Subota, 07.08.2021.

15:38

Haos u finalu karatea: Dobio nokaut, izneli ga na nosilima i dodelili zlato VIDEO

Iranac Sadžad Gandžzadeh na neverovatan način se okitio olimpijskim zlatom u karateu.

Izvor: MS

Haos u finalu karatea: Dobio nokaut, izneli ga na nosilima i dodelili zlato VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

sudija

pre 2 godine

Mubobi je kazna za neobraćanje pažnje na svoju bezbednost. Ovde je takmičar time veoma doprineo svom povređivanju, žmurio je i naglo povukao glavu u pravcu noge. Čak je i naglasio kada će da krene time što je cimnuo levom rukom pre nego što je krenuo. Njegov gjaku je bio toliko kratak da sam siguran da ni on nije išao da njime napravi poen nego da mu je baš ovo bio cilj. Gubio je i ovo mu je bio jedini način fa osvoji zlato. Uspeo je.
Ovo je trebalo biti Mubobi i pobeda za boljeg borca.

Milan Klisaric

pre 2 godine

Zaista je tesko borilacku disciplinu pretvoriti u sportsku. Aikido je recimo ostala borilacka vestina. U ovom slucaju na olimpijadi je primenjena tehnika joko geri, kao najsnaznija nozna tehnika, a ne mavasi. Kad se stave rukavice na ruke tu prestaje karate I pocinje boks. Borci karatea bi trebalo na sportskim takmicenjima da nose zastitnu opremu za glavu I brat, genitalije I abdomen

markus1975

pre 2 godine

Ovo nije nokaut, Iranac je pokušao da ustane tokom 10 sekundi. Da nije, izgubio bi nokautom. Pošto jeste bio svestan, Saudijac je dobio "Hansoku". Ovde su sidije nogle svašta odlučiti npr. ja bih Irancu dosudio Mubobi kaznu (neopreznost, izlaganje sebe ipasnosti) sam je kriv što je naleteo na nogu. Mislim da su presuduli ovako jer je mawashi bio u vrat i što se prekomerno radovao posle udarca - to nije u skladu sa kodeksom samokontrole (Zanshin).
Zaključak, karate jeste opasna veština, takmičari jesu pravi borci koji mogu da gadno povrede, ALI pravila kumitea čine ovaj sport "smešnim", posebno dokonim obožavateljima krvi i slomljenih kostiju.
Objavite, važno je zbog razumevanja sporta.

Mile Karatista

pre 2 godine

Kada je karate postao olimpijski sport tu je krenuo njegov pad kao vestine. Postoje nove organizacije poput "Karate Combat" gde se moze videti full kontakt karate i steci pravi utisak o toj vestini. Ovo pipkanje nije karate. Pravi karate je ozbiljna vestina. Ako su vec hteli nesto da dosude onda su ovu borbu na Olimpijadi trebali da proglase nevazecom i da nijedan borac ne dobije medalju, ovako su nagradili borca koji je popio prilicno glup nokaut. Smehotresno!

OKK

pre 2 godine

Jedino logicno objasnjenje za ovakvu gotovo jednoglasnost u komentarima je da nas narod nekako mora da opravda vrednost zlatne medalje. Video sam cak i najpozitivnije ocenjen komentar, gde covek ladno kaze da je i ovaj stil Karatea ful kontakt. Pa onda kako "nemate nikakve sanse protiv jednog karatise, on bi vas ispresavijao"... Nebeski narod zaista.

Aleksandar

pre 2 godine

glupavog li sporta...a nazivaju ga borilačkim...
(dule, 07. avgust 2021 19:20)

Glupavog li čoveka, a ume da ukuca komentar...

Zoran

pre 2 godine

U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.
(Vlada, 7. avgust 2021 20:42)

Jeste, ali to je samo po sebi paradoks. To je kao da na trci Formule 1 imas ogranicenje brzine. Zamisli da u boksu moras da iskontrolises udarac? Bio bi kao cirkuska predstava.

Klnop

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
(Ufc, 07. avgust 2021 15:44)



Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. avgust 2021 15:51)
Nosi shvatio poentu. Pa i u tom boxu ne možeš laktovima da udaraš.

Pekar

pre 2 godine

Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...
(Ccc, 7. avgust 2021 20:37)

Kakao si lupio, to svet nije video.
Znači, čovek je prvo naučio da rve, onda je naučio karate, a tri onda da trči, skače, jaše konja, puca, pliva, itd.

A tvom komentaru o rasprostranjenosti neću ni da govorim.

Ponosni Šumadinac

pre 2 godine

Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.
(La la iz Banata, 7. avgust 2021 20:45)
Nisu Srbi već korisnici Interneta, ali ti je verovatno slađe da rokneš šlajmaricu po svojima.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Ekipni sportovi,Atletika i borilački sportovi su uvek bili deo olimpiad neki sportovi poput skejtanja i sličnih pa to postoji samo u bogatim zemljama punih betona još malo pa če i penjanje po največim zgradama sveta biti OIimpiski sport.izbacili su neke sjajne i zanimljive sportove a ubacili one koje postoje u Americi i još nekoliko zemalja nekad su čamcima za skif uzimali medalje i bilo je interesantno recimo sport gde se takmičili Čop i Špik i sve države sveta enojci,dvojci,četvorci vidim, da tog sporta nema a ubacili kotalkanje,skejtanje,bmx svašta.

ikac klisa

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
(Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)

Nokaut je dozvoljen i u tekvandou pod uslovom da je udarac legalan. Tako da opet poeni ne igraju ulogu...

Pozdrav za sve ljude kojii marljivo treniraju

pre 2 godine

Po meni, čoveka su nepotrebno diskvalifikovani. Iranac je više sam natrčao nego što je protivnik imao vremena da iskontroliše udarac. Pogotovo što Iranac kreće prvi levom rukom, a telo protivnika nije mu u dometu. I to govorim iz iskustva od 8 godina treniranja karatea i takmičenja u borbama (kumite). Inače, karate nije postalo do sada olimpijski sport jer do 2016. nije postojala jedinstvena krovna međunarodna federacija na globalnom nivou (kao FIFA ili FIBA), nego dve (jedno vreme čak tri) koje su se međusobno prepucavale. I siguran sam da će se i nakon Pariza ponovo vratiti u Olimpijski program.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gde je nestao sport u skifu na vodama gde smo imali takmičenja u enojcima,dvojcima,četvercima i bio je svima interesantan važno da su ubacili skeyt,kotalkanje,bmx i neki sportovi popularni uglavnom u 2-3 zemlje sveta dok ostale zemlje nemaju ni staza ni uslova za treniranje i to ubacili u olimpiski sport ja sam oduvek znao da je mnogo teže uzeti medalju na svetskom i evropskom prvenstvu nego na olimpijadama gde fali ogroman broj najboljih sportista sveta.Čak su i košarku skratili pa se nepojavljuju najbolji košarkaši da igraju za svoje zemlje ovo je postao biznis i nema veze sa sportovima.Hteli da unište Fudbal koji je glupost na olimpijadama kao što su uradili sa košarkom gde se više nepojavljuju najbolji sportisti zbog para koje plačaju klubovi igračima totalno su obezvredili olimpijade.Ubacili Skejt,kotalkanje,golf,bmx sportove koji se uglavnom dešavaju u Americi.

veliki strumf

pre 2 godine

Ako su pravila ovakva, svaki borac u finalu koji primi udarac u glavu može da odglumi nokaut. Samo se izvalis, ne ustajes i zlato oko vrata. Razumem da mora kontrola udarca, da je odbrambena disciplina itd. ali ovde se lako može simulirati nokaut da se izvuče pobeda.

Nik

pre 2 godine

Koliko neukih ljudi komentarisu da se covek uplasi..karate kao karate je odbrambeni sport, lakse je nekoga udariti nego iskontrolisati udarac, drugo koliko ste neuki da ne znate da je karate posle fudbala najmnogoljudniji sport koji se trenira....

axl

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut...
(Popi88, 07. avgust 2021 16:21)

Zasto je onda diskvalifikovan? Nogom ga je udario.

А. Петров

pre 2 godine

@“"На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу ……………Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда ……………”
(Mirko, 07. avgust 2021 19:55)

Сећам се тога. А том Холифилду је после Мајк Тајсон појео уво.

Vlada

pre 2 godine

(majstor, 7. avgust 2021 18:25)
U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.

Ccc

pre 2 godine

Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...

@OKK

pre 2 godine

Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.
(OKK, 7. avgust 2021 18:30) 
Kao i svaki tvrdoglavi magarac cija su sva iskustva sa tv-a i YT.

Dejan

pre 2 godine

Karate je vrhunska borilačke vestina! Kada se posmatra borba između dva takmičara sličnih kvaliteta ne može se videti mnogo toga. U stvarnom životu protiv dobrog karatiste nemate nikakve šanse. Brzina je velika,nemate vremena da reagujete i uopšte neznate kako će vas udariti. Ovo pričam iz ličnog iskustva jer sam nekada često sparingovao sa karatekama. Najgori su oni sto kažu "ja bih njemu onu seljacku".

La la iz Banata

pre 2 godine

Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.

Nebojša

pre 2 godine

Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)
(amater, 07. avgust 2021 17:21)

"Saudiska" ili "Saudijska"? Ah, ta nepismenost!

Bojan

pre 2 godine

Karate je nešto najsmješnije što te došlo na OI.
Niko ozbiljan ne računa medalje koje se tu osvoje.
(Цијепите sе ljudi, 07. avgust 2021 15:47)

Cijepi se ti malo u glavu. Najlakse je neciji trud omalovazavati.

Džoni

pre 2 godine

Čim je on izveo udarac tako da nokautira protivnika to onda nije karate. Karate je kontrolisan udarac, tj veština udarca i kontrole istog (zato se i boduje samo ako je pravilno udsrac izveden, to nije tuča, pa ko koga kako zahvati). Ako već hoćeš ful kontakt onda se sa karatea prebaciš na kik boks i ful kontakt što mnogi karatisti u nekom momentu i urade. Naši najveći kik bokseri su pre svega izvorni karatisti. Veliki broj dece trenira karate i logično je da su pravila ovakva, pa ko bi poslao dete od 6, 7 godina na trening pa da mu se vraća kući svaki dan sa polomljenim nosem ili vilicom?

Sale

pre 2 godine

Vidim veliki poznavaoci borilackih sportova ovde za tastaturom, da vas dohvati jedan klasican karatista takmicar u borbama ne bi A stigli da kazete..

savest

pre 2 godine

Gotovo identična situacija se desila i SFRJ je 1984 godine osvojila zlato u boksu na olimpijadi. U polufinalu je veliki Holifild nokautirao protivnika poslije oznake za kraj runde i Holifild je diskvalifikovan a nokautirani protivnik je otišao u finale. Holifild je osvojio bronzu a nokautirani bokser sa Novog Zelanda srebro. Zbog nokauta Novozelanđanin nije mogao boksovati finale. Zlato je otišlo u Banja Luku oko vrata Antona Josipovića.

Usput Gligorije Novičić je bio sudija koji je diskvalifikovao Holifilda :-)

Vukašin

pre 2 godine

Borbe na takmičenjima su laicima uvek izgledale "smešne"...šta vi tu skakućete i mašete rukama i nogama...na nekoj žurki su drugara iz karate kluba napala trojica "jakih" gradskih momaka - razbacao ih je kao kegle, svu trojicu za 5 sekundi, malo je falilo da im vilice otkine...

Mirko

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)

"На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу постао је први југословенски спортиста који је освојио златну медаљу без борбе. Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда који је у другом полуфиналном мечу ударио и нокаутирао свог противника, Новозеланђанина Кевина Барија, након знака за прекид борбе.

Будући да је био дисквалификован, Холифилд, каснији двоструки светски првак у тешкој категорији, није имао право да наступи у финалу ОИ. Будући да се и Бари није могао такмичити јер је био нокаутиран, Јосиповић је освојио златно медаљу без борбе. Убрзо након тога окончао је аматерску каријеру."

bane

pre 2 godine

I karate I taekwondo su ozbiljne vestine.Naglasak je na vestine.Ovo prilagodjavanje sportu je s...
Voleo bi da vidim itf taekwondo vs kjukusinkai karatea.

Džoni

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Ne kapiraš, on je ovim pokazao kako ne zna jer da zna on bi morao da izvede ovaj udarac kontrolisano ali uz svu snagu i brzinu. To je kao da svom snagom i najvećom brzinom kreneš da udariš u zid i onda ze zaustaviš tik do cilja, to je kontrola i karate, a ovaj bi razvalio u zid i to je udarac bez kontrole.

Vlada

pre 2 godine

Vidim mnogi se zale sto je karate na OI. Meni ima bar 20 sportova koji su mi daleko gluplji ili dosadniji. Od borilackih, tekvondo je beskrajno glup, a tek dzudo. Nisam mogao jednu borbu da odgledam do kraja. Karate je bar 10 puta dinamicniji od njih. A od ostalih sportova: softbol, BMX, brzinski biciklizam na onoj kruznoj stazi, bicklizam po blatu, a tek cemo da "uzivamo" u brejk densu na OI u Parizu.

ono kad si se rodio

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
(Соко сиви, 7. avgust 2021 16:39)

Nije to ništa druže, zamisli ceo život ničega.

bunny

pre 2 godine

@dvobradi

ja sam skontao da je i glavni sudija dao glas za kineskinju podizanjem ruke gore na njenu stranu pa da je bilo 3:2 za jovanu, jer da samo ova cetvorica glasaju opet bi moglo biti nereseno. Po meni kineskinja zbog pasivnosti ni pola glasa nije zasluzila. Pravila su jasna, bodovanje isto, a nije jedini sport gde subjktivna ocena sudije moze biti presudna. Po toj logici bi i gimnastiku, klizanje, umetnicko plivanje, skokove u vodu i ko zna sta jos trebalo izbaciti.

izgubljen u prevodu

pre 2 godine

e ako je ovo borilacki sport onda sam ja Nikola Tesla..i ako je ovo olimpijski sport onda gasi svijetlo, spustaj zavijesu..

maki

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
(Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)
Pa to se bas i deslilo neki dan,bokser je zadao nedozvoljen udarac diskvalifikovan je ali nije dugo hteo da napusti ring.

Bokster

pre 2 godine

Iranac je sam naleteo, Saudijac je samo podigao nogu, i nije sigurno imao nameru da ga nokautira. Ali tako se desilo, mislim da je kazna prestroga, pre svega zato sto je vodio 4-1 u tom trenutku.
Srecom pa ovaj sport nikad vise ne moramo da gledamo na Olimpijadi...

aaa

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
(Соко сиви, 07. avgust 2021 16:39)

A meni je vidis, karate u odnosu na tekvodno vrlo atraktivan sport na primer.

OKK

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
(Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)

Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila
(Kris, 7. avgust 2021 17:44)

Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.

Bivsi katateka :)

pre 2 godine

Po meni slabo sudjenje...
Prvi ipon tj Ura mavashi geri je bio promasaj.
Udarac za koji je bio diskvalifikovan (ashi mavashi geri) je bio odlican. Ako se uzme u obzir da imaju zastite na nogama, trebalo je da dobije eventualno kaznu za "prejak" udarac, ali da pobedi mec. Cini se da je crnac vrlo dobar borac, mada ni Iranac nije izgledao lose.

srb vs hrv

pre 2 godine

Suniti VS Šiiti

Islamska papazjanija, zaista.

Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
(kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

A ti si neki skandinavac, svajcarac… ??? Gde ces veceg cirkusa od balkana…

:D

pre 2 godine

Ovako sam ja bio u nesvijesti kad su španjolski nogometaši zabili po peti put i isprašili nas petardom.
(:D, gedžo,,,07. avgust 2021 16:15)

U najboljoj utakmici na prvenstvu izgubiti 5:3 nije sramota, ali biti velesila u bilo kojem sportu, a ne plasirati se protiv C ekipe npr. Talijana nije lako izdržati. Mamma mia: adio Tokio.

Kuki

pre 2 godine

U karateu su intenziteti udaraca strogo ograničeni.Jer je cilj ovog sporta da se pokaže veština a ne da neko pogine Kada jačina udaraca ne bi bila ograničena, u svakoj drugoj borbi bi nekog iznosili na nosilima.

mihajlo

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Po tebi bi i bokser nogom u glavu bilo okej? Pokazao covek sta zna.

Ansver

pre 2 godine

Ovo nije tolika retkost u karateu, nekoliko puta same video ovako "gubljenje" meča. Karate nije mma pa da onaj koji je patosiran izgubi.

Kris

pre 2 godine

Vidim dosta neukih komentara,od kojih verovatno velika većina nije smela da uđe u bilo koju salu da probaju bilo koju veštinu. Karate baš zbog svog načina treniranja ima zabranjen kontakt u glavu (čak i kjokokošin 🥋) da ne bi dolazilo do ovakvih scena. Velika je umetnost zaustaviti udarac u glavu koji ide punom snagom, to traži kontrolu nad umom u telom. Pun kontakt je dozvoljen u telo i to niko ne brani. Zato molim sve ovi kvazi stručnjake nek uđu u salu i nek probaju.poštujem svaku veštinu i svaka ima svoje osobenosti. A da ne ulazim u dalju raspravu i da citiram velikog majstora Bruce Lee.. Koji je postavio osnovu mma.. Najbolja tehnika je ona koja je u datom trenutku primenjiva

Ja

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska,

I to sto kazes mogao je da ponese i neku štanglu da ga omlati i uzme medalju jel je pokazao sta zna.

drvobradi

pre 2 godine

Problem sa karateom na OI je isti oduvek. Sistem bodovanja je nejasan, zato i nije ranije ulazio. Tekvondo je to resio sa onim bodovnim sistemom, nekim senzorima, oklopima. To je uticalo da tekvondo od borilacke vestine postane macevanje nogama, ali barem su pravila i bodovi jasni.
Npr naša karatistkinja pobedi odlukom sudija, prebila Kineskinju, a sudije odlučile 3:1. Kako je onaj dao prednost Kineskinji nemam pojma.

amater

pre 2 godine

Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
(CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?
(El Doctore, 07. avgust 2021 17:18)

slabi su karatisti.bar ovaj tradicionalni karate.kjokusinkai je druga stvar ali sve u svemu slabi su. .rvanje bjj i kik boks zna se sta je bajo koj mma. .znao je brus li sta je baJo moj. .jos ste vi zeleni

Kris

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
(Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)
Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila

boske

pre 2 godine

Karate je ful kontakt.Nema jakih udaraca u glavu samo dodir i to je sposobnost kontrole,a ne kao sivonja da nekontrolisano udaraš.Preciznost udarca,i svodi se na minimum dubokog udarca.A u tuči je već bez kontrole.I naravno Saudinac diskvalifikovan.Nekontrolisan udarac pogotovo u glavu,i gotovo..

Matori Kesa

pre 2 godine

Izraz - Borilacki sport je jasno definisan - Boris se - Borba - Kao mladic sam bio vrbovan za karate ( Vador yu ) nisam se nesto zanimao ali mi je trener iz kluba Soto kan stila objasnjavao kako treba da predjem kod njih jer imaju,,Lepse pokrete,, ! Kyokusinkai karate je Pravi, borilacki kao tajlandski boks i Dziu dzicu - ovaj olimpijski karate je ful promasaj - zesce se bore devojke u odbojci na pesku a zesce je i za gledanje !

Čika Mirko

pre 2 godine

Ovo je bio mavašigeri, ne toliko tehnički savršen, a plavi se dodatno nabio na tu nogu zbog nekog svog vrlo besmislenog manevra. Crveni je diskvalifikovan zbog prejakog udarca, to je u karateu zabranjeno. Karate kao sport ima problem u odnosu između humanosti i realnosti. Ako ga praktikuješ kao vještinu u sportske svrhe sa kontrolom jačine udarca, previše dobijaš na humanosti, i previše gubiš na realnosti. A ako ga praktikuješ kao sport bez kontrole jačine udaraca tj. na dozvoljen nokaut, tada si dobio sve na realnosti, i izgubio sve na humanosti. Jer bi bez kontrole jačine udarca karate postao brutalna makljaža, puna krvi, razbijenih vilica, i padanja u nesvijest.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Suniti VS Šiiti

Islamska papazjanija, zaista.

Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
(kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

sve je bolje od naci cionista ali drugo najgore zlo po redu svakako

El Doctore

pre 2 godine

@Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
(CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?

Biću Slobodan

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.

Рајко

pre 2 godine

@Loznica,Gučevo и још нешто,не могу да се сетим
Ма свака ти је на месту! Додао бих да би требало забранити и скокове у воду.Замисли, неко скаче на главу са десет метара висине а неко заборавио да напуни базен.

kaokakao

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Sta? Dosao si da se boris po pravilima. Znaci li to da treba karatisti da dovedu ufc borca ili k1 borca? Po tvojoj logici da.

Jovo

pre 2 godine

(Loznica, Gučevo, Cer..., 7. avgust 2021 15:37)

Karate ni nije olimpijski sport. Država koja je domaćin može na Olimpijadu ubaciti čini mi se 3 neolimpijska sporta po svom izboru, samo za tu Olimpijadu. Karatea nije bilo do ove Olimpijade, nit će ga biti u Parizu.

amater

pre 2 godine

Velika je mržnja između iranaca i saudijaca, tako da ovo ne čudi uopšte
(jop, 7. avgust 2021 15:43)
A ova dvojica se toliko mrze, da su u grupi odigrali 0:0 i to bez ikakve zelje da neko osvoji pojen. i tim nerešenim ispao Hrvat. Ovo je sve žar borbe, i velik želja za pobedom.

Соко сиви

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.

Olimpijski Komitet Kominterne

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...

Sash

pre 2 godine

Kakva glupost, naletio je covjeku na nogu i to dizenu na nivo struka. Uopste nije bilo namjere da se povrijedi niti prevelike jacine u udarcu, da ne pricamo da je u pitanju borilacki sport. Inace jw Saudijac bio dominantan do tada. U tekvondou skakucu sa onom opremom ko kokoske i kao nesto broje ko je koga dohvatio do glave itd.

seljak i sumadije

pre 2 godine

cudo saudijac nokautirao iranca, i sad svi kao zapad mrzite iran, opet politika ke u pitanju...jednostavno arabija drzi amere u saci i komanduje im, da nije arabije ne bi bilo ni ratova na bliskom istoku...

Veliki brat

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 7. avgust 2021 15:48)

Udarac nije dozvoljen pravilima, pa se takmičari i ne pripremaju za odbranu od takvog udarca.
Realne borbe tipa MMA ili na ulici ako te neko napadne su sasvim druga priča, ali tu postoje čak i smrtonosni udarci koje uče samo oni najposvećeniji (tipa 8. dan pa naviše), ako uopšte i postoje u određenoj borilačkoj veštini.

Ovo što gledamo na turnirima je degradirana borilačka veština, one izvorne imaju tehnike kojima se lome ruke, vrat, nanose povrede očima, vratu, preponama, itd. To su tehnike zahvaljujući kojima preživljavate u borbi na život i smrt, a ne koreografija na podijumu kao što je kineski vu-šu (varijanta kunfua napravljena u komunističkoj Kini upravo da lepo izgleda koreografski, a praktična upotrebljivost nula).

Zato su rvanje i džudo koliko-toliko realni sportovi, kao i boks, tekvondo, ful-kontakt i tajlandski boks.

Jr

pre 2 godine

Pa... Ne razumem se u te stvari ali bih rekao da je MMA ono što je najbliže stvarnosti i da to odnosno veštine koje se tu primenjuju treba vežbati.

amater

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
oi 1984 Evander Holifild diskfalifikovan iako je nokautirao protivnika. Anton Josipović dobio zlato bez borbe, zato što se protivnik nije oporavio do finala. A Evander Holifild dobio bronzu.

Batistuta

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 7. avgust 2021 15:48)

Vidi ovako: postoje pravila u svakom sportu, sta smes a sta ne smes. Ako se kaze a ne smes laktom, ne smes i tacka, udarac laktom ne znaci da umes bolje, ako u boksu razvalis nekoga nogom u glavu, nisi pokazao sta umes nego si pokazao da ne postujes pravila jer koristis nedozvoljene udarce, tako i ovde u karateu, pravila su pravila, postujes ili ides iz ringa.

Гиле

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Баш тако, одгризеш уво човеку и неко треба да те дусквалификује. Свашта. То чак ни на Гучеву нема.

Popi88

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut. Druga stvar... Karate je veoma popularan sport u Srbiji. Još dok sam trenirao na stotine sportista je dolazilo na lokalna takmičenja, a da ne spominjem neko malo veće takmičenje. Karate je jako zahtevan i iscrpljujuć sport. Kada se samo setim priprema i šta smo bili sve u stanju, sada sa 32 godine ne bih mogao 1% toga da uradim.

dokjekara osoba pod tim nikom tako i tvoja sestra

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
(Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)vice pu pu pu. Ne znamo sta joj to znaci?

Bones

pre 2 godine

MOK je 2013 umalo izbacio rvanje sa OI, odluka se trebala primjeniti od ovih OI. Sport koji postoji od kako je svijeta i vijeka trebao je biti izbacen a ova nakaza od sporta bi ostala. Steta sto nije okacen snimak jer je nokaut skolski zaista. Apsolutno mi nije jasno ko moze da osmisli borilacki sport u kom jedan ovako cist udarac nije dozvoljen.

oprcatisestru osoba pod tim nikom

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
(Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)Karate je lep sport. Na OI vredi isto kao i fudbal.

Ufc

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

A kad se probudi sa zlatnom medaljom oko vrata, kaže: Ja sam karatista? "Ja sam pobedio na olimpijadi 2020? U 2021 godini?
Pa to je fenomenalno"!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
(Ufc, 07. avgust 2021 15:44)



Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

A kad se probudi sa zlatnom medaljom oko vrata, kaže: Ja sam karatista? "Ja sam pobedio na olimpijadi 2020? U 2021 godini?
Pa to je fenomenalno"!

Biću Slobodan

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.

Batistuta

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 7. avgust 2021 15:48)

Vidi ovako: postoje pravila u svakom sportu, sta smes a sta ne smes. Ako se kaze a ne smes laktom, ne smes i tacka, udarac laktom ne znaci da umes bolje, ako u boksu razvalis nekoga nogom u glavu, nisi pokazao sta umes nego si pokazao da ne postujes pravila jer koristis nedozvoljene udarce, tako i ovde u karateu, pravila su pravila, postujes ili ides iz ringa.

oprcatisestru osoba pod tim nikom

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
(Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)Karate je lep sport. Na OI vredi isto kao i fudbal.

Popi88

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut. Druga stvar... Karate je veoma popularan sport u Srbiji. Još dok sam trenirao na stotine sportista je dolazilo na lokalna takmičenja, a da ne spominjem neko malo veće takmičenje. Karate je jako zahtevan i iscrpljujuć sport. Kada se samo setim priprema i šta smo bili sve u stanju, sada sa 32 godine ne bih mogao 1% toga da uradim.

Bones

pre 2 godine

MOK je 2013 umalo izbacio rvanje sa OI, odluka se trebala primjeniti od ovih OI. Sport koji postoji od kako je svijeta i vijeka trebao je biti izbacen a ova nakaza od sporta bi ostala. Steta sto nije okacen snimak jer je nokaut skolski zaista. Apsolutno mi nije jasno ko moze da osmisli borilacki sport u kom jedan ovako cist udarac nije dozvoljen.

Гиле

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Баш тако, одгризеш уво човеку и неко треба да те дусквалификује. Свашта. То чак ни на Гучеву нема.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
(Ufc, 07. avgust 2021 15:44)



Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…

kaokakao

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Sta? Dosao si da se boris po pravilima. Znaci li to da treba karatisti da dovedu ufc borca ili k1 borca? Po tvojoj logici da.

drvobradi

pre 2 godine

Problem sa karateom na OI je isti oduvek. Sistem bodovanja je nejasan, zato i nije ranije ulazio. Tekvondo je to resio sa onim bodovnim sistemom, nekim senzorima, oklopima. To je uticalo da tekvondo od borilacke vestine postane macevanje nogama, ali barem su pravila i bodovi jasni.
Npr naša karatistkinja pobedi odlukom sudija, prebila Kineskinju, a sudije odlučile 3:1. Kako je onaj dao prednost Kineskinji nemam pojma.

Kuki

pre 2 godine

U karateu su intenziteti udaraca strogo ograničeni.Jer je cilj ovog sporta da se pokaže veština a ne da neko pogine Kada jačina udaraca ne bi bila ograničena, u svakoj drugoj borbi bi nekog iznosili na nosilima.

amater

pre 2 godine

Velika je mržnja između iranaca i saudijaca, tako da ovo ne čudi uopšte
(jop, 7. avgust 2021 15:43)
A ova dvojica se toliko mrze, da su u grupi odigrali 0:0 i to bez ikakve zelje da neko osvoji pojen. i tim nerešenim ispao Hrvat. Ovo je sve žar borbe, i velik želja za pobedom.

boske

pre 2 godine

Karate je ful kontakt.Nema jakih udaraca u glavu samo dodir i to je sposobnost kontrole,a ne kao sivonja da nekontrolisano udaraš.Preciznost udarca,i svodi se na minimum dubokog udarca.A u tuči je već bez kontrole.I naravno Saudinac diskvalifikovan.Nekontrolisan udarac pogotovo u glavu,i gotovo..

Bojan

pre 2 godine

Karate je nešto najsmješnije što te došlo na OI.
Niko ozbiljan ne računa medalje koje se tu osvoje.
(Цијепите sе ljudi, 07. avgust 2021 15:47)

Cijepi se ti malo u glavu. Najlakse je neciji trud omalovazavati.

aaa

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
(Соко сиви, 07. avgust 2021 16:39)

A meni je vidis, karate u odnosu na tekvodno vrlo atraktivan sport na primer.

amater

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
oi 1984 Evander Holifild diskfalifikovan iako je nokautirao protivnika. Anton Josipović dobio zlato bez borbe, zato što se protivnik nije oporavio do finala. A Evander Holifild dobio bronzu.

Ja

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska,

I to sto kazes mogao je da ponese i neku štanglu da ga omlati i uzme medalju jel je pokazao sta zna.

srb vs hrv

pre 2 godine

Suniti VS Šiiti

Islamska papazjanija, zaista.

Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
(kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

A ti si neki skandinavac, svajcarac… ??? Gde ces veceg cirkusa od balkana…

mihajlo

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Po tebi bi i bokser nogom u glavu bilo okej? Pokazao covek sta zna.

Ufc

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...

Džoni

pre 2 godine

Čim je on izveo udarac tako da nokautira protivnika to onda nije karate. Karate je kontrolisan udarac, tj veština udarca i kontrole istog (zato se i boduje samo ako je pravilno udsrac izveden, to nije tuča, pa ko koga kako zahvati). Ako već hoćeš ful kontakt onda se sa karatea prebaciš na kik boks i ful kontakt što mnogi karatisti u nekom momentu i urade. Naši najveći kik bokseri su pre svega izvorni karatisti. Veliki broj dece trenira karate i logično je da su pravila ovakva, pa ko bi poslao dete od 6, 7 godina na trening pa da mu se vraća kući svaki dan sa polomljenim nosem ili vilicom?

Vukašin

pre 2 godine

Borbe na takmičenjima su laicima uvek izgledale "smešne"...šta vi tu skakućete i mašete rukama i nogama...na nekoj žurki su drugara iz karate kluba napala trojica "jakih" gradskih momaka - razbacao ih je kao kegle, svu trojicu za 5 sekundi, malo je falilo da im vilice otkine...

Čika Mirko

pre 2 godine

Ovo je bio mavašigeri, ne toliko tehnički savršen, a plavi se dodatno nabio na tu nogu zbog nekog svog vrlo besmislenog manevra. Crveni je diskvalifikovan zbog prejakog udarca, to je u karateu zabranjeno. Karate kao sport ima problem u odnosu između humanosti i realnosti. Ako ga praktikuješ kao vještinu u sportske svrhe sa kontrolom jačine udarca, previše dobijaš na humanosti, i previše gubiš na realnosti. A ako ga praktikuješ kao sport bez kontrole jačine udaraca tj. na dozvoljen nokaut, tada si dobio sve na realnosti, i izgubio sve na humanosti. Jer bi bez kontrole jačine udarca karate postao brutalna makljaža, puna krvi, razbijenih vilica, i padanja u nesvijest.

Jovo

pre 2 godine

(Loznica, Gučevo, Cer..., 7. avgust 2021 15:37)

Karate ni nije olimpijski sport. Država koja je domaćin može na Olimpijadu ubaciti čini mi se 3 neolimpijska sporta po svom izboru, samo za tu Olimpijadu. Karatea nije bilo do ove Olimpijade, nit će ga biti u Parizu.

Kris

pre 2 godine

Vidim dosta neukih komentara,od kojih verovatno velika većina nije smela da uđe u bilo koju salu da probaju bilo koju veštinu. Karate baš zbog svog načina treniranja ima zabranjen kontakt u glavu (čak i kjokokošin 🥋) da ne bi dolazilo do ovakvih scena. Velika je umetnost zaustaviti udarac u glavu koji ide punom snagom, to traži kontrolu nad umom u telom. Pun kontakt je dozvoljen u telo i to niko ne brani. Zato molim sve ovi kvazi stručnjake nek uđu u salu i nek probaju.poštujem svaku veštinu i svaka ima svoje osobenosti. A da ne ulazim u dalju raspravu i da citiram velikog majstora Bruce Lee.. Koji je postavio osnovu mma.. Najbolja tehnika je ona koja je u datom trenutku primenjiva

Ponosni Šumadinac

pre 2 godine

Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.
(La la iz Banata, 7. avgust 2021 20:45)
Nisu Srbi već korisnici Interneta, ali ti je verovatno slađe da rokneš šlajmaricu po svojima.

dokjekara osoba pod tim nikom tako i tvoja sestra

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
(Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)vice pu pu pu. Ne znamo sta joj to znaci?

Соко сиви

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.

Olimpijski Komitet Kominterne

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...

Sash

pre 2 godine

Kakva glupost, naletio je covjeku na nogu i to dizenu na nivo struka. Uopste nije bilo namjere da se povrijedi niti prevelike jacine u udarcu, da ne pricamo da je u pitanju borilacki sport. Inace jw Saudijac bio dominantan do tada. U tekvondou skakucu sa onom opremom ko kokoske i kao nesto broje ko je koga dohvatio do glave itd.

Рајко

pre 2 godine

@Loznica,Gučevo и још нешто,не могу да се сетим
Ма свака ти је на месту! Додао бих да би требало забранити и скокове у воду.Замисли, неко скаче на главу са десет метара висине а неко заборавио да напуни базен.

Bivsi katateka :)

pre 2 godine

Po meni slabo sudjenje...
Prvi ipon tj Ura mavashi geri je bio promasaj.
Udarac za koji je bio diskvalifikovan (ashi mavashi geri) je bio odlican. Ako se uzme u obzir da imaju zastite na nogama, trebalo je da dobije eventualno kaznu za "prejak" udarac, ali da pobedi mec. Cini se da je crnac vrlo dobar borac, mada ni Iranac nije izgledao lose.

Ansver

pre 2 godine

Ovo nije tolika retkost u karateu, nekoliko puta same video ovako "gubljenje" meča. Karate nije mma pa da onaj koji je patosiran izgubi.

ono kad si se rodio

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
(Соко сиви, 7. avgust 2021 16:39)

Nije to ništa druže, zamisli ceo život ničega.

Vlada

pre 2 godine

(majstor, 7. avgust 2021 18:25)
U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.

Džoni

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Ne kapiraš, on je ovim pokazao kako ne zna jer da zna on bi morao da izvede ovaj udarac kontrolisano ali uz svu snagu i brzinu. To je kao da svom snagom i najvećom brzinom kreneš da udariš u zid i onda ze zaustaviš tik do cilja, to je kontrola i karate, a ovaj bi razvalio u zid i to je udarac bez kontrole.

Nik

pre 2 godine

Koliko neukih ljudi komentarisu da se covek uplasi..karate kao karate je odbrambeni sport, lakse je nekoga udariti nego iskontrolisati udarac, drugo koliko ste neuki da ne znate da je karate posle fudbala najmnogoljudniji sport koji se trenira....

Dejan

pre 2 godine

Karate je vrhunska borilačke vestina! Kada se posmatra borba između dva takmičara sličnih kvaliteta ne može se videti mnogo toga. U stvarnom životu protiv dobrog karatiste nemate nikakve šanse. Brzina je velika,nemate vremena da reagujete i uopšte neznate kako će vas udariti. Ovo pričam iz ličnog iskustva jer sam nekada često sparingovao sa karatekama. Najgori su oni sto kažu "ja bih njemu onu seljacku".

La la iz Banata

pre 2 godine

Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.

Veliki brat

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 7. avgust 2021 15:48)

Udarac nije dozvoljen pravilima, pa se takmičari i ne pripremaju za odbranu od takvog udarca.
Realne borbe tipa MMA ili na ulici ako te neko napadne su sasvim druga priča, ali tu postoje čak i smrtonosni udarci koje uče samo oni najposvećeniji (tipa 8. dan pa naviše), ako uopšte i postoje u određenoj borilačkoj veštini.

Ovo što gledamo na turnirima je degradirana borilačka veština, one izvorne imaju tehnike kojima se lome ruke, vrat, nanose povrede očima, vratu, preponama, itd. To su tehnike zahvaljujući kojima preživljavate u borbi na život i smrt, a ne koreografija na podijumu kao što je kineski vu-šu (varijanta kunfua napravljena u komunističkoj Kini upravo da lepo izgleda koreografski, a praktična upotrebljivost nula).

Zato su rvanje i džudo koliko-toliko realni sportovi, kao i boks, tekvondo, ful-kontakt i tajlandski boks.

Sale

pre 2 godine

Vidim veliki poznavaoci borilackih sportova ovde za tastaturom, da vas dohvati jedan klasican karatista takmicar u borbama ne bi A stigli da kazete..

Vlada

pre 2 godine

Vidim mnogi se zale sto je karate na OI. Meni ima bar 20 sportova koji su mi daleko gluplji ili dosadniji. Od borilackih, tekvondo je beskrajno glup, a tek dzudo. Nisam mogao jednu borbu da odgledam do kraja. Karate je bar 10 puta dinamicniji od njih. A od ostalih sportova: softbol, BMX, brzinski biciklizam na onoj kruznoj stazi, bicklizam po blatu, a tek cemo da "uzivamo" u brejk densu na OI u Parizu.

Ccc

pre 2 godine

Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...

Aleksandar

pre 2 godine

glupavog li sporta...a nazivaju ga borilačkim...
(dule, 07. avgust 2021 19:20)

Glupavog li čoveka, a ume da ukuca komentar...

Mirko

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)

"На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу постао је први југословенски спортиста који је освојио златну медаљу без борбе. Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда који је у другом полуфиналном мечу ударио и нокаутирао свог противника, Новозеланђанина Кевина Барија, након знака за прекид борбе.

Будући да је био дисквалификован, Холифилд, каснији двоструки светски првак у тешкој категорији, није имао право да наступи у финалу ОИ. Будући да се и Бари није могао такмичити јер је био нокаутиран, Јосиповић је освојио златно медаљу без борбе. Убрзо након тога окончао је аматерску каријеру."

maki

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
(Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)
Pa to se bas i deslilo neki dan,bokser je zadao nedozvoljen udarac diskvalifikovan je ali nije dugo hteo da napusti ring.

@OKK

pre 2 godine

Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.
(OKK, 7. avgust 2021 18:30) 
Kao i svaki tvrdoglavi magarac cija su sva iskustva sa tv-a i YT.

Matori Kesa

pre 2 godine

Izraz - Borilacki sport je jasno definisan - Boris se - Borba - Kao mladic sam bio vrbovan za karate ( Vador yu ) nisam se nesto zanimao ali mi je trener iz kluba Soto kan stila objasnjavao kako treba da predjem kod njih jer imaju,,Lepse pokrete,, ! Kyokusinkai karate je Pravi, borilacki kao tajlandski boks i Dziu dzicu - ovaj olimpijski karate je ful promasaj - zesce se bore devojke u odbojci na pesku a zesce je i za gledanje !

Pozdrav za sve ljude kojii marljivo treniraju

pre 2 godine

Po meni, čoveka su nepotrebno diskvalifikovani. Iranac je više sam natrčao nego što je protivnik imao vremena da iskontroliše udarac. Pogotovo što Iranac kreće prvi levom rukom, a telo protivnika nije mu u dometu. I to govorim iz iskustva od 8 godina treniranja karatea i takmičenja u borbama (kumite). Inače, karate nije postalo do sada olimpijski sport jer do 2016. nije postojala jedinstvena krovna međunarodna federacija na globalnom nivou (kao FIFA ili FIBA), nego dve (jedno vreme čak tri) koje su se međusobno prepucavale. I siguran sam da će se i nakon Pariza ponovo vratiti u Olimpijski program.

amater

pre 2 godine

Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)

veliki strumf

pre 2 godine

Ako su pravila ovakva, svaki borac u finalu koji primi udarac u glavu može da odglumi nokaut. Samo se izvalis, ne ustajes i zlato oko vrata. Razumem da mora kontrola udarca, da je odbrambena disciplina itd. ali ovde se lako može simulirati nokaut da se izvuče pobeda.

axl

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut...
(Popi88, 07. avgust 2021 16:21)

Zasto je onda diskvalifikovan? Nogom ga je udario.

А. Петров

pre 2 godine

@“"На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу ……………Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда ……………”
(Mirko, 07. avgust 2021 19:55)

Сећам се тога. А том Холифилду је после Мајк Тајсон појео уво.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.

seljak i sumadije

pre 2 godine

cudo saudijac nokautirao iranca, i sad svi kao zapad mrzite iran, opet politika ke u pitanju...jednostavno arabija drzi amere u saci i komanduje im, da nije arabije ne bi bilo ni ratova na bliskom istoku...

bunny

pre 2 godine

@dvobradi

ja sam skontao da je i glavni sudija dao glas za kineskinju podizanjem ruke gore na njenu stranu pa da je bilo 3:2 za jovanu, jer da samo ova cetvorica glasaju opet bi moglo biti nereseno. Po meni kineskinja zbog pasivnosti ni pola glasa nije zasluzila. Pravila su jasna, bodovanje isto, a nije jedini sport gde subjktivna ocena sudije moze biti presudna. Po toj logici bi i gimnastiku, klizanje, umetnicko plivanje, skokove u vodu i ko zna sta jos trebalo izbaciti.

savest

pre 2 godine

Gotovo identična situacija se desila i SFRJ je 1984 godine osvojila zlato u boksu na olimpijadi. U polufinalu je veliki Holifild nokautirao protivnika poslije oznake za kraj runde i Holifild je diskvalifikovan a nokautirani protivnik je otišao u finale. Holifild je osvojio bronzu a nokautirani bokser sa Novog Zelanda srebro. Zbog nokauta Novozelanđanin nije mogao boksovati finale. Zlato je otišlo u Banja Luku oko vrata Antona Josipovića.

Usput Gligorije Novičić je bio sudija koji je diskvalifikovao Holifilda :-)

Kris

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
(Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)
Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila

Nebojša

pre 2 godine

Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)
(amater, 07. avgust 2021 17:21)

"Saudiska" ili "Saudijska"? Ah, ta nepismenost!

Bokster

pre 2 godine

Iranac je sam naleteo, Saudijac je samo podigao nogu, i nije sigurno imao nameru da ga nokautira. Ali tako se desilo, mislim da je kazna prestroga, pre svega zato sto je vodio 4-1 u tom trenutku.
Srecom pa ovaj sport nikad vise ne moramo da gledamo na Olimpijadi...

ikac klisa

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
(Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)

Nokaut je dozvoljen i u tekvandou pod uslovom da je udarac legalan. Tako da opet poeni ne igraju ulogu...

:D

pre 2 godine

Ovako sam ja bio u nesvijesti kad su španjolski nogometaši zabili po peti put i isprašili nas petardom.
(:D, gedžo,,,07. avgust 2021 16:15)

U najboljoj utakmici na prvenstvu izgubiti 5:3 nije sramota, ali biti velesila u bilo kojem sportu, a ne plasirati se protiv C ekipe npr. Talijana nije lako izdržati. Mamma mia: adio Tokio.

Klnop

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
(Ufc, 07. avgust 2021 15:44)



Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. avgust 2021 15:51)
Nosi shvatio poentu. Pa i u tom boxu ne možeš laktovima da udaraš.

izgubljen u prevodu

pre 2 godine

e ako je ovo borilacki sport onda sam ja Nikola Tesla..i ako je ovo olimpijski sport onda gasi svijetlo, spustaj zavijesu..

Jr

pre 2 godine

Pa... Ne razumem se u te stvari ali bih rekao da je MMA ono što je najbliže stvarnosti i da to odnosno veštine koje se tu primenjuju treba vežbati.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Suniti VS Šiiti

Islamska papazjanija, zaista.

Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
(kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

sve je bolje od naci cionista ali drugo najgore zlo po redu svakako

slaviša šmigič

pre 2 godine

Ekipni sportovi,Atletika i borilački sportovi su uvek bili deo olimpiad neki sportovi poput skejtanja i sličnih pa to postoji samo u bogatim zemljama punih betona još malo pa če i penjanje po največim zgradama sveta biti OIimpiski sport.izbacili su neke sjajne i zanimljive sportove a ubacili one koje postoje u Americi i još nekoliko zemalja nekad su čamcima za skif uzimali medalje i bilo je interesantno recimo sport gde se takmičili Čop i Špik i sve države sveta enojci,dvojci,četvorci vidim, da tog sporta nema a ubacili kotalkanje,skejtanje,bmx svašta.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gde je nestao sport u skifu na vodama gde smo imali takmičenja u enojcima,dvojcima,četvercima i bio je svima interesantan važno da su ubacili skeyt,kotalkanje,bmx i neki sportovi popularni uglavnom u 2-3 zemlje sveta dok ostale zemlje nemaju ni staza ni uslova za treniranje i to ubacili u olimpiski sport ja sam oduvek znao da je mnogo teže uzeti medalju na svetskom i evropskom prvenstvu nego na olimpijadama gde fali ogroman broj najboljih sportista sveta.Čak su i košarku skratili pa se nepojavljuju najbolji košarkaši da igraju za svoje zemlje ovo je postao biznis i nema veze sa sportovima.Hteli da unište Fudbal koji je glupost na olimpijadama kao što su uradili sa košarkom gde se više nepojavljuju najbolji sportisti zbog para koje plačaju klubovi igračima totalno su obezvredili olimpijade.Ubacili Skejt,kotalkanje,golf,bmx sportove koji se uglavnom dešavaju u Americi.

El Doctore

pre 2 godine

@Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
(CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?

Zoran

pre 2 godine

U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.
(Vlada, 7. avgust 2021 20:42)

Jeste, ali to je samo po sebi paradoks. To je kao da na trci Formule 1 imas ogranicenje brzine. Zamisli da u boksu moras da iskontrolises udarac? Bio bi kao cirkuska predstava.

markus1975

pre 2 godine

Ovo nije nokaut, Iranac je pokušao da ustane tokom 10 sekundi. Da nije, izgubio bi nokautom. Pošto jeste bio svestan, Saudijac je dobio "Hansoku". Ovde su sidije nogle svašta odlučiti npr. ja bih Irancu dosudio Mubobi kaznu (neopreznost, izlaganje sebe ipasnosti) sam je kriv što je naleteo na nogu. Mislim da su presuduli ovako jer je mawashi bio u vrat i što se prekomerno radovao posle udarca - to nije u skladu sa kodeksom samokontrole (Zanshin).
Zaključak, karate jeste opasna veština, takmičari jesu pravi borci koji mogu da gadno povrede, ALI pravila kumitea čine ovaj sport "smešnim", posebno dokonim obožavateljima krvi i slomljenih kostiju.
Objavite, važno je zbog razumevanja sporta.

Mile Karatista

pre 2 godine

Kada je karate postao olimpijski sport tu je krenuo njegov pad kao vestine. Postoje nove organizacije poput "Karate Combat" gde se moze videti full kontakt karate i steci pravi utisak o toj vestini. Ovo pipkanje nije karate. Pravi karate je ozbiljna vestina. Ako su vec hteli nesto da dosude onda su ovu borbu na Olimpijadi trebali da proglase nevazecom i da nijedan borac ne dobije medalju, ovako su nagradili borca koji je popio prilicno glup nokaut. Smehotresno!

bane

pre 2 godine

I karate I taekwondo su ozbiljne vestine.Naglasak je na vestine.Ovo prilagodjavanje sportu je s...
Voleo bi da vidim itf taekwondo vs kjukusinkai karatea.

Pekar

pre 2 godine

Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...
(Ccc, 7. avgust 2021 20:37)

Kakao si lupio, to svet nije video.
Znači, čovek je prvo naučio da rve, onda je naučio karate, a tri onda da trči, skače, jaše konja, puca, pliva, itd.

A tvom komentaru o rasprostranjenosti neću ni da govorim.

OKK

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
(Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)

Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila
(Kris, 7. avgust 2021 17:44)

Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.

OKK

pre 2 godine

Jedino logicno objasnjenje za ovakvu gotovo jednoglasnost u komentarima je da nas narod nekako mora da opravda vrednost zlatne medalje. Video sam cak i najpozitivnije ocenjen komentar, gde covek ladno kaze da je i ovaj stil Karatea ful kontakt. Pa onda kako "nemate nikakve sanse protiv jednog karatise, on bi vas ispresavijao"... Nebeski narod zaista.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
(CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?
(El Doctore, 07. avgust 2021 17:18)

slabi su karatisti.bar ovaj tradicionalni karate.kjokusinkai je druga stvar ali sve u svemu slabi su. .rvanje bjj i kik boks zna se sta je bajo koj mma. .znao je brus li sta je baJo moj. .jos ste vi zeleni

sudija

pre 2 godine

Mubobi je kazna za neobraćanje pažnje na svoju bezbednost. Ovde je takmičar time veoma doprineo svom povređivanju, žmurio je i naglo povukao glavu u pravcu noge. Čak je i naglasio kada će da krene time što je cimnuo levom rukom pre nego što je krenuo. Njegov gjaku je bio toliko kratak da sam siguran da ni on nije išao da njime napravi poen nego da mu je baš ovo bio cilj. Gubio je i ovo mu je bio jedini način fa osvoji zlato. Uspeo je.
Ovo je trebalo biti Mubobi i pobeda za boljeg borca.

Milan Klisaric

pre 2 godine

Zaista je tesko borilacku disciplinu pretvoriti u sportsku. Aikido je recimo ostala borilacka vestina. U ovom slucaju na olimpijadi je primenjena tehnika joko geri, kao najsnaznija nozna tehnika, a ne mavasi. Kad se stave rukavice na ruke tu prestaje karate I pocinje boks. Borci karatea bi trebalo na sportskim takmicenjima da nose zastitnu opremu za glavu I brat, genitalije I abdomen

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
(Ufc, 07. avgust 2021 15:44)



Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…

Bones

pre 2 godine

MOK je 2013 umalo izbacio rvanje sa OI, odluka se trebala primjeniti od ovih OI. Sport koji postoji od kako je svijeta i vijeka trebao je biti izbacen a ova nakaza od sporta bi ostala. Steta sto nije okacen snimak jer je nokaut skolski zaista. Apsolutno mi nije jasno ko moze da osmisli borilacki sport u kom jedan ovako cist udarac nije dozvoljen.

Соко сиви

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.

izgubljen u prevodu

pre 2 godine

e ako je ovo borilacki sport onda sam ja Nikola Tesla..i ako je ovo olimpijski sport onda gasi svijetlo, spustaj zavijesu..

Bokster

pre 2 godine

Iranac je sam naleteo, Saudijac je samo podigao nogu, i nije sigurno imao nameru da ga nokautira. Ali tako se desilo, mislim da je kazna prestroga, pre svega zato sto je vodio 4-1 u tom trenutku.
Srecom pa ovaj sport nikad vise ne moramo da gledamo na Olimpijadi...

Moje mišljenje ne smrdi samo meni

pre 2 godine

A kad se probudi sa zlatnom medaljom oko vrata, kaže: Ja sam karatista? "Ja sam pobedio na olimpijadi 2020? U 2021 godini?
Pa to je fenomenalno"!

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
(CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?
(El Doctore, 07. avgust 2021 17:18)

slabi su karatisti.bar ovaj tradicionalni karate.kjokusinkai je druga stvar ali sve u svemu slabi su. .rvanje bjj i kik boks zna se sta je bajo koj mma. .znao je brus li sta je baJo moj. .jos ste vi zeleni

Jr

pre 2 godine

Pa... Ne razumem se u te stvari ali bih rekao da je MMA ono što je najbliže stvarnosti i da to odnosno veštine koje se tu primenjuju treba vežbati.

:D

pre 2 godine

Ovako sam ja bio u nesvijesti kad su španjolski nogometaši zabili po peti put i isprašili nas petardom.
(:D, gedžo,,,07. avgust 2021 16:15)

U najboljoj utakmici na prvenstvu izgubiti 5:3 nije sramota, ali biti velesila u bilo kojem sportu, a ne plasirati se protiv C ekipe npr. Talijana nije lako izdržati. Mamma mia: adio Tokio.

seljak i sumadije

pre 2 godine

cudo saudijac nokautirao iranca, i sad svi kao zapad mrzite iran, opet politika ke u pitanju...jednostavno arabija drzi amere u saci i komanduje im, da nije arabije ne bi bilo ni ratova na bliskom istoku...

dokjekara osoba pod tim nikom tako i tvoja sestra

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
(Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)vice pu pu pu. Ne znamo sta joj to znaci?

oprcatisestru osoba pod tim nikom

pre 2 godine

Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
(Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)Karate je lep sport. Na OI vredi isto kao i fudbal.

OKK

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
(Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)

Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila
(Kris, 7. avgust 2021 17:44)

Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.

Sash

pre 2 godine

Kakva glupost, naletio je covjeku na nogu i to dizenu na nivo struka. Uopste nije bilo namjere da se povrijedi niti prevelike jacine u udarcu, da ne pricamo da je u pitanju borilacki sport. Inace jw Saudijac bio dominantan do tada. U tekvondou skakucu sa onom opremom ko kokoske i kao nesto broje ko je koga dohvatio do glave itd.

El Doctore

pre 2 godine

@Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
(CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?

Olimpijski Komitet Kominterne

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...

Matori Kesa

pre 2 godine

Izraz - Borilacki sport je jasno definisan - Boris se - Borba - Kao mladic sam bio vrbovan za karate ( Vador yu ) nisam se nesto zanimao ali mi je trener iz kluba Soto kan stila objasnjavao kako treba da predjem kod njih jer imaju,,Lepse pokrete,, ! Kyokusinkai karate je Pravi, borilacki kao tajlandski boks i Dziu dzicu - ovaj olimpijski karate je ful promasaj - zesce se bore devojke u odbojci na pesku a zesce je i za gledanje !

Pekar

pre 2 godine

Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...
(Ccc, 7. avgust 2021 20:37)

Kakao si lupio, to svet nije video.
Znači, čovek je prvo naučio da rve, onda je naučio karate, a tri onda da trči, skače, jaše konja, puca, pliva, itd.

A tvom komentaru o rasprostranjenosti neću ni da govorim.

Veliki brat

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 7. avgust 2021 15:48)

Udarac nije dozvoljen pravilima, pa se takmičari i ne pripremaju za odbranu od takvog udarca.
Realne borbe tipa MMA ili na ulici ako te neko napadne su sasvim druga priča, ali tu postoje čak i smrtonosni udarci koje uče samo oni najposvećeniji (tipa 8. dan pa naviše), ako uopšte i postoje u određenoj borilačkoj veštini.

Ovo što gledamo na turnirima je degradirana borilačka veština, one izvorne imaju tehnike kojima se lome ruke, vrat, nanose povrede očima, vratu, preponama, itd. To su tehnike zahvaljujući kojima preživljavate u borbi na život i smrt, a ne koreografija na podijumu kao što je kineski vu-šu (varijanta kunfua napravljena u komunističkoj Kini upravo da lepo izgleda koreografski, a praktična upotrebljivost nula).

Zato su rvanje i džudo koliko-toliko realni sportovi, kao i boks, tekvondo, ful-kontakt i tajlandski boks.

Jovo

pre 2 godine

(Loznica, Gučevo, Cer..., 7. avgust 2021 15:37)

Karate ni nije olimpijski sport. Država koja je domaćin može na Olimpijadu ubaciti čini mi se 3 neolimpijska sporta po svom izboru, samo za tu Olimpijadu. Karatea nije bilo do ove Olimpijade, nit će ga biti u Parizu.

Popi88

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut. Druga stvar... Karate je veoma popularan sport u Srbiji. Još dok sam trenirao na stotine sportista je dolazilo na lokalna takmičenja, a da ne spominjem neko malo veće takmičenje. Karate je jako zahtevan i iscrpljujuć sport. Kada se samo setim priprema i šta smo bili sve u stanju, sada sa 32 godine ne bih mogao 1% toga da uradim.

srb vs hrv

pre 2 godine

Suniti VS Šiiti

Islamska papazjanija, zaista.

Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
(kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

A ti si neki skandinavac, svajcarac… ??? Gde ces veceg cirkusa od balkana…

aaa

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
(Соко сиви, 07. avgust 2021 16:39)

A meni je vidis, karate u odnosu na tekvodno vrlo atraktivan sport na primer.

Zoran

pre 2 godine

U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.
(Vlada, 7. avgust 2021 20:42)

Jeste, ali to je samo po sebi paradoks. To je kao da na trci Formule 1 imas ogranicenje brzine. Zamisli da u boksu moras da iskontrolises udarac? Bio bi kao cirkuska predstava.

Ufc

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...

Ponosni Šumadinac

pre 2 godine

Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.
(La la iz Banata, 7. avgust 2021 20:45)
Nisu Srbi već korisnici Interneta, ali ti je verovatno slađe da rokneš šlajmaricu po svojima.

boske

pre 2 godine

Karate je ful kontakt.Nema jakih udaraca u glavu samo dodir i to je sposobnost kontrole,a ne kao sivonja da nekontrolisano udaraš.Preciznost udarca,i svodi se na minimum dubokog udarca.A u tuči je već bez kontrole.I naravno Saudinac diskvalifikovan.Nekontrolisan udarac pogotovo u glavu,i gotovo..

Biću Slobodan

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.

dogodine do Prizrena dogodine do Knina

pre 2 godine

Suniti VS Šiiti

Islamska papazjanija, zaista.

Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
(kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

sve je bolje od naci cionista ali drugo najgore zlo po redu svakako

Vukašin

pre 2 godine

Borbe na takmičenjima su laicima uvek izgledale "smešne"...šta vi tu skakućete i mašete rukama i nogama...na nekoj žurki su drugara iz karate kluba napala trojica "jakih" gradskih momaka - razbacao ih je kao kegle, svu trojicu za 5 sekundi, malo je falilo da im vilice otkine...

veliki strumf

pre 2 godine

Ako su pravila ovakva, svaki borac u finalu koji primi udarac u glavu može da odglumi nokaut. Samo se izvalis, ne ustajes i zlato oko vrata. Razumem da mora kontrola udarca, da je odbrambena disciplina itd. ali ovde se lako može simulirati nokaut da se izvuče pobeda.

La la iz Banata

pre 2 godine

Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.

Рајко

pre 2 godine

@Loznica,Gučevo и још нешто,не могу да се сетим
Ма свака ти је на месту! Додао бих да би требало забранити и скокове у воду.Замисли, неко скаче на главу са десет метара висине а неко заборавио да напуни базен.

amater

pre 2 godine

Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)

Kris

pre 2 godine

Vidim dosta neukih komentara,od kojih verovatno velika većina nije smela da uđe u bilo koju salu da probaju bilo koju veštinu. Karate baš zbog svog načina treniranja ima zabranjen kontakt u glavu (čak i kjokokošin 🥋) da ne bi dolazilo do ovakvih scena. Velika je umetnost zaustaviti udarac u glavu koji ide punom snagom, to traži kontrolu nad umom u telom. Pun kontakt je dozvoljen u telo i to niko ne brani. Zato molim sve ovi kvazi stručnjake nek uđu u salu i nek probaju.poštujem svaku veštinu i svaka ima svoje osobenosti. A da ne ulazim u dalju raspravu i da citiram velikog majstora Bruce Lee.. Koji je postavio osnovu mma.. Najbolja tehnika je ona koja je u datom trenutku primenjiva

Nik

pre 2 godine

Koliko neukih ljudi komentarisu da se covek uplasi..karate kao karate je odbrambeni sport, lakse je nekoga udariti nego iskontrolisati udarac, drugo koliko ste neuki da ne znate da je karate posle fudbala najmnogoljudniji sport koji se trenira....

Гиле

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Баш тако, одгризеш уво човеку и неко треба да те дусквалификује. Свашта. То чак ни на Гучеву нема.

kaokakao

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Sta? Dosao si da se boris po pravilima. Znaci li to da treba karatisti da dovedu ufc borca ili k1 borca? Po tvojoj logici da.

mihajlo

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Po tebi bi i bokser nogom u glavu bilo okej? Pokazao covek sta zna.

amater

pre 2 godine

Velika je mržnja između iranaca i saudijaca, tako da ovo ne čudi uopšte
(jop, 7. avgust 2021 15:43)
A ova dvojica se toliko mrze, da su u grupi odigrali 0:0 i to bez ikakve zelje da neko osvoji pojen. i tim nerešenim ispao Hrvat. Ovo je sve žar borbe, i velik želja za pobedom.

Kris

pre 2 godine

Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
(Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)
Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila

Batistuta

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 7. avgust 2021 15:48)

Vidi ovako: postoje pravila u svakom sportu, sta smes a sta ne smes. Ako se kaze a ne smes laktom, ne smes i tacka, udarac laktom ne znaci da umes bolje, ako u boksu razvalis nekoga nogom u glavu, nisi pokazao sta umes nego si pokazao da ne postujes pravila jer koristis nedozvoljene udarce, tako i ovde u karateu, pravila su pravila, postujes ili ides iz ringa.

Ccc

pre 2 godine

Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...

Džoni

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska, 07. avgust 2021 15:48)

Ne kapiraš, on je ovim pokazao kako ne zna jer da zna on bi morao da izvede ovaj udarac kontrolisano ali uz svu snagu i brzinu. To je kao da svom snagom i najvećom brzinom kreneš da udariš u zid i onda ze zaustaviš tik do cilja, to je kontrola i karate, a ovaj bi razvalio u zid i to je udarac bez kontrole.

bane

pre 2 godine

I karate I taekwondo su ozbiljne vestine.Naglasak je na vestine.Ovo prilagodjavanje sportu je s...
Voleo bi da vidim itf taekwondo vs kjukusinkai karatea.

Bojan

pre 2 godine

Karate je nešto najsmješnije što te došlo na OI.
Niko ozbiljan ne računa medalje koje se tu osvoje.
(Цијепите sе ljudi, 07. avgust 2021 15:47)

Cijepi se ti malo u glavu. Najlakse je neciji trud omalovazavati.

Vlada

pre 2 godine

Vidim mnogi se zale sto je karate na OI. Meni ima bar 20 sportova koji su mi daleko gluplji ili dosadniji. Od borilackih, tekvondo je beskrajno glup, a tek dzudo. Nisam mogao jednu borbu da odgledam do kraja. Karate je bar 10 puta dinamicniji od njih. A od ostalih sportova: softbol, BMX, brzinski biciklizam na onoj kruznoj stazi, bicklizam po blatu, a tek cemo da "uzivamo" u brejk densu na OI u Parizu.

Ja

pre 2 godine

Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
(primorska,

I to sto kazes mogao je da ponese i neku štanglu da ga omlati i uzme medalju jel je pokazao sta zna.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gde je nestao sport u skifu na vodama gde smo imali takmičenja u enojcima,dvojcima,četvercima i bio je svima interesantan važno da su ubacili skeyt,kotalkanje,bmx i neki sportovi popularni uglavnom u 2-3 zemlje sveta dok ostale zemlje nemaju ni staza ni uslova za treniranje i to ubacili u olimpiski sport ja sam oduvek znao da je mnogo teže uzeti medalju na svetskom i evropskom prvenstvu nego na olimpijadama gde fali ogroman broj najboljih sportista sveta.Čak su i košarku skratili pa se nepojavljuju najbolji košarkaši da igraju za svoje zemlje ovo je postao biznis i nema veze sa sportovima.Hteli da unište Fudbal koji je glupost na olimpijadama kao što su uradili sa košarkom gde se više nepojavljuju najbolji sportisti zbog para koje plačaju klubovi igračima totalno su obezvredili olimpijade.Ubacili Skejt,kotalkanje,golf,bmx sportove koji se uglavnom dešavaju u Americi.

amater

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
oi 1984 Evander Holifild diskfalifikovan iako je nokautirao protivnika. Anton Josipović dobio zlato bez borbe, zato što se protivnik nije oporavio do finala. A Evander Holifild dobio bronzu.

Kuki

pre 2 godine

U karateu su intenziteti udaraca strogo ograničeni.Jer je cilj ovog sporta da se pokaže veština a ne da neko pogine Kada jačina udaraca ne bi bila ograničena, u svakoj drugoj borbi bi nekog iznosili na nosilima.

@OKK

pre 2 godine

Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.
(OKK, 7. avgust 2021 18:30) 
Kao i svaki tvrdoglavi magarac cija su sva iskustva sa tv-a i YT.

Nebojša

pre 2 godine

Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)
(amater, 07. avgust 2021 17:21)

"Saudiska" ili "Saudijska"? Ah, ta nepismenost!

ono kad si se rodio

pre 2 godine

Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
(Соко сиви, 7. avgust 2021 16:39)

Nije to ništa druže, zamisli ceo život ničega.

Sale

pre 2 godine

Vidim veliki poznavaoci borilackih sportova ovde za tastaturom, da vas dohvati jedan klasican karatista takmicar u borbama ne bi A stigli da kazete..

Ansver

pre 2 godine

Ovo nije tolika retkost u karateu, nekoliko puta same video ovako "gubljenje" meča. Karate nije mma pa da onaj koji je patosiran izgubi.

Džoni

pre 2 godine

Čim je on izveo udarac tako da nokautira protivnika to onda nije karate. Karate je kontrolisan udarac, tj veština udarca i kontrole istog (zato se i boduje samo ako je pravilno udsrac izveden, to nije tuča, pa ko koga kako zahvati). Ako već hoćeš ful kontakt onda se sa karatea prebaciš na kik boks i ful kontakt što mnogi karatisti u nekom momentu i urade. Naši najveći kik bokseri su pre svega izvorni karatisti. Veliki broj dece trenira karate i logično je da su pravila ovakva, pa ko bi poslao dete od 6, 7 godina na trening pa da mu se vraća kući svaki dan sa polomljenim nosem ili vilicom?

Dejan

pre 2 godine

Karate je vrhunska borilačke vestina! Kada se posmatra borba između dva takmičara sličnih kvaliteta ne može se videti mnogo toga. U stvarnom životu protiv dobrog karatiste nemate nikakve šanse. Brzina je velika,nemate vremena da reagujete i uopšte neznate kako će vas udariti. Ovo pričam iz ličnog iskustva jer sam nekada često sparingovao sa karatekama. Najgori su oni sto kažu "ja bih njemu onu seljacku".

slaviša šmigič

pre 2 godine

Ekipni sportovi,Atletika i borilački sportovi su uvek bili deo olimpiad neki sportovi poput skejtanja i sličnih pa to postoji samo u bogatim zemljama punih betona još malo pa če i penjanje po največim zgradama sveta biti OIimpiski sport.izbacili su neke sjajne i zanimljive sportove a ubacili one koje postoje u Americi i još nekoliko zemalja nekad su čamcima za skif uzimali medalje i bilo je interesantno recimo sport gde se takmičili Čop i Špik i sve države sveta enojci,dvojci,četvorci vidim, da tog sporta nema a ubacili kotalkanje,skejtanje,bmx svašta.

Aleksandar

pre 2 godine

glupavog li sporta...a nazivaju ga borilačkim...
(dule, 07. avgust 2021 19:20)

Glupavog li čoveka, a ume da ukuca komentar...

Mile Karatista

pre 2 godine

Kada je karate postao olimpijski sport tu je krenuo njegov pad kao vestine. Postoje nove organizacije poput "Karate Combat" gde se moze videti full kontakt karate i steci pravi utisak o toj vestini. Ovo pipkanje nije karate. Pravi karate je ozbiljna vestina. Ako su vec hteli nesto da dosude onda su ovu borbu na Olimpijadi trebali da proglase nevazecom i da nijedan borac ne dobije medalju, ovako su nagradili borca koji je popio prilicno glup nokaut. Smehotresno!

drvobradi

pre 2 godine

Problem sa karateom na OI je isti oduvek. Sistem bodovanja je nejasan, zato i nije ranije ulazio. Tekvondo je to resio sa onim bodovnim sistemom, nekim senzorima, oklopima. To je uticalo da tekvondo od borilacke vestine postane macevanje nogama, ali barem su pravila i bodovi jasni.
Npr naša karatistkinja pobedi odlukom sudija, prebila Kineskinju, a sudije odlučile 3:1. Kako je onaj dao prednost Kineskinji nemam pojma.

Bivsi katateka :)

pre 2 godine

Po meni slabo sudjenje...
Prvi ipon tj Ura mavashi geri je bio promasaj.
Udarac za koji je bio diskvalifikovan (ashi mavashi geri) je bio odlican. Ako se uzme u obzir da imaju zastite na nogama, trebalo je da dobije eventualno kaznu za "prejak" udarac, ali da pobedi mec. Cini se da je crnac vrlo dobar borac, mada ni Iranac nije izgledao lose.

Čika Mirko

pre 2 godine

Ovo je bio mavašigeri, ne toliko tehnički savršen, a plavi se dodatno nabio na tu nogu zbog nekog svog vrlo besmislenog manevra. Crveni je diskvalifikovan zbog prejakog udarca, to je u karateu zabranjeno. Karate kao sport ima problem u odnosu između humanosti i realnosti. Ako ga praktikuješ kao vještinu u sportske svrhe sa kontrolom jačine udarca, previše dobijaš na humanosti, i previše gubiš na realnosti. A ako ga praktikuješ kao sport bez kontrole jačine udaraca tj. na dozvoljen nokaut, tada si dobio sve na realnosti, i izgubio sve na humanosti. Jer bi bez kontrole jačine udarca karate postao brutalna makljaža, puna krvi, razbijenih vilica, i padanja u nesvijest.

Vlada

pre 2 godine

(majstor, 7. avgust 2021 18:25)
U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.

OKK

pre 2 godine

Jedino logicno objasnjenje za ovakvu gotovo jednoglasnost u komentarima je da nas narod nekako mora da opravda vrednost zlatne medalje. Video sam cak i najpozitivnije ocenjen komentar, gde covek ladno kaze da je i ovaj stil Karatea ful kontakt. Pa onda kako "nemate nikakve sanse protiv jednog karatise, on bi vas ispresavijao"... Nebeski narod zaista.

axl

pre 2 godine

Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut...
(Popi88, 07. avgust 2021 16:21)

Zasto je onda diskvalifikovan? Nogom ga je udario.

Pozdrav za sve ljude kojii marljivo treniraju

pre 2 godine

Po meni, čoveka su nepotrebno diskvalifikovani. Iranac je više sam natrčao nego što je protivnik imao vremena da iskontroliše udarac. Pogotovo što Iranac kreće prvi levom rukom, a telo protivnika nije mu u dometu. I to govorim iz iskustva od 8 godina treniranja karatea i takmičenja u borbama (kumite). Inače, karate nije postalo do sada olimpijski sport jer do 2016. nije postojala jedinstvena krovna međunarodna federacija na globalnom nivou (kao FIFA ili FIBA), nego dve (jedno vreme čak tri) koje su se međusobno prepucavale. I siguran sam da će se i nakon Pariza ponovo vratiti u Olimpijski program.

maki

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
(Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)
Pa to se bas i deslilo neki dan,bokser je zadao nedozvoljen udarac diskvalifikovan je ali nije dugo hteo da napusti ring.

savest

pre 2 godine

Gotovo identična situacija se desila i SFRJ je 1984 godine osvojila zlato u boksu na olimpijadi. U polufinalu je veliki Holifild nokautirao protivnika poslije oznake za kraj runde i Holifild je diskvalifikovan a nokautirani protivnik je otišao u finale. Holifild je osvojio bronzu a nokautirani bokser sa Novog Zelanda srebro. Zbog nokauta Novozelanđanin nije mogao boksovati finale. Zlato je otišlo u Banja Luku oko vrata Antona Josipovića.

Usput Gligorije Novičić je bio sudija koji je diskvalifikovao Holifilda :-)

А. Петров

pre 2 godine

@“"На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу ……………Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда ……………”
(Mirko, 07. avgust 2021 19:55)

Сећам се тога. А том Холифилду је после Мајк Тајсон појео уво.

ikac klisa

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
(Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)

Nokaut je dozvoljen i u tekvandou pod uslovom da je udarac legalan. Tako da opet poeni ne igraju ulogu...

bunny

pre 2 godine

@dvobradi

ja sam skontao da je i glavni sudija dao glas za kineskinju podizanjem ruke gore na njenu stranu pa da je bilo 3:2 za jovanu, jer da samo ova cetvorica glasaju opet bi moglo biti nereseno. Po meni kineskinja zbog pasivnosti ni pola glasa nije zasluzila. Pravila su jasna, bodovanje isto, a nije jedini sport gde subjktivna ocena sudije moze biti presudna. Po toj logici bi i gimnastiku, klizanje, umetnicko plivanje, skokove u vodu i ko zna sta jos trebalo izbaciti.

Mirko

pre 2 godine

Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)

"На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу постао је први југословенски спортиста који је освојио златну медаљу без борбе. Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда који је у другом полуфиналном мечу ударио и нокаутирао свог противника, Новозеланђанина Кевина Барија, након знака за прекид борбе.

Будући да је био дисквалификован, Холифилд, каснији двоструки светски првак у тешкој категорији, није имао право да наступи у финалу ОИ. Будући да се и Бари није могао такмичити јер је био нокаутиран, Јосиповић је освојио златно медаљу без борбе. Убрзо након тога окончао је аматерску каријеру."

markus1975

pre 2 godine

Ovo nije nokaut, Iranac je pokušao da ustane tokom 10 sekundi. Da nije, izgubio bi nokautom. Pošto jeste bio svestan, Saudijac je dobio "Hansoku". Ovde su sidije nogle svašta odlučiti npr. ja bih Irancu dosudio Mubobi kaznu (neopreznost, izlaganje sebe ipasnosti) sam je kriv što je naleteo na nogu. Mislim da su presuduli ovako jer je mawashi bio u vrat i što se prekomerno radovao posle udarca - to nije u skladu sa kodeksom samokontrole (Zanshin).
Zaključak, karate jeste opasna veština, takmičari jesu pravi borci koji mogu da gadno povrede, ALI pravila kumitea čine ovaj sport "smešnim", posebno dokonim obožavateljima krvi i slomljenih kostiju.
Objavite, važno je zbog razumevanja sporta.

Klnop

pre 2 godine

Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
(Ufc, 07. avgust 2021 15:44)



Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. avgust 2021 15:51)
Nosi shvatio poentu. Pa i u tom boxu ne možeš laktovima da udaraš.

Milan Klisaric

pre 2 godine

Zaista je tesko borilacku disciplinu pretvoriti u sportsku. Aikido je recimo ostala borilacka vestina. U ovom slucaju na olimpijadi je primenjena tehnika joko geri, kao najsnaznija nozna tehnika, a ne mavasi. Kad se stave rukavice na ruke tu prestaje karate I pocinje boks. Borci karatea bi trebalo na sportskim takmicenjima da nose zastitnu opremu za glavu I brat, genitalije I abdomen

sudija

pre 2 godine

Mubobi je kazna za neobraćanje pažnje na svoju bezbednost. Ovde je takmičar time veoma doprineo svom povređivanju, žmurio je i naglo povukao glavu u pravcu noge. Čak je i naglasio kada će da krene time što je cimnuo levom rukom pre nego što je krenuo. Njegov gjaku je bio toliko kratak da sam siguran da ni on nije išao da njime napravi poen nego da mu je baš ovo bio cilj. Gubio je i ovo mu je bio jedini način fa osvoji zlato. Uspeo je.
Ovo je trebalo biti Mubobi i pobeda za boljeg borca.