Nova vest
Tenis 12

27.3.2024.

10:45

Hrvati pišu – Ivanišević morao u Ameriku da mu Novak uruči otkaz

Novak Đoković je svom sada već bivšem treneru Goranu Ivaniševiću otkaz uručio u Indijan Velsu, gde je srpski teniser eliminisan već posle prvog meča od autsajdera Luke Nardija.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pojedini hrvatski mediji konstatuju da je Ivanišević morao da ode u SAD da bi mu Đoković uručio otkaz, pošto se taj trenutak desio upravo u Indijan Velsu.

"Ivanišević je, doznajemo, Đokovićevu odluku saznao tokom Mastersa u Indian Velsu, odakle se vratio sa saznanjem da više neće biti trener srpskog tenisera. U prevodu, "polovična" američka turneja bila je oproštajna, a rano ispadanje i neočekivani poraz od Luke Nardija nimalo nisu popravili utisak", pišu Sportske novosti.


Vest o tome da Goran Ivanišević (52) više nije trener Novaka Đokovića možda je stigla naglo, bez najave, ali malo koji teniski fan dočekaće je kao veliko iznenađenje. U trenucima kad mu izazivači s Tura predvođeni Karlosom Alkarasom i Janikom Sinerom "dišu za vratom", a on nakon tri mjeseca nove sezone još nema trofej, Đoković se osetio stjeranim uz zid i odlučio napraviti "rez".

Odlučio je da nastavi bez Ivaniševića, sa kojim je uspostavio saradnju uoči Vimbldona 2019. i od tada mu bezrezervno verovao.

"Neposredan povod za raskid bio je loš početak 2024, ali saradnja je postala klimava još letos, kad je Đoković (36), kako saznajemo, u nekoliko navrata otvoreno pokazao nepoverenje prema vlastitom timu", piše ovaj hrvatski medij.

EPA-EFE/MATT TURNER
Da nešto ne funkcioniše onako kako bi Novak želeo, moglo se naslutiti na osnovu promene menadžera nakon 13 godina; Italijana Eduarda Artaldija zamenio je američki biznismen Mark Mejden, za koga je Novak ocenio da će mu doneti "nov pristup".


Bila je to prva naznaka da će uskoro promešati i trenerske karte, što se i dogodilo.

Burni ispadi na terenu prema Ivaniševiću, ali i Artaldiju (kojeg je u Adelejdu toekom meča oterao iz lože, zajedno sa bratom Markom i PR-kom Elenom Kapeljaro) te kondicionom treneru Paničiju i ostalim članovima tima, bili su samo još jedan znak Đokovićevog nezadovoljstva timom koji ima oko sebe.

Takve scene su u protekloj godini bile još češće nego ranije. Na jednom je od mečeva, primera radi, urlao je prema svom timu da "nemaju mentalnu snagu" da mu pomognu.

Sve ovo Novak je uradio u olimpijskoj godini, pred jedino takmičenje na kojem nije bio prvi.

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve