cesto zna da prevagne na neku stranu, ali kako i sam rece kod bitnih poena je pravio neiznudjene greske i sreca sa tim jednostavno nema nikakve veze. Nikakave veze sa srecom nema ni to sto je Federer uz isti broj neiznudjenih gresaka 33 napravio cak 19 vinera vise(49:31). Jednostavno Federer je bolji i kada igra dovoljno dobro nepobediv je osim protiv Nadala u punoj formi na sljaci. Suma sumarum:posle ribrejka Federer je veoma sigurno igrao do kraja meca drzao svoj servis i kako bi se bilo koji set blizio kraju povecavao pritisak na Novakov da bi sto je na kraju krajeva rezultiralo brejkovima u dvanaestom gemu drugog odnosno treceg seta.

Zexxy

pre 14 godina

Nije sreca u pitanju, nazalost.
Novak nema sampionsku "drskost".
Da je ima, nakon 4-2 u prvom setu, servirao bi najbolje sto moze, a to bi bilo vise nego dovoljno za 5-2. Posle toga dobijanje prvog seta je formalnost, a onda je pobeda puno bliza.
Kakva crna sreca, problem je sto je Novak mekusac, a to se ne popravlja treningom.
Ovde u Americi svi se cude kako momak koji ima repertoar udaraca, atleticizam, talenat, fleksibilnost, i koji je to sve imao jos pre 2 godine, stagnira i ne osvaja titule.

Razlog je jednostavan - razmazeni decko i mekusac.

Federer, iako ne mogu da ga smislim, je tvrd ko kamen i kad ima priliku jedva doceka da dokrajci protivnika... i strasno retko aplaudira protivniku.

Vujadin

pre 14 godina

Nole, Nole
Jedan poraz moze biti stavar nesrece. E pa seti se Verdaska, da se nije povredio,deklasirao bi te! Tu si decko potrosio srecu, ne moze svaki dan... A Federer ima pobednicki mentalitet, ako on igra sa 80% mogucnosti, sto je sinoc bilo, ti moras sa 100% da bi ga pobedio, a to se nije desilo.

Ali gubiti ona silna finala, ili set kod vodstva 2 brejka protiv Mareja,ili set pri prakticno nedostiznoj razlici u taj-brejku protiv Hasa? Nesreca? Pa sto njih ne zadesi nesreca?
Imas ti decko jos da radis ako mislis da osvojis neki ozbiljniji turnir. Naravno i ovo do sad je veliki uspeh gledano sa strane, ali ipak i veliki neuspeh u odnosu na tvoj potencijal.
Udarci ti nisu dovolno jaki, nisu dovoljno duboki, sevis ti nije kao 2007 kada si na ovom istom mestu protiv Federera prasio asove i servis-vinere. Servis-volej da ne pominjem...Sve to moze da prodje kod Ljubicica, Stepaneka itd ali kod bilo koga iz top10 tesko, osim ako su totalno van forme kao Nadal.

Bivši sportista

pre 14 godina

U sportu,kao i u životu, uvek je pored dara,znanja,savladane veštine i snage, potrebno i malo sreće. Nole nije izjavio ništa što je nelogično,ali svaka mu čast što nije pomenuo suđenje koje je ovog puta apsolutno išlo u korist "marketinga US Open - a ".
Onakva tendencioznost glavnog sudije i broj grešaka linijskih sudija, odavno nije viđen. Hokaj i Nole su sve dokazali,a te loptice su padale uglavnom po sred linije,pa i mi ispred malih ekrana smo imali tačan utisak da su u pitanju čisti poeni. U ključnom trenutku sudija na dva metra od "mesta pljačke" sudi aut,a onda neprihvata da je bio očiti as.Federer ćuti!!!??? Sramota za jednog velikog sportistu !!!
Nole se vraća svojom energijom i prkosom , posle svađe sa sudijom,ali onda pada u dilemi: " Šta mi ovaj čovek radi !" Sličnih grešaka je bilo još pet - šest,suviše za ovakav meč i meč ovog ranga.
Federer jeste najveći bez svake sumnje, a u ovoj fazi njegove karjere postoji i nesportska "logistička podrška" iz marketinških razloga. Podsetiću na slučaj Felps - Čavić. Određene stvari su me sinoć podsetile na tu dokazanu sramotu.
Ne daj se ,Novače,nastavi ovako i vrlo uskoro ćeš biti na samom vrhu. Tvoje 22 godine ti to omogućuju,a znam da ćemo još koji put videti za sad "jedinstveno" razbijanje Federerovog reketa o teren,na meču baš protiv tebe...

Pindar

pre 14 godina

Pa ja bih reko da si bas imao srece, jed da je Rodja iskoristio bar neki pristojan procenat od onih silnih brejk lopti koje je imao, rezultat bi bio 6/2 6/2 6/2!

Gog

pre 14 godina

"Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške"

Nije to "nemati sreće", već nešto drugo!

vise srece drugi put

pre 14 godina

Mislim da bismo za " nemati sreće " sinonim mogli naći u " nemati samopouzdanja " u bitnim momentima. Lično mislim da je Nole psihički loše odigrao meč i da, generalno, ove sezone najviše problema ima na tom polju igre. Ali, bez obzira na poraz, bio je ovo dobar USO za Nola.
Kako god da odigra, ja na njega ne mogu da se naljutim, pa toliko nas je puta i obradovao i obradovao :)

MM

pre 14 godina

Tacno je da Nole nije imao srece, ali i da je Federer bio bolji u kljucnim poenima. Razlika dvojice igraca je psiholoska. Nole je imao 4:2 u prvom setu, pa je izgubio servis sa nulom (i dvostruka servis greska)!!! I ko mu je tu kriv? Protiv Federera se takve prilike ne smeju propustiti.
A i vrapci na grani znaju da Federer igra agresivno u zadnjim gemovima. Ja samo ne mogu da verujem da je Nole izgubio servis dva puta u zadnjem gemu: 7:5, 7:5!!
Nole je ceo mec bio stisnut, nije opustio ruku, nije igrao dovoljno agresivno -sto je kljuc protiv Federera.
Ovaj mec me jako podseca na onaj od pre dve godine, kad je Nole igrao svoje prvo finale. Dve godine posle toga, jos uvek podleze pritisku.
Nole ne moze da kaze kako je mnogo radio a opet nema rezultata. Ovo je bio njegov najbolji gren slem u sezoni -polufinale, ali to je maksimum u ovom trenutku. Mora jos da radi na agresivnosti i na psiholoskom planu. Treba da uci od najboljeg, pogotovo neka vidi zavrsnice setova iz ovog meca. I glavu gore, za GS titulu treba jos vise rada.

Србин...

pre 14 godina

"Нисам имао среће, дођем до шансе за брејк па направим неизнуђену грешку" ? Слажем се да није имао среће у неким тренутцима али ово што говори је сулудо, па не прави се грешка сама од себе !

vlada

pre 14 godina

"Dok hejteri ne navale sa svojim luzerskim porukama i ne sruse sajt likujuci, da samo kazem da je istina i da mu sreca nije bila naklonjena ali je igrao sjajno.
Mnogo srece dalje!"
Slažem se sa ovim samo treba dodati da je ipak Federer igrao bolje od njega. Protiv Federera nije dovoljno igrati "sjajno" da bi ga pobedili.

Vladimir

pre 14 godina

Igrao si super najveci deo meca, ali je bilo ocigledno da si se pri kraju treceg predao. Pravo je cudo kako si pri rezultatu 5-4 uspeo da dobijes svoj servis i izjednacis, i tacno se videlo da poslednji gem neces ni da odigras, vec jednostavno da ga poklonis. Zasto takva malodusnost, moras da grizes do poslednjeg poena pa ne znam koliku prednost da ima protivnik.

Boban Ilic

pre 14 godina

Nema greske Nole , niti imas razloga da se pravdas za poraz. Sve cestitke za dobru borbu . Ponosan je svaki normalan covek na tvoju svetsku slavu.

milosh

pre 14 godina

Mali vreme je ispred tebe..uspeh si već postigao ostvario ili ne ostvario taj san o broju 1.
Federer je igračina kakve neće biti u skorije vreme, stvoren je čovek za tenis.

bogdan

pre 14 godina

nema sta obojica su bili sjajni,lavovski tenis,sa razlikom sto je Federer imao i elemente carobnjaka,a Novak samo srce,dusu,glavu,telo,brzinu,odlucnost,snagu...

srba

pre 14 godina

Kad neki srpski sportista ili tim izgube uvek se nađe grupa likova koja počne samosažaljivo i ostrašćeno lamentiranje nad sudijskom nepravdom i srećom koja je, gle opet nepravde, pratila protivnika, a ne naše igrače. Pobogu, dokle tako? Zar je toliko teško priznati da je neko bolji? Nije sramota izgubiti od boljeg nego ne pružiti svoj maksimum. Đoković je pružio svoj maksimum i to treba ceniti, kao što treba ceniti i činjenicu da je Federer (naj)bolji.

London

pre 14 godina

Sta reci-SVAKA TI CAST.Nema veze rezultat, al bio si pravi sportista na terenu.Federer cak ni osmeha na licu, a ti si u fazonu i kad gubis, a to se ceni. Svaka ti cast za poen gde si mu okrenuo ledja, po fazonu"evo, pa prebaci lopticu gde zelis". Ma pravi si,nema sta! Mi te volimo takvog i takav i ostani!!! Svu srecu sveta ti zelimo na svakom predstojecem turniru. Veliki pozdrav iz Londona.

zoran

pre 14 godina

U prvom setu pri rezultatu 6:6 i 4:2 u taj breku bilo mi je jasno da Nole nemoze da ga dobijei zati sam otisao da spavam.Nije u pitanju sreca niti sudija,treba prestati sa time(tipicno srpsko).Nole nije istog kalibra i njegova igra je prepuna gresaka i neiskoriscenjih prilika.Lepo ga je gledati i nas je covek ali nemoze Nole da razmisllja o pobedi nakon toliko debitantskih gresaka.

Veljo

pre 14 godina

Nikada od Djokovica nece biti vrhunski teniser dok ne nauci da igra na mrezi. Do tada ce biti samo odlican teniser....ali nikako vrhunski.

nemanja

pre 14 godina

Sreca je jako bitan faktor u svakom sportu,pa i u tenisu,ali mislim da Novaku trebaju neke druge stvari..tipa..bolje snalazenje na mrezi,bolji servis..psihicki stoji veoma lose,a Fedex je mnogo prosaio takvih meceva u karijeri i zna da se nosi sa pritiskom..Tu je on jaci os svih tenisera i zato je najbolji teniser svih vremena!!!

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Alo ljudi, podrzavajte malo Novaka(vi koji ga omalovazavate, bice ovde takvih komentara sigurno), pa nije kraj sveta.

1. Nije izgubio od nekog amatera vec od Federera.

2. Federer je osvojio svoj prvi slam (Wimbledon 2003) malo pre 22. rodjendana - Novak tek ima 22 godine - ima vremena, moze da postane broj jedan.

3. Da li ce uspeti - videcemo, u medjuvremenu treba valjda da ga podrzavamo i navijamo za njega???

4. Par komentara na clanak o mecu jos uvek spominju (Rafaelica na primer) Nadala kao najboljeg - bilo pa proslo, ne verujem da ce se vratiti. Trenutno nije u svakom slucaju. Del Potro ga je odrao, a da je Nole bio u toj polovini i on bi ga odvalio. Na brzim terenima Nadal je daleko od najboljeg, dalje nego Novak.

Obozavalac

pre 14 godina

da potsetim - sreca prati hrabre. Ocigledno je pomisao na mogucnost pobede nakon prvog brejka uplasila Noleta. Kada savlada svoju sopstvenu glavu bice car.

Ali definitivno castan poraz.

rooney

pre 14 godina

sad sam odgledao snimak meca ovo nema veze sa nedostatkom srece sve kljucne poene si odigrao lose kao na primer u trecem setu na 4 4 i 30 40 umesto da zavrsis poen izbacio si u aut

REALNA

pre 14 godina

Slazam se. I jeste razocaravajuce. Novak je igrao dobro,vecim delom meca i odlicno, ali u kljucnim momemtima, dolazilo je do pada koncetracije. S druge strane, Federer je igrao dosta sigurno i samouvereno, narocito, kad je posle brejka oduzeo Novaku servis. Da se to nije desilo - Novak bi sigurno dobio prvi set, a verovatno, i mec. Kasnije, Federer je, u kljucnim momentima vracao nemoguce lopte, pogadjao linije,as vinere ili mu je mrezica pomogla kod poena. Gotovo, uvek kad je pozeleo i kad je bilo najpotrebnije. Sreca ili umece-mislim da je i jedno i drugo u pitanju.
A sto se tice one Federerove loptice koju je vratio `kroz noge` i pogodio sam ugao terena - e to se moze podvesti pod `sreca i slucajnost`. Zasto? Pa, poznato je da vecina tenisera to pokusava na terenu,verovatno i vezba na treninzima (Rodik,Janko,Rafa i mnogi drugi). I Federer je mnogo puta do sada to pokusavao -ali, eto ovog puta posrecilo mu se. Sudijske odluke necu komentarisati. Mec je, inace, bio dosta ujednacen o cemu govori i rezultat po gemovima, ali nazalost, krajni ishod je u korist Federera.
Sta dalje? Novak nikako ne sme i ne treba da bude obeshrabren! I u ovom, a i u nekim ranijim mecevima protiv Nadala i Federera, igrao je veoma dobro, pruzio fantasticne partije. Nijanse su, ipak, odlucivale. Tacno je i to, da Novaku u ovoj godini, sreca nije bila naklonjena. Borio se kao lav, davao sve od sebe - ali kad je bilo najpotrebnije ...
Milslim da iskreni navijaci, i na ovom forumu, treba da Novaku daju punu podrsku da istraje u svojim namerama, da psiholoski ojaca-`da pobedi samog sebe`, kako sam kaze. Nije sramota casno izgubiti- ali treba se podici! Uverena sam da Novak to ume i moze.

Biza

pre 14 godina

Nema veze Nole pokazao si da imas srce na terenu i ako te ne ide , ne mozes dobiti nekog ma bilo ko da je sa druge strane mreze kada ima onakve udarce i srecu u pojedinim trenucima , a na tvoju zalost to je bio Federer

Radovan D.

pre 14 godina

Igranje tenisa protiv Federera - to je kao da pucas u Terminatora: trosis municiju i nerviras se - a njemu nista. Cestitke Novaku na junackom drzanju.

vise srece drugi put

pre 14 godina

Ma bre Nole,samo ti nastavi tako,pa ce i ON pasti...Svaka ti cast za borbenost,bila je milina gledati,pogotovu onaj poen kada 5 puta odigravas volej,al ni to nije vredelo...nema veze...BRAVO NOLE!!!

There you go

pre 14 godina

Nole je igrao dobro ali ne dovoljno dobro.
Nema veze sreca sa onim nasta on misli. Ili znas ili ne znas. A on jos ima puno da uci. A do tada ce biti vodonosa Federeru, Nadalu i mozda Mareju.

dejan

pre 14 godina

Svaka cast majstore, svaki tvoj mec gledamo sa izuzetniom zadovoljstvom. Dao si sve od sebe sa najvecim teniserom ikada u istoriji a sigurno i buducnosti, sto ne moze niko da ospori. Izgubio si u foto finisu sto je za divljenje i sve cestitke. Druga je stvar sto Srbija ne priznaje nista drugo u sportu vec samo prvo mesto. DA si igrao sa bilo kim ovako dobio bi sigurno. Bice jos turnira, jos velikh meceva i lepih trenutaka kako tvojih tako i nasih dok te budemo gledali. A verujem bice jos i pobeda, ako nista vise mladji si 5 godina od Federera i tvoje vreme ce doci uskoro. Bilo bi vise srece da je doticni vise covek nego sto nije, da nema toliku mrznju prema tebi, kao sto ti nemas prema njemu. Onaj poen kad je sviran aut, kad je lopticu dodirnu vazduhom, da je covek, priznao bi ti sam poen. Ti bi to sigurno uradio i zato si za mene licno veci igrac od njega. Ljudi zaboravljaju neke tradicionalne vrednosti, sportski duh, nije vazno pobediti itd...

Uroš

pre 14 godina

Nema razloga da budeš razočaran, pružio si odličnu partiju. Već sledeći put će to možda biti dovoljno za pobedu. Samo vredno treniraj, rezultati će uslediti

Sinisa

pre 14 godina

Nemam nista protiv Noleta. Cak stavise navijam za njega. Uradio je dosta za afirmaciju srpskog tenisa i to stoji. Ono sto je cinjenica jeste da ce tesko ikada ponoviti rezultat iz Melburna. Da bi se osvojio gren slem potrebno je
-Biti psihicki spreman
-Biti fizicki spreman
-Pobediti 6-7 rivala u kontinuitetu

Nole, to nema niti ce ikada imati

dobar tenis ali nije do srece

pre 14 godina

Uvek sam bio uz Novaka, ali nebi rekao da je sreca razlog poraza. Kada je imao ispod 20 godina dobijao je sve igrace u tajbrejku pa i Federera. Dobijao je najvaznije poene i mislio sam da svet dobija novog broja 1. Nazalost sve se to negde izgubilo. Nije samo problem sto te vezne poene ne dobija protiv top 5, Nole se muci protiv svakoga kada je najvaznije. Nevolim sto ovo pisem ali mislim da ce tesko ikada da se vrati na pravi put. Uz to ni Rafa a ni ostali nece moci da racunaju na broj 1 sve dok je Federer tu. Ipak je sreca sto je Federer imao taj pad prosle godine pa je pokazao da nije covek kada gubi i da nemoze poraz da podnese sportski, dobro je sto se to makar pokazalo. Ipak mora se priznati da je najbolji svih vremena, ali nikada ga nercu ceniti jer sta imas od sportskih uspeha ako nisi covek kada gubis. Steta za velikog talenta sto nije postigao vise, jer cini mi se da Nole sve vise i vise tone i gubi realnost, a realnost je da je bio bolji pre 2-3 godine. Ipak hvala ti Nole i na ovome.

faca

pre 14 godina

kakve srece? sto si sam gresio zato nisi imao srece?
Postao si luzer djole, kriv ti je uvek neko drugi, anemican si nisi sampion ali ipak nas si najbolji igrac i zato necemo te pljuvati!

Divna

pre 14 godina

Nikol DZ. Femija, SVAKA cast za komentar. Po prvi put se slazem sto posto.

Inace mi je najzalije bas to sto je Novak postao dekor za Federerove predstave. Ima on i druge, ali mu je Novak izgleda posebno drag plen.

Sto se Novaka tice, ipak je njemu ovo ove godine najveci uspeh, polufinale gren slema nije malo. Istina je da je to mnogo manje nego sto je nekada postizao, i sto je obecavao, pa smo mi razocarani, ali ipak i ovaj poraz, ma kako bolan, bolji je od poraza na prethodna 3 slema, gde je on cak i ranije izgubio mozda iz nekih podsvesnih psiholoskih razloga da izbegne da ga ovako pobede Fed i Rafa. Ovaj put je barem ostvario ono sto je bilo realno za ocekivati od njega i izasao je Fedeksu na megdan. Sto nije malo.

Natasa

pre 14 godina

Bravo Nole, sve cestitke za sinocnu partiju! Dao si sve od sebe i borio si se lavovski do zadnjeg gema. Presudila je pomalo sreca, pomalo iskustvo sto su znacajne stavke kada se igra protiv gotovo savrsenog Federera...nemoj se samo demoralisati nakon ovoga, pred tobom je jos puno pobjeda.
Glavu gore i hvala ti za sinocni tenis.

nikol dž. femija

pre 14 godina

POSLEDNJI UDARAC je težak poraz, šamar na otvorenoj sceni. I na kraju Nole pognute glave usta tužno razvučenih... Devojke tada već u loži nije bilo..

FEDOV ŠOU MOŽE DA POČNE...ali tek kada se posao dovede do kraja...A za kraj se pobrinuo ŠOUMEN naš Nole, sve je lepo pripremio, nabacio, dodao, Fedovo je samo bilo da pokaže DA JE KONCENTRISAN DO KRAJA, da nije sujetan pa loptu pusti,....i to je to....ODUŠEVLJENJE SVETA...i naravno velika Noletova radost što je bio deo šoua, i što je sve lepo odigrao da glavni lik trijumfuje.Bio je deo programa i to važna karika koja je pomogla da protivnik odigra sve baš kako bi trebalo za veliku predstavu.

NOLE JE u ovom udarcu i celom meču POKAZAO TOLIKO NEINTELIGENTNOSTI, mislim po privi put tako očigledno, da je Fed iznenađen, samo je posle meča u izjavama ostao korektan, ali u uglovima oka video se likujući smeh. I treba.

NOLE ima običaj,da se prekrsti, ima običaj da pogleda u Nebo, i ima običaj da ironično aplaudira i smeje se gledaju ći Gore...A ONDA SE ŽALI DA NEMA SREĆE...


TO SU ČINJENICE, kao što je činjenica da Nole sada ne može više, da se spustio i da bi trebalo da se spustimo i mi. I SAM U INTERVJUU u prošlom glagolskom vremenu kaže da je verovao ranije da može da dobije Feda i da ga je dobijao. Nisam zaboravila sjajan meč, kada je Fed bio nemoćan...ALI SADA NIJE TAKO,i trebalo bi istini pogledati u oči. VELIKA STVAR je da čovek zna i svoje granice.I to je mudrost.NOLE ih izgleda zna, a trebalo bi i mi da ih po pitanju njega znamo.

OVO DO SADA SU SVE ogormni,fantastični USPESI.UOSTALOM, uspešan je bio i naš BOBA, a od njega nismo očekivali titule sa gren slemova, PA SMO GA VOLELI I STALNO SVI ZA NJEGA NAVIJALI.

goran ns

pre 14 godina

Kapa dole za prikazanu igru ali mislim da je opet bilo disanja na škrge.Ako je to nešto što se ne može popraviti onda moj pardon!

Sandra

pre 14 godina

Stvarno se slazem sa Noletom.Sreca nije bila na njegovoj strani sinoc!Uskoro cemo ga gledati u svakom velikom finalu!To se videlo sinoc!Federer je igrao odlicno ali je stvarno imao mnogooo vise srece od Noleta!
Samo neka igra a ti pehari ce doci...ubrzo!

Advokat

pre 14 godina

Hej,
svi vi sto pametujete, napadate i blatite Novaka. Prepoznatljivi ste. Volite i obozavajte koga hocete, a Novaka ostavite na miru. Zna Novak sta mu je ciniti. Podici ce se Nole i pobedjivati i Fedrera i Nadala i mnoge druge. On to moze, kao sto je i ranije cinio.
Dozivotni branilac lika i dela Novaka Djokovica.

MM

pre 14 godina

Nije problem u sreci, nego u glavi. Moras da steknes samopouzdanje tako sto neces dozvoliti da te muce razni 256. na VTA listi i druga boranija. Kad shvatis da si MNOGO bolji od ostalih, cesce ces dobijati ove ispred sebe. Sredi misli i SRECNO.

Beker Edberg

pre 14 godina

Pa nisam bas siguran da sreca ima puno sa prikazanim. Jednostavno je Federer u kljucnim trenucima bio bolji, odnosno mnogo sigurniji. Posle ocigledne greske sudije Djokovic se nije podigao nego je dozvolio da mu Federer vrati brejk. Jednostavno Svajcarac ima Killer instinct i svaki put kad treba on prelomi u svoju korist. Nole je igrao sasvim korektno na momente ali ni jednom nije uspeo da nametne svoju igru ne verujem da se Federer uplasio za mec. Mada, ide na Del Potra koji je u fenomenalnoj formi i bice mu jako tesko, iako ima skor 6-0, vrlo je verovatno da je Argentinac psihicki izuzetno stabilan i spreman da pobedi.

Neverni Toma

pre 14 godina

Ma da si ti imao malo vise srece Federer bi imao jos malo vise. Tako to ide kod njega uvek tesko sa srecom i mukom sve pobedjuje skoro i uvek sa 3:0. Kada je pretesko onda pobedi sa 3:1. Naravno nadje se po nekad i neki Nadal ili Djokovic, ali za sada su oni samo epizodisti.
Ipak se Federeru mora skinuti kapa.

DID

pre 14 godina

RF nije kralj, nego imperator tenisa. Nole odlicno si igrao.
Sudije su katastrofa.
Stekao sam utisak da ovaj turnir mora da dobije RF. Trazi se novi vladar tenisa. Mislim da su sudije zbog toga namerno gresile u korist RF. Ali i pored toga nemoze da se ospori da je Roze najbolji na svetu.
Nole bice jos turnira.

rooney

pre 14 godina

nole odigao veoma dobar mec a federer imao jedan od onih dana kad vam sve ide ipak nole je opet u kljucnim momentima zakazao nakon 4 2 bukvalno je poklonio federeu ribrejk tajbrejk odigrao veoma lose takodje dvanaesti gem u drugom setu je morao dobiti pa u tajbrejku sta bude ali kazem u kljucnim momentima je padao

boki

pre 14 godina

Tačno. To je jedini mogući komentar poslije onakvog meča.
Skoro nisam pratio neki sportski meč, da nekoga onoliko s...
Mada 4:2 u prvom setu i servis...
Nema veze neće još dugo.

Zarko

pre 14 godina

U svemu se slazem sa Noletom.Odavno nisam gledao mec u kome jedan igrac ima toliko srece, a jos mu ulazi apsolutno sve sto pokusa. Saberite te dve stvari sa konstantnom igrom Federera i u toj kombinaciji ne postoji niko ko moze vise od Noleta sinoc... Majstore samo napred. Uvek pred Master igras sve bolje...

Sema

pre 14 godina

Ne znam da li smem i da li mogu da napisem neke stvari za koje mislim da uopste nisu na mestu u Novakovom ponasanju. Iako i ja navijam za njega kad god igra:
1. Pre egzibicije sa Mekinrom ima intervju na terenu i prica o tome kako je veliki prijatelj sa svojim trenerom Vajdom a onda gledajuci u Vajdu pita ga: "Hoces na pivo?".
2. Ocigledno je da voli da je u centru paznje i to baveci se potpuno sporednim i nebitnim stvarima za tenis. Kao ona modna revija, i to je u redu, i drugi teniseri su bili na toj modnoj reviji. Ali sta se desava? Novak prikazuje spido gacice i u povratku na kraju piste se saginje zadnjicom prema publici i udara se po dupetu rukom. Vrlo vulgarno i neukusno. Ako vec prikazuje donji ves to mora da se odradi elegantno i fino. Na nivou. Novak nazalost nema "barometar" koji mu pokazuje sta je granica, sta je pristojno a sta nije, sta je lepo a sta nije, pa cak i sta je kulturno a sta nije.
3. U mecu protiv Federera ono okretanje opet zadnjice Federeru sa reketom mmedju nogama. Vulgarno! Da je napravio geg gde sakriva lice rukama, npr, sa osmehom, to bi bilo prihvatljivo.....
4. Ono divljenje Federeru je izgledalo strasno (da me neko ne shvati pogresno, ja jako postujem Federera) Ali to pokazuje da je Novak presao na suprotnu stranu, pomaze protivniku i direktno je protiv sebe. Imao je cetiri pobede nad Federerom i da je igrao pametno kao ranije rezultat je mogao da bude sasvim drugi. Ili ne? Posle svega cime se bavi tesko je mozda u to poverovati.
"Nisam imao srece", to je smesna trdnja i sa takvim uverenjem se ni ubuduce nece dobijati mecevi protiv Federera. Ranije je pobedjivao ovog protivnika pamecu a ne silom i srecom. Mozda je u tome razlika. ali svakako Novaku zelim sve najbolje i mnogo uspeha.

DID

pre 14 godina

RF nije kralj, nego imperator tenisa. Nole odlicno si igrao.
Sudije su katastrofa.
Stekao sam utisak da ovaj turnir mora da dobije RF. Trazi se novi vladar tenisa. Mislim da su sudije zbog toga namerno gresile u korist RF. Ali i pored toga nemoze da se ospori da je Roze najbolji na svetu.
Nole bice jos turnira.

Nikola

pre 14 godina

Ovako,Novak mora da bude malo upornije,pogledajte del potra decko je ubijao dok nije pobedio,Novak se predaje odmah,kao da nema snage...Novace,mislim da ti je zelja mnogo manja ostalima u top 5,imas potencijal,pametan si,ali fali ti ta snaga,bezobrazluk,drskost,fali ti ta pobednicka zelja! Ti se predajes cim malo ustuknes,ti na 40-0 stajes,to ne valja! Istina je da nisi imao srce,onoliko sudskih gresaka sto se videlo je bezobrazluk,takodje mislim da si jako ishitren,nabacio su federeru bar 5 smeceva! Iskreno vidi se napredak dovodjenjem trenera,malo si istrajniji,ali nije to,to! Krivo mi je sto znam da mozes,a nemas tu iskru da te zapali,i da ih oduvas sve! Nadji bolje trenere,zasluzujes daleko vise,oni su roboti,ti si covek,i smeker za njih,zasluzijes da budes broj 1! Srbija ti se zahvajuje!

Marija

pre 14 godina

Stvarno ste jadni! Sta ste vi postigli u zivotu? NISTA!!!!
Ko ste vi da mu govorite sta da radi. Pa vi niste niko i nista. Nole je cetvrti na svetu. A za vas niko nije cuo.

Sila

pre 14 godina

Naravno da navijam za Novaka u svakom mecu koji igra. Tako je bilo i sada ali covek ne moze da ospori kvalitete koje ima pobednik ovog meca.
Samo mi nije jasno zasto se Novak okrenuo ovom putu zabavljanja sirokih narodnih masa??? Okruzen je tolikim strucnjacima koje sigurno debelo placa a niko da mu kaze da tako gubi svoju sigurnost, samouverenost, snagu, energiju, motivaciju, sve toliko potrebno za borbu u svakom mecu na terenu da bi se savladao ovakav protivnik. Ok, hoces egzibicije i imitiranje, uradi to kada je turnir zavrsen i za svoje privatno drustvo. Ovako ce te ovakav protivnik samo gledati kao luzera i tako se ophoditi prema tebi i na terenu i van njega. Sto je Federer i pokazao u svojim intervjuima. Postovanje se stice ozbiljnoscu i posvecenoscu. Mislim da su komentatori koji ukazuju na sve ono sto ne bi trebalo da bude prisutno kod tebe uradili to samo sa jednom zeljom, da shvatis sve ono sto je trebalo neko iz tvog strucnog staba odavno da ti kaze. Ali....nazalost, izgleda da si ti sef pa radis ono sto ti je najlakse i najprivlacnije.

mille grobar

pre 14 godina

Odigrao si shmekerski na srpski nacin!Svaka cast!Njegovo vreme debelo prolazi a tvoje sigurno dolazi!ATP za dve godine:1.Nole 2.Marej 3?-Nadal na pauzi od hronicne povrede,Federer na pecanju...

ja

pre 14 godina

Ona 3 mecha protiv Nadala na sljaci su mechevi gde nisi imao srece i gde si u svakom mechu bio bolji.
Ovde je ipak Federer bio bolji i sreca bas nije mnogo uticala na ishod mecha.
Covek je prilicno lako dobio prvi set. Novak posustao u poslednjem gemu drugog seta.
A kad neko vodi 2:0 onda i igra opustenije, pa mu sve ulazi, cak i onakvi udarci kroz noge.
Jednostavno na 2:0 Federer je mogao da napravi jos 30 greski i da ipak na kraju slavi sa 3:2.
Zato je i igrao onako u trecem setu. Bio je opusten, rizikovao, napadao, pa je zato i cistio one silne linije. Zato je i mreza bila na njegovoj strani ceo mech.
Jedino sto je Novak mogao da pokusa pri 2:0 je da igra hazarderski, da rizikuje po cenu da treci set izgubi i sa 6:0.
Ovako jednostavno nije imao sansi. Isao je ceo mech na Federerove greske, kojih ovaj put nije bilo dovoljno.
Tesko je Federera pobediti sa takvom igrom. Mozda jedan od 5 mecheva.
Videcete Del Potra veceras kako ce igrati. Na sve ili nista.
Ako ga krene dobice Federera sa 3:0.
Ako ga ne krene glatko ce izgubiti.
A nekako bas imam osecaj da ce ga ici i da ce Rodja opet liti suze.

Igor Stosic

pre 14 godina

Ne treba da pricamo klasicnu pricu da nemamo srece,sudija protiv nas itd,itd...Trudio si se Nole ali RF je RF,decko je teniski kralj i treba mnogo,mnogo vremena da prodje da bi se rodio ponovo takav igrac.Ruku na srce Nole nikada nece biti No 1,nema taj pobednicki instikt i nisu veliki igraci oni koji se zale na faktor srece,oni izvuku pouku i idu dalje.Nole je vise showman nego vrhunski teniser.Moj savet:Decko zaboravi poraz i pojacaj treninge...Jedan je kralj...ROGER FEDERER

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Sema , poruka 111

Slažem se s Vama. Odlično ste zapazili i lepo napisali.

Šteta što niste komentar poslali ranije jer bi bilo dobro da ovo mnogi pročitaju, A NOLE POSEBNO.

Možda biste mogli da mu ovo svoje zapažanje pošaljete na njegov lični sajt.

Mislim da mu ovakvi DOBRONAMERNI A KRITIČKI saveti nedostaju, i to baš od nepoznatih ljudi koji ga vole i bodre i to sve zbog njega i njegovog tenisa, a ne neke svoje koristi,bilo kakve.

Pozdrav.

Sampras

pre 14 godina

Sinko ne sreće, već malo kefala. Treba ti i tata da shvatite da si odavno prerastao Vajdu. Tebi treba neko ko će da te nauči agresivnosti. Pogledaj malo Samprasove mečeve.

real2real

pre 14 godina

Dok hejteri ne navale sa svojim luzerskim porukama i ne sruse sajt likujuci, da samo kazem da je istina i da mu sreca nije bila naklonjena ali je igrao sjajno.
Mnogo srece dalje!

Sinisa

pre 14 godina

Nemam nista protiv Noleta. Cak stavise navijam za njega. Uradio je dosta za afirmaciju srpskog tenisa i to stoji. Ono sto je cinjenica jeste da ce tesko ikada ponoviti rezultat iz Melburna. Da bi se osvojio gren slem potrebno je
-Biti psihicki spreman
-Biti fizicki spreman
-Pobediti 6-7 rivala u kontinuitetu

Nole, to nema niti ce ikada imati

Pindar

pre 14 godina

Pa ja bih reko da si bas imao srece, jed da je Rodja iskoristio bar neki pristojan procenat od onih silnih brejk lopti koje je imao, rezultat bi bio 6/2 6/2 6/2!

Eh

pre 14 godina

E Nole to je razlika izmedju onih koji su na vrhu i onih koji su ispod njih. To izgleda kao sreca, ali u biti nije sreca. Kako takvu srecu nemaju neki tamo 100ti na listi ?!?! Sve u svemu napreduj, vise treniraj, a manje komentara i pojavljivanja u medijima.

Drobnjak iz auta

pre 14 godina

Znači opet vađenje na Fortunu.Koliko smo samo imali prilika ovo da čujemo, počev od fudbala pa nadalje.Sad će biti da je i Klajsters imala sreće a ove naše dve princezice nisu.Mogu da se kladim da bi i Jelenu i Anu pobedila da igra tenis protiv njih i da pritom doji dete.

Daka

pre 14 godina

"Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške".

To nije ,,sreca`` Federera vec tvoja psiha, i zasto ne reci i znanje a ne sreca Federera.

A u ostalom ne vidim razlog za opravdanje, odigrao si dobar mec al jbg. Nema opravdanja i glumljenja povreda, vidio si Nadala protiv del Potra, iako dovoljno ne spreman, sa bolovima u koljenima i u stomacnom abdomenu, pored ponizavajuceg rezultata on igra i dalje i grize, i na kraju cestita pobjedniku. Nije mu u glavi ni jednog trnutka da preda mec. Federer pod mononukleozom igra meceve a da to niko i ne zna, tek se dozna nakon godinu dana. I to je ono sto izuzetno cijenim kod Nadala i Federera

Zexxy

pre 14 godina

Nije sreca u pitanju, nazalost.
Novak nema sampionsku "drskost".
Da je ima, nakon 4-2 u prvom setu, servirao bi najbolje sto moze, a to bi bilo vise nego dovoljno za 5-2. Posle toga dobijanje prvog seta je formalnost, a onda je pobeda puno bliza.
Kakva crna sreca, problem je sto je Novak mekusac, a to se ne popravlja treningom.
Ovde u Americi svi se cude kako momak koji ima repertoar udaraca, atleticizam, talenat, fleksibilnost, i koji je to sve imao jos pre 2 godine, stagnira i ne osvaja titule.

Razlog je jednostavan - razmazeni decko i mekusac.

Federer, iako ne mogu da ga smislim, je tvrd ko kamen i kad ima priliku jedva doceka da dokrajci protivnika... i strasno retko aplaudira protivniku.

zoran

pre 14 godina

U prvom setu pri rezultatu 6:6 i 4:2 u taj breku bilo mi je jasno da Nole nemoze da ga dobijei zati sam otisao da spavam.Nije u pitanju sreca niti sudija,treba prestati sa time(tipicno srpsko).Nole nije istog kalibra i njegova igra je prepuna gresaka i neiskoriscenjih prilika.Lepo ga je gledati i nas je covek ali nemoze Nole da razmisllja o pobedi nakon toliko debitantskih gresaka.

There you go

pre 14 godina

Nole je igrao dobro ali ne dovoljno dobro.
Nema veze sreca sa onim nasta on misli. Ili znas ili ne znas. A on jos ima puno da uci. A do tada ce biti vodonosa Federeru, Nadalu i mozda Mareju.

Vujadin

pre 14 godina

Nole, Nole
Jedan poraz moze biti stavar nesrece. E pa seti se Verdaska, da se nije povredio,deklasirao bi te! Tu si decko potrosio srecu, ne moze svaki dan... A Federer ima pobednicki mentalitet, ako on igra sa 80% mogucnosti, sto je sinoc bilo, ti moras sa 100% da bi ga pobedio, a to se nije desilo.

Ali gubiti ona silna finala, ili set kod vodstva 2 brejka protiv Mareja,ili set pri prakticno nedostiznoj razlici u taj-brejku protiv Hasa? Nesreca? Pa sto njih ne zadesi nesreca?
Imas ti decko jos da radis ako mislis da osvojis neki ozbiljniji turnir. Naravno i ovo do sad je veliki uspeh gledano sa strane, ali ipak i veliki neuspeh u odnosu na tvoj potencijal.
Udarci ti nisu dovolno jaki, nisu dovoljno duboki, sevis ti nije kao 2007 kada si na ovom istom mestu protiv Federera prasio asove i servis-vinere. Servis-volej da ne pominjem...Sve to moze da prodje kod Ljubicica, Stepaneka itd ali kod bilo koga iz top10 tesko, osim ako su totalno van forme kao Nadal.

London

pre 14 godina

Sta reci-SVAKA TI CAST.Nema veze rezultat, al bio si pravi sportista na terenu.Federer cak ni osmeha na licu, a ti si u fazonu i kad gubis, a to se ceni. Svaka ti cast za poen gde si mu okrenuo ledja, po fazonu"evo, pa prebaci lopticu gde zelis". Ma pravi si,nema sta! Mi te volimo takvog i takav i ostani!!! Svu srecu sveta ti zelimo na svakom predstojecem turniru. Veliki pozdrav iz Londona.

DID

pre 14 godina

RF nije kralj, nego imperator tenisa. Nole odlicno si igrao.
Sudije su katastrofa.
Stekao sam utisak da ovaj turnir mora da dobije RF. Trazi se novi vladar tenisa. Mislim da su sudije zbog toga namerno gresile u korist RF. Ali i pored toga nemoze da se ospori da je Roze najbolji na svetu.
Nole bice jos turnira.

faca

pre 14 godina

kakve srece? sto si sam gresio zato nisi imao srece?
Postao si luzer djole, kriv ti je uvek neko drugi, anemican si nisi sampion ali ipak nas si najbolji igrac i zato necemo te pljuvati!

mille grobar

pre 14 godina

Odigrao si shmekerski na srpski nacin!Svaka cast!Njegovo vreme debelo prolazi a tvoje sigurno dolazi!ATP za dve godine:1.Nole 2.Marej 3?-Nadal na pauzi od hronicne povrede,Federer na pecanju...

Zarko

pre 14 godina

U svemu se slazem sa Noletom.Odavno nisam gledao mec u kome jedan igrac ima toliko srece, a jos mu ulazi apsolutno sve sto pokusa. Saberite te dve stvari sa konstantnom igrom Federera i u toj kombinaciji ne postoji niko ko moze vise od Noleta sinoc... Majstore samo napred. Uvek pred Master igras sve bolje...

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Alo ljudi, podrzavajte malo Novaka(vi koji ga omalovazavate, bice ovde takvih komentara sigurno), pa nije kraj sveta.

1. Nije izgubio od nekog amatera vec od Federera.

2. Federer je osvojio svoj prvi slam (Wimbledon 2003) malo pre 22. rodjendana - Novak tek ima 22 godine - ima vremena, moze da postane broj jedan.

3. Da li ce uspeti - videcemo, u medjuvremenu treba valjda da ga podrzavamo i navijamo za njega???

4. Par komentara na clanak o mecu jos uvek spominju (Rafaelica na primer) Nadala kao najboljeg - bilo pa proslo, ne verujem da ce se vratiti. Trenutno nije u svakom slucaju. Del Potro ga je odrao, a da je Nole bio u toj polovini i on bi ga odvalio. Na brzim terenima Nadal je daleko od najboljeg, dalje nego Novak.

Србин...

pre 14 godina

"Нисам имао среће, дођем до шансе за брејк па направим неизнуђену грешку" ? Слажем се да није имао среће у неким тренутцима али ово што говори је сулудо, па не прави се грешка сама од себе !

dobar tenis ali nije do srece

pre 14 godina

Uvek sam bio uz Novaka, ali nebi rekao da je sreca razlog poraza. Kada je imao ispod 20 godina dobijao je sve igrace u tajbrejku pa i Federera. Dobijao je najvaznije poene i mislio sam da svet dobija novog broja 1. Nazalost sve se to negde izgubilo. Nije samo problem sto te vezne poene ne dobija protiv top 5, Nole se muci protiv svakoga kada je najvaznije. Nevolim sto ovo pisem ali mislim da ce tesko ikada da se vrati na pravi put. Uz to ni Rafa a ni ostali nece moci da racunaju na broj 1 sve dok je Federer tu. Ipak je sreca sto je Federer imao taj pad prosle godine pa je pokazao da nije covek kada gubi i da nemoze poraz da podnese sportski, dobro je sto se to makar pokazalo. Ipak mora se priznati da je najbolji svih vremena, ali nikada ga nercu ceniti jer sta imas od sportskih uspeha ako nisi covek kada gubis. Steta za velikog talenta sto nije postigao vise, jer cini mi se da Nole sve vise i vise tone i gubi realnost, a realnost je da je bio bolji pre 2-3 godine. Ipak hvala ti Nole i na ovome.

Sandra

pre 14 godina

Stvarno se slazem sa Noletom.Sreca nije bila na njegovoj strani sinoc!Uskoro cemo ga gledati u svakom velikom finalu!To se videlo sinoc!Federer je igrao odlicno ali je stvarno imao mnogooo vise srece od Noleta!
Samo neka igra a ti pehari ce doci...ubrzo!

MM

pre 14 godina

Nije problem u sreci, nego u glavi. Moras da steknes samopouzdanje tako sto neces dozvoliti da te muce razni 256. na VTA listi i druga boranija. Kad shvatis da si MNOGO bolji od ostalih, cesce ces dobijati ove ispred sebe. Sredi misli i SRECNO.

Nebojsa

pre 14 godina

Novaku bi bilo bolje da se ugleda na Federera sto se tice koncentarcije na terenu, a ne da trosi energiju na cudjenje, durenje, jadikovanje, vajkanje i ironiju i sarkazam, tj sve te gestove koje "proizvodi".

Igor Stosic

pre 14 godina

Ne treba da pricamo klasicnu pricu da nemamo srece,sudija protiv nas itd,itd...Trudio si se Nole ali RF je RF,decko je teniski kralj i treba mnogo,mnogo vremena da prodje da bi se rodio ponovo takav igrac.Ruku na srce Nole nikada nece biti No 1,nema taj pobednicki instikt i nisu veliki igraci oni koji se zale na faktor srece,oni izvuku pouku i idu dalje.Nole je vise showman nego vrhunski teniser.Moj savet:Decko zaboravi poraz i pojacaj treninge...Jedan je kralj...ROGER FEDERER

dejan

pre 14 godina

Svaka cast majstore, svaki tvoj mec gledamo sa izuzetniom zadovoljstvom. Dao si sve od sebe sa najvecim teniserom ikada u istoriji a sigurno i buducnosti, sto ne moze niko da ospori. Izgubio si u foto finisu sto je za divljenje i sve cestitke. Druga je stvar sto Srbija ne priznaje nista drugo u sportu vec samo prvo mesto. DA si igrao sa bilo kim ovako dobio bi sigurno. Bice jos turnira, jos velikh meceva i lepih trenutaka kako tvojih tako i nasih dok te budemo gledali. A verujem bice jos i pobeda, ako nista vise mladji si 5 godina od Federera i tvoje vreme ce doci uskoro. Bilo bi vise srece da je doticni vise covek nego sto nije, da nema toliku mrznju prema tebi, kao sto ti nemas prema njemu. Onaj poen kad je sviran aut, kad je lopticu dodirnu vazduhom, da je covek, priznao bi ti sam poen. Ti bi to sigurno uradio i zato si za mene licno veci igrac od njega. Ljudi zaboravljaju neke tradicionalne vrednosti, sportski duh, nije vazno pobediti itd...

ja

pre 14 godina

Ona 3 mecha protiv Nadala na sljaci su mechevi gde nisi imao srece i gde si u svakom mechu bio bolji.
Ovde je ipak Federer bio bolji i sreca bas nije mnogo uticala na ishod mecha.
Covek je prilicno lako dobio prvi set. Novak posustao u poslednjem gemu drugog seta.
A kad neko vodi 2:0 onda i igra opustenije, pa mu sve ulazi, cak i onakvi udarci kroz noge.
Jednostavno na 2:0 Federer je mogao da napravi jos 30 greski i da ipak na kraju slavi sa 3:2.
Zato je i igrao onako u trecem setu. Bio je opusten, rizikovao, napadao, pa je zato i cistio one silne linije. Zato je i mreza bila na njegovoj strani ceo mech.
Jedino sto je Novak mogao da pokusa pri 2:0 je da igra hazarderski, da rizikuje po cenu da treci set izgubi i sa 6:0.
Ovako jednostavno nije imao sansi. Isao je ceo mech na Federerove greske, kojih ovaj put nije bilo dovoljno.
Tesko je Federera pobediti sa takvom igrom. Mozda jedan od 5 mecheva.
Videcete Del Potra veceras kako ce igrati. Na sve ili nista.
Ako ga krene dobice Federera sa 3:0.
Ako ga ne krene glatko ce izgubiti.
A nekako bas imam osecaj da ce ga ici i da ce Rodja opet liti suze.

Bivši sportista

pre 14 godina

U sportu,kao i u životu, uvek je pored dara,znanja,savladane veštine i snage, potrebno i malo sreće. Nole nije izjavio ništa što je nelogično,ali svaka mu čast što nije pomenuo suđenje koje je ovog puta apsolutno išlo u korist "marketinga US Open - a ".
Onakva tendencioznost glavnog sudije i broj grešaka linijskih sudija, odavno nije viđen. Hokaj i Nole su sve dokazali,a te loptice su padale uglavnom po sred linije,pa i mi ispred malih ekrana smo imali tačan utisak da su u pitanju čisti poeni. U ključnom trenutku sudija na dva metra od "mesta pljačke" sudi aut,a onda neprihvata da je bio očiti as.Federer ćuti!!!??? Sramota za jednog velikog sportistu !!!
Nole se vraća svojom energijom i prkosom , posle svađe sa sudijom,ali onda pada u dilemi: " Šta mi ovaj čovek radi !" Sličnih grešaka je bilo još pet - šest,suviše za ovakav meč i meč ovog ranga.
Federer jeste najveći bez svake sumnje, a u ovoj fazi njegove karjere postoji i nesportska "logistička podrška" iz marketinških razloga. Podsetiću na slučaj Felps - Čavić. Određene stvari su me sinoć podsetile na tu dokazanu sramotu.
Ne daj se ,Novače,nastavi ovako i vrlo uskoro ćeš biti na samom vrhu. Tvoje 22 godine ti to omogućuju,a znam da ćemo još koji put videti za sad "jedinstveno" razbijanje Federerovog reketa o teren,na meču baš protiv tebe...

boki

pre 14 godina

Tačno. To je jedini mogući komentar poslije onakvog meča.
Skoro nisam pratio neki sportski meč, da nekoga onoliko s...
Mada 4:2 u prvom setu i servis...
Nema veze neće još dugo.

napredak

pre 14 godina

"Ne volim da se pravdam nedostatkom sreće, ali je činjenica da je protiv Federera nisam imao. Zbog toga sam i pomalo razočaran" rekao je Đoković. "Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške".

Tvoje GRESKE nemaju veze sa srecom novace ...

Advokat

pre 14 godina

Hej,
svi vi sto pametujete, napadate i blatite Novaka. Prepoznatljivi ste. Volite i obozavajte koga hocete, a Novaka ostavite na miru. Zna Novak sta mu je ciniti. Podici ce se Nole i pobedjivati i Fedrera i Nadala i mnoge druge. On to moze, kao sto je i ranije cinio.
Dozivotni branilac lika i dela Novaka Djokovica.

zlatiborac

pre 14 godina

Nisi imao srece Djole to je cinjenica. Zao nam je svima zbog toga. Ostao je zal za pobedom, isti onaj zal kao kada sam te prosle godine na tom istom turniru bodrio uzivo. Posle mnogo novca, nerava i predjenih kilometara stajao sam na kisi, sa zastavom u rukama i zurio u Artur Es. Sa istim osecajem i veceras pisem komentar ne zbog poraza vec zbog onog prokletog osecanja da si mogao vise, da umes vise i da si trebao bolje. Ostvljas utisak kao da igras sa zadrskom, da iz nekog razloga nisi u stanju da oslobodis potencijal. Sreca veceras nije bila presudni faktor. Pre bih rekao slab izbor udaraca u odlucujucim trenutcima, nepotrebno silovanje loptice, servis koji cesto zataji kada je naj potrebnije i grch protiv velikih. A veliki su samo oni koji se ne plase bogova.
Talenat imas, opusti ruku i oslobodi potencijal.

momo

pre 14 godina

Novak je izgubio zato što NIJE VEROVAO da moze da pobedi - to zna svako ko se u zivotu bar malo bavio sportom. Svaki psiholog bi mogao da uzme ovaj mec kao primer duela u kome jedan igrac ima problem, jer ne veruje da moze da dobije protivnika. Otuda kod 4:2 u prvom setu situacija da Novak na svoj servis ne osvoji ni poen, da ne moze da pogodi prvi servis kada mu to treba (to mu se sve cesce desava)..)Otuda i cinjenica da je Federer dobio 90 odsto najbitnihih poena u mecu, pa i one najatraktivnije za publiku, jer uvek je udarao jace i bio brzi. To je takodje znak nepoverenja u sebe koje je Novak stalno pokazivao. A kada je tako, kada ne verujes, onda ti se cini da pritivnik ima veliku srecu, da stalno pogadja linije, da su linijske sudije protiv tebe itd... Istina je, nazalost, da je Federer kontrolisao mec, da je on suvise iskusan da ne bi primetio da je Novak FASCINIRAN, da prosto nema snage d pobedi sebe. A kada je prelomio prvis set,Federer je rutinski odradio do kraja. Ako Del Potro bude igrao onako agresivno kao sto je igrao na celom turniru, Feder ce imati velikih problema. Novak to nije bio u stanju. Novak ima mnogo slicnosti sa nasim skakacem u vis Dragutinom Tpoicem. "Top" je skocio svoj najbolji raezultat 2.37 kao junior , na pocetku karijere, i nikada vise nije nadmasio tu visinu. Novak je uzeo Gren slem prvih godina svoje profesionalne karijere i igrao mnogo hrabrije i bez fetisiziranja protivnika. Dans on, nazalost,mnogo manje veruje u sebe nego tada. Po meni, njemu ne treba toliko poboljsanje igre na mrezim, koliko dobar psiholog ili neki sasvim novi trener koji ce mu novim sistemom treninga vratiti radost u igri i agresivnost.

pero

pre 14 godina

ma dobar si bio covjece, pokusao si sve, borio si se, danas to nije bilo dovoljno za izvanrednog Federa. Ali velika je razlika kad Novak igra i bori se, a ne kako on to zna kad mu se na faci vidi cim izadje na teren da je pun negativne energije i da sigurno gubi. Sljedeci put mozda budes imao vise sansi. Ovaj put je on bio bolji. Pusti ti Federa, pobjedjuj ove do njega, ne daj Mareju da te prestigne. Feder nam je simpatican i ipak se zna da je on klasa, Nadal isto, ali ovi ostali, njima stvaraj komplekse. ( ako mozes)

vise srece drugi put

pre 14 godina

Mislim da bismo za " nemati sreće " sinonim mogli naći u " nemati samopouzdanja " u bitnim momentima. Lično mislim da je Nole psihički loše odigrao meč i da, generalno, ove sezone najviše problema ima na tom polju igre. Ali, bez obzira na poraz, bio je ovo dobar USO za Nola.
Kako god da odigra, ja na njega ne mogu da se naljutim, pa toliko nas je puta i obradovao i obradovao :)

Beogradjanin

pre 14 godina

Real2real je u pravu.
Da dodam, teško je ostati miran na nekoliko apsurdnih sudijskih odluka (znam da su mnogi protiv, ali isto mislim i za Serenu). Svi mi smo imali trenutke u životu kada dajemo sve od sebe, ulažemo maksimalan trud, bilo da su u pitanju ispiti, učenje, posao, a rezultat je manji od uloženog, jer je nedostajalo i malo sreće. Što kažu stari ljudi, moraš imati zube od čelika da bi nastavio dalje.
Novak je odlično igrao, napadački i samo tako da nastavi. Najbolje od najboljeg od ovog sjajnog momka, ubedjen sam u to, tek ćemo videti.

vise srece drugi put

pre 14 godina

Ma bre Nole,samo ti nastavi tako,pa ce i ON pasti...Svaka ti cast za borbenost,bila je milina gledati,pogotovu onaj poen kada 5 puta odigravas volej,al ni to nije vredelo...nema veze...BRAVO NOLE!!!

Obozavalac

pre 14 godina

da potsetim - sreca prati hrabre. Ocigledno je pomisao na mogucnost pobede nakon prvog brejka uplasila Noleta. Kada savlada svoju sopstvenu glavu bice car.

Ali definitivno castan poraz.

Veljo

pre 14 godina

Nikada od Djokovica nece biti vrhunski teniser dok ne nauci da igra na mrezi. Do tada ce biti samo odlican teniser....ali nikako vrhunski.

Sema

pre 14 godina

Federer je posvecen tenisu, tenisu, tenisu i tenisu. Novak je posvecenbiznisu, modnim revijama, egzibicijama i voli da ga voli ceo svet. Nema to nikakve veze sa srecom. Oni koji ti pricaju takve price o sreci nisu ti prijatelji.

nikol dž. femija

pre 14 godina

POSLEDNJI UDARAC je težak poraz, šamar na otvorenoj sceni. I na kraju Nole pognute glave usta tužno razvučenih... Devojke tada već u loži nije bilo..

FEDOV ŠOU MOŽE DA POČNE...ali tek kada se posao dovede do kraja...A za kraj se pobrinuo ŠOUMEN naš Nole, sve je lepo pripremio, nabacio, dodao, Fedovo je samo bilo da pokaže DA JE KONCENTRISAN DO KRAJA, da nije sujetan pa loptu pusti,....i to je to....ODUŠEVLJENJE SVETA...i naravno velika Noletova radost što je bio deo šoua, i što je sve lepo odigrao da glavni lik trijumfuje.Bio je deo programa i to važna karika koja je pomogla da protivnik odigra sve baš kako bi trebalo za veliku predstavu.

NOLE JE u ovom udarcu i celom meču POKAZAO TOLIKO NEINTELIGENTNOSTI, mislim po privi put tako očigledno, da je Fed iznenađen, samo je posle meča u izjavama ostao korektan, ali u uglovima oka video se likujući smeh. I treba.

NOLE ima običaj,da se prekrsti, ima običaj da pogleda u Nebo, i ima običaj da ironično aplaudira i smeje se gledaju ći Gore...A ONDA SE ŽALI DA NEMA SREĆE...


TO SU ČINJENICE, kao što je činjenica da Nole sada ne može više, da se spustio i da bi trebalo da se spustimo i mi. I SAM U INTERVJUU u prošlom glagolskom vremenu kaže da je verovao ranije da može da dobije Feda i da ga je dobijao. Nisam zaboravila sjajan meč, kada je Fed bio nemoćan...ALI SADA NIJE TAKO,i trebalo bi istini pogledati u oči. VELIKA STVAR je da čovek zna i svoje granice.I to je mudrost.NOLE ih izgleda zna, a trebalo bi i mi da ih po pitanju njega znamo.

OVO DO SADA SU SVE ogormni,fantastični USPESI.UOSTALOM, uspešan je bio i naš BOBA, a od njega nismo očekivali titule sa gren slemova, PA SMO GA VOLELI I STALNO SVI ZA NJEGA NAVIJALI.

Radovan D.

pre 14 godina

Igranje tenisa protiv Federera - to je kao da pucas u Terminatora: trosis municiju i nerviras se - a njemu nista. Cestitke Novaku na junackom drzanju.

goran ns

pre 14 godina

Kapa dole za prikazanu igru ali mislim da je opet bilo disanja na škrge.Ako je to nešto što se ne može popraviti onda moj pardon!

moje ime

pre 14 godina

Đoković: 'Nisam imao sreće"

To isto kazu moj tast i tasta kada se vracaju iz kockarnice , tj. kada ih provalimo da su opet bili u istoj .

Beker Edberg

pre 14 godina

Pa nisam bas siguran da sreca ima puno sa prikazanim. Jednostavno je Federer u kljucnim trenucima bio bolji, odnosno mnogo sigurniji. Posle ocigledne greske sudije Djokovic se nije podigao nego je dozvolio da mu Federer vrati brejk. Jednostavno Svajcarac ima Killer instinct i svaki put kad treba on prelomi u svoju korist. Nole je igrao sasvim korektno na momente ali ni jednom nije uspeo da nametne svoju igru ne verujem da se Federer uplasio za mec. Mada, ide na Del Potra koji je u fenomenalnoj formi i bice mu jako tesko, iako ima skor 6-0, vrlo je verovatno da je Argentinac psihicki izuzetno stabilan i spreman da pobedi.

bobi345

pre 14 godina

Nisi imao srece jer si se na srecu oslanjao dok je Federer jurio za svakom loptom i igrao skoncentrisano celi mec. Sredi stvari u glavi, naporno treniraj i daj 100% na terenu i nece biti bitno da li ces imati ili neces imati srece.

Sve najbolje

Cekajuci Godoa

pre 14 godina

Vec treci put posle US Opena se Djokovic vadi slicnom izjavom. Kad ce bre neko vise da mu objasni da sreca ne sme da bude kljucan faktor, nego cinjenica da vec trecu godinu za redom ne igra agresivno u kljucnim momentima, a vec i vrapci na grani znaju da je to jedini nacin da se Federer dobije. Imam utisak da niko na svetu ne zna tako da unisti sansu kao nas Nole. Druze, nastavi ti da treniras sa Martinom i prestani da se zalis na srecu i krivis publiku kad god izgubis mec. To je vec problem koji ti po meni imas u glavi. Moras igrom da nadjacas sve i budes spreman na nedostatak srece. Da je Bodiroga to radio u kosarci mi nikad nista ne bi uzeli. Svaka cast na smekerskim reakcijama i pokazao si da si kao covek sto puta bolji od njega, ali da bi bio bolji i teniser moras jos dosta da treniras.

vlada

pre 14 godina

"Dok hejteri ne navale sa svojim luzerskim porukama i ne sruse sajt likujuci, da samo kazem da je istina i da mu sreca nije bila naklonjena ali je igrao sjajno.
Mnogo srece dalje!"
Slažem se sa ovim samo treba dodati da je ipak Federer igrao bolje od njega. Protiv Federera nije dovoljno igrati "sjajno" da bi ga pobedili.

Natasa

pre 14 godina

Bravo Nole, sve cestitke za sinocnu partiju! Dao si sve od sebe i borio si se lavovski do zadnjeg gema. Presudila je pomalo sreca, pomalo iskustvo sto su znacajne stavke kada se igra protiv gotovo savrsenog Federera...nemoj se samo demoralisati nakon ovoga, pred tobom je jos puno pobjeda.
Glavu gore i hvala ti za sinocni tenis.

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! Veliki uspeh, solidan mec !
Ali...
Samo da podestim na izjavu Borisa Bekera u proslosti na komentare da je imao dosta srece u mecevima,otprilike, "sto god sam vise vezbao sreca me je vise pratila " !
Dakle, Federer izvezban do bola, ne propusta ni jednu loptu tj. ne ceka da vidi da li je aut, pripremljen i lukav, dobio je bar pola meca na isti tip poena sa smecom kao zavrsnicom, gadja uglove i ivice linija ali sa spoljne strane- ne bi me cudilo da to posebno vezba, zaobilazi-gadja oko mreze kad mu smeta jer je dozvoljeno,na mrezi se LOMI da prebaci loptu koliko god da treba, nema smeha i zabave,itd.

Nole srce, ima jos malo da se radi, detalji i nijanse,ne treba se baviti filozofskim mislima tipa igram u pogresno vreme !!!!TO NIKAKO !
Ajde Noki GO,GO,GO !!:)) MALO NEDOSTAJE !!
SVE NAJBOLJE !!

Neverni Toma

pre 14 godina

Ma da si ti imao malo vise srece Federer bi imao jos malo vise. Tako to ide kod njega uvek tesko sa srecom i mukom sve pobedjuje skoro i uvek sa 3:0. Kada je pretesko onda pobedi sa 3:1. Naravno nadje se po nekad i neki Nadal ili Djokovic, ali za sada su oni samo epizodisti.
Ipak se Federeru mora skinuti kapa.

Gog

pre 14 godina

"Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške"

Nije to "nemati sreće", već nešto drugo!

stale

pre 14 godina

Nije stvar u sreći ta izjava samo govori o tome koliko Novak ne shvata ozbiljno tenis za razliku od Federera.
Ovaj drugi koristi talenat, ali je disciplinovan, mudar, uči iz svojih grešaka, napreduje jer ne dozvoljava da ga sujeta koči...i ne svaljuje odgovornost na faktor sreće.

DID

pre 14 godina

RF nije kralj, nego imperator tenisa. Nole odlicno si igrao.
Sudije su katastrofa.
Stekao sam utisak da ovaj turnir mora da dobije RF. Trazi se novi vladar tenisa. Mislim da su sudije zbog toga namerno gresile u korist RF. Ali i pored toga nemoze da se ospori da je Roze najbolji na svetu.
Nole bice jos turnira.

Vladan R

pre 14 godina

Novak u nekoliko navrata zaista nije imao srece ,koja jeste sastavni deo igre i koja cesto zna da prevagne na neku stranu, ali kako i sam rece kod bitnih poena je pravio neiznudjene greske i sreca sa tim jednostavno nema nikakve veze. Nikakave veze sa srecom nema ni to sto je Federer uz isti broj neiznudjenih gresaka 33 napravio cak 19 vinera vise(49:31). Jednostavno Federer je bolji i kada igra dovoljno dobro nepobediv je osim protiv Nadala u punoj formi na sljaci. Suma sumarum:posle ribrejka Federer je veoma sigurno igrao do kraja meca drzao svoj servis i kako bi se bilo koji set blizio kraju povecavao pritisak na Novakov da bi sto je na kraju krajeva rezultiralo brejkovima u dvanaestom gemu drugog odnosno treceg seta.

rooney

pre 14 godina

sad sam odgledao snimak meca ovo nema veze sa nedostatkom srece sve kljucne poene si odigrao lose kao na primer u trecem setu na 4 4 i 30 40 umesto da zavrsis poen izbacio si u aut

Divna

pre 14 godina

Nikol DZ. Femija, SVAKA cast za komentar. Po prvi put se slazem sto posto.

Inace mi je najzalije bas to sto je Novak postao dekor za Federerove predstave. Ima on i druge, ali mu je Novak izgleda posebno drag plen.

Sto se Novaka tice, ipak je njemu ovo ove godine najveci uspeh, polufinale gren slema nije malo. Istina je da je to mnogo manje nego sto je nekada postizao, i sto je obecavao, pa smo mi razocarani, ali ipak i ovaj poraz, ma kako bolan, bolji je od poraza na prethodna 3 slema, gde je on cak i ranije izgubio mozda iz nekih podsvesnih psiholoskih razloga da izbegne da ga ovako pobede Fed i Rafa. Ovaj put je barem ostvario ono sto je bilo realno za ocekivati od njega i izasao je Fedeksu na megdan. Sto nije malo.

Boban Ilic

pre 14 godina

Nema greske Nole , niti imas razloga da se pravdas za poraz. Sve cestitke za dobru borbu . Ponosan je svaki normalan covek na tvoju svetsku slavu.

bogdan

pre 14 godina

nema sta obojica su bili sjajni,lavovski tenis,sa razlikom sto je Federer imao i elemente carobnjaka,a Novak samo srce,dusu,glavu,telo,brzinu,odlucnost,snagu...

REALNA

pre 14 godina

Slazam se. I jeste razocaravajuce. Novak je igrao dobro,vecim delom meca i odlicno, ali u kljucnim momemtima, dolazilo je do pada koncetracije. S druge strane, Federer je igrao dosta sigurno i samouvereno, narocito, kad je posle brejka oduzeo Novaku servis. Da se to nije desilo - Novak bi sigurno dobio prvi set, a verovatno, i mec. Kasnije, Federer je, u kljucnim momentima vracao nemoguce lopte, pogadjao linije,as vinere ili mu je mrezica pomogla kod poena. Gotovo, uvek kad je pozeleo i kad je bilo najpotrebnije. Sreca ili umece-mislim da je i jedno i drugo u pitanju.
A sto se tice one Federerove loptice koju je vratio `kroz noge` i pogodio sam ugao terena - e to se moze podvesti pod `sreca i slucajnost`. Zasto? Pa, poznato je da vecina tenisera to pokusava na terenu,verovatno i vezba na treninzima (Rodik,Janko,Rafa i mnogi drugi). I Federer je mnogo puta do sada to pokusavao -ali, eto ovog puta posrecilo mu se. Sudijske odluke necu komentarisati. Mec je, inace, bio dosta ujednacen o cemu govori i rezultat po gemovima, ali nazalost, krajni ishod je u korist Federera.
Sta dalje? Novak nikako ne sme i ne treba da bude obeshrabren! I u ovom, a i u nekim ranijim mecevima protiv Nadala i Federera, igrao je veoma dobro, pruzio fantasticne partije. Nijanse su, ipak, odlucivale. Tacno je i to, da Novaku u ovoj godini, sreca nije bila naklonjena. Borio se kao lav, davao sve od sebe - ali kad je bilo najpotrebnije ...
Milslim da iskreni navijaci, i na ovom forumu, treba da Novaku daju punu podrsku da istraje u svojim namerama, da psiholoski ojaca-`da pobedi samog sebe`, kako sam kaze. Nije sramota casno izgubiti- ali treba se podici! Uverena sam da Novak to ume i moze.

Bojan

pre 14 godina

Iako je izgubio svaka cast Novaku jer borio se kao lav. Federer je igrao sjajno, ali uz malo srece za Noleta moglo je biti i drugacije. Vidi se pomak u Noletovoj igri, ako ovakvu igru ponovi protiv Murraya, Rodicka i Rafe pobede su mu zagarantovane, danas je Federer bio bolji.

srba

pre 14 godina

Kad neki srpski sportista ili tim izgube uvek se nađe grupa likova koja počne samosažaljivo i ostrašćeno lamentiranje nad sudijskom nepravdom i srećom koja je, gle opet nepravde, pratila protivnika, a ne naše igrače. Pobogu, dokle tako? Zar je toliko teško priznati da je neko bolji? Nije sramota izgubiti od boljeg nego ne pružiti svoj maksimum. Đoković je pružio svoj maksimum i to treba ceniti, kao što treba ceniti i činjenicu da je Federer (naj)bolji.

nemanja

pre 14 godina

Sreca je jako bitan faktor u svakom sportu,pa i u tenisu,ali mislim da Novaku trebaju neke druge stvari..tipa..bolje snalazenje na mrezi,bolji servis..psihicki stoji veoma lose,a Fedex je mnogo prosaio takvih meceva u karijeri i zna da se nosi sa pritiskom..Tu je on jaci os svih tenisera i zato je najbolji teniser svih vremena!!!

Sila

pre 14 godina

Naravno da navijam za Novaka u svakom mecu koji igra. Tako je bilo i sada ali covek ne moze da ospori kvalitete koje ima pobednik ovog meca.
Samo mi nije jasno zasto se Novak okrenuo ovom putu zabavljanja sirokih narodnih masa??? Okruzen je tolikim strucnjacima koje sigurno debelo placa a niko da mu kaze da tako gubi svoju sigurnost, samouverenost, snagu, energiju, motivaciju, sve toliko potrebno za borbu u svakom mecu na terenu da bi se savladao ovakav protivnik. Ok, hoces egzibicije i imitiranje, uradi to kada je turnir zavrsen i za svoje privatno drustvo. Ovako ce te ovakav protivnik samo gledati kao luzera i tako se ophoditi prema tebi i na terenu i van njega. Sto je Federer i pokazao u svojim intervjuima. Postovanje se stice ozbiljnoscu i posvecenoscu. Mislim da su komentatori koji ukazuju na sve ono sto ne bi trebalo da bude prisutno kod tebe uradili to samo sa jednom zeljom, da shvatis sve ono sto je trebalo neko iz tvog strucnog staba odavno da ti kaze. Ali....nazalost, izgleda da si ti sef pa radis ono sto ti je najlakse i najprivlacnije.

Sampras

pre 14 godina

Sinko ne sreće, već malo kefala. Treba ti i tata da shvatite da si odavno prerastao Vajdu. Tebi treba neko ko će da te nauči agresivnosti. Pogledaj malo Samprasove mečeve.

milosh

pre 14 godina

Mali vreme je ispred tebe..uspeh si već postigao ostvario ili ne ostvario taj san o broju 1.
Federer je igračina kakve neće biti u skorije vreme, stvoren je čovek za tenis.

Uroš

pre 14 godina

Nema razloga da budeš razočaran, pružio si odličnu partiju. Već sledeći put će to možda biti dovoljno za pobedu. Samo vredno treniraj, rezultati će uslediti

Biza

pre 14 godina

Nema veze Nole pokazao si da imas srce na terenu i ako te ne ide , ne mozes dobiti nekog ma bilo ko da je sa druge strane mreze kada ima onakve udarce i srecu u pojedinim trenucima , a na tvoju zalost to je bio Federer

Vladimir

pre 14 godina

Igrao si super najveci deo meca, ali je bilo ocigledno da si se pri kraju treceg predao. Pravo je cudo kako si pri rezultatu 5-4 uspeo da dobijes svoj servis i izjednacis, i tacno se videlo da poslednji gem neces ni da odigras, vec jednostavno da ga poklonis. Zasto takva malodusnost, moras da grizes do poslednjeg poena pa ne znam koliku prednost da ima protivnik.

Cvetko

pre 14 godina

Ako Nole misli da je bilo tako, i ja mu se pridružujem! Zaista je Federer igrao majstorski a imao je više umešnosti da bitne poene odigra bolje i uz pomoć mreže!
Zaista nemam šta da prigovorim Đokoviću! Napred Nole, i izbegavaj Federera još dve godine!
Cvetko

rooney

pre 14 godina

nole odigao veoma dobar mec a federer imao jedan od onih dana kad vam sve ide ipak nole je opet u kljucnim momentima zakazao nakon 4 2 bukvalno je poklonio federeu ribrejk tajbrejk odigrao veoma lose takodje dvanaesti gem u drugom setu je morao dobiti pa u tajbrejku sta bude ali kazem u kljucnim momentima je padao

MM

pre 14 godina

Tacno je da Nole nije imao srece, ali i da je Federer bio bolji u kljucnim poenima. Razlika dvojice igraca je psiholoska. Nole je imao 4:2 u prvom setu, pa je izgubio servis sa nulom (i dvostruka servis greska)!!! I ko mu je tu kriv? Protiv Federera se takve prilike ne smeju propustiti.
A i vrapci na grani znaju da Federer igra agresivno u zadnjim gemovima. Ja samo ne mogu da verujem da je Nole izgubio servis dva puta u zadnjem gemu: 7:5, 7:5!!
Nole je ceo mec bio stisnut, nije opustio ruku, nije igrao dovoljno agresivno -sto je kljuc protiv Federera.
Ovaj mec me jako podseca na onaj od pre dve godine, kad je Nole igrao svoje prvo finale. Dve godine posle toga, jos uvek podleze pritisku.
Nole ne moze da kaze kako je mnogo radio a opet nema rezultata. Ovo je bio njegov najbolji gren slem u sezoni -polufinale, ali to je maksimum u ovom trenutku. Mora jos da radi na agresivnosti i na psiholoskom planu. Treba da uci od najboljeg, pogotovo neka vidi zavrsnice setova iz ovog meca. I glavu gore, za GS titulu treba jos vise rada.

Marija

pre 14 godina

Stvarno ste jadni! Sta ste vi postigli u zivotu? NISTA!!!!
Ko ste vi da mu govorite sta da radi. Pa vi niste niko i nista. Nole je cetvrti na svetu. A za vas niko nije cuo.

Nikola

pre 14 godina

Ovako,Novak mora da bude malo upornije,pogledajte del potra decko je ubijao dok nije pobedio,Novak se predaje odmah,kao da nema snage...Novace,mislim da ti je zelja mnogo manja ostalima u top 5,imas potencijal,pametan si,ali fali ti ta snaga,bezobrazluk,drskost,fali ti ta pobednicka zelja! Ti se predajes cim malo ustuknes,ti na 40-0 stajes,to ne valja! Istina je da nisi imao srce,onoliko sudskih gresaka sto se videlo je bezobrazluk,takodje mislim da si jako ishitren,nabacio su federeru bar 5 smeceva! Iskreno vidi se napredak dovodjenjem trenera,malo si istrajniji,ali nije to,to! Krivo mi je sto znam da mozes,a nemas tu iskru da te zapali,i da ih oduvas sve! Nadji bolje trenere,zasluzujes daleko vise,oni su roboti,ti si covek,i smeker za njih,zasluzijes da budes broj 1! Srbija ti se zahvajuje!

Sema

pre 14 godina

Ne znam da li smem i da li mogu da napisem neke stvari za koje mislim da uopste nisu na mestu u Novakovom ponasanju. Iako i ja navijam za njega kad god igra:
1. Pre egzibicije sa Mekinrom ima intervju na terenu i prica o tome kako je veliki prijatelj sa svojim trenerom Vajdom a onda gledajuci u Vajdu pita ga: "Hoces na pivo?".
2. Ocigledno je da voli da je u centru paznje i to baveci se potpuno sporednim i nebitnim stvarima za tenis. Kao ona modna revija, i to je u redu, i drugi teniseri su bili na toj modnoj reviji. Ali sta se desava? Novak prikazuje spido gacice i u povratku na kraju piste se saginje zadnjicom prema publici i udara se po dupetu rukom. Vrlo vulgarno i neukusno. Ako vec prikazuje donji ves to mora da se odradi elegantno i fino. Na nivou. Novak nazalost nema "barometar" koji mu pokazuje sta je granica, sta je pristojno a sta nije, sta je lepo a sta nije, pa cak i sta je kulturno a sta nije.
3. U mecu protiv Federera ono okretanje opet zadnjice Federeru sa reketom mmedju nogama. Vulgarno! Da je napravio geg gde sakriva lice rukama, npr, sa osmehom, to bi bilo prihvatljivo.....
4. Ono divljenje Federeru je izgledalo strasno (da me neko ne shvati pogresno, ja jako postujem Federera) Ali to pokazuje da je Novak presao na suprotnu stranu, pomaze protivniku i direktno je protiv sebe. Imao je cetiri pobede nad Federerom i da je igrao pametno kao ranije rezultat je mogao da bude sasvim drugi. Ili ne? Posle svega cime se bavi tesko je mozda u to poverovati.
"Nisam imao srece", to je smesna trdnja i sa takvim uverenjem se ni ubuduce nece dobijati mecevi protiv Federera. Ranije je pobedjivao ovog protivnika pamecu a ne silom i srecom. Mozda je u tome razlika. ali svakako Novaku zelim sve najbolje i mnogo uspeha.

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Sema , poruka 111

Slažem se s Vama. Odlično ste zapazili i lepo napisali.

Šteta što niste komentar poslali ranije jer bi bilo dobro da ovo mnogi pročitaju, A NOLE POSEBNO.

Možda biste mogli da mu ovo svoje zapažanje pošaljete na njegov lični sajt.

Mislim da mu ovakvi DOBRONAMERNI A KRITIČKI saveti nedostaju, i to baš od nepoznatih ljudi koji ga vole i bodre i to sve zbog njega i njegovog tenisa, a ne neke svoje koristi,bilo kakve.

Pozdrav.