Petak, 06.08.2021.

06:00

Ubedljiv poraz odbojkašica – boriće se za bronzu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od SAD 0-3 (19:25, 15:25, 23:25) i neće igrati u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor:

Ubedljiv poraz odbojkašica – boriæe se za bronzu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

207 Komentari

Sortiraj po:

Ahab

pre 2 godine

Terzic iskljucivi krivac za poraz. Kod devojaka, psihicka priprema je najvazniji segment. Sve one jako dobro znaju sve elemente sa 16 godina, ali psiha diktira ucinak.
Od prvog meca videlo se da je tim neuigran,nesiguran i da se u napadu sve svodi na Tijanu. Zasto je Terzic kroz Ligu nacija "uigravao" treci tim gde ni jedna igracica nije stasala za ove OI?!
Zasto su dosle one koje ne sme da pusti ni da udju na teren?!
Zasto je povredjena Mihajlovic uopste putovala!?! To neka objasni.
U Riu nas je kostao zlata, ne cineci nista i cekajuci da se "dogodi cudo", kao u mecu sa SAD, gde isto nista pametno uradio nije i gde su se devojke na suvi kvalitet cupale za 3:2. Sada finala nece ni biti. Red je da cujemo i njega, najzad.
Srpska ekipa je u mec usla rastrojeno, totalno nespremna, a Busa u prvih 5 poena bukvalno odredila sudbinu prvog seta, a i meca. Pojela je trema.
Skauting SAD odrzao cas srpskim kolegama
Borbeno i zglavno, naceli ionako krhk prijem raznovrsnim servisima, zatvorile Boskovicevu-i adio. A igrao im REZERVNI korektor. E, ali ta levoruka "rezerva" Drews je Ligu nacija igrala svo vreme, pa moze da odmeni Tompson a da se to u igri ne oseti. Cik neka Bjelica udje umesto Tijane.
Moglo bi se o propustima Terzica do sutra.
Elem, igraca poput Maje jos dugo nece imati ni svetska, a kamoli srpska odbojka.
Sa primacima mogu da se krpe sa Vargas, ali bez Maje ni Tijana nece biti to sto je u napadu. Na svetu nema selektora koji je ostario na klupi. Osim Srbije.

rezime

pre 2 godine

Uopste vrlo los servis su danas imale gotovo sve,to je jedan od kljucnih elemenata da protivnik ne dobija lake poene kojih je bilo na pretek.

vlada

pre 2 godine

Mogu samo da kažem bravo devojke i bronzana medalja je veliki uspeh. Danas su Amerikanke jednostavno bile bolje. Na kraju ne može svako takmičenje da bude zlatna medalja

WillyWonka

pre 2 godine

E svašta čitam u komentarima, a cure su u ušle u 4 najbolja tima i još imaju priliku da osvoje medalju. Pa šta i ako ne osvoje, ako budu četvrte? Pljuvati ih, šta li.
Svaka njima čast, dokle su dogurale, Srbija je velesila u ženskoj odbojci, a nekad mora doći i poraz.

Voja

pre 2 godine

Dve uzastopne olimpijade su svi naši timski sportovi u polufinalu,što je neverovatno,i opet preovlađuje nezadovoljstvo.Ja ne znam šta mi hoćemo od naših sportista,da nam nadoknade sve drugo što nam u životu fali?!Nije ni čudo što se neki slome od tolikog pritiska koji im namećemo.

ja

pre 2 godine

Nije ovo samo izgubljeno polufinale. Ova utakmica oznacava silazak sa svetske scene fantasticne generacije srpshih odbojkasica koja tesko da ce da se ponovi. Nemamo zamene za zlatnu generaciju. U svakom slucaju bilo je lepo dok je trajalo. Hvala im za sve.

Cccccc

pre 2 godine

Nadam se da ce neko pitati Terzica zasto je vodio Brankicu ako devojka nije bila u formi ili je povredjena. To je u startu opcija manje, zasto nije poveo nekog drugog primaca koji bi bio resenje za zamenu kada ne ide. Ovako ima samo da vrti Busu, Blagojevic i Milenkovic a njima uglavnom nikad ne ide.

C.

pre 2 godine

Šta je bilo, bilo je, idemo po bronzu.
Ajde sada neka naš stručni štab za Evropsko prvenstvo u Beogradu pozove Lazović u tim, umesto npr. Blagojević i izgradi tu igračicu da bude u budućnosti dobra pomoć Tijani u napadu. Blokere uvek imamo dobre, i dizači su nam problem kad Maja ode.

vilsonovo

pre 2 godine

Pre par dana Mihajloviceva je na pitanje da li je povredjena odgovorila da je ona - u redu. Znaci da je ZDRAVA. A to znaci da je selekor procenio da je ona u ovom casu te četvrti primac u timu..Ja mislim da je Terzic birao - da ostavi Mihajlovicku van Olimpijade zbog lose forme ili da je povede zbog starih zasluga, a da onda pored nje stavi cak tri igracice koje su zaduzene za prijem. Druga varijanta je bila da povede Lazovicevu i da ona i Mihajlovic dele minutazu. Ali, na kraju se prepao mogucnosti da Milojevic i Busa nece biti dovoljne na prijemu jer su nesatbilne pa je Lazoviceva otpala. Videlo se jos u mecevima sa Italijom u Srbiji da se odlucio za ovu varijantu. Nazalost. Jer, da smo u grupi imali jos makar jednu jacu ekipu od Brazila, mi bismo vec u cetrtfinalu mozda naleteli na SAD ili Rusiju i ispali sa ovakvom igrom.

Del Piero#10

pre 2 godine

Glave gore devojke, idemo na tu bronzu. Danas su Amerikanke bile bolje i zasluženo prošle do finala. Kada ovakvoj maloj zemlji fali igračica tipa Brankice Mihajlović teško je boriti se protiv ovakve sile kakve su SAD sile.

Što pre prebolti ovo, protiv Koreje imamo dobru šansu za medalju.

MILOJKO

pre 2 godine

Želja i borbenost plus iskustvo idealna kombinacija. Na žalost nikakvo iskustvo ne može da nadomesti izostanak želje i borbenosti i pravilu iskustvo počinje da se širi kao zaraza......

uzzaaassss

pre 2 godine

Ja se nadam da ce doci ona Kubanka za koju su pisali jer stvarno odavno imamo problema sa drugim primacem, a sada na Olimpijadi i sa oba.
(Mina, 6. avgust 2021 07:55)

Odlucila je da igra za Tursku mada je dobila nase drzavljanstvo. Pare su bile presudne.

Laki

pre 2 godine

Svi smo tužni, ali zar pljuvati po devojkama koje su nam toliko radosti donele. Amerika ništa ovga puta nije prepustila slučaju, a mi se nismo odavno sastajali s njima i tek u trećem setu su se naše malo privikle, ali nam je tad i sreća okrenula leđa. Maja je igrala kroz sredinu kad god je prijem bio dobar, ali retko nažalost. Što se tiče Tijane, pa nju su proučavali danima i mesecima, pripremali se i blokom i u polju da je pokriju a kad je ona jedina opcija ružno je bilo šta reći za ovu izuzetnu šampionku. U odnosu na Rio nedostajale su Stevanović (sumnjivo izbačena iz reprezentavije), Veljković i Mihailović, a to je previše. USA se za OI spremaju najtemeljnije, a širok izbor igračica svih rasa sa izuzetnim trenerom je ogromna prepreka. One su mašina, a da bi pobedio mašinu moraš stalno da igraš van šablona, da ih iznenađuješ. Srećno za bronzu, to je ogroman uspeh ako znamo da je odbojka najmasovnioji svetski ženski sport. Naša baza je bogata i još dugo ćemo biti svetski krem ženske odbojke.

Kakav_poraz

pre 2 godine

Poraz kosarkasica je I ocekivan, ali ova igra odbojkasica u prva 2 seta je bila na vrlo niskom nivou. I vise nego razocaravajuci poraz na kraju.

nenad

pre 2 godine

Napisa neko dole - Tijana najgora na terenu?! Ni grupu ne bismo prosli bez nje. Izgubili bismo i od Japana i od Dominikane. A i Italiju je ona maltene dobila. Gde je Mihajlovic? Zasto nema Katarine Lazovic koja je sasvim stasala i koja moze da zameni Mihajlovic? Sta ce Blagojevic na ovom turniru? Zasto su Milojevic i Busa toliko nesigurne? To su prava pitanja. Kada smo poceli da osvajamo turnire? Od casa kada je dosla Boskovic. Ali, jedna igracica, ma koliko bila dobra, ne moze uzeti zlato na Olimpijadi. Neka Boskovicka ne igra na EP. Pa da vidimo na sta cemi liciti. Nazalost.

Nenad

pre 2 godine

Bez energije. Delovalo je kao da ocekuju da ce pobeda doci sama od sebe. Amerikanke dobro takticki odigrale. Nase generalno iz takmicenja u takmicenje na suvi kvalitet pobedjuju sa vrlo malo taktike. To ne valja. Ipak je to odbojka.

Darko NS

pre 2 godine

Žensku odbojku pratim preko 25 god. Naše devojke ne zaslužuju da se omalovažavaju. Jednostavno, loš dan, možda malo lošija priprema utakmice u psihičkom smislu ( što, nažalost, krasi i neke druge naše individualne i kolektivne sportove). Jednostavno, nije išlo.
One su u poslednjih 25 godina stalno u vrhu i apsolutno ne trebamo biti nezadovoljni.
Sada je potrebno da se potrude i osvoje bronzu. Ej, ljudi, borba za medalju. Mi smo jako nezahvalan narod.

vilsonovo

pre 2 godine

Ako je Brankica Mihajlovic povredjena - zasto je isla na Olimpijadu? Ako nije u formi, zasto nije povedena odgovarajuca zamena? Ili je doslo do konflikta na rekaciji selektor - Mihajlovic? Posto nasi sportski novinari u Tokiju nista ne pitaju o tome selektora, mada im je posao da pitaju - ima li iko ikakve informacije o tome? I zasto je Lazoviceva tek 13 igracica? Jer, ako mi nemamo nikoga da zameni Brankicu, onda nam se crno pice.

Mikii

pre 2 godine

Gomila opravdanja, kritika, pa i pljuvanja upucenih odbojkasicama, umesto jedne proste cinjenice koja bi zavrsila kompletnu pricu - Amerika je bolji tim.

Milan

pre 2 godine

@Mina
Na žalost kubanka je korektor, eventualna rezerva za Tijanu. Možda je Terzić danas mogao da proba sa dva korektora kao što je koristio Mihajlović da proba sa Bjelicom jer je definitivno nedostajao napad iz zone 4.

Niki

pre 2 godine

Ja bila sigurna u zlato ali ni sanjala nisam da nema Brankice.Tijana sama ne može protiv ovih ekipa.Očekujem Južnu Koreju i lak posao

metox

pre 2 godine

Moj utisak je da je prijem bio izuzetno loš, servis očajan i opcije u napadu ograničeni samo na Tijanu. Protiv ovakvih Amerikanki, koje su imale odličan prijem, dobar servis i nekoliko opcija u napadu ( na oba kraja terena i kroz sredinu) je nedovoljno da bi se izbegao ubedljiv poraz. U svakom slučaju puna podrška našim odbojkašicama, koje maksimalno reprezentuju našu zemlju.Sad uzmite tu bronzu!

xxx7

pre 2 godine

Kada neko napiše da je problem želja i zalaganje ja bih ga licno trenirao godinu dana i vodio po aerodromima, da menja vremenske zone, da igra svake nedelje utakmice, da trenira tri puta dnevno pa da ga pitam posle mesec dana (mada teško i toliko) kada procvili i odustane da li ce opet tako da pise sa nepostovanjem prema nasim sportistima koji nisu osvojili zlato, jer su ostale medalje drvene, sunđeraste itd...
(Ljuba, 06. avgust 2021 08:34)

Ti bi ga trenirao?! Da,danas jeste bio problem energija i zalaganje,i sta,reci ces da nije?! Svi sportisti na isti nacin zive (treninzi,putovanja,vremenske zone itd) a ne samo nasi,i ne vidim gde je problem da se pokaze zelja?! Ako polu finale OI nije dovoljan motiv, onda ne znam sta jeste...
Cvile i ostali ljudi koji se bave raznoraznim poslovima i koji ne mogu da prehrane svoje porodice pa nista, sportisti bar rade ono sto vole i za to su debelo placeni,tako da ne pricaj mi ovde te price.
Da se razumemo, obozavam i podrzavam ove devojke i samo mi je zao sto su na ovakav nacin izgubile danas utakmicu, i ovo je odgovor samo na tvoj glup komentar. Devojke idemo jako na bronzu, medalja je bitnana kao i kontinuitet istih na velikim takmicenjima!

Dejan

pre 2 godine

Kada gledam kosarkasice/odbojkasice, Djokovica, ponosim se sto sam Srbin. Kad citam komentare, strucnjaka i prekaljenih junaka iz fotelje, stidim se sto sam Srbin. Vi niste ljudi, vi ste g…a!

stevo

pre 2 godine

Terzić odvede ekipu do polufinala OI i ovde traže njegovu ostavku. A godinama unazad stvorio kult reprezentacije ikontinuitet medalja.
Čovjek ima odbojku u malom prstu a to što je trenutno ovo najači sastav nije Terzić kriv.
Ne stiče se iskustvo igranja na OI već u klubovima. Reprezentaciju bi trebalo da čine najjači igrači(što Terzić apsolutno radi). Podrška djevojkama i Terziću. Polufinale je uspjeh.

my way

pre 2 godine

Колико пљувачких стручњака одједном у коментарима. Девојкама свака част, бориле су се колико су могле, али данас једноставно нису могле више. Сутра би можда 3:0 за нас било, просто то тако иде. Савршен пријем Американки, репрезентација за коју се не зна да ли је боља у томе, у одбрани, блоку, или у бруталном и разноврсном нападу. Није фраза да данас практично сви играју све спортове. Кина испала у првој фази, ми одували Италијанке, Турска испала од Кореје, Америка данас боља од нас... Жал за златом, па можда, али ове девојке су светске и двоструке узастопне Европске шампионке. 3 велика такмичења узастопно освојена, па не може се све освојити у оваквој конкуренцији. За разлику од Италијанки, Туркиња, Кинескиња и осталих велесила ми се и овде боримо за олимпијску медаљу, да ли сте ви свесни тога? Плус Бранкица ван форме, Стефана одсустна због порођаја. Можда ту енергију може у будућности Катарина Лазовић да донесе, али се мора рећи и да су Бојана Миленковић и Бјанка Буша одличан турнир одиграле. Сетите се само прошлог меча са Италијанкама. Главе горе девојке и срећно у борби за бронзу!

Marko

pre 2 godine

Amerikanke nisu bolje od nas i ovaj rezultat je nerealan. Isto kao i naš poraz protiv Brazila. Imali savršen prijem i igru u odbrani protiv Italijanki, da bi sad podbacili, isto kao i što se desilo protiv Brazila. Istu ovu Ameriku je Rusija odrala 3:0, tako da tek ne bih poredio naše sa Ruskinjama i pričao koliko su naše bolje. Ista ova Amerika je jedva pobedila Italiju sa 3:2.. jeste da je i stvar match-upa i ko kome i koliko odgovara ali neverovatne su oscilacije svih timova na ovoj Olimpijadi pa i naših devojaka. Nadam se da će se probuditi i u polufinalu pobediti verovatno Južnu Koreju, mada sada se ne zna više ništa - mi smo odrali Južnu Koreju, a ta ista Južna Koreja je pobedila ogromnog favorita za neku od medalja Tursku u četvrtfinalu! Jako čudan turnir i u ženskoj i u muškoj odbojci. Treba čestitati Amerikankama ali i dalje mislim da su naše devojke te koje su podbacile i nisu igrale u skladu sa svojim kvalitetom. A vi što pljujete mislim da niste ni svesni da je ženska odbojkaška reprezentacija naša najkonstantnija i najbolja reprezentacija u poslednje 2 decenije, i da, razočarenje je što će verovatno biti "samo" bronza, ali navedite mi bilo koju našu reprezentaciju koja stalno donosi medalje.

...

pre 2 godine

terzić poražen. red je da se skloni i nekom drugom prepusti selektorski posao. nekom ko može da nauči naše igračice kako da igraju bržu odbojku, skrate napad, onako kako brazilke i amerikanke igraju. nije realno da skoro svaka lopta ide na tijanu bošković i da je čeka dvojni i trojni blok svaki napad. koliko god dobra tijana bila ne može sama igrati meč

Pb

pre 2 godine

Pa ne moze Tijana sama da igra u napadu.One su imale 4 raspolozena napadaca.ja neznam da li smo prisli 5 napada da nam nisu blikom usporili.ne secam se da nas je neko ovako razbio

Bole bgd

pre 2 godine

Tijana najgora na terenu! Alo bre, nije to bila borba sa USA armijom, nego sa šest devojaka iz Amerike! Izgubimo pre nego što je meč počeo. Terzić nije psihološki spremio devojke za borbu.

Sonja

pre 2 godine

...ali Terzić koji u tajm autima ne daje nijedan savet, već bez trunke energije samo mumla "ajde to malo" i neke nebuloze, apsolutno ni ne pokušavajući da ih motiviše i bar energijom ako nijedan konkretan savet ne ume da da

Ljuba

pre 2 godine

Kada neko napiše da je problem želja i zalaganje ja bih ga licno trenirao godinu dana i vodio po aerodromima, da menja vremenske zone, da igra svake nedelje utakmice, da trenira tri puta dnevno pa da ga pitam posle mesec dana (mada teško i toliko) kada procvili i odustane da li ce opet tako da pise sa nepostovanjem prema nasim sportistima koji nisu osvojili zlato, jer su ostale medalje drvene, sunđeraste itd...

Srb

pre 2 godine

Штета због Маје...
Колико су оне данас биле добре, толико ми лоше и испод нашег нивоа, идемо по брнзу да се Маја бар са медаљом опрости од репрезентације.

Zlatno doba

pre 2 godine

Glavu gore naše, imate meč za medalju, šta god da bude niste se obrukale, naprotiv!
(Milan, 6. avgust 2021 07:32)

Sva sreća da sve medalje isto vrede, žao mi ovih što se bore za zlato i srebro, umesto da im je svejedno, medalja je medalja makar bila bronza.
Ma i ove drvene što ih imamo, sijaju zlatnim sjajem.

Gorzza

pre 2 godine

Izgubile su, nema sta to je sport, ali samo zelim jednu stvar da kazem, da ne ostane nezabelezeno :"Reprezentacija Srbije u odbojci izgubila je polufinale OI 2021 - ve od UBEDLJIVO NAJRUZNIJE ekipe u istoriji svih ekipnih sportova obadva pola !!!!!!" Srecno u borbi za bronzu !!!

Sempervivum

pre 2 godine

Баш ми жао, веровао сам у ове девојке, а и оне су се надале злату. Жао ми је Маје која је желела часно да се опрости од репрезентације.
Американке су биле потпуно припремљене за утакмицу против нас. Спремиле су реванш за пораз у Рију. То је заслуга њиховог селектора и сарадника.
Наша екипа без плана 'Бе', а нисам сигуран ни да је постојао план 'А'. За то је крив наш селектор. Неприпремљена тактика скроз. Игра као да су на некој припремној утакмици. Утакмица није спремљена ни тактички ни психолошки. Девојке као да су препуштене саме себи.

dakiliz

pre 2 godine

Znao sam da će olimpijsko zlato biti nedostižno još od prošlog finala u Riju kada smo spektakularno izbacili tada najjače ekipe u 1/4 i 1/2 finalu Rusiju i SAD i poveli u finalu 1:0 u setovima i samo se ugasili valjda od silne želje i straha od zlata na pomolu, protiv prosečne Kine koja je iskoristila povoljan žreb i odmorna ušla u finale a koju smo prethodno u grupi lagano demolirali 3:0

realista

pre 2 godine

E ovo je već šteta, za razliku od košarke gde je bilo potrebno čudo. Pogotovo što je Brazil oslabljen u finalu zbog suspenzije, a Kina ispala pa je ovo bila najveća prepreka na putu do zlata. A ova generacija je zaslužila i olimpijsko zlato.

Sa najjačim ekipama se jednostavno ne može sa jednom glavnom opcijom u napadu, kad imamo Tijanu i Brankicu, možemo da pobedimo svakog, kad protivnik zna da 90% lopti ide na Tijanu, ne možemo.

Glavu gore, devojke, izgubiti od USA nije tragedija, a i bronza je medalja, zaslužujete da se nađete na tom postolju još jednom, ali mora glava da bude na pravom mestu.

Gde ja živim

pre 2 godine

Nažalost, ubedljivo najgora utakmica naše reprezentacije unazad nekoliko godina. Bilo je ovo vrlo teško za gledati. Obožavam ih, ali danas je baš bilo teško za praćenje. Za razliku od meča sa Italijom gde je sve funkcionisalo kao sat ovde ništa nije funkcionisalo.

Osnova odbojke prijem ništa, 0, minus, kako god. Blok skoro ništa, na kraju kao 8, ali sve skupljeno u minutima kada smo već gubili ubedljivo. Zaštita bloka na vrlo niskom nivou. Zna se da Amerikanke mnogo vole da kuvaju, ali slabo se šta uradilo. Servis ili u aut ili u mrežu. Napad samo Tića koliko toliko, no pričali smo da na duže staze to može da bude ozbiljan problem.

Amerikanke su stvarno odigrale perfektno. Znamo da igraju brzo, da igraju precizno sa malo grešaka, ali odbranu su odigrale za 11. Mnogo pasivnih blokova, neverovatnih upijača, na momente ih je i sreća služila, ali sreća prati hrabre. Čestitke SAD-u, zaslužen prolaz.

Devojke, glavu gore, koncentracija za bronzu neka bude maksimalna. Bila je ovo lepa prilika, ali moraćemo da čekamo Pariz. Velika šteta.

Shamu

pre 2 godine

Lose pripremljena utakmica od strane Srbije i odlicno od strane USA. Amerikanke igraju bez svoje "Tijane" (prvog korektora Tompson) i dominiraju. Rezervni korektor Drews nije smela da prodje ni pola sto je prosla. Ali prijem im je bio perfektan, napad odlican, oba primaca su ponela teret u napadu, poneki blok, tradicionalno dobra odbrana.
Kiralji razvalio Terzu u pripremi utakmice. Zasto je nasim igracicama vaznija frizura i lancic od prijema ...??

Nikola

pre 2 godine

Ali najjaci su mi ovi sto pisu da Terzic treba da ide, covek koji je pre 3 godine uzeo svestko a pre 2 godine drugo uzastopno evropsko prvenstvo, a plus smo sada imali slabiji sastav. Tako smo pozurili i sa Djordjevicem pa evo gde smo.

teacher

pre 2 godine

Realno su Amerikanke bile bolje, borbenije, organizivanije, bolji blok, bolji servis, sve...Kod nasih osim Boskovicke, vrlo traljavo. Rasickoj nije islo, Busa i Ognjenivic se tu i tamo pojave...Nece. Nema veze, idemo dalje.

Dacha Zvezda

pre 2 godine

Bravo devojke!!!! Kapa dole!!!

Danas nije išlo, bile su bolje, skinimo kapu i to je to!
Kad te neko zasluženo dobije, ne treba da žališ puno. Malo odmorite pa da uzmete bronzu!!

BRAVO! IDEMO DALJE!!

Demar Derozan

pre 2 godine

Dobro su se devojke borile, nema veze, neka daju sve od sebe u borbi za bronzu i bice dovoljno. Ako se setim igrara u Riju, mi smo u polufinalu dobili Usa sa dosta srece u 5 setova, sada smo porazeni, tako da ne treba mnogo ocajavati, devojke su sjajne, a i Brankica Mihajlovic nedostaje takodje, uz malo lisiji prijem danas nije moglp bolje

srbin

pre 2 godine

Bio sam ubedjen da nase devojke osvajaju ZLATO, one i basketasi zato mi je njihov poraz najteze pao. Vaterpolisti su nam jos ostali da osvoje zlato i da malo sacuvamo cast jer samo jedno pa i dva zlata je katastrofa.

Mihajlo

pre 2 godine

Živim u inostranstvu, inače ne pratim odbojku, iako sam aktivno igrao dok sam išao u gimnaziju. Uključih da vidim kako igraju moje. I šta videh? Jedno veliko ništa.

Wess

pre 2 godine

I individualno i timski Amerikanke su bile daleko kompletnije i svestranije pripremljene od nas. Idemo dalje, da pokušamo bar da uzmemo bronzu.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Nezelim da pljujem po nasim odbojkasicama, nikad u zivotu, toliko puta su nas obradovale, ipak moram da kazem da sam ocekivao mnogo mnogo vecu borbu i neizvesniji mec, sta je tu je, idemo po tu bronzu, nije sramota izgubiti u polufinalu OI i to od jedne velesile kakva je Amerika!

Dušan

pre 2 godine

protiv Italije u 1/4 finalu - naša najbolja igra u poslednjih deset godina.

danas u prva dva seta - naša najgora utakmica u zadnjih deset godina.

glavu gore devojke, protiv Koreje moramo do medalje.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Nazalost, raznovrsnost Amerike i dobra igra u svim elementima odbojke se pokazala kao nepremostiva prepreka, narocito za nasu jednodimenzionalnu igru-gde Tijana opali loptu. Danas joj nazalost nije islo, ali potpuno logicno jer su je i zatvorile blokom, i hvatale u polju, da se na kraju i ona unervozila pa krenula jos i da promasuje. Ostaje zal sto su odigrale jedan od najlosijih meceva u poslednjih par godina kad mu vreme nije, pa u tom smislu imaju za cim da zale, ali mora se priznati da ovog puta objektivno nisu bile ni blizu. Bez Brankice, ili makar nekog drugog kvalitetnog napadaca ne moze se dobiti jedna Amerika. Prijem danas ispod svakog nivoa, no meni ipak "pobedu" odnosi Silvija koja danas ne znam da li je 3 lopte uhvatila, od cega je hajlajt "hvatanje" lopte koja ide pola metra u aut tako da posle nje niko ne moze da je odigra, plus pala gomila kuvanih lopti... No, koliko puta su nas samo obradovale, pa ne moze se uvek ni pobedjivati, Amerika se ocigledno nakon nekoliko velikih neuspeha za njihove standarde na svetskom i proslim Olimpijskim naostrila da ovde uzme zlato. I jos bih dodala za vas koji kritikujete Bianku Busu da ne ume da igra pod pritiskom i da je ocajna-da, odigrala je losu utakmicu i da, za primaca servisa koji nema tako ubojit napad, prijem joj je cesto nestabilan. Ali pogledajte opet finale Evropskog sa Turkinjama kada nas je sama maltene servisima vratila u peti set kada su se ostale raspadale i povela do zlata, pa onda pljujte po devojci.

mladen70

pre 2 godine

Jednostavno niste bile u meču, one su bile bolje, ali kako vama čovek nešto da zameri posle svega što ste do sada osvojile?! Glavu gore, do bronze idemooooo!!!

Ринсвинд

pre 2 godine

Dva puta uzastopno prvaci Evrope i prvaci Sveta pre toga pregrst medalja i titula iz 2011. i ti bi da ga smenis. Pre njegovog dolaska i uspostavljanja sistema nismo se ni kvalifikovali za prvenstva. Danas je bila katastrofalna igra, niko ne pokriva blok, lobuju nas blok kako hoce. Blagojevic nema sta da trazi u reprezentaciji kao ni Busa. Tesko moze bez dva dobra igraca u napada bez Brankice Mihajlovic i pre Stefane Veljkovic, ne moze Tijana Boskovic sama.
(srbin, 6. avgust 2021 07:31)

Sve što je osvojeno nije osvojeno zahvaljujuči njemu,već uprkos njemu.Nešto slično kao sa onim Udovičićem u vaterpolu koji je isto osvajao pregrš medalja sa timom koji kada ga je Savić preuzeo nije izgubio 4 godine-
Uostalom pogledajte tajaute Terzića,pa onda ostalih trenera
A i bilo je dosta 2 decenije ,nek se povuče 1 olimpiski ciklus pa ako ne ide nek se vrati.Al znaš kako se kažedržavni posao je državni posao.Tako da su male nade da ćemo to dočekati

Skoba

pre 2 godine

Tanka ekipa ako ćemo realno, nema Stefane Veljković, Brankice Mihajlović, Tijane Malešević.Buša, Milenković, Popović nisu taj nivo. A i ove Amerikanke, kao roboti, ko zna šta je tu u pitanju, igraju brzo sve vreme, a ne umaraju se, deluje mi da bi mogle još tri seta lagano da odigraju. Šta god da je u pitanju, mu smo poslali, što zbog Brankicine povrede,Stefanine trudnoće, dosta slabiju ekipu nego pre 5 godina, i realno je da su Brazil i SAD jače od nas, bronza je realnost. Svakako se ovoj reprezentaciji ništa ne bi smelo zameriti, na prošlim OI su u četvrtfinslu i polufinalu izbacile Rusiju i SAD a u finalu izgubile od Kine, zamislite vi to, Rusija, SAD, Kina, Srbija, to smešno zvuči u svakom poređenju, ali one su bile jače od skoro celog sveta. U međuvremenu dva puta najjače u Evropi i jednom u svetu. Svaka čast, nadam se da naredne generacije mogu da nastave barem deo ove lepe priče

Milan

pre 2 godine

Odbojka najpošteniji sport, nema slučajnog gola u poslednjem minutu, nepostojećeg crvenog, penala i sl. Ko bude bolji taj i pobedi, a danas su naše naišle na bolju ekipu. Amerikanke bolje u svim segmentima, prijem, igra u polju, napad, apsolutno sve.
Glavu gore naše, imate meč za medalju, šta god da bude niste se obrukale, naprotiv!

VUK

pre 2 godine

Izgubiti ok. , ali ne pružiti otpor ?!?! Da li u svakom setu moramo po 5 servis grešaka ? Em su bolje Amerikanke , još im i poklanjaju naše poene. Ovo je nula od igre. Mogao bi naš trener da ode u penziju. I to je za ljude. Neko mlađi sa vizijom da preuzme. Ovo je muka od odbojke. Hvala brate i doviđenja.

Umjereni optimista

pre 2 godine

Bio sam ubedjen da nase devojke osvajaju ZLATO, one i basketasi zato mi je njihov poraz najteze pao. Vaterpolisti su nam jos ostali da osvoje zlato i da malo sacuvamo cast jer samo jedno pa i dva zlata je katastrofa.
(srbin, 06. avgust 2021 07:33)

Tuga do neba a inace pametnom dosta. Bas si me nasmejao. Hvala gde cuo i ne cuo!

321

pre 2 godine

Katastrofalna igra nasih odbojkasica ispod svakog nivoa za nase standarde. Losa igra u polju, ne postojeci blok,lose dizanje sporo imaju vremena da nameste blok amerikanke. Sve u svemu najlosiji mec nasih u poslednje 5 godine, od onog protiv Kine u finalu Rija. ZA MENE OSTAJETE OMILJENA SRPSKA SELEKCIJU, KOJU JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI. Moglo je bolje, mogla je ova generacija da objedini sve medalje ali, nije se dalo ni u Riju ni sad.
(srbin, 6. avgust 2021 07:13)

Čekaj pa juče si ih hvalio na sva zvona, kako odmah okrenemo ploču i pljujemo po svome...

Casanova

pre 2 godine

Tvrdoglav trener...ovaj sastav je dobar ako primačice imaju dobar prijem i možemo da igramo sa srednjacima u napadu...ovako sa pomerenim prijemom nemoze sve Tijana sama...morala je da uđe brankica koja bar ima tešku ruku ali ponavljam..tvrdoglav čovek

ludo burazeru

pre 2 godine

Misterija zvana Brankica ili ipak ne?Da li vodja(Teča) stavio svoj ego ispred države i tima!?Vreme će pokazati jer i sa jednom nogom je naš najbolji primač,poenter..Vreme je za promene.Hvala na svemu.

goran

pre 2 godine

Sve uspehe u poslednje vreme Srbija je ostvarila igrajući sa 2 korektora,jer jednostavno nemamo igračicu na prijemu koja može poenterski da doprinese. Klasična postava sa 2 primača može da nam prođe protiv selekcija iz Evrope, protiv SAD,Brazila i Kine(kada je kompletna) bez 20 i kusur poena Brankice Mihajlović mi nemamo šanse.I samo mi nije jasno kako pored tolike baze naši treneri nisu sposobni da naprave vrhunskog primača servisa, kojeg nemamo još od Anje Spasojević i Jelene Nikolić.

Kale_Pravi

pre 2 godine

Gospodo nasa struka je izgubila utakmicu. Odnosno USA strucni stab je tako dobro pripremio utakmicu da to nije moglo da se ne pobedi. Svaka cast. Ovo me podsetilo na pripreme kosarkaskih utakmica SFRJ. Ajde da uzmemo tu medalju. Dele se samo tri medalje, a celi svet konkurise na pocetku ciklusa. Ipak uz medalju, iako nije najsjajnija, vraca se osmeh na lice.

veliki strumf

pre 2 godine

Prijem jad i beda, petoligaski nivo. Postavljanje u polju ne postoji, 95% lopti nismo uhvatili. Servis - ja ne znam koliko je gresaka iz serve bilo. Nedopustivo. Tijana zaustavljena potpuno, neprepoznatljiva. Tako je to kad ti je jedina taktika da dizes na nju. Tiijama 95% puca dijagonalu i to su joj zatvorile jer imaju visok blok, a Tijana ni da skuva, ni po paraleli da smečuje... Primaci em ne znaju da prime, em neupotrebljive u napadu. Sve u svemu, jedan od najgorih mečeva naših devojaka poslednjih nekoliko godina i to bas u polufinalu OI. Šteta, po kvalitetu ne zaslužuju metlu. Biće valjda bronza, Koreja se mora dobiti.

Neko

pre 2 godine

Majo, da tebe nema nista od ovih uspeha ne bi bilo. Zao mi je tebe najvise jer se oprastas od reprezentacije.
Ovo danas pokazano je sramota. Nigde zelje energije, borbenosti. Primaci su nam zali Boze, Rasic nevidljiva, Tijana izbacuje lopte u aut bzv, samo dira kosu. Tako se ne ponasa navodno najbolji korektor sveta. Silvija uzasna.
Jedina koja zeli i hoce je Maja ali nazalost nema sa kim. Toliko nam je prijem los da ne stigne lopta do tehnicar. Terzicu, pojeo te je Karc Kiralj takticki.

vilsonovo

pre 2 godine

Od tri ozbiljna meca na Olimpijadi u dva smo oduvani. I Brazil i Amerikanke su dobile Srbiju rutinski. A Italijanke smo dobili ali, budimo realni, Italija je bila UZAS. Par pitanja koja niko od nasih novinara nece postaviti selektoru:
1. Zasto je vodjena Mihajlovic ako nije spremna?
2. Od kada to Busa moze da igra primaca poentera i gde je to igrala i kada?
3. Zato u timu medju 12 nema Katarine Lazovic koja igra upravo na mestu Mihajlovic?
4. Otkud ovako ocajna igra na prijemu i u polju celo prvenstvo?
5. Zasto samo 3 meca za dva mesec priprema? itd itd
Da svetski prvak spadne na to da igra sa jednom ozbiljnom opcijom na kraju sajle (Boskovic) celo prvenstvo?!
I , na kraju, da se nije pojavila Boskovic 2014, godine mi ne da ne bismo videli svetske i evropske titule, vec bismo tesko osvojili bilo koju. I to je surova istina koju medalje pokrivaju. NA EP nas selektor ce igrati sa istih 12 igracica. Razlog? Da pokaze da je bio u pravu na Olimpijadi, iako nije bio.

Grof

pre 2 godine

Nazalost ovo je limit u ovom trenutku. Bez Mihajlovic u napadu Tijana ne moze sama. Busa i Milenkovic nisu na nivou najboljih u prijemu a ni napadu. Americki skauting na nivou. Demonstracija dobre pripreme meca. Steta i zal zbog zlatne medalje, posto su ovo zadnje OI za Ognjenovic bojim se da nece biti prilike za zlato jos dugo. Bronzu ce osvojiti za dva dana.

nikola

pre 2 godine

Da li mi neko moze ovde objasniti zasto ne ubacuje Brankicu Mihajlovic. Makar da proba,jer od Buše i Milenkovic nemamo nikakve koristi. Sve se ide na Tijanu…

xxx7

pre 2 godine

Nije problem poraz, problem je zelja i energija koje nije bilo. Svetski i evropski prvak ne sme sebi da dozvoli setove od po 15 poena u polu finalu OI, nedopustivo. Drugo, ako je Brankica povredjena i ne moze da igra onda ok (onda na takmicenje vodis neku mladu odbojkasicu da je kalis za buducnost), ali ako nije Terzicu ozbiljno pitanje, sta se desava i gde je problem?! Bojana Milenkovic, Busa, i Jelena Blagojevic, svaka cast devojkama,ali one su daleko od svetskog kalibra i ne znam cemu ovoliko forsiranje njih,i da li je moguce da nemamo neku mladju bolju perspektivniju ?! Tijana isto danas dosta losa,ali nije ni ona supermen.
Sve u svemu bas bas los mec, ko je za to kriv (Terzic) ,zasto Brankica ne igra ako je spremna,i zasto su devojke takoreci nespremne izasle,treba analizirati unutar saceza.
Ovo nije pljuvanje po devojkama,nego kritika obicnog navijaca. Ja ove devojke obozavam,i idemo na bronzu,koja je nasa,samo malo vise volje i energije i bice sve kako treba.

NekaTamo

pre 2 godine

Ne znam sto je uopste vodio Brankicu ako nije mogla da igra. Nisam ocekivala pobedu, jer su Amerikanke mnogo kvalitetnije i nije bilo sanse da samo Maja i Tijana ih pobede. Amerikanke su to znale i uvek cekale Tijanu. Zao mi sto Maja nije stigla do jos jednog finala, ali nadam se da ce doci do bronze u nedelju. Mada mi se cini da za nju to nije dovoljno, ceo turnir imala je izraz lica i stav "ja sam dosla po zlato".

pozdrav s jadrana

pre 2 godine

Prvi puta pogledao malo zensku odbojku, nije lose u svakom slucaju puno gledljivije od zenskog nogometa ili kosarke. Amerikanke za dvije klase bolje od Srbije doduse.

Ринсвинд

pre 2 godine

Надам се да ће ово брукање бити довољно да Теча,легенда румунске лигесхвати да није обавезно умрети на клупи,и да је време да да шансу неком другом.,јер је он на овом турниру убедљиво најгори селектор..

HanSolo

pre 2 godine

Buša po starom je užasno slab karik.. Ako je ona najbolja alternstiva na toj poziciji, onda nam se ne piše dobro za budućnost..

Cccccc

pre 2 godine

Meni nije jasno kako u nasoj zemlji ne postoji igracica bolja od ove Blagojevic. Prijem tako tako ali devojka ne ume da poentira da joj zivot zavisi od toga. Bolje da je dovedena neka mlada perspektivna igracica da oseti veliko takmicenje.

nenad

pre 2 godine

Jel moguce da neki ljudi kritikuju Tijanu Boskovic?! Kao zabila mnogo lopti u aut! Shvatate li vi da i Amerikanke i sve druge reprezentacije drze dvostruki blok na njoj od starta? A to sto na drugom kraju sajle nema nikoga da to istokristi - to pitajte selektora. Bez Boskovic, mi ni grupu ne bi prosli. Ni grupu. Ni bloka, ni prijema, ni igre u polju.. Primaci - katastrofa i danas i protiv Brazila. Uzmite Boskovic ovom timu, neka ne igra jedno prvenstvo, pa da vidimo na sta cemo liciti...Lose pripremne. Mesec i po odmora za igracice? Samo tri meca, od cega tek dva javna?! Misterija Mihajlovic - ili nije u formi ili je u svadji sa selektorom? Busa i Blagojevic kao zamene za nju?! Nije Terzic naravno jedini krivac. Busa nakon što je dva puta smecovala u blok na pocetku meca - izgubljena. Milojevic ocajna na prijemu non stop..Rasic - najgori turnir od kada je u reprezentaciji. Ja Trezicu zameram samo jedno - sto nije imao hrabrosti da povede bar dve mladje igracice vec na ovaj turnir - Lazović (koja je morala i da igra poprilicno) i Kocic bar kao treceg srednjaka. ..Uzgred, niko nam ne garantuje trece mesto, i ja nisam siguran da ova nasa ekipa ovako poljuljana moze mnogo bolje od ovoga danas.

Milan

pre 2 godine

Bez Brankice se i znalo da je zlate veoma daleko, ali realno nas tim je bio jaci u Riju gde smo imali i Jovanu Brakocevic, Tijanu Malesevic, Stefanu Veljkovic, Jovanu Stevanovic, Brankicu i skoro svih 12 je moglo da igra startni sastav dok danas mi nemamo ni prvu sestorku tako jaku, naravno racunam bez Mihajlovic.

pogo

pre 2 godine

Svaka cast za SP i EP, kapa dole, ali sramna igra danas. Ne moze uvek da se dobija s 3:0, treba ponekad i da se boris da stignes rezultat.

Bravo

pre 2 godine

Ocigledan primer koliko se sportisti Amerike dopinguju na Olimpijadama. Kao da mi sad gledamo drugu reprezentaciju u odnosu na sva predhodna takmicenja, iste igracice izgledaju kao roboti, koji imaju toliko snage, brzine razmisljanje, brzine pokreta da sada nase odbojkasice izgledaju smesno jer i dalje igraju zensku odbojku, a ovi su na pola puta do muske.

Nikola

pre 2 godine

Najvise mi je zao Maje koja verovatno nece biti u Parizu i naravno Tijane koja je sve od sebe dala u svakoj utakmici. Bravo za sve nase odbojkasice.

Neo@

pre 2 godine

Bio sam pre OI ubedjen da su naše ubedljivo najbolje, ali kad sam video da Brankica ne igra, da fale neke igračice iz prve postave, jasno mi je odakle poraz od Brazilki, odakle i ovaj poraz!
Ne znam zašto se trener Brakocevice odrekao, mogla je da igra pored Tijane u ovom sastavu, ali Terzić to najbolje zna!
Bez Brankice posebno, zaista se nije više moglo.
Tu je utakmica za bronzu, samo napred devojke, uzmite medalju!
Trebaju i neke stvari da se poklope za zlato, a Bog zna kad to i da li kod vas može biti.

srbin

pre 2 godine

Надам се да ће ово брукање бити довољно да Теча,легенда румунске лигесхвати да није обавезно умрети на клупи,и да је време да да шансу неком другом.,јер је он на овом турниру убедљиво најгори селектор..
(Ринсвинд, 6. avgust 2021 07:01) 

Dva puta uzastopno prvaci Evrope i prvaci Sveta pre toga pregrst medalja i titula iz 2011. i ti bi da ga smenis. Pre njegovog dolaska i uspostavljanja sistema nismo se ni kvalifikovali za prvenstva. Danas je bila katastrofalna igra, niko ne pokriva blok, lobuju nas blok kako hoce. Blagojevic nema sta da trazi u reprezentaciji kao ni Busa. Tesko moze bez dva dobra igraca u napada bez Brankice Mihajlovic i pre Stefane Veljkovic, ne moze Tijana Boskovic sama.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Šteta. Tijana je bila sama a umorna, Buša je imala energije i pokušavala.

Zašto nije ubacio bar u jednom setu, kada je video da loše igraju, skroz novu postavu, recimo Aleksić i još one 3 cure koje nisu uopšte ulazile tokom celog turnira?

Sve u svemu za ovaj meč loša psihološka priprema kao kod Kolašinca i Španvoićeve.

Nadajmo se da će uzeti bronzu, a Amerke su bile odvratne i naše su imale šansu ali izgleda ne i vere a i Terzić je bio onaj stari sa početka karijere, negativan i loš, takođe, mada je vremenom malo smekšao.

Amerke sa ovim nadmenim stavom koji krije mnogo frustracija nema šanse da uzmu zlato .

Kale_Pravi

pre 2 godine

Gospodo nasa struka je izgubila utakmicu. Odnosno USA strucni stab je tako dobro pripremio utakmicu da to nije moglo da se ne pobedi. Svaka cast. Ovo me podsetilo na pripreme kosarkaskih utakmica SFRJ. Ajde da uzmemo tu medalju. Dele se samo tri medalje, a celi svet konkurise na pocetku ciklusa. Ipak uz medalju, iako nije najsjajnija, vraca se osmeh na lice.

sve je to normalno

pre 2 godine

Bez Brankice i sa aut Milenom nije moglo drugačije. Ajde sad pljuvačka ruljo udri po najboljoj odbojkaško reprezentaciji poslednjih 5 godina.

Devojke, za bronzu kao da je za titulu. Bronza se osvaja, a srebro se dobija.

sash

pre 2 godine

Odlucio bas slab prijem nasih. Nije nam ni servis bio posebno dobar, ali realno ni Amerikanke nisu nesto posebno odigrale. Amerikanke samo prebacuju mrezu, nijedna nema strasan servis. Ovo se moralo dobiti na individualni kvalitet, odavno nismo ovako slabo odigrali. Steta!

srbin

pre 2 godine

Katastrofalna igra nasih odbojkasica ispod svakog nivoa za nase standarde. Losa igra u polju, ne postojeci blok,lose dizanje sporo imaju vremena da nameste blok amerikanke. Sve u svemu najlosiji mec nasih u poslednje 5 godine, od onog protiv Kine u finalu Rija. ZA MENE OSTAJETE OMILJENA SRPSKA SELEKCIJU, KOJU JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI. Moglo je bolje, mogla je ova generacija da objedini sve medalje ali, nije se dalo ni u Riju ni sad.

Jagoda

pre 2 godine

Terzićev poraz.
Ništa senzacionalno nisu Amerikanke igrale, ovo je rezultat dobrog skautinga, pročitali nas, unapred su znali svaki naš napad.
U tim situacijama treba da nastupi selektor, da trazi tajm aut, da menja strategiju itd, ali se to ovoga puta nije desilo.

Sića

pre 2 godine

Prvi puta pogledao malo zensku odbojku, nije lose u svakom slucaju puno gledljivije od zenskog nogometa ili kosarke. Amerikanke za dvije klase bolje od Srbije doduse.
(pozdrav s jadrana, 06. avgust 2021 07:03)
Idi gledaj Zadrugu ili Parove, tu ti je mesto.
Pozdrav s Atlantika.

objektivan

pre 2 godine

Amerika je danas bila bolja, mislim da su naše odbojkašice izgorele u velikoj želji. Teško je kad nemamo Brankicu kao drugu opciju u napadu. Verujem u bronzu protiv Koreje.

mukat

pre 2 godine

Apolutno se znalo da svi naši napadi idu preko Tijana i da je Buša najslabija tačka kad je prijem u pitanju. Sa druge stane Terzić nije mrduo da promeni nešto i rezultat je očigledan.

Uroš

pre 2 godine

Čitajući komentare pomisliš da su svi prisutni komentatori osvoji zlato na Olimpijadi i da ove devojke ne znaju ni kako se igra ni šta se igra. A gle čuda, one su se probudile jutros u 7h u Tokiu, gde igraju polufinale Olimpijskih igara sa Amerikankama. Da budu i četvrte, a neće biti, najveći uspeh Vas komentatora je to sto ste ustali u 6h da ispratite i svoje frustracije lečite ovde.

Bravo devojke! Ponos i dika! Uvek tu za repku i uvek donesu radost!

HanSolo

pre 2 godine

Ma ovo je već gotovo bilo u prvom setu.. Ekspesno gubimo.. Bez plana.. Ne može napadi samo na Tijani.. Mora neko drugi.. Nema veze ako ne može ali se mora probati.. Providna naša igra..

vss

pre 2 godine

Ova Buša veze blage nema. Nijednom nije prošla, prijem katastrofa, serve u aut. Menjaj bre to dok nije kasno Terzicu, daj Brankicu. Igramo 7 na 5 već set i po.

HanSolo

pre 2 godine

Debakl
(Slobodan na moru, 06. avgust 2021 06:30)

Plašim se da će nam ovako biti ceo dan.. Počeo je sa antiklimaksom.. Odbojka nije ni poćela i već je gotovo.. Mi igramo sporo.. Naše dodavanje je kao da igraju kornjaće u poređenju sa ameriksnkama..

Cinik

pre 2 godine

Deru nas Amerikanke ko Musa jarca, mada to i nije tako tesko, posto imaju dve jednostavne fore za osvajanje poena, servis na Bojanu Milenkovic ili Bjanku Busu i 90% poen je vec njihov!
Bojana Milenkovic je hodajuca antireklama za odbojku, totalni antitalenat, ali je Terzicu prvotimka, prosto neverovatno!

coriolanus

pre 2 godine

Terzic nije normalan.Servis nigde, blok nigde, odbrana nigde. Menjas Busu uvedes Jelenu Blagojevic a imas brdo jos boljih igracica koje nisi zvao.

HanSolo

pre 2 godine

Jooj pa šta je sa servama.. Nema ovde šanse.. Mi ne možemo da vezamo dva poena.. Prijem servisa je sve u odbojci, ali mi sa Bušom imamo ogroman hendikep.. Užas..

Duxevaca 80

pre 2 godine

Mi danas licimo na neku africku selekciju! Nikog ovako lako Amerikanke ne bi dobile! Svaka cast za sve dosad uradjeno, a ovo danas je bruka i sramota! Da se ovako anemnicno i bezvoljno igra polufinale Olimpijade - izgubi ako su bolje, ali gini na terenu, nek laktovi budu krvavi, da nemas sebi sta da zameris!

А. Петров

pre 2 godine

Уби нас Америка јутрос. Да ће згазити кошаркашице је било очекивано, али да смо у одбојци овако немоћни ме је баш ск*њало.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Dupli program(košarka i odbojka) u završnici OI protiv zemlje(USA) koja ima 332 miliona stanovnika i koja je u svakom smislu gigant za našu zemlju. Šta god urade, nisu se obrukale. 1/2 finala OI su fantastični uspesi u kakvim uslovima opstaje srpski sport pored fudbala…

White Power

pre 2 godine

Tim Srbije za sada ne postoji na terenu.
Busa, nakon uvodna 3 bloka koje je dobila, potpuno dezorijentisana. Nema je, kao da ne igra.
Terzic nemust, bez ijedne izmene, bez ijednog smislenog saveta, ponovo pokusava da "dobije ameriku" bez prijema.
Trenutno igraju samo Mina i Maja, a Amerikanke vec u prvom setu napravile blokova za jedan ceo mec.
Devojke deluju nepripremljeno, a Kiralji drzi teci trenerski cas.

Први темпо

pre 2 godine

Данас као да нису на терену, нису у Токију. Концентрација 0.
У 1. сету нема блока, тек кад је све одлучено лијепе два али касно.
Буша је тремарош каквог нема. може да игра само кад нам иде.
Мина Поповић "свађала се" пола тајмаута са Терзићем а сервис не може да убаци.
Не могу само Огљњеновић и Бошковић (која узгред се више поуздала у ланчић и амајлије него свој раскошан таленат и знање. Два сета дирка ланчић и раманџа.)
Треба нам концентрација, упорност, блок и стрпљење. Није ништа изгубљено, идемо поен по поен.

veliki strumf

pre 2 godine

Ovaj meč je izgubio Terzić. Tvrdoglav kao i uvek, čekao je da se valjda probudi Buša a ona nas je uništila gomilom gresaka. Kad je popila ina 3 bloka na startu morala je momentalno napolje. Taktika da i ovde 70% lopti ide na Tijanu ne može da prodje jer su Amerikanke spremile blok. Tijana skoro uvek puca dijagonalu, one su je tu zaustavile iskusno i nije bilo šanse da prodje. Prijem kao i uvek loš, energije nigde, nula. Niko ništa da uradi da ih podigne a Terzić prespava 2 seta. Ovo je najgora partija naših devojaka poslednjih godina.

HanSolo

pre 2 godine

Jako teško će biti sa samo Tijanom u napadu.. Amerikanke su uvej jake u odbrani.. Ako ovako igraju imamo laku pobedu za SAD.. Nema ništa od finala.. Da se dobije jedan turnir mora se kalkulisati.. Trebali su da probaju da izbegnu njih.. I u košarci.. Ali.. Mi to ne umemo.. Ovo je do sad razbijanje.. Ubili su nam samopouzdanje i već je gotovo u prvom setu.. Daj bože da grešim.. - 9 je ogromno..

znanje-imanje

pre 2 godine

Za razliku od njih koje su brobene naše devojke su ušle u meč sa pogrešnim licem, na kojem je teret. Samoporaz u 1. setu. Jedina OK - jer je OK u glavi - je nikad bolja Mina Popović.
O Terziću... godinama pišem ovde. On je skučen, blago govoreći. A i oni koji hvale "teču". Kad već gubiš 1. set - razvuci ga da potraje, izmenama i tajm autima. I čelindžima i bilo kako. A i da se neka na klupi presabere. A i da se zagreje neka izmena. Drugo Drews je prinudni korektor. Ona puca vrlo nisko, tik iznad sajle, i skoro isključivo dijagonalu. Da nam ona još prolazi je znak elementarne nepripremljenosti ekipe.
Evo pukli smo 1. set ali sad je samo pitanje mentalne snage. USA je vremešna ekipa, bez par igračica, i sigurno možemo da ih dobijemo - ako prestanemo da smo sopstveni teret.

Cinik

pre 2 godine

Ovo je zalosna igra za jedno polufinale, pa mi ovom igrom zasluzujemo da igramo u C svetskoj ligi, ne u A!
Busa i Milenkovicka standardno najgore, devojke su realno zalutale u ovaj sport, kako to Terzic ne vidi nije mi jasno, Amerikanke 90% servisa igraju na njih i to je vec dobijen poen!
U uzas od igre se uklopila i Tijana Boskovic koja gomilu smeceva ispucava u aut, prosto je devojci tesko da igra kada bukvalno svaki napad ide na nju, a Amerikanke su to normalno odavno ukapirale te je uvek ceka dvojni ili trojni blok, jednostavno ovako sablonskom igrom se nigde ne moze stici!

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Ono sto ce biti mnogo bitnije je taj mec za bronzu sa Belgijom najverovatnije, ovde protiv SAD, samo da ne bude ono 40-50 razlike!

HanSolo

pre 2 godine

I vrabci znaju da se igra na Tijanu.. Lako se tako brani.. Ovako glatko gubimo.. Našeg bloka nigde nema.. Oni stalno menjaju napad.. Akde devojke.. Samo borveno i biće ok! Šteta što Tijana promašuje teren..

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Dupli program(košarka i odbojka) u završnici OI protiv zemlje(USA) koja ima 332 miliona stanovnika i koja je u svakom smislu gigant za našu zemlju. Šta god urade, nisu se obrukale. 1/2 finala OI su fantastični uspesi u kakvim uslovima opstaje srpski sport pored fudbala…

srbin

pre 2 godine

Katastrofalna igra nasih odbojkasica ispod svakog nivoa za nase standarde. Losa igra u polju, ne postojeci blok,lose dizanje sporo imaju vremena da nameste blok amerikanke. Sve u svemu najlosiji mec nasih u poslednje 5 godine, od onog protiv Kine u finalu Rija. ZA MENE OSTAJETE OMILJENA SRPSKA SELEKCIJU, KOJU JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI. Moglo je bolje, mogla je ova generacija da objedini sve medalje ali, nije se dalo ni u Riju ni sad.

Milan

pre 2 godine

Odbojka najpošteniji sport, nema slučajnog gola u poslednjem minutu, nepostojećeg crvenog, penala i sl. Ko bude bolji taj i pobedi, a danas su naše naišle na bolju ekipu. Amerikanke bolje u svim segmentima, prijem, igra u polju, napad, apsolutno sve.
Glavu gore naše, imate meč za medalju, šta god da bude niste se obrukale, naprotiv!

Milan

pre 2 godine

Bez Brankice se i znalo da je zlate veoma daleko, ali realno nas tim je bio jaci u Riju gde smo imali i Jovanu Brakocevic, Tijanu Malesevic, Stefanu Veljkovic, Jovanu Stevanovic, Brankicu i skoro svih 12 je moglo da igra startni sastav dok danas mi nemamo ni prvu sestorku tako jaku, naravno racunam bez Mihajlovic.

Nikola

pre 2 godine

Ali najjaci su mi ovi sto pisu da Terzic treba da ide, covek koji je pre 3 godine uzeo svestko a pre 2 godine drugo uzastopno evropsko prvenstvo, a plus smo sada imali slabiji sastav. Tako smo pozurili i sa Djordjevicem pa evo gde smo.

White Power

pre 2 godine

Tim Srbije za sada ne postoji na terenu.
Busa, nakon uvodna 3 bloka koje je dobila, potpuno dezorijentisana. Nema je, kao da ne igra.
Terzic nemust, bez ijedne izmene, bez ijednog smislenog saveta, ponovo pokusava da "dobije ameriku" bez prijema.
Trenutno igraju samo Mina i Maja, a Amerikanke vec u prvom setu napravile blokova za jedan ceo mec.
Devojke deluju nepripremljeno, a Kiralji drzi teci trenerski cas.

Skoba

pre 2 godine

Tanka ekipa ako ćemo realno, nema Stefane Veljković, Brankice Mihajlović, Tijane Malešević.Buša, Milenković, Popović nisu taj nivo. A i ove Amerikanke, kao roboti, ko zna šta je tu u pitanju, igraju brzo sve vreme, a ne umaraju se, deluje mi da bi mogle još tri seta lagano da odigraju. Šta god da je u pitanju, mu smo poslali, što zbog Brankicine povrede,Stefanine trudnoće, dosta slabiju ekipu nego pre 5 godina, i realno je da su Brazil i SAD jače od nas, bronza je realnost. Svakako se ovoj reprezentaciji ništa ne bi smelo zameriti, na prošlim OI su u četvrtfinslu i polufinalu izbacile Rusiju i SAD a u finalu izgubile od Kine, zamislite vi to, Rusija, SAD, Kina, Srbija, to smešno zvuči u svakom poređenju, ali one su bile jače od skoro celog sveta. U međuvremenu dva puta najjače u Evropi i jednom u svetu. Svaka čast, nadam se da naredne generacije mogu da nastave barem deo ove lepe priče

sve je to normalno

pre 2 godine

Bez Brankice i sa aut Milenom nije moglo drugačije. Ajde sad pljuvačka ruljo udri po najboljoj odbojkaško reprezentaciji poslednjih 5 godina.

Devojke, za bronzu kao da je za titulu. Bronza se osvaja, a srebro se dobija.

HanSolo

pre 2 godine

I vrabci znaju da se igra na Tijanu.. Lako se tako brani.. Ovako glatko gubimo.. Našeg bloka nigde nema.. Oni stalno menjaju napad.. Akde devojke.. Samo borveno i biće ok! Šteta što Tijana promašuje teren..

Cccccc

pre 2 godine

Meni nije jasno kako u nasoj zemlji ne postoji igracica bolja od ove Blagojevic. Prijem tako tako ali devojka ne ume da poentira da joj zivot zavisi od toga. Bolje da je dovedena neka mlada perspektivna igracica da oseti veliko takmicenje.

Bravo

pre 2 godine

Ocigledan primer koliko se sportisti Amerike dopinguju na Olimpijadama. Kao da mi sad gledamo drugu reprezentaciju u odnosu na sva predhodna takmicenja, iste igracice izgledaju kao roboti, koji imaju toliko snage, brzine razmisljanje, brzine pokreta da sada nase odbojkasice izgledaju smesno jer i dalje igraju zensku odbojku, a ovi su na pola puta do muske.

HanSolo

pre 2 godine

Ma ovo je već gotovo bilo u prvom setu.. Ekspesno gubimo.. Bez plana.. Ne može napadi samo na Tijani.. Mora neko drugi.. Nema veze ako ne može ali se mora probati.. Providna naša igra..

Cinik

pre 2 godine

Deru nas Amerikanke ko Musa jarca, mada to i nije tako tesko, posto imaju dve jednostavne fore za osvajanje poena, servis na Bojanu Milenkovic ili Bjanku Busu i 90% poen je vec njihov!
Bojana Milenkovic je hodajuca antireklama za odbojku, totalni antitalenat, ali je Terzicu prvotimka, prosto neverovatno!

srbin

pre 2 godine

Надам се да ће ово брукање бити довољно да Теча,легенда румунске лигесхвати да није обавезно умрети на клупи,и да је време да да шансу неком другом.,јер је он на овом турниру убедљиво најгори селектор..
(Ринсвинд, 6. avgust 2021 07:01) 

Dva puta uzastopno prvaci Evrope i prvaci Sveta pre toga pregrst medalja i titula iz 2011. i ti bi da ga smenis. Pre njegovog dolaska i uspostavljanja sistema nismo se ni kvalifikovali za prvenstva. Danas je bila katastrofalna igra, niko ne pokriva blok, lobuju nas blok kako hoce. Blagojevic nema sta da trazi u reprezentaciji kao ni Busa. Tesko moze bez dva dobra igraca u napada bez Brankice Mihajlovic i pre Stefane Veljkovic, ne moze Tijana Boskovic sama.

Mikii

pre 2 godine

Gomila opravdanja, kritika, pa i pljuvanja upucenih odbojkasicama, umesto jedne proste cinjenice koja bi zavrsila kompletnu pricu - Amerika je bolji tim.

Darko NS

pre 2 godine

Žensku odbojku pratim preko 25 god. Naše devojke ne zaslužuju da se omalovažavaju. Jednostavno, loš dan, možda malo lošija priprema utakmice u psihičkom smislu ( što, nažalost, krasi i neke druge naše individualne i kolektivne sportove). Jednostavno, nije išlo.
One su u poslednjih 25 godina stalno u vrhu i apsolutno ne trebamo biti nezadovoljni.
Sada je potrebno da se potrude i osvoje bronzu. Ej, ljudi, borba za medalju. Mi smo jako nezahvalan narod.

Laki

pre 2 godine

Svi smo tužni, ali zar pljuvati po devojkama koje su nam toliko radosti donele. Amerika ništa ovga puta nije prepustila slučaju, a mi se nismo odavno sastajali s njima i tek u trećem setu su se naše malo privikle, ali nam je tad i sreća okrenula leđa. Maja je igrala kroz sredinu kad god je prijem bio dobar, ali retko nažalost. Što se tiče Tijane, pa nju su proučavali danima i mesecima, pripremali se i blokom i u polju da je pokriju a kad je ona jedina opcija ružno je bilo šta reći za ovu izuzetnu šampionku. U odnosu na Rio nedostajale su Stevanović (sumnjivo izbačena iz reprezentavije), Veljković i Mihailović, a to je previše. USA se za OI spremaju najtemeljnije, a širok izbor igračica svih rasa sa izuzetnim trenerom je ogromna prepreka. One su mašina, a da bi pobedio mašinu moraš stalno da igraš van šablona, da ih iznenađuješ. Srećno za bronzu, to je ogroman uspeh ako znamo da je odbojka najmasovnioji svetski ženski sport. Naša baza je bogata i još dugo ćemo biti svetski krem ženske odbojke.

Voja

pre 2 godine

Dve uzastopne olimpijade su svi naši timski sportovi u polufinalu,što je neverovatno,i opet preovlađuje nezadovoljstvo.Ja ne znam šta mi hoćemo od naših sportista,da nam nadoknade sve drugo što nam u životu fali?!Nije ni čudo što se neki slome od tolikog pritiska koji im namećemo.

nenad

pre 2 godine

Napisa neko dole - Tijana najgora na terenu?! Ni grupu ne bismo prosli bez nje. Izgubili bismo i od Japana i od Dominikane. A i Italiju je ona maltene dobila. Gde je Mihajlovic? Zasto nema Katarine Lazovic koja je sasvim stasala i koja moze da zameni Mihajlovic? Sta ce Blagojevic na ovom turniru? Zasto su Milojevic i Busa toliko nesigurne? To su prava pitanja. Kada smo poceli da osvajamo turnire? Od casa kada je dosla Boskovic. Ali, jedna igracica, ma koliko bila dobra, ne moze uzeti zlato na Olimpijadi. Neka Boskovicka ne igra na EP. Pa da vidimo na sta cemi liciti. Nazalost.

Grof

pre 2 godine

Nazalost ovo je limit u ovom trenutku. Bez Mihajlovic u napadu Tijana ne moze sama. Busa i Milenkovic nisu na nivou najboljih u prijemu a ni napadu. Americki skauting na nivou. Demonstracija dobre pripreme meca. Steta i zal zbog zlatne medalje, posto su ovo zadnje OI za Ognjenovic bojim se da nece biti prilike za zlato jos dugo. Bronzu ce osvojiti za dva dana.

teacher

pre 2 godine

Realno su Amerikanke bile bolje, borbenije, organizivanije, bolji blok, bolji servis, sve...Kod nasih osim Boskovicke, vrlo traljavo. Rasickoj nije islo, Busa i Ognjenivic se tu i tamo pojave...Nece. Nema veze, idemo dalje.

mladen70

pre 2 godine

Jednostavno niste bile u meču, one su bile bolje, ali kako vama čovek nešto da zameri posle svega što ste do sada osvojile?! Glavu gore, do bronze idemooooo!!!

...

pre 2 godine

terzić poražen. red je da se skloni i nekom drugom prepusti selektorski posao. nekom ko može da nauči naše igračice kako da igraju bržu odbojku, skrate napad, onako kako brazilke i amerikanke igraju. nije realno da skoro svaka lopta ide na tijanu bošković i da je čeka dvojni i trojni blok svaki napad. koliko god dobra tijana bila ne može sama igrati meč

Ринсвинд

pre 2 godine

Надам се да ће ово брукање бити довољно да Теча,легенда румунске лигесхвати да није обавезно умрети на клупи,и да је време да да шансу неком другом.,јер је он на овом турниру убедљиво најгори селектор..

Nikola

pre 2 godine

Najvise mi je zao Maje koja verovatno nece biti u Parizu i naravno Tijane koja je sve od sebe dala u svakoj utakmici. Bravo za sve nase odbojkasice.

xxx7

pre 2 godine

Nije problem poraz, problem je zelja i energija koje nije bilo. Svetski i evropski prvak ne sme sebi da dozvoli setove od po 15 poena u polu finalu OI, nedopustivo. Drugo, ako je Brankica povredjena i ne moze da igra onda ok (onda na takmicenje vodis neku mladu odbojkasicu da je kalis za buducnost), ali ako nije Terzicu ozbiljno pitanje, sta se desava i gde je problem?! Bojana Milenkovic, Busa, i Jelena Blagojevic, svaka cast devojkama,ali one su daleko od svetskog kalibra i ne znam cemu ovoliko forsiranje njih,i da li je moguce da nemamo neku mladju bolju perspektivniju ?! Tijana isto danas dosta losa,ali nije ni ona supermen.
Sve u svemu bas bas los mec, ko je za to kriv (Terzic) ,zasto Brankica ne igra ako je spremna,i zasto su devojke takoreci nespremne izasle,treba analizirati unutar saceza.
Ovo nije pljuvanje po devojkama,nego kritika obicnog navijaca. Ja ove devojke obozavam,i idemo na bronzu,koja je nasa,samo malo vise volje i energije i bice sve kako treba.

Ljuba

pre 2 godine

Kada neko napiše da je problem želja i zalaganje ja bih ga licno trenirao godinu dana i vodio po aerodromima, da menja vremenske zone, da igra svake nedelje utakmice, da trenira tri puta dnevno pa da ga pitam posle mesec dana (mada teško i toliko) kada procvili i odustane da li ce opet tako da pise sa nepostovanjem prema nasim sportistima koji nisu osvojili zlato, jer su ostale medalje drvene, sunđeraste itd...

Pb

pre 2 godine

Pa ne moze Tijana sama da igra u napadu.One su imale 4 raspolozena napadaca.ja neznam da li smo prisli 5 napada da nam nisu blikom usporili.ne secam se da nas je neko ovako razbio

metox

pre 2 godine

Moj utisak je da je prijem bio izuzetno loš, servis očajan i opcije u napadu ograničeni samo na Tijanu. Protiv ovakvih Amerikanki, koje su imale odličan prijem, dobar servis i nekoliko opcija u napadu ( na oba kraja terena i kroz sredinu) je nedovoljno da bi se izbegao ubedljiv poraz. U svakom slučaju puna podrška našim odbojkašicama, koje maksimalno reprezentuju našu zemlju.Sad uzmite tu bronzu!

realista

pre 2 godine

E ovo je već šteta, za razliku od košarke gde je bilo potrebno čudo. Pogotovo što je Brazil oslabljen u finalu zbog suspenzije, a Kina ispala pa je ovo bila najveća prepreka na putu do zlata. A ova generacija je zaslužila i olimpijsko zlato.

Sa najjačim ekipama se jednostavno ne može sa jednom glavnom opcijom u napadu, kad imamo Tijanu i Brankicu, možemo da pobedimo svakog, kad protivnik zna da 90% lopti ide na Tijanu, ne možemo.

Glavu gore, devojke, izgubiti od USA nije tragedija, a i bronza je medalja, zaslužujete da se nađete na tom postolju još jednom, ali mora glava da bude na pravom mestu.

veliki strumf

pre 2 godine

Ovaj meč je izgubio Terzić. Tvrdoglav kao i uvek, čekao je da se valjda probudi Buša a ona nas je uništila gomilom gresaka. Kad je popila ina 3 bloka na startu morala je momentalno napolje. Taktika da i ovde 70% lopti ide na Tijanu ne može da prodje jer su Amerikanke spremile blok. Tijana skoro uvek puca dijagonalu, one su je tu zaustavile iskusno i nije bilo šanse da prodje. Prijem kao i uvek loš, energije nigde, nula. Niko ništa da uradi da ih podigne a Terzić prespava 2 seta. Ovo je najgora partija naših devojaka poslednjih godina.

HanSolo

pre 2 godine

Buša po starom je užasno slab karik.. Ako je ona najbolja alternstiva na toj poziciji, onda nam se ne piše dobro za budućnost..

Sića

pre 2 godine

Prvi puta pogledao malo zensku odbojku, nije lose u svakom slucaju puno gledljivije od zenskog nogometa ili kosarke. Amerikanke za dvije klase bolje od Srbije doduse.
(pozdrav s jadrana, 06. avgust 2021 07:03)
Idi gledaj Zadrugu ili Parove, tu ti je mesto.
Pozdrav s Atlantika.

VUK

pre 2 godine

Izgubiti ok. , ali ne pružiti otpor ?!?! Da li u svakom setu moramo po 5 servis grešaka ? Em su bolje Amerikanke , još im i poklanjaju naše poene. Ovo je nula od igre. Mogao bi naš trener da ode u penziju. I to je za ljude. Neko mlađi sa vizijom da preuzme. Ovo je muka od odbojke. Hvala brate i doviđenja.

Dejan

pre 2 godine

Kada gledam kosarkasice/odbojkasice, Djokovica, ponosim se sto sam Srbin. Kad citam komentare, strucnjaka i prekaljenih junaka iz fotelje, stidim se sto sam Srbin. Vi niste ljudi, vi ste g…a!

my way

pre 2 godine

Колико пљувачких стручњака одједном у коментарима. Девојкама свака част, бориле су се колико су могле, али данас једноставно нису могле више. Сутра би можда 3:0 за нас било, просто то тако иде. Савршен пријем Американки, репрезентација за коју се не зна да ли је боља у томе, у одбрани, блоку, или у бруталном и разноврсном нападу. Није фраза да данас практично сви играју све спортове. Кина испала у првој фази, ми одували Италијанке, Турска испала од Кореје, Америка данас боља од нас... Жал за златом, па можда, али ове девојке су светске и двоструке узастопне Европске шампионке. 3 велика такмичења узастопно освојена, па не може се све освојити у оваквој конкуренцији. За разлику од Италијанки, Туркиња, Кинескиња и осталих велесила ми се и овде боримо за олимпијску медаљу, да ли сте ви свесни тога? Плус Бранкица ван форме, Стефана одсустна због порођаја. Можда ту енергију може у будућности Катарина Лазовић да донесе, али се мора рећи и да су Бојана Миленковић и Бјанка Буша одличан турнир одиграле. Сетите се само прошлог меча са Италијанкама. Главе горе девојке и срећно у борби за бронзу!

Gde ja živim

pre 2 godine

Nažalost, ubedljivo najgora utakmica naše reprezentacije unazad nekoliko godina. Bilo je ovo vrlo teško za gledati. Obožavam ih, ali danas je baš bilo teško za praćenje. Za razliku od meča sa Italijom gde je sve funkcionisalo kao sat ovde ništa nije funkcionisalo.

Osnova odbojke prijem ništa, 0, minus, kako god. Blok skoro ništa, na kraju kao 8, ali sve skupljeno u minutima kada smo već gubili ubedljivo. Zaštita bloka na vrlo niskom nivou. Zna se da Amerikanke mnogo vole da kuvaju, ali slabo se šta uradilo. Servis ili u aut ili u mrežu. Napad samo Tića koliko toliko, no pričali smo da na duže staze to može da bude ozbiljan problem.

Amerikanke su stvarno odigrale perfektno. Znamo da igraju brzo, da igraju precizno sa malo grešaka, ali odbranu su odigrale za 11. Mnogo pasivnih blokova, neverovatnih upijača, na momente ih je i sreća služila, ali sreća prati hrabre. Čestitke SAD-u, zaslužen prolaz.

Devojke, glavu gore, koncentracija za bronzu neka bude maksimalna. Bila je ovo lepa prilika, ali moraćemo da čekamo Pariz. Velika šteta.

Demar Derozan

pre 2 godine

Dobro su se devojke borile, nema veze, neka daju sve od sebe u borbi za bronzu i bice dovoljno. Ako se setim igrara u Riju, mi smo u polufinalu dobili Usa sa dosta srece u 5 setova, sada smo porazeni, tako da ne treba mnogo ocajavati, devojke su sjajne, a i Brankica Mihajlovic nedostaje takodje, uz malo lisiji prijem danas nije moglp bolje

Sempervivum

pre 2 godine

Баш ми жао, веровао сам у ове девојке, а и оне су се надале злату. Жао ми је Маје која је желела часно да се опрости од репрезентације.
Американке су биле потпуно припремљене за утакмицу против нас. Спремиле су реванш за пораз у Рију. То је заслуга њиховог селектора и сарадника.
Наша екипа без плана 'Бе', а нисам сигуран ни да је постојао план 'А'. За то је крив наш селектор. Неприпремљена тактика скроз. Игра као да су на некој припремној утакмици. Утакмица није спремљена ни тактички ни психолошки. Девојке као да су препуштене саме себи.

Cinik

pre 2 godine

Ovo je zalosna igra za jedno polufinale, pa mi ovom igrom zasluzujemo da igramo u C svetskoj ligi, ne u A!
Busa i Milenkovicka standardno najgore, devojke su realno zalutale u ovaj sport, kako to Terzic ne vidi nije mi jasno, Amerikanke 90% servisa igraju na njih i to je vec dobijen poen!
U uzas od igre se uklopila i Tijana Boskovic koja gomilu smeceva ispucava u aut, prosto je devojci tesko da igra kada bukvalno svaki napad ide na nju, a Amerikanke su to normalno odavno ukapirale te je uvek ceka dvojni ili trojni blok, jednostavno ovako sablonskom igrom se nigde ne moze stici!

Dušan

pre 2 godine

protiv Italije u 1/4 finalu - naša najbolja igra u poslednjih deset godina.

danas u prva dva seta - naša najgora utakmica u zadnjih deset godina.

glavu gore devojke, protiv Koreje moramo do medalje.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Nezelim da pljujem po nasim odbojkasicama, nikad u zivotu, toliko puta su nas obradovale, ipak moram da kazem da sam ocekivao mnogo mnogo vecu borbu i neizvesniji mec, sta je tu je, idemo po tu bronzu, nije sramota izgubiti u polufinalu OI i to od jedne velesile kakva je Amerika!

pozdrav s jadrana

pre 2 godine

Prvi puta pogledao malo zensku odbojku, nije lose u svakom slucaju puno gledljivije od zenskog nogometa ili kosarke. Amerikanke za dvije klase bolje od Srbije doduse.

Jagoda

pre 2 godine

Terzićev poraz.
Ništa senzacionalno nisu Amerikanke igrale, ovo je rezultat dobrog skautinga, pročitali nas, unapred su znali svaki naš napad.
U tim situacijama treba da nastupi selektor, da trazi tajm aut, da menja strategiju itd, ali se to ovoga puta nije desilo.

Marko

pre 2 godine

Amerikanke nisu bolje od nas i ovaj rezultat je nerealan. Isto kao i naš poraz protiv Brazila. Imali savršen prijem i igru u odbrani protiv Italijanki, da bi sad podbacili, isto kao i što se desilo protiv Brazila. Istu ovu Ameriku je Rusija odrala 3:0, tako da tek ne bih poredio naše sa Ruskinjama i pričao koliko su naše bolje. Ista ova Amerika je jedva pobedila Italiju sa 3:2.. jeste da je i stvar match-upa i ko kome i koliko odgovara ali neverovatne su oscilacije svih timova na ovoj Olimpijadi pa i naših devojaka. Nadam se da će se probuditi i u polufinalu pobediti verovatno Južnu Koreju, mada sada se ne zna više ništa - mi smo odrali Južnu Koreju, a ta ista Južna Koreja je pobedila ogromnog favorita za neku od medalja Tursku u četvrtfinalu! Jako čudan turnir i u ženskoj i u muškoj odbojci. Treba čestitati Amerikankama ali i dalje mislim da su naše devojke te koje su podbacile i nisu igrale u skladu sa svojim kvalitetom. A vi što pljujete mislim da niste ni svesni da je ženska odbojkaška reprezentacija naša najkonstantnija i najbolja reprezentacija u poslednje 2 decenije, i da, razočarenje je što će verovatno biti "samo" bronza, ali navedite mi bilo koju našu reprezentaciju koja stalno donosi medalje.

objektivan

pre 2 godine

Amerika je danas bila bolja, mislim da su naše odbojkašice izgorele u velikoj želji. Teško je kad nemamo Brankicu kao drugu opciju u napadu. Verujem u bronzu protiv Koreje.

nenad

pre 2 godine

Jel moguce da neki ljudi kritikuju Tijanu Boskovic?! Kao zabila mnogo lopti u aut! Shvatate li vi da i Amerikanke i sve druge reprezentacije drze dvostruki blok na njoj od starta? A to sto na drugom kraju sajle nema nikoga da to istokristi - to pitajte selektora. Bez Boskovic, mi ni grupu ne bi prosli. Ni grupu. Ni bloka, ni prijema, ni igre u polju.. Primaci - katastrofa i danas i protiv Brazila. Uzmite Boskovic ovom timu, neka ne igra jedno prvenstvo, pa da vidimo na sta cemo liciti...Lose pripremne. Mesec i po odmora za igracice? Samo tri meca, od cega tek dva javna?! Misterija Mihajlovic - ili nije u formi ili je u svadji sa selektorom? Busa i Blagojevic kao zamene za nju?! Nije Terzic naravno jedini krivac. Busa nakon što je dva puta smecovala u blok na pocetku meca - izgubljena. Milojevic ocajna na prijemu non stop..Rasic - najgori turnir od kada je u reprezentaciji. Ja Trezicu zameram samo jedno - sto nije imao hrabrosti da povede bar dve mladje igracice vec na ovaj turnir - Lazović (koja je morala i da igra poprilicno) i Kocic bar kao treceg srednjaka. ..Uzgred, niko nam ne garantuje trece mesto, i ja nisam siguran da ova nasa ekipa ovako poljuljana moze mnogo bolje od ovoga danas.

mukat

pre 2 godine

Apolutno se znalo da svi naši napadi idu preko Tijana i da je Buša najslabija tačka kad je prijem u pitanju. Sa druge stane Terzić nije mrduo da promeni nešto i rezultat je očigledan.

Први темпо

pre 2 godine

Данас као да нису на терену, нису у Токију. Концентрација 0.
У 1. сету нема блока, тек кад је све одлучено лијепе два али касно.
Буша је тремарош каквог нема. може да игра само кад нам иде.
Мина Поповић "свађала се" пола тајмаута са Терзићем а сервис не може да убаци.
Не могу само Огљњеновић и Бошковић (која узгред се више поуздала у ланчић и амајлије него свој раскошан таленат и знање. Два сета дирка ланчић и раманџа.)
Треба нам концентрација, упорност, блок и стрпљење. Није ништа изгубљено, идемо поен по поен.

xxx7

pre 2 godine

Kada neko napiše da je problem želja i zalaganje ja bih ga licno trenirao godinu dana i vodio po aerodromima, da menja vremenske zone, da igra svake nedelje utakmice, da trenira tri puta dnevno pa da ga pitam posle mesec dana (mada teško i toliko) kada procvili i odustane da li ce opet tako da pise sa nepostovanjem prema nasim sportistima koji nisu osvojili zlato, jer su ostale medalje drvene, sunđeraste itd...
(Ljuba, 06. avgust 2021 08:34)

Ti bi ga trenirao?! Da,danas jeste bio problem energija i zalaganje,i sta,reci ces da nije?! Svi sportisti na isti nacin zive (treninzi,putovanja,vremenske zone itd) a ne samo nasi,i ne vidim gde je problem da se pokaze zelja?! Ako polu finale OI nije dovoljan motiv, onda ne znam sta jeste...
Cvile i ostali ljudi koji se bave raznoraznim poslovima i koji ne mogu da prehrane svoje porodice pa nista, sportisti bar rade ono sto vole i za to su debelo placeni,tako da ne pricaj mi ovde te price.
Da se razumemo, obozavam i podrzavam ove devojke i samo mi je zao sto su na ovakav nacin izgubile danas utakmicu, i ovo je odgovor samo na tvoj glup komentar. Devojke idemo jako na bronzu, medalja je bitnana kao i kontinuitet istih na velikim takmicenjima!

srbin

pre 2 godine

Bio sam ubedjen da nase devojke osvajaju ZLATO, one i basketasi zato mi je njihov poraz najteze pao. Vaterpolisti su nam jos ostali da osvoje zlato i da malo sacuvamo cast jer samo jedno pa i dva zlata je katastrofa.

vilsonovo

pre 2 godine

Ako je Brankica Mihajlovic povredjena - zasto je isla na Olimpijadu? Ako nije u formi, zasto nije povedena odgovarajuca zamena? Ili je doslo do konflikta na rekaciji selektor - Mihajlovic? Posto nasi sportski novinari u Tokiju nista ne pitaju o tome selektora, mada im je posao da pitaju - ima li iko ikakve informacije o tome? I zasto je Lazoviceva tek 13 igracica? Jer, ako mi nemamo nikoga da zameni Brankicu, onda nam se crno pice.

vilsonovo

pre 2 godine

Od tri ozbiljna meca na Olimpijadi u dva smo oduvani. I Brazil i Amerikanke su dobile Srbiju rutinski. A Italijanke smo dobili ali, budimo realni, Italija je bila UZAS. Par pitanja koja niko od nasih novinara nece postaviti selektoru:
1. Zasto je vodjena Mihajlovic ako nije spremna?
2. Od kada to Busa moze da igra primaca poentera i gde je to igrala i kada?
3. Zato u timu medju 12 nema Katarine Lazovic koja igra upravo na mestu Mihajlovic?
4. Otkud ovako ocajna igra na prijemu i u polju celo prvenstvo?
5. Zasto samo 3 meca za dva mesec priprema? itd itd
Da svetski prvak spadne na to da igra sa jednom ozbiljnom opcijom na kraju sajle (Boskovic) celo prvenstvo?!
I , na kraju, da se nije pojavila Boskovic 2014, godine mi ne da ne bismo videli svetske i evropske titule, vec bismo tesko osvojili bilo koju. I to je surova istina koju medalje pokrivaju. NA EP nas selektor ce igrati sa istih 12 igracica. Razlog? Da pokaze da je bio u pravu na Olimpijadi, iako nije bio.

Neo@

pre 2 godine

Bio sam pre OI ubedjen da su naše ubedljivo najbolje, ali kad sam video da Brankica ne igra, da fale neke igračice iz prve postave, jasno mi je odakle poraz od Brazilki, odakle i ovaj poraz!
Ne znam zašto se trener Brakocevice odrekao, mogla je da igra pored Tijane u ovom sastavu, ali Terzić to najbolje zna!
Bez Brankice posebno, zaista se nije više moglo.
Tu je utakmica za bronzu, samo napred devojke, uzmite medalju!
Trebaju i neke stvari da se poklope za zlato, a Bog zna kad to i da li kod vas može biti.

stevo

pre 2 godine

Terzić odvede ekipu do polufinala OI i ovde traže njegovu ostavku. A godinama unazad stvorio kult reprezentacije ikontinuitet medalja.
Čovjek ima odbojku u malom prstu a to što je trenutno ovo najači sastav nije Terzić kriv.
Ne stiče se iskustvo igranja na OI već u klubovima. Reprezentaciju bi trebalo da čine najjači igrači(što Terzić apsolutno radi). Podrška djevojkama i Terziću. Polufinale je uspjeh.

Nenad

pre 2 godine

Bez energije. Delovalo je kao da ocekuju da ce pobeda doci sama od sebe. Amerikanke dobro takticki odigrale. Nase generalno iz takmicenja u takmicenje na suvi kvalitet pobedjuju sa vrlo malo taktike. To ne valja. Ipak je to odbojka.

Dacha Zvezda

pre 2 godine

Bravo devojke!!!! Kapa dole!!!

Danas nije išlo, bile su bolje, skinimo kapu i to je to!
Kad te neko zasluženo dobije, ne treba da žališ puno. Malo odmorite pa da uzmete bronzu!!

BRAVO! IDEMO DALJE!!

Srb

pre 2 godine

Штета због Маје...
Колико су оне данас биле добре, толико ми лоше и испод нашег нивоа, идемо по брнзу да се Маја бар са медаљом опрости од репрезентације.

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Nazalost, raznovrsnost Amerike i dobra igra u svim elementima odbojke se pokazala kao nepremostiva prepreka, narocito za nasu jednodimenzionalnu igru-gde Tijana opali loptu. Danas joj nazalost nije islo, ali potpuno logicno jer su je i zatvorile blokom, i hvatale u polju, da se na kraju i ona unervozila pa krenula jos i da promasuje. Ostaje zal sto su odigrale jedan od najlosijih meceva u poslednjih par godina kad mu vreme nije, pa u tom smislu imaju za cim da zale, ali mora se priznati da ovog puta objektivno nisu bile ni blizu. Bez Brankice, ili makar nekog drugog kvalitetnog napadaca ne moze se dobiti jedna Amerika. Prijem danas ispod svakog nivoa, no meni ipak "pobedu" odnosi Silvija koja danas ne znam da li je 3 lopte uhvatila, od cega je hajlajt "hvatanje" lopte koja ide pola metra u aut tako da posle nje niko ne moze da je odigra, plus pala gomila kuvanih lopti... No, koliko puta su nas samo obradovale, pa ne moze se uvek ni pobedjivati, Amerika se ocigledno nakon nekoliko velikih neuspeha za njihove standarde na svetskom i proslim Olimpijskim naostrila da ovde uzme zlato. I jos bih dodala za vas koji kritikujete Bianku Busu da ne ume da igra pod pritiskom i da je ocajna-da, odigrala je losu utakmicu i da, za primaca servisa koji nema tako ubojit napad, prijem joj je cesto nestabilan. Ali pogledajte opet finale Evropskog sa Turkinjama kada nas je sama maltene servisima vratila u peti set kada su se ostale raspadale i povela do zlata, pa onda pljujte po devojci.

Sonja

pre 2 godine

...ali Terzić koji u tajm autima ne daje nijedan savet, već bez trunke energije samo mumla "ajde to malo" i neke nebuloze, apsolutno ni ne pokušavajući da ih motiviše i bar energijom ako nijedan konkretan savet ne ume da da

C.

pre 2 godine

Šta je bilo, bilo je, idemo po bronzu.
Ajde sada neka naš stručni štab za Evropsko prvenstvo u Beogradu pozove Lazović u tim, umesto npr. Blagojević i izgradi tu igračicu da bude u budućnosti dobra pomoć Tijani u napadu. Blokere uvek imamo dobre, i dizači su nam problem kad Maja ode.

Niki

pre 2 godine

Ja bila sigurna u zlato ali ni sanjala nisam da nema Brankice.Tijana sama ne može protiv ovih ekipa.Očekujem Južnu Koreju i lak posao

Gorzza

pre 2 godine

Izgubile su, nema sta to je sport, ali samo zelim jednu stvar da kazem, da ne ostane nezabelezeno :"Reprezentacija Srbije u odbojci izgubila je polufinale OI 2021 - ve od UBEDLJIVO NAJRUZNIJE ekipe u istoriji svih ekipnih sportova obadva pola !!!!!!" Srecno u borbi za bronzu !!!

Cccccc

pre 2 godine

Nadam se da ce neko pitati Terzica zasto je vodio Brankicu ako devojka nije bila u formi ili je povredjena. To je u startu opcija manje, zasto nije poveo nekog drugog primaca koji bi bio resenje za zamenu kada ne ide. Ovako ima samo da vrti Busu, Blagojevic i Milenkovic a njima uglavnom nikad ne ide.

Kakav_poraz

pre 2 godine

Poraz kosarkasica je I ocekivan, ali ova igra odbojkasica u prva 2 seta je bila na vrlo niskom nivou. I vise nego razocaravajuci poraz na kraju.

А. Петров

pre 2 godine

Уби нас Америка јутрос. Да ће згазити кошаркашице је било очекивано, али да смо у одбојци овако немоћни ме је баш ск*њало.

pogo

pre 2 godine

Svaka cast za SP i EP, kapa dole, ali sramna igra danas. Ne moze uvek da se dobija s 3:0, treba ponekad i da se boris da stignes rezultat.

Wess

pre 2 godine

I individualno i timski Amerikanke su bile daleko kompletnije i svestranije pripremljene od nas. Idemo dalje, da pokušamo bar da uzmemo bronzu.

WillyWonka

pre 2 godine

E svašta čitam u komentarima, a cure su u ušle u 4 najbolja tima i još imaju priliku da osvoje medalju. Pa šta i ako ne osvoje, ako budu četvrte? Pljuvati ih, šta li.
Svaka njima čast, dokle su dogurale, Srbija je velesila u ženskoj odbojci, a nekad mora doći i poraz.

dakiliz

pre 2 godine

Znao sam da će olimpijsko zlato biti nedostižno još od prošlog finala u Riju kada smo spektakularno izbacili tada najjače ekipe u 1/4 i 1/2 finalu Rusiju i SAD i poveli u finalu 1:0 u setovima i samo se ugasili valjda od silne želje i straha od zlata na pomolu, protiv prosečne Kine koja je iskoristila povoljan žreb i odmorna ušla u finale a koju smo prethodno u grupi lagano demolirali 3:0

uzzaaassss

pre 2 godine

Ja se nadam da ce doci ona Kubanka za koju su pisali jer stvarno odavno imamo problema sa drugim primacem, a sada na Olimpijadi i sa oba.
(Mina, 6. avgust 2021 07:55)

Odlucila je da igra za Tursku mada je dobila nase drzavljanstvo. Pare su bile presudne.

Uroš

pre 2 godine

Čitajući komentare pomisliš da su svi prisutni komentatori osvoji zlato na Olimpijadi i da ove devojke ne znaju ni kako se igra ni šta se igra. A gle čuda, one su se probudile jutros u 7h u Tokiu, gde igraju polufinale Olimpijskih igara sa Amerikankama. Da budu i četvrte, a neće biti, najveći uspeh Vas komentatora je to sto ste ustali u 6h da ispratite i svoje frustracije lečite ovde.

Bravo devojke! Ponos i dika! Uvek tu za repku i uvek donesu radost!

Duxevaca 80

pre 2 godine

Mi danas licimo na neku africku selekciju! Nikog ovako lako Amerikanke ne bi dobile! Svaka cast za sve dosad uradjeno, a ovo danas je bruka i sramota! Da se ovako anemnicno i bezvoljno igra polufinale Olimpijade - izgubi ako su bolje, ali gini na terenu, nek laktovi budu krvavi, da nemas sebi sta da zameris!

Shamu

pre 2 godine

Lose pripremljena utakmica od strane Srbije i odlicno od strane USA. Amerikanke igraju bez svoje "Tijane" (prvog korektora Tompson) i dominiraju. Rezervni korektor Drews nije smela da prodje ni pola sto je prosla. Ali prijem im je bio perfektan, napad odlican, oba primaca su ponela teret u napadu, poneki blok, tradicionalno dobra odbrana.
Kiralji razvalio Terzu u pripremi utakmice. Zasto je nasim igracicama vaznija frizura i lancic od prijema ...??

veliki strumf

pre 2 godine

Prijem jad i beda, petoligaski nivo. Postavljanje u polju ne postoji, 95% lopti nismo uhvatili. Servis - ja ne znam koliko je gresaka iz serve bilo. Nedopustivo. Tijana zaustavljena potpuno, neprepoznatljiva. Tako je to kad ti je jedina taktika da dizes na nju. Tiijama 95% puca dijagonalu i to su joj zatvorile jer imaju visok blok, a Tijana ni da skuva, ni po paraleli da smečuje... Primaci em ne znaju da prime, em neupotrebljive u napadu. Sve u svemu, jedan od najgorih mečeva naših devojaka poslednjih nekoliko godina i to bas u polufinalu OI. Šteta, po kvalitetu ne zaslužuju metlu. Biće valjda bronza, Koreja se mora dobiti.

ludo burazeru

pre 2 godine

Misterija zvana Brankica ili ipak ne?Da li vodja(Teča) stavio svoj ego ispred države i tima!?Vreme će pokazati jer i sa jednom nogom je naš najbolji primač,poenter..Vreme je za promene.Hvala na svemu.

coriolanus

pre 2 godine

Terzic nije normalan.Servis nigde, blok nigde, odbrana nigde. Menjas Busu uvedes Jelenu Blagojevic a imas brdo jos boljih igracica koje nisi zvao.

goran

pre 2 godine

Sve uspehe u poslednje vreme Srbija je ostvarila igrajući sa 2 korektora,jer jednostavno nemamo igračicu na prijemu koja može poenterski da doprinese. Klasična postava sa 2 primača može da nam prođe protiv selekcija iz Evrope, protiv SAD,Brazila i Kine(kada je kompletna) bez 20 i kusur poena Brankice Mihajlović mi nemamo šanse.I samo mi nije jasno kako pored tolike baze naši treneri nisu sposobni da naprave vrhunskog primača servisa, kojeg nemamo još od Anje Spasojević i Jelene Nikolić.

nikola

pre 2 godine

Da li mi neko moze ovde objasniti zasto ne ubacuje Brankicu Mihajlovic. Makar da proba,jer od Buše i Milenkovic nemamo nikakve koristi. Sve se ide na Tijanu…

Neko

pre 2 godine

Majo, da tebe nema nista od ovih uspeha ne bi bilo. Zao mi je tebe najvise jer se oprastas od reprezentacije.
Ovo danas pokazano je sramota. Nigde zelje energije, borbenosti. Primaci su nam zali Boze, Rasic nevidljiva, Tijana izbacuje lopte u aut bzv, samo dira kosu. Tako se ne ponasa navodno najbolji korektor sveta. Silvija uzasna.
Jedina koja zeli i hoce je Maja ali nazalost nema sa kim. Toliko nam je prijem los da ne stigne lopta do tehnicar. Terzicu, pojeo te je Karc Kiralj takticki.

Milan

pre 2 godine

@Mina
Na žalost kubanka je korektor, eventualna rezerva za Tijanu. Možda je Terzić danas mogao da proba sa dva korektora kao što je koristio Mihajlović da proba sa Bjelicom jer je definitivno nedostajao napad iz zone 4.

vilsonovo

pre 2 godine

Pre par dana Mihajloviceva je na pitanje da li je povredjena odgovorila da je ona - u redu. Znaci da je ZDRAVA. A to znaci da je selekor procenio da je ona u ovom casu te četvrti primac u timu..Ja mislim da je Terzic birao - da ostavi Mihajlovicku van Olimpijade zbog lose forme ili da je povede zbog starih zasluga, a da onda pored nje stavi cak tri igracice koje su zaduzene za prijem. Druga varijanta je bila da povede Lazovicevu i da ona i Mihajlovic dele minutazu. Ali, na kraju se prepao mogucnosti da Milojevic i Busa nece biti dovoljne na prijemu jer su nesatbilne pa je Lazoviceva otpala. Videlo se jos u mecevima sa Italijom u Srbiji da se odlucio za ovu varijantu. Nazalost. Jer, da smo u grupi imali jos makar jednu jacu ekipu od Brazila, mi bismo vec u cetrtfinalu mozda naleteli na SAD ili Rusiju i ispali sa ovakvom igrom.

Del Piero#10

pre 2 godine

Glave gore devojke, idemo na tu bronzu. Danas su Amerikanke bile bolje i zasluženo prošle do finala. Kada ovakvoj maloj zemlji fali igračica tipa Brankice Mihajlović teško je boriti se protiv ovakve sile kakve su SAD sile.

Što pre prebolti ovo, protiv Koreje imamo dobru šansu za medalju.

321

pre 2 godine

Katastrofalna igra nasih odbojkasica ispod svakog nivoa za nase standarde. Losa igra u polju, ne postojeci blok,lose dizanje sporo imaju vremena da nameste blok amerikanke. Sve u svemu najlosiji mec nasih u poslednje 5 godine, od onog protiv Kine u finalu Rija. ZA MENE OSTAJETE OMILJENA SRPSKA SELEKCIJU, KOJU JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI. Moglo je bolje, mogla je ova generacija da objedini sve medalje ali, nije se dalo ni u Riju ni sad.
(srbin, 6. avgust 2021 07:13)

Čekaj pa juče si ih hvalio na sva zvona, kako odmah okrenemo ploču i pljujemo po svome...

Zlatno doba

pre 2 godine

Glavu gore naše, imate meč za medalju, šta god da bude niste se obrukale, naprotiv!
(Milan, 6. avgust 2021 07:32)

Sva sreća da sve medalje isto vrede, žao mi ovih što se bore za zlato i srebro, umesto da im je svejedno, medalja je medalja makar bila bronza.
Ma i ove drvene što ih imamo, sijaju zlatnim sjajem.

ja

pre 2 godine

Nije ovo samo izgubljeno polufinale. Ova utakmica oznacava silazak sa svetske scene fantasticne generacije srpshih odbojkasica koja tesko da ce da se ponovi. Nemamo zamene za zlatnu generaciju. U svakom slucaju bilo je lepo dok je trajalo. Hvala im za sve.

HanSolo

pre 2 godine

Jako teško će biti sa samo Tijanom u napadu.. Amerikanke su uvej jake u odbrani.. Ako ovako igraju imamo laku pobedu za SAD.. Nema ništa od finala.. Da se dobije jedan turnir mora se kalkulisati.. Trebali su da probaju da izbegnu njih.. I u košarci.. Ali.. Mi to ne umemo.. Ovo je do sad razbijanje.. Ubili su nam samopouzdanje i već je gotovo u prvom setu.. Daj bože da grešim.. - 9 je ogromno..

Ринсвинд

pre 2 godine

Dva puta uzastopno prvaci Evrope i prvaci Sveta pre toga pregrst medalja i titula iz 2011. i ti bi da ga smenis. Pre njegovog dolaska i uspostavljanja sistema nismo se ni kvalifikovali za prvenstva. Danas je bila katastrofalna igra, niko ne pokriva blok, lobuju nas blok kako hoce. Blagojevic nema sta da trazi u reprezentaciji kao ni Busa. Tesko moze bez dva dobra igraca u napada bez Brankice Mihajlovic i pre Stefane Veljkovic, ne moze Tijana Boskovic sama.
(srbin, 6. avgust 2021 07:31)

Sve što je osvojeno nije osvojeno zahvaljujuči njemu,već uprkos njemu.Nešto slično kao sa onim Udovičićem u vaterpolu koji je isto osvajao pregrš medalja sa timom koji kada ga je Savić preuzeo nije izgubio 4 godine-
Uostalom pogledajte tajaute Terzića,pa onda ostalih trenera
A i bilo je dosta 2 decenije ,nek se povuče 1 olimpiski ciklus pa ako ne ide nek se vrati.Al znaš kako se kažedržavni posao je državni posao.Tako da su male nade da ćemo to dočekati

znanje-imanje

pre 2 godine

Za razliku od njih koje su brobene naše devojke su ušle u meč sa pogrešnim licem, na kojem je teret. Samoporaz u 1. setu. Jedina OK - jer je OK u glavi - je nikad bolja Mina Popović.
O Terziću... godinama pišem ovde. On je skučen, blago govoreći. A i oni koji hvale "teču". Kad već gubiš 1. set - razvuci ga da potraje, izmenama i tajm autima. I čelindžima i bilo kako. A i da se neka na klupi presabere. A i da se zagreje neka izmena. Drugo Drews je prinudni korektor. Ona puca vrlo nisko, tik iznad sajle, i skoro isključivo dijagonalu. Da nam ona još prolazi je znak elementarne nepripremljenosti ekipe.
Evo pukli smo 1. set ali sad je samo pitanje mentalne snage. USA je vremešna ekipa, bez par igračica, i sigurno možemo da ih dobijemo - ako prestanemo da smo sopstveni teret.

Casanova

pre 2 godine

Tvrdoglav trener...ovaj sastav je dobar ako primačice imaju dobar prijem i možemo da igramo sa srednjacima u napadu...ovako sa pomerenim prijemom nemoze sve Tijana sama...morala je da uđe brankica koja bar ima tešku ruku ali ponavljam..tvrdoglav čovek

HanSolo

pre 2 godine

Jooj pa šta je sa servama.. Nema ovde šanse.. Mi ne možemo da vezamo dva poena.. Prijem servisa je sve u odbojci, ali mi sa Bušom imamo ogroman hendikep.. Užas..

HanSolo

pre 2 godine

Debakl
(Slobodan na moru, 06. avgust 2021 06:30)

Plašim se da će nam ovako biti ceo dan.. Počeo je sa antiklimaksom.. Odbojka nije ni poćela i već je gotovo.. Mi igramo sporo.. Naše dodavanje je kao da igraju kornjaće u poređenju sa ameriksnkama..

NekaTamo

pre 2 godine

Ne znam sto je uopste vodio Brankicu ako nije mogla da igra. Nisam ocekivala pobedu, jer su Amerikanke mnogo kvalitetnije i nije bilo sanse da samo Maja i Tijana ih pobede. Amerikanke su to znale i uvek cekale Tijanu. Zao mi sto Maja nije stigla do jos jednog finala, ali nadam se da ce doci do bronze u nedelju. Mada mi se cini da za nju to nije dovoljno, ceo turnir imala je izraz lica i stav "ja sam dosla po zlato".

vss

pre 2 godine

Ova Buša veze blage nema. Nijednom nije prošla, prijem katastrofa, serve u aut. Menjaj bre to dok nije kasno Terzicu, daj Brankicu. Igramo 7 na 5 već set i po.

Bole bgd

pre 2 godine

Tijana najgora na terenu! Alo bre, nije to bila borba sa USA armijom, nego sa šest devojaka iz Amerike! Izgubimo pre nego što je meč počeo. Terzić nije psihološki spremio devojke za borbu.

vlada

pre 2 godine

Mogu samo da kažem bravo devojke i bronzana medalja je veliki uspeh. Danas su Amerikanke jednostavno bile bolje. Na kraju ne može svako takmičenje da bude zlatna medalja

Umjereni optimista

pre 2 godine

Bio sam ubedjen da nase devojke osvajaju ZLATO, one i basketasi zato mi je njihov poraz najteze pao. Vaterpolisti su nam jos ostali da osvoje zlato i da malo sacuvamo cast jer samo jedno pa i dva zlata je katastrofa.
(srbin, 06. avgust 2021 07:33)

Tuga do neba a inace pametnom dosta. Bas si me nasmejao. Hvala gde cuo i ne cuo!

Kale_Pravi

pre 2 godine

Gospodo nasa struka je izgubila utakmicu. Odnosno USA strucni stab je tako dobro pripremio utakmicu da to nije moglo da se ne pobedi. Svaka cast. Ovo me podsetilo na pripreme kosarkaskih utakmica SFRJ. Ajde da uzmemo tu medalju. Dele se samo tri medalje, a celi svet konkurise na pocetku ciklusa. Ipak uz medalju, iako nije najsjajnija, vraca se osmeh na lice.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Šteta. Tijana je bila sama a umorna, Buša je imala energije i pokušavala.

Zašto nije ubacio bar u jednom setu, kada je video da loše igraju, skroz novu postavu, recimo Aleksić i još one 3 cure koje nisu uopšte ulazile tokom celog turnira?

Sve u svemu za ovaj meč loša psihološka priprema kao kod Kolašinca i Španvoićeve.

Nadajmo se da će uzeti bronzu, a Amerke su bile odvratne i naše su imale šansu ali izgleda ne i vere a i Terzić je bio onaj stari sa početka karijere, negativan i loš, takođe, mada je vremenom malo smekšao.

Amerke sa ovim nadmenim stavom koji krije mnogo frustracija nema šanse da uzmu zlato .

MILOJKO

pre 2 godine

Želja i borbenost plus iskustvo idealna kombinacija. Na žalost nikakvo iskustvo ne može da nadomesti izostanak želje i borbenosti i pravilu iskustvo počinje da se širi kao zaraza......

Ahab

pre 2 godine

Terzic iskljucivi krivac za poraz. Kod devojaka, psihicka priprema je najvazniji segment. Sve one jako dobro znaju sve elemente sa 16 godina, ali psiha diktira ucinak.
Od prvog meca videlo se da je tim neuigran,nesiguran i da se u napadu sve svodi na Tijanu. Zasto je Terzic kroz Ligu nacija "uigravao" treci tim gde ni jedna igracica nije stasala za ove OI?!
Zasto su dosle one koje ne sme da pusti ni da udju na teren?!
Zasto je povredjena Mihajlovic uopste putovala!?! To neka objasni.
U Riu nas je kostao zlata, ne cineci nista i cekajuci da se "dogodi cudo", kao u mecu sa SAD, gde isto nista pametno uradio nije i gde su se devojke na suvi kvalitet cupale za 3:2. Sada finala nece ni biti. Red je da cujemo i njega, najzad.
Srpska ekipa je u mec usla rastrojeno, totalno nespremna, a Busa u prvih 5 poena bukvalno odredila sudbinu prvog seta, a i meca. Pojela je trema.
Skauting SAD odrzao cas srpskim kolegama
Borbeno i zglavno, naceli ionako krhk prijem raznovrsnim servisima, zatvorile Boskovicevu-i adio. A igrao im REZERVNI korektor. E, ali ta levoruka "rezerva" Drews je Ligu nacija igrala svo vreme, pa moze da odmeni Tompson a da se to u igri ne oseti. Cik neka Bjelica udje umesto Tijane.
Moglo bi se o propustima Terzica do sutra.
Elem, igraca poput Maje jos dugo nece imati ni svetska, a kamoli srpska odbojka.
Sa primacima mogu da se krpe sa Vargas, ali bez Maje ni Tijana nece biti to sto je u napadu. Na svetu nema selektora koji je ostario na klupi. Osim Srbije.

sash

pre 2 godine

Odlucio bas slab prijem nasih. Nije nam ni servis bio posebno dobar, ali realno ni Amerikanke nisu nesto posebno odigrale. Amerikanke samo prebacuju mrezu, nijedna nema strasan servis. Ovo se moralo dobiti na individualni kvalitet, odavno nismo ovako slabo odigrali. Steta!

Kale_Pravi

pre 2 godine

Gospodo nasa struka je izgubila utakmicu. Odnosno USA strucni stab je tako dobro pripremio utakmicu da to nije moglo da se ne pobedi. Svaka cast. Ovo me podsetilo na pripreme kosarkaskih utakmica SFRJ. Ajde da uzmemo tu medalju. Dele se samo tri medalje, a celi svet konkurise na pocetku ciklusa. Ipak uz medalju, iako nije najsjajnija, vraca se osmeh na lice.

Mihajlo

pre 2 godine

Živim u inostranstvu, inače ne pratim odbojku, iako sam aktivno igrao dok sam išao u gimnaziju. Uključih da vidim kako igraju moje. I šta videh? Jedno veliko ništa.

rezime

pre 2 godine

Uopste vrlo los servis su danas imale gotovo sve,to je jedan od kljucnih elemenata da protivnik ne dobija lake poene kojih je bilo na pretek.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Ono sto ce biti mnogo bitnije je taj mec za bronzu sa Belgijom najverovatnije, ovde protiv SAD, samo da ne bude ono 40-50 razlike!

Bravo

pre 2 godine

Ocigledan primer koliko se sportisti Amerike dopinguju na Olimpijadama. Kao da mi sad gledamo drugu reprezentaciju u odnosu na sva predhodna takmicenja, iste igracice izgledaju kao roboti, koji imaju toliko snage, brzine razmisljanje, brzine pokreta da sada nase odbojkasice izgledaju smesno jer i dalje igraju zensku odbojku, a ovi su na pola puta do muske.

srbin

pre 2 godine

Bio sam ubedjen da nase devojke osvajaju ZLATO, one i basketasi zato mi je njihov poraz najteze pao. Vaterpolisti su nam jos ostali da osvoje zlato i da malo sacuvamo cast jer samo jedno pa i dva zlata je katastrofa.

Zlatno doba

pre 2 godine

Glavu gore naše, imate meč za medalju, šta god da bude niste se obrukale, naprotiv!
(Milan, 6. avgust 2021 07:32)

Sva sreća da sve medalje isto vrede, žao mi ovih što se bore za zlato i srebro, umesto da im je svejedno, medalja je medalja makar bila bronza.
Ma i ove drvene što ih imamo, sijaju zlatnim sjajem.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Dupli program(košarka i odbojka) u završnici OI protiv zemlje(USA) koja ima 332 miliona stanovnika i koja je u svakom smislu gigant za našu zemlju. Šta god urade, nisu se obrukale. 1/2 finala OI su fantastični uspesi u kakvim uslovima opstaje srpski sport pored fudbala…

Sonja

pre 2 godine

...ali Terzić koji u tajm autima ne daje nijedan savet, već bez trunke energije samo mumla "ajde to malo" i neke nebuloze, apsolutno ni ne pokušavajući da ih motiviše i bar energijom ako nijedan konkretan savet ne ume da da

...

pre 2 godine

terzić poražen. red je da se skloni i nekom drugom prepusti selektorski posao. nekom ko može da nauči naše igračice kako da igraju bržu odbojku, skrate napad, onako kako brazilke i amerikanke igraju. nije realno da skoro svaka lopta ide na tijanu bošković i da je čeka dvojni i trojni blok svaki napad. koliko god dobra tijana bila ne može sama igrati meč

pozdrav s jadrana

pre 2 godine

Prvi puta pogledao malo zensku odbojku, nije lose u svakom slucaju puno gledljivije od zenskog nogometa ili kosarke. Amerikanke za dvije klase bolje od Srbije doduse.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Ono sto ce biti mnogo bitnije je taj mec za bronzu sa Belgijom najverovatnije, ovde protiv SAD, samo da ne bude ono 40-50 razlike!

Bole bgd

pre 2 godine

Tijana najgora na terenu! Alo bre, nije to bila borba sa USA armijom, nego sa šest devojaka iz Amerike! Izgubimo pre nego što je meč počeo. Terzić nije psihološki spremio devojke za borbu.

Mihajlo

pre 2 godine

Živim u inostranstvu, inače ne pratim odbojku, iako sam aktivno igrao dok sam išao u gimnaziju. Uključih da vidim kako igraju moje. I šta videh? Jedno veliko ništa.

Sića

pre 2 godine

Prvi puta pogledao malo zensku odbojku, nije lose u svakom slucaju puno gledljivije od zenskog nogometa ili kosarke. Amerikanke za dvije klase bolje od Srbije doduse.
(pozdrav s jadrana, 06. avgust 2021 07:03)
Idi gledaj Zadrugu ili Parove, tu ti je mesto.
Pozdrav s Atlantika.

Ринсвинд

pre 2 godine

Надам се да ће ово брукање бити довољно да Теча,легенда румунске лигесхвати да није обавезно умрети на клупи,и да је време да да шансу неком другом.,јер је он на овом турниру убедљиво најгори селектор..

Uroš

pre 2 godine

Čitajući komentare pomisliš da su svi prisutni komentatori osvoji zlato na Olimpijadi i da ove devojke ne znaju ni kako se igra ni šta se igra. A gle čuda, one su se probudile jutros u 7h u Tokiu, gde igraju polufinale Olimpijskih igara sa Amerikankama. Da budu i četvrte, a neće biti, najveći uspeh Vas komentatora je to sto ste ustali u 6h da ispratite i svoje frustracije lečite ovde.

Bravo devojke! Ponos i dika! Uvek tu za repku i uvek donesu radost!

Први темпо

pre 2 godine

Данас као да нису на терену, нису у Токију. Концентрација 0.
У 1. сету нема блока, тек кад је све одлучено лијепе два али касно.
Буша је тремарош каквог нема. може да игра само кад нам иде.
Мина Поповић "свађала се" пола тајмаута са Терзићем а сервис не може да убаци.
Не могу само Огљњеновић и Бошковић (која узгред се више поуздала у ланчић и амајлије него свој раскошан таленат и знање. Два сета дирка ланчић и раманџа.)
Треба нам концентрација, упорност, блок и стрпљење. Није ништа изгубљено, идемо поен по поен.

Gorzza

pre 2 godine

Izgubile su, nema sta to je sport, ali samo zelim jednu stvar da kazem, da ne ostane nezabelezeno :"Reprezentacija Srbije u odbojci izgubila je polufinale OI 2021 - ve od UBEDLJIVO NAJRUZNIJE ekipe u istoriji svih ekipnih sportova obadva pola !!!!!!" Srecno u borbi za bronzu !!!

ja

pre 2 godine

Nije ovo samo izgubljeno polufinale. Ova utakmica oznacava silazak sa svetske scene fantasticne generacije srpshih odbojkasica koja tesko da ce da se ponovi. Nemamo zamene za zlatnu generaciju. U svakom slucaju bilo je lepo dok je trajalo. Hvala im za sve.

sve je to normalno

pre 2 godine

Bez Brankice i sa aut Milenom nije moglo drugačije. Ajde sad pljuvačka ruljo udri po najboljoj odbojkaško reprezentaciji poslednjih 5 godina.

Devojke, za bronzu kao da je za titulu. Bronza se osvaja, a srebro se dobija.

srbin

pre 2 godine

Katastrofalna igra nasih odbojkasica ispod svakog nivoa za nase standarde. Losa igra u polju, ne postojeci blok,lose dizanje sporo imaju vremena da nameste blok amerikanke. Sve u svemu najlosiji mec nasih u poslednje 5 godine, od onog protiv Kine u finalu Rija. ZA MENE OSTAJETE OMILJENA SRPSKA SELEKCIJU, KOJU JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI. Moglo je bolje, mogla je ova generacija da objedini sve medalje ali, nije se dalo ni u Riju ni sad.

Neko

pre 2 godine

Majo, da tebe nema nista od ovih uspeha ne bi bilo. Zao mi je tebe najvise jer se oprastas od reprezentacije.
Ovo danas pokazano je sramota. Nigde zelje energije, borbenosti. Primaci su nam zali Boze, Rasic nevidljiva, Tijana izbacuje lopte u aut bzv, samo dira kosu. Tako se ne ponasa navodno najbolji korektor sveta. Silvija uzasna.
Jedina koja zeli i hoce je Maja ali nazalost nema sa kim. Toliko nam je prijem los da ne stigne lopta do tehnicar. Terzicu, pojeo te je Karc Kiralj takticki.

Cinik

pre 2 godine

Deru nas Amerikanke ko Musa jarca, mada to i nije tako tesko, posto imaju dve jednostavne fore za osvajanje poena, servis na Bojanu Milenkovic ili Bjanku Busu i 90% poen je vec njihov!
Bojana Milenkovic je hodajuca antireklama za odbojku, totalni antitalenat, ali je Terzicu prvotimka, prosto neverovatno!

Dejan

pre 2 godine

Kada gledam kosarkasice/odbojkasice, Djokovica, ponosim se sto sam Srbin. Kad citam komentare, strucnjaka i prekaljenih junaka iz fotelje, stidim se sto sam Srbin. Vi niste ljudi, vi ste g…a!

stevo

pre 2 godine

Terzić odvede ekipu do polufinala OI i ovde traže njegovu ostavku. A godinama unazad stvorio kult reprezentacije ikontinuitet medalja.
Čovjek ima odbojku u malom prstu a to što je trenutno ovo najači sastav nije Terzić kriv.
Ne stiče se iskustvo igranja na OI već u klubovima. Reprezentaciju bi trebalo da čine najjači igrači(što Terzić apsolutno radi). Podrška djevojkama i Terziću. Polufinale je uspjeh.

srbin

pre 2 godine

Надам се да ће ово брукање бити довољно да Теча,легенда румунске лигесхвати да није обавезно умрети на клупи,и да је време да да шансу неком другом.,јер је он на овом турниру убедљиво најгори селектор..
(Ринсвинд, 6. avgust 2021 07:01) 

Dva puta uzastopno prvaci Evrope i prvaci Sveta pre toga pregrst medalja i titula iz 2011. i ti bi da ga smenis. Pre njegovog dolaska i uspostavljanja sistema nismo se ni kvalifikovali za prvenstva. Danas je bila katastrofalna igra, niko ne pokriva blok, lobuju nas blok kako hoce. Blagojevic nema sta da trazi u reprezentaciji kao ni Busa. Tesko moze bez dva dobra igraca u napada bez Brankice Mihajlovic i pre Stefane Veljkovic, ne moze Tijana Boskovic sama.

321

pre 2 godine

Katastrofalna igra nasih odbojkasica ispod svakog nivoa za nase standarde. Losa igra u polju, ne postojeci blok,lose dizanje sporo imaju vremena da nameste blok amerikanke. Sve u svemu najlosiji mec nasih u poslednje 5 godine, od onog protiv Kine u finalu Rija. ZA MENE OSTAJETE OMILJENA SRPSKA SELEKCIJU, KOJU JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI. Moglo je bolje, mogla je ova generacija da objedini sve medalje ali, nije se dalo ni u Riju ni sad.
(srbin, 6. avgust 2021 07:13)

Čekaj pa juče si ih hvalio na sva zvona, kako odmah okrenemo ploču i pljujemo po svome...

Ринсвинд

pre 2 godine

Dva puta uzastopno prvaci Evrope i prvaci Sveta pre toga pregrst medalja i titula iz 2011. i ti bi da ga smenis. Pre njegovog dolaska i uspostavljanja sistema nismo se ni kvalifikovali za prvenstva. Danas je bila katastrofalna igra, niko ne pokriva blok, lobuju nas blok kako hoce. Blagojevic nema sta da trazi u reprezentaciji kao ni Busa. Tesko moze bez dva dobra igraca u napada bez Brankice Mihajlovic i pre Stefane Veljkovic, ne moze Tijana Boskovic sama.
(srbin, 6. avgust 2021 07:31)

Sve što je osvojeno nije osvojeno zahvaljujuči njemu,već uprkos njemu.Nešto slično kao sa onim Udovičićem u vaterpolu koji je isto osvajao pregrš medalja sa timom koji kada ga je Savić preuzeo nije izgubio 4 godine-
Uostalom pogledajte tajaute Terzića,pa onda ostalih trenera
A i bilo je dosta 2 decenije ,nek se povuče 1 olimpiski ciklus pa ako ne ide nek se vrati.Al znaš kako se kažedržavni posao je državni posao.Tako da su male nade da ćemo to dočekati

Nikola

pre 2 godine

Ali najjaci su mi ovi sto pisu da Terzic treba da ide, covek koji je pre 3 godine uzeo svestko a pre 2 godine drugo uzastopno evropsko prvenstvo, a plus smo sada imali slabiji sastav. Tako smo pozurili i sa Djordjevicem pa evo gde smo.

White Power

pre 2 godine

Tim Srbije za sada ne postoji na terenu.
Busa, nakon uvodna 3 bloka koje je dobila, potpuno dezorijentisana. Nema je, kao da ne igra.
Terzic nemust, bez ijedne izmene, bez ijednog smislenog saveta, ponovo pokusava da "dobije ameriku" bez prijema.
Trenutno igraju samo Mina i Maja, a Amerikanke vec u prvom setu napravile blokova za jedan ceo mec.
Devojke deluju nepripremljeno, a Kiralji drzi teci trenerski cas.

Jagoda

pre 2 godine

Terzićev poraz.
Ništa senzacionalno nisu Amerikanke igrale, ovo je rezultat dobrog skautinga, pročitali nas, unapred su znali svaki naš napad.
U tim situacijama treba da nastupi selektor, da trazi tajm aut, da menja strategiju itd, ali se to ovoga puta nije desilo.

Ljuba

pre 2 godine

Kada neko napiše da je problem želja i zalaganje ja bih ga licno trenirao godinu dana i vodio po aerodromima, da menja vremenske zone, da igra svake nedelje utakmice, da trenira tri puta dnevno pa da ga pitam posle mesec dana (mada teško i toliko) kada procvili i odustane da li ce opet tako da pise sa nepostovanjem prema nasim sportistima koji nisu osvojili zlato, jer su ostale medalje drvene, sunđeraste itd...

xxx7

pre 2 godine

Kada neko napiše da je problem želja i zalaganje ja bih ga licno trenirao godinu dana i vodio po aerodromima, da menja vremenske zone, da igra svake nedelje utakmice, da trenira tri puta dnevno pa da ga pitam posle mesec dana (mada teško i toliko) kada procvili i odustane da li ce opet tako da pise sa nepostovanjem prema nasim sportistima koji nisu osvojili zlato, jer su ostale medalje drvene, sunđeraste itd...
(Ljuba, 06. avgust 2021 08:34)

Ti bi ga trenirao?! Da,danas jeste bio problem energija i zalaganje,i sta,reci ces da nije?! Svi sportisti na isti nacin zive (treninzi,putovanja,vremenske zone itd) a ne samo nasi,i ne vidim gde je problem da se pokaze zelja?! Ako polu finale OI nije dovoljan motiv, onda ne znam sta jeste...
Cvile i ostali ljudi koji se bave raznoraznim poslovima i koji ne mogu da prehrane svoje porodice pa nista, sportisti bar rade ono sto vole i za to su debelo placeni,tako da ne pricaj mi ovde te price.
Da se razumemo, obozavam i podrzavam ove devojke i samo mi je zao sto su na ovakav nacin izgubile danas utakmicu, i ovo je odgovor samo na tvoj glup komentar. Devojke idemo jako na bronzu, medalja je bitnana kao i kontinuitet istih na velikim takmicenjima!

HanSolo

pre 2 godine

Jako teško će biti sa samo Tijanom u napadu.. Amerikanke su uvej jake u odbrani.. Ako ovako igraju imamo laku pobedu za SAD.. Nema ništa od finala.. Da se dobije jedan turnir mora se kalkulisati.. Trebali su da probaju da izbegnu njih.. I u košarci.. Ali.. Mi to ne umemo.. Ovo je do sad razbijanje.. Ubili su nam samopouzdanje i već je gotovo u prvom setu.. Daj bože da grešim.. - 9 je ogromno..

Cccccc

pre 2 godine

Meni nije jasno kako u nasoj zemlji ne postoji igracica bolja od ove Blagojevic. Prijem tako tako ali devojka ne ume da poentira da joj zivot zavisi od toga. Bolje da je dovedena neka mlada perspektivna igracica da oseti veliko takmicenje.

xxx7

pre 2 godine

Nije problem poraz, problem je zelja i energija koje nije bilo. Svetski i evropski prvak ne sme sebi da dozvoli setove od po 15 poena u polu finalu OI, nedopustivo. Drugo, ako je Brankica povredjena i ne moze da igra onda ok (onda na takmicenje vodis neku mladu odbojkasicu da je kalis za buducnost), ali ako nije Terzicu ozbiljno pitanje, sta se desava i gde je problem?! Bojana Milenkovic, Busa, i Jelena Blagojevic, svaka cast devojkama,ali one su daleko od svetskog kalibra i ne znam cemu ovoliko forsiranje njih,i da li je moguce da nemamo neku mladju bolju perspektivniju ?! Tijana isto danas dosta losa,ali nije ni ona supermen.
Sve u svemu bas bas los mec, ko je za to kriv (Terzic) ,zasto Brankica ne igra ako je spremna,i zasto su devojke takoreci nespremne izasle,treba analizirati unutar saceza.
Ovo nije pljuvanje po devojkama,nego kritika obicnog navijaca. Ja ove devojke obozavam,i idemo na bronzu,koja je nasa,samo malo vise volje i energije i bice sve kako treba.

VUK

pre 2 godine

Izgubiti ok. , ali ne pružiti otpor ?!?! Da li u svakom setu moramo po 5 servis grešaka ? Em su bolje Amerikanke , još im i poklanjaju naše poene. Ovo je nula od igre. Mogao bi naš trener da ode u penziju. I to je za ljude. Neko mlađi sa vizijom da preuzme. Ovo je muka od odbojke. Hvala brate i doviđenja.

HanSolo

pre 2 godine

I vrabci znaju da se igra na Tijanu.. Lako se tako brani.. Ovako glatko gubimo.. Našeg bloka nigde nema.. Oni stalno menjaju napad.. Akde devojke.. Samo borveno i biće ok! Šteta što Tijana promašuje teren..

pogo

pre 2 godine

Svaka cast za SP i EP, kapa dole, ali sramna igra danas. Ne moze uvek da se dobija s 3:0, treba ponekad i da se boris da stignes rezultat.

veliki strumf

pre 2 godine

Prijem jad i beda, petoligaski nivo. Postavljanje u polju ne postoji, 95% lopti nismo uhvatili. Servis - ja ne znam koliko je gresaka iz serve bilo. Nedopustivo. Tijana zaustavljena potpuno, neprepoznatljiva. Tako je to kad ti je jedina taktika da dizes na nju. Tiijama 95% puca dijagonalu i to su joj zatvorile jer imaju visok blok, a Tijana ni da skuva, ni po paraleli da smečuje... Primaci em ne znaju da prime, em neupotrebljive u napadu. Sve u svemu, jedan od najgorih mečeva naših devojaka poslednjih nekoliko godina i to bas u polufinalu OI. Šteta, po kvalitetu ne zaslužuju metlu. Biće valjda bronza, Koreja se mora dobiti.

Demar Derozan

pre 2 godine

Dobro su se devojke borile, nema veze, neka daju sve od sebe u borbi za bronzu i bice dovoljno. Ako se setim igrara u Riju, mi smo u polufinalu dobili Usa sa dosta srece u 5 setova, sada smo porazeni, tako da ne treba mnogo ocajavati, devojke su sjajne, a i Brankica Mihajlovic nedostaje takodje, uz malo lisiji prijem danas nije moglp bolje

Shamu

pre 2 godine

Lose pripremljena utakmica od strane Srbije i odlicno od strane USA. Amerikanke igraju bez svoje "Tijane" (prvog korektora Tompson) i dominiraju. Rezervni korektor Drews nije smela da prodje ni pola sto je prosla. Ali prijem im je bio perfektan, napad odlican, oba primaca su ponela teret u napadu, poneki blok, tradicionalno dobra odbrana.
Kiralji razvalio Terzu u pripremi utakmice. Zasto je nasim igracicama vaznija frizura i lancic od prijema ...??

Cinik

pre 2 godine

Ovo je zalosna igra za jedno polufinale, pa mi ovom igrom zasluzujemo da igramo u C svetskoj ligi, ne u A!
Busa i Milenkovicka standardno najgore, devojke su realno zalutale u ovaj sport, kako to Terzic ne vidi nije mi jasno, Amerikanke 90% servisa igraju na njih i to je vec dobijen poen!
U uzas od igre se uklopila i Tijana Boskovic koja gomilu smeceva ispucava u aut, prosto je devojci tesko da igra kada bukvalno svaki napad ide na nju, a Amerikanke su to normalno odavno ukapirale te je uvek ceka dvojni ili trojni blok, jednostavno ovako sablonskom igrom se nigde ne moze stici!

Milan

pre 2 godine

Bez Brankice se i znalo da je zlate veoma daleko, ali realno nas tim je bio jaci u Riju gde smo imali i Jovanu Brakocevic, Tijanu Malesevic, Stefanu Veljkovic, Jovanu Stevanovic, Brankicu i skoro svih 12 je moglo da igra startni sastav dok danas mi nemamo ni prvu sestorku tako jaku, naravno racunam bez Mihajlovic.

Skoba

pre 2 godine

Tanka ekipa ako ćemo realno, nema Stefane Veljković, Brankice Mihajlović, Tijane Malešević.Buša, Milenković, Popović nisu taj nivo. A i ove Amerikanke, kao roboti, ko zna šta je tu u pitanju, igraju brzo sve vreme, a ne umaraju se, deluje mi da bi mogle još tri seta lagano da odigraju. Šta god da je u pitanju, mu smo poslali, što zbog Brankicine povrede,Stefanine trudnoće, dosta slabiju ekipu nego pre 5 godina, i realno je da su Brazil i SAD jače od nas, bronza je realnost. Svakako se ovoj reprezentaciji ništa ne bi smelo zameriti, na prošlim OI su u četvrtfinslu i polufinalu izbacile Rusiju i SAD a u finalu izgubile od Kine, zamislite vi to, Rusija, SAD, Kina, Srbija, to smešno zvuči u svakom poređenju, ali one su bile jače od skoro celog sveta. U međuvremenu dva puta najjače u Evropi i jednom u svetu. Svaka čast, nadam se da naredne generacije mogu da nastave barem deo ove lepe priče

mukat

pre 2 godine

Apolutno se znalo da svi naši napadi idu preko Tijana i da je Buša najslabija tačka kad je prijem u pitanju. Sa druge stane Terzić nije mrduo da promeni nešto i rezultat je očigledan.

Marko

pre 2 godine

Amerikanke nisu bolje od nas i ovaj rezultat je nerealan. Isto kao i naš poraz protiv Brazila. Imali savršen prijem i igru u odbrani protiv Italijanki, da bi sad podbacili, isto kao i što se desilo protiv Brazila. Istu ovu Ameriku je Rusija odrala 3:0, tako da tek ne bih poredio naše sa Ruskinjama i pričao koliko su naše bolje. Ista ova Amerika je jedva pobedila Italiju sa 3:2.. jeste da je i stvar match-upa i ko kome i koliko odgovara ali neverovatne su oscilacije svih timova na ovoj Olimpijadi pa i naših devojaka. Nadam se da će se probuditi i u polufinalu pobediti verovatno Južnu Koreju, mada sada se ne zna više ništa - mi smo odrali Južnu Koreju, a ta ista Južna Koreja je pobedila ogromnog favorita za neku od medalja Tursku u četvrtfinalu! Jako čudan turnir i u ženskoj i u muškoj odbojci. Treba čestitati Amerikankama ali i dalje mislim da su naše devojke te koje su podbacile i nisu igrale u skladu sa svojim kvalitetom. A vi što pljujete mislim da niste ni svesni da je ženska odbojkaška reprezentacija naša najkonstantnija i najbolja reprezentacija u poslednje 2 decenije, i da, razočarenje je što će verovatno biti "samo" bronza, ali navedite mi bilo koju našu reprezentaciju koja stalno donosi medalje.

my way

pre 2 godine

Колико пљувачких стручњака одједном у коментарима. Девојкама свака част, бориле су се колико су могле, али данас једноставно нису могле више. Сутра би можда 3:0 за нас било, просто то тако иде. Савршен пријем Американки, репрезентација за коју се не зна да ли је боља у томе, у одбрани, блоку, или у бруталном и разноврсном нападу. Није фраза да данас практично сви играју све спортове. Кина испала у првој фази, ми одували Италијанке, Турска испала од Кореје, Америка данас боља од нас... Жал за златом, па можда, али ове девојке су светске и двоструке узастопне Европске шампионке. 3 велика такмичења узастопно освојена, па не може се све освојити у оваквој конкуренцији. За разлику од Италијанки, Туркиња, Кинескиња и осталих велесила ми се и овде боримо за олимпијску медаљу, да ли сте ви свесни тога? Плус Бранкица ван форме, Стефана одсустна због порођаја. Можда ту енергију може у будућности Катарина Лазовић да донесе, али се мора рећи и да су Бојана Миленковић и Бјанка Буша одличан турнир одиграле. Сетите се само прошлог меча са Италијанкама. Главе горе девојке и срећно у борби за бронзу!

vlada

pre 2 godine

Mogu samo da kažem bravo devojke i bronzana medalja je veliki uspeh. Danas su Amerikanke jednostavno bile bolje. Na kraju ne može svako takmičenje da bude zlatna medalja

Mikii

pre 2 godine

Gomila opravdanja, kritika, pa i pljuvanja upucenih odbojkasicama, umesto jedne proste cinjenice koja bi zavrsila kompletnu pricu - Amerika je bolji tim.

vilsonovo

pre 2 godine

Pre par dana Mihajloviceva je na pitanje da li je povredjena odgovorila da je ona - u redu. Znaci da je ZDRAVA. A to znaci da je selekor procenio da je ona u ovom casu te četvrti primac u timu..Ja mislim da je Terzic birao - da ostavi Mihajlovicku van Olimpijade zbog lose forme ili da je povede zbog starih zasluga, a da onda pored nje stavi cak tri igracice koje su zaduzene za prijem. Druga varijanta je bila da povede Lazovicevu i da ona i Mihajlovic dele minutazu. Ali, na kraju se prepao mogucnosti da Milojevic i Busa nece biti dovoljne na prijemu jer su nesatbilne pa je Lazoviceva otpala. Videlo se jos u mecevima sa Italijom u Srbiji da se odlucio za ovu varijantu. Nazalost. Jer, da smo u grupi imali jos makar jednu jacu ekipu od Brazila, mi bismo vec u cetrtfinalu mozda naleteli na SAD ili Rusiju i ispali sa ovakvom igrom.

HanSolo

pre 2 godine

Buša po starom je užasno slab karik.. Ako je ona najbolja alternstiva na toj poziciji, onda nam se ne piše dobro za budućnost..

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Nezelim da pljujem po nasim odbojkasicama, nikad u zivotu, toliko puta su nas obradovale, ipak moram da kazem da sam ocekivao mnogo mnogo vecu borbu i neizvesniji mec, sta je tu je, idemo po tu bronzu, nije sramota izgubiti u polufinalu OI i to od jedne velesile kakva je Amerika!

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Šteta. Tijana je bila sama a umorna, Buša je imala energije i pokušavala.

Zašto nije ubacio bar u jednom setu, kada je video da loše igraju, skroz novu postavu, recimo Aleksić i još one 3 cure koje nisu uopšte ulazile tokom celog turnira?

Sve u svemu za ovaj meč loša psihološka priprema kao kod Kolašinca i Španvoićeve.

Nadajmo se da će uzeti bronzu, a Amerke su bile odvratne i naše su imale šansu ali izgleda ne i vere a i Terzić je bio onaj stari sa početka karijere, negativan i loš, takođe, mada je vremenom malo smekšao.

Amerke sa ovim nadmenim stavom koji krije mnogo frustracija nema šanse da uzmu zlato .

Neo@

pre 2 godine

Bio sam pre OI ubedjen da su naše ubedljivo najbolje, ali kad sam video da Brankica ne igra, da fale neke igračice iz prve postave, jasno mi je odakle poraz od Brazilki, odakle i ovaj poraz!
Ne znam zašto se trener Brakocevice odrekao, mogla je da igra pored Tijane u ovom sastavu, ali Terzić to najbolje zna!
Bez Brankice posebno, zaista se nije više moglo.
Tu je utakmica za bronzu, samo napred devojke, uzmite medalju!
Trebaju i neke stvari da se poklope za zlato, a Bog zna kad to i da li kod vas može biti.

Gde ja živim

pre 2 godine

Nažalost, ubedljivo najgora utakmica naše reprezentacije unazad nekoliko godina. Bilo je ovo vrlo teško za gledati. Obožavam ih, ali danas je baš bilo teško za praćenje. Za razliku od meča sa Italijom gde je sve funkcionisalo kao sat ovde ništa nije funkcionisalo.

Osnova odbojke prijem ništa, 0, minus, kako god. Blok skoro ništa, na kraju kao 8, ali sve skupljeno u minutima kada smo već gubili ubedljivo. Zaštita bloka na vrlo niskom nivou. Zna se da Amerikanke mnogo vole da kuvaju, ali slabo se šta uradilo. Servis ili u aut ili u mrežu. Napad samo Tića koliko toliko, no pričali smo da na duže staze to može da bude ozbiljan problem.

Amerikanke su stvarno odigrale perfektno. Znamo da igraju brzo, da igraju precizno sa malo grešaka, ali odbranu su odigrale za 11. Mnogo pasivnih blokova, neverovatnih upijača, na momente ih je i sreća služila, ali sreća prati hrabre. Čestitke SAD-u, zaslužen prolaz.

Devojke, glavu gore, koncentracija za bronzu neka bude maksimalna. Bila je ovo lepa prilika, ali moraćemo da čekamo Pariz. Velika šteta.

Nenad

pre 2 godine

Bez energije. Delovalo je kao da ocekuju da ce pobeda doci sama od sebe. Amerikanke dobro takticki odigrale. Nase generalno iz takmicenja u takmicenje na suvi kvalitet pobedjuju sa vrlo malo taktike. To ne valja. Ipak je to odbojka.

WillyWonka

pre 2 godine

E svašta čitam u komentarima, a cure su u ušle u 4 najbolja tima i još imaju priliku da osvoje medalju. Pa šta i ako ne osvoje, ako budu četvrte? Pljuvati ih, šta li.
Svaka njima čast, dokle su dogurale, Srbija je velesila u ženskoj odbojci, a nekad mora doći i poraz.

HanSolo

pre 2 godine

Ma ovo je već gotovo bilo u prvom setu.. Ekspesno gubimo.. Bez plana.. Ne može napadi samo na Tijani.. Mora neko drugi.. Nema veze ako ne može ali se mora probati.. Providna naša igra..

Duxevaca 80

pre 2 godine

Mi danas licimo na neku africku selekciju! Nikog ovako lako Amerikanke ne bi dobile! Svaka cast za sve dosad uradjeno, a ovo danas je bruka i sramota! Da se ovako anemnicno i bezvoljno igra polufinale Olimpijade - izgubi ako su bolje, ali gini na terenu, nek laktovi budu krvavi, da nemas sebi sta da zameris!

Umjereni optimista

pre 2 godine

Bio sam ubedjen da nase devojke osvajaju ZLATO, one i basketasi zato mi je njihov poraz najteze pao. Vaterpolisti su nam jos ostali da osvoje zlato i da malo sacuvamo cast jer samo jedno pa i dva zlata je katastrofa.
(srbin, 06. avgust 2021 07:33)

Tuga do neba a inace pametnom dosta. Bas si me nasmejao. Hvala gde cuo i ne cuo!

Niki

pre 2 godine

Ja bila sigurna u zlato ali ni sanjala nisam da nema Brankice.Tijana sama ne može protiv ovih ekipa.Očekujem Južnu Koreju i lak posao

Sempervivum

pre 2 godine

Баш ми жао, веровао сам у ове девојке, а и оне су се надале злату. Жао ми је Маје која је желела часно да се опрости од репрезентације.
Американке су биле потпуно припремљене за утакмицу против нас. Спремиле су реванш за пораз у Рију. То је заслуга њиховог селектора и сарадника.
Наша екипа без плана 'Бе', а нисам сигуран ни да је постојао план 'А'. За то је крив наш селектор. Неприпремљена тактика скроз. Игра као да су на некој припремној утакмици. Утакмица није спремљена ни тактички ни психолошки. Девојке као да су препуштене саме себи.

Voja

pre 2 godine

Dve uzastopne olimpijade su svi naši timski sportovi u polufinalu,što je neverovatno,i opet preovlađuje nezadovoljstvo.Ja ne znam šta mi hoćemo od naših sportista,da nam nadoknade sve drugo što nam u životu fali?!Nije ni čudo što se neki slome od tolikog pritiska koji im namećemo.

HanSolo

pre 2 godine

Debakl
(Slobodan na moru, 06. avgust 2021 06:30)

Plašim se da će nam ovako biti ceo dan.. Počeo je sa antiklimaksom.. Odbojka nije ni poćela i već je gotovo.. Mi igramo sporo.. Naše dodavanje je kao da igraju kornjaće u poređenju sa ameriksnkama..

veliki strumf

pre 2 godine

Ovaj meč je izgubio Terzić. Tvrdoglav kao i uvek, čekao je da se valjda probudi Buša a ona nas je uništila gomilom gresaka. Kad je popila ina 3 bloka na startu morala je momentalno napolje. Taktika da i ovde 70% lopti ide na Tijanu ne može da prodje jer su Amerikanke spremile blok. Tijana skoro uvek puca dijagonalu, one su je tu zaustavile iskusno i nije bilo šanse da prodje. Prijem kao i uvek loš, energije nigde, nula. Niko ništa da uradi da ih podigne a Terzić prespava 2 seta. Ovo je najgora partija naših devojaka poslednjih godina.

nikola

pre 2 godine

Da li mi neko moze ovde objasniti zasto ne ubacuje Brankicu Mihajlovic. Makar da proba,jer od Buše i Milenkovic nemamo nikakve koristi. Sve se ide na Tijanu…

Dacha Zvezda

pre 2 godine

Bravo devojke!!!! Kapa dole!!!

Danas nije išlo, bile su bolje, skinimo kapu i to je to!
Kad te neko zasluženo dobije, ne treba da žališ puno. Malo odmorite pa da uzmete bronzu!!

BRAVO! IDEMO DALJE!!

Nikola

pre 2 godine

Najvise mi je zao Maje koja verovatno nece biti u Parizu i naravno Tijane koja je sve od sebe dala u svakoj utakmici. Bravo za sve nase odbojkasice.

teacher

pre 2 godine

Realno su Amerikanke bile bolje, borbenije, organizivanije, bolji blok, bolji servis, sve...Kod nasih osim Boskovicke, vrlo traljavo. Rasickoj nije islo, Busa i Ognjenivic se tu i tamo pojave...Nece. Nema veze, idemo dalje.

dakiliz

pre 2 godine

Znao sam da će olimpijsko zlato biti nedostižno još od prošlog finala u Riju kada smo spektakularno izbacili tada najjače ekipe u 1/4 i 1/2 finalu Rusiju i SAD i poveli u finalu 1:0 u setovima i samo se ugasili valjda od silne želje i straha od zlata na pomolu, protiv prosečne Kine koja je iskoristila povoljan žreb i odmorna ušla u finale a koju smo prethodno u grupi lagano demolirali 3:0

vilsonovo

pre 2 godine

Ako je Brankica Mihajlovic povredjena - zasto je isla na Olimpijadu? Ako nije u formi, zasto nije povedena odgovarajuca zamena? Ili je doslo do konflikta na rekaciji selektor - Mihajlovic? Posto nasi sportski novinari u Tokiju nista ne pitaju o tome selektora, mada im je posao da pitaju - ima li iko ikakve informacije o tome? I zasto je Lazoviceva tek 13 igracica? Jer, ako mi nemamo nikoga da zameni Brankicu, onda nam se crno pice.

Milan

pre 2 godine

Odbojka najpošteniji sport, nema slučajnog gola u poslednjem minutu, nepostojećeg crvenog, penala i sl. Ko bude bolji taj i pobedi, a danas su naše naišle na bolju ekipu. Amerikanke bolje u svim segmentima, prijem, igra u polju, napad, apsolutno sve.
Glavu gore naše, imate meč za medalju, šta god da bude niste se obrukale, naprotiv!

ludo burazeru

pre 2 godine

Misterija zvana Brankica ili ipak ne?Da li vodja(Teča) stavio svoj ego ispred države i tima!?Vreme će pokazati jer i sa jednom nogom je naš najbolji primač,poenter..Vreme je za promene.Hvala na svemu.

Srb

pre 2 godine

Штета због Маје...
Колико су оне данас биле добре, толико ми лоше и испод нашег нивоа, идемо по брнзу да се Маја бар са медаљом опрости од репрезентације.

realista

pre 2 godine

E ovo je već šteta, za razliku od košarke gde je bilo potrebno čudo. Pogotovo što je Brazil oslabljen u finalu zbog suspenzije, a Kina ispala pa je ovo bila najveća prepreka na putu do zlata. A ova generacija je zaslužila i olimpijsko zlato.

Sa najjačim ekipama se jednostavno ne može sa jednom glavnom opcijom u napadu, kad imamo Tijanu i Brankicu, možemo da pobedimo svakog, kad protivnik zna da 90% lopti ide na Tijanu, ne možemo.

Glavu gore, devojke, izgubiti od USA nije tragedija, a i bronza je medalja, zaslužujete da se nađete na tom postolju još jednom, ali mora glava da bude na pravom mestu.

Laki

pre 2 godine

Svi smo tužni, ali zar pljuvati po devojkama koje su nam toliko radosti donele. Amerika ništa ovga puta nije prepustila slučaju, a mi se nismo odavno sastajali s njima i tek u trećem setu su se naše malo privikle, ali nam je tad i sreća okrenula leđa. Maja je igrala kroz sredinu kad god je prijem bio dobar, ali retko nažalost. Što se tiče Tijane, pa nju su proučavali danima i mesecima, pripremali se i blokom i u polju da je pokriju a kad je ona jedina opcija ružno je bilo šta reći za ovu izuzetnu šampionku. U odnosu na Rio nedostajale su Stevanović (sumnjivo izbačena iz reprezentavije), Veljković i Mihailović, a to je previše. USA se za OI spremaju najtemeljnije, a širok izbor igračica svih rasa sa izuzetnim trenerom je ogromna prepreka. One su mašina, a da bi pobedio mašinu moraš stalno da igraš van šablona, da ih iznenađuješ. Srećno za bronzu, to je ogroman uspeh ako znamo da je odbojka najmasovnioji svetski ženski sport. Naša baza je bogata i još dugo ćemo biti svetski krem ženske odbojke.

Kakav_poraz

pre 2 godine

Poraz kosarkasica je I ocekivan, ali ova igra odbojkasica u prva 2 seta je bila na vrlo niskom nivou. I vise nego razocaravajuci poraz na kraju.

Darko NS

pre 2 godine

Žensku odbojku pratim preko 25 god. Naše devojke ne zaslužuju da se omalovažavaju. Jednostavno, loš dan, možda malo lošija priprema utakmice u psihičkom smislu ( što, nažalost, krasi i neke druge naše individualne i kolektivne sportove). Jednostavno, nije išlo.
One su u poslednjih 25 godina stalno u vrhu i apsolutno ne trebamo biti nezadovoljni.
Sada je potrebno da se potrude i osvoje bronzu. Ej, ljudi, borba za medalju. Mi smo jako nezahvalan narod.

znanje-imanje

pre 2 godine

Za razliku od njih koje su brobene naše devojke su ušle u meč sa pogrešnim licem, na kojem je teret. Samoporaz u 1. setu. Jedina OK - jer je OK u glavi - je nikad bolja Mina Popović.
O Terziću... godinama pišem ovde. On je skučen, blago govoreći. A i oni koji hvale "teču". Kad već gubiš 1. set - razvuci ga da potraje, izmenama i tajm autima. I čelindžima i bilo kako. A i da se neka na klupi presabere. A i da se zagreje neka izmena. Drugo Drews je prinudni korektor. Ona puca vrlo nisko, tik iznad sajle, i skoro isključivo dijagonalu. Da nam ona još prolazi je znak elementarne nepripremljenosti ekipe.
Evo pukli smo 1. set ali sad je samo pitanje mentalne snage. USA je vremešna ekipa, bez par igračica, i sigurno možemo da ih dobijemo - ako prestanemo da smo sopstveni teret.

vss

pre 2 godine

Ova Buša veze blage nema. Nijednom nije prošla, prijem katastrofa, serve u aut. Menjaj bre to dok nije kasno Terzicu, daj Brankicu. Igramo 7 na 5 već set i po.

vilsonovo

pre 2 godine

Od tri ozbiljna meca na Olimpijadi u dva smo oduvani. I Brazil i Amerikanke su dobile Srbiju rutinski. A Italijanke smo dobili ali, budimo realni, Italija je bila UZAS. Par pitanja koja niko od nasih novinara nece postaviti selektoru:
1. Zasto je vodjena Mihajlovic ako nije spremna?
2. Od kada to Busa moze da igra primaca poentera i gde je to igrala i kada?
3. Zato u timu medju 12 nema Katarine Lazovic koja igra upravo na mestu Mihajlovic?
4. Otkud ovako ocajna igra na prijemu i u polju celo prvenstvo?
5. Zasto samo 3 meca za dva mesec priprema? itd itd
Da svetski prvak spadne na to da igra sa jednom ozbiljnom opcijom na kraju sajle (Boskovic) celo prvenstvo?!
I , na kraju, da se nije pojavila Boskovic 2014, godine mi ne da ne bismo videli svetske i evropske titule, vec bismo tesko osvojili bilo koju. I to je surova istina koju medalje pokrivaju. NA EP nas selektor ce igrati sa istih 12 igracica. Razlog? Da pokaze da je bio u pravu na Olimpijadi, iako nije bio.

NekaTamo

pre 2 godine

Ne znam sto je uopste vodio Brankicu ako nije mogla da igra. Nisam ocekivala pobedu, jer su Amerikanke mnogo kvalitetnije i nije bilo sanse da samo Maja i Tijana ih pobede. Amerikanke su to znale i uvek cekale Tijanu. Zao mi sto Maja nije stigla do jos jednog finala, ali nadam se da ce doci do bronze u nedelju. Mada mi se cini da za nju to nije dovoljno, ceo turnir imala je izraz lica i stav "ja sam dosla po zlato".

JJ&Sharapova fan

pre 2 godine

Nazalost, raznovrsnost Amerike i dobra igra u svim elementima odbojke se pokazala kao nepremostiva prepreka, narocito za nasu jednodimenzionalnu igru-gde Tijana opali loptu. Danas joj nazalost nije islo, ali potpuno logicno jer su je i zatvorile blokom, i hvatale u polju, da se na kraju i ona unervozila pa krenula jos i da promasuje. Ostaje zal sto su odigrale jedan od najlosijih meceva u poslednjih par godina kad mu vreme nije, pa u tom smislu imaju za cim da zale, ali mora se priznati da ovog puta objektivno nisu bile ni blizu. Bez Brankice, ili makar nekog drugog kvalitetnog napadaca ne moze se dobiti jedna Amerika. Prijem danas ispod svakog nivoa, no meni ipak "pobedu" odnosi Silvija koja danas ne znam da li je 3 lopte uhvatila, od cega je hajlajt "hvatanje" lopte koja ide pola metra u aut tako da posle nje niko ne moze da je odigra, plus pala gomila kuvanih lopti... No, koliko puta su nas samo obradovale, pa ne moze se uvek ni pobedjivati, Amerika se ocigledno nakon nekoliko velikih neuspeha za njihove standarde na svetskom i proslim Olimpijskim naostrila da ovde uzme zlato. I jos bih dodala za vas koji kritikujete Bianku Busu da ne ume da igra pod pritiskom i da je ocajna-da, odigrala je losu utakmicu i da, za primaca servisa koji nema tako ubojit napad, prijem joj je cesto nestabilan. Ali pogledajte opet finale Evropskog sa Turkinjama kada nas je sama maltene servisima vratila u peti set kada su se ostale raspadale i povela do zlata, pa onda pljujte po devojci.

nenad

pre 2 godine

Jel moguce da neki ljudi kritikuju Tijanu Boskovic?! Kao zabila mnogo lopti u aut! Shvatate li vi da i Amerikanke i sve druge reprezentacije drze dvostruki blok na njoj od starta? A to sto na drugom kraju sajle nema nikoga da to istokristi - to pitajte selektora. Bez Boskovic, mi ni grupu ne bi prosli. Ni grupu. Ni bloka, ni prijema, ni igre u polju.. Primaci - katastrofa i danas i protiv Brazila. Uzmite Boskovic ovom timu, neka ne igra jedno prvenstvo, pa da vidimo na sta cemo liciti...Lose pripremne. Mesec i po odmora za igracice? Samo tri meca, od cega tek dva javna?! Misterija Mihajlovic - ili nije u formi ili je u svadji sa selektorom? Busa i Blagojevic kao zamene za nju?! Nije Terzic naravno jedini krivac. Busa nakon što je dva puta smecovala u blok na pocetku meca - izgubljena. Milojevic ocajna na prijemu non stop..Rasic - najgori turnir od kada je u reprezentaciji. Ja Trezicu zameram samo jedno - sto nije imao hrabrosti da povede bar dve mladje igracice vec na ovaj turnir - Lazović (koja je morala i da igra poprilicno) i Kocic bar kao treceg srednjaka. ..Uzgred, niko nam ne garantuje trece mesto, i ja nisam siguran da ova nasa ekipa ovako poljuljana moze mnogo bolje od ovoga danas.

Cccccc

pre 2 godine

Nadam se da ce neko pitati Terzica zasto je vodio Brankicu ako devojka nije bila u formi ili je povredjena. To je u startu opcija manje, zasto nije poveo nekog drugog primaca koji bi bio resenje za zamenu kada ne ide. Ovako ima samo da vrti Busu, Blagojevic i Milenkovic a njima uglavnom nikad ne ide.

coriolanus

pre 2 godine

Terzic nije normalan.Servis nigde, blok nigde, odbrana nigde. Menjas Busu uvedes Jelenu Blagojevic a imas brdo jos boljih igracica koje nisi zvao.

mladen70

pre 2 godine

Jednostavno niste bile u meču, one su bile bolje, ali kako vama čovek nešto da zameri posle svega što ste do sada osvojile?! Glavu gore, do bronze idemooooo!!!

goran

pre 2 godine

Sve uspehe u poslednje vreme Srbija je ostvarila igrajući sa 2 korektora,jer jednostavno nemamo igračicu na prijemu koja može poenterski da doprinese. Klasična postava sa 2 primača može da nam prođe protiv selekcija iz Evrope, protiv SAD,Brazila i Kine(kada je kompletna) bez 20 i kusur poena Brankice Mihajlović mi nemamo šanse.I samo mi nije jasno kako pored tolike baze naši treneri nisu sposobni da naprave vrhunskog primača servisa, kojeg nemamo još od Anje Spasojević i Jelene Nikolić.

metox

pre 2 godine

Moj utisak je da je prijem bio izuzetno loš, servis očajan i opcije u napadu ograničeni samo na Tijanu. Protiv ovakvih Amerikanki, koje su imale odličan prijem, dobar servis i nekoliko opcija u napadu ( na oba kraja terena i kroz sredinu) je nedovoljno da bi se izbegao ubedljiv poraz. U svakom slučaju puna podrška našim odbojkašicama, koje maksimalno reprezentuju našu zemlju.Sad uzmite tu bronzu!

nenad

pre 2 godine

Napisa neko dole - Tijana najgora na terenu?! Ni grupu ne bismo prosli bez nje. Izgubili bismo i od Japana i od Dominikane. A i Italiju je ona maltene dobila. Gde je Mihajlovic? Zasto nema Katarine Lazovic koja je sasvim stasala i koja moze da zameni Mihajlovic? Sta ce Blagojevic na ovom turniru? Zasto su Milojevic i Busa toliko nesigurne? To su prava pitanja. Kada smo poceli da osvajamo turnire? Od casa kada je dosla Boskovic. Ali, jedna igracica, ma koliko bila dobra, ne moze uzeti zlato na Olimpijadi. Neka Boskovicka ne igra na EP. Pa da vidimo na sta cemi liciti. Nazalost.

MILOJKO

pre 2 godine

Želja i borbenost plus iskustvo idealna kombinacija. Na žalost nikakvo iskustvo ne može da nadomesti izostanak želje i borbenosti i pravilu iskustvo počinje da se širi kao zaraza......

Del Piero#10

pre 2 godine

Glave gore devojke, idemo na tu bronzu. Danas su Amerikanke bile bolje i zasluženo prošle do finala. Kada ovakvoj maloj zemlji fali igračica tipa Brankice Mihajlović teško je boriti se protiv ovakve sile kakve su SAD sile.

Što pre prebolti ovo, protiv Koreje imamo dobru šansu za medalju.

Ahab

pre 2 godine

Terzic iskljucivi krivac za poraz. Kod devojaka, psihicka priprema je najvazniji segment. Sve one jako dobro znaju sve elemente sa 16 godina, ali psiha diktira ucinak.
Od prvog meca videlo se da je tim neuigran,nesiguran i da se u napadu sve svodi na Tijanu. Zasto je Terzic kroz Ligu nacija "uigravao" treci tim gde ni jedna igracica nije stasala za ove OI?!
Zasto su dosle one koje ne sme da pusti ni da udju na teren?!
Zasto je povredjena Mihajlovic uopste putovala!?! To neka objasni.
U Riu nas je kostao zlata, ne cineci nista i cekajuci da se "dogodi cudo", kao u mecu sa SAD, gde isto nista pametno uradio nije i gde su se devojke na suvi kvalitet cupale za 3:2. Sada finala nece ni biti. Red je da cujemo i njega, najzad.
Srpska ekipa je u mec usla rastrojeno, totalno nespremna, a Busa u prvih 5 poena bukvalno odredila sudbinu prvog seta, a i meca. Pojela je trema.
Skauting SAD odrzao cas srpskim kolegama
Borbeno i zglavno, naceli ionako krhk prijem raznovrsnim servisima, zatvorile Boskovicevu-i adio. A igrao im REZERVNI korektor. E, ali ta levoruka "rezerva" Drews je Ligu nacija igrala svo vreme, pa moze da odmeni Tompson a da se to u igri ne oseti. Cik neka Bjelica udje umesto Tijane.
Moglo bi se o propustima Terzica do sutra.
Elem, igraca poput Maje jos dugo nece imati ni svetska, a kamoli srpska odbojka.
Sa primacima mogu da se krpe sa Vargas, ali bez Maje ni Tijana nece biti to sto je u napadu. Na svetu nema selektora koji je ostario na klupi. Osim Srbije.

А. Петров

pre 2 godine

Уби нас Америка јутрос. Да ће згазити кошаркашице је било очекивано, али да смо у одбојци овако немоћни ме је баш ск*њало.

Dušan

pre 2 godine

protiv Italije u 1/4 finalu - naša najbolja igra u poslednjih deset godina.

danas u prva dva seta - naša najgora utakmica u zadnjih deset godina.

glavu gore devojke, protiv Koreje moramo do medalje.

objektivan

pre 2 godine

Amerika je danas bila bolja, mislim da su naše odbojkašice izgorele u velikoj želji. Teško je kad nemamo Brankicu kao drugu opciju u napadu. Verujem u bronzu protiv Koreje.

Casanova

pre 2 godine

Tvrdoglav trener...ovaj sastav je dobar ako primačice imaju dobar prijem i možemo da igramo sa srednjacima u napadu...ovako sa pomerenim prijemom nemoze sve Tijana sama...morala je da uđe brankica koja bar ima tešku ruku ali ponavljam..tvrdoglav čovek

Pb

pre 2 godine

Pa ne moze Tijana sama da igra u napadu.One su imale 4 raspolozena napadaca.ja neznam da li smo prisli 5 napada da nam nisu blikom usporili.ne secam se da nas je neko ovako razbio

Grof

pre 2 godine

Nazalost ovo je limit u ovom trenutku. Bez Mihajlovic u napadu Tijana ne moze sama. Busa i Milenkovic nisu na nivou najboljih u prijemu a ni napadu. Americki skauting na nivou. Demonstracija dobre pripreme meca. Steta i zal zbog zlatne medalje, posto su ovo zadnje OI za Ognjenovic bojim se da nece biti prilike za zlato jos dugo. Bronzu ce osvojiti za dva dana.

Kale_Pravi

pre 2 godine

Gospodo nasa struka je izgubila utakmicu. Odnosno USA strucni stab je tako dobro pripremio utakmicu da to nije moglo da se ne pobedi. Svaka cast. Ovo me podsetilo na pripreme kosarkaskih utakmica SFRJ. Ajde da uzmemo tu medalju. Dele se samo tri medalje, a celi svet konkurise na pocetku ciklusa. Ipak uz medalju, iako nije najsjajnija, vraca se osmeh na lice.

Kale_Pravi

pre 2 godine

Gospodo nasa struka je izgubila utakmicu. Odnosno USA strucni stab je tako dobro pripremio utakmicu da to nije moglo da se ne pobedi. Svaka cast. Ovo me podsetilo na pripreme kosarkaskih utakmica SFRJ. Ajde da uzmemo tu medalju. Dele se samo tri medalje, a celi svet konkurise na pocetku ciklusa. Ipak uz medalju, iako nije najsjajnija, vraca se osmeh na lice.

Wess

pre 2 godine

I individualno i timski Amerikanke su bile daleko kompletnije i svestranije pripremljene od nas. Idemo dalje, da pokušamo bar da uzmemo bronzu.

Milan

pre 2 godine

@Mina
Na žalost kubanka je korektor, eventualna rezerva za Tijanu. Možda je Terzić danas mogao da proba sa dva korektora kao što je koristio Mihajlović da proba sa Bjelicom jer je definitivno nedostajao napad iz zone 4.

uzzaaassss

pre 2 godine

Ja se nadam da ce doci ona Kubanka za koju su pisali jer stvarno odavno imamo problema sa drugim primacem, a sada na Olimpijadi i sa oba.
(Mina, 6. avgust 2021 07:55)

Odlucila je da igra za Tursku mada je dobila nase drzavljanstvo. Pare su bile presudne.

C.

pre 2 godine

Šta je bilo, bilo je, idemo po bronzu.
Ajde sada neka naš stručni štab za Evropsko prvenstvo u Beogradu pozove Lazović u tim, umesto npr. Blagojević i izgradi tu igračicu da bude u budućnosti dobra pomoć Tijani u napadu. Blokere uvek imamo dobre, i dizači su nam problem kad Maja ode.

rezime

pre 2 godine

Uopste vrlo los servis su danas imale gotovo sve,to je jedan od kljucnih elemenata da protivnik ne dobija lake poene kojih je bilo na pretek.

HanSolo

pre 2 godine

Jooj pa šta je sa servama.. Nema ovde šanse.. Mi ne možemo da vezamo dva poena.. Prijem servisa je sve u odbojci, ali mi sa Bušom imamo ogroman hendikep.. Užas..

sash

pre 2 godine

Odlucio bas slab prijem nasih. Nije nam ni servis bio posebno dobar, ali realno ni Amerikanke nisu nesto posebno odigrale. Amerikanke samo prebacuju mrezu, nijedna nema strasan servis. Ovo se moralo dobiti na individualni kvalitet, odavno nismo ovako slabo odigrali. Steta!