Četvrtak, 05.08.2021.

07:07

SAD od provalije do finala

Košarkaši SAD savladali su Australiju rezultatom 97:78 u okviru prvog polufinalnog meč na Olimpijskim igrama.

Izvor:

SAD od provalije do finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 2 godine

Reći da DT 3 jači od orginala iz 92,može neko zlonamjeran ili se na razumije u košarku.... Inaće vija je i DT 2 na SP u Kanadi..... DT3 je bija vrhunski, ali 92 je 10 najbolhih igrača od 80 do 95... Samo fali Thomas jer nija bija dobar s Jordanom, amo biti realni

Mali Hijavata

pre 2 godine

Inace postoje mnogi koji kazu da je tim iz 1996. bio jaci od originalnog Drim Tima.jace centarske pozicije, jaci na niskom krilu, na cetvorci prakticno isti, pa i na pleju su bili jaci. "Jedino" sto je na dvojci reprezentacija iz 1992. imala Dzordana i Klajda Drekslera, mada je Redzi Miler vise nego dobar, a zamena Mic Ricmond - onako.
(Milan, 5. avgust 2021 08:05

Tim iz '96 nije bio jači od onog iz' 92.Ni izbliza. Džordan, Pipen, Barkli, Juing, Robinson, Dreksler, Stokton, Meloun... imali su od 26 do 30 godina, dakle u punoj fizičkoj snazi plus ogromno iskustvo. Tim iz '96. je imao dosta problema protiv nas dok su u prvoj petorci bili rotirani već vremešni Barkli, Pipen, Meloun, Olajdžuvon i Stokton... kada su ušli Anferni Hardavej, Grent Hil i Robinson, razbili su nas ko zvečke. Hardavej i Redži Miler su urnisali Djordjevića i Danilovića.
Timu iz '92. falili su Ajzeja Tomas i Dominik Vilkins umesto Malina i Lejtnera da bi se zaista nazvao Dreamtimom. Ali, i bez njih, to je najbolja ekipa koja je ikada igrala košarku.

Mladen

pre 2 godine

Steta sto trenutno van Amerike nema neke jako dobre reprezentacije jer ove ovakve Amere je moguce dobiti. Nemaju vise da skupe sve najbolje visoke vrhunske igrace, samo AD i to je to a nisu vise ni navikli na malo grublju igru jer je sad NBA mekaniji od evrolige. Ali Spanci su penzioneri, Slovenija sa 1 superstarom i 11 indijanaca...Litvanije i nas ni nema na igrama..Francuska i jeste naj tim da im trenutno izadje na crtu ali sve je to jako slabo.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kalevra, 5. avgust 2021 12:25)

Šta ti je marketing... čudo jedno. Kada ja napišem komentar o Djokovićevom karakteru, bez psovki, uvreda i omalovažavanja njegovog uspeha, jednom u deset puta mi moderator pusti takav komentar, a tebi 'ladno prodje uvreda sa psovkom.
To samo govori da ovakvi forumi žude za ekstremima sa obe strane, kako bi povećali zaradu, a komentari sa smislom i kulturom komunikacije nisu poželjni.
Kultura i pamet više nikome nisu potrebni.
Doduše, možda si ti i sam moderator, koji izigrava onog lažnog zeca koga ostali jure...
Haug.

WillyWonka

pre 2 godine

Gledao sam utakmicu, nisam vidio nikakvu provaliju. Ovo su Amerikanci dobili rutinski. Razočarala me Australija i njihova pogubljenost kad su Amerikanci stisli odbranu. Izgledalo je kao da igraju seniori protiv juniora. Kao da je neki strah ušao u njih, oderaše ih 20:0 u tom periodu i kraj. A bili su cijeli turnir stvarno super, međutim, u ovoj utakmici nisu znali gdje se nalaze.
Australiji je izgleda suđeno četvrto mjesto, treći put zaredom na velikim takmičenjima. Nadam se da nisam u pravu, ali nekako ide isti scenario.

da

pre 2 godine

Polako, Jedina reprezentacija koja nema poraz dok je u timu bio Dončić je Slovenija,i van olimpijade,zadnjih 4 godine...plus imaju dobar tim, trener vise nego solidan...imaju velike šanse za zlato!

Kajla

pre 2 godine

U Jugoslaviji gotovo da nije bilo privatnog vlasništva i sve je bilo društveno vlasništvo. Šta se onda Štulič buni kad je i sam za komunističko uređenje?

quixver

pre 2 godine

Kajri,Klej,Zajon,Pol Dzordz,Batler... oni su mi prvi pali na pamet, vrv sam mnoge i zaboravio... tako da ti ta prica ne pije vodu...
(mata, 5. avgust 2021 10:43)

Ista klasa kao Tatum, Booker, Middleton, Lillard... Ovisi o formi

GogoljskiRUS

pre 2 godine

Tezko da ce iko od Slovenije/Francuske moci protiv SAD.
Budite svesni da Ameri nisu Argentinci, Litvanci i Spanci i Doncic nece moci igrati tako dominantno protiv njih, jer je i odbrana i napad na strani Amera. A Francuzi bi tesko pobedili SAD 2 puta za redom. Videcemo ali tezko da moze neko ugroziti Amerima prvo mesto.

Bob Mcadoo

pre 2 godine

Da prokomentarišem komentare onih koji kažu da protiv Amerike nema šanse: 2002, 2004, 2006, 2019. I da, pobeda Francuske 2021.
(expert, 05. avgust 2021 08:33)

Sve druge, trece pa i cetvrte postave Amera tih godina.
(Ja, 05. avgust 2021 08:47)
Tesko da su 2004 i 2006. godine, bile druga, a ne trec ili cetvrta postava, jer osim Kobija i Sejka, igrali su im najbolji igraci u tom periodu (Dankan, Ajverson, Stodmajer, Marburi, Vejd, Entoni, Dzejms, Pol, Hauard, Dzo Dzonson sve igraci sa po 20-25 poena u proseku), cak je 2002. godine igrao jedan Pol Pirs, Majkl Finli, Ben Valas, Dzermejn O'Nil, pogledajte koji prosek poena su tada imali!

vince carter

pre 2 godine

@Mrgud Kad su Spanci bili u svom prajmu,najjaci moguci americki tim nije mogao da ih dobije vise od 7 razlike u finalu,batali se tih 50 razlike. Ovi sad Ameri imaju 12 all star igraca u rotaciji a ovamo slusamo kako bi mogli jos bolji da budu,pa druge reprezentacije u rotaciji imaju i igrace koji su marginalni i u svojim klubovima. Sto se tice ovih "trojkasa" Milvoki je osvajac Nba lige,koji je u zadnjem mecu sutirao nekih 6-22 za 3. Recimo u prvom mecu ubacili 16 trojki za 105 poena a u drugom 6 trojki za 108 poena...to ispranim mozgovima ne moze da bude jasno!! Na kraju ova poredjenja 92 i 96 americkog tima,Majk Ksisevski pomocni trener dream teama i glavni trener od 2006 do 2016 je sve rekao kada su ga pitali da uporedi. Tim iz 1992 je imao prajm Juinga i Barklija,kao i Dzordana i Drexlera plus ostale,Bird i Medzik nisu bili stari ali nisu ni morali da se trose u vec dobijenim mecevima,dok bi u takmicarskom mecu sa 96 timom bila totalno druga prica,ali to je sve nagadjanje!

Вук Караџић

pre 2 godine

Ostaje enigma zašto Australija nije koristila tajmaut kad je krenula američka serija?
(Milan11, 05. avgust 2021 09:46)

није уопште енигма, Аустралију воде веома лоши тренери, дилетанти. требало је давно да доведу неког доброг европског тренера, али оно се држе Американаца као пијан плота, а од тога нема ништа. нема Аустралија на располагању играче као Америка.

quixver

pre 2 godine

SAD sa 3. timom, sa 5. timom, sa 22. timom....
Postoji samo 5 igraca koji su bolji od ovih. Lebron, Curry, Leanard, Harden i Davis. Svi ostali su tu negdje. Znaci SAD igra sa sedmoricom iz prvog tima i petoricom iz drugog.
Da, naravno da je kvalitet opao.
Povrh toga ovo je prvi put u povijesti da najjaca ekipa SAD nebi bila favorit protiv ekipe ostatka svijeta

mata

pre 2 godine

(quixver, 5. avgust 2021 10:18)

Kajri,Klej,Zajon,Pol Dzordz,Batler... oni su mi prvi pali na pamet, vrv sam mnoge i zaboravio... tako da ti ta prica ne pije vodu...

Вук Караџић

pre 2 godine

Nije mi jasno kako su uspeli kad je opste poznato da NBA igraci ne igraju odbranu jer oni uopste i ne znaju kako se igra odbrana
(Aca, 05. avgust 2021 08:32)

много си паметан. у току регуларне сезоне НБА лиге се заиста игра слаба одбрана. то је намерно, пошто треба издржати дугу напорну сезону да чак 3 утакмице у недељу дана, понекад.

Вук Караџић

pre 2 godine

Ovo sa Australijom je bilo finale pre finala, jer Australijanci imaju vrhunski tim.
(Ivan, 05. avgust 2021 09:03)

Аустралија НЕМА врхунски тим, већ 2-3 врхунска играча и доста солидних епизодиста. њихов највећи проблем, одувек, је да се они труде да играју америчку кошарку, у којој су Американци неупоредиво бољи. аустралијски селектор је практично дилетант, и због тог недостатка Аустралија постиже мање него што потенцијал играча повећава. Инглес је био потпуно невидљив, на пример.

Вук Караџић

pre 2 godine

@odbojkas sa bazena
Rusija ne nastupa na OI.
(zz, 05. avgust 2021 09:14)

можеш да их зовеш марсовцима, сви знају да су "рашн олимпик комити" Руси и Рускиње. лаку ноћ.

Miloš

pre 2 godine

Blago Amerikancima, što ne čitaju ovakve naslove.
Ne znaju, koliko su srećni.
"Od provalije" u petom minutu druge četvrtine, ma genijalno...

Mihajlo

pre 2 godine

Bezveze ova sportska disciplina, košarka. Kao stoni tenis. Jedna nacija dominira. Ostali nemaju šanse. Izgleda da samo u SAD talentovana deca vežbaju košarku. U ostalim zemljama uglavnom netalentovani dvometraši se bave košarkom.

Miroslav

pre 2 godine

Nije stvar u tome da se u NBA ne igra odbrana jer igraci ne znaju ili ne mogu da je igraju. To su najbolji igraci na svetu. Oni je tamo ne igraju jer im se tako moze.

Red

pre 2 godine

Ameri se zezaju. Pet minuta se uozbilje i eto 20 razlike. Pisao sam vec, da igtaju ozbiljno celu utalmicu svaku bi dobili 50 razlike.
(Mrgud, 5. avgust 2021 08:44) # Link

Nista se amerikanci nisu uozbiljili,nego australija ne moze da drzi visoku koncentraciju celu utakmicu.

Ivan

pre 2 godine

Voleo bih da Slovenci prođu u drugom polufinalu i naravno osvoje srebro jer protiv USA nemaju sanse. Durent i Dončić dve klase na istom nivou, stim sto su svi ostali Ameri za tri klase bolje od Slovenaca. Očigledno kada se Ameri malo uozbilje svi ostali su smesni. Ovo sa Australijom je bilo finale pre finala, jer Australijanci imaju vrhunski tim.

Milan11

pre 2 godine

Amerikanci individualno fizički i tehnički superiorni. Nisu uigrani kao neke druge reprezentacije, pa računaju da će protivniku ponestati snage i da će njima kad-tad proraditi šut. Pobedivi su jedino u slučaju da imaju baš loš šuterski dan, a drugi tim izdrži pritisak i ne gubi mnogo lopti.
Ostaje enigma zašto Australija nije koristila tajmaut kad je krenula američka serija?

Kole

pre 2 godine

Štede se Ameri u odbrani dosta šutira niži igrač preko njega Durent ni ne digne ruku. Verovatno ne žele da rizikuju povrede. Čim su stisli malo odbranu velika serija i preokret i to u laganom ritmu.

putnik

pre 2 godine

Jedina reprezentacija koja je mogla da ih zaustavi ne igra na ovim Igrama jer se neko setio da mu Djordjević ne valja a Kokoškov extra trener. Treba da se stidi svako ko je bio protiv Djordjevica, sad se nadam da ce Kari Pesic da uzme Reprezentaciju da iskoristimo smene generacija drugih reprezentacija na narednim prvenstvima.

brate

pre 2 godine

Voleo bih da vidim Luku u finalu sa USA. Naravno ameri gaze ko god da udje u finale. Ovaj US tim je najbolji ali nije nepobediv, ali ni Luka ni Francuzi ih ne mogu iznenaditi kad igraju ozbiljno. Znaju oni da stisnu kad osete tvrdo. Nazalost samo mi od svih imamo hrabrosti da igramo s njima do kraja kad imamo ekipu, a nemamo je dugo vremena. Kad pogledate ekipu iz Rija gde je bilo 5 supljih igraca prosto dodje coveku da se zapita, kako je bre sve ovo Sale izveo?

absolutezero

pre 2 godine

Jedina reprezentacija koja je mogla da ih zaustavi ne igra na ovim Igrama jer se neko setio da mu Djordjević ne valja a Kokoškov extra trener. Treba da se stidi svako ko je bio protiv Djordjevica, sad se nadam da ce Kari Pesic da uzme Reprezentaciju da iskoristimo smene generacija drugih reprezentacija na narednim prvenstvima.
(putnik, 05. avgust 2021 09:10)

Koliko gluposti stane u samo dve rečenice. Zaustavili bi Amerikance a nismo mogli Italijane u sred Beograda a i Đorđević je zaustavljao Amere i kao igrač i kao trener ali na +30.

MikiP

pre 2 godine

Kada se spominje USA tim iz 1992 obicno se previdi da su u tom momentu Magic i Bird bili igraci sa najvecim imenom a da su u stvari bili penzioneri. Magic citavu sezonu nije igrao a Bird se posle OI oprostio od igranja. Bird je sve vreme lezao pored klupe zbog problema s ledjima. Njihov doprinos je bio mali ali je uticaj na rejting tog tima bio ogroman. Zbog toga je tim iz 1996 bio takmicarski mocniji, pogotovo sto su Pipen, Barkli, Meloun, Stokton i Robinson bili u oba tima.

Milan

pre 2 godine

Jugoslavija je 1996 igrala 3/4 egal meč protiv Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal, Karl Malone, Charles Barkley, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen…. Iz ovog sastava USA 1996 bi mogao eventualno da igra samo Durant… i to možda da upadne u 12. Da igra nekih 10 min. po utakmici. Sad njihov 2 sastav razvaljuje u 1/2 finalu Australiju… Može da priča ko šta hoće ali opada kvalitet košarke.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 5. avgust 2021 07:44)

Inace postoje mnogi koji kazu da je tim iz 1996. bio jaci od originalnog Drim Tima.jace centarske pozicije, jaci na niskom krilu, na cetvorci prakticno isti, pa i na pleju su bili jaci. "Jedino" sto je na dvojci reprezentacija iz 1992. imala Dzordana i Klajda Drekslera, mada je Redzi Miler vise nego dobar, a zamena Mic Ricmond - onako.

draganTenis

pre 2 godine

Амери кад дају гас, то значи само једно - крај утакмице.
Буквално делује као да намерно пусте противнике мало на почетку, чисто да не би утакмица била досадна свих 40 минута. Кад убаце у већу брзину у одбрани и нападу, незаустављиви су.
(Порцелан, 5. avgust 2021 07:47)

Kao Nole.

Drop

pre 2 godine

Rutinska pobjeda Amerikanaca koji su došli sa trećim timom, ali opet za tri klase bolji od svih ostalih.
Mada, opao je i kvalitet košarke generalno. Ostale reprezentacije imaju sve manje kvalitetnih igrača.

Ja

pre 2 godine

Da prokomentarišem komentare onih koji kažu da protiv Amerike nema šanse: 2002, 2004, 2006, 2019. I da, pobeda Francuske 2021.
(expert, 05. avgust 2021 08:33)

Sve druge, trece pa i cetvrte postave Amera tih godina.

Pera Ždera

pre 2 godine

Ovde pojedini kao da namerno ne vide...

Protiv USA Australija usla u utakmicu sa 300% defanzivno i ofanzivno. Protiv tima koji i nije toliko uigran, takticki i postavkama uklopljen to moze da prolazi ALI samo 10+ min jer treba ozbiljna snaga, kondicija i atleticizam da smetas, zaustavljas Amerikance 40 min. Naravno, izgubila se snaga, AUS stala totalno usled prevelike eksploatacije od pocetka... USA pojacala odbranu i koncentraciju u sutu i kraj kroz bukvalno 5 min... od -15 do +20. Prosta stvar.

Sto se odbrane tice, gledamo vec dva meca zaredom kako USA "ne igra" odbranu :) Kada zele, a tehnicki i fizicki su i te kako u stanju, zaustavice bilo koga defanzivom. Jednostavno skacu vise, trce brze i izdrze duze.

Ostaje taj momenat povremeno previse 1 na 1 "kosarke" i naizgled pasa manje ali oni prosto nemaju potrebu za nekim prevelikim timskim uklapanjem pored tolikog individualnog kvaliteta. Tako je kako je. MADA, protiv Spanaca su pokazali zavidnu timsku kosarku sa pasom vise... USA 28as > SPAIN 12as.

batica

pre 2 godine

Ja ne mogu da shvatim,prvo poluvreme kanal australijanci pogadjaju sve i umesto da ih ameri oderu lepo od starta,oni pucaju i smanje i ondw ih pregaze u drugom,ne kapiram...Bas bih voleo da osvoje slovenci npr al bukvalno su im sanse u domenu teorije.

Đorđe

pre 2 godine

Čim malo dodaju gas, odmah se vidi razlika. Jaki su, ali ne mogu da se oduzmem utisku da SAD živi od šuta za tri i da nisu nepobedivi. Slovenija, ili Francuska će sigurno imati svoju šansu.
Daleko je ovaj tim od onog iz 92, ili 96. godine. Oni timovi su bili kaznene ekspedicije, a ovaj nema tu dominaciju.

beli

pre 2 godine

Australijanci su dobra ekipa,vecina igra u Americi sto mnogo znaci.Oni su odigrali maksimalno ali to ocigledno nije dovoljno.Kad je Popovic podviknuo i amerikanci krenuli ozbiljnije sve se srusilo za tri minuta.U kosarci mnogo znaci individualni kvalitet i naravno fizicka predispozija.Uglavnom to je to!

Gambeeet

pre 2 godine

Kakva katastrofa Australije, mnogo veća nego što govori ovih 19 razlike na kraju, nalik onoj protiv nas na prošlim OI u Riju u istoj fazi takmičenja. Samo je ovaj debakl danas otpočeo nešto kasnije. Kakav raspad, kakva malodušnost, kakva bezvoljnost čim su Ameri preokrenuli rezultat, ljudi su naprosto prestali da se bore, potpuno neverovatno za profi igrače, odbranu ni da pokušaju da odigraju, totalno razočaranje nakon prethodnih borbenih, nadahnutih partija. I ovaj stručnjak njihov na klupi ne ume/zna makar da proba da prekine momentum protivnika jednim tajmautom i ne dozvoli na ovom nivou 20-0 seriju. Nakon svega viđenog danas, želim im, za njih već standardnu drvenu medalju, poraz kao poraz prihvatim, ali ni "B" od borbe nikada.

draganTenis

pre 2 godine

Dok su Australiji išle trojke (7), a Amerima nisu (9), vodili su dvocifreno. Sistem kakako smo mi dobili Amere na poslednjem svetskom. Ameri pojačali odbranu pri kraju poluvremena, trojke stale, Aus se pogubili. Ameri solidni ali ne nepobedivi. Dobro naštimovan tim ih može dobiti.

janez

pre 2 godine

nema sanse protiv amerikanaca i to pored dobre igre australijanaca. Zanimljivo da niko nema sanse protiv amerikanaca, cak i protiv treceg tima. ludilo

Dr Hitch

pre 2 godine

Pred ispadanjem u 15om minutu? Cim su malo stegli odbranu i počeli da pogadjaju, pregazili ih kao plitak potok. Ali ovaj trener Australije, vode 3 na poluvremenu i USA prave seriju, mislim 12-0, a čoveku ne pada na pamet da trazi tajmaut i bar proba da ih zaustavi.

Порцелан

pre 2 godine

Амери кад дају гас, то значи само једно - крај утакмице.
Буквално делује као да намерно пусте противнике мало на почетку, чисто да не би утакмица била досадна свих 40 минута. Кад убаце у већу брзину у одбрани и нападу, незаустављиви су.

Miskec

pre 2 godine

"Dok su Australiji išle trojke (7), a Amerima nisu (9), vodili su dvocifreno. Sistem kakako smo mi dobili Amere na poslednjem svetskom. Ameri pojačali odbranu pri kraju poluvremena, trojke stale, Aus se pogubili. Ameri solidni ali ne nepobedivi. Dobro naštimovan tim ih može dobiti.
(draganTenis, 5. avgust 2021 07:22)"
Slovenci ce ih dobiti bez problema!

Dragan RS

pre 2 godine

Odlicnih 17 minuta Bumersa, bilo je uzivanje gledati. Nista Ameri toliko nisu blistali i stegli koliko su ovi jednostavno stali i pogubili se. Steta. Nadam se finalu USA - FRA. ODmah si Srbin sovinista ako navijas protiv Slovenije tako sam ja skontao na ovom forumu, ovo samo kod nas ima. Zelim da gledam kao ljubitelj basketa finale FRA USA a bas me briga za Donciceve ulizivace, Slovenci nas nikad nisu gotovili u sportovima. U finalu odbojke kad su izgubili necasno su podnjeli poraz. Umislili ljudi da su velesila kolektivnih sportova a nidje ih nije bilo do prije 5,6 godina. GOOO FRANCEEEE

Dragan RS

pre 2 godine

Uvjek treba sacuvati riblju kost na tavanu. Zbog kablovskih operatera moram da slusam umrtvljenog komentatora na BH televiziji, ko da mu treba infuzija a da ne govorim da je lik kosarkaski totalno nepotkovan, ne zna cak ni pravilno da izgovara prezimena igraca majko mila.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jugoslavija je 1996 igrala 3/4 egal meč protiv Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal, Karl Malone, Charles Barkley, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen…. Iz ovog sastava USA 1996 bi mogao eventualno da igra samo Durant… i to možda da upadne u 12. Da igra nekih 10 min. po utakmici. Sad njihov 2 sastav razvaljuje u 1/2 finalu Australiju… Može da priča ko šta hoće ali opada kvalitet košarke.

cooh-

pre 2 godine

Uvek se rado setim kako su Mačvan i Kalinić "spakovali" Bejnsa u polufinalu prošlih olimpijskih. Najbolje spremljena i odigrana utakmica pod vođstvom Đorđevića.
To treba puštati deci koja počinju da treniraju košarku, da upoznaju svu lepotu ove sportske igre.

Mrgud

pre 2 godine

Amerikanci se zezaju sa svima. Igraju se i onda nekih pet minuta igraju ozbiljno i to je dosta za 20 razlike. Da oni udju ozbiljno u utakmicu i daju sve od sebe pobedili bi svaku utakmicu 50 razlike bez obzira ko je protivnik. Ovde sam procitao mnogo komentara kako ce ih Australija pobediti. Ljudi nikad da nauce

cooh-

pre 2 godine

Uvek se rado setim kako su Mačvan i Kalinić "spakovali" Bejnsa u polufinalu prošlih olimpijskih. Najbolje spremljena i odigrana utakmica pod vođstvom Đorđevića.
To treba puštati deci koja počinju da treniraju košarku, da upoznaju svu lepotu ove sportske igre.

Dr Hitch

pre 2 godine

Pred ispadanjem u 15om minutu? Cim su malo stegli odbranu i počeli da pogadjaju, pregazili ih kao plitak potok. Ali ovaj trener Australije, vode 3 na poluvremenu i USA prave seriju, mislim 12-0, a čoveku ne pada na pamet da trazi tajmaut i bar proba da ih zaustavi.

Đorđe

pre 2 godine

Čim malo dodaju gas, odmah se vidi razlika. Jaki su, ali ne mogu da se oduzmem utisku da SAD živi od šuta za tri i da nisu nepobedivi. Slovenija, ili Francuska će sigurno imati svoju šansu.
Daleko je ovaj tim od onog iz 92, ili 96. godine. Oni timovi su bili kaznene ekspedicije, a ovaj nema tu dominaciju.

Dragan RS

pre 2 godine

Uvjek treba sacuvati riblju kost na tavanu. Zbog kablovskih operatera moram da slusam umrtvljenog komentatora na BH televiziji, ko da mu treba infuzija a da ne govorim da je lik kosarkaski totalno nepotkovan, ne zna cak ni pravilno da izgovara prezimena igraca majko mila.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jugoslavija je 1996 igrala 3/4 egal meč protiv Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal, Karl Malone, Charles Barkley, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen…. Iz ovog sastava USA 1996 bi mogao eventualno da igra samo Durant… i to možda da upadne u 12. Da igra nekih 10 min. po utakmici. Sad njihov 2 sastav razvaljuje u 1/2 finalu Australiju… Može da priča ko šta hoće ali opada kvalitet košarke.

draganTenis

pre 2 godine

Dok su Australiji išle trojke (7), a Amerima nisu (9), vodili su dvocifreno. Sistem kakako smo mi dobili Amere na poslednjem svetskom. Ameri pojačali odbranu pri kraju poluvremena, trojke stale, Aus se pogubili. Ameri solidni ali ne nepobedivi. Dobro naštimovan tim ih može dobiti.

Mrgud

pre 2 godine

Amerikanci se zezaju sa svima. Igraju se i onda nekih pet minuta igraju ozbiljno i to je dosta za 20 razlike. Da oni udju ozbiljno u utakmicu i daju sve od sebe pobedili bi svaku utakmicu 50 razlike bez obzira ko je protivnik. Ovde sam procitao mnogo komentara kako ce ih Australija pobediti. Ljudi nikad da nauce

Порцелан

pre 2 godine

Амери кад дају гас, то значи само једно - крај утакмице.
Буквално делује као да намерно пусте противнике мало на почетку, чисто да не би утакмица била досадна свих 40 минута. Кад убаце у већу брзину у одбрани и нападу, незаустављиви су.

Dragan RS

pre 2 godine

Odlicnih 17 minuta Bumersa, bilo je uzivanje gledati. Nista Ameri toliko nisu blistali i stegli koliko su ovi jednostavno stali i pogubili se. Steta. Nadam se finalu USA - FRA. ODmah si Srbin sovinista ako navijas protiv Slovenije tako sam ja skontao na ovom forumu, ovo samo kod nas ima. Zelim da gledam kao ljubitelj basketa finale FRA USA a bas me briga za Donciceve ulizivace, Slovenci nas nikad nisu gotovili u sportovima. U finalu odbojke kad su izgubili necasno su podnjeli poraz. Umislili ljudi da su velesila kolektivnih sportova a nidje ih nije bilo do prije 5,6 godina. GOOO FRANCEEEE

absolutezero

pre 2 godine

Jedina reprezentacija koja je mogla da ih zaustavi ne igra na ovim Igrama jer se neko setio da mu Djordjević ne valja a Kokoškov extra trener. Treba da se stidi svako ko je bio protiv Djordjevica, sad se nadam da ce Kari Pesic da uzme Reprezentaciju da iskoristimo smene generacija drugih reprezentacija na narednim prvenstvima.
(putnik, 05. avgust 2021 09:10)

Koliko gluposti stane u samo dve rečenice. Zaustavili bi Amerikance a nismo mogli Italijane u sred Beograda a i Đorđević je zaustavljao Amere i kao igrač i kao trener ali na +30.

janez

pre 2 godine

nema sanse protiv amerikanaca i to pored dobre igre australijanaca. Zanimljivo da niko nema sanse protiv amerikanaca, cak i protiv treceg tima. ludilo

Milan

pre 2 godine

Jugoslavija je 1996 igrala 3/4 egal meč protiv Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal, Karl Malone, Charles Barkley, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen…. Iz ovog sastava USA 1996 bi mogao eventualno da igra samo Durant… i to možda da upadne u 12. Da igra nekih 10 min. po utakmici. Sad njihov 2 sastav razvaljuje u 1/2 finalu Australiju… Može da priča ko šta hoće ali opada kvalitet košarke.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 5. avgust 2021 07:44)

Inace postoje mnogi koji kazu da je tim iz 1996. bio jaci od originalnog Drim Tima.jace centarske pozicije, jaci na niskom krilu, na cetvorci prakticno isti, pa i na pleju su bili jaci. "Jedino" sto je na dvojci reprezentacija iz 1992. imala Dzordana i Klajda Drekslera, mada je Redzi Miler vise nego dobar, a zamena Mic Ricmond - onako.

Pera Ždera

pre 2 godine

Ovde pojedini kao da namerno ne vide...

Protiv USA Australija usla u utakmicu sa 300% defanzivno i ofanzivno. Protiv tima koji i nije toliko uigran, takticki i postavkama uklopljen to moze da prolazi ALI samo 10+ min jer treba ozbiljna snaga, kondicija i atleticizam da smetas, zaustavljas Amerikance 40 min. Naravno, izgubila se snaga, AUS stala totalno usled prevelike eksploatacije od pocetka... USA pojacala odbranu i koncentraciju u sutu i kraj kroz bukvalno 5 min... od -15 do +20. Prosta stvar.

Sto se odbrane tice, gledamo vec dva meca zaredom kako USA "ne igra" odbranu :) Kada zele, a tehnicki i fizicki su i te kako u stanju, zaustavice bilo koga defanzivom. Jednostavno skacu vise, trce brze i izdrze duze.

Ostaje taj momenat povremeno previse 1 na 1 "kosarke" i naizgled pasa manje ali oni prosto nemaju potrebu za nekim prevelikim timskim uklapanjem pored tolikog individualnog kvaliteta. Tako je kako je. MADA, protiv Spanaca su pokazali zavidnu timsku kosarku sa pasom vise... USA 28as > SPAIN 12as.

Red

pre 2 godine

Ameri se zezaju. Pet minuta se uozbilje i eto 20 razlike. Pisao sam vec, da igtaju ozbiljno celu utalmicu svaku bi dobili 50 razlike.
(Mrgud, 5. avgust 2021 08:44) # Link

Nista se amerikanci nisu uozbiljili,nego australija ne moze da drzi visoku koncentraciju celu utakmicu.

Gambeeet

pre 2 godine

Kakva katastrofa Australije, mnogo veća nego što govori ovih 19 razlike na kraju, nalik onoj protiv nas na prošlim OI u Riju u istoj fazi takmičenja. Samo je ovaj debakl danas otpočeo nešto kasnije. Kakav raspad, kakva malodušnost, kakva bezvoljnost čim su Ameri preokrenuli rezultat, ljudi su naprosto prestali da se bore, potpuno neverovatno za profi igrače, odbranu ni da pokušaju da odigraju, totalno razočaranje nakon prethodnih borbenih, nadahnutih partija. I ovaj stručnjak njihov na klupi ne ume/zna makar da proba da prekine momentum protivnika jednim tajmautom i ne dozvoli na ovom nivou 20-0 seriju. Nakon svega viđenog danas, želim im, za njih već standardnu drvenu medalju, poraz kao poraz prihvatim, ali ni "B" od borbe nikada.

Miroslav

pre 2 godine

Nije stvar u tome da se u NBA ne igra odbrana jer igraci ne znaju ili ne mogu da je igraju. To su najbolji igraci na svetu. Oni je tamo ne igraju jer im se tako moze.

Miloš

pre 2 godine

Blago Amerikancima, što ne čitaju ovakve naslove.
Ne znaju, koliko su srećni.
"Od provalije" u petom minutu druge četvrtine, ma genijalno...

beli

pre 2 godine

Australijanci su dobra ekipa,vecina igra u Americi sto mnogo znaci.Oni su odigrali maksimalno ali to ocigledno nije dovoljno.Kad je Popovic podviknuo i amerikanci krenuli ozbiljnije sve se srusilo za tri minuta.U kosarci mnogo znaci individualni kvalitet i naravno fizicka predispozija.Uglavnom to je to!

MikiP

pre 2 godine

Kada se spominje USA tim iz 1992 obicno se previdi da su u tom momentu Magic i Bird bili igraci sa najvecim imenom a da su u stvari bili penzioneri. Magic citavu sezonu nije igrao a Bird se posle OI oprostio od igranja. Bird je sve vreme lezao pored klupe zbog problema s ledjima. Njihov doprinos je bio mali ali je uticaj na rejting tog tima bio ogroman. Zbog toga je tim iz 1996 bio takmicarski mocniji, pogotovo sto su Pipen, Barkli, Meloun, Stokton i Robinson bili u oba tima.

Ivan

pre 2 godine

Voleo bih da Slovenci prođu u drugom polufinalu i naravno osvoje srebro jer protiv USA nemaju sanse. Durent i Dončić dve klase na istom nivou, stim sto su svi ostali Ameri za tri klase bolje od Slovenaca. Očigledno kada se Ameri malo uozbilje svi ostali su smesni. Ovo sa Australijom je bilo finale pre finala, jer Australijanci imaju vrhunski tim.

quixver

pre 2 godine

SAD sa 3. timom, sa 5. timom, sa 22. timom....
Postoji samo 5 igraca koji su bolji od ovih. Lebron, Curry, Leanard, Harden i Davis. Svi ostali su tu negdje. Znaci SAD igra sa sedmoricom iz prvog tima i petoricom iz drugog.
Da, naravno da je kvalitet opao.
Povrh toga ovo je prvi put u povijesti da najjaca ekipa SAD nebi bila favorit protiv ekipe ostatka svijeta

Kole

pre 2 godine

Štede se Ameri u odbrani dosta šutira niži igrač preko njega Durent ni ne digne ruku. Verovatno ne žele da rizikuju povrede. Čim su stisli malo odbranu velika serija i preokret i to u laganom ritmu.

brate

pre 2 godine

Voleo bih da vidim Luku u finalu sa USA. Naravno ameri gaze ko god da udje u finale. Ovaj US tim je najbolji ali nije nepobediv, ali ni Luka ni Francuzi ih ne mogu iznenaditi kad igraju ozbiljno. Znaju oni da stisnu kad osete tvrdo. Nazalost samo mi od svih imamo hrabrosti da igramo s njima do kraja kad imamo ekipu, a nemamo je dugo vremena. Kad pogledate ekipu iz Rija gde je bilo 5 supljih igraca prosto dodje coveku da se zapita, kako je bre sve ovo Sale izveo?

draganTenis

pre 2 godine

Амери кад дају гас, то значи само једно - крај утакмице.
Буквално делује као да намерно пусте противнике мало на почетку, чисто да не би утакмица била досадна свих 40 минута. Кад убаце у већу брзину у одбрани и нападу, незаустављиви су.
(Порцелан, 5. avgust 2021 07:47)

Kao Nole.

GogoljskiRUS

pre 2 godine

Tezko da ce iko od Slovenije/Francuske moci protiv SAD.
Budite svesni da Ameri nisu Argentinci, Litvanci i Spanci i Doncic nece moci igrati tako dominantno protiv njih, jer je i odbrana i napad na strani Amera. A Francuzi bi tesko pobedili SAD 2 puta za redom. Videcemo ali tezko da moze neko ugroziti Amerima prvo mesto.

Milan11

pre 2 godine

Amerikanci individualno fizički i tehnički superiorni. Nisu uigrani kao neke druge reprezentacije, pa računaju da će protivniku ponestati snage i da će njima kad-tad proraditi šut. Pobedivi su jedino u slučaju da imaju baš loš šuterski dan, a drugi tim izdrži pritisak i ne gubi mnogo lopti.
Ostaje enigma zašto Australija nije koristila tajmaut kad je krenula američka serija?

Вук Караџић

pre 2 godine

Ovo sa Australijom je bilo finale pre finala, jer Australijanci imaju vrhunski tim.
(Ivan, 05. avgust 2021 09:03)

Аустралија НЕМА врхунски тим, већ 2-3 врхунска играча и доста солидних епизодиста. њихов највећи проблем, одувек, је да се они труде да играју америчку кошарку, у којој су Американци неупоредиво бољи. аустралијски селектор је практично дилетант, и због тог недостатка Аустралија постиже мање него што потенцијал играча повећава. Инглес је био потпуно невидљив, на пример.

putnik

pre 2 godine

Jedina reprezentacija koja je mogla da ih zaustavi ne igra na ovim Igrama jer se neko setio da mu Djordjević ne valja a Kokoškov extra trener. Treba da se stidi svako ko je bio protiv Djordjevica, sad se nadam da ce Kari Pesic da uzme Reprezentaciju da iskoristimo smene generacija drugih reprezentacija na narednim prvenstvima.

Вук Караџић

pre 2 godine

Nije mi jasno kako su uspeli kad je opste poznato da NBA igraci ne igraju odbranu jer oni uopste i ne znaju kako se igra odbrana
(Aca, 05. avgust 2021 08:32)

много си паметан. у току регуларне сезоне НБА лиге се заиста игра слаба одбрана. то је намерно, пошто треба издржати дугу напорну сезону да чак 3 утакмице у недељу дана, понекад.

Вук Караџић

pre 2 godine

@odbojkas sa bazena
Rusija ne nastupa na OI.
(zz, 05. avgust 2021 09:14)

можеш да их зовеш марсовцима, сви знају да су "рашн олимпик комити" Руси и Рускиње. лаку ноћ.

Mihajlo

pre 2 godine

Bezveze ova sportska disciplina, košarka. Kao stoni tenis. Jedna nacija dominira. Ostali nemaju šanse. Izgleda da samo u SAD talentovana deca vežbaju košarku. U ostalim zemljama uglavnom netalentovani dvometraši se bave košarkom.

Ja

pre 2 godine

Da prokomentarišem komentare onih koji kažu da protiv Amerike nema šanse: 2002, 2004, 2006, 2019. I da, pobeda Francuske 2021.
(expert, 05. avgust 2021 08:33)

Sve druge, trece pa i cetvrte postave Amera tih godina.

Вук Караџић

pre 2 godine

Ostaje enigma zašto Australija nije koristila tajmaut kad je krenula američka serija?
(Milan11, 05. avgust 2021 09:46)

није уопште енигма, Аустралију воде веома лоши тренери, дилетанти. требало је давно да доведу неког доброг европског тренера, али оно се држе Американаца као пијан плота, а од тога нема ништа. нема Аустралија на располагању играче као Америка.

Drop

pre 2 godine

Rutinska pobjeda Amerikanaca koji su došli sa trećim timom, ali opet za tri klase bolji od svih ostalih.
Mada, opao je i kvalitet košarke generalno. Ostale reprezentacije imaju sve manje kvalitetnih igrača.

Bob Mcadoo

pre 2 godine

Da prokomentarišem komentare onih koji kažu da protiv Amerike nema šanse: 2002, 2004, 2006, 2019. I da, pobeda Francuske 2021.
(expert, 05. avgust 2021 08:33)

Sve druge, trece pa i cetvrte postave Amera tih godina.
(Ja, 05. avgust 2021 08:47)
Tesko da su 2004 i 2006. godine, bile druga, a ne trec ili cetvrta postava, jer osim Kobija i Sejka, igrali su im najbolji igraci u tom periodu (Dankan, Ajverson, Stodmajer, Marburi, Vejd, Entoni, Dzejms, Pol, Hauard, Dzo Dzonson sve igraci sa po 20-25 poena u proseku), cak je 2002. godine igrao jedan Pol Pirs, Majkl Finli, Ben Valas, Dzermejn O'Nil, pogledajte koji prosek poena su tada imali!

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kalevra, 5. avgust 2021 12:25)

Šta ti je marketing... čudo jedno. Kada ja napišem komentar o Djokovićevom karakteru, bez psovki, uvreda i omalovažavanja njegovog uspeha, jednom u deset puta mi moderator pusti takav komentar, a tebi 'ladno prodje uvreda sa psovkom.
To samo govori da ovakvi forumi žude za ekstremima sa obe strane, kako bi povećali zaradu, a komentari sa smislom i kulturom komunikacije nisu poželjni.
Kultura i pamet više nikome nisu potrebni.
Doduše, možda si ti i sam moderator, koji izigrava onog lažnog zeca koga ostali jure...
Haug.

batica

pre 2 godine

Ja ne mogu da shvatim,prvo poluvreme kanal australijanci pogadjaju sve i umesto da ih ameri oderu lepo od starta,oni pucaju i smanje i ondw ih pregaze u drugom,ne kapiram...Bas bih voleo da osvoje slovenci npr al bukvalno su im sanse u domenu teorije.

quixver

pre 2 godine

Kajri,Klej,Zajon,Pol Dzordz,Batler... oni su mi prvi pali na pamet, vrv sam mnoge i zaboravio... tako da ti ta prica ne pije vodu...
(mata, 5. avgust 2021 10:43)

Ista klasa kao Tatum, Booker, Middleton, Lillard... Ovisi o formi

WillyWonka

pre 2 godine

Gledao sam utakmicu, nisam vidio nikakvu provaliju. Ovo su Amerikanci dobili rutinski. Razočarala me Australija i njihova pogubljenost kad su Amerikanci stisli odbranu. Izgledalo je kao da igraju seniori protiv juniora. Kao da je neki strah ušao u njih, oderaše ih 20:0 u tom periodu i kraj. A bili su cijeli turnir stvarno super, međutim, u ovoj utakmici nisu znali gdje se nalaze.
Australiji je izgleda suđeno četvrto mjesto, treći put zaredom na velikim takmičenjima. Nadam se da nisam u pravu, ali nekako ide isti scenario.

Miskec

pre 2 godine

"Dok su Australiji išle trojke (7), a Amerima nisu (9), vodili su dvocifreno. Sistem kakako smo mi dobili Amere na poslednjem svetskom. Ameri pojačali odbranu pri kraju poluvremena, trojke stale, Aus se pogubili. Ameri solidni ali ne nepobedivi. Dobro naštimovan tim ih može dobiti.
(draganTenis, 5. avgust 2021 07:22)"
Slovenci ce ih dobiti bez problema!

mata

pre 2 godine

(quixver, 5. avgust 2021 10:18)

Kajri,Klej,Zajon,Pol Dzordz,Batler... oni su mi prvi pali na pamet, vrv sam mnoge i zaboravio... tako da ti ta prica ne pije vodu...

Mali Hijavata

pre 2 godine

Inace postoje mnogi koji kazu da je tim iz 1996. bio jaci od originalnog Drim Tima.jace centarske pozicije, jaci na niskom krilu, na cetvorci prakticno isti, pa i na pleju su bili jaci. "Jedino" sto je na dvojci reprezentacija iz 1992. imala Dzordana i Klajda Drekslera, mada je Redzi Miler vise nego dobar, a zamena Mic Ricmond - onako.
(Milan, 5. avgust 2021 08:05

Tim iz '96 nije bio jači od onog iz' 92.Ni izbliza. Džordan, Pipen, Barkli, Juing, Robinson, Dreksler, Stokton, Meloun... imali su od 26 do 30 godina, dakle u punoj fizičkoj snazi plus ogromno iskustvo. Tim iz '96. je imao dosta problema protiv nas dok su u prvoj petorci bili rotirani već vremešni Barkli, Pipen, Meloun, Olajdžuvon i Stokton... kada su ušli Anferni Hardavej, Grent Hil i Robinson, razbili su nas ko zvečke. Hardavej i Redži Miler su urnisali Djordjevića i Danilovića.
Timu iz '92. falili su Ajzeja Tomas i Dominik Vilkins umesto Malina i Lejtnera da bi se zaista nazvao Dreamtimom. Ali, i bez njih, to je najbolja ekipa koja je ikada igrala košarku.

vince carter

pre 2 godine

@Mrgud Kad su Spanci bili u svom prajmu,najjaci moguci americki tim nije mogao da ih dobije vise od 7 razlike u finalu,batali se tih 50 razlike. Ovi sad Ameri imaju 12 all star igraca u rotaciji a ovamo slusamo kako bi mogli jos bolji da budu,pa druge reprezentacije u rotaciji imaju i igrace koji su marginalni i u svojim klubovima. Sto se tice ovih "trojkasa" Milvoki je osvajac Nba lige,koji je u zadnjem mecu sutirao nekih 6-22 za 3. Recimo u prvom mecu ubacili 16 trojki za 105 poena a u drugom 6 trojki za 108 poena...to ispranim mozgovima ne moze da bude jasno!! Na kraju ova poredjenja 92 i 96 americkog tima,Majk Ksisevski pomocni trener dream teama i glavni trener od 2006 do 2016 je sve rekao kada su ga pitali da uporedi. Tim iz 1992 je imao prajm Juinga i Barklija,kao i Dzordana i Drexlera plus ostale,Bird i Medzik nisu bili stari ali nisu ni morali da se trose u vec dobijenim mecevima,dok bi u takmicarskom mecu sa 96 timom bila totalno druga prica,ali to je sve nagadjanje!

da

pre 2 godine

Polako, Jedina reprezentacija koja nema poraz dok je u timu bio Dončić je Slovenija,i van olimpijade,zadnjih 4 godine...plus imaju dobar tim, trener vise nego solidan...imaju velike šanse za zlato!

Kajla

pre 2 godine

U Jugoslaviji gotovo da nije bilo privatnog vlasništva i sve je bilo društveno vlasništvo. Šta se onda Štulič buni kad je i sam za komunističko uređenje?

Marko

pre 2 godine

Reći da DT 3 jači od orginala iz 92,može neko zlonamjeran ili se na razumije u košarku.... Inaće vija je i DT 2 na SP u Kanadi..... DT3 je bija vrhunski, ali 92 je 10 najbolhih igrača od 80 do 95... Samo fali Thomas jer nija bija dobar s Jordanom, amo biti realni

Mladen

pre 2 godine

Steta sto trenutno van Amerike nema neke jako dobre reprezentacije jer ove ovakve Amere je moguce dobiti. Nemaju vise da skupe sve najbolje visoke vrhunske igrace, samo AD i to je to a nisu vise ni navikli na malo grublju igru jer je sad NBA mekaniji od evrolige. Ali Spanci su penzioneri, Slovenija sa 1 superstarom i 11 indijanaca...Litvanije i nas ni nema na igrama..Francuska i jeste naj tim da im trenutno izadje na crtu ali sve je to jako slabo.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jugoslavija je 1996 igrala 3/4 egal meč protiv Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal, Karl Malone, Charles Barkley, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen…. Iz ovog sastava USA 1996 bi mogao eventualno da igra samo Durant… i to možda da upadne u 12. Da igra nekih 10 min. po utakmici. Sad njihov 2 sastav razvaljuje u 1/2 finalu Australiju… Može da priča ko šta hoće ali opada kvalitet košarke.

Dragan RS

pre 2 godine

Odlicnih 17 minuta Bumersa, bilo je uzivanje gledati. Nista Ameri toliko nisu blistali i stegli koliko su ovi jednostavno stali i pogubili se. Steta. Nadam se finalu USA - FRA. ODmah si Srbin sovinista ako navijas protiv Slovenije tako sam ja skontao na ovom forumu, ovo samo kod nas ima. Zelim da gledam kao ljubitelj basketa finale FRA USA a bas me briga za Donciceve ulizivace, Slovenci nas nikad nisu gotovili u sportovima. U finalu odbojke kad su izgubili necasno su podnjeli poraz. Umislili ljudi da su velesila kolektivnih sportova a nidje ih nije bilo do prije 5,6 godina. GOOO FRANCEEEE

Miskec

pre 2 godine

"Dok su Australiji išle trojke (7), a Amerima nisu (9), vodili su dvocifreno. Sistem kakako smo mi dobili Amere na poslednjem svetskom. Ameri pojačali odbranu pri kraju poluvremena, trojke stale, Aus se pogubili. Ameri solidni ali ne nepobedivi. Dobro naštimovan tim ih može dobiti.
(draganTenis, 5. avgust 2021 07:22)"
Slovenci ce ih dobiti bez problema!

putnik

pre 2 godine

Jedina reprezentacija koja je mogla da ih zaustavi ne igra na ovim Igrama jer se neko setio da mu Djordjević ne valja a Kokoškov extra trener. Treba da se stidi svako ko je bio protiv Djordjevica, sad se nadam da ce Kari Pesic da uzme Reprezentaciju da iskoristimo smene generacija drugih reprezentacija na narednim prvenstvima.

Drop

pre 2 godine

Rutinska pobjeda Amerikanaca koji su došli sa trećim timom, ali opet za tri klase bolji od svih ostalih.
Mada, opao je i kvalitet košarke generalno. Ostale reprezentacije imaju sve manje kvalitetnih igrača.

Ja

pre 2 godine

Da prokomentarišem komentare onih koji kažu da protiv Amerike nema šanse: 2002, 2004, 2006, 2019. I da, pobeda Francuske 2021.
(expert, 05. avgust 2021 08:33)

Sve druge, trece pa i cetvrte postave Amera tih godina.

Mihajlo

pre 2 godine

Bezveze ova sportska disciplina, košarka. Kao stoni tenis. Jedna nacija dominira. Ostali nemaju šanse. Izgleda da samo u SAD talentovana deca vežbaju košarku. U ostalim zemljama uglavnom netalentovani dvometraši se bave košarkom.

Mrgud

pre 2 godine

Amerikanci se zezaju sa svima. Igraju se i onda nekih pet minuta igraju ozbiljno i to je dosta za 20 razlike. Da oni udju ozbiljno u utakmicu i daju sve od sebe pobedili bi svaku utakmicu 50 razlike bez obzira ko je protivnik. Ovde sam procitao mnogo komentara kako ce ih Australija pobediti. Ljudi nikad da nauce

da

pre 2 godine

Polako, Jedina reprezentacija koja nema poraz dok je u timu bio Dončić je Slovenija,i van olimpijade,zadnjih 4 godine...plus imaju dobar tim, trener vise nego solidan...imaju velike šanse za zlato!

Ivan

pre 2 godine

Voleo bih da Slovenci prođu u drugom polufinalu i naravno osvoje srebro jer protiv USA nemaju sanse. Durent i Dončić dve klase na istom nivou, stim sto su svi ostali Ameri za tri klase bolje od Slovenaca. Očigledno kada se Ameri malo uozbilje svi ostali su smesni. Ovo sa Australijom je bilo finale pre finala, jer Australijanci imaju vrhunski tim.

batica

pre 2 godine

Ja ne mogu da shvatim,prvo poluvreme kanal australijanci pogadjaju sve i umesto da ih ameri oderu lepo od starta,oni pucaju i smanje i ondw ih pregaze u drugom,ne kapiram...Bas bih voleo da osvoje slovenci npr al bukvalno su im sanse u domenu teorije.

draganTenis

pre 2 godine

Dok su Australiji išle trojke (7), a Amerima nisu (9), vodili su dvocifreno. Sistem kakako smo mi dobili Amere na poslednjem svetskom. Ameri pojačali odbranu pri kraju poluvremena, trojke stale, Aus se pogubili. Ameri solidni ali ne nepobedivi. Dobro naštimovan tim ih može dobiti.

cooh-

pre 2 godine

Uvek se rado setim kako su Mačvan i Kalinić "spakovali" Bejnsa u polufinalu prošlih olimpijskih. Najbolje spremljena i odigrana utakmica pod vođstvom Đorđevića.
To treba puštati deci koja počinju da treniraju košarku, da upoznaju svu lepotu ove sportske igre.

quixver

pre 2 godine

Kajri,Klej,Zajon,Pol Dzordz,Batler... oni su mi prvi pali na pamet, vrv sam mnoge i zaboravio... tako da ti ta prica ne pije vodu...
(mata, 5. avgust 2021 10:43)

Ista klasa kao Tatum, Booker, Middleton, Lillard... Ovisi o formi

janez

pre 2 godine

nema sanse protiv amerikanaca i to pored dobre igre australijanaca. Zanimljivo da niko nema sanse protiv amerikanaca, cak i protiv treceg tima. ludilo

Red

pre 2 godine

Ameri se zezaju. Pet minuta se uozbilje i eto 20 razlike. Pisao sam vec, da igtaju ozbiljno celu utalmicu svaku bi dobili 50 razlike.
(Mrgud, 5. avgust 2021 08:44) # Link

Nista se amerikanci nisu uozbiljili,nego australija ne moze da drzi visoku koncentraciju celu utakmicu.

Kajla

pre 2 godine

U Jugoslaviji gotovo da nije bilo privatnog vlasništva i sve je bilo društveno vlasništvo. Šta se onda Štulič buni kad je i sam za komunističko uređenje?

draganTenis

pre 2 godine

Амери кад дају гас, то значи само једно - крај утакмице.
Буквално делује као да намерно пусте противнике мало на почетку, чисто да не би утакмица била досадна свих 40 минута. Кад убаце у већу брзину у одбрани и нападу, незаустављиви су.
(Порцелан, 5. avgust 2021 07:47)

Kao Nole.

absolutezero

pre 2 godine

Jedina reprezentacija koja je mogla da ih zaustavi ne igra na ovim Igrama jer se neko setio da mu Djordjević ne valja a Kokoškov extra trener. Treba da se stidi svako ko je bio protiv Djordjevica, sad se nadam da ce Kari Pesic da uzme Reprezentaciju da iskoristimo smene generacija drugih reprezentacija na narednim prvenstvima.
(putnik, 05. avgust 2021 09:10)

Koliko gluposti stane u samo dve rečenice. Zaustavili bi Amerikance a nismo mogli Italijane u sred Beograda a i Đorđević je zaustavljao Amere i kao igrač i kao trener ali na +30.

brate

pre 2 godine

Voleo bih da vidim Luku u finalu sa USA. Naravno ameri gaze ko god da udje u finale. Ovaj US tim je najbolji ali nije nepobediv, ali ni Luka ni Francuzi ih ne mogu iznenaditi kad igraju ozbiljno. Znaju oni da stisnu kad osete tvrdo. Nazalost samo mi od svih imamo hrabrosti da igramo s njima do kraja kad imamo ekipu, a nemamo je dugo vremena. Kad pogledate ekipu iz Rija gde je bilo 5 supljih igraca prosto dodje coveku da se zapita, kako je bre sve ovo Sale izveo?

vince carter

pre 2 godine

@Mrgud Kad su Spanci bili u svom prajmu,najjaci moguci americki tim nije mogao da ih dobije vise od 7 razlike u finalu,batali se tih 50 razlike. Ovi sad Ameri imaju 12 all star igraca u rotaciji a ovamo slusamo kako bi mogli jos bolji da budu,pa druge reprezentacije u rotaciji imaju i igrace koji su marginalni i u svojim klubovima. Sto se tice ovih "trojkasa" Milvoki je osvajac Nba lige,koji je u zadnjem mecu sutirao nekih 6-22 za 3. Recimo u prvom mecu ubacili 16 trojki za 105 poena a u drugom 6 trojki za 108 poena...to ispranim mozgovima ne moze da bude jasno!! Na kraju ova poredjenja 92 i 96 americkog tima,Majk Ksisevski pomocni trener dream teama i glavni trener od 2006 do 2016 je sve rekao kada su ga pitali da uporedi. Tim iz 1992 je imao prajm Juinga i Barklija,kao i Dzordana i Drexlera plus ostale,Bird i Medzik nisu bili stari ali nisu ni morali da se trose u vec dobijenim mecevima,dok bi u takmicarskom mecu sa 96 timom bila totalno druga prica,ali to je sve nagadjanje!

Đorđe

pre 2 godine

Čim malo dodaju gas, odmah se vidi razlika. Jaki su, ali ne mogu da se oduzmem utisku da SAD živi od šuta za tri i da nisu nepobedivi. Slovenija, ili Francuska će sigurno imati svoju šansu.
Daleko je ovaj tim od onog iz 92, ili 96. godine. Oni timovi su bili kaznene ekspedicije, a ovaj nema tu dominaciju.

Milan

pre 2 godine

Jugoslavija je 1996 igrala 3/4 egal meč protiv Hakeem Olajuwon, Shaquille O'Neal, Karl Malone, Charles Barkley, John Stockton, David Robinson, Scottie Pippen…. Iz ovog sastava USA 1996 bi mogao eventualno da igra samo Durant… i to možda da upadne u 12. Da igra nekih 10 min. po utakmici. Sad njihov 2 sastav razvaljuje u 1/2 finalu Australiju… Može da priča ko šta hoće ali opada kvalitet košarke.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 5. avgust 2021 07:44)

Inace postoje mnogi koji kazu da je tim iz 1996. bio jaci od originalnog Drim Tima.jace centarske pozicije, jaci na niskom krilu, na cetvorci prakticno isti, pa i na pleju su bili jaci. "Jedino" sto je na dvojci reprezentacija iz 1992. imala Dzordana i Klajda Drekslera, mada je Redzi Miler vise nego dobar, a zamena Mic Ricmond - onako.

quixver

pre 2 godine

SAD sa 3. timom, sa 5. timom, sa 22. timom....
Postoji samo 5 igraca koji su bolji od ovih. Lebron, Curry, Leanard, Harden i Davis. Svi ostali su tu negdje. Znaci SAD igra sa sedmoricom iz prvog tima i petoricom iz drugog.
Da, naravno da je kvalitet opao.
Povrh toga ovo je prvi put u povijesti da najjaca ekipa SAD nebi bila favorit protiv ekipe ostatka svijeta

Порцелан

pre 2 godine

Амери кад дају гас, то значи само једно - крај утакмице.
Буквално делује као да намерно пусте противнике мало на почетку, чисто да не би утакмица била досадна свих 40 минута. Кад убаце у већу брзину у одбрани и нападу, незаустављиви су.

Gambeeet

pre 2 godine

Kakva katastrofa Australije, mnogo veća nego što govori ovih 19 razlike na kraju, nalik onoj protiv nas na prošlim OI u Riju u istoj fazi takmičenja. Samo je ovaj debakl danas otpočeo nešto kasnije. Kakav raspad, kakva malodušnost, kakva bezvoljnost čim su Ameri preokrenuli rezultat, ljudi su naprosto prestali da se bore, potpuno neverovatno za profi igrače, odbranu ni da pokušaju da odigraju, totalno razočaranje nakon prethodnih borbenih, nadahnutih partija. I ovaj stručnjak njihov na klupi ne ume/zna makar da proba da prekine momentum protivnika jednim tajmautom i ne dozvoli na ovom nivou 20-0 seriju. Nakon svega viđenog danas, želim im, za njih već standardnu drvenu medalju, poraz kao poraz prihvatim, ali ni "B" od borbe nikada.

GogoljskiRUS

pre 2 godine

Tezko da ce iko od Slovenije/Francuske moci protiv SAD.
Budite svesni da Ameri nisu Argentinci, Litvanci i Spanci i Doncic nece moci igrati tako dominantno protiv njih, jer je i odbrana i napad na strani Amera. A Francuzi bi tesko pobedili SAD 2 puta za redom. Videcemo ali tezko da moze neko ugroziti Amerima prvo mesto.

Dr Hitch

pre 2 godine

Pred ispadanjem u 15om minutu? Cim su malo stegli odbranu i počeli da pogadjaju, pregazili ih kao plitak potok. Ali ovaj trener Australije, vode 3 na poluvremenu i USA prave seriju, mislim 12-0, a čoveku ne pada na pamet da trazi tajmaut i bar proba da ih zaustavi.

Dragan RS

pre 2 godine

Uvjek treba sacuvati riblju kost na tavanu. Zbog kablovskih operatera moram da slusam umrtvljenog komentatora na BH televiziji, ko da mu treba infuzija a da ne govorim da je lik kosarkaski totalno nepotkovan, ne zna cak ni pravilno da izgovara prezimena igraca majko mila.

Mladen

pre 2 godine

Steta sto trenutno van Amerike nema neke jako dobre reprezentacije jer ove ovakve Amere je moguce dobiti. Nemaju vise da skupe sve najbolje visoke vrhunske igrace, samo AD i to je to a nisu vise ni navikli na malo grublju igru jer je sad NBA mekaniji od evrolige. Ali Spanci su penzioneri, Slovenija sa 1 superstarom i 11 indijanaca...Litvanije i nas ni nema na igrama..Francuska i jeste naj tim da im trenutno izadje na crtu ali sve je to jako slabo.

mata

pre 2 godine

(quixver, 5. avgust 2021 10:18)

Kajri,Klej,Zajon,Pol Dzordz,Batler... oni su mi prvi pali na pamet, vrv sam mnoge i zaboravio... tako da ti ta prica ne pije vodu...

Bob Mcadoo

pre 2 godine

Da prokomentarišem komentare onih koji kažu da protiv Amerike nema šanse: 2002, 2004, 2006, 2019. I da, pobeda Francuske 2021.
(expert, 05. avgust 2021 08:33)

Sve druge, trece pa i cetvrte postave Amera tih godina.
(Ja, 05. avgust 2021 08:47)
Tesko da su 2004 i 2006. godine, bile druga, a ne trec ili cetvrta postava, jer osim Kobija i Sejka, igrali su im najbolji igraci u tom periodu (Dankan, Ajverson, Stodmajer, Marburi, Vejd, Entoni, Dzejms, Pol, Hauard, Dzo Dzonson sve igraci sa po 20-25 poena u proseku), cak je 2002. godine igrao jedan Pol Pirs, Majkl Finli, Ben Valas, Dzermejn O'Nil, pogledajte koji prosek poena su tada imali!

Pera Ždera

pre 2 godine

Ovde pojedini kao da namerno ne vide...

Protiv USA Australija usla u utakmicu sa 300% defanzivno i ofanzivno. Protiv tima koji i nije toliko uigran, takticki i postavkama uklopljen to moze da prolazi ALI samo 10+ min jer treba ozbiljna snaga, kondicija i atleticizam da smetas, zaustavljas Amerikance 40 min. Naravno, izgubila se snaga, AUS stala totalno usled prevelike eksploatacije od pocetka... USA pojacala odbranu i koncentraciju u sutu i kraj kroz bukvalno 5 min... od -15 do +20. Prosta stvar.

Sto se odbrane tice, gledamo vec dva meca zaredom kako USA "ne igra" odbranu :) Kada zele, a tehnicki i fizicki su i te kako u stanju, zaustavice bilo koga defanzivom. Jednostavno skacu vise, trce brze i izdrze duze.

Ostaje taj momenat povremeno previse 1 na 1 "kosarke" i naizgled pasa manje ali oni prosto nemaju potrebu za nekim prevelikim timskim uklapanjem pored tolikog individualnog kvaliteta. Tako je kako je. MADA, protiv Spanaca su pokazali zavidnu timsku kosarku sa pasom vise... USA 28as > SPAIN 12as.

Miroslav

pre 2 godine

Nije stvar u tome da se u NBA ne igra odbrana jer igraci ne znaju ili ne mogu da je igraju. To su najbolji igraci na svetu. Oni je tamo ne igraju jer im se tako moze.

Kole

pre 2 godine

Štede se Ameri u odbrani dosta šutira niži igrač preko njega Durent ni ne digne ruku. Verovatno ne žele da rizikuju povrede. Čim su stisli malo odbranu velika serija i preokret i to u laganom ritmu.

Вук Караџић

pre 2 godine

Nije mi jasno kako su uspeli kad je opste poznato da NBA igraci ne igraju odbranu jer oni uopste i ne znaju kako se igra odbrana
(Aca, 05. avgust 2021 08:32)

много си паметан. у току регуларне сезоне НБА лиге се заиста игра слаба одбрана. то је намерно, пошто треба издржати дугу напорну сезону да чак 3 утакмице у недељу дана, понекад.

MikiP

pre 2 godine

Kada se spominje USA tim iz 1992 obicno se previdi da su u tom momentu Magic i Bird bili igraci sa najvecim imenom a da su u stvari bili penzioneri. Magic citavu sezonu nije igrao a Bird se posle OI oprostio od igranja. Bird je sve vreme lezao pored klupe zbog problema s ledjima. Njihov doprinos je bio mali ali je uticaj na rejting tog tima bio ogroman. Zbog toga je tim iz 1996 bio takmicarski mocniji, pogotovo sto su Pipen, Barkli, Meloun, Stokton i Robinson bili u oba tima.

Milan11

pre 2 godine

Amerikanci individualno fizički i tehnički superiorni. Nisu uigrani kao neke druge reprezentacije, pa računaju da će protivniku ponestati snage i da će njima kad-tad proraditi šut. Pobedivi su jedino u slučaju da imaju baš loš šuterski dan, a drugi tim izdrži pritisak i ne gubi mnogo lopti.
Ostaje enigma zašto Australija nije koristila tajmaut kad je krenula američka serija?

Вук Караџић

pre 2 godine

Ostaje enigma zašto Australija nije koristila tajmaut kad je krenula američka serija?
(Milan11, 05. avgust 2021 09:46)

није уопште енигма, Аустралију воде веома лоши тренери, дилетанти. требало је давно да доведу неког доброг европског тренера, али оно се држе Американаца као пијан плота, а од тога нема ништа. нема Аустралија на располагању играче као Америка.

WillyWonka

pre 2 godine

Gledao sam utakmicu, nisam vidio nikakvu provaliju. Ovo su Amerikanci dobili rutinski. Razočarala me Australija i njihova pogubljenost kad su Amerikanci stisli odbranu. Izgledalo je kao da igraju seniori protiv juniora. Kao da je neki strah ušao u njih, oderaše ih 20:0 u tom periodu i kraj. A bili su cijeli turnir stvarno super, međutim, u ovoj utakmici nisu znali gdje se nalaze.
Australiji je izgleda suđeno četvrto mjesto, treći put zaredom na velikim takmičenjima. Nadam se da nisam u pravu, ali nekako ide isti scenario.

Marko

pre 2 godine

Reći da DT 3 jači od orginala iz 92,može neko zlonamjeran ili se na razumije u košarku.... Inaće vija je i DT 2 na SP u Kanadi..... DT3 je bija vrhunski, ali 92 je 10 najbolhih igrača od 80 do 95... Samo fali Thomas jer nija bija dobar s Jordanom, amo biti realni

Miloš

pre 2 godine

Blago Amerikancima, što ne čitaju ovakve naslove.
Ne znaju, koliko su srećni.
"Od provalije" u petom minutu druge četvrtine, ma genijalno...

Вук Караџић

pre 2 godine

Ovo sa Australijom je bilo finale pre finala, jer Australijanci imaju vrhunski tim.
(Ivan, 05. avgust 2021 09:03)

Аустралија НЕМА врхунски тим, већ 2-3 врхунска играча и доста солидних епизодиста. њихов највећи проблем, одувек, је да се они труде да играју америчку кошарку, у којој су Американци неупоредиво бољи. аустралијски селектор је практично дилетант, и због тог недостатка Аустралија постиже мање него што потенцијал играча повећава. Инглес је био потпуно невидљив, на пример.

Вук Караџић

pre 2 godine

@odbojkas sa bazena
Rusija ne nastupa na OI.
(zz, 05. avgust 2021 09:14)

можеш да их зовеш марсовцима, сви знају да су "рашн олимпик комити" Руси и Рускиње. лаку ноћ.

beli

pre 2 godine

Australijanci su dobra ekipa,vecina igra u Americi sto mnogo znaci.Oni su odigrali maksimalno ali to ocigledno nije dovoljno.Kad je Popovic podviknuo i amerikanci krenuli ozbiljnije sve se srusilo za tri minuta.U kosarci mnogo znaci individualni kvalitet i naravno fizicka predispozija.Uglavnom to je to!

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kalevra, 5. avgust 2021 12:25)

Šta ti je marketing... čudo jedno. Kada ja napišem komentar o Djokovićevom karakteru, bez psovki, uvreda i omalovažavanja njegovog uspeha, jednom u deset puta mi moderator pusti takav komentar, a tebi 'ladno prodje uvreda sa psovkom.
To samo govori da ovakvi forumi žude za ekstremima sa obe strane, kako bi povećali zaradu, a komentari sa smislom i kulturom komunikacije nisu poželjni.
Kultura i pamet više nikome nisu potrebni.
Doduše, možda si ti i sam moderator, koji izigrava onog lažnog zeca koga ostali jure...
Haug.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Inace postoje mnogi koji kazu da je tim iz 1996. bio jaci od originalnog Drim Tima.jace centarske pozicije, jaci na niskom krilu, na cetvorci prakticno isti, pa i na pleju su bili jaci. "Jedino" sto je na dvojci reprezentacija iz 1992. imala Dzordana i Klajda Drekslera, mada je Redzi Miler vise nego dobar, a zamena Mic Ricmond - onako.
(Milan, 5. avgust 2021 08:05

Tim iz '96 nije bio jači od onog iz' 92.Ni izbliza. Džordan, Pipen, Barkli, Juing, Robinson, Dreksler, Stokton, Meloun... imali su od 26 do 30 godina, dakle u punoj fizičkoj snazi plus ogromno iskustvo. Tim iz '96. je imao dosta problema protiv nas dok su u prvoj petorci bili rotirani već vremešni Barkli, Pipen, Meloun, Olajdžuvon i Stokton... kada su ušli Anferni Hardavej, Grent Hil i Robinson, razbili su nas ko zvečke. Hardavej i Redži Miler su urnisali Djordjevića i Danilovića.
Timu iz '92. falili su Ajzeja Tomas i Dominik Vilkins umesto Malina i Lejtnera da bi se zaista nazvao Dreamtimom. Ali, i bez njih, to je najbolja ekipa koja je ikada igrala košarku.