Nova vest
Tenis

Subota, 01.09.2007.

20:59

Sibil Bamer

Sibil Bamer je protivnica Jelene Janković u osmini finala US opena. Austrijanka se profesionalno bavi tenisom od 1997. godine, ali je tek 2005. godine ušla u prvih 100. Uglavnom je učestvovala na manjim turnirima, a trijumfovala je na 9 takmičenja ITF kategorije. Jedinu WTA titulu osvojila je ove godine u Pataja Sitiju. Plasmanom u četvrto kolo US opena izjednačila je svoj najbolji rezultat na Gren slem turnirima.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Jankovićeva i Sibil Bamer su do sada 6 puta igrale jedna protiv druge. Austrijanka je jedinu pobedu izvojevala u Indijan Velsu prošle godine, dok je u preostalih 5 navrata trijumfovala naša teniserka. U poslednja dva meča Jelena je lako izlazila na kraj sa Bamerovom – 6:2, 6:1 u Los Anđelesu i 6:2, 6:3 u Torontu.

Na WTA turu debitovala je u Klagenfurtu 2000. godine, ali je poražena već u prvoj rundi. Narednu sezonu propustila je zbog trudnoće, a po povratku je igrala samo manje turnire. Osvojila je 'fjučerse' u Grenoblu, Mostaru i Insbruku, ali ponovo nije bila uspešna u najjačoj konkurenciji.

Bamerova je imala veliku psihlošku barijeru po pitanju plasmana u glavni žreb WTA turnira, pošto 2003. godine nije uspela da prođe kvalifikacije na čak 11 turnira. Sa druge strane, na ITF turu je beležila fenomenalne rezultate i trijumfovala u Džerziju (pobedila Sofiju Arvidson u finalu), Kardifu, Notingemu i Valaskim Meziricama.

Posle još jedne slične sezone, Bamerova je 2005. godine, kao 25-godišnjakinja, prvi put ušla u najboljih 100, najviše zahvaljujući četvrtfinalima u Kalkuti i Lincu. Počela je da pobeđuje kvalitetne i bolje rangirane igračice, između ostalih Viržiniju Razano, Veru Duševinu, Mariju Elenu Kamerin...

Sledeća sezona bila joj je najuspešnija u karijeri, igrala je polufinale u Pataja Sitiju, četvrtfinale u Bangkoku, a do trećeg kola dogurala je na Australijen openu i Vimbldonu. Još veće uspehe sprečile su povrede ručnog zgloba i ahilove pete.

Ono što nije ostvarila te, uspela je početkom ove godine, kada je stigla do polufinala u Hobartu (pobedila Serenu Vilijams) i uzela trofej u Pataja Sitiju. U finalu turnira u Tajlandu savladala je Argentinku Žiselu Dulko sa 7:5, 3:6, 7:5. Seriju pobeda imala je i u Indijan Velsu, eliminisala je Suai Peng, Anu Ivanović i Tatjanu Golovin, a u polufinalu je u tri seta poražena od Svetlane Kuznjecove.

Bamerova igra levom rukom i forsira agresivan stil igre. U karijeri je ukupno zaradila 820 hiljada dolara, a više voli da igra na brzim podlogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve