Nova vest
Tenis

Utorak, 28.08.2007.

11:04

Aravan Rezai

Aravan Rezai je rivalka Ani Ivanović u borbi za plasman u treće kolo US opena. Tokom karijere nije bila preterano uspešna na WTA turu, ali je zato trijumfovala na 6 ’čelindžera’. U 2006. je igrala tri četvrtfinala na većim turnirima – Palermo, Kalkuta i Haselt, a na US openu je pobedila Anu Lenu Grenefeld i Mariju Kiriljenko i došla do osmine finala, zabeleživši svog najbolji rezultat na Gren slem takmičenjima.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Jedini duel Ivanovićeva i Rezai odigrale se na ovogodišnjem Vimbldonu, a srpska teniserka je taj meč lako okončala u svoju korist – 6:3, 6:2.

Francuskinja iranskog porekla trenutno prolazi kroz vrlo loš period, ove godine je uglavnom ispadala u ranim fazama turnira, a jedini bljesak imala je u Istanbulu (200.000 dolara), kada je stigla do finala i na kratko se vratila u Top 50.

Bio je to turnir iz bajke za 20-godišnjakinju, savladala je Venus Vilijams i Mariju Šarapovu, pre nego što je u duelu za trofej poražena od Jelene Dementijeve. Pre takmičenja u Turskoj, Rezai je imala skor 1-11 i očekivalo se da će joj brilijantna igra u Istanbulu poslužiti kao motivacija za bolje partije. Ipak, od tada je samo jednom prošla startnu prepreku, na Vimbldonu je ispala u trećoj rundi od Ane Ivanović.

Najbolji rejting držala je početkom sezone (40. mesto), sada je 61. na WTA listi, a ukupan turnirski prihod mlade Francuskinje iznosi 380 hiljada dolara.

Forsira agresivan stil igre sa osnovne linije, i to po svaku cenu, i ne treba se iznenaditi ako uđe u seriju velikih promašaja, mada će se iz takvog načina igre sigurno izroditi i poneki efektan ’viner’. Kretanje joj, usled viška kilograma, predstavlja najveću manu, a najviše voli da igra na betonskim terenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve